Kada kupiti stvari za novorođenče?

Rođenja

Sigurno je da je svaka trudnica čula od rodbine ili poznanika da je bilo nemoguće kupiti dječje stvari prije rođenja. Što je iza ovog mišljenja i hoćemo li je slušati? Kada kupiti stvari za novorođenče?

Trudnoća i porođaj u svakom trenutku bili su okruženi praznovjerjem, čarima i ritualima. Dali su takvo zajedničko mišljenje o nedopustivosti pripreme za pojavu djeteta. Međutim, postoje moderni, racionalni argumenti za i protiv predobrade stvari, a prije donošenja odluke vrijedi ih razmotriti.

Prije ili nakon poroda?

U razdoblju čekanja bebe, žene postaju sentimentalne. Oni imaju tendenciju da se dotaknu sitnim dječjim stvarima i, naravno, vrlo je teško zadržati od kupovine.

Plaćanje počasti praznovjerju, buduće majke su prisiljene napustiti radost kupovine, što sigurno utječe na raspoloženje, a ne na najbolji način. Ima li ovo smisla? Razmotrite argumente u korist kupovine i argumente protiv njih.

Argumenti za kupnju stvari unaprijed

U ranim nabavama stvari postoje mnoge prednosti:

 1. Uz nezavisni izbor dječje odjeće, namještaja i drugih potrebnih pribora, raspoloženje trudnice raste, njezina unutarnja povezanost s djetetom postaje jača, instinkt majke se budi.
 2. Stvari će odgovarati ukusima i sklonostima trudnice. To je osobito važno kada je u pitanju kolica i krevetić. Vrlo je vjerojatno da će ih morati rukovoditi češće nego ostatak obitelji, što znači da je mišljenje tjelesne majke ovdje na prvom mjestu.
 3. Mladi otac i drugi rođaci neće morati žurno odabrati sve što im je potrebno kako bi imali vremena za povratak majke s djetetom iz rodilišta. U takvoj situaciji teško je izbjeći pogreške, a sukobi zbog stjecanja neprikladnih stvari vrlo su vjerojatno. Morate priznati da je ovo apsolutno beskorisno tijekom tako radosnog razdoblja.
 4. Trudnica će moći prati, glačati i preklopiti prve stvari bebe tako da su prikladne za upotrebu.

Argumenti protiv

Ali postoje argumenti protiv kupovine unaprijed. Evo nekih od njih:

 1. Odabir odjeće, postoji velika opasnost da se pogreška u veličini. Ponekad se dijete rodi puno veće ili, obrnuto, manje od očekivanog. Preliminarno određivanje težine fetusa ultrazvukom daje vrlo približne informacije. Dakle, nije potrebno stjecati mnogo stvari iste veličine, bolje je da ih puste da budu manji, ali za različite težine i visine.
 2. Postoji vjerojatnost da će dijete biti od drugog seksa. Sve neinvazivne dijagnostičke metode ponekad su pogrešne. To može biti nezgodno ako namjeravate kupiti puno plavih ili ružičastih stvari koje naglašavaju seksualni identitet mrvica.
 3. Velike kupnje (kolica, dječji krevetić, stol za presvlačenje itd.) Zauzimaju puno slobodnog prostora. Naravno, to nije problem ako je vrtić spremna, ali kada se popravci trebaju izvršiti samo u njemu, ne biste trebali žuriti u takve akvizicije.

Pored toga, rođaci i prijatelji sigurno će vam dati darove za rođenje djeteta. Budući da je sve unaprijed kupio, postoji opasnost da se završi s nekoliko kreveta i invalidskih kolica. Da ne biste potrošili previše, trebali biste razgovarati o svojim planovima s bliskim ljudima prije kupnje.

Koje stvari treba kupiti unaprijed?

Mišljenja o popisu potrebnih stvari u prvim danima stvari mogu se razlikovati, ali ipak postoje neporecive točke na ovom popisu. Pročitajte više o stvarima koje dijete treba prvi puta →

Neposredno nakon povratka iz bolnice trebat će:

 1. Dječji krevetić. Bolje ga je kupiti unaprijed kako biste sakupili i bez žurbe pripremili sve što vam je potrebno (dječja posteljina, krović, mobitel i ostali pribor po želji).
 2. Odjeća za bebe prvi put, uključujući i izvući iz roddoma.Navernyaka puno stvari će biti predstavljen u neposrednoj blizini, ali još uvijek je potrebno imati neku praktičnu, pretpranje i pomiluje odezhek. Isto vrijedi i za pelene, ako želite da ih koristite.
 3. Dresser za dječje stvari Ova stavka je vrlo važna za udobnost mame. Uostalom, djeca se trebaju pohraniti negdje i da uvijek budu pri ruci.
 4. Nosač automobila. Potrebno je za svaku obitelj koja ima automobil i priprema se za pojavu djeteta. Neki roditelji vjeruju da beba može biti prevezena na svoje ruke, ali u tom slučaju povećava se opasnost od ozljeda djeteta. Osim toga, prijevoz djeteta u automobilu bez sjedala za automobil je nezakonit i kažnjiv novcem.

Dobro je ako imate kolica koja ste kupili ili barem izabrali. Poželjno je "upadati" u trgovinu, pobrinuti se da je lako rukovanje i da nije previše teška. Ako iz nekog razloga ne želite kupiti kolica prije rođenja djeteta, mnogi prodavači idu u susret kupcima, čineći rezervacije prilikom plaćanja unaprijed.

Neke trudnice vole da kupuju druge stvari za novorođenče unaprijed, na primjer, proizvodi za njegu kože beba pelene, kupanje i sl. D. To ima smisla, ako žena ima određene postavke za ove stavke i pronaći pravo u obližnjim trgovinama nije lako. Pročitajte više o brigu o novorođenčadi u prvim danima života →

Zajednička praznovjerja

Supersticije o stjecanju miroza za novorođenčad nastale su u vrijeme kad stručna medicinska skrb nije bila dostupna, a ishod rada bio je nepredvidljiv. Nažalost, stopa smrtnosti dojenčadi i majke bila je vrlo visoka, pa se smatralo nerazumnim pripremiti stvari unaprijed. Postojalo je i mišljenje da bi to bio loš znak.

Naši preci su vjerovali da ako dječja odjeća pripremljena, ali još se ne koriste, mogu riješiti zle duhove, koji će spriječiti da se dijete rodi sigurno, ili njegov utjecaj na zdravlje i sudbina u budućnosti.

Postoji i racionalnije objašnjenje zašto je rano pripremanje dječjih stvari smatrano lošim predznakom koji je komplicirao tijek trudnoće. Budući da je trudnica najčešće šivala dječju odjeću, dugo je morala sjediti u neugodnom položaju. Poremećena je cirkulacija zdjeličnih organa, što može dovesti do pobačaja i prijevremenog rada.

