Ocjena dojenačke formule u 2018. godini

Zasnivanje

Ocjena mlijeka formule u 2018. godini kako bi se majke upoznale s tržištem za dojenčad. Proizvođači pokušavaju donijeti što je moguće bliže sastavu dojene mliječne mlijeka. Postoje linije proizvoda namijenjene zdravoj djeci i ljekovitim učinkom za djecu osjetljivu na alergije na komponente organskih mlijeka. Potonji se razlikuju precijenjen, jer u proizvodnom procesu, kravlje ili kozje mlijeko se uzima kao osnova za budući proizvod koji prolazi kroz nekoliko stupnjeva filtracije kako bi se smanjio sadržaj laktoze i kazeina u konačnom proizvodu.

Sva formula za dojenčad je podijeljena na "korake": 1 - novorođenčad, 2 - od 6-12 mjeseci, 3 od 1 godine, 4 od 18 mjeseci. Također obratite pozornost na sadržaj proteina sirutke. Prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije, zakonodavstvo Ruske federacije i CU, prilagođene mješavine uvezene ili proizvedene na području Ruske Federacije su proizvodi čiji sadržaj proteina sirutke iznosi najmanje 50% za djecu od 0 do 6 mjeseci i najmanje 35% za djecu mlađu od 6 mjeseci. Ova ocjena temelji se na mišljenjima stručnjaka i mišljenja potrošača o najboljoj mliječnoj formuli. Dakle, najbolja 10 dojenčadi:

Beba 4 (Nutricia)

Otvara ocjenu dječje marke dojenčadi, od Nutricia. Ova mješavina prikladna je za uporabu djece od 18 mjeseci. Sastav eliminira prisutnost šećera, škroba, glutena, štetnih aditiva, okusa, ostavljajući dijete samo osnovno: obrano mlijeko, prebiotici, kompleks biljnih ulja, puno vitamina i minerala i taurin. Omjeri kazeina u proteinima sirutke 4: 1 - to u potpunosti zadovoljava norme, pa čak i više. Kompleks vitamina i minerala uključuje po 13 komada. Cijena paketa od 600 grama iznosi 300 rubalja.

Kabrita 3 GOLD

Kabrita GOLD zauzima 9. mjesto na ljestvici dječje mliječnosti od 12 mjeseci. Balansirana dojenčeta sadrži 37% protein sirutke i 63% kazein. Proizvođač je stvorio optimalnu stolicu za omekšavanje koja poboljšava probavu i apsorpciju kalcija, kao i pomaže u optimizaciji metabolizma, nazivajući ovaj kompleks DigestX. Kubrita zlato je 100% sastavljeno od koncentrata proteina sirutke iz kozjeg mlijeka pomiješano s obranim mlijekom, isključujući dodavanje maltodekstrina, šećera, okusa i drugih štetnih aditiva. Formula je također bogata preciznim FOS-om, ekstrahiranim iz ekstrakta cikorije, GOS, uključenom u kozji mlijeko, kao i korisnih BB-12 bifidobakterija - sve to omogućava održavanje crijeva u "zdravom obliku". Trošak od 800 grama banaka je 1600 rubalja. Preporučuje se uporaba zdrave djece.

MD mil koza 2

8. mjesto na ljestvici formula za dojenčad od 6 mjeseci zauzima MD mil Kozochka 2. Španjolski brand MD može pohvaliti svoje proizvode na kozjem mlijeku proizvedenom u skladu s preporukama ove zajednice DA-CH društava: Njemačko prehrambeno društvo (DGE), Austrijski (ÖGE) i Švicarske prehrambene udruge (SSG / SSN). Međutim, sastav, nažalost, sadrži palmino ulje i laktozu, pa je proizvod pogodan samo za zdravu djecu. Palmino ulje se ne preporučuje stalno, jer U crijevima, palmitinska kiselina je vezana za kalcij, blokirajući ulazak strukturnih materijala za kosti potrebne za dijete kroz crijevne zidove, as druge strane, kada se NIJE sustavno konzumira, palmino ulje blagotvorno djeluje na djecu mlađu od 2 godine, potiče povećanje kolesterola potrebnog za to razdoblje. Prema standardima proizvođača, omjer proteina sirutke i proteina kazeina je 1: 1. Sastav dominira pristojnom količinom prebiotika CRP, a PUFA omega 6, omega 3 u omjeru 7: 1 je optimalni pokazatelj. Cijena banke od 400 grama je oko 900 rubalja.

Nestogen (Nestle) 1

Nalazi se na 7. mjestu za bebe za nestale Nestlé - Nestogen 1. Proizvod je pogodan za uporabu djece od prvog dana rođenja. Ne sadrži ništa suvišno, uključujući palmino ulje, samo obrano i demineralizirano mlijeko, suncokretovo i repičino ulje, maltodekstrin, kao i probiotici i prebiotici. U ulozi probiotičkog čina lactobacilli Reuteri - koji podupire oralnu higijenu i smanjuje vrijeme proljeva. Sastojci hrane za lakto i bifidobakterije u crijevu su prebiotici FOS i GOS, zahvaljujući njima, živi mikroorganizmi "jedu više", pasmine i borbu protiv patogenih bakterija. Maltodekstrin - izvor energije koji se dijeli u tijelu u glukozu. Kuktadel maltodekstrin se koristi u Nestogenu i, kao što je poznato, kukuruz ne sadrži gluten, čest uzročnik alergijskih reakcija. Ova mješavina nije hipoalergensna zbog metode obrade mlijeka, u kojem ostaje velika količina laktoze. Cijena pakiranja od 700 grama je 475 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) Pepti Gastro

Nutricia je prepoznata kao najbolje ocijenjeno za kontrolu kupnje dojenčadi. Pepti gastro je dizajniran posebno za djecu s gastrointestinalnim problemima i netolerancijom na neke sastojke hrane. Mliječni Pepto gastro - koncentrira proteina seruma koji je podvrgnut dalje hidrolizira pomoću kojih je moguće proširiti seruma u odvojene frakcije - peptidima, nakon čega slijedi ultrafiltracija zadržati samo najpotrebnije od njih, gotovo potpuno uklanjanje laktoze, masti i kazein kao zadovoljavajući način majčino mlijeko. Takva pažljiva metoda pripreme s pristranosti na hipoalergentnost čini Pepti Gastro kompleks liderom u ljestvici dojenačke formule u kvaliteti. Proizvođač također dodaje nukleotide svom proizvodu kako bi smjesa što je moguće bliža majčinom mlijeku. Nukleotidi igraju važnu ulogu u sintezi antitijela - imunosti na oružje, poslužiti kao temelj za izgradnju DNA i RNA, odgovorni su za sintezu proteina, itd cijeni od 450 grama konzerve gipoallegennogo proizvod je 950 rubalja..

