Vrste čahure za novorođenčad, metode korištenja, shemu pletenja i krojenja vlastitim rukama, prednosti i štete

Liječenje

U prvim danima nakon rođenja, dijete treba osjećati utjehu i zaštitu, zbog toga je potrebno stvoriti toplom gnijezdu za njega, koji će služiti kao neka vrsta kuće.

Na prodaju često možete pronaći Cocoonababy, ali malo ljudi zna što je to. U izgledu, to je ovalni ili okrugli krevet, u kojem možete ostaviti bebu na spavanje u prvim mjesecima života.

Proizvod izrađen vlastitim rukama će postati mekana i topla.

Zašto koristiti čahuru za novorođenčad?

Cocoon je spavaći madrac koji ponavlja anatomsku strukturu djetetovog tijela. Njegova površina je meka, nježna, ima ispravne krivulje u podnožju. Opremljena je posebnim branicima za zaštitu.

Glavna svrha ovog proizvoda je stvaranje udobnog prostora za dijete.

U prvih dana i mjeseci nakon rođenja, mrvica u gnijezdu će se osjećati potpuno zaštićena. I zaštitni odbojnici će ga zaštititi od naglog pada.

Vrste čahura: pelene, madrac, gnijezdo, jastuk

Prije nego što napravite čahuru vlastitim rukama, vrijedi razmotriti njegove glavne sorte. Postoji 4 glavna tipa ovog dječjeg kreveta - pelene, madraca, gnijezda i jastuka.

No, bolje je pažljivo razmotriti njihove značajke:

Dobar je model Mothercare napravljen u Rusiji. Dječji proizvodi imaju prikladnu bazu.

Naravno, to nisu sve vrste čahura za novorođenčad. Na prodaju postoji pokrivač, koji, ako se želi, može biti pretvoren u odijelo.

Čak i u vreći za spavanje s patentnim zatvaračem, nošenje s ručkom, koja je slična brodu, kolicima, kolijevci zijevanje ili Cocoonababy krevetić.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira?

Da biste kupili kvalitetnu i prikladnu bebu čahuru, važno je razmotriti nekoliko važnih uvjeta prilikom odabira.

Dječji kreveti trebaju imati svojstva:

 • Punilo bi trebalo ponoviti oblik tijela djeteta, zbog toga bi trebalo dati prednosti proizvodima koji imaju anatomski, ergonomski i ortopedski madrac.
 • Punilo treba biti od poliuretanske pjene i poliamida.
 • Na stranama bi trebale biti strane, pružaju zaštitu od pada djeteta za vrijeme spavanja.
 • Trebali bi biti uputa koja će vam pomoći da shvatite kako ispravno koristiti ovaj uređaj.

Kako šivati ​​ili kravatu?

Prije nego što šivate gnijezdo čahura za djecu, vrijedi pripremiti potrebne dijelove:

 • Tkanina.
 • Meka punila.
 • Element za spajanje.
 • Prstenasti remen.
 • Shema.

Možete kreirati krevet vlastitim rukama:

 1. Da biste pravilno šivati, morate pripremiti shemu. Na internetu postoji mnogo fotografija s uzorcima koji se mogu koristiti kao osnova za šivanje.
 2. Primijenimo shemu na tkaninu, kružimo olovku i pažljivo izrezati. Iz istog smo praznine od druge tkanine platna.
 3. Preklapamo točno dva praznina i donji dio, u kojem će biti kravata, šivati ​​se sa niti.
 4. Dopuštene šavove u blizini šava se izrežu navojima tako da se šav ne učvrsti.
 5. Uz rub prvog weba, jedna strana obloge a je ušivena, a druga pričvršćena na rub drugog.
 6. Zatim bend je presavijen u dva dijela zajedno. Ispružavamo ga po šavu da dobijemo trakastu traku u koju se navojni navoj.
 7. Pomoću iglica planira se dno. Strane bi trebale imati visinu od 15-17 cm.
 8. Otvaramo ovalni i ostavimo rupu u koju će biti napunjena poliesterska podloga.
 9. Oni čine poprečne linije duž dna, između njih bi trebalo biti 10 centimetara.
 10. U odbojnicima punjena sintepon.
 11. Kabel se umetne u privjesak i zategnite na obje strane.

Pored gnijezda možete pletuti ili kukičati zimsku omotnicu.

Za to možete koristiti različite vrste obrazaca:

 • U obliku zdjelica.
 • U obliku pahuljica.
 • Pojasni šal izgled.
 • Gum 2x2.

Kako je pletiva omotnica:

 1. Pletenje počinje u donjem dijelu, koji će kasnije biti u pazuhu djeteta. Pletemo ovo područje s elastičnim pojasom - 2 lica i 2 krilatih petlji.
 2. Zatim se parenje izvodi pomoću obrasca pigtail na obje strane, a stanice su pletene između njih. Na lijevu gumu stane - dva reda lica i dva reda torbica.
 3. Za izradu rupa preporuča se zatvaranje 2-3 petlje, u sljedećem redu se izvodi jednaka količina nakida, a treći red pleten je prema slici.
 4. Gornji dio leđa je pleten u obliku elastičnog pojasa. Ovaj obrazac služi za lijevu i desnu stranu.
 5. Ušiven je dva ruba, koja se konačno ispostavilo da je kapuljača.
 6. Gumbi su šivati ​​na lijevoj strani.

Korist i štetu

Neophodno je ispitati prednosti i štete čahure za novorođenčadi.

Među prednostima ovog dječjeg učvršćenja su:

 • Čahura sprječava deformaciju lubanje - plagiocefalija.
 • Smanjuje pojavu gastroezofagealnog refluksa.
 • Kod dječjeg kolikije smanjuje se.
 • Smanjuje tonus mišića.
 • Poboljšava kvalitetu spavanja.
 • Na štetu ovog uređaja poboljšava razvoj motoričkih vještina, koordinacija pokreta.
 • Praktično hranjenje bebe.

Postoji nekoliko nedostataka:

 1. Ograničeno razdoblje uporabe. Nakon što se dijete počinje kotrljati, čahura više nije potrebna za primjenu.
 2. U gnijezdi dijete je vrlo vruće.
 3. Visoke cijene

Unatoč tome, čahura se smatra prikladnim uređajem za malu djecu. Štoviše, gnijezdo može biti samostalno.

Ne treba puno posla, što je najvažnije želja i dobra mašta. Masno mjesto, izrađeno ručno, ispostavilo se da je udobno, toplo i sigurno.

Kako odabrati najbolju čahuru za novorođenčad: foto-pregled Cocoonababy madraca i drugih analoga s pregledima liječnika

Pojednostavite život majke i čine ga udobnijim za novo rođen mrvice su dizajnirani razne moderne uređaje i razvoj. Jedan od tih novih proizvoda je čahura. Po pozitivnim ocjenama, možete procijeniti da postaje sve popularnija među majkama. Pogledajmo zašto je to potrebno i koji će model biti najbolji?

