Cocoon Baby za novorođenče

Bol

Gestacijsko razdoblje je prilika za roditelje da se psihički pripreme za pojavu djeteta. Oni također mogu koristiti 9 mjeseci kako bi saznali o svojoj skrbi. Nedavno je prodaja bila udobna i prikladna beba čahura za novorođenčad. Ovo je poseban madrac koji je zasigurno privlačan svakom djetetu. Danas je lider u prodaji u svim zemljama modernog svijeta. Njegova proizvodnja je angažirana u tvrtki Red Castle, koji se nalazi u Francuskoj.

Za pravilnu njegu novorođenčadi morat će kupiti veliki broj robe. Zahvaljujući njima, mama će moći znatno pojednostaviti taj proces. U tu se svrhu aktivno koriste stolice za hranjenje, nošenje i transport. Cocoon-baby također se sigurno pripisuje ovoj grupi proizvoda. Preporuča se da ga upotrijebite prije dostizanja mrvljenih četri mjeseca. Madraci su posebno dizajnirani za prerane bebe manje od tri kilograma.

Ovaj razvoj neonatologa usmjerio je na smanjenje neurološkog i psihološkog opterećenja djeteta. Cocoon-baby stvara prave uvjete za daljnji rast i razvoj. Pri odabiru, potrebno je uzeti u obzir težinu i dob djeteta. Uvjeti su gotovo identični onima stvorenim u majčinom trbuhu.

Svrha i opseg

Madrac je posebno izrađen za bebe do 4 mjeseca. Morat će ga koristiti za obrazovanje djece prerano rođene. Neonatolozi preporučuju kupnju proizvoda za mrvice koje su rođene s malom težinom. Madrac sugerira da će dijete uvijek biti licem prema gore. Istodobno u svojoj strukturi postoje posebni udubljenja za kralježnicu i ramena. Osim toga, proizvođači su malo podigli glavu. Zahvaljujući tome, mrvica može slobodno uzeti ručke i dovesti razne predmete u usta. Cocoon Baby stvara idealne uvjete ne samo u anatomskim uvjetima. U njemu je mrvica zaštićena, tako manje zločesta i plačući.

Povijest izuma

U ranim godinama, posebne gnijezde izrađene su za djecu s malom težinom. U njima se bebe osjećaju ugodno i sigurno. To su uvjeti koji se stvaraju unutar trbuha mame. Prije toga, svi takvi kreveti su šavali žene sami, pa su zahtijevali redovito uvođenje izmjena. Njihov nedostatak također leži u nestabilnosti. Cocoonababy - tvornički madrac, koji se široko koristi u bolnicama i kućnim okruženjima. Ova jednostavna i jednostavna alternativa je zajamčena da privlači svako novorođeno dijete.

Stvaranje takvog madraca odlučili su medicinski radnici. Trebalo im je više od jedne godine da detaljno promatraju ponašanje i reakciju malenih. Prije svega, izum je bio usmjeren na stvaranje ugodnog okruženja za prerane bebe.

Na stvaranju beba-beba radio je ne samo pedijatri. Također su pridonijeli kineziterapiji, osteopati, psiholozi i drugi stručnjaci. Njihov zajednički rad omogućio je stvaranje madraca. Djetetu pruža najudobniji položaj koji u potpunosti odgovara maternici. Danas postoji izum u svakoj bolnici i rodilištu. Po želji roditelji mogu kupiti i za kućnu upotrebu.

Prednosti modela

Zahvaljujući bebu, mama može lako postaviti dijete u siguran položaj. Madrac je dopušten za korištenje u dan i noćno vrijeme. Liječnici kažu da je također prikladno za dijete da ostane budno na takvom položaju, stoga se ne preporučuje izvući dijete iz nje.

Izum ima opsežan popis prednosti:

 • Smanjuje vjerojatnost negativnog utjecaja na lubanju, što može dovesti do njegove deformacije.
 • Studije su potvrdile da čahura sprječava razvoj probavnih problema. Zato dijete u crijevima ne akumulira plinove.
 • Uklanjanje mišićnog tonusa.
 • Dijete se ne boji i uvijek se osjeća ugodno.
 • Normalizacija rada ostatka. Pozitivan utjecaj također je na dubini i trajanju sna.
 • Označeno poboljšanje motoričke funkcije. Takva djeca naučiti sjesti i hodati brže.
 • Mommies slave praktičnost hranjenja.

Cocoon ima visok stupanj mobilnosti. Njegova težina je fiksna na razini od samo jednog kilograma. Poklopac s patentnim zatvaračem nosi se na vrhu, tako da je lako prati. Čahura se može prevoziti oko stana, preuzeti u automobilu i drugim putovanjima. Jednako je važna i kvaliteta pribora. Komplet sadrži dvije kompletne dodatne opreme za spavanje.

Nažalost, nije moguće predvidjeti sve nijanse. Zbog toga je beba za bebu obilježena nekoliko nedostataka:

 • Materijal će biti potreban za kratko vrijeme. Ne može se koristiti ako dijete već zna kako se prevrtati.
 • Ležajni položaj nije uvijek najudobniji. U vrućoj sezoni dijete može doživjeti tešku nelagodu. Ova prednost je samo za prerane bebe. Inače, može se sigurno svrstati među nedostatke.
 • Trošak proizvoda ne čini se pristupačnim za svaku obitelj. Danas je u rasponu od 10 do 11 tisuća rubalja.

Dodatni parametri proizvoda

Tijekom proizvodnje čahure radio je velik broj liječnika. Također su pozornost posvetili dosljednosti, elastičnosti i gustoći. Zbog toga je dijete u njemu što udobnije. Nije mekan, ali dovoljno gust za kvalitetno održavanje kralježnice. Punilo ne koristi kuglice koje imaju učinak pamćenja, ali ne dopuštaju slobodno kretanje. Površina je elastična, pa brzo vraća svoj bivši oblik u zraku.

Provela je brojna istraživanja djeteta u vrijeme svog boravka u čahuri. Njegovi vitalni znakovi bili su što bliži idealu. Beba je brzo prošla proces prilagodbe u novom okruženju. Zahvaljujući madracu moguće je smanjiti vjerojatnost pojave problema sa spavanjem i probavom. Pozitivan učinak je također zabilježen na tonusu mišića i stvaranju kostiju.

Odabir veličine značajke

Do danas, proizvod se nudi u tri inačice. Izbor jednog od njih ovisi o težini i dobi djeteta.

Prvi broj beba čahura kupuje se samo za zdravstvene ustanove. U njemu je mrvice prebačeno s nape. Ovaj madrac je pogodan za dijete mase do 1,2 kilograma.

Druga soba se također koristi u rodilištima kao madrac. Preporučljivo je primijeniti u slučaju da je prethodna verzija već postala premala. Najčešće se koristi za prerane bebe koje teže do 2 kilograma. Može se smjestiti i bebe s punim radnim vremenom. Za kućnu upotrebu takve bebe bebe, preporučljivo je kupiti samo ako vam je potrebna njega za prerano dijete. Preporučuje se poseban pojas kao dodatna sigurnosna mreža.

Za kućnu upotrebu najčešće kupuju treću veličinu. Dijete čije se težine do 2,8 kilograma osjeća ugodno u njemu. Također, takvi modeli mogu se naći u bolnici. Koristili su se za provođenje pregleda djece kod pedijatra. Bit će u mogućnosti udobno organizirati čak i dijete starije od četiri mjeseca. Međutim, roditelji ne smiju zaboraviti da se u čahuri ne smije ostaviti bez nadzora.

Da biste napravili pravi izbor proizvoda, trebali biste staviti dijete u nju bez jastučića. Obratite pozornost da li glava mrvica u posebnom utoru u gornjem dijelu madraca. Umjesto suženja trebao bi biti udoban za vrat. Jednako je važno i položaj graničnika. Trebala bi biti izravno ispod mrvica stražnjice. To će ga spriječiti da padne dolje. Dijete neće biti u stanju gurati nogama i, kao rezultat toga, pasti. Tek nakon toga dopušteno je staviti jastuk na proizvod.

Remen za fiksiranje položaja tijela

Pomoću sigurnosnog pojasa moguće je spriječiti nepotrebno kretanje malenih, što može izazvati pad. Alat se također koristi za osnaživanje roditelja. Da biste osigurali pojas, morate izvršiti sljedeće postupke:

 • Remen je postavljen na takav način da je njegov kratki pojas otvoren prema roditeljima.
 • Da biste povezali pojedine dijelove, preporučljivo je koristiti ljepljivi dio.
 • Nakon završetka svih manipulacija, preporučujemo da se pozovete na sliku koja je sadržana u uputama za proizvod.

Kako koristiti čahuru?

Dopušteno je stavljati samo posteljinu koja je izvorno namijenjena ovom proizvodu na vrhu madraca. Ako je jastučnica bila pravilno nosjena, naziv marke trebao bi se pojaviti na dnu, izravno ispod mrvica stopala. Proizvođač upozorava da čahura ne smije stavljati ručnike niti druge tkanine koje nisu posebno dizajnirane za njega. Inače, oni mogu promijeniti kut nagiba za gore.

Položaj graničnika mora se prilagoditi kad dijete raste. Da biste to učinili, postupno se smanjuje. Roditelji ne smiju zaboraviti da glava mrvica mora biti smještena izravno na samom vrhu madraca. Neće se moći nastaviti iskorištavati u slučaju da mrvice mrvica više ne mogu stati u usjek.

U svakom slučaju, beba će se morati napustiti u dobi od tri do četiri mjeseca. U tom se razdoblju mrvica počinje samostalno kotrljati na trbuhu.

Na mrvicama madraca ne bi trebalo biti vruće. On ima dodatnu sposobnost zagrijavanja, tako da se bebi ne preporučuje trošenje previše toplo. Proizvođač svojim kupcima nudi univerzalnu vreću za spavanje, koja također može biti dodatno kupljena u čahuri.

Kako bi stimulirala mentalni razvoj iznad madraca, beba je preporučila da objesi mobitel. Trebao bi biti svijetle, ali ne i prividne igračke. Psiholozi preporučuju da ga stavite u područje nogu. U tom slučaju dijete će sigurno paziti na mjesto gdje dolazi zvuk ili svjetlost. Položaj čahure treba promijeniti. U tom slučaju, dijete neće okrenuti glavu cijelo vrijeme u jednom smjeru.

Osnovna sigurnosna pravila

Roditelji trebaju stalno brinuti i brinuti se za bebom. Samo u ovom slučaju moguće je izbjeći ozbiljne ozljede i štetu. Kada koristite Cocoonababy, trebali biste slijediti neka jednostavna pravila:

 • Madrac se može staviti izravno u dječji krevetić. Nakon takve instalacije, pazite da je dovoljno čvrsto na površini. Osim toga treba napomenuti da visina kreveta mora biti visina od najmanje 20 centimetara od čahure.
 • Moguće je ležati na proizvodu samo s naglaskom na leđa mišića. Ispred lica nije dopušteno imati mobilne ili druge igračke. Roditelji također ne bi trebali tražiti daljnje izoliranje.
 • Proizvod se koristi uz puno zdravlje i performanse. Trebalo bi ga odbaciti ako postoje razderani dijelovi ili praskavi.
 • Proizvođač kategorizirano ne preporučuje kombiniranje čahure s kolicima, nošenjem ili kolijevkom. Nije dopušteno staviti madrac na preveliku visinu. Ako ga namjeravate koristiti izvan kreveta, najbolje je staviti proizvod na pod. Međutim, treba osigurati da je to bio tepih.

Svi roditelji moraju se pridržavati ovih pravila, jer samo u tom slučaju mogu biti potpuno sigurni u sigurnost bebe.

Na madracu treba odvojeno nositi jastučnicu i remen. Treba ih redovito oprati pomoću postavke od 30 stupnjeva. Ako je zagađenje jaka, dopušteno je da se njime liječi blagim deterdžentom. Nemojte zaboraviti da prije svih manipulacija trebate izravno nabaviti čahuru od poklopca.

Standardni komplet Cocoonababy također uključuje ograničivač. Zahvaljujući njemu, veličina proizvoda može se povećati dok dijete raste. Glavni materijal za pokrivač je 100% pamuk. Za dodatnu fiksiranost, svaki put koristite sigurnosni pojas. Udoban rad može se postići kroz par međusobno zamjenjivih poklopaca. Danas su predstavljeni u širokom rasponu boja i tekstura. Roditeljima je zajamčeno da mogu izabrati najprikladniju opciju za sebe.

Zašto trebate gnijezdo čahura za novorođenčad?

Cocoon gnijezdo za novorođenče - koristan gadget za mame i tate, koji se pojavio relativno nedavno na tržištu dječjih proizvoda. U ovom članku ću vam reći što je to, što je korisno i zašto je to potrebno. Također ću podijeliti s vama fotografiju slatkih gnijezda Sofutu Babynest.

Što je gnijezdo čahura za novorođenčad

U početku, gnijezda čahura bila je namijenjena za prerane bebe. Njegova je ideja stvoriti ugodan prostor i ispravno pozicioniranje novorođenčeta. Položaj djeteta unutar čahure vrlo je sličan položaju embrija u majčinom trbuhu. Stoga je manje osjetljiva na stres, osjeća se najviše zaštićeno i ugodno.

Kao što se ispostavilo, tako jednostavna na prvi pogled konstrukcija je vrlo korisna za običnu djecu. Uostalom, svi novorođenčadi doživljavaju nevjerojatan stres kada su rođeni. I komorni prostor stvoren od čahure pomaže da se mrvice bolje prilagode u golemom i nepoznatom svijetu.

Gnijezdo čahura za novorođenčad sastoji se od madraca oko kojeg se nalaze strane. Kao madrac koristi se mekan hipoalergenski materijal (na primjer, pjenasta guma). Strane, visine oko 15 cm, pune su mekog holofibera. Ovo je vrlo lagani materijal koji diše i koji dobro drži oblik i ne nakuplja vlagu. Da bi se stvorio "grljenje" učinak, strane su izdvajali zajedno s čavlima ili prekrasnim lukom. Svi korišteni materijali su ekološki prihvatljivi i sigurni, široko se koriste u proizvodnji madraca za djecu i ortopedskih proizvoda. Što se tiče komponente tkanine, onda je, u pravilu, 100% pamuk u ugodnim mutiranim tonovima.

Veličina kreveta u gnijezdi 62 cm - najsvestraniji. Pogodno za upotrebu od rođenja do bebe i do 5-6 mjeseci. Stranice, ako je potrebno, mogu se otpuštati ili otopiti. Tako će takva čahura "rasti" sa svojim djetetom. Također, zahvaljujući vezama, vrlo je jednostavno i jednostavno promijeniti bebu pelenicu, gotovo bez da ga uznemirava.

Što je korisno čokoladno novorođenče?

Jedna od najvažnijih i najkorisnijih funkcija je naravno stvaranje udobnog ograničenog prostora. Bebe se osjećaju ugodno i zaštićene u njima, kao što majke imaju u trbuhu. Ovo ima vrlo blagotvoran učinak na bebu i njegovo trajanje. Kad se zaprepasti u snu ili se probudite, beba se neće bojati, jer odmah osjeća podršku, zaštitu i toplinu.

Dovoljno kompaktan gnijezdo čahura može se koristiti bilo gdje: u krevetiću, kolica, na stoliću za presvlačenje. Može se staviti na veliki roditeljski krevet, stvarajući tako posebno mjesto za spavanje za novorođenče. Držeći strane, možete smiriti dječaka laganim zavijem. A kad spava, premjesti se u krevet ili neku drugu sobu, bez da ometa osjetljivi san spavanja.

Prijevozna gnijezda čahura za novorođenče prikladna je za vas. Bit će jednostavno nezamjenjivo ako idete posjetiti, na primjer, vašoj baki. Čak i na novom mjestu dijete će mirno i udobno spavati u poznatoj atmosferi. A ako idete na izlet ili na prirodu, čahura je također vrlo korisna za vas. To će pružiti čisto i sigurno mjesto za igranje i spavanje bebe, gdje god bio.

Ako ćete vježbati dijeljenje spavanja s djetetom, gnijezdo čahura bit će vrlo, vrlo korisno. Visoke i elastične strane ograničit će dječje puške i neće mu omogućiti da se rotiraju pod njegovim roditeljima. Stoga s njim možete sigurno uzeti novorođenče u krevet, ne briniteći se da ćete ga u snu mučiti. No, mama se ne mora svakodnevno hraniti noću.

Ergonomski oblik čahure omogućuje pozicioniranje novorođenčadi na jednoj i drugoj strani radi praktičnosti i sigurnosti mrvica. Doista, nakon što je dijete jede, preporuča se da ga položite na svoju stranu tako da se ne guši tijekom regurgitacije. A kad novorođenče diže i počinje samouvjereno držati glavu, gnijezdo se može koristiti za stavljanje na trbuh. Kada se ova strana koristi kao valjak ispod dojke i nalazi se ispod pazuha.

Da sumiramo

Gnijezdo čahura ima puno zasluga, od kojih je najvažnije pomoći bebu prilagoditi se golemom i nepoznatom svijetu. U njemu beba će se osjećati sigurno i udobno, mirno spavati u svakoj situaciji. Dakako, gnijezdo čahura nije najbitnije. Ali njegove prednosti za novorođenčad i roditelje teško se mogu precijeniti. Dakle, ako postoji takva prilika, savjetujem vam da svakako kupite ovu super korisnu stavku!

Čahura za novorođenčad

Moderno tržište za dječje proizvode nudi mnoge uređaje koji roditeljima olakšavaju brigu o novorođenčadi. Jedna od korisnih dobara je čahura, u kojoj su mrvice položene ili omotane u prvim mjesecima nakon rođenja.

sudbina

Najčešće, čahura se kupuje za prerano novorođenče s nedostatkom težine. Također se koriste za putovanje s bebom (nošenje beba u rukama i prijevoz u prijevozu) i za hranjenje malenih.

Kupnja takvih beba čahura je zainteresirana za prve mjesece beba života, jer su dizajnirani za dobi 0-4 mjeseci.

Zašto se zove gnijezda čahura?

Ovo ime povezano je s posebnim anatomskim oblikom čahure, potpuno ponavljajući zavoje djetetovog tijela. Boravak u ovom "gnijezdu" daje djetetu osjećaj mira i sigurnosti. To pomaže bebu da se lakše prilagodi životu izvan abdomena moje majke.

Cocoon za dojenčad ranog doba predstavljaju takve vrste:

 • Madrac. Najčešći je Cocoonababy, koji se proizvodi u Francuskoj. Ovaj madrac čahura dizajniran je posebno za bebe u prva četiri mjeseca života i, ovisno o težini djeteta, prikazuje se u 3 veličine. Za proizvodnju se koristi poliamid i poliuretan, a proizvod je prekriven bijelom pamučnom jastučnicom na vrhu. Teži 1 kilogramu, duljina 69 cm, visina takvog madraca je 19 cm, a širina 40 cm.
 • Omotnica. Ova je opcija vrlo udobna i topla, pa se često kupuje za hladnu sezonu. Dijete može ostati u njemu kod kuće na hladnom vremenu, otpustiti iz rodilišta ili hodati u invalidskim kolicima. Izvana, ova čahura nalikuje omotnici. Za šivanje upotrijebite vunu, krzno, runu i druge materijale. Proizvod je zalijepljen ili pomoću gumba.
 • Nošenje. Ova se opcija koristi samo u svrhu nošenja novorođenčeta. Prijevoznici se često prodaju u kompletnom kolu kolica, izdržavaju težinu djeteta do 8 kg i mogu se koristiti do 10 mjeseci. Opremljen je izdržljivim, udobnim ručkama i krutim podlogama, PVC je za proizvodnju, proizvod težak 1300 g.
 • Pelena. To je pamuk velcro. Takve su pelene dizajnirane za različite dobi i visine beba.

Najbolje dječje čahure za novorođenčad: odabiremo udoban krevet za malu djecu

Izgled malog djeteta je nova i vrlo ugodna pozornica u životu svake obitelji. Pripremajući se za rođenje djeteta, roditelji pažljivo proučavaju sve što može biti korisno za njegu bebe i nastoje stvoriti maksimalnu udobnost za njega.

Jedan od važnih trenutaka u organizaciji života novorođenčeta je izbor kreveta. Različite robne marke proizvode mnogo različitih varijacija kreveta i bouncers za spavanje. Među raznolikosti postoje klasični kreveti, kolijevci za bebe, mali kolijevci i postignuće posljednjih godina - kolijevka za novorođenčad.

imenovanje

Cocoon obećava stvaranje osjećaja coziness i comfort za dijete od prvih dana života, omekšati prilagodbu u novom prostoru. U samom se smislu naziv uređaja - "čahura" u potpunosti karakterizira proizvodom, jasno je da će dijete biti što udobnije u njemu, kao što majka ima u trbuhu. Cocoon će omogućiti djetetu da se osjeća potpuno sigurno i da se ne boji velikog prostora na koji se beba tek počinje koristiti.

Možete koristiti čahuru od prvog dana beba života i do 4 mjeseca. Madrac je prilično mekan prema dodiru. Ne ograničava kretanje mrvica i potpuno ponavlja oblik njegova tijela. Dijete koje spava u čahuri osjeća se udobno, mirno i sigurno.

Čahura se može nazvati uistinu jedinstvenim izumom. Pomaže bebi da spava u grupiranom položaju s lagano savijenom kralježnicom. Ova pozicija je vrlo pogodna za dijete. Dakle, mrvica može mirno dodirnuti sebe, lice. Anatomski položaj u kojem dijete živi uz pomoć čahure pruža manje bolne senzacije tijekom kolike i smanjuje nelagodu.

Prisutnost povećanog mišićnog tonusa u mrvicama često negativno utječe na njegov psihološki i fizički razvoj. Krevet pomaže u izbjegavanju pojave tonova zbog ergonomije.

Također je važno da je čahura dizajnirana za prerane bebe težine do 3 kg. Uređaj se može staviti u glavni krevet, pa čak i kolijevku kolica. U bolnici će postati neophodna, gdje će mama i beba morati provesti neko vrijeme.

Preporučujemo da pogledate videozapis o imenovanju čahure za novorođenčad:

Malo povijesti

Kinesiterapist, specijalist specijalnih fizioterapeutskih tehnika u liječenju mišićno-koštanog sustava - Daniel Suldiuksi i njegov tim neonatologa, razvili su uređaj za 10 godina, koji sada nosi naziv "Cocoon". Cilj stručnjaka bio je stvoriti anatomski oblik pozicioner sposoban "pamtiti" oblik djeteta tijelo, pružajući ga s prethodno poznatom okruženju, što je prilagodba na vanjske okoline glatka, pomaže da se omekša stanje stresa stanje nakon rođenja.

Na prodaju, čahura se pojavila 2008. godine, a od tada samo dobiva popularnost među liječnicima i roditeljima diljem svijeta. Madrac je postao neophodan asistent ne samo za mame i tate, nego i za liječnike, jer koristi se u nekim klinikama za novorođenčad.

Veličina stolnog kreveta

Postoji nekoliko veličina kolijevke - čahura za djecu:

U Francuskoj se ležajna čahura koristi u više od 100 domova za majčinstvo. U Rusiji su takvi kreveti već uspješno korišteni u Moskvi i moskovskoj četvrti, Habarovsk, Khanty-Mansiysk i drugim gradovima.

Top 5 najboljih modela

Moderno tržište nudi veliki broj različitih modifikacija pozicionera. Svaka ima svoje prednosti i značajke, ali glavni zadatak kvalitetne čahure je poticanje djeteta emocijama i stvaranje fiziološke udobnosti u prvim mjesecima života. Možete odabrati najpopularnije i najpopularnije.

RedCastle Cocoonababy

Napravio je krevet u Francuskoj, a težina je samo 1 kg. Čahura je napravljena od posebnog materijala koji, zbog elastičnosti, stvara senzacije koje dijete osjeća u maternici.

Sam madrac izrađen je od visokokvalitetne pjenaste pjene od 100%, list je izrađen od pamuka, kao i zaštitni pojas od pamučne i poliesterske vune. Visina čahure je 19 cm, a duljina 69 cm.

 • podsjeća na stanje fetusa u djece;
 • smanjuje rizik od straha od velikog prostora;
 • smanjuje rizik od povećanog tonusa;
 • smanjuje nelagodu iz crijevne kolike;
 • pogodno za prerane bebe;
 • minimizira rizik od plagiocefalije (ravna glava);
 • osigurava uravnotežen razvoj djeteta u prvim mjesecima života.

Minus: visoka cijena. Prosječna cijena: 11.000 rubalja.

Preporučujemo gledanje videozapisa Cocoonababy Cocoon iz RedCastlea:

Farla beba ljuska

Cocoon je izrađen pomoću tehnologije supernove u Rusiji, proizvodni pogoni nalaze se u St. Petersburgu. Visina kolijevke je 19 cm, duljina 69 cm, a širina 40 cm.

Proizvod se temelji na pjenastoj pjeni, koja omogućuje "pamćenje" oblika djetetovog tijela. Dovršeno je s odstranjivim vodootpornim pamučnim jastucima, velcro valjkom za regulaciju veličine, zatezačem pojasa i posebnom vrećicom za transport proizvoda.

 • uporaba supernova materijala;
 • MemoryFoam sustav omogućava pamćenje oblika tijela;
 • produljuje prenatalne senzacije bebe, pozitivno utječu na prilagodbu vanjskom svijetu;
 • smanjuje grčeve i bolove od crijevne kolike;
 • smanjuje refleks nehotičnih treskanja;
 • smanjuje rizik od deformacije lubanje.

Cons: Prema roditeljima koji su se odlučili za Farla baby Shell, kontra nisu pronađeni. Prosječna cijena: 6 500 rubalja.

Kolijevka "Zevushka"

Proizvod je izrađen u Rusiji od fleksibilne poliuretanske pjene (PUF). Anatomska čahura ima nestandardne dimenzije: dužine 70 cm, širine 43 cm i visine 20 cm.

Dovršen je s čahurama s listom pamuka, držeći remen i poklopac otporan na vlagu. Težina proizvoda iznosi 2 kg.

 • smanjuje crijevnu koliku;
 • smanjuje rizik od deformacije lubanje;
 • ima anatomski ispravan oblik, zauzima zavoje tijela djeteta;
 • dodatni list uključen;
 • visoka kvaliteta.

Cons: teži od analoga. Prosječna cijena: 6000 rubalja.

Preporučujemo da gledate videozapis o čahuri Yawn:

DolceBambino

Cocoon je izrađen u Rusiji od pjenastog polimera, poklopac je izrađen od 100% pamuka. Veličina madraca je prilično standardna: visina 18 cm, duljina 70 cm i širina 41 cm. Čahura težak 2 kg.

 • ponavlja oblik djetetovog tijela;
 • pruža udoban san;
 • smanjuje bol od kolike;
 • ima odgovarajući sustav cirkulacije zraka pod djetetom;
 • minimizira rizik promjene oblika lubanje;
 • prisutnost dodatnih listova različitih boja.

Cons: Prema brojnim recenzijama od roditelja, nema stvarnih nedostataka korištenja ovog proizvoda. Prosječna cijena: 6000 rubalja.

BabySit ("bun")

U Rusiji je napravljen čahura, a proizvođač opisuje uređaj kao kolač - to se ime može naći u svim online trgovinama gdje se prezentira madrac ove tvrtke. Ima punilo, naime polistirolne kuglice.

Dimenzije "buns" premašuju standard: 80 cm je dužina, 45 cm širine i visine 35 cm. Kućište od čaše izrađeno je od laganog velura.

 • niska cijena;
 • mogućnost prikladnog hranjenja djeteta;
 • prisutnost "vlastitog" udobnog prostora za dijete.
 • nema mogućnosti spavanja;
 • nedostatak ergonomije;
 • velike veličine;
 • Funkcije su slične funkcijama ležaljke.

Prosječna cijena: 3000 rubalja. BabySit je jedan od najpopularnijih modela kokosovih kolijevki.

Upute za uporabu

Korištenje madraca nije teško. Prije početka korištenja, trebate "prilagoditi" madrac prema rastu djeteta. Sve čahure opremljene su ograničivačem koji kontrolira veličinu proizvoda. Roditelji bi trebali slijediti ove korake:

 1. Uklonite jastuk iz čahure.
 2. Stavite dijete natrag na madrac.
 3. Glava djeteta treba biti blizu gornjeg dijela za sužavanje.
 4. Ograničivač bi trebao biti smješten odmah ispod dječjeg plijena kako bi se dijete spustilo.
 5. Položaj djeteta treba biti takav da su noge malo podignute.
 6. Izvucite dijete iz čahure i stavite jastuk na proizvod.

Bez obzira na proizvođača, svaki proizvod je opremljen širokim pojasom. Ne drži pokrete djeteta, ali istodobno popravi svoj položaj. Remen se može koristiti ili ukloniti.

Kako koristiti pojas?

 1. Rasporedite oko madraca tako da je kratki dio otvoren prema roditelju.
 2. Koristite čičak za spajanje krajeva remena.
 3. Stavite dijete u čahuru i sastavite velcro kratkih dijelova.
 4. Provjerite je li remen ispravno pričvršćen na bebu.

Sigurnosne mjere tijekom rada

Unatoč činjenici da je proizvod siguran za dijete, vrijedi razmotriti neke sigurnosne preporuke za upotrebu:

 • Ako je čahura instalirana u krevetiću, vrijedi paziti da se dno čvrsto uklapa u površinu krevetića i ne može se kretati. Stranice kreveta trebaju biti 20 cm veće od samog proizvoda.
 • Neophodno je položiti dijete u čahuru na leđima, isključujući nepotrebne stvari u bliskom pristupu s lica djeteta.
 • Nemojte stavljati čahuru na visoku površinu, u nosače ili tkanine.
 • Odmah provjerite položaj graničnika djeca brzo rastu i moraju se prilagoditi s vremena na vrijeme.
 • Ne koristite čahuru u autu. Takva uporaba proizvoda neprihvatljiva je od Madrac je izrađen od mekog materijala koji ne može držati kralježnicu u ravnoteži s djecom dok se vozilo kreće. To zauzvrat može dovesti do negativnih posljedica.

Uz rast djeteta njegove noge mogu visjeti s dna, ali ne brinite, sasvim je prihvatljivo. Potrebno je odustati od korištenja dječjeg čahura, ako dijete počinje pokušavati samostalno kotrljati na trbuhu.

Savjeti za odabir i brigu o proizvodu

Cocoon ne zahtijeva složenu njegu ili posebne kemijske čistače. Kao što je prljavo, čizme se mogu očistiti blagim deterdžentima. Dopušteno je pranje jastučnica i uklonjivih remena u pisaćem stroju u ručnom načinu pranja na temperaturi koja ne prelazi 30 stupnjeva.

Čahura za novorođenčadi prilično je skupo. U slučaju pozitivne odluke o potrebi kupnje takvog kreveta za bebu, vrijedi odgovoran pristup izboru.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira kolijevke:

 • kakvoća materijala koji se koristi za sam madrac i njegov pribor;
 • prisutnost čepa i pričvrsne trake modela;
 • mogućnost cirkulacije zraka unutar proizvoda;
 • težinu proizvoda (najbolje ako ne prelazi 2 kg).

Pravi otkriće suvremenog svijeta - ležaj čahura za novorođenčad. Cocoon je u stanju pružiti djetetu udobnost i miran san, osloboditi trzaja i nelagode tijekom intestinalne kolike.

Osim toga, dijete u čahuri ne ograničava ništa, a anatomsko ispravno pozicioniranje tijela omogućuje vam da promatrate što se događa dok ste budni. Unatoč činjenici da je trošak takve kolijevke teško pozvati proračun, pomaže majkama i bebama širom svijeta, jer je mirno dijete mirna i sretna majka.

Zašto trebate čahuru za novorođenčad

Što je čahura za novorođenčad

Danas su mnoge nove naprave, nepoznate našim majkama i bama, izumljene za novorođenče i brinuli se za to. Među njima je i gnijezdo čahura, koja postaje sve popularnija kod mladih majki.

Tisuće rave recenzija pokazuju da će ovaj ergonomski madrac učiniti prvim mjesecima bebe život lakšim i ugodnijim.

Zapravo, to je madrac koji ima anatomski oblik koji ponavlja obrise djetetova tijela. Meka je i ugodna na dodir i ima zavoje u podnožju, kao i na visokim stranama. Ovo je vrsta gnijezda koja pouzdano štiti mrvice sa svih strana i omogućuje mu da se osjeća ugodno kao majčinim rukama.

Čahura za novorođenče je razvoj francuskih neonatologa koji su tražili način stvaranja idealnih uvjeta za razvoj preranog beba.

Ali, nakon što su promatrali rezultate njihove prilagodbe, shvatili su da im je izum prikladan za zdrave cjelodnevne bebe. Činjenica je da se madrac prilagođava djetetu, oponašajući intrauterine uvjete, kada mu je tijelo opušteno, mekan i toplo.

No osim madraca, funkcija čahure može izvesti omotnicu ili posebnu pelenu.

Prednosti korištenja

Kao što znate, u prvim mjesecima dijete se osjeća neugodno u velikom otvorenom prostoru. Više je nervozan kad su mu ruke i noge u potpunoj slobodi. Dio ovog problema rješava pelene. Ali moderni pedijatri više ne razmišljaju o konstantnoj i uskoj vezi s dobrom idejom.

Prema njima, beba, što je manje od nagnati, prije nego u mogućnosti da se navikne na pokrete svojih ruku i razumjeti svoje tijelo, to je mirnije i bolje razvijena. No, čahura-gnijezdo beba bolje uklapa, jer štiti organizam sa svih strana, bez davanja puno prostora rukama, ali svako dijete još uvijek može dodirnuti moje lice ili moje majke, maše rukama i znati svijet kroz njih.

Intermedijarna opcija je omotnica koja, za razliku od pelene, ne drži ruke tako čvrsto, ali ne dopušta da se kreću neprimjereno.

Drugi plus je prirodno držanje djeteta. Strah od zatajenja dišnih putova (tzv. SIDS) tijekom spavanja diktira pedijatre kako bi preporučili, a majke biraju čvrste i čak madrace. No, u smislu fiziologije djeteta, ovo nije sasvim točno. U utrobi je bio u položaju s malo zaobljenim leđima, a nakon rođenja bio je prisiljen ležati na tvrdom, ravnom madracu, koji nije dodao utjehu.

Gnijezdo također omogućuje da beba leži anatomski ispravno, otprilike kao u rukama odrasle osobe. Ova pozicija pomaže u borbi s kolikim i tonusom mišića, koji tako često zamaraju novorođenčad.

Također, posebne zavoje unutar čahure sprečavaju već spomenuti rizik od SIDS-a i mogućnost asimetrične ili ravne lubanje u bebi. Glava djeteta koja leži u čahuri je u laganom položaju, što smanjuje vjerojatnost regurgitacije.

Analogija sa položajem djeteta u rukama majke dokazuje da novina nije samo razvoj liječnika i trgovaca - to je rješenje koje nas potiče naša priroda.

Kako i kada koristiti

Uređaj je idealan za novorođene bebe od rođenja do 4 mjeseca, tj. Dok se beba ne počnu prevrnuti. Gnijezdo je također neophodno za preranu ili malu djecu s obzirom na rođendansku težinu, jer su tijekom razdoblja rehabilitacije potrebna coziness i comfort.

Zbog toga što je gnijezdo mali mobilni madrac, lako se smjestiti u krevet za bebe ili u kolicima. Kada roditelji odluče podijeliti san s djetetom, branič će ga pouzdano spasiti od činjenice da odrasla osoba može naštetiti djetetu u snu.

Budući da je gnijezdo anatomski oblikovano, dijete leži s glavom malo podignutom i pogodno je da ga hrani bez izlaza iz krevetića.

Vrste čahura

Naravno, takav sjajni izum zastupljen je na tržištu u velikom broju.

 • Najpopularnija i najprikladnija je čahura za novorođenče iz francuske marke Red Castle. To je madrac od poliuretana i poliamida s udubljenjem za ugodan držanje za bebe. Postoji nekoliko veličina pogodnih za djecu različitih težina. Gnijezdo za pojam bebe težine 2,8 kg najčešće je za kućnu upotrebu, opremljeno je sigurnosnim pojasom i uklonjivim poklopcima.
 • Najbliži analogni je gnijezdo švedske marke Babynest. Ima bazu od hladnoće pjene, mekih boja holofiber kože i slučaju organski pamuk. Ovaj gnijezdo također pomaže djetetu da se osjećaju zaštićeno u velikom krevetu ili tijekom zajedničkog sna s majkom, ali nema anatomsku osnovu. No, ovaj gnijezdo može se koristiti mnogo dulje - dimenzije se reguliraju pomoću vrpci.
 • Čuvanje čahura obavlja iste funkcije zaštite od stresa zbog novog velikog okolnog svijeta, ali pomaže i roditeljima u prijevozu djeteta. Nosač je opremljen ručkama i remenom za ramena, zatvara se u potpunosti zatvaračem i ima kapuljač, tako da je nošenje često postavljeno u kolica za dodatnu toplinu. Prikladno je koristiti ovaj gnijezdo kada putujete javnim prijevozom, izlete u kliniku. Unutra, beba će mirno spavati bez reagiranja na iritirajuće vanjske čimbenike.
 • Omotnica-čahura za novorođenčad je idealna za iscjedak, osobito tijekom hladne sezone, i za šetnje u kolicima. Često omotnica nadopunjuje merinovom vunom, koja stvara jedinstvenu mikroklima unutar snopa - dijete neće biti hladno ili vruće.
 • I konačno, tu je i posebna pelena pelena za novorođenčad. Ovo je posebno dizajnirana pelena s velcroom, koji vam omogućuje da brzo i nježno presvlačite svoju bebu. Često pelena pomaže nemirnoj djeci da zaspaju ili jedu mirno, bez da se uznemiravaju rukama. Pelena u obliku džepa za noge i dva ruba mahanja s čičakom za ruke, omogućit će vam brzu završnu bebu dajući mu osjećaj mira i samopouzdanja. Usput, ovladavanje dijete na taj način, možete ga staviti u omotnicu za toplinu ili ga staviti na anatomski madrac za više opuštanja i udobnosti.

Kako šivati ​​čahuru za novorođenče s vlastitim rukama

Ugodna madrac čahura ima puno prednosti i samo jedan nedostatak - to nije jeftino. No, ako želite pružiti svom djetetu udobnost prvog mjeseca života, a da ne uništite obiteljski proračun, možete napraviti čahuru za novorođenčad s vlastitim rukama.

Sew it vrlo jednostavno, jer to vam treba:

 • 1 metar neotopljenog pamuka 75 cm širok za unutarnju stranu madraca;
 • 1 metar pamuka s ispisom širine 75 cm za vanjske, dekorativne obloge;
 • 2,6 metara gotovog ukošenja;
 • 3 metra kabela;
 • plastični karabiner;
 • 2 metra sintetičkog zimovala.

Dakle, kako šivati ​​gnijezdo čaše za novorođenče, imati sve što vam treba? Da biste započeli, trebat će vam obrazac. Ukupna dužina izratka sa strane „uši” je 90 cm, a dužina glavnog polja madrac - 75 cm širine od izratka -. „Uho” 60 cm i dimenzije svakog - 15 × 15 cm na sve dodate veličine od 3-5 cm na doplatak, Morat ćete napraviti dva uzorka - jedan za svaku vrstu tkanine.

Zatim, preklopite prozore licem prema unutra i odmaknite ih, ostavljajući mali razmak između ušiju i jednog od ušiju ispod pukotine. Okrenite isječak na licu i pričvrstite nagnutu traku duž vanjske šavove. To je neophodno kako bi se kabel mogao protezati unutar ove trake, što će povući strane gnijezda. Pare liniju duž polja budućeg madraca, odvajajući ga od budućih strana.

Izrezati iz sintepona 3-4 dijela od 60 × 30 cm duž obrisa sredine vašeg izratka i pažljivo postaviti sintepon iznutra. Rezultat je madrac na kojem će beba leći. Uzduž čitavog opsega madraca položili su nekoliko poprečnih linija, poput madraca za presvlačenje, tako da se pakiranje neće uništiti i baza će biti glatka.

Sada morate popuniti strane. Da biste to učinili, svitak benda od 200 × 60 cm sintepon bacajte u tubul i tamp strane sa njom. Spojite kabel pomoću igle u kosu podlogu, a zatim ručno širite otvor otvora tkanine. Čipka se povlači kako bi podigla strane i učvrstila ih okomito.

Osigurajte krajeve čipke karabinerom. Vaša čahura za bebe s vlastitim rukama je spremna!

Međutim, to nije jedini način da se gnijezdo. Možete napraviti pletenu čahuru za novorođenče ili šivati ​​udobnu omotnicu, ili možda čak i dobiti pelenu s čičakom.

Naravno, ovo nije najpotrebnija stvar za brigu o vašem djetetu. Međutim, to je jedna od onih stvari koje čine život djeteta i roditelja ugodnijim i skladnim.

Kako odabrati najbolju čahuru za novorođenčad: foto-pregled Cocoonababy madraca i drugih analoga s pregledima liječnika

Pojednostavite život majke i čine ga udobnijim za novo rođen mrvice su dizajnirani razne moderne uređaje i razvoj. Jedan od tih novih proizvoda je čahura. Po pozitivnim ocjenama, možete procijeniti da postaje sve popularnija među majkama. Pogledajmo zašto je to potrebno i koji će model biti najbolji?

Čahura za novorođenčadima koje koriste mnogi moderni mame

Što je čahura?

Zapravo, ovo je poseban madrac koji ponavlja sve anatomske oblike djeteta. Meka površina, nježna i udobna, ima pravu zavojnicu u osnovi, a također je isporučena sa zaštitnim stranama. Novorođenčad je imao mali gnijezdo u kojem je bilo gotovo jednako udobno, udobno i sigurno kao što je bilo na majčinim rukama.

Čahura je dizajnirala francuska pedijatrija. Iskusni neonatolozi dugo su tražili prikladne uvjete za brigu o preuranjenim bebama.

Budući da rezultati testa čak premašuju očekivanja, odlučili su predstaviti taj razvoj masama i ponuditi je svim bebama, uključujući one rođene na vrijeme. Cocoon pametno prilagođava tijelo djeteta, ponavljajući uvjete boravka djeteta, kojemu je navikao 9 mjeseci života u trbuhu moje majke. Dijete je opušteno, u toplini i udobnosti. Zamijenite madrac može biti omotnica ili posebna pelena.

Pro i kontra

Crvi se, budući da je rođen, osjeća nelagodu s velikih otvorenih prostora. Slobodno kretanje rukama i nogama također često uzrokuje uzbuđenje. Pelene su prije pomogle da se nose s tim, ali danas veliki broj pedijatara ne odobrava neprekidno stisak.

Šišanje također pomaže u zaštiti bebe, ali moderni pedijatri i roditelji ne pozdravljaju na taj način.

Ograničena sloboda bit će prilično prikladna, jer što brže mrvica uči kontrolirati njegove pokrete, brže će njegov razvoj ići, a on će biti mirniji. U ovom slučaju, čahura se savršeno uklapa, jer su dječja oružja malo ograničena, ali istovremeno može lako premjestiti i čak dodirnuti njegovo lice. Uz pomoć ruku koja dijete poznaje svijet, dotakne majku.

Još jedna pozitivna strana je da čahura za novorođenče ponavlja prirodni stav djeteta. Pedijatri preporučuju upotrebu tvrdih i glatkih površina za spavanje kako bi se spriječio iznenadni sindrom smrti dojenčadi (SIDS). Međutim, fiziologija novorođenčeta govori o još jednom prikladnijem položaju. U trbuhu moje majke mrvica je ležala s zaobljenim leđima, a nakon rođenja odmah je postavljena na tvrdu, ravnu površinu. To uzrokuje određenu nelagodu kod djeteta.

Navodimo dodatne prednosti madraca:

 • Pojava crijevne kolike je minimalna. Spazme obično posjećuju djeca koja leže na ravnoj tvrdoj površini. Sada, u blago savijenom položaju, želudac i crijeva bebe osjećaju veću udobnost.
 • Sigurno mjesto. Možete staviti uređaj u dječju postelju. Noge i ruke mrvica mogu se zaglaviti između letvica, ako ne koristite madrac, a uz to se opasnost smanjuje na nulu.
 • Mekani i osjetljivi materijali. Pažljivo odabrane tkanine omogućuju djetetu spavanje s užitkom. Buđenje bebe bit će mnogo rjeđe, pa će san moje majke biti duži.
Zbog fiziološkog položaja djeteta u čahuri, kolik ga neće smetati

Pažljivo osmišljen moderni uređaj još ima nekoliko nedostataka:

 • Visoka cijena Jednostavno na prvi pogled, dizajn zapravo postaje složen izum. Potrebno je puno vremena da se razvije. Sve tkanine i materijali bili su pažljivo odabrani i provjereni, stoga i kao rezultat i veliki troškovi. Kada dozvoljavaju prilike, kao i kada postoji hitna potreba, ni jedan roditelj neće razmišljati o cijeni.
 • Kratkoročno korištenje. Dijete će koristiti madrac samo za prvih 3-4 mjeseca, a zatim će gospodariti uobičajenom madracu. Znajući da je lako možete prodati, ne možete ni razmišljati o ovom trenutku.

Dob za upotrebu

Može se upotrijebiti čahura od samog trenutka rođenja dok dijete ne dosegne dob od 4 mjeseca, odnosno do trenutka kada dijete počinje naučiti prevaliti. Ugodni gnijezdo idealno je za prerane bebe, kao i za one s malom težinom. Posebno su važni komfor i praktičnost, koji je u stanju dati ovaj jedinstveni madrac.

Zahvaljujući pokretljivosti madraca, uvijek se može koristiti u krevetiću iu kolicima. Želeći spavati s djetetom u istom krevetu, roditelji više neće biti zabrinuti da će štetiti djetetu tijekom spavanja, jer ga brani pouzdano štite.

Opcije veličine bebe čahure

Prije kupnje bilo kojeg, čak i najpopularnijeg proizvoda, trebali biste pažljivo proučiti sva njegova obilježja. Nakon razjašnjavanja pitanja o kvaliteti i pouzdanosti, možete donijeti informirani izbor.

Danas su bebe čahure dostupne u tri veličine, ovisno o težini i dobi djeteta:

 1. Prva veličina madraca za bebe pogodna je za prerane bebe. Cocoons počinju koristiti već u bolnici. Oni su stvoreni kako bi pomogli malom organizmu da se prilagodi novom svijetu u svjetlijem obliku.
 2. Druga veličina namijenjena je bebama male težine do 2,7 kg. Tipično, ova težina je tipična za djecu koja su rođena prerano i u fazi dobivanja na težini. Također, bebe s malom težinom mogu se roditi tijekom višestruke trudnoće.
 3. Treća veličina uključuje upotrebu beba čahura do 4 mjeseca starosti. U tom slučaju, težina i visina djece ispunjavaju dobne standarde. Ovi madraci su prikladni za bebe rođene s težinom od 3 do 5 kg.

Cocoon modeli

Crveni dvorac Cocoonababy čahura madrac

Francuski znanstvenici razvili su jedinstveni madrac za novorođenčad koja gotovo da nema analogije. Crveni dvorac Cocoonababy je ergonomski dječji krevet koji se može koristiti od rođenja. Oblik gnijezda ponavlja položaj djeteta u maternici. Dijete se osjeća sigurno, ugodno i mirno. Zahvaljujući takvim dobroćudnim uvjetima, prilagođavanje svijetu oko nas događa se na mirniji način. Dimenzije: 69x40x19 cm.

Crveni dvorac Cocoonababy je potpuni krevet koji savršeno prati konture djetetovog tijela

 • Postojanje meke elastične površine.
 • Mala težina čini madrac vrlo pokretljivima.
 • Prema uputama, instalacija se provodi u vodoravnom položaju; mogu se postaviti u dječji krevet, na odrasloj postelji, u invalidskim kolicima.
 • Udobno i praktično mjesto bebe: glava i torzo su na istoj razini, malo podignute noge, brada pritisnuta na prsa.
 • Osigurajte da pojas osigurava mogućnost dodatnog učvršćivanja.
 • Prisutnost ograničenja koja vam omogućuje da odaberete duljinu ovisno o rastu djeteta. Ograničivač ne dopušta tijelu da puzi ili se naprotiv diže, ako dijete odgurne nogama.
 • Jastučnica se uklanja zbog ugrađenog zatvarača, no pričvršćivač je čvrsto skriven i stoga ne šteti maloj. Materijal za jastučnicu odabran je prirodno - to je pamučni pamuk Fleur de Coton.
 • Svi uklonjivi elementi (poklopac, pojas i jastučnica) mogu se prati u perilici rublja pomoću programa "Nježno pranje".

Pozitivna strana Cocoonababy modela:

 • mrvica leži gotovo u istom položaju kao u trbuhu moje majke;
 • nedostatak tjeskobe omogućava vam da poboljšate kvalitetu sna, i stoga njegovo trajanje se povećava, smanjuje grčenje mišića, smanjuje se gušenja;
 • lubanja je zaštićena od deformacije zbog svog jedinstvenog ergonomskog oblika;
Naslon za glavu Crvenog dvorca Cocoonababy osmišljen je tako da nježno podupire bebu glavu u optimalnom položaju.
 • pokret glave nije ograničen, dijete ga može lako pretvoriti u bilo kojem smjeru, omogućava vam da razvijete vizualne sposobnosti;
 • malo povišene noge pomažu krvi da cirkuliraju ispravno;
 • dječja ručka nisu skučena, što znači da im se lako može dirati lice: takva prilika doprinosi razvoju koordinacije.

Komplet uključuje:

Ukupni trošak: 11000-12000 rub.

Babynest madrac

Vrlo sličan model je švedski Babynest čahura. Glavni dio je od hladnoće pjene, za mekane strane izabran hollofiber, a za pokrivač - 100% pamuk. Ovaj madrac je savršen za uporabu u kolicima, u velikoj postelji i na stolu za mijenjanje. Mama ga može lako odvesti sa sobom na roditeljski krevet. Tako će mrvica uvijek biti tamo i mama se ne mora brinuti da bi ga slučajno mogla dodirnuti u snu. Čak možete skužiti sličan model vlastitim rukama.

Model ove tvrtke će se jednostavno prilagoditi dojenju, što je naročito pogodno noću. Mnoge žene doživljavaju bol zbog sjedećeg položaja, tako da će mogućnost hranjenja u ležećem položaju u ovom slučaju biti vrlo korisna. Madrac vam omogućuje jednostavno mijenjanje položaja djeteta. Mama neće biti teško pomaknuti ga na trbuh ili na bok.

Babynest madrac čahura nema anatomski oblik, ali njezine dimenzije omogućuju da se udobno gnijezdo malo više. Do 5-6 mjeseci beba može biti u njemu. Veličina se jednostavno regulira vrpcama. Veličina: 70x30 cm, veličina kreveta: 56x23 cm Sada na pitanje koliko ovaj model košta.

Cijena: 7000-8000 rub.

Kolijevka nosi Globex "Cocoon"

Zgodna čahura kombinira funkciju nošenja. Dakle, maleni nije samo pouzdano zaštićen i zamotan, već i njegovo transport je uvelike olakšano. Ugodna kolijevka ima ručke za nošenje, kao i remen za ramena. Odozgo je mrvica sigurno prekrivena poklopcem od tkanine s patentnim zatvaračem. Kolijevka je opremljena napa, tako da se često koristi za toplinu, stavljajući ga u kolica. Takva kolijevka će biti izvrstan pratitelj kada odete u kliniku ili kada putujete u transport. Novorođenče će biti pouzdano zaštićeno od višak očiju i stresa, što znači da će spavati slatko i mirno. Nosač je namijenjen djeci mase ne više od 7,7 kg. Dimenzije 67x30x30 cm.

Globex nosiljka je prikladna jer se može koristiti kao kućna čahura, kao i za prijevoz

 • moguće je postaviti kolijevku u bilo koji model kolica namijenjenog novorođenčadi;
 • udobna za bebu, praktična za majku;
 • dijete je zaštićeno od loših vremenskih uvjeta;
 • ručke i remen za ramena dostupni za prijevoz;
 • napa može biti otkvačena;
 • prisutnost krute baze omogućuje korištenje kolijevke za dojenčad.

Približan trošak: 2000 rubalja.

Omotnica i pelena

Omotnica-čahura - izvrsna opcija za pražnjenje zimi, a također ga vole koristiti za šetnju i stavljanje u kolica. Zahvaljujući merinovoj vuni, koja se često koristi u takvim omotima, stvara se mikroklima mrvica unutar omotnice. Dijete ne osjeća nikakvu hladnoću ili vrućinu. Cijena: od 2000 rubalja.

U prodaji danas postoji veliki izbor posebnih pelene za čavrljanje novorođenčadi. Posebna pelena za rezanje i prisutnost čička omogućuju vam da se za nekoliko sekundi presvucite.

U pelenama je džep u kojem su noge "skrivene", a na obje strane su "krila", pričvršćene čičakom (vidi također: što bi trebalo biti platno za pelene?). Sada će dijete biti toplo, ugodno i mirno. U dječjoj peleniji možete ga staviti na anatomski madrac na koji se može opustiti, ili staviti bebu u pelenu u toplijoj omotnici kako bi se osigurala dodatna toplina. Na prodaju možete naći pelene za djecu do 75 cm visine, što je obično kod djece u 6 mjeseci. Cijena: od 300 rubalja.

zaključak

Nakon što smo napravili analizu svih 5 modela, došli smo do zaključka da su svi vrlo različiti i izmišljeni su za ostvarivanje različitih ciljeva, što znači da svaki od razmatranih modela može biti u kući gdje se rodilo dijete. Madrac-čahura je nesumnjivo vrlo povoljno: može se staviti u dječji krevet, ako je potrebno, izvaditi za hranjenje. Svi ovi detalji vrlo su suptilno osmišljeni, što znači da je praktičnost ovdje osigurana ne samo za bebu, već i za majku.

Nosilj čahura je dobar kada morate ići na cestu ili u kliniku. Pelene pelene će biti prikladne za prvu polovicu beba života i pomoći će majci svaki dan. U jesensko-zimskom razdoblju topla čahura od čahure bila bi dobrodošla. Prirodno punilo od ovčje vune će dati toplinu i udobnost i neće dopustiti da se zamrzava čak iu teškim mrazima. Fotografije svih modela mogu se naći na Internetu.