NAN (Nestle) 1 Optipro

Nestle zauzima 5. mjesto u najboljoj mliječnoj formi od rođenja za zdravu djecu, tj. One koje nemaju netolerancije za neke komponente, uključujući laktoza. Nestle NAS uklanja dodavanje palminog ulja, okusa, GMO-a, boja i drugih štetnih aditiva na vaš proizvod. Priprema dječjeg sastava demineralizirane sirutke s visokim udjelom albumina i globulina, a suprotan sadržaj kazeina - složeni protein koji često izaziva alergije. Osim važnih aminokiselina, NAS je zasićen s 13 vitamina i 14 minerala, kao i kultura bifidobakterija. Posebna značajka NAS je dodavanje ulja jednostaničnih gljiva Mortirella Alpina - proizvođača arahidonske kiseline, upravo onakav kakav se nalazi u majčinom mlijeku. Arahidonska kiselina je uljna tekućina koja sadrži omega-6 masne kiseline potrebne za sazrijevanje mozga. Cijena pakiranja od 800 grama varira od 700 do 750 rubalja.

Similac (Abbott) Premium 1

4. mjesto je najbolja formula za dojenčad bez palminog ulja. Prema nekim studijama, palmino ulje proizvodi negativan učinak na apsorpciju masti i kalcija u crijevima, jer Palmitinska kiselina, derivat palminog ulja, veže se na kalcij i tvori netopive spojeve koji inhibiraju apsorpciju nekih drugih komponenti. Sastav Similac Premium 1 sadrži luteinski pigment, koji se ne sintetizira samim ljudskim tijelom, što doprinosi povećanju vidne oštrine i filtriranju "štetnog" spektra zračenja ljudskom oku. Similak također sadrži "živ" bifidobakterije, koje se isporučuju s hranom za njih - prebiotik. Ovaj proizvod pogodan je za hranjenje djece iz prvog dana života koji nisu alergični na laktozu (budući da je dostupan Similacu). Trošak od 900 gr. banke - oko 1000 rubalja.

BIBICOL Dadilja Classic

Otvara TOP 3 formula za dojenčad od 0 do 6 mjeseci, proizvođač Bibikol. U pripremi svojih proizvoda, tvrtka koristi prirodno kozje mlijeko proizvedeno na farmama na Novom Zelandu. Dakle, ova mješavina je napravljena od kozjeg mlijeka, a to je veliki plus iz nekoliko razloga: prvo, ona ne sadrži alfa-S1 frakciju proteina kazeina, što uzrokuje "odbacivanje" kod nekih ljudi; Drugo, kozji mlijeko je manje slatko u okusu, što znači da u njemu nema laktoze - mliječni šećer, koji uzrokuje alergije; treće, kozji mlijeko sadrži oligosaharide - prebiotike, omega 3 i omega 6 polinezasićene masne kiseline, pridonoseći "ispravnom" razvoju mozga kod novorođenčadi i dojenčadi. Svojstva kozjeg mlijeka, možete napisati beskonačno, rezimirajući, možemo reći da je kozje mlijeko je bolje tolerirati djecu od kravljeg mlijeka, a ne zaostaje za potonji na prednosti za tijelo. Za 800 grama kanta Bibicol Nanny classic morate platiti oko 1.800 rubalja.

Friso frisopep

Friso postaje najbolja formula za mlijeko od 0 do 6 mjeseci u našem poretku. Prvo, ta kompozicija je potpuno hipoalergijska, i drugo, ima izražen terapeutski učinak. Iako su glavni sastojci mliječne formule izvedeni iz kravljeg mlijeka, Frisco je osigurao da smjesa sadrži laktozu u minimalnom iznosu. To je omogućeno zahvaljujući tehnologiji odvajanja proteina od laktoze i masti kroz hidrolizu proteina sirutke, čiji je izlaz proteinski koncentrat od 50% mase svih ostalih tvari. Frisco također se sastoji od oko 5 nukleinskih estera pomoć sintetizirati imunoglobulina M i A - galaktooligosaharida antitijela prebiotik - hrana za korisne bifidobakterija borave u crijevima, a također ogromna količina neophodna i ne-esencijalne aminokiseline, vitamine i minerale. Cijena od 400 grama može biti oko 900 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) 1 Premium

Nutrilon Nutrition smatra se najboljom mliječnom formulom za novorođenčad. Ova mješavina nije pogodna za djecu koja su alergična na laktozu, jer Kompozicija sadrži demineralizirani sušeni sir sa suhim sirutkama, od kojih se soli uklanjaju, ali ostaje velika količina proteina i laktoze. Osim sirutke, složeni sastav uključuje ulja (repi, suncokret, kokos, palmin itd.), Kao i riblje ulje, vitamine, taurin, nukleotide, prebiotike itd. Proizvođač koristi patentirani kompleks prebiotika nazvan IMMUNOFORTIS. Ovaj dvokomponentni „hranjiv izbornik” za korisne bakterije u crijevima koja se sastoji od frukto-oligosaharidi, ne razgrađuju i ne apsorbira u ljudskom probavnom traktu, a oligosaharidi sadržani u majčino mlijeko, koji su također mamac bifidobakterija u crijevima, koja „jede” i oni uče samo. Na posudu sa sadržajem Nutrilon zaokruženi u okviru „pojačava imunitet i inteligencije”, a prvi smo shvatili da promoviraju probiotike i vitamin kompleks s nukleotida, ali za razvoj mozga odgovornog polinezasićenih masnih kiselina ARA i DHA, spomenuti jednostavnu terminologiju - je Omega Grupa 3 i Omega 6. Cijena za 800 grama je 650 rubalja. To je jasna prednost u odnosu na cijenu Nutrilona Premium koja omogućuje proizvodu da postane najbolja formula za dojenčad na ljestvici.

12 najbolja mliječna formula za novorođenče

Ocjena značajki

Činjenica da je majčino mlijeko najbolja hrana za bebu govorila je toliko i često da kad dojenje nije moguće iz nekog razloga, siromašna majka zarađuje stvarni kompleks inferiornosti. U međuvremenu, suvremeni mikseri zadovoljavaju sve potrebe djeteta, a "neadekvatni kontakt", koji se agresivno pristaše dojenja, savršeno nadoknađuje ako majka drži bebu u naručju tijekom hranjenja i aktivno komunicira s njom.

Da, za razliku od majčinog mlijeka, koje je odmah pogodno za dojenčad, nije uvijek moguće preuzeti smjesu od prvog puta. Bez obzira koliko to zvučalo, sva djeca su različita, a najbolja formula za jedno dijete možda nije najbolja za drugu, uzrokujući koliku bolnicu ili izazivajući alergije. Nakon mijenjanja smjese, trebate zapamtiti da će vam trebati određeno razdoblje prilagodbe pa je prerano zaključiti da je novi proizvod prikladan ili nije prikladan za bebu nakon prvog hranjenja.

Srećom, danas postoji mnogo izbora i lakše izbora, nudimo ocjenu najboljih mliječnih formula za novorođenčad.

Najbolja prilagođena dječja formula za novorođenče

Svako mlijeko idealno udovoljava potrebama djeteta za koju se namjerava hraniti. Stoga, kravlje ili kozje mlijeko, na temelju koje se stvara većina smjesa, nikada se ne koristi "kakav jest". Kazein - protein s velikom molekulom - slabo apsorbira ljudske bebe, pa se njezina količina u prilagođenim smjesama smanjuje. No, dodao je albumin i globulin, u omjerima majčinog mlijeka, esencijalnih aminokiselina, vitamina i elemenata u tragovima - tako da je dobiveni proizvod najviše poput majčino mlijeka. Za hranjenje novorođenčadi prikladni su samo prilagođeni mliječni izrazi.

