Trudna Exchange kartica

Rođenja

Tijekom trudnoće žena prima jedan privremeni dokument - zamjensku karticu koja je predočena prilikom prijama u bolnicu. Ali zašto je to potrebno? Nije dovoljno standardnih dokumenata? Svakako će vam trebati klasična putovnica građana kada iznenada odlučite rađati. Ali to nije sve. U čekaonici rodilišta, pored putovnice, od Vas će se tražiti i zamjenska kartica.

Što je kartica za razmjenu? Ovo je medicinski dokument koji nakon dostizanja određenog razdoblja daje se trudnoj ženi u antenatalnoj klinici. Informacije o zdravstvenom stanju žene, njezinu okruženju, vrsti i vrsti aktivnosti, obilježjima trudnoće, komplikacija, ako ih ima, prenose se na mjenjačku karticu iz medicinske kartice trudnice. To također ukazuje na podatke o prethodnim trudnoćama i porođaju, o postupcima i testovima koje je žena podvrgnula tijekom nošenja djeteta. Općenito, karta sadrži cjelovitu sliku tijeka trudnoće. Do 20. tjedna trudnoće, kartica se čuva u predškolskoj klinici, a nakon toga se dijeli. Nakon 30-32 tjedana, dužnost žene je da je nosi svuda s njom. Činjenica je da u ovom trenutku, posebice s kombinacijom posebnih okolnosti, moguće je prerano rođenje (naravno, ne daj Bože). Ako je u ovom slučaju razmjena kartica s vama, to će uvelike olakšati situaciju. Uostalom, jednom u rodilištu, možete pružiti potpune informacije o sebi, što će pomoći liječnicima da odlučuju što točno možete učiniti u vašem slučaju, a što ne.

Razmjena kartica sastoji se od tri "blokova". Prvi se odnosi na izjave o stanju zdravlja žene tijekom nošenja djeteta. Druga bilježi informacije o porodu. Treća jedinica je popunjena u rodilištu i prenesena u dječju kliniku, ukazuje na podatke o novorođenčadi.

Da bismo je učinili jasnijim, izgleda da ćemo navesti glavne točke, na primjer, sadržane u prvom bloku mjenjačke kartice.

 1. Prezime, ime, patronim trudnice.
 2. Datum rođenja.
 3. Adresa.
 4. Visina, težina, veličina zdjelice. Odvojeno je zabilježeno povećanje težine.
 5. Informacije o prethodnim trudnoćama (ako su bile), obilježja njihove pojave, kao i informacije o ranijim rađanjima, broj djece u obitelji.

Kada i gdje je izdana buduća glavna isprava majke - zamjenica trudnice?

Što je potrebno i što izgleda mjenjačka kartica? Mjenjačka kartica trudnice je dokument koji se izdaje u antenatalnoj klinici da prati ženu za vrijeme trudnoće.

Obično se izdaje na putovnicu buduće majke za razdoblje od 8 tjedana. Ali u rukama trudnice dobiva ga samo u 22-23 tjedna.

To se može objasniti činjenicom da je ovo razdoblje povezano s posljednjom fazom dijagnoze fetusa zbog prisutnosti kongenitalnih malformacija. Štoviše, prestanak trudnoće nakon ovog razdoblja smatra se prijevremenim porođajem.

"Razmjena" sastoji se od tri dijela

Prvi dio

Prva uključuje informacije iz antenatalne klinike o trudnoći. Ovdje liječnik ženske klinike, gdje je žena registrirana, bilježi sve informacije o obilježjima tijeka trudnoće, stanju žene, porođaju i postpartum periodu.

Ovaj odjeljak sadrži sljedeće informacije:

 1. Puni naziv trudna.
 2. Njezina dob (ranih i kasnih trudnoća mogu biti popraćena različitim problemima kod nošenja djeteta).
 3. Adresa koja je nužna za izvanredne slučajeve, kada je teško ili nemoguće kontaktirati trudnicu, a postoji potreba za upoznavanjem potrebnih informacija od rođaka ili sustanara trudnice.
 4. Opće i ginekološke operacije koje je podvrgnuta ženi. Djeca, kronične i nasljedne bolesti važni su zbog njihovog mogućeg negativnog utjecaja na tijek trudnoće, razvoj fetusa i porođaj.
 5. Značajke ranijih trudnoća, porođaja i razdoblja nakon poroda. Ako je došlo do nekih komplikacija, pažljivo se prati žena radi pravovremenog otkrivanja patoloških stanja (rana ili kasna toksikoza, prijeteći pobačaj, anemija). Prilikom obavljanja carskog reza u prošlosti, vjerojatno će se i ovaj put preporučiti kirurška intervencija.
 6. Broj prethodnih trudnoća, broj djece rođenih bit će potrebno predvidjeti tijek trenutnog rođenja.
 7. Broj pobačaja, ako ih ima (godina rada, pojam pobačaja). Ove informacije su neophodne kako bi liječnik znao o mogućem razvoju posljedica: upalnih bolesti maternice i njegovih dodataka. To može dovesti do pobačaja ili prijevremenog porođaja, nepravilnog rada i komplikacija tijekom razdoblja nakon oporavka.
 8. Godina i trajanje prijevremenog poroda, što ukazuje na tendenciju trudnice na određene patološke uvjete.
 9. Datum prvog dana posljednjeg menstruacije, koji će pomoći u određivanju približnog trajanja trudnoće.
 10. Trajanje trudnoće tijekom prvog posjeta konzultacijama. Takvi podaci potrebni su za izračun datuma očekivanog rođenja. Na temelju tih informacija liječnik često iznosi zaključke o odgovornosti trudnice za njeno zdravlje i za nerođeno dijete.
 11. Broj posjeta. Tijekom normalne trudnoće - 10 puta (nakon prvog posjeta - odaziv bi trebao trajati 7-10 dana kako bi se procijenili rezultati testova, zaključci terapeuta i drugih stručnjaka: otorinolaringolog, stomatolog, oftalmolog, endokrinolog, ako je potrebno). Do 28 tjedana - jednom mjesečno, do 37 tjedana - dva puta mjesečno, a poslije - svakih 7-10 dana). Trudnoća, popraćena bilo kojom patologijom, je težak argument za češće posjete liječniku-ginekologu. Učestalost posjeta određuje se pojedinačno.
 12. Datum prvog kretanja fetusa za izračunavanje očekivanog datuma rođenja. Kod ponovljenih trudnoća, prvo podrhtavanje osjeća se ranije nego tijekom prvog ležaja djeteta.
 13. Značajke tijeka trudnoće. Bilo koja komplikacija utječe na tijek rada i postpartum razdoblje.
 14. Veličina zdjelice. Zdjelica se smatra uskim ako barem jedna od mjerenja ne odgovara normi. U tom slučaju, postoji opasnost od kompliciranog prolaska djeteta (posebno velikog) kroz rodni kanal.
 15. Težina i visina na prvom odazivu. Visina ispod 150 cm puna je deformacija kralježnice i zglobova kuka. Kao rezultat toga, zdjelica može biti sužena. Dobitak težine preko 40 tjedana u prosjeku iznosi 10-11 kg.
 16. Položaj fetusa je važan za upravljanje radom. Fetus zauzima konačni položaj u trajanju od 37 do 40 tjedana. Položaj može biti uzdužno, poprečno i koso. Prva je norma, 2 i 3 - patologija koja komplicira normalni prolaz djeteta kroz rodni kanal.
 17. Predstavljajući dio - ovaj dio fetusa najprije prolazi kroz rodni kanal. To može biti dječja glava (leđa glave, lice ili kruna glave) ili zdjelicu (noge ili stražnjice). Najpovoljnija prezentacija - glavobolja. Definicija ovog parametra omogućuje vam da unaprijed odaberete način isporuke.
 18. Fetalni otkucaji srca. Po svojoj učestalosti i karakteru, moguće je procijeniti stanje fetusa (norma je jasno i ritmično srce do 140 otkucaja u minuti). Na mjestu slušanja otkucaja srca možete saznati mjesto djeteta u maternici. U zamjenskoj iskaznici upućuju na otkucaje srca fetusa, počevši od razdoblja od 32 tjedna.
 19. Laboratorijska ispitivanja. To uključuje trostruku kontrolu za HIV, sifilis, virusni hepatitis B i C (kada je registriran, u 30 tjedana i nekoliko tjedana prije PDR-a).
 20. Rh faktor. U trudnoj ženi s negativnim Rh, tijelo primjećuje fetus kao izvanzemaljski objekt, što dovodi do njegove anemije. I to je ispunjeno pobačajem, zaustavljajući razvoj trudnoće. Titar antitijela omogućuje odabir optimalne taktike trudnoće i metode isporuke.
 21. Vrsta krvi S nekompatibilnošću krvnih grupa majke i fetusne hemolitičke bolesti može se razviti kod djeteta. Također, definicija ovog parametra je neophodna za hitne slučajeve kada postoji potreba za hitnom transfuzijom krvi. Ako žena ima negativan Rh, tada je potrebno utvrditi Rh-pripadnost krvi oca nerođenog djeteta.
 22. Kliničke analize urina i krvi. Kompletna krvna slika se obavlja 3-4 puta za cijelu trudnoću (ako nema komplikacija): pri registraciji, na 18 i 30 tjedana.
 23. Analiza čimbenika zgrušavanja krvi: trombociti, indeks protrombina, vrijeme krvarenja i koagulacija krvi. Ova studija je neophodna kako bi se razjasnila mogućnost komplikacija u porođaju u slučaju krvarenja. Održava se tri puta - u vrijeme registracije, u 22-24 i 32 tjedna. Biokemijski test krvi se također podnosi dva puta tijekom trudnoće.

