Pregled najtočnijih testova trudnoće

Hrana

Žene koje sumnjaju na zanimljivu situaciju često se pitaju što je najtočniji test trudnoće. Ovi praktični uređaji za potvrđivanje trudnoće kod kuće, omogućujući vam da utvrdite činjenicu koncepcije bez kontaktiranja ginekologa i opstetričara. To je prilično istinita tehnika koja pomaže ženi odlučiti hoće li brinuti o menstrualnim kašnjenjima ili ako mora kontaktirati konzultaciju za registraciju.

Načelo testiranja za otkrivanje trudnoće

Svaki proizvod za otkrivanje trudnoće ispituje uzorak urina, jer sadrži hormon trudnoće - hCG, ako je pacijent na položaju. Ova hormonska tvar proizvodi korionska membrana koja se formira nakon gnojidbe. Povećanje hCG-a počinje otprilike tjedan dana nakon začeća, ali ne i svaki testni uređaj može uočiti hormonske fluktuacije u takvim ranijim terminima.

Teško je reći koje je test trudnoće bolje odabrati, jer to jako ovisi o vremenu trudnoće i drugim čimbenicima. Iako je princip djelovanja smanjen na jedan mehanizam - identificiranje hCG. U svakom brzom testu, postoji komponenta koja sadrži reagens koji proizvodi antitijela na korionski gonadotropin. Kada urin trudne žene padne na radnu površinu testa, pojavljuje se odgovarajuća reakcija, a pojavljuje se traka svijetle crvene ili ružičaste boje, što ukazuje na trudnoću.

Također, svaki uređaj je opremljen kontrolnom zonom, gdje se mora pojaviti šipka. Ako postoje dvije trake, testiranje je pokazalo pozitivan rezultat, dokazujući činjenicu začeća.

Vrste ispitnih instrumenata

Kako odabrati test trudnoće? Proizvođači nude mnoge vrste home lijekova za testiranje.

 1. Test trake - prva generacija trake, koje se smatraju najjeftinijim. Ova je opcija vrlo jednostavna za upotrebu i ima primitivni dijagnostički sustav. Zato žene češće odabiru trake (strip testovi) kako bi potvrdili činjenicu začeća. Traku treba umočiti u posudu s urinom do naznačenih rizika na tijestu i držati se oko 10-20 sekundi. Tako kratko vrijeme je dovoljno za reakciju. Nakon još tri minute, pojavit će se rezultat. U kojoj je korist testova trudnoće bolje odabrati ako nema puno novaca? Strip testovi će biti idealni. Takve trake mogu otkriti trudnoću od prvog dana zakašnjenja. U ranoj fazi, oni su beskorisni, jer imaju nisku osjetljivost.
 2. Tablet - suvremenija metoda otkrivanja trudnoće, koja ima povećanu preosjetljivost na hormon hCG. Stoga, među najboljim testovima stručnjaka za trudnoću, nazovite verziju tableta. U pakiranju s pipetom pričvršćene za proizvod za skupinu urina. Zatim biomaterija kaplje se na poseban prozor tabletnog tijesta. Kada se urin apsorbira, doći će do reakcije, ovisno o tome koji će se rezultat pojaviti. Uređaj brzog testa tablete je zamršeniji, ali rezultat je pouzdan. Takav test košta puno više od testiranja traka - na 150-280 rubalja.

Ostale vrste

Suvremena opcija za kućno ispitivanje - mlazni uređaj. Takvi proizvodi imaju pouzdane rezultate i gotovo nikada ne čine pogreške. Inkjet test je najprikladniji za upotrebu, žena ne mora prikupljati urin u posudi ili pipeti za provođenje studije. Potrebno je zamijeniti proizvod ispod struje tijekom uriniranja i nakon 60 sekundi da se upoznaju rezultati u posebnom prozoru testa. Ovo je najbolji test za trudnoću u smislu pouzdanosti, jer pokazuje najtočnije rezultate. Osjetljivost na hCG inkjet testove je nešto veća od one tableta, stoga se mogu koristiti u najranijim uvjetima, ali su značajna zbog visokih troškova.

Ispitni sustavi. Puno žena smatra da su testni sustavi opremljeni spremnikom kao najboljima. Ovaj proizvod je spremnik s posebnim pokazateljem. Urin se nalazi u spremniku, indikator ga apsorbira, a zatim daje rezultat. Nemoguće je dovoljno dozvoliti sustave za ispitivanje, ali ih je mnogo lakše koristiti od uobičajenih testova. I trošak od njih je niži od onih modela testiranja mlaznica ili tableta.

Elektronički digitalni. Ovo je najnovija generacija proizvoda koji definiraju trudnoću. Među njima postoje i reusable modeli koji ne samo da izvješćuju o 100% trudnoće, nego također pomažu u određivanju točnog datuma rođenja djeteta.

Koji je bolji

Farmaceutsko tržište je ispunjeno raznim testovima, tako da žena ponekad prilično teško može napraviti izbor. Koji testovi trudnoće imaju najtočnije rezultate? Naravno, oni koji imaju najveću osjetljivost. Među domaćim i stranim testovima postoje dostojni predstavnici koji imaju dovoljno visoku preciznost. U slučaju sumnje na trudnoću, svaka žena želi kupiti visokokvalitetan i pouzdan proizvod kako ne bi sumnjao u dobivene rezultate. Kako birati između takve vrste? Pokušajmo to shvatiti.

Ruski testni proizvodi za otkrivanje trudnoće moraju biti registrirani u Državnoj kontroli lijekova i medicinske opreme. Ruski brandovi nisu osobito popularni i često su inferiorni prema inozemnim kolegama u osjetljivosti HCG i karakteristikama kvalitete. Među našim brandovima danas su najpopularnija testiranja traka.

Među stranim proizvodima za brzu dijagnozu trudnoće najpoznatiji su brendovi poput Frautest, Eviteste, Kleablyu, itd. Detaljnije, svaki od testova bit će raspravljen u nastavku.

Pregled popularnih testova

Kakav test trudnoće odabrati iz svih predloženih vrsta, pitanje je prilično problematično. Kada dobijete test, odmah želite dobiti pouzdani rezultat kako ne biste uzalud nervozni i ne biste uzeli beskorisne izlete u antenatalnu kliniku. Bolje je odmah kupiti visokokvalitetni moderni test, a ne gubiti vrijeme na nepouzdane i niske kvalitete proizvoda. Što se tiče proizvođača, ima ih dovoljno, mnogi od njih zaslužuju visoku razinu mišljenja.

Frautest express

Vrlo osjetljiva traka test s preosjetljivosti od 15 mMKE / ml. Proizvođač uvjerava da se test može koristiti bez čekanja kašnjenja. Test može odrediti činjenicu začeća nekoliko dana prije očekivanog kašnjenja. Rezultati su poznati već nakon 3-5 minuta nakon uklanjanja trake iz urina, u kojem trebate držati traku 10 sekundi. Za neke žene ovo nije vrlo prikladno, pogotovo ako se testiranje ne provodi kod kuće.

Ali ipak, Frautest je u prilično visokoj potražnji, jer može pokazati točan rezultat u ranoj studiji trudnoće. Prema statistikama, pouzdanost rezultata doseže 99%. A trošak takvog testa je relativno mali. Stručnjaci to smatraju jednim od najboljih testova.

Clearblue digitalni

Odmah kažu da su testovi ove marke prilično skupi, njihova cijena je oko 500 rubalja. Ali cijena je opravdana dovoljno visoku kvalitetu. Sigurno je reći da je Cleable najbolji test koji se malo može usporediti. Postotak točnosti s kojom test određuje činjenicu završene gnojidbe doseže više od 99%.

Osim toga, Clearblue Digital, osim prisutnosti ili odsutnosti trudnoće, pokazuje njezino trajanje. Format označenih pokazatelja može izgledati kao 1-2, 2-3 ili 3+. Točnost pokazatelja gestacijske dobi iznosi 92%. Obično se preporučuje testiranje prvog dana kašnjenja, ali ako ne želite čekati, to se može obaviti već četiri dana prije početka očekivane menstruacije.

Ali nisu sve žene tako važne da znaju iz testa razdoblje trudnoće, jer mama i dalje treba pregledati i ultrazvuk pri registraciji na LCD. Ali ponekad se događa da se mjesečno odlazi s postojećom trudnoćom. Ovdje može biti korisno odrediti pojam iz trenutka začeća. Općenito, test zaslužuje pohvale, ali ima neku vrstu nedostatka - visoke cijene.

Najočitiji dokaz

Ovo je test tipa tableta, koji karakterizira visoka pouzdanost rezultata. Ovo je najpouzdaniji test za određivanje trudnoće, barem jedan od najtočnijih. A čistoća dobivenih rezultata je bez sumnje. Nemoguće je dodirnuti i zamrznuti prozor u koji treba uroniti urin, stoga ništa ne može utjecati na rezultate. Nekoliko kapi urina se nanosi posebnom pipetom na površinu u prozoru, gdje će se uskoro pojaviti rezultat dijagnoze.

Ako govorimo o pouzdanosti rezultata, Evitest je dobar proizvod s mnogo pozitivnih recenzija. Pokazatelj njegove pouzdanosti doseže više od 99%, što ga čini atraktivnim za žene.

Lady test

Dosta je jeftin proizvod koji je prikladan za pohranu čak iu novčaniku. Osjetljivost testa je nešto niža i počinje očitavanjem od 20 mIU / ml. Stoga je u ranoj fazi trudnoće prilično teško utvrditi prisutnost trudnoće, osobito ako je žena dan prije pila puno tekućine. S druge strane, jeftinost proizvoda, s jedne strane, a ne određena pouzdanost, koja može prisiliti ženu da provede niz testova, čini Lady Test ne osobito atraktivnom. Ali općenito, proizvod je prilično pouzdan.

Premium dijagnostika

Inkjet test, koji se preporučuje da dobijete bilo koju ženu koja treba brz i pouzdan rezultat. Točnost pokazatelja doseže 99%, pod uvjetom da je studija provedena prvog dana kašnjenja ili kasnije. Općenito, to je izvrstan test za određivanje trudnoće, što je prikladno za korištenje kod kuće iu manje udobnim uvjetima. Relativno niska cijena i visoka točnost čine ga vrlo atraktivnim u očima mnogih žena.

Prema statistikama, najiskreniji testovi su Frautest, Kleable i Be sure.

Kada raditi istraživanje

Ako je osjetljivost testa 15 mIU / ml, može se obaviti prije 2-3 dana prije očekivanog početka menstruacije, iako to sve ovisi o točnom vremenu koncepcije i vremenu vezivanja oplođenog jajašca do maternice maternice. Stoga se ponekad može dogoditi da žena provede test tjedan dana prije navodnog početka menstruacije, a test će pokazati da postoji trudnoća. To je zbog činjenice da je ovulacija kod žena došla ranije, a stoga i začeća se dogodila ranije. Stoga, ponekad žene pogrešno vjeruju da je test bio u mogućnosti utvrditi činjenicu trudnoće u vrlo ranom razdoblju.

Kako napraviti test

Glavni prioritet u testiranju, i točnije izbor brzog testa, jest njegova osjetljivost. Ispitivanja s indeksom osjetljivosti od 25 mIU / ml pokazat će pouzdani rezultat samo 13-15 dana nakon oplodnje. Stoga se točni rezultati mogu dobiti nakon 2 tjedna od datuma ovulacije. Mnogi su zabrinuti zbog čega je poželjna osjetljivost, tako da je rezultat što pouzdaniji. Stručnjaci kažu da je bolje zaustaviti izbor proizvoda koji imaju indikator osjetljivosti od 10 m IU / ml. Ovi testovi će moći utvrditi činjenicu trudnoće već od 8-9 dana začeća.

Bez obzira na to koji izraz test koristi žena, svakako pročitajte upute. Iako je njihovo načelo djelovanja identično, nijanse primjene mogu se malo razlikovati, što može utjecati na pouzdanost podataka. Testiranje se može provoditi u bilo koje doba, ali bolje je planirati rano ujutro kada je razina korionskog gonadotropina najviša. Glavna stvar je da se isključi unos diuretika droga u izobilju piće.

Također, prilikom provođenja testiranja potrebno je ispravno pročitati rezultate. Na testu se mora pojaviti najmanje jedna traka - kontrolni uređaj koji označava funkcionalnost proizvoda, označava rad brzog testa. Ako test pokazuje jednu traku, tada žena nije trudna, a ako se pojave dvije linije, rezultat je pozitivan. Ako nakon dijagnostičke procedure više od jednog pojasa nije bilo, test je istekao ili je oštećen.

Ako postoji pozitivan rezultat, bit će dvije trake, ali uopće nije potrebno da su one iste. Nijansa drugog pojasa ovisi o koncentraciji hCG u mokraći žene. Što je kraći pojam, duller će biti druga linija na ispitivanom proizvodu.

Jesu li moguće pogreške

Dakle, uz izbor brzog testa, odlučili ste, sada je nužno pojasniti da ponekad rezultati testa mogu biti pogrešni.

 • Ako na proizvodu postoji slaba pruga, to može ukazivati ​​na prisutnost trudnoće.
 • Ponekad mutna boja pruga ukazuje na slabu koncentraciju humanog korionskog gonadotropina.
 • Ali ponekad se događa da test pokazuje pozitivan rezultat u odsustvu koncepcije. To je sasvim moguće ako je djevojka uzela neke lijekove ili ima patološke tumore.
 • Također se događa da testiranje proizvodi negativan rezultat, dok trudnoća zapravo postoji.
 • Lažne negacije pojavljuju se u nekoliko slučajeva, na primjer, u bubrežnim patologijama, s obilnim pijanjem.
 • Ako je brzi test pokazao odsutnost trudnoće i imate sve znakove nošenja bebe, onda trebate kontaktirati LCD.
 • Potrebno je konzultirati liječnika, koje testove treba kupiti ako sumnjate na začeće. Bit će korisno saznati što može utjecati na rezultate ispitivanja.

Lažne statistike rezultata

Bili smo uvjereni da postoji mnogo brzih testova za određivanje trudnoće s različitim pokazateljima cijena. Ali visoka cijena ne znači uvijek visoku pouzdanost rezultata. Statistika je takva da ne samo jeftini, nego i skupi testovi pogrešni. Ženama je provedeno istraživanje o tome koji testovi daju lažne rezultate. Žene su primijetile da su najčešće zabilježeni lažno pozitivni ili lažno negativni rezultati kod ispitivanja s Bee-Sure, Eviteste, Vera, Eva-testom, L-testom, BB testom.

Čak i ako je testiranje pokazalo odsutnost trudnoće, a postoje znakovi zanimljive pozicije na licu, potrebno je ginekološki pregled.

Najtočniji test trudnoće: koji sustav možete imati povjerenja?

Mnoge su žene zainteresirane za pitanje - kako možete vjerovati rezultatima testova trudnoće kod kuće?

Kako pronaći optimalan omjer cijene i kvalitete sustava za rano određivanje trudnoće, preraspodijeljen za upotrebu kod kuće.

Danas, na policama ljekarni ili u supermarketima možete istodobno pronaći nekoliko takvih sustava, ali troškovi najjeftinijih i najskupljih tijesta razlikuju se nekoliko puta.

Naravno, svaka žena sama može utvrditi koji je test trudnoće najtočniji, ali za to je potrebno zamisliti kako ti sustavi rade i odlučiti hoće li kupiti oglašene proizvode poznate farmaceutske skrbi.

U ovom trenutku, tu je i implantacija (nidaciju) oplođenog jajašca i aktivno dijele u endometriju i u krv počne teći sintetizira ženskog fetusa trofoblast poseban hormon trudnoće - humani korionski gonadotropin.

U normalnom trudnoće i implantacije oplođenog jajašca tipičnog količine ovog hormona u krvi od majke organizma povećati svaki dan na 100% (2 puta), te u određenom stupnju započinje korionski gonadotropin filtrira kroz renalnim glomerulima epitela i izlučuje u urinu.

Jesu li testovi na trudnoći točni i koliko su točni?

Najprecizniji test trudnoće kako bi se utvrdilo činjenicu jaje oplođeno i njegove implantacije u sluznici unutarnjih genitalnih organa prije početka sljedeće menstruacije - koristeći visoko osjetljivi testni avion može pokušati dijagnosticirati trudnoću prije sljedećeg menstruacija kašnjenje, za oko 3-4 dana.

Međutim, takva točnost nije uvijek opravdana, a cijena drugih testova je 2-3 puta manja od troškova jet testa. Osim toga, takozvani "plavi test" postao je novitet ljestvica ljekarni, dizajniran za proučavanje promjena koje se javljaju pod utjecajem hormona u cerviksu.

Svi drugi testovi za određivanje trudnoće imaju nisku točnost, a upute za njihovu uporabu određuju mnoge uvjete, čija usklađenost pomaže povećati njihovu pouzdanost.

Kada se koristite tabletom ili testom kasete, također je potrebno primijeniti malu količinu prethodno sakupljenog urina u posebne testne zone i usporediti njihovu boju s bojom kontrolne trake.

Svi ti testovi trudnoće povezani su potrebom za strogim pridržavanjem preporuka za upotrebu - za točnu analizu, najprije morate sakupiti sve jutarnje urin, dobro izmiješati i uliti malu količinu tekućine za analizu.

To treba imati na umu da je dobiveni urin je pogodan za određivanje trudnoće samo 15 minuta nakon mokrenja - nakon tog razdoblja u mokraći pod utjecajem zraka započeti niz kemijskih reakcija, a sadržaj informacije tijesta se smanjuje za nekoliko puta.

Pa što je test trudnoće točniji?

Većina žena vjeruje da jet test nije samo najtočniji test trudnoće nego i najprikladniji jer takva studija može biti izvedena gotovo u bilo koje doba dana.

Da bi se izvršila ova analiza, nije potrebno prethodno skupljati urin u spremnik - sam test mora pasti u struju tekućine odmah u trenutku pražnjenja mjehura.

Jedina preporuka proizvođača može se smatrati željom da se žene ne odlaze u toalet odmah 4 sata prije nego što provode takvu kućnu analizu.

Kada koristite bilo koji test, mogu se pojaviti i lažno pozitivni i lažno negativni rezultati - mjesto implantacije oplođenog jaja također može utjecati na pouzdanost testa.

U ektopičnoj trudnoći, bilo koji test, čak i najtočniji, pokazat će nazočnost trudnoće s laganim kašnjenjem - u tom slučaju gonadotropin ulazi u urin s laganim kašnjenjem.

Međutim, vrijedi podsjetiti da za svaki od tih testova, proizvođači nužno naznačuju koji dan menstrualnog ciklusa ili dan kašnjenja menstruacije, možete koristiti jedan ili drugi dijagnostički sustav.

Na pouzdanost rezultata može utjecati stanje zdravlja žene - praktički niti jedan od tih sustava, osim jet test, može se koristiti kod žena s bubrežnim bolestima, bolesti endokrinih žlijezda i tumora koji proizvode hormone.

Ova analiza je najpouzdaniji, osobito u slučajevima kada se studija ponavlja nekoliko dana - tijekom normalnog tijeka trudnoće, razina hCG povećava eksponencijalno dnevno.

U svakom slučaju, ako je bilo kakvo korištenje bilo kakvog testa, postoje sumnje u pouzdanost rezultata, konzultacije liječnika će ukloniti sve sumnje.

6 najboljih testova trudnoće

Do sada se testovi trudnoće prikazuju u širokom rasponu. Postoji nekoliko vrsta testova:

 • Strip testovi: posebne trake koje se trebaju spustiti u spremnik s urinom, prag osjetljivosti je 10-25 mIU / ml (količina hCG u 1 ml urina).
 • Tableta: plastična torbica u kojoj se nalazi prozor s tvarima osjetljivima na hCG. U ovom prozoru morate dodati nekoliko kapi urina. Prag osjetljivosti 10-25mme / ml.
 • Inkjet: ne zahtijeva unos urina u zasebnom spremniku - test trudnoće može se izvršiti izravno tijekom mokrenja, zamjenjujući analizator ispod struje. Prag osjetljivosti od 10mu / ml.
 • Elektronski (digitalni): imaju nekoliko varijanti i mogu biti namijenjeni ponovnoj uporabi ili odrediti trajanje trudnoće itd.

Svaka vrsta ispitivanja ima svoje prednosti i nedostatke. A koji su najbolji testovi na trudnoći, pokušat ćemo to otkriti.

Frautest Express ultra osjetljiv

Trošak pakiranja s jednim slojnim tijelom iznosi oko 85 rubalja.

Osjetljivost testiranja na trudnoću Frautest Express počinje s 15 mMUEC / ml i, prema proizvođaču, može se koristiti bez čekanja kašnjenja menstruacije i 2 dana prije datuma kada (eventualno) počinje odbrojavanje od "propuštenog" prvog dana menstruacije. Rezultati testa određuju 3-5 minuta nakon uklanjanja trake iz spremnika s urinom.

Nedostatke. Potreba za traženjem spremnika za urin, napuniti ga, držati test trake na 10 sekundi, a zatim razmišljati o tome kako odbaciti ispunjen "spremnik" - to nije vrlo povoljno u vanjskim uvjetima.

Prednosti ovog testa trudnoće su jednostavnost korištenja i visoka pouzdanost rezultata (do 99%). Pa, nemoj se pretvarati da trošak nije bitan. Demokratska cijena je ogroman plus.

Zaključci. Jedan od najboljih testova za trudnoću. Dobar rezultat od 10 bodova od 10.

Mišljenje. "Kupujem test od ove tvrtke dvaput, ili bolje, ovaj put muž ju je kupio, a nije ga pustiti ponovno, mislim da nema potrebe kupiti skupe testove, čak i ako imaju tendenciju da pokazuju broj tjedana.To je test trudnoće pouzdan, prodan u svim ljekarnama, prikladno je koristiti i privući cijenu. "

Planiranje bez prekida

Troškovi seta od 5 testova na trake za određivanje ovulacije, 2 - za trudnoću i 7 spremnika za jednokratnu sakupljanje urina iznose oko 380 rubalja.

Još jedan "nominiran" iz mađarske tvrtke Human ima vodeću poziciju na ljestvici najboljih testova za trudnoću. Frautest Planning je izvrstan alat za žene koji planiraju trudnoću i žele "bez odlaska iz blagajne", kako bi bili uvjereni u činjenicu njezine pojave (dobro, ili treba nastaviti s pokušajem).

Dobro osmišljen paket ovog paketa omogućuje vam pokrivanje cijelog razdoblja od vjerojatnog datuma nastanka ovulacije i "uhvatiti" trenutak koji trebate zamisliti prije određivanja trudnoće (možete započeti provjeru 2 dana prije očekivanog odgode). Dodatni bonus je jednokratni spremnici za prikupljanje urina koji se lako bacaju i omogućuju vam da prođe test u svim uvjetima.

Nedostatke. Jedini nedostatak je visoka cijena. Ali ovo je samo na prvi pogled: isti set, ali "raspršen" u pojedinačnim paketima košta oko 70 rubalja više.

Zaključci. Najbolji test trudnoće za one koji brinu ne samo o pravilnom načinu života od prvog dana trudnoće, nego i razumiju važnost planiranja ovog ključnog trenutka. Zaslužio desetak!

Mišljenje. "Pogriješio sam se nekoliko puta kada sam koristio testove ovulacije i testove trudnoće različitih proizvođača. Posljedice su bile, blago rečeno, bolno za moj živčani sustav. 3 mjeseca nakon korištenja Frautesta za planiranje, konačno sam postigao točan "raspored". Rezultat - u četvrtom mjesecu testa trudnoće potvrdio je da se možete radovati. Preporučujem - skupo, ali je pouzdano i ne zbunjuje se s lažnim rezultatima. "

Clearblue digitalni

Trošak pakiranja s 1 digitalnim tijestom je oko 480 rubalja.

Prednosti. Ako uzmemo pet posto kvalitete posto točnosti s kojom test određuje prisutnost trudnoće, Clearblue Digital ima nevjerojatno visoku razinu: iznad 99%. Do sto posto točnosti pri ruci, a ovaj test danas je jedan od najpouzdanijih. Ali to nije sve. Uz oznaku o prisutnosti / odsutnosti trudnoće ("+" - da, "-" - ne), u prozoru će se pojaviti broj koji pokazuje gestacijsku dob u tjednima. Format indikatora odgovara rasponu od 1-2 tjedna, 2-3 tjedna i više od tri (na zaslonu će se pojaviti slika "3+"). Ako se pojavi koncepcija, točnost određivanja pojma, prema proizvođaču i rezultatima istraživanja, iznosi 92%. Impresivan, zar ne?

Kada mjesec kasni, test se može koristiti od prvog dana njihova početka. Ali ako "čekate unbearablely", a tijelo uporno upućuje na vašu zanimljivu situaciju na druge načine (na primjer, želju za hranom, nakon što ga zamazu pasta za zube), tada se test može provesti 4 dana prije datuma vjerojatnog kašnjenja.

Nedostatke. Nisu svi će razmotriti određivanje roka trudnoće potrebna funkcija. U svakom slučaju, posjetit će liječnika, ultrazvučni pregled i krvne pretrage - sveukupno, sve to će odrediti rok bez testiranja. Ali zapamtite "iznenađenja" trudnoće koja može tiho koegzistirati zajedno s redovitim razdobljima. U ovom slučaju, često je važno da žena razumije: kakav je termin u kojem se nalazi i da li ima dovoljno vremena za odlazak u majčinstvo i registraciju. Klasičan primjer je dugo poslovno putovanje ili poslovno putovanje, kada dilema "sve ispusti i odlazi kući, još uvijek ima vremena, možete pričekati" prekida sve planove. Dakle, nedostatak ili ne ovisi o vama.

Zaključci. S obzirom da je postavljanje točnog datuma bez odlaska liječniku daleko od interesa za svakoga, ali ova funkcija čini cijenu "ugriz", a rezultat je 9 od 10.

Mišljenje. "Osjetila sam da nešto nije u redu, čim stignem na odmor. S mojim plutajućim i nepravilnim mjesečnim ciklusom pretpostavljam da trudnoća možda neće biti u ranom razdoblju. Ispitivanje je pokazalo da sam na položaju već duže od tri tjedna. Ograničavala sam se na vožnju i drugu aktivnu zabavu, a kad sam se vratio tjedan dana kasnije i otišao do liječnika, rok je već bio 6 tjedana. Test se ne vara.

Najočitiji dokaz

Trošak pakiranja s jednim tabletnim tijestom je oko 190 rubalja.

Prednosti. Glavna prednost odnosi se na oblikovanje testa: model tablete omogućava ravnomjerniju raspodjelu urina na površini supstrata s reagensom, što, prema tome, povećava pouzdanost rezultata. Drugi plus je "čistoća" rezultata. Nemoguće je dodirivati ​​reagens u udubljenju prozora svojim prstima čak i slučajno, stoga je moguće da se kontaminacija uzorka (a ne fantastičan događaj, usput) jednostavno isključuje.

Nedostatke. Možete se osjećati kao profesor u kemijskom laboratoriju koji pažljivo i pažljivo dovodi posebnu tvar (urin) na površinu objekta pod testom (test) kako se ne bi došlo do eksplozije. Zapravo, ništa neće eksplodirati, osim možda vašeg strpljenja ako ste nervozni i tresete se. Stoga je bolje provoditi "pokuse" kod kuće, gdje možete priuštiti opuštanje (ili barem izgledati) i završiti posao.

Zaključci. Jedan od najboljih tabletnih testova za trudnoću, ako govorite o točnosti rezultata. A ovo je glavni razlog zbog kojeg ste se odlučili kupiti, zar ne? Dakle, dati mu procjenu od 10 od 10 bit će točna i poštena.

Mišljenje. "Dugo sam se liječio za neplodnost i koristio sam samo ovaj test. Čak i ne znam zašto - praznovjerno se bojim promijeniti ga drugom. I nakon 2 godine prvi put je pokazao pozitivan rezultat! Pozitivan i ispravan.

Premium dijagnostika

Trošak pakiranja s jednim mlaznim tijestom je oko 120 rubalja.

Prednosti. Brzi i točni rezultati (do 99% - ako je test proveden nakon prvog dana zakašnjenja), za koji nema potrebe za skupljanjem urina - velika alternativa tradiciji stripline. Istodobno se u kaseti nalazi ispitni prozor, koji je test. Bez obzira na to je li pozitivan rezultat ili ne - ako se crvena traka pojavila u kontrolnom prozoru - test je proveden pravilno.

Nedostatke. Sposobnost testiranja bez potrebe za prikupljanjem urina za nekoga bit će vrlo korisno ispitivanje kvalitete za nekoga neugodno. No, kao što kažu, nećete ljubiti sve prema svima - nećemo ovo rangirati među minusima.

Zaključci. Izvrstan test trudnoće koji ispunjava svoju svrhu u ugodnom kućnom okruženju, kao iu "putovanjima", kada nema vremena i mogućnosti za pretraživanje i punjenje spremnika za urin. Prema našem mišljenju, 10 bodova je zaslužen rezultat.

Mišljenje. "Otišao sam u bolnicu, a istoga dana sjetio sam se da je već odgodila dva dana. Pitao sam svog supruga da kupi test, doveo mi je Premium Diagnostiks. Bila sam zabrinuta zbog velike količine lijekova u mom tijelu, test bi propustio. Ali test je radio kako treba! ".

Lady test

Trošak paketa koji sadrži 1 test traka je oko 15 rubalja.

Prednosti. Naravno, cijena - prva stvar koja počinje voljeti. Druga je kompaktnost samog testa: individualni hermetički paket može stati u najmanji džep, pa čak i torbicu i uvijek ste potpuno naoružani.

Nedostatke. Prag osjetljivosti testa počinje s 20 mIU / ml. To znači da u ranoj fazi, ili ako ste pili puno tekućine prije testiranja i koncentracije hCG u urinu, ne morate se uvijek osloniti na pouzdani rezultat.

Zaključci. Prihvatljivo (čak i jako puno!) Cijena s jedne strane, as druge - možda će biti potrebno provesti niz testova kako bi se potvrdili rezultati. To znači da ćete morati kupiti nekoliko takvih testova odjednom, što će u cjelini premašiti cijenu jednog, ali osjetljivije, od drugog proizvođača. Dakle, rezultat je 8 od deset.

Mišljenje. "Čak i prije vjenčanja, kupio sam različite testove. Među svim testovima bilo je ovo, Lady test. Cijena - penija. Unutar plave pruge. Od jeftinih testova trudnoće to je najbolje. Doista su pokazale dvije pruge, na što sam bio vrlo sretan. Preostali testovi pokazali su drugu vrlo slabu ili ništa, a ovo je sjajno. "

Kako radi test trudnoće?

Trenutak kada žena otkrije da će postati majka, to je prekretnica u životu bilo koje žene. Mjesečni kalendar ne govori uvijek istinu: često samo 3-4 mjeseca trudnoće, trudna majka počinje sumnjati da jest.

Ultrazvuk i druge metode istraživanja nisu uvijek u stanju otkriti trudnoću u ranoj fazi. Začarani krug? Je li moguće. Ali možete ga natapati uz pomoć testova na trudnoći.

Ljudski korionski gonadotropin (hCG) je hormon koji se proizvodi ljuskom jajne stanice od trenutka prijanja na stijenku maternice. To jest, 6-8 dana nakon začeća. U krvi, ova tvar pojavljuje se gotovo odmah, u urinu - 2-3 dana kasnije. Ali krvne pretrage traju i ne moraju uvijek imati. No, test, koji se može kupiti na putu od posla, odredit će trudnoću u najranijoj mogućoj mjeri, bez manje sigurnosti. A što prije buduće majke uče o trudnoći, brže će promijeniti njezin stil života kako bi odgovarala njezinu položaju.

Koji su točni testovi trudnoće?

Test za brzu dijagnozu trudnoće danas je vrlo popularan - većina žena to čini jednostavnim testiranjem kako bi bili sigurni da su trudni ili ne. Testovi za brzu dijagnozu trudnoće ne zahtijevaju posebnu situaciju i složenu proceduru - oni su jednostavni, imaju sve što je potrebno za samodijagnostiku, mogu se koristiti u svim uvjetima.

Sadržaj članka:

Vrste suvremenih testova za određivanje trudnoće. Pouzdana brza ispitivanja trudnoće.

Danas su testovi za brzu dijagnozu trudnoće poznati u četiri vrste:

 • "Strip testovi" (trake za spuštanje u spremnik s urinom) koji imaju trošak od 5 do 100 rubalja i osjetljivost od 25 mME / ml;
 • Testovi "tableta" (uređaj s prozorom, gdje dodati nekoliko kapi urina), s troškom od 50 do 150 rubalja i osjetljivosti od 10-25 mME / ml;
 • "Jet" testovi (uređaji koji se mogu zamijeniti izravno ispod struje urina), s troškom od 150 do 250 rubalja i osjetljivosti od 10 mME / ml;
 • "Elektronički" (digitalni) testovi nove generacije, uključujući i one koji se mogu ponovno upotrijebiti, s cijenom od 180 do 900 rubalja.

Na tržištu modernog ljekarništva prikazana je široka paleta domaćih i uvoznih testova za određivanje trudnoće, u širokoj varijanti cijena i dizajna. Svaka žena koja želi dobiti ovaj najjednostavniji, ali vrlo "mudar" uređaj želi biti siguran da test neće pustiti.

Kako razumjeti ogroman svijet prijedloga? Koji test trudnoće treba biti preferiran?

Popis najboljih testova trudnoće: Frautest, Evitest, Clearblue

Test za brzu (kućnu) dijagnostiku trudnoće "FRAUTEST" (proizvođač Human Gesellschaft, Njemačka) najpopularniji je među ženama. Ove testove predstavlja širok raspon svih vrsta testova - "FRAUTEST Express" i "FRAUTEST Double contro" (trake) - od 30 do 100 rubalja; "Frautest Expert" (tablet test) - od 100 do 140 rubalja; "FRAUTEST COMFORT" i "FRAUTEST EXCLUSIVE" (jet testovi) - od 140 do 350 rubalja.

Testovi "Evitest" (produkcija Helm, Njemačka) također su vrlo popularni. Također se razlikuju po širokom spektru proizvoda - "Evitest №1" i Evitest Plus №2 (test traka) - od 30 do 85 rubalja; "Evitest Proof" (tablet test) - 162-185 rubalja; "Evitest Perfect" (jet test) - 110-120 rubalja.

Iako su testovi za brzo dijagnosticiranje ClearBlue trudnoće (proizvođača Unipas Ltd., Velika Britanija) vodeći brojnim istraživanjima žena koje su ga koristile, značajno je lošija od prva dva čelnika u svojoj procjeni cijena - previsoka je. Činjenica je da ClearBlue testovi pripadaju novoj generaciji proizvoda ove vrste, a izdaju se u digitalnoj verziji koja je jednostavna za upotrebu. Ovaj se test razlikuje po najvišoj točnosti - bilo je slučajeva kada je označio trudnoću čak i 5-6 dana prije očekivanog datuma menstruacije. Cijena ClearBlue testova varira oko 700-900 rubalja.

Najistaknutiji testovi za brzu dijagnozu trudnoće ruski

Testovi za brzu dijagnozu trudnoće, kao i sve lijekove i medicinsku opremu, registrirani su u Ministarstvu za kontrolu droga i medicinske opreme Rusije i moraju biti ovjereni. Danas, na ruskom tržištu, testovi za brzu dijagnozu trudnoće predstavljaju 6 domaćih i 23 inozemnih proizvođača.

Nažalost, testovi za brzu dijagnozu trudnoće, koji su napravili ruske tvrtke, predstavljaju uski raspon proizvoda. Osim toga, ruski su testovi često inferiorni u kvaliteti i osjetljivosti, slično onima iz Njemačke i SAD-a. Do danas su među ruskim brandovima najpoznatiji i testovi potražnje "Be sure" (test trake), koje proizvodi tvrtka "Progressive Biomedical Technologies"

Testovi ocjenjivanja - koji ne varaju?

1. Jednostupanjski test (HCG-Express-IHA) "Budite sigurni" (proizvodnja "Progressive Biomedical Technologies", Rusija) - trake s osjetljivošću od 25 mME / ml, cijene 13-15 rubalja. Ove testove zahtijevaju žene, jer su vrlo precizne i ne zahtijevaju posebne uvjete za upotrebu. Ispitne trake moraju biti umočene u spremnik s udjelom mokraće na kontrolnu liniju. Rezultat će se pojaviti za 2-10 minuta.

Mišljenja žena:

volim:

Tri sam puta proveo ovaj test, tri dana za redom, počevši od prvog dana kašnjenja. U početku, jasno je pokazao jednu traku, samo jedan... Ali! Nakon 2-3 minute, pojavila se slaba druga traka, koja se nije mogla vidjeti (ako nisam tako očekivao moju trudnoću i nisam pregledao ove testove "pod mikroskopom"). 5. dan odgode, ovaj test je pokazao već dvije jasne pruge, i sve sumnje i iskustva nestaju sami.

Marina:

Usput, mnogi testovi s ovim "grijehom" - trake na samom početku trudnoće izgledaju vrlo slabo, gotovo neprimjetno. Osobito sam bio s testom "Vjera".

Ludmila:

Kupio sam ovaj test slučajno, samo upitao u ljekarni "neki jeftin." Trećeg dana zakašnjenja pokazao je sigurnu drugu traku, a od samog početka nisam sumnjao da sam trudna. Ostavio ga je kao suvenir u obiteljskom albumu!

Ispitna traka za imuno-kromatografsko određivanje humanog korionskog gonadotropina / in-hCG / "EAX" (proizvodnja "ЕКК", Rusija).

2. Tabletni test "BIOCHARD HCG" (proizvođač "Dialat Ltd", Rusija) - skup reagenata za ispitivanje trudnoće, koji košta 60 do 90 rubalja. Ispitni set uključuje posebnu plastičnu olovku s prozorom, pipetu za dodavanje kapi urina.

Mišljenja žena:

Julia:

Čini mi se da je test "BIOCHARD HCG" najosjetljiviji jer može predvidjeti trudnoću čak i prije zakašnjenja. Pokazao mi je dvije trake dva dana nakon početka kašnjenja - izvrstan rezultat, s obzirom na činjenicu da je ovaj test ruske proizvodnje. Usput, napravio sam dva testa s razlikom od jednog dana, a test "Evitest" još uvijek nije mogao uhvatiti moju trudnoću.

3. Testna traka "HCG-IHA-RECIPI" (proizvodnja "Recipi", Rusija) koštala je od 12 do 15 rubalja. Ovaj test za brzu (home) dijagnozu trudnoće vodi prodajne ocjene. Test je vrlo jednostavan za upotrebu - traka na posebnu oznaku smještena je u spremnik s urinom, rezultat će se dobiti u roku od 3-5 minuta.

4. Test traka "HCG-IHA-VERA" (proizvodnja "FACTOR-MED", Rusija) - osjetljivost od 20 mIU / ml. Trošak testa "Vjera" od 4,5 do 8 rubalja. Ovaj test je potražnja među kupcima u Rusiji, jer ima nisku cijenu.

Mišljenja žena:

Ludmila:

Prljavi test koji čak i prije upotrebe raspada u rukama! Kupio sam je, jer ljekarna nije imala testove "Behurs", koji sam uvijek koristio i vjerovao. Isti test, kada je spušten u čašu s urinom, tako dugo je kapanje tekućine da sam provela nekoliko neugodnih minuta čekanja na rezultat. Nakon što je dobio negativan rezultat, nisam vjerovao u ovaj test - ali on, iskreno, nije ležao u ovome. Sutradan sam napravio još jedan test, Evitest, i tek sam se uspio smiriti.

Oksana:

Gotovo sam dobio srčani udar, jer je test jasno pokazao dvije trake dnevno prije očekivanog mjesečnog. Ljekarna mi je rekla da s ovim testovima nažalost često postoje pogreške. Više od svega ne kupiti!

Natalia:

Nikada neću zaboraviti ove uzbuđenje kada se na tijesto pojave dvije trake! Do tada smo imali pada i rastali smo s mladićem i kupio sam ovaj test. Osloboditi se i konačno uvjeriti da mu ništa u njegovom životu ne ostaje. Uvjeren, naravno! Na testu su se dvije pruge očito pojavile! Proveo sam dva dana (bio je vikend) u suzama i brigama, a onda sam otišao do liječnika... Što misliš da mi je ginekolog rekao? Tako je - nisam trudna!

5. Test "Vera-Plus" (ICA-HCG-FAKTOR) (proizveden od strane "FACTOR-MED", Rusija) je jet test (test pen), osjetljivost je od 20 mIU / ml. Trošak ovog testa je od 80 do 100 rubalja. Vera-Plus test gubi na test trakama iste tvrtke po cijeni, ali je vrlo prikladan za uporabu: testna olovka može biti spuštena u struju urina ili u plitku posudu s dijelom prikupljenog urina.

Mišljenja žena:

Olga:

Inkjet test je mnogo praktičniji od trake i kasete. Iako prve dvije pobjeda u cijeni. Koristio sam ovaj test dvaput tijekom kašnjenja, rezultat je točno prikazao oba puta - negativan, na 2. i 5. dan odgode. Želio bih zasebno davati savjete o odabiru testova - ako želite kupiti nekoliko, a zatim kupiti u različitim ljekarnama i bolje - od različitih proizvođača. Prilikom kupnje, obratite posebnu pozornost na datume isteka, jer "svježi" test, to će točnije prikazati rezultate.

Vera:

Slažem se s prethodnim mišljenjem! Želim dati još jedan savjet - ne pitajte ljekarnika koji test je bolji - zainteresiran je za prodaju najskuplje. U načelu, nisam primijetio razliku između skupih i jeftinih testova, ako ne uzmete u obzir različite uvjete za upotrebu traka i inkjet testova.

6. Test traka "HCG-IHA-EAKS" (proizvođač "FARMA-TEST", Rusija) je uobičajena test traka, koja se koristi spuštanjem u spremnik s prikupljenim dijelom urina. Rezultat će biti vidljiv u roku od 5-7 minuta.

7. Test traka "Bee-sure-s" (proizvođač "Factor-med" LLC, Rusija) - osjetljivost od 20 mIU / ml. Popularna je jer je dostupna po cijeni od 4,5 do 8 rubalja.

Mišljenja žena:

Alain:

Vrlo zanimljiv test koji će sumnjati na trudnoću ne samo za vas nego i za vašeg supruga! Test je jeftin, pa sam u ljekarnama odjednom osvojio nekoliko komada. Primijenio sam test na drugi dan odgode - prvo se pojavila jedna traka, zatim druga, ali jedva razlikovna. Dva dana kasnije, ponovio test - ista stvar! Čekali smo dugo vremena za dijete, pa sam bio ispunjen nade i okupio se na sastanak s liječnikom. Ali čekala mi je razočaranje - nisam bio trudna... Kod kuće, i moj muž zbog znatiželje također je prošao testiranje - pokazao je iste pruge, jedan svijetli, drugi - "duh"!

Irina:

U potpunosti se slažete! Ovaj test leži vrlo često, i ne znam zašto je još uvijek pušten! Moj prijatelj, koji je već dugo tretiran za neplodnost, bio je vrlo razočaran kad njezina trudnoća nije potvrdila daljnji pregled.

Olga:

Imam posebne pritužbe na ovaj test - to mi je pokazalo negativan rezultat u prvom mjesecu i polovici trudnoće.

Elena:

I zadovoljan sam ovim testom, jer mi je treći dan odgode pokazao rezultat - dugo očekivanu trudnoću! Djevojke, rezultati testova mogu ovisiti o mnogim čimbenicima. Ne mogu procijeniti koliko često ovaj test nije u redu, ali on mi je rekao prvi put od stotinu istine, a ja sam sretan!

Što često leže testovi trudnoće?

Razgovarali smo o širokom rasponu testova (domaćih i stranih proizvođača) za definiranje trudnoće, predstavljenih na ruskom tržištu. Ali velike varijacije cijena tih korisnih uređaja ne mogu govoriti o njihovoj "istinitosti".

Nažalost, skupe i jeftine testove mogu pogriješiti, a ove su pogreške sve više neugodno jer su povezane s tako osjetljivom sferom kao i trudnoća žene.

Samo kroz ankete o ženama koje su već koristile testove za određivanje trudnoće, može se otkriti - kako je "istinit" ovaj ili taj uređaj, koliko ih klijenti vjeruju.

Testovi ruskih proizvođača, koji najčešće mogu pokazati pozitivan rezultat u odsutnosti trudnoće:

Testovi inozemnih proizvođača koji dopuštaju pozitivan rezultat u odsutnosti trudnoće:

Testovi ruskih proizvođača koji su pokazali negativan rezultat kada je došlo do trudnoće:

Testovi inozemnih proizvođača koji su pokazali negativan rezultat tijekom trudnoće:

Ukupna ocjena najosjetljivijih testova za određivanje trudnoće (domaćih i stranih proizvođača):

 • "Frau-test" (pozitivna trudnoća 6 dana prije kašnjenja)
 • Clear Blue (pozitivna trudnoća 5 dana prije kašnjenja)
 • "Budite sigurni"
 • „Izvjesnosti”
 • "BB test"
 • Ladie's Test
 • «BonaDea»
 • «Evitest»
 • "Znaj sada"
 • "Mon Ami"
 • "Ministrip"

Kako ispravno koristiti testove trudnoće - video upute za žene

Detaljni video o vrstama testova i njihovoj uporabi od tvrtke Frauteste:

Serija "Definicija trudnoće" iz Video vodiča o trudnoći:

Ako vam se svidio naš članak i imate bilo kakve misli o tome, podijelite s nama! Vrlo je važno da znamo vaše mišljenje!

Top 10 testova trudnoće

Ocjena značajki

Na prvim simptomima trudnoće žena žurbi u ljekarnu da provede dijagnostički test. Ponekad je njegova kupnja vrlo razočaravajuća. Ovaj proizvod ne zadovoljava navedene karakteristike i uzrokuje nepovjerenje na ove trake.

Postoji nekoliko vrsta testova za određivanje trudnoće:

 1. Ispitna traka Najpristupačniji alat koji treba koristiti rano ujutro, ispuštajući test traku u urinu.
 2. Inkjet. Stavlja se ispod struje mokraće nekoliko sekundi i širi se na vodoravnu površinu.
 3. Tablet. Jeftinije mlazne opcije, ali preciznije trake. Uz pomoć pipete, trebate ispustiti mali urin u poseban prozor.
 4. Digitalni. Ima isti princip kao test traka. Rezultat se pojavljuje na zaslonu. U slučaju pozitivnog rezultata prikazan je broj tjedana od trenutka začeća.

Vrlo je teško odabrati najbolji test: neki od njih su precijenjeni, drugi ne daju uvijek pouzdani rezultat. Svatko odabire ono što mu odgovara. Neki ljudi vole mlazne testove, drugi su sigurni da su opcije tableta bolje. Ocjenjivanje na temelju sljedećih kriterija pomoći će vam da ne budete u zabludi s kupnjom:

 • skladnu kombinaciju kvalitete i cijene;
 • točne informacije;
 • jednostavnost korištenja.

Glavna stvar je pravilno korištenje dijagnostičke trake i slijedite upute.

Najbolji rani testovi trudnoće

Žene su već dugi niz stoljeća zaredom bile uvjerene da su trudne tek nakon osjećaja kretanja fetusa. Moderne dame ne mogu čekati tako dugo, i nema potrebe za to. Testovi na trudnoću omogućuju provjeru prisutnosti doslovno u prvim danima kašnjenja (proizvođači to prije tvrde, ali ne biste trebali vjerovati, zašto - kažemo vam malo kasnije). Nudimo dva najbolja testiranja, koja omogućuju određivanje trudnoće u ranoj fazi.

2 Clearblue Digital

Pretpostavlja se da ovaj test može utvrditi trudnoću 5 dana prije moguće kašnjenja. Zašto ovo nije ništa više od marketinških zanemarivanja, (kao što smo rekli, opisujući vođu naše ocjene). Slično, treba uzeti skepticizam da je test navodno sposoban odrediti trajanje trudnoće. Povećanje korionskog gonadropija u krvi i urinu - proces ovisi o različitim pojedinačnim čimbenicima, do režima pijenja. Stoga, slijepo povjerenje brojeva u prozoru ne vrijedi. Ali ako mu ne dokažete neopravdana očekivanja u ranim fazama - test je prilično jednostavan za korištenje. Nema potrebe prikupljanja urina u spremniku, samo stavite test pod tok. Digitalni zaslon pokazuje prisutnost ili odsutnost trudnoće, procijenjeno trajanje (kao što smo već rekli, brojevi su vrlo približni), a najprikladnije je pohranjivanje podataka tijekom jednog dana, dok uobičajenim testovima papira često nestaju.

Kako i kada obaviti test trudnoće

 • Bez obzira na obećanje proizvođača, pokušaj testiranja trudnoće prije očekivanih menstruacija je beznačajan: vjerojatnost lažnog negativnog rezultata je visoka;
 • najveća koncentracija hormona je u prvom jutarnjem urinu;
 • unatoč tome što je princip rada svih ispitivanja isti, postoje same nijanse u samom postupku: pažljivo pročitajte upute;
 • Ne odgađajte posjet liječniku u slučaju pozitivnog rezultata: bez obzira na vaše buduće namjere, pozitivan test ne osigurava protiv ectopične trudnoće i drugih mogućih komplikacija.

1 Frautest Express Ultra osjetljiva

Proizvođač tvrdi da je test sposoban odrediti trudnoću dva dana prije očekivanog kašnjenja zbog svoje visoke osjetljivosti na minimalne koncentracije korionskog gonadotropina. Liječnici i ljekarnici se slažu da je to marketinški potez. I evo zašto.

Kao što znate, smatra se menstrualni ciklus, počevši od prvog dana menstruacije. U prosjeku, s 28-dnevnim ciklusom, ovulacija se javlja 14-15 dana, odnosno 2 tjedna prije zakašnjenja. Ovum zadržava sposobnost oplodnje 3 dana. Nakon toga, još 6 do 8 dana, ona se pomiče kroz jajovodnu cijev u utornu šupljinu prije nego se implantacija pojavi. To znači da će proizvodnja humanog korionskog gonadotropina početi prije 6-8 dana nakon oplodnje, ako računate od dana ovulacije - 6-11 dana. Ali samo započnite! Kako bi test mogao "osjetiti" hormon, njegova količina u urinu mora doseći određenu koncentraciju. Za Frautest to je 15 mMe / ml. Razina hormona raste sve drugačije, ali, u prosjeku, potrebno je tjedan dana do tih brojeva. Ukupno imamo raspon od 13 do 18 dana nakon ovulacije, što ne odgovara proizvođaču koji je označen "dva dana prije procijenjene kašnjenja".

Ipak, marketing je marketing, ali test je jeftin i dovoljno precizan, sudeći prema pregledima - osim ako se, naravno, ne očekuje od njega nemoguće. Izrađen je u tradicionalnom obliku papirnate trake s indikatorima koji bi trebali biti uronjeni u uzorak urina i čekati rezultat. Mjesto zauzima mjesto za najbolju ekonomiju.

Najbolji pouzdani testovi za trudnoću

Ovi testovi ne tvrde da su "ultrasenzibilni" - većina njih je dizajnirana za prilično visoku koncentraciju od 25 mMe / ml humanog korionskog gonadotropina. Ali oni točno i pouzdano dijagnosticiraju trudnoću u onim razdobljima za koje su namijenjeni: od prvog dana kašnjenja. A ta točnost potvrđuju brojne recenzije.

3 Znajte sada OPTIMA

Još jedan test kazete za trudnoću s priloženom pipetom. Za test potrebno je dodati 4 kapi mokraće u poseban prozor. Rezultat se može procijeniti u minuti. Kao i svi testovi iz ove kategorije naših ocjena, ZANIMANJE ODMAH OPTIMA ne obećava rezultate na super ranim datumima, ali je stabilan i točan: nismo uspjeli pronaći niti jedan negativni pregled. I s obzirom na prilično humanu cijenu, test s pravom pada u ocjenu za najbolju kombinaciju cijene i kvalitete.

2 Premium dijagnostika

Inkjet test je vrlo prikladan za upotrebu: nema potrebe tražiti spremnik za prikupljanje urina, samo zamijenite rub testa ispod struje. Rezultat se pojavljuje nakon 1-2 minute. Rezultat se prikazuje u zasebnom prozoru, ne treba pogoditi "jednu ili dvije trake". Među recenzijama postoje pritužbe na lažno negativne rezultate, ali ih bilježe oni koji su pokušali provesti test bez čekanja kašnjenja. Općenito, test je uključen u ocjenu ne samo za točnost, već i za jednostavnu upotrebu.

Zašto su lažni rezultati?

 • Lažno negativni rezultat se događa ako se test provede prerano. Ponekad se željena razina hormona postiže samo 2 tjedna nakon kašnjenja.
 • Pogrešan pozitivan rezultat moguć je kod disfunkcije jajnika ili se spontano prekida u ranoj trudnoći. Da, neadekvatna implantacija jajašca događa se vrlo često i u "pretkrovnim" vremenima nitko to ne bi primijetio: došlo je do kašnjenja i prošlo je. Drugi mogući razlog: isteklo ispitivanje.

1 Najizravniji dokaz

Ispitivanje trudnoće s kazetom, pri čemu je sama traka reagensa zatvorena u plastičnu kasetu. Na test je pričvršćen pipeta - vjeruje se da će rezultat biti točniji ako se uzorak primijeni na ispitivanje točno, točke. Komentari o tome kako je prikladno koristiti takav test bili su podijeljeni otprilike na pola: dodatni manipulacije s pipetom činile su da je netko više od neugodnosti, naprotiv. Nakon 4-5 minuta, možete procijeniti rezultat, ali ne možete čekati više od 10 minuta. No praktički nema pritužbi na nepouzdanost rezultata. Zato je test među najboljim pouzdanim testovima za trudnoću u našem poretku.

Najbolji testovi pri planiranju trudnoće

Netko ima sreće: željena trudnoća dolazi doslovce od prvog pokušaja, što uzrokuje čak i blagu zbunjenost: kako, već? Za neke, put ka dugo očekivanim "dvije trake" je dug i težak, a morate koristiti sve moguće načine kako biste saznali vrijeme ovulacije kako biste povećali šanse. Takvi parovi mogu biti korisni testovi za planiranje trudnoće, što zapravo određuje vrijeme ovulacije, kada su šanse za dobivanje trudnoće što je više moguće.

2 Ovuplan

To je uobičajeni test koji određuje dane s većom vjerojatnosti začeća. Izdana je od FIRM SALUTA LLC. Koristi se za kontrolu učinkovitosti liječenja neplodnosti kod žena. Budući da se uz pomoć testa može otkriti sretan dan za koncepciju bebe, proizvođač također sugerira njegovo korištenje kao sredstvo za kontracepciju. Komplet sadrži jednu ili pet traka koje se pakiraju u aluminijsku foliju.

Za dijagnostiku je potrebno prikupiti biološku tekućinu u skladu s navedenim pravilima i smanjiti test traku pet sekundi. Rezultat se može vidjeti za deset minuta. Za jednu traku, Ovuplan će morati platiti oko 60 rubalja. Isplativije je kupiti pet testova u jednom paketu. Trošak je oko 200 rubalja.

1 Planiranje pogrešaka

U stvari, ovo je cjeloviti dijagnostički paket: paket sadrži 5 testova za određivanje vremena ovulacije, dva testa trudnoće i 5 spremnika za skupljanje urina. A to nisu "prekomjeri": ovulacija je stabilna 14. dana ciklusa samo u literaturi, ali zapravo vrijeme nastanka može odstupati 1-3 dana u jednom ili drugom smjeru, tako da možete uspjeti "dobiti" na dan ovulacije ne uvijek. Posebno će biti korisno test žena s nepravilnim ciklusom, kada su proračuni nedjelotvorni i, u načelu, ne mogu biti učinkoviti. Zbog činjenice da su proizvođači testova vodili brigu o svemu, sve do spremnika za prikupljanje analize, test se spada u naš rang najboljih.

Najbolji testovi trudnoće ruskih tvrtki

Oslobađanje analizatora za utvrđivanje činjenice začeća ne bavi se isključivo stranim tvrtkama. Domaći lijekovi prodaju nekoliko dijagnostičkih analizatora, predstavljenih u obliku trake i kaseta. Najbolji od njih zaslužuje da bude na ljestvici.

3 Biocardic HCG

Test kasete hCG Biocard izvodi Dialat doo To je analizator s reagensom i praktičnim pipetom. Ovaj se proizvod razlikuje od ostalih ruskih sudionika ocjene zahvaljujući visokoj osjetljivosti. U pregledima hCG BIOCARD-a možete pročitati da je otkrio činjenicu gnojidbe i prije odgode menstruacije.

Prednosti testa također uključuju brze rezultate i jednostavnost korištenja. Međutim, neke djevojke ne vole potrebu za skupljanjem mokraće i očitanju dosadnih traka. Rezultat se može procijeniti za pet minuta.

2 Vjera

Robu proizvodi ruska tvrtka FM TRADE LLC. Kupci primjećuju da, unatoč niskim troškovima, sama traka se kvalitativno i "ne raspada u rukama". Potrebno je trideset sekundi da ga drže u mokraćnoj tekućini, za razliku od drugih analizatora, gdje je dovoljno 10 sekundi. U ovom slučaju, rezultat je važan, a ne brzina. Kao rezultat toga, pruge jasno pokazuju pruge, često iznosi su točni.

Mnoge mlade dame, koje su kasnije potvrdile trudnoću u ginekologu, kažu da je test Vera pokazao dvije jasne pruge. Među nedostatcima može se istaknuti da roba nije uvijek na prodaju.

1 Budite sigurni

Ovo je jedan od najpopularnijih testova ruskih djevojaka koje je proizvela tvrtka OOO MED-EXPRESS-DIAGNOSTICS. Traka traka pokazuje precizne rezultate zbog preosjetljivosti hormona na njihov korionski tkivo u biološkoj tekućini. Umočen je u dio urina i držao ga u skladu s uputama. Rezultat se vrednuje za nekoliko minuta. Pojava kontrolne trake pokazuje da je analizator pogodan za uporabu.

Ovaj proizvod ima sve što vam treba potvrde o sukladnosti prema GOST-u. Njegova je cijena možda najniža od svih zastupljenih robnih marki. Test je također dostupan u inkjetu. Možete dijagnosticirati od prvog dana menstruacije.