Kako odabrati boju kolica: praktični savjeti

Rođenja

Čak i za vrijeme trudnoće, mame razmišljaju o sitnim stvarima za kupnju djeteta, kakvu vrstu jaslica i tako dalje. Prije svega, boja kolica i njezin vizualni izgled igraju ulogu za mame, a tek tada kvaliteta.

Do danas, raspon kolica je širok i raznolik, samo se ne može, ali se radovati u boji dječjih kolica, koje su jako puno!

Kako odabrati boju kolica

Prije nekog vremena, boja kolica odabrana je prema stereotipima, raspon boja bio je vrlo slab i rijetko se prilagodio želji kupaca. Prije toga, odlučeno je da boja kolica za djevojku bude ružičasta, a boja kolica za dječaka bi trebala biti plava. Dakle, boja kolica odmah je pokazala tko je u njemu.

Boja kolica i psiće

Prema psiholozima, boje dječjih kolica utječu na njihovu psihu i karakter, ali to se odnosi samo na unutarnji dio kolica. Previše svijetla ili tamna djeluju depresivno na djetetovu psihu.
Najbolji učinak na dječju psihu imaju boju kolica za krevete - bijela, ružičasta, kava.

Dječje kolica s toplim bojama

Često mama odabire ovu ili onu kolica samo zbog svoje izvorne sheme boja, ali ipak treba uzeti u obzir da će ljeti u takvim invalidskim kolicima biti prilično začepljen.
Činjenica je da kolica tamne boje ili previše svijetle, zasićene boje privlače sunčane zrake na sebe, pa čak ni kapuljač kolica neće moći ublažiti situaciju.

Otpor prljavštine

Prilikom odabira boje kolica valja također razmotriti činjenicu da se kolica ne smiju previše markirati, jer morate pješačiti s bebom apsolutno u svim vremenskim uvjetima: kiši, snijeg, mulj i tako dalje. U ovom slučaju, bolje je da mumije daju prednost tamnim bojama kolica, nisu lako prljave i praktične do maksimuma.

Boja kočije za djevojku.

Djevojke, pitanje kolica izbor je postao vrlo aktualan. S modelom je odlučeno. Ali s bojom ovog modela - problem, onda je jedan, a drugi.

Djevojke, zanima me tvoje mišljenje - kako vam se sviđa ova boja za djevojku? Moje oko pada sve na ružičastu, ljubičastu, crvenu, itd. Vidio sam to i mislio... Ako ste vidjeli mamu na ulici s kolicima u toj boji, postoji li dječak ili djevojka?)))

Hvala svima na odgovorima. Koje ste kolica odabrali za svoje najmlađe? Koja boja?

Odlučujući o boji kolica

Kolica važno vozilo za bebu. Dugo će biti pratilac, pomoći će istražiti svijet i pojednostaviti šetnju kad ga koristite s brojnim korisnim priborom. U njemu beba može malo začepiti, kad se umori i dobije dobar zalogaj - dok ga mama odvede na igralište. Trenutno postoji mnogo boja i nijansi na tržištu, a mi nismo ograničeni samo na izbor između ružičaste i plave kolica. Dakle, imamo mnogo mitova o izboru boje kolica. Koje prednosti, što tražiti kod kupnje kolica - u ovom ćemo članku dodirnuti temu odabira boje kolica.

Crvena kolica

Ako ranije, u sovjetskim vremenima, nije bilo mnogo razlike, a kolica su pomogla jednostavno izbjeći nepotrebno pitanje drugih ("Imate li dječaka ili djevojku?"), A sada je čak i crvena boja podijeljena na svijetlo crveno i blijedo ružičasto.

Svijetle crvene u isto vrijeme biraju majke djevojčica i dječake. Vjeruje se, a psiholozi puno kažu, o utjecaju boja na psiću djeteta. Ali ovdje je glavna stvar uključiti logiku na vrijeme: dijete neće vidjeti dio same kolica, ali ovdje kapuljač kolica može ga pokriti od sunca, kiše, vjetra i onda će se uočiti učinak boje. To znači da, ako vam je draže crnac, vjerojatno ga neće zaštititi od pregrijavanja na sunčanom danu, ali u njemu vrlo brzo možete iskoristiti toplinski udar. Stoga, prilikom odabira boje, odredite doba godine u kojoj ćete najčešće putovati s bebom na šetnju.

Plus crvene kolica

 • svijetla;
 • Vidljivo na javnim mjestima i na igralištima. Dijete će moći lako odrediti invalidska kolica kako bi samostalno uzela igračke i sjesti da odmori;
 • Nema oznake U mračnom vremenu crvene kolica, prskanje i prljavština nisu tako zamjetljivi;
 • Universal. Prikladna kolica za djevojčice i dječake.

kontra

 • Ako odaberete tamnu boju, ljeti će biti jako vruće na suncu;
 • U psihologiji se smatra agresivnom bojom.

Ružičasta kolica

Ružičasta boja, pogodna za djevojčice. Shvaćate da će za dječaka biti jasno suvišno. Ta je tradicija jako utisnuta u psihu ljudi i ostavila svoj trag na proizvođačima invalidskih kolica. Dakle, njihove sklonosti u proizvodnji ružičastih kolica strogo su na strani djevojaka.

Stvarčice

 • Pogodno za djevojčice;
 • Tkanina nije izložena jakoj vrućini tijekom ljeta.

kontra

 • Dosta marka, premda se nijansa ružičaste boje također može razlikovati. Na primjer, prašnjava ružičasta boja potpuno je bez mrlja, za razliku od klasičnog.

Plava kolica

Ako se čini da je sve razumljivo s ružičastom bojom, tada plava preferira i majke kćeri i sinova. Zato pri odabiru plavog kolica preporučujemo da se pouzdate u praktičnost.

Plava kolica

Nježna boja hladne sjene pomoći će vam da izbjegnete pregrijavanje vašeg djeteta tijekom ljeta. S njim će čak i beba u ružičastoj odijelu izgledati skladno i lijepo. Uostalom, često vidite mumije koje uspijevaju kombinirati nekompatibilne boje: kolica, odjeću za šetnju i kapu - sve različite boje vrištanja. Nema sumnje da dijete treba biti okruženo obojenim stvarima, ali njihova kombinacija i svjetlina trebaju biti prirodna i skladna. Uostalom, počnete davati okus od rođenja.

Stvarčice

 • Nije vruće u ljeto kad hoda po suncu. Dijete može biti pokriveno kapuljačom, ali svakako provjerite ima li svježeg zraka;
 • Nježna plava boja uklapa se u dječaka i djevojčicu. Iako je često izabran samo za sinove.

kontra

 • Ugodno lijepa boja. Hodanje nakon kiše, pogotovo kada mrvica počinje sjediti u kolicima, postat će test vašeg strpljenja. Sjedalo je potrebno temeljito očistiti nakon takvih šetnji;
 • Ako odaberete kolica za djevojku ove boje, stalno ćete posrnuti zbog nedostatka razumijevanja od starije generacije.