 • Datum primjene stafilokoknog toksoida. Ako trudnica ima kroničnu upalnu bolest, provodi se mikrobiološko istraživanje kako bi se identificiralo stafilokok, što je opasno za majku i dijete s komplikacijama tijekom porođaja i postpartum razdoblja. Za prevenciju infekcije novorođenčeta kod 32, 34 i 36 tjedana provodi se imunizacija s 0,5 ml stafilokoknog toksoida. Ubrizgavanje se izvodi subkutano pod scapulom.
 • Krvni tlak Povećanje ovog pokazatelja na 135/85 može ukazivati ​​na razvoj preeklampsije, osobito ako postoje otekline i proteini u mokraći.
 • Broj klasa fizikalne terapije (danas u klinikama rijetko provodi takav trening, tako da liječnik može savjetovati samo dozvoljene vježbe tijekom trudnoće, ako, naravno, stanje trudnice omogućuje njihovoj izvođenju).
 • Psihološka priprema za porođaj. Od 28-30 tjedana liječnik-ginekolog vodi 10 sesija u antenatalnoj klinici.
 • Škola majki. Razredi obuhvaćaju probleme s djecom. Mjenjačka kartica označava broj pohađanih razreda.
 • Datum izdavanja listova invalida za prenatalni dopust (napisan u 30 tjedana trudnoće.
 • Približan datum isporuke određuje se na temelju različitih parametara.
 • Dnevni posjeti (ispunjeni su s 32 tjedna).
 • Rasporedite dobitak na težini za cijelu trudnoću. Ovaj je algoritam važan za predviđanje komplikacija u 3 trimestra i porođaju.
 • Približna težina fetusa za određivanje taktike rada. Ušao je u razmjenu kada se trudnoća već smatra punopravnim - na 37 tjedana.
 • Rezultati 3 puta ultrazvuka: na 10-14, 20-24 i 32-34 tjedana.
 • Puni naziv opstetričar-ginekolog, vodeći trudnoću, i njegov potpis.
 • Drugi dio

  Drugi dio sadrži informacije o rodilištima o ženi u radnoj snazi. Popunjena je u odjelu za opstetrički tretman prije iscjedanja žene radi daljnjeg prijenosa u antenatalnu kliniku.

  To uključuje detaljne podatke o tijeku rada i postpartum stanju. To će vam omogućiti da odaberete pravu taktiku za rehabilitaciju žena nakon isporuke.

  1. F.I.O., dob, adresa, datum primitka i datum dostave. Potonji je potreban za registraciju rodnog listića djeteta iu slučaju teškog porođaja - za izradu dodatne potvrde o invalidnosti.
  2. Značajke generičkog procesa (trajanje, bilo kakve komplikacije kod majke i fetusa).
  3. Označava postoji li carski rez i za koje razloge.
  4. Metoda anestezije (bilo da je primijenjena, što točno i koja je njegova učinkovitost). Ovo je važno za analizu mogućih neuroloških komplikacija (bol u kralježnici) nakon spinalne anestezije.
  5. Značajke postpartum razdoblja.
  6. Datum otpuštanja iz rodilišta (koji je dan nakon rođenja djeteta). Stanje majke i djeteta utječe na definiranje tog razdoblja.
  7. Stanje zdravlja majke pri iscjetku.
  8. Stanje djeteta pri rođenju, u bolnici i iscjedak. Takvi podaci potrebni su za analizu ispravnosti trudnoće.
  9. Težina novorođenčeta u prvim minutama života i iscjedak.
  10. Rast djeteta pri rođenju.
  11. Potreba za pokroviteljstvom majke. Ponekad nakon izbijanja žene možda trebaju kućne konzultacije s ginekološkim liječnikom kod kuće.
  12. Posebne napomene. U ovom stupcu obično se navodi broj dodatnih dana na invalidninu za predhodni odmor.
  13. Puni naziv i potpis maternice bolnice.

  Treći dio

  Treći dio mjenjačke kartice je podatak o novorođenčadi o maternističkoj bolnici. Završetak je odgovornost stručnjaka u pedijatrijskoj opstetarskoj bolnici.

  Informacije o tijeku rada i stanju djeteta unose se prije ispuštanja djeteta.

  Mama ili njezini rođaci moraju položiti ovaj kupon u dječju kliniku, gdje će se dijete nastaviti promatrati, u roku od nekoliko dana nakon iscjedka.

  1. Ph.I.O., adresa puerperala, datum rođenja, kakva je trudnoća u nizu, tjedan trudnoće rođenje, podaci o neuspjelim ranijim rađanjima (umjetni, spontani pobačaj, rođenje mrtvog fetusa).
  2. Rođenje: jedno ili više; Zapisano je kako se dijete rodilo, ako je rođenje višestruko rođeno.
  3. Trajanje rada, prisutnost komplikacija kod majke i fetusa).
  4. Upotreba anestezije (koja se koristi i koja je njegova učinkovitost).
  5. Značajke postpartum razdoblja.
  6. Koji dan nakon isporuke bio je iscjedak?
  7. Stanje zdravlja majke pri iscjetku.
  8. Spol i visina novorođenčeta, njegova masa pri rođenju i iscjedak.
  9. Procjena stanja djeteta pri rođenju na Apgarovoj ljestvici. Uzima u obzir funkcioniranje organa i sustava dijete za 1 i 5 minuta. njegov život. Maksimalni rezultat je 10. To određuje pedijatar u rodilištu, koji je prisustvovao porodu.
  10. Je li novorođenče odmah vrištala? To je pokazatelj dobrobiti djeteta u maternici i njezina reakcija na odgodu porođaja.
  11. Jesu li provedene mjere revitalizacije i koje?
  12. U kojem je danu dijete prvo primijenjeno na grudi u bolnici?
  13. Vrsta hranjenja (dojka, izražena majka ili davateljsko mlijeko). Navedena smjesa je indicirana za koju dijete nije alergično. Ako je dijete dojilo majčino mlijeko, trebalo bi naznačiti razloge.
  14. Za kakav je dan napustio pupčanu vrpcu?
  15. Označava je li dijete bilo bolesno s nečim u bolnici.
  16. Dijagnoza, liječenje, stanje pražnjenja.
  17. Cijepljenje protiv tuberkuloze (u slučaju odbijanja - razlog je ukazan).
  18. Preporuke za njegu.
  19. Posebne napomene.
  20. Datum ispunjenja
  21. Puni naziv i potpisa opstetričara-ginekologa i pedijatara majčinske bolnice.

