Kakvu deku je bolje staviti u krevetić novorođenčad?

Rođenja

Roditelji priprema krevetić za novorođenče, a zainteresirani su za pitanje: koji pokrivač trebam odabrati? Odmah moram reći da je pitanje netočno: posteljina se mora kupiti sukladno sezoni i temperaturi zraka u sobi. Nećete ići na disko u papučama, iako bi oni trebali biti prisutni u ormaru bilo koje osobe. Na isti način, potrebno je pristupiti opremi veza: jedan deka za hladnoću, drugi za izvan sezone, treći za vruće vrijeme. Odabir se mora ozbiljno pristupiti: dijete se ne bi trebalo znojiti niti zamrzavati.

Koje zahtjeve treba uzeti u obzir prilikom odabira pokrivača?

Pri odabiru pokrivača za bebe najprije morate uzeti u obzir veličinu kreveta. Prevelik model će se morati okrenuti, prikupit će ga brdo i neće dati željenu toplinu. Mali proizvod neće pokriti bebu u potpunosti, ruke i noge će ostati u zraku i zamrznuti. Izmjerite okvir i uzmite deku, duljinu odgovarajućeg kreveta i širinu od 15-20 cm više.

Mnogi roditelji vole samo prirodne materijale i preferiraju proizvode od vune i pahuljica. Ništa loše ne može se reći o takvim pokrivačima, ali mogu izazvati napad alergije. Pokušajte staviti bebu pored odraslog deka istog materijala i vidjeti kako dijete reagira na punilo. Ako ne primjećujete suze, nema rinitisa, nema kašlja, možete pokriti dijete. Ako primijetite negativnu reakciju, bolje je odabrati model s različitim punilom.

Postoje i drugi zahtjevi za deku za djecu. Dijete se ne smije zamrznuti niti znojiti. Morat će udobno spavati, tako da sve posteljine dobro prozrače i ne apsorbiraju neugodne mirise. Dijete može mokri krevet nekoliko puta dnevno, tako da deka mora izdržati mnogo pranja i brzo se osuši.

Koji proizvodi se nude za novorođenčad? U trgovinama možete pronaći modele izrađene od vune ili bicikala.

Često pokrivač je slučaj u kojem je punilo priključeno. Obično roditelji odlučuju o tome kako odabrati izolaciju i zaboraviti da će gornji sloj materijala doći u dodir s kožom. Obratite pažnju na materijal vrha, ne smije ostaviti tragove boje na koži, emitiraju neugodne mirise. Bolje je kupiti proizvode iz kaseta, gdje je svaki fragment proizveden odvojeno, a zatim su blokovi povezani u zajednički platno. Ako je punilo jednostavno položeno u slučaju, a zatim je prošarano, niti će se brzo suziti, proizvod je deformiran.

Modele s punilom možete kupiti od sljedećih materijala:

Časopis Miss Purity preporučuje da prilikom kupnje pokrivača preferirate modele s uklonljivim poklopcem. Moći ćete ga lako ukloniti i oprati ako dijete uđe ili nešto izlije na deku.

Je li beba topla?

Pokrivač mora najprije biti dobro zaštićen od hladnoće. Cotton-padded modeli često se ne preporučuje za djecu. Takav proizvod se ne može prati, teško je pronaći suho čišćenje, koje će se poduzeti kako bi ga dovelo u red. Možete odmah odbaciti ovaj punilo, a zatim gorko žaliti svoju odluku.

U mnogim gradovima zimi često postoje problemi s grijanjem: para se isporučuje na bateriju previše hladno ili crpna stanica u teškim mrazima neće uspjeti. Hladno je za odrasle i djecu. Ovdje ćete biti spašeni jorganom. Neka bude teško, teško je brinuti, ali ovaj model će spasiti dijete od hladnoće. Dajte bebu takvu posteljinu, i nikakvih nedostataka u društvu za upravljanje neće ga zamrznuti.

Ako je stan stalno hladan, nabavite vuneni pokrivač. To je higroskopno, apsorbira znoj, ali kad kupujete, morate dodirnuti proizvod i odrediti njegovu okrutnost. Vuna treba dobro tretirati, tako da ne ubrizgava i ne sadrži čipove, bodlje i druge strane inkluzije. Ako kupujete netkani pokrivač i poklopac s punjenjem vunene vune, obratite pozornost na naljepnicu. Ovisi o gustoći pakiranja koliko će beba biti topla pod takvim pokrivačem. Za apartmane s lošim sustavom grijanja zimi morate ostati na 420 g / m 2.

Prilikom odabira deke od vune, usredotočite se samo na mekoću i toplinu. Sve informacije o zaštiti od zračenja, terapeutski učinak i učinak na kožu lanolina iz kose različitih životinja zajednička je promocija.

Vuna se smatra laganim punilom, ali ako želite da beba bude topla i težina pokrivača se ne osjeća, odaberite model od polietilena od polietilena ili polietilena. Ovi materijali se mogu prati, ne dobivaju štetne insekte. Ako krenete na izlet, proizvod može biti kompaktno pakiran, ne zauzima puno prostora, a njegova težina gotovo je neprimjetna. Takve se stvari mogu sigurno pakirati i poslati na polukatu za ljetno razdoblje, neće imati krticu.

Kako pokriti bebu tako da nije bio vruć

U hladnom stanu trebate omotati beba topliju, ali dolazi ljeto, a odrasle osobe mijenjaju svoje vunene kapute za svjetleće haljine. I beba se treba riješiti vrućeg skloništa. Za topao razdoblje pokrivač s bicikla savršen je za dijete. Veliki plus ovog proizvoda je da se može često prati. Prirodna tkanina s mekanom vunom ne iritira kožu bebe, može igrati i puzati po takvom smeću, neće mu nanijeti štetu.

Kada idete na šetnju u šumi ili u parku, uzmi bicikl pokrivač. Nećete imati puno prostora u torbi, neće vam preopteretiti prekomjernu težinu. Prosijite pokrivač na travi u čistini i stavite bebu na nju. Ne brinite da će se trava i trava zrnati u tkanini - kod kuće ćete baciti deku u perilicu, a zatim ga objesiti na suho, i to će biti kao novo.

Ako je ljeto super, trebat će vam deka, samo bi trebala biti drugačija od zimske verzije. Izaberite gustoću punila od 200 g / m2, pod takvim djetetom neće biti vruće. S vremena na vrijeme dolazi do djeteta, dodir mu vrat. Ako se osjećate znojem, omotali ste dijete previše toplo, uklonite pokrivač i prekrili ga pokrivačem, plahtama ili lakim zavjesom.

Argument o tome koji pokrivač je bolje za dijete je beskorisno, najbolja mogućnost je da nije vruća, a ne hladno.

Nedavno je prodala deku od bambusa. Ako je bambus bio korišten u proizvodnji, u takvom skloništu beba će biti vrlo udobna: nije vruće ljeti, a zimi nije hladno. Materijal ne uzrokuje alergije, lako se čisti. Postoji samo jedan nedostatak: takvi proizvodi su skupe.

Dizajnerske plahte

Svaka majka želi da njezino dijete ima najbolje. U trgovinama možete naći deke, koje se mogu izjednačiti s umjetničkim djelima kako u troškovima tako iu dizajnu. Majstori stvaraju cijele slike na vunenim platnenim pločama, stvaraju nevjerojatne prizore iz prizora i prizora iz popularnih crtića. Ručni rad je vrlo skup, ali dijete treba takve stvari?

Malo dijete čuva sve što je prljavo, izlijevanje mlijeka i sok na krevetu. Često ćete morati prati pokrivač, ali obično dizajnerica ne tolerira tako intenzivnu upotrebu. Vrlo brzo, slike će biti prekrivene mrljama, šavovi između fragmenata će se raspršiti. Mama je nervozna, tata se kune da troši novac, a dijete ne zanima, bio je pokriven s uobičajenim proizvodnim modelom ili autorovim djelom poznatog majstora.

Štiti živce i financije, kupiti redovitu deku u krevetiću, od kojeg će beba biti topla i ugodna. Možete kupiti prekrasnu skupu stavku, ali ga ne morate koristiti svaki dan. Idete li u dječju kliniku ili posjetiti? Ako se želite pohvaliti ukusom - omotajte dijete u prekrasnom deku. Iz jedne kampanje elegantne stvari, ništa se neće učiniti, a možete se zabavljati i na samopoštovanje. Stalna uporaba takvih stvari nije nužna, brzo će izgubiti svoj izgled i postati beskorisna.

Prilikom odabira pokrivača novorođenčeta u krevetiću, razmotrite temperaturu u vašem stanu. Neke tvrtke za upravljanje spremne su spaliti stanare žive i utopiti kako bi se mogli okupati u sobi. A tu su i kuće u kojima je čak i ljeti stalno hladno, njihovi stanovnici skinuti svoje jakne samo u najtoplijim danima. Nemojte dopustiti da dijete uhvati hladnoću, ali ga nemojte zeznuti od vrućine, odabrati posteljinu u skladu s mikroklimom dječje sobe.

Popluni za novorođenčad

Uz rođenje djeteta, važno je voditi brigu o kupnji pokrivača koji će uvijek održavati ugodnu atmosferu za novorođenče. Po svom izboru važno je uzeti u obzir nekoliko nijansi: nakon što je došao na svijet, dijete treba toplinu, neku vrstu čahure koja će biti povezana sa svojom majkom, a time i s mirom. Pokrivači za novorođenčad su prva deka beba. Oni imaju svoje osobine i podložni su određenim zahtjevima.

Zahtjevi za prekrivanje

Dječja deka je posebna tema. U djetinjstvu, bebe kosti su još uvijek meke i podložne su učincima. Svaki proizvod koji dolazi u dodir s djetetovim tijelom mora biti napravljen da zadovolji određene uvjete kako se ne bi naškodio.

Ni u kojem slučaju beba ne bi trebala biti pokrivena pokrivačem: s obzirom na tešku težinu, može uzrokovati poteškoće u disanju i izazvati opću nelagodu.

Kako bi se uklonili rizici za zdravlje i osigurali maksimalne prednosti, razvijeni su posebni zahtjevi za deke za djecu.

Takvi proizvodi moraju:

 • u skladu s sezonom (toplo bez obzira na sezonu, uzimajući u obzir određenu sezonu i temperaturu u sobi);
 • imaju optimalnu veličinu (mali proizvod nije u mogućnosti pružiti zagrijavanje cijelog tijela, velika mogućnost sprečava bilo kakvo kretanje djeteta);
 • imaju zračnu razmjenu (mogućnost topljenja tijela, dopuštajući koži da "diše" i eliminira tvorbu šupljine vrućine);
 • imaju malu težinu (teška deka može poremetiti prirodno disanje bebe, što će oduzeti san udobnosti i opuštanja);
 • razlikuje se od dobre higroskopnosti (sposobnost apsorbiranja vlage i oslobađanja u zrak);
 • da se tijelo zagrije u pravoj količini (kada se hladi, dijete se stalno budi, stoga je nemoguće bez optimalne konstantne temperature kako bi se osigurao potpuni i dugotrajni san);
 • biti hypoallergenic (izrađen od visoko kvalitetnih sirovina koje ne iritiraju osjetljivu i osjetljivu kožu djeteta);
 • izvedena bez prekomjernog ukrasa, što može uzrokovati zadebljanje ruke ili noge novorođenčeta;
 • biti siguran (dugo hrpa je isključena, slabo kvalitetno vlakno, koje se lako izvadi pod mehaničkim utjecajem).

Dodatno, boja je važna: toksini i opasna onečišćenja boja su neprihvatljivi, čak i ako je to osigurati mekoću i lijep izgled proizvoda.

funkcije

Blankovi za bebe su smanjena kopija proizvoda za odrasle, međutim njihova toplina mora biti osjetljiva. Oni su neka vrsta zaštite bebe od vanjskih čimbenika, i iako se takvi proizvodi ne mogu usporediti s majčinom toplinom, oni su sposobni obavljati nekoliko zadataka.

Pokrivači za novorođenčad:

 • su prvi klasični deke za bebe koji se koriste na uobičajeni način;
 • relevantne pri ispustu iz bolnice;
 • ovisno o vrsti punila, oni mogu postati podložak madraca, mijenjajući stupanj krutosti madraca, dajući krevet udobnosti i praktičnosti
 • izvrsni posao s funkcijom pelene, zatvarajući bebu sa svih strana;
 • na temelju modela može biti sag, prekrivanje kreveta i davanje nježnosti;
 • ako je potrebno, zamijenite omotnicu, pouzdano "pakirajte" novorođenče u bilo koje doba godine: uštedite od hladnoće i vjetra (posebno kada hodate na svježem zraku);
 • ovisno o gustoći i vrsti punila, oni mogu postati prvi sag, koji se nalazi na površini madraca ili poda (u dva ili tri mjeseca, kada dijete počinje puzati i istražiti svijet oko nje).

U većini slučajeva, deke za djecu su zapakirane u tekstilni pokrivač od prirodnog tkanina: tako da su svojstva zagrijavanja bolje izražena, a štoviše je higijenska i ne dopuštaju punjenje u dijete.

Ploče za novorođenče proizvode se u dvije vrste: otvorene i zatvorene. Vrste se razlikuju po težini, sloju punila i njegovom sastavu. Neki su modeli dizajnirani za hladnu sezonu (zimi toplo), a drugi su relevantni za izvan sezone i ljeta.

Prema načinu izrade deka su:

 1. tkani - izrađeni od isprepletenih niti;
 2. netkane - s osnovnom vlaknastom bazom.

Prvi modeli izgledaju tanji, uglavnom ljetni pokrovi (debeli tekstilni platnima). Drugi može biti plan krzna (pladnja, transformator, pokrivač-čahura, model s velcro) ili prošiven.

Opcije krzna su podijeljene na jednostrane (s jacquard bazom od pamuka) i bilateralne (s proizvodnjom dvije strane pokrivača). Proizvodi ove linije obrađuju se duž ruba široke pletene cijevi. Dobro se zagrijavaju, ali zbog pelene trebaju pamučni duvet.

Glavna linija proizvoda za novorođenče sastoji se od popluna. U njima sloj nadjeva je zatvoren s dvije strane tekstilnim pokrovom od pamučne tkanine. Ovisno o modelu, izgled pokrivača može biti različit:

 1. tekstila obložena u obliku jednostavnog uzorka;
 2. poklopac je izrađen rukom od odvojenih ulomaka, nakon čega slijedi bod (patchwork tehnika).

Dječji deke za bebe podijeljene su u laganu, kasetu i dječju sezonu. U laganim proizvodima, količina upotrijebljenog materijala je manja, stoga takvi proizvodi toplina manje.

Standardne opcije uključuju više sirovina, pa je njihova toplinska učinkovitost bolja. Najtopliji su oni koji koriste prirodni punilo u većim količinama.

Pleteni proizvodi nisu prva deka beba. To su ukrasne ploče koje nemaju željeni efekt zagrijavanja i odgovarajući stupanj mekoće.

Što je bolje odabrati?

Odabir tople zime ili lagane ljetne deke u krevetiću (za šetnju), trebali biste nastaviti s brojnim čimbenicima:

 • sukladnost s navedenim zahtjevima;
 • medicinske indikacije (važne za one koji pate od alergije);
 • certifikat o kvaliteti i usklađenost s higijenskim standardima;
 • odgovarajuća veličina i debljina;
 • prihvatljivi trošak;
 • razina topline;
 • jednostavnost njege.

Ako odaberete između uskog i vunenog proizvoda, preporučujemo drugu opciju.

Prednosti takvih pokrivača potvrđuju liječnici, jer su modeli od vune:

 • jačanje imunološkog sustava djeteta, održavanje zdravlja i otpornosti na prehladu;
 • oni imaju opuštajući i lagani efekt masaže, olakšavaju napetost mišića i smiruju živčani sustav;
 • imaju nisku toplinsku vodljivost, ne dopuštaju da vruća toplina prodre prema van, da održavaju najudobnije uvjete za spavanje, ne dopuštaju zamrzavanje;
 • poboljšati metaboličke procese, protok krvi;
 • sastoji se od prirodnog antiseptičkog lanolina, smiruje kožu;
 • imaju antibakterijski učinak.

Ako postoji mogućnost alergije, bolje je kupiti vuneni ili sintetički pokrivač.

Kako odrediti stupanj topline?

Da biste saznali stupanj topline, možete primijetiti informacije navedene na pakiranju proizvoda, označene točkama:

 • jedna točka ukazuje da je pokrivač pogodan samo za ljeto;
 • dvije točke kažu da je proizvod u skupini standardnih svjetlosnih pokrivača;
 • tri točke već su model za jesensko-proljetno razdoblje;
 • četiri točke naglašavaju da je odabrana opcija dovoljno topla;
 • pet bodova - najtopliji deka s maksimalnom udobnošću.

Suptilnosti boja (otvoreni modeli)

Čudno je da boja pokrivača ima veliku važnost: svijetle i agresivne boje mogu uplašiti dijete, dok osjetljive nijanse pastelne skupine stvaraju opuštajuću atmosferu.

Osim toga, važno je uzeti u obzir i "toplinu" sjene: nepravilno odabrani ton (posebno hladno) može se odraziti na raspoloženje, uzrokujući plač ili ćudove. Sunčani, veseli crteži razvijaju pozitivan stav prema svemu što okružuje.

veličina

Veličina pokrivača ne smije biti premala, jer će u mjesec dana beba uočljivo porasti. Mjesečno će biti vidljivo golim okom.

Kako biste lakše razumjeli koju veličinu odabrati, vrijedi početi od veličine kreveta, pokupiti pokrivač za njezine dimenzije. Najmanja dopuštena opcija je 60x120 cm, međutim, ne može se nazvati praktičnim: neće raditi da omota bebu u šetnju. U najboljem slučaju takav pokrivač će kasnije postati mali sag.

Zapravo odaberite veću opciju koja će trajati dulje. Prosječna veličina pokrivača za bebe iznosi 100x80, 90x120, 105x115, 135x100 cm. Možete kupiti prostrani model 140x110 cm, koji je dovoljan par godina.

Ako namjeravate ponekad upotrijebiti deku kao madrac, trebate izmjeriti madrac i dodati male količine (za omotavanje pokrivača ispod podnih obloga).

materijali

Ovisno o vrsti punila, sirovina može biti prirodnog ili umjetnog podrijetla. Konvencionalno, podijeljen je u vrstu ljeta i zime.

Zimska linija visokokvalitetnih punila za prve deke bebe uključuje:

 • prirodne ovce, deve i lama vuna, alpake - prirodni materijal sa "suhom" toplinom, koji ima ne samo zagrijavanje, ali i korisna svojstva, međutim, nije prikladan za alergije;
 • pahuljica (guska, labuda) - punilo koje kombinira lakoću i toplinske osobine, može održati željenu razinu topline bez pregrijavanja (dobro, ali nije praktično za održavanje, zahtijeva redovno sušenje i problematično u materijalu za pranje koje ljubi pernati novčići);
 • bambus - eko-friendly antibakterijsko vlakno s ultraljubičastom zaštitom, toplinsko izolacijsko i higroskopno svojstvo, otporno na više ispiranja (izvrsno svilenkasto pakiranje, međutim, vrlo je skupo);
 • pamuk (pamučna vuna) - prirodna punila s dobrim volumenom i visokim toplinskim karakteristikama (nažalost, teška je za dojenčad, koja mijenja gustoću strukture tijekom rada zbog čega se sruši);
 • svila su prirodna vlakna s odličnom otpornošću na habanje, koja ne stvaraju efekt staklenika (visokokvalitetni i skupi nadjev);
 • Krzno - posebna odjeća prirodnog ili sintetičkog vlakna, koja ima elastičnu podlogu, što osigurava snažno vezanje samih vlakana (odlično je pokrivač, pokrivač-transformator za šetnju);
 • hollofayber i hollofan - svjetlo sintetički materijali na netkanoj osnovi od poliesterskih vlakana (100% poliester) s šupljom strukturom opružnih vlakana (visokokvalitetno punjenje, ali s blagim efektom staklenika);
 • Sintetički zimski jeftin je analogni holofiber koji, nakon pranja, nije obnovljen, gotovo uvijek gubi svojstva (natopljen, odbačen u odvojene hrpe).

Nedostatak sintetičkih pokrivača je slaba propusnost, pa je kupnja takvih proizvoda za novorođenčad nepoželjna.

Za ljetne deke uključuju se sljedeći modeli:

 • flanel i flanel - hipoalergijski prirodni pamučni proizvodi s mekom teksturom, zadržavanjem topline i dobrom ventilacijom, isključujući pojavu pelenskog osipa i žarke topline (tradicionalne opcije za ljeto, koje mirno podnose pranje sapunom ili redovitim deterdžentom za pranje rublja);
 • Linen - lagani, higroskopni proizvodi, važni za vruće ljetne dane, spašavajući kožu od sunca;
 • runo - mekan i ugodan za model tijela, karakteriziran niskom težinom i debljinom (sintetske pletene tkanine koje ne zahtijevaju posebnu njegu, međutim, sklone nakupljanju prašine).

Ako uspoređujemo pokazatelje mekoće, najviše mekane i ugodne za tijelo djeteta su vunene, runo, bambus, pramen i vuneni pokrivač. Čačkalica, jacquard, pamuk s neto proizvodom - gustim, pa stoga ne omotaj bebu, kao trodimenzionalne kolege.

pribor

Pribor deke za novorođenčad uključuje široke vrpce, okrugle lukove ili njihovu kombinaciju (pramčani pojas). Takvi dodaci daju pokrivenu eleganciju, oni su posebno traženi kada napuštaju bolnicu i odlaze u šetnju.

Osim ukrasa, deke se nadopunjuju funkcionalnom i praktičnom dodatnom opremom - pokrivačem. Pruža bilo koji proizvod uredan izgled, štiti ga od prirodnog onečišćenja i time produžuje njegov životni vijek. Osim funkcionalnosti, pokrivni pokrivač čini pokrivač toplijim, a unutarnja atmosfera je ugodna i poziva na spavanje.

Ovisno o spolu djeteta, boja pribora može biti plava (za dječaka) ili ružičasta (za djevojčicu). Iako često proizvođači nude svestrane mogućnosti, izrađene u bijeloj, žutoj, zelenoj i drugoj pastelnoj boji.

Kako se brinuti?

Blanket za novorođenčad voli nježnu njegu. Ako je pogrešno paziti na proizvod, izgubit će njezinu mekoću, može postati grubo do dodira.

Kako biste proširili svojstva uređaja, vrijedi uzeti u obzir brojne nijanse:

 • jedan deka nije dovoljno (dok se nakon pranja osuši, dijete mora biti pokriveno nečim);
 • sušenje i ventilacija su obvezni (to isključuje nakupljanje materijala i izgled okruženja za stvaranje grmlja i prašine);
 • čuvati rezervnu vunenu deku isključivo u kućištu disanja uz slobodan pristup zraku (polietilen je isključen - s takvim skladištem, krtica neće dugo čekati);
 • ako vrijeme dopušta, bolje je prati deke ručno (postoji manja deformacija vlakana i kršenje mekoće njihove strukture);
 • pranje stroja dopušteno je samo u tkanim modelima pamuka, lan, runo (lagani na 30-40 stupnjeva i upotreba baby sapuna);

Odabir pokrivača novorođenčeta

Prije ili neposredno nakon što dijete napusti topao i ugodno mjesto pod srcem majke, bit će potrebno da mu pomogne barem udobno mjesto za spavanje i probuditi se.

U pravilu, nakon dolaska iz rodilišta, svako novorođenče očekuje novo, nepoznato okruženje, jedinstveni mirni otok u kojem postaje njegov prvi krevet.

Da bi se dijete dobro osjećalo u njoj, roditelji trebaju odabrati odgovarajuću posteljinu: madrac, debeli list i, naravno, deku. Potonji će vam omogućiti da ponovno stvorite poznatu toplu atmosferu u kojoj je donedavni maleni mali čovjek odrastao i razvijao sretno i bezbrižno.

Danas ćete naučiti kako odabrati pokrivač za novorođenče, analizirajući sve opcije na tržištu. Naoružan korisnim i neophodnim informacijama moći ćete pristupiti kupnji, kao što kažu - s osjećajem, s osjećajem i poravnanjem.

lagan. Tanak, gotovo bez težine, pogodan za ljetnu sezonu;
kaseta. Gusta i otporna na hladnoću, stoga se primjenjuje zimi;
demi-sezone. Idealno za upotrebu tijekom prijelaznog razdoblja - proljeće, jesen.

Jedan od nedostataka korištenja duvet je rizik od izazivanja alergijskih reakcija kod djeteta, pa stoga trebate biti pažljivi s njom. Još jedna negativna značajka popluna je niska stopa razmjene zraka, što je razlog za djecu da se pare pod njom.

Pokrivači za novorođenčad su napravljeni od hipoalergenskog deva, koza, ovčje vune, kao i alpaka lama vune. Svaki se savršeno zagrijava, ali ne zagrijava dijete. Razmjena zraka ispod njih je savršena, kao i izolacija. Vlažnost će brzo ispariti, što znači da će dijete spavati slatko i spokojno.

Pokrivači za novorođenčad s sintetičkim punilima (poliesterski poliesteri, holofiber, isosoft ili comfort) široko su popularni. Uz činjenicu da su apsolutno sigurni za djecu, oni su proizvedeni u širokom rasponu oblika i veličina. Postoje standardne deke, a postoje i transformatori - modeli koji traju nekoliko sekundi za stvaranje omotnice.

Nedostatak ovih proizvoda je niska transmisija vlage i stoga ih treba koristiti kada je temperatura okoline dovoljno niska, u suprotnom dijete će se znojiti sa svim posljedicama.

Posteljina i pokrivač za flanelete najprikladnija su za upotrebu u ljetnim mjesecima: ne elektrificiraju, imaju visoku higroskopnost i dobro reguliraju temperaturnu ravnotežu. Ispod njih, beba neće biti vruća i vrlo udobna.

Pamučni pokrivači su dobar izbor s obzirom na njihove karakteristike kvalitete, ali imaju i niz nedostataka:

gubitak forme;
složenost skrbi;
ozbiljnost;
tendencija punila da se nagomilava i apsorbira neugodne mirise.

Važne nijanse odabira pokrivača

Ključni zahtjevi za pokrivač za novorođenče

U prodavaonicama dječjih dobara predstavljen je veliki broj pokrivača i pokrivača. Širok raspon posteljine često se miješa s pravilnim i objektivnim izborom i prisiljava prosječnog potrošača da bude vođen samo vizualnom percepcijom proizvoda. Ali ljepota nije glavna stvar, zar ne?

Prilikom odabira i naknadne kupnje pokrivača novorođenčadi nužno je proučiti sveobuhvatno, uzimajući u obzir sljedeće karakteristike proizvoda:

 • provođenje topline;
 • razmjena zraka;
 • higroskopan;
 • hypoallergenic;
 • prijateljstvo okoliša.

Usklađenost s gore navedenim karakteristikama, kao i operativna svojstva pokrivača, u pravilu određuje njihovo punjenje. Stoga mu treba posvetiti punu pažnju.

Što šivati ​​deke za novorođenčad i koji su izvorni materijali

Naše dragocjene mrvice, moderni proizvođači nude pokrivače za svaki ukus, boju i novčanik:

 • prema dolje. Smatraju se najtoplijim, najlakšim i svestranijim, jer ih možete koristiti i na šetnji i kod kuće.
 • vune. Toplo, ne čudno u skrbi i higroskopskim proizvodima.
 • sintetski. Lagane, topla, brzo sušena, hipo-alergijska deka, što je vrlo jednostavna u pogledu njege.
 • posteljina. Svjetlo, higroskopno i prirodno, što je dobro za toplu sezonu.
 • flanel. Ugodan za tijelo i hipo-alergijske deke, koji se temelje na 100% pamu.
 • svila. Skupa, ali nevjerojatno lagana, izdržljiva, hipoalergenska i svestrana deke. Pod njima nije vruće niti ljeti ni zimi, ali ih je bolje koristiti, još uvijek kod kuće.
 • Runo. Prekrasna, nježna, ugodna na dodir, lagana i praktična, vrlo je pogodna za šetnju i kod kuće.
 • krzno. Dobro zagrijavanje, praktično i često bilateralno: na jednoj - tkanina, s druge strane - ovčje krzno.
 • pamuk. Jednom popularne deke koje drže zagrijani zrak pod njima.

Detaljna značajka

Duvets za novorođenčad su ispunjena gustom ili labud dolje i dolaze u tri varijante:

 • lagan. Tanak, gotovo bez težine, pogodan za ljetnu sezonu;
 • kaseta. Gusta i otporna na hladnoću, stoga se primjenjuje zimi;
 • demi-sezone. Idealno za upotrebu tijekom prijelaznog razdoblja - proljeće, jesen.

Jedan od nedostataka korištenja duvet je rizik od izazivanja alergijskih reakcija kod djeteta, pa stoga trebate biti pažljivi s njom. Još jedna negativna značajka popluna je niska stopa razmjene zraka, što je razlog za djecu da se pare pod njom.

Pokrivači za novorođenčad su napravljeni od hipoalergenskog deva, koza, ovčje vune, kao i alpaka lama vune. Svaki se savršeno zagrijava, ali ne zagrijava dijete. Razmjena zraka ispod njih je savršena, kao i izolacija. Vlažnost će brzo ispariti, što znači da će dijete spavati slatko i spokojno.

Pokrivači za novorođenčad s sintetičkim punilima (poliesterski poliesteri, holofiber, isosoft ili comfort) široko su popularni. Uz činjenicu da su apsolutno sigurni za djecu, oni su proizvedeni u širokom rasponu oblika i veličina. Postoje standardne deke, a postoje i transformatori - modeli koji traju nekoliko sekundi za stvaranje omotnice.

Nedostatak ovih proizvoda je niska transmisija vlage i stoga ih treba koristiti kada je temperatura okoline dovoljno niska, u suprotnom dijete će se znojiti sa svim posljedicama.

Posteljina i pokrivač za flanelete najprikladnija su za upotrebu u ljetnim mjesecima: ne elektrificiraju, imaju visoku higroskopnost i dobro reguliraju temperaturnu ravnotežu. Ispod njih, beba neće biti vruća i vrlo udobna.

Pamučni pokrivači su dobar izbor s obzirom na njihove karakteristike kvalitete, ali imaju i niz nedostataka:

 • gubitak forme;
 • složenost skrbi;
 • ozbiljnost;
 • tendencija punila da se nagomilava i apsorbira neugodne mirise.

Važne nijanse odabira pokrivača

Bavili smo se punjenjem, vrstama deka, njihovim nedostacima i prednostima. No, kako bi proizvod doista ispunio sva očekivanja koja su postavljena na nju, mora:

 • Ne nosite skrivene prijetnje zdravlju bebe. To znači da ne smije sadržavati toksične tvari i opasne boje. Njihova je funkcija omekšavanje tkanine i izgled proizvoda privlačan. No, nitko ne može jamčiti da takve dopune neće naštetiti djetetu, osobito samo rođenom.
 • Uskladite sezonu. Bez obzira koliko je pokrivač dobar, treba ga odabrati ovisno o trenutnoj sezoni.

Nije potrebno zamotati bebu s toplim pokrivačem u ljeto i hladnom zimi. Na raspolaganju vam je (po mogućnosti) dvije ili tri vrste deka:

 • za kuću gdje temperatura zraka varira od +19 do +24 stupnja ili više;
 • za proljetne i jesenske šetnje;
 • za šetnje zimi.
 • Nemojte davati bakterije i grinje. Pluta i pamučna vuna nisu zaštićene od takvih situacija, pa stoga za novorođenče takvi punila prikladni su uvjetno.
 • Dajte osjećaj udobnosti. Djeca se mogu prosvjedovati ako su prekrivene pretjerano jakim pokrivačem, koji ih doslovno "preša", pokrivačem koji ne dopušta da zrak prođe, kao ispod njega, vruće i "prljavim" dekom ili s tvrdim crtama koje uzrokuju neugodnosti iz očitih razloga.

Sada ste spremni odabrati pokrivač, nadamo se da već znate koji proizvod trebate za vas i vaše novorođenče.

Kako odabrati pokrivač za novorođenče?

Odabirete li pokrivač za bebu koja je upravo rođena? Proizvod mora biti prikladan po veličini, debljini, materijalu i boji. Odredite što pladnja odabire novopridržane roditelje.

Nepromijenjeni atribut "opreme" dječjeg sloja je mekana, topla i ugodna. Roditelji i djedovi, kao i druge rodbine koji žele napraviti uistinu koristan dar novorođenčadi, zbunjeni su njegovom kupnjom.

Savjet! Pod deka se odnosi na gusti proizvod, koji se koristi kao deka. U početku, izrađene su od vunene ili vunene mješavine. Danas je izbor materijala za ovaj proizvod raznolikiji. Znakovi dječje kockice - mala veličina, lagani i hipoalergenski materijal.

Je li potrebno skrivanje brige o djetetu? Samo ga počinju koristiti, mame i tate su uvjereni u njegove prednosti. U prekrasnom plaidnom djetetu može se otpustiti iz bolnice. Proizvod nosi dijete dok spava ili hoda po ulici, što im čini dječji krevetić. Kada prođe neonatalno razdoblje, može se koristiti kao podna prostirka za igre. Ploča je jedan od korisnih pribora koji bi trebao biti u dječjoj sobi.

Pet kriterija za odabir pokrivača za novorođenče

Da bi pokrivač donio bebu i roditelje samo radost i udobnost, važno je da to ispravno odaberete. Kada kupujete, trebali biste se usredotočiti na nekoliko kriterija.

veličina

Kupnja velikog proizvoda je osip. Kada beba počne aktivno kretati noge i ruke, može se zbuniti u njemu. Optimalna veličina pokrivača za novorođenčad prepoznata:

Nemojte zanemariti kvadratne opcije sa stranama od 80-100 cm. Pogodno ih je zamotati u njima.

materijal

Danas proizvođači nude veliki izbor pokrivača - pokrivača. Kod šivanja koristi se do 10 vrsta tkanina. Dajemo karakteristike nekih od njih.

 1. Vuna. Pokrivači od vune, u pravilu, su pleteni proizvodi. Za njih, pređa je izrađena od prethodno obrađene vune.

Savjet! Vuna je u početku (bez liječenja) jaka alergena. Može uzrokovati iritaciju na koži, probleme s dišnim putovima. Ovjereni proizvođači koriste samo adaptiranu hipoalergensku pređu.

 • Fleece, velsoft i druge sintetičke tkanine s malom hrpom. 100% poliester materijala osigurava laganu i hipoalergensku. Proizvodi od fleke su nepretenciozni, izdržljavaju često pranje i brzo sušenje, što je važno za deke, budući da ih dijete često mrlje.
 • Pamuk. Prirodna tkanina koristi se neovisno (u ljetnim modelima) i kao poklopac za varijante s punilom. Prednosti materijala - sigurnost, higroskopnost, prozračnost.
 • Modalni. Iz ove vrste, viskoza stvara praktične, ekološke, prozračne i nevjerojatno meke proizvode za novorođenče.
 • Izbor pokrivača nije ograničen samo na modele s prirodnim ili sintetskim sastavom. U rasponu od proizvođača postoje mogućnosti miješane kompozicije, na primjer vunu / akril, pamuk / poliester itd.

  Dizajn i boja

  Često roditelji podcjenjuju važnost boje i dizajna. Terapeutci i psiholozi u boji dugo su dokazali da određene nijanse, uzorci i obrasci utječu na psihološko stanje bebe.

  Važno je! Dijete do dva mjeseca dovoljno je odabrati deku od bijelog i crnog. Dječak u ovoj dobi razlikuje ih samo. Dokazano je da su plave, crvene, crne, narančaste i ljubičaste boje dominantne u dizajnu tepiha priznate kao agresivne za bebu.

  Agresivne crteže također treba izbjegavati, jer mogu trivijalno prestrašiti dijete. Atraktivne uzorke i slike, naprotiv, privući će njegovu pozornost. Dijete će ih dugo razmišljati, dajući mu mama slobodno vrijeme.

  sezona

  Topli, debeli pokrivač nije prikladan za ljeto, a obrnuto, lagani tanki proizvod neće zimi spasiti od hladnog zraka., Važno je da roditelji odaberu model prema sezoni, ovisno o tome koji je mjesec rođen. Kada je hladno ispred prozora, napravit će se modeli od krzna, vunene tkanine s punilom. Pokrivači od ovčjeg krzna su idealni.

  Za ljeto, modeli od pamuka, pletenina s prirodnim ili mješovitim sastavom su optimalni. Pleteni pamučni pokrivači od pamuka također će pružiti utjehu bebi. Opcije od 100% vune, debelih runo i pomiješanih materijala (na primjer, vune / poliamida) pogodne su za proljeće i jesen. U off-sezoni također se odabiru i prošiveni deke s potrebnom količinom punila.

  Vrste pokrivača za novorođenčad

  Zbog raznih pokrivača za novorođenčad, roditelji doživljavaju pravu agoniju izbora. Kako da biste prošli kroz osjetljivu radnu površinu? Kako zanemariti nevjerojatno mekanu verziju? Kako ne voljeti flanel dekicu, koja je povezana s vlastitim djetinjstvom?

  Razmotrite značajke tipova pokrivača za novorođenčad:

  Pleteni sagovi - držite tople ruke

  Ručni proizvodi su visoko cijenjeni. Čuvaju toplinu ruku majstora i jedno su od njih. Različiti obrasci i vrste pređe pomažu stvoriti proizvode za sve prigode.

  • Trebate li elegantnu ljetnu deku? Ugradite prozirne modele čipke pamučne pređe.
  • Cijenite praktičnost i sposobnost da se zagrijavate u deke za djecu? Akrilne ploče od uzoraka s pletenicama - vaš izbor!
  • Spremni povjeriti udobnost mrvica samo prirodnim proizvodima? Prikladne pletene pokrivače od vunene pređe.

  Flanel je uvijek tematski klasik.

  Šivana je od umjereno raspodjele meke pamučne tkanine s dvostranom hrpom. Takav sastav i struktura daju sagove s nizom prednosti: sposobnost zadržavanja topline, prozračnosti i ekološke prihvatljivosti. Danas u trgovinama možete odabrati bezbrojne modele s različitim dizajnom: od tradicionalnih kaveza do tematskih crteža.

  Savjet! Jednostavna priča sa svim svojim vrlinama je "domaća" opcija. Idealna je za upotrebu kod kuće, na šetnji, na pikniku. Za svečane situacije, na primjer za iscjedak, trebate odabrati druge, elegantnije modele.

  Ploče na ekstraktu - br. 1 na eleganciji

  Fotografija: tufstore.ru

  Ovo je posebna kategorija tekstilnih proizvoda za novorođenčad. Proizvođači posebno rade na njihovom dizajnu. Modeli trebaju odražavati svetkovinu trenutka. Na ispustu, roditelji odabiru deke od svile, satena, vješto uokvirene čipkom, pletene inačice, deke omotnice u tehnici patchworka. Danas, laconic pletenina s stilski dizajn, s aplikacijama i vezom je dobivanjem popularnost.

  Tkanane deke za novorođenčad - jednostavnost i kratkoća

  Praktični lijepi proizvodi su također jedan od roditelja. Njihova prednost je slojevanje: vrh i dno su izrađeni od ugodnog materijala (obično pamuk). Postoji tanki punilo, pa pokrivač dobro zadržava toplinu.

  U donjoj tablici smo otkrili prednosti i nedostaci dječjih pokrivača različitih kategorija. Informacije će pomoći roditeljima da pravi izbor.

  Koji pokrivač je bolje odabrati za novorođenče?

  Budući roditelji, odabiru pribora za novorođenče, kupuju sve najbolje i najljepše. Da biste spavali dijete bilo je udobno i spokojno, trebate pažljivo pristupiti izboru posteljine. Kako odabrati pokrivač za novorođenče u krevetiću?

  Osnovni zahtjevi pri odabiru

  Kada kupujete pokrivač za novorođenče, razmotrite sljedeće osnovne uvjete:

  1. Sezonska.
  2. Temperatura u sobi.
  3. Veličina.
  4. Svjetlost i mekoću.
  5. Hypoallergenic.
  6. Izmjena vlage
  7. Propusnost zraka.
  Pleteni pokrivač.

  Kada kupujete stvari za buduću bebu, vodite se prema dobu godine. Zimi, kupite toplo i lakše za ljetnu sezonu. Temperatura u sobi u kojoj će beba spavati može biti prilično visoka i zimi. Stoga, u takvim sobama pod zimskim pokrivačem, dijete će spavati vruće. Ako je soba dovoljno topla, tako da dijete nije u formi, možete koristiti ljetnu verziju.

  Pokrivači za novorođenčad dolaze u različitim veličinama i više ćemo se fokusirati na ovu točku na kraju članka. Glavna stvar u odabiru odgovarajuće veličine odgovara veličini kreveta. Ako je dijete rođeno ljeti, onda pogledajte veću verziju za zimu, jer dijete će rasti do tog vremena.

  Pokrivač za bebu, bez obzira na sezonu, trebao bi biti prozračan, promicati spokojan odmor. Osim toga, to bi trebalo biti vrlo mekano, nježno na dodir. Ukočeni i šuplji mogu izazvati iritaciju na nježnoj i osjetljivoj koži djeteta.

  Hypoallergenic bilo što za novorođenče - preduvjet. Kupujte proizvode izrađene od umjetnih materijala ili od prirodnih, nealergenskih. Važno je shvatiti da, ako nakon uporabe deka, dijete ima znakove alergije, morate ga prestati koristiti i odmah dobiti još jedan.

  Proizvod mora biti izrađen od materijala koji može disati, kako bi se omogućila aktivna izmjena zraka. Osim toga, mora ne samo da savršeno apsorbira vlagu, već i ostane suha i ne gubi toplinu. S pravilno odabranim proizvodom, novorođenče se neće znojiti ili zamrznuti.

  Pokušajte kupiti ne samo lijepe stvari, nego i one kvalitetne. Izbjegavajte jeftin tržišni dječji pribor koji može naštetiti zdravlju vašeg djeteta. Bolje je odabrati potrebnu stvar u trgovini tvrtke.

  Izbor za ljeto

  Ljeti nemojte omotati mrvice u toploj deku. Pregrijavanje je opasno za dijete čak i više od hipotermije. Pokrivač za bebu trebao bi biti vrlo lagan, gotovo bez težine, izrađen od ugodnih delikatnih tkanina, prozračno i higroskopno. Kakvu deku kupiti novorođenče za ljetnu sezonu?

  flanel

  Pokrivači su izrađeni od prirodnog materijala i stoga se često kupuju za ljeto. Njihove prednosti uključuju:

  • Anti-alergijske;
  • svjetlosti;
  • meka;
  • disati;
  • boja;
  • dobro oprati;
  • izdržljiv;
  • jeftin.

  Calico se smatra ekološkim materijalom koji kombinira:

  • jednostavnost;
  • trajnost;
  • gotovo ne naborane.

  runo

  Pokrivač vunena je pletiva. Zračni pokrivač od zraka stvara ugodnu temperaturu. Prednosti ovog proizvoda su:

  • jednostavnost;
  • jednostavna njega;
  • ne podliježu biološkom uništenju.
  • suho brzo.

  Prilikom odabira haljine za dijete, morate znati da vunak apsorbira prašinu, i stoga može uzrokovati alergije.

  Odabir za zimu

  Glavni uvjet za odabir zimske opcije je toplina i dobra cirkulacija zraka. Pod zimskim pokrivačem ne smije biti vruće ili previše hladno. Kakvu deku odabrati za novorođenče za zimsku sezonu? Vuneni, pahuljasti, sintetički, bambusov i vuneni proizvodi su zajedničke opcije za zimu.

  vunen

  Vuneni pokrivaci za malu djecu izrađeni su od deve i ovčje vune. To mogu biti deke ili prozirne deke. Preporuča se prugast, budući da je vuna u njima ravnomjerno raspoređena, ne skuplja se u grudima i ne postane caked nakon pranja. Njegove prednosti također uključuju:

  • jednostavnost;
  • toplina;
  • trajnost;
  • higroskopan;
  • prozračnosti.

  Nedostatak je alergenost. Ako beba ima alergiju ili iritaciju na koži nakon kontaktiranja vunenog proizvoda, odmah ga prestanite koristiti.
  U vunenim stvarima moć može početi.

  duvet

  Za punjenje pokrivača koristite ptice (labud, guska, pelina). Ima kvalitetne značajke:

  • jednostavnost;
  • propusnost zraka;
  • savršeno toplo.

  Preporuča se upotreba popluna na sobnoj temperaturi od +16 do +18 stupnjeva Celzijusa. Kada se koristi u toplijoj sobi, možete pregrijati mrvicu.

  Ogroman nedostatak je prisutnost u većini slučajeva dolje krpelja, što može izazvati najjače alergije u novorođenčadi. Pored toga, plastični proizvod mora biti stalno sušen jer je higroskopan.

  sintetski

  Sintetički deke izrađuju se različitim umjetnim materijalima (sintetički zimski zvučnik, haličar). Većina roditelja vole odabrati stavke za bebe samo proizvode izrađene od prirodnih materijala. Međutim, kao što je već spomenuto, dolje i vuna mogu izazvati alergije u mrvicama. U ovom slučaju, bolje je kupiti sintetički pokrivač, koji ima nekoliko prednosti:

  • hypoallergenic;
  • jednostavnost;
  • jednostavnost pranja.

  Loša strana je slaba cirkulacija zraka - može se vruće ispod njega, dijete se može probuditi sirovo.

  bambus

  Prednosti bambusovih pokrivača:

  • hypoallergenic;
  • svileno;
  • antibakterijski;
  • snaga;
  • izdržljiv.

  U usporedbi s drugim mogućnostima, proizvodi od bambusa su skupe.

  u snopu

  Punilo vunena deka (pamučna vuna) izrađeno je od organskog pamuka. Od pogodnosti se može primijetiti:

  • izvrsne kvalitete zagrijavanja;
  • ekološka čistoća;
  • hypoallergenic;
  • trajnost.

  Nedostaci uključuju veliku težinu, težinu sušenja i pranja, apsorpciju mirisa. Tijekom vremena, vuna je zgrujala. Nemojte uzimati ovaj proizvod za svakodnevnu uporabu.

  Na ekstraktu zimi će odgovarati kuverte - transformatori, koji su izrađeni pomoću toplih punila.

  Razmatrane karakteristike kvalitete pomoći će odrediti izbor udobne, prikladne deke za mrvice zimi i ljeta.

  Glavne veličine novorođenčadi

  Kako odabrati pokrivač za novorođenče odgovarajuće veličine? Odabire se prema veličini kreveta s malom marginom. Prevelika deka u malom krevetu će ometati bebu. Vruće je spavati ispod nje, vjerojatnost pregrijavanja je visoka.

  Ako je dijete aktivno, možda mu je glava pokrivena. U tom slučaju preporučljivo je kupiti bočne stezaljke na krevetu. Obrnuto, mali, uski i kratki pokrivač neprestano puze, otkrivajući bebu. Izbor potrebne veličine ovisi o rastu i dobi djeteta. Veličine su:

  • 80 x 90 cm
  • 95 x 100 cm
  • 90x120 cm
  • 100 x 140 cm
  • 105x115 cm
  • 120 x 120 cm
  • 110 x 140 cm

  110 × 140 cm i 100 × 135 cm smatraju se standardnim i 80 × 90 cm za kolijevke.

  Popularni proizvođači

  U izboru deke za mrvice, dajte prednost proizvođačima usmjerenim na oslobađanje samo visokokvalitetnih stvari. Među glavnim može se zabilježiti:

  • "Runo Factory", Rusija - zimske opcije za posteljinu od kamila, alpa i ovčje vune.
  • "Mona Lisa", Rusija - svijetle fleece rugs s likovima crtanih likova.
  • Naturek, Rusija - visokokvalitetne dječje linije posteljine s ispunom svile, vune, dolje, bambusa, eukaliptus vlakana.
  • "Yermolino", Rusija - deke od prirodnih sirovina.
  • TAS, Turska - proizvodi za malu djecu, od sintetičkog punila, prekrasnih svijetle boje.
  • MEYCO, Njemačka - visokokvalitetne izdržljive pamučne deke.
  • "Kajka", Poljska - zbirka pamučnih deka s materijalom za ispune.
  • Magic Wool - zbirka pokrivača i sagova na temelju vune ovaca i deva.
  • MuzaNoche - izdao je liniju tekstilnih predmeta BabySilk, koji koristi prirodnu svilu.
  • Primavelle - proizvodi visokokvalitetne dječje tekstilije koristeći sve materijale opisane u ovom članku.
  • "Happy Cold", Ukrajina - koristi u proizvodnji deka prirodnih materijala punjenih lana.

  Kako odrediti toplinu pokrivača?

  Prije kupnje proizvoda provjerite imate li naljepnice i oznake. Potvrda o kvaliteti također mora biti prisutna u kompletu. U njihovoj odsutnosti, ne biste trebali kupiti takvu stvar. Stupanj topline je označen na naljepnici s točkama.

  Kako se brinuti

  Prije no što koristite deku, preporuča se da ga razvijate i prozračite od neugodnih mirisa. To će završiti i postati još veličanstveno. Svaka vrsta proizvoda ima posebna pravila skrbi.

  Na primjer, opcije kašmira oprana su ručno, vunene ne izbušene, sušenje čišćenje je poželjno za proizvode izrađene od pahuljica, a zračenje je poželjno za svilene proizvode. Da bi trajala duže, potrebno je slijediti pravila o skrbi navedenoj na naljepnicama. Da biste pokrivači ostali zaprljani, upotrijebite pokrivače.

  Sintetično se lakše brinuti nego prirodna stvar. Prirodni proizvodi su teže prati i sušiti.

  Kakvu deku je bolje za novorođenče, odabirete, dokle god je sigurno, donosi toplinu i udobnost djetetu.

  Kako odabrati dobar deka za novorođenčad

  Kada kupujete miraz za novorođenče, trebate dodati deku za bebe na popis, a ne jedan, ali nekoliko. Količina i kvaliteta deke za dojenčad ovisi o mjesecu kada se rodio i na klimu.

  Odlazak na kupnju pokrivača za bebe, odlučiti koja bi boja trebala biti, kakve kvalitete posjeduju, kada ćete ga koristiti i koliko vaše dijete treba do godinu dana. Iz raznih pokrivača koji se prodaju u trgovinama, nije uvijek lako odrediti što odabrati - tradicionalni pokrivač za novorođenčad, omotnicu, torbu za spavanje ili nešto drugo. Naravno, svatko odabire pokrivač za odabir, ali beba, u pravilu, treba nekoliko pokrivača za različite temperature. Dakle, neće biti suvišnih bilo koje od tri mogućnosti.

  Kakvu deku odabrati

  S obzirom na mjesto gdje beba spava (u zatvorenom ili na otvorenom), odabrana je deka koja odgovara temperaturi i dobu godine. Ako uzmete novorođenče da spavate na svježem zraku, trebali biste kupiti toplom krznom, vunom ili perom. U zatvorenom prostoru je bolje koristiti lagani sintetički pokrivač.

  Za toplu sezonu

  Ako je dijete rođeno u proljeće ili ljeto, tijekom prvih mjeseci života preporučuje se odabrati jedan ili dva svjetla deke i omotnicu za šetnju. Ako je temperatura u sobi ili na ulici niža od + 20 ° C, onda dodajte posteljinu ili toplu odjeću na deku jer beba još uvijek ne zna kako regulirati izmjenu topline. Na temperaturama iznad + 24 ° C dovoljno je lagana pelena ili jedna plahta.

  Ljetni pokrivač izrađen je od mekih, higroskopskih, dobro periva i brzo sušenja materijala: pamuk, bicikle, runo, bambus. Punilo je često tanki sloj poliestera, akrilnog ili holofibera.

  Za toplo vrijeme, dobiti lagani pokrivač za novorođenče od lama, merino ili ovčje vune. Sposobnost vune da se zagrije na hladnom i hladnom u toplini već dugo je poznata. Ono što je najvažnije, pokrivač vune ne zahtijeva čišćenje i pranje. On se čisti samo kad se emitira na suhom vremenu.

  Bambus deke su svilenkaste, bijele i tanke, ugodno se ohlade i održavaju optimalnu temperaturu. Osim toga, prirodni bambus vlakna čvrsto, izdržljiva, hipoalergenska, antibakterijska, zaustavlja rast bakterija.

  Pokrivač s flena je hipoalergenski, ugodan na dodir, udoban za nježnu kožu djece.

  Pepeljuga - opcija više za estetiku, ljepotu. Doista, takva mjesta za skrivanje izgledaju vrlo atraktivno, poput djece koja su sretna da razmisle o crtežima i bojama na njima. Mnoge majke vole šivati ​​krilce vlastitim rukama.

  Za hladnu sezonu

  Na hladnom vremenu, kada je hladnija u sobi ili na ulici + 18 ° C, trebate odabrati pokrivač za dijete, a preporučljivo je uzeti posebnu deku s vama za šetnju.

  Topli pokrivači za novorođenčad su šivati ​​od nekoliko unutarnjih slojeva ili jednog debelog sloja izolacije, prekrivenog tikovinom, sateenom, puplinom ili nekom drugom prirodnom tkaninom. Umjetno punilo od sintepon, hollofan, comfort, holofiber, akril smatra se sigurnom. To su lagani, dobro održavani moderni materijali. One se lako peru, brzo suše, ne gube oblik.

  Kako bi se nakon svake šetnje ne bi prala zimska deka za novorođenčad, koristi se pokrivač ili list. Ali bilo bi lijepo izračunati koliko će trajati, a ako je potrebno, kupiti dva odjednom.

  Ako postoji izbor i prilika, odbiti od dolje i pamučnih pokrivača. Pavao je lagano, ali u njoj žive grinje, a to može uzrokovati alergije. Pamučna vuna je teška, a vremenom se vrećica skuplja zajedno, ostavljajući prazne prostore koji dopuštaju hladnoću.

  Pokrivač od vune će zagrijati bebu zimi i jeseni. Pokrivač za novorođenče od prirodne kose ovce ili deve je lagan i ima izvrsna svojstva toplinske izolacije. Apsorbira isparavanje spavaca, vuna se zagrijava i osuši. Suvremena obrada dobro opranih sirovina čini pokrivač čistom, bez mirisa. Sposobnost životinjskog krzna da se smiruje, opusti i usporava uz pomoć izlučenog lanolina, apsorbira pore poroda, važna je značajka za dobar bebin san.

  Krzna deke, izrađene prema modernim tehnologijama, su lagana i vrlo topla pa ih je dobro koristiti za zimske šetnje u kolicima. Unutrašnjost, krzneni pokrivač će uzrokovati pregrijavanje i znojenje u novorođenčadi.

  Pokrivači od bambusa također se mogu koristiti u hladnim godišnjim dobima. Usput, oni su se pojavili relativno nedavno. U Kini, tradicionalno, sve potrebne stvari su izrađene od bambusa pulpa, uključujući jastuke i deke za novorođenčad. Bambus deka čuva svoj izvorni oblik dobro, diše, ali imajte na umu da bambus nije tako topla kao vuna ili pamuk, tako da je zimi bolje ga koristiti u zatvorenom prostoru.

  No deka od 100% pamuka (flaneleta) pogodna je i za zimsko razdoblje i za ljeto. To je toplo, ali istodobno osigurava dijete s ugodnom temperaturom, omogućuje pore na koži da "diše". Ako vam je potreban pokrivač u kolicima, odaberite ovu opciju.

  Za ulicu

  Mnogi ljudi vole imati u svom arsenalu pokrivač za novorođenče. Nije iznenađujuće, jer je to vrlo zgodna stvar, koja se lako skreće s običnog deka pomoću patentnih zatvarača, vrpce, kopče u omotnicu za hodanje. Dijete se može zamotati u deku ili staviti u omotnicu.

  U kolicima omotnica-transformator zamjenjuje jastuk i madrac. Omotnica ima džep za dječje noge, a ručke u njoj mogu se kretati.

  Transvestiti za novorođenčad pripremljeni su izolirani izolacijom, zatvoreni s prednje i pogrešne strane tkanine ili krzna. Dječji pokrivači od vunena, plišane, baršunaste, vune na poliestera, silikona, holofibera, vune i drugih punila su u velikoj potražnji.

  Na ispustu iz rodilišta i za šetnje u invalidskim kolicima u maloprodajnim lancima, nude se mnogi deke-omotnice i set-transformatori.

  1. Na primjer, za hladnu atmosferu nalaze se posebni pokrivači topline Markus (Rusija), imitirajući kolica za bebe. Stavili su dijete, odjevenu u laganu omotnicu.
  2. Velika omotnica, deka "Petal" Wallaboo iz Nizozemske korisna je i za ispuštanje iz bolnice, za šetnje u kolicima, kao i za sagove za igre u areni. Ova manje topla, latentna inačica ne ostavlja vlakna i prašinu.
  3. Vodootporna inačica zimske omotnice za novorođenčad "KOMBI" (Poljska) izrađena je od bologne, punjenja holofibera i umjetnog IVF-a.
  4. Omotnica-komadić "Velsoft" prikladan je jer su bebe ručke slobodne, a noge su skrivene u toplini. Topla kapuljača i rukavice završavaju širokim manžetima koji ne dopuštaju hladnoću.
  • Sve stvari novorođenčeta trebale bi biti visoke kvalitete, tako da se tekućine, vuna, niti, vlakna ne bi trebali popeti iz deka.
  • Nakon spavanja ili hodanja dodirnite djetetove noge. Ako su noge tople, to znači da je deka ispravno odabrana. Ako je hladno, zamijenite tu opciju toplijom ili dva pokriva odjednom. Ako su noge vruće i vlažne, dijete je bilo vruće i to je neprihvatljivo, uzmite laganu tkaninu.
  • Ne biste trebali pokriti djecu previsoko, trebali biste ostaviti prazninu za disanje i paziti da deka ne pokriva lice djeteta. Zato može ugušiti.

  Veličina plašta

  Dječji deke trebaju biti iste veličine kao i krevetić (ili gdje beba spava). Prosječna veličina je 100x135 ili 110x140 cm. Ako su ove veličine prevelike za dječja krevetića, možete pronaći varijantu veličine 60 x 120 cm, ali nemojte žuriti da biste dobili male veličine. Dijete raste brzo, stoga je dobro kupiti veo "za rast".

  Idealno, ako veličina pokrivača odgovara veličini madraca tako da se može staviti pod madrac.

  Obratite pažnju na deke s čičakom, patentnim zatvaračima ili čipkama. To je prikladno staviti ih u jasle, beba neće izbaciti takvu deku dok spava.