Kako odabrati nosač za dijete za novorođenče

Zasnivanje

Danas mnogi ne mogu zamisliti život bez automobila, jer je to prijevozno sredstvo čvrsto utemeljeno u našem svakodnevnom životu, podmićeno utjehu i mobilnosti. Ali s njegovom stjecanju treba obratiti dovoljnu pažnju na sigurnost kretanja. A ako se dijete pojavi u obitelji? Ovo pitanje postaje još relevantnije, jer sada je vrijeme da razmišljamo o kupnji nosača novorođenčeta.

Osim toga, rusko zakonodavstvo u ovom trenutku nametnulo je novčanu kaznu u iznosu od 3.000 rubalja za prijevoz djece mlađe od 12 godina bez takve prilagodbe. Pogledajmo zašto nam je potreban prijevoznik i što odabrati.

Zašto novorođenče - samo avtolyulka?

Prva godina života beba je ranjiva i bespomoćna na mnoge načine. Koje će nam fiziološke značajke reći da je dječji nosač za bebe prava odluka?

Prvo, ne zaboravimo da mrvice imaju nezrelo mišićno-koštano tkivo, što čini kostur fleksibilnim. Drugo, u doslovnom smislu, glava dojenčadi je teška: ona čini četvrtinu cijele tjelesne mase, dok u odrasloj osobi, razmjerno glavi, tvrdi samo 6% ukupne mase. I na kraju, na trećem mjestu, vratni mišići su slabi i nisu jaki, još nisu sposobni držati glavu djeteta. Iz tih razloga preporuča se prenošenje novorođenčeta u vodoravnom položaju. To je moguće samo u autolinku 0 kategorije.

Vrste i kategorije avtolyulek

Kategorija 0 omogućava djeci da putuju od rođenja do 6 mjeseci.
Kategorija 0+ se koristi od rođenja do jedne i pol godine, koja se obično nalazi pod imenom "auto sjedalo".

Postoje modeli u obliku nosećeg nosača. Vrlo su prikladne jer su opremljene ručkom, preuređenom u različitim položajima. Premještanjem ručke ne možete nositi kolijevku, već ga koristiti i kao stolica za ljuljanje.

Mnogi modeli imaju mogućnost montiranja na šasiju. To znači da možete staviti šasiju u prtljažnik i, ako je potrebno, s jednim pokretom za ruke, kao što je to slučaj, pretvoriti nosač automobila u moderan, moderan kotač bez budnog dijete.

Car prijevoznik obično teži oko 4 kg. Postoje modeli opremljeni s nadstrešnicom koja štiti od skica, sunca i znatiželjnih očiju znatiželjnih očiju.

Kako se dječji prijevoznik razlikuje od auto sjedala?

Iako kupci često upotrebljavaju ova dva koncepta međusobno, postoji razlika. Mi ćemo provesti usporednu karakteristiku triju parametara.

avtolyulki

 1. Comfort. Ako govorimo o novorođenčadi, onda je to najbolja opcija u smislu jednostavnosti transporta posebno za dijete, budući da vam kolijevka omogućuje da to učinite u horizontalnom položaju, bez pritiska na kralježnicu i mišićno-koštani sustav kao cjelinu, kao i pridonosi pravilnom disanju bebe.
 2. Sigurnost. Postoji niz nedostataka. Kolijevka se postavlja na stražnje sjedalo automobila okomito na kretanje i učvršćuje se s pojasevima za automobil. Sam dijete je pričvršćen širokim pojasom kroz trbuh. Često je dječji nosač transformiran kolijevka za djecu (o njima možete detaljno saznati u ovom članku). U tom slučaju, razina sigurnosti se smanjuje, budući da se proizvođači nisu usredotočili na sigurno putovanje automobilom, već na fiziološku udobnost djeteta.
 3. Ukupna veličina Kolijevka za automobil zauzima puno prostora u kabini, većina stražnjeg sjedala.

Auto sjedalo

 1. Comfort. Ako odgovorno pristupite izboru auto sjedala u automobilu, možete odabrati najprikladnije od skupine 0+. To znači da dijete može biti prenošeno od rođenja do jedne i pol godine (po težini - do 13 kg). Izgleda kao prijevoznik za novorođenče, samo se prijevoz odvija na položaju koji se naslonio.
 2. Sigurnost. Proizvođači posvećuju posebnu pozornost na ovu stavku, jer je sam auto sjedalo izmišljen i pomno razrađen do najmanjih detalja kako bi zaštitio mrvice na cesti. Pričvršćivanje se provodi ili sa standardnim automobilskim remenima ili pomoću posebnih nosača ISOFix. Osim toga, dijete će zadržati unutarnje trake.
 3. Ukupna veličina Zauzima mjesto jednog sjedala, pričvršćuje se u dva položaja: lice ili leđa u odnosu na kretanje. Postavljanje natrag, pa čak i iza vozačevog sjedala, smatra se najsigurnijim. Sjedalo se može učvrstiti na prednjem sjedalu pored vozača, ali tada se zračni jastuk mora isključiti.

Preporuke za prijevoz u sjedalu automobila:

 • Auto sjedalo je fiksno pod kutom od 30 do 45 stupnjeva. Veći kut nagiba uvelike smanjuje sigurnost u slučaju frontalnog udara. Kut koji je manji od 30 stupnjeva naginje djetetovu glavu prema naprijed, što ometa normalno disanje.
 • Za korekciju nagiba moguće je koristiti valjke koji su smješteni ispod sjedala u prednjem dijelu.
 • Možete napraviti valjke ručnika za pomoćnu fiksiranost glave.
 • Dopušteno je voziti auto sjedalo za novorođenčad, ako ne prelazi jedan i pol sati.

Kako odabrati nosač za bebe ili sjedalo za automobil?

 1. Visina i težina djeteta. Svaki je model namijenjen određenoj dječjoj dobi pa prvo gledamo kategoriju dobi proizvoda.
 2. Materijali. Moraju biti prozračni i hipoalergijski. Uklonjivi pokrivi će biti prikladni za pranje.
 3. Sposobnost podešavanja nagiba naslona sjedala. Ako vam model omogućuje odabir više fiksnih pozicija, ovo je vrlo dobro.
 4. Pribor. Ocijenite kvalitetu kartica za glavu i tijelo, bez obzira hoće li se sigurno riješiti. Postoji li kopča u proizvodu, tako da se kao sazivanje mrvica nije mogao otkopčati.
 5. Dolikuje. Sjednite (stavite) bebu u nosač automobila kako biste provjerili hoće li mu biti udobno, postoji li dovoljno sigurnosnog pojasa za automobil.
 6. Procjenjujemo sigurnost. Dobra petlja za bebe sadrže naljepnicu s natpisom ECE R44 / 03 i ECE R44 / 04. Ukazuju na europski sigurnosni standard. Prije kupnje pogledajte ispit o sudaru vašeg odabranog modela i recenzije njezinih iskusnih roditelja.

Ugradnja nosača automobila

Postoje tri vrste montaže:

 1. Uobičajeni pojasevi. Ova se opcija koristi u jeftinim modelima. Obično se označavaju mjesta na kojima su remeni navoji i fiksni. Montažna shema treba biti prikazana ne samo u uputama, već i na istaknutom mjestu samog stolice.
 2. Koristeći postolje. Takva baza može se postaviti na sjedalo pomoću Isofix sustava, a sama stolica sjedne na nju. Sustav Isofix je dizajniran prema svim pravilima europskih standarda i pričvršćen je na tijelo automobila. Da biste ga ugradili, potrebno je da automobil ima posebne metalne nosače (2 komada) montirane na sjedalu.
 3. Najinovativniji razvoj stolice s nogu u setu. Ona, odmarajući se na podu, stvara dodatnu podršku i fiksaciju. Vozila za testiranje nesreće u automobilu ove klase uvijek su visoko ocijenjena u smislu sigurnosti. Postoji samo malena nijansa: takav sustav nije prikladan za sve automobile, čvršći sustav montiranja dizajniran za luksuzne automobile.

Najbolje od najboljih

Kada se pojavi pitanje, ono što avtolyulku odabire, želim da obavlja svoje funkcije u punom iznosu. Vidjet ćemo koji su najbolji testovi u nedavnim sudarima. Na temelju tih podataka napravit ćemo ocjenu najboljih modela.