Osim toga, obično je bilo mnogo djece u obiteljima. Kupnja ili šivanje nove odjeće za sve bio je otpad. Stvari su upuštale u stariju braću i sestre mlađe.

Vjerujete li?

Znači je li moguće kupiti stvari za novorođenče unaprijed ili bolje voditi iskustvom predaka? U tom slučaju, buduće mišljenje majke treba biti odlučujuće. Drugim riječima, morate slušati sebe i raditi kako to sugerira intuicija.

U suvremenoj stvarnosti ne postoje valjani argumenti za odbijanje kupovine dječjih stvari unaprijed. Ovo je samo praznovjerje. Ako želite sami kupovati bebu, nemojte se oduzimati zadovoljstvom.

Naravno, bolje je odgoditi kupovinu barem do sredine razdoblja. U prvom tromjesečju trudnice su kontraindicirane zbog povećane fizičke aktivnosti, a prekomjerna marljivost u kupnji može imati negativan utjecaj na zdravlje.

Za one koji imaju tendenciju da vjeruju znakovima, postoji način za odbijanje neprijateljskih znakova. Do kreveta i kolica nisu bili prazni, posadite ih u lutke ili meke igračke. Oni će "spasiti" mjesto za svog malog gospodara ili ljubavnice.

Ako ste i dalje preplavljeni tjeskobom, vjerujte mišljenju rođaka, pružajući im priliku da kupuju potrebne nakon rođenja mrvica. Na kraju, boja klizača i drugih sitnih stvari nisu važna kao i smirenost trudne žene.

Neki ljudi još uvijek posvećuju tradiciji i slušaju praznovjerje, nadajući se da će na taj način pružiti dijete lagano rođenje, sreću i dobro zdravlje. Bilo hoće li nastaviti vjerovati predanjima ili se priprema za pojavu djeteta unaprijed, stvar je budućih roditelja. Svaka odluka u kojoj trudnica može biti smirena i sigurna bit će točna.

Autor: Yana Semich,
posebno za Mama66.ru

Je li potrebno unaprijed pripremiti miraz za novorođenče?

Pripremite najpotrebnije za miraz za novorođenče - ostatak se može kupiti nakon rođenja mrvica.

Dobri znakovi

1. Možete kupiti kolijevku ili kolica unaprijed. Ne bi trebala biti prazna prije rođenja djeteta. Stavite lutku odjevenu u dječju odjeću - to će "zaštititi" mjesto za buduće vlasnike ili domaćice.
2. Možete kupiti, oprati i glačati odjeću, pelene i posteljinu za dijete. Presavijte ove stvari gdje će biti pohranjeni, i držati ormarića otvorena sve dok se dijete ne rodi. Simbolizira lako porođaj.
3. Čim počnete razgovarati o različitim lošim znakovima, iskreno poželite osobu dobro i samo u slučaju tiho preklopiti srednji i indeksni prst na desnoj ruci s križem. :-)

Što novorođenče treba nakon izbijanja iz bolnice?

Prijateljstvo za novorođenče - Kolica
www.tvoy-malysh.ru/images/stories/kolaska/3in1.jpg
Prijateljstvo novorođenčadi
U pravilu, prva stavka na popisu za novorođenče je invalidska kolica. Međutim, nedostatak iskustva čini izbor „vozilo” je teško. A tek kad mama se događa da podigne sebi kupio kolica na trećem katu, tako da podigne nije uključen, ili doslovno odvuče zajedno kroz smetovi snježna zima, svi nedostaci pojaviti.

Informacije koje nudimo pomoći će vam da napravite pravi izbor. Odabir dječje kolica.

Miris za novorođenče - Auto sjedalo

Za određeno novorođenče odaberite model od 0 kg. U ovoj stolici dijete se može odnijeti iz rodilišta, prevezeno u kliniku, trgovine i druga mjesta. Kod kuće za vas takva stolica bit će relevantna od 1,5-2 mjeseca. Bilo bi moguće razbiti bebu u njoj i samo ga posaditi kad se maca probudi. Zatim može biti blizu vas i akumulirati dojmove.

Miris za novorođenče - Sling
Remen je remen u kojem dijete nosi. Može se koristiti od rođenja. Sling pomaže mami i bebi da budu uvijek zajedno. Ali u isto vrijeme, roditeljske ruke ostaju slobodne.
soba
Čak i prije rođenja djeteta morate potpuno pripremiti sobu u kojoj će živjeti. Najbolje je popraviti. Potrebno je dovršiti dugo prije nego što se u njemu pojavi mali novi naseljenik, tako da će miris otapala i boje potpuno nestati. Loše je za dijete.
Bolje je zalijepiti preko zidova svjetlom pozadine mirnih boja. Na prozorima vise debele zavjese kako bi dijete moglo biti zaštićeno od sunčeve svjetlosti.
Pripremite prostor za bebu, razmislite o vremenu kada će vam mrvica biti zainteresirana za svijet oko sebe, uzeti stvari u ruci i istražiti ih. To će se dogoditi vrlo brzo. Nemojte držati u sobi opasni objekt, osobito lijekove.
Dekor bi trebao biti udoban za održavanje čistoće. Otpuhati stvari koje sakupljaju prašinu: tepisi, sagovi, police. Neka soba bude stalno svježa, prostrana - dijete treba čist zrak.
Trebat će vam, a stol za dojenje je također miraz za novorođenče. To može biti redovni stol s palcem, prilagođen za pohranu dječjeg ormara. Prije nošenja, stavite deku i pelene na stol. Pa, ako imate noćni stol na kojem možete staviti boce mlijeka i vode, kao i predmete za dječji WC. Vrijedno je uzeti široku nisku stolicu s naslonima za ruke - vrlo je prikladna hraniti bebu u njemu.

Ne smijete imati posebnu sobu za novorođenče. U tom slučaju, odnesite dijete u svijetle, nacrtane kutove. Tamo ćete postaviti dječji krevetić, mijenjati stol, stolicu i noćni stol, svoju miraz za novorođenče. Sada je sve na dohvat ruke.

Miris za novorođenče - cribLet je dobar i izdržljiv, jer vaše divno dijete će spavati u njemu sve do oko 3-4 godine. Zato je vrijedno za vilicu nad krevetom, što vjerojatno neće uspjeti.
To bi trebalo biti od drveta, napravljeno bez uporabe štetnih boja.
Razmaci između letvica trebaju biti najmanje 2,5 cm, tako da se dijete ne zaglavi u njih, a ne više od 6 cm, tako da se ne sklizne s nogu. Zatvori preklopnog zida moraju biti čvrsto tako da ih dijete ne može otvoriti.
Madrac mora točno odgovarati veličini krevetića i prikladno se pričvrstiti na zidove tako da se dječja glava ne bi slučajno uhvatila. Bolje je odabrati stan ortopedski madrac. Ako ste dobili krevetić "naslijeđen", tada će madrac za to zahtijevati novi, a ne "dečki" prethodnici.
Dno dječje krevetić postavite na udaljenosti od najmanje 60 cm od gornje ograde tako da dijete ne izađe. Ova bi razina trebala biti prilagodljiva.
Zaštitna strana koja se prianja na zidove kreveta će spasiti bebu od modrica i zaštititi ga od skakanja.

Pa, ako su kotači pričvršćeni i kotači, a trkači - onda možete izmijeniti mogućnosti za bolest kretanja.

Prijateljstvo za novorođenče - krevet

Dijete ne treba poplun - može se ugušiti pod njom. Dobar izlaz je uključiti sve vrste pamučnih pokrivača i vreća za spavanje u mirodinu novorođenčeta. Jastuk neće trebati dijete još barem godinu dana. Ponekad pedijatri preporučuju posebnu ortopedsku podlogu. Kupite list ispod limova i 2 seta posteljine.

Prijateljstvo za novorođenče - Kupanje
• beba za kupanje, • lonac s kojeg ćete vodu djetetu tijekom kupanja;
• 2 meka frotirska ručnika, frotirne rukavice za kupanje;
• termometar za mjerenje temperature vode;
• posuda za sapun s baby sapunom;
• šampon za bebe;

• trava: serija, kamilica, origano, hrast hrasta, valerijanac.

Miris novorođenčeta - Kozmetika • češalj (četka);
• krema za pelensko osip;
• dječja maramice;
• ulje za čišćenje;
• škare za nokte s zaobljenim krajevima;
• balzam za usne (kapsula);

Miris za novorođenče - Pelene i pelene
Ako odlučite da ćete koristiti jednokratne pelene, po prvi put u određenom novorođenčadi trebat će vam 2-4 pakiranja veličine 3-6 kg ili 2-5 kg.
Ako želite reusable pelene, možete ih kupiti gotove ili ih sami šivati. Na svakoj peleti ostavlja 90x90 cm gaza. Trebat će vam najmanje 20 od njih.
Možete koristiti pamučne pelene (10 komada) veličine 80x130 cm kada dijete odrasta.
Flanel pelene veličine 80x100 cm - 10 komada.
Pamučne pelene veličine 80x100 cm - 10 komada.

Svi proizvodi moraju se prethodno prati, sušiti i glačati.

Miris za novorođenče - Posuđe • malu srebrnu žlicu (vrlo lijepe žlice su sada u prodaji);
• topliji bocu;
• bočica za bocu;
• set boce s bradavicama (ako ne idete na dojenje) ili malu ako je beba "prirodoslovac". Za hranjenje bebe kupite 5-7 boce kapaciteta 250 ml. Postoji mnogo mogućnosti: odaberite onu koja je prikladna za držanje. Praktične boce s izmjenjivim linijama - kao što dijete sranje, košuljica se smanjuje, tako da tok mlijeka ne oslabi i dijete ne proguta zrak.

Podignite bradavice u miraz za novorođenče - držite ih steriliziranim ako je onaj koji koristite daje previše mlaza.

Ostale potrebne stvari u mirazu za novorođenče
• sobni termometar;
• kantu za prljavo rublje;
• umivaonik (odjeća za bebe treba oprati odvojeno od odrasle osobe);
• mijenjanje tablice ili odgovarajuće tablice;
• promjena prostirke;
• Razmislite o kupnji dječjeg monitora. Ovo je zgodan izum koji vam omogućuje da čujete dijete ako je u drugoj sobi.
Miris za novorođenče - dječji ormar Dječja odjeća trebala bi biti sašivena od mekih, higroskopnih prirodnih tkanina koje se lako isprati, kuhati i glačati vrućim željezom. U pravilu, to su pamučne tkanine. Šavovi ne smiju biti grubi.
Nabavite stvari u miraz za novorođenče na visinu od 62 cm (to je dovoljno za prva 2-3 mjeseca). Odaberite odjeću koju ne morate nositi preko glave. Vjerujte mi, cijenit ćete to. Novorođenče nemaju mnogo entuzijazam pri odijevanju, pa pokušajte učiniti ovaj postupak što brže i ugodnije.
Stvari koje dijete nosi u prvoj godini života imaju dvije značajke: male su i često se moraju prati. Stoga, pri kupnji, nastavite s načinom na koji ćete to učiniti. Ako ručno - kupite bilo što. Ali onda će vas pranje biti beskonačno. Ako želite uštedjeti vrijeme (i novac), isprati ih u stroju za pranje rublja. Zatim stvari kada kupujete miraz za novorođenče, pokupiti boje. Preferiraju monofonijsku odjeću - činjenica je da obrazac blijedi od velikog broja pranja.
Osim toga, pokušajte izbjeći odjeću s puno ryushechek - ćete uštedjeti puno vremena na glačanje.
Dakle, u mirazu za novorođenčad trebat će vam:
• "omotnica" i "odmor kit" za napuštanje bolnice;
• 10 košulja ili prsluka, koje mogu biti kalici, pleteni ili pamučni velur (to su posebno ugodni za dodir);
• 10 odijela s pričvrsnicom na gumbima ispred;
• 2 pletene bluze;
• 2 košulje za spavanje;
• 3 para tankih čarapa;
• topla čarapa;
• 3 kapa;
• kapa vune;
• rukavice tako da dijete ne ogrebne sama (postoji takva navika kod novorođenčadi);
• čizme;
• 3-5 prsnih ploča (prsluci).
Miris za novorođenče - Prva pomoć za bebu
Prijateljstvo novorođenčadi

U kući treba postojati komplet za prvu pomoć, tako da, ako je potrebno, uvijek možete pružiti malu hitnu pomoć.

Zapamtite:

• lijekove treba držati izvan dosega djece;
• ne pohranjujte lijekove koji su istekli;
• nikada ne koristite lijekove, osobito antibiotike, propisane za liječenje određene bolesti, u drugim okolnostima;
• U nekim bolestima potrebni su antibiotici, ali slabe imunološki sustav. Stoga se savjetujte s liječnikom ako je to jedino moguće liječenje;
• Koristite sve lijekove samo u dogovoru sa svojim liječnikom.
U kompletu za prvu pomoć treba biti:
• zelena boja (otopina briljantnog zelenog 1%), metilen-plavu vodu - za liječenje pupka i pelenskog osipa, vodikov peroksid.
• kalijev permanganat (kalijev permanganat) - za higijenske kupke s kožnim osipom kože. Manganski kristali se moraju razrijediti u kuhanoj vodi, tako da se dobije otopina blijedo ružičaste boje. Obavezno ga filtrirajte;
• sirup "Espumizan", sirup "Sub-simplex" - uzeti s crijevnom kolikom i bol u abdomenu ili kapsuli "Linex";
• "Calgel" - mast za ublažavanje boli tijekom zubiranja;
• "Nazivin", "Salin" - nos kapi iz hladnoće;
• "Albucidus" - kapi za nos i oči;
• "Sinupret" (kapi) - za liječenje rinitisa i kašlja;
• "paracetamol" - antipiretik i boli za rjeđe za djecu;
• aromatična ulja: kamilica, lavanda, eukaliptus, mandarin, neroli itd;
• vazelinovo ulje;
• pamučne briseve;
• sterilna vata;
• 2 mala klistir;
• baktericidna ljepljiva žbuka raznih oblika i veličina za rezove, ogrebotine i modrice;
• zavoji širine 2,5 cm i širine 5 cm za pričvršćivanje hladnog kompresije na ozljedu i za nanošenje zavoja na ranu prije nego što ih pregleda liječnik;
• sterilne gazeće salvete za zavoje;
• pinceta i set igala za uklanjanje krhotina;
• pipete - dobro ih je koristiti kad mrvicama treba dati tekuću medicinu za oralnu primjenu. Prikladno je dati im piće vode u prvih tjedana života;
• podno grijanje;
• termometar za mjerenje tjelesne temperature: živa, digitalna ili duda;
• potreban je usisivač za nos, ako dijete ima curenje;
• broj za hitne slučajeve i imenik za prvu pomoć;
• duda.

Mogu li kupiti stvari prije nego što se dijete rodi, ili Zašto ne kupovati tijekom trudnoće?

Mnoge mumije postavljaju pitanje - je li moguće kupiti stvari prije rođenja djeteta? Bolni tjedni trudnoće, pogotovo kada ste već na rodiljnom odmoru i koji se prvenstveno angažiraju u vlastitom zdravlju, čitajući korisne članke na internetu i knjige o pedijatriji, koje želite provesti aktivnije i korisnije. Postoji želja da počnemo dobiti sve za budućnost novorođenčeta. Mama želi odabrati razne proizvode za kupanje, igre i šetnje, odjeću i dječje krevete, kada ima vremena i relativnu slobodu kretanja.

U trećem tromjesečju, mama obično dobiva puno slobodnog vremena za nužne i korisne kupnje.

Dijete će se roditi i jednostavno nećete imati priliku kupiti sve što vam treba. Bit ćete zauzeti djetetom, pitanjima dojenja, uređenju novog načina dana i života, nemirnih noći. Mnogi odluče da možete početi kupovati miraz mišica prije rođenja, iako ovo pitanje ostaje kontroverzno. Postoji uvjerenje da se to ne može učiniti, u suprotnom će porođaj možda završiti u nevolji. Mi ćemo razumjeti nacionalne znakove, činjenice i pokušati odgovoriti na pitanje, je li moguće unaprijed kupiti stvari za novorođenče?

Odakle dolazi ta vjera?

Znak, koji je povezan s pre-kupnjom stvari, namještajem i priborom za bebu, karakterističan je ne samo slavenski narodi. Ona postoji u racionalističkoj Europi, čak iu SAD-u. Razmislite o tome zašto ne možete kupiti stvari prije rođenja djeteta. Zašto ni kasnije ne može stjecati miraz za bebu?

Vjerska objašnjenja

Od antičkih vremena, vjerovalo se da je odjeća, slobodna i samo leži kod kuće u očekivanju rođenja njihovog vlasnika, "slobodna kuća" za duhove, posebno one zle. Druge svjetske snage mogu se kretati tamo i neće dopustiti novoj osobi da se rodi, oduzeti odjeću, ili novorođenče može mučiti bolest, loši snovi, stalni strahovi.

Stoljećima prije, stjecanje prerade za bebu postojalo je pravi tabu. Moderni ezoterični i ljudi koji su blizu transcendentu, ne odbacuju mogućnost intervencije zlih duhova u životu novorođenčadi. Oni ne vole raditi stvari protiv kojih su naši vjernici prešli. U prošlosti je i beba imala dva imena - jedan za ljude, drugi za Boga i anđela skrbnika.

Ako obitelj prati običaje predaka, onda je u ovom slučaju bolje slijediti učenja starih ljudi.

Racionalna točka gledišta

S pragmatičnog gledišta u drevnoj Rusiji, među seljacima koji su uvijek bili veliki, štedljivi i siromašni, nije bilo uobičajeno stjecati nove stvari za budućnost novorođenčeta. Preneseni su od prijatelja, rodbine, starije djece. Samo bogati ljudi i plemići kupovali su nove stvari ili ih naručili od krojačica.

Medicinska točka gledišta

Prije toga, odlučeno je da će mama sama šivati ​​stvari za bebu, a tata će napraviti kolijevku. To je pridonijelo jačanju obiteljskih veza, približilo je buduće roditelje i energično - s djetetom.

Sve je u vezi s vašim uvjerenjima.

To se događa da mama ima jasno uvjerenje u tom pogledu. Ona je ili potpuno sigurna da se ništa ne može kupiti unaprijed, ili je skeptično i mirno ispunjava dječju sobu prije porođaja. Što učiniti ako nemate vlastito mišljenje o tome?

Bake, djevojke i rodbina, obično žive daleko od megalopola, zabranjuju vam da se "unaprijed" prošetate. Moderni prijatelji, prijatelji i kolege smiju se drevnim predrasudama i odlaze u trgovinu dok dijete još ne vrišti u krevetiću. Što učiniti s zbunjenom budućom mamom?

Priprema "miraz" za dijete je još uvijek povezana sa stresom i umorom majke

Prije svega - smirite se. Brinuti se i izazivati ​​poteškoće zbog toga nije mudro. Morate biti zdravi psihički i fizički, tako da će trudnoća i porođaj završiti sigurno, mnogo je važnije za dijete nego mjesto svoje buduće odjeće i kolica. Udobnost i mir uma trudnice trebali bi biti na prvom mjestu, a ne pitanje, ležati nad podstavcima i cipelama u vašem ormaru ili na polici u trgovini (preporučujemo čitanje: kako vezati čizme za novorođenčad: korak po korak). Budući da je u maternici, mala, nova osoba osjeća i razumije sve, za njega je važnije da se osjeća da se očekuje da bude sretan i pozitivan.

Sažetak iz psihološkog tlaka. Mišljenje baka, djevojke i iskusni prijatelji prosijati kroz fini sloj u vašoj glavi. Vođeni vlastitom intuicijom, trebate sami donositi odluku. Trebate se posavjetovati samo s budućim ocem djeteta. Ako oboje imate društveni program koji zabranjuje prijevremene kupnje i strah od grešaka - nemojte riskirati i samo steći sve nakon porođaja. Ako vam nije stalo, idi u kupovinu i sa zadovoljstvom odaberite obje osnovne stvari i dodirujte trivijalnost!

Prednosti kupnje unaprijed

Ako ste raspoloženi za ranu kupnju miraza za novorođenčad, ali još uvijek postoje sumnje, istaknit ćemo nekoliko pragmatičnih prednosti:

 • Kupnja unaprijed mnogo je prikladnija. Pašnjaci za mrvice bit će kupljeni uopće ne ono što mama želi i što dijete stvarno treba. I sama majka neće imati snage ni vremena za kupovinu. Ponekad se stvari kupuju nepotrebne, neprimjerene.
 • Mama gubi pravo izbora kada se kupi nakon poroda. Bake i očevi često dolaze u kupovinu, a novorođena mama dobiva ono što nije sama izabrala. Nedostatak osobne uključenosti pogoršava psihološku pozadinu u obitelji, otežava postpartumnu depresiju.
Očekujuća majka zaista želi sami odabrati stvari i urediti dječju sobu
 • Buduća mama i tata, zajedno posjeti trgovine, dobivaju puno pozitivnih emocija i približavaju se, prenose pozitivnu energiju na bebu.

Pro kupovine nakon isporuke

U slučaju kada ste se odlučili da se ne igramo s drugim svjetskim snagama i planiramo kupiti sve što je potrebno za dijete za vrijeme nakon rođenja, možemo istaknuti prednosti:

 • zajedničke nabave dovode rođake i pribjegavaju tati odgovornosti;
 • Moći ćete upotrijebiti miraz svoje uzgojene nećaka, kumova i djece djevojaka;
 • Možete naručiti putem interneta, dok je u bolnici u 21. stoljeću sasvim realan i pouzdan;
 • nećete ući u neugodnu situaciju ako su mrvice budućeg spola bile krive na ultrazvuku;
 • Vaš stan neće patiti od prijevremenog zaustavljanja kolica, kolica za prtljagu, igrališta.

Koje stvari kupiti unaprijed?

Što biste trebali kupiti prije nego što odete u bolnicu:

 • Dječji krevetić. Može biti klasična drvena kućica ili moderni krevetić s mobilnim i krovićima (za više detalja, pogledajte kako odabrati najbolji krevetić za bebu?). Potreban je madrac, set posteljine i zaštita, tako da mrvica ne tuku i ne zaglavi se između šipki (preporučujemo da pročitate: kakva je veličina posteljine za kupnju u krevetiću za novorođenčad?). Velika kupnja, u koje je vrijeme bolje? Nakon 30-32 tjedna trudnoće. Bolje je zaustaviti na modelu spuštenom stranom, tako da možete premjestiti dijete na svoj krevet i ne ustajte u plavu bebu usred noći.

Što je poželjno kupiti, ali možete pričekati:

 1. Kabinet za bebu. Moglo bi biti mala, često odabrati usku visoku komodnu ladicu. Trebat će vam to od prvog dana, nemojte misliti da će biti dovoljno napraviti sobu u ormaru za odrasle.
 2. Promjena tablice. Ova inovacija omogućuje majci da povoljno mijenja bebinu pelenicu ili ga preživi (vidi također: postoje gaćice u obliku pelene za kupanje?).
 3. Nosač automobila. Ako imate automobil u svojoj obitelji ili često putujete na kotače, onda ne možete bez posebnog prijenosnog mjesta za novorođenče u automobilu.
 4. Sling ili klokan. Ovo je suvremeni uređaj, koji je redoviti remen. Došla je iz indijske tradicije i dopušta majci i djetetu da uvijek budu zajedno, štoviše, roditeljske ruke ostaju slobodne.

Što trebate učiniti prije izlaska u bolnicu?

Razmislite o svim aspektima prije odlaska na proizvodnju bebe, jer tada niste imali vremena učiniti sve u jednoj večeri. Kao "miraz" potreban vam je komplet za kupanje novorođenčeta. U vodu se doda posebna kupka s toboganom, biljem i kalijevim permanganatima, vrlo mekan ručnik, nježni baby sapun. Ako ste konfigurirani za upotrebu lutki, a zatim kupite nekoliko setova, obično se izgube. Razmislite o tome kako sterilizirati jela i bradavice za bebu.

Ako se dogodi da nemate mlijeko, a dijete će jesti smjesu, morate kupiti smjesu i boce, a sterilizatori se prodaju za njih. Kupite deterdžent za pranje rublja za dječju odjeću, deterdžente za pranje posuđa, igračke i dude iste tvrtke. Kao prvi komplet za prvu pomoć, trebali biste imati vodikov peroksid, sjajnu zelenu, kremu i prašak ispod pelene, ventilacijsku cijev. Nekoliko zveckanja, i slobodno odlazite u bolnicu!

Mogu li kupiti krevetić prije isporuke?

Kada par otkrije da će joj dugo dugo očekivano dijete biti rođeno, gnjavaža se odmah povećava. Dugo prije rođenja mrvica, budući roditelji razmišljaju o tome kako opremiti dječju sobu, kakvu odjeću kupiti, kakav krevet, madraci i ostali pribor za odabir. Mnoge trudnice zabrinute su zbog pitanja: je li moguće kupiti krevetić prije isporuke? Shvatimo da je to jednostavno praznovjerje ili stvarno važno pitanje.

Beba bi trebala biti udobna i sigurna

Dječji krevetić je jedna od najvažnijih stvari nakon rođenja djeteta. Doista, u snu dijete provodi veći dio dana, a on bi trebao biti udoban, udoban i, najvažnije, sigurno. Stoga je potrebno pažljivo odabrati takav namještaj.

Neke majke radije to rade čak i za vrijeme trudnoće, tvrdeći da nakon rođenja mrvica neće imati ni snage niti prilike za kupovinu i takve stvari. I ovaj argument zaista igra važnu ulogu. Razmislite: prije rođenja, pod uvjetom da se žena osjeća dobro, ima puno slobodnog vremena. Dakle, može mirno dati ovo pitanje barem cijeli dan ili tjedan - odaberite krevet, polako, analizirati sve minuse i prednosti. Uostalom, danas tržište namještaja nudi mnoge mogućnosti za takav namještaj.

I nakon poroda, nitko ne može jamčiti kako će mladi majka osjetiti koliko će joj fizičko i moralno stanje omogućiti da "trči" oko trgovina i odabere pravi proizvod. Štoviše, često u postpartum razdoblju, žena je iscrpljena, razdražljiva, a ona nije previše zadovoljan da takve kupnje, jer joj misli su uvijek zauzeti s drugim pitanjima koja se odnose na dijete sama, koji je rođen odmah. Ako prebacite odgovornost za ovu kupnju samo mužu ili rodbinu, najvjerojatnije mlađa majka neće biti zadovoljna rezultatom. Zato što se tako dogodilo kada žena kupi dječji namještaj, većina žena odlučuje jer mora biti zadovoljna izborom.

Savjeti za buduće roditelje: kada kupiti i sastaviti krevetić za novorođenče?

Buduće majke često čekaju da dijete obično stječe "miraz". Glavni razlog je nedostatak vremena za odabir nakon pojavljivanja djeteta, želja za izborom najboljih. Često, mnogi roditelji žele stvoriti najudobniji prostor za novog i vrlo važnog člana obitelji.

Mnoge točke o kupnji važnih detalja smatraju se unaprijed. Preporučljivo je nabaviti najvažnije stvari za bebu unaprijed. Dječji krevetić nije iznimka. Kada je bolje upuštati se u akviziciju, detaljno je opisano u ovom članku.

Mogu li kupiti i prikupljati unaprijed prije isporuke?

Mnoge majke tijekom trudnoće, vjerujući u narodne prednosti i uvjerenja, ostavljaju izbor klupe i mnoge druge stvari za razdoblje nakon rođenja djeteta. Vjeruje se da je pre-kupljen i sastavljen krevet - na nevolje. Već pripremljeno mjesto za bebu u slučaju negativnog ishoda porođaja posebno je bolno.

Kada je najbolje vrijeme za kupnju?

Bolje je odabrati krevet za dijete na kraju prvog i početka drugog tromjesečja. U tom razdoblju smanjuje se postotak pobačaja i prijetnja trudnoći. Žene koje imaju toksikozu, natečenost i druge neugodne manifestacije trudnoće pokazuju poboljšanje.

Stoga je ovo razdoblje optimalno za kupovinu i istraživanje dometa. Ako nema fizičke mogućnosti odabira "uživo" dječjeg krevetića, možete koristiti online kataloge.

Skup se može nastaviti izravno kada je žena u bolnici. U ovom slučaju otac je odgovoran za taj proces. Također možete odabrati krevet u zadnjim tjednima trudnoće. To će vam pomoći uštedjeti vrijeme nakon pražnjenja i potpuno se usredotočiti na brigu za bebu.

Također, tijekom montaže, mogu postojati neke nijanse (tvornicki brak, manjkavost) ili buduci roditelji ce htjeti napraviti razmjenu. Prema pravnim propisima i ovisno o uvjetima ugovora o prodaji, postoji određeno razdoblje tijekom kojeg možete riješiti sve probleme i izvršiti zamjenu.

Savjeti za roditelje

Korisni savjeti prilikom odabira krevetića:

 1. Izbor se vrijedi zaustaviti na krevetu ekološki prihvatljivih materijala.
 2. Najbolja opcija je ležaj za dječji krevetić, koji ima pokretni mehanizam i može se potresati.
 3. Preporučljivo je uzeti u obzir mogućnosti s uključenom tablicom za promjenu.
 4. Šipke za krevetić uvijek trebaju biti zaobljene, a donji slagati i jednodijelni oblog na vrhu.
 5. Madrac u krevetiću mora biti kupljen u veličini.
 6. Krevet bi trebao imati dno podesivo visine: za novorođenčad, vrijedno je osigurati dno u najvišem položaju. Ovo će biti dodatna pogodnost za majku (lakše je staviti i dobiti dijete).
 7. Model kreveta bi trebao biti odabran postupajući iz osobnih preferencija i financijskih mogućnosti.

Mnogi roditelji ne mogu odmah odrediti izbor optimalne opcije. Stoga, kako biste uštedjeli vrijeme, živce i financije, vrijedi se obratiti specijalističkom savjetniku.

Budući roditelji trebaju se sjetiti: nema potrebe slušati neko negativno raspoloženje i nerazumne znakove. Glavna stvar je zdravlje i pozitivan stav buduće majke i bebe.

Je li moguće kupiti unaprijed pasti za bebu? Odakle dolazi praznovjerje

Očekujete nadopunu, ali vas muči pitanje, je li moguće kupiti miraz za bebu unaprijed? Jeste li čuli da je to loš znak - prikupiti potrebne stvari unaprijed za dijete koje još nije rođeno? Sada moramo uzeti u obzir ovaj problem s različitih strana, postaviti ispravne akcente. Pokušat ćemo vagati pro, kontra, i prilagoditi se pozitivnom valu.

Odakle dolazi vjerovanje? Tražite razloge

Prije svega, pokušajmo saznati što je povezano s popularnim uvjerenjima o djeci mira. Zašto su mnogi sigurni: unaprijed prikupljanje stvari za dijete je vrlo loš znak, a takvi postupci mogu negativno utjecati na zdravlje djeteta, te uzrokovati poteškoće tijekom porođaja. Ispada da postoji nekoliko razloga zašto miraz nije unaprijed pripremljen.

 • Iz medicinske točke gledišta. Prije toga, mama posebno pažljivo pripremljena za prvo rođenje. Predstojeće rođenje prvenaca izazvalo je oluju emocija, a mlada majka je željela unaprijed prikupiti sve stvari. Pojala je, pelene, pletirala, šivala donje košulje i još više. Trebalo je puno truda, puno vremena. Kada je žena cijelo vrijeme provodila šivanje, pletenje, pokušavajući izvršiti dodatne nadogradnje za buduće bebe, mogla bi na taj način izazvati negativne procese u svom tijelu. Fiksirano držanje, umor, nedostatak redovitih šetnje negativno utječe na zdravlje. Kao rezultat toga, trudnice koje su pripremale miraz za buduće bebe osjećale su se još gore. Zato su problemi pri rođenju djeteta bili povezani s pripremanjem miša. Iako su u stvarnosti bili uzrokovani običnim prekomjernim radom, pogrešnim držanjem tijekom trudnoće;
 • Mistični aspekt. Naravno, svi ne vjeruju u drugi svijet, ali nismo u mogućnosti točno pobiti njezino postojanje. Možete pokušati slušati mišljenja ljudi koji vjeruju u preduse, legende, voditi ne samo praznovjerje, nego i specifično životno iskustvo. Tako se dugo vjeruje da je nova odjeća neka vrsta "prazne kuće". Ako budući vlasnik odijela još nije rođen, zli duhovi će pokušati uzeti odjeću. I početi će se boriti za to, premještanje djeteta iz života, ne dopuštajući mu da se rodi ili da nanese štetu svom zdravlju. Bojte li se tih zlih duhova, ljudi su se samo odbili pripremi preradu unaprijed;
 • Praktični aspekt. Prije su obitelji imale mnogo djece. Stvari nisu bačene, već su zadržane za druge bebe. Stoga, jednostavno nije bilo potrebno pripremiti miraz za nerođeno dijete. To je neprofitabilno, nepraktično jer pelene, prsluci i ostali odjeća za dojenčad ostali su od ostalih momaka. Stjecanje sljedećih stvari nije bilo opravdano s ekonomskog gledišta: nemoguće je da svatko kupi nove setove. Postoji mnogo djece, tako da stare stvari dolaze u ruci za novorođenčad.

Vidimo da razlozi pojavljivanja takvih znakova mogu biti mnogi. Ali što riješiti modernu mamu? I kako se riješiti neugodnog osjećaja, ako se ipak usudite razbiti tu mističnu "zabranu"? Za početak, usredotočimo se na psihološki aspekt.

Psihološki aspekt. Nemojte se držati negativnih misli

Poznato je da je opasno pripremiti miraz za dijete unaprijed. Ako to želite učiniti, trebate zaboraviti na to. Ideje drugih ljudi o životu, svemiru, neutemeljenim strahovima nekih ljudi ne bi smjeli smetati. Postavite određeni cilj: nemojte se oslanjati na tuđe mišljenje, shvatite prednosti pripreme mirazu za bebu. Razmislite o tome koliko je pozitivnih stvari takva unaprijed skrb o djetetu, koje se tek treba roditi.

Budući da je poznati "loš omen" o unaprijed pripremljenom mirazu za bebu jasno vodi nas u sferu misticizma, legendi, usredotočit ćemo se na drugo uvjerenje. Također je vrlo drevna, snažna, toliko ljudi vjeruje u njega. Postoji mišljenje da smo svojim postupcima sposobni kodirati budućnost, pripremajući određenu "bazu" koja privlači upravo one događaje koje smo napravili. Kad buduća majka neprestano komunicira s djetetom dok je u maternici, stekla stvari za njega, sprema odjeću, programira budućnost, privlači pozitivne stvari u njezin život. Ovo je vrlo važno s mističnog gledišta. Zapamti ovo. Dobro programiranje je potrebno! Samo vi morate biti sigurni da će sve biti u redu. Sumnje, strahovi moraju biti odmah uklonjeni.

Korisni savjeti

Sada pročitajte neke korisne savjete. Naučit ćete kako se ponašati, tako da ni jedno mišljenje, ni čudesa ne pokvare vaš život, ne odražavaju vaše raspoloženje i psihološko stanje.

 1. Izradite vlastitu odluku. Naravno, trudnica nije tako lako ići protiv utvrđene tradicije. Međutim, trebate samo misliti i jasno odlučiti: ako se odlučite unaprijed pripremiti miraz, ne biste trebali biti uznemireni sumornim mislima. Ovo je vaš život, vaš osobni izbor. Moramo biti u stanju iskoristiti predrasude. Ako ste praktičniji gledište više zadovoljni problemom, zaboravite prihvatiti. Sjetite se bolje da su tisuće žena unaprijed pripremale miraz za bebe. I ništa se nije dogodilo, naprotiv - bili su udobni. Ako još uvijek ne želite riskirati, mistični strah je snažan u vama, a zatim prihvatite i vaš izbor. Želite li biti sigurni? Molim. Stvari koje možete kupiti i onda, to nije zastrašujuće.
 2. Nemojte obratiti pažnju na mišljenja drugih ljudi. Osjećate se pod pritiskom? Jeste li ispričani o znaku? Zanemari ga. Vaš je zadatak stvoriti pozitivan prostor oko vas kako biste se prilagodili pozitivnom valu. Sažetak iz negativnog, jer zdravlje djeteta koje nosite ispod vašeg srca također ovisi o vašem psihoemocionalnom stanju.
 3. Uzmi ga lako. Pacifikiranje, potpuni mir, ravnoteža - upravo je to ono što je potrebno za trudnicu. Ne biste trebali dati ovo pitanje o znakovima povezanim s dječjim mirazom previše pozornosti. Samo slušajte svoju intuiciju i djelujte.

Općenito, intuicija će vam dati najbolji savjet! Slušajte svoje osjećaje. Na primjer, bio sam u jednom trenutku vrlo uplašen raznim pričama o svim vrstama problema koji mogu proizaći iz preliminarne kupnje mirodije. Rekli su da mogu postojati poteškoće tijekom poroda, zle sile neće htjeti odati odjeću djetetu. Poznati je pozvao da unaprijed ne kupuje stvari, upućujući na drevna uvjerenja i iskustvo predaka. Jednostavno sam odgovorio: "Želim to." Volio sam kupovati, izabrati lijepe sitnice i postupno ispunjavati prsima ladica budućeg princeza odjeću. Samo sam fizički osjetio da se moja djevojka već počela veseliti izboru njezine majke, kako je sretna što je toliko toga već bila pripremljena za nju! I ja sam bio vrlo zadovoljan promatrati sve veći broj osobnih stvari Sonechke.

Isprobajte! Vidjet ćete kako je to sjajno. Usput, još uvijek vjerujem u programiranje budućnosti. Zato nisam potpuno slobodan od mističnih stavova, samo pogledam ovo pitanje s potpuno drugačije strane. Naše misli privlače događaje. Mislite pozitivno - sve će vam biti dobro. Da, moja beba, kad se rodila, ladica je doslovno rasula s "odjećom".

Također čitamo:

Prednosti pripreme mirodije

Sada je vrijeme razmišljati o konkretnim prednostima.

 • Sloboda izbora. Kad sama mama priprema miraz za djetetu, ona može uzeti u obzir apsolutno sve nijanse. Bit će sigurna da je sve ispravno odabrano, točno ono što je sanjao spremni. Objašnjavajući nekome tko kupiti je mnogo teže nego odabrati sebe. Toliko vremena, snaga za traženjem potrebnih stvari nakon rođenja bit će nestala. Kada je mama u žurbi, ona je zauzeta brigu o djetetu, obično se kupuju mnoge nepotrebne, neodgovarajuće stvari. Tada će morati glačati, prati, rastavljati (kako se brinuti za dječje stvari). Zato mnogi savjetuju da se bez žurbe potraže miraz. Najbolje razdoblje za to smatra se drugim tromjesečjem;
 • 100% udobnosti zajamčeno! Kada dođe vrijeme, naći ćete sve što vam je potrebno u opuštenoj atmosferi, pronaći savršene stvari. Nemojte se žuriti. Nakon rođenja se uključiti u stjecanje stvari neugodno. Mlada majka nema snage i u naručju je već dijete, što također zahtijeva pozornost. Bolje je učiniti sve unaprijed, neovisno, nego brinuti se da nešto postoji u bolnici. Naravno, sve možete povjeriti papi, ali izbor stvari za mrvice - to je još uvijek ženski posao. Muškarci s popisom miša obično postaju zbunjeni jer su slabo orijentirani u takvoj novoj odjeći, kvaliteti materijala i veličinama. Ovdje je kupnja kolica ili krevetića, gdje su potrebne određene tehničke vještine, zapravo je čovjekovo rame. Ovdje će tata sve shvatiti, čak i moći nadmašiti mamu;
 • Pozitivne emocije su zajamčene. Znam za sebe kako je ugodno odabrati male stvari za buduće bebe. Ti se osjećaji ne mogu usporediti s ničim! Podigla sam pelene, prsluke, kape i već sam zamislila kako će moja buduća ljepota ležati u njima. I sve se to dogodilo!

Kao što vidite, dovoljno je prednosti pripreme unaprijed.

Odlučio se ne pripremiti unaprijed? Ovo je također dobro!

Usput, ako ste udobniji da ne prekidate znak, možda nećete morati unaprijed pripremiti miraz za bebu. Ovo je vaš osobni izbor. I on ima svoje prednosti.

 • Povjerenje u rođake. Vaši najmiliji će cijeniti stupanj vašeg povjerenja, ako vam povjerite svu obuku dok ste u bolnici. Istodobno, ne morate trošiti vrijeme i energiju na to;
 • Možete se sjetiti stare tradicije. Stvari za bebu se kupuju unaprijed, ali su spremljene s nekim od bliskih ljudi;
 • Dobar je izbor odabrati i naručiti sve u online trgovinama. Mama će biti mnogo lakša, a otac će se morati složiti samo s kurirskim osobama, provjeravati, podići i oprati stvari.

Nužne stvari

I dalje vjeruješ u sreću? Odlučili smo da nećemo unaprijed dobiti miraz za djetetu? Zatim trebate zalijepiti neke osnovne predmete. To su stvari koje moraju biti pripremljene unaprijed.

 1. Krevet s posteljinom. Kad se mama vratila iz bolnice, nema vremena za podizanje kreveta. Beba treba odmah staviti u njega. Istodobno, izbor krevetića je odgovorna stvar koja ne bi trebala biti delegirana nekome. Preporučljivo je pronaći pouzdanu, izdržljivu, pretvarajući krevetić, gdje možete podići ogradu, spustiti prednji zid za udobnu promjenu (kako odabrati krevetić - vrste kreveta).
 2. Kolica. I ona bi trebala biti vrlo pažljivo odabrana, unaprijed. U njemu odmah odnesete bebu kući. Bolje je kupiti visoko kvalitetnu kolica s mogućnošću preobrazbe. Postoje sklopivi modeli, kolica s reverzibilnom ručkom, uklonjivi vrh. Za bebu je potrebno osigurati udobnost, sigurnost (kako odabrati kolica za novorođenče - vrste kolica).
 3. Pelene s pelenama, pokrivačem ili omotnicom. Minimalni skup za prvi put morate imati pri ruci. Uostalom, odvažit ćete se, obučite bebu već u bolnici. Sada postoje velike omotnice za novorođenče, setove pelene.
 4. Lijekovi, higijenski proizvodi. Uzmite popis liječnika, babice. Morate imati dobar set lijekova za bebu.

ČITAJ GORE:

Mommies Recenzije

Vrijeme je da pročitate recenzije mame. Čitamo forume, razgovaramo s mladim majkama osobno. Početi s mojim iskustvom. Moji poznanici, moji rođaci samo su mi rekli o lošem znaku, uvjerili me da neću ništa prije kuhati. Međutim, za potpuni mir, povjerenje u budućnost, morala sam razmišljati o svemu, kupiti, šivati ​​unaprijed. Već sam znao da ću imati djevojku i s velikim zadovoljstvom sam izabrao stvari za budućnu princezu. Naravno, krenula sam s kolicima, kolicima, kolijevkama za putovanje u automobilu. Ali odjeće, pelene s vratovima, kape, također sam aktivno tipkao. Šivala sam neke sitnice vlastitim rukama, ali nisam mnogo trudila na tome kako ne bi naškodila mojem zdravlju. Sada moje dijete godine, sve je u redu. Pročitaj recenzije ostalih mama. Tko je od njih odlučio kupiti miraz za bebu?

Olga

Dugo sam razmišljao, bilo da je to bilo vrijedno unaprijed, čak i prije rođenja djeteta, da ga kupi. Znak poznat. Tada sam se odlučila ograničiti na najpotrebnije: odabrali smo kolica s dječjim krevetom, omotnicom, setom pelene. Ukupni minimum. Zatim, kad sam došla iz rodilišta, morala sam provesti vrijeme za kupovinu. Ali nisam bio zabrinut da će loše priznanje raditi. Uostalom, osobne stvari su gotovo ništa.

Iskreno, bio sam pomalo lukav kada sam rekao da je praznovjerje vrlo važno za mene. Zapravo, nije dobro podnosila trudnoću, pa nije bilo želje za kupnjom, odabir dječjih stvari. Posve sam se usredotočio na zdravlje, dobrobit. Mjesta na kojima su se dosta ljudi ljutili samo me ljutili. Rekavši svojim rođacima da postoji takav znak, to me uznemiruje, tražio sam da sve kupim bez mene, kad odem roditi. Moji roditelji i moj suprug to su učinili upravo to. Sve se pokazalo sjajnim. Nisam prodavao, nisam ometao zle duhove i nisam se umorio. Znaci su mi pomogli.

Tatjana

U znakovima ne vjerujem. Moram reći da nije bilo lako uvjeriti svoju majku. Nije pripremila stvari unaprijed, zbog straha od praznovjerja. Ali čvrsto sam stajao sam. Tako je cool odabrati sitne odjeće, lutati među policama, tražiti najljepše stvari, provjeravati stilove i kvalitetu materijala. Dobio sam ogroman užitak od takvog kupovanja, pa su stvari za bebu kupovale cijela trudnoća.

Marija

Stvarno mi se svidjelo svemu što dijete može unaprijed kuhati. Moj suprug i ja imamo dječju sobu. Čim je saznala za trudnoću, odmah je počela ukrašavati sobu s igračkama, trčala i polako je ispunjavala prsima pelene s kapicama i odjećom. Uzeo nekoliko lijepih udobnih omotnica. Dijete je naše prvo, pa je trebalo kupiti kolijevku i kolica za kupnju. Do 7. mjeseca već sam imao punu miraz za našeg dječaka.

Svetlana

U znakovima ne vjerujem, ali nikada ne znate što. Samo za slučaj, odlučili ne poremetiti zle duhove. Moja baka vjeruje u misticizam, majka je također savjetovala da budu sigurni. Odjednom sve to radi? U principu, za mene nije bilo mnogo: kupiti stvari unaprijed ili ne. Za svoj mir uma odlučila je ne kuhati ništa. Čak sam kupio omotnicu s pelenama nakon isporuke. Muž je sve savršeno organizirao. Proveo sam tri dana u bolnici, a moj se suprug odselio na ovo vrijeme i uspio sve dobiti. Istina, neke se stvari nisu uklapale, ali općenito sve je u redu. I nisam bio zabrinut zbog loših čula.

Katherine

Moj muž, dvije majke, moje i njega, skoro cijela trudnoća, s velikim užitkom odabrali su miš za bebu. Ovo je zadovoljstvo! Svaki je tjedan izabran da odlaze u trgovine i pronađu nešto u virtualnim prodajnim mjestima. Bilo je divno. I znakovi me ne smetaju.

Lydia

Moja je beba unaprijed spremna. Baš sam dobro programirao. Kad sam izabrala dječju odjeću, također sam kupila neke igračke, kombinezon, što bih trebao tek nakon nekoliko godina. Neka oni leže i čekaju na krilima! I po prvi put sam imao bogatu skupinu stvari, čak i kad sam imao samo tri mjeseca. Kupnja sve unaprijed je ugodna, praktična.

Sada znate puno o unaprijed pripremljenom mirazu za bebu. Izbor je tvoja!