Suptilnosti odabira odjeće za novorođenčad u veličini

Zdravlje

Bliskiji i bliži je taj sretan trenutak kad pritisnete svoje malo čudo na prsa. Za njegovo rođenje, sve je spremno: ugovor s bolnicom je potpisan, krevet i kolica kupljeni, ime je odabrano. Ali što da nosi bebu u prvim danima i tjednima svog života? Koja veličina odjeće za novorođenčad odabrati?

O tome je pisano mnogo - kako u knjigama tako i na Internetu. Možda ste već dobili savjete od iskusnijih djevojaka i sestara. No, kako pokazuje praksa, u vijećima se malo koristi, a pitanje izbora dječje odjeće ostaje otvoreno. Pokušajmo to pojasniti.

Značajke veličine odjeće za novorođenčad

Da bi se utvrdilo koja je veličina odgovara mrvicama, moguće je tek nakon rođenja. Tijekom trudnoće možete nadzirati rast djeteta kroz ultrazvuk, ali nijedan uređaj neće vam reći točnu visinu i težinu djeteta.

Najčešće, djeca rođene imaju visinu od 48-53 cm. U isto vrijeme, dječaci se rađaju malo više od djevojaka, a to bi također trebalo uzeti u obzir.

Odjeća za novorođenčad odabiru se u skladu s rastom djeteta.

Najmanja veličina je 50. Slijedi dodavanje svakih 6.

Glavne veličine izračunate na novorođenčadi:

 • 50 - dizajniran je za preranu ili vrlo malu djecu i, u pravilu, nije prikladna za prosječnu djecu rođene 39-42 tjedna. Čak i ako je rast djeteta kod rođenja bio 50 cm, trebali biste kupiti sljedeću veličinu.
 • 56 - takva odjeća će biti prikladna za novorođenče (50-53 cm) i služit će mu tijekom prvog mjeseca njegova života.
 • 62 - obično bebe rastu do ove veličine do drugog mjeseca, a posebno velika djeca mogu ga nositi odmah nakon rođenja.

Vrste dimenzionalnih rešetki

Iznad mi predlažemo najpopularniji ruski dimenzionalni sustav dječje odjeće, ali ako naručujete odjeću iz inozemstva, možete susresti sustav po mjesecima:

 • 0-3 mjeseca - namijenjeno bebama 50-56 cm;
 • 3-6 mjeseci nije vrlo prikladna veličina odjeće za novorođenčad, odgovara ruskom 62 i 68;
 • 6-9 mjeseci;
 • 9-12 mjeseci.

Također u Europi postoji takva oznaka:

 • 0/3 - odnosno 0-3 mjeseca;
 • 3/6 - 3-6 mjeseci, itd.;
 • 6/9;
 • 9/12.

Ovaj sustav rijetko se koristi u Rusiji. Češće s domaćim proizvođačima mogu zadovoljiti veličinu:

 • 18 - za novorođenčad;
 • 18-20 - za mjesečnu ili vrlo veliku djecu;
 • 20-22, itd.

U nastavku se nalazi sažetak tablice koja prikazuje ne samo oznake veličine na naljepnicama, već i podatke o visini, opsegu abdomena i ostalim parametrima bebe koja je pogodna za određenu veličinu.

Tablica veličine odjeće za novorođenčad

Tablica prikazuje veličine za bebe do godinu dana. Dakle, možemo izvući sljedeće zaključke.

 1. Za novorođene bebe odjeću veličine 56, 18 ili 0/3 najbolje je.
 2. Za prerane bebe težine 1-2 kg, 50. ruski će učiniti.
 3. Za vrlo velike bebe težine više od 4 kg, vrijedi kupiti 62 veličine odjeće za novorođenče (ili 20).

Veličina kape za bebu

Kapica je obvezni atribut dječjeg ormara. Kapica, tankoslojni šešer za hladne vremenske uvjete ili topao vruće odjeće - na ovaj ili onaj način dijete treba šešir i ljeti i zimi.

Veličina poklopca za djecu određena je opsegom glave. Tablica prikazuje približne parametre:

Stoga je bolje da novorođenče kupi kape i tanke kapice veličine 35, a gusta zimska kapa mogu se kupiti više - 40.

Veličina čarapa i cipela

Novorođene cipele su beskorisne, imat će dovoljno toplih čarapa. Prve cipele će biti potrebne kada beba pokuša ustajati na vlastitim nogama, to jest ne prije 6 mjeseci.

Čarape, možete odabrati, voditi po duljini stopala beba. Obično je oko 8 cm, ali ponekad je bolje kupiti čarape malo više, inače beba će stalno baciti ovaj komad odjeće s nogu.

Ponekad na prstima su sljedeće oznake: 0+, 0-3, 3-6. Za novorođenče je bolje odabrati veličinu od 0+ (cca. 8 cm), ali možete uzeti čarape za rast - 0-3 (oko 10-12 cm).

Za prerane bebe neki proizvođači nude čarape duljine 6 cm, ali ih je teško zadovoljiti za prodaju.

Značajka odabira odjeće za novorođenčad

Idete u trgovinu za kupnju, budite spremni da želite kupiti pola stvari koje vam se sviđaju odjednom. Nemojte se prepustiti emocijama, inače ćete se zbuniti zbog toga što ćete učiniti s hrpom nepotrebnih i neugodnih, ali sasvim novih dječjih odjeće.

Slijedite pravila u nastavku.

 1. Preporučljivo je kupiti odjeću za novorođenče, ukrašeno. Takvi modeli ne povređuju osjetljivu kožu bebe.
 2. Izbjegavajte munje! Bolje kupiti stvari na gumbima.
 3. Izaberite stvari samo od prirodnih tkanina (pamuk, posteljina).
 4. Nemojte kupovati toplu odjeću iste veličine kao ostatak. Bolje je kupiti odijelo 1-2 veličine veće.
 5. Ispišite i uzmite sa sobom u trgovinu tablicu dimenzija za novorođenčad.
 6. Zapamtite da se odjeća s istim oznakama može značajno razlikovati od drugih. Ako će vam 56 veličina odjeće novorođenčadi jednog proizvođača biti vaše dijete samo, to nije činjenica da će mu odgovarati odjeća drugog proizvođača iste veličine. Na primjer, stvari GAP i Zvezdochka su male, a britanska tvrtka NEXT objavljuje stvari malo više nego što je naznačeno na naljepnici.
 7. Nemojte kupiti puno odjeće odjednom. Prvo, isprobajte 1-2 stvari i odlučite što vam je više prikladno (tip spojnice, stil, tvrtka, model).

Kada biste trebali kupiti odjeću za bebu?

Imat ćete dosta vremena za dućan za djecu. Ali kada to učiniti najbolje? Odmah nakon drugog rasporedenog ultrazvučnog pregleda, kada bebin seks postaje poznat, ne vrijedi trčati u trgovini, ali ne morate privući do 40-41 tjedna tijekom kampanje. Nakon porodiljne bolnice nećete imati vremena za kupovinu, a 2-3 tjedna najvjerojatnije ćete biti prisutni kod bebe.

Naravno, otac ili baka djeteta mogu kupiti odjeću za bebe, ali zar ne želite hodati između police i odabrati najljepšu "miraz" za bebu?

Općenito, možete kupiti odjeću u bilo koje vrijeme. Bolje je to učiniti nakon trećeg ultrazvuka, jer će pokazati koliko će vaše dijete biti. Ali ultrazvuk neće dati točne garancije, stoga nemojte kupiti odjeću 50. veličine i kupiti 56. na minimumu.

Ako liječite superstitious majke koje se boje da kupuju bebe stvari prije rođenja, onda pokušajte smiriti. Ako vam to ne smeta, možete promijeniti skrb o mirazu na ramenima muža ili majke. Ili stavite ikonu sv. Nikole Čudotvorca u sobu, zamolite ga za pomoć i idite u dućan na svoju ruku. Najvjerojatnije će svi tvoji praznovjerni strah biti uzaludni.

