Vješalica s vlastitim rukama: kako to učiniti?

Bol

Kolijevka je mali krevet za novorođenčad, a njegova izuzetna osobina je da je kolijevka kolijevka, tj. krevet koji je suspendiran u zraku. U starim danima, to je bio najčešći namještaj za novorođenče i, usput, najopasniji, i prije i sada. Sve je to zbog činjenice da ako se ne pridržavate tehnologije ili da pogriješite na gori, ili u materijalu koji omogućuje da kolijevka objesi, onda jednostavno može pasti s djetetom zbog onoga što dijete ozlijedi ili će se nešto više slomiti.

Stoga, u svakom slučaju u proizvodnji kolijevke morate se prisjetiti osnovnih zahtjeva:

 • Pričvrsni element mora biti toliko jaka da se ne gubi tijekom zamaha kolijevke i da se ne utrlja na mjestu kotrljanja.
 • Izaberite materijal koji je tako izdržljiv za vješanje koji može izdržati težinu kolijevke s djetetom najmanje 20 puta.
 • Sam kolijevka bi trebala imati toliko visoke strane da djetinje ne bi mogla pasti iz njega.

Ako vas još nisam uplašio, a postoji želja za postavljanjem kolijevke, onda pogledajte načine proizvodnje:

Ako napravite starinski način, tada ćete morati postaviti nosač za prsten u strop i staviti dovoljno dugo pola masivnog drveta u nju i objesiti dovoljno jaku košaru na jedan od krajeva. Za osiguranje, najbolje je produžiti još jedan konop kroz vješalicu košare i učvrstiti ga dodatnim zatvaračem neposredno iznad košare.

Prema modernom, ne biste trebali koristiti stup, već jednostavno postavite snažne sidra u strop iznad instalacije kolijevke 360 ​​°. Sam koš može biti od trajne šperploče, koristeći ga za dno, pazite da bušite rupe u njemu tako da postoji izmjena topline s madracom. Na dnu će morati staviti madrac. Ne pokušavajte ga tražiti vrlo mekano, najbolje je koristiti polukruti materijal.

Uz konturu dječje krevetiće postavite obloge za ploče i sami izrađuju ploče kroz užad. Na konturu užeta, pričvrstite neku vrstu materijala, najbolje od svega guste i bez drijeme, moguće je s podstavom tako da odraslo dijete ne može puzati kroz užad.

U kutovima dugih stupova s ​​udubljenjima od 10 centimetara, ojačajte uže i učvrstite ga kroz karabere na stropu.

Prije nego što odete tamo, beba provjerava sve detalje za snagu.

Možete napraviti kolijevku bez montaže na strop, ali za to morate napraviti posebni okvir izrađen od metala i objesiti kolijevku na njemu, ali ova opcija ne odgovara svima, jer je amplituda valjanja red veličine manja i morate primijeniti više snage na ljuljanje.

Još jednom želim vas podsjetiti: provjerite jesu li pričvršćivanje postolja osiguranje osigurali, tako da u slučaju prekida glavne pričvršćivače dodatak neće dopustiti kolijevku pada.

Pregled kolijevke novorođenčadi

Kolijevka je malo kraljevstvo mrvica rođenih u svijetu. Krevetić - kolijevka štiti svoj san, čineći ga mirnim i spokojnim. Kako odabrati kolijevku tako da dijete bude udobno u njemu?

Što je to i zašto je to potrebno?

Kolijevka za novorođenčad je mali krevet, gdje je mjesto za spavanje 50 x 100 cm. Glavna funkcija koju izvodi ležaljka je gurati bebu.

Oblik i izgled kolica ovise o tome koliko je udoban za roditelje i za što će biti dizajniran.

Kolijevka za novorođenče ima nekoliko prednosti:

 • beba spava čvršće i brže spava;
 • kolijevka je mobilnija, može se pomicati po sobi;
 • zauzima mnogo manje prostora.

Uz prednosti, kolijevka za novorođenčad ima jedan veliki nedostatak. Za razliku od kolica za šetnju ili igralište, kolijevka se može koristiti sve dok beba ne ostane 5 mjeseci. U šest mjeseci dijete počinje mirno sjediti, pa čak i pokušava stati na noge ili puzanje. Ostavljanje na stolici za ljuljanje bez nadzora postaje opasno.

Kolijevka za novorođenčad ima mnogo vrsta. Njihova upotreba izravno ovisi o ciljevima koje roditelji postavljaju i kako vide ostatak djeteta. Neke vrste kreveta mogu biti izrađene ručno.

ispleten od pruća

Wicker kolijevka za novorođenčad izgleda estetski i uredno.

Glavni materijal koji se koristi za proizvodnju je vinova loza, rafija lišća ili stabljike ratana.

Ovo je apsolutno ekološki prihvatljiva sirovina, istodobno karakteristična za trajnost. Wicker kolijevka od njih za novorođenče je vrlo pouzdana.

Unutar pletivog kolijevka za novorođenčad je ukrašen prevučen tkaninom, tako da dijete je toplo i ugodno u njemu. Neki modeli imaju prianjanje.

Wicker dječji krevetić, kolijevka za novorođenčad instalirana na posebnim nosačima. Zahvaljujući ovom uređaju beba može biti lagano potresena. Ako želite probiti u prošlost, kolijevka za novorođenče može se objesiti na posebnu kuku koja je pričvršćena na strop. Tako je ležao kolijevka u seljačkim kolibama.

obustava

Kolijevka za ljuljanje je kolijevka suspendirana sa stropa. Može biti i pleteni i drveni. Budući da je u modernom stanu vrlo teško privezati takav teški predmet kao ležaj s bebom na strop, moderna kolijevka za novorođenče opremljena je nepokretnim nosačima.

Ovaj dizajn kolijevka uvelike olakšava ljuljanje i doprinosi mirnom snu djeteta. Podrške za kolijevku mogu se prenijeti, tako da se beba može potresati bilo gdje u kući ili stanu, gdje prostor i udobno dopušta majci.

elektronički

Kolijevka za novorođenče s elektroničkom kontrolnom jedinicom - prijedlog razvojnih programera suvremene tehnologije. Izrađen je od metala ili plastike. Elektronski prijenosnik ima nekoliko načina rada:

 • postavljanje potrebne melodije;
 • prilagodbu intenziteta pokretne bolesti;
 • svjetla.

Djetetu i majci udobno je moguće prilagoditi visinu kolijevke i njegov položaj. Kako biste ublažili i zabavili bebu, osvijetljene igračke nalaze se iznad kolijevke.

"2 u 1"

Ovo je vrlo prikladan dizajn, gdje se kolijevka može koristiti kao prijenosni. Posebne trake pričvršćene su na krevet. Dok dijete ne dostigne šest mjeseci, može spavati u takvom kolijevku, a kad odrasta - u krevetiću.

Odabir kolijevke ovog modela, pokušajte s krevetom s visokim stranama, a dijete nije izlazilo iz njega. Takvo stjecanje je vrlo profitabilno, budući da se može koristiti sve dok dijete ne navrši 3 godine.

prenosiv

Prijenosni kolijevka za novorođenče ili prijevoznika, kako se zove "popularno", izvrsno obavlja poslove kolijevke i kolica u isto vrijeme. Nosač je vrlo kompaktan i je kolijevka s dvije ručke, poput vrećice. U srcu nošenja okvira od šperploče, prekrivenog krpom i kožom.

Nosač se može nalaziti bilo gdje u kući, dok zauzima minimalan prostor. Mnogi modeli imaju kožnu kapu koja potpuno pokriva gornji dio glave bebe. Zbog toga se nosač može koristiti umjesto kolica za hodanje ili pričvršćenje na osnovu karoserije.

Ako je potrebno, nošenje se brzo pretvara u omotnicu za zimske šetnje. Dovoljno je pričvrstiti zatvarač i pričvrstiti kožni džep. Ona štiti noge novorođenčadi od smrzavanja.

Nositelj je veliki proračunski dar za mladu majku. Ako ste kolicima ili kolibu druge vile dosta skupi, nošenje će biti odličan način izlaska.

