Cocoon for newborns Cocoonababy Crveni dvorac: upute i recenzije

Rođenja

Budući roditelji, u očekivanju djeteta, pokušavaju naučiti više o onim stvarima koje će im dodatno pomoći u njegovanju djeteta na početku svog života. Važno je napomenuti da je jedna od tih stvari smatrana madrac-čahura, a vođa među modelima ove vrste je Cocoonababy Crveni Dvorac.

Napredak ne prestaje, a ta ergonomska čahura izravni je dokaz toga. Koristi se u prvim mjesecima beba života, dopuštajući mu da se bezbolno prilagodi novom svijetu. Kada dijete leži u čahuri, njegovi osjećaji podsjećaju na one koje je već prije doživio, budući da su bili u majčinom trbuhu. Nalazi se na leđima, a noge su blago savijene i nalaze se odmah iznad tijela, ali u isto vrijeme tijelo i glava ostaju na općenitoj razini s bradom pritisnutim na prsa. U tom položaju beba može apsolutno smireno okrenuti glavu i gledati okolo. Važno je da je prijelaz između svjetova za dijete bezbolan i glatki.

imenovanje

Cocoon Red Castle Cocoonababy, čija se uputa za uporabu nalazi u ovom članku, namijenjena je bebama od rođenja do četverogodišnje dobi i često se koristi pri maloj težini ili prijevremenoj dječjoj dobi. Istodobno, kao što je gore spomenuto, poza mrvica je vrlo slična intrauterini. To pomaže njegovu vjerodostojnom razvoju psihomotora, kao i opuštenijoj državi.

Malo povijesti

Prije toga, bebe koje su rođene prije vremena propisane, postavljene su u male posebne "gnijezde", pokušavajući osigurati djetetu sigurnost i udobnost koju je osjećao u trbuhu majke. Ali takva "gnijezda" stvorena su na obrtničkom putu, stoga su se morali pročišćavati cijelo vrijeme, a sam uređaj je bio vrlo nestabilan. Tada još nije bilo takve jednostavne i jednostavne alternative za kućnu upotrebu i medicinske ustanove, kao čahura za novorođenče Cocoonababy Red Castle.

Dugoročna promatranja i istraživanja medicinskih radnika na razvoj bebe, uključujući prerane bebe, dovele su do stvaranja. Cocoonababy madrac objavljen je kao rezultat rada osteopata, kineziterapija, perinatologa i drugih stručnjaka iz Francuske kako bi se osiguralo da je prerano beba aktivna iu položaju koji je blizak uvjetima njegova bivanja u maternici. Trenutno, te čahure se nalaze u odjelima neonatologije u dječjim bolnicama i rodilištima, osim toga, kupljene su za kućnu upotrebu.

Stvarčice

Korištenje čahura (madraca) Crvenog dvorca Cocoonababy, dijete uvijek leži na leđima u točnom položaju koje liječnici smatraju najsigurnijim u vrijeme novorođenčeta. Njegova primjena je moguća za aktivnu budnost djeteta tijekom dana, kao i noću za spavanje.

Boravak u Cocoonababy Red Castle (za recenzije na njemu u nastavku) pomaže:

 • smanjiti pojavu kolike i spriječiti pojavu gastroezofagealnog refluksa;
 • smanjiti rizik od plagiocefalije (promjene u obliku lubanje);
 • smanjiti strah novorođenčadi;
 • smanjiti ton mišića;
 • razvijati koordinaciju pokreta i potaknuti razvoj motoričkih sposobnosti;
 • poboljšati san, istovremeno mijenjajući svoje trajanje i kvalitetu;
 • pogodno za hranjenje bebe.

Osim toga, treba razmotriti takvu prednost ove čahure kao i njegovu pokretljivost. Ovaj madrac je prilično lagan (samo 1 kilograma) i opremljen posebnim zatvaračem, tako da ga majka može lako nositi u cijelom stanu te ga prebaciti u drugu kuću. Uz to se prodaju i razni kvalitetni pribor - vreća za spavanje, rezervni listovi različitih boja od pamuka, udoban pokrov deka Cocoonababy.

kontra

Vrijeme primjene ovog madraca je ograničeno, jer nakon što se dijete počinje nastojati samostalno prevrnuti, više se ne preporučuje da ga stavi u čahuru. Većina mama kažu da bebe koje leže u čahuri mogu se zagrijati. Za mrvice koje su rođene prerano, to je značajan plus, dok je za full-term bebe - nedostatak. Cijena madraca čahura je prilično visoka. Takva roba prodaje se u prosjeku za 11 tisuća rubalja.

Malo tajne

Za Cocoonababy Crveni Dvorac, punilo je pažljivo i dugo vremena razvilo liječnike koji su pokušali pokupiti svoju elastičnost, gustoću i dosljednost, tako da se beba osjeća kao u majčinoj utrobi. Ova čahura nije jako gusta, nije baš meka. To ne uključuje kugle koje ometaju kretanje djeteta, osim toga, nema takozvani učinak pamćenja. Zbog površine "primanja" i elastične baze, mrvica se lako prilagođava novom životu u takvom zračnom okolišu.

Velika je istraživanja pokazala da dijete koje živi u Cocoonababy ima vitalne znakove blizu idealu. Korištenje madraca čahura omogućuje polagano prolazak kroz proces prilagodbe novoj sredini, štoviše, smanjuje rizik od osobito čestih problema kod djece s probavom, spavanjem, oblikovanjem kostiju i mišićnim tonovima.

veličina

Madrac za novorođenče Crveni dvorac Cocoonababy dostupan je u tri različite veličine:

 1. Veličina 1 se koristi isključivo u medicinskim ustanovama. Valja napomenuti da je u takvoj čahuri uvijek stavljena beba, koja je prethodno bila u couveuse. Upotreba ovog madraca je preporučljiva za bebe čija je težina od 1200 g.
 2. Veličina 2 se također koristi uglavnom u bolnicama umjesto klasičnog madraca. U ovoj čahuri stablo djeca koja su odrasla iz prve veličine. Može ostati u preranom mrvicama, čija je težina - od 2 kg, kao i full-term baby. Korištenje čahura te veličine kod kuće moguće je samo za bebe koje su rođene ranije nego što bi trebale biti. Ovaj model je također opremljen posebnim zaštitnim pojasom.
 3. Veličina 3 se kupuje za upotrebu kod kuće. U ovoj bebi se može vagati od 2,8 kg. Osim toga, modeli ove veličine ugrađeni su u različite medicinske ustanove za cijepljenje ili pregled dojenčadi u prvih mjeseci života. Liječnik u čahuri ove veličine lako može pregledati novorođenče, kao i dijete čije dob je duže od 4 mjeseca, iako se mrvica ne smije ostaviti bez nadzora u Cocoonababy.

Podešavanje veličine

Nakon uklanjanja jastučnice od čahure, stavite dijete na leđa na madracu. Glava bebe trebala bi se nalaziti blizu gornjeg sužavajućeg dijela ovog proizvoda. Obratite pozornost na ograničenje i promijenite njezin položaj ako je potrebno - to bi trebalo biti ispod dječjeg plijena kako bi se spriječilo klizanje dolje. U tom položaju dječja će se noge malo podići, a mrvica ne može gurnuti s ruba madraca. Zatim morate ukloniti dijete s madraca i staviti jastučnicu na čahuru Crvenog dvorca Cocoonababy.

Koristite pojas

Remen u Cocoonababy Red Castle okružuje dijete i madrac, a ne ometaju kretnje mrvica, iako pouzdano osigurava svoj položaj, smirujući roditelje.

Da bi se na proizvodu nosio pojas, morate:

 • spojite krajeve pojasa na madrac pomoću velcro;
 • postavite je oko čahure tako da je kratki dio namijenjen za okruženje bebe otvoren za vas;
 • pobrinite se da je pojas na tijelu djeteta pravilno postavljen, pozivajući se na sliku u uputama;
 • stavite dijete u čahuru i držite ga kratkim dijelovima letkom.

preporuke

Proizvođač savjetuje da stavite Cocoonababy Red Castle čahuru samo donje rublje dizajniran posebno za njega. Ako se jastučnica nosi izravno na proizvodu, možete pogledati marku u blizini dječjih stopala pri dnu proizvoda. Ne morate pokriti čahuru ručnikom ili drugim tkaninama, jer mogu negativno utjecati na razinu svoje sklonosti.

Kako dijete raste vrlo brzo, položaj graničnika treba periodično ponovno provjeravati i ispraviti, lagano pomicanjem prema dolje. Glava beba uvijek treba biti smještena blizu vrha madraca. Nakon nekog vremena dijete će odrasti tako da će mu noge već izaći iz madraca. Ovo je apsolutno normalno i ne ometa upotrebu čahure.

Da biste prestali upotrebljavati proizvod ove marke, trebate od prvog pokušaja djeteta da se prebaci na trbuščić. Uglavnom mrvice počinju takvi pokušaji za 3-4 mjeseca.

Treba imati na umu da će u takvoj čahuri djeteta biti mnogo toplija nego na jednostavnom madracu, zato ga nemojte previše zagrijati. Ako ste zainteresirani za posebne vreće za spavanje, kupite model kompatibilan s čahura koju nudi proizvođač.

Da bi stimulirala razvoj djeteta iznad krevetića, gdje je ugrađena čahura, možete spustiti mobitel s raznim šarenim igračkama. Mobilni uređaj treba biti obješen na području dječjih stopala. Ako beba okrenete pozornost na zvuk ili izvor svjetlosti, promijenite položaj čahure tako da ne stalno okreće glavu u jednom ili drugom smjeru.

sigurnosni

Treba napomenuti da prilikom instalacije čahure Cocoonababy Crvenog dvorca (vidjet ćete recenzije o njemu u članku u nastavku) u krevetiću bebe, pobrinite se da vrh ovog proizvoda bude dovoljno udoban za krevetić. Njegove strane moraju biti najmanje 20 centimetara iznad čahure.

Dijete bi trebalo leći na leđima u čahuri, a oko nje bi trebalo biti nikakvih predmeta. Dijete ne bi trebalo biti prekriven pokrivačem ili sagom. Ne morate stajati bebu u Cocoonababy u slučaju da ste vidjeli da je neki dio ovog proizvoda izgubljen, slomljen ili rastrgan.

Nemojte stavljati čahuru s djetetom u pleteni kolica, kolijevka ili kolijevka za automobil. Osim toga, ne možete staviti madrac na visoku površinu. U slučaju da se čahura koristi izvan jaslica, preporučljivo je postaviti na pod prekriven tepihom.

Crveni dvorac na krevetu (Cocoonababy čahura) u svom setu ima pojas i uklonjivu jastučnicu. Mogu ih se prati u automatskom pisaćem stroju na +30 ° C. Istodobno je za obradu pokrova dopušteno koristiti blagi deterdžent. Uklanjanje čahure od ovog poklopca nije preporučljivo.

Recenzije

Čitajući recenzije mladih mumija o korištenju ove čahure, može se primijetiti da su mnogi od njih u početku bili zabrinuti zbog visoke cijene ovog proizvoda. Neke su žene najprije kupile sličan, ali jeftiniji model, ali, razočarani, još uvijek su se odlučili za Cocoonababy. Među mama koji su kupili ovaj madrac, većina je zadovoljna ovom kupnjom. Neke žene vjeruju da je ova čahura još jedan komercijalni potez koji ne zaslužuje njihovu pozornost. Istodobno, ako skrenemo pažnju na recenzije onih koji su ga stekli, čini se da vrijedi njegov novac, jer nismo mogli pronaći negativna mišljenja o njemu među svojim potrošačima.

Najbolje dječje čahure za novorođenčad: odabiremo udoban krevet za malu djecu

Izgled malog djeteta je nova i vrlo ugodna pozornica u životu svake obitelji. Pripremajući se za rođenje djeteta, roditelji pažljivo proučavaju sve što može biti korisno za njegu bebe i nastoje stvoriti maksimalnu udobnost za njega.

Jedan od važnih trenutaka u organizaciji života novorođenčeta je izbor kreveta. Različite robne marke proizvode mnogo različitih varijacija kreveta i bouncers za spavanje. Među raznolikosti postoje klasični kreveti, kolijevci za bebe, mali kolijevci i postignuće posljednjih godina - kolijevka za novorođenčad.

imenovanje

Cocoon obećava stvaranje osjećaja coziness i comfort za dijete od prvih dana života, omekšati prilagodbu u novom prostoru. U samom se smislu naziv uređaja - "čahura" u potpunosti karakterizira proizvodom, jasno je da će dijete biti što udobnije u njemu, kao što majka ima u trbuhu. Cocoon će omogućiti djetetu da se osjeća potpuno sigurno i da se ne boji velikog prostora na koji se beba tek počinje koristiti.

Možete koristiti čahuru od prvog dana beba života i do 4 mjeseca. Madrac je prilično mekan prema dodiru. Ne ograničava kretanje mrvica i potpuno ponavlja oblik njegova tijela. Dijete koje spava u čahuri osjeća se udobno, mirno i sigurno.

Čahura se može nazvati uistinu jedinstvenim izumom. Pomaže bebi da spava u grupiranom položaju s lagano savijenom kralježnicom. Ova pozicija je vrlo pogodna za dijete. Dakle, mrvica može mirno dodirnuti sebe, lice. Anatomski položaj u kojem dijete živi uz pomoć čahure pruža manje bolne senzacije tijekom kolike i smanjuje nelagodu.

Prisutnost povećanog mišićnog tonusa u mrvicama često negativno utječe na njegov psihološki i fizički razvoj. Krevet pomaže u izbjegavanju pojave tonova zbog ergonomije.

Također je važno da je čahura dizajnirana za prerane bebe težine do 3 kg. Uređaj se može staviti u glavni krevet, pa čak i kolijevku kolica. U bolnici će postati neophodna, gdje će mama i beba morati provesti neko vrijeme.

Preporučujemo da pogledate videozapis o imenovanju čahure za novorođenčad:

Malo povijesti

Kinesiterapist, specijalist specijalnih fizioterapeutskih tehnika u liječenju mišićno-koštanog sustava - Daniel Suldiuksi i njegov tim neonatologa, razvili su uređaj za 10 godina, koji sada nosi naziv "Cocoon". Cilj stručnjaka bio je stvoriti anatomski oblik pozicioner sposoban "pamtiti" oblik djeteta tijelo, pružajući ga s prethodno poznatom okruženju, što je prilagodba na vanjske okoline glatka, pomaže da se omekša stanje stresa stanje nakon rođenja.

Na prodaju, čahura se pojavila 2008. godine, a od tada samo dobiva popularnost među liječnicima i roditeljima diljem svijeta. Madrac je postao neophodan asistent ne samo za mame i tate, nego i za liječnike, jer koristi se u nekim klinikama za novorođenčad.

Veličina stolnog kreveta

Postoji nekoliko veličina kolijevke - čahura za djecu:

U Francuskoj se ležajna čahura koristi u više od 100 domova za majčinstvo. U Rusiji su takvi kreveti već uspješno korišteni u Moskvi i moskovskoj četvrti, Habarovsk, Khanty-Mansiysk i drugim gradovima.

Top 5 najboljih modela

Moderno tržište nudi veliki broj različitih modifikacija pozicionera. Svaka ima svoje prednosti i značajke, ali glavni zadatak kvalitetne čahure je poticanje djeteta emocijama i stvaranje fiziološke udobnosti u prvim mjesecima života. Možete odabrati najpopularnije i najpopularnije.

RedCastle Cocoonababy

Napravio je krevet u Francuskoj, a težina je samo 1 kg. Čahura je napravljena od posebnog materijala koji, zbog elastičnosti, stvara senzacije koje dijete osjeća u maternici.

Sam madrac izrađen je od visokokvalitetne pjenaste pjene od 100%, list je izrađen od pamuka, kao i zaštitni pojas od pamučne i poliesterske vune. Visina čahure je 19 cm, a duljina 69 cm.

 • podsjeća na stanje fetusa u djece;
 • smanjuje rizik od straha od velikog prostora;
 • smanjuje rizik od povećanog tonusa;
 • smanjuje nelagodu iz crijevne kolike;
 • pogodno za prerane bebe;
 • minimizira rizik od plagiocefalije (ravna glava);
 • osigurava uravnotežen razvoj djeteta u prvim mjesecima života.

Minus: visoka cijena. Prosječna cijena: 11.000 rubalja.

Preporučujemo gledanje videozapisa Cocoonababy Cocoon iz RedCastlea:

Farla beba ljuska

Cocoon je izrađen pomoću tehnologije supernove u Rusiji, proizvodni pogoni nalaze se u St. Petersburgu. Visina kolijevke je 19 cm, duljina 69 cm, a širina 40 cm.

Proizvod se temelji na pjenastoj pjeni, koja omogućuje "pamćenje" oblika djetetovog tijela. Dovršeno je s odstranjivim vodootpornim pamučnim jastucima, velcro valjkom za regulaciju veličine, zatezačem pojasa i posebnom vrećicom za transport proizvoda.

 • uporaba supernova materijala;
 • MemoryFoam sustav omogućava pamćenje oblika tijela;
 • produljuje prenatalne senzacije bebe, pozitivno utječu na prilagodbu vanjskom svijetu;
 • smanjuje grčeve i bolove od crijevne kolike;
 • smanjuje refleks nehotičnih treskanja;
 • smanjuje rizik od deformacije lubanje.

Cons: Prema roditeljima koji su se odlučili za Farla baby Shell, kontra nisu pronađeni. Prosječna cijena: 6 500 rubalja.

Kolijevka "Zevushka"

Proizvod je izrađen u Rusiji od fleksibilne poliuretanske pjene (PUF). Anatomska čahura ima nestandardne dimenzije: dužine 70 cm, širine 43 cm i visine 20 cm.

Dovršen je s čahurama s listom pamuka, držeći remen i poklopac otporan na vlagu. Težina proizvoda iznosi 2 kg.

 • smanjuje crijevnu koliku;
 • smanjuje rizik od deformacije lubanje;
 • ima anatomski ispravan oblik, zauzima zavoje tijela djeteta;
 • dodatni list uključen;
 • visoka kvaliteta.

Cons: teži od analoga. Prosječna cijena: 6000 rubalja.

Preporučujemo da gledate videozapis o čahuri Yawn:

DolceBambino

Cocoon je izrađen u Rusiji od pjenastog polimera, poklopac je izrađen od 100% pamuka. Veličina madraca je prilično standardna: visina 18 cm, duljina 70 cm i širina 41 cm. Čahura težak 2 kg.

 • ponavlja oblik djetetovog tijela;
 • pruža udoban san;
 • smanjuje bol od kolike;
 • ima odgovarajući sustav cirkulacije zraka pod djetetom;
 • minimizira rizik promjene oblika lubanje;
 • prisutnost dodatnih listova različitih boja.

Cons: Prema brojnim recenzijama od roditelja, nema stvarnih nedostataka korištenja ovog proizvoda. Prosječna cijena: 6000 rubalja.

BabySit ("bun")

U Rusiji je napravljen čahura, a proizvođač opisuje uređaj kao kolač - to se ime može naći u svim online trgovinama gdje se prezentira madrac ove tvrtke. Ima punilo, naime polistirolne kuglice.

Dimenzije "buns" premašuju standard: 80 cm je dužina, 45 cm širine i visine 35 cm. Kućište od čaše izrađeno je od laganog velura.

 • niska cijena;
 • mogućnost prikladnog hranjenja djeteta;
 • prisutnost "vlastitog" udobnog prostora za dijete.
 • nema mogućnosti spavanja;
 • nedostatak ergonomije;
 • velike veličine;
 • Funkcije su slične funkcijama ležaljke.

Prosječna cijena: 3000 rubalja. BabySit je jedan od najpopularnijih modela kokosovih kolijevki.

Upute za uporabu

Korištenje madraca nije teško. Prije početka korištenja, trebate "prilagoditi" madrac prema rastu djeteta. Sve čahure opremljene su ograničivačem koji kontrolira veličinu proizvoda. Roditelji bi trebali slijediti ove korake:

 1. Uklonite jastuk iz čahure.
 2. Stavite dijete natrag na madrac.
 3. Glava djeteta treba biti blizu gornjeg dijela za sužavanje.
 4. Ograničivač bi trebao biti smješten odmah ispod dječjeg plijena kako bi se dijete spustilo.
 5. Položaj djeteta treba biti takav da su noge malo podignute.
 6. Izvucite dijete iz čahure i stavite jastuk na proizvod.

Bez obzira na proizvođača, svaki proizvod je opremljen širokim pojasom. Ne drži pokrete djeteta, ali istodobno popravi svoj položaj. Remen se može koristiti ili ukloniti.

Kako koristiti pojas?

 1. Rasporedite oko madraca tako da je kratki dio otvoren prema roditelju.
 2. Koristite čičak za spajanje krajeva remena.
 3. Stavite dijete u čahuru i sastavite velcro kratkih dijelova.
 4. Provjerite je li remen ispravno pričvršćen na bebu.

Sigurnosne mjere tijekom rada

Unatoč činjenici da je proizvod siguran za dijete, vrijedi razmotriti neke sigurnosne preporuke za upotrebu:

 • Ako je čahura instalirana u krevetiću, vrijedi paziti da se dno čvrsto uklapa u površinu krevetića i ne može se kretati. Stranice kreveta trebaju biti 20 cm veće od samog proizvoda.
 • Neophodno je položiti dijete u čahuru na leđima, isključujući nepotrebne stvari u bliskom pristupu s lica djeteta.
 • Nemojte stavljati čahuru na visoku površinu, u nosače ili tkanine.
 • Odmah provjerite položaj graničnika djeca brzo rastu i moraju se prilagoditi s vremena na vrijeme.
 • Ne koristite čahuru u autu. Takva uporaba proizvoda neprihvatljiva je od Madrac je izrađen od mekog materijala koji ne može držati kralježnicu u ravnoteži s djecom dok se vozilo kreće. To zauzvrat može dovesti do negativnih posljedica.

Uz rast djeteta njegove noge mogu visjeti s dna, ali ne brinite, sasvim je prihvatljivo. Potrebno je odustati od korištenja dječjeg čahura, ako dijete počinje pokušavati samostalno kotrljati na trbuhu.

Savjeti za odabir i brigu o proizvodu

Cocoon ne zahtijeva složenu njegu ili posebne kemijske čistače. Kao što je prljavo, čizme se mogu očistiti blagim deterdžentima. Dopušteno je pranje jastučnica i uklonjivih remena u pisaćem stroju u ručnom načinu pranja na temperaturi koja ne prelazi 30 stupnjeva.

Čahura za novorođenčadi prilično je skupo. U slučaju pozitivne odluke o potrebi kupnje takvog kreveta za bebu, vrijedi odgovoran pristup izboru.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira kolijevke:

 • kakvoća materijala koji se koristi za sam madrac i njegov pribor;
 • prisutnost čepa i pričvrsne trake modela;
 • mogućnost cirkulacije zraka unutar proizvoda;
 • težinu proizvoda (najbolje ako ne prelazi 2 kg).

Pravi otkriće suvremenog svijeta - ležaj čahura za novorođenčad. Cocoon je u stanju pružiti djetetu udobnost i miran san, osloboditi trzaja i nelagode tijekom intestinalne kolike.

Osim toga, dijete u čahuri ne ograničava ništa, a anatomsko ispravno pozicioniranje tijela omogućuje vam da promatrate što se događa dok ste budni. Unatoč činjenici da je trošak takve kolijevke teško pozvati proračun, pomaže majkama i bebama širom svijeta, jer je mirno dijete mirna i sretna majka.

Vrste čahure za novorođenčad, metode korištenja, shemu pletenja i krojenja vlastitim rukama, prednosti i štete

U prvim danima nakon rođenja, dijete treba osjećati utjehu i zaštitu, zbog toga je potrebno stvoriti toplom gnijezdu za njega, koji će služiti kao neka vrsta kuće.

Na prodaju često možete pronaći Cocoonababy, ali malo ljudi zna što je to. U izgledu, to je ovalni ili okrugli krevet, u kojem možete ostaviti bebu na spavanje u prvim mjesecima života.

Proizvod izrađen vlastitim rukama će postati mekana i topla.

Zašto koristiti čahuru za novorođenčad?

Cocoon je spavaći madrac koji ponavlja anatomsku strukturu djetetovog tijela. Njegova površina je meka, nježna, ima ispravne krivulje u podnožju. Opremljena je posebnim branicima za zaštitu.

Glavna svrha ovog proizvoda je stvaranje udobnog prostora za dijete.

U prvih dana i mjeseci nakon rođenja, mrvica u gnijezdu će se osjećati potpuno zaštićena. I zaštitni odbojnici će ga zaštititi od naglog pada.

Vrste čahura: pelene, madrac, gnijezdo, jastuk

Prije nego što napravite čahuru vlastitim rukama, vrijedi razmotriti njegove glavne sorte. Postoji 4 glavna tipa ovog dječjeg kreveta - pelene, madraca, gnijezda i jastuka.

No, bolje je pažljivo razmotriti njihove značajke:

Dobar je model Mothercare napravljen u Rusiji. Dječji proizvodi imaju prikladnu bazu.

Naravno, to nisu sve vrste čahura za novorođenčad. Na prodaju postoji pokrivač, koji, ako se želi, može biti pretvoren u odijelo.

Čak i u vreći za spavanje s patentnim zatvaračem, nošenje s ručkom, koja je slična brodu, kolicima, kolijevci zijevanje ili Cocoonababy krevetić.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira?

Da biste kupili kvalitetnu i prikladnu bebu čahuru, važno je razmotriti nekoliko važnih uvjeta prilikom odabira.

Dječji kreveti trebaju imati svojstva:

 • Punilo bi trebalo ponoviti oblik tijela djeteta, zbog toga bi trebalo dati prednosti proizvodima koji imaju anatomski, ergonomski i ortopedski madrac.
 • Punilo treba biti od poliuretanske pjene i poliamida.
 • Na stranama bi trebale biti strane, pružaju zaštitu od pada djeteta za vrijeme spavanja.
 • Trebali bi biti uputa koja će vam pomoći da shvatite kako ispravno koristiti ovaj uređaj.

Kako šivati ​​ili kravatu?

Prije nego što šivate gnijezdo čahura za djecu, vrijedi pripremiti potrebne dijelove:

 • Tkanina.
 • Meka punila.
 • Element za spajanje.
 • Prstenasti remen.
 • Shema.

Možete kreirati krevet vlastitim rukama:

 1. Da biste pravilno šivati, morate pripremiti shemu. Na internetu postoji mnogo fotografija s uzorcima koji se mogu koristiti kao osnova za šivanje.
 2. Primijenimo shemu na tkaninu, kružimo olovku i pažljivo izrezati. Iz istog smo praznine od druge tkanine platna.
 3. Preklapamo točno dva praznina i donji dio, u kojem će biti kravata, šivati ​​se sa niti.
 4. Dopuštene šavove u blizini šava se izrežu navojima tako da se šav ne učvrsti.
 5. Uz rub prvog weba, jedna strana obloge a je ušivena, a druga pričvršćena na rub drugog.
 6. Zatim bend je presavijen u dva dijela zajedno. Ispružavamo ga po šavu da dobijemo trakastu traku u koju se navojni navoj.
 7. Pomoću iglica planira se dno. Strane bi trebale imati visinu od 15-17 cm.
 8. Otvaramo ovalni i ostavimo rupu u koju će biti napunjena poliesterska podloga.
 9. Oni čine poprečne linije duž dna, između njih bi trebalo biti 10 centimetara.
 10. U odbojnicima punjena sintepon.
 11. Kabel se umetne u privjesak i zategnite na obje strane.

Pored gnijezda možete pletuti ili kukičati zimsku omotnicu.

Za to možete koristiti različite vrste obrazaca:

 • U obliku zdjelica.
 • U obliku pahuljica.
 • Pojasni šal izgled.
 • Gum 2x2.

Kako je pletiva omotnica:

 1. Pletenje počinje u donjem dijelu, koji će kasnije biti u pazuhu djeteta. Pletemo ovo područje s elastičnim pojasom - 2 lica i 2 krilatih petlji.
 2. Zatim se parenje izvodi pomoću obrasca pigtail na obje strane, a stanice su pletene između njih. Na lijevu gumu stane - dva reda lica i dva reda torbica.
 3. Za izradu rupa preporuča se zatvaranje 2-3 petlje, u sljedećem redu se izvodi jednaka količina nakida, a treći red pleten je prema slici.
 4. Gornji dio leđa je pleten u obliku elastičnog pojasa. Ovaj obrazac služi za lijevu i desnu stranu.
 5. Ušiven je dva ruba, koja se konačno ispostavilo da je kapuljača.
 6. Gumbi su šivati ​​na lijevoj strani.

Korist i štetu

Neophodno je ispitati prednosti i štete čahure za novorođenčadi.

Među prednostima ovog dječjeg učvršćenja su:

 • Čahura sprječava deformaciju lubanje - plagiocefalija.
 • Smanjuje pojavu gastroezofagealnog refluksa.
 • Kod dječjeg kolikije smanjuje se.
 • Smanjuje tonus mišića.
 • Poboljšava kvalitetu spavanja.
 • Na štetu ovog uređaja poboljšava razvoj motoričkih vještina, koordinacija pokreta.
 • Praktično hranjenje bebe.

Postoji nekoliko nedostataka:

 1. Ograničeno razdoblje uporabe. Nakon što se dijete počinje kotrljati, čahura više nije potrebna za primjenu.
 2. U gnijezdi dijete je vrlo vruće.
 3. Visoke cijene

Unatoč tome, čahura se smatra prikladnim uređajem za malu djecu. Štoviše, gnijezdo može biti samostalno.

Ne treba puno posla, što je najvažnije želja i dobra mašta. Masno mjesto, izrađeno ručno, ispostavilo se da je udobno, toplo i sigurno.

Beba čahura za novorođenčad

Briga za novorođenčad uključuje različite proizvode koji uvelike olakšavaju proces hranjenja, nošenja i prijevoza djeteta. Ovi proizvodi uključuju bebe čahure. Njihova kupnja povezana je s prvim mjesecima života, jer oni su dizajnirani za djecu mlađu od četiri mjeseca. Najčešće se kupuju za prerane bebe s malom težinom do 3 kilograma.

Koje mjere opreza pri uporabi čahure za novorođenče postoje

Dječja čahura mogu koristiti roditelji za hranjenje ili nošenje novorođenčeta na kratke udaljenosti. Pri prijevozu djeteta u bebu čahura, maksimalna dopuštena količina vremena ne bi trebala prelaziti jedan i pol sati. To je zbog činjenice da kralježnica djeteta koje još nije postala jača može biti oštećena ili deformirana tijekom kretanja i vibracija koje se javljaju u motornim vozilima.

Kako odabrati čahuru za novorođenče

Prva dostupna opcija je samohodna ili pletena beba čahura za novorođenče. Ovisno o sezoni uporabe, ovaj proizvod može imati određenu gustoću materijala. Za hladnu sezonu možete koristiti flanel, vunu, mješavinu vune ili niti.

Drugo, morate uzeti u obzir visinu i težinu djeteta, jer Sva djeca su individualna i bebe čahure mogu se koristiti ne samo za prerano rođene djece i onih rođenih s malom težinom, nego i za punopravnu djecu s težinom većom od 3-4 kilograma.

Za kućnu upotrebu, beba čahura u obliku madraca je najbolja opcija, jer je smještena u krevetu i dijete može ostati u njemu 24 sata dnevno. Zgodan i siguran za dijete, i stoga dobar za mamu.

Kako odabrati najbolju bebu čahuru

Prije kupnje novog proizvoda ili nepoznate narudžbe, ali tako se svidjelo naziv dječjeg proizvoda, najprije ga upoznajte i saznajte kakve kvalitete ima.

Beba čahura je poseban izum neonatologa, u obliku madraca, u obliku nalik bocu. Ova vrsta madraca je dizajnirana tako da je tijelo djeteta potpuno postavljeno unutar madraca, što ga obavija i potpuno ponavlja njegov oblik. Kada je dijete unutar takve čahure, on se u potpunosti osjeća zaštićen od vanjskih razdražljivih čimbenika.

Ukupno ima 3 veličine bebe čahure, koje su odabrane za malu djecu, uzimajući u obzir njihovu težinu i dob:

 1. Prva veličina je odabrana za prerane bebe koje su se pojavile u rodilištu, a upravo tamo počinju koristiti ovu čahuru kako bi se ublažilo stanje novorođenčadi prilikom prilagodbe.
 2. Druga veličina beba čahura koristi se za djecu s malom lopaticom do 2,7 kg. Ova težina je također tipična za djecu koja su rođena prerano i još uvijek dobivaju na težini, ili za djecu rođenu tijekom višestrukih trudnoća.
 3. Treća veličina beba čahura dizajnirana je za djecu mlađu od četiri mjeseca. Njihova težina i visina odgovaraju prosječnim pokazateljima, pa se mogu kupiti za običnu djecu rođenu s težinom od 3-5 kg.

Vrste i vrste čahura za novorođenčad

Pojava na tržištu dječjih čahura dovela je do činjenice da su počeli proizvoditi modele za zimu, ljeto, vage i pada, prijevoz u motorna vozila, hodanje, kao i za kućnu upotrebu.

Bebe za bebe široko se koriste u dojenčadi. Čahura posjeduje poseban anatomski oblik koji potpuno ponavlja tijelo djeteta, sve svoje zavoje i zbog toga se može osjećati mirnije i sigurnije.

Bebe čahure podijeljene su u vrste:

 1. madraci za dječji krevetić;
 2. nošenje;
 3. pelene;
 4. omotnice

Beba čahura zvana Cocoonababy francuskog proizvođača Red Castle, koja košta 8.600 rubalja, potpuno opravdava svoje troškove, budući da je posebno dizajnirana za malu djecu, uzimajući u obzir sve njihove mogućnosti.

 • parametri: dužina 65 cm, širina 38 cm i debljina 15 cm;
 • čahura od materijala: 55% poliuretana, 45% poliamida;
 • s 100% poliuretanskim punilom.

Ovaj model čahure može se koristiti za djecu čija masa prelazi 2 kg 800 grama. Cocoon se može koristiti od novorođenčadi do 4 mjeseca života. Pored madraca je i posebna ploča od jastuka od bijelog pamuka.

Glava koja nosi kolijevku za djecu ruskog proizvođača, košta 995 rubalja i do 2000 rubalja. Ova vrsta čahure namijenjena je samo za nošenje djece.

Najčešće se prijenos podataka može povezati s kolicima, ali ne i svi modeli kolica uključuju nošenje.

 • parametri: duljina 70 cm, širina 35 cm, visina 21 cm;
 • Čarobna nošnja od PVC filma.

Ova vrsta čahure pogodna je za nošenje djece od rođenja do deset mjeseci starosti, čija masa ne prelazi osam kilograma. Težina nošenja je 1 kg. 300 gr.

Pelene pelene s velcro od organskog pamuka, trošak od 200 rubalja. Ove pelene se mogu koristiti za skrb o novorođenčadi kao osnovne pelene, koje se koriste od rođenja za prva tri mjeseca, a također možete odabrati pelene za djecu od tri do šest mjeseci.

Veličine takvih pelena mogu biti visine do 75 cm, što odgovara šestomjesečnom djetetu. Korištenje ovih pelena prikladno je i lako, jer dijete će biti omotano, a istovremeno neće dobiti ručke ili noge, kao što je slučaj kod običnih pelene.

Omotnice-čahure mogu se kupiti u rasponu od 2000-4000 rubalja. Mogu se izrađivati ​​od prirodnih materijala, poput vune ili umjetnog punila. Svi ovi modeli imaju isti izgled, nalik omotnici u koju želite staviti dijete. U ovakvoj omotnici čahura, dijete će biti toplo i ugodno, posebno tijekom hladne sezone.

Uspoređujući sva ova četiri modela, može se reći da su namijenjeni različitim namjenama i stoga imaju mjesto u kući gdje živi novorođenčad. Možete kupiti madžarsku čahuru i staviti je u krevetić, a kada ga hranite, možete ga uzeti zajedno s djetetom, tako da je prikladno za majku da ga hrani, a beba je prostrana i udobna u njemu.

Sve ostale čahure također će biti korisne, na primjer, potrebno je nošenje čahure kako bi dijete došlo u kliniku pedijatru i drugim pedijatarima, a pelena za čahuru svakodnevno će biti potrebna za šest mjeseci života djeteta.

Za hladna vremena, naravno, bolje je imati omotnicu-čahuru toplo s prirodnim fleece punila, koji će zagrijati bebu i pomoći vam da se osjećate ugodno čak i zimi.

Prisutnost jedne ili druge opcije podrazumijeva svejedno da će dijete biti kupljeno upravo onu opciju koja mu odgovara u visini i veličini. Djeca se mogu međusobno razlikovati pa stoga treba pažljivo pristupiti kupnji takvih stvari kao beba čahura.

Kako odabrati dječji krug za kupanje kod kuće?

Trebam čahuru za novorođenče

Prije nego što pazite da je čahura stvarno potrebna, trebate znati o svojim glavnim svojstvima:

 1. čahura je stvorena kako bi u potpunosti zadovoljila potrebe djeteta u dobivanju osjećaja sigurnosti tijekom razdoblja prilagodbe;
 2. prikladna kako bi se olakšao proces hranjenja, jer on podupire dijete, a majka će bolje osjećati svoje dijete kad se smjesti u bok uz rame u udobnom položaju;
 3. doprinosi stvaranju kostura ispravnog anatomskog oblika;
 4. pomaže u sprečavanju pojave i razvoja crijevne kolike;
 5. uklanja tonus mišića i ne dopušta bebi da razvije anksioznost;
 6. lubanja djeteta pravilno su oblikovana zbog posebnog anatomskog oblika madraca;
 7. Moguće je koristiti madrac-bocu za kupanje novorođenčeta.

Čahura za novorođenčad: recenzije

Kad sam kupovao kolica, vodio sam mi prisutnost nosive čahure u kompletu, koji će me služiti za nošenje djeteta. S takvim prijenosom, bilo je lako prenijeti dijete u kliniku. Nisam bio umoran od tereta, a dijete se nije trudilo, jer ležao je na ravnoj površini, potpuno zamotan i otporan na vremenske uvjete. Nosiljka je također potrebna kako bi dijete moglo nositi na izletima za prijevoz. Često sam ga morala koristiti i nikada nisam žalila što sam ga stekla.

Kuglica pelena bila mi je korisna od prvog mjeseca djetetova života. To je bilo osobito očito u onim trenucima kada je dijete postalo aktivnije. Kroz ovo vrijeme, ja sam preplivao dijete, koristeći pelilicu oblika velcro-oblika. Stisnuta pelena omogućila je da se riješe problema poput neprestano rastvorenog djeteta.

Uopće mi se nije svidjela omotnica - čahura, jer s njim je bilo nezgodno posjetiti kliniku. Sigurno je toplo, ali nošenjem djeteta na ulici bilo je teško shvatiti koliko stvari morate nositi na djetetu da izađe iz ove vrlo čahure. Osim toga, trajalo je samo mjesec dana. Otpad novca, jer Ova omotnica može zamijeniti uobičajenu toplu deku za ispuštanje iz bolnice.

Stvarno mi se svidjela kupnja u obliku madraca čahura. Koristili smo ga svugdje: u krevetiću, tijekom hranjenja, pa čak i s nama u izletima. Dijete je uvijek osjećalo jednako ugodno i mirno. Jednom smo pokušali kupati dijete pomoću ovog madraca, a mi se svidjelo. Za usporedbu s drugim vrstama pribora za hranjenje djece odabrali smo ovaj, jer To je najprikladniji, lagan i ne zahtijeva posebnu nosila, pelene. Odvojivi poklopac uvijek se može oprati.

Predočena mi je lijepa i prikladna omotnica-čahura za rođenje djeteta. Njegova sposobnost da brzo staviti dijete na njega i jednostavnost korištenja volio sam od prvog dana, jer je meko i toplo. Odjenuli smo se na ulici, ovisno o vremenu. U jesen, za takvu omotnicu, dovoljno je staviti tužbu na klizače, labavu košulju i omotnicu. Dijete se osjećalo smireno, jer to je toplo u njemu.

Kako odabrati najbolju čahuru za novorođenčad: foto-pregled Cocoonababy madraca i drugih analoga s pregledima liječnika

Pojednostavite život majke i čine ga udobnijim za novo rođen mrvice su dizajnirani razne moderne uređaje i razvoj. Jedan od tih novih proizvoda je čahura. Po pozitivnim ocjenama, možete procijeniti da postaje sve popularnija među majkama. Pogledajmo zašto je to potrebno i koji će model biti najbolji?

Čahura za novorođenčadima koje koriste mnogi moderni mame

Što je čahura?

Zapravo, ovo je poseban madrac koji ponavlja sve anatomske oblike djeteta. Meka površina, nježna i udobna, ima pravu zavojnicu u osnovi, a također je isporučena sa zaštitnim stranama. Novorođenčad je imao mali gnijezdo u kojem je bilo gotovo jednako udobno, udobno i sigurno kao što je bilo na majčinim rukama.

Čahura je dizajnirala francuska pedijatrija. Iskusni neonatolozi dugo su tražili prikladne uvjete za brigu o preuranjenim bebama.

Budući da rezultati testa čak premašuju očekivanja, odlučili su predstaviti taj razvoj masama i ponuditi je svim bebama, uključujući one rođene na vrijeme. Cocoon pametno prilagođava tijelo djeteta, ponavljajući uvjete boravka djeteta, kojemu je navikao 9 mjeseci života u trbuhu moje majke. Dijete je opušteno, u toplini i udobnosti. Zamijenite madrac može biti omotnica ili posebna pelena.

Pro i kontra

Crvi se, budući da je rođen, osjeća nelagodu s velikih otvorenih prostora. Slobodno kretanje rukama i nogama također često uzrokuje uzbuđenje. Pelene su prije pomogle da se nose s tim, ali danas veliki broj pedijatara ne odobrava neprekidno stisak.

Šišanje također pomaže u zaštiti bebe, ali moderni pedijatri i roditelji ne pozdravljaju na taj način.

Ograničena sloboda bit će prilično prikladna, jer što brže mrvica uči kontrolirati njegove pokrete, brže će njegov razvoj ići, a on će biti mirniji. U ovom slučaju, čahura se savršeno uklapa, jer su dječja oružja malo ograničena, ali istovremeno može lako premjestiti i čak dodirnuti njegovo lice. Uz pomoć ruku koja dijete poznaje svijet, dotakne majku.

Još jedna pozitivna strana je da čahura za novorođenče ponavlja prirodni stav djeteta. Pedijatri preporučuju upotrebu tvrdih i glatkih površina za spavanje kako bi se spriječio iznenadni sindrom smrti dojenčadi (SIDS). Međutim, fiziologija novorođenčeta govori o još jednom prikladnijem položaju. U trbuhu moje majke mrvica je ležala s zaobljenim leđima, a nakon rođenja odmah je postavljena na tvrdu, ravnu površinu. To uzrokuje određenu nelagodu kod djeteta.

Navodimo dodatne prednosti madraca:

 • Pojava crijevne kolike je minimalna. Spazme obično posjećuju djeca koja leže na ravnoj tvrdoj površini. Sada, u blago savijenom položaju, želudac i crijeva bebe osjećaju veću udobnost.
 • Sigurno mjesto. Možete staviti uređaj u dječju postelju. Noge i ruke mrvica mogu se zaglaviti između letvica, ako ne koristite madrac, a uz to se opasnost smanjuje na nulu.
 • Mekani i osjetljivi materijali. Pažljivo odabrane tkanine omogućuju djetetu spavanje s užitkom. Buđenje bebe bit će mnogo rjeđe, pa će san moje majke biti duži.
Zbog fiziološkog položaja djeteta u čahuri, kolik ga neće smetati

Pažljivo osmišljen moderni uređaj još ima nekoliko nedostataka:

 • Visoka cijena Jednostavno na prvi pogled, dizajn zapravo postaje složen izum. Potrebno je puno vremena da se razvije. Sve tkanine i materijali bili su pažljivo odabrani i provjereni, stoga i kao rezultat i veliki troškovi. Kada dozvoljavaju prilike, kao i kada postoji hitna potreba, ni jedan roditelj neće razmišljati o cijeni.
 • Kratkoročno korištenje. Dijete će koristiti madrac samo za prvih 3-4 mjeseca, a zatim će gospodariti uobičajenom madracu. Znajući da je lako možete prodati, ne možete ni razmišljati o ovom trenutku.

Dob za upotrebu

Može se upotrijebiti čahura od samog trenutka rođenja dok dijete ne dosegne dob od 4 mjeseca, odnosno do trenutka kada dijete počinje naučiti prevaliti. Ugodni gnijezdo idealno je za prerane bebe, kao i za one s malom težinom. Posebno su važni komfor i praktičnost, koji je u stanju dati ovaj jedinstveni madrac.

Zahvaljujući pokretljivosti madraca, uvijek se može koristiti u krevetiću iu kolicima. Želeći spavati s djetetom u istom krevetu, roditelji više neće biti zabrinuti da će štetiti djetetu tijekom spavanja, jer ga brani pouzdano štite.

Opcije veličine bebe čahure

Prije kupnje bilo kojeg, čak i najpopularnijeg proizvoda, trebali biste pažljivo proučiti sva njegova obilježja. Nakon razjašnjavanja pitanja o kvaliteti i pouzdanosti, možete donijeti informirani izbor.

Danas su bebe čahure dostupne u tri veličine, ovisno o težini i dobi djeteta:

 1. Prva veličina madraca za bebe pogodna je za prerane bebe. Cocoons počinju koristiti već u bolnici. Oni su stvoreni kako bi pomogli malom organizmu da se prilagodi novom svijetu u svjetlijem obliku.
 2. Druga veličina namijenjena je bebama male težine do 2,7 kg. Tipično, ova težina je tipična za djecu koja su rođena prerano i u fazi dobivanja na težini. Također, bebe s malom težinom mogu se roditi tijekom višestruke trudnoće.
 3. Treća veličina uključuje upotrebu beba čahura do 4 mjeseca starosti. U tom slučaju, težina i visina djece ispunjavaju dobne standarde. Ovi madraci su prikladni za bebe rođene s težinom od 3 do 5 kg.

Cocoon modeli

Crveni dvorac Cocoonababy čahura madrac

Francuski znanstvenici razvili su jedinstveni madrac za novorođenčad koja gotovo da nema analogije. Crveni dvorac Cocoonababy je ergonomski dječji krevet koji se može koristiti od rođenja. Oblik gnijezda ponavlja položaj djeteta u maternici. Dijete se osjeća sigurno, ugodno i mirno. Zahvaljujući takvim dobroćudnim uvjetima, prilagođavanje svijetu oko nas događa se na mirniji način. Dimenzije: 69x40x19 cm.

Crveni dvorac Cocoonababy je potpuni krevet koji savršeno prati konture djetetovog tijela

 • Postojanje meke elastične površine.
 • Mala težina čini madrac vrlo pokretljivima.
 • Prema uputama, instalacija se provodi u vodoravnom položaju; mogu se postaviti u dječji krevet, na odrasloj postelji, u invalidskim kolicima.
 • Udobno i praktično mjesto bebe: glava i torzo su na istoj razini, malo podignute noge, brada pritisnuta na prsa.
 • Osigurajte da pojas osigurava mogućnost dodatnog učvršćivanja.
 • Prisutnost ograničenja koja vam omogućuje da odaberete duljinu ovisno o rastu djeteta. Ograničivač ne dopušta tijelu da puzi ili se naprotiv diže, ako dijete odgurne nogama.
 • Jastučnica se uklanja zbog ugrađenog zatvarača, no pričvršćivač je čvrsto skriven i stoga ne šteti maloj. Materijal za jastučnicu odabran je prirodno - to je pamučni pamuk Fleur de Coton.
 • Svi uklonjivi elementi (poklopac, pojas i jastučnica) mogu se prati u perilici rublja pomoću programa "Nježno pranje".

Pozitivna strana Cocoonababy modela:

 • mrvica leži gotovo u istom položaju kao u trbuhu moje majke;
 • nedostatak tjeskobe omogućava vam da poboljšate kvalitetu sna, i stoga njegovo trajanje se povećava, smanjuje grčenje mišića, smanjuje se gušenja;
 • lubanja je zaštićena od deformacije zbog svog jedinstvenog ergonomskog oblika;
Naslon za glavu Crvenog dvorca Cocoonababy osmišljen je tako da nježno podupire bebu glavu u optimalnom položaju.
 • pokret glave nije ograničen, dijete ga može lako pretvoriti u bilo kojem smjeru, omogućava vam da razvijete vizualne sposobnosti;
 • malo povišene noge pomažu krvi da cirkuliraju ispravno;
 • dječja ručka nisu skučena, što znači da im se lako može dirati lice: takva prilika doprinosi razvoju koordinacije.

Komplet uključuje:

Ukupni trošak: 11000-12000 rub.

Babynest madrac

Vrlo sličan model je švedski Babynest čahura. Glavni dio je od hladnoće pjene, za mekane strane izabran hollofiber, a za pokrivač - 100% pamuk. Ovaj madrac je savršen za uporabu u kolicima, u velikoj postelji i na stolu za mijenjanje. Mama ga može lako odvesti sa sobom na roditeljski krevet. Tako će mrvica uvijek biti tamo i mama se ne mora brinuti da bi ga slučajno mogla dodirnuti u snu. Čak možete skužiti sličan model vlastitim rukama.

Model ove tvrtke će se jednostavno prilagoditi dojenju, što je naročito pogodno noću. Mnoge žene doživljavaju bol zbog sjedećeg položaja, tako da će mogućnost hranjenja u ležećem položaju u ovom slučaju biti vrlo korisna. Madrac vam omogućuje jednostavno mijenjanje položaja djeteta. Mama neće biti teško pomaknuti ga na trbuh ili na bok.

Babynest madrac čahura nema anatomski oblik, ali njezine dimenzije omogućuju da se udobno gnijezdo malo više. Do 5-6 mjeseci beba može biti u njemu. Veličina se jednostavno regulira vrpcama. Veličina: 70x30 cm, veličina kreveta: 56x23 cm Sada na pitanje koliko ovaj model košta.

Cijena: 7000-8000 rub.

Kolijevka nosi Globex "Cocoon"

Zgodna čahura kombinira funkciju nošenja. Dakle, maleni nije samo pouzdano zaštićen i zamotan, već i njegovo transport je uvelike olakšano. Ugodna kolijevka ima ručke za nošenje, kao i remen za ramena. Odozgo je mrvica sigurno prekrivena poklopcem od tkanine s patentnim zatvaračem. Kolijevka je opremljena napa, tako da se često koristi za toplinu, stavljajući ga u kolica. Takva kolijevka će biti izvrstan pratitelj kada odete u kliniku ili kada putujete u transport. Novorođenče će biti pouzdano zaštićeno od višak očiju i stresa, što znači da će spavati slatko i mirno. Nosač je namijenjen djeci mase ne više od 7,7 kg. Dimenzije 67x30x30 cm.

Globex nosiljka je prikladna jer se može koristiti kao kućna čahura, kao i za prijevoz

 • moguće je postaviti kolijevku u bilo koji model kolica namijenjenog novorođenčadi;
 • udobna za bebu, praktična za majku;
 • dijete je zaštićeno od loših vremenskih uvjeta;
 • ručke i remen za ramena dostupni za prijevoz;
 • napa može biti otkvačena;
 • prisutnost krute baze omogućuje korištenje kolijevke za dojenčad.

Približan trošak: 2000 rubalja.

Omotnica i pelena

Omotnica-čahura - izvrsna opcija za pražnjenje zimi, a također ga vole koristiti za šetnju i stavljanje u kolica. Zahvaljujući merinovoj vuni, koja se često koristi u takvim omotima, stvara se mikroklima mrvica unutar omotnice. Dijete ne osjeća nikakvu hladnoću ili vrućinu. Cijena: od 2000 rubalja.

U prodaji danas postoji veliki izbor posebnih pelene za čavrljanje novorođenčadi. Posebna pelena za rezanje i prisutnost čička omogućuju vam da se za nekoliko sekundi presvucite.

U pelenama je džep u kojem su noge "skrivene", a na obje strane su "krila", pričvršćene čičakom (vidi također: što bi trebalo biti platno za pelene?). Sada će dijete biti toplo, ugodno i mirno. U dječjoj peleniji možete ga staviti na anatomski madrac na koji se može opustiti, ili staviti bebu u pelenu u toplijoj omotnici kako bi se osigurala dodatna toplina. Na prodaju možete naći pelene za djecu do 75 cm visine, što je obično kod djece u 6 mjeseci. Cijena: od 300 rubalja.

zaključak

Nakon što smo napravili analizu svih 5 modela, došli smo do zaključka da su svi vrlo različiti i izmišljeni su za ostvarivanje različitih ciljeva, što znači da svaki od razmatranih modela može biti u kući gdje se rodilo dijete. Madrac-čahura je nesumnjivo vrlo povoljno: može se staviti u dječji krevet, ako je potrebno, izvaditi za hranjenje. Svi ovi detalji vrlo su suptilno osmišljeni, što znači da je praktičnost ovdje osigurana ne samo za bebu, već i za majku.

Nosilj čahura je dobar kada morate ići na cestu ili u kliniku. Pelene pelene će biti prikladne za prvu polovicu beba života i pomoći će majci svaki dan. U jesensko-zimskom razdoblju topla čahura od čahure bila bi dobrodošla. Prirodno punilo od ovčje vune će dati toplinu i udobnost i neće dopustiti da se zamrzava čak iu teškim mrazima. Fotografije svih modela mogu se naći na Internetu.