Čahura za novorođenčadima koje koriste mnogi moderni mame

Što je čahura?

Zapravo, ovo je poseban madrac koji ponavlja sve anatomske oblike djeteta. Meka površina, nježna i udobna, ima pravu zavojnicu u osnovi, a također je isporučena sa zaštitnim stranama. Novorođenčad je imao mali gnijezdo u kojem je bilo gotovo jednako udobno, udobno i sigurno kao što je bilo na majčinim rukama.

Čahura je dizajnirala francuska pedijatrija. Iskusni neonatolozi dugo su tražili prikladne uvjete za brigu o preuranjenim bebama.

Budući da rezultati testa čak premašuju očekivanja, odlučili su predstaviti taj razvoj masama i ponuditi je svim bebama, uključujući one rođene na vrijeme. Cocoon pametno prilagođava tijelo djeteta, ponavljajući uvjete boravka djeteta, kojemu je navikao 9 mjeseci života u trbuhu moje majke. Dijete je opušteno, u toplini i udobnosti. Zamijenite madrac može biti omotnica ili posebna pelena.

Pro i kontra

Crvi se, budući da je rođen, osjeća nelagodu s velikih otvorenih prostora. Slobodno kretanje rukama i nogama također često uzrokuje uzbuđenje. Pelene su prije pomogle da se nose s tim, ali danas veliki broj pedijatara ne odobrava neprekidno stisak.

Šišanje također pomaže u zaštiti bebe, ali moderni pedijatri i roditelji ne pozdravljaju na taj način.

Ograničena sloboda bit će prilično prikladna, jer što brže mrvica uči kontrolirati njegove pokrete, brže će njegov razvoj ići, a on će biti mirniji. U ovom slučaju, čahura se savršeno uklapa, jer su dječja oružja malo ograničena, ali istovremeno može lako premjestiti i čak dodirnuti njegovo lice. Uz pomoć ruku koja dijete poznaje svijet, dotakne majku.

Još jedna pozitivna strana je da čahura za novorođenče ponavlja prirodni stav djeteta. Pedijatri preporučuju upotrebu tvrdih i glatkih površina za spavanje kako bi se spriječio iznenadni sindrom smrti dojenčadi (SIDS). Međutim, fiziologija novorođenčeta govori o još jednom prikladnijem položaju. U trbuhu moje majke mrvica je ležala s zaobljenim leđima, a nakon rođenja odmah je postavljena na tvrdu, ravnu površinu. To uzrokuje određenu nelagodu kod djeteta.

Navodimo dodatne prednosti madraca:

 • Pojava crijevne kolike je minimalna. Spazme obično posjećuju djeca koja leže na ravnoj tvrdoj površini. Sada, u blago savijenom položaju, želudac i crijeva bebe osjećaju veću udobnost.
 • Sigurno mjesto. Možete staviti uređaj u dječju postelju. Noge i ruke mrvica mogu se zaglaviti između letvica, ako ne koristite madrac, a uz to se opasnost smanjuje na nulu.
 • Mekani i osjetljivi materijali. Pažljivo odabrane tkanine omogućuju djetetu spavanje s užitkom. Buđenje bebe bit će mnogo rjeđe, pa će san moje majke biti duži.
Zbog fiziološkog položaja djeteta u čahuri, kolik ga neće smetati

Pažljivo osmišljen moderni uređaj još ima nekoliko nedostataka:

 • Visoka cijena Jednostavno na prvi pogled, dizajn zapravo postaje složen izum. Potrebno je puno vremena da se razvije. Sve tkanine i materijali bili su pažljivo odabrani i provjereni, stoga i kao rezultat i veliki troškovi. Kada dozvoljavaju prilike, kao i kada postoji hitna potreba, ni jedan roditelj neće razmišljati o cijeni.
 • Kratkoročno korištenje. Dijete će koristiti madrac samo za prvih 3-4 mjeseca, a zatim će gospodariti uobičajenom madracu. Znajući da je lako možete prodati, ne možete ni razmišljati o ovom trenutku.

Dob za upotrebu

Može se upotrijebiti čahura od samog trenutka rođenja dok dijete ne dosegne dob od 4 mjeseca, odnosno do trenutka kada dijete počinje naučiti prevaliti. Ugodni gnijezdo idealno je za prerane bebe, kao i za one s malom težinom. Posebno su važni komfor i praktičnost, koji je u stanju dati ovaj jedinstveni madrac.

Zahvaljujući pokretljivosti madraca, uvijek se može koristiti u krevetiću iu kolicima. Želeći spavati s djetetom u istom krevetu, roditelji više neće biti zabrinuti da će štetiti djetetu tijekom spavanja, jer ga brani pouzdano štite.

Opcije veličine bebe čahure

Prije kupnje bilo kojeg, čak i najpopularnijeg proizvoda, trebali biste pažljivo proučiti sva njegova obilježja. Nakon razjašnjavanja pitanja o kvaliteti i pouzdanosti, možete donijeti informirani izbor.

Danas su bebe čahure dostupne u tri veličine, ovisno o težini i dobi djeteta:

 1. Prva veličina madraca za bebe pogodna je za prerane bebe. Cocoons počinju koristiti već u bolnici. Oni su stvoreni kako bi pomogli malom organizmu da se prilagodi novom svijetu u svjetlijem obliku.
 2. Druga veličina namijenjena je bebama male težine do 2,7 kg. Tipično, ova težina je tipična za djecu koja su rođena prerano i u fazi dobivanja na težini. Također, bebe s malom težinom mogu se roditi tijekom višestruke trudnoće.
 3. Treća veličina uključuje upotrebu beba čahura do 4 mjeseca starosti. U tom slučaju, težina i visina djece ispunjavaju dobne standarde. Ovi madraci su prikladni za bebe rođene s težinom od 3 do 5 kg.

Cocoon modeli

Crveni dvorac Cocoonababy čahura madrac

Francuski znanstvenici razvili su jedinstveni madrac za novorođenčad koja gotovo da nema analogije. Crveni dvorac Cocoonababy je ergonomski dječji krevet koji se može koristiti od rođenja. Oblik gnijezda ponavlja položaj djeteta u maternici. Dijete se osjeća sigurno, ugodno i mirno. Zahvaljujući takvim dobroćudnim uvjetima, prilagođavanje svijetu oko nas događa se na mirniji način. Dimenzije: 69x40x19 cm.

Crveni dvorac Cocoonababy je potpuni krevet koji savršeno prati konture djetetovog tijela

 • Postojanje meke elastične površine.
 • Mala težina čini madrac vrlo pokretljivima.
 • Prema uputama, instalacija se provodi u vodoravnom položaju; mogu se postaviti u dječji krevet, na odrasloj postelji, u invalidskim kolicima.
 • Udobno i praktično mjesto bebe: glava i torzo su na istoj razini, malo podignute noge, brada pritisnuta na prsa.
 • Osigurajte da pojas osigurava mogućnost dodatnog učvršćivanja.
 • Prisutnost ograničenja koja vam omogućuje da odaberete duljinu ovisno o rastu djeteta. Ograničivač ne dopušta tijelu da puzi ili se naprotiv diže, ako dijete odgurne nogama.
 • Jastučnica se uklanja zbog ugrađenog zatvarača, no pričvršćivač je čvrsto skriven i stoga ne šteti maloj. Materijal za jastučnicu odabran je prirodno - to je pamučni pamuk Fleur de Coton.
 • Svi uklonjivi elementi (poklopac, pojas i jastučnica) mogu se prati u perilici rublja pomoću programa "Nježno pranje".

Pozitivna strana Cocoonababy modela:

 • mrvica leži gotovo u istom položaju kao u trbuhu moje majke;
 • nedostatak tjeskobe omogućava vam da poboljšate kvalitetu sna, i stoga njegovo trajanje se povećava, smanjuje grčenje mišića, smanjuje se gušenja;
 • lubanja je zaštićena od deformacije zbog svog jedinstvenog ergonomskog oblika;
Naslon za glavu Crvenog dvorca Cocoonababy osmišljen je tako da nježno podupire bebu glavu u optimalnom položaju.
 • pokret glave nije ograničen, dijete ga može lako pretvoriti u bilo kojem smjeru, omogućava vam da razvijete vizualne sposobnosti;
 • malo povišene noge pomažu krvi da cirkuliraju ispravno;
 • dječja ručka nisu skučena, što znači da im se lako može dirati lice: takva prilika doprinosi razvoju koordinacije.

Komplet uključuje:

Ukupni trošak: 11000-12000 rub.

Babynest madrac

Vrlo sličan model je švedski Babynest čahura. Glavni dio je od hladnoće pjene, za mekane strane izabran hollofiber, a za pokrivač - 100% pamuk. Ovaj madrac je savršen za uporabu u kolicima, u velikoj postelji i na stolu za mijenjanje. Mama ga može lako odvesti sa sobom na roditeljski krevet. Tako će mrvica uvijek biti tamo i mama se ne mora brinuti da bi ga slučajno mogla dodirnuti u snu. Čak možete skužiti sličan model vlastitim rukama.

Model ove tvrtke će se jednostavno prilagoditi dojenju, što je naročito pogodno noću. Mnoge žene doživljavaju bol zbog sjedećeg položaja, tako da će mogućnost hranjenja u ležećem položaju u ovom slučaju biti vrlo korisna. Madrac vam omogućuje jednostavno mijenjanje položaja djeteta. Mama neće biti teško pomaknuti ga na trbuh ili na bok.

Babynest madrac čahura nema anatomski oblik, ali njezine dimenzije omogućuju da se udobno gnijezdo malo više. Do 5-6 mjeseci beba može biti u njemu. Veličina se jednostavno regulira vrpcama. Veličina: 70x30 cm, veličina kreveta: 56x23 cm Sada na pitanje koliko ovaj model košta.

Cijena: 7000-8000 rub.

Kolijevka nosi Globex "Cocoon"

Zgodna čahura kombinira funkciju nošenja. Dakle, maleni nije samo pouzdano zaštićen i zamotan, već i njegovo transport je uvelike olakšano. Ugodna kolijevka ima ručke za nošenje, kao i remen za ramena. Odozgo je mrvica sigurno prekrivena poklopcem od tkanine s patentnim zatvaračem. Kolijevka je opremljena napa, tako da se često koristi za toplinu, stavljajući ga u kolica. Takva kolijevka će biti izvrstan pratitelj kada odete u kliniku ili kada putujete u transport. Novorođenče će biti pouzdano zaštićeno od višak očiju i stresa, što znači da će spavati slatko i mirno. Nosač je namijenjen djeci mase ne više od 7,7 kg. Dimenzije 67x30x30 cm.

Globex nosiljka je prikladna jer se može koristiti kao kućna čahura, kao i za prijevoz

 • moguće je postaviti kolijevku u bilo koji model kolica namijenjenog novorođenčadi;
 • udobna za bebu, praktična za majku;
 • dijete je zaštićeno od loših vremenskih uvjeta;
 • ručke i remen za ramena dostupni za prijevoz;
 • napa može biti otkvačena;
 • prisutnost krute baze omogućuje korištenje kolijevke za dojenčad.

Približan trošak: 2000 rubalja.

Omotnica i pelena

Omotnica-čahura - izvrsna opcija za pražnjenje zimi, a također ga vole koristiti za šetnju i stavljanje u kolica. Zahvaljujući merinovoj vuni, koja se često koristi u takvim omotima, stvara se mikroklima mrvica unutar omotnice. Dijete ne osjeća nikakvu hladnoću ili vrućinu. Cijena: od 2000 rubalja.

U prodaji danas postoji veliki izbor posebnih pelene za čavrljanje novorođenčadi. Posebna pelena za rezanje i prisutnost čička omogućuju vam da se za nekoliko sekundi presvucite.

U pelenama je džep u kojem su noge "skrivene", a na obje strane su "krila", pričvršćene čičakom (vidi također: što bi trebalo biti platno za pelene?). Sada će dijete biti toplo, ugodno i mirno. U dječjoj peleniji možete ga staviti na anatomski madrac na koji se može opustiti, ili staviti bebu u pelenu u toplijoj omotnici kako bi se osigurala dodatna toplina. Na prodaju možete naći pelene za djecu do 75 cm visine, što je obično kod djece u 6 mjeseci. Cijena: od 300 rubalja.

zaključak

Nakon što smo napravili analizu svih 5 modela, došli smo do zaključka da su svi vrlo različiti i izmišljeni su za ostvarivanje različitih ciljeva, što znači da svaki od razmatranih modela može biti u kući gdje se rodilo dijete. Madrac-čahura je nesumnjivo vrlo povoljno: može se staviti u dječji krevet, ako je potrebno, izvaditi za hranjenje. Svi ovi detalji vrlo su suptilno osmišljeni, što znači da je praktičnost ovdje osigurana ne samo za bebu, već i za majku.

Nosilj čahura je dobar kada morate ići na cestu ili u kliniku. Pelene pelene će biti prikladne za prvu polovicu beba života i pomoći će majci svaki dan. U jesensko-zimskom razdoblju topla čahura od čahure bila bi dobrodošla. Prirodno punilo od ovčje vune će dati toplinu i udobnost i neće dopustiti da se zamrzava čak iu teškim mrazima. Fotografije svih modela mogu se naći na Internetu.

Čahura za novorođenčad Cocoonababy

Dok čeka dijete, budući roditelji pokušavaju saznati više o stvarima koje će pomoći u njegovanju bebe u prvim mjesecima života. Jedna od tih stvari je madrac od čahura, a vođa među čahurama ovog tipa može se zvati Cocoonababy - madrac kojeg proizvodi francuska tvrtka Red Castle.

imenovanje

Cocoonababy madrac za čahuru dizajniran je za bebe od rođenja do 4 mjeseca i često se koristi s preuranjenom ili malom brojem težine. Poza dijete, boraveći u Cocoonababy, podsjeća intrauterinog - mrvica leži na leđima, njegove kralježnice i ramena blago zaobljeni, glava mu je malo podigao, položaj ruku omogućuje osobi na dodir ili zgrabite različite predmete. To doprinosi točnom psihomotornom razvoju bebe i opuštenijem stanju mrvica.

Malo povijesti

U jednom trenutku bebe koje su rođene prerano postavljene su u posebne "gnijezdo", pokušavajući osigurati bebu udobnost i sigurnost koju je mrvica osjetila u majčinom trbuhu. Međutim, takva "gnijezda" stvorena su na obrtničkom putu pa su se morali stalno prerađivati, a sam je uređaj nestabilan. U to vrijeme nije postojala takva jednostavna i jednostavna alternativa za uporabu u medicinskim ustanovama i kod kuće kao Cocoonababy.

Dugotrajna istraživanja i zapažanja medicinskog osoblja o razvoju novorođenčadi, posebice preranog djeteta, dovele su do stvaranja takvog čahura.

Cocoonababy madrac je rezultat rada francuskih kinesitherapeutists, osteopaths, perinatologije, i drugim stručnjacima kako bi osigurao nedonoščadi držanje i aktivnosti u blizini uvjetima boravka u maternici.

Danas se takve čahure nalaze u bolnicama za majčinstvo i dječjim bolnicama (u neonatološkim odjelima), a također se kupuju za kućnu upotrebu.

Stvarčice

Dječak u čahuri ove marke uvijek leži na leđima u samom položaju koje liječnici smatraju najsigurnijim u neonatalnom razdoblju. Korištenje madraca moguće je dnevno za aktivnu budnost i spavanje djeteta i noću.

Boravak u Cocoonababy pomaže:

 • Smanjite rizik od razvoja promjena u obliku lubanje (plagiocefalija).
 • Smanjite gastroezofagealni refluks i spriječite koliku bolest.
 • Smanjite mišićni ton.
 • Smanjite zapanjujuću reakciju novorođenčadi.
 • Poboljšati san, trajanje sna i njegovu kvalitetu.
 • Poticati razvoj općih motoričkih vještina i razvijati koordinaciju pokreta.
 • Prikladno je hraniti dijete.

Zasebno, zabilježimo prednost čahure iz Crvenog dvorca, kao mobilnost. Madrac je dovoljno lagan (teži samo 1 kg) i opremljen je poklopcem zatvarača, tako da ga majka može lako prenijeti oko stana ili ga prenijeti na drugo kućište. Osim toga, uz Cocoonababy se prodaju i kvalitetni pribor - rezervni pamučni listovi različitih boja i vreća za spavanje.

kontra

 • Korištenje takvog madraca je ograničeno, jer čim se beba pokuša prevrnuti, više se ne preporučuje da ga stavi u čahuru.
 • Mnoge majke kažu da su bebe koje leže u čahuri vruće. Ovo je značajan plus za bebe rođene djece, za pojam bebe, što je nedostatak.
 • Trošak madraca čahura je prilično visok. U prosjeku, takav proizvod se prodaje za 10 do 11 tisuća rubalja.

Malo tajne

 • Punilo za Cocoonababy dugo je i pažljivo razvijeno od strane liječnika. Pokušali su pronaći svoju dosljednost, gustoću i elastičnost, tako da se dijete osjećalo kao u majčinoj utrobi. Ovaj madrac čahura nije jako gusta, ali i nije baš meka. Međutim, to ne uključuje kugle koje ometaju kretanje djeteta, a također ne utječu na "pamćenje". Zahvaljujući elastičnoj podlozi i površini "primanja", mrvica se lako prilagođava novom životu u zračnom okolišu.
 • Veliki broj studija potvrdio je da su vitalni znakovi djeteta koji ostaju u Cocoonababyu blizu ideala. Korištenje Cocoon-madrac omogućuje ležerno proći mrvice proces prilagodbe na novo okruženje, ali i smanjuje rizik od posebno čest problem u djece s spavanje, probavu, mišićnog tonusa, formiranju skeleta.

veličina

Cocoonababy madrac dostupan je u tri različite veličine:

 • Veličina 1 proizvodi se koriste samo u medicinskim ustanovama. U takvoj se čahuri postavlja beba, prethodno nastanjena u inkubatoru. Upotreba ovog madraca za kućne ljubimce preporučuje se za bebe s težinom od 1200 g.
 • Veličina 2 modela također se koristi uglavnom u bolnicama umjesto tradicionalnog madraca. U takvim dječjim kockicama koje su odrasle od prve veličine. To može biti kao prerane mrvice težine od 2000 g i punoljetne bebe. Korištenje čahura druge veličine kod kuće moguće je samo za bebe koje su rođene prerano. Model je opremljen sigurnosnom mrežom.
 • Veličina 3 čahure kupiti za kućnu upotrebu. U takvoj čahuri može biti beba težine 2800 g. Također, modeli treće veličine ugrađeni su u medicinske ustanove za pregled ili cijepljenje dojenčadi u prvim mjesecima života. U čahuri te veličine liječnik može pregledati i novorođenče i dijete starije od 4 mjeseca, ali mrvica ne smije ostati bez nadzora u Cocoonababy.

Kako prilagoditi veličinu pod djetetom?

Nakon uklanjanja jastučnice iz čahure, stavite dijete na madrac na leđima. U tom slučaju, glava bebe mora biti smještena u blizini gornjeg suženog dijela proizvoda. Pogledajte ograničenje i, ako je potrebno, promijenite njegov položaj - trebao bi biti smješten odmah ispod dječjeg plijena kako bi se spriječilo klizanje djeteta. U tom položaju stopala mrvica bit će malo podignuta, a beba neće moći gurati s ruba madraca. Dalje, morate ukloniti dijete iz čahure i staviti jastuk na madrac.

Kako koristiti pojas?

Poseban pojas u Cocoonababy okružuje madrac i dijete, ne držeći pokrete djeteta, ali istodobno osigurava njegov položaj, time ohrabrujući roditelje.

Da biste stavili pojas na proizvod, trebate:

 • Rasporedite je oko čahure tako da je kratki dio (za guljenje djeteta) otvoren u vašem smjeru.
 • Spojite krajeve remena na madrac pomoću velcro.
 • Postavite dijete u čahuru i sastavite čičak kratke dijelove.
 • Pazite da je pojas ispravno smješten na tijelu djeteta, pozivajući se na sliku u uputama.

Savjeti za upotrebu

 • Proizvođač preporučuje nošenje takvog donjeg rublja za takvu čahuru. Kada se jastučnica stavlja na proizvod, vidjet ćete naziv marke pored dječjih stopala na dnu madraca. Nemojte prekrivati ​​čahura ručnikom ili drugim tkaninama, jer mogu utjecati na njezinu sklonost.
 • Kako dijete raste dovoljno brzo, položaj graničnika treba ponovo provjeriti s vremena na vrijeme i podesiti, pomicanjem prema dolje. U tom slučaju, dječja glava uvijek treba biti smještena blizu vrha madraca. Nakon nekog vremena beba će toliko rasti da će mu noge ići dalje od madraca. Ovo je normalno i ne ometa upotrebu čahure.
 • Zaustavljanje korištenja čahure ove marke trebalo bi biti iz prvih pokušaja djeteta da se prebaci na trbuščić. Tipično, takvi pokušaji počinju u dobi od 3-4 mjeseca.
 • Zapamtite da će dijete u takvoj čahuri biti toplije nego na redovitom madracu, stoga ne nosite dijete previše toplo. Ako ste zainteresirani za vreće za spavanje, možete kupiti kompletni model koji se nudi od proizvođača Cocoonababy - Cocobag.
 • Da bi stimulirala razvoj mrvica iznad kreveta u kojem je ugrađena čahura, možeš objesiti mobitel svijetlim igračkama. Istodobno, mobitel bi trebao biti suspendiran na razini dječjih stopala. Ako dijete obratite pažnju na izvor svjetlosti ili zvuka, promijenite položaj čahure tako da dijete ne stalno okreće glavu u jednom smjeru.

sigurnosni

 • Prilikom stavljanja Cocoonababy madraca u dječji krevetić, pazite da vrh proizvoda bude čvrsto prilagođen dječjem krevetu. Stranice kreveta moraju biti najmanje 20 cm iznad čahure.
 • Dijete bi trebalo leći u čahuru na leđima, a na licu ne bi smjeli biti nikakvi predmeti. Obrišite dijete s pokrivačem ili dekom nije potrebno.
 • Nemojte stavljati dijete u Cocoonababy ako primijetite da je neki dio proizvoda rastrgan, slomljen ili izgubljen.
 • Ne preporučuje se stavljanje čahure s djetetom u pleteni kolac, kolica ili nosiljku. Također ne možete staviti madrac na visoku površinu. Ako se čahura koristi izvan jaslica, najbolje je postaviti na pod s tepihom.

Cocoonababy uklonjiva jastučić i remen mogu se prati na stroju pri + 30 ° C. Za čišćenje poklopca s patentnim zatvaračem dopušteno je koristiti blagi deterdžent. U tom slučaju, uklanjanje čahure od ovog pokrova nije preporučljivo.

Trebam kupiti takvu čahuru, pogledajte video Tatjana Starikova.

majka dvoje djece s medicinskim obrazovanjem

Čahura za novorođenčad - za što je beba čahura korisna?

Život mlade majke, koji se brine za bebu, prilično je težak, ali postoje mnogi uređaji koji olakšavaju i udobnije dijete. Jedan od tih novih proizvoda je čahura za novorođenčad.

Što je čahura za novorođenčad?

Cocoonababy čahura za novorođenčad je mali madrac koji ponavlja anatomski oblik djeteta. Ima mekanu površinu, izradu je osjetljive tkanine za kožu, ima odgovarajuće krivulje na podnožju i ima zaštitne strane kako bi spriječio pad. Ovaj mali gnijezdo za dijete, u kojem je i mirno i udobno, kao u rukama svoje majke.

Cocoon Baby je razvio francuski pedijatar tijekom istraživanja na temu najprikladnijih uvjeta za njegu prerano rođene djece. Razvoj je bio tako uspješan da je odlučeno da se masovni proizvod dostupan za sve bebe, uključujući one rođene na vrijeme. Čahura za novorođenče prilagođava se djetetovom tijelu i reproducira uvjete slične majčinoj utrobi. To omogućava bebu da se opusti što je više moguće, da osjeća toplinu i mir.

Prednosti i nedostaci čahure za novorođenčad

Kad se malo čovjeka rodi, boji se neko vrijeme velikih otvorenih prostora. Bojao se slobodno pomicati ruke i noge. Da bi se ti strahovi na neki način smanjili, prije no što su novorođenčadi čvrsto omekšani, moderni pedijatri vjeruju da je štetno za bebe.

Međutim, ograničenje na slobodnom prostoru - siguran način zaštite psihu djeteta prvih mjeseci života dok on zna svoje tijelo i razvija prve osnovne pokreta ruke i noge (koje su ponekad još uvijek ga se bojali). Osjećate se sigurno i u mirnom stanju beba brzo uči svijet i razvija nove vještine. Djeca dobivaju prvo taktilno iskustvo i stupaju u komunikaciju.

Pregled beba beba za novorođenčad i njegovu tajnu (cocoonababy crveni dvorac)

Čahura za novorođenčad stvara točno one uvjete koji ne samo da najbolje štite svoj živčani sustav nego i pridonose skladnom razvoju beba u prvim mjesecima života.

Važno je da beba čahura ponavlja anatomski oblik djetetovog tijela, zadržavajući njegov prirodni položaj. Pedijatri savjetuju za prevenciju sindroma iznenadne smrti djeteta kako bi dijete spavalo na čvrstoj i ravnoj površini. No, fiziologija djeteta govori o drugom prikladnom položaju: u majčinom abdomenu fetus leži s zaobljenim leđima, a to ne šteti. Nakon rođenja, dijete se stavlja na čvrste i ravne površine, što ga uzrokuje da doživi tešku nelagodu.

Cocoon ima Cocoonababy ortopedske zavoje, koji također sprječavaju nagli sindrom smrti i zaštititi više krhku lubanju bebe od rizika bude ravna ili asimetrična. Dijete neće trebati jastuke, jer je glava lagano podignuta, što smanjuje regurgitaciju i mogućnost gušenja ako se to dogodi.

Pored već navedenih prednosti, dječji madraci imaju i druge prednosti:

 1. Fiziološki položaj djeteta smanjuje rizik od kolike. Obično, crijevni spazmi pate od bebe koje leže na čvrstim i ravnim površinama. U blago savijenom položaju dječji se želudac i crijeva osjećaju udobnije.
 2. Dječja čahura se može staviti u krevetić beba. Noge i ručice bebe neće se zaglaviti između prečaca, ako dijete spava u takvom madracu. Rizik ozljede se smanjuje na nulu.
 3. Meke i nježne prevlake učinit će da mrvice budu ugodne pa će se vjerojatno manje probuditi, što će ugoditi samo roditeljima.