Dječja kolica

Kolijevka kolica za novorođenče je druga vrsta kolijevke na kotačima. To je kolica koja se postavlja na kolijevku s visokim stranama. U takvoj kolicima djetetu će biti toplo i ugodno.

Neki modeli nude odvojive kolijevke, koji se mogu koristiti kao nošenje. Transformatori također imaju ovu funkciju: možete skinuti kolijevku i postaviti sjedalo za stariju bebu.

Odabir beba kolica, kolijevke za novorođenčad, trebate obratiti pozornost ne samo na krevet za bebu, ali i praktičnost ručke. Treba biti dobro pričvršćena i prilagoditi smjer kretanja.

avtolyulki

Ova kolijevka za novorođenčad u vezi s izdavanjem dekreta Vlade Ruske Federacije o prijevozu djece u automobilu postaje sve popularnija. Do 12 godina djeca bi trebala voziti na posebnom sjedalu automobila, a najmlađi putnici bi trebali voziti na automobilskom sjedalu.

To je stolica koja se naginje pod kutom od 45 stupnjeva. Ova kolijevka za novorođenče namijenjena je bebama do 9 mjeseci.

Stolica za ljuljanje

Drugi prikladan tip kolijevke je stolica za ljuljanje. Sastoji se od drvenog ili plastičnog okvira, na njemu postavljenu posebnu podršku i naslonjač, ​​u kojem, kao u zamahu, ima dijete. Na kotačima se također nalaze stolice za ljuljanje. Ponekad su ti koljevi praćeni elektroničkim uređajem za obavljanje određenih funkcija. Zanovijetanje vam omogućuje da djetetu ljulja stvarnog užitka, a svi članovi obitelji mogu sudjelovati u njoj.

Jetem sanja

Danas mnogi proizvođači nude mlade majke koje ljuljaju stolice i kolijevke za djecu, ali jedno od vodećih mjesta je firma Jetemov san. Dječji krevetići i stolice za ljuljanje ovog dobavljača uvijek se razlikuju po kvaliteti i prikupljaju puno pozitivnih povratnih informacija.

Materijali od kojih su zidne stolice Jetem napravljene su izuzetno visoke kvalitete. Među prednostima Jetemovih kolijevki su sljedeće karakteristike:

 • Jetem modeli sanjanja s vibracijama sustava, elektroničkim uređajima;
 • odvojiva napa s igračkama, tako da dijete može spavati dnevno;
 • kao primjena na model Jetem sanja treba biti madrac u torbi;
 • komponente tkanine lako se uklanjaju i oprane.

Životni dječji krevet Jetem će dugo trajati zbog svoje visoke kvalitete. Ako postoji izbor, bolje je odabrati kolijevku tvrtke Jetemov san.

Kako napraviti kolijevku vlastitim rukama?

Nemoguće je reći da je stvaranje kolijevke vlastitim rukama jednostavna stvar. Trebat će savjesnost i spretnost, ali onda će beba beba biti zagrijana toplinom vaših ruku.

Da biste napravili kolijevku vlastitim rukama, trebate materijale:

 • ploče širine 28-30 mm;
 • jedna trajna ploča (debljina 18-20 mm);
 • drvene šipke;
 • lukovi u obliku luka za uokvirivanje;
 • ljepila;
 • laka na drvetu;
 • vijaka.

Da biste napravili kolijevku vlastitim rukama, trebat će vam i alati:

 • glodalica;
 • električni jigsaw;
 • valjak i četka za slikanje;
 • ručna bušilica;
 • vijak clamp.

Nakon što ste pripremili potrebne materijale, možete početi izrađivati ​​kolijevku vlastitim rukama:

 1. Napravite predloške kartona za sve pojedinosti.
 2. Korištenje glodalice za rezanje svih dijelova kolijevke s drveta.
 3. Iz dva stalka da oblikuju dno kolijevke.
 4. Uzdužne šipke također se međusobno povezuju i čine bočne dijelove kolijevke. Cjelokupni sklop elemenata proizveden je pomoću klinova.
 5. Povucite poprečni element i stoje, produbljujući vijke prema unutra za 1 cm.
 6. Za izdržljivost, morate lijepiti sve dijelove i izvaditi sa scotch tape.
 7. Da bi novorođenče jasno izgledalo, trebate okrugle strane.
 8. Na kraju rada, kolijevka treba biti otvorena lakiranom slojem.

Zatim, po želji, odabiru se boja presvlake od tkanine i drugih dijelova. Ovo je opća shema kako napraviti kolijevku vlastitim rukama. Međutim, ako nemate talent za obradu drveta, možete učiniti puno lakše i napravite kolijevku rezanih lanaca i drvenih letvica vlastitim rukama.

Kao dno kolijevke i kreveta, na dnu rezanja postavlja se gusta ovalna ploča. Zatim su strane željene visine oblikovane od tkanine, na čijim se rubovima priprema prostor za tračnice. Četiri lamele su dovoljna da držite ležište dobro.

Nadstrešnica se također može izraditi iz dugog komada platna, pričvršćujući ga na stranu i vješanjem na šipku na stropu. Kolijevka za bebu, napravljena vlastitim rukama, spremna. Njegova velika prednost je da se sastoji samo od prirodnih tkanina i beba neće moći sami izaći iz njega jer je vrlo teško popeti se preko pokretnih rebara. Ali svatko može napraviti takvu stolicu za ljuljanje sa svojim vlastitim rukama.

Stolica za ljuljanje je neophodan atribut kuće u kojoj se beba nedavno pojavila. Prilikom odabira kolijevke pokušajte slijediti ova pravila:

 • obratite pažnju na održivost: krevet se ne smije prevrtati od najmanjeg pokreta bebe;
 • kolijevka ne smije sadržavati oštre izbočine, dijete u kolijevci mora biti sigurno;
 • kolijevka je nužno izrađena od prirodnih sirovina (bez sintetike, jer je novorođenčad!);
 • dizajn kolijevke treba biti udoban za roditelje.

Ako slijedite ova 4 pravila, definitivno ćete napraviti pravi izbor dječjeg krevetića, a dječji san će biti neometan.

Zajednice> Slobodna Dalmacija> Blog> Podravina Djevojka Srpanj

Pozdrav svima Dugo sam želio da moja djeca imaju vješalicu, jer je lijepa, ugodna i zanimljiva. Od davnih vremena, Slavena i drugih naroda, bebe su spavale u visećim kolijevkama.

Oznake: kolijevka, kolijevka, kolijevka, dječji krevetić

Komentari 67

Glavna stvar je strogo slijediti trenutak kada dijete počinje sjesti, puzeći do ruba krevetića da vidi što je tamo. Zatim, bez mogućnosti, trebat će vam krevet s visokim stranama ili majka kao prepreka)) Ako spavate s majkom. Sigurnost nikada nije dovoljna.
Izrađen je vrlo svjež i nježan, samo klasa!

Hladno, dobro učinjeno. Samo je potrebno pričvrstiti oprugu na strop, tako da se kolijevka nužno naglo gasi prema gore i dolje. Istina, već je rečeno da su oscilirajući pokreti korisni za dojenčad. No, najkorisnije je kretanje gore i dolje! Stoga je u stara vremena kolijevka bila pričvršćena na elastičnom stupu, a pod kolijevkom je pričvršćena petlja, poput pedala. Tako da možete zamahnuti nogu gore-dolje. Ovdje je sve napisano i znanstveno potkrijepljeno, u članku: drevoroda.ru/interesting/articles/655/1854.html

bit će potrebno potražiti proljeće u trgovinama

Moj sin nakon 5 dana 3 godine. I svih 1091 noći spavao se s majkom "obrazi" na odrasloj sobi. Zato je bilo potrebno davati dječje krevete vlastitim rukama. Možda ćete biti drugačiji :)

zgodan! dobra za vas i za obitelj))

Poštovanje i poštovanje!
Vrlo pristojan posao!
Bio sam najmanji u kolijevci potresen. Prije su svi bili.
Ali, naravno, ne tako - lakše.
Kvadratni klesani okvir. Na dnu rastegnutom tkaninu.
Na četiri ugla konopa, vrh je povezan u jednom čvoru.
Vezica opruge opruge.
Na nogu koja se spušta na granicu ili vrpcu.
Sjedi pletu i trese.
I zašto su djeca u kolijevci lakše spavati?
I očito zato što dijete u maternici penje svojim pokretima i raste s tim osjećajem.
A ako cijelo vrijeme leži nepomično, osjeća nelagodu da nešto nije u redu.

Izvrsno, dobro učinjeno, izgleda izvrsno.

1e photo kositra, izravno sliči lijesu iz bajke

Kad je utvrđeno s nagibom bočnih zidova, supružnik je zatražio da jasno pokaže kako bi to izgledalo, nije to htio, ali traži vrijeme, stavlja dvije strane na dno i gotovo se nije osjećala loše)

Ispalo je lijepo. Ravno klase!

Također sam razmišljao o tome, pa sam čak i pronašao pojaseve na alishki prodanoj zasebno, ali moj sin je već odrastao :) ali ne možete ga pretjerati sa sigurnošću, počeo sam ustajati kad nitko nije čekao.

i stablo ne pucaju duž vlakana, umjesto vezanja užeta?

Ja bušila u čvrstu "šipku", u njega štap s obje strane, ispalo je prilično teško.
općenito može prsnuti ako se popnem na nju)
kao i montažne opcije kroz dno, ali dobiva se previše konopa jer to nije baš lijepo.

Ali sigurno je, misli što je najbolje. I za posao 5 s velikim plusom.)))

Krasava.
Vratite se na "podrijetlo". To je točno.

Poziv je kolijevka)
+++ Za ravne ruke! vrlo dobar posao!

Imam oznake potpisao kolijevku) Hvala

Ispričavam se, nisam obraćao pažnju)

Tako slavizam prožima tehnokratske bivode! ) Bio sam vrlo zadovoljan postom i pravim ručnim radom - pravi suprug!
Kako bi vas zaštitio, u ovoj kolijevci bilo bi srebrne niti oko izrade zaslona, ​​u obliku lijepe čipke!
Uz nadopunu!

Hvala vam, za skrbnika, znam da je otac stavio nož pod dno, tako da ako se o njemu izrezuje nešto čisto:
nož je općenito bio talisman, i fizički i duhovno.

Tako je, za dječake nož, za djevojke, Očevu košulju. I zaslon, dodatno štiti od svih mobilnih mreža i tako dalje.

Mislio sam samo s bajkama i starim filmovima koji su ostali.
Sjećam se takve kolijevke iz djetinjstva, baka moje mlađe sestre tresla je to.

Prije nekoliko godina smo bili na izletu u Kolomni u željeznom muzeju, a bilo je i vješanje. Općenito, sustav je pomalo trickier i sigurniji: krevet je napravljen malo više, uže izlazi iz svakog kuta, sve 4 su spojene u jednom čvoru, čvor je vezan na prsten (tj. 4 užeta iste duljine, s jednim krajem fiksnim kraj prstena iznad kolijevke), dalje, postoji još jedan konop iz prstena, na njega je pričvršćena opruga koja je već pričvršćena na strop. Sve u svemu, krevet se ne okreće i zbog centrifugalne sile, ona sama odstupa od kretanja djeteta i "gura" je cijelo vrijeme.

u stvari, svejedno, samo bez proljeća.

Nisam vidio još jedan konop koji je krenuo od stropa do čvora.

I, shvatio sam, da, da, imam neku točku da se konopac približava kuku

Vrlo se sjajno dogodilo!

Pravo je. Zatim morate napraviti zamah.

stranica već ima vodoravnu šipku s pericidnim ležajevima za budućnost)

Ljepota... stavite stream)))

ruke odakle trebate rasti! veliki posao

Postigao sam lakše. sklopljen na okviru planiranih ploča ispod prijenosnog kolijevka kolica. Izvadio je iz kolica i preselio se u ovjes. Dugo u kolijevci ionako neće biti. Počne se prevrnuti i umaknuti, više ne napušta Međutim, za posao prihvatiti pohvale)

Također sam htio! Šteta mi je duže od godinu dana

Moramo prvo napraviti kolijevku ili dobiti prikladno seljak koji će to učiniti))))

Dobro je, sjajno!

Dobro je! Otac u jednoj riječi! Neka vam Bog daje zdravlje i svoju djecu!

Ali ova ljepota nekoliko mjeseci. Maksimalno tri)

Mislim dok ne naučiš kako ustati, možeš spavati tamo, naravno, vidjet ćete.
tako da je veličina do godinu dana dijete će se uklopiti u potpunosti. Pa, tu još uvijek dobivate)

U veličini, to će stati, samo dijete neće kretati poput pupa bez pomicanja, ali iz iskustva mogu reći da dijete okreće, okreće, opasno je. Pa, sigurno znate bolje).

Dok ne nauči sjesti, neće pasti nigdje (kolijevka je dovoljno duboka)

Nema riječi! Vrlo cool)))

Dobro je! Ja se upuštam u drvene radove, naime u vrtić. Htjela sam započeti proizvodnju s malom kolekcijom kolijevki vlastitog dizajna. Suočen s činjenicom da za mnoge veliki problem je montiranje u strop. Čak i ne u smislu pouzdanosti, ali jednostavno nisu svi spremni za bušenje stropu u stanu. Iako sam ponudio i svoje instalacijske usluge s jamstvom. Različiti podmetači i stalci također nisu popularni, oni zauzimaju prostor itd. Općenito, ova ideja nije išla s kolijevkama u mase. Ali to je tako, apstrahirano...
I jako mi se svidjelo tvoj posao. Nadam se da će dijete također cijeniti vaš posao i hvala vam na dobrom i miran san :)))

Nije mi važno zbog takvog slučaja da buši strop, pogotovo jer se stan iznajmljuje)), ali vlasnici su dobri, adekvatni ljudi, pa je sve u redu. To je u osnovi moje prvo iskustvo u stolarije, prije nego što sam zabio čavle samo u daske, a ja sam nešto piljio sa slagalicom. moj bližnji u garaži kažu da kažu da započnu malu proizvodnju, ali odmah sam pomislila kako nije prikladna za slobodno vrijeme, a vjerojatno neće biti puno ljudi spremni)

Još smo morali objesiti gumu umjesto užeta, jednom ga potresati, spavati cijelu noć dobro))

Postoji više tehnoloških rješenja! )

Još smo morali objesiti gumu umjesto užeta, jednom ga potresati, spavati cijelu noć dobro))

možete objesiti oprugu između montaže na stropu i kuka)

Kolijevka za novorođenče kolijevka - kako to učiniti sami

Sada mnogi budući roditelji pokušavaju shvatiti potrebu za kupnjom više stvari za dugo očekivanu bebu.

To se posebice odnosi i na kolijevke za bebe, budući da mnogi vjeruju da bi odmah kupnja krevetića, zaobilazeći "pozornicu" kolijevke, bilo praktičnije rješenje.

Međutim, postoji percepcija da će novorođenče biti puno ugodnije ako je početni krevet mali i ugodan.

Povijest

Kolijevci su poznati već duže vrijeme. U Rusiji su bili izrađeni od pletera i objesili se na poprečnu gredu pod stropom u kolibi.

Dakle, dijete je bilo zaštićeno od skica na dnu kolibe, a na njoj je kolijevka prekrivena tkaninom od tkanine koja je pomogla zaštiti novorođenče od neugodnih insekata. Od svih vrsta nesreća i drugih problema, dijete je bilo zaštićeno čarima koja su bila smještena unutar kolijevke.

U sjevernim područjima Rusije, kolijevci su često bili tkani od kore breze, zbog čega su dobiveni mnogo lakši od njihovih koliba vrba grančica i vina. Košare za kožu mogu se uzeti sa sobom na teren. Budući da je takva struktura visjela na stablo, bilo je moguće raditi bez problema.

U Europi su se temeljito približili slučaju, čineći kolijevke čvrstog drveta na stalak za ljuljanje. Skupljani koljevi odnijeli su nasljedstvo.

U središnjoj Aziji, kao iu Kavkazu, bilo je uobičajeno napraviti kolijevke od drveta, ali s niskim stranama. Zbog toga su mlade majke često povezivale svoju djecu u krevetićima tako da ne bi izlazile iz njih.

vrsta

Razvrstavanje kolijevke za novorođenčad može biti različito. S funkcionalnog stajališta, oni mogu biti:

 • stacionarne;
 • suspendiran;
 • na kotačima;
 • bez mehanizma ljuljačke;
 • na lukovima;
 • s uzdužnim prigušnim mehanizmom;
 • s mehanizmom križnog klatna.

Kada razmišljate o modelu buduće kolijevke, razmotrite nekoliko važnih točaka:

 1. Proizvodnja materijala je bolje odabrati onaj koji može pružiti prirodnu ventilaciju. Ili pružiti mogućnost stvaranja rešetka i bočnih stranica;
 2. Potpuno isključite bilo kakve oštre kutove, izbočine koje mogu uzrokovati ozljede bebe.
 3. Zaboravite na takve stvari poput zasuna, zatvarača i sl. Općenito, bolje je izbjegavati male dijelove.
 4. Pouzdanost se montira.
 5. Sigurno sredstvo za obradu elemenata (boja, lakova, itd.), Otporno na vanjske utjecaje.

I što je najvažnije - je izbor madraca. Možete zanemariti ljepotu, oblik i druge sitnice kolijevke, ali madrac mora biti beskompromisno kvalitetna.

prednosti

Krajem prošlog stoljeća znanstvenici su proveli jednostavan eksperiment: u jednoj skupini pratili su razvoj djece koja su spavala u njihovim kolijevkama, au drugoj djeci koja su odmah podučavana na statičke standardne krevete.

Rezultati su bili takvi da su djeca "lullabies" zaspao bolje i brže, plakali manje i razvili brže. U principu, ako mislite o tome, nije baš iznenađujuće jer mali kompaktni prostor kolijevke daje bebu osjećaj sigurnosti i udobnosti, gotovo poput majčinog trbuha prije rođenja.

Ovo je jedan od razloga za bržu prilagodbu. Sustavi kucanja omogućuju neodržavanje djeteta stalno u vašim rukama i odmor od roditelja.

Prednost vješanja kolijevka je minimalni prostor, a krevetići zauzimaju puno prostora. Pogotovo ako razmišljate o dodatnoj opciji s uklonjivom stranom: krevet može biti teško postaviti tako da odgovara roditeljskom krevetu na malom prostoru.

Kako napraviti

Zapravo, sada na internetu ima mnogo resursa koji će vam reći kako ćete sami napraviti vješalicu ili kolijevka za ljuljanje. Štoviše, "recepti" nude se s detaljnim uputama i fotografijama, ili čak i video upute.

Međutim, prije nego što napravite kolijevku morate jasno odrediti broj bodova, od kojih treba tražiti crteže i upute:

 1. Prva stvar koju treba uzeti u obzir za domaću kolijevku je materijal. Hoće li to biti drveni okvir, krevet od šperploča s trkačima, košaru od pletera s tvrdim dnom od pletera ili ratana, ili možda pletena košara od makrame? Pitanje nije jednostavno, to ne ovisi samo o fantaziji, već io sposobnosti roditelja da u praksi provede odabranu mogućnost u praksi. Ako se odabere složeni mehanizam, a nema praktičnih vještina za njegovo stvaranje, tada postoji velika vjerojatnost da se neće nositi s radom. Potrebno je trijezno procijeniti mogućnosti i snage kako bi se uistinu ugodno gnijezdo za dojenčad.
 2. Druga je veličina. Dijete u kolijevci je važno ne samo udobnost, nego i udobnost. Kolijevka je zapravo prva prilagodba djeteta s uvjetima vanjskog i neobičnog svijeta.
 3. Potrebno je uzeti u obzir funkcionalnost proizvedene stavke. Roditelji bi trebali držati drugu sitnicu za dijete - iste naprave, bradavice i još mnogo toga. Stoga ne bi bilo suvišno osigurati bilo kakve džepove ili kutije za pohranu takvih gizmosa;
 4. Dodatni uređaji - na primjer, bilo bi lijepo imati konvertibilnu vrh ili zavjesu za zaštitu od sunca i suvišne prašine ili mrežu protiv komaraca od prirodnih tkanina protiv neugodnih insekata.
 5. I još jedna važna točka - dizajn. Najčešće kolijevka je u roditeljskoj spavaćoj sobi i bilo bi lijepo napraviti krevetić ne samo lijepu, već i prilagoditi ga već postojećoj unutrašnjosti. Vrijedno je razmišljati o tome kako ukrasiti, koje elemente koristiti za ukrašavanje.

Kako napraviti kolijevku novorođenčeta s vlastitim rukama, pogledajte upute u sljedećem videozapisu:

Suspendirana kolijevka za novorođenčad s vlastitim rukama

Cradle to učiniti sami čine život lakšim za majku

Koliko kopija našeg pedijatara razbijaju u sporovima o tome nije li štetno za dijete. Zanimljivo je kako je tvrdoglav protivnik kolijevka i skakača djelovao kad njegovo dijete nije moglo spavati? Možda je u hladnoj krvi stavio bebu u krevet znojenje od krikova i otišla u kuhinju piti čaj? Teško. Najvjerojatnije je cijelu noć tresnuo i na rukama i na jastuku, proklinjući se jer nije smetao da će kolijevka s vremenom postati vlastitim rukama.

Pripremni rad

Koljevi su različiti.

Suspendirane kolijevke (kolijevke) zaslužuju desetke generacija. Ali danas mi privlače pažnju gospodara izvornu krevetić, koji se sastoji od fiksnog stabilnog okvira i samog krevetića, koji je od njega suspendiran na jakim kratkim osovinama. Ukupne dimenzije strukture su sljedeće:

 • Visina - 825 mm.
 • Širina - 600 mm.
 • Dužina - 880 mm.

Kao što vidite, stolica za ljuljanje ove veličine ne zauzima puno prostora, ali prednosti su ogromne, posebno za roditelje nemirnog djeteta. Jedna je stvar tresti mjesečno dijete u vašim rukama, sasvim drugo u šestomjesečnom dječjom čizmom. Još nam je potrebna vlastita kostur, pa se obratimo na pitanje kako se sami pripremiti.

Materijali za proizvodnju kreveta

 • Drvena ploča od debelog bora od 28 mm.
 • Debljine od 18 mm.
 • Polukružne letvice za bočne zidove kreveta.
 • Drvene šipke za ogradu.
 • Gusti materijal za lijepljenje letvica.
 • Vijci i vijci.
 • Drveni centar za sjedenje šantov.
 • Sintetička ljepila.
 • Parket ili akrilni lak, sjajna boja.

Alati za rad

 • Stroj za glodanje. Obično dolazi s zaustavljanjem i rukavima za kopiranje, što nam je potrebno. Zapravo, frezer se razlikuje od planera po tome što je opremljen mnoštvom različitih uređaja.
 • Električna pista.
 • Bušilica.
 • Stezaljka.
 • Domaći kompasovi.
 • Boja četke, valjak.

Savjeti za početnike mlinara

 • Rezač se rotira brzinom od 30 tisuća okretaja u minuti. Počnite s malim brojem okretaja, naročito kada su žljebovi za uzorkovanje dublje od 5 mm, a motor se neće pregrijavati. Pogonska jedinica s licem prema dolje.

Kolijevka za novorođenče kolijevka - kako to učiniti sami

Uvijek provjerite je li glodalica čvrsto postavljena prije rada.

 • Da biste dobili savršene rubove, bolje je napraviti nekoliko prolaza nego produbiti istodobno određenu veličinu.
 • Pri mljevenju baze uređaja mora se stalno pritisnuti na obradak.
 • Pri obradi rubova potrebno je osigurati da je rezač okomito na drvena vlakna. Dosezanje željene dubine utora, ubacite glodalicu naprijed. Približavajući kraj rezanja, lagano ga pomaknite natrag i prema gore.
 • Tijekom procesa rezanja, stroj treba voziti kontinuirano. Pri zaustavljanju stroja može se spaliti materijal.
 • Rezanje kolijevke

  Za rezanje konture držača trebamo napraviti uzorke kartona. Stavili smo matrice na ploču stolarije i privukli se, pokušavajući spriječiti padanje reznih linija na čvorove.

  Krugovi su nacrtani kompasom napravljenom od letve i olovke. Da biste promijenili veličinu kruga, samo trebate preurediti nokat na pravo mjesto. Svi zaobljeni elementi krevetića imaju svoje specifične zrake navedene na crtežu.

  Počeli smo rezati materijal s kraja polukona. Prije nego što odrežete štit, čvrsto ga pričvrstite na radni stol. Pod radnim dijelom je bolje staviti pomoćnu ploču, kako ne bi oštetili stol. Pomoću kompasa za glodalicu dobili smo precizan rez dijelova tako da je kolijevka s vlastitim rukama savršeno napravljena.

  Žlijeb širokog 10 mm, namijenjen za ugradnju polukružnih tračnica u bočne stijenke kolijevke, izvučen je iz iste točke kao i donje rubne linije.

  Prvo izrežite polukružne elemente stalka pomoću usmjerivača. Nadalje smo vidjeli kroz jigsaw ravne linije.

  Provodimo završnu obradu ravnih rubova. Da biste to učinili, postavite ih na podnožje kopče za kopiranje. Priložemo vodilicu ispod praznine - traku od šperploče ili ploče. Ravnopližite ih u istoj liniji i pričvrstite cijeli paket pomoću stezaljki. Sada možete mljeti rubove.

  Izrezali smo oblikovane stražnjice stolca za ljuljanje, polazeći od vanjskog luka. Mi bušimo rupice u njima za skroman promjer od 8 mm. Na policama izrađujemo dvije utičnice za podizanje naslona za naslone. Izrežite četiri uzdužne šipke da biste pričvrstili kolijevku.

  Polukružne stijenke kolijevke su jednostavne i duhovite. Uzimamo traku guste tkanine (grubi kalici, bortovka, ponavljanja) i ljepljive trake na njoj, pažljivo ih stavljamo. Postavljamo ploču na vrh i iscijedujemo obradak sa stezaljkama do potpunog sušenja.

  Sklop kolijevke

  Na kraju stražnje strane odaberite polukružne utore rezača, umetnite lijepljene letvice u njih. Na dnu povezujemo police s dvije ploče koje čine dno. Mi provodimo konjugaciju na šanti, pojačavajući ga ljepilom. Okviri i tsargami zategnite vijke.

  Izrađujemo slijepe utore s promjerom od 14 mm na četiri uzdužne šipke, promatrajući točnost intervala. Ovdje će biti instalirane šipke za roštiljanje.

  Rješavanjem problema kako lijepim i sigurno postaviti kolijevku, izbušavamo precizne rupe u dimenzije 50 mm okruglih drvenih kuglica namijenjenih ukrašavanju nižih sjekira i držača za ljuljanje. Najprije stavimo loptu u rupu od ∅ 45 mm, probušavamo. Zatim stavite loptu na kolac, izrezati u ploèu i izbušiti gnijezdo s druge strane.

  Planiramo i bušimo gnijezda na osloncima okvira, koristeći predložak za bušenje tsarg.

  Oko oštrih rubova i mljevenje površine svih detalja na krevetu. Obložimo drvo lakom.

  Šipke za rešetku i ukrasne kugle mogu se oslikati sjajnom bojom. Za sušenje, ugradite ih u rupe pomoćne trake.

  Uvijanje stupova i bočnih šipki, stavili smo vijke u drvo za oko centimetar, ranije razzenkovav rupa. U ulozi utikača izvodit će kratke glatke kuglice na njima.

  Spojimo uzdužne šipke s šipkama na ljepilu, tvoreći ležište kolijevke. Također sakupljamo leđa i rešetke na šanta. Zalijepljen je krevet u vrijeme sušenja sa stezaljkama i trakama.

  Spremni kolijevci uvelike olakšavaju život majke i djeteta. Nemojte se truditi pratiti modu u tim pitanjima, biti vođeni samo vlastitim razmatranjima zdravog razuma, sigurnosti i udobnosti.

  2 upute i 2 videozapisa o tome kako napraviti kolijevku vlastitim rukama

  1. Dječja kolica DIY drvo
  2. Kolijevka za novorođenče učiniti-to-sami
  3. Kako napraviti vješalicu (kolijevka) vlastitim rukama - video

  Što želite napraviti: kolijevka novorođenčeta s vlastitim rukama ili vješalicom? Naučit ćete to iz ovog materijala, kao i kako napraviti bebu kolijevku.

  Dječja kolijevka za novorođenče napravljena od drveta

  Na primjer, nudimo kolijevku takvih veličina:

  Možete napraviti kolijevku njegove veličine.

  1. Pažljivo pročitajte crtež u nastavku:

  Bolje ispisati i držati pred vašim očima.

  1. Pripremite materijale

  • borova ploča od 2,8 cm
  • ploča debljine 1,8 cm
  • polukružne letvice - služe kao bočne stijenke kolijevke
  • drvene šipke za rešetke kako bi zaštitile dijete od pada
  • deblji materijal za stavljanje letvica
  • klinovi i vijci - za prvu će vam trebati drveni mazzet, uz pomoć koje se uklapaju
  • sintetičko ljepilo za lijepljenje dijelova
  • lak (parket ili akril), kao i sjajne boje kako bi se lijep pogled na kolijevku

  Bez ovih alata bit će vam teško napraviti kolijevku vlastitim rukama, pa ih potražite:

  Ne preporuča se upravljati samo s ravninom, jer se zaustavlja, rukavica za kopiranje i drugi uređaji koji su korisni u radu idu na glodalicu.

  Normalno neće raditi.

  Dječja kolica to rade sami

  Morate to učiniti sami. Da biste to učinili, na jednom kraju police, bušite rupu u kojoj olovka ulazi u napetost.

  1. Izrežite materijal

  Kako biste po potrebi izrezali postolja kolijevke, najprije izradite predloške od kartona. Zatim postavite predložak na drvenu ploču i kružite ga.

  Predložak bi trebao biti postavljen tako da njezini rubovi ne budu vezani.

  Za crtanje zaobljenih dijelova, koristite domaći kompas. Za podešavanje kompasa da biste dobili opseg željenog promjera, upotrijebite klin. Vozite ih na pravo mjesto. Za usporedbu, upotrijebite donju fotografiju.

  U centimetarskom utoru na bočnim zidovima kolijevke, gdje će biti potrebno umetati polukružne tračnice, nacrtat ćete postavljanjem osi kompleta (svornjaka) na točki iz koje su nacrtana donja rubna linija.

  Kada se linije za rezanje nanesu na ploče, nastavite s rezanjem. Da biste to učinili, stavite nepotrebnu ploču na radni stol i na njemu materijal i siguran.

  Postavljanje ploče je neophodno kako ne biste oštetili stol u radnom stolu.

  Izrežite kraj konopa koristeći kompas za glodalicu kako biste dobili savršeni rez. Usredotočite se na donju fotografiju:

  Nakon toga jigsaw vidio kroz ravne linije.

  Zatim stavite kopirni rukavac na podnožje stroja za glodanje, postavite vodilicu i postavite istaknuto postolje na njega tako da bude u istoj razini. Učvrstite sve ovo sa stezaljkama i rubovima mlina.

  Sada izrezati oblikovane stražnjice stolca za ljuljanje. Počnite s vanjskim lukom. Kako izrezati, bušiti rupe promjera 8 mm. U njih će biti umetnuti klinovi. Zatim stavite police u police tako da se leđa može popraviti.

  Izrežite 4 rešetke koje će se koristiti kao ograda.

  Lijevi debeli materijal na letvicama. Istovremeno pazite da tkanina omotava dio na svim mjestima.

  Za bolji materijal koji je zaglavio detalje stavite ploču na vrh i pričvrstite stezaljke. Stisnite samo kada se ljepilo osuši.

  1. Sakupite kolijevku

  Da biste to učinili, napravite uzorak na stražnjoj strani. Uzorak treba biti polukružan. Umetnite lijepljene trake u nju.

  Spojite donji dio stalka s dvije ploče. Tako će dvije daske poslužiti kao dno. Koristite vezu za nizove. Ne zaboravite uliti ljepilo u utore kako bi veza bila snažna.

  U šipkama, koji služe kao ograda, izrađujete neprohodne rupe promjera 1,4 cm. Mora postojati jednaka udaljenost između rupa. Umetnite šipke u njih, formirajući rešetkastu ogradu.

  Dalje, morate pronaći drvene kugle i načiniti rupe u njima promjera 5 cm, a zatim ih umetnite u niže sjeke, gdje će istodobno poslužiti kao ukras i udoban pribor za ljuljanje kolijevke. Stavite loptu tako ovako:

  • stavite ga u rupu promjera 4,5 cm i izbušite
  • zalupite se u ploču i stavite loptu na nju
  • bušite gnijezdo s druge strane

  Nakon toga, bušite rupe na stalcima okvira. Na mjesto gnijezda bilo je točno, uzmite predložak za bušenje kralja.

  Zatim okrugli oštri rubovi i rad površine kolijevke tako da postane glatka. Sada lakirajte krevetić i obojite rešetke i rešetke.

  Kad je sve suho, okrenite police i tsargi. Da biste to učinili, napravite rupe za vijke i rezenkuyte ih. Nakon zavijanja vijaka, utapanja ih za centimetar.

  Ulijte ljepilo u otvore tračnica i umetnite štapove u njih. Spojite leđa i rešetke pomoću prstiju.

  Da biste bili sigurni da su spojevi jaki, zategnite ih pomoću stezaljki i trake.

  Kolijevka za novorođenče učiniti-to-sami

  Trebat će vam:

  • MDF 50x60
  • Polyfoam - možete preuzeti onu u kutijama iz uredske opreme
  • Pjena za pjene pjenaste gume 30x120
  • Napadajući tako da je nosiljka mekana i topla
  • Umjetni saten od tri boje
  • Pamučni pleteni
  • Uska vrpca
  • Najlonska nit
  • PVA

  Iz alata dolazi u ruci:

  • Pila za metal na drva
  • škare
  • Stapler i staples
  • šilo
  • Igla, koja mora biti izrađena od krovnih žbica
  • kliješta
  • Debeli nosač

  Proizvodni proces

  1. Izrežite ploču u tri komada. Jedan dio s veličinom od 30x60 bit će dno, a druga s veličinom od 10x60 - sa zidovima.
  2. Spojite zid s dnom. To se može učiniti širokom ljepljivom vrpcom ili trakom. U potonjem slučaju, trebalo bi ga namazati ljepilom. Što je obilnije, to bolje.

 • Zidovi kolijevke iznutra i izvana tapecirani udarcem. Pričvrstite materijal pomoću spojnica.
 • Dajte pjenu željeni oblik pomoću dobro namještenog noža.
 • U središte pjene umetnite krug pjene kako bi kolijevka mekana, a vi ga zalijepite iznad udaranja. Da biste to učinili, nanesite ljepilo na rubove materijala.

 • Šivati ​​držač za držače najlonskim navojem, pjenastom gumom i lijepom tkaninom.
 • Sakupite kolijevku. Nemojte se bojati ako su veze netočne, jer neće biti vidljive jer će na vrhu biti madrac.

 • Kopirajte olovku na tkaninu u koju ćete stati na kolijevku.
 • Učinite rupe u vlaknastim pločama s omotom tako da se tkanina može šivati ​​na dno i zidove.

  Nemojte napraviti rupe preblizu rubu materijala, inače postoji rizik da će se raspasti.

 • Skinite kolijevku.

  Savjeti za podrezivanje jaslica

  • Skinite leđa tako da postoji što je moguće manje rupe.

  Što su veće rupe, to je lomljiva pjena.

 • Na mjestima bušenja napraviti ukrasne lukove da ih sakriju. Lukovi mogu biti izrađeni od vrpce. Također je zalijepljeno šivati ​​čitav krevet.
  • Sew krevet s pomoćnikom koji će osigurati da je vrpca napeta i dobro vezana.
  • Da bi krevet bio snažan, napravite 4 rupe na obje strane i još nešto između njih.

  Kako napraviti vješalicu (kolijevka) vlastitim rukama - video

  To je sve. Vidimo se uskoro.

  Kolijevka za novorođenče s vlastitim rukama - prekrasan dar za bebu

  Svaka majka uvijek želi učiniti nešto za rođenje bebe na svoje. Učinite nešto posebno što bi bio pravi dar budućem sinu ili bebi kćeri. Takav dar bit će kolijevka za novorođenče izrađeno rukom.

  Takva kolijevka će pažljivo zaštititi bebu i ukrasiti sve interijere. Kolijevka se može staviti na vješanje ili na noge s prečkama, tako da možete swing dijete tijekom spavanja.

  Među mnogim prednostima kolijevke, možete istaknuti glavne:

  • Mobilnost - takva kolijevka može se lako premjestiti iz jedne prostorije u drugu ako se dijete boji biti sam;
  • Kompaktnost - veličina kreveta na katu je široka šezdeset centimetara i dugačka sto do sto deset centimetara;
  • Udobnost i udobnost - to će biti puno udobnije za novorođenče spavati u kolijevci jer će se on osjećati sigurno - meke zidove kolijevke će ga okružiti, on će se osjećati zaštićenim. Kada se malo dijete odmah stavlja u veliki krevet, postaje strah, jer je nakon 9 mjeseci bio u utrobi, bio je tijesan i toplo. U većem krevetiću ima previše otvorenog prostora, ništa ne okružuje bebu - iz kojeg može doživjeti nelagodu i plakati.

  Suspendirana kolijevka

  Ako ne namjeravate premjestiti kolijevka oko kuće, može se obustaviti. Glavni uvjet je nedostatak stropnih stropova i prisutnost dobrih fiksiranja.

  Sam se kolijevka može načiniti od drvenih dijelova i malog madraca. Bolje je uzeti stablo potpuno obrađenu i tražiti praznine i nepravilnosti - dijete treba biti zaštićeno od krhotina.

  Možete napraviti vreteno kolijevku vrba vrba. Za to nam je potrebna minimalna vještina u tkanju, jer je u suštini kolijevka velika košarica za bebu. Takvi mali kreveti su ekološki prihvatljivi i vrlo su lagani. Unutar kolijevke možete napraviti mekane strane tkanine napunjene malim slojem punila i postaviti mali madrac.

  Neki čine viseće kolijevke samo od tkanine. Materijal je odabran ili čvrsto izdržljiv, poput pusta, ili je baza ušla u okvir tkanine kreveta, što će pomoći u održavanju oblika kolijevke, na primjer, pjenaste gume.

  Ako još imate stropove u vašem stanu, ali samo želite imati vješalicu, trebali biste razmisliti o posebnim nosačima za pričvršćivanje. Takav kolijevac može se lako nositi oko kuće i zakrenuti dijete gdje će biti prikladnije.

  Standardni kreveti za dječji krevetić

  Ovaj krevet može biti izgrađen neovisno o drvu. Druga mogućnost bila bi tkati kolijevku iz štapića ili ratana.

  Za izradu drvene kolijevke, trebate zalijepiti drvene daske i drvenu oblogu, vijke i vijke, bočne stijenke mogu biti izrađene od polukružnih tračnica ili šipki u obliku rešetke, ljepila, laka i sjajne boje. Poželjno je imati ruku i glodalicu koja ima sve uređaje za rad na kolijevci. Iz alata trebat će vam jigsaw, drill, kompas (domaći štapić s olovkom na kraju) i stezaljke.

  Pojedinosti kolijevke izvlače se uz pomoć improviziranog kompasa, olovke i vladara. Zatim izrezati i dalje obrađivati.

  Naslonite se vlastitim rukama

  Primjerni crteži mogu se pronaći na mreži.

  Bolje je napraviti kolijevku od pramenova grančica. Bit će takva struktura:

  Drvene podloge mogu biti razrijeđene i pletene s vinovom lozom.

  Tkanine

  Takva kolijevka može obavljati funkciju nošenja i istodobno biti stacionarna. U prvom obliku, dobro ga je koristiti za putovanja izvan kuće, au drugoj, jednostavno ga stavite u obični krevetić i stavite dijete da spava tamo. Tako možete ubiti dvije ptice jednim kamenom:

  • Imati zgodan predmet za prijevoz djeteta, u kojem će biti topli i udobni;
  • Nema potrebe kupiti kolijevku, a zatim krevetić;
  • Dijete će naviknuti na spavanje na jednom mjestu.

  Takav nosač ležaljki može se sami šivati ​​i ukrasiti po volji. Kolijevci s dječjim "tulipanom" - rtom - izgledaju jako lijepo. S njom, beba će biti još ugodnija, ona će zaštititi od nepotrebnih pogleda i izravnih zraka sunca. Takav se rt može učiniti čak i s kukom.

  video

  Dodano od: Diveeva 10-01-2017, 03:12 Posjeta: 969 Vratite se

  Najzanimljiviji članci:

  Kako odabrati vješalicu za novorođenče

  U očekivanju rođenja djeteta, mnogi roditelji posebno pripremaju i opremaju vrtić. Potrebno je odabrati suspendiranu kolijevku za novorođenče s posebnom pažnjom.

  Prije čitanja raznih opcija, pitajte savjet od poznatih mama. Danas proizvođači dječjih krevetića nude veliki izbor proizvoda za svaki ukus.

  U svemu tome, možete se zbuniti. Da biste to izbjegli, idite na izbor kolijevke s punom odgovornošću.

  Glavne vrste beba kolijevke

  Posebna kolijevka za dijete stavlja se u suspendiranu državu tako da se može lako potresati.

  Ovaj dizajn može biti nekoliko vrsta:

  • Klasična inačica kolijevke, u pravilu, izrađena je od prirodnog drveta, koristeći tehnike tkanja. Također takav kolijevka može biti ukrašen krivotvorenim elementima. Dva križna krila čvrsto drže kolijevku, ali istodobno ne sprječavaju ljuljanje.
  • Kolijevka jeku. Takav proizvod stvarno sliči običnom ljuljaču, jer je krevet za bebu fiksiran na dva nosača.
  • Automatski prtljažnik. Za udobno ljuljanje, dijete ne treba truditi, samo pritisnite samo jedan gumb. Dodatno, takvi dizajni mogu imati različite pribor - osvjetljenje, glazba, mogućnost promjene brzine i smjera zakašnjenja kolijevke.

  Svaka će majka moći pronaći najprikladniju opciju koja će odgovarati unutrašnjosti sobe, preferencijama okusa i financijskim mogućnostima.

  Ako je prostor za dječju sobu mali, bolje je dati prednost viseći ležaj. Na kraju nosača postavljeni su posebni kotači, koji olakšavaju kretanje strukture.

  Što tražiti pri odabiru

  Prije kupnje vrijedi razmotriti nekoliko važnih točaka:

  1. Da biste pronašli stvarno kvalitetnu i sigurnu kolijevku, potrebno je pažljivo proučiti mehanizam proizvoda. Obratite posebnu pozornost na pouzdanost i izdržljivost glavnih čvora, jer će sigurnost novorođenčeta ovisiti o njima. Svi pričvrsnici moraju biti izrađeni od metala, ali ni u jednom slučaju od plastike ili drveta.
  2. Kolijevka namijenjena je brzom ljulju malog djeteta. Ovaj proizvod obično ima standardne veličine. Međutim, ako želite da beba bude udobna dok odmara, odaberite proizvod s maksimalnom širinom kolijevke. Tada se dijete može lako prevrtati dok spava.
  3. Dodatne funkcionalnosti. Neki proizvodi mogu biti opremljeni košaricom za male predmete, preklopnim stolom i drugim dodatcima. Kada kupujete kolijevku, uvijek morate uzeti u obzir jedno pravilo - što više dodatnih pribora sadrži, to je veći trošak.
  4. Materijal od kojeg je napravljen kolijevka mora biti prirodan i ekološki prihvatljiv. Takav proizvod će zadržati atraktivan izgled dugo vremena i neće izazvati allegri u novorođenčadi.

  Svi mali odvojivi dijelovi viseće kolijevke trebaju biti sigurno skriveni od djeteta. Preporuča se odabir proizvoda koji se ne obrađuje lakom ili bojom.

  Najkorisniji pribor

  Svatko može dobiti pripremljenu kolijevku s punim kompletom svih vrsta pribora. Međutim, neki mladi roditelji žele uštedjeti novac i kupiti samo kolijevku, bez dodataka.

  U tom slučaju, morat ćete kupiti potrebnu dodatnu opremu odvojeno:

  • Dječji madrac za kolijevku najvažniji je pribor. Ugodan bebin san ovisi o njegovoj kvaliteti. Odaberite proizvod odgovarajuće veličine, za to morate unaprijed mjeriti kolijevku. Stručnjaci preporučuju da preferiraju madrace kokosovog kaveza.
  • Posteljina od prirodnog materijala - pamuk je najprikladnija. Također bi trebao odgovarati.
  • Posebni rt na kolijevci stvara ugodnu atmosferu za novorođenče, štiti od jakog svjetla.
  • Ogrtač ne dopušta preveliki ležaj kolijevke.
  • Gumeni kotači za potporu su neophodni za tihi kretanje kolijevke oko stana. To su ti dijelovi koji se najčešće preklapaju pa se preporučuje posebna pažnja posvetiti kvaliteti materijala iz kojeg su izrađeni.

  Osjetljivi krevet je pogodan za zimu, kao i zadržava toplinu

  Cradle Jetem Dream - bestseleri

  Tvrtka proizvođača dječjih kolica za novorođenče Jetem Dream ima vodeću poziciju na tržištu. Činjenica je da su glavni modeli takvog dizajna visoke kvalitete, sigurnosti i ogromne količine pozitivnih povratnih informacija od mladih roditelja.

  Nasloni za Jetem Dream izrađeni su od prirodnih materijala, imaju atraktivan izgled i dodatno su opremljeni elektroničkim mehanizmom koji postavlja kolijevku u pokretu. Svi prekrivači tkanine, napa i ostale komponente kolijevke mogu se jednostavno ukloniti i očistiti od onečišćenja.

  Dječji kreveti su namijenjeni isključivo novorođenčadi. Kada beba odrasta u dobi od 4-5 mjeseci, on će se početi aktivno kretati i podići gore, tako da riskira pasti iz kolijevke.

  Prednosti i nedostaci

  Suspendirane kolijevke bez ikakve sumnje imaju mnogo prednosti u odnosu na redovne krevetiće:

  • Kolijevka ima mali, ali zatvoren prostor. Dijete se osjeća udobno što je više moguće u njoj, kao u majčinoj trbuhu.
  • Ako beba plače, jednostavno ga stavite u kolijevku i malo se tresti. Bit ćete jako iznenađeni kada vidite da će se beba smiriti gotovo odmah.
  • Neki modeli kolijevki opremljeni su posebnim nosačima na kotačima. Ovo je vrlo povoljan dodatak, jer se beba može lako transportirati u drugu sobu bez buke.
  • Moderna vješalica u pravilu imaju glazbu i rasvjetu.

  Neki, najskuplji proizvodi opremljeni su dodatnim elektronskim mehanizmom koji može automatski reagirati na kretanje djeteta ili njegov glasno plač.

 • Kolijevka je uvijek vrlo lijepa i originalna. Takav proizvod može biti nezaobilazan dio unutrašnjosti dječje sobe, dodajući mu u kvalitetu.
 • Ako odlučite kupiti skupo postolje, pazite da ovaj dizajn neće dugo trajati dijete. Kada dijete navrši 8-9 mjeseci, morat će napustiti kolijevku. Stvar je u tome što će se beba aktivno kretati, naginjući kolijevku, a to može dovesti do ozljeda.

  Dječji krevetić

  Neki od vješalica se mogu čvrsto pričvrstiti izravno u dječja krevetića.

  Moja beba spava u vješaloj kolijevci, koju sam sebi. Bit će mi drago bilo kakvu procjenu...

  Ovaj proizvod je pričvršćen na posebne pojaseve s isječcima, koji su pričvršćeni na pragove.

  Spavanje u takvom kolijevku će biti udobno, jer će se mrvica osjećati sigurno, a nježna lepršava će ga dodatno smiriti. Nakon što je dijete malo stariji, kolijevka se lako uklanja i koristi samo dječji krevetić.

  Moderni proizvođači nude razne modele kreveta za svaki ukus, koji imaju vrlo koristan dodatak - suspendiran kolijevka. Vrlo je prikladan i profitabilan, nema potrebe misliti da je bolje odabrati.

  Kako to učiniti sami

  Svaka majka može sam pokušati napraviti lijepu i kreativnu kolijevku ulaganjem u nju ljubavi. To je prilično jednostavno, ako koristite savjete iskusnih needlewomen.

  Takav domaći kolijevka, između ostalog, pomoći će vam da znatno smanjite troškove uređenja dječje sobe.

  Ako namjeravate premjestiti kolijevku u različite prostorije, morate unaprijed napraviti nekoliko držača stropova.

  Da biste stvorili ovu vrstu dizajna, možete koristiti različite tehnike. Ako vam se sviđa tehnika makrame, lako možete tkati prekrasnu i originalnu viseću kolijevku za novorođenče.

  Razmotrite kratko glavne faze stvaranja kolijevke:

  1. Trebat će vam plastična i bakrena cijev različitih promjera. Bakreni proizvod se nalazi unutar plastike, savijen na koljenu na način da stvara prsten. Sve veze moraju biti pažljivo fiksirane.
  2. Mi uzimamo uske kabele bilo koje boje koju vam se najviše sviđa i počnemo tkati kolijevku. Zbog toga koristimo jednostavan kineski čvor, prilično uobičajen u tehnici makrame.
  3. Mi stvaramo gornji prsten za kolijevku, koji mora nužno biti malo veći od baze. Tehnika je ista kao u prvoj fazi.
  4. Tkajte na gornji prsten. Kineski je zazvonio dno kolijevke.
  5. Takav tkani kolijevci za novorođenčad, u pravilu, obustavljeni su od stropa. Da biste ga pričvrstili, možete koristiti kolčure i držače stropova.

  Proizvod izrađen tehnikom tkanja makrame

  Nemojte zaboraviti da se dijete mora osjećati ugodno i udobno u tkani kolijevci. Da biste to učinili, stavite madrac na čvrstu podlogu na dnu kolijevke. Takav proizvod spriječit će da se donji dio kolijevke probija.

  Općenito, viseći krevet je izvrsna opcija, pogotovo za nemirne bebe. Mladi roditelji će dati više slobodnog vremena, tako da ne biste trebali spremiti na njegovu kupnju.

  Kolijevka za novorođenče s vlastitim rukama - prekrasan dar za bebu

  Svaka majka uvijek želi učiniti nešto za rođenje bebe na svoje. Učinite nešto posebno što bi bio pravi dar budućem sinu ili bebi kćeri. Takav dar bit će kolijevka za novorođenče izrađeno rukom.

  Takva kolijevka će pažljivo zaštititi bebu i ukrasiti sve interijere. Kolijevka se može staviti na vješanje ili na noge s prečkama, tako da možete swing dijete tijekom spavanja.

  Među mnogim prednostima kolijevke, možete istaknuti glavne:

  • Mobilnost - takva kolijevka može se lako premjestiti iz jedne prostorije u drugu ako se dijete boji biti sam;
  • Kompaktnost - veličina kreveta na katu je široka šezdeset centimetara i dugačka sto do sto deset centimetara;
  • Udobnost i udobnost - to će biti puno udobnije za novorođenče spavati u kolijevci jer će se on osjećati sigurno - meke zidove kolijevke će ga okružiti, on će se osjećati zaštićenim. Kada se malo dijete odmah stavlja u veliki krevet, postaje strah, jer je nakon 9 mjeseci bio u utrobi, bio je tijesan i toplo. U većem krevetiću ima previše otvorenog prostora, ništa ne okružuje bebu - iz kojeg može doživjeti nelagodu i plakati.

  Suspendirana kolijevka

  Ako ne namjeravate premjestiti kolijevka oko kuće, može se obustaviti. Glavni uvjet je nedostatak stropnih stropova i prisutnost dobrih fiksiranja.

  Sam se kolijevka može načiniti od drvenih dijelova i malog madraca. Bolje je uzeti stablo potpuno obrađenu i tražiti praznine i nepravilnosti - dijete treba biti zaštićeno od krhotina.

  Možete napraviti vreteno kolijevku vrba vrba. Za to nam je potrebna minimalna vještina u tkanju, jer je u suštini kolijevka velika košarica za bebu. Takvi mali kreveti su ekološki prihvatljivi i vrlo su lagani. Unutar kolijevke možete napraviti mekane strane tkanine napunjene malim slojem punila i postaviti mali madrac.

  Neki čine viseće kolijevke samo od tkanine. Materijal je odabran ili čvrsto izdržljiv, poput pusta, ili je baza ušla u okvir tkanine kreveta, što će pomoći u održavanju oblika kolijevke, na primjer, pjenaste gume.

  Ako još imate stropove u vašem stanu, ali samo želite imati vješalicu, trebali biste razmisliti o posebnim nosačima za pričvršćivanje. Takav kolijevac može se lako nositi oko kuće i zakrenuti dijete gdje će biti prikladnije.

  Standardni kreveti za dječji krevetić

  Ovaj krevet može biti izgrađen neovisno o drvu. Druga mogućnost bila bi tkati kolijevku iz štapića ili ratana.

  Za izradu drvene kolijevke, trebate zalijepiti drvene daske i drvenu oblogu, vijke i vijke, bočne stijenke mogu biti izrađene od polukružnih tračnica ili šipki u obliku rešetke, ljepila, laka i sjajne boje. Poželjno je imati ruku i glodalicu koja ima sve uređaje za rad na kolijevci.

  Kako odabrati vješalicu za novorođenče

  Iz alata trebat će vam jigsaw, drill, kompas (domaći štapić s olovkom na kraju) i stezaljke.

  Pojedinosti kolijevke izvlače se uz pomoć improviziranog kompasa, olovke i vladara. Zatim izrezati i dalje obrađivati. Primjerni crteži mogu se pronaći na mreži.

  Bolje je napraviti kolijevku od pramenova grančica. Bit će takva struktura:

  Drvene podloge mogu biti razrijeđene i pletene s vinovom lozom.

  Tkanine

  Takva kolijevka može obavljati funkciju nošenja i istodobno biti stacionarna. U prvom obliku, dobro ga je koristiti za putovanja izvan kuće, au drugoj, jednostavno ga stavite u obični krevetić i stavite dijete da spava tamo. Tako možete ubiti dvije ptice jednim kamenom:

  • Imati zgodan predmet za prijevoz djeteta, u kojem će biti topli i udobni;
  • Nema potrebe kupiti kolijevku, a zatim krevetić;
  • Dijete će naviknuti na spavanje na jednom mjestu.

  Takav nosač ležaljki može se sami šivati ​​i ukrasiti po volji. Kolijevci s dječjim "tulipanom" - rtom - izgledaju jako lijepo. S njom, beba će biti još ugodnija, ona će zaštititi od nepotrebnih pogleda i izravnih zraka sunca. Takav se rt može učiniti čak i s kukom.

  video

  Dodano: Diveeva 10-01-2017, 03:12 Posjeta: 968 Vratite se