3 Humana Expert

Prava njemačka kvaliteta i najbolji sastav - tako se ova mješavina može ukratko opisati. Ako bi bilo i više ekonomično, postalo bi zaslužan voditelj ocjene. Smjesa sadrži vitamine i elemente u tragovima potrebnih za razvoj bebe, nukleotida, DHA i ARA (više o ovim dvije esencijalne aminokiseline - u priči o vođi naše ocjene). Bez šećera, slatki okus daje laktozu. Da bi podržao formiranje normalne intestinalne biocenoze, uključeni su prebiotici. No, u smjesi nema probiotika, a to bi se moglo smatrati nedostatkom ako nije riječ o činjenici da su hrana i lijekovi s živim bakterijama kontraindicirani za djecu s urođenom imunodeficijencijom - i takve bebe često trebaju smjesu.

2 Nestogen

Proizvedena od tvrtke Nestle kao dobitnik naše ocjene, ali u ekonomičnoj cjenovnoj kategoriji - i za papirnatu ambalažu koja nije previše prikladna za spremanje već otvorenog proizvoda, to je odmah vidljivo. Naravno, štednja se nije mogla odraziti na sastav: ne sadrži riblje ulje, koje osiguravaju rastući živčani sustav djeteta s omega-3 polinezasićenim masnim kiselinama. Ipak, smjesa sadrži vitamine i mikroelemente, prebiotike (ne treba se miješati s probioticima: probiotici su kultura korisnih bakterija, prebiotici su tvari koje osiguravaju normalnu prehranu flore i stvaraju uvjete za njegov razvoj), laktobacili. Smjesa ne sadrži palmino ulje. Unatoč činjenici da se palmino ulje na Zapadu smatra nezaobilaznim izvorom polinezasićenih masnih kiselina i vitamina, za mnoge naše roditelje ovo je više od plus minus.

Kako odabrati mješavinu novorođenčeta?

 • Najbolja opcija je konzultirati pedijatra.
 • Feed ove bebe mogu se prilagoditi samo mješavinama namijenjenim djeci njihove dobi.
 • Omjer između proteina sirutke i kazeina trebao bi biti najmanje 50/50: što je više bjelančevina frakcije sirutke, lakše se apsorbira smjesa.
 • Obratite pozornost na sadržaj polinezasićenih masnih kiselina. ARA i DHA pomažu razviti mozak i viziju djeteta.
 • Pa, ako će smjesa biti probiotici - dobre bakterije. Čak i više potrebni prebiotici - tvari koje stimuliraju reprodukciju blagotvorne flore.
 • Poželjno je da smjesa sadrži nukleotide.

1 Nan Optipro

Prema pregledima mumija koji su pokušali ovu mješavinu za hranjenje djeteta, lako je otopljen i ukusan. Pakiran u prikladnu posudu, nalazi se plastični poklopac za jednostavno spremanje.

Sadrži poseban protein kompleks Optipro, koji je dao ime smjese. Sastav aminokiselina ovog kompleksa najbolje odgovara potrebama novorođenčeta. Pored toga, smjesa sadrži živopisne bifidobakterije, koji poboljšavaju funkcioniranje crijeva i stimuliraju njegove zaštitne funkcije. Da bi se ove bakterije dobro slegle u crijevima, u smjesu se dodaju prebiotici: galakto i fruktooligosaharidi (GOS / FOS), koji služe kao hrana za normalnu floru. Polinezasićene masne kiseline: Dogogosexenoic acid (DHA iz Omega-3 skupine) i arahidonska kiselina (ARA - Omega-6) poboljšavaju razvoj mozga mozga, vida i živčanog sustava bebe. Nisam zaboravio proizvođača o vitaminima, mineralima i elementima u tragovima.

Mješavina Nan Optiproa zauzima zasluženo mjesto za najbolju vrijednost za novac.

Najbolja djeteta formula za prerane bebe

Prerano rođene bebe trebaju posebnu njegu. Čak ni o njihovoj maloj težini - iako je važno. Glavni problem je u tome što tijelo bebe nije imalo vremena da se pripremi za rođenje. Takva djeca imaju tanju i osjetljivu kožu, izgledaju tanke zbog činjenice da nisu imali vremena oblikovati potkožno masno tkivo. Zbog činjenice da nisu imali vremena za potpuno sazrijevanje strukture mozga, djeca više teško daju osnovni "rad" novorođenčad - usisavanje. Često se ne osjećaju glad.

Mliječne formule za prerane bebe kreiraju se prema obilježjima djece za koju su namijenjeni. Oni povećavaju sadržaj lako probavljivih bjelančevina, različitih mikroelemenata, posebno željeza i bakra, a energetska vrijednost obično je veća, tako da beba brže dobiva na težini. Od slobodnih aminokiselina, sastav takvih smjesa nužno uključuje taurin, koji su neophodni za sazrijevanje i razvoj moždanih i mrežnih struktura i karnitina, potrebnih za proizvodnju energije.

3 Pre NAN

Druga smjesa u kojoj se koristi maltodekstrin kao sladilo, a količina laktoze je minimalna. Ima najveći sadržaj proteina sirutke (lako probavljiv) među sličnim proizvodima. Sadrži i vitamine, elemente u tragovima i polinezasićene masne kiseline. Općenito govoreći, sastav se može reći da je dobar, ali još uvijek se ne odgađa vođi naše ocjene.

2 Similac (Abbott) NeoShur

Prednost ove mješavine - većina laktoze u njemu zamjenjuje maltodekstrin. To vam omogućuje zadržavanje slatkog okusa i energetske vrijednosti, ali smanjuje opterećenje na nezrelim enzimskim sustavima dječjeg probavnog trakta, što čini mješavinu najboljom za ishranu djece sklona stvaranju plina i koliku. Posebna mješavina biljnih ulja trebala bi učiniti bebinu stolicu mekom, sprečavajući problem zatvora, što su sklone svim bebama koje se bave umjetnom hranom. Sadrži ARA i DHA, alfa-linoleinsku kiselinu.

Mješavina ne sadrži palmino ulje, koje mogu zadovoljiti roditelje koji su oprezni u ovom proizvodu i ne sadrže galakto-oligosaharide, koji se jednostavno ne mogu moliti jer se ovi spojevi koriste kao prebiotici.

1 Nutrilon Pre

Proizvođač tvrdi da jedinstveni kompleks Promonri Plus čini najbolju kombinaciju za razvoj bebe. A sastav mješavine je zaista vrlo, vrlo dobar. I značajne količine proteina smjese sadrži esencijalne polinezasićenih masnih kiselina, uključujući takva važna za zdrav razvoj kako ARA, alfa-linolenska, odgovoran je za normalan tijek biokemijskih procesa u živčanom sustavu, DHA i eikosapentaenoične kiseline (EPA), regulira apsorpciju vitamina topljivih u mastima crijeva, aktivacija imunih stanica, reguliranje ravnoteže vode.

Od mikronutrijenata potrebni su kalcij i fosfor kako bi se stvorila struktura koštanog tkiva (kalcij ne radi bez fosfora), magnezij, koji kontrolira normalno funkcioniranje stanica srčanog mišića i regulira metabolizam kalcija i vitamina D, a time i rast kostura.