  Pri izdavanju zamjenske kartice

  Kartica trudnice ili mjenjačka kartica sastavljena je na antenatalnoj klinici gdje se žena promatra tijekom trudnoće. Ovaj dokument odražava sve osnovne informacije o tijeku trudnoće, budućem zdravlju majke, procesu porođaja i stanju novorođenčadi. Na svakom posjetu, ginekolog bilježi rezultate izvršenih testova, ultrazvuka, težine i rezultata mjerenja tlaka u mjenjačnicu.

  Zašto je važno da trudnica ima zamjensku karticu?

  Nažalost, trudnoća ne ide uvijek savršeno, a porod može početi rano. U hitnim slučajevima, očekivana majka trebala bi se obratiti majčinoj bolnici, gdje je neophodno predstaviti ne samo dokumente kao što su putovnica, zdravstvena polica osiguranja, već je poželjno imati i zamjensku kartu s vama. Iz ovog dokumenta liječnik će moći brzo dobiti sve potrebne informacije o trudnoj ženi i pružiti pomoć.

  Najvažnije je i nedostatak informacija o ispitivanju budućih majki za opasne infekcije poput HIV-a, sifilisa itd. (Još uvijek nema razmjena kartice), dat bazu medicinsko osoblje ga stavite u opservacijskoj odjelu bolnice ili na zarazne bolnice. Postoje i druge neistražene žene koje mogu biti zaražene tim bolestima.

  Koliko dugo treba izdati zamjensku karticu?

  To se obično javlja u 22-23 tjednu trudnoće. Ako u zadanom roku niste dobili zamjensku karticu, o tome obavijestite svog liječnika. Porišti to ne možeš. Nemojte zaboraviti da sa sobom nose zamjensku karticu s glavnim dokumentima kad napustite kuću. Čak i ako mislite da odlazite neko vrijeme.

  Pri izdavanju mjenice trudnice

  Trudnoća Exchange karata: što je to

  Trudna trgovačka kartica je dokument svake buduće majke. Izdana u ženskim konzultacijama. Sadrži informacije o tekućoj trudnoći, uz pomoć kojih liječnik daje objektivnu procjenu stanja zdravlja žene i odabere odgovarajuću taktiku opstetricije.

  Mjenjačka kartica sastoji se od tri dijela, koju je ginekolog popunio u konzultaciji, od strane liječnika koji je rodio, a od neonatologa za dječju kliniku. Ovaj dokument ne može zamijeniti uobičajene medicinske zapise, ali uz pomoć žene može saznati od liječnika informacije od interesa o tijeku svoje trudnoće.

  Koja je razmjena kartica

  Mjenjačka kartica trudnice je oblik koji počinju ispunjavati od trenutka kada žena registrira trudnoću. No, žena će dobiti taj dokument samo 28 tjedana za prezentaciju u bolnici.

  Razmjena kartica izdana je trudnici nakon donošenja svih laboratorijskih i dijagnostičkih pregleda koji potvrđuju ili opovrgavaju prisutnost kongenitalnih malformacija u fetusu u razvoju i komplikacija u trudnici.

  U dokumentu su navedeni podaci o putovanjima žene, datum posljednje menstruacije, povijest zaraznih bolesti, kronične patologije, Rh faktor, vrsta krvi, informacije o ranijim trudnoćama i porodu, broj prošlih pobačaja i obilježja tijeka ove trudnoće.

  Trudna kartica za izmjenu izgleda kao crno-bijela brošura koja ima standardne veličine i službeni izgled. U različitim regijama izdaju se mjenica trudnica ovisno o utvrđenim pravilima: neke žene ga dobivaju u svojim rukama odmah nakon registracije, a druge tek nakon 28 tjedana trudnoće.

  Jedino pravilo koje se primjenjuje u svim slučajevima s mjenom karticom ograničenje je roka izdavanja: najkasnije 30 tjedana. Kada se prijavite u bolnicu za rodilište, prvo će se zatražiti ova kartica, a ako nije pri ruci, određena je žena da rodi zaraznu bolest.

  Tijekom trudnoće liječnik u rezultatima istraživanja piše u matičnoj sobi i knjižici trudnice. Nekoliko puta tijekom trudnoće, žena se podvrgava laboratorijskim testovima krvi i urina, vaginalnom testu.

  Liječnik također sustavno pregledava volumen trbuha, povećanje maternice, fetalni srčani udar, težina žene i prisutnost edema. Kartica bilježi podatke elektrokardiografije, rutinskog ultrazvuka i kardiotokografije fetusa u trećem tromjesečju trudnoće.

  Pored toga, ženu mora pregledati i stručnjaci: oftalmolog, liječnik opće prakse, endokrinolog i stomatolog.

  Odsjek je popunio žensko savjetovanje

  Razmjena kartica uključuje tri dijela. Prvi je popunio liječnik koji promatra ženu u konzultaciji od trenutka registracije. U dokumentu pažljivo unosi podatke o zdravlju trudnice nakon pregleda i laboratorijskih i dijagnostičkih studija.

  Popis ovih informacija uključuje:

  • Podaci o zaraznim bolestima i prisutnosti kroničnih patologija, što je važno za predviđanje tijeka trudnoće.
  • Informacije o trudnoći i rađanju koje je žena imala u prošlosti. Ako je prethodna trudnoća nastavila s komplikacijama, bilo porođaj je započeo prerano ili je prošao kroz carski rez - liječnik odabire odgovarajuće taktike za upravljanje trudnoćom, provodi preventivne mjere kako bi spriječio takve posljedice. Činjenica je da se vjerojatnost ponavljanja komplikacija povećava sa svakom novom trudnoćom.
  • Informacije o pobačaju. Umjetni ili spontani pobačaj može dovesti do određenih poteškoća s gestacijom. Morate obavijestiti liječnika o broju pobačaja i njihovom trajanju. Pročitajte više o posljedicama pobačaja →
  • Datum posljednjeg mjeseca. To je također značajna informacija, uz pomoć kojih liječnik točno određuje DA - procijenjeni dan kada će se dijete roditi.
  • Datum registracije. Prvi dan pojavljivanja žene u ginekološkom uredu o trudnoći zabilježen je i na mjenjačkoj kartici. Registracija bi trebala ustajati najkasnije u roku od 12 tjedana trudnoće. Ovo je važno za prevenciju mogućih komplikacija koje se često javljaju u prvom tromjesečju - najvažnija faza trudnoće, kada se odvija polaganje glavnih organa i sustava fetusa, a dodatna opažanja od strane liječnika će biti korisna. Osim toga, sve žene koje su se prijavile do 12 tjedana primaju malu novčanu naknadu.
  • Informacije o fetusu: početak prvog miješanja, obilježja rasta i razvoja - veličina, mjesto u maternici, ultrazvučni podaci, prisutnost ili odsutnost kongenitalnih malformacija.

  Odsjek je napunio majčinsku bolnicu

  Ovaj odjeljak sadrži detaljan opis sljedećih stavki:

  • Datum rođenja. Potrebno je izdati rodni list za dijete, kao i dobivanje liste bolesnika ako se rođenje nastavi s komplikacijama.
  • Značajke porođaja. U ovom trenutku liječnik označava trajanje generičkog postupka, trajanje "suhog" razdoblja nakon ispuštanja vode, komplikacije koje su nastale u majke i djeteta. Ove informacije su relevantne za predviđanje tijeka razdoblja nakon poroda.
  • Kirurška intervencija u porođaju. Carski rez, epiziotomija, nametanje pinceta - sve to je zabilježeno na mjenici s obaveznim popisivanjem indikacija, koji su bili razlog operativnog rada.
  • Korištenje anestezije. Detaljno opisuje metodu anestezije, što je važno kako bi se uklonile moguće posljedice nakon porođaja.
  • Informacije o stanju novorođenčeta, njegovoj visini i težini.

  Odjel za kliniku za djecu

  Treći dio kartice popunjava neonatolozistički stručnjak u bolničkim zidovima i izdaje dokument ženi za prebacivanje u dječju kliniku.

  On unosi sljedeće podatke:

  • informacije o porodu: vrijeme, broj plodova, komplikacije, pružena pomoć;
  • što je račun trudnoće, razdoblje isporuke, povijest ranijih trudnoća;
  • spol novorođenčeta, težina i visina;
  • Apgarovi rezultati;
  • vrsta hranjenja, vrijeme prvog dojenja;
  • podatke o cijepljenju.

  Od trećeg trimestra do početka rada trebate imati s vama sljedeći popis dokumenata: mjenjačnica, umetanje, politika, putovnica.

  Nemoguće je predvidjeti početak rada, a ako počnu odjednom, liječnik za hitne slučajeve moći će pružiti pravovremenu pomoć majci i njenom djetetu prije ulaska u bolnicu. Taktike pasivne pomoći će mu biti potaknute informacijama upisanim na karticu.

  Mnoge buduće majke smatraju da je taj dokument druga birokratska izrada i podcjenjuje, ali je važno razumjeti da je pravovremena registracija neophodna da bi liječnik mogao detaljno opisati parametre trudnoće u dokumentu, budući da su to vitalne informacije koje mogu spasiti život i zdravlje žene i njezina beba.

  Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
  posebno za Mama66.ru

  Korisni video o dokumentima potrebnim za ulazak u bolnicu

  Pri izdavanju zamjenske kartice

  Kartica trudnice ili mjenjačka kartica sastavljena je na antenatalnoj klinici gdje se žena promatra tijekom trudnoće. Ovaj dokument odražava sve osnovne informacije o tijeku trudnoće, budućem zdravlju majke, procesu porođaja i stanju novorođenčadi. Na svakom posjetu, ginekolog bilježi rezultate izvršenih testova, ultrazvuka, težine i rezultata mjerenja tlaka u mjenjačnicu.

  Zašto je važno da trudnica ima zamjensku karticu?

  Nažalost, trudnoća ne ide uvijek savršeno, a porod može početi rano. U hitnim slučajevima, očekivana majka trebala bi se obratiti majčinoj bolnici, gdje je neophodno predstaviti ne samo dokumente kao što su putovnica, zdravstvena polica osiguranja, već je poželjno imati i zamjensku kartu s vama. Iz ovog dokumenta liječnik će moći brzo dobiti sve potrebne informacije o trudnoj ženi i pružiti pomoć.

  Najvažnije je i nedostatak informacija o ispitivanju budućih majki za opasne infekcije poput HIV-a, sifilisa itd. (Još uvijek nema razmjena kartice), dat bazu medicinsko osoblje ga stavite u opservacijskoj odjelu bolnice ili na zarazne bolnice. Postoje i druge neistražene žene koje mogu biti zaražene tim bolestima.

  Koliko dugo treba izdati zamjensku karticu?

  To se obično javlja u 22-23 tjednu trudnoće. Ako u zadanom roku niste dobili zamjensku karticu, o tome obavijestite svog liječnika. Porišti to ne možeš. Nemojte zaboraviti da sa sobom nose zamjensku karticu s glavnim dokumentima kad napustite kuću. Čak i ako mislite da odlazite neko vrijeme.

  Pri izdavanju zamjenske kartice

  Niste dobili odgovor na vaše pitanje?
  Pitajte našeg stručnjaka:

  Svi stručnjaci iz ovog područja

  Dodajte komentar na članak

  Novi savjeti od KakProsto

  Kako napraviti prekrasne slike beba

  Kako želite uhvatiti sve lijepe trenutke povezane s vašim djetetom. Gotovo su svi roditelji rođeni.

  Zaboravili ste lozinku?
  Niste još članovi?

  Honor 6X Premium

  nova premija inačica

  Mjenjačnica

  Mjenjačka kartica je rad u kojem su prikazani podaci o svim analizama trudnice i potrebnih dodatnih informacija. Mjenjačku karticu popunjava liječnik konzultacija sa ženama (ili plaćenoj klinici). U rukama trudne mjenice mora biti od trenutka odlaska na porodni dopust. U istoj kartici u bolnici napisat će sve o porodu i djetetu. Dio o porođaju pada tada u žensko savjetovanje i dio o djetetu - u dječju kliniku. Ako dođete u bolnicu bez razmjene karata, morate roditi u odjelu za zarazne bolesti, jer se ne zna - nego si bolestan.

  Jeste li već primili? Ja sam da! Pročitajte što bi trebalo biti tamo!

  1.F.I.O. dobna adresa

  2. prenose opće, ginekološke bolesti, operacije, značajke tijeka prethodnih trudnoća, porođaja, postpartum razdoblje, što je trudnoća u nizu? Kakva su rođenja? Koliko je bilo pobačaja (godina, koliko dugo)? Prethodno rođenje (godina, termin).

  3. posljednja menstruacija. Označava datum prvog dana.

  4. Trajanje trudnoće na prvom posjetu.

  5. Jednostavno sam posjetio jednom.

  6. Prvo kretanje fetusa.

  7. Značajke ove trudnoće.

  8. Dimenzije zdjelice. Težina se određuje pri prvom pojavljivanju. Dobitak težine za cijelu trudnoću u prosjeku bi trebala biti 10-11 kg.

  9. Položaj fetusa. Fetalni otkucaji srca u minuti.

  10. Laboratorijske analize. Dijagnoza sifilisa, HIV infekcije, virusnog hepatitisa B i C.

  Rhesus faktor, titar antitijela, krvna skupina, klinička krv i urin test, istraživanje krvnih faktora zgrušavanja, analiza urina, analiza sadržaja vagine, razmazivanje, izmet na jaja crva.

  11. Arterijski tlak (BP). Tablica kontrolira krvni tlak s 30 tjedana.

  12. Datum izdavanja potvrde o invalidnosti za prenatalni dopust (30 tjedana).

  13. Datum predviene dostave. Procjena težine fetusa.

  14.UZI: u razdoblju od 10-14 tjedana, u 20-24 tjedana, u 32-34 tjednu.

  15. Zaključak terapeuta, oculista, stomatologa, otorinolaringologa. Zaključak endokrinologa - ako postoje dokazi.

  16. Kartica za lijepljenje analiza i drugih dokumenata.

  Odjeljak ispunjen rodiljnom bolnicom:

  19. Datum i obilježja tijeka rada (trajanje, komplikacije majke i fetusa).

  20. Operativne koristi u porođaju. Označava postoji li carski rez, te navodi indikacije za to.

  21. Oslobađanje boli (primijenjeno ili ne, što, učinkovitost).

  22. U razdoblju nakon poroda.

  23. Zapisano je (na koji dan nakon porođaja).

  24. Stanje majke pri iscjetku.

  25. stanje djeteta pri rođenju, u porodničkoj bolnici i na ispustu.

  26. Masa djeteta pri rođenju i iscjedak.

  27. Rast djeteta pri rođenju.

  28. Je li majka potrebna svjedočanstva (svjedočanstvo)?

  Za dječju kliniku:

  29. Od onoga što je trudnoća u redu rodilo dijete. U kojem je tjednu trudnoće došlo. Prethodna trudnoća završila je abortusima s umjetnim, spontanim porođajem, uključujući i mrtvim fetusom.

  30. Jedno rođenje, višestruko rođenje. Pokazuje se kako je dijete rođeno redom ako je rođenje višestruko rođeno.

  31. Značajka porođaja (trajanje, komplikacije kod majke i fetusa).

  32. Oslobađanje boli (primijenjeno je, što). Učinkovitost.

  33. U razdoblju nakon poroda.

  34. Otpušten (na koji dan nakon rođenja).

  35. Stanje majke pri iscjetku.

  37.Ujedno pri rođenju, pri iscjetku. Rast kod rođenja.

  38. Stanje djeteta pri rođenju na Apgarovoj ljestvici.

  39. Jeste li odmah vrištali?

  40. Je li bilo kakvih mjera revitalizacije (što)?

  41. Prvi put primijenjen na grudi u rodilištu (na koji dan života).

  42. Hranjenje (grudi, majčino mlijeko, davatelj, mješavina).

  43. pupak je nestao (na koji dan života).

  44. Je li bilo bolesno ili nije bilo bolesno? Dijagnoza, liječenje.

  Dječje alergije: što trebate znati?

  Dječja hrana u paru. Što znate o njima?

  Natjecanje "U jeziku sreće"

  Testirati vožnju dječjom organskom hranom Pročitajte recenzije!

  Isprobajte korisne zalogaje za djecu od 1 godine

  Sigurno nisi znao o insekata!

  Mama ide na istraživanje

  Enciklopedija o insektima: najzanimljiviji

  Ukusni i zdravi snack za djecu

  Ovdje su dragocjene trake! Što dalje?

  Povezani postovi na "Exchange Card"

  Razmjena karata: pitanja i odgovori.

  Mnogo korisnih informacija o našim pravima, mijenjati karticu, posjetiti LCD i sve to

  4. Razmjena kartica

  Dječje alergije: što bi trebala znati mama?

  Što ste radili za 2 godine?

  Djeca u stanicama. kao u Londonu, 30-e hodaju svojim bebama

  "Dosje" buduće majke. Što je "kartica za razmjenu"?

  Mjenjačnica

  Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

  Djevojke... Pomozite mi da shvatim... Jučer sam primio mjenjačnicu na moje ruke... tamo samo Kalya-Mala nije razumljivo, a rezultati studije su napisani u jednom od stupaca HIV1 ___ Sa 1 2__ (nešto poput ovoga) što to znači da netko zna?

  Alena, tj. Trudna ženska kartica (dano čim se registrira, knjiga sa svim analizama) izmjenjivom s mjenicom?

  I dali su mi takvu karticu iz 1956. godine. U početku sam se smijala, a onda sam gotovo plakala.

  tako da kartica s kojom neprestano odete liječniku i tamo sve analize i sve informacije nisu zamjenska kartica?

  Registrirao sam se, prošao specijaliste, skrenuo na pedijatra, a ovdje na recepciji saznala sam da bez zamjenske karte nema smisla doći. Zato nisam izrekao riječ o ovoj kartici: ginekologu, u registru na det. Poliklinike. Pa tko je u pravu? Trebam li najprije kartu?

  Sve o razmjeni trudnice - za što se koristi

  Čekanje bebe nije samo fizičko i psihološko posebno stanje, već i fiksni događaj zbog mnoštva proceduralnih i dokumentarnih pravila - nakon svega, žena se mora brinuti o redoslijedu svih svojih radova, od kojih je najznačajnija razmjena trudnice. Svaka žena na položaju dužna je pažljivo postupati s ovim dokumentom, jer često bez njega postoje poteškoće pri prijemu u rodilište ili održavanje.

  Vrijednost dokumenta

  Glavna svrha "razmjene" je zabilježiti rezultate različitih medicinskih studija i pokazatelja pacijenata u razdoblju čekanja na pregled osoblja majčinog bolnice i istim zapisima informacija u porodničkoj bolnici radi povratka liječnicima na mjestu registracije, odnosno razmjene informacija medicinskih stručnjaka koji vode žene i u generičkom razdoblju.

  Kartica sadrži kratke i sažet informacije o stanju bolesnika, tako da bez nje, liječnici porodničke bolnice ne mogu uzeti u obzir sve osobitosti zdravlja i stanja žene.

  U razdoblju čekanja "razmjena" traje oko jednog koraka vrijednosti uz putovnicu - to bi uvijek trebalo biti s trudnom ženom, jer je medicinska povijest cijelog vremena trudnoće.

  U slučaju ponovne registracije, ako je žena promijenila svoje mjesto boravka ili prebivališta (ova praksa danas je važna, kada se trudnice pokušavaju preseliti u druge gradove ili zemlje radi dostave bliže isporuci), neophodno je osigurati razmjenu ili zaobilaznicu s mjesta prethodne registracije.

  izgled

  Ovisno o uvjetima i mogućnostima poliklinika i ambulanta, ženskim klinikama, dokument može imati drugačiji pokrov, oblik, dizajn, ali u stvari ima i standardne značajke:

  • poput pamfleta ili knjige - s mekanim listovima papira;
  • u crnim i bijelim bojama;
  • sadrži stupce i tablice za snimanje pokazatelja i osobnih podataka;
  • podijeljena na dva dijela - za evidenciju antenatalnih klinika i za unos podataka u rodilištu.

  U praksi, listovi kartice nisu dovoljni da bi odgovarali svim testovima, pregledima i tehnikama trudne žene, stoga su u "razmjeni" zaglavljeni dodatni listovi, umetci i dokumenti, što ga čini vrlo promjenjivom do kraja razdoblja čekanja.

  U nekim ustanovama "razmjena" izgleda kao promotivna brošura, budući da naslovnica sadrži tematske reklame.

  sadržaj

  2018, zaobilaznica se sastoji od 6-8 vlastitih stranica.

  Naslovna stranica kartice sadrži osobne podatke buduće majke:

  • naziv;
  • datum rođenja;
  • mjesto registracije;
  • naziv medicinske ustanove;
  • težinu i visinu žena u vrijeme registracije;
  • obujam zdjelice;
  • dan prvog kretanja djeteta u maternici;
  • procijenjeni dan rođenja.
  • opće informacije o trudnoći - poredak, prisutnost ili odsutnost pobačaja i pobačaja, gestacijska dob, itd.;
  Slijedi dio analize, gdje su naznačene numeričke i simboličke vrijednosti istraživanja i promatranja. Ovdje se nalazi tablica s glavnim pokazateljima žena koje se razlikuju u različitim razdobljima čekanja, stoga se uvođenjem novih metoda upisuju krvni tlak, težina, razina hemoglobina i rezultat analize urina.

  Ovdje su također uključeni podaci iz istraživanja venske krvi, ultrazvuka u različitim trimestrima i druge vrijednosti:

  • položaj djeteta; uzdužni položaj je normalan, patologija - poprečna ili kosa;
  • Prezentacija - odnosi se na dio tijela djeteta koji je najbliži rodnom kanalu; za normalnu isporuku, glava treba biti prisutna, rano otkrivanje prsnog izgleda djeteta će eliminirati sve opasnosti ove situacije uz pomoć kirurške intervencije;
  • fetalni otkucaji srca - na svakom sastanku, ginekolog "bube" bebu srca, au trećem tromjesečju žena podvrgava CTG ispitivanju;
  • nužno testiranje zaraznih bolesti - sifilis, HIV, hepatitis B i C ispuštanja.

  Također bilježi rezultate ispitivanja izmeta na jajašcima, vaginalni razmaz na viruse i infekcije.

  U trećem dijelu su rezultati bolnice - "zaobilaznica" liječnika:

  • terapeut;
  • oftalmolog;
  • endokrinologa;
  • stomatolog;
  • otorinolaringolog.
  Važan blok dokumenta je zapisnik o certifikatu o invalidnosti - dan nakon 30 tjedana za primanje rodiljnog doplatka.

  Sljedeći je dio karte, ispunjen u bolnicu. Ovdje naslovna stranica se duplicira s općim informacijama o ženi u radnoj snazi, a zatim se napuni stupci o obilježjima prošlih rođenja:

  • prisutnost ili odsutnost operacije;
  • upotreba anestezije;
  • postpartum tretman;
  • datumi prijema i otpusta.

  Zatim se podaci upisuju u odjeljak o djetetu - informacije o njegovu stanju pri porodu, dijagnozi, liječenju, stanju pri pražnjenju i prijavljivanje cijepljenja.

  Kada se izda kartica

  Hitno i drhtavodno pitanje za sve trudnice je kada mogu dobiti razmjenu, jer svaka žena u ovom teškom razdoblju ima strah od preranog rođenja ili drugih opasnih događaja i želi imati karticu s njima.

  No zakon ne odobrava određeno vrijeme kada izdaju mjenjačnicu u svojim rukama. Ovisno o regiji i teritoriju, ovaj se dokument daje u različito vrijeme - ponekad u prvim mjesecima registracije, za neke konzultacije je 28 tjedana, za druge 30 ili 32 tjedna. Često kartica se odbija pružiti rano u svrhu čuvanja, jer vlasnik može izgubiti ili pokvariti.

  Praksa je uspostavljanje zamjenske kartice najviše trudne - ako je odbila uzeti u obzir za zdravstveno osiguranje i posjećuje privatne stručnjake.

  U svakom slučaju, nakon izdavanja razmjene, mora se stalno dovesti do recepcija za liječnike da bi dodali nove informacije.

  Trudna Exchange kartica

  Tijekom trudnoće žena prima jedan privremeni dokument - zamjensku karticu koja je predočena prilikom prijama u bolnicu. Ali zašto je to potrebno? Nije dovoljno standardnih dokumenata? Svakako će vam trebati klasična putovnica građana kada iznenada odlučite rađati. Ali to nije sve. U čekaonici rodilišta, pored putovnice, od Vas će se tražiti i zamjenska kartica.

  Što je kartica za razmjenu? Ovo je medicinski dokument koji nakon dostizanja određenog razdoblja daje se trudnoj ženi u antenatalnoj klinici. Informacije o zdravstvenom stanju žene, njezinu okruženju, vrsti i vrsti aktivnosti, obilježjima trudnoće, komplikacija, ako ih ima, prenose se na mjenjačku karticu iz medicinske kartice trudnice. To također ukazuje na podatke o prethodnim trudnoćama i porođaju, o postupcima i testovima koje je žena podvrgnula tijekom nošenja djeteta. Općenito, karta sadrži cjelovitu sliku tijeka trudnoće. Do 20. tjedna trudnoće, kartica se čuva u predškolskoj klinici, a nakon toga se dijeli. Nakon 30-32 tjedana, dužnost žene je da je nosi svuda s njom. Činjenica je da u ovom trenutku, posebice s kombinacijom posebnih okolnosti, moguće je prerano rođenje (naravno, ne daj Bože). Ako je u ovom slučaju razmjena kartica s vama, to će uvelike olakšati situaciju. Uostalom, jednom u rodilištu, možete pružiti potpune informacije o sebi, što će pomoći liječnicima da odlučuju što točno možete učiniti u vašem slučaju, a što ne.

  Razmjena kartica sastoji se od tri "blokova". Prvi se odnosi na izjave o stanju zdravlja žene tijekom nošenja djeteta. Druga bilježi informacije o porodu. Treća jedinica je popunjena u rodilištu i prenesena u dječju kliniku, ukazuje na podatke o novorođenčadi.

  Da bismo je učinili jasnijim, izgleda da ćemo navesti glavne točke, na primjer, sadržane u prvom bloku mjenjačke kartice.

  1. Prezime, ime, patronim trudnice.
  2. Datum rođenja.
  3. Adresa.
  4. Visina, težina, veličina zdjelice. Odvojeno je zabilježeno povećanje težine.
  5. Informacije o prethodnim trudnoćama (ako su bile), obilježja njihove pojave, kao i informacije o ranijim rađanjima, broj djece u obitelji.

  Ne dajte sebi uvredu ili prava trudne žene

  Svi smo naviknuti na ideju da trudnica treba poseban odnos. A to je istina - da čarobno stanje, kada mali čovjek živi i razvija se unutar njega, vrlo je odgovoran za buduću majku.

  Na žalost, u ženskom konzultacijskom centru često je žena koja se priprema da postane majka suočena s kršenjem svojih prava od strane liječnika.

  Što se može učiniti u ovoj situaciji? Možete se zaštititi, a ponekad je dovoljno samo da znate o svojim pravima.

  I svrha ovog članka je da žena trudna bude jača, a ne pozivati ​​na borbu s liječnicima. Srećom, među liječnicima ima mnogo vrijednih stručnjaka.

  Obvezna politika zdravstvenog osiguranja

  Za početak je vrijedno napomenuti da je, u skladu s čl. 17 Osnove zakonodavstva Ruske Federacije o zaštiti zdravlja građana od 22. srpnja 1993. N 5487-1:

  "Država pruža građanima zdravstvenu zaštitu bez obzira na spol, rasu, nacionalnost, jezik, socijalno podrijetlo, službeni položaj, mjesto stanovanja, stav prema vjeri, vjeru, članstvo u javnim udruženjima, kao i druge okolnosti".

  Iz gore navedenog možemo zaključiti da trudnica s CMI politikom može koristiti usluge bilo koje antenatalne klinike u našoj zemlji, bez obzira na mjesto prebivališta i registracije.

  To jest, ako želite, možete se registrirati za trudnoću u bilo kojem gradu na području Ruske Federacije gdje je prikladno za ženu. Važno je samo gdje živite u vrijeme trudnoće i porođaja.

  Da bi dobio politiku obveznog zdravstvenog osiguranja, dovoljno je biti državljanin Ruske Federacije. Radna žena može dobiti politiku na mjestu rada (nije bitno je li to privatna tvrtka ili vladina struktura), a nekorisna žena može dobiti politiku u mjestu prebivališta.

  Ime i mjesto osiguravajućeg društva mogu se naći u upravi općine, u poslovnici OMI fonda i u zdravstvenoj ustanovi.

  Zaklada - čl. 2. Zakona o Ruskoj Federaciji od 28. lipnja 1991. N 1499-I "O zdravstvenom osiguranju građana u Ruskoj Federaciji"

  Prijava trudnice u konzultacijama sa ženama

  Prema službenom mišljenju zdravstvenog sustava, sve trudnice podvrgnute su promatranju od strane opstetričara i ginekologa, počevši od prvog pojavljivanja za trudnoću.

  dinamično praćenje trudna i postporođajne sheme (odobren po nalogu Ministarstva zdravstva Ruske Federacije 10. veljače 2003 N 50.) „dinamično praćenje potrebno za sve trudnice, počevši od prvog pojavljivanja na trudnoći i nakon poroda.”

  Žena se može registrirati za bilo koje razdoblje trudnoće. Treba imati na umu samo nekoliko čimbenika:

  Prvo, žene koje su se prijavile u ranoj fazi trudnoće (do dvanaest tjedana) plaćaju dodatnu dodatku paušalnog iznosa. U skladu s čl. 10 Federalnog zakona od 19. svibnja 1995. N 81-FZ "O državnim potporama građanima s djecom", sada iznosi nešto više od 300 rubalja.

  Drugo, ako planirate roditi u bolnicama po vlastitom izboru, morat ćete koristiti usluge klinike za rodilište kako biste dobili zamjensku karticu. I to znači - imati vremena proći niz testova prije rođenja.

  Mjenjačka kartica i uvjeti za primitak

  Mjenjačka kartica je medicinski dokument koji uključuje obje značajke tijekom trudnoće i informacije o pregledima.

  Liječnici antenatalne klinike vjerojatno će vas pozvati na redoviti sastanak prema dostupnim uputama:

  Sustavi dinamičkog promatranja trudnica i puerpera (odobreni po nalogu Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 10. veljače 2003. N 50):

  "Tijekom fiziološkog tijeka trudnoće, praktički zdrava žena preporučuje se ponovno posjetiti ginekolog-opstetriciju s rezultatima testova i zaključaka liječnika 7-10 dana nakon prvog liječenja, a zatim 1 puta mjesečno do 28 tjedana. trudnoća; nakon 28 tjedana trudnoća - 2 puta mjesečno. Učestalost promatranja od strane liječnika opstetričara i ginekologa može se postaviti na 6-8 puta (do 12 tjedana, 16 tjedana, 20 tjedana, 28 tjedana, 32-33 tjedana, 36-37 tjedana) uz uvjet redovitog promatranja posebno pripremljenim babica. Kad otkrivaju somatsku ili opstetrsku patologiju, učestalost posjete porodničarsko-ginekologu raste. "

  Međutim, ako se osjećate dobro, a posjete preporodnoj klinici ne predstavljaju sklad u svom životu, imate pravo odbiti redovite posjete ginekologu. Ako ste donijeli takvu odluku, liječnik to mora poštovati i pristojno objasniti vam moguće posljedice za vaše zdravlje.

  Nasilničko ponašanje, podizanje glasa, vrijeđanje i prijetnja odbijanju izdavanja zamjenske kartice neprihvatljivo je liječniku. Ako se nešto takvo dogodi, odmah možete otići na razgovor s voditeljem antenatalne klinike. Ako tamo i niste pronašli razumijevanje, u samom konzultacijama možete saznati kontakte viših zdravstvenih vlasti u vašem gradu, gdje možete prijaviti incident.

  Istodobno, da biste primili zamjensku karticu, morate barem jednom proći niz testova i posjetiti liječnika barem dvaput - za primarni pregled i primanje uputa za testiranje i za rezultate testova koji liječnik unosi u mjenjačnicu i koji vam je izdan.

  Upute za organiziranje rada ženskog savjetovanja (odobrene po nalogu Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 10. veljače 2003. N 50) nam govore da ". liječnik antenatalne klinike pruža ruke trudnice s Exchange karticom porodnične bolnice, rodilištem bolnice "za razdoblje od 22 do 23 tjedna.

  Želio bih napomenuti da ovaj dokument ne sadrži uvjete pod kojima vam se može izdati kartica.

  Dakle, ako želite dobiti karticu za razmjenu, trebate imati vremena za niz testiranja do roka ili malo kasnije - glavna stvar je imati vremena prije isporuke.

  U antenatalnoj klinici, u pravilu, trudnice se nude standardnim skupom ispita. Mogućnost obavljanja svih potrebnih testova i postupaka za dobivanje zamjenske karte i pravo rođenja u redovitoj maternističkoj bolnici osigurana je besplatno. Sve dodatne - reosiguranje liječnika i mogućnost dobivanja materijalne naknade od plaćenih laboratorija, gdje savjetuje da se prijave.

  Obično (u skladu s Uredbom Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 10. veljače 2003. N 50 "O poboljšanju opstetrijske i ginekološke skrbi u ambulantnim bolnicama") ovo: redoviti pregled ginekologa, trostruko ultrazvučno ispitivanje od 10-14, 20-24 i 32-34 tjedna, terapeut, oculist, otorinolaringolog i stomatolog, te niz analiza, popis kojih se može naći u samom konzultacijama.

  Ako želite imati minimalni opstetrički promatranje tijekom trudnoće i praktički su zdravi, tada glavni testovi, pomoću kojih će liječnik moći utvrditi imate li bilo kakve zarazne bolesti, su: krvna slika, analiza urina, razmazivanje, HIV, RW testovi, testovi hepatitisa B i C. Potrebna je i zdravstvena potvrda od terapeuta. I sve to bi trebalo biti vremenski ograničeno na otprilike 22 tjedna trudnoće.

  Dakle, na temelju gore navedenog, liječnik u konzultaciji moći će zaključiti da vaše zdravstveno stanje ne predstavlja prijetnju drugima, nakon čega će vam biti obvezan izdati zamjenu za karticu koja vam omogućuje da rodite u bilo kojoj rodilištu u vašem lokalitetu.

  Nema zamjenske karte

  Bez mjenjačke kartice možete roditi kod kuće ili u zaraznoj bolnici porodnične bolnice - tzv. odjel za promatranje. Ono se razlikuje od uobičajene jer se strogo pridržava sanitarnih mjera, a posjeti su potpuno zabranjeni.

  Dodatak 4 po nalogu Ministarstva zdravstva Ruske Federacije od 26. studenoga 1997. N 345.

  "Upute za primanje i prenošenje trudnica, starijih žena i puerpera u odjelu opservacije za opstetrsku bolnicu.

  1. Trudne i prateće žene koje imaju:

  1.1. groznica (temperatura tijela 37,6 ° C i više bez klinički izraženih drugih simptoma),

  1.2. dugo bezvodno razdoblje (rupture amnionske tekućine 12 sati ili više prije ulaska u bolnicu),

  1.3. zarazna patologija, uključujući:

  • upalnih bolesti bubrega i urinarnog trakta (pielonefritis, cistitis, asimptomatska bakteruriuria - 10 CFU / ml urina ili više)
  • upalnih bolesti druge lokalizacije (kronični bronhitis u akutnoj fazi, upala pluća, otitis, itd.)
  • akutne bolesti dišnog sustava (gripa, grlobolja itd.)
  • bolesti kože infektivne etiologije
  • zaraznih procesa ramenoga kanala (colpitis, cervicitis, condyloma)
  • infekcije s visokim rizikom intrauterine i / ili intrapartumske infekcije fetusa i visoki epidemiološki rizik od infekcije medicinskog osoblja (HIV, sifilis, virusni hepatitis B, C, D, gonoreja)
  • infekcije s visokim rizikom intrauterine i / ili intrapartumske infekcije fetusa i manje epidemiološke opasnosti medicinskom osoblju (toksoplazmoza, listerioza, citomegalija, genitalni herpes itd.)
  • tuberkuloza (zatvoreni oblik bilo koje lokalizacije u odsustvu specijalizirane bolnice). Trudnice s otvorenom tuberkulozom hospitalizirane su u specijaliziranim bolnicama majki (odjelima), u nedostatku takvih
  • u kutijama ili izolatorima odjela za promatranje s kasnijim prijenosom nakon poroda u ambulanta tuberkuloze.

  1.4. fetalna fetalna smrt,

  1.5. za prestanak trudnoće iz medicinskih i socijalnih razloga u drugom tromjesečju trudnoće,

  1.6. malignih neoplazmi,

  1.7. fetalne abnormalnosti otkrivene tijekom trudnoće (u nedostatku specijalizirane bolnice),

  1.8. puerperal u slučaju porođaja izvan bolnice (u roku od 24 sata nakon rođenja),

  1.9. neispitan i bez medicinskih zapisa. "

  Usredotočujući se na odredbe ovog dokumenta, možete zaključiti kada je upozorenje liječnika o zabrani donošenja u običnoj bolnici točno.

  Liječničke preporuke i mogućnost neuspjeha

  Ako vam liječnik propisuje lijekove ili postupke (bilo da se radi o ne-spa ili ultrazvuku), dužan vam je detaljno objasniti svoje pozitivne i negativne učinke, a možete donijeti odluku o tome kako se slažete s mišljenjem liječnika i konzultirajte s drugim stručnjacima ili odbijte postupak / lijekove.

  Kada se komunicira s medicinskim radnicima, najbolje je slijediti Osnove zakonodavstva Ruske Federacije o zaštiti zdravlja građana od 22. srpnja 1993. N 5487-1:

  U skladu s čl. Osnove pri prijavi za medicinsku njegu i njegovo primanje, pacijent ima pravo, uključujući:

  poštovan i humani stav liječnika i polaznika;

  izbor liječnika, uzimajući u obzir njegov pristanak, kao i izbor medicinske ustanove u skladu s ugovorima o obveznom i dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju;

  držeći, na njegov zahtjev, konzultacije i savjetovanje s drugim stručnjacima;

  Prihvaćanje zakonskog zastupnika ili drugog zakonskog zastupnika radi zaštite njegovih prava (tj. U bilo kojem rodilištu možete doći sa svojim suprugom ili djevojkom ako zadržite ovo znanje o svojim pravima i punomoći).

  Isti dokument potvrđuje da ako se krši prava pacijenta, može izravno podnijeti žalbu upravitelju ili drugom službeniku zdravstvene ustanove u kojoj je pružen medicinsku pomoć, odgovarajućim stručnim medicinskim udrugama ili sudu.

  Čl. 32 i 33 Osnove kažu da pacijent mora dati svoj pristanak za bilo kakvu medicinsku intervenciju nakon što ga je njegov liječnik temeljito obavijestio. Ili odbiti takvu intervenciju.

  A ako odbijete uzeti medicinsku njegu, moguće je posljedice objasniti u pristupačnom obliku. Odstupanje od medicinske intervencije s naznakom mogućih posljedica zabilježeno je u medicinskoj dokumentaciji i potpisano od vas i medicinskog stručnjaka.

  Pravo na informacije

  U skladu s čl. 31 Osnove bilo koje žene u porodničkoj bolnici ili porodničkoj bolnici, kao i druge medicinske i preventivne ustanove za liječenje ima pravo čitati njezinu medicinsku karticu, pogledati evidenciju njezinih pregleda, pitati liječnika o njezinu stanju, propisanim lijekovima, dijagnozi i prognozi, rezultatima pretrage itd. primaju detaljne i razumljive odgovore.

  Informacije koje treba trebaju pružiti liječnik, voditelj odjela zdravstvene ustanove ili drugi stručnjaci izravno uključeni u pregled i liječenje.

  Istovremeno, sva objašnjenja moraju biti dostupna pacijentu, naime, kako biste ga razumjeli, bilo da je riječ o liječničkom rukopisu u receptu ili čudnim likovima iz analize. I niste dužni objasniti liječnicima zašto vam je potrebna ova informacija. Radi se o vama - i to je dovoljno.

  Također se događa da iz različitih razloga ne želite poduzimati nikakve informacije o svom zdravlju od medicinskog osoblja. Dakle, ako želite ostati u neznanju o mogućem nepovoljnom položaju, prema mišljenju liječnika, posljedice vašeg odbijanja da se šalju u bolnicu da biste spremili, na primjer, ili od cijepljenja i uzimanja vitamina - možete jednostavno obavijestiti svog liječnika. Imajte na umu da u skladu s čl. 31 Osnovne podatke o stanju zdravlja ne mogu se dati građaninu protiv njegove volje.

  Isti članak navodi da, na zahtjev, morate imati ovjerene kopije medicinskih dokumenata koji odražavaju vaše zdravstveno stanje.

  Također je važno zapamtiti da su informacije o vašem zdravlju potpuno povjerljive, čak i kada je riječ o zdravlju nerođenog djeteta.

  Čl. 61. Osnove navode:

  "Informacije o činjenici da traže medicinsku pomoć, stanje zdravlja građana, dijagnoza njegove bolesti i druge informacije dobivene tijekom pregleda i liječenja predstavljaju medicinsku tajnu".

  Stoga, sve informacije o vama koje su postale poznate u predškolskoj klinici kada ste podnijeli zahtjev za trudnoću, bilo da znate o nasljednoj bolesti ili namjeri da rodite kod kuće, trebate ostati neobjavljeni.

  Uz pristanak pacijenta dopušteno je prijenos podataka koji čine medicinsku tajnu drugim državljanima, uključujući službenike, radi ispitivanja i liječenja bolesnika, za obavljanje znanstvenog istraživanja, objavljivanja u znanstvenoj literaturi, korištenja tih informacija u obrazovnom procesu i za druge svrhe.

  Stoga radiš, na primjer, ultrazvučno skeniranje ili preporučena plaćena analiza - to je vaše poslovanje. Nije opasno ni za vaše susjede, niti za žene koje rade u redovitoj bolnici. Liječnik je i dalje dužan poštivati ​​vas i vaš izbor, zadržavajući medicinsku tajnu.

  Građanski položaj - odaberete

  Medicina je servisna industrija.

  Naša država se definira kao društvena (članak 7. Ustava). Stoga, mnogi od vaših poreza idu na financiranje zdravstvene zaštite. S tim u svezi, svaki građanin naše zemlje ima pravo na trajnu medicinsku skrb, predviđenu ugovorom o obveznom zdravstvenom osiguranju. Ovaj ugovor pruža dosta - i sve ste platili unaprijed, uključujući i ljubazno osoblje. Dakle, vaša je tvrtka odabir onoga što vam treba iz medicine, a što ne. To je kao u trgovini - zdravstvena zaštita nudi vam usluge koje možete koristiti i odbiti ih.

  Majčinstvo i djetinjstvo su pod zaštitom države - to je naglašeno Ustavom (članak 38.).

  Trudnica je već odgovorna ne samo za sebe, već i za svoju bebu koja još nije rođena.

  Zato se vrijedi prisjetiti:

  Vaše je zakonsko pravo odlučiti gdje i pod kojim uvjetima vaše dijete će se roditi, hoće li vaš muž biti prisutan, itd.

  Vi se odlučite - hoćete li se složiti otići u bolnicu radi očuvanja, poduzeti propisane kolegije lijekova, napraviti ultrazvuk u bilo koje vrijeme tijekom trudnoće itd.

  Samo vi pristajete ili odbijete bilo kakve medicinske manipulacije, hospitalizacije, preglede i analize kako u antenatalnoj klinici tako iu rodilištu.

  Izbor je tvoja, a želim vam sreću u potvrđivanju svojih prava!

  Autor Arina Pokrovskaya