Koliko odjeće i veličine treba novorođenče?

Nemojte tražiti da odmah kupite cijelu trgovinu. Sjeti se da dijete raste vrlo brzo i može se dogoditi da nekoliko puta niste nosili neke stvari. Pored toga, vaši rođaci sigurno će vam i vaše novorođenče stvoriti čudesnu novu odjeću.

Po prvi put imate dovoljno ovog seta:

 • odijela ("mali ljudi", skliznuti) - 4-5 komada;
 • tijelo - 3 komada;
 • hlače - 2 komada;
 • čarape - 2-3 para;
 • Kape - 1-2 komada;
 • anti-ogrebotine rukavica - 2 para;
 • topla bluza ili zagrijanih odijela - 1 komad.

Za zimsku djecu treba dobiti:

 • topli sako za šetnju - 1 komad;
 • topli šešir - 1 komad;
 • topla vunena čarapa - 1 par.

Dječja jesen-proljeće će trebati:

 • demi-season jumpsuit - 1 komad;
 • kapa - 1 komad.

Kao što možete vidjeti, ne toliko. I ne pokušavajte kupiti sve stvari minimalne veličine od 56. U nekima od njih dijete se ne smije penjati. Bolje je dobiti polovicu veličine od 56 i pol - 62. U ovom slučaju, čak i ako se 62 čini važno za vaše dijete, to se može ostaviti za rast.

zaključak

Unatoč činjenici da su moderni proizvođači prevarili šalter dječjih trgovina sa svim vrstama stvari, čineći savršen izbor je vrlo težak. Tablica veličine odjeće za novorođenče trebala bi biti s vama kad kupujete za djecu, ali ona neće uvijek moći pomoći.

Isprobajte! Kupite stvari od različitih proizvođača i tvrtki i pogledajte koja veličina odgovara vašem djetetu i što mu najviše odgovara.

Koja veličina odjeće za kupnju novorođenčeta?

Zanimljive rasprave

komentari

Ovdje se bojim toga :-)))

56, jedva da će se rast rasti više

smo uzeli 56 i 62. Rođen 51 rast, ali sve nositi i ništa)))

Uzmi malo 56 i malo 62 i vidjet ćemo :)

Ako ne predvidite veliko dijete, uzmite p56, dobro, jedan ili dva u bolnici. Djeca odrastaju vrlo brzo, stoga nemojte uzeti puno sitnih stvari. Za mene je bilo prikladno skliznuti jer je leđa prekrivena, ništa se ne uklapa. I kad sam stavio na klizače, oni stalno kliznu dolje, a bluze su se popeli. Ovo je također nezgodno za djecu. imaju nježnu kožu i nabore na odjeći koju osjećaju. Jedini prikladan klizač za mene je prikaz koji je pričvršćen gumbima na vješalicama

Hvala na detaljnom odgovoru! Mislim da ću se zaustaviti na odjeći i uzeti 2 veličine odjednom :-)))

Postoje standardne veličine - 50, 56 i tako dalje. Nitko sigurno ne zna koliko će se dijete roditi (nakon svega, ultrazvuk daje približnu težinu.

Moja je kćer rođena 50 cm, sve moje odjeće su kupljene u veličini 56. I za 2 tjedna smo već odjeveni 62 veličine.

Da bi odjeća bila dobro na djetetu, učinio sam to: nisam kupio bodysuits i male ljude (kao što su oni jasno ograničeni u visini), ali bluze i komadići. Ako je odjeća velika - hlače se izvuku; i ako je beba velika i veličina je preblizu njega, malo je donio hlače i OK. (Hlače u svakom slučaju široka su mekana elastična).

A kad sam već kupio odjeću veličine 62, uzeo sam oba bodysuits i male ljude, jer sam već znao visinu moje bebe))

Da. Ovdje prije no što su bebe preplivale i nije bilo problema s veličinom :-)))

To ovisi o vrsti djeteta))) 54 cm odjeće došlo nam je.

Uzmi 56. rast, ali malo, po prvi put, i 62. rast previše, zatim usmjeriti i kupiti nešto drugo što nije dovoljno. Moja je kćer rođena 53 cm, a kod 1 mjeseca već 58, pa je 56 rast samo mjesec dana bila mučena

Vidi također

Mama, hvala))))) Možda sam prerano s tim pitanjem, ali nakon određivanja spola na ultrazvuku djece, ne mogu vam pomoći - razumljivo je da ćete najprije pokušati napraviti zdrave blizanke, ali su previše cool i prodati ih.

U 32. tjednu težimo oko 2 kg ultrazvukom, što neću znati kao rezultat)), ali sudeći prema tim podacima je mali. U tom smislu, pitanje je, veličina 52 će biti optimalna za odjeću? Djevojka kaže.

Pozdrav djeci! Naučite neiskusne kako odabrati odjeću za novorođenče)). Već su počeli polagano pripremati miraz, ali u trgovinama mi daju različite informacije. Ta 56 veličina nudi, a zatim čak 50. Ponekad 62 odmah, a oni to kažu.

Danas sam izabrao prvu odjeću za bebu, a ja sam se zbunio))) Iz nekog razloga sve je to veliko i neshvatljivo)) Bojim se da ću sada kupiti stvari, a kad beba rodi, ona će potonuti u njih))) u.

Mama, hvala! Pa, prepoznala sam spol bebe, a sada mirom slobode mogu kupiti odjeću. Po dolasku u trgovinu, ne mogu odlučiti koja je veličina koju treba poduzeti. 56 - Čini se da je dovoljno tjedan dana. 62-68.

Djeca rastu brzo. Postoji mnogo novih beba odjeće (za bebe), 0-3 mjeseca, 3-6 mjeseci itd. Koje veličine odjeće koju ste kupili za dijete prije rođenja: 1) samo za novorođenče, a ostatak je kupljen u toku rasta.

Dakle, većina djece rođena je visoka od 50-56 cm, pa ako nemate razvojno zaostajanje ultrazvukom, ne kažu da je dijete malo i ako rodite na vrijeme, najvjerojatnije će biti prva veličina vaše bebe.

Pozdrav svima, djevojke! Jučer, u trgovačkom centru, naišao sam na impresivnu trgovinu Modis, odjeću koja je sve u kvaliteti i izgledala tako - za moj ukus, ali imali su liniju za novorođenčad. Cijene su normalne (tijelo za 240 str.

Djevojke, recite mi, molim vas, i koje veličine trebaju kupiti odjeću za bebu po prvi put? Počeli su pogledati mogućnosti u online trgovinama, uglavnom najmanjoj veličini od 56, ali kako to shvaćam, nije puno odjeće takve veličine.

Djevojke, hello! Pišem svoje napomene "vruće na pete" da je najbolje kupiti novorođenče. Ne dajem potpuni popis, samo moja vlastita zapažanja o standardnom popisu. Možda će netko doći u ruci. 1) Pashashenki, košulje - korisna stvar. Ali morate kupiti.

Koje veličine odjeću kupiti za novorođenče.

komentari

Imam troje djece i svaki put kad sam bio ispražnjen, nisam pogodio veličinu odjeće. Ali kad je rođena Dasha, njezin je suprug kupio odjeću za nju. I pronašao je najjednostavnije rješenje. Da budem iskren, bio sam iznenađen.

Kupio je malomerki setove (ruske mreže) 86 s regulacijskim gumbima. Veličina haljine 86 lako je postala veličina 62. Polu-kombinacija je jednako tako lako umanjena.

I u stvari, trebate pogledati veličinu odjeće haljine ovisno o zemlji proizvođača (neki čak i uzeti u obzir težinu djeteta :))

Uzeo sam posebno na ekstrakt stvari 56 veličine. Sve ostalo je 62. Dijete će odrasti u jednom mjesecu, pa ako su stvari malo velike, to nije zastrašujuće.

Također sam pretrpjela u mom vremenu - kupiti ili ne 56 veličine. Prva kćerka bila je velika - 55 cm, ovo je obećavalo manje, i to se dogodilo. Drugi je rođen 50 cm, a 56 p. Gotovo nisam prihvatio.

U katastrofama smo potopili u veličini 62. Kao hitan slučaj, 56 je bilo kupljeno dodatno - nosili su ih gotovo u trajanju do 2 mjeseca. Zato je na vama, možda je bolje kupiti kasnije, ako napravite male

Vidi također

Sada, ne u Rusiji, u trgovačkom centru sam vidio odjeću za novorođenčad bez ukazivanja na rast, samo nekoliko mjeseci. možda sam zaboravio nešto od rođenja najstarijeg sina, ali to mi se činilo toliko sitnim! Pogriješio sam. Za usporedbu, dio naplate.

Majke djevojaka, reci mi koliko je viso da kupim ljetne haljine za djevojke 9-13 mjeseci? sada nosimo 44 veličine (visina je oko 65-66 cm), tjelesna građa je prosječna. Želim kupiti veličinu od 52/80, ali mislim, hoće li haljina biti široka.

Molim vas, recite mi kakvu odjeću i koliko vam je potrebno kupiti za iscjeljenje novorođenčadi i po prvi put !? Rodite se u rano ljeto. Htio bih nešto kupiti i držati je u rukama) Hvala!

Djevojke, sve dobre večeri. Recite mi odjeću za malu veličinu koju kupite? Čini se da je već rođen, ali posljednji put nisam ništa kupio ((gledam na veličinu 56 i ne mogu vjerovati da su pupsi toliko mali)))))))

Djeca rastu brzo. Postoji mnogo novih beba odjeće (za bebe), 0-3 mjeseca, 3-6 mjeseci itd. Koje veličine odjeće koju ste kupili za dijete prije rođenja: 1) samo za novorođenče, a ostatak je kupljen u toku rasta.

Kupit ću sina odijelo i set za sljedeću zimu, ali ne mogu odlučiti o veličini. Sada visina je 90cm, 2g.3cm. Vjerojatno će 98-104 stražnjica biti? Je li vrijedno uzimati 104-110? Ja ću uzeti lassie ili reim, možda kerry.

Dobar dan! Djevojke koje su naredile sljedeću odjeću za lalek - kopče, tijelo. koja si veličina poduzela? Sada sam pogledao, a najmanji 62 cm. Prvom sam imao 56 i nešto 52 povezano. Ovdje je.

Djevojke recite mi u kojoj veličini odjeću za bebe nose u 5 mjeseci? Samo želim sakupljati male stvari za dječaka iz disfunkcionalne obitelji, ne komuniciram s majkom, ne mogu razjasniti veličinu stvari koje ću joj proći kroz svoje.

Djevojke, pomoć! DA u ožujku. Potpuno zbunjeno - 56 ili bolje 62? Često pišu da se 56 godina popela samo u rodilištu, a odmah su promijenili odjeću u 62. S druge strane, ima i manje.

Djevojke, majke blizanke, koje veličine odjeće koje ste poduzeli za prva 3 mjeseca? U kojoj veličini? Ovdje se polako počinjem pripremati, sakupiti miraz. I sa odjećom imam samo nered. Kupio sam sljedeće veličine tijela za bebe.

Odabir odjeće za novorođenče

Mnogi budući roditelji zabrinuti su za pitanja: koja veličina odjeće trebate kupiti novorođenče, koliko vam je potrebna odjeća u bolnici, koliko često trebate kupiti nove stvari. Sigurno, prijatelji i roditelji daju puno savjeta o kupnji stvari za bebu, tradicionalno se drže ružičaste boje za djevojku, a plavo, odnosno, dječaku. No, izbor dječje odjeće često se javlja samo na temelju sklonosti ukusu roditelja, au budućnosti, vođenih potrebama rastućih mrvica.

Koje su značajke odjeće za novorođenče

Odredite veličinu odjeće koja će vam trebati novorođenče, tek nakon što se rodi. Kada nosite bebu na ultrazvuku, određuju se samo približna očitanja visine djeteta. Najčešće rast novorođenčadi kreće se od 47 do 54 centimetra. Zanimljivo je da muški predstavnici češće rađaju više od djevojčica, to treba uzeti u obzir kod odabira odjeće.

Kupi pravu odjeću treba voditi rast djeteta. Najmanja veličina odjeće potrebna je 50. Nadalje, kako dijete raste, dodaju se ovoj veličini 6. Glavne veličine novorođenčadi:

 1. 50. veličina je najmanja, pogodna za preranu ili vrlo malu djecu.
 2. 56. veličina će odgovarati novorođenčadi s visinom od 50-53 centimetara, stvari ove veličine će služiti djetetu oko mjesec dana.
 3. 62. veličina odjeće - mrvice će trebati oko drugog mjeseca života, ali ako je beba velika, tada će mu ta veličina odgovarati nakon rođenja.

U Rusiji, oni nude još jedan sustav odjeće veličine:

 • do dobi od tri mjeseca, veličina odjeće prikladna je za djecu s visinom od 50-56 centimetara;
 • od 3 mjeseca do pola godine stvari će odgovarati djeci s stopama rasta od 62 i 67.

Ove veličine odjeće za djecu pomoći će roditeljima da brzo kreću u odabiru i kupnji dječje odjeće.

Koja je veličina kape trebala kupiti dijete

Kapica ili kapa je nužna odjeća za novorođenče. Dječja garderoba će trebati kapu, tanku kapu na runo za hladne vremenske uvjete, toplu kapu na bazi pute ili drugog materijala. Beba treba šešir ljeti i zimi. Izbor je veličine kape za novorođenče, obzirom na veličinu opsega glave mrvica. Za mjesečno dijete, trebate kupiti veličinu od 33-35, za dob od 2 mjeseca - 35-40, od 2 do 3 mjeseca - 40, od tri mjeseca do pola godine - 42-44. Iz toga slijedi da će odmah nakon rođenja djetetu trebati šešir od 35. veličine.

Iskusne mumije preporučuju da ne kupuju puno kapa odjednom, bolje je kupiti putem popisa u bolnici, također se mogu nositi kod kuće, trebat će vam šešir na ispustu, ovisno o vremenskim uvjetima. Bolje je kupiti topao šešir neposredno prije no što ga dijete nosi, a istodobno je bolje da beba kupi toplu odjeću veličine ili dvije više od onoga što bi trebao biti. Kad se mrvica malo podigne, on već može pokušati na takav atribut svoje garderobe.

Booties novorođenčad, cipele i čarape

Za mrvice, koje su upravo došle na svijet, nema potrebe kupiti cipele. U njegovu ormaru trebaju biti tanke čarape, debele, možete nositi krzno (ako morate hodati u kočiji zimi). Djeca će trebati svoje prve cipele ne prije šest mjeseci, kada beba pokuša sama stajati. Čarape treba kupiti na temelju duljine mrvica stopala. Često je ta veličina oko 8 centimetara, ali je bolje kupiti čarape malo više, inače mogu uzrokovati nelagodu bebi, on će stalno pokušati ukloniti ih s nogu.

Da ne biste kupovali vladara, samo potražite čarape s gotovim oznakama veličine 0+, 0-3, 3-6. Bebe koje su tek rođene trebat će veličinu čarapa 0+ (to je optimalna veličina za osam centimetara), ali roditelji često vole kupiti takav komad odjeće malo za rast - od rođenja do 3 mjeseca (duljina nogu za ovu veličinu je 10- 12 centimetara). Prerane bebe ponekad nude veličine jednako 6 centimetara nogu, ali je prilično teško i nije uvijek moguće pronaći takve čarape.

Koje značajke u izboru stvari mrvice

Često možete pronaći takvu sliku - buduća mama kupuje veliki broj stvari koje dijete jednostavno ne mora trošiti (a ponekad i pokušati). A ta želja budućih roditelja je razumljiva. Ali morate biti spremni za činjenicu da novorođenče samo odrasta one stvari u samo nekoliko tjedana, a on će morati kupiti nove. U takvoj situaciji, bolje je da se ne žuri, ali da biste se doista približili izboru stvari i stekli bebu za rast, u roku od nekoliko mjeseci možete biti sretni da kupnje nisu bile uzaludne.

Postoje određena pravila za odabir odjeće koju preporučuju iskusni mame:

 1. Preporuča se kupiti predmete za novorođenče koje su prošivene. Takvi proizvodi neće ozlijediti nježnu dječju kožu.
 2. To bi trebalo biti ograničeno na kupnju proizvoda koji će imati munje, to je bolje kupiti stvari samo na gumbima, to je zgodan i siguran.
 3. Preporuča se kupnja proizvoda samo od prirodnih materijala - pamuka ili lanca.
 4. Topla odjeća bi trebala biti malo veća od ostalih. Zimske kombinezone treba kupiti u par veličina, jer kada je dijete odjeveno u mnogo slojeva odjeće, sako će biti skučeno.
 5. Tijekom odabira odjeće, bolje je uzeti tablicu veličine s vama u trgovinu kako biste bili sigurni da odaberete pravu veličinu. Ponekad, različiti proizvođači mogu odrediti istu veličinu na odjeću različitih veličina.

Preporučene popise stvari za novorođenče često se nude u rodilištu i drugim izvorima informacija o novorođenčadi. Neposredno nakon rođenja, dijete će trebati približno ovaj broj stvari:

 • Košulje ili mali ljudi - 4 komada;
 • bodie - 3;
 • klizači - 2;
 • čarape - nekoliko parova, na zahtjev, važno je dobiti tanki i topli (ovisno o sezoni kada se dijete rodi);
 • kape ili kape - 2;
 • anti-ogrebotina - 2;
 • topla bluza ili odijela na runo.

Ovo je standardni set za novorođenčad. Ako je dijete rođeno zimi, dodatno će trebati toplu odijelu na ovčjem kožaru ili bilo kojem drugom toplom materijalu. Osim toga, dijete treba toplo šešir s vezicama (pri odabiru šešira bolje je da ga iskušate, tako da vjetar ne puše u bebu, tako da se tkanina čvrsto uklapa u tijelo). Također vam je potrebna topla čarapa izrađena od vune ili toplih dlačica. Preporučljivo je kupiti ih nakon rođenja, budući da je potrebna dodatna oprema, tako da su udobni za dječja stopala i ne stvaraju nelagodu za njega.

Nije potrebno kupiti sve stvari za dijete samo jedne veličine 56. Neki od njih mogu biti male do velike mrvice. Preporuča se kupiti pola stvari od 56. veličine, a ostatak 62. godine. Ako su potonji preveliki za bebu, u budućnosti, kako dijete raste, imat će vremena nositi cijeli kupljeni ormar. Znajući koja veličina odjeće koja vam je potrebna za novorođenče, možete točno sastaviti njegov ormar.

Koja veličina odjeće za kupnju novorođenčeta

Sad su na ruskom tržištu proizvodi gotovo svih zemalja, a proizvodi za novorođenčad. Odjeća, cipele, kape za djecu, proizvođači svake zemlje proizvode prema svojim standardima i postavljaju dimenzije usvojene u zemlji. Veličine odjeće za novorođenče u Rusiji ne odgovaraju veličini drugih zemalja. Činjenica je da GOST-ovi omogućuju mjerenje po volumenu prsnog koša i označavaju veličinu kao polustup prsa. Na primjer, europske tvornice određuju veličinu djeteta po visini.

Postupno se i naši proizvođači kreću prema europskim standardima. Možda nekada u svjetskoj zajednici usvojit će se jedinstveni sustav dimenzija, ali za sada se usredotočimo na tablice s dimenzijama.

Kupnja u bolnici majke

Sigurno ste pripadali onim sretnim mama, koji su došli u odjel za novorođenčad, kao da su začarani, kupuju lijepe male stvari namijenjene ne samo za bolnicu, već se mogu nositi kod kuće. I tek tada shvate da je puno stečeno suvišno.

Da biste odlučili koliko odjeće trebate po prvi put, trebali biste se oslanjati na neke referentne točke, na primjer, u doba godine kada je beba rođena, grijanje bolnice, udaljenost i vrijeme za povratak kući.

Prije nego što krenete u kupnju, napravite popis bitnih elemenata.

Prvo, trebamo odjeću za bebu dok je on u rodilištu: košulje, klizači, bodice, čarape, kape i pelene.

Drugo, potrebna nam je odjeća za iscjedak: odijela, bluza, hlače, kapa. Ovisno o sezoni, na primjer, u jesen ili zimi - toploj odijelu, elegantnoj omotnici ili pokrivaču. Nemojte zaboraviti da bebe još uvijek ne znaju kako regulirati tjelesnu temperaturu pa čak i ljeti kupite toplom odjeću.

Kako odrediti veličinu unaprijed

Najmanje odjeće koju kupimo prije rođenja djeteta treba barem približno odgovarati rastu djeteta. Ali nitko ne može unaprijed odrediti veličinu rođenog. Možemo se usredotočiti samo na visinu i težinu roditelja, generičke osobine i podatke posljednjeg ultrazvuka.

Također možete ispitati prosječne stope s kojima se rode bebe. Većina djece rođena je s visinom od 51-55 centimetara, ali ako su roditelji košarkaši, onda se može roditi mali junak visok 56-60 cm, a najmanji i preraniji bebe do 50 cm.

Ako kupujete europsku odjeću, to će biti:

 • 50 veličina - za sitne novorođenče;
 • 56 veličina - za djecu srednje visine;
 • 62 veličina - za duge djece.

Odabir odjeće za rusku djecu za dijete, obratite pažnju na činjenicu da postoje samo dvije veličine: 18. - za male i 20 - za visoku novorođenčad.

Osim toga, gotovo svi proizvođači označavaju odjeću po dobi: 0-1 mjeseci, 0-3 mjeseca, 3-6 mjeseci, 6-9 mjeseci, 9-12 mjeseci. Nakon godinu dana, dob je označen jednim brojem: 1 godina, 2 godine i tako dalje.

Europski proizvođači vjeruju da su njihova djeca rođena više dobro hranjena nego naša.

S istom visinom - 50-56 cm - prema europskim standardima, obujam novorođenčeta prsa je 42-45 cm, a prema GOST - 36 cm.

Uz mali rast u Europi, volumen dojke se smatra 40-43 cm, au visokoj djeci smatra se 44-47 cm.

Po ruskim standardima, odrediti volumen prsa u niskim - 36 cm, visok - 40 cm.

Ponekad na naljepnici možete pročitati veličinu proizvoda kroz djelić, na primjer, 68/42 ili 68/44. Ova frakcija pokazuje visinu i prsni obod bebe. Te su informacije pouzdanije jer karakterizira količinu odjeće. Uostalom, s istom visinom, jedna beba je masti od ostalih. Stoga, s tom oznakom, majka se usredotočuje ne samo na rast, već i na volumen njezine čizme.

Mjesečne veličine

Posebna tablica veličina odjeće za novorođenče. Veličina se određuje prema dobi, visini i prsima. Dijete raste vrlo brzo, tako da se veličina odjeće mijenja doslovno za nekoliko mjeseci.

Ako je kod rođenja, na primjer, srednje visine (53 cm), kupio mu odjeću veličine 18, a za 3-4 mjeseca raste na 60 cm, pa će se povećati na 20. U pola godine može narasti do 65 cm (22 veličine), u godini čak i do 70-74 cm, i to je već 26 veličina. Vaša beba će rasti po skokovima i granicama i po satima, a pre-kupljena odjeća će biti mala. Stoga nema smisla kupovati za budućnost, ali ako stvarno želite kupiti, onda je vrijedno zaokruživanje brojeva.

Kupnja od rođenja do jedne godine

Pogledajmo primjer veličine djeteta od rođenja do jedne godine. Nedavno je naša populacija ne samo kvantitativno, već i visoka. Mladi su postali mnogo viši od svojih vršnjaka prije 30-50 godina.

Prema EvroSMI-u, idealni rast muškarca u braku je 188 cm, a žene - 173 cm. To je, tijekom godina, ljudi su narasli za 10-15 cm, odnosno, a djeca su se počela roditi vise i veće.

Stoga smatramo primjerom djeteta rođenog visokim stasom - 60 cm. Prema ruskim standardima, on je dvadeset i dvadeset i treći u europskim uvjetima. Usredotočimo se na domaće proizvođače i zauzimamo 20. mjesto kao osnovu.

Neka beba rodi u srednjoj traci u proljeće, u travnju. Odredite koju veličinu odjeće kupiti sada, i što - u šest mjeseci.

Još nije ljeto, stoga kupujemo ekstrakt, osim uobičajenog seta jaknih pelena, toplih bluza i hlača dvadesetogodišnje veličine. Na ekstraktu vam je potrebna prekrasna popluna s elegantnim kutom, omotnicom ili kombinezama. No, dolazi ljeto, odijelo će biti zatraženo do jeseni, a pada beba će rasti do 22. i 24. godine. Od odijela će se držati oko nogu, već će postati mala.

Ispada da se možete samo pokazati u njemu 2-3 puta, sve dok vrijeme toplo. Zaključak: morate odabrati dvije veličine jumpsuit i izgubiti bebu u njemu ili prebivati ​​na omotnici ili deku. Druga je mogućnost poželjna. Toplo odijelo može se kupiti u različitim veličinama za jesen i zimu u šest mjeseci, kada dijete odrasta.

Zapamtite, gornja odjeća za novorođenče kupljena je veća. Kao i uobičajeno, u gornjoj odjeći donosi amandman na pampers koji zauzima puno mjesta u gaćicama. Osim toga, nakon pranja stvari mogu sjesti, smanjenje veličine.

Garderoba se također mijenja i brzo. Do 9 do 12 mjeseci proširuje se broj kupnje. Ako je do pola godine uspjelo dvije ili tri svjetlosna košulja, onda s vremenom trebaju više. Razvijajući, dijete stječe nove vještine. Okrenuo se, sjeo, a onda se ustao, poduzimao prve korake i onda ne ide bez pada. A kad se zubi počnu rezati, mrvica sve povlači u usta. Odjeća se prljava brzo, često se opere, nemojte brzo sušiti, pa morate kupiti nekoliko primjeraka.

Sada već kupujete 5-7 različitih bluza, košulja, majica, haljina. I njima 5-7 hlače i čarape. Ugodna uglavnom beba se osjeća u pletenim odijelima (košulje) s kratkim ili dugim rukavima, kratkim ili duge noge. Trebaju 5-7 komada. Ili polu-uniforme, što je još prikladnije, jer ne možete mijenjati cijelo odijelo, i samo ukloniti hlače ili bluzu.

Rukavice i rukavice

Kupnja rukavica mjeri opseg dlana. Za bebe do 6 mjeseci, veličina rukavica obično je 10., a do godinu dana - 11..

hula-hopke

Veličina čarapa uzima u obzir duljinu stopala, kukova i dobi. Torbe za dobro hranjenu bebu kupljene su veće.

Kapice i kape

Kapice i kape određene su obimom i dobi djeteta. Imajte na umu da su kape dječaka obično nešto veće od kapa djevojčica odgovarajuće dobi.

Čarape i cipele

Veličina čarapa i cipela određena je duljinom stopala djeteta.

Dimenzije mjerenja

Da se ne bi pogriješio pri kupnji odjeće za malog čovjeka, mama će morati mjeriti rast mrvica i volumena grudi najmanje jednom mjesečno. Možete mjeriti obujam glave, duljinu stopala, duljinu dlana i vagati dijete. Ova mjerenja će vam pomoći odabrati odgovarajuće dimenzije za tablice dimenzija. I donijet će puno zadovoljstva i za majku i za bebu. Za dijete će biti zabavna igra, a za majku - dokaz da dijete brzo raste i dobiva na težini, što znači da je zdrav.

Popis stvari za novorođenčad: što je potrebno i što možemo učiniti bez toga?

Upravo o vašem djetetu će se roditi, a vi već razmišljate o onome što morate poduzeti sa sobom u bolnicu.

Čini vam se da dijete treba apsolutno sve stvari koje se prodaju u trgovini novorođenčadi.

Zapravo, u pitanju koje se tiče potrebnih stvari za bolnicu, morate pažljivo razumjeti. To je jedini način da se izbjegnu nepotrebne kupnje.

Što treba odvesti u bolnicu?

Stvari koje bolnici trebaju početi prikupljati nakon 25 tjedana. Važno je zapamtiti da u većini rodilišta nije dopušteno uzeti putnu torbu s vama.

Sve stvari stavljaju u pakete. Dakle, trebate kupiti velike pakete i marker. Potrebno ih je potpisati.

Pripremite sve pakete unaprijed i svakako pokažite svog muža (majku, sestru, djevojku) koju treba dovesti u dvoranu, i što je potrebno za iscjeljenje.

Stvari za bebu

Vaša će beba prvi put vidjeti svjetlo oko sebe. I, naravno, misliš da treba apsolutno sve što je stvoreno posebno za novorođenče.

Uzmite si vremena! Evo popisa potrebnih stvari koje će beba imati.

Pelene. Trebat će vam jedan paket najmanjih veličina (za bebe do 4 kg). Međutim, ako je beba velika, to znači da je ta veličina već izrasla u trbuščić. Dakle, možete uzeti nekoliko stvari pelene sljedeće veličine (do 6 kg).

U paketu s vama u sobi, stavite nekoliko pelena. Nema potrebe za stavljanjem cijelog paketa tamo. Stavite ostatak pelene u vrećicu koju ćete odvesti s vama u odjel. U njemu ćete provesti sljedećih nekoliko dana.

Danas je veliki izbor pelene na tržištu dječjih proizvoda. Međutim, da bi izbor u korist određene marke vrlo je težak. Dakle, možete pokušati kupiti pelene tvrtke Merries ili Goo.N. Prednost ovih pelena je da su u potpunosti načinjena od prirodnih materijala, pa stoga beba neće biti alergična na njih.

Krem za osip od pelene ili prah. Koristite ove alate svaki put kad promijenite pelenicu. Usput, kod prvih pelena trebat će mijenjati svaka tri sata ili odmah nakon pražnjenja tekućine.

Škare s zaobljenim vrhovima. Vrlo često, bebe se rađaju s dugim pandžama. Stoga, kako se ne bi ogrebali, možete kupiti posebne škare.

Mokro maramice (potrebne za novorođenčad), možete odabrati u trgovini Dječji svijet. Za promjenu pelena trebat će vam salvete.

Jednokratna pelena prikladna je za postavljanje na stol za presvlačenje. Također se mogu kupiti u Dječjem svijetu. Ove pelene će biti potrebne kada se dijete odvaže.

Mala klistir. Možda joj je potrebno prvi dan nakon rođenja djeteta. Nije tajna da beba može imati problema s trbuščićem u prvim danima. Enema treba kupiti u ljekarnama. Mora se unaprijed pročišćavati (kuhana u zdjelu) i tek onda presavijena u vrećici s predmetima.

Boca za lijekove. Obično se prodaje u ljekarnama. To je mali kontejner s papilom.

Bit će potrebna nakon izbijanja. Dakle, ako dijete treba dati lijekove, tada će u tom slučaju postati pouzdan pomagatelj.

Silikonsku žlicu. Uz pomoć silikonske žlice, lijekovi se također daju bebama. Uz pomoć, i dajte vodu ili čak mješavinu.

Pamučne pupoljke (isključivo za djecu). Mogu se koristiti samo za obradu grlića. Ovi štapovi imaju poseban pamučni jastučić. Oni su pomalo zadebljali u podnožju. Pamučne pupoljci za djecu mogu se vidjeti u ovoj trgovini.

Diaper sidek i kalicija. Bez obzira na to jeste li dijete ili ne, ne možete napraviti bez minimalnog broja pelena. Koristit ćete ih kao leglo.

Klizači za dvoranu trebaju uzeti 2 komada. Za bolnicu, morate kupiti klizače po stopi od 2 stvari za jedan dan. Klizači mogu biti od dvije vrste: na širokom elastičnom pojasu i sa zatvaračima na vješalicama. Bolje je kupiti obje vrste. Tada možete odlučiti koja je odjeća je prikladnija za vas.

Swing treba pripremiti jedan komad u dvorani za isporuku i četiri u odjelu. Morat ćete ih mijenjati svaki dan. Međutim, valja se prisjetiti da beba često može regurgitirati. Tada će im trebati mnogo više. Izaberite pogodan za dječje podsukle, izrađene isključivo od prirodnih materijala, ovdje.

Blizice na gumbima trebat će u iznosu od 3 komada.

"Mali muškarci" posebno su prikladni u hladnoj sezoni. Za početak, možete kupiti dva "malog čovjeka". Ako uzmete košulju i odijelo za odjeću u dvorani, onda nema potrebe za "malim čovjekom" tamo. Pogledajte odgovarajući model u ovoj trgovini.

Šeširi (sa žicama i bez) trebaju 3 stvari. Jedan će morati biti stavljen u vrećicu sa stvarima koje su namijenjene za dostavu.

Deka. Materijal pokrivača ovisi o dobu godine.

Potrebne su ogrebotine tako da se beba ne ozlijedi.

Što koristi štapiće od morske trave za porođaj?

Znate li kako ispraviti ispravno tijekom trudnoće, tako da je porod može biti lagan i bezbolan? Ako ne, onda će vam biti zanimljivo čitati ovo.

Dokumenti za mamu

U bolnici će morati donijeti dokumente. Preporučuje se pripremiti unaprijed, staviti u mapu.

Uvijek biste trebali uzeti ovu mapu s vama (čak i ako idete u trgovinu u blizini kuće).

Ako iznenada počnete rađati, liječnik će se moći upoznati sa svim potrebnim informacijama o vašem zdravlju i kako se trudnoća nastavlja.

Popis dokumenata koji moraju biti presavijeni u mapi:

 • mjenjačnica trudnice (sadrži rezultate svih ispita i analiza);
 • putovnica (+ fotokopija 1 stranice i registracija);
 • zdravstveno osiguranje, kao i fotokopiju;
 • rodni list;
 • ugovor o plaćenom porodu (ako ste uspjeli potpisati).

Generički certifikat prima žene nakon 30 tjedana trudnoće. Ako žena još nije dobila potvrdu, već je već u bolnicu, onda u tome nema ništa strašno. Zaposlenici rodilišta u ovom slučaju će samostalno dobiti potvrdu.

Ako planirate roditi naknadu i potpisati ugovor, ne morate platiti takozvani kuponski broj 2 potvrde o majčinstvu. Ako je muž prisutan pri rođenju, onda mu se moraju uzeti njegovi dokumenti: putovnica, svježa potvrda terapeuta.

U svakoj bolnici nalazi se popis stvari za novorođenče u rodilištu koje su potrebne da žene donose sa sobom. Važno je napomenuti da se ovi popisi razlikuju jedan od drugoga.

Stoga, unatoč činjenici da ste već pripremili sve potrebne stvari za bolnicu, preporučljivo je da pročitate ovaj popis i dodate nedostajuće stavke. Najčešće, ti popisi jednostavno uključuju određene stvari, poput bočica za lijekove ili silikonskih žlica.

Najvjerojatnije, medicinsko osoblje se koristi za obavljanje određenih manipulacija s bebama uz pomoć ovih predmeta. Stoga, da ne bi bilo u neočekivani trenutak u ljekarni, bolje je unaprijed se pobrinuti za to.

Što je potrebno nakon ispuštanja?

Kod kuće za bebu sve treba pripremiti unaprijed. Ako vjerujete u predmete ili se bojite unaprijed napraviti velike kupnje, onda bi vaš muž trebao voditi brigu o tome dok ste u bolnici.

Vaš je zadatak napraviti popis tako da rodbina imaju vremena da dobiju sve što im je potrebno.

Kuća će također trebati svu odjeću koja je odvedena u bolnicu i pelena s pelenama. Jedina stvar koja bi, naravno, trebala biti više.

Ali nemoj odmah kupiti sve. Samo će iskustvo pokazati koliko vam je stvarno potrebno.

Ako su počele kontrakcije, kada treba ići u bolnicu? Neki savjeti kako se pravilno ponašati tijekom rada. - Pročitajte ovdje

Za bebu

Krevet s baldahinom. Danas možete odabrati apsolutno bilo koji model kreveta: transformator, kolijevka, klasični. U ovom slučaju, to sve ovisi o vašim sposobnostima i željama. Krevet možete učiniti elegantnijim uz pomoć tradicionalnog krovišta.

Materijal na krevetu će spriječiti curenje na madracu.

Prsa promjene. Sve dječje stvari prikladne su za pohranu na jednom mjestu. Istodobno, dodatni stalak za mijenjanje čini običnu komodu ladice univerzalne opreme za dječju sobu.

Kolica. Ako je dijete rođeno punim radnim vremenom, ljeti i proljeće liječnik će dopustiti da izađe dan nakon izbijanja.

Za tjedan dana moguće je hodati za jedan sat i, naravno, u ovom slučaju ne možete bez dobrog prijevoza. Za prvu godinu života bebe možete kupiti kvalitetni transformator.

Takve invalidske kolica imaju tzv kolijevku za novorođenčad, zahvaljujući kojoj šetnja za dijete neće biti samo udobna, već i korisna.

Centar za ljuljanje je bolje početi koristiti od prvih dana beba života. Kad se dijete navikne na to, majka će imati priliku posvetiti nekoliko minuta za sebe.

Noćno svjetlo, kupka s postoljem za novorođenčad, kupka za novorođenčad, poseban tkanina za kupanje za bebe, termometar za mjerenje temperature vode.

Ručnik s kapuljačom (frotir), dječje ulje će biti potrebno u slučaju da je potrebno napraviti klistir, biljna mješavina za kupanje novorođenčad se kupuje u apoteci. Mora se koristiti sa svakim plivanjem.

Boca je potrebna čak i ako namjeravate dojiti bebu. Trebat će vam je ako malo trebate ostaviti dijete s nekim.

Bag-termos za boce je bitan atribut duge šetnje s djetetom. Možete mazati mlijeko u bočicu i odvesti je sa sobom na ulicu. Kada dođe vrijeme za hranjenje djeteta, mlijeko će još biti toplo. Možete kupiti takav thermos u trgovini Dječjeg svijeta.

Pelena. Ako namjeravate previjati bebu, trebat će vam oko 20 komada. Istodobno, ako je beba rođena na vrućem srpnju ili kolovozu, popis stvari za novorođenče bit će mali, jer ćete ga često ostaviti golim.
A to znači da će ležati na odjeću koja se nosi. U tom slučaju ih možete kupiti u većim količinama.

Preklopite ga i stavite na trbuščić bebe. U tom slučaju pelena treba biti topla, a ne vruća. U tom slučaju, trebate biti vrlo oprezni da ne spalite dijete.

Za čišćenje nosa bebe potreban je nazalni aspirator.

Ponovno upotrebljive pelene i umetci za njih trebaju mame, koje su odlučile ne koristiti svoje slobodne kolege.

Ovlaživač je osobito važan zimi kada su grijanje u pogonu. Nije tajna da su oni vrlo suhi zrak. Od ove se beba osjeća neugodno.

Termometar za mjerenje temperature zraka u sobi.

Nije tajna da je vrlo težak korištenje normalne žive toplomjerom za mjerenje temperature bebe. Stoga je bolje kupiti set koji uključuje posebni elektronski termometar u obliku bradavice.

Dječje vage su neophodne kako bi se pratile koliko dijete jede u prvim danima. Tako će biti moguće razumjeti je li gladan.

Četka (četka) za pranje boca. Nije tajna da je vrlo teško prati bocu majčinog mlijeka uz pomoć raspoloživih alata, što ostavlja masne tragove na njemu. Stoga, bolje je pokupiti zgodan "četkom" u trgovini.

Sredstva za pranje dječjih jela. Ovaj alat ne sadrži kemiju. Uz to, možete jednostavno prati bocu.

O dobi u kojem je bolje roditi u ovom odjeljku.

Za mamu

Pumpa za grudi. Ako imate puno mlijeka, onda ne možete napraviti bez pumpe za grudi. Uz to, možete osloboditi napetost u prsima, kao i pripremiti mlijeko, ako, na primjer, morate ići negdje drugdje. Dostava velikog asortimana ručnih pumpi za dojke prikazana je u trgovini Dječje svjetske trgovine.

Krema krema Vrlo često u prvim danima nakon rođenja bebe žena nema mlijeka. U ovom slučaju, babica joj pomaže "razviti" dojku. Možda je dijete teško sisati na prsima, odakle se ne može izbjeći pojava pukotina.

Krema za podmazivanje bradavica nakon svakog pričvršćivanja na grudi djeteta ili uporabe crpke za grudi. Kremu možete kupiti u ljekarni.

Presvlake za prsa će spasiti od mokrog rublja.

Razlike potrebnih stvari, ovisno o sezoni

Ovisno o vremenu rođenja djeteta, prije sastavljanja popisa neophodnih kupnji novorođenčadi potrebno je uzeti u obzir neke nijanse.

Dakle, ako se beba rodi ljeti, popis stvari za novorođenče ne bi trebao uključivati ​​previše tople stvari.

Dakle, ne trebate toplu omotnicu za bebu i pokrivač. Bolje je uzeti frotir.

Također, ne trebate kupiti previše toplo šešire i čizme. Dijete će trebati bodu od prirodnih materijala. Obično imaju posebne gumbe između nogu. Zahvaljujući tome možete jednostavno promijeniti pelenicu bebi.

Možete preuzeti uslugu prijenosa. Topla je omotnica s rukavima i rukavicama. Kada beba postane malo stariji, moderna je preobraziti omotnicu u jumpsuit sa "nogama".

Ako je zimi u regiji u kojoj živite vrlo hladno, možete kupiti toploj omotnici na ovčjem kožu. U takvoj odjeći beba se ne smrzava na ulici. Međutim, imajte na umu da čak iu prisutnosti vrlo topla odjeća s bebom ne možete uvijek hodati.

U vrlo vjetrovito ili tvrdo mraz (-10 stupnjeva ili manje) ne biste trebali hodati s bebom. Proljeće i jesen trebat će demi-sezonska odjeća. Za bebu će morati kupiti jednodijelnu odijelu na tankom sloju poliestera.

Trebat će vam nekoliko pletenih šešira s vezicama (ne vrlo gusta plesti). Malo ljudi se također trebaju zagrijati. Toplo pokrivanje bilo bi prikladno u ovom slučaju.

Gdje kupiti sve?

Kupnja dječjih proizvoda nužna je samo u pouzdanim trgovinama.

Ne biste trebali uzimati (posebno higijenske predmete) na tržištu ili nepoznatu trgovinu, pogotovo ako niste sigurni u kvalitetu prodane robe.

Svi lijekovi se strogo kupuju u ljekarni, uključujući i krema od pukotina u bradavicama.

S financijske točke gledišta, najprofitabilnije je kupiti predmete za bebu u velikim online trgovinama. U takvim trgovinama sve stvari imaju posebne certifikate koji potvrđuju kvalitetu robe.

Također u online trgovini možete kupiti proizvode koji se ne prodaju nigdje drugdje. Na primjer, japanske pelene su vrlo često krivotvorene.

I u online trgovini takve pelene će biti prave. To je zbog činjenice da je trgovina službeni zastupnik ovog proizvoda. To jest, surađuje izravno s proizvođačem. Naravno, u ovom slučaju, a cijena za njih bit će znatno niža.

Stvari koje možete učiniti bez

U bolnici ne smijete uzimati kozmetiku. Kategorizirano je nemoguće koristiti parfem ili snažno mirisne deodorante. Preveliki mirisi su kontraindicirani za bebe u prvim danima života.

Nije tajna da se od pojave bebe majka mijenja. Ona postaje vrlo nježna i neprestano poljubi dijete. Međutim, vrlo često žene zlostavljaju kozmetiku (prah, temelj).

Ako dodirnete dijete, on se može razdražiti kozmetikom koju vaša majka koristi. Zato ostavite šminku na izjavi. Jedina iznimka može biti maskara.

Znate li kada menstruacija počinje nakon poroda: mjesečni ciklus nakon trudnoće.

Odabir i priprema odjeće za novorođenčad koja će biti otpuštena iz rodilišta

Ekstrakt majke bolnice je drhtav i dugo očekivani trenutak u svakoj obitelji gdje se očekuje dijete. Za ovaj događaj uvijek je pažljivo pripremljen. Uostalom, trebate toliko toga raditi i ne zaboraviti ništa. I što je najvažnije - morate odabrati prvu odjeću za mrvice.

Kako odabrati odjeću za novorođenčad da se izbavi iz bolnice?

Moderno tržište nudi veliki izbor dječje odjeće. Sve vrste podsuknji i bodysuits, košulje i ryushechki, svijetle, nježne, s vrpcama - za djevojke i automobile - za dječake.

Oči izlaze iz ove sorte, a doslovno želite kupiti željenu bebu. Ali nemojte žuriti, a sve ove lijepe i elegantne stvari neće biti korisne malom čovjeku.

Prilikom odabira odjeće za pražnjenje dojenčadi, potrebno je slijediti jednostavna, ali istodobno važna pravila.

 1. Odjeća za novorođenče trebala bi biti što udobnija za dijete. Trebao bi se osjećati ugodno i slobodno u njoj. Bolje je napustiti vizualno lijepe stvari s obiljem nakita, munje i zavyazocheka u korist jednostavnih sukoba ili tijela;
 2. Dječja koža je vrlo osjetljiva, stoga je potrebno davati prednost prirodnim visokokvalitetnim tkaninama;
 3. Trebao bi biti napušten i raznolik svijetle boje. Boje mogu uzrokovati alergije ili iritaciju u mrvicama;
 4. Odjeća mora odgovarati vremenu. Međutim, zimi i ljeti cijelo tijelo bebe treba prekriti, čak i ako je jako vruće. Bolje je ostaviti otvoreno samo lice.

Koju veličinu odjeću kupiti za novorođenče?

Izbor veličine odjeće vrlo je važan trenutak. Ovdje ima mnogo čimbenika. Često se savjetuje da dobije 50., 56. ili 62. veličinu. Ali, na primjer, za veliku bebu, odjeća od 50. veličine bit će već mala, a prerano dijete jednostavno može "utopiti" u prsluk 62. veličine.

Kako razumjeti koju veličinu odjeće odabrati? Više ili manje pomoći u određivanju veličine rezultata ultrazvuka. Specijalist-uzist vam govori da li dijete rodi standardnu ​​težinu ili veće.

Ako roditelji čekaju blizance ili trojke, trebaju pripremiti stvari od 50. veličine, jer je težina takvih bebi obično jedna i pol do dva puta manja od standardne.

Ako obitelj očekuje dječaka, a njegov otac je dovoljno visok, dijete se može roditi visoko, onda biste trebali dati prednost odjeći 62. veličine.

Lakše je pokupiti veličinu glave za novorođenče. Obično u prvom mjesecu života, sva djeca se uklapaju u šešire i šešire 36. veličine.

Naravno, s kupnjom je potrebno pojasniti jesu li stvari odabranog branda premale. I budite spremni za činjenicu da će beba vrlo brzo rasti iz stvari iz iscjedak. Stoga je vrijedno paziti prije većeg skupa.

Razlike odjeće za djevojčice i dječake

U prošlosti su setovi stvari na ekstraktu novorođenčadi razlikovali samo u boji pramca vezanog preko pokrivača. Ali vrijeme muhe, mode i tradicije mijenjaju se brzo. A razlike između odjeće više nisu ograničene na gamu boja.

Prije svega, naravno, stilovi odjeće razlikuju se. Za djevojke, dućani nude više ženstvenih, prozračnih, osjetljivih jumpsuits s suknje i vrpce. Za dječake - stroge odijelo od hlača, košulje i čak leptiri.

Pri odabiru boje odjeće za ekstrakt, ne biste se trebali ograničiti na uobičajeno pravilo "dječak je plava, djevojka je ružičasta". Za male princeze pristaju setove smaragdno zelene, žute, ljubičaste. Dječaci mogu biti obučeni u bež, sive, plave nijanse.

Koja odjeća koju treba izabrati za novorođenčad biti iskrcana iz rodilišta u proljeće i ljeto?

Vrijeme u proljeće je vrlo nepredvidljivo, jer kit opruge za izvlačenje mora biti dobro osmišljen.

Na primjer, ako se iscjedak javlja u rano proljeće, u ožujku je bolje skupljati topli set odjeće, slično zimskoj odjeći.

U toplijem proljeću možete pripremiti ovaj set:

 • izolirana omotnica namijenjena izvan sezone (možete ju zamijeniti toplim pokrivačem ili izoliranim kombinezama);
 • pamuk odijela;
 • topla čarapa;
 • kapa i kapa ispod nje;
 • anti-ogrebotine rukavica.

Ako je opruga bila vrlo topla, omotnica (ili kombinezoni) može biti bez izolacije. Ako je suprotno - hladno - možete dodati prsluk na dno odijela.

U ljeto, dijete ne bi trebalo temeljito zamotati zbog nestabilne termoregulacije, može se lako pregrijati, dijete će trebati samo najpotrebniji minimum za ljetno pražnjenje:

 • tanak bodykit;
 • mala kapa;
 • prekrasna lagana deka.

Ako je ljeto super, možete zamijeniti pokrivač dekom ili demi-sezonskom omotnicom ili nositi vunene kombinezon preko lagane body bodice.

Kako saznati spol djeteta prema različitim tablicama, možete pročitati u ovom članku.

Odavde ćete saznati možete li zatrudnjeti tijekom vašeg razdoblja.

Koje odjeće pripremiti bebu na ispuštanje iz bolnice u jesen?

Ako beba odluči biti rođena u jesen, provjerite jeste li spremni za iscjedak:

 • svijetlo tijelo;
 • topli kombinezoni;
 • čarape;
 • topli šešir;
 • kapa ispod poklopca;
 • anti-ogrebotine rukavica.

Umjesto toplih odijela, možete omotati dijete u lijepu dječju deku.

No, za studenoga hladnog vremena bolje je odabrati toplu zimsku omotnicu.

Odjeća za zimski iscjedak iz bolnice

Zimski set odjeće na izjavi mora se pažljivo promišljati. Tako da dijete na putu kući ne može hladno, jer je organizam djece tako krhki. Za zimsko pražnjenje trebat će vam:

 • svjetlosni sako;
 • topla vunena ili vunena odijela;
 • čarape;
 • topli šešir i kapa ispod nje (šešir treba dobro zatvoriti uši);
 • topla omotnica ili pokrivač;
 • anti-ogrebotine rukavica.

Sve vrste setova za pražnjenje za svaku sezonu sada su vrlo široko zastupljene, gdje su sve potrebne stvari posebno odabrane. Oni su dizajnirani u istom stilu, dobro izgledaju i međusobno nadopunjuju.

Takav set će biti potreban ako roditelji djeteta odluče naručiti fotografiju ili videozapis ekstrakta. Osim toga, u budućnosti, neke stvari iz skupa mogu se koristiti za novorođenče snimanje fotografija.

Odabir lijepe omotnice za ispuštanje iz bolnice

Omotnica za pražnjenje vrlo je važna, prikladna i praktična. Prvo, ovo je prva svečana "odjeća" za bebu. Drugo, omotnica se može koristiti ne samo za pražnjenje, već i nakon nje, za hodanje.

Sada možete pronaći omotnice za svaki ukus i novčanik. Toplo, svila, ručno izrađene, preuređene omotnice, vezom...

Kako odabrati najbolju omotnicu za bebu? Prije svega, naravno, potrebno je uzeti u obzir spol djeteta. Dječaci će pristupiti omotnicama obuzdanih boja s "muškim" ispisima u obliku strojeva, brodova, vlakova.

Prikladno kao traka ili stanica bez kontrasta. Za djevojke, omotnice s nježnim cvjetnim uzorkom, u pastelnim nijansama, s čipkom obloge i saten vrpce će biti idealna. Ako roditelji ne žele znati spol djeteta, možete pripremiti neutralnu omotnicu bijele, žute, maslinaste, pelete ili bež boje s lakoničkim uzorkom.

Pri odabiru boje omotnice možete se osloniti i na boju odjeće roditelja, u kojoj će biti na ekstraktu, kako bi podržao obiteljski izgled, sada moderan, ili na boji dječjeg kolica.

Dobar bi izbor bio pretvorbena omotnica. Jednostavno se okreće od omotnice do duvetko, a zatim - natrag. I može se koristiti i kod kuće i na šetnji. Za razliku od klasične, takva omotnica neće poslužiti mjesec dana.

Drugi važan kriterij za odabir je materijal iz kojeg se omotnica omotana. Tkanine moraju biti prirodne, ugodne za tijelo. Ako se kuverta zagrije - tada punilo mora biti hipoalergijsko. Za ljetne omotnice, pamučno vlakno je idealno punilo.

Potrebno je razmotriti doba godine u kojoj će se majka otpustiti s djetetom. Ako je ovo izvan sezone - jesen, proljeće, tada će se omotnice od tkanine od kišnog sloja s unutarnjom izolacijom uklopiti. Oni će zaštititi dijete od kiše ili snijega.

Za zimu postoje posebne omotnice napunjene dlake, a mogu se nalaziti i sa umetcima za krzno. Ljetne omotnice su vrlo lake, prozračne, obično izrađene od pamuka.

Pro i kontra gotovih setova odjeće za novorođenčad i gdje ih kupiti

Spremni outfits su vrlo popularni zbog činjenice da oni obično već uključuju sve stvari koje dijete može trebati u prvim danima života i prvog dana, a to štedi mamu i tatu od beskrajnog trčanja oko shoppinga u potrazi za odgovarajućom odjećom za bebu.

Takvi setovi imaju i pluses i minuses.

 • odjeća u setu već je odabrana u stilu i boji;
 • nema potrebe tražiti i kupiti dodatne dijelove koji nedostaju za ispuštanje, sve je već u skupu;
 • setovi su uvijek prikladno osoblje po sezoni;
 • posebno odabranih dječjih materijala od kojih se stvari šivaju.
 • gotovi setovi su obično vrlo skupi;
 • često se cijeli set koristi samo jednom - na samu izjavu, a većina stvari možda više nije korisna;
 • neki elementi, poput kapa ili čarapa, mogu biti mali.

Nakon što vagati sve prednosti i nedostatke, svatko može odlučiti za sebe ono što mu treba: gotov kompletni set ili pojedinačne odjeće.

Dječja odjeća marke nude prilično širok raspon setova.

Odabir odjeće za iscjedak iz bolnice zanimljiv je, kreativan i zarazni proces. Glavna stvar s kupnjom je osigurati da mali čovjek bude udoban i siguran u izabranom stvaru.

Još jedan mali pregled odjeće za iscjedak - u sljedećem videu.