Najbolja fermentirana mliječna mješavina za novorođenčad

Fermentirane mliječne mješavine spadaju u kategoriju medicinskih sredstava: ne mogu se koristiti za hranjenje bebe samo zato što je moja majka htjela. Takve smjese propisuje samo liječnik i prema posebnim oznakama: u slučaju bolesti probavnog trakta, za vrijeme oporavka od crijevnih infekcija i zatvora. Takve smjese pripremaju se od mlijeka fermentiranih posebnim bakterijama. Bakterije uništavaju laktozu, stoga se njegov sadržaj u takvim smjesama obično smanjuje, što čini fermentirane mliječne mješavine prikladne za hranjenje djece s manje manifestacije manjka laktoze. Korisni sojevi bifidobakterija i laktobacilija pomažu kod disbioze. Osim toga, željezo se bolje apsorbira iz mješavine fermentiranog mlijeka.

Fermentirane mliječne mješavine nikada se ne koriste za hranjenje djeteta u čistom obliku i kombinirane s hranjenjem uobičajene smjese u omjerima 1: 1.

3 Nutrilon fermentirana mlijeka

Sadrži bogat element traga i sastav vitamina, ali od polinezasićenih masnih kiselina sadrži samo linoleičnu i linolensku. Na to se nije moglo obratiti pa ako proizvođač ne navijesti na svojoj web stranici da se smjesa može koristiti kao jedina hrana za bebu. Sastav ima palmino i repičino ulje, što može biti značajan nedostatak za neke roditelje.

Dostupan u prikladnoj limenci s zaštitnom membranom.

2 Nutrilak Premium fermentirano mlijeko

Fermentacijska kultura korištena je za fermentaciju, ona također sadrži živog bifidobakterija. Sadrži prirodnu mliječnu masnoću i ne sadrži palmino ulje (za one kojima to može biti važno). Kompleks polinezasićenih masnih kiselina uključuje alfa-linoleic i DHA, čije su prednosti već spomenute.

Od minusa, moguće je istaknuti ne previše zgodan kartonski paket, ali s obzirom na najbolju cijenu, ovaj mali nedostatak može se zanemariti.

1 NAN Fermentirano mlijeko

Na isti način kao i "kolega" namijenjenoj preuranjenim bebama, NAN fermentirano mlijeko ima najveći sadržaj proteina sirutke među svojim kolegama. Sastav proteina je bliski sastavu proteina majčino mlijeka. Smjesa sadrži bogat vitamin kompleks, a aminokiseline: taurin, karnitin, inozitol (stabilizira stanične membrane). Među nedostatcima može se primijetiti odsutnost omega-3 polinezasićenih masnih kiselina, no budući da, kao i svaka fermentirana mješavina mlijeka, NAN ne zamjenjuje svu dječju hranu, to nije previše važno. Škrob u sastavu (koji se često bavi mumijama) potreban je kako bi regulirao prolaz mješavine kroz crijeva i stvorio duži osjećaj sitosti u djeteta.

Najbolji hipoalergenski miks za novorođenče

Uz sve prednosti suvremenih mliječnih mješavina, još uvijek daju znatno alergično opterećenje na tijelu djeteta. Ako već ima alergijsku predispoziciju (roditelji pate od alergija, astme, ekcema i sličnih bolesti) - može doći do netolerancije. Predvidjeti unaprijed što će uzrokovati netoleranciju: proteinska komponenta smjese, laktaza ili glutena je nemoguća, a uklanjanje sve znači smanjenje prehrambene i prehrambene vrijednosti proizvoda. Stoga mnogi proizvođači imaju cijelu liniju hipoalergenskih smjesa, od kojih je svaka od njih isključena.

3 Friso Frisopep AU

Druga terapijska mješavina zasnovana na duboko hidroliziranom proteinu. Osim toga, proizvod ne sadrži laktozu, što joj omogućuje da hrane djecu koja pate od nedostatka laktaze. Kompleks nukleotida, vitamina i elemenata u tragovima sadrži sve što je potrebno za rast i razvoj bebe. Proizvođač posebnu pozornost posvećuje činjenici da smjesa ima najmanje gorak okus među svojim analozima (svi hidrolizati proteina su gorki).

2 Nutrilon pepti alergije

Ova mješavina pripada kategoriji liječenja, koju obično preporučuje pedijatar. Namijenjena je djeci koja su već razvila alergiju na protein kravljeg mlijeka. Stoga su svi bjelančevine u sastavu ove smjese podvrgnute dubokoj hidrolizi, što im omogućuje da izgube alergijska svojstva. Peptidi kratkog lanca i aminokiseline, koje su rezultirale rezultatom, nemaju specifičnu specifičnost i lako se digestiraju. Osim toga, smjesa je smanjena sadržaj laktoze.

Smjesa sadrži širok raspon polinezasićenih masnih kiselina, čije su prednosti već mnogo puta rečeno. I s obzirom na bogat popis vitamina i minerala, ta se mješavina s pravom može nazvati najboljim među iscjeljenjima.

1 NAN Hypoallergenic Optipro

I opet, prvo mjesto na našem rangu zauzimaju Nestleovi proizvodi. Ova mješavina je dizajnirana da spriječi alergije kod djece u opasnosti i onih koji imaju blagi oblik alergije. OPTIPRO HA kompleks proteina u svojoj strukturi sadrži djelomično hidrolizirani (djelomično probavljena) proteina, koja nije samo lako probavlja, ali manje od konvencionalne alergijskih proteina sirutke. Između ostalog, ovaj kompleks smanjuje opterećenje enzimskog sustava probavnih organa bebe.

Pored OPTIPRO kompleksa, smjesa uključuje nukleotide koji jačaju imuni sustav i potiču razvoj živčanog sustava. Da bi se podržala održivost bifidobakterija u mješavini, dodani su prebiotici: GOS i FOS. Također u mješavini su DHA i ARA.

I s obzirom na skromnu cijenu hipoalergenske smjese s takvim bogatim sastavom, NAN hypoallergenic zasluženo postaje najbolja profilaktička smjesa.

Formulacija suhog mlijeka u dobi od 0 do 6 mjeseci: koja je bolja? Značajke odabira i pregled popularnih proizvoda

Nije uvijek majka ima dovoljno mlijeka za dojenje ili vrijedni proizvod nestaje iz raznih razloga. Ponekad žena mora uzimati jake lijekove, dojenje nije pitanje.

Kakvu mliječnu formulu za novorođenče odabrati? Koji brandovi dječje hrane su bolji? Dajte mišljenje pedijatara.

Prednosti i nedostaci hranjenja smjese

Zamjenske dojke mlijeka prodaju se suhe. Priprema traje malo vremena. Ali zašto su pedijatri čvrsto savjetovali dojiti bebu? Jesu li korisna svojstva dječje hrane ograničena? Shvatimo.

Pozitivni aspekti:

 • hranjenje bebe može obaviti bilo koji član obitelji, majka dobiva dodatnu priliku za odmor;
 • poznata je točna količina hrane koja se pojede jednom hranom;
 • s alergijskim reakcijama ne treba slagati, što je izazvalo negativne manifestacije.

nedostaci:

 • tijekom kuhanja, važno je strogo promatrati razmjere, sterilnost boce i druge posude. Kršenje pravila ugrožava prodor infekcije, probavne smetnje, pogoršanje zdravlja;
 • kod djece s umjetnom djecom, češće se javljaju konstipacija / labav stolici, pojavljuje se kolik. Mnoge bebe često regurgitirati;
 • treba odmah dati razrijedeni prašak, ne smijete uzeti bocu na cesti ili šetnju;
 • suhe mješavine za novorođenčad i bebe do godinu dana (čak i najskuplje i najkvalitetnije) ne ojačavaju imunološki sustav. Samo majčino mlijeko sadrži posebne enzime koji povećavaju tjelesnu obranu;
 • prisilni prijelaz na umjetno hranjenje uzrokuje da žena stalno eksprimira, pogoršavajući stanje grudi. Često dolazi do stagnacije mlijeka, razvijajući mastitis.

