Trudnoća Exchange karata: što je to

Liječenje

Trudna trgovačka kartica je dokument svake buduće majke. Izdana u ženskim konzultacijama. Sadrži informacije o tekućoj trudnoći, uz pomoć kojih liječnik daje objektivnu procjenu stanja zdravlja žene i odabere odgovarajuću taktiku opstetricije.

Mjenjačka kartica sastoji se od tri dijela, koju je ginekolog popunio u konzultaciji, od strane liječnika koji je rodio, a od neonatologa za dječju kliniku. Ovaj dokument ne može zamijeniti uobičajene medicinske zapise, ali uz pomoć žene može saznati od liječnika informacije od interesa o tijeku svoje trudnoće.

Koja je razmjena kartica

Mjenjačka kartica trudnice je oblik koji počinju ispunjavati od trenutka kada žena registrira trudnoću. No, žena će dobiti taj dokument samo 28 tjedana za prezentaciju u bolnici.

Razmjena kartica izdana je trudnici nakon donošenja svih laboratorijskih i dijagnostičkih pregleda koji potvrđuju ili opovrgavaju prisutnost kongenitalnih malformacija u fetusu u razvoju i komplikacija u trudnici.

U dokumentu su navedeni podaci o putovanjima žene, datum posljednje menstruacije, povijest zaraznih bolesti, kronične patologije, Rh faktor, vrsta krvi, informacije o ranijim trudnoćama i porodu, broj prošlih pobačaja i obilježja tijeka ove trudnoće.

Trudna kartica za izmjenu izgleda kao crno-bijela brošura koja ima standardne veličine i službeni izgled. U različitim regijama izdaju se mjenica trudnica ovisno o utvrđenim pravilima: neke žene ga dobivaju u svojim rukama odmah nakon registracije, a druge tek nakon 28 tjedana trudnoće.

Jedino pravilo koje se primjenjuje u svim slučajevima s mjenom karticom ograničenje je roka izdavanja: najkasnije 30 tjedana. Kada se prijavite u bolnicu za rodilište, prvo će se zatražiti ova kartica, a ako nije pri ruci, određena je žena da rodi zaraznu bolest.

Tijekom trudnoće liječnik u rezultatima istraživanja piše u matičnoj sobi i knjižici trudnice. Nekoliko puta tijekom trudnoće, žena se podvrgava laboratorijskim testovima krvi i urina, vaginalnom testu.

Liječnik također sustavno pregledava volumen trbuha, povećanje maternice, fetalni srčani udar, težina žene i prisutnost edema. Kartica bilježi podatke elektrokardiografije, rutinskog ultrazvuka i kardiotokografije fetusa u trećem tromjesečju trudnoće.

Pored toga, ženu mora pregledati i stručnjaci: oftalmolog, liječnik opće prakse, endokrinolog i stomatolog.

Odsjek je popunio žensko savjetovanje

Razmjena kartica uključuje tri dijela. Prvi je popunio liječnik koji promatra ženu u konzultaciji od trenutka registracije. U dokumentu pažljivo unosi podatke o zdravlju trudnice nakon pregleda i laboratorijskih i dijagnostičkih studija.

Popis ovih informacija uključuje:

 • Podaci o zaraznim bolestima i prisutnosti kroničnih patologija, što je važno za predviđanje tijeka trudnoće.
 • Informacije o trudnoći i rađanju koje je žena imala u prošlosti. Ako je prethodna trudnoća nastavila s komplikacijama, bilo porođaj je započeo prerano ili je prošao kroz carski rez - liječnik odabire odgovarajuće taktike za upravljanje trudnoćom, provodi preventivne mjere kako bi spriječio takve posljedice. Činjenica je da se vjerojatnost ponavljanja komplikacija povećava sa svakom novom trudnoćom.
 • Informacije o pobačaju. Umjetni ili spontani pobačaj može dovesti do određenih poteškoća s gestacijom. Morate obavijestiti liječnika o broju pobačaja i njihovom trajanju. Pročitajte više o posljedicama pobačaja →
 • Datum posljednjeg mjeseca. To je također značajna informacija, uz pomoć kojih liječnik točno određuje DA - procijenjeni dan kada će se dijete roditi.
 • Datum registracije. Prvi dan pojavljivanja žene u ginekološkom uredu o trudnoći zabilježen je i na mjenjačkoj kartici. Registracija bi trebala ustajati najkasnije u roku od 12 tjedana trudnoće. Ovo je važno za prevenciju mogućih komplikacija koje se često javljaju u prvom tromjesečju - najvažnija faza trudnoće, kada se odvija polaganje glavnih organa i sustava fetusa, a dodatna opažanja od strane liječnika će biti korisna. Osim toga, sve žene koje su se prijavile do 12 tjedana primaju malu novčanu naknadu.
 • Informacije o fetusu: početak prvog miješanja, obilježja rasta i razvoja - veličina, mjesto u maternici, ultrazvučni podaci, prisutnost ili odsutnost kongenitalnih malformacija.

Odsjek je napunio majčinsku bolnicu

Ovaj odjeljak sadrži detaljan opis sljedećih stavki:

 • Datum rođenja. Potrebno je izdati rodni list za dijete, kao i dobivanje liste bolesnika ako se rođenje nastavi s komplikacijama.
 • Značajke porođaja. U ovom trenutku liječnik označava trajanje generičkog postupka, trajanje "suhog" razdoblja nakon ispuštanja vode, komplikacije koje su nastale u majke i djeteta. Ove informacije su relevantne za predviđanje tijeka razdoblja nakon poroda.
 • Kirurška intervencija u porođaju. Carski rez, epiziotomija, nametanje pinceta - sve to je zabilježeno na mjenici s obaveznim popisivanjem indikacija, koji su bili razlog operativnog rada.
 • Korištenje anestezije. Detaljno opisuje metodu anestezije, što je važno kako bi se uklonile moguće posljedice nakon porođaja.
 • Informacije o stanju novorođenčeta, njegovoj visini i težini.

Odjel za kliniku za djecu

Treći dio kartice popunjava neonatolozistički stručnjak u bolničkim zidovima i izdaje dokument ženi za prebacivanje u dječju kliniku.

On unosi sljedeće podatke:

 • informacije o porodu: vrijeme, broj plodova, komplikacije, pružena pomoć;
 • što je račun trudnoće, razdoblje isporuke, povijest ranijih trudnoća;
 • spol novorođenčeta, težina i visina;
 • Apgarovi rezultati;
 • vrsta hranjenja, vrijeme prvog dojenja;
 • podatke o cijepljenju.

Od trećeg trimestra do početka rada trebate imati s vama sljedeći popis dokumenata: mjenjačnica, umetanje, politika, putovnica.

Nemoguće je predvidjeti početak rada, a ako počnu odjednom, liječnik za hitne slučajeve moći će pružiti pravovremenu pomoć majci i njenom djetetu prije ulaska u bolnicu. Taktike pasivne pomoći će mu biti potaknute informacijama upisanim na karticu.

Mnoge buduće majke smatraju da je taj dokument druga birokratska izrada i podcjenjuje, ali je važno razumjeti da je pravovremena registracija neophodna da bi liječnik mogao detaljno opisati parametre trudnoće u dokumentu, budući da su to vitalne informacije koje mogu spasiti život i zdravlje žene i njezina beba.

Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
posebno za Mama66.ru

Pri izdavanju zamjenske kartice

Kartica trudnice ili mjenjačka kartica sastavljena je na antenatalnoj klinici gdje se žena promatra tijekom trudnoće. Ovaj dokument odražava sve osnovne informacije o tijeku trudnoće, budućem zdravlju majke, procesu porođaja i stanju novorođenčadi. Na svakom posjetu, ginekolog bilježi rezultate izvršenih testova, ultrazvuka, težine i rezultata mjerenja tlaka u mjenjačnicu.

Zašto je važno da trudnica ima zamjensku karticu?

Nažalost, trudnoća ne ide uvijek savršeno, a porod može početi rano. U hitnim slučajevima, očekivana majka trebala bi se obratiti majčinoj bolnici, gdje je neophodno predstaviti ne samo dokumente kao što su putovnica, zdravstvena polica osiguranja, već je poželjno imati i zamjensku kartu s vama. Iz ovog dokumenta liječnik će moći brzo dobiti sve potrebne informacije o trudnoj ženi i pružiti pomoć.

Najvažnije je i nedostatak informacija o ispitivanju budućih majki za opasne infekcije poput HIV-a, sifilisa itd. (Još uvijek nema razmjena kartice), dat bazu medicinsko osoblje ga stavite u opservacijskoj odjelu bolnice ili na zarazne bolnice. Postoje i druge neistražene žene koje mogu biti zaražene tim bolestima.

Koliko dugo treba izdati zamjensku karticu?

To se obično javlja u 22-23 tjednu trudnoće. Ako u zadanom roku niste dobili zamjensku karticu, o tome obavijestite svog liječnika. Porišti to ne možeš. Nemojte zaboraviti da sa sobom nose zamjensku karticu s glavnim dokumentima kad napustite kuću. Čak i ako mislite da odlazite neko vrijeme.

Koliko vremena izdaju zamjensku karticu za trudnice?

Obratite pažnju na usluge osiguranja trudnica i novorođenčadi:
Upravljanje trudnoćom / Ugovor o djetetu / LCA za djecu

Exchange kartica - što je to? Svaka trudnica suočena je s konceptom mjenjačke kartice i rođendanskog certifikata, ali ne i svi znaju što je to i zašto su im potrebni. U ovom članku predlažemo detaljnije saznanje što je trudnička kartica i zašto je to nužno.

Što izgleda mjenjačka kartica i zašto je to?

Mjenjačka kartica je jedan od najvažnijih dokumenata trudnice. Razmjena kartica je obično harmonika presavijeni list papira koji sadrži podatke o ženi, uključujući rezultate ispitivanja, ultrazvuk, očekivani datum isporuke, indikatori dinamike težine itd. Počevši od 30 tjedana trudnoće, trudnica je dužna nositi mjenjačnicu s njom tako da svaki liječnik može, ako je potrebno, upoznati s analizama na matičnoj kartici i povijesti trudnoće u slučaju iznenadnih isporuka.

Uz mjenjačnicu trudnice, putovnicu i politiku, trudna žena putuje da bi rodila svoju izabranu rodiljnu bolnicu. Bilo koji liječnik koji gleda na izvršenu zamjensku karticu. mogu predstaviti tijek trudnoće i izvući zaključke o indikacijama za porođaj (prirodni ili carski rez), itd. Rođenje bez zamjenske karte trudnice moguće je samo u specijaliziranoj infektivnoj maternističkoj bolnici, u Moskvi, na primjer, to je Majčinska bolnica br. 2.

Kada trudnica ulazi u maternicu, izvršena zamjenska kartica prvo se daje medicinskoj sestri u hitnoj sobi. Ušla je u podatke o medicinskoj razmjeni podataka o početku rada (pravilnost kontrakcija, vrijeme pražnjenja vode), a nakon rođenja dodana je mjenjačka kartica o tijeku rada, zdravstvenom stanju žene i djeteta.

Kako dobiti karticu za razmjenu?

Ako je trudnica registrirana u antenatalnoj klinici, tada će joj se mjenjačka kartica dati. Pri izdavanju zamjenske kartice obično kažu zašto je potrebna razmjena kartica i što treba učiniti s njom. Izrađuju zamjensku karticu u konzultacijama najkasnije 30 tjedana trudnoće, a ponekad i trudnica sama pita ranije za razmjenu karata kako bi prenijela rezultate svih testova. Glavni liječnik konzultacija i liječnik promatrajući trudnoću moraju potpisati mjenjačnicu u konzultacijama.

Često se trudnoća promatra na komercijalnoj osnovi na osnovi rodilišne bolnice ili u klinici, tamo i izdaju zamjensku karticu, a tu moraju i potpisati zamjensku karticu. Ako ćete provesti naknadu za trudnoću. Obavezno pitajte o tome unaprijed! Pitanje kako dobiti karticu za razmjenu, neki ljudi misle da je lakše kupiti mjenjačnicu za trudnicu, ali to je velika pogreška. Nabavite mjenjačnicu potrebnu i nužnu za zdravlje žene, dajući potrebne minimalne testove za mjenjačnicu.

Kako se ispunjava zamjenska kartica?

Kao što smo ranije rekli, nakon izdavanja zamjenske karte konzultacijama, postupno se upisuju podaci o ispitivanju i tijek trudnoće, a pojedinosti o isporuci pristaju na posebne stranice devizne kartice, a pedijatar unosi podatke o zdravlju djeteta u drugi dio. Nakon što je otpuštena iz rodilišta, mlađa majka sudjeluje na matičnoj kartici o rođenju liječniku koji je konzultirao trudnoću, a dio djeteta daje se lokalnom pedijatru u dječjoj klinici.

Mjenjačka kartica i ugovor o isporuci

Mnoge će se žene roditi u plaćenim odjelima. Ako namjeravate sklopiti ugovor o porođaju. onda je također potrebna razmjena kartica. Podaci s ove kartice određuju mogućnost i trošak plaćene isporuke. Ako želite sklopiti ugovor s našom pomoći i roditi se u jednoj od plaćenih bolnica u Moskvi, trebate imati zamjensku karticu.

Mjenjačnica

Djevojke... Pomozite mi da shvatim... Jučer sam primio mjenjačnicu na moje ruke... tamo samo Kalya-Mala nije razumljivo, a rezultati studije su napisani u jednom od stupaca HIV1 ___ Sa 1 2__ (nešto poput ovoga) što to znači da netko zna?

Alena, tj. Trudna ženska kartica (dano čim se registrira, knjiga sa svim analizama) izmjenjivom s mjenicom?

I dali su mi takvu karticu iz 1956. godine. U početku sam se smijala, a onda sam gotovo plakala.

tako da kartica s kojom neprestano odete liječniku i tamo sve analize i sve informacije nisu zamjenska kartica?

Registrirao sam se, prošao specijaliste, skrenuo na pedijatra, a ovdje na recepciji saznala sam da bez zamjenske karte nema smisla doći. Zato nisam izrekao riječ o ovoj kartici: ginekologu, u registru na det. Poliklinike. Pa tko je u pravu? Trebam li najprije kartu?

Pri izdavanju mjenice trudnice

Trudnoća Exchange karata: što je to

Trudna trgovačka kartica je dokument svake buduće majke. Izdana u ženskim konzultacijama. Sadrži informacije o tekućoj trudnoći, uz pomoć kojih liječnik daje objektivnu procjenu stanja zdravlja žene i odabere odgovarajuću taktiku opstetricije.