Cocoon Baby za novorođenče ima određene nedostatke:

 1. Cijena. Iako čahura izgleda izravno, zapravo je složen i pažljivo osmišljen dizajn. Njegov razvoj je trajao nekoliko godina, tijekom kojih su testirani i odabrani tkanine i materijali. Rad se ne može ocijeniti niskim. Cijena originalnog francuskog učvršćenja danas je oko 9.000 rubalja, analogni ruski proizvod može se kupiti dvaput jeftiniji.
 2. Kratko vrijeme korištenja. Dijete će na madracu spavati samo 3-4 mjeseca, a onda će odrasti i bit će potrebno prebaciti se na obični dječji madrac. Međutim, čahure za novorođenče toliko su u zahtjevu da je moguće prodati čak i rabljeno učvršćenje.

U kojoj dobi se može koristiti čahura?

Cocoon za djecu može se koristiti od rođenja do četiri mjeseca, odnosno do razdoblja kada bebe prvi put nauče prebaciti. Posebno ugodan gnijezdo će imati koristi premature bebe ili bebe s malom težinom. On će stvoriti ugodno i sigurno okruženje za njih.

Čamac madraca za novorođenčad je lagan i pokretljiv, ne samo da se može postaviti bilo gdje u kući, već i postavljen u kolica tijekom šetnje. Za roditelje koji vole staviti dijete pokraj njega u krevetu, ali se boje da će mu slučajno naštetiti, gnijezda čahura je pravi trag jer će strane zaštititi dijete od svih ozljeda.

Još nekoliko riječi o madracu na crvenom dvorcu Cocoonababy

Francuski pedijatri stvorili su jedinstveni madrac. Cocoonababy Red Castle model je dječji krevet koji replicira prirodni položaj djeteta u maternici. Zato se dijete osjeća ugodno i zaštićeno u njoj. Sparing uvjeti pomažu maloj osobi da otkrije novi svijet bez straha. Standardne dimenzije madraca: 69x40x19 cm.

Značajke modela Crveni dvorac Cocoonababy:

 1. Mekani i elastični pokrivači.
 2. Mala težina proizvoda.
 3. Zgodan položaj u vodoravnom položaju bilo gdje, bilo gdje: u dječjem krevetiću ili na krevetu roditelja, kolicima i sl.
 4. Anatomski ispravan položaj djetetovog tijela: glava i torzo su na istoj razini, noge su malo podignute, brada je pritisnuta na prsima.
 5. Osigurajte da pojas drži dijete, eliminirajući mogućnost gubitka.
 6. Ograničivač vam omogućuje prilagodbu dužine madraca na rast djeteta. Također, ograničivač sprječava klizanje mrvica, uči ga da gura noge gore.
 7. Jastučnica se lako uklanja s madraca, jednostavno raspakirajte zatvarač. Sam jastučić izrađen je od 100% prirodnog pamuka.
 8. Svi uklonjivi elementi madraca mogu se prati u perilici rublja u osjetljivom načinu rada.

Koje prednosti ima CocoonaBaby Red Castle?

 1. Dijete je u istom položaju kao u majčinom trbuhu.
 2. Stvoreni uvjeti poboljšavaju kvalitetu djetetova sna, dijete se rjeđe budi, viličari i mišićni spazmi smanjuju.
 3. Ergonomski oblik čahure sprečava deformaciju lubanje.
 4. Dijete je slobodno pomaknuti glavu, što doprinosi razvoju.
 5. Lagano povišena pozicija nogu osigurava pravilnu cirkulaciju krvi.
 6. Ruke djeteta su u slobodnom položaju, on može dotaknuti sebe ili obližnje objekte, što poboljšava koordinaciju.

Cocoon za novorođenče Matello Cocon Baby

Članak: 167208

Proizvođač: Matello

Veličina: Širina x Dužina

 • opis
 • Značajke proizvoda
 • Recenzije

opis

Čahura za novorođenčad je ergonomski uređaj koji pomaže bebi da lako pomakne razdoblje prilagodbe svijetu. Preporuča se da ga koristite u prvim mjesecima nakon rođenja bebe (0 - 6 mjeseci), jer Cocon Baby stvara uvjete za dijete, slično intrauterini.

Dijete koje spava u čahuri osjeća sigurno, mirno i ugodno. Čahura je vrlo udobna i izrađena od mekih materijala. Ne drži kretnje novorođenčeta i uzima oblik njegovog tijela. Njegova udubljena površina glatko se savija, tako da dječja ramena i kralježnica uzimaju lagano zaobljen oblik.

Uključeno je i poseban pojas koji će osigurati bebu kada se vrti i pokušava prevrnuti.

Prednosti kokosa za novorođenče Cocon Baby:

 • smanjuje gastroezofagealni refluks;
 • smanjuje vjerojatnost povećanja tonusa mišića;
 • ograničavanje opasnosti od plagiocefalije "ravne glave";
 • smanjuje refleks od čekanja (Moro reflex);
 • potiče najbolji razvoj općih motoričkih sposobnosti, koordinaciju vizualnih motora;
 • dijete ima osjećaj smirenosti i ne osjeća strah od pada;
 • dijete može gledati naprijed i lako promijeniti položaj glave;
 • može se koristiti tijekom dana i noći do oko 6 mjeseci.

Čahura se sastoji od punila Sonno Matello (umjetni lateks) i odjevena je u pokrivač od vodonepropusne tkanine (pletiva s membranom).

Težina 1 kg. Čahura i jastučnica u skladu su sa sanitarnim i higijenskim standardima.

Koristite: u standardnoj veličini krevetića s dnom u donjem položaju i na svim ravnim, stabilnim površinama.

Važno: stvarna boja proizvoda može se razlikovati od prikazanih slika.

8 (904) 904-0543

Cocoonababy ™ - ergonomska čahura za spavanje i budnost

BESPLATNO ISPORUKE SVE O RUSIJI

Naručiti

Cocoonababy - za bolji početak života

Cocoonababy® - brigu o djeci

Zahvaljujući Cocoonababy® čahuri, dijete je u grupiranom, intrauterinskom položaju koji ga smiruje i osigurava gladak period prilagodbe u prvim mjesecima nakon rođenja. U Cocoonababy® dijete je uvijek na leđima - poza koju preporučuju liječnici. "Prikupljeni" položaj pomaže eliminirati mnoge nevolje koje mu često pridonose u prvim mjesecima života.

Prednosti korištenja Cocoonababy®

Stavite da dijete uzme čahuru:

 • poboljšava kvalitetu i količinu spavanja
 • uklanja nehotične iznenadne pokrete koji zastrašuju dijete
 • smanjuje rizik od gastroezofagealnog refluksa
 • smanjuje rizik od sindroma flat glave
 • pruža bolji razvoj motora
 • poboljšava kontakt između djeteta i njegove okoline

Tehničke informacije o korištenju

 • Za upotrebu od 2,8 kg do trenutka kada dijete, dok se u čahuri, počinje pokušavati prevrnuti ili promijeniti pozu (približno 4 mjeseca +),
 • Dimenzije (duljina x širina x visina) 69 x 40 x 19 cm
 • Težina: 0,9 kg
 • Njega: pranje perilica za gornji dio i sigurnosni pojas
 • Zabranjeno je koristiti u plitkom koljevku ili kolicima
 • Zadovoljava sigurnosne standarde
 • Jamstvo: 12 mjeseci

Naš portfelj

Sretni klijenti

Oni su donirali čahuru za novorođenče svojim prijateljima u klubu) Sada oni čuju toliko dobro od njih. Kažu da njihova Mishutka uživa u spavanju beba i nikad nije plakala (kad je bio u čahuri). deka) Što se tiče same trgovine, bio sam zadovoljan popustom kao jedan od prvih kupaca, kao i besplatnu dostavu u apartman :)

Egorova Anna, Nizhny Novgorod

Nagovorila sam muža da kupi čahuru bebe) vidio sam na instagramu - zainteresirala sam se) Zatim sam vidio plakat u Sormovskaya LCD # 20 kao omen :) Nazvao sam i naredio, doveo) Zatraženo da ostavim povratne informacije na mail u zamjenu za popust! Ja ću svima savjetovati) Štoviše, nadahnuo sam uvjerenje da su kontakti trgovine na službenom mjestu Red Castle. Nemojte požaliti i kupiti cocoonababy čahuru svojoj djeci!)

Obiteljski mahov, Nizhny Novgorod

Stupite u kontakt

Možete naručiti, konzultirati se s nama i odlučiti o izboru tako da nas nazovete na dolje navedeni broj, slanje e-pošte na našu e-mail adresu ili ispunjavanje obrasca za povratne informacije, nakon čega će se naš stručnjak kontaktirati uskoro! Jamčimo najbolje cijene za proizvode tvrtke Red Castle i Beaba diljem Rusije.

Cocoon for newborns Cocoonababy Crveni dvorac: upute i recenzije

Budući roditelji, u očekivanju djeteta, pokušavaju naučiti više o onim stvarima koje će im dodatno pomoći u njegovanju djeteta na početku svog života. Važno je napomenuti da je jedna od tih stvari smatrana madrac-čahura, a vođa među modelima ove vrste je Cocoonababy Crveni Dvorac.

Napredak ne prestaje, a ta ergonomska čahura izravni je dokaz toga. Koristi se u prvim mjesecima beba života, dopuštajući mu da se bezbolno prilagodi novom svijetu. Kada dijete leži u čahuri, njegovi osjećaji podsjećaju na one koje je već prije doživio, budući da su bili u majčinom trbuhu. Nalazi se na leđima, a noge su blago savijene i nalaze se odmah iznad tijela, ali u isto vrijeme tijelo i glava ostaju na općenitoj razini s bradom pritisnutim na prsa. U tom položaju beba može apsolutno smireno okrenuti glavu i gledati okolo. Važno je da je prijelaz između svjetova za dijete bezbolan i glatki.

imenovanje

Cocoon Red Castle Cocoonababy, čija se uputa za uporabu nalazi u ovom članku, namijenjena je bebama od rođenja do četverogodišnje dobi i često se koristi pri maloj težini ili prijevremenoj dječjoj dobi. Istodobno, kao što je gore spomenuto, poza mrvica je vrlo slična intrauterini. To pomaže njegovu vjerodostojnom razvoju psihomotora, kao i opuštenijoj državi.

Malo povijesti

Prije toga, bebe koje su rođene prije vremena propisane, postavljene su u male posebne "gnijezde", pokušavajući osigurati djetetu sigurnost i udobnost koju je osjećao u trbuhu majke. Ali takva "gnijezda" stvorena su na obrtničkom putu, stoga su se morali pročišćavati cijelo vrijeme, a sam uređaj je bio vrlo nestabilan. Tada još nije bilo takve jednostavne i jednostavne alternative za kućnu upotrebu i medicinske ustanove, kao čahura za novorođenče Cocoonababy Red Castle.

Dugoročna promatranja i istraživanja medicinskih radnika na razvoj bebe, uključujući prerane bebe, dovele su do stvaranja. Cocoonababy madrac objavljen je kao rezultat rada osteopata, kineziterapija, perinatologa i drugih stručnjaka iz Francuske kako bi se osiguralo da je prerano beba aktivna iu položaju koji je blizak uvjetima njegova bivanja u maternici. Trenutno, te čahure se nalaze u odjelima neonatologije u dječjim bolnicama i rodilištima, osim toga, kupljene su za kućnu upotrebu.

Stvarčice

Korištenje čahura (madraca) Crvenog dvorca Cocoonababy, dijete uvijek leži na leđima u točnom položaju koje liječnici smatraju najsigurnijim u vrijeme novorođenčeta. Njegova primjena je moguća za aktivnu budnost djeteta tijekom dana, kao i noću za spavanje.

Boravak u Cocoonababy Red Castle (za recenzije na njemu u nastavku) pomaže:

 • smanjiti pojavu kolike i spriječiti pojavu gastroezofagealnog refluksa;
 • smanjiti rizik od plagiocefalije (promjene u obliku lubanje);
 • smanjiti strah novorođenčadi;
 • smanjiti ton mišića;
 • razvijati koordinaciju pokreta i potaknuti razvoj motoričkih sposobnosti;
 • poboljšati san, istovremeno mijenjajući svoje trajanje i kvalitetu;
 • pogodno za hranjenje bebe.

Osim toga, treba razmotriti takvu prednost ove čahure kao i njegovu pokretljivost. Ovaj madrac je prilično lagan (samo 1 kilograma) i opremljen posebnim zatvaračem, tako da ga majka može lako nositi u cijelom stanu te ga prebaciti u drugu kuću. Uz to se prodaju i razni kvalitetni pribor - vreća za spavanje, rezervni listovi različitih boja od pamuka, udoban pokrov deka Cocoonababy.

kontra

Vrijeme primjene ovog madraca je ograničeno, jer nakon što se dijete počinje nastojati samostalno prevrnuti, više se ne preporučuje da ga stavi u čahuru. Većina mama kažu da bebe koje leže u čahuri mogu se zagrijati. Za mrvice koje su rođene prerano, to je značajan plus, dok je za full-term bebe - nedostatak. Cijena madraca čahura je prilično visoka. Takva roba prodaje se u prosjeku za 11 tisuća rubalja.

Malo tajne

Za Cocoonababy Crveni Dvorac, punilo je pažljivo i dugo vremena razvilo liječnike koji su pokušali pokupiti svoju elastičnost, gustoću i dosljednost, tako da se beba osjeća kao u majčinoj utrobi. Ova čahura nije jako gusta, nije baš meka. To ne uključuje kugle koje ometaju kretanje djeteta, osim toga, nema takozvani učinak pamćenja. Zbog površine "primanja" i elastične baze, mrvica se lako prilagođava novom životu u takvom zračnom okolišu.

Velika je istraživanja pokazala da dijete koje živi u Cocoonababy ima vitalne znakove blizu idealu. Korištenje madraca čahura omogućuje polagano prolazak kroz proces prilagodbe novoj sredini, štoviše, smanjuje rizik od osobito čestih problema kod djece s probavom, spavanjem, oblikovanjem kostiju i mišićnim tonovima.

veličina

Madrac za novorođenče Crveni dvorac Cocoonababy dostupan je u tri različite veličine:

 1. Veličina 1 se koristi isključivo u medicinskim ustanovama. Valja napomenuti da je u takvoj čahuri uvijek stavljena beba, koja je prethodno bila u couveuse. Upotreba ovog madraca je preporučljiva za bebe čija je težina od 1200 g.
 2. Veličina 2 se također koristi uglavnom u bolnicama umjesto klasičnog madraca. U ovoj čahuri stablo djeca koja su odrasla iz prve veličine. Može ostati u preranom mrvicama, čija je težina - od 2 kg, kao i full-term baby. Korištenje čahura te veličine kod kuće moguće je samo za bebe koje su rođene ranije nego što bi trebale biti. Ovaj model je također opremljen posebnim zaštitnim pojasom.
 3. Veličina 3 se kupuje za upotrebu kod kuće. U ovoj bebi se može vagati od 2,8 kg. Osim toga, modeli ove veličine ugrađeni su u različite medicinske ustanove za cijepljenje ili pregled dojenčadi u prvih mjeseci života. Liječnik u čahuri ove veličine lako može pregledati novorođenče, kao i dijete čije dob je duže od 4 mjeseca, iako se mrvica ne smije ostaviti bez nadzora u Cocoonababy.

Podešavanje veličine

Nakon uklanjanja jastučnice od čahure, stavite dijete na leđa na madracu. Glava bebe trebala bi se nalaziti blizu gornjeg sužavajućeg dijela ovog proizvoda. Obratite pozornost na ograničenje i promijenite njezin položaj ako je potrebno - to bi trebalo biti ispod dječjeg plijena kako bi se spriječilo klizanje dolje. U tom položaju dječja će se noge malo podići, a mrvica ne može gurnuti s ruba madraca. Zatim morate ukloniti dijete s madraca i staviti jastučnicu na čahuru Crvenog dvorca Cocoonababy.

Koristite pojas

Remen u Cocoonababy Red Castle okružuje dijete i madrac, a ne ometaju kretnje mrvica, iako pouzdano osigurava svoj položaj, smirujući roditelje.

Da bi se na proizvodu nosio pojas, morate:

 • spojite krajeve pojasa na madrac pomoću velcro;
 • postavite je oko čahure tako da je kratki dio namijenjen za okruženje bebe otvoren za vas;
 • pobrinite se da je pojas na tijelu djeteta pravilno postavljen, pozivajući se na sliku u uputama;
 • stavite dijete u čahuru i držite ga kratkim dijelovima letkom.

preporuke

Proizvođač savjetuje da stavite Cocoonababy Red Castle čahuru samo donje rublje dizajniran posebno za njega. Ako se jastučnica nosi izravno na proizvodu, možete pogledati marku u blizini dječjih stopala pri dnu proizvoda. Ne morate pokriti čahuru ručnikom ili drugim tkaninama, jer mogu negativno utjecati na razinu svoje sklonosti.

Kako dijete raste vrlo brzo, položaj graničnika treba periodično ponovno provjeravati i ispraviti, lagano pomicanjem prema dolje. Glava beba uvijek treba biti smještena blizu vrha madraca. Nakon nekog vremena dijete će odrasti tako da će mu noge već izaći iz madraca. Ovo je apsolutno normalno i ne ometa upotrebu čahure.

Da biste prestali upotrebljavati proizvod ove marke, trebate od prvog pokušaja djeteta da se prebaci na trbuščić. Uglavnom mrvice počinju takvi pokušaji za 3-4 mjeseca.

Treba imati na umu da će u takvoj čahuri djeteta biti mnogo toplija nego na jednostavnom madracu, zato ga nemojte previše zagrijati. Ako ste zainteresirani za posebne vreće za spavanje, kupite model kompatibilan s čahura koju nudi proizvođač.

Da bi stimulirala razvoj djeteta iznad krevetića, gdje je ugrađena čahura, možete spustiti mobitel s raznim šarenim igračkama. Mobilni uređaj treba biti obješen na području dječjih stopala. Ako beba okrenete pozornost na zvuk ili izvor svjetlosti, promijenite položaj čahure tako da ne stalno okreće glavu u jednom ili drugom smjeru.

sigurnosni

Treba napomenuti da prilikom instalacije čahure Cocoonababy Crvenog dvorca (vidjet ćete recenzije o njemu u članku u nastavku) u krevetiću bebe, pobrinite se da vrh ovog proizvoda bude dovoljno udoban za krevetić. Njegove strane moraju biti najmanje 20 centimetara iznad čahure.

Dijete bi trebalo leći na leđima u čahuri, a oko nje bi trebalo biti nikakvih predmeta. Dijete ne bi trebalo biti prekriven pokrivačem ili sagom. Ne morate stajati bebu u Cocoonababy u slučaju da ste vidjeli da je neki dio ovog proizvoda izgubljen, slomljen ili rastrgan.

Nemojte stavljati čahuru s djetetom u pleteni kolica, kolijevka ili kolijevka za automobil. Osim toga, ne možete staviti madrac na visoku površinu. U slučaju da se čahura koristi izvan jaslica, preporučljivo je postaviti na pod prekriven tepihom.

Crveni dvorac na krevetu (Cocoonababy čahura) u svom setu ima pojas i uklonjivu jastučnicu. Mogu ih se prati u automatskom pisaćem stroju na +30 ° C. Istodobno je za obradu pokrova dopušteno koristiti blagi deterdžent. Uklanjanje čahure od ovog poklopca nije preporučljivo.

Recenzije

Čitajući recenzije mladih mumija o korištenju ove čahure, može se primijetiti da su mnogi od njih u početku bili zabrinuti zbog visoke cijene ovog proizvoda. Neke su žene najprije kupile sličan, ali jeftiniji model, ali, razočarani, još uvijek su se odlučili za Cocoonababy. Među mama koji su kupili ovaj madrac, većina je zadovoljna ovom kupnjom. Neke žene vjeruju da je ova čahura još jedan komercijalni potez koji ne zaslužuje njihovu pozornost. Istodobno, ako skrenemo pažnju na recenzije onih koji su ga stekli, čini se da vrijedi njegov novac, jer nismo mogli pronaći negativna mišljenja o njemu među svojim potrošačima.