Saznajte više o simptomima i liječenju pijelonefritisa kod djece.

O liječenju rinitisa kod kuće uz pomoć narodnih lijekova napisanih u ovom članku.

Trošak

Kvalitetna dječja hrana je vrlo skupo, roditelji ne mogu uvijek priuštiti savršeni proizvod. Visoka cijena je karakteristična za specijalizirano dojenčad bez glutena, protiv regurgitacije, s alergijom kravljeg mlijeka.

Roditelji moraju zamijeniti korisne praške s jeftinijim kolegama s maltodekstrinom, glukozom, palminim uljem, tako da dijete bude zasićeno. Smanjena kvaliteta dovodi do probavne smetnje, alergija, još jednom morate trošiti velike iznose na droge, krug je zatvoren.

Nijanse izbora

Obratite pozornost na sljedeće točke:

 • odgovarajuće doba. Na paketu uvijek postoji oznaka, jer koliko je mjeseci dopuštena ova vrsta dječje hrane. Zabranjeno je davanje mjesec dana bebe za djecu od godinu dana: mala ventrikula nije u stanju probaviti grube čestice;
 • rok trajanja. Odustati od neplaćenih proizvoda, nemojte biti u iskušenju popusta, ako istekne jedan mjesec;
 • Razmotrite zdravlje mrvica. Pacijenti koji pate od alergija su prisutni na tržištu, za jačanje imunološkog sustava, proizvode s visokim postotkom željeza za djecu s anemijom;
 • najelitnija formula plus visok postotak hranjivih tvari. Odsutnost / minimalni broj sastojaka koji daju sitost, ali ne nose posebne pogodnosti (popis dolje);
 • biti prvi koji nudi bebu hranu na temelju umjetno probavljenih proteina, rijetko izazivajući alergije.

Komponente dječje hrane: korisne i ne jako

Kada kupujete, svakako pročitajte sastav. Povoljniji sastojci, hranjivija hranjivi proizvod, ali i bolji. Niska cijena često ukazuje na prisutnost komponenti koje produljuju osjećaj sitosti, ali izazivaju razvoj karijesa, alergijske reakcije, zatvor i probavne smetnje.

Hranjiva:

 • prebiotici;
 • kazein;
 • željezo;
 • selena;
 • nukleotida;
 • beta karoten;
 • vitamin C;
 • lutein;
 • folna kiselina;
 • taurin;
 • inozitol;
 • demineralizirana sirutka;
 • jod;
 • riblje ulje;
 • polinezasićene masne kiseline.

Zasićeni, ali ponekad uzrokuju nuspojave:

 • maltodekstrin;
 • palmino ulje;
 • lecitin;
 • kokosovo ulje;
 • sukroza;
 • glukoza.

Koja je mješavina prikladna od rođenja do šest mjeseci

Pedijatri i neonatolozi preporučuju mama da kupuju visoko prilagođene formulacije renomiranih proizvođača. Proizvodi su hypoallergenic, zadovoljit će potrebu za hranjivim tvarima što je više moguće.

Glavne vrste:

 • za jake, zdrave bebe: Humana, Nutrilon, Frisolak, Nan, Mamex, Bon, Hipp;
 • za nedostatak laktoze, sastavi s minimalnom razinom laktoze ili s potpunim izostankom ove komponente prikladni su: Humana LP s prebioticima, mješavine niske laktoze Nutrilaka i Nutrilona, ​​Mamex bez laktoze;
 • s čestim, obilnim regurgitiranjem preporučuju se mješavine protiv refluksa: Lemolac, Nutrilon anti-refluks;
 • lijekovi za praškaste proizvode za male alergije: Adfare, Frisopep, Nutrilon peptid TSSC;
 • s tendencijom alergijskih reakcija trebaju sorte s najblažom sastavu: Humana i Nan hypoallergenic, Hipp;
 • s tendencijom za zatvora. Hranite mrvice Nutrilon comfort formulacije, Nutrilon fermentirane mliječne formule, Nan, Nutrilak;
 • niskokvalitetne marke dobre kvalitete: Similak, Agusha, beba, beba, košarka baka, Nutrilak.

Vrste nadomjestaka za majčino mlijeko za novorođenčad

Klasifikacija nadomjestaka majčinog mlijeka:

 • standard (pogodan za zdravu djecu) i specijaliziran (za alergičare, slabe, prerane bebe);
 • prilagođeno (sastav skoro sliči majčinom mlijeku), djelomično prilagođen (s kazeinom), prijelazno (za bebe od šest mjeseci);
 • fermentirano mlijeko i svježe.

Kako se hraniti

Količina umjetnog mlijeka:

 • Za novorođenče do 10 dana, izračunajte dnevni volumen kako slijedi: pomnožite 70-80 ml brojem dana življenja. Na primjer, četvrti dan, mrvica mora dobiti 80 x 4 = 320 ml dječje hrane dnevno;
 • od 10 dana do 2 mjeseca volumen dnevne mješavine jednak je jednoj petini tjelesne mase;
 • Starosti od 2-4 mjeseca - 1/6 dijela težine bebe;
 • od 4 mjeseca do šest mjeseci - 1/7 dio tjelesne težine je dovoljno;
 • od 6 do 12 mjeseci, optimalna količina umjetnog mlijeka dolazi do 1/9 djetetove težine.

Savjet:

 • odaberite pravu bradavicu. Rupa ne smije biti prevelika za bebu da se postupno popuni;
 • temeljito sterilizirajte bocu, uvijek operite ruke, čvrsto zatvorite posudu ili kutiju s početkom dječje hrane;
 • s mješovitim načinom hranjenja, prvo pričvrstite mrvicu na dojku, a zatim ga hranite žlicom (ne obratno, inače će beba baciti dojku iz koje je teže dobiti mlijeko);
 • kontrolirajte djetetovu reakciju na novu smjesu, ako ste alergični, odmah idite na pedijatra, uzmite testove. Možda ćete morati kupiti specijaliziranu vrstu bez laktoze;
 • prikorm kamion kiddies uveden je u 4 ili 4,5 mjeseci, uzimajući u obzir stanje djeteta. Prva vrsta je povrće. Najprije dodajte ½ tsp. pire od povrća, a zatim završiti smjesu. Postupno zamijenite jedno hranjenje povrća, žitarica, mliječnih proizvoda. Kasnije unesite sokove, voće, ribani jela od mesa.