Njemački automobilski klub ADAC redovito provodi slična ispitivanja dječjih auto sjedala. Jasno je da svi postojeći avtolyulki i stolice nisu bili podvrgnuti verifikaciji. Osim toga, druge organizacije provode slične eksperimente. Pogledajte rezultate kluba ADAC. Dakle, u našoj grupi 0 i 0+, najviša ocjena "vrlo dobra" dobila je tri modela:

 • RomerBaby-Safeplus SHR II + RomerIsofixbase.
 • Peg PeregoPrimoViaggio SL + Isofixbase 0 + 1.
 • RecaroPrivia Recarofix.

Od imena se može zaključiti da sve izvrsne stolice imaju platformu s Isofix sustavom. Naravno, u konfiguraciji s platformom, cijena sjedala automobila je gotovo udvostručena, tako da svaka obitelj ne može priuštiti kupiti takav model. No, ako rezultati ispitivanja sudara u ekonomičnijim modelima budu ocijenjeni "dobrim" i znatno jeftinijima u cijeni, to bi moglo biti vrijedna alternativa.

Autolyll recenzije

Swetas. Koristili smo auto sjedalo Inglesina Huggy. Sjedalo je vrlo prostrano, što je bilo važno za nas, jer zimsko dijete i kombinacija savršeno odgovaraju. Prikladno za montažu s bazom. Kućište možete koristiti od kolica. Možda je među nedostacima da je nemoguće napraviti horizontalni položaj - beba je visoka.

Svetlana Baush. Imam dvoje djece, obje su otišle u sjedalo automobila njemačkog proizvođača Romer Baby SafePlus. Što se mene tiče, ovo je najbolji model. U testovima sudara, to je vrhunski, a gledajući neke od njih, nećete požaliti novac za sigurnost djeteta. Malo težak, ali, po mom mišljenju, težina je povezana s pouzdanošću, tako da možete patiti. Preporučujem svima.

Sažeti. Kupnja prijevoznika je ozbiljan i vrlo odgovoran posao. Ako je automobil dio vašeg života, ne biste se trebali nadati radi sigurnog prijevoza novorođenčeta. Auto sjedalo je dio istih prirodnih troškova kao što je popravak automobila ili ga slikarstvo.

Nemojte misliti da je mama najpouzdanija u naručju. Ovo je čest mit koji vodi katastrofalnim posljedicama tijekom sudara. Nemojte se udati na dobar auto sjedalo, žaleći se da je skupo. Postoji nešto što je puno skuplje. Ovo je život vaše bebe.

Auto sjedalo za novorođenčad: pravila izbora

Svi roditelji znaju da se djeca u automobilu moraju prevoziti u posebnom sustavu za dijete. Ali ne svatko zna kako odabrati pravi auto sjedalo za novorođenčad jer je prilikom kupnje vrlo važno uzeti u obzir nekoliko čimbenika i biti svjesni nekih nijansi. Stoga ćemo danas razgovarati o tome kako odabrati automobilsko sjedalo za novorođenče, izvijestiti o modelima uključenim u ocjenu popularnih uređaja, kao i o tome koje se pogreške roditeljima ne bi trebale dopustiti prilikom kupnje.

Zahtjevi za proizvod

Danas, sigurnosni pojasevi moraju zadovoljiti sljedeće uvjete:

 1. Zaštitite od bočnog udara.
 2. Imaju certifikate o prolaznim ispitivanjima.
 3. Sigurnosni pojasevi moraju biti otporni na hladno, toplinsko, abrazivno i svjetlosno djelovanje.

Moderna sjedala automobila razlikuju se u kodiranju boja: plavo znači da je instalacija izrađena licem prema dolje, tj. Protiv pokreta, crvene boje - usmjerene prema naprijed, u smjeru putovanja.

Nakon što je sjedalo napravljeno, mora proći hitne testove. Oni se provode pomoću lutki prikladne težine.

Što bi trebalo biti stolica

Prva stvar koju biste trebali obratiti pozornost prilikom kupnje auto sjedala je prisutnost relevantnih dokumenata, koji sadrže podatke o prošlim testovima i usklađenosti proizvoda s standardima kvalitete.

Druga stavka je težina djeteta. Mnogi roditelji vjeruju da kupnja auto sjedala za novorođenčad provodi se na temelju dobi djeteta. Ali taj je parametar samo referentne informacije, a težina, samo, glavni je kriterij. Bez obzira na ocjenu određenog ograničenja, sva sjedala su podijeljena u grupe.

Danas postoje modeli koji se često nazivaju kombinirani, tj. Oni pokrivaju više od jedne skupine. No, mnogi roditelji i dalje dobivaju prvo dijete za novorođenčad, a zatim stolicu koja se može iskoristiti za 4-6 godina, a tek tada dobiva auto sjedalo za stariju djecu. I ovaj je pristup posve opravdan, jer kombinirane stolice, koje "rastu" s djetetom, još uvijek su manje od svojih kolega.

Treće pravilo - stolica bi trebala biti nova. Naravno, možete uštedjeti novac i kupiti auto sjedalo rukama. Ali gdje je jamstvo da nije bilo u nesreći. Čak i najmanji sudar može smanjiti zaštitne funkcije proizvoda ponekad. Na primjer, stolica može imati nedostatke poput

 1. Odsutnost nekih detalja, prisutnost koju ne znate.
 2. Oštećenje strukture stolice koja je potpuno nevidljiva za oko.
 3. Nema točnih uputa za instalaciju, što može dovesti do teških posljedica.

Na temelju gore navedenog, možemo zaključiti da je najbolje mjesto za kupnju stolice u specijaliziranoj trgovini. Da biste saznali kako odabrati pravi auto sjedalo, preporučujemo da se detaljnije upoznate sa svakom grupom.

Grupa stolica 0

To je posebna kolijevka za novorođenčad koja je prikladna jer se novorođenče može transportirati na velike udaljenosti. Popularna je kod onih roditelja čije su bebe rođene prerane ili imaju probleme s kralježnicom. Sami proizvođači kažu da su takva ograničenja inferiornija u smislu sigurnosti njihovih "bračnih transformatora". Najuspješniji su takvi modeli:

 1. Romer beba siguran spavač.
 2. Bebe Confort Windoo Plus.
 3. Jane Transporter.

Grupa stolice 0+

Automobilska sjedala za djecu grupe 0+ stvorena su za najmlađe malodobnike koji su tek rođeni. Možete ih koristiti do trenutka kada beba teži manje od 13 kg. Ove izvedbe su vrlo kompaktne i lagane, a tu je i posebna ručka za nošenje koja će vam omogućiti da s vama nose mrvice, kako u gostima tako iu klinici. Mnogi su se roditelji prilagodili upotrebi tog držačkog uređaja i kao kolijevka za novorođenčad koja se može postaviti, na primjer, u kuhinji. Dok ste zauzet poslovnim, beba će sjediti na stolcu za ljuljanje. Uostalom, ova sjedala imaju polukružnu podlogu i posebnu podesivu ručku, koja također služi kao zaštita od bočnog udara.

U stolici grupe 0+, dijete može sjediti na bilo kojem sjedalu automobila, glavna stvar je postaviti u ispravnom položaju, licem natrag. Sjedalo je fiksirano s standardnim pojasom u tri točke, au njemu su podesivi sigurnosni pojasevi.

Ocjena najpopularnijih stolica za novorođenčad uključuje modele kao što su:

 1. Inglesina MARCO POLO Plava.
 2. "Rock-a-Thoth Deluxe" s posebnim prekrivačima na trakama, poklopcu i naslonu za glavu, itd.

Grupa stolice 0+ i 1

Ova grupa je model o kojem se kaže da stolica "raste" s djetetom. Ocjena popularnih ograničenja od rođenja do 18 kg, što je oko 4 godine, uključuje modele kao što su

 1. "Maxi-Cosi MiloFix" - jedno od prvih sjedala automobila, s sidrenom kolom.
 2. "Concord Air" - praktično i jednostavno sjedalo (stolica za nošenje).
 3. Cybex Sirona - poboljšana zaštita i stabilnost bočnog udara.

