Ocjena jednokratne pelene - najbolje pelene za novorođenče

Zdravlje

Moderne obitelji s malom djecom više ne predstavljaju svoje živote bez jednokratnih pelena. Od rođenja djeteta i do dvije do tri godine, pelene svakodnevno olakšavaju život roditeljima, čime se u tom razdoblju štedi dragocjeno vrijeme (ne morate oprati pelene ili gaćice) i osigurati ugodan san i za dijete i svoju majku. Kod pelena dijete ostaje suh čak i tijekom najduže šetnje ili izleta. Ali koje odijeljive pelene odabrati za svoje dijete? Doista, na tržištu dječjih proizvoda tu su nevjerojatno mnogi od njih. I svi su različiti, iako su pozvani obavljati istu funkciju.

Pampers pelene

Nesporni voditelj već dugi niz godina proizvodi su pod markom Pampers iz tvrtke Procter Gamble. Te pelene dugo su osvojile povjerenje potrošača - napokon, cijela priča o pelenama započela je s njima. Prvi na svijetu koji je težak, ali častan. Štoviše, tvrtka svake godine dobiva samo zamah, stvarajući danas različite linije pelena, temeljenih na karakteristikama i potrebama postupnog razvoja bebe. Najčešće su posebne linije:

 • Pampers New Baby - pelene za novorođenče;
 • Pampers Active Baby - pelene za aktivnije mrvice, počevši od tri mjeseca;
 • Pampers Active Girl i Active Boy - posebno dizajnirani za odvajanje djece po spolu, kako bi se djeca osjećala lakše i slobodnije, a nedostajalo je neugodnosti;
 • Pampers Let's Go - odjenite pelene za više "starijih" beba;
 • Pampers spava Igra - pelene iz serije "economy".

Značajke Pampers pelena:

 • niz pelene modeli su prikladni za nisku težinu rođenja i prerane bebe, posebno onima koji trebaju zaštitu nježne bebe kože;
 • oni su tako udobni da ne ograničavaju dječje pokrete;
 • poseban unutarnji sloj pelene osigurava da se koža bebe ne utrlja;
 • Odmorljiva struktura pelene štiti djetetovu kožu od učinka staklenika;
 • Problem propuštanja riješen je dvostrukom zaštitom: ojačane manžete, kao i široke elastične bočne stijenke.
 • kod upotrebe pelene, preporučuju se ponovno upotrebljivi zatvarači;
 • i djeca i njihovi roditelji vole vesele, šarene dizajne pelene;
 • Neki su modeli impregnirani balzamom koji pruža njegu kože bebe.

Pelene Huggies

Iako proizvođači Huggies nisu uspjeli postati pioniri u ovom području dječjih proizvoda, ipak, nekoliko majki vjeruje da su u tim pelenama ostvareni njihovi snovi. Svakodnevno je postalo mnogo lakše i lakše pomoću pelene Huggies. Stručnjaci tvrtke pokazali su svijetu ono što su izvrsni zatvarači čičak, visokokvalitetne pelene, gaćice i prekrasan vanjski sloj temeljen na pamuku.

Značajke marke Huggies:

 • Nevjerojatno mekan, nježan i prozračan materijal nazvan "Babysoft" korišten je u modelima za novorođenčad;
 • tekućina koju izlučuje dijete (urin ili izmet) ravnomjerno se raspoređuje u unutarnjem sloju pelene;
 • čak i ako majka koristi prašak, ulje ili losion za zaštitu kože bebe, pelene za zatvaranje zadržavaju svoja svojstva;
 • Izuzetna suhoća tijela djeteta postiže se kombinacijom materijala pelene i apsorbirajućeg sustava - kao rezultat, sve tekućine pretvore u gel;
 • one djeca koja već nauče hodati na loncu sami preporučuju se posebni pelene, u kojima crteži nestaju.

Pelene se mogu kupiti

Postali su pokazatelj kvalitete proizvoda i njegove popularnosti među potrošačima. Japanski proizvođači Merries su prešli svoje zapadne kolege sa više mjesta odjednom, unatoč kasnom ulasku u pelene. I unatoč činjenici da je cijena njihovih proizvoda višestruko veća od ostalih, ovaj je proizvod cijenjen od majki cijelog svijeta.

Značajke pelene:

 • imaju glavnu osobitost i prednost nad svim ostalim pelenama - pokazatelj punine;
 • pelene su idealno pričvršćene na bebu, nemojte skliznuti od svećenika i ne odstupiti;
 • oni pružaju pristup zraku koži djeteta zbog mikropora na unutarnjem sloju;
 • oni su jasno podijeljeni u uporabi po "spolu": za djevojke donja zona je ojačana, za dječake, odnosno, prednja zona;
 • Sastav pelene uključivao je ekstrakt lužnjaka koji ima antibakterijska i antiseptička svojstva;
 • maksimalna udobnost i minimalni tlak postignuti su zbog elastične široke gume lycra.

Moony pelene

Druge japanske pelene, koje su postale za mnoge roditelje najbolje. Koristili su novi materijal Air Silky, koji je ovaj dječji proizvod učinio više nježnim i ugodnim za kožu, ne uzrokujući iritaciju, koja ima velika upijajuća svojstva.

Značajke pelene Moony:

 • njihova meka interijera na bazi pamuka eliminira rizik od iritacije kože;
 • pelene imaju inovativni sustav ventilacije sa stalnom izmjenom zraka;
 • visokokvalitetni čičak dizajniran je za ponovnu upotrebu;
 • u procesu korištenja (punjenja) pelena zadržavaju svoj oblik, apsorpciju i elastičnost;
 • superabsorbenti unutarnjeg sloja pelene pružaju izvrsnu apsorpciju i okreću tekućinu koju dijete dijeli u gel;
 • voluminozni nabori s nekoliko strana osiguravaju da se ne apsorbiraju samo urin, nego i tekuća stolica djeteta;
 • zahvaljujući mekanoj pamučnoj mreži, smještenoj na zadebljanom dijelu pelene (na strani gdje je leđa djeteta), znojenje leđa i svećenika, rizik od prištića i alergijski osip su isključeni;
 • Moony pelene novorođenčadi kreirane su uzimajući u obzir sve značajke novorođenčadi, problem neprijavljenog pupka je riješen zahvaljujući pelenskoj sekciji koja ima oblik polukruga, što je eliminiralo trenje o neozlijeđenoj rani;
 • što je tiho moguće, mijenjanje pelene djetetu koje je spavalo moguće zahvaljujući tihoj traci s zaobljenim rubovima;
 • prisutnost prikladnog pokazatelja zauzetosti nadopunjuje opsežni popis glavnih prednosti Moony pelene.

Pelene GooN

Za japanske, glavni uvjet u stvaranju pelene bio je osigurati maksimalnu suhoću i udobnost djeteta. Proizvodi brand GooN proglašen je funkcionalnim razlikama od ostalih pelena, što je utjecalo na njihovu potražnju i popularnost širom svijeta.