Kako uzgajati

preporuke:

 • pažljivo pročitajte upute na pakiranju;
 • strogo promatrati volumen praha;
 • koristiti samo kuhanu vodu. Temperatura - 36 stupnjeva.

postupak:

 • sterilizirajte bocu, ulijte potrebnu količinu vode, grijte do određene temperature. Velika pomoć za mamu - grijač za dječja jela;
 • ako je u nedoumici, provjerite temperaturu tako da tekućina bude umjereno topla;
 • izmjeriti određenu količinu praha, sipati u bočicu;
 • čvrsto pokrijte poklopac, nekoliko puta tresti dok masa ne bude glatka, bez grudica;
 • otvorite bocu, stavite bradavicu i odmah ponudite bebu nadomjestku za majčino mlijeko.

Pregled i značajka popularnih proizvoda

Pri odabiru, razmotrite preporuke pedijatara, pročitajte karakteristike popularnih mješavina za bebe.

Kako i kako liječiti povraćanje kod djeteta bez vrućice? Saznajte učinkovite metode.

Na ovoj stranici možete vidjeti izbor narodnih lijekova za zatvor kod djece.

Slijedite vezu http://razvitie-malysha.com/novorozhdennye/zdorovje/koliki-i-gaziki.html i pročitajte pravila o uzimanju lijekova za kolike u novorođenčadi.

Značajke novorođenčeta Nan:

 • dobra kvaliteta, proizvodnja - Nizozemska;
 • nekoliko tipova za sve dobne kategorije;
 • korisni sastojci: taurin, riblje ulje, jod;
 • plus: nedostaje maltodekstrin;
 • minus: jesti malo palmino ulje;
 • prašak je dobro topljiv u vodi;
 • cijena - od 500 do 900 rubalja, težina - od 0,4 do 3,4 kg.

Nije izbrisan

Značajke dojenačke formule Nestozhen:

 • kvalitetni proizvod iz Švicarske;
 • Prednosti: prisutnost prebiotika, taurina, laktoze, demineralizirane sirutke, bez saharoze;
 • lako razvod, ugodan, slatki okus;
 • s konstantnom uporabom, rad trbuha i crijeva normalizira, stolica postaje redovita;
 • kontra: malu količinu melase za održavanje osjećaja sitosti;
 • cijena - od 290 do 580 rubalja, težina - od 350 do 700 g.

Nutrilon

Značajke novorođenčeta Nutrilon:

 • visoko kvalitetni prilagođeni proizvod;
 • proizvodnja - Nizozemska;
 • Prednosti: prisutnost polinezasićenih kiselina, nukleotida, prebiotika, 29 minerala i vitamina;
 • kontra: tu je palmino ulje i lecitin;
 • cijena varira znatno ovisno o vrsti - od 500 do 2700 rubalja, težine - od 350 do 900 g.

beba

Značajke dojenčadi Kid:

 • visokokvalitetni flauti proizvod po razumnoj cijeni;
 • proizvođači - Rusija, Ukrajina;
 • za bebe od 3 mjeseca;
 • aditivi: heljde ili zobene pahuljice - do 12%;
 • korisne komponente: više od 10 vitamina, mineralnih sastojaka, kalijevog jodida, željeznog sulfata i cinka, natrijevog selenita, normaliziranog kravljeg mlijeka;
 • kontra: prisutnost šećera u prahu - 22% (rizik od karijesa), kukuruzno ulje - 6,8% (visok udio masti u proizvodu);
 • pogodan za djecu s gastrointestinalnim bolestima, anemija;
 • cijena - oko 200 rubalja, težina - 350 g

beba

Značajke dojene mlijeka Baby:

 • popularna vrsta dječje hrane proizvedene u Ukrajini i Rusiji;
 • razumna cijena, dobra kvaliteta;
 • pozitivne strane: više od deset minerala, vitamini PP, E, D, K, A, C, skupina B, nukleotidi, prebiotici. Nema boja, konzervansa;
 • kontra: palmino ulje, lecitin, prekomjerna slatkoća gotovog proizvoda, masa se snažno pjeni;
 • cijena - 350 rubalja, težina - 350 g

Frisolac

Značajke:

 • mješavina kozjeg mlijeka proizvedenog u Nizozemskoj;
 • pogodan za netoleranciju željeza;
 • pros. Mnogi korisni sastojci: linolna kiselina, korisna za mozak, nukleotide, prebiotike, beta-karoten, vitamin C, neki željezo, dijetalna vlakna, vrijedne masne kiseline;
 • maltodekstrin se nalazi u minimalnoj količini;
 • smjesa bez palminog ulja;
 • dobro razrijeđen s nekom vodom, hranjivim, hipoalergenskim proizvodom;
 • cijena - od 290 do 900 rubalja, težina - 400 i 900 g.

Roditeljske recenzije

Mamice i pedijatri preporučuju mješavine s maksimalnom količinom korisnih sastojaka, po mogućnosti uvezenih, Hipp, Nestozhen, Similak, Nan, Nutrilon, Frisolak. Od jeftinih formulacija, Baby, Kid i Agusha dobile su pozitivne povratne informacije.

Većina recenzija na internetskim forumima potvrđuju mišljenje pedijatara da najbolje vrste dječje hrane ne sadrže palmino ulje, saharozu, maltodekstrin. Što manje komponenti koje pružaju sitost bez puno koristi za tijelo, to bolje želuca i crijeva rade u mrvicama.

Korištenje istekle, jeftine hrane za bebe, proizvoda iz nejasnih tvrtki neprihvatljivo je: uštede se često pretvaraju u probleme s probavom, povećava se rizik od alergija. Skuplje, kvalitetne smjese za djecu bez palminog ulja bolje se apsorbiraju, ne iritiraju nježnu ventriculu i crijeva.

Video - savjeti o tome kako odabrati pravu formulu djeteta:

Najbolja mješavina za novorođenče

Koja je najbolja mješavina za novorođenče?

Kako odabrati smjesu za novorođenče

Kako razumjeti da je smjesa došla

Ocjena dojenačke formule za dostupnost

Ocjena najjeftinijih smjesa

Ocjena dojenačke formule po sastavu

Usporedna tablica sastava popularne mliječne mliječne formule s majčinim mlijekom

Smjesa s najboljim sastavom bjelančevina

Taurin u sastavu mješavina mlijeka

Najbolja smjesa u odnosu na masnoću

Mješavine bez palminog ulja

Miješajte s omega 3 i omega 6

Najbolja mješavina ugljikohidrata

Prebiotičke mješavine

Smjesa s najboljim omjerom minerala

Smjesa s najboljim omjerom vitamina

Najbolja smjesa s nukleotidima

Najbolja mješavina u osmolarnosti

Najukusnija dojenačka formula

zaključak

Odjeljak nedavnih materijala:

Bez kruha, većina ljudi u našoj zemlji ne jede nikakvu hranu. Kruh je najpopularniji i kupljen prehrambeni proizvod. Mnogi roditelji zainteresirani su za pitanja: od kojega je doba moguće.

Navikli smo dodati maslac u hranu za ukus, to je neophodan proizvod na našem stolu. U ovom članku ćemo razmotriti u kojoj dobi, kako i kakvu ulje može biti dano djetetu, koja je upotreba.

Češnjak je korisno povrće, bogato vitaminima, posjeduje antivirusno i antimikrobno djelovanje. Je li moguće da češnjak dijete, u kojem dobu, kako je tako korisno za djecu? Odgovorit ćemo.

komentari na članak

Hvala na takvim informacijama vrlo koristan članak.

hvala za info, vrlo lijep članak

Hvala vam puno, vrlo korisne informacije.

Korisni, informativni članak. Bez vode, sve je jasno obojano, postoje usporedbe (što uvelike olakšava odabir točno potrebnih parametara). Mnogo hvala autoru za nevjerojatno napisani članak.

Vrlo korisne informacije. Hvala vam, pomogli ste shvatiti tako veliku količinu dječje hrane.

Izvrstan članak! Puno vam zahvaljujemo na iskrenom i nepristranom pristupu bez ikakvih plaćenih trikova od proizvođača!

Odabir mješavine za novorođenčad - kakva je umjetna dječja hrana bolja?

Dijete koje je upravo rođeno je ranjivo i nije prilagođeno vanjskom svijetu. Majčino mlijeko je najbolje što možete dati novorođenčad od prvih minuta svog života. S obzirom na sve okolnosti, mlada majka ne može uvijek dojiti dijete.

Razlozi su različiti: stanje zdravlja, prehrambena korekcija koja zahtijeva uzimanje lijekova koji nisu kompatibilni s dojenjem, nemogućnost utvrdivanja laktacije, osobnih uvjerenja. Bilo koji od čimbenika ukazuje na potrebu prehrane dojenčadi mliječnim formulama. Zahvaljujući prehrani, novorođenčadi bi trebali dobiti maksimalnu količinu hranjivih tvari, stoga je potrebno vrlo pažljivo pristupiti izboru smjese.

Najbolja umjetna hrana za hranjenje beba

Police trgovina i ljekarne su pune svijetlih paketa, što je kompliciralo već teško odabir roditelja. Nitko od proizvođača ne može duplicirati jedinstveni sastav majčino mlijeka, ali postoje i oni koji pokušavaju približiti proizvod idealu.

Takve smjese sadrže kompleks sastojaka sličnih majčinom mlijeku: proteini, masti, ugljikohidrati, vitamini i mineralne komponente. Prije nego što kupite bilo koju smjesu, morate imati opću ideju o tome što su oni.

klasifikacija

 • Konzistencija: suha i tekućina.

Suhi izgled je napravljen u obliku praha koji se mora razrijediti kuhanom vodom; Tekuće mješavine su spremne za uporabu, prodaju se u kartonima za skladištenje hrane (tetrapak).

 • Sastav: prilagođen, djelomično prilagođen i neprilagođen.

  Količina proteina u prilagođenim smjesama bliska je majčinom mlijeku, komponente su optimalno uravnotežena, čime se smanjuje opterećenje želuca i bubrega djeteta. Ova mješavina sadrži polinezasićene masne kiseline, vitamine, minerale i nukleotide. U djelomično prilagođenom stanju nema stabiliziranog sastava mineralne masti. Sadrže laktozu i saharozu.

  Proizvod je načinjen od cjelovitog kravljeg mlijeka, kojem se dodaju škrob i saharoza. Neusklađeni proizvodi izrađeni su od kazeina (proteina kravljeg mlijeka). Takve smjese su slabe i teško probavljive.

 • Posebne mješavine.

  Ovi proizvodi uključuju ljekovite i specijalizirane mješavine:

  1. za prerane bebe - zasićene proteinom proteina sirutke zbog kojih imaju visoku energetsku vrijednost;
  2. fermentirano mlijeko - sadrže bifidobakterije, pridonose normalizaciji probave;
  3. s visokim sadržajem željeza - koristi se za dijagnozu anemije;
  4. hipoalergensko - u sastavu se koristi kravlji protein probavljen enzimima, kako bi se spriječile alergijske manifestacije;
  5. soje miješa - ne sadrže proteina krava, koriste se za izražene alergije na hranu;
  6. antireflux - imenovan s čestim regurgitacijom i sadržavati kukuruz, rižin škrob ili gluteni rogač.

  Svaki proizvođač dijeli smjesu ovisno o dobi djeteta, označavajući ih brojevima:

  • 0 - pogodan za nisku težinu rođenja i prerane bebe;
  • 1 - proizvod za djecu od rođenja do 6 mjeseci;
  • 2 - od 6 do 12 mjeseci;
  • 3 - za djecu preko 12 mjeseci.

  Ocjena: prvih 5 preporučenih tvrtki za dječju hranu

  Unatoč širokom izboru proizvoda za umjetno hranjenje dojenčadi, nalazi se ocjena najpopularnijih dojenačkih formula, na temelju sklonosti i iskustva roditelja. Detaljan pregled dječje hrane za bebe pomoći će napraviti pravi izbor.

  Nutricia Nutrilon Premium 1

  Proizvod je proizveden u Nizozemskoj preko 30 godina i visokokvalitetan. Ova suha smjesa sadrži modificirani sirutke, mješavinu biljnih ulja, vitamina kompleksa, laktoze, obrano mlijeko, koncentrata proteina sirutke, minerali, riblje ulje, kolin, soja lecitin, taurin, prebiotike, minerala, nukleotida, inozitol, L-triptofan.

  Mješavina se može dati djeci od 0 do 6 mjeseci, pažljivo promatrajući moguću prisutnost alergijskih manifestacija. Smjesa je kontraindicirana kod djece s atopijskim dermatitisom ili netolerancijom hrane na laktozu, kravljeg proteina.

  Prednosti smjese:

  • Sastav je što bliže sastavu majčinog mlijeka.
  • Ima neutralan okus i ugodan okus.
  • Brzo se otopi u vodi, ne stvara grudice.
  • Potiče razvoj imunosti zbog masnih kiselina ARA i DHA.
  • Patentirani Gos / Fos prebiotici kontroliraju normalno funkcioniranje mikroflore, oblikuju i održavaju kiseli okoliš crijeva.
  • Pogodno za djecu od prvih dana života.
  • Zgodna ambalaža.

  Od minusa, možete istaknuti visoku cijenu, koja je u prosjeku 850 rubalja po pakiranju težine 800 grama.

  Nestle nan

  Premium formula za bebe, pogodna za hranjenje zdrave djece. Sadrži potrebnu skupinu hranjivih tvari koje doprinose mentalnom i fizičkom razvoju djeteta.

  Uvrštenje u Nestle Nan pročiste sirutke, nemasno mlijeko, mliječni šećer, biljno ulje, protein iz sirutke, L-karnitin, bakrov sulfat, kalijev jodid, mangan sulfat, kalcijev citrat i kalij, riblje ulje, soja lecitin, natrijev klorid, L-arginin, magnezijev klorid, kalcijev klorid, taurin, nukleotide, L-histidin, željezni sulfat, inozitol, cinkov sulfat, natrijev selenat i vitamine.

  Proizvod se koristi u slučajevima kada dojenje nije moguće. Pokazano je da djeci koja pate od alergija na hranu, netolerancije na sastojke sadržane u sastavu, ova smjesa je kontraindicirana.

  Pros:

  • Zasićena smjesa doprinosi razvoju jakog imuniteta.
  • Podržava zdravu crijevnu mikroflora zbog zaštitnog kompleksa komponenti.
  • Sadrži masne kiseline koje potiču razvoj djetetove vizije i inteligencije.
  • Patentirani Optipro sustav pruža pravu količinu proteina za rast i razvoj djeteta.
  • Jednostavno pomiješano s vodom.
  • Ima dobnu gradaciju.

  kontra:

  • Visoka cijena
  • Neobičan miris.