Mjenjačka kartica sastoji se od tri dijela, koju je ginekolog popunio u konzultaciji, od strane liječnika koji je rodio, a od neonatologa za dječju kliniku. Ovaj dokument ne može zamijeniti uobičajene medicinske zapise, ali uz pomoć žene može saznati od liječnika informacije od interesa o tijeku svoje trudnoće.

Koja je razmjena kartica

Mjenjačka kartica trudnice je oblik koji počinju ispunjavati od trenutka kada žena registrira trudnoću. No, žena će dobiti taj dokument samo 28 tjedana za prezentaciju u bolnici.

Razmjena kartica izdana je trudnici nakon donošenja svih laboratorijskih i dijagnostičkih pregleda koji potvrđuju ili opovrgavaju prisutnost kongenitalnih malformacija u fetusu u razvoju i komplikacija u trudnici.

U dokumentu su navedeni podaci o putovanjima žene, datum posljednje menstruacije, povijest zaraznih bolesti, kronične patologije, Rh faktor, vrsta krvi, informacije o ranijim trudnoćama i porodu, broj prošlih pobačaja i obilježja tijeka ove trudnoće.

Trudna kartica za izmjenu izgleda kao crno-bijela brošura koja ima standardne veličine i službeni izgled. U različitim regijama izdaju se mjenica trudnica ovisno o utvrđenim pravilima: neke žene ga dobivaju u svojim rukama odmah nakon registracije, a druge tek nakon 28 tjedana trudnoće.

Jedino pravilo koje se primjenjuje u svim slučajevima s mjenom karticom ograničenje je roka izdavanja: najkasnije 30 tjedana. Kada se prijavite u bolnicu za rodilište, prvo će se zatražiti ova kartica, a ako nije pri ruci, određena je žena da rodi zaraznu bolest.

Tijekom trudnoće liječnik u rezultatima istraživanja piše u matičnoj sobi i knjižici trudnice. Nekoliko puta tijekom trudnoće, žena se podvrgava laboratorijskim testovima krvi i urina, vaginalnom testu.

Liječnik također sustavno pregledava volumen trbuha, povećanje maternice, fetalni srčani udar, težina žene i prisutnost edema. Kartica bilježi podatke elektrokardiografije, rutinskog ultrazvuka i kardiotokografije fetusa u trećem tromjesečju trudnoće.

Pored toga, ženu mora pregledati i stručnjaci: oftalmolog, liječnik opće prakse, endokrinolog i stomatolog.

Odsjek je popunio žensko savjetovanje

Razmjena kartica uključuje tri dijela. Prvi je popunio liječnik koji promatra ženu u konzultaciji od trenutka registracije. U dokumentu pažljivo unosi podatke o zdravlju trudnice nakon pregleda i laboratorijskih i dijagnostičkih studija.

Popis ovih informacija uključuje:

 • Podaci o zaraznim bolestima i prisutnosti kroničnih patologija, što je važno za predviđanje tijeka trudnoće.
 • Informacije o trudnoći i rađanju koje je žena imala u prošlosti. Ako je prethodna trudnoća nastavila s komplikacijama, bilo porođaj je započeo prerano ili je prošao kroz carski rez - liječnik odabire odgovarajuće taktike za upravljanje trudnoćom, provodi preventivne mjere kako bi spriječio takve posljedice. Činjenica je da se vjerojatnost ponavljanja komplikacija povećava sa svakom novom trudnoćom.
 • Informacije o pobačaju. Umjetni ili spontani pobačaj može dovesti do određenih poteškoća s gestacijom. Morate obavijestiti liječnika o broju pobačaja i njihovom trajanju. Pročitajte više o posljedicama pobačaja →
 • Datum posljednjeg mjeseca. To je također značajna informacija, uz pomoć kojih liječnik točno određuje DA - procijenjeni dan kada će se dijete roditi.
 • Datum registracije. Prvi dan pojavljivanja žene u ginekološkom uredu o trudnoći zabilježen je i na mjenjačkoj kartici. Registracija bi trebala ustajati najkasnije u roku od 12 tjedana trudnoće. Ovo je važno za prevenciju mogućih komplikacija koje se često javljaju u prvom tromjesečju - najvažnija faza trudnoće, kada se odvija polaganje glavnih organa i sustava fetusa, a dodatna opažanja od strane liječnika će biti korisna. Osim toga, sve žene koje su se prijavile do 12 tjedana primaju malu novčanu naknadu.
 • Informacije o fetusu: početak prvog miješanja, obilježja rasta i razvoja - veličina, mjesto u maternici, ultrazvučni podaci, prisutnost ili odsutnost kongenitalnih malformacija.

Odsjek je napunio majčinsku bolnicu

Ovaj odjeljak sadrži detaljan opis sljedećih stavki:

 • Datum rođenja. Potrebno je izdati rodni list za dijete, kao i dobivanje liste bolesnika ako se rođenje nastavi s komplikacijama.
 • Značajke porođaja. U ovom trenutku liječnik označava trajanje generičkog postupka, trajanje "suhog" razdoblja nakon ispuštanja vode, komplikacije koje su nastale u majke i djeteta. Ove informacije su relevantne za predviđanje tijeka razdoblja nakon poroda.
 • Kirurška intervencija u porođaju. Carski rez, epiziotomija, nametanje pinceta - sve to je zabilježeno na mjenici s obaveznim popisivanjem indikacija, koji su bili razlog operativnog rada.
 • Korištenje anestezije. Detaljno opisuje metodu anestezije, što je važno kako bi se uklonile moguće posljedice nakon porođaja.
 • Informacije o stanju novorođenčeta, njegovoj visini i težini.

Odjel za kliniku za djecu

Treći dio kartice popunjava neonatolozistički stručnjak u bolničkim zidovima i izdaje dokument ženi za prebacivanje u dječju kliniku.

On unosi sljedeće podatke:

 • informacije o porodu: vrijeme, broj plodova, komplikacije, pružena pomoć;
 • što je račun trudnoće, razdoblje isporuke, povijest ranijih trudnoća;
 • spol novorođenčeta, težina i visina;
 • Apgarovi rezultati;
 • vrsta hranjenja, vrijeme prvog dojenja;
 • podatke o cijepljenju.

Od trećeg trimestra do početka rada trebate imati s vama sljedeći popis dokumenata: mjenjačnica, umetanje, politika, putovnica.

Nemoguće je predvidjeti početak rada, a ako počnu odjednom, liječnik za hitne slučajeve moći će pružiti pravovremenu pomoć majci i njenom djetetu prije ulaska u bolnicu. Taktike pasivne pomoći će mu biti potaknute informacijama upisanim na karticu.

Mnoge buduće majke smatraju da je taj dokument druga birokratska izrada i podcjenjuje, ali je važno razumjeti da je pravovremena registracija neophodna da bi liječnik mogao detaljno opisati parametre trudnoće u dokumentu, budući da su to vitalne informacije koje mogu spasiti život i zdravlje žene i njezina beba.

Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
posebno za Mama66.ru

Korisni video o dokumentima potrebnim za ulazak u bolnicu

Pri izdavanju zamjenske kartice

Kartica trudnice ili mjenjačka kartica sastavljena je na antenatalnoj klinici gdje se žena promatra tijekom trudnoće. Ovaj dokument odražava sve osnovne informacije o tijeku trudnoće, budućem zdravlju majke, procesu porođaja i stanju novorođenčadi. Na svakom posjetu, ginekolog bilježi rezultate izvršenih testova, ultrazvuka, težine i rezultata mjerenja tlaka u mjenjačnicu.

Zašto je važno da trudnica ima zamjensku karticu?

Nažalost, trudnoća ne ide uvijek savršeno, a porod može početi rano. U hitnim slučajevima, očekivana majka trebala bi se obratiti majčinoj bolnici, gdje je neophodno predstaviti ne samo dokumente kao što su putovnica, zdravstvena polica osiguranja, već je poželjno imati i zamjensku kartu s vama. Iz ovog dokumenta liječnik će moći brzo dobiti sve potrebne informacije o trudnoj ženi i pružiti pomoć.

Najvažnije je i nedostatak informacija o ispitivanju budućih majki za opasne infekcije poput HIV-a, sifilisa itd. (Još uvijek nema razmjena kartice), dat bazu medicinsko osoblje ga stavite u opservacijskoj odjelu bolnice ili na zarazne bolnice. Postoje i druge neistražene žene koje mogu biti zaražene tim bolestima.

Koliko dugo treba izdati zamjensku karticu?

To se obično javlja u 22-23 tjednu trudnoće. Ako u zadanom roku niste dobili zamjensku karticu, o tome obavijestite svog liječnika. Porišti to ne možeš. Nemojte zaboraviti da sa sobom nose zamjensku karticu s glavnim dokumentima kad napustite kuću. Čak i ako mislite da odlazite neko vrijeme.

Pri izdavanju zamjenske kartice

Niste dobili odgovor na vaše pitanje?
Pitajte našeg stručnjaka:

Svi stručnjaci iz ovog područja

Dodajte komentar na članak

Novi savjeti od KakProsto

Kako napraviti prekrasne slike beba

Kako želite uhvatiti sve lijepe trenutke povezane s vašim djetetom. Gotovo su svi roditelji rođeni.

Zaboravili ste lozinku?
Niste još članovi?

Honor 6X Premium

nova premija inačica

Mjenjačnica

Mjenjačka kartica je rad u kojem su prikazani podaci o svim analizama trudnice i potrebnih dodatnih informacija. Mjenjačku karticu popunjava liječnik konzultacija sa ženama (ili plaćenoj klinici). U rukama trudne mjenice mora biti od trenutka odlaska na porodni dopust. U istoj kartici u bolnici napisat će sve o porodu i djetetu. Dio o porođaju pada tada u žensko savjetovanje i dio o djetetu - u dječju kliniku. Ako dođete u bolnicu bez razmjene karata, morate roditi u odjelu za zarazne bolesti, jer se ne zna - nego si bolestan.

Jeste li već primili? Ja sam da! Pročitajte što bi trebalo biti tamo!

1.F.I.O. dobna adresa

2. prenose opće, ginekološke bolesti, operacije, značajke tijeka prethodnih trudnoća, porođaja, postpartum razdoblje, što je trudnoća u nizu? Kakva su rođenja? Koliko je bilo pobačaja (godina, koliko dugo)? Prethodno rođenje (godina, termin).

3. posljednja menstruacija. Označava datum prvog dana.

4. Trajanje trudnoće na prvom posjetu.

5. Jednostavno sam posjetio jednom.

6. Prvo kretanje fetusa.

7. Značajke ove trudnoće.

8. Dimenzije zdjelice. Težina se određuje pri prvom pojavljivanju. Dobitak težine za cijelu trudnoću u prosjeku bi trebala biti 10-11 kg.

9. Položaj fetusa. Fetalni otkucaji srca u minuti.

10. Laboratorijske analize. Dijagnoza sifilisa, HIV infekcije, virusnog hepatitisa B i C.

Rhesus faktor, titar antitijela, krvna skupina, klinička krv i urin test, istraživanje krvnih faktora zgrušavanja, analiza urina, analiza sadržaja vagine, razmazivanje, izmet na jaja crva.

11. Arterijski tlak (BP). Tablica kontrolira krvni tlak s 30 tjedana.

12. Datum izdavanja potvrde o invalidnosti za prenatalni dopust (30 tjedana).

13. Datum predviene dostave. Procjena težine fetusa.

14.UZI: u razdoblju od 10-14 tjedana, u 20-24 tjedana, u 32-34 tjednu.

15. Zaključak terapeuta, oculista, stomatologa, otorinolaringologa. Zaključak endokrinologa - ako postoje dokazi.

16. Kartica za lijepljenje analiza i drugih dokumenata.

Odjeljak ispunjen rodiljnom bolnicom:

19. Datum i obilježja tijeka rada (trajanje, komplikacije majke i fetusa).

20. Operativne koristi u porođaju. Označava postoji li carski rez, te navodi indikacije za to.

21. Oslobađanje boli (primijenjeno ili ne, što, učinkovitost).

22. U razdoblju nakon poroda.

23. Zapisano je (na koji dan nakon porođaja).

24. Stanje majke pri iscjetku.

25. stanje djeteta pri rođenju, u porodničkoj bolnici i na ispustu.

26. Masa djeteta pri rođenju i iscjedak.

27. Rast djeteta pri rođenju.

28. Je li majka potrebna svjedočanstva (svjedočanstvo)?

Za dječju kliniku:

29. Od onoga što je trudnoća u redu rodilo dijete. U kojem je tjednu trudnoće došlo. Prethodna trudnoća završila je abortusima s umjetnim, spontanim porođajem, uključujući i mrtvim fetusom.

30. Jedno rođenje, višestruko rođenje. Pokazuje se kako je dijete rođeno redom ako je rođenje višestruko rođeno.

31. Značajka porođaja (trajanje, komplikacije kod majke i fetusa).

32. Oslobađanje boli (primijenjeno je, što). Učinkovitost.

33. U razdoblju nakon poroda.

34. Otpušten (na koji dan nakon rođenja).

35. Stanje majke pri iscjetku.

37.Ujedno pri rođenju, pri iscjetku. Rast kod rođenja.

38. Stanje djeteta pri rođenju na Apgarovoj ljestvici.

39. Jeste li odmah vrištali?

40. Je li bilo kakvih mjera revitalizacije (što)?

41. Prvi put primijenjen na grudi u rodilištu (na koji dan života).

42. Hranjenje (grudi, majčino mlijeko, davatelj, mješavina).

43. pupak je nestao (na koji dan života).

44. Je li bilo bolesno ili nije bilo bolesno? Dijagnoza, liječenje.

Dječje alergije: što trebate znati?

Dječja hrana u paru. Što znate o njima?

Natjecanje "U jeziku sreće"

Testirati vožnju dječjom organskom hranom Pročitajte recenzije!

Isprobajte korisne zalogaje za djecu od 1 godine

Sigurno nisi znao o insekata!

Mama ide na istraživanje

Enciklopedija o insektima: najzanimljiviji

Ukusni i zdravi snack za djecu

Ovdje su dragocjene trake! Što dalje?

Povezani postovi na "Exchange Card"

Razmjena karata: pitanja i odgovori.

Mnogo korisnih informacija o našim pravima, mijenjati karticu, posjetiti LCD i sve to

4. Razmjena kartica

Dječje alergije: što bi trebala znati mama?

Što ste radili za 2 godine?

Djeca u stanicama. kao u Londonu, 30-e hodaju svojim bebama

"Dosje" buduće majke. Što je "kartica za razmjenu"?

Sve o razmjeni trudnice - za što se koristi

Čekanje bebe nije samo fizičko i psihološko posebno stanje, već i fiksni događaj zbog mnoštva proceduralnih i dokumentarnih pravila - nakon svega, žena se mora brinuti o redoslijedu svih svojih radova, od kojih je najznačajnija razmjena trudnice. Svaka žena na položaju dužna je pažljivo postupati s ovim dokumentom, jer često bez njega postoje poteškoće pri prijemu u rodilište ili održavanje.

Vrijednost dokumenta

Glavna svrha "razmjene" je zabilježiti rezultate različitih medicinskih studija i pokazatelja pacijenata u razdoblju čekanja na pregled osoblja majčinog bolnice i istim zapisima informacija u porodničkoj bolnici radi povratka liječnicima na mjestu registracije, odnosno razmjene informacija medicinskih stručnjaka koji vode žene i u generičkom razdoblju.

Kartica sadrži kratke i sažet informacije o stanju bolesnika, tako da bez nje, liječnici porodničke bolnice ne mogu uzeti u obzir sve osobitosti zdravlja i stanja žene.

U razdoblju čekanja "razmjena" traje oko jednog koraka vrijednosti uz putovnicu - to bi uvijek trebalo biti s trudnom ženom, jer je medicinska povijest cijelog vremena trudnoće.

U slučaju ponovne registracije, ako je žena promijenila svoje mjesto boravka ili prebivališta (ova praksa danas je važna, kada se trudnice pokušavaju preseliti u druge gradove ili zemlje radi dostave bliže isporuci), neophodno je osigurati razmjenu ili zaobilaznicu s mjesta prethodne registracije.

izgled

Ovisno o uvjetima i mogućnostima poliklinika i ambulanta, ženskim klinikama, dokument može imati drugačiji pokrov, oblik, dizajn, ali u stvari ima i standardne značajke:

 • poput pamfleta ili knjige - s mekanim listovima papira;
 • u crnim i bijelim bojama;
 • sadrži stupce i tablice za snimanje pokazatelja i osobnih podataka;
 • podijeljena na dva dijela - za evidenciju antenatalnih klinika i za unos podataka u rodilištu.

U praksi, listovi kartice nisu dovoljni da bi odgovarali svim testovima, pregledima i tehnikama trudne žene, stoga su u "razmjeni" zaglavljeni dodatni listovi, umetci i dokumenti, što ga čini vrlo promjenjivom do kraja razdoblja čekanja.

U nekim ustanovama "razmjena" izgleda kao promotivna brošura, budući da naslovnica sadrži tematske reklame.

sadržaj

2018, zaobilaznica se sastoji od 6-8 vlastitih stranica.

Naslovna stranica kartice sadrži osobne podatke buduće majke:

 • naziv;
 • datum rođenja;
 • mjesto registracije;
 • naziv medicinske ustanove;
 • težinu i visinu žena u vrijeme registracije;
 • obujam zdjelice;
 • dan prvog kretanja djeteta u maternici;
 • procijenjeni dan rođenja.
 • opće informacije o trudnoći - poredak, prisutnost ili odsutnost pobačaja i pobačaja, gestacijska dob, itd.;
Slijedi dio analize, gdje su naznačene numeričke i simboličke vrijednosti istraživanja i promatranja. Ovdje se nalazi tablica s glavnim pokazateljima žena koje se razlikuju u različitim razdobljima čekanja, stoga se uvođenjem novih metoda upisuju krvni tlak, težina, razina hemoglobina i rezultat analize urina.

Ovdje su također uključeni podaci iz istraživanja venske krvi, ultrazvuka u različitim trimestrima i druge vrijednosti:

 • položaj djeteta; uzdužni položaj je normalan, patologija - poprečna ili kosa;
 • Prezentacija - odnosi se na dio tijela djeteta koji je najbliži rodnom kanalu; za normalnu isporuku, glava treba biti prisutna, rano otkrivanje prsnog izgleda djeteta će eliminirati sve opasnosti ove situacije uz pomoć kirurške intervencije;
 • fetalni otkucaji srca - na svakom sastanku, ginekolog "bube" bebu srca, au trećem tromjesečju žena podvrgava CTG ispitivanju;
 • nužno testiranje zaraznih bolesti - sifilis, HIV, hepatitis B i C ispuštanja.

Također bilježi rezultate ispitivanja izmeta na jajašcima, vaginalni razmaz na viruse i infekcije.

U trećem dijelu su rezultati bolnice - "zaobilaznica" liječnika:

 • terapeut;
 • oftalmolog;
 • endokrinologa;
 • stomatolog;
 • otorinolaringolog.
Važan blok dokumenta je zapisnik o certifikatu o invalidnosti - dan nakon 30 tjedana za primanje rodiljnog doplatka.

Sljedeći je dio karte, ispunjen u bolnicu. Ovdje naslovna stranica se duplicira s općim informacijama o ženi u radnoj snazi, a zatim se napuni stupci o obilježjima prošlih rođenja:

 • prisutnost ili odsutnost operacije;
 • upotreba anestezije;
 • postpartum tretman;
 • datumi prijema i otpusta.

Zatim se podaci upisuju u odjeljak o djetetu - informacije o njegovu stanju pri porodu, dijagnozi, liječenju, stanju pri pražnjenju i prijavljivanje cijepljenja.

Kada se izda kartica

Hitno i drhtavodno pitanje za sve trudnice je kada mogu dobiti razmjenu, jer svaka žena u ovom teškom razdoblju ima strah od preranog rođenja ili drugih opasnih događaja i želi imati karticu s njima.

No zakon ne odobrava određeno vrijeme kada izdaju mjenjačnicu u svojim rukama. Ovisno o regiji i teritoriju, ovaj se dokument daje u različito vrijeme - ponekad u prvim mjesecima registracije, za neke konzultacije je 28 tjedana, za druge 30 ili 32 tjedna. Često kartica se odbija pružiti rano u svrhu čuvanja, jer vlasnik može izgubiti ili pokvariti.

Praksa je uspostavljanje zamjenske kartice najviše trudne - ako je odbila uzeti u obzir za zdravstveno osiguranje i posjećuje privatne stručnjake.

U svakom slučaju, nakon izdavanja razmjene, mora se stalno dovesti do recepcija za liječnike da bi dodali nove informacije.

Trudna Exchange kartica

Tijekom trudnoće žena prima jedan privremeni dokument - zamjensku karticu koja je predočena prilikom prijama u bolnicu. Ali zašto je to potrebno? Nije dovoljno standardnih dokumenata? Svakako će vam trebati klasična putovnica građana kada iznenada odlučite rađati. Ali to nije sve. U čekaonici rodilišta, pored putovnice, od Vas će se tražiti i zamjenska kartica.

Što je kartica za razmjenu? Ovo je medicinski dokument koji nakon dostizanja određenog razdoblja daje se trudnoj ženi u antenatalnoj klinici. Informacije o zdravstvenom stanju žene, njezinu okruženju, vrsti i vrsti aktivnosti, obilježjima trudnoće, komplikacija, ako ih ima, prenose se na mjenjačku karticu iz medicinske kartice trudnice. To također ukazuje na podatke o prethodnim trudnoćama i porođaju, o postupcima i testovima koje je žena podvrgnula tijekom nošenja djeteta. Općenito, karta sadrži cjelovitu sliku tijeka trudnoće. Do 20. tjedna trudnoće, kartica se čuva u predškolskoj klinici, a nakon toga se dijeli. Nakon 30-32 tjedana, dužnost žene je da je nosi svuda s njom. Činjenica je da u ovom trenutku, posebice s kombinacijom posebnih okolnosti, moguće je prerano rođenje (naravno, ne daj Bože). Ako je u ovom slučaju razmjena kartica s vama, to će uvelike olakšati situaciju. Uostalom, jednom u rodilištu, možete pružiti potpune informacije o sebi, što će pomoći liječnicima da odlučuju što točno možete učiniti u vašem slučaju, a što ne.

Razmjena kartica sastoji se od tri "blokova". Prvi se odnosi na izjave o stanju zdravlja žene tijekom nošenja djeteta. Druga bilježi informacije o porodu. Treća jedinica je popunjena u rodilištu i prenesena u dječju kliniku, ukazuje na podatke o novorođenčadi.

Da bismo je učinili jasnijim, izgleda da ćemo navesti glavne točke, na primjer, sadržane u prvom bloku mjenjačke kartice.

 1. Prezime, ime, patronim trudnice.
 2. Datum rođenja.
 3. Adresa.
 4. Visina, težina, veličina zdjelice. Odvojeno je zabilježeno povećanje težine.
 5. Informacije o prethodnim trudnoćama (ako su bile), obilježja njihove pojave, kao i informacije o ranijim rađanjima, broj djece u obitelji.

Trbosjednička razmjena - kada je izdana?

Svaka nova mama, koja planira upisati se u antenatalnu kliniku, dužna je izdati potvrdu o porodu i mjenici. Međutim, nisu svi razumjeli važnost ove dokumentacije i često ne znaju kada daju zamjensku karticu trudnici i zašto. Razmotrimo zajedno postupak i značenje izdavanja ovog dokumenta.

Kada je izdana devizna kartica trudna?

U različitim konzultacijama, oblik zamjenske karte trudnice može biti u obliku časopisa, malog prospekta ili papirnatih listova preklopljenih harmonikom. Ali u svakom slučaju, žena ga prima čim se odluči prijaviti. Kada trudnica dobije mjenjačnicu, liječnik piše u njemu sve podatke koji se odnose na trudnicu, pojam gestacije, rezultate testova i studija, očekivani datum isporuke i druge važne informacije. Kada daju zamjensku karticu, žena može biti sigurna da će svaki liječnik, u slučaju prijevremenog porođaja ili komplikacija trudnoće, brzo pronaći svoj put oko situacije.

Prijavu zamjenske karte trudnice treba obaviti najkasnije mjesec dana prije isporuke. No, vrlo često žene same inzistiraju na tome što je moguće prije, kako bi uvijek nosile s njima sve potrebne informacije.

Neke buduće mame koje su suočene s problemom dobivanja zamjenske kartice i ne žele stalno prisustvovati konzultacijama i testirati tijekom trudnoće pokušavaju kupiti već popunjeni dokument. Ovo je velika pogreška koja može dovesti do nepopravljivih posljedica tijekom porođaja.

Ispunjena zamjenska kartica trudnice mora imati potpune i pouzdane informacije o zdravstvenom stanju žene i djeteta, što će biti dodatni jamac uobičajenog postupka isporuke. Kada je potpisana trudnica, treba potpisati glavni liječnik antenatalne klinike i ginekolog koji je proveo trudnoću.

Pri izdavanju mjenice trudnice

Djevojke, objasnite)) u mojim rukama, kao i sve trudnice, postoji mala kartica za razmjenu. Pročitao sam svugdje da je razmjena kartica izdana na moj mandat? Što je ovo? Big, što leži kod liječnika na LCD zaslonu. Je li ona također izdana? Nisu mi dali ništa.

Bio je danas na planiranom prijemu na LCD zaslonu. Dobitak težine od početka trudnoće: 48 kg. do 52 750 kg. ))) "Puno")))) Sve težine u trbuhu. U ostalim dijelovima tijela, te kilograma se ne distribuiraju. Liječnik je rekao da još uvijek može birati. Gledao je djevojku.

Djevojke, objasnite)) u mojim rukama, kao i sve trudnice, postoji mala kartica za razmjenu. Pročitao sam svugdje da je razmjena kartica izdana na moj mandat? Što je ovo? Big, što leži kod liječnika na LCD zaslonu. Je li ona također izdana? Nisu mi dali ništa.

Ne dajte sebi uvredu ili prava trudne žene

Svi smo naviknuti na ideju da trudnica treba poseban odnos. A to je istina - da čarobno stanje, kada mali čovjek živi i razvija se unutar njega, vrlo je odgovoran za buduću majku.

Na žalost, u ženskom konzultacijskom centru često je žena koja se priprema da postane majka suočena s kršenjem svojih prava od strane liječnika.

Što se može učiniti u ovoj situaciji? Možete se zaštititi, a ponekad je dovoljno samo da znate o svojim pravima.

I svrha ovog članka je da žena trudna bude jača, a ne pozivati ​​na borbu s liječnicima. Srećom, među liječnicima ima mnogo vrijednih stručnjaka.

Obvezna politika zdravstvenog osiguranja

Za početak je vrijedno napomenuti da je, u skladu s čl. 17 Osnove zakonodavstva Ruske Federacije o zaštiti zdravlja građana od 22. srpnja 1993. N 5487-1:

"Država pruža građanima zdravstvenu zaštitu bez obzira na spol, rasu, nacionalnost, jezik, socijalno podrijetlo, službeni položaj, mjesto stanovanja, stav prema vjeri, vjeru, članstvo u javnim udruženjima, kao i druge okolnosti".

Iz gore navedenog možemo zaključiti da trudnica s CMI politikom može koristiti usluge bilo koje antenatalne klinike u našoj zemlji, bez obzira na mjesto prebivališta i registracije.

To jest, ako želite, možete se registrirati za trudnoću u bilo kojem gradu na području Ruske Federacije gdje je prikladno za ženu. Važno je samo gdje živite u vrijeme trudnoće i porođaja.

Da bi dobio politiku obveznog zdravstvenog osiguranja, dovoljno je biti državljanin Ruske Federacije. Radna žena može dobiti politiku na mjestu rada (nije bitno je li to privatna tvrtka ili vladina struktura), a nekorisna žena može dobiti politiku u mjestu prebivališta.

Ime i mjesto osiguravajućeg društva mogu se naći u upravi općine, u poslovnici OMI fonda i u zdravstvenoj ustanovi.

Zaklada - čl. 2. Zakona o Ruskoj Federaciji od 28. lipnja 1991. N 1499-I "O zdravstvenom osiguranju građana u Ruskoj Federaciji"

Prijava trudnice u konzultacijama sa ženama

Prema službenom mišljenju zdravstvenog sustava, sve trudnice podvrgnute su promatranju od strane opstetričara i ginekologa, počevši od prvog pojavljivanja za trudnoću.

dinamično praćenje trudna i postporođajne sheme (odobren po nalogu Ministarstva zdravstva Ruske Federacije 10. veljače 2003 N 50.) „dinamično praćenje potrebno za sve trudnice, počevši od prvog pojavljivanja na trudnoći i nakon poroda.”

Žena se može registrirati za bilo koje razdoblje trudnoće. Treba imati na umu samo nekoliko čimbenika:

Prvo, žene koje su se prijavile u ranoj fazi trudnoće (do dvanaest tjedana) plaćaju dodatnu dodatku paušalnog iznosa. U skladu s čl. 10 Federalnog zakona od 19. svibnja 1995. N 81-FZ "O državnim potporama građanima s djecom", sada iznosi nešto više od 300 rubalja.

Drugo, ako planirate roditi u bolnicama po vlastitom izboru, morat ćete koristiti usluge klinike za rodilište kako biste dobili zamjensku karticu. I to znači - imati vremena proći niz testova prije rođenja.

Mjenjačka kartica i uvjeti za primitak

Mjenjačka kartica je medicinski dokument koji uključuje obje značajke tijekom trudnoće i informacije o pregledima.

Liječnici antenatalne klinike vjerojatno će vas pozvati na redoviti sastanak prema dostupnim uputama:

Sustavi dinamičkog promatranja trudnica i puerpera (odobreni po nalogu Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 10. veljače 2003. N 50):

"Tijekom fiziološkog tijeka trudnoće, praktički zdrava žena preporučuje se ponovno posjetiti ginekolog-opstetriciju s rezultatima testova i zaključaka liječnika 7-10 dana nakon prvog liječenja, a zatim 1 puta mjesečno do 28 tjedana. trudnoća; nakon 28 tjedana trudnoća - 2 puta mjesečno. Učestalost promatranja od strane liječnika opstetričara i ginekologa može se postaviti na 6-8 puta (do 12 tjedana, 16 tjedana, 20 tjedana, 28 tjedana, 32-33 tjedana, 36-37 tjedana) uz uvjet redovitog promatranja posebno pripremljenim babica. Kad otkrivaju somatsku ili opstetrsku patologiju, učestalost posjete porodničarsko-ginekologu raste. "

Međutim, ako se osjećate dobro, a posjete preporodnoj klinici ne predstavljaju sklad u svom životu, imate pravo odbiti redovite posjete ginekologu. Ako ste donijeli takvu odluku, liječnik to mora poštovati i pristojno objasniti vam moguće posljedice za vaše zdravlje.

Nasilničko ponašanje, podizanje glasa, vrijeđanje i prijetnja odbijanju izdavanja zamjenske kartice neprihvatljivo je liječniku. Ako se nešto takvo dogodi, odmah možete otići na razgovor s voditeljem antenatalne klinike. Ako tamo i niste pronašli razumijevanje, u samom konzultacijama možete saznati kontakte viših zdravstvenih vlasti u vašem gradu, gdje možete prijaviti incident.

Istodobno, da biste primili zamjensku karticu, morate barem jednom proći niz testova i posjetiti liječnika barem dvaput - za primarni pregled i primanje uputa za testiranje i za rezultate testova koji liječnik unosi u mjenjačnicu i koji vam je izdan.

Upute za organiziranje rada ženskog savjetovanja (odobrene po nalogu Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 10. veljače 2003. N 50) nam govore da ". liječnik antenatalne klinike pruža ruke trudnice s Exchange karticom porodnične bolnice, rodilištem bolnice "za razdoblje od 22 do 23 tjedna.

Želio bih napomenuti da ovaj dokument ne sadrži uvjete pod kojima vam se može izdati kartica.

Dakle, ako želite dobiti karticu za razmjenu, trebate imati vremena za niz testiranja do roka ili malo kasnije - glavna stvar je imati vremena prije isporuke.

U antenatalnoj klinici, u pravilu, trudnice se nude standardnim skupom ispita. Mogućnost obavljanja svih potrebnih testova i postupaka za dobivanje zamjenske karte i pravo rođenja u redovitoj maternističkoj bolnici osigurana je besplatno. Sve dodatne - reosiguranje liječnika i mogućnost dobivanja materijalne naknade od plaćenih laboratorija, gdje savjetuje da se prijave.

Obično (u skladu s Uredbom Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 10. veljače 2003. N 50 "O poboljšanju opstetrijske i ginekološke skrbi u ambulantnim bolnicama") ovo: redoviti pregled ginekologa, trostruko ultrazvučno ispitivanje od 10-14, 20-24 i 32-34 tjedna, terapeut, oculist, otorinolaringolog i stomatolog, te niz analiza, popis kojih se može naći u samom konzultacijama.

Ako želite imati minimalni opstetrički promatranje tijekom trudnoće i praktički su zdravi, tada glavni testovi, pomoću kojih će liječnik moći utvrditi imate li bilo kakve zarazne bolesti, su: krvna slika, analiza urina, razmazivanje, HIV, RW testovi, testovi hepatitisa B i C. Potrebna je i zdravstvena potvrda od terapeuta. I sve to bi trebalo biti vremenski ograničeno na otprilike 22 tjedna trudnoće.

Dakle, na temelju gore navedenog, liječnik u konzultaciji moći će zaključiti da vaše zdravstveno stanje ne predstavlja prijetnju drugima, nakon čega će vam biti obvezan izdati zamjenu za karticu koja vam omogućuje da rodite u bilo kojoj rodilištu u vašem lokalitetu.

Nema zamjenske karte

Bez mjenjačke kartice možete roditi kod kuće ili u zaraznoj bolnici porodnične bolnice - tzv. odjel za promatranje. Ono se razlikuje od uobičajene jer se strogo pridržava sanitarnih mjera, a posjeti su potpuno zabranjeni.

Dodatak 4 po nalogu Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 26. studenoga 1997. N 345.

"Upute za primanje i prenošenje trudnica, starijih žena i puerpera u odjelu opservacije za opstetrsku bolnicu.

1. Trudne i prateće žene koje imaju:

1.1. groznica (temperatura tijela 37,6 ° C i više bez klinički izraženih drugih simptoma),

1.2. dugo bezvodno razdoblje (rupture amnionske tekućine 12 sati ili više prije ulaska u bolnicu),

1.3. zarazna patologija, uključujući:

 • upalnih bolesti bubrega i urinarnog trakta (pielonefritis, cistitis, asimptomatska bakteruriuria - 10 CFU / ml urina ili više)
 • upalnih bolesti druge lokalizacije (kronični bronhitis u akutnoj fazi, upala pluća, otitis, itd.)
 • akutne bolesti dišnog sustava (gripa, grlobolja itd.)
 • bolesti kože infektivne etiologije
 • zaraznih procesa ramenoga kanala (colpitis, cervicitis, condyloma)
 • infekcije s visokim rizikom intrauterine i / ili intrapartumske infekcije fetusa i visoki epidemiološki rizik od infekcije medicinskog osoblja (HIV, sifilis, virusni hepatitis B, C, D, gonoreja)
 • infekcije s visokim rizikom intrauterine i / ili intrapartumske infekcije fetusa i manje epidemiološke opasnosti medicinskom osoblju (toksoplazmoza, listerioza, citomegalija, genitalni herpes itd.)
 • tuberkuloza (zatvoreni oblik bilo koje lokalizacije u odsustvu specijalizirane bolnice). Trudnice s otvorenom tuberkulozom hospitalizirane su u specijaliziranim bolnicama majki (odjelima), u nedostatku takvih
 • u kutijama ili izolatorima odjela za promatranje s kasnijim prijenosom nakon poroda u ambulanta tuberkuloze.

1.4. fetalna fetalna smrt,

1.5. za prestanak trudnoće iz medicinskih i socijalnih razloga u drugom tromjesečju trudnoće,

1.6. malignih neoplazmi,

1.7. fetalne abnormalnosti otkrivene tijekom trudnoće (u nedostatku specijalizirane bolnice),

1.8. puerperal u slučaju porođaja izvan bolnice (u roku od 24 sata nakon rođenja),

1.9. neispitan i bez medicinskih zapisa. "

Usredotočujući se na odredbe ovog dokumenta, možete zaključiti kada je upozorenje liječnika o zabrani donošenja u običnoj bolnici točno.

Liječničke preporuke i mogućnost neuspjeha

Ako vam liječnik propisuje lijekove ili postupke (bilo da se radi o ne-spa ili ultrazvuku), dužan vam je detaljno objasniti svoje pozitivne i negativne učinke, a možete donijeti odluku o tome kako se slažete s mišljenjem liječnika i konzultirajte s drugim stručnjacima ili odbijte postupak / lijekove.

Kada se komunicira s medicinskim radnicima, najbolje je slijediti Osnove zakonodavstva Ruske Federacije o zaštiti zdravlja građana od 22. srpnja 1993. N 5487-1:

U skladu s čl. Osnove pri prijavi za medicinsku njegu i njegovo primanje, pacijent ima pravo, uključujući:

poštovan i humani stav liječnika i polaznika;

izbor liječnika, uzimajući u obzir njegov pristanak, kao i izbor medicinske ustanove u skladu s ugovorima o obveznom i dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju;

držeći, na njegov zahtjev, konzultacije i savjetovanje s drugim stručnjacima;

Prihvaćanje zakonskog zastupnika ili drugog zakonskog zastupnika radi zaštite njegovih prava (tj. U bilo kojem rodilištu možete doći sa svojim suprugom ili djevojkom ako zadržite ovo znanje o svojim pravima i punomoći).

Isti dokument potvrđuje da ako se krši prava pacijenta, može izravno podnijeti žalbu upravitelju ili drugom službeniku zdravstvene ustanove u kojoj je pružen medicinsku pomoć, odgovarajućim stručnim medicinskim udrugama ili sudu.

Čl. 32 i 33 Osnove kažu da pacijent mora dati svoj pristanak za bilo kakvu medicinsku intervenciju nakon što ga je njegov liječnik temeljito obavijestio. Ili odbiti takvu intervenciju.

A ako odbijete uzeti medicinsku njegu, moguće je posljedice objasniti u pristupačnom obliku. Odstupanje od medicinske intervencije s naznakom mogućih posljedica zabilježeno je u medicinskoj dokumentaciji i potpisano od vas i medicinskog stručnjaka.

Pravo na informacije

U skladu s čl. 31 Osnove bilo koje žene u porodničkoj bolnici ili porodničkoj bolnici, kao i druge medicinske i preventivne ustanove za liječenje ima pravo čitati njezinu medicinsku karticu, pogledati evidenciju njezinih pregleda, pitati liječnika o njezinu stanju, propisanim lijekovima, dijagnozi i prognozi, rezultatima pretrage itd. primaju detaljne i razumljive odgovore.

Informacije koje treba trebaju pružiti liječnik, voditelj odjela zdravstvene ustanove ili drugi stručnjaci izravno uključeni u pregled i liječenje.

Istovremeno, sva objašnjenja moraju biti dostupna pacijentu, naime, kako biste ga razumjeli, bilo da je riječ o liječničkom rukopisu u receptu ili čudnim likovima iz analize. I niste dužni objasniti liječnicima zašto vam je potrebna ova informacija. Radi se o vama - i to je dovoljno.

Također se događa da iz različitih razloga ne želite poduzimati nikakve informacije o svom zdravlju od medicinskog osoblja. Dakle, ako želite ostati u neznanju o mogućem nepovoljnom položaju, prema mišljenju liječnika, posljedice vašeg odbijanja da se šalju u bolnicu da biste spremili, na primjer, ili od cijepljenja i uzimanja vitamina - možete jednostavno obavijestiti svog liječnika. Imajte na umu da u skladu s čl. 31 Osnovne podatke o stanju zdravlja ne mogu se dati građaninu protiv njegove volje.

Isti članak navodi da, na zahtjev, morate imati ovjerene kopije medicinskih dokumenata koji odražavaju vaše zdravstveno stanje.

Također je važno zapamtiti da su informacije o vašem zdravlju potpuno povjerljive, čak i kada je riječ o zdravlju nerođenog djeteta.

Čl. 61. Osnove navode:

"Informacije o činjenici da traže medicinsku pomoć, stanje zdravlja građana, dijagnoza njegove bolesti i druge informacije dobivene tijekom pregleda i liječenja predstavljaju medicinsku tajnu".

Stoga, sve informacije o vama koje su postale poznate u predškolskoj klinici kada ste podnijeli zahtjev za trudnoću, bilo da znate o nasljednoj bolesti ili namjeri da rodite kod kuće, trebate ostati neobjavljeni.

Uz pristanak pacijenta dopušteno je prijenos podataka koji čine medicinsku tajnu drugim državljanima, uključujući službenike, radi ispitivanja i liječenja bolesnika, za obavljanje znanstvenog istraživanja, objavljivanja u znanstvenoj literaturi, korištenja tih informacija u obrazovnom procesu i za druge svrhe.

Stoga radiš, na primjer, ultrazvučno skeniranje ili preporučena plaćena analiza - to je vaše poslovanje. Nije opasno ni za vaše susjede, niti za žene koje rade u redovitoj bolnici. Liječnik je i dalje dužan poštivati ​​vas i vaš izbor, zadržavajući medicinsku tajnu.

Građanski položaj - odaberete

Medicina je servisna industrija.

Naša država se definira kao društvena (članak 7. Ustava). Stoga, mnogi od vaših poreza idu na financiranje zdravstvene zaštite. S tim u svezi, svaki građanin naše zemlje ima pravo na trajnu medicinsku skrb, predviđenu ugovorom o obveznom zdravstvenom osiguranju. Ovaj ugovor pruža dosta - i sve ste platili unaprijed, uključujući i ljubazno osoblje. Dakle, vaša je tvrtka odabir onoga što vam treba iz medicine, a što ne. To je kao u trgovini - zdravstvena zaštita nudi vam usluge koje možete koristiti i odbiti ih.

Majčinstvo i djetinjstvo su pod zaštitom države - to je naglašeno Ustavom (članak 38.).

Trudnica je već odgovorna ne samo za sebe, već i za svoju bebu koja još nije rođena.

Zato se vrijedi prisjetiti:

Vaše je zakonsko pravo odlučiti gdje i pod kojim uvjetima vaše dijete će se roditi, hoće li vaš muž biti prisutan, itd.

Vi se odlučite - hoćete li se složiti otići u bolnicu radi očuvanja, poduzeti propisane kolegije lijekova, napraviti ultrazvuk u bilo koje vrijeme tijekom trudnoće itd.

Samo vi pristajete ili odbijete bilo kakve medicinske manipulacije, hospitalizacije, preglede i analize kako u antenatalnoj klinici tako iu rodilištu.

Izbor je tvoja, a želim vam sreću u potvrđivanju svojih prava!

Autor Arina Pokrovskaya