Svi se prvi put vraćaju na kretanje, a kad dijete nadilazi oznaku od 13 kg, okreću se okrenuti prema pokretu. Modeli u ovoj grupi imaju lako podesive sigurnosne pojaseve s pet točaka. Leđa može savijati gotovo svaki kut, što će omogućiti djetetu da se osjećaju što udobnije na putu.

Na sjedalima su prisutne i naslonjače i duboke strane, koje služe kao pouzdana zaštita od bočnog udara. Sjedalo je sigurno pričvršćeno u automobilu zahvaljujući posebnim vodilicama za sigurnosne pojaseve.

Kupnja sjedišta ove grupe, također možete kupiti dodatnu opremu koja će poboljšati udobnost sjedala. Mnoge se majke brinu da će biti neugodno i dosadno da novorođenče bude u stolici. Ali proizvođači su uzeli u obzir ovaj trenutak. Praktično u svakoj trgovini gdje ćete kupiti suzdržanost, zasigurno će vam biti ponuđeni posebni nasloni za glavu i jastučići koji nisu samo udobni, već imaju i zanimljive boje.

Grupa stolica 1

Kad vaša beba počne težiti više od 9 kg, trebat će vam stolica grupe 1. Postavlja ga isključivo osoba u smjeru putovanja i služit će vam dok dijete ne dosegne težinu od 18 kg.

Među sjedalima automobila za djecu iz skupine 1, možemo razlikovati takve modele kao što su:

 1. "Maxi-Cosi Tobi" pogodan je ne samo za buđenje već i za spavanje.
 2. Maxi-Cosi biser.
 3. "Cybex Juno 2-Fix" je dovoljno širok i udoban za dijete.

Gotovo svi imaju mekanu podlogu na sigurnosnim pojasevima, opremljeni su posebnim naslonom za glavu i mogu se preoblikovati iz sjedećeg položaja na bilo koji udoban položaj za dijete. Isto tako, ovi sigurnosni uređaji imaju pouzdanu zaštitu od bočnog udara, koji se sastoje od visokih bočnih strana i naslona za ruke. Ne ometaju bebu, već ga štite.

Grupa stolica 1, 2 i 3

Sjedala skupine 1, 2 i 3 imaju jedinstvenu značajku - visoki leđa. Može se koristiti kod djece mase više od 9 kg, postavljene na bilo kojem suvozačkom sjedalu. Auto sjedalo za dijete dizajnirano je za dugotrajnu uporabu sve dok dijete ne dosegne težinu od 25-36 kg. Ova opcija omogućava roditeljima da svake godine razmisle o kupnji novog ograničenja, što značajno utječe na obiteljski proračun.

Najpopularniji modeli uključuju takve modele kao što su:

 1. "E Kiddy GuardianFix Pro 2" - preporučuje njemačka ortopedska organizacija AGR.
 2. "Columbia", "Jewellin" i "Ranger" - s izmjenjivim leđima, podesivim remenom i sposobnošću promjene širine sjedala, ovisno o rastu djeteta. Također, ti modeli mogu se pretvoriti u stalak za sjedenje, kada beba ima više od 9 godina.

Ova grupa stolaca izvrsna je investicija, pa ako odlučite odabrati mjesto koje će vam i vaše dijete već nekoliko godina poslužiti, onda je to najbolja opcija.

Sjednice skupine 2 i 3

Ako ste prethodno kupili stolice grupe 1 ili kombinirane 0+ i 1, trebat će vam auto sjedalo za grupe 2 i 3 koje su pogodne za djecu mase od 15 do 36 kg. Ta ograničenja valja odabrati na isti način kao i prethodne. Međutim, trebate obratiti pažnju na prisutnost pojasa, koji će pričvrstiti bebu na stolici dijagonalno, na razini ramena. To će vam omogućiti izbjegavanje tužnih posljedica sudara. Ako se pojas nalazi na razini vrata, odraslo dijete može se ugušiti ne samo u slučaju nesreće, već i kod naglog kočenja. Među ostalim, ova mjesta, koja se također nazivaju fotelje, pomažu u izbjegavanju bolesti pluća, što uvelike pojednostavljuje prijevoz djece koja ne voze dobro.

 1. Romer Kidfix XP Sict - ima zabavni raznovrsni dizajn i najviše poboljšanu zaštitu.
 2. CBX Cybex Free Fix je opcija za one koji razumiju kako.

Što odabrati

Unatoč činjenici da trgovine sada imaju ogroman izbor auto sjedala, želio bih vam privući pozornost na modele koje su drugi roditelji već iskoristili, i napraviti neku vrstu pregleda.

 1. Naslonjači skupine 0. Ne samo da zauzimaju gotovo cijelo stražnje sjedalo, već ne mogu pouzdano zaštititi dijete u trenutku sudara. I životni vijek je iznimno malen, jer nakon što dijete teži više od 10 kg, morat ćete ponovno kupiti sjedalo, ali već i veliko.
 2. Grupa za fotelje 0+. Ova sjedala su vrlo pouzdana, ali beba će također rasti vrlo brzo, a morat ćete ponovo postaviti određeni iznos.
 3. 0+ i 1 je opcija koja se smatra optimalnim u smislu kvalitete proizvoda i vijeka trajanja.
 4. Sjedala skupine 1 i 1/2 također se ne mogu nazvati ekonomičnom kupnjom, iako osiguravaju sigurnost djeteta na odgovarajućoj razini.
 5. Fotelje 1,2 i 3 - ovo je mogućnost koju mogu kupiti roditelji koji žele uštedjeti što je više moguće. Uostalom, ovaj proizvod će služiti sve dok dijete ne može nositi redovite trake.
 6. Skupine 2 i 3 također će omogućiti djetetu da se prenese do punog "sazrijevanja", ali samo oni koji su ranije kupili mjesta manjih grupa kupuju.

Bez obzira na to koje vam auto sjedalo želite, sjetite se da je život djeteta u vašim rukama. I tako da se beba osjeća ugodno, ne zaboravite se pričvrstiti. Uostalom, odrasli su primjer koji treba slijediti.

Ocjena avtolyulek za bebe

Do nedavno, prema ruskom zakonu za prijevoz djece mlađe od 12 godina automobilom mora imati automobilsko sjedalo. I nakon 12 godina, visina djeteta bi trebala doseći 145 centimetara kako bi mogao ići bez stolice. Danas djeca u dobi od 7 do 11 godina mogu se prevoziti bez posebnog uređaja pomoću posebnih sigurnosnih pojaseva.

Do sedam godina, bebe moraju putovati u automobilu u automobilu. Novčana kazna za prijevoz djece bez automobilske stolice iznosi tri tisuće rubalja, što je jednako cijeni proračuna modela uređaja. Ali pravi roditelji nisu zabrinuti za dobro, ali sa sigurnošću bebe.

Auto sjedalo pruža maksimalnu sigurnost, učinkovito štiti bebu od oštećenja i udara. Unatoč ukidanju korištenja auto sjedala za djecu stariju od sedam godina, stručnjaci preporučuju korištenje tih uređaja kako bi se osigurala potpuna sigurnost. Ali posebno važni proizvodi za malu djecu.

Nije sigurno držati dijete dok je na automobilu, jer u nesreći majka neće moći držati dijete zbog trenutačnog, neočekivanog i teškog tereta. Osim toga, praksa pokazuje da se žena sukobljava s cijelom tijelom na djetetu. To smanjuje šanse za preživljavanje u nesreći na nulu.

Klasifikacija sjedala za automobile

Danas ćete naći širok izbor sjedala automobila koji se razlikuju po modifikaciji, načinu instalacije, težini i dobi za koji je ovaj uređaj namijenjen. U tablici su prikazane karakteristike i svrha svake dobne i grupne težine.

U ovom članku ćemo se usredotočiti na izbor auto sjedala za djecu. Za novorođenčad u autu set avtolyulku. Ovaj uređaj karakterizira ortopedski oblik i prisutnost sigurnosnih pojaseva. Nosač za bebe za novorođenče je dvije skupine - 0 i 0+. Pogledajmo kako odabrati pravi nosilac novorođenčadi.

Kako odabrati auto sjedalo

 • Prilikom odabira uređaja vodite prema dobi, visini i težini novorođenčeta. Razmotrite pojedinačne karakteristike i razvoj djeteta, jer model koji je pogodan za dob, možda nije prikladan za težinu ili visinu. Prije svega, obratite pozornost na najnovije pokazatelje;
 • Svaki uređaj mora biti označen ECE R44 / 03 ili ECE R44 / 04. Samo su u skladu s odobrenim sigurnosnim standardima. Osim toga, na modelu nakon slova "E" možete vidjeti broj u krugu. To znači državu koja je službeno odobrila proizvod (1 - Njemačka, 2 - Francuska, itd.);
 • Važnu ulogu igraju materijali proizvoda. Mora biti hipoalergensko i prozračno, kvalitetno i visoko kvalitetno. Poželjno je da materijali imaju sustav ventilacije, a poklopac je uklonjen sa stolca;
 • Nemojte odabrati rabljeni prijevoznik ako niste sigurni u prošlost korištenja alata. Auto sjedalo se ne može koristiti nakon prometne nesreće, jer neće izdržati još jedan test;
 • Obratite pažnju na funkcionalnost modela. Odaberite leđa s nekoliko položaja i glatku prilagodbu, prikladnu karticu za glavu djeteta. Proizvod mora biti opremljen sigurnosnom bravom, tako da dijete ne može otkopčati ili otpustiti remen;
 • Za vozila s ISOFIX sustavom za pričvršćivanje odaberite odgovarajući auto sjedalo. Ako automobil nema takav sustav pričvršćivanja, sjedalo se pričvršćuje klasičnim sigurnosnim pojasom;
 • Da bi stolica bila udobna za uporabu i nošenje, prednost je modelima s lakšom težinom;
 • Prije kupnje, svakako pročitajte recenzije o određenom modelu i proizvođaču. Danas mnoge web stranice nude rangiranje najboljih avtolyuleka zajedno s testovima sudara;
 • Ako je moguće, "pokušajte" na stolcu prije kupnje. Sjednite na bebu i vidite je li beba udobna. Sjedalo mora biti ergonomski s ortopedskim oblikom.

Koji prijevoznik odabrati: 0 ili 0+

Grupe 0 i 0+ su pogodne za djecu od rođenja. Auto sjedala 0 nalikuju na blok od kolica, koji je postavljen okomito na kretanje automobila i fiksne s dva redovita pojaseva. U ovom slučaju dijete je potpuno vodoravno, što je važno za novorođenče. Osim toga, takvi uređaji pogodni su za prerane bebe i djecu s kralježnicom. Optimalno za transport na velikim udaljenostima. Kako organizirati prvo putovanje s djetetom, pročitajte ovdje.

Među nedostatcima stolica 0, bilježimo veličinu i težinu strukture. Uređaj zauzima dva odrasla sjedala i pogodna je samo za bebe do 10 kg. U pravilu, mnoga djeca dosegnu ovu težinu već 6-8 mjeseci. Kratak period korištenja kombinira se s prilično visokom cijenom.

Grupa nosača automobila 0+ je mali prijevoznik s prikladnom ručkom i ugradnjom na temelju ISOFIX-a ili na redovitim sigurnosnim pojasevima. To su udobni u radu, lagani i kompaktni proizvodi male težine od 3-5 kg. Instalacija se provodi samo protiv pokreta. Takve stolice pogodne su za djecu do 13 kg, tako da se životni vijek poveća na 1-1,5 godina, za razliku od modela 0. Osim toga, uređaj se razlikuje po pristupačnoj cijeni.

Danas proizvode modele sjedala automobila 0+ u invalidskim kolicima. To su prikladni uređaji za posjet klinikama ili trgovački centar, jer je proizvod jednostavan za instalaciju u automobil i pričvršćenje na kotačima kolica. Međutim, nije potpuno horizontalno, što je opasno za bebe u prvim mjesecima života, kada mišići i kralježnica mrvica nisu dovoljno razvijeni.

Imajte na umu da novorođenčad možete sjesti najranije 5-6 mjeseci. U pravilu, šest mjeseci beba može sjesti s podrškom, bez podrške - za sedam mjeseci. Nakon osam mjeseci može sjesti i sjesti sjedeći položaj sam. Prije ove dobi dijete bi trebalo biti uglavnom u vodoravnom položaju. Zato se automobilska sjedala u invalidskim kolicima ne preporučuju za duge vožnje.

Kako koristiti i instalirati autolink

 • U nosaču djeteta beba se prevozi u položaju ležećeg ili naslonjača, u kojem je leđa nagnuta za 30-45 stupnjeva;
 • Auto-nosač možete instalirati samo protiv pokreta. Ovo je najsigurnija pozicija za novorođenče, čiji cervikalni kralješci još nisu u potpunosti formirani. Kada se smjesti u naglom kočenju, on slučajno može kimnuti glavom ili naginjati glavu, što je vrlo opasno za krhki vrat djeteta;
 • Ugradnja sjedala 0+ dopuštena je samo ako je prednji zračni jastuk onemogućen. Nasloni 0 su fiksirani, u pravilu, uz stražnje sjedalo i pričvršćeni su s dva sigurnosna remena;
 • Mjesto iza vozačevog sjedala smatra se najsigurnijim. Stavite dijete samo na prednje sjedalo kao posljednje sredstvo i samo kada je prednji zračni jastuk isključen;
 • Za djecu do tri mjeseca postavite dodatne valjke na obje strane djetetove glave kako biste sigurno pričvrstili glavu i vrat mrvica;
 • Ne koristite kolijevku od kolica umjesto sjedala automobila! Ne pruža potrebnu sigurnost i zauzima puno prostora u automobilu. Osim toga, materijali za kolijevke nemaju dovoljno čvrstoće za transport u automobilu;
 • Nemojte koristiti sjedala automobila nakon nesreća. Sjetite se da je nakon drugog takvog testa malo vjerojatno da će preživjeti.

Najbolji dječji prijenosnik za novorođenče

Vrhunski avtolyulek uključuje proizvode iz Španjolske, Japana i Engleske. Na prvom mjestu je dječji prijevoznik MIMA IZI GO CAR SEAT (Španjolska) 0+. Proizvod je izrađen od sigurne ručne radne kože, pogodno za ugradnju u automobil i za pričvršćivanje na kolica. Model je opremljen podesivim naslonima za glavu i sunčevim zaslonom, udobnom ergonomskom ručkom i pouzdanim magnetskim bravama za sigurnosne pojaseve, lagane težine od 3,6 kg. Prikladno za djecu od rođenja do 1,3 godine.

Na ljestvici najboljih avtolyuleka uključuje univerzalno engleski auto sjedalo JOIE EVERY STAGE za djecu od rođenja do 12 godina! Uključuje četiri sjedala u jednom 0/1/2/3. Uređaj osigurava pravilno pričvršćivanje zbog dodatnog unutarnjeg mekog umetka i udobne ventilacije zbog propusnih tkanina. Velika prednost proizvoda je njegov produženi vijek trajanja, što je moguće zahvaljujući okviru ojačanim metalom. Ali ovo je prilično teška i neugodna konstrukcija, teška oko 9 kg.

Tri čelnika zatvaraju japansko auto sjedalo Aprica CURURILA Isofix 0 + / 1. Univerzalni model preobrazbe pogodan je za novorođenče, bebu od 1-2 godine i malu djecu od četiri godine. Uključuje i ISOFIX nosač i montiranje na redovite pojaseve. Uređaj ima podesivi naslon sjedala u sedam položaja, duboko sjedalo i uklonjivi vatra za sunce, podesivi visina naslona za glavu i prikladan pokazatelj instalacije. Postavite u dva načina - lice ili natrag u kretanje. Među minusima bilježimo vrlo visoku cijenu i veliku težinu, što je 14-15 kg.

Među dostupnim modelima po niskoj cijeni od najviše dvije tisuće rubalja, izaberite Car Carrier tvrtke Recaro Young Profi Plus 0+ (Njemačka). Ovo je zgodan i jednostavan nosač za bebe od prvih tjedana života do 1,3-1,5 godina. Pruža ISOFIX montažu i pričvršćivanje na redovite pojaseve, dodatno učvršćivanje s unutarnjim pojasevima. Model ima uklonjivi trim, anatomsku oblogu, sunčani tenda i udobno sjedalo.

Još jedan pristupačan i pristupačan model je Nania BeOne SP Plus 0+ (Francuska). Zgodan i udoban prijevoznik za djecu od rođenja do 1,5 godina. Ne podrazumijeva ISOFIX privitak. Proizvod uključuje uklonjivi poklopac, anatomski jastuk i sunčani tenda. Ovo je dobar izbor za kratke izlete, koji se razlikuju po laganom i udobnom korištenju, jednostavnoj skrbi i ortopedskoj formi.

Inglesina Huggy 0+ (Italija) je dobra i praktična opcija po prosječnoj cijeni koja se može ugraditi u auto, postavljenu na invalidska kolica ili koristiti kao stolica za ljuljanje. Proizvod se razlikuje od originalnog elegantnog dizajna, širokog udobnog sjedala i mekanih naslona za ruke, prijenosnog poklopca i ergonomske ručke. Ovo je višenamjenski model za djecu do 1,5 godina. Međutim, ugradnja je moguća samo na stražnjem sjedalu automobila i samo uz uporabu redovitih automobilskih remena.

Peg-Perego Primo Viaggio Tri-Fix 0+ je još jedno talijansko auto sjedalo po prosječnoj cijeni. Ovo je vrlo udoban prijenosni uređaj, jednostavan za rukovanje i njegu s malom težinom. Prikladno od rođenja do 1,3-1,5 godina. Postoji anatomska pločica, uklonjivi presvlake i sunčani tenda. Kolijevka se može lako ukloniti i koristiti uređaj kao stolicu za ljuljanje, pa čak i visoku stolicu. Trebam visoku stolicu za hranjenje bebe i kako odabrati odgovarajući model, pročitajte vezu http://vskormi.ru/buys/kak-vybrat-stulchik-dlya-kormleniya/.

Gore navedeni modeli pružaju potrebnu sigurnost i dodatnu zaštitu od bočnih udaraca. Izbor proizvoda ovisi o financijskim mogućnostima, zahtjevima za rad, načinima prijevoza i daljnjoj uporabi.

Nosač automobila za novorođenčad: pregled liječnika, fotografija

Kao što je poznato, broj automobila u našoj zemlji raste iz dana u dan, pa se broj izvanrednih situacija na cestama povećava. Kako biste osigurali dijete tijekom prijevoza na motornom vozilu, potrebno je koristiti posebne dječje kolijevke i stolice. A danas nije samo osobna stvar roditelja, već i zahtjev iz stavka 22.9 Pravila sigurnosti cesta. Unatoč tome što postoji ogroman broj takvih uređaja na tržištu, prilično je teško napraviti izbor, pogotovo jer mnogi mame i tate ne znaju što bi trebao biti odgovarajući prijevoznik za novorođenče. Da biste riješili taj problem, pomoći će vam niže navedeni članak.

Anatomska obilježja male djece

Novorođenčad su krhka stvorenja koja bi trebala biti zaštićena na svaki mogući način. U dobi od jedne godine, dječji kostur je fleksibilan i mekan, a njezine kosti se uglavnom sastoje od hrskavice. Četvrtina dječje tjelesne mase padne na glavu, dok u odrasloj dobi glava zauzima samo 6% ukupne težine. U ovom slučaju, vrat beba je vrlo ranjivo mjesto, budući da kralježnica na ovom području kostura gotovo nije zaštićena mišićima. To znači da čak i slabi šokovi, od kojih nitko nije imun na putovanju u automobilu, može dovesti do ozbiljnih ozljeda.

Nosač automobila i auto sjedalo

Uređaji koji osiguravaju sigurnost djece tijekom cestovnog prijevoza su dvije vrste i ovise o dobi djeteta. Ako se od obitelji očekuje da se nadopuni, trebat će vam dječji prijevoznik za bebe. Čini se da je to posebno sjedalo koje je montirano unutar automobila. Takva kolijevka ima optimalni ortopedski oblik, uklanjajući prekomjerno opterećenje na djetetovoj kralježnici i trake dizajnirane za sigurno učvršćivanje tijela unutar uređaja. Što se tiče djece starijih od 6 mjeseci, trebat će im auto sjedalo. Glavna razlika između tih uređaja jest da je klasični nosač automobila čvrsto pričvršćen okomito na smjer kretanja, dok je sjedalo za starije djece učvršćeno leđima ili okrenutim prema vjetrobranu automobila.

Transformatori i invalidska kolica

Danas možete pronaći razne univerzalne modele. Takav dječji prijenosnik za novorođenče, ako je potrebno, lako se pretvara u stolicu u kojoj je moguće prevoziti starije dijete. Tu su i posebne kolica s odvojivim kolijevkama u kojima se djeca mogu udobno i sigurno prevoziti automobilom. U slučaju njihove kupnje, roditelji mogu odgoditi kupnju uređaja za prijevoz beba u automobilu 5-6 mjeseci. Međutim, imajte na umu da je njihov izbor trebao uzeti s velikom odgovornošću i ne koristiti modele u kojima dijete nije ispravno fiksno.

vrsta

Klasični dječji prijenosnik za bebe dostupan je u nekoliko verzija. Svi su uređaji podijeljeni u dvije kategorije, označene simbolima "0" i "0+". U prvom slučaju, model je namijenjen djeci mlađoj od 10 do 13 kg, kao i za drugi - mogu nositi djecu mlađu od jedne i pol godine. Osim toga, kao što je već spomenuto, uređaji s kojima razmišljamo mogu se instalirati drugačije u uređaju. Oni koji su zainteresirani za odabir nosača automobila za novorođenčad, stručnjaci savjetuju da posebnu pažnju posvete ovom slučaju, stoga se obilježja svake opcije trebaju detaljnije raspravljati.

Značajke klasičnih modela

Tradicionalni kolijevci za automobile postavljeni su uz stražnje sjedalo automobila. U njima je beba u polu-vodoravnom položaju i osjeća se baš kao kod šetnje u kolicima. U tom slučaju, takvi modeli imaju značajan nedostatak - kada ih koristite u automobilu, osim vozača, može stati samo jedan putnik. Uređaji su fiksirani pomoću dva sigurnosna remena, koja su u automobilu, a drugi koji pripada autolauleru prolazi preko djetetova prsa. Dovoljno je široko i ne daje djetetu nikakvu zabrinutost. Liječnici s takvim jamstvima proizvođača u potpunosti se slažu.

"Uzdužni" modeli

Stručnjaci vjeruju da je najsigurnija opcija dječji nosač za bebe, fiksiran na sjedalu iza vozača protiv kretanja automobila. Među ostalim, u ovom slučaju, mjesto drugog putnika na stražnjem sjedalu ostaje slobodno, a osoba koja ju je okupirala može komunicirati s bebom na putu. Ako majka sama putuje sa svojim sinom ili kćerkom, kolijevka se može učvrstiti na prednjem sjedalu kako bi mogla gledati mrvice na cesti. Međutim, pravila zabranjuju to dok je zračni jastuk uključen.

Što se tiče univerzalnih stolaca za mijenjanje, dok je dijete maleno (težine manje od 13 kg), pričvršćeni su leđima u smjeru kretanja, a zatim se okreću, a odrasla dijete putuje okrenutom prema vjetrobranu.

Nosač automobila za novorođenčad: pregled liječnika

Prema liječnicima, gotovo svi avtolyulki pružaju ispravan položaj za djetetovu kralježnicu. Čak i ako se čini da je novorođenčad unutar takvog uređaja u sjedećem položaju, u smislu raspodjele tereta na kosturu, taj položaj ne predstavlja nikakvu opasnost. Što se tiče onoga što bi trebalo biti najsigurnije dijete za bebe novorođenčadi, recenzije liječnika ukazuju da će model koji je postavljen u suprotnom smjeru putovanja i opremljen pojasevima od pet točaka, najviše štiti od opasnih ozljeda na prednjoj strani. Ova opcija pouzdano popravlja dječja ramena, pojas i zdjelicu te uklanja vjerojatnost da se "leti" iz kolijevke ili savijanje tijela u slučaju nužde. Stručnjaci također savjetuju da drže prednost kolicima s ručkom, jer je to dodatna zaštita tijekom bočnog udara.

Što još treba uzeti u obzir prilikom odabira

Autokrati za novorođenčad, čije fotografije mogu dati samo ideju o njihovom dizajnu, nisu uvijek u stanju pružiti odgovarajuću sigurnost djetetu zbog korištenja nedovoljno jakog okvira. Konkretno, odabir nosača automobila morate osigurati da je izrađena od plastike otpornog na udarce. Isto tako, uređaj mora zadovoljiti sljedeće kriterije:

 • imati dokument koji potvrđuje da je model odobren od strane ortopeda;
 • prisutnost kompletnih naslona za glavu, valjaka ispod glave i vrata;
 • veličina djeteta, tj. kolijevka ne bi smjela biti blizu njega;
 • prisutnost zaštitnog vizira u uređaju, u slučaju da se kolijevka koristi kao nosač;
 • Model bi trebao biti opremljen sigurnosnim pojasevima s posebnom mekom oblogom, a na području glave trebali bi imati povećane strane za dodatnu zaštitu.

Pored toga, srušeni testni uređaj mora imati dokument koji potvrđuje sukladnost sa zahtjevima GOST R41.44-2005 ili europske potvrde ECE R44 / 04.

Također je važno obratiti pažnju na zemlju podrijetla dječjeg nosača za novorođenčad. Recenzije korisnika potvrđuju da je najbolje kupiti modele proizvedene u zemljama EU. Što se tiče kineskog avtolyuleka, njihov glavni nedostatak je krhkost okvira.

Što se tiče opcije za postavljanje uređaja na izbor, stručnjaci preporučuju: ako automobil ima ISO FIX sustav, trebali biste kupiti model koji je kompatibilan s njom.

Gdje kupiti

Budući da se avtolyuli mogu koristiti već godinu i pol, roditelji često traže ponude na web stranicama koje nude različite predmete koji su već bili u upotrebi. Liječnici u jednom glasu kažu da ovo nije prava odluka. Doista, u ovom slučaju, čak i ako dječji nosač novorođenčeta izgleda gotovo kao nova, ne možete znati koliko je dugo upotrebljeno i jesu li njegovi važni mehanizmi koji osiguravaju sigurnost djeteta nisu istrošeni. Štoviše, možete prodati deformirani uređaj koji je već bio u nesreći. Da biste izbjegli takve probleme, bolje je ne pokušati spasiti nekoliko tisuća rubalja na štetu sigurnosti bebe i otići u specijaliziranu dječju trgovinu. Nosač za bebe za novorođenče također se može kupiti kod nekih zastupnika automobila. U tom će slučaju stručnjaci pokazati kako ga ispravno instalirati i pomoći vam odabrati model koji najbolje odgovara vašem konkretnom stroju.

Sada znate što su avtolyulki za novorođenče. Fotografije takvih proizvoda omogućuju vam da donesete ideju samo o veličini i izgledu određenog modela. Stoga, stjecanje takvih uređaja putem interneta, trebali biste pročitati recenzije liječnika i onih koji su već koristili slične uređaje.

Ocjena avtolyulek za novorođenčad: kako odabrati

U današnjem svijetu bebe rano saznaju što je putovanje. Aktivne majke u većini slučajeva odveli su svoju djecu na izlete. U takvoj situaciji važno je osigurati sigurnost djeteta, jer nitko nije osiguran od nesreće ili posljedica lošeg puta. Osim toga, važno je stvoriti dijete u takvim uvjetima u kojima će mu biti ugodno, ne bi se mogao brinuti i osjećati se normalnim. To je sve moguće s avtolyulkoy. Ima značajke koje pružaju sigurnost i udobnost za dijete. Zamjena s nošenjem kolica ili redovitog kolijevka jednostavno neće raditi, budući da su napravljena na različite načine. Normalna zaštita bebe može dati samo posebno dizajniranu napravu.

Fotografije sa stranice: maminyzaboty.com

Kako odabrati nosač za bebe za novorođenčad: zahtjevi za proizvodom

Prije nego što odaberete nosač za bebe za novorođenčad, važno je znati što točno trebate potražiti. Utvrdivši koje su zahtjeve proizvod morao ispuniti, razumjet ćete što dolazi iz asortimana trgovine i što ne.

Ovaj uređaj za djecu ima jak plastični okvir koji može izdržati šokove. Unutar kolijevke su pojasevi s mekim oblogama koji omogućuju djetetu da dobro pričvršćuje. Kada se automobil kreće, dijete se neće previše nagrnutiti i prevrnuti. Osim toga, unutar kolijevke nalazi se meka podstava na glavi. Oni to popravljaju, a ne dopuštaju da ona snažno vlada. Ovo je važno za dojenčad koja još nije ojačala kralježnice.

U takvom automobilu možete nositi maleno dijete i na velike udaljenosti. Bit će udoban i siguran.

Nosač automobila za najmanji uvijek je postavljen tako da dijete leži s glavom prema prednjim sjedalima. Ovo je važno. Dakle, čak iu slučaju nesreće, glava djeteta ne ljulja naprijed, pa se u njemu neće ništa oštetiti.

Fotografije s web mjesta: YouTube

Koji prijevoznik je bolje odabrati za novorođenče

Odabirom ovog proizvoda trebali biste procijeniti njegovu snagu, kao i koliko je udobno za dijete i za vas.

Pobrinite se da sve pojaseve imaju mekanu podlogu koja će zaštititi dijete od trljanja ili ozljede nakon utjecaja.

Dodatna prednost je sunčana svjetlost. On će zaštititi bebu od izravnih zraka.

Ručke će omogućiti mami da lako vuče kolijevku iz automobila, bez mijenjanja djeteta. Vrlo je prikladno. Uzmite sve zajedno i odnesite ga u kuću ili ga postavite na kočiju. Ako se ručke ne pojave, morat ćete je podignuti do dna. Teže je učiniti.

Obratite pažnju na kvalitetu materijala kojim se kolijevka za automobil obrađuje. Također provjerite da plastični dijelovi proizvoda ne emitiraju neugodan miris koji može naštetiti vrlo malom djetetu.

Bolje je dobiti tamno obojen autolink, tako da male prljavštine na njemu neće biti vrlo vidljive. Takav proizvod će i dalje morati biti opran, ali rjeđe.

Montaža na automobil trebala bi biti što je teža. Poželjno je da se kolijevka ne iseljavaju kad je vozilo u pokretu i ne djeluje snažno. Za dobru fiksiranost često koriste bazu. Ali to možete odbiti.

Preporučljivo je kupiti one proizvode koji imaju certifikat kvalitete. Ako postoji takav papir, to znači da je proizvod napravljen sa svim zahtjevima kvalitete i sigurnosti. Također u ovom slučaju, obično postoji dobro napisana, razumljiva uputa za uporabu takvog sigurnosnog sustava za dijete, što je važno.

Također pročitajte recenzije o tome kako odabrati nosač za bebe novorođenčadi. Mnogi roditelji voljno podijeliti svoje dojmove.

Fotografije sa stranice: motor.kz

Nosač za bebe za novorođenčad: najbolje ocijenjeno

Dakle, trebate najbolje bebene kolijevke u automobilu. U ovom odjeljku vidjet ćete ocjenu proizvoda.

Maxi-Cosi CabrioFix + FamilyFix bazu

U takvom krevetu za bebe u krevetu će se potpuno opustiti. Njegova ravnost je vrlo značajna. Ovaj proizvod pruža visoku razinu zaštite za bebu od opasnosti koje su moguće na cesti.

Na ovom modelu nalazi se prikladna ručka na vrhu. S njom je lako podizati uređaj s djetetom. Osim toga, ako je potrebno, na ovoj ručki, možete pričvrstiti zvečke.

Materijal s kojim je naslon plašt je hipoalergenski. Ne uzrokuje alergijske reakcije. Osim toga, ne baca se. To su dodatne prednosti.

Nosiljka za bebe može se koristiti i kao stol za hranjenje i kao jaslica.

Fotografije sa stranice: kidlife.com.ua

Romer Baby-safe plus II Isofix

Ovaj model daje djetetu ozbiljnu zaštitu. Proizvod je izrađen od trajnog okvira, a ima i čvrste bočne pregrade. U svakoj situaciji na takvom automobilskom sjedalu dijete će ostati gotovo neozlijeđeno.

Na kolijevci se nalazi mali štitnik koji sprečava jarku sunčevu svjetlost, ali ne blokira put do svježeg zraka.

Svi materijali koji su prisutni na uređaju, hipoalergijski. Također su prozračne.

Također ima prikladnu ručku s kojom možete podići i preurediti proizvod.

Fotografije sa stranice: www.ma-and-ma.com

Concord Intense

Ovaj nosač automobila je istovremeno dubok i prostran. Dobar izbor na dugom putovanju. U bebi će moći udobno leći. Ništa ga neće spustiti. Osim toga, s dovoljno prostora dijete neće biti vruće tijekom ljeta.

Okvir je izdržljiv, dobro zaštićen od udaraca. Svi remeni nužno imaju mekanu oblogu.

Ova kolijevka prikladna je za korištenje s kolicima Concord. Jednostavno je stavljen na kućište i pričvršćen.

Fotografije sa stranice: Wallapop

Bebe Confort Creatis Škripac

Ova avtolyulka je također prilično prikladna. Omogućuje ležanje i ležeći položaj djeteta. Iznad je sunčalište. Postoji olovka za mamu.

Krselo ima snažan okvir,

Ovaj proizvod izgleda lijepo. Crvena boja pogodna je za dječake i djevojčice.

Ovaj kolijevka za automobil se instalira pomoću posebne platforme. Na njemu postoje uređaji za pojaseve.

Fotografije sa stranice: avtodeti.ru

Cybex aton

Ovaj proizvod je vrlo izdržljiv. Uspješno prošao nekoliko testova sudara. Zahvaljujući snažnom okviru i debelim mekim stranicama, takva stolica pouzdano štiti bebu od svih udaraca. Glava i vrat će biti u redu.

Još jedna prednost ove stolice je da je pogodna za invalidska kolica ove tvrtke. Treba ga jednostavno postaviti na kućište i pričvrstiti.

Fotografije sa stranice: Prams.net

Recaro Young Profi Plus

Ovaj prijevoznik automobila smatra se vrlo pouzdanim. Ima jak debeli okvir, kao i opsežne meke bočne stijenke. Dakle, beba neće ni osjetiti udarac ako je on.

Osim toga, stolica je vrlo duboka. Dječak se doslovno skriva u njemu. Ovo je još jedan plus koji vam omogućuje da putovanje bude sigurno za dijete.

Tkanina presvlake je također gusta. Oni su hipoalergijski, stoga nemojte štetiti djetetu.

Fotografije sa stranice: recaro-shop.ru

MIMA IZI GO CAR SEAT

Ovo je vrlo elegantno auto sjedalo od kože. Pogodan je za korištenje, može poslužiti kao auto sjedalo, a također je postavljen na kolica. Postoje dvije vrste pričvršćenja: uobičajeno, uz pomoć redovitih sigurnosnih pojaseva i čvršće Isofix.

Proizvod ima prikladnu ručku za nošenje, što je prikladno za izvlačenje koluta iz automobila. Osim toga, unutra se nalazi miran naslon za glavu. Može se podesiti.

Fotografije sa stranice: mima.ru

Aprica CURURILA Isofix

Prednost ovog avtolyulki je sposobnost da ga uviti u smjeru prometa ili protiv njega, bez uklanjanja iz baze. Vrlo je prikladan za vrijeme putovanja, kada je teško ukloniti i ponovno postaviti auto sjedalo.

Ova stolica ima sedam položaja nagiba. Tako možete staviti bebu na spavanje, a kada je potrebno, podignite ga i hranite ga. Proizvođači kažu da u takvom kolijevku dijete može disati u želucu, kao što bi trebalo biti u prirodnim uvjetima. Anatomski madrac ide na ovaj proizvod.

Tijelo sjedala automobila izrađeno je od plastike otpornog na udarce, koja se u slučaju nesreće neće slomiti, već samo deformira. Dakle, otpad neće nastati. Ovo je važno za sigurnost dojenčadi.

Fotografije sa stranice: aprica-air.ru

Da biste utvrdili koji dječji prijevoznik odabrati za novorođenče, pregledajte povratne informacije od drugih roditelja. Možda će im dojmovi o proizvodu pronaći odgovor i utjecati na izbor.

U svakom slučaju, vrlo je teško reći koja kolijevka automobila je najbolja. Uostalom, sva djeca su različita, ali njihovi roditelji imaju različite zahtjeve.

Pogledajte i videozapis koji detaljno govori o tome koji će vas davatelj odabrati za bebu.

8 najboljih avtolyulek za novorođenče

Ocjena značajki

Suvremene trgovine ispunjene su raznovrsnim dječjim dobrima: igračke, higijenske predmete, električne aparate, krevetiće, itd. No, među raznolikosti, jedna od najvažnijih predmeta je dječje auto sjedalo. Izrađen je posebno za prijevoz malih putnika i preko kratkih i dugih udaljenosti. Mnogi roditelji su prisiljeni povremeno odvesti dijete na cestu. Kako bi uvijek bili u sigurnom položaju, potrebno je ugraditi poseban auto sjedalo.

Ovo je najvažnije za sigurnost djeteta. Tijekom svakog putovanja mogu nastati nepredviđene okolnosti, kao što je naglo kočenje koje može staviti bebu u opasnost. Sva dječja sjedala podijeljena su u nekoliko kategorija ovisno o dobi djeteta. Grupa za novorođenčad uključuje avtolyulki sposoban izdržati opterećenje do 13-18 kg. Posebno su dizajnirani za najmanji i imaju određeni ergonomski oblik koji omogućuje djeci da se tijekom putovanja mogu udobno smjestiti. No, najvažnija prednost ovog uređaja je da će, kada se udari, ne pomiče, a beba će ostati sigurna.

Također avtolyulki za dojenčad se razlikuju po izgledu, materijalima, vrsti pričvršćivanja, udobnosti itd. Važna točka pri kupnji uređaja za prijevoz djeteta rezultat je testa sudara. Najvjerodostojniji od svega je test njemačkog kluba ADAC koji se održava svake godine. Da biste pronašli najbolju opciju, trebate se upoznati s važnim značajkama određenog modela. Mi smo sastavili ocjenu najboljih i najsigurnijih automobila prema kupcima

Najbolji dječji prijenosnik za bebe s Isofixom

Sustav Isofix najsigurniji je službeno priznat način pričvršćivanja nosača u automobil. Uz to, svatko može postaviti stolicu na 96% točnu. Pouzdano fiksira sjedalo u određenom položaju, koji se održava čak i kod ozbiljnih udaraca ili naglog kočenja. Još jedna prednost sustava je jednostavna i brza instalacija. Stručnjaci preporučuju kupnju opreme za prijevoz bebe opremljenih Isofixom. Rangiranje uključuje najbolje kupce po mišljenju sjedala s najsigurnijim sustavom pričvršćivanja.

3 ForKiddy Lagun

ForKiddy, vrlo lagan dječji prijevoznik iz poljske marke, osmišljen je za korištenje od rođenja. To je u skladu s europskom normom ECE R 44 / 04U i prošao crash test ocjenu 4 od 5. jedinstvene jastuk anatomski oblikovan naslon podržava svoje dijete u pravilnom položaju. Zahvaljujući sigurnom uklapanju s Isofix sustavom dijete je uvijek sigurno. Model ima dobru funkcionalnost - naslon za glavu i držač za nošenje imaju tri položaja. Unutarnji remeni, opremljeni s mekim jastučićima, čvrsto su fiksirani. Postoje 4 nijanse koje možete odabrati: crvena, bež, zelena, plava.

 • dobra fiksiranost na sjedalo automobila;
 • udoban nagib naslona;
 • sigurnost;
 • meka tkanina;
 • obloge pojasa;
 • košuljica;
 • nekoliko opcija boja;
 • lijep izgled.
 • visoka cijena;
 • teško otkvačeno iz baze.

2 Graco Junior beba Sport Luxe Isofix

Sljedeći je model dobar primjer optimalnog u odnosu na omjer cijene i kvalitete dječjeg poklopca i pravi lider u ocjeni u srednjoj cjenovnoj kategoriji. Graco Junior Baby Sport Luxe pričvršćuje se pomoću najpouzdanijih Isofix sustava, čime se osigurava maksimalna sigurnost za bebu. Ovaj dječji prijenosnik namijenjen je novorođenčadi, pa je u paketu uključen poseban anatomska košuljica. To omogućava djetetu da zauzme udoban položaj i osjeća se ugodno za dugo putovanje. Unutarnji remeni imaju sustav s tri točke. Model je opremljen ručkom, sunčevim krovom i funkcijom ljuljačke. Postoji i dodatna zaštita od bočnih strana.

 • prosječna cijena;
 • pouzdana bočna zaštita;
 • lijep izgled;
 • sjajne recenzije;
 • može se koristiti od rođenja;
 • mala težina, dimenzije;
 • može se postaviti na kućište.

1 BRITAX ROMER beba-sigurna i-size + fleksibilna baza

Nosač automobila iz popularnog BRITAX ROMER-a - vođa jednog od najpopularnijih testova za sudare ADAC. Ovaj model je dobio visoke ocjene u smislu zaštite okoliša i zaštite okoliša. Pričvršćena s posebnim sustavom na podu automobila, pruža gotovo 100% nepokretnost tijekom sudara. Optimalni kut nagiba leđa u kombinaciji s anatomijskim slojem čine boravak djeteta posebno udobnim. U razvoju ovog modela proizvođač je obratio veliku pažnju na pravilan razvoj djetetovog leđa, tako da roditelji ne mogu brinuti o njegovom zdravlju. Zahvaljujući neobičnim bojama, stolica će se savršeno uklopiti u unutrašnjost bilo kojeg automobila. Meko, prozračno sjedalo pruža optimalnu tjelesnu temperaturu. Pogodno za težinu do 13 kg i visinu do 83 cm.

 • visoka sigurnost;
 • pouzdano pričvršćivanje;
 • bolja učinkovitost;
 • točno učvršćivanje u jednom položaju;
 • kvalitetni materijali;
 • ojačane bočne ploče;
 • sjajne recenzije.

Najbolji jeftini dječji prijenosnik za novorođenče

3 Siger Aegis

Domaće poduzeće za proizvodnju dječjih proizvoda proizvodi liniju avtolyuleka pod nazivom "Aegis". Namijenjeni su novorođenčadi i mogu izdržati do 13 kg. Oni su montirani unatrag i drže se na određenom mjestu uz pomoć remena za automobil. Unutarnji nosači su podesivi i imaju tri točke, što osigurava sigurnost djeteta. Za praktičnost postoji posebna sunčana tenda, ručka za nošenje, kao i udoban jastuk za najmlađe. Na bočnoj strani nosača vozila postoji pojačana zaštita od udaraca. Važna prednost Siger "Aegis" - prisutnost velikog broja boja za odabir. Postoje i monokromatske boje i posebni obrasci (Khokhloma, Gzhel, geometrija).

 • tenda s sunca;
 • obrađuju;
 • prikladan oblik;
 • ispravna nagib naslona;
 • veliki izbor boja;
 • dobra kvaliteta;
 • niska cijena;
 • Gotovo je svaka trgovina.

2 Nania BeOne SP Luxe

Francuski brand Nania dobro je uspostavljen među roditeljima širom svijeta. On nudi svojim klijentima najbolje u smislu cijene i kvalitete beba prijevoznik BeOne SP Luxe. Opremljen anatomijskim jastukom dizajniranim za upotrebu od rođenja, model čini djetetov boravak u njemu posebno ugodno. Posebna tkanina omogućava disanje dječje kože. Ugrađen unatrag, namijenjen za opterećenje do 13 kg. Kao pričvršćivači su sigurnosni pojasevi s 3 točke, opremljeni s mekim slojevima. Postoje tri boje: crvena, plava, siva. Na Nania BeOne SP Luxe testovi sudara udarali su se s različitih strana, što je rezultiralo rezultatom iznad prosjeka.

 • pouzdano pričvršćivanje;
 • držati nositi;
 • lijep izgled;
 • udoban položaj djeteta;
 • može se koristiti od rođenja;
 • jastuk za djecu.
 • nema dodatne bočne zaštite.

1 Happy Baby Skyler

Model avtolyulki za bebe iz popularne britanske tvrtke Happy Baby s težinom od samo 3 kg ima izvrsne karakteristike. Opremljen je s 3 remena s posebnim mekanim jastučićima koji ne utrljaju ili ne pritišću bebu. Tu je i posebna ručka za nošenje, zaštita od sunca. Dobar bonus je uklonjivi poklopac koji se lako prati kada je to potrebno. Proizvođač brine o pravilnom razvoju djeteta, tako da je Skyleru dodao poseban anatomski jastuk koji, zajedno s optimalnim kutom naslona, ​​čini da je djeca u potpunosti sigurna.

 • swing funkcija;
 • optimalni oblik;
 • beba udobnost prilikom putovanja;
 • stilski dizajn;
 • dobre recenzije;
 • mekano sjedalo;
 • najbolja vrijednost.
 • zbog male veličine djeteta raste iz ovog avtolyulki rano.

Najbolji avtolyulki za novorođenčad premije

2 Maxi-Cosi CabrioFix

Nosač automobila za novorođenče nizozemske proizvodnje - svijetli predstavnik dobara premium klase. Ocjene kupaca govore o najvišoj kvaliteti materijala, vrlo udobnom položaju bebe i visokoj razini sigurnosti tijekom vožnje. Godine 2016, ova avtolyulka postala je pobjednik u nagradi "Roditeljski izbor", koji uzima u obzir mišljenje nekoliko tisuća kupaca iz cijele zemlje. Nekoliko godina ranije, model je prošao popularni test sudara ADAC s izvrsnim rezultatima za sve pokazatelje. Ovdje se osigurava ojačana bočna ploča i sustav pričvršćenja u tri točke. Model je opremljen zastorom za sunčanje, ručkom za nošenje, džepom za spremanje stvari. Poklopac od mekog kvalitativnog materijala lako se uklanja ako je potrebno. U automobilu je montiran unatrag i pričvršćen redovitim pojasom.

 • stilski dizajn;
 • svijetle boje;
 • posebno jakim materijalima slučaja;
 • jednostavna instalacija;
 • izvrsni rezultati ispitivanja sudara;
 • džep za stvari;
 • mekano sjedalo.

1 Cybex Cloud Q Plus

Njemačka proizvodnja autobusa Cybex - pravi lider na ljestvici najboljih. Ona zadovoljava sve zahtjeve roditelja u smislu sigurnosti i praktičnosti. Prema rezultatima testiranja za pad ADAC-a za 2005. godinu, Cloud Q Plus dobio je visoke ocjene. Model pripada skupini Plus koja ima jedinstvenu boju "trapera". Možete birati između nekoliko neobičnih nijansi. Važna razlika između ovog avtolyulki - podesivog naslona i naslona za glavu. Potonji ima čak 11 odredbi. Takve osobine povoljno utječu na ispravnost položaja djeteta i njegovu udobnost. Posebna čvrstoća čvrsto se pričvršćuje čvrsto i nježno na tijelo djeteta. Ojačane bočne stijenke dodatno štite od udarca. Anatomska košuljica omogućava vam korištenje stolice od rođenja.

 • anatomska košuljica;
 • utvrđeni zidovi;
 • posebna čvrstoća i pouzdanost;
 • neobičan dizajn;
 • vrhunska kvaliteta;
 • naslon za glavu, podešavanje naslona;
 • sjajne recenzije.

Kako odabrati nosač za bebe za novorođenčad

Stručnjaci vjeruju da je nosilac bebe nužan da budu svi koji imaju novorođeno dijete. Ona u potpunosti osigurava sigurnost bebe i čini svako putovanje udobno. Otkrili smo što treba tražiti pri odabiru:

 1. Dobna skupina Stručnjaci savjetuju odabrati kolijevku skupine "0/0 +" za najmanju. Zadovoljavaju sve potrebne uvjete sigurnosti i udobnosti;
 2. Materijal. Sjedište mora biti jednostavno odvojiti i biti izrađeno od prozračne meke tkanine;
 3. Odaberite kolijevku s kućištem od pouzdane izdržljive plastike, jer To izravno utječe na sigurnost djeteta u izvanrednim situacijama;
 4. Kako bi dijete trebalo razviti pravilno, kut nagiba mora varirati između 30-43 stupnja;
 5. Obratite pažnju na prisutnost bočne zaštite;
 6. Dajte prednost modelima s posebnom kopčom za zaključavanje, tako da u kasnijoj dobi dijete ne može otkopčati sebe.