  Prosječna cijena proizvoda iznosi 700 rubalja po 800 grama.

  Humana Expert 1

  Suha mješavina od njemačkog proizvođača. Pokazalo se pozitivno zbog visoke kvalitete, kao i širokog asortimana proizvoda namijenjenih zdravoj djeci i djeci s alergijama, kolikom, pa čak i netolerancijom na laktozu.

  Sastojci sadržani u pripravku: obrano mlijeko u prahu, surutka obrađuju, laktoza, sirup galaktooligosaharida, kalijev citrat, L-fenilalanin, L-tirozin, magnezijev karbonat, kalcijev karbonat taurin, natrijev citrat, kalijev klorid, riblje ulje, L-triptofan, vitamini, željezni sulfat, nukleotidi L-mliječne kiseline, kalijev jodit, natrijev selenat.

  Zamjena za kategoriju majčinog mlijeka Expert 1 je indicirana za djecu koja nemaju problema ili odstupanja u zdravstvenom stanju. Kontraindicirana kod novorođenčadi s atopijskim dermatitisom, alergijama na hranu, problema s stolicom.

  Pros:

  • Izrađen je od svježeg mlijeka.
  • Uključeni u prebiotike podupiru zdravu crijevnu mikroflora i pomažu u jačanju imunološkog sustava.
  • Omega-3 i omega-6 masne kiseline osiguravaju pravilan razvoj organa vida i stvaranje mozga.
  • Kompleksne biološke tvari sastava povećavaju zaštitnu funkciju tijela protiv različitih infekcija.
  • Sadrži kompleks vitamina za puni rast.
  • Zbog uravnoteženog i bogatog sastava, smjesa je slična majčinom mlijeku.
  • Jednostavno apsorbira tijelo djeteta.
  • Ima ugodan ukus.

  kontra:

  • Visoka cijena
  • Mali paketi.

  Prosječna cijena je 650 rubalja po pakiranju težine 350 grama.

  Bibikol dadilja 1 s prebiotikom

  Segment premium premije, proizveden na Novom Zelandu, napravljen na temelju prirodnog kozjeg mlijeka.

  Bibikol Nannie sastoji od cijelog susi kozjeg mlijeka, laktoza, miješati biljna ulja, maltodekstrin, prebiotik kompleks Orafti Sinergija, kapsulirane masti morske ribe, minerala, ulja Mortierella Alpina (izvor arahidonske kiseline), vitamine, regulator kiselosti (limunska kiselina), triptofan i taurin.

  Preporučuje se djeci netolerantan na kravlje mlijeko i rizik od razvoja alergijskih reakcija u slučaju da dojenje nije moguće.

  Prednosti proizvoda:

  • Struktura kozjeg mlijeka je blizu majke.
  • Izjednačena količina proteina smanjuje opterećenje na tijelu.
  • Prisutnost Omega-3 i Omega-6 ima pozitivan učinak na razvoj mentalnih sposobnosti i vida bebe.
  • Ne sadrži zaslađivače, osim laktoze (prirodni mliječni šećer).
  • Ima ljekovita svojstva.
  • Sprječava rizik od razvoja alergija.
  • Ima mekani kremasti okus.

  Cons - visoka cijena, koja je 1200 rubalja po 400 grama.

  Nestogen

  Izravna zamjena za majčino mlijeko, bogata svim potrebnim sastojcima. Proizvodi se izrađuju prema dobnoj gradaciji.

  Pripravak: obrano mlijeko, obradi sirutke, laktoza, biljna ulja, soja lecitin, kalcijev citrat, vitamin kompleks, magnezijev klorid, natrijev klorid, kalcijev klorid, kalijev klorid, taurin, željezov sulfat, kultura laktobacila, cink-sulfat, L-karnitina, bakreni sulfat, kalijev jodid, natrijev selenat.

  Smjesa se preporučuje djeci bez odstupanja od zdravlja, ako dojenje nije moguće. Kada je hrana netolerancija na mlijeko ili alergije na komponente sastava, bolje je zamijeniti smjesu.

  Pros:

  • Sadrži aktivne probiotike kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje crijeva.
  • Sadrži dijetalnu vlakna koja normalizira stolice i smanjuje vjerojatnost zatvora.
  • Jednostavno apsorbira tijelo djeteta.
  • Ne sadrži palmino ulje.
  • Pomaže u uklanjanju kolike.

  Cons: nije otkriven.

  Prosječna cijena za veliki paket težine 700 grama je 550 rubalja.

  Similac Comfort 2

  Zamjena mlijeka, koju proizvodi nizozemska tvrtka koja se temelji na djelomično hidroliziranom proteinu sirutke. Serija je pogodna za djecu od 6 do 12 mjeseci.

  Smjesa se sastoji od kompleksa biljnih ulja, koje se djelomično hidroliziranog proteina sirutke, galaktooligosaharida, minerali, vitamini, emulgatora, soja, bifidobakterija dokozaheksaenske kiseline, taurin, m-inozitol. Smjesa također sadrži složene biološke spojeve, l-karnitine i karotenoide.

  Preporuča se davati ovu vrstu tijekom hranjenja dojenčadi koja pati od zatvora, pretjeranog stvaranja plina i crijevne kolike, u slučaju prirodnog hranjenja nemoguće.

  Pros:

  • Ne sadrži palmino ulje.
  • Promiče formiranje meke stolice.
  • Live bifidobakterije i probiotici podupiru zdrava crijevna mikroflora.
  • Lako se probavlja s hidroliziranim proteinom.
  • Nizak sadržaj laktoze smanjuje stvaranje plina.

  Cons: nije otkriven.

  Trošak Similac Comfort 650 rubalja za 375 grama.

  Savjeti za kupnju i pohranu

  Odlučujući o tipu i tvrtki smjese, važno je ne zanemariti nijanse kupnje i skladištenja:

  1. Najbolje je kupiti dječju hranu u velikim dječjim trgovinama ili ljekarnama, gdje su svi potrebni dokumenti za kvalitetu i standarde proizvoda.
  2. Vrijedi obratiti pozornost na integritet ambalaže, osobito ako je proizvod pakiran u karton. Suze, udubljenja, zamućenje natpisa trebao bi biti odsutan. U suprotnom, postoji opasnost od nabave proizvoda ili proizvoda koji su nepravilno pohranjeni u niskoj kvaliteti.
  3. Provjerite datum isteka, naveden na paketu.
  4. Strogo se pridržavajte dobnih preporuka proizvođača.
  5. Za proučavanje sastava prije kupnje trebao bi biti dovoljan u masnim kiselinama i vitaminima.
  6. Slijedite vremena čuvanja navedena na pakiranju. Otvoreni paket može se pohraniti u prosjeku za 3-4 tjedna.

  Kad dojenje dojenje nije moguće, izlaz će biti mješavina za novorođenče i odrasle djece. Moderni veliki proizvođači cijene njihov ugled i nude roditeljima kvalitetne proizvode s bogatim sastavom.

  Kada je potrebna umjetna hranjenja da se usredotočite na dijete: njegove sklonosti okusu, nedostatak reakcija na kožu, stabilnost stolice. Odabir najbolje opcije je bolje konzultirati se s pedijatrom, kako bi početno hranio bebu najkorisnijima.

  Korisni videozapis

  Pozivamo vas da gledate videozapis o poretku dojenačke formule: