Kakvu deku je bolje staviti u krevetić novorođenčad?

Zasnivanje

Roditelji priprema krevetić za novorođenče, a zainteresirani su za pitanje: koji pokrivač trebam odabrati? Odmah moram reći da je pitanje netočno: posteljina se mora kupiti sukladno sezoni i temperaturi zraka u sobi. Nećete ići na disko u papučama, iako bi oni trebali biti prisutni u ormaru bilo koje osobe. Na isti način, potrebno je pristupiti opremi veza: jedan deka za hladnoću, drugi za izvan sezone, treći za vruće vrijeme. Odabir se mora ozbiljno pristupiti: dijete se ne bi trebalo znojiti niti zamrzavati.

Koje zahtjeve treba uzeti u obzir prilikom odabira pokrivača?

Pri odabiru pokrivača za bebe najprije morate uzeti u obzir veličinu kreveta. Prevelik model će se morati okrenuti, prikupit će ga brdo i neće dati željenu toplinu. Mali proizvod neće pokriti bebu u potpunosti, ruke i noge će ostati u zraku i zamrznuti. Izmjerite okvir i uzmite deku, duljinu odgovarajućeg kreveta i širinu od 15-20 cm više.

Mnogi roditelji vole samo prirodne materijale i preferiraju proizvode od vune i pahuljica. Ništa loše ne može se reći o takvim pokrivačima, ali mogu izazvati napad alergije. Pokušajte staviti bebu pored odraslog deka istog materijala i vidjeti kako dijete reagira na punilo. Ako ne primjećujete suze, nema rinitisa, nema kašlja, možete pokriti dijete. Ako primijetite negativnu reakciju, bolje je odabrati model s različitim punilom.

Postoje i drugi zahtjevi za deku za djecu. Dijete se ne smije zamrznuti niti znojiti. Morat će udobno spavati, tako da sve posteljine dobro prozrače i ne apsorbiraju neugodne mirise. Dijete može mokri krevet nekoliko puta dnevno, tako da deka mora izdržati mnogo pranja i brzo se osuši.

Koji proizvodi se nude za novorođenčad? U trgovinama možete pronaći modele izrađene od vune ili bicikala.

Često pokrivač je slučaj u kojem je punilo priključeno. Obično roditelji odlučuju o tome kako odabrati izolaciju i zaboraviti da će gornji sloj materijala doći u dodir s kožom. Obratite pažnju na materijal vrha, ne smije ostaviti tragove boje na koži, emitiraju neugodne mirise. Bolje je kupiti proizvode iz kaseta, gdje je svaki fragment proizveden odvojeno, a zatim su blokovi povezani u zajednički platno. Ako je punilo jednostavno položeno u slučaju, a zatim je prošarano, niti će se brzo suziti, proizvod je deformiran.

Modele s punilom možete kupiti od sljedećih materijala:

Časopis Miss Purity preporučuje da prilikom kupnje pokrivača preferirate modele s uklonljivim poklopcem. Moći ćete ga lako ukloniti i oprati ako dijete uđe ili nešto izlije na deku.

Je li beba topla?

Pokrivač mora najprije biti dobro zaštićen od hladnoće. Cotton-padded modeli često se ne preporučuje za djecu. Takav proizvod se ne može prati, teško je pronaći suho čišćenje, koje će se poduzeti kako bi ga dovelo u red. Možete odmah odbaciti ovaj punilo, a zatim gorko žaliti svoju odluku.

U mnogim gradovima zimi često postoje problemi s grijanjem: para se isporučuje na bateriju previše hladno ili crpna stanica u teškim mrazima neće uspjeti. Hladno je za odrasle i djecu. Ovdje ćete biti spašeni jorganom. Neka bude teško, teško je brinuti, ali ovaj model će spasiti dijete od hladnoće. Dajte bebu takvu posteljinu, i nikakvih nedostataka u društvu za upravljanje neće ga zamrznuti.

Ako je stan stalno hladan, nabavite vuneni pokrivač. To je higroskopno, apsorbira znoj, ali kad kupujete, morate dodirnuti proizvod i odrediti njegovu okrutnost. Vuna treba dobro tretirati, tako da ne ubrizgava i ne sadrži čipove, bodlje i druge strane inkluzije. Ako kupujete netkani pokrivač i poklopac s punjenjem vunene vune, obratite pozornost na naljepnicu. Ovisi o gustoći pakiranja koliko će beba biti topla pod takvim pokrivačem. Za apartmane s lošim sustavom grijanja zimi morate ostati na 420 g / m 2.

Prilikom odabira deke od vune, usredotočite se samo na mekoću i toplinu. Sve informacije o zaštiti od zračenja, terapeutski učinak i učinak na kožu lanolina iz kose različitih životinja zajednička je promocija.

Vuna se smatra laganim punilom, ali ako želite da beba bude topla i težina pokrivača se ne osjeća, odaberite model od polietilena od polietilena ili polietilena. Ovi materijali se mogu prati, ne dobivaju štetne insekte. Ako krenete na izlet, proizvod može biti kompaktno pakiran, ne zauzima puno prostora, a njegova težina gotovo je neprimjetna. Takve se stvari mogu sigurno pakirati i poslati na polukatu za ljetno razdoblje, neće imati krticu.

Kako pokriti bebu tako da nije bio vruć

U hladnom stanu trebate omotati beba topliju, ali dolazi ljeto, a odrasle osobe mijenjaju svoje vunene kapute za svjetleće haljine. I beba se treba riješiti vrućeg skloništa. Za topao razdoblje pokrivač s bicikla savršen je za dijete. Veliki plus ovog proizvoda je da se može često prati. Prirodna tkanina s mekanom vunom ne iritira kožu bebe, može igrati i puzati po takvom smeću, neće mu nanijeti štetu.

Kada idete na šetnju u šumi ili u parku, uzmi bicikl pokrivač. Nećete imati puno prostora u torbi, neće vam preopteretiti prekomjernu težinu. Prosijite pokrivač na travi u čistini i stavite bebu na nju. Ne brinite da će se trava i trava zrnati u tkanini - kod kuće ćete baciti deku u perilicu, a zatim ga objesiti na suho, i to će biti kao novo.

Ako je ljeto super, trebat će vam deka, samo bi trebala biti drugačija od zimske verzije. Izaberite gustoću punila od 200 g / m2, pod takvim djetetom neće biti vruće. S vremena na vrijeme dolazi do djeteta, dodir mu vrat. Ako se osjećate znojem, omotali ste dijete previše toplo, uklonite pokrivač i prekrili ga pokrivačem, plahtama ili lakim zavjesom.

Argument o tome koji pokrivač je bolje za dijete je beskorisno, najbolja mogućnost je da nije vruća, a ne hladno.

Nedavno je prodala deku od bambusa. Ako je bambus bio korišten u proizvodnji, u takvom skloništu beba će biti vrlo udobna: nije vruće ljeti, a zimi nije hladno. Materijal ne uzrokuje alergije, lako se čisti. Postoji samo jedan nedostatak: takvi proizvodi su skupe.

Dizajnerske plahte

Svaka majka želi da njezino dijete ima najbolje. U trgovinama možete naći deke, koje se mogu izjednačiti s umjetničkim djelima kako u troškovima tako iu dizajnu. Majstori stvaraju cijele slike na vunenim platnenim pločama, stvaraju nevjerojatne prizore iz prizora i prizora iz popularnih crtića. Ručni rad je vrlo skup, ali dijete treba takve stvari?

Malo dijete čuva sve što je prljavo, izlijevanje mlijeka i sok na krevetu. Često ćete morati prati pokrivač, ali obično dizajnerica ne tolerira tako intenzivnu upotrebu. Vrlo brzo, slike će biti prekrivene mrljama, šavovi između fragmenata će se raspršiti. Mama je nervozna, tata se kune da troši novac, a dijete ne zanima, bio je pokriven s uobičajenim proizvodnim modelom ili autorovim djelom poznatog majstora.

Štiti živce i financije, kupiti redovitu deku u krevetiću, od kojeg će beba biti topla i ugodna. Možete kupiti prekrasnu skupu stavku, ali ga ne morate koristiti svaki dan. Idete li u dječju kliniku ili posjetiti? Ako se želite pohvaliti ukusom - omotajte dijete u prekrasnom deku. Iz jedne kampanje elegantne stvari, ništa se neće učiniti, a možete se zabavljati i na samopoštovanje. Stalna uporaba takvih stvari nije nužna, brzo će izgubiti svoj izgled i postati beskorisna.

Prilikom odabira pokrivača novorođenčeta u krevetiću, razmotrite temperaturu u vašem stanu. Neke tvrtke za upravljanje spremne su spaliti stanare žive i utopiti kako bi se mogli okupati u sobi. A tu su i kuće u kojima je čak i ljeti stalno hladno, njihovi stanovnici skinuti svoje jakne samo u najtoplijim danima. Nemojte dopustiti da dijete uhvati hladnoću, ali ga nemojte zeznuti od vrućine, odabrati posteljinu u skladu s mikroklimom dječje sobe.

Popluni za novorođenčad

Uz rođenje djeteta, važno je voditi brigu o kupnji pokrivača koji će uvijek održavati ugodnu atmosferu za novorođenče. Po svom izboru važno je uzeti u obzir nekoliko nijansi: nakon što je došao na svijet, dijete treba toplinu, neku vrstu čahure koja će biti povezana sa svojom majkom, a time i s mirom. Pokrivači za novorođenčad su prva deka beba. Oni imaju svoje osobine i podložni su određenim zahtjevima.

Zahtjevi za prekrivanje

Dječja deka je posebna tema. U djetinjstvu, bebe kosti su još uvijek meke i podložne su učincima. Svaki proizvod koji dolazi u dodir s djetetovim tijelom mora biti napravljen da zadovolji određene uvjete kako se ne bi naškodio.

Ni u kojem slučaju beba ne bi trebala biti pokrivena pokrivačem: s obzirom na tešku težinu, može uzrokovati poteškoće u disanju i izazvati opću nelagodu.

Kako bi se uklonili rizici za zdravlje i osigurali maksimalne prednosti, razvijeni su posebni zahtjevi za deke za djecu.

Takvi proizvodi moraju:

 • u skladu s sezonom (toplo bez obzira na sezonu, uzimajući u obzir određenu sezonu i temperaturu u sobi);
 • imaju optimalnu veličinu (mali proizvod nije u mogućnosti pružiti zagrijavanje cijelog tijela, velika mogućnost sprečava bilo kakvo kretanje djeteta);
 • imaju zračnu razmjenu (mogućnost topljenja tijela, dopuštajući koži da "diše" i eliminira tvorbu šupljine vrućine);
 • imaju malu težinu (teška deka može poremetiti prirodno disanje bebe, što će oduzeti san udobnosti i opuštanja);
 • razlikuje se od dobre higroskopnosti (sposobnost apsorbiranja vlage i oslobađanja u zrak);
 • da se tijelo zagrije u pravoj količini (kada se hladi, dijete se stalno budi, stoga je nemoguće bez optimalne konstantne temperature kako bi se osigurao potpuni i dugotrajni san);
 • biti hypoallergenic (izrađen od visoko kvalitetnih sirovina koje ne iritiraju osjetljivu i osjetljivu kožu djeteta);
 • izvedena bez prekomjernog ukrasa, što može uzrokovati zadebljanje ruke ili noge novorođenčeta;
 • biti siguran (dugo hrpa je isključena, slabo kvalitetno vlakno, koje se lako izvadi pod mehaničkim utjecajem).

Dodatno, boja je važna: toksini i opasna onečišćenja boja su neprihvatljivi, čak i ako je to osigurati mekoću i lijep izgled proizvoda.

funkcije

Blankovi za bebe su smanjena kopija proizvoda za odrasle, međutim njihova toplina mora biti osjetljiva. Oni su neka vrsta zaštite bebe od vanjskih čimbenika, i iako se takvi proizvodi ne mogu usporediti s majčinom toplinom, oni su sposobni obavljati nekoliko zadataka.

Pokrivači za novorođenčad:

 • su prvi klasični deke za bebe koji se koriste na uobičajeni način;
 • relevantne pri ispustu iz bolnice;
 • ovisno o vrsti punila, oni mogu postati podložak madraca, mijenjajući stupanj krutosti madraca, dajući krevet udobnosti i praktičnosti
 • izvrsni posao s funkcijom pelene, zatvarajući bebu sa svih strana;
 • na temelju modela može biti sag, prekrivanje kreveta i davanje nježnosti;
 • ako je potrebno, zamijenite omotnicu, pouzdano "pakirajte" novorođenče u bilo koje doba godine: uštedite od hladnoće i vjetra (posebno kada hodate na svježem zraku);
 • ovisno o gustoći i vrsti punila, oni mogu postati prvi sag, koji se nalazi na površini madraca ili poda (u dva ili tri mjeseca, kada dijete počinje puzati i istražiti svijet oko nje).

U većini slučajeva, deke za djecu su zapakirane u tekstilni pokrivač od prirodnog tkanina: tako da su svojstva zagrijavanja bolje izražena, a štoviše je higijenska i ne dopuštaju punjenje u dijete.

Ploče za novorođenče proizvode se u dvije vrste: otvorene i zatvorene. Vrste se razlikuju po težini, sloju punila i njegovom sastavu. Neki su modeli dizajnirani za hladnu sezonu (zimi toplo), a drugi su relevantni za izvan sezone i ljeta.

Prema načinu izrade deka su:

 1. tkani - izrađeni od isprepletenih niti;
 2. netkane - s osnovnom vlaknastom bazom.

Prvi modeli izgledaju tanji, uglavnom ljetni pokrovi (debeli tekstilni platnima). Drugi može biti plan krzna (pladnja, transformator, pokrivač-čahura, model s velcro) ili prošiven.

Opcije krzna su podijeljene na jednostrane (s jacquard bazom od pamuka) i bilateralne (s proizvodnjom dvije strane pokrivača). Proizvodi ove linije obrađuju se duž ruba široke pletene cijevi. Dobro se zagrijavaju, ali zbog pelene trebaju pamučni duvet.

Glavna linija proizvoda za novorođenče sastoji se od popluna. U njima sloj nadjeva je zatvoren s dvije strane tekstilnim pokrovom od pamučne tkanine. Ovisno o modelu, izgled pokrivača može biti različit:

 1. tekstila obložena u obliku jednostavnog uzorka;
 2. poklopac je izrađen rukom od odvojenih ulomaka, nakon čega slijedi bod (patchwork tehnika).

Dječji deke za bebe podijeljene su u laganu, kasetu i dječju sezonu. U laganim proizvodima, količina upotrijebljenog materijala je manja, stoga takvi proizvodi toplina manje.

Standardne opcije uključuju više sirovina, pa je njihova toplinska učinkovitost bolja. Najtopliji su oni koji koriste prirodni punilo u većim količinama.

Pleteni proizvodi nisu prva deka beba. To su ukrasne ploče koje nemaju željeni efekt zagrijavanja i odgovarajući stupanj mekoće.

Što je bolje odabrati?

Odabir tople zime ili lagane ljetne deke u krevetiću (za šetnju), trebali biste nastaviti s brojnim čimbenicima:

 • sukladnost s navedenim zahtjevima;
 • medicinske indikacije (važne za one koji pate od alergije);
 • certifikat o kvaliteti i usklađenost s higijenskim standardima;
 • odgovarajuća veličina i debljina;
 • prihvatljivi trošak;
 • razina topline;
 • jednostavnost njege.

Ako odaberete između uskog i vunenog proizvoda, preporučujemo drugu opciju.

Prednosti takvih pokrivača potvrđuju liječnici, jer su modeli od vune:

 • jačanje imunološkog sustava djeteta, održavanje zdravlja i otpornosti na prehladu;
 • oni imaju opuštajući i lagani efekt masaže, olakšavaju napetost mišića i smiruju živčani sustav;
 • imaju nisku toplinsku vodljivost, ne dopuštaju da vruća toplina prodre prema van, da održavaju najudobnije uvjete za spavanje, ne dopuštaju zamrzavanje;
 • poboljšati metaboličke procese, protok krvi;
 • sastoji se od prirodnog antiseptičkog lanolina, smiruje kožu;
 • imaju antibakterijski učinak.

Ako postoji mogućnost alergije, bolje je kupiti vuneni ili sintetički pokrivač.

Kako odrediti stupanj topline?

Da biste saznali stupanj topline, možete primijetiti informacije navedene na pakiranju proizvoda, označene točkama:

 • jedna točka ukazuje da je pokrivač pogodan samo za ljeto;
 • dvije točke kažu da je proizvod u skupini standardnih svjetlosnih pokrivača;
 • tri točke već su model za jesensko-proljetno razdoblje;
 • četiri točke naglašavaju da je odabrana opcija dovoljno topla;
 • pet bodova - najtopliji deka s maksimalnom udobnošću.

Suptilnosti boja (otvoreni modeli)

Čudno je da boja pokrivača ima veliku važnost: svijetle i agresivne boje mogu uplašiti dijete, dok osjetljive nijanse pastelne skupine stvaraju opuštajuću atmosferu.

Osim toga, važno je uzeti u obzir i "toplinu" sjene: nepravilno odabrani ton (posebno hladno) može se odraziti na raspoloženje, uzrokujući plač ili ćudove. Sunčani, veseli crteži razvijaju pozitivan stav prema svemu što okružuje.

veličina

Veličina pokrivača ne smije biti premala, jer će u mjesec dana beba uočljivo porasti. Mjesečno će biti vidljivo golim okom.

Kako biste lakše razumjeli koju veličinu odabrati, vrijedi početi od veličine kreveta, pokupiti pokrivač za njezine dimenzije. Najmanja dopuštena opcija je 60x120 cm, međutim, ne može se nazvati praktičnim: neće raditi da omota bebu u šetnju. U najboljem slučaju takav pokrivač će kasnije postati mali sag.

Zapravo odaberite veću opciju koja će trajati dulje. Prosječna veličina pokrivača za bebe iznosi 100x80, 90x120, 105x115, 135x100 cm. Možete kupiti prostrani model 140x110 cm, koji je dovoljan par godina.

Ako namjeravate ponekad upotrijebiti deku kao madrac, trebate izmjeriti madrac i dodati male količine (za omotavanje pokrivača ispod podnih obloga).

materijali

Ovisno o vrsti punila, sirovina može biti prirodnog ili umjetnog podrijetla. Konvencionalno, podijeljen je u vrstu ljeta i zime.

Zimska linija visokokvalitetnih punila za prve deke bebe uključuje:

 • prirodne ovce, deve i lama vuna, alpake - prirodni materijal sa "suhom" toplinom, koji ima ne samo zagrijavanje, ali i korisna svojstva, međutim, nije prikladan za alergije;
 • pahuljica (guska, labuda) - punilo koje kombinira lakoću i toplinske osobine, može održati željenu razinu topline bez pregrijavanja (dobro, ali nije praktično za održavanje, zahtijeva redovno sušenje i problematično u materijalu za pranje koje ljubi pernati novčići);
 • bambus - eko-friendly antibakterijsko vlakno s ultraljubičastom zaštitom, toplinsko izolacijsko i higroskopno svojstvo, otporno na više ispiranja (izvrsno svilenkasto pakiranje, međutim, vrlo je skupo);
 • pamuk (pamučna vuna) - prirodna punila s dobrim volumenom i visokim toplinskim karakteristikama (nažalost, teška je za dojenčad, koja mijenja gustoću strukture tijekom rada zbog čega se sruši);
 • svila su prirodna vlakna s odličnom otpornošću na habanje, koja ne stvaraju efekt staklenika (visokokvalitetni i skupi nadjev);
 • Krzno - posebna odjeća prirodnog ili sintetičkog vlakna, koja ima elastičnu podlogu, što osigurava snažno vezanje samih vlakana (odlično je pokrivač, pokrivač-transformator za šetnju);
 • hollofayber i hollofan - svjetlo sintetički materijali na netkanoj osnovi od poliesterskih vlakana (100% poliester) s šupljom strukturom opružnih vlakana (visokokvalitetno punjenje, ali s blagim efektom staklenika);
 • Sintetički zimski jeftin je analogni holofiber koji, nakon pranja, nije obnovljen, gotovo uvijek gubi svojstva (natopljen, odbačen u odvojene hrpe).

Nedostatak sintetičkih pokrivača je slaba propusnost, pa je kupnja takvih proizvoda za novorođenčad nepoželjna.

Za ljetne deke uključuju se sljedeći modeli:

 • flanel i flanel - hipoalergijski prirodni pamučni proizvodi s mekom teksturom, zadržavanjem topline i dobrom ventilacijom, isključujući pojavu pelenskog osipa i žarke topline (tradicionalne opcije za ljeto, koje mirno podnose pranje sapunom ili redovitim deterdžentom za pranje rublja);
 • Linen - lagani, higroskopni proizvodi, važni za vruće ljetne dane, spašavajući kožu od sunca;
 • runo - mekan i ugodan za model tijela, karakteriziran niskom težinom i debljinom (sintetske pletene tkanine koje ne zahtijevaju posebnu njegu, međutim, sklone nakupljanju prašine).

Ako uspoređujemo pokazatelje mekoće, najviše mekane i ugodne za tijelo djeteta su vunene, runo, bambus, pramen i vuneni pokrivač. Čačkalica, jacquard, pamuk s neto proizvodom - gustim, pa stoga ne omotaj bebu, kao trodimenzionalne kolege.

pribor

Pribor deke za novorođenčad uključuje široke vrpce, okrugle lukove ili njihovu kombinaciju (pramčani pojas). Takvi dodaci daju pokrivenu eleganciju, oni su posebno traženi kada napuštaju bolnicu i odlaze u šetnju.

Osim ukrasa, deke se nadopunjuju funkcionalnom i praktičnom dodatnom opremom - pokrivačem. Pruža bilo koji proizvod uredan izgled, štiti ga od prirodnog onečišćenja i time produžuje njegov životni vijek. Osim funkcionalnosti, pokrivni pokrivač čini pokrivač toplijim, a unutarnja atmosfera je ugodna i poziva na spavanje.

Ovisno o spolu djeteta, boja pribora može biti plava (za dječaka) ili ružičasta (za djevojčicu). Iako često proizvođači nude svestrane mogućnosti, izrađene u bijeloj, žutoj, zelenoj i drugoj pastelnoj boji.

Kako se brinuti?

Blanket za novorođenčad voli nježnu njegu. Ako je pogrešno paziti na proizvod, izgubit će njezinu mekoću, može postati grubo do dodira.

Kako biste proširili svojstva uređaja, vrijedi uzeti u obzir brojne nijanse:

 • jedan deka nije dovoljno (dok se nakon pranja osuši, dijete mora biti pokriveno nečim);
 • sušenje i ventilacija su obvezni (to isključuje nakupljanje materijala i izgled okruženja za stvaranje grmlja i prašine);
 • čuvati rezervnu vunenu deku isključivo u kućištu disanja uz slobodan pristup zraku (polietilen je isključen - s takvim skladištem, krtica neće dugo čekati);
 • ako vrijeme dopušta, bolje je prati deke ručno (postoji manja deformacija vlakana i kršenje mekoće njihove strukture);
 • pranje stroja dopušteno je samo u tkanim modelima pamuka, lan, runo (lagani na 30-40 stupnjeva i upotreba baby sapuna);

Kako odabrati pokrivač za novorođenče?

Odabirete li pokrivač za bebu koja je upravo rođena? Proizvod mora biti prikladan po veličini, debljini, materijalu i boji. Odredite što pladnja odabire novopridržane roditelje.

Nepromijenjeni atribut "opreme" dječjeg sloja je mekana, topla i ugodna. Roditelji i djedovi, kao i druge rodbine koji žele napraviti uistinu koristan dar novorođenčadi, zbunjeni su njegovom kupnjom.

Savjet! Pod deka se odnosi na gusti proizvod, koji se koristi kao deka. U početku, izrađene su od vunene ili vunene mješavine. Danas je izbor materijala za ovaj proizvod raznolikiji. Znakovi dječje kockice - mala veličina, lagani i hipoalergenski materijal.

Je li potrebno skrivanje brige o djetetu? Samo ga počinju koristiti, mame i tate su uvjereni u njegove prednosti. U prekrasnom plaidnom djetetu može se otpustiti iz bolnice. Proizvod nosi dijete dok spava ili hoda po ulici, što im čini dječji krevetić. Kada prođe neonatalno razdoblje, može se koristiti kao podna prostirka za igre. Ploča je jedan od korisnih pribora koji bi trebao biti u dječjoj sobi.

Pet kriterija za odabir pokrivača za novorođenče

Da bi pokrivač donio bebu i roditelje samo radost i udobnost, važno je da to ispravno odaberete. Kada kupujete, trebali biste se usredotočiti na nekoliko kriterija.

veličina

Kupnja velikog proizvoda je osip. Kada beba počne aktivno kretati noge i ruke, može se zbuniti u njemu. Optimalna veličina pokrivača za novorođenčad prepoznata:

Nemojte zanemariti kvadratne opcije sa stranama od 80-100 cm. Pogodno ih je zamotati u njima.

materijal

Danas proizvođači nude veliki izbor pokrivača - pokrivača. Kod šivanja koristi se do 10 vrsta tkanina. Dajemo karakteristike nekih od njih.

 1. Vuna. Pokrivači od vune, u pravilu, su pleteni proizvodi. Za njih, pređa je izrađena od prethodno obrađene vune.

Savjet! Vuna je u početku (bez liječenja) jaka alergena. Može uzrokovati iritaciju na koži, probleme s dišnim putovima. Ovjereni proizvođači koriste samo adaptiranu hipoalergensku pređu.

 • Fleece, velsoft i druge sintetičke tkanine s malom hrpom. 100% poliester materijala osigurava laganu i hipoalergensku. Proizvodi od fleke su nepretenciozni, izdržljavaju često pranje i brzo sušenje, što je važno za deke, budući da ih dijete često mrlje.
 • Pamuk. Prirodna tkanina koristi se neovisno (u ljetnim modelima) i kao poklopac za varijante s punilom. Prednosti materijala - sigurnost, higroskopnost, prozračnost.
 • Modalni. Iz ove vrste, viskoza stvara praktične, ekološke, prozračne i nevjerojatno meke proizvode za novorođenče.
 • Izbor pokrivača nije ograničen samo na modele s prirodnim ili sintetskim sastavom. U rasponu od proizvođača postoje mogućnosti miješane kompozicije, na primjer vunu / akril, pamuk / poliester itd.

  Dizajn i boja

  Često roditelji podcjenjuju važnost boje i dizajna. Terapeutci i psiholozi u boji dugo su dokazali da određene nijanse, uzorci i obrasci utječu na psihološko stanje bebe.

  Važno je! Dijete do dva mjeseca dovoljno je odabrati deku od bijelog i crnog. Dječak u ovoj dobi razlikuje ih samo. Dokazano je da su plave, crvene, crne, narančaste i ljubičaste boje dominantne u dizajnu tepiha priznate kao agresivne za bebu.

  Agresivne crteže također treba izbjegavati, jer mogu trivijalno prestrašiti dijete. Atraktivne uzorke i slike, naprotiv, privući će njegovu pozornost. Dijete će ih dugo razmišljati, dajući mu mama slobodno vrijeme.

  sezona

  Topli, debeli pokrivač nije prikladan za ljeto, a obrnuto, lagani tanki proizvod neće zimi spasiti od hladnog zraka., Važno je da roditelji odaberu model prema sezoni, ovisno o tome koji je mjesec rođen. Kada je hladno ispred prozora, napravit će se modeli od krzna, vunene tkanine s punilom. Pokrivači od ovčjeg krzna su idealni.

  Za ljeto, modeli od pamuka, pletenina s prirodnim ili mješovitim sastavom su optimalni. Pleteni pamučni pokrivači od pamuka također će pružiti utjehu bebi. Opcije od 100% vune, debelih runo i pomiješanih materijala (na primjer, vune / poliamida) pogodne su za proljeće i jesen. U off-sezoni također se odabiru i prošiveni deke s potrebnom količinom punila.

  Vrste pokrivača za novorođenčad

  Zbog raznih pokrivača za novorođenčad, roditelji doživljavaju pravu agoniju izbora. Kako da biste prošli kroz osjetljivu radnu površinu? Kako zanemariti nevjerojatno mekanu verziju? Kako ne voljeti flanel dekicu, koja je povezana s vlastitim djetinjstvom?

  Razmotrite značajke tipova pokrivača za novorođenčad:

  Pleteni sagovi - držite tople ruke

  Ručni proizvodi su visoko cijenjeni. Čuvaju toplinu ruku majstora i jedno su od njih. Različiti obrasci i vrste pređe pomažu stvoriti proizvode za sve prigode.

  • Trebate li elegantnu ljetnu deku? Ugradite prozirne modele čipke pamučne pređe.
  • Cijenite praktičnost i sposobnost da se zagrijavate u deke za djecu? Akrilne ploče od uzoraka s pletenicama - vaš izbor!
  • Spremni povjeriti udobnost mrvica samo prirodnim proizvodima? Prikladne pletene pokrivače od vunene pređe.

  Flanel je uvijek tematski klasik.

  Šivana je od umjereno raspodjele meke pamučne tkanine s dvostranom hrpom. Takav sastav i struktura daju sagove s nizom prednosti: sposobnost zadržavanja topline, prozračnosti i ekološke prihvatljivosti. Danas u trgovinama možete odabrati bezbrojne modele s različitim dizajnom: od tradicionalnih kaveza do tematskih crteža.

  Savjet! Jednostavna priča sa svim svojim vrlinama je "domaća" opcija. Idealna je za upotrebu kod kuće, na šetnji, na pikniku. Za svečane situacije, na primjer za iscjedak, trebate odabrati druge, elegantnije modele.

  Ploče na ekstraktu - br. 1 na eleganciji

  Fotografija: tufstore.ru

  Ovo je posebna kategorija tekstilnih proizvoda za novorođenčad. Proizvođači posebno rade na njihovom dizajnu. Modeli trebaju odražavati svetkovinu trenutka. Na ispustu, roditelji odabiru deke od svile, satena, vješto uokvirene čipkom, pletene inačice, deke omotnice u tehnici patchworka. Danas, laconic pletenina s stilski dizajn, s aplikacijama i vezom je dobivanjem popularnost.

  Tkanane deke za novorođenčad - jednostavnost i kratkoća

  Praktični lijepi proizvodi su također jedan od roditelja. Njihova prednost je slojevanje: vrh i dno su izrađeni od ugodnog materijala (obično pamuk). Postoji tanki punilo, pa pokrivač dobro zadržava toplinu.

  U donjoj tablici smo otkrili prednosti i nedostaci dječjih pokrivača različitih kategorija. Informacije će pomoći roditeljima da pravi izbor.

  Pokrivač za novorođenče

  Pri odabiru stvari za novorođenčad, morate uzeti u obzir veliki broj nijansi. Prije nego što svaka majka dobije važan izbor pokrivača koji je najprikladniji za novorođenče. Štoviše, novorođenčadi trebaju veliki broj takvih stvari kako bi ga mogli skloniti u krevetu i invalidskim kolicima, kao i opcije za različita doba godine. Stoga, prilikom odabira beba deka, vrlo je važno znati neka pravila i potrebna svojstva tih predmeta za novorođenčad.

  Zahtjevi za dječje tekstil

  Nije tajna da ćete morati nabaviti više pokrivača odjednom, što će varirati ovisno o njihovom sadržaju, kao io aktualnoj sezoni godine. Svaka pokrivač bi trebala pokriti bebu tijekom spavanja, kao i tijekom šetnje u hladnoj sezoni ili u sezoni. Osim toga, pokrivač bi trebao biti prilično gust, tako da ga ponekad možete proširiti na pod, jer će beba nakon nekoliko mjeseci početi puzati.

  Za krevetić, deka, poput jastuka, vrlo je nužan element. Jedan deka mora biti debela, topla, a druga - lagana i prozračna. Bolje je imati par svake od ovih vrsta pokrivača, jer će ih morati često prati.

  Također, bilo koji deken za bebe treba odgovarati određenoj sezoni godine i istovremeno pružiti samo udobne senzacije vašoj bebi. Svaka takva stvar mora imati kvalitativni sastav i samo prirodnu osnovu. Osim toga, važan je uvjet za pokrivač novorođenčadi da mora dobro apsorbirati vlagu i dopustiti da prođe zrak. Takva bi stvar trebala zagrijati dijete za vrijeme spavanja, tako da mora biti toplo.

  Također je potrebno odabrati pravu veličinu, jer će taj zahtjev biti važan i za udobnost vaše bebe.

  Dječja deka za svako dijete mora biti odabrana pojedinačno. Bolje je da dobijete visokokvalitetan i prirodan model, koji će biti izrađen od tkanina koje ne uzrokuju svrbež, alergije i iritaciju.

  Oblik i veličina

  Veličina deke za bebe je od velike važnosti, ovisno o veličini njegovog kreveta ili drugog kreveta. Ako je krevet prilično uski, beba će biti skučena i neugodna s velikim dekom, on će biti zbunjen u njemu. Takva osoba može ga pregrijati i tako spriječiti djetetski san. Osim toga, dijete koje je vrlo aktivno može se potpuno omotati glavom i tako se uplašiti, tako da ne biste trebali kupiti prevelike modele. Mali deka je također loš izbor, pogotovo ako beba ima prilično široki krevet. Često će puzati ili će ga dijete potpuno saviti, zamrzavanje nakon toga.

  Modeli s velcro ili gumbe su vrlo prikladni, jer se njihova veličina može podesiti uklanjanjem previše. Osim toga, ako ste kupili prilično veliku deku veličine, jednostavno ga možete napuniti madracom. Svaka inačica pričvršćivanja pokrivača sugerira da ćete tako prilagoditi veličinu i zaštititi novorođenče od hladnoće.

  Mali kreveti za novorođenčad uključuju kupnju pokrivača veličine 90 do 90 cm, a također je izvrsna opcija za svu kolica. Druga standardna opcija za prosječnu kolijevku je 110 x 140 cm ili 100 x 135 cm. To su optimalne veličine koje su savršene za svako novorođeno dijete i neće ometati njezino vrijeme spavanja. Ova se veličina može kupiti kao lagani i topli pokrivač.

  Pored veličine deke, njegov oblik također igra veliku ulogu:

  • Dakle, postoje vrlo prikladni modeli koji se nazivaju transformirajućim deka. Ovo je vrlo originalan model koji se razlikuje po svojoj svestranosti. To mogu biti fiksne na različite načine, ovisno o parametrima svoje dijete, to nije otkriven jer beba ne smrzava i imat ćete bez brige o tome što je on raskutaetsya ili, naprotiv, ogrnu svojom glavom.

  Osim toga, takav pokrivač može pouzdano popraviti bebu i spriječiti ga da se vrti puno, osigurat će mirni san i zadržati toplinu.

  • Drugi vrlo zanimljiv oblik je pokrivač, ili omotnica koja potpuno pokriva bebu i savršena je za uzimanje bebe iz bolnice. Obično su takvi modeli napravljeni od gustih prirodnih materijala. Omotnica pruža činjenicu da ste u njemu prilično čvrsto omatali bebu, osim toga, možete pokriti glavu i lice novorođenčeta s gornjim kutom takve omotnice.
  • Također, za novorođenče možete kupiti pokrivač čahura, vrlo je prikladan, jer ima optimalne dimenzije i istodobno se savršeno uklapa u bebu, stoga je vrlo praktično koristiti. Može se staviti u okrugli ili kvadratni krevet, ili ga možete staviti u šetnju i staviti ga u kolica.

  Punila za zimske opcije

  Dječje zimske deke trebaju imati vrlo toplo punjenje:

  • Ovako je nenadmašan vuneni pokrivač.
  • Modeli na ovčjem kožu su vrlo topli, mogu zagrijati bebu na šetnji čak iu najozbiljnijoj zimi.
  • Također, za zimsko vrijeme pokrivač od ovce ili kamele vune je savršen. Takvi modeli imaju prilično malu težinu pa će biti udobni za svako novorođeno dijete. Ovi pokrivači su savršeno prozračni, ali istodobno zadržavaju toplinu, tako da ne možete brinuti da će beba zamrznuti.

  Pokrivač vune može biti i pleten i prošiven. Jedini nedostatak vunenih modela je da oni mogu uzrokovati alergije pa stoga, u odsutnosti, najprije morate unaprijed provjeriti.

  • Vunena deka je također vrlo popularna. Ova se mogućnost također smatra vrlo laganim, doslovno bez težine. Takvi modeli su hypoallergenic i breathable, beba pod takvim sepih neće znojiti ili pregrijati.
  • Za zimu, mnogi ljudi dobivaju jorgan za bebu, koji model također smatra hipoalergenskim. Pamučna vuna može se zagrijavati, ali u isto vrijeme apsorbira vlagu. Nedostatak takvih modela je da su prilično teški, što može stvoriti osjećaj nelagode za dijete. Osim toga, pamučna vuna može se odmaknuti od pranja i suha dulje vrijeme nakon toga, tako da su vuneni deke izvrsna opcija samo za hodanje. Puno pamučnih pokrivača ima lijep dizajn, najzanimljiviji i zanimljiviji od njih su patchwork.
  • Također, mnogi stekli flanel deka za novorođenče, jer je napravljen samo od prirodnih materijala. Bicikl ne uzrokuje alergije i iritacije, ne pregrijavati dijete i ne uzrokuje znojenje. Osim toga, deka na biciklu brzo suši te je vrlo praktičan za korištenje, to je jednostavno i praktično, može se koristiti kod kuće u kolijevci, a šetnja u kolicima.
  • U zimi, mnogi su postali topli poplun, vrlo je svjetlo u težini i toplo, ali ne i hypoallergenic jer paperje - prirodni materijal. Takva se stvar treba mijenjati što je češće moguće - ne manje od jednom svakih šest mjeseci.

  Tkanine za ljetne modele

  Pri kupnji upotrijebite sljedeće materijale:

  • Za ljetnu sezonu, plašt deke su savršeni. Oni su prilično skupi, ali mogu pokriti novorođenče čak iu vrlo vrućini, a dijete neće dobiti pelensnu osip i neće se znojiti. Takvi prekrivači savršeno štite od vjetra i buke, a također ne dopuštaju pregrijavanje bebe.
  • Dobra alternativa platnenom deku je svila. Takvi lagani ljetni modeli su vrlo izdržljivi i izdržljivi, osim toga, imaju lijep dizajn i visoku kvalitetu.
  • U ljeto možete kupiti i pamučnu deku. Oblike pamuka su najčešći i pristupačniji, mogu pokriti dijete u kolicima ili kod kuće u kolijevci.

  Patchwork pamučni jorgan izrađen tehnikom patchwork izgleda vrlo lijepo. To će privući pozornost tijekom šetnje.

  • Također za bebu za ljeto možete kupiti jacquard pokrivač. Ima grubu strukturu, ali savršeno će prekriti vašu bebu s povjetarca.
  • Flannel pokrivač je gust, popularan među roditeljima novorođenčadi već duže vrijeme, a razlikuje se po svojoj raznovrsnosti i jednostavnosti skrbi.

  Moderni sintetički materijali

  Sada najpouzdaniji i najpopularniji je velsoft - ovo je vrlo osjetljiva sintetika koja će biti ugodna za tijelo djeteta. Ima drijemak, sličan frotirnoj tkanini, koji se razlikuje po dobroj razini toplinske izolacije. Velsoft nema nikakvih ograničenja u pranju i suši se vrlo brzo. Osim toga, pokrivači od velsoft za djecu imaju vrlo zanimljiv dizajn.

  Također su vrlo praktične sintetičke materijale poput sintetičkog zimzelera, holofiber, hollofan, tinsuleyt, isosoft. Oni su lagani, topli i praktični, ne uzrokuju alergije i trajnost.

  Što treba tražiti pri odabiru?

  Pri kupnji pokrivača za novorođenče morate uzeti u obzir brojne uvjete:

  • Važno je odabrati pokrivač koji će biti najprikladniji za temperaturne uvjete za određenu sezonu. Potrebno je uzeti u obzir temperaturu u sobi, jer stan može biti zimi hladan, au privatnoj kući, naprotiv, jako je vruće.
  • Veliku pažnju treba posvetiti težini pokrivača. Ne kupujte teške modele. Osim toga, deka treba biti ugodan na dodir i ne uzrokuje negativne osjećaje. Ako deka nije previše ugodna na dodir, ali i druge osobine superiorniji od drugih opcija, bolje je da mu kupite poklopac kvaliteta pokrivača, preko koje neće osjetiti grubu tkaninu.

  Bolje je kupiti modele koji su prirodni izvana, ali imaju sintetički sadržaj. Vrlo su ugodni na dodir i svjetlost u težini, a mogu se zagrijati u bilo koje doba godine.

  • Također, bilo koji pokrivač za bebe trebao bi biti potpuno hipoalergenski, a čudno, najpouzdaniji u tom smislu su sintetički modeli, budući da nisu izloženi krpicama u krevetu. Što se ne može reći o prirodnim punilima - često ih treba mijenjati. Takve deke ne bi se trebale kupiti za trajnu uporabu, ali sintetički modeli su izdržljivi, ne uzrokuju alergije i iritaciju.
  • Osim toga, važno je nabaviti modele koji ne sadrže razne toksične tvari ili vlakna. Također ne zaboravite da ćete tako često izbrisati takvu stvar, stoga je bolje da steknete najprikladnije u skrbi o modelu. Ovdje su najpoželjnije i sintetičke opcije, jer se ne klize i manje su podložne promjenama.
  • Pokrivanje bilo beba deka treba izvršiti samo od prirodnih materijala. Pamuk je savršeno pogodna za ljeto i za zimu će biti najviše preferira kose. Također je važno uzeti u obzir i punila za prošiven pokrivači modela, bolje ako kupite model sa hollofaybera, izofostom, vrijedi i sintepon, a smatra se jednim od proračuna.
  • Ne zaboravite da bilo deka savršeno trebali apsorbirati vlagu i prozračan, sa sada puno prednosti u tom pogledu, sintetički, jer svaka fizička tkiva nakon malo smoči, to više nije prozračan. Ali ni u kojem slučaju ne biste trebali kupiti jeftine sintetičke predmete od materijala koji ne disati.
  • Samo u najmanju ruku treba obratiti pozornost na dizajn takvog proizvoda. Mogu se razlikovati ovisno o tome kupujete li ovu stavku za dječaka ili djevojčicu.

  Stoga je vrlo važno najprije odrediti sastav i karakteristike pokrivača, a tek tada obratiti pažnju na njegov izgled.

  Vrhunski proizvođači

  Sada možete pronaći prekrasan pokrivač domaćeg proizvođača po pristupačnoj cijeni:

  • Modeli ruske marke "Runo Factory", koji nude širok raspon pokrivača za zimsku sezonu, vrlo su popularni. To su vrlo vrhunski topli modeli koji su izrađeni od vune, uključujući i ovce, kao i deva dolje. Osim toga, oni imaju visoku kvalitetu i lijepe vanjske karakteristike.
  • Još jedan domaći brand koji je popularan u ovom području je Natures. Ona nudi ogroman broj različitih posteljina za novorođenčad, a deke su prikazane kao lagana ljetna i topla zima. Svileni model možete pronaći za vruće vrijeme i vunu ili duvet za šetnju u hladnoj sezoni.
  • Također uživa u ljubavi prema Firu "Magic vunu" koja predstavlja veliki broj deke i pokrivača za djecu, napravljen samo od visokokvalitetne prirodne ovce ili kamele vune. Vrlo su tople i izdržljive.
  • Još jedan poznati moderni proizvođač je "Tac", predstavlja širok raspon dječjih pokrivača koji imaju sintetički punjenje. Ovi pokrivači su potpuno prozračni, kao i vrlo udobni i lagani, ali topli. Mnoge moderne majke sada preferiraju takve modele za novorođenčad jer su nadmoćni mnogima u svim svojim karakteristikama.

  Pravila za njegu

  Pravila za skrb deke za novorođenče ovisit će o tome što je ovaj proizvod napravljen. Najlakši način za brigu o modelima brzog sušenja, jer zahtijevaju minimalnu brigu i trud. Pokrivači od vune smatraju se najsmješnijim, jer uključuju pranje ruku ili vrlo osjetljivi način pranja rublja. Takve stvari su bolje da se suho čiste kako ih ne bi pokvarile.

  Osim toga, sve vunene deke, iako su vrlo tople i visoke kvalitete, imaju veliki broj ograničenja pranja, koje ćete morati podnijeti.

  Ne mogu se snažno uvijati tijekom ciklusa centrifugiranja i trebaju se prati vodom čija temperatura ne prelazi 30 stupnjeva. Osim toga, ne podnose sušenje na suncu.

  Također postoje značajke skrbi i za jorgan. Ova opcija je prilično lagana za pranje, bez posebnih ograničenja, ali pamučni dio može se kotrljati grudama, tako da ovaj proizvod treba prati što je pažljivije i osušiti u vodoravnom položaju. Nakon što ga operete, trebate pažljivo razbiti i širiti sve grudice rukama tako da proizvod ne izgubi svoj prijašnji oblik, a punilo se ravnomjerno raspoređuje.

  Najjednostavniji u skrbi su sintetički modeli, prilično su lagani za pranje i sušenje, dok ne zahtijevaju glačanje jer se ne ruše. Dječja deka od bambusa zahtijeva posebnu pažnju: ne mogu se oprati, samo korištenje usisavača i prozračivanje je prihvatljivo, stoga se pokušajte baviti što je moguće bližim.

  Također, samo suho čišćenje nosi i poplun, mokro u ovom slučaju je neprihvatljivo.

  Koji pokrivač je bolji za novorođenče u krevetu ili kolicima?

  Pri odabiru posteljine u krevetu ili kolicima, budite oprezni i skrupulozni što je više moguće. U trgovinama koje se specijaliziraju za dječje stvari savjetnici će vam moći ponuditi ogroman izbor deke za djecu.

  Prilikom odabira pokrivača za bebu obratite pozornost na sljedeće: mora biti od prirodnih materijala i mora disati i dobro zadržati toplinu. Dobra higroskopnost, vlaga dobro isparava, tijelo diše i dobro zagrijava toplinu. Osim toga, prirodni materijali ne uzrokuju alergije, iritacije i abrazije kože.

  Vrste pokrivača za novorođenčad i koje je bolje odabrati

  Što odabrati tako da beba bude udobna? Prije svega, vodite sezonski. Budući da hladna zima zahtijeva tople mogućnosti pokrivača: pramen, krzno, pamuk, flanelette, pletene, vune, runo, kao i sintetičkim punilima. Opcije za zimsku sezonu trebaju imati dobru toplinsku vodljivost i zaštititi dijete od smrzavanja.

  Za zimske su modele vrlo prikladne deklaracije pokrivača koje potpuno omotavaju dijete sa svih strana, izbjegavajući ulaz hladnog zraka. Takve su opcije vrlo pogodne za šetnju u invalidskim kolicima. Modeli svjetlosti i jeseni također bi trebali, kao i zimski, biti higroskopni i hipoalergijski.

  Tu su fleece, flannelette, jacquard i flanel deke prikladni, budući da su stvoreni prirodnim sirovinama - pamukom. Oni "dišu" lako, pustiti u zrak, toplina se ne gubi i vlaga lako isparava, dijete ne znoje i ne smrzava. Pokrivač bi trebao biti odabran mekana i ugodna na dodir, kako bi se izbjegla iritacija i trljanje u djeteta, to bi trebalo biti svjetlo, kao što je bambus.

  Kamena ili ovčja vuna

  Za hladnu, zimsku vremensku prikladnu vunu pokrivač ovcama ili kamil vunu, oni su relativno lagani, što je važno za dijete. Jer dijete će biti udobno pod laganim i udobnim pokrivačem. Merino i deve ovčje vune, kao i lama vuna su vrlo higroskopne, dobro drže zrak i zadržavaju dijete toplo. Ovi pokrivači su nekoliko tipova: tkani, prošiveni i pleteni. Ali ako je dijete pronađeno alergično na vunu, onda bi deka trebala biti odbačena.

  S punjenjem runo

  Pokrivači za novorođenčad su vrlo lagani, ne guraju dijete s težinom, naprotiv, takvi pokrivači izgledaju bez težine. Vrećasti deke su hipoalergijski i vrlo dobro nose zrak, tako da se dijete ne pregrije ili se znoj ispod nje.

  Budući da neprestano kisik kisika štiti od pregrijavanja, toplina djetetovog tijela ostaje konstantna.

  Topli pamuk

  Topli poplun ne uzrokuje alergije, vuna je u stanju dobro zadržati toplinu, upija vlagu. Dijete se ne pregrije, ali pamučne deke su teške za novorođenče i zato dijete nije jako ugodno. Ako se pokrivač vlaži, dugo se suši i ponekad skuplja zajedno, tako da se stvaraju izvorna prazna mjesta, a toplina izlazi ispod njega. Zato je jorgan najbolje odgovara kao posteljina i sanjkanje. Prozračena u patchwork stilu, to je patchwork, izgleda lijepo.

  Zimska flaneleta

  Dječja deka s bicikla je dobra, prije svega, jer je u potpunosti načinjena od prirodnih sirovina. Stoga, dijete neće imati alergijske reakcije - iritaciju i svrbež. Držanjem zraka dobro, neće pregrijati dijete i stoga ne prijeti pelenskom osipa, jer se dijete neće znojiti. Lagana je, udobna, dobro se osuši i ne dobiva grubo, prikladna je za upotrebu u krevetiću i na hodniku u invalidskim kolicima.

  ispleten

  Pleteni modeli su vrlo udobni, dobro zaštitite dijete od hipotermije, zadržavajući toplinu svog tijela. Osigurajte novorođenu bebu s potrebnim sadržajima i udobnošću, ali zahtijevaju konstantno sušenje, jer prikupljaju vlagu, ponekad zagrijavaju dijete. Kada koristite sintetičku preplanulost hipoalergenskom, jednostavno za dijete. Dobro izbrisano, ne pretvoreno nakon sušenja. Osim toga, čekajući bebu, možete ga vezati vlastitim rukama.

  duvet

  Pokrivač, sasvim ušivenim od njih, dobro zadržava i zadržava toplinu, posjedujući dobru higroskopnost. Oni su vrlo lagani, ali trebaju konstantno sušenje jer dobro prikupljaju i zadržavaju vlagu. Osim toga, dolje, kao prirodni proizvod, može sadržavati krpelje koje su živjele na perje i stoga je dijete alergena. A ovo je opasno ako dijete ima pojedinačnu netrpeljivost na dlake.

  Poklopac transformatora

  Nedavno je preobrazba deka sasvim zasluženo popularna, jer su vrlo prikladni, jer štite dijete od otkrivanja, uglavnom se koriste za šetnje u invalidskim kolicima. Ali ovdje je minus, ako je dijete previše pokretno u krevetiću, onda ponekad može biti potpuno pokriveno glavom. Zato morate odabrati one opcije koje mu ne dopuštaju vrtjeti. Svi ostali zahtjevi trebaju biti isti kao i za druge deke: hipoalergijski, higroskopni i sposobnost zadržavanja topline.

  Pokrivača omotnice na ekstraktu

  Pokrivač-omotnica koju kupite u izjavi mora biti šivan ili pletena od prirodnih materijala. Budući da je beba još uvijek vrlo mala i potrebno je isključiti sve vrste negativnih reakcija i, prije svega, alergije. Pokrivačka omotnica je vrlo prikladna jer udobno zatvara bebu i štiti ga od hlađenja. Tokovi hladnog zraka ne dotiču njegovo tijelo, a možete zatvoriti i gornji dio omotnice.

  Glavni kriteriji odabira novorođenčadi

  Pokrivač za bebu treba odabrati prema sezonskom stanju, budući da postoje zimske pokrivači i demi-sezona. U hladnom vremenu, toplim deke će učiniti, a u proljeće ili jesen, baby deke ili deke će zagrijati bebu. Važni i glavni kriteriji za uputstvo u odabiru pokrivača novorođenčeta su:

  1. higroskopnost u kojoj se dobro apsorbira vlaga;
  2. zadržavanje i zadržavanje topline;
  3. hipoalergenskog, što je ključni kriterij;
  4. dobro držati zrak.

  Standardne veličine pokrivača po pomoćnom krevetu

  Materijal za bebu odabrati veličinu kreveta. Uostalom, ako je krevet mali i pokrivač je neugodno za veliki dijete, veliki pokrivač će ga spriječiti pregrijavanje, dijete neće dobro spavati. Prekomjerno aktivno dijete u krevetiću može završiti s glavom ispod pokrivača, a mali pokrivač će cijelo vrijeme puzati, a dijete će ga ispustiti.

  Najbolje je koristiti deke s velcro, žice ili gumbe, iako ako je deka velika, možete ga ispuniti ispod madraca, koji također štiti bebu od hladnoće. Za male kolijevke, veličina idealnog deka je 90x90, a također će se uklopiti u kolica za šetnju. Uobičajene standardne veličine za deke su 110x140 i 100x135. Kupite zimsku i ljetnu deku tako da vaše dijete bude udobno i lakše se prilagođava promjenama temperature.

  Kako prati deku za bebe

  Odabir pokrivača daje prednost opcijama brzog sušenja. Modeli od vune zahtijevaju osjetljivije stricke i brigu o njima, neke vrste morat će se prati rukom ili suho čistiti. Maksimalna temperatura vode za pranje je 30 stupnjeva, ne mogu se uviti i sušiti na suncu. Pamučnu vunu lako se prati, ali punilo se kotrlja u grudice. Najlakši način za pranje sintetike, brzo se osuši i ne treba glačati. Bambus deku treba samo usisavati i neprestano provjetravati u zraku. Papir treba očistiti samo suhim čišćenjem, stoga koristite suho sredstvo za čišćenje. Pamučne deke se lako isperu i suše, potrebno ih je naknadno glačati. Svileni deka se opere osjetljivo isprati i lagano osuši za glačanje.

  Video: kako zamotati novorođenče u deku

  Video pokazuje kako brzo i jednostavno omotati dijete u deku kako bi bio što udobniji i topliji. Postoje razne mogućnosti za omotavanje djeteta u pokrivač, ali važno je da beba ne samo da se osjeća ugodno, ali ne i da se smrzne, a pokrivač se ne raspada tijekom prijevoza.

  Recenzije

  Inna: Model poklopca transformatora vrlo je prikladan. Pogotovo zimi, samo savršeno za šetnju. Toplo i ne napuhava, fleece punilo je lagano, što je važno, jer je zimska kolica malo teška.

  Alina: Voljela sam vuneni pokrivač, dijete je udobno, ne znoje, spava dobro. Pokrivač je vrlo prikladan za njegovu veličinu, udobno umetnut pod madrac i dijete se ne otvara.

  Svetlana: Dobri modeli omotnica za ispuštanje bebe iz bolnice. Naše je dijete rođeno zimi. Vrijeme je jako hladno, dijete nije hladno i kuća je bila topla.