Kolica tamno plava

Bilo koja tamna boja kolica smatra se praktičnim s gledišta onečišćenja, ali s obzirom na šetnju u ljeto, takva kolica će biti vrlo vruća. Korištenje kapuljača i pokrivanje njezine bebe bit će u određenoj mjeri čak i opasno, no za proljetne jesenske proljetne takve boje, naprotiv, pomoći će dodatno privući toplinu.

Stvarčice

 • Bez tragova;
 • Prikladno za dječake i djevojčice;
 • U hladnom će pomoći zagrijati na suncu.

kontra

Svijetli kolica

Svijetle kolica podsvjesno se smatraju čistima, boje su mirne i nepokolebljive. To uključuje bijelu i bežnu kolica.

Bijela kolica

Ako se krošite za opuštanje u vrućim zemljama, onda je to vaš najbolji izbor. Ako ste za šetnju u našoj zemlji, onda pogledajte pješačke površine vašeg dvorišta i razmislite možete li zadržati prijevoz u pravilnoj čistoći, tako da njezin izgled uvijek ostaje savršen i da niste razbjesni zbog zagađenja.

Stvarčice

 • U ljeto pomaže izbjeći pregrijavanje, ne gore od Paname;
 • Čisto izgleda sjajno;
 • Pogodno za djecu bilo kojeg spola.

kontra

 • oznaka;
 • Zimi u njoj nećete biti topli na suncu.

Kolica bež

Oni roditelji koji žele pronaći nešto lagano, ali manje brandirani - prodavači obično preporučuju da obraćaju pažnju na bež boje. Ako govorimo o kombinaciji putničke odjeće i boja kolica, odgovara maksimalnom broju nijansi. Ako s gledišta ljeta šetnje na pjeskovitim igralištima, onda će sve izgledati sjajno, a važno je odabrati materijal za lako pranje kolica kako bi se u kratkom vremenu doveli u pravilan oblik.

Stvarčice

 • Za razliku od bijele, nije tako označeno;
 • Prikladno za djecu bilo kojeg spola;
 • Ljeti se ne vruće.

kontra

 • Ako pokupite neuspješnu tkaninu, puno će vremena trebati donijeti kolica u čisti izgled.

Prekrasne kolica za kolica

Nije tajna da su sve boje podijeljene u kružni sektor. Uobičajeno je izdvajati toplo i hladno. Možete ih kombinirati jedni s drugima, glavna stvar je odabrati pravu nijansu. Za tople boje su: narančasta, žuta, zelena, zelena, smeđa.

Kolica naranče

Svijetla, živahna hoda će doći kada beba počne voziti u invalidskim kolicima ove boje. Može se vidjeti iz daljine, dok boja ne dopušta da bude prljava. Pogotovo kada dijete samostalno počinje ući u kolica tijekom hodanja. U ovom trenutku, on može nagnuti ruke i noge na nju. Ne ostavlja prljave tragove, iako ako mrvica nađe lokot, boja kolica više neće biti važna.

Kolica žuta

Dječja kolica za sunčane boje dodaju toplinu vašem odnosu s bebom. Ta će boja izgledati dobro u kombinacijama gotovo bilo koje odjeće. Ali vjeruje se da previše svijetla žuta djeluje više depresivno na psihu djeteta, a ne povoljno. Iako je boja pogodna za dječake i djevojčice, u ovom slučaju odaberite kolica s slatkim dječjim crtežima kako biste smanjili stupanj žute boje.

Svjetlo zelena kolica

Ne želite da drugi upoznaju točno spol djeteta na temelju izbora boje kolica - boja vapna u ovom slučaju će biti vaš vjerni pomoćnik. Osim toga, takva slatka sjena neće se jako zagrijati na suncu ljeti, i zamrzavati i zimi. Psiholozi preporučuju svjetlo zelenu boju, poput zelenih kolica, lijepo je povezano s dječjim odijelima, praktičnim invalidskim kolicima tijekom šetnje.

Zelena kolica

Sa stajališta psihologije, kao i zelene, zelena boja ima dobar učinak na psihu. Posebno umorna od beskrajnih briga mame. Stoga, s gledišta oca, bolje je inzistirati na kupnji zelene kolica. To će odgovarati dječaku i djevojci. A ako vaša obitelj ima više djece u planovima, možete ostaviti šetnju za njih.

Smeđa kolica

Praktična boja. Jedini put, tamne boje se ne preporučuju djeci, tako da ih psihološki ne ugnjetavaju. Ali smeđa je drugačija, a cvijeće na kolicima ili druge crteže nije iznimka. Stoga, odabirete smeđu boju, razmislite o doba godine, tkaninu i lakoću pranja ili pukotine pijeska sa sjedala (ljeti ćete najmanje 2 puta dnevno).

Praktične kolica za boju

Zapravo, bez obzira na to kako to zvuči, ali često mame odabiru kolica crne, sive boje. Naravno, također se smatra ljubičastim s ljiljanom da bude praktična, ali crna i siva, a posebno kombinacija tih boja postala je trend neko vrijeme.

Kolica lila ili ljubičasta

Lilac ugodan grm s velikim mirisom. Nijansa može biti i svijetla i tamna. U svakom slučaju, bilo koja njena sjena smatra se cvjetanjem kreativnosti, nostalgije i, čudno, bolesti. Ako je boja više ljubičasta, onda se vjeruje da govori o bolesti. I um onoga koji odabere kaže osobi da se upravo u tom trenutku razbolio. Osnovni - on može samo zujati glavom. Stoga, prilikom podizanja ljubičaste kolica, imajte na umu da pored kreativnosti možete imati i dodir negativnih. S druge strane - lila boja. Blaga, lijepa sjena kolica ili umetaka u svojoj glavnoj boji skladno će nadopuniti model. U svakom slučaju, obje su boje prikladnije za djevojčice nego dječake. Oni su odabrani za hladne klimatske zone s čestim kišama - uostalom, praktičnost kolica u ovom slučaju će biti očita.

Sivi kolica

Najprikladnije od svih mogućih boja. Osim toga, ne određuje spol djeteta. Siva boja kolica je najprljavanija i lagana za pranje - čak i jednostavna potresanja će vam pomoći da brzo vratite kolica natrag u normalu. Često su odabrali majke koje nisu spremne trošiti puno vremena donoseći vozilo u probavljivo stanje.

Crna kolica

Ekstravagantna boja za očajne mame. Iako, ako imate svijetle elemente, apstraktne crteže ili životinje na pozadini crne kolica, onda bi ova mogućnost bila vrlo korisna za gledanje među ostalim kolicima na igralištu. Što se tiče praktičnosti, teško je reći, a ne. Premda je siva prljavština manje vidljiva, za razliku od crne tkanine. S gledišta psihologije - crna boja potiče djetetovu nježnu psihu, a mama neće ostati na stranu. Stoga, odabir kolica - pogledajte koliko vam je crna boja na njemu i koliko vam je potrebna takva tamna sjena.

rezultati

Prilikom odabira kolica za hodanje s djetetom ili djecom (u slučaju da imate malo ili blizanke, trojke), dajte svoj izbor prije svega na upotrebljivost. Pick up na temelju doba godine u kojoj je planiran najčešći odlazak na njega. I razmislite o svom ukusu. Trebao bi vam kolica jer hodate s njom!

Fotografija i video: besplatni internetski izvori

Koje kolica za boju odabiru za djevojke

© Maximov Ivan i Aida 2004 - 2018.

Ispisivanje pisama s foruma zabranjeno je bez veze s web stranicom i samim autorima pisama. Ponovni ispis materijala iz svih dijelova stranice zabranjen je bez pisane suglasnosti A.T. Maximova. i autora. Sva prava pridržana. Administracija web mjesta nije odgovorna za sadržaj poruka objavljenih na forumima, oglasnoj ploči, pregledima i komentarima materijala.

Za oglašavanje: tel.: + 7-912-311-57-06, [email protected]

Kako odabrati veliku kolica za novorođenče? Pregled popularnih modela s detaljnim opisom

Rođenje djeteta je dobrodošlo i dugo očekivani događaj za cijelu obitelj. Roditelji se u pravilu pripreme unaprijed kako bi bili ugodni i udobni kada se dijete rodi i zbog toga kupuju kolica, dječji krevetić, odjeću i druge potrepštine za dijete. Jedna od najvažnijih kupnji je kupnja kolica. U ovom članku ćemo vam pomoći odabrati najbolju kolica za novorođenče. Naravno, nije posljednja uloga pri odabiru kolica za djevojku. Sada ćemo pažljivije pogledati koje boje, materijal i vrstu kolica koje nudimo proizvođačima.

Koje boje odabrati?

Dijete će svakodnevno vidjeti unutarnju tkaninu pa je bolje da bude svjetlost boje.

No, da ne zaboravite na vanjske čimbenike, na primjer, na sunčanom danu, svijetle kočije će privući zrake i dijete može postati vruće. Lagane kolica manje su praktične u smislu onečišćenja.

Kada kupujete dijete prvo vozilo nije samo boja i dizajn. Dječja kočija za djevojku trebala bi biti što udobnija za mrvice i njezinu mamu, sigurno.

materijal

Govoreći o unutrašnjoj tkanini u kolicima, pamuk je najpopularniji, a to je razumljivo, jer takva presvlaka ima posebnu impregnaciju koja će štititi kolica od vlage i raznih štetnika. Vaša beba neće imati alergijsku reakciju na pamuk, a ta tkanina u potpunosti udovoljava higijenskim zahtjevima djeteta.

Lyon je prikladan za unutarnju presvlaku kolica za djevojku. Uz pomoć moderne tehnologije sačuvana su sva korisna svojstva. Ovaj materijal pomaže iscjeljivanju malih rana, opekotina i ogrebotina. Jedini nedostatak je da je tkanina od platna jako naborana.

Za vanjske presvlake za kolica koriste se:

 • Poliester. Najpoznatiji materijal koji se kupuje zbog svoje visoke funkcionalnosti. Poliester je vlažan, pouzdana zaštita od sunca, otporna na treperenje, a također ima dobru toplinsku izolaciju.
 • Ekološka koža. Ecoskin je nešto poput prirodne kože. Kolica, koja je napravljena od takvog materijala, nije zahtjevna u čestoj skrbi. Prljave mrlje se lako uklanjaju. Ali moramo se sjetiti da u invalidskim kolicima, s takvim presvlakama, u ljeto ne može disati.
 • Vinilna umjetna koža. Posebni materijal koji se koristi za kolica za tapeciranje. Dječja vozila iz ovog materijala izgledaju pristojno. Nedostatak tkanine je vrlo slaba otpornost na mehanički stres.

Glavne vrste

 1. Kolica, kolijevka.
 • Glavne su prednosti: visina, tvrda dna, zaštita od vremenskih utjecaja, mekana suspenzija.
 • Nedostaci: teška kolica, velike veličine.

Kolica.

 • Prednosti: lako sklopivi, kompaktni, spuštanje stražnje strane, ručica za zakivanje i poklopac za noge.
 • Nedostaci: na lošem putu, niska razina udobnosti, slaba propusnost, tricikli ne prolaze uz rampu, nestabilni.

Kolica za kolica.

 • Prednosti: lagano savijanje, mala težina.
 • Nedostatak je vrlo hladno.

Transformerska kolica.

 • Prednosti: učinkovitost, zauzima mali prostor kada je presavijeni, veličina i težina manja od klasične kolica, reverzibilna ručka, sigurnosni pojasevi.
 • Nedostaci: Nema tvrde podloge, kolijevka može biti tijesna, teško upravljati.
 • Univerzalni kolica za bebe (3 u 1).
  • Prednosti: kolijevka ima tvrdu podlogu, ima široke kotače, kolijevka se može prenijeti.
  • Nedostaci: visoka cijena, neprikladna za transport i skladištenje (zahtijeva puno prostora), dimenzije i težinu.
 • Prekrasni i udobni modeli: opis, cijena, fotografija

  Pogledajmo pet najboljih invalidskih kolica za djevojke.

  Peg Perego Culla-auto

  Ključne značajke:

  • beba prijevoz;
  • dizajn "knjiga";
  • težina 15,5 kg;
  • 4 kotača;
  • ugradnja na šasiju sjedala automobila;
  • poklopac tkanine;
  • kotači na napuhavanje;
  • kontejner za kupnju.

  Prednosti: automatska montaža šasije, posebni pojasevi, plutajuće, dizajnirani, vodootporni, pouzdani leđa, mekana vožnja, okvira bez šoka, boje, šutljivi poklopac motora.

  Nedostaci: visoka cijena, oprema, nezgodno je da razbije dijete.

  Cijena: Peg Perego Culla-auto košta 35.000 rubalja.

  Nudimo Vam da gledate video o Peg Perego Culla-auto kolicima:

  Stokke trailz

  Ključne značajke:

  • beba prijevoz;
  • dizajn "knjiga";
  • 4 kotača;
  • ugradnja na šasiju sjedala automobila;
  • poklopac tkanine;
  • kotači na napuhavanje;
  • kontejner za kupnju.

  Prednosti: velika košarica za stvari, propusnost, klizanje, kvaliteta, stilski dizajn, boja, kompatibilna s auto sjedalom bez adaptera, upravljivost, dobar kočni sustav.

  Nedostaci: visoka cijena, teško je promijeniti položaj djeteta.

  Cijena: Stokke Trailz košta 67.000 rubalja.

  Nudimo gledati video o kolicima Stokke Trailz:

  Anex Sport (3 u 1)

  Ključne značajke:

  • univerzalna kolica (3 u 1);
  • auto sjedalo uključeno;
  • moguće je postaviti kolijevku;
  • moguće je postaviti jedinicu za hodanje;
  • dizajn "knjiga";
  • 4 kotača;
  • ugradnja na šasiju sjedala automobila;
  • kombinirana napa;
  • kotači na napuhavanje;
  • kontejner za kupnju;
  • prigušenje opruge;
  • sigurnosnih pojaseva u pet točaka.

  Prednosti: elegantna, optimalna veličina i težina, prisutnost sjedala automobila, boja, pokretljivost, kotači otporni na probijanje, sigurnosni pojasevi s mekim oblogama.

  Nedostatak: cijena.

  Cijena: Anex Sport (3 u 1) košta 46.000 rubalja.

  Nudimo gledati video o kolicima Anex Sport (3 u 1):

  Inglesina Sofia Duo (2 u 1, Ergo šasija za bicikle)

  Ključne značajke:

  • univerzalna kolica (2 v1);
  • opterećenje do 15 kg;
  • moguće je postaviti kolijevku;
  • moguće je postaviti jedinicu za hodanje;
  • dizajn "knjiga";
  • 4 kotača;
  • ugradnja na šasiju sjedala automobila;
  • poklopac tkanine;
  • kotači na napuhavanje;

  košarica za kupnju;

 • prigušenje opruge;
 • sigurnosnih pojaseva u pet točaka.
 • Prednosti: lagana aluminijska konstrukcija, upravljivost, metalna košara za stvari, pregradnja blokova, raznovrsnost boja, meko naslon za glavu, veliki gumeni kotači, oprema.

  Nedostatak: težina kolica.

  Cijena: Inglesina Sofia Duo (2 u 1, Ergo biciklistička šasija) košta 36.000 rubalja.

  Nudimo vam gledanje videa o kolicima Inglesina Sofia Duo (2 u 1, Ergo šasićima za bicikle):

  Peg-perego si

  Ključne značajke:

  • dječja kolica;
  • težina 7,1 kg;
  • preporučena dob od 6 mjeseci do 3 godine;
  • stabilno kada se presavijeni;
  • dizajn "trska";
  • 4 kotača;
  • moguće je postaviti auto sjedalo na kućište;
  • poklopac tkanine;
  • plastični kotači;
  • kontejner za kupnju;
  • sigurnosnih pojaseva u pet točaka.

  Prednosti: otporan na kotače za probijanje, kompaktni dizajn, 4 boje, podesivi leđima, lako presavijeni, manevriranost, težina.

  Nedostaci: plastični kotači, preporučena dob od 6 mjeseci.

  Cijena: Peg-Perego Si kolica košta 17.000 rubalja.

  Nudimo gledati video o kolicima Peg-Perego Si:

  Vrijedi odabrati vozilo vrlo odgovorno. Vrijedi obratiti pažnju na model, veličinu, kolijevku i sjedalo, kotače, amortizere, kočione funkcije, ručku, dodatnu opremu. Bebe rođene u toploj i hladnoj sezoni trebaju različite kolica. S proljeće i ljeto djeca mogu bez glomaznih kolica.

  Kupujete prvo vozilo za dijete koje je potrebno temeljito o svim detaljima, tako da novac nije potrošen uzalud i da ste morali podnijeti neugodnosti.

  Koje boje odabrati kolica za dijete?

  Imala si dijete. Sada biste trebali biti sigurni da raste zdrav i snažan. Obvezno pravilo brige za njega su šetnje na svježem zraku. A što da ih napravimo, ako ne u invalidskim kolicima, što mora nužno biti udobno, visoko kvalitetno i lijepo. Kako odabrati kolica?

  Danas je izbor kolica ogroman. Možete pronaći različite opcije koje vam se sviđaju. Prilikom odabira obratite pažnju i na boju koja ima posebnu ulogu u razvoju djeteta i zaštiti djeteta od vanjskih utjecaja. Kako odabrati boju kolica? I zašto biste trebali odabrati određenu paletu boja?

  Dječak ili djevojčica

  Prije nekoliko godina, boja kolica bila je jednostavna za odabir. Nije postojala takva raznolikost boja kao i sada. Djevojčice su uglavnom kupovale ružičaste ili crvene kolica, a dječaci su kupljeni plavom ili plavom. Paleta boja odmah je potaknula tko je u kolicima.

  Danas je ovo načelo pomalo zastarjelo, iako je i dalje prakticirano. Ali sada je uobičajeno da dječaci pokupljaju kolica tamnije boje (crna, smeđa, tamnozelena), a za djevojčice - svjetlo i svijetlo (crveno, zeleno, narančasto).

  Koje boje kolica za djevojke odabiru?

  opcije:

  Uštedite novac s LetyShops cashback!

  Registrirajte se sada i ostvarite Premium račun.

  • Hvala 3
  • ne prikazuj moje ime (anonimni odgovor)
  • slijedite odgovore na ovo pitanje)

  Popularna pitanja!

  • danas
  • jučer
  • 7 dana
  • 30 dana
  • Sada pročitajte!

   Humanitarni!

   © KidStaff - jednostavno kupiti, pogodno za prodaju!

   Dajte savjete, podijeli, recite

   Korištenje ove web stranice predstavlja prihvaćanje svojih Uvjeta korištenja.

   Kako odabrati boju kolica

   Ako ćete kupiti kolica, svakako želite odabrati model koji će zadovoljiti sve uvjete za udobnost i sigurnost djeteta. Drugi važan čimbenik je njezina boja. Uz estetsku komponentu, pravi izbor boja pomoći će pojednostaviti brigu o dječjem vozilu i čak imati blagotvoran učinak na psiću djeteta. Moguće je odabrati nijansu kočije različitim kriterijima.

   Rodno dijete. Tradicionalno se vjeruje da dječaci trebaju odabrati nijanse plave i plave boje, a za djevojke - ružičaste, zelene i žute boje pogodne su za oba spola. Nježne pastelne boje, "djevojčice", stvarno su lijepe, ali su nepraktične. I tamne i plave kolica mogu izgledati tmurno. Stoga je najbolje kupiti model s dvije boje. Na primjer, ako se od obitelji očekuje da ima dječaka, tada možete zaustaviti izbor na invalidskim kolicima koji kombinira plave i zelene nijanse.

   Markost kolica. Pedijatri preporučuju hodanje s djetetom barem 4 sata dnevno, tako da čak iu mraku ili kad vjetar skine prašinu, roditelji dugo provode s djetetom na ulici. Kolica za kolica, svijetle boje, brzo postaju neuredna pojava, često ih se treba očistiti. Modeli tihi nijansi smatraju se prikladnijima u tom smislu. Na primjer, kolica Peg Perego GT 3 prikazana su u praktičnim bojama: siva, plava, bež i smeđa. Modeli s kućištem sa slikama također pripadaju neželjenim oznakama - nisu vidljivi prskanje i druga mjesta.

   Ugodno dijete. Previše zasićene boje imaju sposobnost privlačenja sunčevih zraka, tako da u vrućoj sezoni u svijetlim kolicima djeca često pate od zagušljivosti. Tiho nijanse ne doprinose zagrijavanju poklopca i ne krše udobnost djeteta.

   Utjecaj na psihu. Psiholozi kažu da boja može utjecati na djetetovu psihu, pa čak i za prirodu djece, tako da unutrašnjost predmeta ne bi smjela biti previše mračna ili svijetla. Takvi tonovi depresivno djeluju na dijete. Trendovi crne kolica mogu uzrokovati stres ili pokvariti apetit djeteta. Žuta boja može izazvati anksioznost djetetu. Pink, kava, bež i pistacija imaju pozitivan učinak na mentalno stanje i raspoloženje.

   Kako odabrati kolica za dijete

   Mnoge buduće majke ne razmišljaju o funkcionalnosti prije nego što odaberu kolica za hodanje, a potom se ispostavilo da većina opcija nije tražena. Ovaj materijal predstavlja praktične preporuke pedijatara o tome kako odabrati pravi kolica za dijete i opisuje postojeće vrste.

   Usporedne karakteristike i glavni važni kriteriji odabira omogućit će pristup rješavanju problema organiziranja šetnje više ponderiran i temeljito. Obavezno pročitajte ovaj članak prije nego što odaberete pravi kolica i to će biti temelj za kupnju stavke kvalitete.

   Koje kolica odabrati bebu

   Kada kupujete kolica za bebe, roditelji bi trebali znati da su kolica drugačije, a moderna djeca obično trebaju nekoliko vrsta "kolica". A glavna stvar ovdje nije da kolica u boji usklađuje s majčinim kaputom, ali i niz funkcionalnih značajki. Uostalom, dijete može koristiti kolica do tri godine.

   Razlikuju se sljedeće vrste invalidskih kolica: ljeto, zima, sve sezone. Drugim riječima, svojstva invalidskih kolica povezana su sa sezonom korištenja. Kakva kolica za odabir bebe - univerzalna ili sezonska, odlučuju sami roditelji.

   Ljetne kolica su mnogo manja od zime i imaju male kotače. Zimski vagoni su teži od ljetnih, budući da su izrađeni od gustijeg materijala i njihovi kotači su veći.

   Prednost svih sezonskih modela je da se mogu koristiti i ljeti i zimi. Da biste to učinili, samo trebate mijenjati kotače koji su uključeni u opći kit, i pričvrstiti ili odvrnuti oblog, koji je također uključen u komplet.

   Pri odabiru kolica za bebu, roditelji, osim "sezonske", trebaju također obratiti pažnju na to koliko kotača ima ova kolica: to je na tri kotača ili na četiri kotača. Smatra se da je vožnja kolica s tri kotača mnogo jednostavnija od one s četiri kotača.

   Kolica su također podijeljena na zatvorene i otvorene. Zatvorene kolica su vrlo prikladne za spavanje bebe prve polovice života i za zimsku sezonu.

   Otvorene kolica su ljetne kolica za djecu od 7 mjeseci do 3 godine.

   Što je pushchair?

   Kada kupujete kolica, preporučljivo je znati da se razlikuju u dizajnu i svrsi. Danas za novorođenčad i bebe do 6 mjeseci kolica su najomiljenija. Oni doista nalikuju kolijevci na kotačima. Kada je potrebno, kolijevka se može ukloniti s kotača stavljajući ih na "sjedeći" blok. Važno je razumjeti kolika je kolica i kolijevka i kako se razlikuje.

   Unatoč činjenici da većina roditelja nakon šest mjeseci mijenja ovu kolica za drugo, njegova popularnost povezana je s prednostima nad ostalim invalidskim kolicima, koje se mogu kupiti dulje.

   Prednost, kolijevka kolica, prema roditeljima, to je da je dijete lako gledati, održavanje kontakta očima, kao kolijevka nalazi na takvoj visini da nije potrebno da se oslanjamo na dijete, dajući mu mirotvorac ili bocu, podešavanje odjeće, šešir, deka,

   Gotovo sve takve kolica imaju meku suspenziju, koja osigurava dobro ublažavanje i mogućnost najdraže ljuljanje djeteta u svim uvjetima. Zbog cjelovitosti košare dijete je zaštićeno ne samo od prašine, već i od raznih vremenskih iznenađenja: vjetra, kiše i snijega.

   I još jedna prednost: s obzirom na pokretljivost modernih roditelja koji ne sjedaju na mjestu, lako se može presavijati, uvučeni u prtljažnik automobila i jednako lako sastaviti, po dolasku.

   Osim toga, beba, posebno novorođenče, može se polagati u kolijevku, spavati, donijeti je na terasu ili balkon.

   Koristeći kolijevku namijenjenu za nošenje djeteta u automobilu, pazite na sigurnosne pojaseve, a za sigurnost djeteta preporuča se postavljanje kolijevke tako da su dječja stopala na vratima.

   Govoreći o nedostacima takvih vagona, ne možemo reći da je stari model velikih dimenzija težine postavljenih u dizalu i na visokim zgradama koristiti ih je teško, unatoč činjenici da su mnogi vagoni bili „hodanje” na stepenicama kotača. U suvremenim modelima invalidskih kolica, kolica, taj nedostatak se eliminira.

   Drugi nedostatak je da je ova kolica dizajnirana samo za prvu polovicu djetetovog života. Nakon šestog mjeseca života, ponekad malo kasnije, mora biti zamijenjen drugim modelom.

   Kako odabrati dobar kolica

   Prije nego što odaberete kolica, morate znati da je to jedna od najpopularnijih modernih vrsta. Njihova popularnost je zbog činjenice da dijete u takvim kolima može biti u različitim položajima, udobnim za njega u ovom trenutku - sjedenje, ležanje ili ležanje.

   Postoji nekoliko vrsta kolica: lagane kolica, namijenjene samo za hodanje, i kolica koja postaju kolica kao rezultat transformacije modela. Tu su i "teške" kolica. Postoje praktične preporuke o tome kako odabrati pravi kolica i većina se može naći u ovom članku.

   Ime "lagane kolica" označava njihovu malu težinu u usporedbi s drugim vrstama kolica. Teže od 8 do 10 kg. Osim toga, roditelji cijene činjenicu da je takva kolica vrlo lako presavijati. Slobodno se uklapa u dizalo, može se spustiti i podizati stubama, presavijati u prtljažniku bilo kojeg automobila.

   Te kolica omogućuju roditeljima da uzmu djecu s njima čak i do trgovina, a da ne spominjemo šetnju gradom. Prikladni su za djecu i odrasle.

   Prije nego što odaberete dobar kolica, odlučite o izgledu i funkcijama.

   Kako odabrati kacigu kolica za dijete

   Lagane kolica su podijeljene na kolica, štapove i kolica, knjige. Prije nego što odaberete kolica za dijete, morate odlučiti što je važnije: mala težina ili funkcionalnost.

   Prednosti kolica za šetnju uključuju lagani okvir, zbog čega se smanjuje težina strukture. Osim toga, obično je opremljen malim plastičnim kotačima i ne-krutom leđom, što također objašnjava njegovu lakoću.

   Roditelji koji koriste takve invalidske kolica zadovoljni su jednostavnom upravljanjem i visokom pokretljivošću, kao i činjenicom da je invalidska kolica nezaobilazna ne samo u automobilu, već iu putovanju u zrak, jer je čak i dopušteno u kabinu zrakoplova.

   U pravilu, uz takvu kolica, beba ima i zimsku kolica.

   Kolica-knjiga - također jedna od vrsta kolica. Međutim, razlikuje se od kolica s kolicima s velikom težinom i velikom veličinom koja otežava pokretljivost kolica i putovanje s njim u javnom prijevozu. Istovremeno, ove kolica su vrlo udobne za stolicu za bebe, koja se, ako je potrebno, pretvara u mjesto za spavanje.

   Parobrod u takvim invalidskim kolicima, uz zaštitnu funkciju, također može poslužiti kao stol za igre. U pravilu, na kolica se pričvršćuje zagrijan pokrov za dječje noge, košaru za igračke u koje se stavljaju i kupuju, pokrivač za kišu, pa čak i mreža protiv komaraca.

   Unatoč veličini, takva kolica brže se kreću od kolica za trčanje. O tome kako odabrati pravu štapiću kolica i hoćete li mu dati prednost, kasnije razgovarajte u članku.

   Kakva šetačka kolica za šetnju bolje je odabrati za dijete

   Koje kolica je bolje odabrati - ovo pitanje odgovara sam roditelji, ovisno o mogućnostima prijevoza i financijskoj situaciji obitelji. No postoje recenzije već održanih roditelja. Oni će vam reći koja kolica trska odabrati za dijete i na koje točke trebali platiti zatvoriti pozornost.

   Pri kupnji kolica slušajte preporuke roditelja koji ga već imaju:

   1. Budući da odrasla dijete sjedi u kolicima s užitkom, najprije obratite pažnju na kvalitetu sjedala. Ako je dijete upravo počelo sjesti, odaberite kolica s krutom stranom za normalni razvoj kralježnice. Kolica s mekim sjedalima i bočnim pločicama najsigurnija su za djecu, što će uštedjeti dijete u slučaju slučajnih udaraca na okviru. Osim toga, u ovim invalidskim kolicima možete postaviti sjedalo u položaj prema majci i licu majke. Položaj sjedala određuje koji kolica za kolica odabrati za različite sezone godine.
   2. Prilikom odabira sigurnosnog pojasa prednost se daje pojasevima od pet točaka.
   3. Prije nego što odlučite koji kolica odabrati, obratite pozornost i postoji li mehanizam u kolicima kako bi se spriječilo slučajno presavijanje.
   4. Prilikom odabira kolica, ne zaboravite da su ručke čvrste i odvojene. Ako kolica imaju čvrstu ručku, možete nositi dijete jednom rukom.
   5. Ako kolica imaju dvije zasebne ručke, visina se može podesiti tako da je udobna za četke.
   6. Poželjno je da ručke kolica budu izrađene od mekane plastike ili pjenaste gume, koje su lijepe da se drže u ruci.
   7. Obratite pažnju na kotače - one su jednake ili dvostruke. Dvije kotače lakše se kotrljaju u snijegu od pojedinačnih kotača.
   8. Kolica za štakora obično imaju male plastične kotače i ne-kruta leđa, čineći ih vrlo laganim.

   Dakle, već ste shvatili da je glavna prednost kolica je njihova lakoća i kompaktnost, a nedostatak je nedostatak krutog leđa, što je loše za dječju kralježnicu. Osim toga, mala veličina i nevažna amortizacija, koja ne spasava kolica od trese na nebijelim cestama, dobar su razlog činjenice da se takva kolica kratko koriste. No, istodobno, kolica nisu namijenjena dugim šetnjama. Ovo je čarobni štapić za kratke udaljenosti - izlete s djecom na igralište, posjet i trgovine. To su glavne preporuke za koje je bolje odabrati kolica za dijete, a izbor je, kao i uvijek, tvoje.

   Kako odabrati bebin prijenosni transformator za dijete

   Pored gore navedenih invalidskih kolica, roditelji mogu kupiti pretvarajući kočije za bebu. Ove kolica su međusobna opcija između kolica, kolica i kolica. Štoviše, iz kolica, lako ga je pretvoriti u kolica i od kolica - u kolijevku. Drugim riječima, kupnjom takve kolica, dobivate priliku da ne kupujete novu kolica kada dijete odrasta. Prije nego što odaberete kolica za transformatore, upoznajte se s osnovnim funkcijama.

   Prijevozni kotač namijenjen je djeci od rođenja do tri i čak četiri godine. Zbog činjenice da ima mnogo dijelova koji se mogu ukloniti, ovisno o potrebama djeteta i dobu godine, moguće je prilagoditi ga svemu što dijete treba u ovom trenutku.

   Prije nego što odaberete kolica za bebe, molimo imajte na umu da transformatori obično zauzimaju više prostora od kolica, ali manje od kolica. Unatoč velikoj veličini, njihova je težina otprilike jednaka težini kolica.

   Prednost transformatora je sposobnost prilagodbe potrebama djeteta i osjećaj udobnosti, budući da se leđa može ugraditi na najfiziološkije mjesto za razvoj djetetove kralježnice. Čak i ako dijete sjedi iznenada zaspati na šetnji, lako se postavlja i okreće kolica u kolijevku.

   Osim toga, unatoč masivnosti, kada se preklopi, takva kolica ne zauzimaju puno prostora.

   Nedostatak transformatora, kao što je već spomenuto, njihova je masivnost, kao i težina. Oni su niska kolijevka, slaba amortizacija i nesavršena mogućnost da ljuljaju dijete. Osim toga, zbog kompozitnog dizajna takvih kolica hladnijim od ostalih modela, oni su gori od kolica za invalidska kolica koji štite dijete od prašine i različitih vremenskih iznenađenja.

   Prije nego što odaberete kolica za dijete, pročitajte recenzije roditelja koji posjeduju transformatore:

   1. Roditelje koji koriste takve invalidske kolica preporučujemo da posebnu pažnju posvete sigurnosnim pojasevima koji su uključeni u ukupni paket, dajući prednost pred pet točaka.
   2. Da biste stalno pratili bebu s zatvaračem, kupite prozorske prolaze.
   3. Provjerite kako ide kolica, bez obzira je li to u vašoj moći.
   4. Da biste spriječili alergiju kod djeteta, odaberite kolica s prirodnim unutarnjim premlaćivanjem.
   5. Za pravilan razvoj kralježnice djeteta, kupite kolica s okvirom naslona na krutoj osnovi.
   6. Nemojte zaboraviti obratiti pažnju na prisutnost reflektora svjetla, jer ćete koristiti kolica ne samo tijekom dana.

   Kako odabrati kolica za bebe "3 u 1"

   Prije nego što odaberete kolica s 3 in 1, važno je razumjeti da se može koristiti od samog rođenja djeteta do kraja razdoblja rane dobi (tri godine). Dok beba ne zna sjediti, kolijevka se instalira na podvozje, i nakon što je naučio sjesti, hodnik. Prednost takve kolica je da ne morate kupiti drugu kolica. Nedostatak je da je kolijevka u ovoj kolicima manja nego u klasičnom kolu, a hodnički je blok viši nego kod kolica.

   Čak i prije nego što odaberete kolica za bebe "3 u 1", morate znati da je to neophodno za one roditelje koji vole voziti u svom automobilu. U kolekciji se nalaze kolijevka, pješački blok i auto sjedalo za novorođenče koje se mogu montirati na kućištu. Glavni nedostatak takve kolica je mali kolijevka.

   Razlike vagona "2 u 1" od "3 u 1". Oba su univerzalna kolica koja se mogu koristiti od neonatalnog razdoblja do ranog djetinjstva.

   Međutim, da biste odgovorili na ovo pitanje, trebate razmišljati o tome zašto je invalidska kolica dobila ime transformatora. Da, jer je njezina univerzalnost usko povezana s preobrazbom. Postoje dvije vrste transformatora:

   • s minimalnom transformacijom - kako bi kolica s kolica do kolica za novorođenčad trebali samo širiti leđa vodoravno i staviti nosilac omotnice na vrh (mekan, bez zasuna i pričvršćenja odozdo);
   • sa složenijom preobrazbom - morate se pomaknuti i gurati mjesto za spavanje.

   Kolica "2 u 1" su drugačije uređena. Da biste takvu univerzalnu kolica pretvorili iz kolica u kolica za novorođenčad, trebate samo ukloniti kolijevku, a zatim staviti šetnju na šasiju ili, obrnuto, ukloniti šetnju i staviti kolijevku.

   Kolica "3 u 1" nemaju dva bloka, već tri: kolijevka, hodnik i sjedalo za auto. Svi ti blokovi mogu se koristiti po potrebi.

   Koje kolica za boju odabiru za dječaka i djevojčicu

   Pitanje koje boje odabrati kolica, uopće nije bilo prikladno, bilo je jasno svima: ružičasta za djevojku, plavu za dječaka. Danas su ti stereotipi zastarjeli. Možete kupiti dječju kolica bilo koje boje, na primjer, moderan u tekućoj sezoni. Jedina stvar je da roditelji vole kupiti više nježne ili svijetle boje za djevojke, a tamnije one za dječake. Bilo mi se svidjelo ili ne, rodni stereotip se osjeća čak iu ovome.

   Pri odabiru boje kolica, roditelji žele znati ako to utječe na dijete koje u njemu provede nekoliko sati dnevno. Hoće li dijete u crvenom kolu postati agresivno, neće li dijete postati depresivno, čiji roditelji vole kočiju na sivoj, a osobito crnoj. A sada, sve više i više pitanja proizlaze o tome koja boja kolica odabrati za djevojku i na koju treba obratiti pozornost.

   Prema istraživačima koji su uključeni u ovaj problem, psiha i karakter djeteta mogu doista utjecati na boju, ali ne i sama kolica, ali njezin unutarnji ukras. Dakle, odabir kolica za bebu obratite pažnju na shemu boja. Postoji mišljenje da pastelne boje imaju pozitivan učinak na dijete: bijele, kave, ružičaste, itd.

   Govoreći o boji kolica, želio bih izraziti svoje mišljenje o crnim kolicima koja su se pojavila na tržištu. Ne tvrdim da je ta boja često potrebna za stvaranje određene slike odrasle osobe. Ali... osim bebe, jedva rođene, uživajući u svjetlini svijeta i zlatnim zračenjima sunca, trebate kolica boju noći sa svojim depresivnim raspoloženjem? Jednostavno ne mogu vjerovati da će se ljubavna majka dijete usuditi nositi na takvom kolijevku. I za nezanimljivu, naravno, ova boja je vrlo povoljna: ona je najizazovanija i ne možete se brinuti za takav prijevoz: oni ne razumiju hoće li se oprati ili ne. Ušteda vremena, napora, energije i čak deterdženata...

   Pri odabiru kolica za bebu, ne zaboravite da kolica tamnih boja, poput vrlo svijetlih, apsorbiraju sunčeve zrake, a u njima dijete će biti toplije nego u kolicima ne tako prekomjerne boje.

   Ako govorimo o modi na bojanju kolica najnovijih modela, onda na svojim kapuljačama već možete vidjeti sve vrste crteža, sve do remek-djela svjetske slike, ponekad vrlo velike veličine. Vjerojatno vrijeme nije daleko kad će vizir biti ukrašen portretom bebe, a ne Mona Lise.

   Svi vodeći proizvođači invalidskih kolica iz različitih zemalja svake godine pokušavaju ažurirati najpopularnije modele "prijevoza" za djecu. Najčešće se ta ažuriranja odnose na funkcionalnost kolica i njihovih boja. Na primjer, 2018. godine ponudili su svijetlo plavo, bež, plavo s bijelim i svijetlim kolicima i aqua bojama koje su proizveli razne inozemne tvrtke - od talijanskog Peg-Perego do njemačkog Hartana. Stoga se ne biste trebali previše usmjeriti na pitanje kolika je boja kolica za dječaka, bolje je slijediti modne trendove.

   Nedostatak takvih invalidskih kolica je njihova visoka cijena, a prednost je upotreba svih inovacija tehničkog napretka, a za majke koje prate modu, želju da zadrže korak s njom čak i za vrijeme skrivanja malog djeteta.

   Da bismo shvatili kako su savršeni moderni modeli invalidskih kolica, želio bih dati uzorak oglašavanja, barem za jedan od njih. Na primjer: - "Njemačka kolica Gsoo Primo Shop i Drive imaju ugrađeni zabavni sustav opremljen zvučnicima. Možete slušati bajke, glazbu, spojiti iPod, iPad ili player. Ovo uzbuđenje ne završava tamo, jer je ova kolica pogodna čak i za noćne šetnje zbog LED svjetiljke na cesti... "

   Inovacije u modernim invalidskim kolicima

   Od inovacija u modernim invalidskim kolicima najnovijih modela, može se primijetiti da mnogi roditelji vole invalidska kolica s "disanjem" neimpregniranim tkaninom koja štiti od kiše ili snijega pomoću pokrivača kiše.

   Kaveza u invalidskim kolicima najnovije mode može se otkopčati kako bi se uklonio efekt staklenika u vrućem vremenu.

   Pored standardnih setova - vrećica za roditelje i kišni ogrtač - u suvremenim invalidskim kolicima, dodani su novi pribor, uključeni u osnovni set ili dodatno kupljeni na zahtjev roditelja. To uključuje: suncobran s UV filtrom, spojku ili rukavice na rukohvatu kolica, koje su potrebne u različitim godišnjim dobima godine.

   Kombinacija aluminijuma i plastike u kućištu čini suvremenim kolicima laganu i pružaju visoku upravljivost.

   Neki modeli imaju SOFT način, zahvaljujući kojem hodanje s djetetom može biti udobno, čak i kad cesta ostavlja mnogo želje.

   Koji su kriteriji za odabir kolica

   Morate znati o kriterijima za odabir kolica i što roditelji trebaju razmisliti prije kupnje. Naravno, prije svega o dobi djeteta, za koju kupuje kolica. Budući da se kolica često kupuju prije nego što se dijete rodi, trebate kolica za spavanje, ona u kojoj imate kolijevku. Poželjno je da je ova kolica zatvorena. Možete kupiti kolica s mogućnošću transformacije, da biste je koristili do kraja ranog doba. Ili, kada dijete uči sjesti, morate kupiti još jedan za njega, već kolica.

   Jednako je važna veličina kolica i njezina težina, hoće li ući u dizalo, hoće li se lako prevladati uske prolaze s njim, bez obzira na to možete li se nositi s njim ako imate problema s dizalom.

   Obratite pozornost na kolo kolica, njegovu prohodnost, stabilnost i upravljivost.

   Provjerite kako kolica naboravaju. Imate li ovaj proces zbog nedostataka u dizajnu koji uzrokuju negativne emocije.

   Pokušajte shvatiti odgovara li takva kolica u vašem automobilu.

   Kada kupujete kolica, sjetite se da će ga dijete trebati u različitim godišnjim dobima. Kakva kolica za koju je sezonu poželjna, već znate. I u izvan-sezoni u kapricioznom vremenu (kiša ili snijega), koristite polietilenski pokrov, koji je ili predviđen u konfiguraciji kolica ili kupljen zasebno.

   Obratite pažnju na kapacitet torbe za stvari, dostupne u kolicima: da li se uklapa u sve što namjeravate nositi s vama.

   Provjerite sigurnosne pojaseve pomoću kojih ćete popraviti dijete tijekom hoda.

   Pogledajte ima li kolica s reflektirajućim dijelovima, zaštitnim poklopcima itd., Kao i kvalitetom kočnica.

   Ukratko, prije kupnje kolica, pročitajte o značajkama različitih opcija i saznajte koja je od njih najprikladnija.

   Šetnje u kolicima spriječavaju razvoj djeteta?

   Na prvi pogled, čini se vrlo čudnim pitanjem, jer danas teško možeš pronaći dijete koje raste bez kočije. Od trenutka pojavljivanja prvog prototipa modernog kolica, majke nose bebe na različite položaje: tako da bi njihovo lice bilo okrenuto majci ili da bi beba gledala naprijed, a da nije vidjela majčino lice.

   Čini se da je naprijed bolji jer dijete poznaje svijet. Na kraju, on vas već vidi cijeli dan. Ali cesta kojom vozi, ljudi koji prolaze, kod kuće, itd. Promatraju samo tijekom šetnje, a to će proširiti svoje horizonte. A ti u ovom trenutku, razmišljam o svom, "odmori" od komuniciranja s bebom, razgovarajući na mobilnom telefonu sa svojim prijateljima.

   Međutim, prema škotskim znanstvenicima, djeca koja sjede licem prema naprijed obično se sporije kreću od svojih vršnjaka, koji se kreću prema majci. Imaju viši stupanj anksioznosti čak i kad odrastu. Nakon intervjuiranja 2.722 roditelja, znanstvenici su došli do zaključka da je to zbog činjenice da samo 11% roditelja razgovara s bebom okrenutim prema naprijed. A budući da se u prvim godinama života mozak razvija i stvaraju se društveni odnosi, kontakt s roditeljima jednostavno je potreban za dijete. I ne samo kontakt, već izraz ljubavi i njege, nježnosti, ljubavi, pozornosti. U svemu tome, mozak treba oblikovati kanale koji kontroliraju stres i oblikuju društvene veze. Od trenutka rođenja do tri godine broj takvih veza raste 20 puta brže nego u drugim dobnim razdobljima. Pokazalo se da nedostatak ljubavi i ljubavi nepovoljno utječe na razvoj mozga, popraćeno povećanom razinom anksioznosti, nesposobnosti za ulazak u društvene odnose.

   No, ako je lice djeteta u invalidskim kolicima okrenuto odrasloj osobi koja komunicira s djetetom i ne skriva svoju ljubav, dijete je dobro raspoloženo i osjeća se zaštićeno. Izlaganje stresu takvog djeteta je minimalno. Kao rezultat toga, dalje u ovoj djeci, kardiovaskularne bolesti i odstupanja od neuropsihijskog sustava razvijaju se mnogo rjeđe nego kod beba koje poznaju svijet u invalidskim kolicima "lice naprijed".

   Prema znanstvenicima koji su proveli ovu studiju, od djece koja hodaju u kolicima "lice naprijed", raste "tjeskobni" odrasli. Obzirom da dijete dnevno provodi nekoliko sati u invalidskim kolicima (na primjer, u Velikoj Britaniji, u prosjeku, do dva sata), potrebno je razmišljati o tim nalazima znanstvenika pri kupnji dječjeg kolica.

   Znanstvenici su također otkrili da ako je dijete već dugo u kolicima ili dječjim sjedalima, to može biti jedan od razloga za zakašnjenje u razvoju govora i razvoju praktičnih vještina koje će dodatno utjecati na socijalizaciju djeteta i njegovu školsku izvedbu. Takvo dijete, unatoč visokoj razini intelektualnih sposobnosti, može postati zaostajanje.

   Stoga, bez obzira koliko su mame i tate uglavnom "imobilizirali" dijete, a najčešće zbog vlastite udobnosti, sjetite se da je pokret život, a kolica su samo sredstvo za prijevoz do onih mjesta gdje se dijete može samostalno kretati.

   Da, pokret je život. A za kretanje nije nužno potrebno kolica. Dijete se kreće prije nego što se rodi: fetus se kreće, obavještavajući nas da živi. Novorođenče započinje maratonsku udaljenost da pobjegne od sebe, mijenjajući se svaki dan. Rođenje je samo početak za sve bebe, početak novog života, bez ograničenja utrobe, slobodu razvoja djeteta. I kako će se dijete razvijati ovisi samo o onima koji su u njegovoj blizini i kako razvijaju dijete.

   Pogledajte savjete pedijatara o tome kako odabrati kolica u videu, koja opisuje najvažnije kriterije i temeljne funkcije: