Čahura za novorođenčad - za što je beba čahura korisna?

Zdravlje

Život mlade majke, koji se brine za bebu, prilično je težak, ali postoje mnogi uređaji koji olakšavaju i udobnije dijete. Jedan od tih novih proizvoda je čahura za novorođenčad.

Što je čahura za novorođenčad?

Cocoonababy čahura za novorođenčad je mali madrac koji ponavlja anatomski oblik djeteta. Ima mekanu površinu, izradu je osjetljive tkanine za kožu, ima odgovarajuće krivulje na podnožju i ima zaštitne strane kako bi spriječio pad. Ovaj mali gnijezdo za dijete, u kojem je i mirno i udobno, kao u rukama svoje majke.

Cocoon Baby je razvio francuski pedijatar tijekom istraživanja na temu najprikladnijih uvjeta za njegu prerano rođene djece. Razvoj je bio tako uspješan da je odlučeno da se masovni proizvod dostupan za sve bebe, uključujući one rođene na vrijeme. Čahura za novorođenče prilagođava se djetetovom tijelu i reproducira uvjete slične majčinoj utrobi. To omogućava bebu da se opusti što je više moguće, da osjeća toplinu i mir.

Prednosti i nedostaci čahure za novorođenčad

Kad se malo čovjeka rodi, boji se neko vrijeme velikih otvorenih prostora. Bojao se slobodno pomicati ruke i noge. Da bi se ti strahovi na neki način smanjili, prije no što su novorođenčadi čvrsto omekšani, moderni pedijatri vjeruju da je štetno za bebe.

Međutim, ograničenje na slobodnom prostoru - siguran način zaštite psihu djeteta prvih mjeseci života dok on zna svoje tijelo i razvija prve osnovne pokreta ruke i noge (koje su ponekad još uvijek ga se bojali). Osjećate se sigurno i u mirnom stanju beba brzo uči svijet i razvija nove vještine. Djeca dobivaju prvo taktilno iskustvo i stupaju u komunikaciju.

Pregled beba beba za novorođenčad i njegovu tajnu (cocoonababy crveni dvorac)

Čahura za novorođenčad stvara točno one uvjete koji ne samo da najbolje štite svoj živčani sustav nego i pridonose skladnom razvoju beba u prvim mjesecima života.

Važno je da beba čahura ponavlja anatomski oblik djetetovog tijela, zadržavajući njegov prirodni položaj. Pedijatri savjetuju za prevenciju sindroma iznenadne smrti djeteta kako bi dijete spavalo na čvrstoj i ravnoj površini. No, fiziologija djeteta govori o drugom prikladnom položaju: u majčinom abdomenu fetus leži s zaobljenim leđima, a to ne šteti. Nakon rođenja, dijete se stavlja na čvrste i ravne površine, što ga uzrokuje da doživi tešku nelagodu.

Cocoon ima Cocoonababy ortopedske zavoje, koji također sprječavaju nagli sindrom smrti i zaštititi više krhku lubanju bebe od rizika bude ravna ili asimetrična. Dijete neće trebati jastuke, jer je glava lagano podignuta, što smanjuje regurgitaciju i mogućnost gušenja ako se to dogodi.

Pored već navedenih prednosti, dječji madraci imaju i druge prednosti:

 1. Fiziološki položaj djeteta smanjuje rizik od kolike. Obično, crijevni spazmi pate od bebe koje leže na čvrstim i ravnim površinama. U blago savijenom položaju dječji se želudac i crijeva osjećaju udobnije.
 2. Dječja čahura se može staviti u krevetić beba. Noge i ručice bebe neće se zaglaviti između prečaca, ako dijete spava u takvom madracu. Rizik ozljede se smanjuje na nulu.
 3. Meke i nježne prevlake učinit će da mrvice budu ugodne pa će se vjerojatno manje probuditi, što će ugoditi samo roditeljima.

Cocoon Baby za novorođenče ima određene nedostatke:

 1. Cijena. Iako čahura izgleda izravno, zapravo je složen i pažljivo osmišljen dizajn. Njegov razvoj je trajao nekoliko godina, tijekom kojih su testirani i odabrani tkanine i materijali. Rad se ne može ocijeniti niskim. Cijena originalnog francuskog učvršćenja danas je oko 9.000 rubalja, analogni ruski proizvod može se kupiti dvaput jeftiniji.
 2. Kratko vrijeme korištenja. Dijete će na madracu spavati samo 3-4 mjeseca, a onda će odrasti i bit će potrebno prebaciti se na obični dječji madrac. Međutim, čahure za novorođenče toliko su u zahtjevu da je moguće prodati čak i rabljeno učvršćenje.

U kojoj dobi se može koristiti čahura?

Cocoon za djecu može se koristiti od rođenja do četiri mjeseca, odnosno do razdoblja kada bebe prvi put nauče prebaciti. Posebno ugodan gnijezdo će imati koristi premature bebe ili bebe s malom težinom. On će stvoriti ugodno i sigurno okruženje za njih.

Čamac madraca za novorođenčad je lagan i pokretljiv, ne samo da se može postaviti bilo gdje u kući, već i postavljen u kolica tijekom šetnje. Za roditelje koji vole staviti dijete pokraj njega u krevetu, ali se boje da će mu slučajno naštetiti, gnijezda čahura je pravi trag jer će strane zaštititi dijete od svih ozljeda.

Još nekoliko riječi o madracu na crvenom dvorcu Cocoonababy

Francuski pedijatri stvorili su jedinstveni madrac. Cocoonababy Red Castle model je dječji krevet koji replicira prirodni položaj djeteta u maternici. Zato se dijete osjeća ugodno i zaštićeno u njoj. Sparing uvjeti pomažu maloj osobi da otkrije novi svijet bez straha. Standardne dimenzije madraca: 69x40x19 cm.

Značajke modela Crveni dvorac Cocoonababy:

 1. Mekani i elastični pokrivači.
 2. Mala težina proizvoda.
 3. Zgodan položaj u vodoravnom položaju bilo gdje, bilo gdje: u dječjem krevetiću ili na krevetu roditelja, kolicima i sl.
 4. Anatomski ispravan položaj djetetovog tijela: glava i torzo su na istoj razini, noge su malo podignute, brada je pritisnuta na prsima.
 5. Osigurajte da pojas drži dijete, eliminirajući mogućnost gubitka.
 6. Ograničivač vam omogućuje prilagodbu dužine madraca na rast djeteta. Također, ograničivač sprječava klizanje mrvica, uči ga da gura noge gore.
 7. Jastučnica se lako uklanja s madraca, jednostavno raspakirajte zatvarač. Sam jastučić izrađen je od 100% prirodnog pamuka.
 8. Svi uklonjivi elementi madraca mogu se prati u perilici rublja u osjetljivom načinu rada.

Koje prednosti ima CocoonaBaby Red Castle?

 1. Dijete je u istom položaju kao u majčinom trbuhu.
 2. Stvoreni uvjeti poboljšavaju kvalitetu djetetova sna, dijete se rjeđe budi, viličari i mišićni spazmi smanjuju.
 3. Ergonomski oblik čahure sprečava deformaciju lubanje.
 4. Dijete je slobodno pomaknuti glavu, što doprinosi razvoju.
 5. Lagano povišena pozicija nogu osigurava pravilnu cirkulaciju krvi.
 6. Ruke djeteta su u slobodnom položaju, on može dotaknuti sebe ili obližnje objekte, što poboljšava koordinaciju.

Čahura za novorođenčad Cocoonababy

Dok čeka dijete, budući roditelji pokušavaju saznati više o stvarima koje će pomoći u njegovanju bebe u prvim mjesecima života. Jedna od tih stvari je madrac od čahura, a vođa među čahurama ovog tipa može se zvati Cocoonababy - madrac kojeg proizvodi francuska tvrtka Red Castle.

imenovanje

Cocoonababy madrac za čahuru dizajniran je za bebe od rođenja do 4 mjeseca i često se koristi s preuranjenom ili malom brojem težine. Poza dijete, boraveći u Cocoonababy, podsjeća intrauterinog - mrvica leži na leđima, njegove kralježnice i ramena blago zaobljeni, glava mu je malo podigao, položaj ruku omogućuje osobi na dodir ili zgrabite različite predmete. To doprinosi točnom psihomotornom razvoju bebe i opuštenijem stanju mrvica.

Malo povijesti

U jednom trenutku bebe koje su rođene prerano postavljene su u posebne "gnijezdo", pokušavajući osigurati bebu udobnost i sigurnost koju je mrvica osjetila u majčinom trbuhu. Međutim, takva "gnijezda" stvorena su na obrtničkom putu pa su se morali stalno prerađivati, a sam je uređaj nestabilan. U to vrijeme nije postojala takva jednostavna i jednostavna alternativa za uporabu u medicinskim ustanovama i kod kuće kao Cocoonababy.

Dugotrajna istraživanja i zapažanja medicinskog osoblja o razvoju novorođenčadi, posebice preranog djeteta, dovele su do stvaranja takvog čahura.

Cocoonababy madrac je rezultat rada francuskih kinesitherapeutists, osteopaths, perinatologije, i drugim stručnjacima kako bi osigurao nedonoščadi držanje i aktivnosti u blizini uvjetima boravka u maternici.

Danas se takve čahure nalaze u bolnicama za majčinstvo i dječjim bolnicama (u neonatološkim odjelima), a također se kupuju za kućnu upotrebu.

Stvarčice

Dječak u čahuri ove marke uvijek leži na leđima u samom položaju koje liječnici smatraju najsigurnijim u neonatalnom razdoblju. Korištenje madraca moguće je dnevno za aktivnu budnost i spavanje djeteta i noću.

Boravak u Cocoonababy pomaže:

 • Smanjite rizik od razvoja promjena u obliku lubanje (plagiocefalija).
 • Smanjite gastroezofagealni refluks i spriječite koliku bolest.
 • Smanjite mišićni ton.
 • Smanjite zapanjujuću reakciju novorođenčadi.
 • Poboljšati san, trajanje sna i njegovu kvalitetu.
 • Poticati razvoj općih motoričkih vještina i razvijati koordinaciju pokreta.
 • Prikladno je hraniti dijete.

Zasebno, zabilježimo prednost čahure iz Crvenog dvorca, kao mobilnost. Madrac je dovoljno lagan (teži samo 1 kg) i opremljen je poklopcem zatvarača, tako da ga majka može lako prenijeti oko stana ili ga prenijeti na drugo kućište. Osim toga, uz Cocoonababy se prodaju i kvalitetni pribor - rezervni pamučni listovi različitih boja i vreća za spavanje.

kontra

 • Korištenje takvog madraca je ograničeno, jer čim se beba pokuša prevrnuti, više se ne preporučuje da ga stavi u čahuru.
 • Mnoge majke kažu da su bebe koje leže u čahuri vruće. Ovo je značajan plus za bebe rođene djece, za pojam bebe, što je nedostatak.
 • Trošak madraca čahura je prilično visok. U prosjeku, takav proizvod se prodaje za 10 do 11 tisuća rubalja.

Malo tajne

 • Punilo za Cocoonababy dugo je i pažljivo razvijeno od strane liječnika. Pokušali su pronaći svoju dosljednost, gustoću i elastičnost, tako da se dijete osjećalo kao u majčinoj utrobi. Ovaj madrac čahura nije jako gusta, ali i nije baš meka. Međutim, to ne uključuje kugle koje ometaju kretanje djeteta, a također ne utječu na "pamćenje". Zahvaljujući elastičnoj podlozi i površini "primanja", mrvica se lako prilagođava novom životu u zračnom okolišu.
 • Veliki broj studija potvrdio je da su vitalni znakovi djeteta koji ostaju u Cocoonababyu blizu ideala. Korištenje Cocoon-madrac omogućuje ležerno proći mrvice proces prilagodbe na novo okruženje, ali i smanjuje rizik od posebno čest problem u djece s spavanje, probavu, mišićnog tonusa, formiranju skeleta.

veličina

Cocoonababy madrac dostupan je u tri različite veličine:

 • Veličina 1 proizvodi se koriste samo u medicinskim ustanovama. U takvoj se čahuri postavlja beba, prethodno nastanjena u inkubatoru. Upotreba ovog madraca za kućne ljubimce preporučuje se za bebe s težinom od 1200 g.
 • Veličina 2 modela također se koristi uglavnom u bolnicama umjesto tradicionalnog madraca. U takvim dječjim kockicama koje su odrasle od prve veličine. To može biti kao prerane mrvice težine od 2000 g i punoljetne bebe. Korištenje čahura druge veličine kod kuće moguće je samo za bebe koje su rođene prerano. Model je opremljen sigurnosnom mrežom.
 • Veličina 3 čahure kupiti za kućnu upotrebu. U takvoj čahuri može biti beba težine 2800 g. Također, modeli treće veličine ugrađeni su u medicinske ustanove za pregled ili cijepljenje dojenčadi u prvim mjesecima života. U čahuri te veličine liječnik može pregledati i novorođenče i dijete starije od 4 mjeseca, ali mrvica ne smije ostati bez nadzora u Cocoonababy.

Kako prilagoditi veličinu pod djetetom?

Nakon uklanjanja jastučnice iz čahure, stavite dijete na madrac na leđima. U tom slučaju, glava bebe mora biti smještena u blizini gornjeg suženog dijela proizvoda. Pogledajte ograničenje i, ako je potrebno, promijenite njegov položaj - trebao bi biti smješten odmah ispod dječjeg plijena kako bi se spriječilo klizanje djeteta. U tom položaju stopala mrvica bit će malo podignuta, a beba neće moći gurati s ruba madraca. Dalje, morate ukloniti dijete iz čahure i staviti jastuk na madrac.

Kako koristiti pojas?

Poseban pojas u Cocoonababy okružuje madrac i dijete, ne držeći pokrete djeteta, ali istodobno osigurava njegov položaj, time ohrabrujući roditelje.

Da biste stavili pojas na proizvod, trebate:

 • Rasporedite je oko čahure tako da je kratki dio (za guljenje djeteta) otvoren u vašem smjeru.
 • Spojite krajeve remena na madrac pomoću velcro.
 • Postavite dijete u čahuru i sastavite čičak kratke dijelove.
 • Pazite da je pojas ispravno smješten na tijelu djeteta, pozivajući se na sliku u uputama.

Savjeti za upotrebu

 • Proizvođač preporučuje nošenje takvog donjeg rublja za takvu čahuru. Kada se jastučnica stavlja na proizvod, vidjet ćete naziv marke pored dječjih stopala na dnu madraca. Nemojte prekrivati ​​čahura ručnikom ili drugim tkaninama, jer mogu utjecati na njezinu sklonost.
 • Kako dijete raste dovoljno brzo, položaj graničnika treba ponovo provjeriti s vremena na vrijeme i podesiti, pomicanjem prema dolje. U tom slučaju, dječja glava uvijek treba biti smještena blizu vrha madraca. Nakon nekog vremena beba će toliko rasti da će mu noge ići dalje od madraca. Ovo je normalno i ne ometa upotrebu čahure.
 • Zaustavljanje korištenja čahure ove marke trebalo bi biti iz prvih pokušaja djeteta da se prebaci na trbuščić. Tipično, takvi pokušaji počinju u dobi od 3-4 mjeseca.
 • Zapamtite da će dijete u takvoj čahuri biti toplije nego na redovitom madracu, stoga ne nosite dijete previše toplo. Ako ste zainteresirani za vreće za spavanje, možete kupiti kompletni model koji se nudi od proizvođača Cocoonababy - Cocobag.
 • Da bi stimulirala razvoj mrvica iznad kreveta u kojem je ugrađena čahura, možeš objesiti mobitel svijetlim igračkama. Istodobno, mobitel bi trebao biti suspendiran na razini dječjih stopala. Ako dijete obratite pažnju na izvor svjetlosti ili zvuka, promijenite položaj čahure tako da dijete ne stalno okreće glavu u jednom smjeru.

sigurnosni

 • Prilikom stavljanja Cocoonababy madraca u dječji krevetić, pazite da vrh proizvoda bude čvrsto prilagođen dječjem krevetu. Stranice kreveta moraju biti najmanje 20 cm iznad čahure.
 • Dijete bi trebalo leći u čahuru na leđima, a na licu ne bi smjeli biti nikakvi predmeti. Obrišite dijete s pokrivačem ili dekom nije potrebno.
 • Nemojte stavljati dijete u Cocoonababy ako primijetite da je neki dio proizvoda rastrgan, slomljen ili izgubljen.
 • Ne preporučuje se stavljanje čahure s djetetom u pleteni kolac, kolica ili nosiljku. Također ne možete staviti madrac na visoku površinu. Ako se čahura koristi izvan jaslica, najbolje je postaviti na pod s tepihom.

Cocoonababy uklonjiva jastučić i remen mogu se prati na stroju pri + 30 ° C. Za čišćenje poklopca s patentnim zatvaračem dopušteno je koristiti blagi deterdžent. U tom slučaju, uklanjanje čahure od ovog pokrova nije preporučljivo.

Trebam kupiti takvu čahuru, pogledajte video Tatjana Starikova.

Cocoon for newborns Cocoonababy Crveni dvorac: upute i recenzije

Budući roditelji, u očekivanju djeteta, pokušavaju naučiti više o onim stvarima koje će im dodatno pomoći u njegovanju djeteta na početku svog života. Važno je napomenuti da je jedna od tih stvari smatrana madrac-čahura, a vođa među modelima ove vrste je Cocoonababy Crveni Dvorac.

Napredak ne prestaje, a ta ergonomska čahura izravni je dokaz toga. Koristi se u prvim mjesecima beba života, dopuštajući mu da se bezbolno prilagodi novom svijetu. Kada dijete leži u čahuri, njegovi osjećaji podsjećaju na one koje je već prije doživio, budući da su bili u majčinom trbuhu. Nalazi se na leđima, a noge su blago savijene i nalaze se odmah iznad tijela, ali u isto vrijeme tijelo i glava ostaju na općenitoj razini s bradom pritisnutim na prsa. U tom položaju beba može apsolutno smireno okrenuti glavu i gledati okolo. Važno je da je prijelaz između svjetova za dijete bezbolan i glatki.

imenovanje

Cocoon Red Castle Cocoonababy, čija se uputa za uporabu nalazi u ovom članku, namijenjena je bebama od rođenja do četverogodišnje dobi i često se koristi pri maloj težini ili prijevremenoj dječjoj dobi. Istodobno, kao što je gore spomenuto, poza mrvica je vrlo slična intrauterini. To pomaže njegovu vjerodostojnom razvoju psihomotora, kao i opuštenijoj državi.

Malo povijesti

Prije toga, bebe koje su rođene prije vremena propisane, postavljene su u male posebne "gnijezde", pokušavajući osigurati djetetu sigurnost i udobnost koju je osjećao u trbuhu majke. Ali takva "gnijezda" stvorena su na obrtničkom putu, stoga su se morali pročišćavati cijelo vrijeme, a sam uređaj je bio vrlo nestabilan. Tada još nije bilo takve jednostavne i jednostavne alternative za kućnu upotrebu i medicinske ustanove, kao čahura za novorođenče Cocoonababy Red Castle.

Dugoročna promatranja i istraživanja medicinskih radnika na razvoj bebe, uključujući prerane bebe, dovele su do stvaranja. Cocoonababy madrac objavljen je kao rezultat rada osteopata, kineziterapija, perinatologa i drugih stručnjaka iz Francuske kako bi se osiguralo da je prerano beba aktivna iu položaju koji je blizak uvjetima njegova bivanja u maternici. Trenutno, te čahure se nalaze u odjelima neonatologije u dječjim bolnicama i rodilištima, osim toga, kupljene su za kućnu upotrebu.

Stvarčice

Korištenje čahura (madraca) Crvenog dvorca Cocoonababy, dijete uvijek leži na leđima u točnom položaju koje liječnici smatraju najsigurnijim u vrijeme novorođenčeta. Njegova primjena je moguća za aktivnu budnost djeteta tijekom dana, kao i noću za spavanje.

Boravak u Cocoonababy Red Castle (za recenzije na njemu u nastavku) pomaže:

 • smanjiti pojavu kolike i spriječiti pojavu gastroezofagealnog refluksa;
 • smanjiti rizik od plagiocefalije (promjene u obliku lubanje);
 • smanjiti strah novorođenčadi;
 • smanjiti ton mišića;
 • razvijati koordinaciju pokreta i potaknuti razvoj motoričkih sposobnosti;
 • poboljšati san, istovremeno mijenjajući svoje trajanje i kvalitetu;
 • pogodno za hranjenje bebe.

Osim toga, treba razmotriti takvu prednost ove čahure kao i njegovu pokretljivost. Ovaj madrac je prilično lagan (samo 1 kilograma) i opremljen posebnim zatvaračem, tako da ga majka može lako nositi u cijelom stanu te ga prebaciti u drugu kuću. Uz to se prodaju i razni kvalitetni pribor - vreća za spavanje, rezervni listovi različitih boja od pamuka, udoban pokrov deka Cocoonababy.

kontra

Vrijeme primjene ovog madraca je ograničeno, jer nakon što se dijete počinje nastojati samostalno prevrnuti, više se ne preporučuje da ga stavi u čahuru. Većina mama kažu da bebe koje leže u čahuri mogu se zagrijati. Za mrvice koje su rođene prerano, to je značajan plus, dok je za full-term bebe - nedostatak. Cijena madraca čahura je prilično visoka. Takva roba prodaje se u prosjeku za 11 tisuća rubalja.

Malo tajne

Za Cocoonababy Crveni Dvorac, punilo je pažljivo i dugo vremena razvilo liječnike koji su pokušali pokupiti svoju elastičnost, gustoću i dosljednost, tako da se beba osjeća kao u majčinoj utrobi. Ova čahura nije jako gusta, nije baš meka. To ne uključuje kugle koje ometaju kretanje djeteta, osim toga, nema takozvani učinak pamćenja. Zbog površine "primanja" i elastične baze, mrvica se lako prilagođava novom životu u takvom zračnom okolišu.

Velika je istraživanja pokazala da dijete koje živi u Cocoonababy ima vitalne znakove blizu idealu. Korištenje madraca čahura omogućuje polagano prolazak kroz proces prilagodbe novoj sredini, štoviše, smanjuje rizik od osobito čestih problema kod djece s probavom, spavanjem, oblikovanjem kostiju i mišićnim tonovima.

veličina

Madrac za novorođenče Crveni dvorac Cocoonababy dostupan je u tri različite veličine:

 1. Veličina 1 se koristi isključivo u medicinskim ustanovama. Valja napomenuti da je u takvoj čahuri uvijek stavljena beba, koja je prethodno bila u couveuse. Upotreba ovog madraca je preporučljiva za bebe čija je težina od 1200 g.
 2. Veličina 2 se također koristi uglavnom u bolnicama umjesto klasičnog madraca. U ovoj čahuri stablo djeca koja su odrasla iz prve veličine. Može ostati u preranom mrvicama, čija je težina - od 2 kg, kao i full-term baby. Korištenje čahura te veličine kod kuće moguće je samo za bebe koje su rođene ranije nego što bi trebale biti. Ovaj model je također opremljen posebnim zaštitnim pojasom.
 3. Veličina 3 se kupuje za upotrebu kod kuće. U ovoj bebi se može vagati od 2,8 kg. Osim toga, modeli ove veličine ugrađeni su u različite medicinske ustanove za cijepljenje ili pregled dojenčadi u prvih mjeseci života. Liječnik u čahuri ove veličine lako može pregledati novorođenče, kao i dijete čije dob je duže od 4 mjeseca, iako se mrvica ne smije ostaviti bez nadzora u Cocoonababy.

Podešavanje veličine

Nakon uklanjanja jastučnice od čahure, stavite dijete na leđa na madracu. Glava bebe trebala bi se nalaziti blizu gornjeg sužavajućeg dijela ovog proizvoda. Obratite pozornost na ograničenje i promijenite njezin položaj ako je potrebno - to bi trebalo biti ispod dječjeg plijena kako bi se spriječilo klizanje dolje. U tom položaju dječja će se noge malo podići, a mrvica ne može gurnuti s ruba madraca. Zatim morate ukloniti dijete s madraca i staviti jastučnicu na čahuru Crvenog dvorca Cocoonababy.

Koristite pojas

Remen u Cocoonababy Red Castle okružuje dijete i madrac, a ne ometaju kretnje mrvica, iako pouzdano osigurava svoj položaj, smirujući roditelje.

Da bi se na proizvodu nosio pojas, morate:

 • spojite krajeve pojasa na madrac pomoću velcro;
 • postavite je oko čahure tako da je kratki dio namijenjen za okruženje bebe otvoren za vas;
 • pobrinite se da je pojas na tijelu djeteta pravilno postavljen, pozivajući se na sliku u uputama;
 • stavite dijete u čahuru i držite ga kratkim dijelovima letkom.

preporuke

Proizvođač savjetuje da stavite Cocoonababy Red Castle čahuru samo donje rublje dizajniran posebno za njega. Ako se jastučnica nosi izravno na proizvodu, možete pogledati marku u blizini dječjih stopala pri dnu proizvoda. Ne morate pokriti čahuru ručnikom ili drugim tkaninama, jer mogu negativno utjecati na razinu svoje sklonosti.

Kako dijete raste vrlo brzo, položaj graničnika treba periodično ponovno provjeravati i ispraviti, lagano pomicanjem prema dolje. Glava beba uvijek treba biti smještena blizu vrha madraca. Nakon nekog vremena dijete će odrasti tako da će mu noge već izaći iz madraca. Ovo je apsolutno normalno i ne ometa upotrebu čahure.

Da biste prestali upotrebljavati proizvod ove marke, trebate od prvog pokušaja djeteta da se prebaci na trbuščić. Uglavnom mrvice počinju takvi pokušaji za 3-4 mjeseca.

Treba imati na umu da će u takvoj čahuri djeteta biti mnogo toplija nego na jednostavnom madracu, zato ga nemojte previše zagrijati. Ako ste zainteresirani za posebne vreće za spavanje, kupite model kompatibilan s čahura koju nudi proizvođač.

Da bi stimulirala razvoj djeteta iznad krevetića, gdje je ugrađena čahura, možete spustiti mobitel s raznim šarenim igračkama. Mobilni uređaj treba biti obješen na području dječjih stopala. Ako beba okrenete pozornost na zvuk ili izvor svjetlosti, promijenite položaj čahure tako da ne stalno okreće glavu u jednom ili drugom smjeru.

sigurnosni

Treba napomenuti da prilikom instalacije čahure Cocoonababy Crvenog dvorca (vidjet ćete recenzije o njemu u članku u nastavku) u krevetiću bebe, pobrinite se da vrh ovog proizvoda bude dovoljno udoban za krevetić. Njegove strane moraju biti najmanje 20 centimetara iznad čahure.

Dijete bi trebalo leći na leđima u čahuri, a oko nje bi trebalo biti nikakvih predmeta. Dijete ne bi trebalo biti prekriven pokrivačem ili sagom. Ne morate stajati bebu u Cocoonababy u slučaju da ste vidjeli da je neki dio ovog proizvoda izgubljen, slomljen ili rastrgan.

Nemojte stavljati čahuru s djetetom u pleteni kolica, kolijevka ili kolijevka za automobil. Osim toga, ne možete staviti madrac na visoku površinu. U slučaju da se čahura koristi izvan jaslica, preporučljivo je postaviti na pod prekriven tepihom.

Crveni dvorac na krevetu (Cocoonababy čahura) u svom setu ima pojas i uklonjivu jastučnicu. Mogu ih se prati u automatskom pisaćem stroju na +30 ° C. Istodobno je za obradu pokrova dopušteno koristiti blagi deterdžent. Uklanjanje čahure od ovog poklopca nije preporučljivo.

Recenzije

Čitajući recenzije mladih mumija o korištenju ove čahure, može se primijetiti da su mnogi od njih u početku bili zabrinuti zbog visoke cijene ovog proizvoda. Neke su žene najprije kupile sličan, ali jeftiniji model, ali, razočarani, još uvijek su se odlučili za Cocoonababy. Među mama koji su kupili ovaj madrac, većina je zadovoljna ovom kupnjom. Neke žene vjeruju da je ova čahura još jedan komercijalni potez koji ne zaslužuje njihovu pozornost. Istodobno, ako skrenemo pažnju na recenzije onih koji su ga stekli, čini se da vrijedi njegov novac, jer nismo mogli pronaći negativna mišljenja o njemu među svojim potrošačima.

Kako odabrati čahuru za novorođenče

Danas, zahvaljujući neonatološkim liječnicima iz Francuske, svijet zna o prekrasnom nalazu - čahuri za novorođenčad. Treba napomenuti visoku razinu praktičnosti i udobnosti ergonomskog madraca.

Mlađi su roditelji sve češće počeli davati prednost čašama za bebe koje su tek rođene, jer brojni pedijatri dokazuju činjenicu da oni imaju pozitivan učinak na razvoj, zdravlje i dobrobit djeteta.

Što je čahura za novorođenčad

Cocoon je uređaj s ergonomskim svojstvima, koji pomažu bebama u lakšem prijenosu razdoblja prilagodbe izravno u okolni svijet. Stručnjaci preporučuju da ga primjenjuju odmah nakon rođenja djeteta, tako da je u njegovoj moći stvoriti takve uvjete za dijete, koje ga najviše podsjećaju na intrauterin. Dijete, koje spava u čahuri, mirno je, osjeća se udobno i sigurno. Treba napomenuti da je madrac nevjerojatno mekana na dodir, a ne sklanja zapreke malog čovjeka i uzimati oblik njegovog tijela, što je važno.

Zbog jedinstvene strukture, madrac omogućava djetetu da spava u pravilno grupiranom položaju s lagano zaobljenom kralježnicom. Usput, to je nevjerojatno udobna pozicija za dijete, jer se lako može dotaknuti lice i uopće se ne boji njegovih pokreta. U savijenom položaju malom djetetu mnogo je lakše nositi se s dosadnom kolikom, a znatno smanjuje rizik od razvoja povećanog mišićnog tonusa koji ima veliki utjecaj ne samo na fizički nego i na psihički razvoj djeteta.

Spavanje unutar čahure je neopisivo ugodno, tako da do četiri mjeseca postaje pouzdani pomagač za cijelu obitelj.

Može se postaviti u standardni krevetić, ali ovaj model nije predviđen za postavljanje u kolijevku.

Kako odabrati čahuru za novorođenče

Danas se razlikuju sljedeće vrste čahura:

Svaka se vrsta razlikuje po veličini, karakteristikama i značajkama. Stručnjaci su detaljno pregledali najpopularnije modele čahura.

Crveni Dvorac: Cocoonababy krevet

U početku je ovaj model razvijen za bebe koje su rođene prerano, međutim, brojni testovi doveli su liječnike na ideju da čahura ima blagotvoran učinak na djecu koja su rođena na vrijeme. Model u potpunosti zadovoljava sanitarne standarde, a nema potrebe koristiti jastuk za podizanje glave djeteta.

 • visina - 0,19 m;
 • težina - 1 kg;
 • duljina - 0,69 m;
 • širina - 0,4 m
 • smanjen rizik od kolike;
 • smanjenje rizika od prigušenja na minimum;
 • omogućujući djetetu lakše prilagođavanje okolnom svijetu;
 • sprečavanje razvoja povećanog tonusa;
 • sprečavanje razvoja plagiocefalije.

Tvrtka Woombie: madrac za bocu

Ova tvrtka proizvodi veliku količinu robe za mlade majke i bebe, a madrac-čahura nije iznimka. Mnogi mladi roditelji iz cijelog svijeta mogli su se upoznati sa svojim prednostima. Ovaj madrac pruža udobnost i udobnost za vrijeme spavanja bebe. Važno je napomenuti da su prednosti ovog modela gotovo identične sposobnostima Cocoonababy krevetića. Možete koristiti do četiri mjeseca.

Tvrtka Globex: prijenosni ležajevi

Naravno, prijenosni kolijevka, namijenjena novorođenčadi, stekla je veliku popularnost među mladim roditeljima diljem svijeta. Možete se kladiti! Uz takvu stvar, nevjerojatno je pogodno za šetnje, u kliniku za redovite posjete, za trgovinu za kupnju i slično. Kolijevka ovog proizvođača usmjerena je na nošenje djece do 7,7 kg.

Karakterizira ga slijedeći parametri:

 • mogućnost instalacije apsolutno bilo kojeg modela kolica;
 • visoke stope praktičnosti, udobnosti;
 • prikladne, jake i ispravne ručke, kao i remen za ramena;
 • osiguranje zaštite bebe od vjetrova, hladno;
 • pruža prilično čvrstu osnovu.

Treba napomenuti da proizvođači ne preporučuju nošenje djece u kolijevku, čija je težina veća od utvrđenog pokazatelja, odnosno 7,7 kg. Ovdje je također važno redovito pregledati dno čahure zbog prisutnosti različitih deformacija, pukotina. Što se tiče skrbi, potrebno je ručno prati postolje u vodi malo toplije od sobne temperature.

Ispod, stručnjaci su dali povratne informacije o čašama za novorođenčad:

Pedijatar Tatiana: "Ovo je znanje izvrsno za prerane bebe, jer im je potrebna posebna zaštita. Zahvaljujući jedinstvenosti u izvedbi i ergonomskom madracu, dijete je mirno i sigurno. No, čahura će također biti vrlo korisna za bebe koje su rođene na vrijeme. Treba napomenuti da se učestalost regurgitacije značajno smanjuje! ".

Ortopedska marina: "Mnogi roditelji danas odabiru čahuru u redovitom krevetu za svoje dijete. To se lako može objasniti ogromnom količinom zasluga koju posjeduje. Ovdje možete istaknuti korisnost i točnost položaja krhkog dječjeg tijela, te mogućnost da se bez straha i straha proučavate. "

Čahura za novorođenčad: kako treba biti i treba li uopće

Zašto trebate čahuru za novorođenče?

Cocoon - uređaj koji pomaže djetetu da lako pomakne razdoblje prilagodbe. Preporučuje se za upotrebu od prvog dana beba života, jer pruža uvjete što je moguće bliže intrauterini. Ono mu duguje neobičnom obliku koji ga razlikuje od običnih dječjih madraca. U sredini uređaja nalazi se mali udubljenje u kojem se dijete nalazi. Biti u čahuri, novorođenče se osjeća smireno, udobno i sigurno.

Uređaj ne ograničava kretanje djeteta, uzima oblik njegova tijela, osigurava uvjete za njegov pravilan rast i razvoj. Ovi uređaji postaju obiteljski pomoćnici 4 mjeseca. Čahure se proizvode u različitim vrstama i reguliraju veličine. U tu svrhu, čahure su opremljene čičakom za pričvršćivanje. Rizik od pada iz njih je minimalan, budući da u mnogim modelima za sigurnost djeteta postoje ograničenja ili pojasevi.

 • 1.. Preporučljivo za upotrebu u bolnici za majku pod nadzorom liječnika za djecu s malom tjelesnom masom. Često se koristi za vrlo preuranjene bebe.
 • 2.. Koristi se za djecu mase ne više od 2,7 kg. Preporučuje se za prerane bebe, novorođenče iz blizanaca ili tripleta.
 • 3.. Dizajniran za djecu mase više od 2,7 kg. Upotrebljavaju se do 4 mjeseca starog djeteta.

Kada kupujete čahura za novorođenče, trebate odabrati modele koji imaju dodatno uklonjive pamučne ploče i jastučnice. Vrste čahura, njihove osobine

Čahura za novorođenčad zove se u isto vrijeme nekoliko uređaja različitih namjena. Sada proizvođači proizvode nekoliko tipova, od kojih je svaki odabran prema individualnim karakteristikama djeteta: madrac; pelene; omotnica; gnijezdo; nošenje. Preporučljivo je raspraviti izbor modela s pedijatrom, čiji će savjeti pomoći roditeljima da odaberu najbolju opciju za dijete. Nepravilno odabran tip čahure će u njemu pronaći neugodnu bebu. Svaka vrsta ima svoje osobine.
Madrac čahura

Može zamijeniti krevetić u prvim mjesecima bebe. Omogućuje maksimalnu slobodu kretanja djeteta. Nema fiksiranja za ruke i noge. Posjeduje prikladan oblik, ne dopušta djetetu da ispadne.

To je alternativna opcija za beba swaddling. Izrađena od mekanog prirodnog materijala i izgleda kao vrećica. Novorođenče u njemu doživljava blagi grč, poput mame u maternici. U omotnici, dijete može slobodno pomicati ruke i noge, lakše spava, ne probuduje se s treskom. Pediatricima se preporučuje korištenje pletenih modela omotnice.
Pelene pelene

Podsjeća omotnicu čahure. Ova je opcija mnogo praktičnija od uobičajene pelene. Izrađen je od visokokvalitetnog hipoalergenskog materijala koji ne šteti djetetu. Ne ometa kretanje djeteta, dopušta tijelu da diše. Pogodno za hodanje i kućnu upotrebu. Izrađeni su različiti modeli: za zimu na krzno, s runo za upotrebu u proljeće ili jesen. Imate razne dizajn i rješenja u boji.
Gnijezda čahura

Vrsta madraca čahura, ali za razliku od nje, ima malo otvoren oblik (ima ograničenja). Dječji pokreti su besplatni, djetetova prisutnost u njemu je sigurna, jer će mu ograničenja spriječiti da padne iz čahure čak i kad se pokušava prevrtati.
Slučaj za nošenje

Namijenjen je za siguran prijevoz djeteta u automobilu ili šetnje pješice. Njegova je funkcionalnost cijenjena od strane roditelja koji vode aktivan životni stil i putuju puno. S njom je prikladno otići u trgovinu, kliniku. Jednostavno se uklapa u kolica i pričvršćuje se s univerzalnim zatvaračima. Štiti vaše dijete od vjetra, kiše i hladnoće. Model je opremljen čvrstom podnožju, ručkama i remenom za jednostavno prenošenje. Svi ovi modeli su vrlo popularni kod mumija i uspješno se prodaju. U potpunosti se pridržavaju svih sanitarnih i higijenskih standarda.
Prednosti i nedostaci čahure za novorođenče

Stvarčice

Možda je nemoguće pronaći uređaj ili uređaj između velikog asortimana proizvoda za djecu koja pomažu djetetu da se prilagodi i razvije, kao i čahure. Prednosti svakog modela čahure su očite.
Pri njihovom stvaranju, uzimaju se u obzir sve značajke fiziološkog razvoja i ponašanja novorođenčeta.
Uređaj ima oblik tijela bebe odmah nakon instalacije.
Pozicija djeteta ostaje grupirana i fiziološki poznata.
Kralježnica je malo zaobljena.
Novorođenče se osjeća smireno nego na madracu, udoban, ugodan, može gledati sve što se događa oko njega. Pediatri su primijetili da u njima mrvice reagiraju na podražaje izvana smireniji, imaju tihi i dugotrajni san.
Preporuke za korištenje čahure za novorođenče temelje se na nizu prednosti:

Položaj tijela u bebi u uređaju ponavlja uobičajeni intrauterinski položaj. Razvoj motoričkih vještina i vizualna koordinacija znatno je brži.
Rizik razvoja plagiocefalije smanjuje se kada dugo zadržavanje djeteta na jednom mjestu dovodi do izravnavanja lubanje ili njegove asimetrije. Rizik od kolike u crijevu se smanjuje.
Povećana razina mišića je smanjena. Potiče pravilnu anatomsku formaciju kostura. Osjećaj straha nestaje, broj trikova se smanjuje. Opadanje gastroezofagealnog refluksa se smanjuje. Postoji sloboda kretanja.
S pravilnim radom, rizik od ozljeda se smanjuje na nulu. Čahura sprečava da se dijete ispadne iz njega. Ako je potrebno, uređaj se jednostavno uklapa u krevet.
Osjećaj nježnosti i mekoće materijala čahure omogućuje povećanje trajanja spavanja djeteta, a tijekom budnosti će se ponašati mirno i sigurno.

kontra

Takav savršen dizajn koji zadovoljava sve potrebe bebe u prvim mjesecima života ima svoje nedostatke:
Visoka cijena Na prvi pogled, uređaj je vrlo jednostavan i ne bi trebao koštati mnogo. No, u čahuri proizvođači su promišljali sve nijanse: oblik, materijal, sigurnost proizvoda.
Kratko vrijeme korištenja. Prilagodba je neophodna za dijete samo u prvim mjesecima svog života. Zatim možete sigurno premjestiti dijete na redoviti madrac.
Ali ti nedostaci ne bi smjeli spriječiti roditelje čije su bebe medicinski potrebne čahure vitalne. Kao što je pokazalo nedavne studije, klasični madrac za novorođenče, čak i najudobniji, ne može osigurati točan i prikladan raspored novorođenčeta. Mnogi njihovi modeli štetno utječu na razvoj kostiju i mišićnih sustava. A samo je izum čahura pomogao riješiti ovaj problem.

Kako odabrati čahuru za novorođenče

Danas, zahvaljujući neonatološkim liječnicima iz Francuske, svijet zna o prekrasnom nalazu - čahuri za novorođenčad. Treba napomenuti visoku razinu praktičnosti i udobnosti ergonomskog madraca.

Mlađi su roditelji sve češće počeli davati prednost čašama za bebe koje su tek rođene, jer brojni pedijatri dokazuju činjenicu da oni imaju pozitivan učinak na razvoj, zdravlje i dobrobit djeteta.

Što je čahura za novorođenčad

Cocoon je uređaj s ergonomskim svojstvima, koji pomažu bebama u lakšem prijenosu razdoblja prilagodbe izravno u okolni svijet. Stručnjaci preporučuju da ga primjenjuju odmah nakon rođenja djeteta, tako da je u njegovoj moći stvoriti takve uvjete za dijete, koje ga najviše podsjećaju na intrauterin. Dijete, koje spava u čahuri, mirno je, osjeća se udobno i sigurno. Treba napomenuti da je madrac nevjerojatno mekana na dodir, a ne sklanja zapreke malog čovjeka i uzimati oblik njegovog tijela, što je važno.

Zbog jedinstvene strukture, madrac omogućava djetetu da spava u pravilno grupiranom položaju s lagano zaobljenom kralježnicom. Usput, to je nevjerojatno udobna pozicija za dijete, jer se lako može dotaknuti lice i uopće se ne boji njegovih pokreta. U savijenom položaju malom djetetu mnogo je lakše nositi se s dosadnom kolikom, a znatno smanjuje rizik od razvoja povećanog mišićnog tonusa koji ima veliki utjecaj ne samo na fizički nego i na psihički razvoj djeteta.

Spavanje unutar čahure je neopisivo ugodno, tako da do četiri mjeseca postaje pouzdani pomagač za cijelu obitelj.

Može se postaviti u standardni krevetić, ali ovaj model nije predviđen za postavljanje u kolijevku.

Kako odabrati čahuru za novorođenče

Danas se razlikuju sljedeće vrste čahura:

Svaka se vrsta razlikuje po veličini, karakteristikama i značajkama. Stručnjaci su detaljno pregledali najpopularnije modele čahura.

Crveni Dvorac: Cocoonababy krevet

U početku je ovaj model razvijen za bebe koje su rođene prerano, međutim, brojni testovi doveli su liječnike na ideju da čahura ima blagotvoran učinak na djecu koja su rođena na vrijeme. Model u potpunosti zadovoljava sanitarne standarde, a nema potrebe koristiti jastuk za podizanje glave djeteta.

 • visina - 0,19 m;
 • težina - 1 kg;
 • duljina - 0,69 m;
 • širina - 0,4 m
 • smanjen rizik od kolike;
 • smanjenje rizika od prigušenja na minimum;
 • omogućujući djetetu lakše prilagođavanje okolnom svijetu;
 • sprečavanje razvoja povećanog tonusa;
 • sprečavanje razvoja plagiocefalije.

Tvrtka Woombie: madrac za bocu

Ova tvrtka proizvodi veliku količinu robe za mlade majke i bebe, a madrac-čahura nije iznimka. Mnogi mladi roditelji iz cijelog svijeta mogli su se upoznati sa svojim prednostima. Ovaj madrac pruža udobnost i udobnost za vrijeme spavanja bebe. Važno je napomenuti da su prednosti ovog modela gotovo identične sposobnostima Cocoonababy krevetića. Možete koristiti do četiri mjeseca.

Tvrtka Globex: prijenosni ležajevi

Naravno, prijenosni kolijevka, namijenjena novorođenčadi, stekla je veliku popularnost među mladim roditeljima diljem svijeta. Možete se kladiti! Uz takvu stvar, nevjerojatno je pogodno za šetnje, u kliniku za redovite posjete, za trgovinu za kupnju i slično. Kolijevka ovog proizvođača usmjerena je na nošenje djece do 7,7 kg.

Karakterizira ga slijedeći parametri:

 • mogućnost instalacije apsolutno bilo kojeg modela kolica;
 • visoke stope praktičnosti, udobnosti;
 • prikladne, jake i ispravne ručke, kao i remen za ramena;
 • osiguranje zaštite bebe od vjetrova, hladno;
 • pruža prilično čvrstu osnovu.

Treba napomenuti da proizvođači ne preporučuju nošenje djece u kolijevku, čija je težina veća od utvrđenog pokazatelja, odnosno 7,7 kg. Ovdje je također važno redovito pregledati dno čahure zbog prisutnosti različitih deformacija, pukotina. Što se tiče skrbi, potrebno je ručno prati postolje u vodi malo toplije od sobne temperature.

Ispod, stručnjaci su dali povratne informacije o čašama za novorođenčad:

Pedijatar Tatiana: "Ovo je znanje izvrsno za prerane bebe, jer im je potrebna posebna zaštita. Zahvaljujući jedinstvenosti u izvedbi i ergonomskom madracu, dijete je mirno i sigurno. No, čahura će također biti vrlo korisna za bebe koje su rođene na vrijeme. Treba napomenuti da se učestalost regurgitacije značajno smanjuje! ".

Ortopedska marina: "Mnogi roditelji danas odabiru čahuru u redovitom krevetu za svoje dijete. To se lako može objasniti ogromnom količinom zasluga koju posjeduje. Ovdje možete istaknuti korisnost i točnost položaja krhkog dječjeg tijela, te mogućnost da se bez straha i straha proučavate. "

Zašto trebate gnijezdo čahura za novorođenčad?

Cocoon gnijezdo za novorođenče - koristan gadget za mame i tate, koji se pojavio relativno nedavno na tržištu dječjih proizvoda. U ovom članku ću vam reći što je to, što je korisno i zašto je to potrebno. Također ću podijeliti s vama fotografiju slatkih gnijezda Sofutu Babynest.

Što je gnijezdo čahura za novorođenčad

U početku, gnijezda čahura bila je namijenjena za prerane bebe. Njegova je ideja stvoriti ugodan prostor i ispravno pozicioniranje novorođenčeta. Položaj djeteta unutar čahure vrlo je sličan položaju embrija u majčinom trbuhu. Stoga je manje osjetljiva na stres, osjeća se najviše zaštićeno i ugodno.

Kao što se ispostavilo, tako jednostavna na prvi pogled konstrukcija je vrlo korisna za običnu djecu. Uostalom, svi novorođenčadi doživljavaju nevjerojatan stres kada su rođeni. I komorni prostor stvoren od čahure pomaže da se mrvice bolje prilagode u golemom i nepoznatom svijetu.

Gnijezdo čahura za novorođenčad sastoji se od madraca oko kojeg se nalaze strane. Kao madrac koristi se mekan hipoalergenski materijal (na primjer, pjenasta guma). Strane, visine oko 15 cm, pune su mekog holofibera. Ovo je vrlo lagani materijal koji diše i koji dobro drži oblik i ne nakuplja vlagu. Da bi se stvorio "grljenje" učinak, strane su izdvajali zajedno s čavlima ili prekrasnim lukom. Svi korišteni materijali su ekološki prihvatljivi i sigurni, široko se koriste u proizvodnji madraca za djecu i ortopedskih proizvoda. Što se tiče komponente tkanine, onda je, u pravilu, 100% pamuk u ugodnim mutiranim tonovima.

Veličina kreveta u gnijezdi 62 cm - najsvestraniji. Pogodno za upotrebu od rođenja do bebe i do 5-6 mjeseci. Stranice, ako je potrebno, mogu se otpuštati ili otopiti. Tako će takva čahura "rasti" sa svojim djetetom. Također, zahvaljujući vezama, vrlo je jednostavno i jednostavno promijeniti bebu pelenicu, gotovo bez da ga uznemirava.

Što je korisno čokoladno novorođenče?

Jedna od najvažnijih i najkorisnijih funkcija je naravno stvaranje udobnog ograničenog prostora. Bebe se osjećaju ugodno i zaštićene u njima, kao što majke imaju u trbuhu. Ovo ima vrlo blagotvoran učinak na bebu i njegovo trajanje. Kad se zaprepasti u snu ili se probudite, beba se neće bojati, jer odmah osjeća podršku, zaštitu i toplinu.

Dovoljno kompaktan gnijezdo čahura može se koristiti bilo gdje: u krevetiću, kolica, na stoliću za presvlačenje. Može se staviti na veliki roditeljski krevet, stvarajući tako posebno mjesto za spavanje za novorođenče. Držeći strane, možete smiriti dječaka laganim zavijem. A kad spava, premjesti se u krevet ili neku drugu sobu, bez da ometa osjetljivi san spavanja.

Prijevozna gnijezda čahura za novorođenče prikladna je za vas. Bit će jednostavno nezamjenjivo ako idete posjetiti, na primjer, vašoj baki. Čak i na novom mjestu dijete će mirno i udobno spavati u poznatoj atmosferi. A ako idete na izlet ili na prirodu, čahura je također vrlo korisna za vas. To će pružiti čisto i sigurno mjesto za igranje i spavanje bebe, gdje god bio.

Ako ćete vježbati dijeljenje spavanja s djetetom, gnijezdo čahura bit će vrlo, vrlo korisno. Visoke i elastične strane ograničit će dječje puške i neće mu omogućiti da se rotiraju pod njegovim roditeljima. Stoga s njim možete sigurno uzeti novorođenče u krevet, ne briniteći se da ćete ga u snu mučiti. No, mama se ne mora svakodnevno hraniti noću.

Ergonomski oblik čahure omogućuje pozicioniranje novorođenčadi na jednoj i drugoj strani radi praktičnosti i sigurnosti mrvica. Doista, nakon što je dijete jede, preporuča se da ga položite na svoju stranu tako da se ne guši tijekom regurgitacije. A kad novorođenče diže i počinje samouvjereno držati glavu, gnijezdo se može koristiti za stavljanje na trbuh. Kada se ova strana koristi kao valjak ispod dojke i nalazi se ispod pazuha.

Da sumiramo

Gnijezdo čahura ima puno zasluga, od kojih je najvažnije pomoći bebu prilagoditi se golemom i nepoznatom svijetu. U njemu beba će se osjećati sigurno i udobno, mirno spavati u svakoj situaciji. Dakako, gnijezdo čahura nije najbitnije. Ali njegove prednosti za novorođenčad i roditelje teško se mogu precijeniti. Dakle, ako postoji takva prilika, savjetujem vam da svakako kupite ovu super korisnu stavku!

Cocoon Baby za novorođenče

Gestacijsko razdoblje je prilika za roditelje da se psihički pripreme za pojavu djeteta. Oni također mogu koristiti 9 mjeseci kako bi saznali o svojoj skrbi. Nedavno je prodaja bila udobna i prikladna beba čahura za novorođenčad. Ovo je poseban madrac koji je zasigurno privlačan svakom djetetu. Danas je lider u prodaji u svim zemljama modernog svijeta. Njegova proizvodnja je angažirana u tvrtki Red Castle, koji se nalazi u Francuskoj.

Za pravilnu njegu novorođenčadi morat će kupiti veliki broj robe. Zahvaljujući njima, mama će moći znatno pojednostaviti taj proces. U tu se svrhu aktivno koriste stolice za hranjenje, nošenje i transport. Cocoon-baby također se sigurno pripisuje ovoj grupi proizvoda. Preporuča se da ga upotrijebite prije dostizanja mrvljenih četri mjeseca. Madraci su posebno dizajnirani za prerane bebe manje od tri kilograma.

Ovaj razvoj neonatologa usmjerio je na smanjenje neurološkog i psihološkog opterećenja djeteta. Cocoon-baby stvara prave uvjete za daljnji rast i razvoj. Pri odabiru, potrebno je uzeti u obzir težinu i dob djeteta. Uvjeti su gotovo identični onima stvorenim u majčinom trbuhu.

Svrha i opseg

Madrac je posebno izrađen za bebe do 4 mjeseca. Morat će ga koristiti za obrazovanje djece prerano rođene. Neonatolozi preporučuju kupnju proizvoda za mrvice koje su rođene s malom težinom. Madrac sugerira da će dijete uvijek biti licem prema gore. Istodobno u svojoj strukturi postoje posebni udubljenja za kralježnicu i ramena. Osim toga, proizvođači su malo podigli glavu. Zahvaljujući tome, mrvica može slobodno uzeti ručke i dovesti razne predmete u usta. Cocoon Baby stvara idealne uvjete ne samo u anatomskim uvjetima. U njemu je mrvica zaštićena, tako manje zločesta i plačući.

Povijest izuma

U ranim godinama, posebne gnijezde izrađene su za djecu s malom težinom. U njima se bebe osjećaju ugodno i sigurno. To su uvjeti koji se stvaraju unutar trbuha mame. Prije toga, svi takvi kreveti su šavali žene sami, pa su zahtijevali redovito uvođenje izmjena. Njihov nedostatak također leži u nestabilnosti. Cocoonababy - tvornički madrac, koji se široko koristi u bolnicama i kućnim okruženjima. Ova jednostavna i jednostavna alternativa je zajamčena da privlači svako novorođeno dijete.

Stvaranje takvog madraca odlučili su medicinski radnici. Trebalo im je više od jedne godine da detaljno promatraju ponašanje i reakciju malenih. Prije svega, izum je bio usmjeren na stvaranje ugodnog okruženja za prerane bebe.

Na stvaranju beba-beba radio je ne samo pedijatri. Također su pridonijeli kineziterapiji, osteopati, psiholozi i drugi stručnjaci. Njihov zajednički rad omogućio je stvaranje madraca. Djetetu pruža najudobniji položaj koji u potpunosti odgovara maternici. Danas postoji izum u svakoj bolnici i rodilištu. Po želji roditelji mogu kupiti i za kućnu upotrebu.

Prednosti modela

Zahvaljujući bebu, mama može lako postaviti dijete u siguran položaj. Madrac je dopušten za korištenje u dan i noćno vrijeme. Liječnici kažu da je također prikladno za dijete da ostane budno na takvom položaju, stoga se ne preporučuje izvući dijete iz nje.

Izum ima opsežan popis prednosti:

 • Smanjuje vjerojatnost negativnog utjecaja na lubanju, što može dovesti do njegove deformacije.
 • Studije su potvrdile da čahura sprječava razvoj probavnih problema. Zato dijete u crijevima ne akumulira plinove.
 • Uklanjanje mišićnog tonusa.
 • Dijete se ne boji i uvijek se osjeća ugodno.
 • Normalizacija rada ostatka. Pozitivan utjecaj također je na dubini i trajanju sna.
 • Označeno poboljšanje motoričke funkcije. Takva djeca naučiti sjesti i hodati brže.
 • Mommies slave praktičnost hranjenja.

Cocoon ima visok stupanj mobilnosti. Njegova težina je fiksna na razini od samo jednog kilograma. Poklopac s patentnim zatvaračem nosi se na vrhu, tako da je lako prati. Čahura se može prevoziti oko stana, preuzeti u automobilu i drugim putovanjima. Jednako je važna i kvaliteta pribora. Komplet sadrži dvije kompletne dodatne opreme za spavanje.

Nažalost, nije moguće predvidjeti sve nijanse. Zbog toga je beba za bebu obilježena nekoliko nedostataka:

 • Materijal će biti potreban za kratko vrijeme. Ne može se koristiti ako dijete već zna kako se prevrtati.
 • Ležajni položaj nije uvijek najudobniji. U vrućoj sezoni dijete može doživjeti tešku nelagodu. Ova prednost je samo za prerane bebe. Inače, može se sigurno svrstati među nedostatke.
 • Trošak proizvoda ne čini se pristupačnim za svaku obitelj. Danas je u rasponu od 10 do 11 tisuća rubalja.

Dodatni parametri proizvoda

Tijekom proizvodnje čahure radio je velik broj liječnika. Također su pozornost posvetili dosljednosti, elastičnosti i gustoći. Zbog toga je dijete u njemu što udobnije. Nije mekan, ali dovoljno gust za kvalitetno održavanje kralježnice. Punilo ne koristi kuglice koje imaju učinak pamćenja, ali ne dopuštaju slobodno kretanje. Površina je elastična, pa brzo vraća svoj bivši oblik u zraku.

Provela je brojna istraživanja djeteta u vrijeme svog boravka u čahuri. Njegovi vitalni znakovi bili su što bliži idealu. Beba je brzo prošla proces prilagodbe u novom okruženju. Zahvaljujući madracu moguće je smanjiti vjerojatnost pojave problema sa spavanjem i probavom. Pozitivan učinak je također zabilježen na tonusu mišića i stvaranju kostiju.

Odabir veličine značajke

Do danas, proizvod se nudi u tri inačice. Izbor jednog od njih ovisi o težini i dobi djeteta.

Prvi broj beba čahura kupuje se samo za zdravstvene ustanove. U njemu je mrvice prebačeno s nape. Ovaj madrac je pogodan za dijete mase do 1,2 kilograma.

Druga soba se također koristi u rodilištima kao madrac. Preporučljivo je primijeniti u slučaju da je prethodna verzija već postala premala. Najčešće se koristi za prerane bebe koje teže do 2 kilograma. Može se smjestiti i bebe s punim radnim vremenom. Za kućnu upotrebu takve bebe bebe, preporučljivo je kupiti samo ako vam je potrebna njega za prerano dijete. Preporučuje se poseban pojas kao dodatna sigurnosna mreža.

Za kućnu upotrebu najčešće kupuju treću veličinu. Dijete čije se težine do 2,8 kilograma osjeća ugodno u njemu. Također, takvi modeli mogu se naći u bolnici. Koristili su se za provođenje pregleda djece kod pedijatra. Bit će u mogućnosti udobno organizirati čak i dijete starije od četiri mjeseca. Međutim, roditelji ne smiju zaboraviti da se u čahuri ne smije ostaviti bez nadzora.

Da biste napravili pravi izbor proizvoda, trebali biste staviti dijete u nju bez jastučića. Obratite pozornost da li glava mrvica u posebnom utoru u gornjem dijelu madraca. Umjesto suženja trebao bi biti udoban za vrat. Jednako je važno i položaj graničnika. Trebala bi biti izravno ispod mrvica stražnjice. To će ga spriječiti da padne dolje. Dijete neće biti u stanju gurati nogama i, kao rezultat toga, pasti. Tek nakon toga dopušteno je staviti jastuk na proizvod.

Remen za fiksiranje položaja tijela

Pomoću sigurnosnog pojasa moguće je spriječiti nepotrebno kretanje malenih, što može izazvati pad. Alat se također koristi za osnaživanje roditelja. Da biste osigurali pojas, morate izvršiti sljedeće postupke:

 • Remen je postavljen na takav način da je njegov kratki pojas otvoren prema roditeljima.
 • Da biste povezali pojedine dijelove, preporučljivo je koristiti ljepljivi dio.
 • Nakon završetka svih manipulacija, preporučujemo da se pozovete na sliku koja je sadržana u uputama za proizvod.

Kako koristiti čahuru?

Dopušteno je stavljati samo posteljinu koja je izvorno namijenjena ovom proizvodu na vrhu madraca. Ako je jastučnica bila pravilno nosjena, naziv marke trebao bi se pojaviti na dnu, izravno ispod mrvica stopala. Proizvođač upozorava da čahura ne smije stavljati ručnike niti druge tkanine koje nisu posebno dizajnirane za njega. Inače, oni mogu promijeniti kut nagiba za gore.

Položaj graničnika mora se prilagoditi kad dijete raste. Da biste to učinili, postupno se smanjuje. Roditelji ne smiju zaboraviti da glava mrvica mora biti smještena izravno na samom vrhu madraca. Neće se moći nastaviti iskorištavati u slučaju da mrvice mrvica više ne mogu stati u usjek.

U svakom slučaju, beba će se morati napustiti u dobi od tri do četiri mjeseca. U tom se razdoblju mrvica počinje samostalno kotrljati na trbuhu.

Na mrvicama madraca ne bi trebalo biti vruće. On ima dodatnu sposobnost zagrijavanja, tako da se bebi ne preporučuje trošenje previše toplo. Proizvođač svojim kupcima nudi univerzalnu vreću za spavanje, koja također može biti dodatno kupljena u čahuri.

Kako bi stimulirala mentalni razvoj iznad madraca, beba je preporučila da objesi mobitel. Trebao bi biti svijetle, ali ne i prividne igračke. Psiholozi preporučuju da ga stavite u područje nogu. U tom slučaju dijete će sigurno paziti na mjesto gdje dolazi zvuk ili svjetlost. Položaj čahure treba promijeniti. U tom slučaju, dijete neće okrenuti glavu cijelo vrijeme u jednom smjeru.

Osnovna sigurnosna pravila

Roditelji trebaju stalno brinuti i brinuti se za bebom. Samo u ovom slučaju moguće je izbjeći ozbiljne ozljede i štetu. Kada koristite Cocoonababy, trebali biste slijediti neka jednostavna pravila:

 • Madrac se može staviti izravno u dječji krevetić. Nakon takve instalacije, pazite da je dovoljno čvrsto na površini. Osim toga treba napomenuti da visina kreveta mora biti visina od najmanje 20 centimetara od čahure.
 • Moguće je ležati na proizvodu samo s naglaskom na leđa mišića. Ispred lica nije dopušteno imati mobilne ili druge igračke. Roditelji također ne bi trebali tražiti daljnje izoliranje.
 • Proizvod se koristi uz puno zdravlje i performanse. Trebalo bi ga odbaciti ako postoje razderani dijelovi ili praskavi.
 • Proizvođač kategorizirano ne preporučuje kombiniranje čahure s kolicima, nošenjem ili kolijevkom. Nije dopušteno staviti madrac na preveliku visinu. Ako ga namjeravate koristiti izvan kreveta, najbolje je staviti proizvod na pod. Međutim, treba osigurati da je to bio tepih.

Svi roditelji moraju se pridržavati ovih pravila, jer samo u tom slučaju mogu biti potpuno sigurni u sigurnost bebe.

Na madracu treba odvojeno nositi jastučnicu i remen. Treba ih redovito oprati pomoću postavke od 30 stupnjeva. Ako je zagađenje jaka, dopušteno je da se njime liječi blagim deterdžentom. Nemojte zaboraviti da prije svih manipulacija trebate izravno nabaviti čahuru od poklopca.

Standardni komplet Cocoonababy također uključuje ograničivač. Zahvaljujući njemu, veličina proizvoda može se povećati dok dijete raste. Glavni materijal za pokrivač je 100% pamuk. Za dodatnu fiksiranost, svaki put koristite sigurnosni pojas. Udoban rad može se postići kroz par međusobno zamjenjivih poklopaca. Danas su predstavljeni u širokom rasponu boja i tekstura. Roditeljima je zajamčeno da mogu izabrati najprikladniju opciju za sebe.