Značajke GooN pelena:

 • prirodni materijali s apsorbirajućim slojem, koji se sastoji od mješavine sredstava za geliranje i celuloze, koriste se u njihovoj proizvodnji;
 • pelene imaju razdjelni sloj, zbog čega materijal pelene nije zgužvan i sve tekućine koje ulaze u njega su ravnomjerno raspoređene;
 • pelene imaju indikator punine;
 • porozni, prozračni materijal dopušta slobodno kruženje zraka i mokru paru kako bi gurnula kožu djeteta;
 • GooN modeli imaju elastične kopče i remen;
 • kao dio unutarnjeg sloja GooN pelena nalazi se vitamin E

Pelene Libero

Ova marka ima dobar ekonomski model "Every Day", koji je vrlo mekan poput japanskih pelena. Obratite pozornost na prisutnost pera na pakiranju. Dakle, možete dobiti verziju ovih pelena, koje uključuju polietilen. Tutu je gotovo jednak, ali pero nedostaje.

Svaki od ovih proizvođača pelena ima svoje obožavatelje i sretne kupce, svoje razočarane kupce i nezadovoljne kupce. Koje pelene za vaše dijete odabirete?

Nekoliko jednostavnih pravila za kupnju pelena

Kupite proizvode koji odgovaraju težini i dobi bebe. Bolje je usredotočiti se na donju figuru težine navedene na pakiranju pelena. Na primjer, ako dijete teži 3,5-4 kilograma, bolje je probati pelene za 4-9 kilograma nego nositi pelene od 2 do 5 kilograma do pobjedonosnog kraja. No, naravno, lakše je i pouzdanije se usredotočiti na bebinu kožu nakon pelene: ako postoje karakteristična crvenila, trljanje ili duboki tragovi elastičnosti, onda je vrijeme da promijenite veličinu!

Recenzije mame malu djecu o pelenama novorođenčadi

Irina, 22 godina. Koristimo samo pelene Pampers. Prvi paket je bio poklon još u bolnici, a onda su i sami počeli kupovati. Imaju vrlo udobnu mrežu (tekući izmet savršeno se apsorbira). Za novorođenče - to je ono što vam treba. Mislim da je NewBorn najbolji. Ali brzo smo izrastao od njih i morali smo dati ostatke djevojaka.

Yana, 30 godina. Volim pelene više Haggisa. Pelene su također dobre, ali Haggis mi se činilo malo nježnije, nježnije ili nešto. Moj sin je rođen velik prijatelj, pa smo odmah uzeli pelene za 3-6 kg. Oni su super! Nakon njih ništa se nije htjelo poduzeti i promijeniti nešto. I kvaliteta je izvrsna, a cijena, u usporedbi s ostalima, je normalna.

Alina, 35 godina. Haggis se nije uklopio. Neprestano su se gurali, a gel je ušao u maleno kauzalno mjesto! Nije mi se svidjela kvaliteta, a vlaga je neravnomjerno raspoređena u njima. Ali kad su se preselili u Pampers - sve je bilo u redu za mene. Duže vrijeme je dosta pelene, svećenik ne prestaje, i sve se dobro apsorbira. Moja je kćer čak počela normalno spavati... Ugodno ih je držati čak iu njezinim rukama, glatka.

Tatiana, 28 godina. Po prvi put smo koristili Libero. To je sasvim normalno pelene. Iako je moje osobno mišljenje: pelene treba koristiti samo u ekstremnim slučajevima (klinika, hodanje, dobro, ponekad, spavanje). Bolje je ne poučavati djecu njima.

Julia, 21 godina. Čuo sam toliko pozitivnih mišljenja o Pampersu da su to oni koji su odlučili kupiti njezin sin nakon rođenja. A onda takvo razočaranje... Općenito, nisam im se sviđala. Dva dana korištenja pojavila se mala pelenska osip. Moj suprug i ja odlučili smo da nakon toga ne spasimo zdravlje djeteta i pokušali uzeti skupe japanske pjege. Za tjedan dana postalo je jasno da to nisu savršeni. Imamo ih glupo propušteno. Nova je kupnja u korist tajvanskih brtvila. I bilo je super! Oni dišu, apsorbiraju sve, ne propuštaju i megamykie. Preporučujem svima.

Svetlana, 41 godina. Kupili smo samo Blueberry. Smatram ih najboljim. Ništa ne teče, nema pelenskog osipa. Kasnije, gaćice iste marke su preuzete - i brzo učio dijete u lonac.

Eva, 22 godina. Uzimam samo japanske proizvođače! Merries ili Mooney. Oni su optimalni u kvaliteti. Neće ih zamijeniti Pampers i Haggis. Cijena, naravno, može biti za nekoga da ugriz, ali dijete je mirno i dobro spava. I ja sam s njim.

Anna, 32 godina. I odmah smo kupili "Goon". Smatram ih najboljim. Nemam pritužbi na njih. I nježna i nježna, a dno diše. Uopće ne kupujemo kremu ili prah s njima. U njima je jedan minus - cijena.

Elena, 34 godina. Haggis je strašno. Tekstura je takva da je izrađena od kartona. Absorbirajte odvratno. Asa kćer je stalno bila mokra. A ako se to dogodi u velikoj mjeri, onda općenito užas - sve to puze kroz pojas. Sad uzimam samo Pampers. Molfix je također dobar i jeftiniji.
Također čitamo:

6 najboljih beba pelena

Kriteriji za odabir najboljih pelena za novorođenčad

Roditelji ponekad posvećuju barem toliko vremena za odabir prvih pelena za odabir dječjeg krevetića ili odjeće, što je posve opravdano. Nažalost, u trgovini često možemo cijeniti ljepotu ambalaže, a ne pravi izgled i zasigurno ne "borbene" osobine pelene. Koji su znakovi dobrih pelena za novorođenčad?

Ispravna veličina

Za bebe namijenjene su veličine 2-5 kg ​​(XXS), 3-6 (NB, Newborn), 0-5 kg ​​i veličina 0 ili Micro (do 2 kg). Istodobno, sve marke imaju svoj "uzorak" pelene, postoje širi i uži modeli, a neki od njih nemaju dovoljno. Ali napokon, djeca su također različita. Stoga, za početak, možete kupiti 2-3 različite male pakete i isprobati njihovu udobnost i učinkovitost kod djeteta.

materijali

Pamuk je prirodni, mekan i prozračan materijal. To je najbolje za novorođenčad, ali pelene su prilično skupe. Celuloza je jeftinija, daje pelenama nešto "kartonskog" izgleda, ali je također sigurna i hipoalergenska sirovina, poput netkanog materijala. Ali ako u sastavu ima polietilena, treba ga upozoriti: takva pelena neće biti u mogućnosti pružiti kožu potrebnu razmjenu zraka.

upijajući

Budući da se apsorbirajući materijal može djelovati kao suhi gel u granulama (skuplji je i učinkovitiji) i vlaknasta punila. Važno je da se tvar ne samo brzo i učinkovito apsorbira, nego i rasporedi po cijeloj unutarnjoj površini pelene, uključujući i gornji dio. Primijetili smo da su modeli s bojom u obliku gela u sredini najgori od svih apsorbirani. Ali ako se gel unutar pelene zgnječi ili, što je još gore, ispada na kožu djeteta, takav proizvod treba odmah odbaciti.

Elementi zaključavanja

Velcro dobre pelene bi trebale biti ponovno upotrebljive i ne daju neugodne senzacije kože bebe (ne drže se, a ne ubod, itd.). Još jedan bitan element su mekane manžete oko nogu. Nisu svi modeli imaju elastične pojaseve u pojasu ili elastičnom pojasu, ali s njima pelene se drže bolje i apsorbiraju više pouzdano.

Posebna svojstva pelene

Ovo je pokazivač traka za punjenje, utiskivanje ili mrežicu na unutarnjoj površini pelene radi boljeg apsorpcije, izrezivanje za pupak, dodatne manžete, kao i prirodne impregnacije s antibakterijskim i skrbnim svojstvima.

Što proizvođači pelene za novorođenče nude?

Svi lideri na tržištu pelene proizvode modele novorođenčadi. Priznajem, mame, japanske pelene (Goo.n, Merries, Moony) nisu samo najdelikatnija i udobnija, ali i najviša kvaliteta i učinkovitost. Istina, oni nisu pristupačni svima, a među njima postoje i "izvozne" stranke čija je kvaliteta znatno niža.

Čelnici u popularnosti i dalje ostaju europske marke: Pampers, Huggies, Libero. Oni su jeftiniji, a većina ruskih majki zadovoljna je kvalitetom. Istovremeno, premium marke i serije (Fixies, Pampers Premium Care, Huggies Elit Soft) praktički se ne razlikuju po svojim svojstvima i cijenama od onih japanskih. Eko-pelene ističu se: Naty, Greenty, Lovular i drugi. Karakterizira ih kvalitetna, visoka cijena i nedostupnost u običnim trgovinama.

The Price Expert je identificirala 6 najboljih pelene modela za novorođenče koje zaslužuju pažnju mame.

Kako odabrati pelene za novorođenčad

Pelene za novorođenče dugo su stekle popularnost među roditeljima, premda prije nekoliko godina nije bilo lako pronaći ovu vrstu dječjih proizvoda u supermarketu. Danas mnoge velike marke proizvode takve linije, a možete naći pelene za novorođenče u ljekarnama i supermarketima. Kako odabrati pelene za novorođenčad i koje su značajke ovih predmeta skrbi za minijaturne djece opisane u nastavku.

Mnogi proizvođači imaju posebne pelene za novorođenčad: od najpoznatijih na tržištu Pampers, Huggies, Libero do "japanskog" - kao što su Moony, Merries i Goon.

Evo nekoliko marki koje proizvode pelene za novorođene bebe: Helen Harper, Fixies, Genki, MamyPoko, Mepsi, Sunce i Mjesec, Milly Tilly. Nemoguće je navesti sve marke - ima ih puno, a nove se redovito pojavljuju, ali ćemo pogledati "čips" nekoliko najčešćih.

Pelene za novorođenče od vodećih brandova

Gotovo svaka tvrtka koja proizvodi pelene ima zasebne proizvode za najmanja potrošača. Mnoge organizacije surađuju s bolnicama majčinstva, a neki od navedenih proizvoda mogu se tamo suditi.

 • Pampers pelene: ovaj proizvođač ima dvije linije, Pampers New Baby-Dry i Pampers Premium Care. U obje linije za novorođenčad nude se dvije veličine - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Razlika između proizvoda nije samo u cijeni. Premium Care opravdava visoke troškove s dodatnim mogućnostima - one su mekše, gotovo bez mirisa, a tu je posebna mreža unutar tih pelena koja apsorbira ne samo urin, već i većinu dječjih stolica.
 • Huggies pelene: linija Elite Soft pelena za novorođenče. Veličina dva - 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Te pelene također mogu apsorbirati tekuće stolice uz pomoć posebnih jastučića - Huggies je čak patentirao tehnologiju koju je razvila tvrtka.
 • Pelene Libero: novorođenče. Za razliku od prethodnog dva proizvođača, postoje tri mogućnosti veličine: do 2,5 kg, 2-5 kg ​​i 3-6 kg. Postoje posebni kanali za natapanje pelene, a općenito Libero se ponosi što u pelenama nema ništa suvišno - bez losiona ili impregnacija.
 • Pelene Helen Harper Baby: Nova rođena linija. Ova belgijska pelenska marka manje je poznata, ali privlači mnoge roditelje zbog omjera cijene i performansi. Za novorođenčad, Helen Harper ima veličinu od 2-5 kg, također je tamo i 3-6 kg, ali već spada u sljedeću kategoriju.
 • Pelene pelene: novorođenče. Volio mnoge "japanske" ponude za novorođenčad veličine do 5 kg, a kao konkurentsku prednost zove se deodorizirajući učinak pelene i njihovu impregnaciju vitaminom E.
 • Pelene pale: novorođenče. Veličina - do 5 kg. Proizvođači obećavaju da će pelene moći apsorbirati puno tekućine - 200 - 300 puta više nego što teži.
 • Moony pelene: novorođenče. Kao i ostatak "japanskog", novorođenčad su djeca mase do 5 kg. Moony je jedna od mekih pelena.

Zašto novorođenčadi trebaju posebne pelene?

U usporedbi s neznatno starijom djecom, novorođenčadi su potpuno bespomoćni. Ne mogu držati glavu, a pupak još nije ozdravio, koža je vrlo osjetljiva (dvostruko mršava od odrasle osobe!). Roditelji bebe još uvijek ne znaju što će reagirati, što može uzrokovati alergije, a općenito čak i iskusne mame i tate, koji nemaju "jedno dijete" iskustvo odrastanja jednog djeteta, imaju vremena zaboraviti kako su mali i bespomoćni oni u jazu između djece. rođena je nova osoba.

Prosječna težina novorođenčeta iznosi od 2,5 do 4,5 kg. Pelene su potrebne za njih vrlo malen, ali u isto vrijeme dobro apsorbiraju. Roditelji moraju mijenjati bebu 7-8 puta dnevno, au intervalima između tih vremena koža bebe mora biti suha - inače iritacija može započeti. Starija djeca mogu signalizirati njihovu neugodnost ili ih jednostavno ne primijetiti, ali novorođenčadi to je teže. Između ostalog, prve pelene trebale bi biti što je moguće hipoalergenije da ne bi dodavale stres djetetovu tijelu, koje su se prvi put susrele s vanjskim svijetom i dodatnim iritansima.

Još jedan sitan, ali vrlo važan detalj - na većini pelena za novorođenče nalazi se rez za neželjene pupak. Barem prvih nekoliko dana nakon rođenja, on će držati klin na ostatku pupkovine, a neko vrijeme će se pupak izliječiti. Bolje je da se pelenski materijal u ovom trenutku ne protrlja i mnogi proizvođači to predviđaju.

U prvih tjedana beba se još uvijek prilagođava svijetu. Njegov je želudac vrlo malen, i brzo reciklira hranu, kako bi se stvorio prostor za sljedeći dio - au procesu ove obrade, naravno, pelene se gube i u velikim količinama. Prema tome, što je roditeljima lakše zamijeniti pelenu, to će biti udobnije za novorođenče, jer više vremena otac i majka provode, a ne na borbu protiv neugodnosti, već na navikavanje na novi status. Jednostavan i udoban čičak, gumu na nogama, tako da pelena ne propušta, a vi niste morali gnjaviti bebu s mijenjanjem odjeće, istezanje strana koje se ne iseljavaju, čak i kada dijete trese noge - sve to je vrlo važno u početku.

Kako odabrati prve pelene

Najvažnije je pravilo da ne biste trebali kupiti veliki paket pelena odjednom. Sva djeca su drugačija, a postoji velika vjerojatnost da određena marka možda nije prikladna za određenu robnu marku, čak i ako su to pelene koje su mekše na svijetu, a proizvođač tvrdi da apsolutno ništa ne uzrokuje alergije u svom sastavu.

Najbolje je isprobati nekoliko različitih marki i ostati na odgovarajući način u svim pogledima.

Što biste trebali obratiti pažnju prilikom odabira pelena za novorođenčad:

 • Prisutnost rezanja za umbilikalnu ranu
 • Brzina i kvaliteta apsorpcije - dječja koža ispod pelene ne smije biti vlažna
 • Pelena bi se trebala dobro uklopiti na leđa, trbuščić i noge djeteta, ali ne previše da bi ih izvukli. Previše labave pelene mogu curiti, preblizu će dijete davati nelagodu.
 • Miris - snažno mirisne pelene vjerojatno će biti natopljene nečim, a ne činjenica da će nešto biti korisno za bebu.
 • Indikator punine je prikladan, pogotovo kada dijete spava pola sata, a ne želim ga probuditi da provjerim pelene.
 • Veličina. Na marginalnoj veličini (na primjer, dijete mase 3,2 kg može nositi dimenzije 2-5 kg ​​i 3-6 kg) trebalo bi se usredotočiti na dijete. Ako je njegova visina iznad prosjeka, i prema tome, on nije jako preplitan - bolje je uzeti manje pelene, i za puni dijete - više.

Recenzije pelena za novorođenče

Dajemo nekoliko pregleda stvarnih roditelja koji su govorili o prednostima ili nedostacima različitih marki na našoj web stranici (sačuvano je pravopis i interpunkcija autora). Na primjer, korisnik gumba odabrao je Merries za svoje dijete: "Nisu ništa podrezali ispod podda, bez nadražaja i bez svećenika".

Ksenia iz Balashikha također je izabrala ovaj brand:

"Merris je prikladno pričvršćen - bolje je stegnuti čičak, a površina velcro je više ljepljiv, a stražnja strana je takva da možete skulptura bez problema (moj sin nije natečen). dobili smo i sonde u rodilištu, pelene, premium kea, jer su nosili strašnu kemiju po kilometru. od pluses - oni imaju rezinochki, ali općenito su teže nego Japs (također smo dali Merris samplers) ".

Korisnik Nina dijeli:

"Sve je individualno, trebate pokušati. Ali vodeća premium pelena, haggis i japanski, muni, na primjer. Ali sve dok ga ne pokušavate shvatiti na bebu. "

Korisnik Lyudmila preferira Pampers:

"Koristimo samo pelene, bez obzira koliko ih pokušavate, utrljati, protjecati, iritirati... i s njima čak i prah i kreme se ne koriste. Ali ovo je sve vrlo individualno! Samo suđenja i pogreške! "

Korisnik Olga Lunina je napisao:

"Muni (japanski). Sviđa mi se činjenica da imaju podrezu ispod svojih pupak, ne moram se savijati. A sa starijim su ih uzeli. "

Korisnik Alena izabrao je Huggies:

"Huggis Elite Soft 1 donio je svog supruga jako, bez mirisa i pokazatelja, muni do 5 kg. također dobro, ali sljedeće veličine više se ne sviđaju. "

Mnoge majke i očevi pišu da je individualni pristup važan pri odabiru pelene i složit ćemo se s njima. Jedno dijete može biti alergično na Moony, druga može biti netolerantna prema Huggiesu, jedna mama će misliti da Pampers miris previše, a drugi Libero je surovi.

Svatko odluči za sebe kako odabrati pelene za novorođenčad, što će biti prikladno za ovo dijete i ove roditelje, a što je najvažnije - udobnost djeteta, a ne kakav će logotip biti naslikan na pakiranju.

Vrlo koristan članak, hvala! Slažem se u potpunosti sa svime! Koža novorođenčeta toliko je osjetljiva da je istina napisana - odmah ne trebate uzeti veliki paket, nitko ne zna hoće li se na djetetovu tijelu pojaviti alergija pa je bolje uzeti nekoliko komada ili mali paket. I što je najvažnije - da te pelene nisu bile s mirisom. aromatiziran. Ali ni u kojem slučaju.

Koje pelene su najbolje za novorođenče

Brojne rasprave o prednostima i opasnostima pelena uvijek će biti tamo, no ono što se ne mogu dogovoriti jest da to čini život lakšim za mamu. Da, a dijete, s vremena na vrijeme, također je korisno.

Da, može se pojaviti osip ili iritacija pelene, ali ove nevolje mogu se pojaviti i kod djece u gazežićima. Kako bi vaša poznanik i suradnja s pelenama bili uspješni, samo ih trebate pravilno koristiti i odabrati koje pelene su najbolje za novorođenče, a taj je pokazatelj isključivo individualan.

Pelene (Pampers)

Nije slučajno da upoznavanje s pelenama počinje s ovom tvrtkom, a često pelene drugih tvrtki nazivaju se pelene. Prva masovna proizvodnja pelene podesila je Procter Gamble, koji je osnovao brand Pampers. Pelene ove marke variraju u seriji, veličini i obliku.

Premium Care je najskuplja i najkvalitetnija vrsta, takozvana vrhunska klasa u snježnoj boji. Dostupno u šest veličina u obliku pelene i tri - u obliku gaćica.

 1. Imajte na umu da u ovoj seriji postoji 0 veličina za bebe težine 2,5 kg.
 2. 1, 2, 3 veličine pelene bit će vam korisne tijekom prve godine života malog djeteta, njihova gradacija je 2-5, 3-6 i 5-9 kg;
 3. Oblik panty je dostupan u 3 veličine, ali težina nije ista kao i za pelene - od 6 do 9 kg;
 4. Premium Care prodaje se kao jednokratna pelena za novorođenčad koja se može sušiti do 12 sati. Istodobno apsorbiraju ne samo vlažnost, nego i tekuće fekalije dojenčadi (pročitajte članak na temu: Tekuća stolica u novorođenčadi >>>). U tu svrhu, kod pelena 1-3 brojeva postoji dodatni prijenosni sloj-mreža;
 5. Pelene 0-3 veličine su opremljene s indikatorom vlage, tako da ne morate ukloniti i provjeriti pelenina puninu, traka na trbuhu će vam reći o tome;
 6. Bočne strane pelene na elastičnoj, pričvršćene s velcro, mogu se ukloniti i nositi nekoliko puta;
 7. Pelena sama po sebi je tanka, meka i prozračna, što znači manje vjerojatnost pelenskog osipa u novorođenčadi.

Baby - Dry series - pelene u tirkiznom pakiranju. Postoje tri podskupine: Novi Baby-Dry, Active Baby-Dry i Pampers gaćice.

 • Novi Baby-Dry - za bebe od 2 do 6 kg, veličine 1 i 2;
 • Aktiv Baby-Dry od 4 do 18 kg, veličine 3, 4, 4+, 5, 6;
 • Pampers hlače Hlače od 6 do 18 kg, veličine 3, 4, 5, 6. Usput, kratke hlače sada su proizvedene odvojeno za dječake, a posebno za djevojčice;
 • Proizvođač ponovo obećava do 12 sati suhog i u svim kategorijama zbog dvostrukog sloja - prvi prolazi vlagom i ne pusti ga natrag, a drugi unutarnji sloj pretvara ga u gel;
 • Postoji zaštitni balzam;
 • Stropne bočne stjenke, čičak zatvarači izdržati ponovnu upotrebu otvaranja i zatvaranja;
 • Ne lebdi;
 • Čak iu punjenom stanju, te pelene se ne uzimaju kao grumen, već su dobro komprimirane na 8 cm, tako da beba nastavlja aktivno kretati.

