Popis stvari za novorođenčad: što je potrebno i što možemo učiniti bez toga?

Rođenja

Upravo o vašem djetetu će se roditi, a vi već razmišljate o onome što morate poduzeti sa sobom u bolnicu.

Čini vam se da dijete treba apsolutno sve stvari koje se prodaju u trgovini novorođenčadi.

Zapravo, u pitanju koje se tiče potrebnih stvari za bolnicu, morate pažljivo razumjeti. To je jedini način da se izbjegnu nepotrebne kupnje.

Što treba odvesti u bolnicu?

Stvari koje bolnici trebaju početi prikupljati nakon 25 tjedana. Važno je zapamtiti da u većini rodilišta nije dopušteno uzeti putnu torbu s vama.

Sve stvari stavljaju u pakete. Dakle, trebate kupiti velike pakete i marker. Potrebno ih je potpisati.

Pripremite sve pakete unaprijed i svakako pokažite svog muža (majku, sestru, djevojku) koju treba dovesti u dvoranu, i što je potrebno za iscjeljenje.

Stvari za bebu

Vaša će beba prvi put vidjeti svjetlo oko sebe. I, naravno, misliš da treba apsolutno sve što je stvoreno posebno za novorođenče.

Uzmite si vremena! Evo popisa potrebnih stvari koje će beba imati.

Pelene. Trebat će vam jedan paket najmanjih veličina (za bebe do 4 kg). Međutim, ako je beba velika, to znači da je ta veličina već izrasla u trbuščić. Dakle, možete uzeti nekoliko stvari pelene sljedeće veličine (do 6 kg).

U paketu s vama u sobi, stavite nekoliko pelena. Nema potrebe za stavljanjem cijelog paketa tamo. Stavite ostatak pelene u vrećicu koju ćete odvesti s vama u odjel. U njemu ćete provesti sljedećih nekoliko dana.

Danas je veliki izbor pelene na tržištu dječjih proizvoda. Međutim, da bi izbor u korist određene marke vrlo je težak. Dakle, možete pokušati kupiti pelene tvrtke Merries ili Goo.N. Prednost ovih pelena je da su u potpunosti načinjena od prirodnih materijala, pa stoga beba neće biti alergična na njih.

Krem za osip od pelene ili prah. Koristite ove alate svaki put kad promijenite pelenicu. Usput, kod prvih pelena trebat će mijenjati svaka tri sata ili odmah nakon pražnjenja tekućine.

Škare s zaobljenim vrhovima. Vrlo često, bebe se rađaju s dugim pandžama. Stoga, kako se ne bi ogrebali, možete kupiti posebne škare.

Mokro maramice (potrebne za novorođenčad), možete odabrati u trgovini Dječji svijet. Za promjenu pelena trebat će vam salvete.

Jednokratna pelena prikladna je za postavljanje na stol za presvlačenje. Također se mogu kupiti u Dječjem svijetu. Ove pelene će biti potrebne kada se dijete odvaže.

Mala klistir. Možda joj je potrebno prvi dan nakon rođenja djeteta. Nije tajna da beba može imati problema s trbuščićem u prvim danima. Enema treba kupiti u ljekarnama. Mora se unaprijed pročišćavati (kuhana u zdjelu) i tek onda presavijena u vrećici s predmetima.

Boca za lijekove. Obično se prodaje u ljekarnama. To je mali kontejner s papilom.

Bit će potrebna nakon izbijanja. Dakle, ako dijete treba dati lijekove, tada će u tom slučaju postati pouzdan pomagatelj.

Silikonsku žlicu. Uz pomoć silikonske žlice, lijekovi se također daju bebama. Uz pomoć, i dajte vodu ili čak mješavinu.

Pamučne pupoljke (isključivo za djecu). Mogu se koristiti samo za obradu grlića. Ovi štapovi imaju poseban pamučni jastučić. Oni su pomalo zadebljali u podnožju. Pamučne pupoljci za djecu mogu se vidjeti u ovoj trgovini.

Diaper sidek i kalicija. Bez obzira na to jeste li dijete ili ne, ne možete napraviti bez minimalnog broja pelena. Koristit ćete ih kao leglo.

Klizači za dvoranu trebaju uzeti 2 komada. Za bolnicu, morate kupiti klizače po stopi od 2 stvari za jedan dan. Klizači mogu biti od dvije vrste: na širokom elastičnom pojasu i sa zatvaračima na vješalicama. Bolje je kupiti obje vrste. Tada možete odlučiti koja je odjeća je prikladnija za vas.

Swing treba pripremiti jedan komad u dvorani za isporuku i četiri u odjelu. Morat ćete ih mijenjati svaki dan. Međutim, valja se prisjetiti da beba često može regurgitirati. Tada će im trebati mnogo više. Izaberite pogodan za dječje podsukle, izrađene isključivo od prirodnih materijala, ovdje.

Blizice na gumbima trebat će u iznosu od 3 komada.

"Mali muškarci" posebno su prikladni u hladnoj sezoni. Za početak, možete kupiti dva "malog čovjeka". Ako uzmete košulju i odijelo za odjeću u dvorani, onda nema potrebe za "malim čovjekom" tamo. Pogledajte odgovarajući model u ovoj trgovini.

Šeširi (sa žicama i bez) trebaju 3 stvari. Jedan će morati biti stavljen u vrećicu sa stvarima koje su namijenjene za dostavu.

Deka. Materijal pokrivača ovisi o dobu godine.

Potrebne su ogrebotine tako da se beba ne ozlijedi.

Što koristi štapiće od morske trave za porođaj?

Znate li kako ispraviti ispravno tijekom trudnoće, tako da je porod može biti lagan i bezbolan? Ako ne, onda će vam biti zanimljivo čitati ovo.

Dokumenti za mamu

U bolnici će morati donijeti dokumente. Preporučuje se pripremiti unaprijed, staviti u mapu.

Uvijek biste trebali uzeti ovu mapu s vama (čak i ako idete u trgovinu u blizini kuće).

Ako iznenada počnete rađati, liječnik će se moći upoznati sa svim potrebnim informacijama o vašem zdravlju i kako se trudnoća nastavlja.

Popis dokumenata koji moraju biti presavijeni u mapi:

 • mjenjačnica trudnice (sadrži rezultate svih ispita i analiza);
 • putovnica (+ fotokopija 1 stranice i registracija);
 • zdravstveno osiguranje, kao i fotokopiju;
 • rodni list;
 • ugovor o plaćenom porodu (ako ste uspjeli potpisati).

Generički certifikat prima žene nakon 30 tjedana trudnoće. Ako žena još nije dobila potvrdu, već je već u bolnicu, onda u tome nema ništa strašno. Zaposlenici rodilišta u ovom slučaju će samostalno dobiti potvrdu.

Ako planirate roditi naknadu i potpisati ugovor, ne morate platiti takozvani kuponski broj 2 potvrde o majčinstvu. Ako je muž prisutan pri rođenju, onda mu se moraju uzeti njegovi dokumenti: putovnica, svježa potvrda terapeuta.

U svakoj bolnici nalazi se popis stvari za novorođenče u rodilištu koje su potrebne da žene donose sa sobom. Važno je napomenuti da se ovi popisi razlikuju jedan od drugoga.

Stoga, unatoč činjenici da ste već pripremili sve potrebne stvari za bolnicu, preporučljivo je da pročitate ovaj popis i dodate nedostajuće stavke. Najčešće, ti popisi jednostavno uključuju određene stvari, poput bočica za lijekove ili silikonskih žlica.

Najvjerojatnije, medicinsko osoblje se koristi za obavljanje određenih manipulacija s bebama uz pomoć ovih predmeta. Stoga, da ne bi bilo u neočekivani trenutak u ljekarni, bolje je unaprijed se pobrinuti za to.

Što je potrebno nakon ispuštanja?

Kod kuće za bebu sve treba pripremiti unaprijed. Ako vjerujete u predmete ili se bojite unaprijed napraviti velike kupnje, onda bi vaš muž trebao voditi brigu o tome dok ste u bolnici.

Vaš je zadatak napraviti popis tako da rodbina imaju vremena da dobiju sve što im je potrebno.

Kuća će također trebati svu odjeću koja je odvedena u bolnicu i pelena s pelenama. Jedina stvar koja bi, naravno, trebala biti više.

Ali nemoj odmah kupiti sve. Samo će iskustvo pokazati koliko vam je stvarno potrebno.

Ako su počele kontrakcije, kada treba ići u bolnicu? Neki savjeti kako se pravilno ponašati tijekom rada. - Pročitajte ovdje

Za bebu

Krevet s baldahinom. Danas možete odabrati apsolutno bilo koji model kreveta: transformator, kolijevka, klasični. U ovom slučaju, to sve ovisi o vašim sposobnostima i željama. Krevet možete učiniti elegantnijim uz pomoć tradicionalnog krovišta.

Materijal na krevetu će spriječiti curenje na madracu.

Prsa promjene. Sve dječje stvari prikladne su za pohranu na jednom mjestu. Istodobno, dodatni stalak za mijenjanje čini običnu komodu ladice univerzalne opreme za dječju sobu.

Kolica. Ako je dijete rođeno punim radnim vremenom, ljeti i proljeće liječnik će dopustiti da izađe dan nakon izbijanja.

Za tjedan dana moguće je hodati za jedan sat i, naravno, u ovom slučaju ne možete bez dobrog prijevoza. Za prvu godinu života bebe možete kupiti kvalitetni transformator.

Takve invalidske kolica imaju tzv kolijevku za novorođenčad, zahvaljujući kojoj šetnja za dijete neće biti samo udobna, već i korisna.

Centar za ljuljanje je bolje početi koristiti od prvih dana beba života. Kad se dijete navikne na to, majka će imati priliku posvetiti nekoliko minuta za sebe.

Noćno svjetlo, kupka s postoljem za novorođenčad, kupka za novorođenčad, poseban tkanina za kupanje za bebe, termometar za mjerenje temperature vode.

Ručnik s kapuljačom (frotir), dječje ulje će biti potrebno u slučaju da je potrebno napraviti klistir, biljna mješavina za kupanje novorođenčad se kupuje u apoteci. Mora se koristiti sa svakim plivanjem.

Boca je potrebna čak i ako namjeravate dojiti bebu. Trebat će vam je ako malo trebate ostaviti dijete s nekim.

Bag-termos za boce je bitan atribut duge šetnje s djetetom. Možete mazati mlijeko u bočicu i odvesti je sa sobom na ulicu. Kada dođe vrijeme za hranjenje djeteta, mlijeko će još biti toplo. Možete kupiti takav thermos u trgovini Dječjeg svijeta.

Pelena. Ako namjeravate previjati bebu, trebat će vam oko 20 komada. Istodobno, ako je beba rođena na vrućem srpnju ili kolovozu, popis stvari za novorođenče bit će mali, jer ćete ga često ostaviti golim.
A to znači da će ležati na odjeću koja se nosi. U tom slučaju ih možete kupiti u većim količinama.

Preklopite ga i stavite na trbuščić bebe. U tom slučaju pelena treba biti topla, a ne vruća. U tom slučaju, trebate biti vrlo oprezni da ne spalite dijete.

Za čišćenje nosa bebe potreban je nazalni aspirator.

Ponovno upotrebljive pelene i umetci za njih trebaju mame, koje su odlučile ne koristiti svoje slobodne kolege.

Ovlaživač je osobito važan zimi kada su grijanje u pogonu. Nije tajna da su oni vrlo suhi zrak. Od ove se beba osjeća neugodno.

Termometar za mjerenje temperature zraka u sobi.

Nije tajna da je vrlo težak korištenje normalne žive toplomjerom za mjerenje temperature bebe. Stoga je bolje kupiti set koji uključuje posebni elektronski termometar u obliku bradavice.

Dječje vage su neophodne kako bi se pratile koliko dijete jede u prvim danima. Tako će biti moguće razumjeti je li gladan.

Četka (četka) za pranje boca. Nije tajna da je vrlo teško prati bocu majčinog mlijeka uz pomoć raspoloživih alata, što ostavlja masne tragove na njemu. Stoga, bolje je pokupiti zgodan "četkom" u trgovini.

Sredstva za pranje dječjih jela. Ovaj alat ne sadrži kemiju. Uz to, možete jednostavno prati bocu.

O dobi u kojem je bolje roditi u ovom odjeljku.

Za mamu

Pumpa za grudi. Ako imate puno mlijeka, onda ne možete napraviti bez pumpe za grudi. Uz to, možete osloboditi napetost u prsima, kao i pripremiti mlijeko, ako, na primjer, morate ići negdje drugdje. Dostava velikog asortimana ručnih pumpi za dojke prikazana je u trgovini Dječje svjetske trgovine.

Krema krema Vrlo često u prvim danima nakon rođenja bebe žena nema mlijeka. U ovom slučaju, babica joj pomaže "razviti" dojku. Možda je dijete teško sisati na prsima, odakle se ne može izbjeći pojava pukotina.

Krema za podmazivanje bradavica nakon svakog pričvršćivanja na grudi djeteta ili uporabe crpke za grudi. Kremu možete kupiti u ljekarni.

Presvlake za prsa će spasiti od mokrog rublja.

Razlike potrebnih stvari, ovisno o sezoni

Ovisno o vremenu rođenja djeteta, prije sastavljanja popisa neophodnih kupnji novorođenčadi potrebno je uzeti u obzir neke nijanse.

Dakle, ako se beba rodi ljeti, popis stvari za novorođenče ne bi trebao uključivati ​​previše tople stvari.

Dakle, ne trebate toplu omotnicu za bebu i pokrivač. Bolje je uzeti frotir.

Također, ne trebate kupiti previše toplo šešire i čizme. Dijete će trebati bodu od prirodnih materijala. Obično imaju posebne gumbe između nogu. Zahvaljujući tome možete jednostavno promijeniti pelenicu bebi.

Možete preuzeti uslugu prijenosa. Topla je omotnica s rukavima i rukavicama. Kada beba postane malo stariji, moderna je preobraziti omotnicu u jumpsuit sa "nogama".

Ako je zimi u regiji u kojoj živite vrlo hladno, možete kupiti toploj omotnici na ovčjem kožu. U takvoj odjeći beba se ne smrzava na ulici. Međutim, imajte na umu da čak iu prisutnosti vrlo topla odjeća s bebom ne možete uvijek hodati.

U vrlo vjetrovito ili tvrdo mraz (-10 stupnjeva ili manje) ne biste trebali hodati s bebom. Proljeće i jesen trebat će demi-sezonska odjeća. Za bebu će morati kupiti jednodijelnu odijelu na tankom sloju poliestera.

Trebat će vam nekoliko pletenih šešira s vezicama (ne vrlo gusta plesti). Malo ljudi se također trebaju zagrijati. Toplo pokrivanje bilo bi prikladno u ovom slučaju.

Gdje kupiti sve?

Kupnja dječjih proizvoda nužna je samo u pouzdanim trgovinama.

Ne biste trebali uzimati (posebno higijenske predmete) na tržištu ili nepoznatu trgovinu, pogotovo ako niste sigurni u kvalitetu prodane robe.

Svi lijekovi se strogo kupuju u ljekarni, uključujući i krema od pukotina u bradavicama.

S financijske točke gledišta, najprofitabilnije je kupiti predmete za bebu u velikim online trgovinama. U takvim trgovinama sve stvari imaju posebne certifikate koji potvrđuju kvalitetu robe.

Također u online trgovini možete kupiti proizvode koji se ne prodaju nigdje drugdje. Na primjer, japanske pelene su vrlo često krivotvorene.

I u online trgovini takve pelene će biti prave. To je zbog činjenice da je trgovina službeni zastupnik ovog proizvoda. To jest, surađuje izravno s proizvođačem. Naravno, u ovom slučaju, a cijena za njih bit će znatno niža.

Stvari koje možete učiniti bez

U bolnici ne smijete uzimati kozmetiku. Kategorizirano je nemoguće koristiti parfem ili snažno mirisne deodorante. Preveliki mirisi su kontraindicirani za bebe u prvim danima života.

Nije tajna da se od pojave bebe majka mijenja. Ona postaje vrlo nježna i neprestano poljubi dijete. Međutim, vrlo često žene zlostavljaju kozmetiku (prah, temelj).

Ako dodirnete dijete, on se može razdražiti kozmetikom koju vaša majka koristi. Zato ostavite šminku na izjavi. Jedina iznimka može biti maskara.

Znate li kada menstruacija počinje nakon poroda: mjesečni ciklus nakon trudnoće.

Kakvu raspoloživu pelenu trebate odvesti u bolnicu?

Možete li reći bolnici koju veličinu pelene za jednokratnu upotrebu je bolje uzeti 60 * 40, 60 * 90?

Sa ili bez čičak? Koliko ih je potrebno - paket od 10 ili manje ili više?

Nisam uzela

što više pelena i pelena, to bolje. Ako ostanete, uzmite je s tobom.

Čak se nisam ni podsjetio) uobičajene su dane u potpunosti - bile su korištene

Uzmite jedan paket od 60 do 40 i jedan od 60 do 90 u svakom od 5 pelena. Velike za vas, male za bebu. Ako se ne boje, bit će korisni čak i kod kuće. A ako nema dovoljno, uvijek možete tražiti kupnju rođaka)

Da, uvijek sam imao bebu pelenu na krevetu. Svakog dana moram se promijeniti, nastavljao se povremeno.

A koje ćete brtve savjetovati?

S stickies nisu potrebni. Uzeo je ambalažu svake veličine, imate dovoljno. Brtvila ide puno i zauzimaju hlače za jednokratnu upotrebu

Uzmi mekanu vrstu Bella, olvayz svjetlo zelena, ali bez mirisa, uzmite maksimum. Ne sjećam se točno koliko je trebalo, samo uzmi nekoliko čopora, a onda će i moji rođaci izvijestiti. Nisam imao dovoljno hlača za jednokratnu upotrebu, ali još uvijek sam sa sobom nosio stare hlače. Ne možete ništa učiniti u rodilištu, ili se vratite kući za pranje ili ga bacite.

Potrebne vrste pelena u rodilištu

Rođenje djeteta važan je trenutak u životu, koji zahtijeva pripremu majke, oca, rođaka. Dječji krevetić, kolica, kupka već kupljena, pelene, velika ponuda. Postoji određeni popis stvari koje mama treba u rodilištu. Potrebno je uzeti osobne higijenske proizvode, ručnike, pasta za zube, kist. Također je važno znati koje su pelene potrebne u bolnici.

Popis stvari u bolnici

Popis potrebnih stvari često češći majke pruža opstetričar-ginekolog. Na popisu je popis lijekova, medicinskih proizvoda. Buduća majka trebat će ogrtač, papuče, donje rublje. Važno je uzeti potrebne dokumente, potvrde, izvode.

Naravno, prije rođenja bebe država je uzbudljiva. Ali važno je biti vrlo pažljiva pri sakupljanju vrećice. Bolje je uzeti potrebne pelene unaprijed. Pa, kada se vrećica skuplja dva tjedna prije isporuke. Pripremite se mentalno, psihološki, fizički.

Kako biste izbjegli zaboravljene stvari u rodilištu, označite svaku stavku na popisu dok stavljate posebnu torbu.

Diaper u bolnici također će biti potrebno. Bez ovog atributa nigdje! Trebat će beba, majko. Oni bi trebali biti kupljeni, kao što pokazuje praksa, što je više - to bolje. Ako nekoliko pelena ostaje neiskorišteno, 100% će biti korisno kod dolaska kući iz bolnice. Što se tiče raspoloživih pelena, važno je uzeti u obzir osobitost: gornji sloj je mekan i apsorbira vlagu, a donji sloj ne curi. To su važni čimbenici kada dijete leži bez pelene.

Jednokratna pelena je vrlo prikladna za korištenje tijekom putovanja liječniku. Dobro su položene u kolicima ili krevetu kao posteljinu. Neophodno je u procesu higijene kada stavite bebu na stol za presvlačenje. Za cijenu su jeftine, možete kupiti u bilo kojoj ljekarni, na policama supermarketa. U prvim danima dovoljno je 5-7 komada.

Veličine i količina

Trebam li pelene u bolnici? Na pitanje opstetričara, medicinskih sestara, djevojčica koje rađaju odgovoriti potvrdno. Bez toga je atribut nemoguće. Trebat će vam jednokratni proizvodi, ponovno iskoristivi.

Koje veličine pelene su potrebne u bolnici:

 • 60x40;
 • 60x90;
 • 90x90;

Veličina pelena za novorođenčad, 90x90 i 100x100 cm, najbolja je opcija za dijete. Važno je odabrati materijal koji neće nestati prilikom pranja, promjene boje i veličine. Bolje je odabrati pastelne nijanse. Mora biti lako ne sumnjati, biti što meka. Prije kupnje pelene, važno je pažljivo ispitati šavove, moraju biti uredni, tanki, kako ne bi ozlijedili tanku kožu djeteta.

Neke majke koje ne vjeruju modernim proizvođačima šivaju pelene. Nije teško, u specijaliziranim prodavaonicama naći ćete odgovarajuću, prirodnu tkaninu koja će biti ugodna za tijelo i neće uzrokovati alergijske reakcije kod bebe.

Koliko pelena trebate u maternici? Na pitanje, svaka majka drukčije odgovara od osobnog iskustva. Prosječan broj je 15 komada. Vjerujte mi, ovaj proizvod neće biti suvišan niti za majku ni za bebu. Neki vjeruju u bolnicu bi trebali uzeti 20 pelena. Ovo je maksimalni iznos. Danas postoje mnoge boje i boje, nijanse robe za djecu. Lijepe male stvari odabrane su za male bebe, plave za dječake.

Izjava zimi

Kako se na zimu izvlače ekstrakt? Važno je uzeti u obzir sezonski čimbenik na ispustu iz rodilišta. Stvari za bebu ne bi trebale izabrati ne samo visoku kvalitetu nego i toplu. Mnoge majke ne znaju kako će nositi dijete u hladnoću, čak i prije automobila. Uzmi nekoliko kombinezona, jakne, topli hlače, suknje, šešire. Oblačenje bebe u stotinu odjeće nije opcija. Dijete bi trebalo biti ne samo toplo, nego i udobno, udobno i lako. Neke majke misle da su odjeća za iscjedak jarke svečane stvari, ali ne uzimaju u obzir čimbenike topline i udobnosti za bebu.

Veličina pelena za ispuštanje zimi iz bolnice jednaka je ljetnom pražnjenju. S obzirom na sezonski faktor, vrijedno je zapamtiti da ovaj predmet dječjih stvari treba biti toplo i ugodno za tijelo. Ne zaboravite na kapu zimi. Trebao bi biti 2. Jedan je tanak, drugi je toplo. Kao rezultat svih navedenih, možete točno reći da će pelena biti potrebna u bolnici za sve.

Idemo u bolnicu s pelenama

Svaka buduća majka razmišlja o pitanjima o "mirazu" djeteta dok čeka njezino dragocjeno čudo. Već je nekoliko tjedana i dana preostalo, krevet se udobno smjestio u vrtić, kolica čekaju vlasnika u hodniku, a buduća majka odražava na potrebne sitnice. Koliko trebate pelene za novorođenče? Što je prikladnije: pelena ili omotnica za novorođenčad? A koja pelena treba novorođenče? Ali pored broja pelena morate razmisliti o kvaliteti materijala iz kojeg su izrađeni. Pomognimo budućim mladim mama u ovome i pokušavamo odgovoriti na ova pitanja.

Dakle, idemo u bolnicu. Koliko trebate pelene za novorođenče da se s vama ili koje pelene rade novorođenčadi?

Radi jednostavnosti naših izračuna dijelimo razgovor na tri dijela:

 1. prenatalno razdoblje
 2. postpartum razdoblje u bolnici,
 3. dijete kod kuće.

Pripremamo se za sastanak s djetetom

Dovoljno je malo prije sastanka, a već tako dugo očekivani sat može doći doslovce u bilo kojem trenutku. Vrijeme je da razmišljamo o tome što treba odvesti u bolnicu. Savjetujemo vam kako biste podijelili sve što vam je potrebno u nekoliko dijelova:

 • za majku prije rođenja,
 • za mamu u rođenju,
 • za bebu u rođenju,
 • za majku u dječjem odjelu,
 • za bebu u dječjem odjelu,
 • na ekstraktu za mamu,
 • na izjavi za bebu.

Sve ovo bogatstvo je bolje staviti u tri različite torbe. Odmah ćete uzeti jedan od njih s vama, rođaci će vam donijeti drugu odmah nakon rođenja djeteta, a treći - na iscjedak.

Važno je napomenuti da zbog praktičnosti (tako da u najvažnijem trenutku ne morate tražiti ono što je potrebno u dubinama vrećice) najbolje je staviti popis onoga što je u njemu i u kojem paketu u svakoj vrećici. U pravilu, ljudi u situacijama koje uključuju putovanje u rodilište najčešće su izgubljene.

Pogledajmo što moramo prikupiti prvu torbu (u prenatalnom odjelu i radnom odjelu).

Bag broj 1 (idi na roditi)

Prva stvar koja bi trebala biti pri ruci jest dokumentacija. Osobna putovnica; zamjenska kartica trudna, puna ginekologa; ako planirate zajedničko rođenje (sa suprugom), tada je njegova fluorografija obvezujuća.

Drugo, vrijedi uhvatiti bocu vode bez plina za vas i vašeg muža (ako će prisustvovati porodu) i laganu hranu. Ako ne želite imati snack za vrijeme poroda, nakon svih događaja, oporavak neće biti povrijeđen.

Treće, čistu majicu ili košulju za dijete, čistu odjeću i cipele za tatu i par pelene koji apsorbiraju vlagu.
To je sve što odrasle osobe trebaju u sobi za dostavu.

Što se tiče bebe, popis će biti malo duži:

 • pelene (veličina br. 1 "za novorođenčad"), koje će se odmah staviti na dijete nakon istrošenosti, izmjerit će se i izvagati;
 • klizači i prsluk (kao opciju, možete uzeti jednostavan i prikladan "mali čovjek" s zatvorenim rukama i nogama);
 • kapa s žicama. Moguće je, naravno, i bez žica, ali prva je prikladnija;
 • čarape za djecu;
 • pelene (kao što je potrebno pelene za novorođenčad i što je najbolje provjeriti u bolnici prije toga, kao i vrsti i količini ovisit će o dobu godine i uvjetima u rodilištu. Nemojte pokušati da se na radnim lijepe pelene. Oni su brišući dijete iz mekonij, koji se tada ne isprati);
 • pokrivač ili pokrivač obično se daju u rodilištima bolnice, ali možete uzeti svoj vlastiti dom.

Svi prikupljeni? Pa, sad smireno uzmi ruku svog voljenog supruga, uzme torbu broj 1 i hrabro odlazi na sastanak s njegovim najvažnijim čudom!

Pozdrav, upoznajmo se!

Iza dugih vremena borbe i čekanja, prvi vrisak vaše bebe, prva mjerenja, a ti zajedno s ovom malom i nježnom kuglicom čini se da je sama u odvojenoj sobi. Morate se upoznati. Naravno, svih 9 mjeseci bili ste zajedno, ali tada ste imali sve za dvoje, a sada dijete uči živjeti odvojeno od toplijeg i ugodnog trbuha njezine majke. Da bi se brinula za bebu i da se oporavi nakon same porođaja, čarobna torbica broj 2 koja će vam rodbina donijeti, bit će praktična. A što je s onim?

Bag broj 2. Pa, ja i mama!

Popis potrebnih stvari za majke u postpartum odjelu najbolje je unaprijediti u samoj bolnici. Onda nećete zaboraviti ništa i nećete uzalud tražiti i staviti dodatne stvari u torbu koja vam nije potrebna.
Što se tiče stvari potrebne za dijete u garderobnom odjelu, popis će biti sljedeći.

Koliko trebate pelene za novorođenče ovisi o tome da li stalno koristite jednokratne pelene ili pelene. Također pelena može zamijeniti ručnik. Bolje je dobiti skup pelena za novorođenče.

Jedan paket: pelene za novorođenče (veličina br. 1) i jednokratne pelene za upijanje vlage.

sredstva za higijensku njegu dječje kože (krema, mokri maramice, sapun, ulje, prah). Postoji mnogo takvih dječjih setova posebno za njegu novorođenčadi;

 • elektronski termometar (poželjno je živa);
 • 2-3 šešira, tako da beba ne smrzne;
 • 3-4 "mali čovjek" ili set košulja i klizača;
 • 3-4 kompleta tijela ili bluza.

Mislimo da ne bismo trebali podsjetiti da bi sve odjeće za novorođenče i pelene trebale biti čiste, glačane i šavne (kako bi se izbjegle ozljede osjetljive kože bebe), imaju udobne pričvršćivače i koriste samo prirodne materijale. Da ne biste pogriješili, uzmite odjeću 56. veličine.

Samo nekoliko dana ostat ćete u postpartum odjel dok doktori će pažljivo promatrati vaše stanje s bebom. I tada će biti toliko dugo očekivani dan ispuštanja, a ovdje će vam trebati torba broj 3.

Bag broj 3. Zbogom do ove kuće, i idemo u domovinu!

Što bi trebalo biti u ovoj torbi? Naravno, stvari za majku koja se ispuštaju (svaka žena odlučuje za sebe) i odjeću za najvažnijeg člana obitelji - vašeg malog djeteta. Prije svega, to će biti već toliko poznati pelene za novorođenče, "mali čovjek" (on je najprikladniji za iscjedak), šešir i rukavice, jumpsuit. Sve treba dobro oprati i peglati na obje strane.

Koliko trebate pelene za novorođenče ovisit će o tome hoćete li previjati bebu i omotati je u deku ili omotati svoju sreću u omotnici za novorođenčad.
Ovo je početak vašeg djeteta putovanje u veliki svijet.

Želimo vam sreću!

Ovo je moje selo! Ovdje je moj dom!

Dakle, vi ste konačno kod kuće, gdje prilično pristojan "miraz" čeka malu bebu. Evo raznih stvari za ljubljenog potomstva, a među njima i, naravno, pelene koje su od davnina ušle u život čovjeka. Mnoge se majke još uvijek sjećaju razdoblja kada su jednostavni i ljubljeni od svih pelena jednostavno nisu postojali. Što su naše majke i bake? Samo su prilijepljivali svoju djecu i koristili gazeće pelene, koje su bile operirane i sušene. Mnogi od nas još se sjećaju pelenskih festoona u kuhinji, na balkonu i doista u cijeloj kući. Broj pelena za novorođenče bio je jednostavno ogroman i iznosio je desetke. Za što se koriste pelene?

Pa, prvo, izravno za prelet. Onda je preplivao apsolutno sve bebe i prilično čvrsto. Vjerovalo se da će na taj način dijete mirnije spavati i ne bi se slučajno probudilo s olovkom ili nogom. Postoji određena količina zdravog razuma. Premda moderni liječnici ne preporučuju da se dijete bežiraju zbog slobodnijeg razvoja djeteta, ali ponekad takvo ponašanje postaje jednostavno neophodno.

Drugo, pelena je položena u krevetić na vrhu podmornice. Roditelji koji se ne pridržavaju stalne uporabe pelena za jednokratnu upotrebu i sada kreiraju krevete za bebe poput ove. Ovo je sasvim zgodan, jer ako je dijete peed, onda je pelena zamijenjen, a oilcloth je jednostavno wiped off. Naravno, kada se koriste pelene, ova potreba je eliminirana, jer pelene (plahte u krevetiću) ostaju suhe.

Treće, možete napraviti pelenu s odraslim krevetom ili kolicima ili ga koristiti u ordinaciji dok pregledavate bebu. U suvremenom svijetu prikladne su pelene za jednokratnu upotrebu, koje ćemo raspravljati malo kasnije.

Uz količinu, vrijedi spomenuti i pelene koje novorođenčad treba. Za početak ćemo se baviti materijalima koji se koriste za šivanje bebenih pelena.
Najprikladnije za ljetno razdoblje su lagane i bez teške božićne pelene. Poželjno je kupiti ih 5.
Također je preporučeno da kupi 5 topli flanel (flanel, 100% pamuk) pelene, koje se često koriste za Swaddling bebu u hladnoj sezoni ili kao list krevet u kolicima ili krevetu ili ručnike umjesto. U pravilu, to su mekane tople pelene s debelim gomilom.

Najudobnije za promjenu u hladnoj sezoni su pletene pelene ili pelene pelene. Ako vam se sviđa uobičajeno pranje, onda dobijte 5 jednostavnih pletenih pelena. Ako želite ugodnije mijenjati, onda 2 pelene za čahuru. Ali to nije najprikladnija i udobna pelena za dijete. Dakle, prije nego što ih kupite trebali biste misliti: je li to potrebno?

Zadnji na našem popisu, ali ne i zadnji u uporabi - pelena za jednokratnu upotrebu. Značajka takvih pelena je njihova struktura: gornji sloj je mekan i apsorbirajući, a donji sloj je nepropustan (kada dijete nema pelene). Stoga je vrlo prikladno koristiti ih tijekom posjeta pedijatru, kolicima ili krevetiću kao posteljici, tijekom higijenskih postupaka na stoliću za presvlačenje. Oni su jeftini, možete kupiti u bilo kojoj ljekarni i po prvi put dovoljno 3-5 komada.

Kako odabrati pelene

Da bi vaša beba i sami bili najudobniji, morate odabrati pravu pelenu. Postoji nekoliko kriterija za to:

 • idealno, veličina pelene bi trebala biti od 90x90 cm do 100x100 cm, što je optimalna veličina za dojenje bebe;
 • odaberite pelenu s tkanine koja neće proliti. Ovako pravila pelene pastelnim nijansama. Previše svijetle tkanine mogu proliti tijekom pranja;
 • materijal treba biti visokokvalitetan i ne izazivati ​​sumnje, biti nježan i ugodan dodira;
 • pažljivo pregledajte šavove kojima se pelena obrađuje. Moraju biti tanki i uredni kako ne bi slučajno ozlijedili osjetljivu kožu djeteta.

Ako želite biti 100% sigurni u kvalitetu pelene, možete ih sami šivati. To će biti ne samo zgodan, već i isplativo.

Ukratko

Pa koliko je pelena potrebna za novorođenče?
Ukratko, može se reći da je pelena potrebna od svih. Što je točno njihov broj? Ovisi o tome kako će ih mama koristiti. U svakom slučaju vrijedi zapamtiti da postoji nekoliko točaka u usporedbi pelena i pelena, koji utječu na izbor prema jednoj ili drugoj.

Ako bebu držite na satu u pelenama (bez obzira na to koliko su oni neuredni), stražnjica će imati rizik od oštećenja pelene, jer koža neće dovoljno disati.

Uzimajući u obzir osobitost djece u snu, mogu se trzati rukama ili nogama, ako dijete ne bude omotano, može se bezuspješno pribiti nešto što će izazvati strah i bol. Stoga, mnogi preporučuju da još uvijek koriste beba swaddling u prvih mjeseci života za vrijeme spavanja.

U prvim mjesecima života beba se tek počinje navikavati na sve što se događa tijelu. Ako beba postane vlažna, to mu se ne sviđa i obavještava svoju majku o tome s njegovim vapajem. Takve su bebe navikle na lonac ranije od onih koji su stalno u pelenama. Dakle pelene su također disciplinirane.

Polazeći od toga, i nakon analize sve o čemu smo razgovarali u članku, dolazimo do zaključka da su pelene jednostavno neophodne. Brojajući broj, u prosjeku dobivamo za jednu bebu koju trebate kupiti 10 debelih toplih pelena i 10 lagano tankih materijala. Dodajte ih 3-5 pelena za jednokratnu upotrebu i dobili prvi potrebni minimum u trenutku izbacivanja iz bolnice. Ako iznenada pelena nije dovoljno, možete ih kupiti u bilo kojem trenutku.

Koje pelene su potrebne u bolnici i kako ne bi pogriješili prilikom kupnje - savjeti od Pampusikova

Odabir prve odjeće za novorođenče je ugodan, ali presudan zadatak. Savjeti stručnjaka pomoći će budućim mama izbjeći pogreške i reći vam koje su pelene potrebne u bolnici, kako odabrati pravu tkaninu, kako se ne bi zamijenili veličinom i spremili na kupnju.

Dugo čekala beba rođena je, sada njegova udobnost, dobrobit, zdravlje ovisi samo o majci. Raznolikost tržišta dječjih dobara nije uvijek u blagoslovu bespomoćnih mrvica. Često, neiskusni roditelji preferiraju atraktivan dizajn bez razmišljanja o sigurnosti i racionalnosti predmeta koji se kupuje. Unatoč ogromnom rasponu sakoa i klizača, ne biste trebali zanemariti tradicionalni predmet osnovnog ormara novorođenčeta.

Je li beba potrebna pelena?

Svakako! Ona pomaže bebi dobro spavati i izvrsno obavlja posao s mnogim drugim važnim zadacima. Što je pelena? Ona savršeno igra ulogu:

 • posteljina u kolicima;
 • udobni ručnici nakon kupanja ili pranja;
 • higijenske salvete za hranjenje;
 • čekinje na masažnom stolu dok uzimaju zračne kupke;
 • lagane deke dok spava u hladnoj sobi.

A ipak njegova glavna svrha - osigurati zdravu bebu. Meka tkanina blago obuhvaća maleno tijelo, stvarajući ugodnu sigurnost. Neprihvatljivo je neznanje u izboru materijala. Mama bi jasno trebala znati koja je pelena najbolja za novorođenče i napraviti pravi izbor pri kupnji. Da biste to učinili, trebali biste se upoznati s glavnim vrstama tkanina koje se koriste za proizvodnju proizvoda za najmanje.

Značajke izbora materijala za pelene

Novorođenče će trebati 2 vrste plahta za pranje - lagano i toplo. Odaberite samo 100% prirodni materijal. Prisutnost sintetičkih vlakana može oštetiti nježnu kožu bebe, izazvati iritaciju, pa čak i alergijsku reakciju. Neki vjeruju da su ljepljiva trava za ljeto i nježno meka flanel za svjež vjetar idealne opcije. Iako je zapravo izbor tkanina mnogo širi, a svaki od njih ima svoje prednosti:

 • mekani flanel - 100% pamučnih vlakana. Udobna tkanina s pahuljastim runom pažljivo prati temperaturu kože mrvica, omogućuje da diše, savršeno apsorbira vlagu, ne postaje neugodno hlađenje čak i kada je vlažan. U hladnoj sezoni, topla flanelna pelena koristi se zajedno sa svjetlom, stvarajući poseban zračni sloj i štitići od hipotermije;
 • flanelinski kolege, koji se razlikuju samo po gustoći i prisutnosti dvostrane dlačice. U članku "Koje su pelene bolje za novorođenče", možete usporediti svojstva ovih tkanina i odabrati najbolju opciju za bebu;
 • Lagane praktične kalicijske pelene, kao i flanel, idealne su za osjetljive mrvice kože. Prirodno vlakno pruža prirodnu izmjenu topline, štiti od prekomjerne topline, savršeno briše i brzo se suši. Tkanina ne sadrži sintetičke niti i ne uzrokuje alergije. Za proizvodnju dječjih proizvoda često se koristi posebna rijetka vrsta materijala - "Citz Light". Karakterizira ga mala gustoća i lagana tekstura, proizvodi iz nje su mekani i mekani. Što se tiče kakvoće, oni se podsjećaju na dječje pelene za muslin, međutim, nisu niže kvalitete, značajno premašuju njihovu dostupnost;
 • čak i neiskusne majke mogu se lako nositi s preletom prve djece, ako odaberete ovu pelenu od pletenine. Dijete je vrlo ugodno u ovom "odijelu" - elastična tkanina poslušno ima oblik malog tele, ne stiskajući ga i dopuštajući mu da se pomakne. Za proizvodnju pelena koriste se 3 vrste pletiva različitih debljina - tanki hladnjak, gusta i topla podnožja, blokada srednje gustoće. Pjevanje interlocka smatra se najvišom kvalitetom. Ovaj materijal je zadovoljan svojim osjetljivim teksturama, besprijekorno glatkom površinom i dobrom gustoćom niti isprepletenih na poseban način. Proizvodi od nje savršeno čuvaju oblik, dobro su oprani, lako glačali. Gustim pletenim podnožjem pelene može se koristiti ne samo za swaddling, već i kao lagani pokrivač ili posteljinu u kolicima. Uz sve nedvojbene prednosti, ima jedan važan nedostatak - suši se predugo.

Kako se ne bi zamijeli veličinom

Sve stvari dječje mirazine trebale bi pridonijeti maksimalnom olakšavanju majčinih briga. Kvalitetne stvari za bebe lako se isperu i glačaju, a veličine odgovaraju dobi i olakšavaju udobnu upotrebu. Često majke jednostavno ne znaju koje su pelene i kako točno odabrati njihove parametre. Neki proizvođači, kako bi privukli pažnju kupaca s niskom cijenom robe za bebe, nude najmanju moguću veličinu pelene.

Ne bismo trebali zaboraviti - slobodno preletavanje ne sprječava kretanje ruku i nogu djeteta, a maleni list jednostavno ne može pouzdano izvršiti svoju zaštitu i zagrijavanje. Osim toga, novorođenčad se brzo povećava, a doslovno za mjesec dana morat ćete ažurirati bebinu ormar. Odabir odgovarajuće veličine za prvu pelenu štedi se za kupnju sljedećeg.

Prema riječima stručnjaka, optimalna veličina pelene je: 80x120 cm za svijetle plahte, 90x120 cm - za flanel. U tom slučaju dječje noge ostaju sigurno prekrivene, a majka ne mora svezati svoje aktivno dijete svakih nekoliko minuta. Istina, mnoge mumije imale su vremena da cijene prednosti suvremenog analogije tradicionalnih proizvoda - omotnice Matryoshke omogućuju bebu da spava, a ne ograničava njegove pokrete. Međutim, potpuno bez pelene, s obzirom na njihovu funkcionalnost, još uvijek je vjerojatno da će biti odbačena.

Sada znate koja pelena je bolja za novorođenče i njegovo spokojno blagostanje. Kada kupujete pelene, odaberite nježne umirujuće nijanse - previše svijetle boje mogu negativno utjecati na bebinu viziju. Budite pažljivi i pažljivo proučite sastav tkanine - sintetičke niti u njemu ne bi trebale biti. Ne biste trebali ići na pelene na tržištu, atraktivna cijena nije razlog da riskira zdravlje mrvica. Bolje je koristiti proizvode pouzdanog proizvođača koji jamči besprijekornu kvalitetu i sigurnost.

Ono što je potrebno i što se pokazalo suvišnim u bolnici.

Potreba za mamom

1. Brtve u poprsji.

Gotovo sve mlade mumije propuštaju mlijeko. Jeftin papir trebao bi se često mijenjati, a naše majke hvale Medeline brtve, 1 komad (2 kom) stvarno je dovoljno za cijeli dan.

2. Pelene za mamu.

Pelene se traže u svim bolnicama za majčinstvo, oni će nadobitsya od curenja, na pregledima u rodilištu. Pelene Abrinet u našim setovima švicarske kvalitete i najkompaktnijih.

3. Urološki jastučići

Urološki jastučići apsorbiraju mnogo više od svih higijenskih i apsorbiraju neugodan miris. I to je ono što vam je potrebno za postpartum iscjedak (lohii).

Stavili smo Abrisoft / Tena brtvila za apsorpciju Extra / Normal, oni su gotovo isti u kvaliteti. U ISID-u koristite Abrisoft.

Urološki jastučići - bez krila. Neke majke su udobnije za korištenje higijenskih s krilima maksimalne upijanja. Onda je bolje da ih uzmete više i prirodnim premazom.

4. Postpartum gaćice

Prikladno, tk se može baciti nakon uporabe, oni su jeftini (8-10 UAH / kom) u usporedbi s uobičajenim platnom.

Pamučne gaćice su pamuk i istodobno jednokratne i sterilne. Posebnost je to što su male i nemaju se previše, tako da preporučujemo mjerenje volumena kukova (ispod trbuha na stražnjici, na najširem dijelu), a zatim možete odabrati veličinu koja vam je prikladna.

U vrućoj sezoni neke su se mame žalile da su se Canpole gaćice lebdile.

Donje rublje, pamuk, ponovno se mogu prati. Vrlo prozračni i istovremeno čvrsto držite brtvu. Veličina je univerzalna, po obujmu bokova od 90 do 140 cm (Kanpol do 110). Obično ih preporučujemo onim majkama koje ne mogu odlučiti o veličini ili čiji je kukovi veći od 110 cm.

5. Papirnati ručnici.

Često se traži da rađaju sobu, a liječnici također preferiraju papirnate ručnike tijekom pregleda djeteta, a bit će vam korisno: 1 roll treba biti dovoljno za 3 standardna dana u rodilištu.

6. Toaletni papir.

Pa, vidim :) Stavili smo mekani dvoslojni papir, obično bijeli, kako bismo lakše razumjeli količinu pražnjenja. 1 roll treba biti dovoljno za 3 standardna dana u bolnici.

7. Ecopackets s žicama.

Vrlo zgodan stvar. Puno otpada dnevno: pelene, pelene, jastučići, i nije uvijek moguće izvoditi na mjesto sakupljanja smeća. Tipično, sredstva za čišćenje pokupiti vrećice s otpadom 2 puta dnevno. Stoga će ekopacketi s pušenjem biti vrlo korisni.

8. Jastučići na toaletu.

Papirnati sloj u iznosu od 30 komada (5 komada od 6 komada) učinit će ugodniji boravak u WC-u jer u većini slučajeva nekoliko majki koristi WC.

7. Kremu za bradavicu Purelana.

Dobio sam mnogo dobrih osvrta, a riječ "spasenje" zvučala je više od jednom. Iz osobnog iskustva također ću reći da je on bio taj koji mi je pomogao. Čisti lanolin, bez ikakvih aditiva, pokriva bradavicu s zaštitnim filmom, ne smije se isprati. Reljef odmah dolazi. Stavili smo malo pakiranje 7gr. Ovaj iznos je upravo dovoljan za bolnicu, a ne svatko ima pukotinu, štoviše, to je prilično skupo.

Veliki paket 37 grama uzeti profitabilan, ali savjetujemo da to učiniti, ako ste vjerojatno da će pretpostaviti da je susret s problemom pukotine (drugi i više rodova / vrlo mekana koža i velika bradavica).

8. Poprsje za hranjenje.

Definitivno je potrebno. Osobitost je da je veličina je teško pogoditi, možda, grudi mogu povećati za 1-2 veličini i rubovi nakon poroda će postati uska - sve vrlo individualno. Stoga, ne biste trebali uzeti skupi poprsje, bolje je uzeti jeftin slučajno, a zatim ga kupiti u veličini. Iznimka su ispružene stvari poput košulje od Yami Mami - dobro, vrlo dobro.

9. Vlastita odjeća i sitnice (ovisno o individualnim potrebama)

haljina, papuče, košulja za hranjenje (nužna stvar), možda zavoj, higijenske sitnice (četka / tijesto, češalj, vrhnje). Voda u sobi za rođenje je nužna, možda snack.

Kao varijanta već prikupljenih sitnica, nudimo "torbu u tušu". Sadrži četkicu za zube / pasta, mini pakete tuš-gel / šampon, papuče i kapa za tuširanje,

Može biti potrebna ovisno o uvjetima bolnice

1. Lijekovi

2. Obstetrijske i kirurške sterilne komplete.

Sve ovisi o bolnici i dogovoru s liječnikom. Obstetrijske komplete su različite vrste, često liječnici traže određeni broj, iako su gotovo svi međusobno zamjenjivi.

Kompleti koje nudimo su prilično bogat set i dobar materijal. Možete ga uzeti samo u slučaju, onda nećete morati razmišljati o tome što ćete nositi u svojoj sobi ili vašem partneru.

Sve sterilne setove izrađene su od spandexa, one su sintetički materijali, neke su se mame žalile da pluta.

S druge strane, nakon isporuke, obojena jednokratna odjeća jednostavno se baca.

Ako uzmete svoju odjeću, uzmite onu koja nije šteta, jer postaje vrlo prljava i bolje je baciti ga.

3. Posteljina / ručnici

4. Električni čajnik

Najvjerojatnije će biti suvišno

1. Pumpa za grudi i čajevi za povećanje laktacije.

U ekstremnim slučajevima potrebna je crpna dojka (na primjer, nemogućnost boravka s djetetom). Posebno ne treba dekantirati.

U prvim danima neka vam priroda pomogne u pregovaranju s djetetom o količini mlijeka, a uskoro će proizvoditi točno onakvu kakvu treba djetetu.

2. Stroj za brijanje za prepone.

Sada skoro bilo gdje nema obveznog brijanja perineuma.

Za bebu

Pelene su jednokratne.

Jasno je da je prikladno. Pampers Premium Care (33 komada) najpopularniji su kod nas. To su pelene premium klase i trajat će 3-5 dana. U ostalim brandovima pelena za novorođenčad, iznos je malo manji od 27-28 i možda neće biti dovoljno. Za one koji se ne mogu odlučiti - velika ponuda "Diaper Assorted", oni imaju 5-6 komada različitih pelena.

Zapravo, sve popularne pelene su dobre, samo svako dijete i majka imaju svoje osobine i, iz raznih razloga, odabiru jedno ili drugo. Ponekad dolazi do alergije ili pelenskog osipa, ali to je vjerojatnije zbog činjenice da je dijete u pelenama bilo pretjerano + individualna netolerancija prema mirisu.

Pelene - ovo je vjerojatno glavna stavka izdataka za dijete, pa vas savjetujemo da odaberete jeftinu i prikladnu opciju.

Ponovno upotrebljive pelene, čini nam se, bolje je koristiti od 3-4 mjeseca, kada majka već dođe do sebe i ona će imati snagu da peru i osuši trake trajno ili u vrućini, jer se slažu manje ili kada podučavaju lonac.

2. Mokri maramice.

Potrebno za WC novorođenčadi. Malo majke odlučuju u prvim danima da peru bebu pod slavinom.

Najpopularniji brisevi: Haggis - oni su gušći na papiru, bolje je očistiti i

Pampers - mekši i kremasti. Pakiranje 56-64 komada je optimalno prije bolnice.

3. Pelene su jednokratne.

Pelene se traže u svim bolnicama za majčinstvo, oni će nadobitsya od curenja, na pregledima u rodilištu. Pelene Abrinet u našim setovima švicarske kvalitete i najkompaktnijih.

Pelene za mamu i bebu su međusobno zamjenjive!

4. Dječji sapun.

Bit će prikladno koristiti majku, često u bolnicama za majčinstvo, tražeći tekući sapun u bolničkoj sobi.

5. Elektronički termometar.

Također je potrebno gotovo svih suvremenih bolnica za majčinstvo. Prema našem istraživanju, termometri Omron (Japan) i Beurer (Njemačka) preporučili su se najboljima od svih. Za precizno mjerenje, trebate držati termometar nekoliko minuta nakon zvučnog signala - tada će mjerenje biti točno.

Termometar s fleksibilnim vrhom, očito je prikladniji za dijete, možda je savijen pod dječjim malim tijelom.

9. Škare ili čipke.

Gotovo svi trebaju već u bolnici, možda većina beba rađa s prilično dugim pandžama i može se ogrebati.

Njezine sitne noge odmah se teško naučiti kako koristiti bebe škare s posebnim, sigurnim rubovima. Kao opcija - dječji čepovi.

10. Dječja odjeća.

Odaberite prema vlastitom nahođenju. Većina ljudi voli ljude zbog jednostavnosti korištenja. Nemojte skidati potkošulje bez gumba - to je neugodno.

Vanjska šavova dodatna je pogodnost za novorođenče. Dijete raste vrlo brzo, tako da ne bi trebalo biti mnogo odjeće od 0-3, 5 seta će biti dovoljno s glavom.

Diaper seyas koriste se više kao plahte. Poyaailis platnene pelene-nepromokashki npr Ekopups - to je zgodan, ali je bolje da ih koriste kod kuće, možda pere u bolnici neugodan.

6. Proizvodi od pamuka:

Diskovi, štapovi, bebe za bebe s ograničivačem, salvete. Nazvan da olakša dnevni toalet djeteta, pa čak i ti proizvodi su jeftini. Diskovi za pranje oči, tanke štapove moguće je za liječenje pupka, dječja štapića s ograničenjima pogodna su za čišćenje ušiju.

7. Pipeta, šprica, aspirator,

stvari koje ne mogu biti korisne u bolnici, ali su potrebni u dječjoj prve pomoći u slučaju kapanje medicine, pomoć u zatvor ili začepljen nos.

Najvjerojatnije nije korisno.

1. Boca i lutka.

Često su zabranjeni u rodilištu. Ako ste konfigurirani za prirodno porođaj i dugo dojenje, savjetujemo vam da to učinite bez njih. Ako uzmete, a zatim, samo u slučaju.

2. Kompletan set bebe kozmetike,

osobito velike ambalaže. Ako dijete nema pelenskog osipa, onda od njega ne treba krem ​​/ prašak.

Osim toga, kozmetika ne mora biti prikladna. Bolje je uzeti malu ambalažu na uzorak, na primjer lagano mlijeko ili ulje za hidrataciju.

3. Nepraktivne omotnice i odijela za pražnjenje.

To se odnosi na one koji će biti odjeveni, najvjerojatnije 1 put. Bolje je uzeti odjeću koja će se nositi, a zatim, na primjer, gornji čovjek i kapu do njega.