Mi stvaramo udobnost u vrtiću: džepovi na krevetu za novorođenčad s vlastitim rukama

Rođenja

Kako ispravno organizirati prostor u vrtiću, tako da je sve što trebate brinuti za bebu pri ruci? Postoji koristan uređaj - tekstilni organizator s puno džepova, koji se montira na krevet ili stol za presvlačenje.

Udobna dječja soba za bebu je jednostavna i funkcionalna detalja. Jednostavni organizator u krevetiću može postati sastavni dio sobe i pomoći roditeljima zadržati djetetove stvari u savršenom redu i uvijek na svom mjestu.

Zašto trebamo džepove na dječjem krevetu?

Kako pravilno urediti prostor u vrtiću, tako da su sve potrebne stvari za njegu novorođenčadi bile pri ruci?

Ovdje dolazi u pomoć korisnog organizatora tekstila, koji uključuje mnoge džepove. Postavlja se izravno na krevet ili na stol za mijenjanje djeteta.

Organizator se može koristiti za bilo što, na primjer, staviti u nju:

 • rezervni dummy;
 • kapi iz grčeva u trbuhu ili mokrih maramica;
 • bocu s mješavinom ili vodom, tako da ga ne traži usred noći kada beba želi piti.

A ako zamislite da vaša majka treba ići na posao, a novorođenčad će biti tata ili baka, koja ne zna gdje majka čuva pelene, salvete, praške, kreme ili šuškanje. U ovom slučaju, korisnost organizatora je neupitna!

Kada dijete odrasta, moći će samostalno dobiti igračke iz džepova organizatora i ukloniti ih natrag. Ova igra će biti ugodna za dijete i pomoći će razviti prvu vještinu uspostavljanja reda.

Potrebno je izabrati pravog organizatora, koji mora nužno biti od prirodnih materijala i od visokokvalitetnog pamuka. Poželjno je da je osnova organizatora prošarana poliesterskim jastučićem, ali je također moguće s drugim kompaktorom. To će mu omogućiti da se ne deformira, a ne odmaka.

Nosači moraju biti šivati ​​na vrhu i na dnu. Sigurno fiksiraju proizvod na krevet. Veličine, broj džepova može se odabrati po želji. I bolje je da džepovi imaju različite veličine - mala i plitka, velika i široka.

Također, organizator bi se trebao skladno uklopiti u stilu, boje u unutrašnjost dječje sobe, tako da stvar ne samo da služi već duže vrijeme, nego i zadovoljna očima.

Koje vrste postoje?

Čak i takav jednostavan element organizatora može biti nekoliko vrsta:

Najpopularnija strana je stekla, jer je montirana na stranu strane, često izvana. Širina ovog elementa je 60 cm, a duljina može biti drugačija, sve ovisi o proizvođaču i po želji roditelja, ako je organizator zavaren samostalno.

Frontal je također prikladan, jer velik broj džepova i pretinaca zamjenjuje posebni dječji namještaj i skladišni prostor.

Džepovi su također podijeljeni u vrste:

 • ravan;
 • krutinu;
 • odvojeno;
 • volumen;
 • sa slikama;
 • s primjenom;
 • s vezom.

Često se mame šćuću organizatoru na krevet sami, tako da je njegova funkcionalnost potpuno u skladu s očekivanjima.

Kako napraviti džepove za stvari s vlastitim rukama?

Izrada vlastitog organizatora je jednostavna. Korak po korak upute će poslati u pravom smjeru.

inventar

Prije početka rada trebali biste pripremiti:

 • željezna tkanina, po izboru, traka ili koso cijevi za omatanje;
 • punilo;
 • škare;
 • igle;
 • navoja;
 • iglama;
 • kreda, nestanak markera ili olovke;
 • stare tapete ili novine.

materijali

Odabir potrebnog modela moguće je brojati veličine buduće ploče. Standardna veličina dječjeg kreveta je 120 cm x 60 cm. Ako se odlučite šivati ​​prednji organizator, duljina će biti 120 cm, ali je manje moguće. Ako je strana, onda obično ostavlja 60 cm.

Zatim morate odrediti visinu proizvoda.

Struktura tkanine je vrlo važna. Najbolja je mogućnost napraviti izbor u korist prirodne tkanine, na primjer, od pamuka. Ovaj materijal je jednostavan za održavanje i otporan na trajno pranje. Često se boja organizatora usklađuje s posteljinom koja se nalazi u krevetiću. A možete odabrati suprotnu, kontrastnu boju koja se uklapa u dizajn dječjeg vrtića.

Također unutar panela treba umetnuti punilo koje neće dopustiti da se proizvod deformira. Ako je ušiven veliki organizator na prednjoj strani, onda je bolje koristiti okvir. To je, uzmite štap ili grančicu i umetnite u ploče na vrhu cijele širine. Također možete koristiti dostupnu opciju - kupiti zrno za prozorsko staklo, koje se prodaje u bilo kojoj trgovini hardvera.

Kao punilo za organizatore, možete koristiti tanku pjenaste gume, sintetički zimzeler, koji se mora nalaziti oko cijelog opsega proizvoda.

Napravite obrazac

Prije šivanja, važno je shematski identificirati sve komponente organizatora na papiru, odnosno izraditi skicu buduće ploče, oblikovati i obavljati druge pripremne radove.

Redoslijed izrade uzoraka je sljedeći:

 1. Nacrtajte skicu.
 2. Izračunajte veličinu svakog džepa.
 3. Izrada uzoraka:
  • Osnova - 2 kom. vanjski i natrag.
  • Punilo je odrezano na veličinu proizvoda.
  • Džepovi: najprije morate odrediti njihovu vrstu, tj. Biti čvrsti ili podijeljeni. Za džepove bolje uzeti dvostruku tkaninu.

Formula za izračunavanje potrebne količine tkanine za jedan red džepova:

 • Širina = širina baze + 4 x dubina po broju džepova.
 • Visina = 2 visine gotovih džepova + 2 cm za zalihe.

Korak po korak

U odvojeno ćemo obratiti pažnju na obradu rubova svih elemenata:

 1. Džepovi oko perimetra trebaju prekriti traku ili koso cijevi. Možete prebaciti zastoj, savijati rub i rub.
 2. Sad šaljemo bazu. Povezujemo dva dijela tkanine, uvijamo šavove prema unutra i između njih stavljamo sintetički zimski zvučnik ili gumu od pjene.
 3. Mi povezujemo s dječjim krevetom. Možete ih šivati ​​vlastitim rukama ili možete koristiti posebne pamučne užad.

Povezivanje svih elemenata prvo upotrebljavamo igle da bismo vidjeli budući proizvod:

 1. Džepove pričvrstimo na bazu i popravimo ih s iglama.

Ako je potrebno, prilagodite izgled prije šivanja. Nadalje, ručno smo šivati, ali moguće i na šivaćem stroju.

 • Navodimo gdje će se čipke nalaziti na proizvodu. Spojimo i šivamo.
 • Kada je organizator spreman, svakako ga glačajte željezo.

  Nudimo vam gledanje videozapisa o tome kako organizator na krevetu staviti na bebu vlastitim rukama:

  Na kojem mjestu je bolje pričvrstiti?

  Bolje je kada se organizator nalazi na vanjskoj strani kreveta, na strani, što je prikladnije za majku, ne ometa dobivanje mrvica iz kreveta i ne ometa ga.

  Trebam li oprati?

  Svakako vrijedi, jer je zagađen čak i češće od drugih objekata. Zbog činjenice da često dolaze u potragu za neophodnim stvarima.

  zaključak

  S takvim džepovima organizatori na krevetu više neće činiti planinu korisnih stvari. Oni će uvijek biti na svom mjestu u savršenom redu. Također, vi više ne morate gledati oko kuće za rezervnu bradavicu ili vrhnje, jer će sve biti uredno na jednom mjestu, u ruci.

  Master klasa, kako šivati ​​organizatora na krevetu

  Komfor dječje sobe za roditelje skriven je u jednostavnim, ali funkcionalnim sitnicama. Te male stvari mogu nositi u sebi i ukrasne funkcije. Jednostavni organizator za krevetić također može biti sastavni element u vrtiću i pomoći roditeljima zadržati djetetove stvari redom i na njihovim mjestima.

  U klasičnim setovima dječje odjeće, koji uključuju osnovne posteljine (plahte, pokrivač, jastučnica, zaštitne strane, krović), često možete pronaći džepove na krevetu. Često u potpunosti zadovoljavaju potrebe roditelja u održavanju dječjih sitnica, no za mnoge su potpuno beskorisni. U potonjem slučaju, najbolje je sami šivati ​​takav pribor, što jasno ukazuje na sve veličine i broj džepova.

  1. Odredite vlasnički pregled

  Čak i takav element kao organizator ima nekoliko tipova - prednji i strani. Najčešće korištena strana, koja je postavljena na stranu izvana.

  Takav element ima širinu od oko 60 cm, a duljina može varirati ovisno o proizvođaču ili prema željama roditelja, ako je samostalno ušiven.

  Prednji dio je prikladan s velikim brojem džepova i odjeljaka, što je vrlo pogodno ako nema posebnog dječjeg namještaja i skladišnih prostora.

  Obično morate sagraditi organizatora na krevetu s vlastitim rukama, tako da u potpunosti zadovolji očekivanja, osobito ako je i sam dječji krevet samostalno izrađen.

  Takva ploča pričvršćena je na krevetić uz pomoć užeta (žice za tkaninu). Može se ukloniti u bilo kojem trenutku i, ako je potrebno, oprati.

  Korak po korak

  Nije teško. Preporuke korak po korak će usmjeriti u pravom smjeru.

  Korak 1. Veličine

  Nakon definiranja modela, možete definirati dimenzije buduće ploče. Standardna veličina krevetića je 120 cm x 60 cm, duljina prednjeg organizatora može biti čak 120 cm ili manje. Strana obično ostaje 60 cm.

  Tada određujemo visinu elementa. Za potpuni zatvaranje stijenke kreveta odabire se visina od 60 cm. Ako nema previše sitnih stvari, možete ga učiniti kraćim - 40 cm

  Korak 2. Odaberite tkaninu

  Znajući veličinu organizatora, možete odabrati pravu količinu tkanine. Struktura je također od velike važnosti. Najbolje je rješenje odabrati prirodnu tkaninu (pamuk). Lako je održavati, otporno na česte pranje. Boja se podudara s posteljinom koja je već prisutna u krevetiću. Možete odabrati kontrastnu boju za unutarnji dizajn dječjeg vrtića. Posebno lijepa će izgledati skup organizatora i zaštitnih odbojnika, koji se mogu samostalno prišiti.

  Korak 3. Punjenje

  Unutar ploče treba biti punilo koje će zadržati oblik proizvoda. Prilikom odabira velikog prednjeg organizatora, bolje je nabaviti okvir (sa štapom ili grančicom preko cijele širine ploče na vrhu, improviziranom verzijom - beadings za prozorsko staklo, koje se mogu naći na bilo kojem tržištu).

  Kao punilo možete odabrati tanku pjenu ili sintetički zimski bojler. Mora se nalaziti oko perimetra ploče.

  Korak 4. Mjesto džepa

  Dječje stvari (rezervne majke, škare, usisavač, omiljeni zubac ili mamac) trebaju biti postavljeni u gornji red. Veće predmete (pogotovo ako se ne mijenja stol) - brisači, prašci, krema ispod pelene, jednokratne pelene i druge potrepštine mogu se postaviti u donje džepove.

  Džepovi mogu biti zasebni i odvojeni čvrsti.

  Prije šivanja, bolje je shematski označiti sve elemente na papiru. Da biste započeli, morate pripremiti:

  • tkanina (za izgled i unutarnji zid), po želji - traku za oblaganje;
  • punilo;
  • škare;
  • igle;
  • navoja;
  • igla.

  Korak 5. Šivamo

  Korak 1. Izradite skicu budućeg organizatora, uzorak i drugi pripremni rad. Algoritam ove faze je sljedeći:

  1. Nacrtajte skicu.
  2. Izračunajte dimenzije svakog džepa.
  3. Napravite obrasce:
  • baza - 2 uzorka (vanjski i unutarnji dio);
  • punilo (po veličini panela);
  • džepovi: odaberite vrstu - čvrste ili podijeljene (bolje je koristiti dvostruku tkaninu).

  Stvaranje uzoraka, ne zaboravite na dopuštene šavove.

  Faza 2. Posebna se pozornost posvećuje obradi rubova svih elemenata.

  1. Džepovi oko perimetra obloženi su pletenicom (druga opcija je obrada overlocka, savijanje rubova i ruba).
  2. Šivamo bazu. Da biste to učinili, trebate spojiti dva komada tkanine, okrenite šavove prema unutra, stavite sintetički zimski zvučnik ili pjenaste gume između njih.
  3. Pripremamo veze za krevet. Možete ih sami šivati ​​ili upotrijebiti užad od pamučne tkanine.

  Faza 3. Povezivanje svih elemenata, prvo upotrijebite igle da biste vidjeli cijelu sliku budućeg proizvoda.

  1. Pričvrstite džepove na podnožje, pričvrstite pomoću igle. Ako je potrebno, prilagodite raspored prije nego što se zaglavi. Zatim trebate bljeskati ručno ili na šivaćem stroju.
  2. Označite čipke na vrhu proizvoda. Šivati.

  Kada je proizvod spreman, nemojte zaboraviti da ga kapnite željezo.

  Video tutoriali o tome kako izraditi vlastiti organizator:

  Inspirirajte nas - dijelite materijal s prijateljima na društvenim mrežama:

  Učiteljska klasa
  Organizator za krevetić / džepove za male predmete

  Pojavom djeteta u kući postoji mnogo različitih stvari koje se trebaju brinuti za njega (to su različite dječje kreme, prašci, salvete, bradavice i još mnogo toga) koje treba negdje presavijati. To može pomoći organizatoru za male stvari s puno džepova. Pričvršćen je na krevetić s kravate ili vrpcama, što je vrlo povoljno jer je sve pri ruci i lako možete dobiti potrebnu stvar u pravom trenutku.

  Za šivanje takvih džepova trebamo: tkanina za dvije strane (imam 2 boje, ali može biti), gusta tkanina ili tanki sintetički zimski zidni sloj za brtvljenje baze (imam debelu bijelu tkaninu), 3m čipku, mjernu traku, škare, niti, igle.

  Izrezali smo 3 kvadrata iz tkanine za bazu, veličina ovisi o vašim željama i želji (imam 60x60 cm).

  Zatim, za gornje džepove izrezati 2 trake tkanine dulje od širine baze za 10 cm (imam 70x22 cm), za donje džepove - 2 trake dulje od širine baze za 6 cm (imam 66x23 cm).

  Pažljivo istaknite rubove budućih džepova. Da bih to učinio, odrežio sam trake bijelog platna široke 4 cm i šivala ih po rubu, savijajući rubove prema unutra s obje strane. Možete šivati ​​završni oblique beyku.

  Sada uzmemo trg tkanine za prednju stranu organizatora i trg za zbijanje i označimo mjesta za džepove.

  Mjerenje željenog razmaka za džepove, šivati ​​trake na trgu (na vrhu i između džepova imam udaljenost od 7 cm). Podijelimo trake u traženi broj džepova i bodimo ih na pravim mjestima, čineći sklopove dolje (čime džepovi postaju voluminozni).

  Ako također šavate organizatorom čipkom, tada u ovom trenutku šćućemo čipku uz rub, sastavljajući sklopove (kao što je prikazano na slici).

  Sada stavite posljednji kvadrat tkanine na vrh lica jedni drugima i ubodite na tri strane (na stranama i dnu).

  Uključujemo prednju stranu i željezo.

  Za kravate odrežite 3 trake tkanine željene duljine. Širina trake je obično 5-10 cm, duljina 70-80 cm. Savijte traku dvaput i željezo, a zatim se protežemo po cijeloj duljini, savijamo rubove prema unutra.

  Savijanje rezultirajućih žica na pola i šivati ​​ih na vrh organizatora, oblažući ih između slojeva tkanine.

  Dobio sam ovaj organizator za krevetić. 3 gornja džepa 19x19 cm, 2 donja džepa 20x28 cm.

  Majstorsku klasu u šivanju personaliziranih džepova u vrtiću možete pogledati na linku.

  Ovaj organizator s tankim slojem sintetičkog zimzelera iznutra (s tim organizator je gust i ima bolji oblik).

  Master klasa na izradi takve košarice za pohranu igračaka, pogledajte vezu.

  I taj organizator sam cucao vrlo dugo (lakši način).

  Da bismo ga izveli, potrebne su nam dvije vrste tkanina: s veselim uzorkom za prednju stranu i jednim tonom guste tkanine za leđa organizatora.

  Izrežite nekoliko komada tkanine: 2 kom. 60x4 cm - žice, 2 kom. 30x40 cm - baza, 4 kom. 30x12 cm - džepovi (kao što je prikazano na slici).

  S prednje strane, okretanjem rubova prema unutra, šavimo prednje i stražnje dijelove baze, osim gornjeg dijela.

  Nakon savijanja tkanine za žice s obje strane, šavamo sve 60 cm, a zatim sa strane sprijeda i stražnjeg dijela dasaka (sve 4 strane).

  Oboji žice na pola, umetnite ih na stranu gornjeg dijela baze, savijte rubove tkanine prema unutra i šivajte.

  Onda šivamo džepove: donji džep do samog dna, a gornji džep - koji odlazi s vrha 9-10 cm.

  Upravo u sredini šivamo džepove vertikalnom linijom, čineći tako četiri džepa od dva.

  Ispada takav organizator za sitnice.

  Organizator za trivijalnost

  Možete šivati ​​malo šire, džepovi će biti više. Veličina ovog organizatora iznosi 50x35 cm, a ukrašavala sam ga s otvorenom vrpcom oko rubova.

  Džepovi na krevetu vlastitim rukama: rezanje i šivanje

  Valery, Ekaterinburg postavlja pitanje:

  Recite mi kako pravilno i ispravno šivati ​​džepove na krevetu vlastitim rukama. Činjenica je da se dijete pojavilo u našoj obitelji. Svojim izgledom u kući, cijeli je prostor bio ispunjen ogromnim brojem bočica s kremama i praščićima za bebe, puno napitaka, bradavica i mnogih drugih sitnica koje treba staviti negdje.

  Problem se može sigurno riješiti šivanjem džepa na krevet vlastitim rukama. Završni dizajn pričvršćen je na stražnju stranu kreveta s posebnim kravate ili vrpcama. Takvi dopune su izuzetno prikladni jer se sve nalazi tamo. U pravom trenutku, potrebno je lako dobiti.

  Organizator se sastoji od nekoliko ulomaka različitih tkiva. Konkretno, za stvaranje vanjske strane trebat će vam komadi:

  1. Posteljina ili druga gusta prirodna tkanina duljine 1 m i širine 150 cm
  2. Gusta mreža za polaganje. To će se uklopiti: dva sloja krpelja perom, traperice od mesa ili prekrivač. U ekstremnom slučaju, možete upotrijebiti ulomak starog fancy deka odgovarajuće veličine. Prednja strana je ukrašena zabavnim crtežima ili zabavnim programima. U nekim slučajevima otisci se nanose na tkaninu.
  3. Tanki svjetlosni materijal koji se koristi kao podstava (na primjer, pločasti pupilin). Dimenzije ovog platna trebale bi se podudarati s vanjskim fragmentom.
  4. Donje rublje.

  Prije početka rezanja sve tkanine uvijek trebaju biti oprane. U postupku obilježavanja duž rubova dodaju se dopuštenja za šavove od 1,5 cm.

  Proizvodni proces (rezanje i krojenje)

  Prvo, izmjerite duljinu i širinu odabranog "sjedala": gdje će biti gotov projekt. Nadalje, buduće žice su svakako označene (koristi se bilo koja traka ili žica). Određena širinom džepnih slojeva. U tom slučaju donji red trebao bi biti širi od vrha.

  Šivanje džepova na krevetu vlastitim rukama započinje činjenicom da se svaki nosač preklopi, a zatim je prošao duž duge i kraće strane. Štedne šanse su precizne što je više moguće, kutovi su odrezani koso. Zatim šavni dio bi trebao biti ispušten pomoću olovke ili igle. Nakon toga, dio je spljošten.

  Gotovi nizovi su presavijeni u paru, s jednadžbom završenih krajeva. Nasuprotni rubovi mogu se ostaviti neobrađenim jer će ući u proizvod.

  Grubi segmenti kaveza, kao i praznine od tkanine od jastuka, prekriju se na vrh površine šavova. Rezovi su skloni. Ispada jedan detalj.

  Kombinirani par žica složen je na prednjem dijelu tako da su sirovi krajevi usmjereni unutar platna. Dvostruki i obloženi dijelovi su presavijeni licem prema gore, a zatim mljevene na rez. U tom dijelu šava ostaje otvorena kako bi se naknadno obratila bazom. Kutni i ukrašeni uglovi. Na kraju, slobodni dio je ušiven rukom.

  Svaki je džep vijenjen iz kohezivnog dijela i dijela obloge na isti princip kao i osnovne jedinice. Nakon okretanja i glačanja željeza šav mora biti na rubu - gornji rez džepa. Tada morate ići na 1,5 cm i položiti nekoliko redaka. Dakle, vučna traka se proteže u koju se stavlja komad gume. Preostali džepovi su sastavljeni na ovaj način. Ako se guma čvrsto povuče, rubovi organizatora će se početi savijati prema unutra.

  Na prednjoj površini organizatora položili su džepove. Nakon toga se sve pojedinosti pričvršćuju oko rubova.

  Na gotovom organizatoru mogu se postaviti kao pojedinačni džepovi i cijeli stupovi. U oba je slučaja postupak ugradnje sličan. Razine su zategnute gumenim vrpcama. Postoje opcije kad su pomoću gumba ili gumba pričvršćene nadzemnim remenje.

  Kako šivati ​​džepove na krevetu

  U ovoj majstorskoj klasi ću vam reći kako šivati ​​džepove na krevetu. Ovi džepovi vrlo su jednostavni za upotrebu. Oni mogu staviti dječju dodatnu opremu: krema za bebe, češalj, zveckanje i tako dalje, a sve je uvijek pri ruci :)

  Ja sam šivati ​​temelj za džepove 50 * 40 cm, ali prema ovoj majstorskoj klasi možete šivati ​​temelj i veću veličinu. Glavno je razumjeti princip.

  Za šivanje džepova na krevetu trebat će vam:

  - 2 komada veličine pamuka veličine 52 x 42 cm;

  - 2 od pamuka veličine 28 x 52 cm ili od 52 x 54 cm;

  - široki ponavljanja ili satenski vrpci za žice (šivao pamučne žice);

  - čipka (izborno);

  - sintetički zimski zidar (imam Alpolyuks);

  - nestalna oznaka ili olovka od krede;

  - štap ili olovku za izlazak.

  1) Izrežite 2 komada pamuka veličine 52 x 42 cm i dva komada pamuka veličine 28 x 52 cm.

  Odlučio sam napraviti džepove dvostrane, tako da sam rezala dva rezanja za džepove. Ako izrađujete džepove od jednog tkanina, tada ćete za džepove trebati jedan komad od 54 x 52 cm.

  2) Šivamo 2 dijela za džepove i skinimo šav. Odrezali smo čipku dužine 52 cm i šivamo na gornjem rubu budućih džepova. Mi mjeri veličinu džepova s ​​nestajućim markerom ili kredom. Imam 2 bočna stražnjica 17 cm, središnji 18 cm.

  3) Izrežite šest traka od pamuka veličine 45 x 6 cm za žice. Možete uzeti ponavljanja ili satenske vrpce, ali odlučio sam šivati ​​pamučne veze jer su pouzdanije, izdržljive od vrpci i izgledaju više estetski.

  Preklopimo trake na pola, šivamo na obje strane ostavljajući mjesto za izlazak.

  Izrežite uglove, iskoči i glačalo.

  4) Utišite igle 52 x 42 cm na dnu džepa i na vrhu kravatu. Urezivanje igle na tri mjesta, 2 kom. Imam udaljenost između žica od 20 cm. Na stranama nalazi se uvlaka od 2 cm.

  5) Zatim stavite drugi komad pamuka 52 x 42 cm licem prema licu i na njemu sintetički zimski zvučnik. Bounce oko perimetra s igle i skrenite na stranu pamuka.

  6) Stavite oko ruba, ostavljajući malu rupu (oko 10 cm) za eversion.

  Izrežite uglove, iskoči i glačalo.

  8) Šivati ​​mjesto za izlazak s tajnim šavom i šivati ​​duž linije džepove.

  Džepovi s džemom za dječji krevetić

  Džepovi za krevet, u kojem možete staviti bilo kakve stvari - boce, vlažne maramice, čiste pelene, pelene - bilo koja majka će biti korisna! Takve korisne i šarmantne bijele džepove mogu se samostalno napraviti, što ćemo naučiti u ovoj majstorskoj klasi.

  Potrebni materijali i uređaji:

  • tkanina za patchwork
  • šivaći stroj

  Prosijavanje kvadrata crno-bijelog materijala. Možete utješiti perje. Volumen budućih džepova: 45 x 45 cm.

  Uzmi još jedan materijal i izvedi bazu. Proizvod možete podijeliti u dvije boje, kao na fotografiji. Primijenite oznaku, kvadrati s 45 stupnjeva ne izgledaju kao ćelije, već kao dijamanti. Nalazimo se od šupljine. Zastrochim obična linija. Prema needlewomenima, geometrijski oblici i perje lijepo naglašavaju olakšanje trapta.

  Džepovi za male stvari ili kako šivati ​​dječjeg organizatora

  Dječji organizator je posebno relevantan za korištenje u vrtu. Vrata ormarića tamo su vrlo uske i teško je naći odgovarajući držač u trgovini. Osim toga, odlučite koliko će i koliko će biti džepovi. Ovdje su gornje dizajnirane za donje rublje, majice i čarape, a niže za sportsku odjeću i češke.

  Na temelju ove majstorske klase možete šivati ​​organizatora ili, na primjer, džepove za male predmete na krevetu. Kako izračunati potrošnju tkanine, ako želite šivati ​​u svojoj veličini, napisana je na kraju materijala.

  Alati i materijali za šivanje dječjeg organizatora 25 × 60 cm

  • Ploča gusti (3 mm) 25 × 60 cm i dva komada od 2 × 8 cm
  • Tkanina 33 × 114 cm i ispeći 4 × 180 cm (ili spremni ispeći 1,8 m)
  • Velcro traka (čičak) 2 × 4 cm
  • teme
  • igla
  • Ušice 2 kom
  • vrpca
  • škare

  Kako šivati ​​dječjeg organizatora

  Tkanina je izrezana na 3 komada, svaka veličina 33 × 38 cm.

  Polako se preklopimo, ispisuje pravokutnik od 3 × 19 cm.

  Stavite duž dugačke strane, polazeći od ruba 1 cm.

  Izlazimo, želimo i postavljamo liniju blizu zavoja.

  Sad stvaramo džepove. Na dva dijela čine jedan džep, a na jedan - dva. Nosivost treba biti na vrhu.

  Odmaknuvši se s rubova od 0,5 cm, postavite nabore dubine od 2 cm, željezo.

  Kako bi se formirala dva džepa, povucite se 0,5 cm od rubova i položite nabore dubine 1 cm. Rezultirajući džep podijelimo na dva dijela (ovdje je jedan džep 10 cm, a drugi 14 cm). Nakon što se povukao desno od 10,5 cm, položili smo dva suprotna nabora s dubinom od 1 cm.

  Skužite džep na temelju osjetila. Za praktičnost, možete se baciti.

  Šivajte džepove na tri strane. Preklapanja na stranama ne šivati. Postavite liniju između nabora kako biste popravili dva džepa.

  Pružamo se oko perimetra peći.

  Postavljamo podlogu na osjetilno lice prema dolje, podijelimo igle ili označimo, postavljamo liniju na udaljenosti od 0,5 cm od ruba.

  Povratak natrag na varljivu stranu baze, okrenuti se i rub (ovdje ručno s skrivenim šavovima).

  Ugradite gumenjake u gornji uglovi. Spojite kabel.

  Džepovi spremni. Po želji možete šivati ​​ventile na velikim džepovima tako da sadržaj ne ispadne (zapravo, ako visi na vratima ormarića).

  Trebat će nam dva komada gustog pasta 2 × 8 cm (može biti od tkanine) i dva velcro rezanja 2 × 2 cm.

  Čičak detalji s kuke šivati ​​se osjetiti, a s mekim stranom na džepove.

  Osjećao se šivanjem do baze.

  Ako objesite na dva klinčića, uglovi se neće zavoja.

  Napomena: ako želite šivati ​​džepove u veličini, ovdje je formula za izračunavanje koliko je tkanine potrebno za jedan red džepova:
  Širina = širina baze + 4 puta dubina x broj džepova
  Visina = 2 visine gotovih džepova + 2 cm za zalihe.

  Džep na krevetu

  Ako imate bebu u vašem domu, naša jednostavna majstorska klasa svakako će odgovarati vašem ukusu. U ovoj lekciji naučit ćete kako šivati ​​džepove na krevetiću vlastitim rukama. Na raspolaganju vam je nezaobilazna stvar - mali funkcionalni organizator, koji će pohraniti sve najpotrebnije. Pričvrstite je na krevetić i više ga ne želite napustiti.

  Džepovi na krevetu omogućuju vam da zadržite u blizini što dijete treba spavati. Osim toga, možete staviti svoju omiljenu igračku djeteta u organizator, tako da će vjerni prijatelj uvijek biti pored njega i molim ga s njegovom prisutnošću.

  Nije teško šivati ​​džep sa svojim rukama - čak će i majstor novaka nositi se s tim. Nudimo Vam korak po korak upute koje će vam pomoći razumjeti zamršenosti procesa.

  Što nam je potrebno?

  • Širina trake od 2-3 cm - 40 cm
  • vanjska tkanina
  • tkanina obloge
  • vatelin
  • gumbi i zakovice


  Oba tkanina i udaranje moraju biti iste veličine. Standardni džep ne smije biti velik: platno 30 × 60 cm.

  Kako šivati?

  Preklopite tkaninu i udarajte, ubodite po cijelom perimetru. Zatim preklopite tkaninu tako da vrh ostaje 8 centimetara. Pogledajte fotografiju kako ne biste pogriješili. Onda šivajte rubove budućeg džepa.

  Sada savijte uglove. Odstupite od vrha od 8 centimetara i šivajte, smanjite višak.

  Ponovite isti postupak za tkaninu obloge: prvo savijte "omotnicu", ostavljajući 8 centimetara na vrhu, zatim šivajte rubove, a zatim se oslobodite kutova. Nakon toga, umetnite rezultirajući dio u onaj koji smo prvi učinili.

  Šivanje dijelova zajedno na rubu (ostavite malu rupu kako biste ispali letjelicu). Naš džep za krevetić je gotovo spreman. Ostaje samo da ga odviti i šivati ​​vrpce na kojima vješćujemo organizatora.

  Izrežite traku od 40 centimetara na pola i šivajte na ventil. Nemojte zaboraviti umetnuti gumbe tako da se džep može lako ukloniti i objesiti po potrebi.

  Džep koji se izrađuje sam po sebi je prikladan jer se može postaviti i iznutra i na vanjskoj strani krevetića. Ako ste sami šivati ​​organizatora (na primjer, zadržati bocu i dude), a zatim ga ostavite vani. Ako je džep isključivo za dijete - objesite unutra i stavite svoju omiljenu životinju.

  Preporučamo da vidite: odbojnici u krevetiću vlastitim rukama

  Džep za uzorak jaslica

  Majka novorođenčad treba uvijek imati pelete, pelene, boce, čaše, čekiće, prah... i još mnogo toga. Džepovi tkanine za male stvari na krevetiću - to je upravo ono što vam je potrebno u takvim slučajevima. Šivanje ih sami uopće nije teško. Čak se i jedna žudnja za iglom može nositi s ovim zadatkom.

  Za posao trebamo:

  - trake za veze;

  - vrpca za ukrašavanje.
  Dakle, u početku smo izrezali dva 54 x54 cm kvadrata za warp (dodajte 1 cm sa svake strane kako biste omogućili šavove). Izvadili smo detalje džepova iz druge tkanine - tri pravokutnika različiti su po širini i dužini. 11h48 cm., Vidi 14h54. 17h54 i vidi. Mi smo dobili tri reda džepova, gornji broj, nećemo šivati ​​kao dva niža. Osim toga, potrebne su nam dvije trake duljine 80 cm za kravate i vrpce za ukrašavanje.

  Svaka traka za džepove obrađujemo s gornje strane duž duljine. Da biste to učinili, dvaput savijte rub i položite crta na pisaćem stroju.

  Na prednjoj strani tih istih praznih džepova, šavimo bend na vrhu kako bi ukrasili. Učinite to sa svih tri trake tkanine zauzvrat.

  Zatim najprije savijte preostala tri ruba najužeg džepa i učvrstite ih krojačevim iglama. U ostale dvije trake, savijte samo donji rub i također popravite. Za praktičnost daljnjeg rada, možete čak skicirati ručno.

  Uzimamo jedan od kvadrata baze i nametnemo na njemu tri vrpce budućih džepova: najuži - odozgo, onda srednji i dolje - najširi. Da biste dobili džepove čak i, bolje je koristiti ravnalo, mjerenje jednakih udaljenosti između trake. Popravite vrpcu na platnu s iglama ili rukom pričvršćene.

  Stavili smo strojnu liniju oko ruba gornje trake, šivanja po platnu. Dva donja reda džepova su povezana samo na dnu. Označite širinu džepova i nacrtajte okomite crte s kredom. Ležali smo duž linije crte, čime smo razdijelili traku tkanine u džepove.

  Šivamo vrpce i veze na istom platnu odozgo i preklopimo ih na pola.

  Da bismo oblikovali oblik i volumen na osnovu, koristimo sintetičko vlakno veličine 54 x 54 cm, složimo dva glavna lista s licem prema dolje, stavimo poliester na vrh, popravimo iglicama i bodimo oko ruba, ostavljajući oko 10 cm s jedne strane

  Iskopamo naš proizvod, savijte preostale rubove i ubodemo cik-cak bod oko perimetra.

  Džepovi za male stvari na krevetiću spremni!

  Dakle, možete šivati ​​džepove bilo kojeg oblika i malih stvari. Evo još jedne mogućnosti.

  Također za krevetić s vlastitim rukama možete šivati ​​krov i odbojnici.

  Materijal: lory_lory_lory3

  Džepovi za jaslicu čine ga sami

  Da biste šivati ​​džepove na krevetiću, trebat će vam:

  • debela tkanina;
  • tanki sintetički zimski zvučnik ili udaranje;
  • tipke;
  • vrpca za ukrašavanje;
  • nit i šivaći stroj.

  Svaka šalica zna: kako bi se stvorilo lijepo, ne trebate samo ulagati u rad duše, već i koristiti kvalitetne materijale. Sva šivaća mrežna trgovina nudi najbolje za šivanje i rukovanje. I svaka se stvar voljela.

  1. Izmjerite krevet, možda se njezina veličina razlikuje od standarda, a morate izmijeniti uzorak. Izveo sam glavni dio veličine od 19 x 16 inča (47,5 x 40 cm), uzimajući u obzir dopuštenje u pola inča (1 cm). Veličina gotovog proizvoda, odnosno - 18x15 inča (45,5x38 cm). Takve pojedinosti trebaju dvije.

  iskopati glavni dio

  2. Sew dijelove, ostavljajući jednu stranu unstitched, postavljanje tanki sintetički zimski zvučnik u sredini.

  3. Izrežite šest vijaka, veličine 2 x 10 inča (5,5 x 25 cm). Prvo provjerite je li ta duljina dovoljna da ih bacaju preko gornje razine donje ploče i pričvrsti se. Ako je potrebno podesite duljinu.

  izbaci šest zatvarača

  4. Svaki komad skoèite po duljini i šivajte po rubovima. Izrežite na pola i izađite van.

  5. Ispravite uglove i glačajte dijelove. Tako bi trebali izgledati.

  poravnati uglove i željezo detalje

  6. Presavijte dijelove u paru i razdijelite ih sa strane nešivenog glavnog dijela, tako da su sirovi rezovi dijelova unutra kada šivanje šavova. Udaljenost od ruba dijela je ¾, 7 ½ i 13 inča (2, 19 i 34,5 cm). Podesite položaj pričvrščivača u ovoj fazi. Šivanje, pričvršćivanje pričvršćivača na jednoj strani glavnog dijela, bez zalijevanja sintetičkog zimskog zida i druge strane. Sada ih preklopite na način na koji bi trebali izgledati u gotovom obliku i pokušajte na krevetu. Prilagodite prema potrebi.

  dodajte dijelove i napravite ih

  7. Sada možete ukrasiti džep. Sew na rubu glavnog dijela vrpce i pletenice, prema vašem ukusu. Odvijte dno glavnog dijela do željene dubine džepa (imam 5-6 inča), pričvrstite iglama.

  šivati ​​oko ruba trake i pletenice

  spustite dno

  8. Sew džep u sredini, podjelom u dva džepa.

  9. Sew oko ruba glavnog dijela oko perimetra. Preporučujem uzeti pojačane igle, kao što morate šivati ​​mnogo slojeva materijala.

  šivati ​​oko ruba detalja oko perimetra

  10. Ušicu traku ili druge pričvršćivače na krajeve pričvrščivača i objesite vašeg organizatora na krevet. Gotovo!