Serija SleepPlay u svijetlo narančastoj ambalaži je najpristupačnija opcija.

 1. Tanji i prozračni, ali manje upijajući, do 9 sati suhoće. Idealno za vruće ljeto;
 2. Postoji impregnacija - ekstrakt kamilice;
 3. Rastezanje sidara, čičak;
 4. U četiri veličine: 2, 3, 4, 5. Ova serija ne uključuje pelene za novorođenčad.

Cijene ovise o kategoriji, broju pelena u paketu i veličini. Usput, kako se težina djeteta povećava ovisno o njegovoj dobi, možete pročitati u članku: Dobitak težine novorođenčadi po mjesecima >>>

Hagiss

Vrlo popularan brand pelena, koji je također predstavljen u nekoliko serija i oblika. Haggis Elite Soft, Haggis Ultra Comfort i gaćice Haggis i Haggis Little Sweemers. Postoje pelene za djecu od 4 godine u obliku gaćica.

Haggis Elite Soft je elitni serijal za novorođenčad.

 • Pet veličina od 2 do 22 kg;
 • Mekani, prozračni porozni materijal, prirodni gornji sloj pamuka;
 • U veličini 1 nalazi se mekan pupak u pupku;
 • Indikator vlage u veličinama 1 i 2;
 • Postoji unutarnji džep u kojem se nakuplja vlaga koja sprečava curenje kroz leđa;
 • Elastični struk i protezni zatvarači.

Haggis Ultra Comfort je niz pelena, koji je podijeljen po spolu: ružičasti paketi s djevojkom i plave s dječakom. Nakon što ste vidjeli svoj stilski dizajn, točno odredite koje su pelene bolje za novorođenče.

 1. Četiri veličine 3, 4, 4+, 5 od 5 do 22 kg;
 2. Zanimljivi crteži iz Disney crtanih filmova privlače pozornost vašeg djeteta;
 3. Leđa na elastičnom pojasu, objesiti oko nogu, ne nastavlja;
 4. Reusable Velcro fastener;
 5. Disanje kroz korištenje materijala s mikroporama.

Haggis gaćice - izvrstan alat za mobilnu djecu tijekom razdoblja treninga za lonac (pročitajte stvarni članak: Kako podučiti dijete u loncu? >>>).

 • Veličine 4, 5, 6 od 9 do 22 kg;
 • Jednostavno se staviti i skinuti kao gaćice;
 • Apsorbirati do 500 ml tekućine;
 • Dobro se pričvrstite na leđa i oko nogu, nemojte curiti;
 • Kod punjenja pelene postoji niz vježbanja s obrascem slabljenja.

Haggis Classic - proračunska serija

 1. Veličine 1, 2, 3, 4, 4 +, 5 od 2 do 25 kg;
 2. Celuloza s vodootpornim vanjskim slojem;
 3. Tekućina se ne akumulira na jednom mjestu, već se rasprostire na čitavom području;
 4. Pojas se proteže, polica oko nogu;
 5. Tanak i prozračan.

Pampers Haggis za novorođenče dostupni su u mini paketima iu velikim kartonskim pakiranjima.

Libero

Ne manje popularan brand pelena. Također je predstavljen u različitim serijama: od New Born do gaća za plivanje.

Libero New Born - nježna i pouzdana zaštita za bebe.

 • Veličine 0, 1, 2 od 2 do 6 kg;
 • Izrezati za pupak;
 • Postoji bar pokazatelj punine;
 • Visoke poluge oko nogu i elastične na leđima sprječavaju propuštanje.

Libero Comfort Zoo - jedinstveni dizajn baš poput vašeg djeteta.

 1. Veličine 3, 4, 5, 6 od 4 do 22 kg;
 2. Elastična na stražnjoj strani i na stranama, široki pričvršćivači fiksiraju pelenu;
 3. Indikator veličine: ako je pričvrščivač u središtu svijetla sektora, veličina je prikladna za novorođenče, ako je bliža stranama - vrijeme je da preuzmete sljedeću veličinu;
 4. Udišu, dobro upijaju vlagu.

Libero gaćice. Veličine 4, 5, 6, 7 od 7 do 26 kg. Prilično tanak, mekan i praktičan.

Libero Evridei - proračunska serija koja, unatoč niskoj cijeni, ima prilično visoku kvalitetu.

 • 2, 3, 4, 5 od 3 do 25 kg;
 • Dobro se apsorbira i ne propušta zbog uskog rastezljivog remena i visokih polica;
 • Sadrži ekstrakt kamilice;
 • Disati.

Libero Touch - nova super-tanka linija pelene.

 1. Veličine od 1 do 6;
 2. Vrlo tanak, mekan, prozračan;
 3. Indikator punine na svih šest veličina.

Pelene Dada

Poljski pelene Dada je sada vrlo popularan. Cijena je niska, a kvaliteta je na dovoljnoj razini.

 • Četiri veličine od 2 do 25 kg;
 • Nekoliko slojeva, materijala - pamuka;
 • Dobro apsorbira i ne skliznuti;
 • Učvrstite tijelom tijelom zbog elastičnih bočnih stranica;
 • Dovoljno tanko i prozračno.

Helen harper

Proizvodi belgijskog proizvođača dostupni su iu maloprodajnim i online trgovinama. Predstavljena u tri serije: Helen Harper Baby, Helen Harper SoftDray i gaćice.

Helen Harper Baby može se koristiti od rođenja.

 1. Veličine od 1 do 5 od 2 do 25 kg;
 2. Absorbencija: oko 800 ml tekućine;
 3. Dobro se uklapa u tijelo novorođenčeta;
 4. Meko, nježno, prozračno i pouzdano;
 5. Bez impregnacije i balzama.

Helen Harper SoftDray za djecu od 4 kg.

 • Tanak, ne vidljiv ispod odjeće;
 • Zrak cirkulira, ne pluta;
 • Hypoallergenic unutarnji sloj;
 • Tekućina ne propušta, apsorbira se unutar najmanjih kuglica;
 • Visoke strane i elastična učvršćenja.

Pelene pelene nalaze se u liniji Helen Harper SoftDray, počevši od 4 veličine s 8 kg.

Pelene se mogu kupiti

Zemlja proizvodnje pelene Merries - Japan.

 1. Obratite pažnju na neuobičajenu veličinu gradske regije: NB, S, M, L, XL. Dodatno, dimenzije su označene, ali morate malo oštetiti jer su pelene male;
 2. Pelene pelene za novorođenčad dobro zadržavaju vlagu i dobro se uklapaju u bebino tijelo;
 3. Postoje tri indikatorske trake koje pokazuju razinu popunjenosti. Ako se pojavi plava traka, vrijeme je da promijenite pelene;
 4. Tehnologija s tri sloja koja će prozračiti dišu pouzdano će štititi magaricu novorođenčeta od pelenskog osipa (vi svibanj također biti zainteresirani za članak Red ass u novorođenče >>>).

Meries - skupo, ali vrlo kvalitetna opcija.

Moony pelene

Japanski Mooney pelene za novorođenče proizvode se u dvije varijante - za unutarnjeg korisnika i za izvoz. Dakle, ako odlučite kupiti tu određenu marku pelena, potražite proizvod japanskom korisniku. Oni su mnogo bolji i praktičniji.

 • Oznake slova NB, S, M, L, XL, postoje veličine u kilogramima, ali bolje uz marginu;
 • Na pampers bi trebao biti nacrtana Winnie Pooh i sve oznake su samo na japanskom;
 • Vrlo tanak i mekan, gotovo nevidljiv pod odjećom;
 • Hyperalergenic, bez parfema i balzama;
 • Oni savršeno apsorbiraju vlagu i pretvaraju ga u gel;
 • Na stražnjoj strani ima zbijenu mrežu, tako da kad beba spava na leđima, neće biti ugrožen. Saznajte iz članka normu spavanja za djecu do jedne godine >>>
 • Postoji pokazatelj vlage.

Pelene GooN

Ako niste sigurni koje su pelene najbolje za novorođenče, izaberite super opciju za prozračivanje s dobrom upijanju. Te pelene koje japanski proizvođači stvaraju, ali njihova je cijena pristojna.

 1. Samo prirodni materijali;
 2. Tekućina se pretvara u gel;
 3. Dišite, nemojte letjeti, koža ostaje suha;
 4. Remen i kopče su elastični;
 5. Tekući pokazatelj;
 6. Postoji impregnacija vitamina E.

Bilo koja od predstavljenih japanskih pelena nije tako teško dobiti. Možete ih naručiti na mreži ili pronaći distributera izravno u vašem lokalitetu. Isto vrijedi i za pelene poznatih brandova.

Pri odabiru pelena za novorođenčad, recenzije igraju važnu ulogu. Ali imajte na umu da je najbolji način odabira pelena pokušati ih u praksi i odabrati što vam odgovara i vašoj bebi.

Najbolje pelene za novorođenče. Ocjena 2018 (TOP-10)

Koja je razlika između pelena i pelena

Razumijevanje razlike između pelena i pelena je sasvim jednostavno, zbog toga je potrebno pojasniti svaki koncept zasebno.

Pelena je vrsta donjeg rublja koji vam omogućuje da zadržite odjeću i kožu suho nakon mokrenja ili defecating, što se događa bez korištenja WC-a. Urin u peleni dobiva konzistenciju sličnu želuci koja osigurava suhu odjeću. Postoje pelene za odrasle i bebe.

I sada morate razmotriti koje su pelene i kako se razlikuju od pelena.

Pampers je brand pelena. Marka u vlasništvu tvrtke Procter Gamble i specijalizirala se za proizvodnju pelene. Funkcionalna svrha ostaje ista. To je, jedina razlika je u imenu: pelene su komad WC za novorođenče, a pelene su isti komad WC-a ispod odjeće, ali s komercijalnim imenom. Također među poznatim markama koje proizvode pelene su sljedeće:

Je li pelena opasna?

Ako roditelji budu u skladu s uputama za uporabu, pelene za novorođenčad su sigurne za bebu i ne mogu mu nauditi. Na primjer, bebe pelene mogu biti loše za zdravlje, ako nisu pravovremeno zamijenjene.

Ako koristite pelene za djecu prema dobi i težini djeteta, koje su označene na pakiranju, onda se ova toaletna oprema može nazvati praktički sigurno.

Valja napomenuti da su pelene za novorođenče poznatih zaštitnih znakova mnogo sigurnije od onih koji su se pojavili relativno nedavno i nemaju veliku popularnost među kupcima.

 1. Pelene za djecu trebaju biti prikladne za težinu i starost.
 2. Kupujte proizvode poznatih robnih marki.
 3. Obratite pažnju na rok trajanja.
 4. Zabranjeno je nanositi pelenu.
 5. Pelena treba mijenjati svakih 4 sata.
 6. Nemojte premašiti temperaturne norme u vrtiću.
 7. Nakon svake promjene pelene beba se isprati.
 8. Provedite kupke za bebe za bebe.

Kako odabrati pelene za novorođenče?

 • Da bi pelene bile prikladne za bebu, morate ih odabrati na temelju parametara mrvica. Na svakom pakiranju pelene nalazi se podatak o težini proizvoda koji je primjeren 3-6 kg, 4-9 kg itd. Najbolje od svega, kada težina djeteta ima prosječnu vrijednost u odnosu na pelenu: ako beba ima težinu od 6 kg, za njega je prikladna pelena koja je namijenjena za 4-9 kg. U isto vrijeme, bolje je kupiti mali paket pelene po prvi put prije kupnje ekonomičnog paketa. Ako se pojave, možete kupiti veliki paket, koji će također smanjiti troškove svake pelene.
 • Druga važna točka kada odaberete pelene za novorođenče uzima u obzir spol bebe. Danas postoje posebne pelene za dječake i za djevojčice, koje uzimaju u obzir osobitosti anatomske strukture djetetovog tijela.
 • Ako odlučite kupiti određeni model pelene, obratite pažnju na način na koji su ga vezani čičak: oni bi trebali biti čvrsto fiksirani u svakoj situaciji. Čak i ako krema ili talk dobije na velcro, to ne bi trebalo pogoršati pričvršćivanje pelene. Tako će beba moći aktivno igrati i osjećati se ugodno.
 • Nije neophodno kupiti pelene za novorođenče s polietilenom u sastavu, jer to može izazvati prekomjerno znojenje, pojavu pelenskog osipa i nelagode. Pelene za kvalitetne bebe trebaju osigurati disanje kože i istovremeno učinkovito apsorbiraju sekrecije.
 • Za stariju djecu pelene-gaćice su savršene. Oblažu se na uobičajeni način, to jest, kao i redoviti gaćice, ali imaju sastavu koji apsorbira vlagu i ne može se više puta koristiti. Iako postoje modeli prikladni za apsorpciju nekoliko dječjih stolica.

Pravila za uporabu pelena

Možete odrediti koliko je beba udobna u pelenama, jednostavno: ako pelena ne propušta, ne ometa kretanje, a nakon čarapa nema dlačica, osip ili dlačice na djetetovoj koži, možemo reći da je pelena prikladna za dijete. No, prisutnost tih simptoma sugerira da se pelene za novorođenče druge marke trebaju kupiti. Važno je napomenuti da reakcije kože često ukazuju na alergije.

Iskusni roditelji brzo će se orijentirati i pokupiti savršene pelene za novorođenčad, no one koji prvi put susreću tu stavku trebaju uzeti u obzir određene nijanse.

Kada dijete bude u veselom stanju, pelena mora biti promijenjena svakih 3-4 sata, a noću nema velike potrebe za to.

Pobrinite se za sprječavanje pelenskog osipa i pelenskim dermatitisima, tako da dijete ostane golo barem dva puta dnevno. Većina majki kupuje sredstva za pelene za novorođenče u obliku praha i kreme prije nego što se dijete rodilo. Požurivanje na takve kupnje je nepoželjno, jer one uopće nisu potrebne. Primijenite ove alate u skladu s uputama, jer inače mogu smanjiti učinkovitost apsorpcije vlage gornjeg upojnog sloja. To znači da ćete morati mijenjati pelenu češće.

Tijekom vremena, kada dijete odrasta, možete početi poučavati higijenske postupke. To će vam pomoći da se posebne gaćice koje pomažu da se djetetu pridružite loncu i spremite situaciju tijekom hodanja i posjete.

Lako ih je nositi jer se ne razlikuju od običnih gaćica u njihovom izgledu, ali pelene gaćice imaju istu brzu i pouzdanu apsorbanciju kao i redovite pelene te dopuštaju i da diše disanje.

Plava pelena ocjena

Navodimo najbolje pelene za novorođenčad, a one koje su najprikladnije za bebu odlučiti.

Pelene Pampers - TOP-1

Pelene za novorođenče marke Pampers (Procter Gamble) već su dugi niz godina vodeći na tržištu. Oni vjeruju u pelene ove marke, jer je od njih počela povijest ovog tipa proizvoda. Naravno, pioniri nisu lagani, ali vrlo je častan.

Svake godine tvrtka se širi, uvodeći sve nove i poboljšane pelene. Nove stavke ne samo da uzimaju u obzir osobitosti djetetova razvoja po fazama, već i zahtjevima potrošača. Među najčešćim redovima su sljedeće:

 1. Pampers New Baby - pelene za najmanji, koji se mogu koristiti od prvog dana.
 2. Pampers Active Baby - pelene za aktivne bebe, koje se koriste od tri godine života.
 3. Pampers Active Girl i Active Boy - pelene, dizajnirane tako da uzmu u obzir seksualne karakteristike djece i time eliminiraju neugodnosti koje ometaju pokret i smanjuju razinu udobnosti.
 4. Pampers Let's Go - pelene gaćice za stariju djecu.
 5. Pampers spava Igra - pelene, omogućujući ne samo da pružaju udobnost za bebu, već i uštedjeti novac.

Značajke Pampers brand pelena:

 • Većina modela je pogodna za bebe koje su rođene prerano ili s malom težinom, jer ne iritiraju osjetljivu kožu djeteta.
 • Oni imaju povećanu razinu udobnosti i ne ometaju kretanje djeteta.
 • Unutarnji sloj ovih pelena osigurava minimalno trenje.
 • Struktura je prozračna, jer je koža djeteta zaštićena od staklenika.
 • Dvostruka zaštita od propuštanja osigurava elastične bočne stjenke i pojačane poluge.
 • Čičak za pričvršćivanje omogućuju ponovno otklanjanje jer su ponovno upotrebljivi.
 • Estetski i sjajni dizajn pridonosi činjenici da pelene zaista vole bebe.
 • Neki modeli imaju posebnu impregnaciju koja pridonosi osjetljivoj njezi kože mrvica.

Pelene Huggies - TOP-2

Iako Huggies bebe pelene nisu prvi na tržištu, mnogi roditelji kupuju ovaj proizvod. Mame i tate su uvjereni da ove pelene ispunjavaju sve zahtjeve za kvalitetnom pelenijom. Huggies bebe pelene imaju visokokvalitetne čičke, vanjski sloj je pamuk, au asortimanu se nalaze pelene.

Prednosti i značajke pelene marke Huggies:

 1. U liniji proizvoda za novorođenčad koristi se nježan, meki materijal koji može disati "BabySoft".
 2. Dječje izmet ravnomjerno se raspoređuje po cijelom sloju koji upija.
 3. Ako koristite prah, kreme ili losione za dječju kožu pod pelenama, velcro zadržava njihova svojstva.
 4. Absorbentni sustav i dobro promišljena kombinacija materijala za sušenje osiguravaju maksimalnu suhoću kože bebe. Štoviše, izlučivanje vašeg djeteta pretvara se u gel koji eliminira curenje.
 5. Za djecu koja već idu u lonac, proizvođač nudi pelene i gaćice. Ako beba nije imala vremena za dostizanje lonca, tada se obrazac nestaje s gaćica. Ovaj signal omogućava i roditeljima i djetetu da shvate da je vrijeme za promjenu gaćica.

Umak se savršeno obrušava svojim apsorbirajućom funkcijom i apsorbira vlagu u nekoliko sekundi. Na pelene Haggis posjeduje poseban džep i indikator vas obavještava o punini pelene.

Crta za novorođenčad je opremljena pregradnim trakama u području nogu i leđa, što omogućuje pelene da ne propuštaju.

 • Pravilna kombinacija materijala u pelenama pomaže pri postizanju suhe kože djeteta. Ova funkcija je također osigurana sustavom apsorbiranja, koji pretvara mrvice izmeta u gel.
 • Bebe koje su već naučili da idu u lonac preporučuju pelene-gaćice na kojima crteži nestaju.

Plava pelena - TOP-3

Ove pelene za novorođenče osvojile su povjerenje potrošača zbog svoje visoke kvalitete. Proizvodimo bebe pelene Merries u Japanu. Vrijedno je napomenuti da su japanski predstavili pelene, koji su istodobno bolji od većine proizvoda zapadnih marki, iako su se pojavili relativno kasno. Naravno, troškovi japanskih pelene su nekoliko puta veći, ali majke širom svijeta spremne su platiti više jer su primijetile veliku razliku.

Obilježja pelene pelene:

 1. Pelene za djecu Imaju značajnu prednost - pokazatelj punine, zahvaljujući kojem znate kada dijete treba promijeniti pelenu.
 2. Ne prolaze ili propadaju. Možemo reći da je njihova fiksacija savršena.
 3. Dječja koža "diše" u pelene, budući da struktura unutarnjeg sloja ima mikropore.
 4. Proizvođač je podijelio svoj proizvod po spolu, tako da dječaci imaju pojačanu prednju površinu, a djevojčice - niže.
 5. Ekstrakt vještice lješnjaka, koji je dio pelene, osigurava antiseptička i antibakterijska svojstva.
 6. Elastična i široka guma za usne pridonosi povećanju udobnosti i smanjuje nivo tlaka.

Pelene Goo.N - TOP-4

Japanske pelene za djecu, čije recenzije su najviše pozitivne, karakteriziraju prirodni sastav i plastičnost. Te pelene dišu i ne iritiraju kožu bebe. Osim toga, oni su sigurni i ne uzrokuju alergije. Prema metodi apsorpcije vlage i mirisa zaslužuju najviše pohvale. Vrlo su udobne. Postoji lak fleksibilni pojas i strane na svakoj strani - to je dobra zaštita od curenja. Ove se pelene mogu koristiti dulje vrijeme.

Značajke GooN pelena:

 • Proizvođač se koristi u svom proizvodu koji apsorbira prirodne materijale, koji su sinteza celuloze i geliranja.
 • Pelene za novorođenčad ove marke imaju sloj u kojem je ulazna tekućina ravnomjerno raspoređena, a sam materijal zadržava svoj oblik.
 • Pelene imaju pokazatelj punine.
 • Dah kože bebe osigurava zrak propusni materijal koji promiče cirkulaciju zraka.
 • Remen i klinovi u svim modelima GooN pelene su vrlo elastični.
 • Unutarnji sloj pelene sastoji se od vitamina E, koji dodatno njeguje nježnu kožu djeteta.

Pelene Helen Harper - TOP-5

Belgijske pelene za novorođenčad Helen Harper također su izvrsne. Oni odmah apsorbiraju tekućinu i miris. Budući da postoje velike stranice blizu djetetovih nogu i fleksibilnog pojasa, propuštanje je isključeno. Oni su dizajnirani tako da lako prolaze zrak. Iz tog razloga pelena ostaje suha. Koža bebe uvijek ostaje suha i zdrava, ne pojavljuje se peludni osip. Možete hodati u njih, ali kratko vrijeme (nabujati od vlage).

Pelene Libero - TOP-6

Sadrži mjerač vlage, osjetljivu površinu, udobnu i brzo stavljanu. U nekim verzijama nalazi se izrez ispod pupka. Nemojte uzrokovati alergije - ovo je još jedna značajna prednost. Oni apsorbiraju miris i vlagu savršeno, samo oni brzo otvrdne zbog toga. Nije prikladno za duge čarape, beba će jednostavno postati neugodna za kretanje u njima.

Moony pelene - TOP-7

Druga vrsta pelena iz Japana, koju su voljeli mnogi roditelji. Posebni materijal Air Silky pozitivno utječe na kožu djeteta, jer povećava apsorpciju pelene, doprinosi udobnosti djeteta i ne uzrokuje iritaciju na koži.

Značajke pelene Moony:

 1. Unutarnji pamučni sloj je toliko mekan da izbjegava iritaciju.
 2. Moony pelene za novorođenče imaju sustav ventilacije koji promiče stalnu izmjenu zraka.
 3. Velika vrećica s mogućnošću ponovne uporabe.
 4. Čak i kada je pelena puna, zadržava svoj oblik, elastičnost i nastavlja apsorbirati vlagu.
 5. Moderni upijači, koji se nalaze unutar pelene, brzo apsorbiraju tekućinu i pretvaraju ga u gel.
 6. Pregače u pelene pridonose kvaliteti apsorpcije dječje stolice.
 7. Mekana pamučna mrežica na pelenama u stražnjem dijelu bebe smanjuje rizik od prištića ili alergijskih osipa, jer se dječja koža znojenje puno manje.
 8. Moony pelene za novorođenčad osmišljene su da zadovolje karakteristike bebe. Na primjer, neželjeni pupak neće biti prepreka za korištenje pelena, jer je proizvođač brinuo ukloniti trenje iznad rane.
 9. Tiho šindre trake s zaobljenim rubovima omogućuju vam da promijenite pelenicu bebi koja spava, bez narušavanja sna.
 10. Prikladan pokazatelj za praćenje punine još je jedna prednost pelena ove marke.

Bella Baby Happy Plava - TOP-8

Ove dobre pelene za novorođenče donosi domaća tvrtka. Na dodir su nježni, imaju sloj koji diše, savršeno apsorbira vlagu. Prilikom punjenja nemojte se smanjivati. Lagana, ali pouzdana guma na stražnjoj strani i na stranicama spriječit će propuštanje. Ne ometaju kretanje mrvica.

Pelene Muumi - TOP-9

Finski proizvođači naprednih pelene također su na popisu favorita. Ove pelene za djecu odmah apsorbiraju tekućinu i miris. Sastoji se od ekološki besprijekornih materijala, ne izaziva alergije i pelensko osip. Osim toga, oni imaju elastičnu traku na stražnjoj strani i fleksibilne strane, ne propuštaju. Glavna prednost je da su savršeni za noć, koža diše u njima. Djecu starije od jedne godine savjetuje se da ih nose, uključujući i tijekom dana, ali bebe se trebaju nositi samo prije spavanja ili prije duge šetnje.

Pelene za učvršćivanje - TOP-10

Njemačke pelene za novorođenčad Fixies s pravom padaju u našu ocjenu pelene, jer su izrađene od prirodnih materijala, mekani, dobro zadržavaju vlagu i mirise, nemaju bore. Ove pelene omogućuju da tijelo diše, koža bebe ostaje zdrava, ne postoji pelenski osip i alergije. Oni se savršeno uklapaju u tijelo djece, ne trljati. Nema gumenih vrpci, ali postoji elastična traka koja sprječava curenje vlage. Pelene za novorođenče Fixies su dobro opremljene za oblik, udoban, velcro pružaju udoban stane na tijelo. Postoji posebna rupa tako da se pupak može lako obraditi.

Što se sastoji od pelene?

Pelene za novorođenče moraju se nositi s njihovim glavnim zadatkom - apsorpcijom tekuće stolice djeteta. Tipično, pelena ima tri sloja - unutarnji, srednji i vanjski. Svaki od slojeva obavlja određene funkcije.

 • Unutarnji sloj je u dodiru s kožom djeteta, jer je vrlo važno da ima prirodnu osnovu. Istodobno postoje vrste u kojima je unutarnji sloj izrađen od sintetičkih materijala. To uvelike smanjuje troškove pelene, ali takvi modeli su potpuno neprikladni za osobe koje pate od alergija. Važno je da unutarnji sloj osigurava brzu apsorpciju tekućine. Maksimalnu apsorpciju olakšava porozna struktura unutarnjeg sloja.
 • Srednji sloj treba apsorbirati ono što je došlo iz unutarnje (labave stolice, urin). Za postizanje ovog zadatka, proizvođači koriste posebne agense za geliranje u srednjem sloju. Kada je pelena puna, postaje teška, jer svaka 3-4 sata morate promijeniti pelenu.
 • Vanjski sloj ili vanjski sloj osiguravaju zaštitu od curenja. Sloj vam omogućuje da zadržite gel unutar pelene tako da ne dođe na odjeću ili krevet. Važno je da vanjska površina pelene osigurava ne samo suhoću i čistoću, nego i disanje kože. Visokokvalitetni vanjski sloj je prevencija osipa i pelenskog osipa. Suvremeni proizvođači, uglavnom, nude pelene s vodoodbojnom funkcijom, što ne ometa kretanje zraka. Ovo je izuzetno važno za zdravlje djeteta.

Osim toga, pelene za novorođenčad imaju višekratnu čičak (možete se odvojiti i pričvrstiti nekoliko puta), što olakšava njihovo odijevanje.

Kako ispravno nositi pelenu

Prvo, novu čistu pelenu treba ukloniti iz ambalaže i otvoriti. Dijete je postavljeno na poseban stol za mijenjanje, a onda podignite noge gore. Otvori pelenu ispod magare. Dio pelene ostaje pod djetetom, a drugi dio - između nogu. Zatim zadržavamo drugi dio i primjenjujemo se na trbuščić bebe. Posljednji korak je popraviti oba dijela pelene s bočnim ljepljivim zatvaračima. Važno je da fiksacija nije jako slaba, ili obrnuto - čvrsto. U prvom slučaju, protok je moguć, au drugom - smanjenje djetetove razine udobnosti.

Koliko često mijenja pelenu

Mnogi su roditelji zainteresirani za koliko dijete treba pelene dnevno. A to nije slučajno, jer već prelazi u financijske izračune. Tako će mladi roditelji moći odrediti koliko ih je potrebno mjesečno za kupnju pelene. Na prvom mjestu, odlučujući čimbenik je učestalost mijenjanja pelena. Ako se pelena često mijenja, dnevno se može potrošiti oko 10 komada. Ako roditelji rijetko mijenjaju pelene djetetu, možda će biti dovoljno za tri. Spremanje na pelene ne vrijedi ni kvalitativno niti kvantitativno, jer bi zdravlje djeteta trebalo igrati odlučujuću ulogu.