Pregled kolijevke novorođenčadi

Bol

Kolijevka je malo kraljevstvo mrvica rođenih u svijetu. Krevetić - kolijevka štiti svoj san, čineći ga mirnim i spokojnim. Kako odabrati kolijevku tako da dijete bude udobno u njemu?

Što je to i zašto je to potrebno?

Kolijevka za novorođenčad je mali krevet, gdje je mjesto za spavanje 50 x 100 cm. Glavna funkcija koju izvodi ležaljka je gurati bebu.

Oblik i izgled kolica ovise o tome koliko je udoban za roditelje i za što će biti dizajniran.

Kolijevka za novorođenče ima nekoliko prednosti:

 • beba spava čvršće i brže spava;
 • kolijevka je mobilnija, može se pomicati po sobi;
 • zauzima mnogo manje prostora.

Uz prednosti, kolijevka za novorođenčad ima jedan veliki nedostatak. Za razliku od kolica za šetnju ili igralište, kolijevka se može koristiti sve dok beba ne ostane 5 mjeseci. U šest mjeseci dijete počinje mirno sjediti, pa čak i pokušava stati na noge ili puzanje. Ostavljanje na stolici za ljuljanje bez nadzora postaje opasno.

Kolijevka za novorođenčad ima mnogo vrsta. Njihova upotreba izravno ovisi o ciljevima koje roditelji postavljaju i kako vide ostatak djeteta. Neke vrste kreveta mogu biti izrađene ručno.

ispleten od pruća

Wicker kolijevka za novorođenčad izgleda estetski i uredno.

Glavni materijal koji se koristi za proizvodnju je vinova loza, rafija lišća ili stabljike ratana.

Ovo je apsolutno ekološki prihvatljiva sirovina, istodobno karakteristična za trajnost. Wicker kolijevka od njih za novorođenče je vrlo pouzdana.

Unutar pletivog kolijevka za novorođenčad je ukrašen prevučen tkaninom, tako da dijete je toplo i ugodno u njemu. Neki modeli imaju prianjanje.

Wicker dječji krevetić, kolijevka za novorođenčad instalirana na posebnim nosačima. Zahvaljujući ovom uređaju beba može biti lagano potresena. Ako želite probiti u prošlost, kolijevka za novorođenče može se objesiti na posebnu kuku koja je pričvršćena na strop. Tako je ležao kolijevka u seljačkim kolibama.

obustava

Kolijevka za ljuljanje je kolijevka suspendirana sa stropa. Može biti i pleteni i drveni. Budući da je u modernom stanu vrlo teško privezati takav teški predmet kao ležaj s bebom na strop, moderna kolijevka za novorođenče opremljena je nepokretnim nosačima.

Ovaj dizajn kolijevka uvelike olakšava ljuljanje i doprinosi mirnom snu djeteta. Podrške za kolijevku mogu se prenijeti, tako da se beba može potresati bilo gdje u kući ili stanu, gdje prostor i udobno dopušta majci.

elektronički

Kolijevka za novorođenče s elektroničkom kontrolnom jedinicom - prijedlog razvojnih programera suvremene tehnologije. Izrađen je od metala ili plastike. Elektronski prijenosnik ima nekoliko načina rada:

 • postavljanje potrebne melodije;
 • prilagodbu intenziteta pokretne bolesti;
 • svjetla.

Djetetu i majci udobno je moguće prilagoditi visinu kolijevke i njegov položaj. Kako biste ublažili i zabavili bebu, osvijetljene igračke nalaze se iznad kolijevke.

"2 u 1"

Ovo je vrlo prikladan dizajn, gdje se kolijevka može koristiti kao prijenosni. Posebne trake pričvršćene su na krevet. Dok dijete ne dostigne šest mjeseci, može spavati u takvom kolijevku, a kad odrasta - u krevetiću.

Odabir kolijevke ovog modela, pokušajte s krevetom s visokim stranama, a dijete nije izlazilo iz njega. Takvo stjecanje je vrlo profitabilno, budući da se može koristiti sve dok dijete ne navrši 3 godine.

prenosiv

Prijenosni kolijevka za novorođenče ili prijevoznika, kako se zove "popularno", izvrsno obavlja poslove kolijevke i kolica u isto vrijeme. Nosač je vrlo kompaktan i je kolijevka s dvije ručke, poput vrećice. U srcu nošenja okvira od šperploče, prekrivenog krpom i kožom.

Nosač se može nalaziti bilo gdje u kući, dok zauzima minimalan prostor. Mnogi modeli imaju kožnu kapu koja potpuno pokriva gornji dio glave bebe. Zbog toga se nosač može koristiti umjesto kolica za hodanje ili pričvršćenje na osnovu karoserije.

Ako je potrebno, nošenje se brzo pretvara u omotnicu za zimske šetnje. Dovoljno je pričvrstiti zatvarač i pričvrstiti kožni džep. Ona štiti noge novorođenčadi od smrzavanja.

Nositelj je veliki proračunski dar za mladu majku. Ako ste kolicima ili kolibu druge vile dosta skupi, nošenje će biti odličan način izlaska.

Dječja kolica

Kolijevka kolica za novorođenče je druga vrsta kolijevke na kotačima. To je kolica koja se postavlja na kolijevku s visokim stranama. U takvoj kolicima djetetu će biti toplo i ugodno.

Neki modeli nude odvojive kolijevke, koji se mogu koristiti kao nošenje. Transformatori također imaju ovu funkciju: možete skinuti kolijevku i postaviti sjedalo za stariju bebu.

Odabir beba kolica, kolijevke za novorođenčad, trebate obratiti pozornost ne samo na krevet za bebu, ali i praktičnost ručke. Treba biti dobro pričvršćena i prilagoditi smjer kretanja.

avtolyulki

Ova kolijevka za novorođenčad u vezi s izdavanjem dekreta Vlade Ruske Federacije o prijevozu djece u automobilu postaje sve popularnija. Do 12 godina djeca bi trebala voziti na posebnom sjedalu automobila, a najmlađi putnici bi trebali voziti na automobilskom sjedalu.

To je stolica koja se naginje pod kutom od 45 stupnjeva. Ova kolijevka za novorođenče namijenjena je bebama do 9 mjeseci.

Stolica za ljuljanje

Drugi prikladan tip kolijevke je stolica za ljuljanje. Sastoji se od drvenog ili plastičnog okvira, na njemu postavljenu posebnu podršku i naslonjač, ​​u kojem, kao u zamahu, ima dijete. Na kotačima se također nalaze stolice za ljuljanje. Ponekad su ti koljevi praćeni elektroničkim uređajem za obavljanje određenih funkcija. Zanovijetanje vam omogućuje da djetetu ljulja stvarnog užitka, a svi članovi obitelji mogu sudjelovati u njoj.

Jetem sanja

Danas mnogi proizvođači nude mlade majke koje ljuljaju stolice i kolijevke za djecu, ali jedno od vodećih mjesta je firma Jetemov san. Dječji krevetići i stolice za ljuljanje ovog dobavljača uvijek se razlikuju po kvaliteti i prikupljaju puno pozitivnih povratnih informacija.

Materijali od kojih su zidne stolice Jetem napravljene su izuzetno visoke kvalitete. Među prednostima Jetemovih kolijevki su sljedeće karakteristike:

 • Jetem modeli sanjanja s vibracijama sustava, elektroničkim uređajima;
 • odvojiva napa s igračkama, tako da dijete može spavati dnevno;
 • kao primjena na model Jetem sanja treba biti madrac u torbi;
 • komponente tkanine lako se uklanjaju i oprane.

Životni dječji krevet Jetem će dugo trajati zbog svoje visoke kvalitete. Ako postoji izbor, bolje je odabrati kolijevku tvrtke Jetemov san.

Kako napraviti kolijevku vlastitim rukama?

Nemoguće je reći da je stvaranje kolijevke vlastitim rukama jednostavna stvar. Trebat će savjesnost i spretnost, ali onda će beba beba biti zagrijana toplinom vaših ruku.

Da biste napravili kolijevku vlastitim rukama, trebate materijale:

 • ploče širine 28-30 mm;
 • jedna trajna ploča (debljina 18-20 mm);
 • drvene šipke;
 • lukovi u obliku luka za uokvirivanje;
 • ljepila;
 • laka na drvetu;
 • vijaka.

Da biste napravili kolijevku vlastitim rukama, trebat će vam i alati:

 • glodalica;
 • električni jigsaw;
 • valjak i četka za slikanje;
 • ručna bušilica;
 • vijak clamp.

Nakon što ste pripremili potrebne materijale, možete početi izrađivati ​​kolijevku vlastitim rukama:

 1. Napravite predloške kartona za sve pojedinosti.
 2. Korištenje glodalice za rezanje svih dijelova kolijevke s drveta.
 3. Iz dva stalka da oblikuju dno kolijevke.
 4. Uzdužne šipke također se međusobno povezuju i čine bočne dijelove kolijevke. Cjelokupni sklop elemenata proizveden je pomoću klinova.
 5. Povucite poprečni element i stoje, produbljujući vijke prema unutra za 1 cm.
 6. Za izdržljivost, morate lijepiti sve dijelove i izvaditi sa scotch tape.
 7. Da bi novorođenče jasno izgledalo, trebate okrugle strane.
 8. Na kraju rada, kolijevka treba biti otvorena lakiranom slojem.

Zatim, po želji, odabiru se boja presvlake od tkanine i drugih dijelova. Ovo je opća shema kako napraviti kolijevku vlastitim rukama. Međutim, ako nemate talent za obradu drveta, možete učiniti puno lakše i napravite kolijevku rezanih lanaca i drvenih letvica vlastitim rukama.

Kao dno kolijevke i kreveta, na dnu rezanja postavlja se gusta ovalna ploča. Zatim su strane željene visine oblikovane od tkanine, na čijim se rubovima priprema prostor za tračnice. Četiri lamele su dovoljna da držite ležište dobro.

Nadstrešnica se također može izraditi iz dugog komada platna, pričvršćujući ga na stranu i vješanjem na šipku na stropu. Kolijevka za bebu, napravljena vlastitim rukama, spremna. Njegova velika prednost je da se sastoji samo od prirodnih tkanina i beba neće moći sami izaći iz njega jer je vrlo teško popeti se preko pokretnih rebara. Ali svatko može napraviti takvu stolicu za ljuljanje sa svojim vlastitim rukama.

Stolica za ljuljanje je neophodan atribut kuće u kojoj se beba nedavno pojavila. Prilikom odabira kolijevke pokušajte slijediti ova pravila:

 • obratite pažnju na održivost: krevet se ne smije prevrtati od najmanjeg pokreta bebe;
 • kolijevka ne smije sadržavati oštre izbočine, dijete u kolijevci mora biti sigurno;
 • kolijevka je nužno izrađena od prirodnih sirovina (bez sintetike, jer je novorođenčad!);
 • dizajn kolijevke treba biti udoban za roditelje.

Ako slijedite ova 4 pravila, definitivno ćete napraviti pravi izbor dječjeg krevetića, a dječji san će biti neometan.

Kako napraviti kolijevku novorođenčadi s vlastitim rukama? Koji materijal odabrati?

Kolijevka je mali krevet za novorođenčad, a njegova izuzetna osobina je da je kolijevka kolijevka, tj. krevet koji je suspendiran u zraku. U starim danima, to je bio najčešći namještaj za novorođenče i, usput, najopasniji, i prije i sada. Sve je to zbog činjenice da ako se ne pridržavate tehnologije ili da pogriješite na gori, ili u materijalu koji omogućuje da kolijevka objesi, onda jednostavno može pasti s djetetom zbog onoga što dijete ozlijedi ili će se nešto više slomiti.

Stoga, u svakom slučaju u proizvodnji kolijevke morate se prisjetiti osnovnih zahtjeva:

 • Pričvrsni element mora biti toliko jaka da se ne gubi tijekom zamaha kolijevke i da se ne utrlja na mjestu kotrljanja.
 • Izaberite materijal koji je tako izdržljiv za vješanje koji može izdržati težinu kolijevke s djetetom najmanje 20 puta.
 • Sam kolijevka bi trebala imati toliko visoke strane da djetinje ne bi mogla pasti iz njega.

Ako vas još nisam uplašio, a postoji želja za postavljanjem kolijevke, onda pogledajte načine proizvodnje:

Ako napravite starinski način, tada ćete morati postaviti nosač za prsten u strop i staviti dovoljno dugo pola masivnog drveta u nju i objesiti dovoljno jaku košaru na jedan od krajeva. Za osiguranje, najbolje je produžiti još jedan konop kroz vješalicu košare i učvrstiti ga dodatnim zatvaračem neposredno iznad košare.

Prema modernom, ne biste trebali koristiti stup, već jednostavno postavite snažne sidra u strop iznad instalacije kolijevke 360 ​​°. Sam koš može biti od trajne šperploče, koristeći ga za dno, pazite da bušite rupe u njemu tako da postoji izmjena topline s madracom. Na dnu će morati staviti madrac. Ne pokušavajte ga tražiti vrlo mekano, najbolje je koristiti polukruti materijal.

Uz konturu dječje krevetiće postavite obloge za ploče i sami izrađuju ploče kroz užad. Na konturu užeta, pričvrstite neku vrstu materijala, najbolje od svega guste i bez drijeme, moguće je s podstavom tako da odraslo dijete ne može puzati kroz užad.

U kutovima dugih stupova s ​​udubljenjima od 10 centimetara, ojačajte uže i učvrstite ga kroz karabere na stropu.

Prije nego što odete tamo, beba provjerava sve detalje za snagu.

Možete napraviti kolijevku bez montaže na strop, ali za to morate napraviti posebni okvir izrađen od metala i objesiti kolijevku na njemu, ali ova opcija ne odgovara svima, jer je amplituda valjanja red veličine manja i morate primijeniti više snage na ljuljanje.

Još jednom želim vas podsjetiti: provjerite jesu li pričvršćivanje postolja osiguranje osigurali, tako da u slučaju prekida glavne pričvršćivače dodatak neće dopustiti kolijevku pada.

Pregled najboljih modela visećih kolijevki za novorođenčad: ono što trebate znati pri odabiru dječjeg krevetića

Rođenje djeteta je dobrodošlo i dugo očekivani događaj za cijelu obitelj. U pravilu, roditelji se unaprijed pripremaju za činjenicu da će od prvog dana njegova života biti udoban i udoban, a za to su predbilježili invalidska kolica, dječji krevetić, odjeća i druge potrepštine za dijete.

Jedna od najvažnijih kupnji je kupnja krevetića. U ovom članku ćemo vam pomoći pri izboru, kao i analizirati način kako napraviti sami krevet.

Posebne značajke

Prve kolijevke pojavile su se u drevnoj Rusiji, izrađene su od grančica od pletera i vrba. Malo kasnije, počelo se vješati s stropova ili na posebnu prečku u kolibi. To je učinjeno kako bi se novorođenčad zaštitila od nacrta. Zavjesa je stavljena na vješalicu koja je zaštitila dijete od komaraca i muha. Ikone koje su zaštićale novorođenče od nesreće i nevolja bile su smještene unutar kolijevke.

Vješalice imaju mnoge prednosti, kao što su:

 • krevet ima mali zatvoreni prostor, a novorođenče je udobno i udobno u njemu kao u majčinom trbuhu;
 • ako dijete plače, dovoljno je samo staviti ga u kolijevku i malo se zaliti;
 • Sada moderni kolijevci imaju glazbu i rasvjetu, a neki skuplji modeli opremljeni su senzorom koji automatski reagira na plač i kretnje bebe;
 • visi krevet, vrlo je lijep i originalan, savršeno će ukrasiti interijer dječje sobe.

Modeli suspendiranih kreveta se međusobno razlikuju po okviru, načinu postavljanja kolijevke, kao i prisutnosti dodatne funkcionalnosti.

Također je važno graditi kvalitetu, kao i materijale iz kojih se kreće kolijevka. Glavne komponente ovjesne kolijevke za novorođenčad su: okvir, montiranje i krevet.

Vrste okvira

Okvir viseće kolijevke može biti čvrsti pleter ili izgledati poput drvenog ili metalnog okvira zamotanog u tkaninu ili pletivo.

Okviri za krevete mogu se podijeliti:

 1. Krut tkani. Izrađen je od raširenog lišća, vrba vrbe, stabljika od ratana. Takav okvir ima lakoću, izdržljivost, ekološki prihvatljivost, a također ima i estetski izgled.
 2. Tkanina. U proizvodnji ovog tipa okvira koristi 100% pamuk ili lan. Njegove prednosti uključuju jednostavnost u skrbi. Budući da je prljava, može se ukloniti i oprati u pisaćem stroju.
 3. Metal. Izrađen je od čelika visoke čvrstoće. Prednost je velika čvrstoća i mogućnost dugog vijeka trajanja.
 4. Drveni. Obiluje ga prirodnošću i trajnošću.
 5. Pletene. Za izradu ove vrste okvira pomoću pamučne niti možete dodati 2% elastana. Takvi koljevi su vrlo originalni i atraktivni. Loša strana je kapriciozan skrb.

Opcije montaže

Sada trgovina ima dvije vrste visećih kreveta: klasični modeli i kolijevci za ljuljanje. Glavna razlika je montiranje kolijevke iznad stropa. Klasični model izgleda poput pletene košare, obješene na kuku na stropu.

Elementi za vješanje kolijevke su trake, kabeli ili jaki konopci koji su montirani na uglovima okvira krevetića. Pričvrsni mehanizam ovjesa uključuje:

 • istezanje;
 • pojas koji povezuje oprugu i kuku;
 • držač karbida;
 • vezni prsten za vješanje elemenata.

5 najboljih modela dječjih kreveta

"Virineya"

Dizajn je testiran stoljećima i savršen je za novorođenče. Ova kolijevka je izrađena ručno od prirodnih vina.

Ove kvalitete materijala doprinose zdravom djetetu za spavanje.

Ključne značajke:

 1. korištenje za novorođenčad od 0 do 6-8 mjeseci;
 2. težina je 2,5 kg;
 3. veličina: dužina - 85 cm, širina - 50 cm, visina - 35 cm;
 4. veličina veza: 75 x 37 cm;
 5. materijali za izradu okvira - pletenica je oguljena, prirodna vrba vrba, aqua lak bez mirisa;
 6. montažni materijal - čelik.

Pros:

 • atraktivan izgled;
 • Komplet uključuje: karbine 4 kom., Jute kabel za vješanje, prijenosne ručke za nošenje, sidrene kuke za pričvršćivanje na strop;
 • udobne ručke za nošenje;
 • proizvod je nepretenciozna skrb (možete jednostavno obrisati krpom ili vakuumom, s jakim prljavštinom, prati sapunskom vodom);
 • ako je potrebno, moguće je naručiti kolijevku veće veličine.

Cons: Nisu otkriveni nedostaci.

Cijena 7000-9000 rub.

Pali ugled

Dok je krevetić velik, visi kolijevka će doći do spašavanja. Pali Prestige ima tvrdo dno, što pridonosi pravilnom razvoju bebe kralježnice.

Ključne značajke:

 1. korištenje za novorođenčad od 0 do 6 mjeseci;
 2. težina - 5 kg;
 3. veličina: dužina - 68 cm, širina - 45 cm, visina - 20 cm;
 4. materijali za izradu okvira: organski pamuk, plastika, poliester;
 5. pričvrsni materijal - posebni jaki remeni.

Pros:

 • atraktivan izgled;
 • pojasevi uključeni;
 • može se koristiti kao nosač;
 • spoj luk za igračke (dostupan u kompletu);
 • tvrdi dno;
 • lako se uklanja i opere.

Nedostatak je da, ako se vješalica koristi kao nosač, ručke nisu uravnotežene.

Cijena 8000-9000 rub.

"Vanilla"

Proizvedeno u Rusiji. Idealno za novorođenče. Glatki pokreti tijekom bolesti kretanja i male veličine bassineta pridonose zdravom spavanju djeteta. Zahvaljujući sustavu pričvršćivanja, roditelji mogu gurati bebu u tri "ravnina" (lijevo-desno, naprijed-natrag, gore-dolje).

Ključne značajke:

 1. korištenje za novorođenčad od 0 do 4-6 mjeseci;
 2. težina - 6 kg;
 3. veličina: dužina - 83 cm, širina - 50 cm, visina - 35 cm;
 4. okvirni proizvodni materijali: jak čelik;
 5. poklopac od 100% pamuka, drvene podloge i mekog madraca;
 6. pričvrsni materijal - posebni jaki remeni, karabiner.

Pros:

 • atraktivan izgled;
 • trake i karbin uključeni;
 • može se koristiti kao nosač;
 • mogućnost ugradnje opruge za glatko jeku;
 • tvrdi dno;
 • podesivi remeni;
 • zgodan bočni džep;
 • lako se uklanja i opere.

Nedostatak je da se opruga kupuje odvojeno.

Cijena 8000-9000 rub.

Poboljšani model ruskih trese. Kolijevka je duboka kolijevka s dva položaja bočnih zidova. Što dopušta da ga upotrebljava dulje vrijeme, od standardnog ležaljnog postolja. Prva pozicija za bebu je do 6 mjeseci, visina stranica je 30 cm, drugo mjesto za bebe od 6 mjeseci s visinom od 40 cm. Za što je to?

Ključne značajke:

 1. Koristite za novorođenčad od 0 do 1 godine.
 2. Težina - 6 kg.
 3. Veličina: dužina - 80 cm, širina - 40 cm, visina - 40 cm.
 4. Okvir za proizvodnju materijala: drvo (bukva) i lan.
 5. Poklopac madraca od 100% pamuka s patentnim zatvaračem.
 6. 8 cm debeli holofiber madrac
 7. Materijal za pričvršćivanje - posebne jake pamučne trake, karbine. Duljina odgovara stropu do 3 metra.

Pros:

 • trake i karabini su uključeni;
 • postoji još 2 izvora;
 • mogućnost ugradnje opruge za glatko jeku;
 • tvrda dna šperploče;
 • podesivi remeni;
 • 2 razine položaja bočnih stijenki;
 • lako se uklanja i opere.

Nedostatak je što se ne može koristiti kao nosač, nema bočnih ručica.

Cijena 6000-7000 rub.

"Teddy"

Lijepa, elegantna viseća kolijevka.

Ključne značajke:

 1. korištenje za novorođenčad od 0 do 6 mjeseci;
 2. težina 10 kg;
 3. veličina: dužina - 180 cm, širina - 96 cm, visina - 96 cm;
 4. materijali za izradu okvira - vrba vrba;
 5. unutar 100% pamuka;
 6. pričvrsni materijal - posebni užad, karabiner.

Pros:

 • uključujući užad i karbin;
 • Komplet također uključuje: bočna strana s vizirom, madrac, madrac, pokrivač, jastuk, jastučnica, pokreti kotača;
 • postoji košarica za pranje rublja;
 • postoje kotači;
 • tvrdi dno;
 • jedinstven dizajn;
 • mogućnost prijevoza oko kuće na kotačima.

Nedostaci uključuju visoku cijenu, kao i malu amplitudu ljuljačke kolijevke.

Cijena 28000-29000 rub.

Cradle to učiniti sami beba

Ne možete samo kupiti kolijevku, već i sami. Da biste napravili ovješeni krevet, trebat će vam jednostavni materijali koji se mogu kupiti u specijaliziranim prodavaonicama.

 • drvo ljepilo;
 • čepovi;
 • uglovima;
 • sidra s ojačanim podložnim pločama;
 • 2 karabine: jedna s navojem, druga sa zasunom;
 • proljeće;
 • samorezni vijci;
 • jaka traka trake od 25 mm;
 • spajalica za namještaj;
 • slagalice;
 • svrdlo;
 • bušač.

Kako bi se u samom kolijevku trebalo stablo, šperploča ili drvo. Kao gotovi visi krevet, možete koristiti bazu kolica, to učiniti, jednostavno ga pričvrstiti na trake i objesiti ga od strop. Šperpločasti ležaj treba obložiti pjenastom gumom iznutra, a van bi trebao biti ukrašen tkaninom koja se uklapa i privlači.

Za pravilno označavanje i izradu praznih mjesta potrebno je nacrtati plan s naznakom dimenzija strukture.

 1. Korištenje električne špagice, morate izrezati praznine i početi sastavljati bazu bassineta.
 2. Najprije sakupljajte dno, pričvršćujući gredu na pojedinačne panele kolijevke drvenim ljepilom, a zatim pričvrstite drvo s vijcima za samoljepljivanje.
 3. Pričvrstite bočne ploče (zidove).
 4. Kada je baza spremna, pomoću pjene, udaraca ili drugog materijala potrebno je provesti pokrov Trake od pjenaste gume su učvršćene vijcima za samoljepljenje, spojnicom za namještaj ili univerzalnim ljepilom.
 5. Zatim, napravi olovke. To će zahtijevati traka trake. Iz nje trebate rezati ručicu, ovisno o visini stropa. Za rukovanje u kombinaciji s bojom uređaja, oni moraju skinuti tkaninu odabranu za ukrašavanje.
 6. Traka trake pomoću pričvršćivača ili samoreznih vijaka pričvršćuje se na dno.
 7. Pomoću perforatora načinjen je rupu u stropu i pričvršćivači su montirani iz uglova, sidara i karabina.
 8. Opruga je instalirana, a sam sustav je od njega suspendiran. Unutar izvora je sigurnosni konopac.
 9. A posljednja faza je estetski dizajn kolijevke. Slika dizajna upotpunit će nadstrešnicu, igračke, prekrasan jastuk i deku.

Nosač okvira koji visi kolijevka:

Nudimo vam gledanje videozapisa o tome kako možete napraviti viseće kolijevke vlastitim rukama:

Kako i gdje instalirati?

Novorođenče treba spavati što bliže majci. Također, prilikom instaliranja morate uzeti u obzir neke točke, kao što su:

 • Kolijevka ne smije biti u blizini uređaja za grijanje, bez obzira na to što se novorođenče pregrijava. Optimalna temperatura je 18-22 stupnja.
 • Prilikom postavljanja vješalice, potrebno je uzeti u obzir amplitudu ljuljačke. Što bi bilo kada dječak ukachivanii nije ozlijedio objekte.
 • Svakako osigurajte da krevet mora biti pouzdan, tijekom instalacije je potrebno nekoliko puta provjeriti.
 • Bilo bi bolje da je vješalica bila postavljena u sobu s balkonom kako bi osigurala stalno prozračivanje.

Ako kupite gotov dječji krevetić, trebao bi biti popraćen uputama za instalaciju, pazite da slijedite njegove upute. Također se ne preporučuje koristiti za djecu stariju od 8 mjeseci ili kada dijete već počinje sjesti i može pasti iz kolijevke.

Stručnjaci kažu da visi krevet pomaže novorođenom da se prilagodi novim uvjetima postojanja. Svjetlosna mučnina u kolijevci smiruje bebu, uzrokujući udruge povezane s majčinim trbuhom. Suspendirane kolijevke izrađene su od raznih materijala, ali sve one dijele udobnost i udobnost za bebu. Glavna stvar je odabrati udoban i izdržljiv proizvod, kao i pravilno i sigurno pričvrstiti krevetić.

Korisni videozapis

Nudimo pogled na praktičnost korištenja vješalice:

Kolijevka za novorođenče kolijevka - kako to učiniti sami

Sada mnogi budući roditelji pokušavaju shvatiti potrebu za kupnjom više stvari za dugo očekivanu bebu.

To se posebice odnosi i na kolijevke za bebe, budući da mnogi vjeruju da bi odmah kupnja krevetića, zaobilazeći "pozornicu" kolijevke, bilo praktičnije rješenje.

Međutim, postoji percepcija da će novorođenče biti puno ugodnije ako je početni krevet mali i ugodan.

Povijest

Kolijevci su poznati već duže vrijeme. U Rusiji su bili izrađeni od pletera i objesili se na poprečnu gredu pod stropom u kolibi.

Dakle, dijete je bilo zaštićeno od skica na dnu kolibe, a na njoj je kolijevka prekrivena tkaninom od tkanine koja je pomogla zaštiti novorođenče od neugodnih insekata. Od svih vrsta nesreća i drugih problema, dijete je bilo zaštićeno čarima koja su bila smještena unutar kolijevke.

U sjevernim područjima Rusije, kolijevci su često bili tkani od kore breze, zbog čega su dobiveni mnogo lakši od njihovih koliba vrba grančica i vina. Košare za kožu mogu se uzeti sa sobom na teren. Budući da je takva struktura visjela na stablo, bilo je moguće raditi bez problema.

U Europi su se temeljito približili slučaju, čineći kolijevke čvrstog drveta na stalak za ljuljanje. Skupljani koljevi odnijeli su nasljedstvo.

U središnjoj Aziji, kao iu Kavkazu, bilo je uobičajeno napraviti kolijevke od drveta, ali s niskim stranama. Zbog toga su mlade majke često povezivale svoju djecu u krevetićima tako da ne bi izlazile iz njih.

vrsta

Razvrstavanje kolijevke za novorođenčad može biti različito. S funkcionalnog stajališta, oni mogu biti:

 • stacionarne;
 • suspendiran;
 • na kotačima;
 • bez mehanizma ljuljačke;
 • na lukovima;
 • s uzdužnim prigušnim mehanizmom;
 • s mehanizmom križnog klatna.

Kada razmišljate o modelu buduće kolijevke, razmotrite nekoliko važnih točaka:

 1. Proizvodnja materijala je bolje odabrati onaj koji može pružiti prirodnu ventilaciju. Ili pružiti mogućnost stvaranja rešetka i bočnih stranica;
 2. Potpuno isključite bilo kakve oštre kutove, izbočine koje mogu uzrokovati ozljede bebe.
 3. Zaboravite na takve stvari poput zasuna, zatvarača i sl. Općenito, bolje je izbjegavati male dijelove.
 4. Pouzdanost se montira.
 5. Sigurno sredstvo za obradu elemenata (boja, lakova, itd.), Otporno na vanjske utjecaje.

I što je najvažnije - je izbor madraca. Možete zanemariti ljepotu, oblik i druge sitnice kolijevke, ali madrac mora biti beskompromisno kvalitetna.

prednosti

Krajem prošlog stoljeća znanstvenici su proveli jednostavan eksperiment: u jednoj skupini pratili su razvoj djece koja su spavala u njihovim kolijevkama, au drugoj djeci koja su odmah podučavana na statičke standardne krevete.

Rezultati su bili takvi da su djeca "lullabies" zaspao bolje i brže, plakali manje i razvili brže. U principu, ako mislite o tome, nije baš iznenađujuće jer mali kompaktni prostor kolijevke daje bebu osjećaj sigurnosti i udobnosti, gotovo poput majčinog trbuha prije rođenja.

Ovo je jedan od razloga za bržu prilagodbu. Sustavi kucanja omogućuju neodržavanje djeteta stalno u vašim rukama i odmor od roditelja.

Prednost vješanja kolijevka je minimalni prostor, a krevetići zauzimaju puno prostora. Pogotovo ako razmišljate o dodatnoj opciji s uklonjivom stranom: krevet može biti teško postaviti tako da odgovara roditeljskom krevetu na malom prostoru.

Kako napraviti

Zapravo, sada na internetu ima mnogo resursa koji će vam reći kako ćete sami napraviti vješalicu ili kolijevka za ljuljanje. Štoviše, "recepti" nude se s detaljnim uputama i fotografijama, ili čak i video upute.

Međutim, prije nego što napravite kolijevku morate jasno odrediti broj bodova, od kojih treba tražiti crteže i upute:

 1. Prva stvar koju treba uzeti u obzir za domaću kolijevku je materijal. Hoće li to biti drveni okvir, krevet od šperploča s trkačima, košaru od pletera s tvrdim dnom od pletera ili ratana, ili možda pletena košara od makrame? Pitanje nije jednostavno, to ne ovisi samo o fantaziji, već io sposobnosti roditelja da u praksi provede odabranu mogućnost u praksi. Ako se odabere složeni mehanizam, a nema praktičnih vještina za njegovo stvaranje, tada postoji velika vjerojatnost da se neće nositi s radom. Potrebno je trijezno procijeniti mogućnosti i snage kako bi se uistinu ugodno gnijezdo za dojenčad.
 2. Druga je veličina. Dijete u kolijevci je važno ne samo udobnost, nego i udobnost. Kolijevka je zapravo prva prilagodba djeteta s uvjetima vanjskog i neobičnog svijeta.
 3. Potrebno je uzeti u obzir funkcionalnost proizvedene stavke. Roditelji bi trebali držati drugu sitnicu za dijete - iste naprave, bradavice i još mnogo toga. Stoga ne bi bilo suvišno osigurati bilo kakve džepove ili kutije za pohranu takvih gizmosa;
 4. Dodatni uređaji - na primjer, bilo bi lijepo imati konvertibilnu vrh ili zavjesu za zaštitu od sunca i suvišne prašine ili mrežu protiv komaraca od prirodnih tkanina protiv neugodnih insekata.
 5. I još jedna važna točka - dizajn. Najčešće kolijevka je u roditeljskoj spavaćoj sobi i bilo bi lijepo napraviti krevetić ne samo lijepu, već i prilagoditi ga već postojećoj unutrašnjosti. Vrijedno je razmišljati o tome kako ukrasiti, koje elemente koristiti za ukrašavanje.

Kako napraviti kolijevku novorođenčeta s vlastitim rukama, pogledajte upute u sljedećem videozapisu:

Kolijevka za dijete s vlastitim rukama

Popravljate li?
Zatim trebate ovu popravak enciklopedija!

Kolijevka za spavanje beba poznata dugo vremena. Zemlje na svijetu donijele su svoje izvorne ideje na kolijevku, no dizajni su bili isti. Umjesto kolijevke došli su moderni dječji krevetići za novorođenčad. Ali uporaba kolijevki opet postaje popularna. Ovo je zgodan proizvod u kojem je dijete udobno i udobno zbog bliske lokacije zidova. Mali kolijevci zauzimaju manje prostora od glomaznog kreveta. U članku ću vam reći kako napraviti kolijevku bebe vlastitim rukama.

Vrste kolijevki

Kolijevci se koriste od rođenja djeteta i do 8-9 mjeseci starosti, kada dijete već zna kako ustati i nije sigurno da se nalazi u kolijevci. Moderna kolica za kupnju opremljena su elektronikom koja može djetetu ljulja, reagirajući na plakanje, zajedno s kolicima uključuju daljinsko upravljanje, pričvršćivače za nadstrešnice i ostale pribor. Klasični modeli, kao u starim danima, mogu samo zamahivati ​​dijete. Koljevi su podijeljeni u dvije vrste:

 • Suspendirane kolijevke. Postavljen na strop s posebnim sustavom zatvarača.
 • Kolijevci na nogama. Nastaju na fiksnom okviru ili nogama ljuljanje.

Glavni zadatak u izgradnji kolijevke je osigurati sigurno. Svi drveni elementi moraju biti pažljivo obrađeni, drvo i slikarski materijali nisu toksični.

Suspendirana kolijevka

Kao kutija, koristite kolijevku iz stare kolica, spojite ga s trakama i objesite ga na sustav pričvršćivača na strop. Ako nema kolijevke, izvući ćemo ga iz drveta. Za izradu pričvrsnih elemenata trebat će vam:

 • Sidra s pojačanim podložnim pločicama;
 • Navojni karabiner i pričvrsni kuk;
 • proljeće;
 • Traka pojaseva široka 25 mm.

Osim toga, pripremite potrošne materijale (drvene ljepilo, klinove, uglove, vijke) i potrebne alate (slagalica, bušilica, bušilica, stapler za namještaj). Započnite stvaranjem crtaćeg kolijevka, zapišite veličinu svakog dijela. Izrežite potrebne dijelove električnom komadima od šperploče. Započnite sakupljanje konstrukcije ležišta od dna, lijepite dijelove ljepilom, pojačajte vezu vijcima. Pričvrstite strane kolijevke. Dizajn je spreman. Napunite kolijevku u unutrašnjosti gumenom pjenastom gumom ili poliesterskom podloškom pomoću spajalica za namještaj ili ljepila. Izrežite buduće ručke s remena, izmjerite duljinu držača od stropa do potrebne visine kolijevke. Pokrijte vrpcu tkaninom pripremljenom za kolijevku. Ručke se pričvršćuju na dno spajalica za namještaj za postolje. Ulovite rupu na stropu, postavite hardver od sidara, karabinera i uglova. Pričvrstite oprugu, unutar kojeg propustite sigurnosni kabel. Objesite kolijevku na proljeće. Ostaje ga ukrašavati krpom. Suspendirana kolijevka je spremna!

Leg kolijevka

Razmislite o konstrukciji kolijevke s fiksnim okvirom i naslonom za ležaj. Prije početka rada pripremite potrebne materijale (drvene ploče i letvice, vijci i vijci, drvene ljepilo, laka i boja) i alate (električne pile, strojevi za bušenje, glodanje i brušenje). Počnite crtanjem crteža s dimenzijama. Prenesite skice na karton, izrezujte predloške. Koristeći predloške i jigsaw, rezati od drvenih ploča praznine za buduće kolijevke. Temeljito završite svaki detalj brusilicom, čvorovi i drvene kuke nisu dopuštene. Skupite dizajn kolijevke drvenim ljepilom, vijcima i drvenim vijcima. U ovoj fazi, bavite se ukrašavanjem kolijevke: urezani savjeti, rupa u obliku srca izgleda slatko i nježno. Montirajte fiksni stabilni okvirni ležište. Pričvrstite okvir i kolijevku zajedno. Obložite kolijevku lakom u nekoliko slojeva, obojite ga ako želite. Nemojte se osvježiti svijetlim bojama, pastelni ton će više odgovarati novorođenčadi. Ako želite, pričvrstite visoku kuku za pričvršćivanje krova na glavu kolijevke.

Izrada ležišta za dijete vlastitim rukama je jednostavna. Pažljivo izračunajte dimenzije, izrežite radne dijelove ispravno, pažljivo preradite dijelove. Beba će biti udobna u kolijevci koju je napravio otac.

Postanite naš autor

Svaka je osoba posebna, a iskustvo svake osobe je jedinstveno. Recite nam o tvom. Zaradite priznanje i zahvalnost od naših čitatelja.

Postanite stručnjak za popravak zajedno
s OBI!

Pomoći ćemo vam
s izborom pločica!

Komentari (0)

Dodajte komentar

Povezani članci

Kako izbušiti porculansku ploču s konvencionalnom bušilicom i nemojte ga podijeliti

14. kolovoza 2018

Odmah ću objasniti porijeklo naše velike ljubavi za porculan: tri male djece, mačka i ogroman pas. U našoj obitelji sve vrijeme, netko s sudarom kapi na pod, ulijeva, ogrebotine, piling i čini druge stvari nespojive s podnim oblogama. Dakle, slomljeni kutovi pločica, neizmjenjivi mrlje na tepihu, udubljenja i ogrebotine od kandži na podu i laminata su stvari koje smo prošli.

11 osnovnih alata za popravke u stanu

09. kolovoza 2018

Već nekoliko godina prikupljam alate i opremu. Započeo je tijekom krize 2014. godine. Tečaj kune rublja naglo je padao, i tražio sam način za uštedu novca. Promjena u dolare? Kupi "Niva"? - Ne! Odlučio sam uložiti u alate i opremu. Prvo, to je uvijek potrebno u kućanstvu. Drugo, pomaže da se hranite - u teškim vremenima uvijek možete pronaći hack. Treće, samo volim ovaj posao, imam takvu strast :) Na temelju svog iskustva napravio sam popis osnovnih alata koji bi trebali biti u arsenalu svih koji su odlučili započeti s obnavljanjem stanova ili povremeno napraviti nešto o kućanskim poslovima. Započnimo!

Suburbani popravak: mijenjanje unutrašnjosti s minimalnim troškovima

Naša kuća, kao i većina većine Rusa, je glavni grad, ali proračun, a izgrađena je i nekoliko generacija u fazama. Stoga je roditeljska polovina napravljena od cigle, naša je od okruglog drveta (tj. Šumovitog drveta) i verande, koja je nedavno dodana, općenito, od otpadnih materijala. Ali kako se ispostavilo u procesu redekorizacije, nije tako loše. Samo bez žrtve, neću reći da kuća, koja je bez zagrijavanja zime, ali aktivno djeluje tek ljeti, prije svega treba redovito pregledavati krov, temelj i pročelje. Ovdje je popravak potrebno češće i temeljitije. Sad se ne radi o tome. Željeli smo popraviti, radije, donijeti lijep pogled na takozvanu dnevnu sobu - najveću sobu u kući. Budući da ovog ljeta tradicionalno ne žive samo supružnici s dvoje djece, već su pozvali i djevojku s djetetom i baka, a općenito sam se brzo, učinkovito i jeftino suočila s poslom (velika većina sunarodnjaka danas nema novaca) potpuno standardna soba. To je samo na spoju dviju polovica, tako da jedan zid u dnevnoj sobi je cigla, a ostala tri od kružnog drveta. U prvoj fazi, pokušao sam shvatiti kako spasiti najviše. Na tim dressers, ako radite jednostavan popravak sa svojim vlastitim rukama. Na kupnju potrebnog "teškog" alata. Valjci za valenje, naravno, mogu se kupiti, ali električni perforator, slagalica ili nešto slično, koje nemate, a vi to ne trebate na redovnoj osnovi, možete ga iznajmiti. Sada se takve usluge distribuiraju. Ako je popravak - vaša stalna strast, bolje je kupiti. Na kraju, to će biti jeftinije. Na detaljnoj procjeni. Ako ne odmah napravite popis svega što je potrebno, ali „to je više istih torbi pet” i „tri kilograma u oči je od” podrazumijeva dodatne troškove i nepotrebno ostatki.4. Počnite popravke potrebne za najdalje od izlaza iz prostorije u kući, inače građevinski prljavština će uzrokovati neizbježan šteta je već obnovljena prostorije, kroz koje hodati. Nešto će morati biti ispravljeno, a to su dodatni troškovi. Planiranje remakePočetka sam odredila minimalnu količinu posla koja zadovoljava žensku ideju o "lijepoj". Glavna tvrdnja prema sobi bila je njegova jeziv eklekticizam. U praksi, moderna dizajnerska riječ značila je: zidani zid nekako zalijepljen tapetama, izravno preko cigle. Drvo je jednostavno lakirano, boja drveta je sačuvana, dobro, i vrlo horror - namještaj i ostali elementi unutrašnjosti. Ovdje, prema staroj ruskoj tradiciji, sve što je bilo šteta za odbacivanje imalo je drugi život. Morao sam: • donijeti pristojan pogled na zid, pod i strop, • nadograditi namještaj, po mogućnosti ne kupiti novu, • ukrasiti sobu uz pomoć supružnika, stvoriti udobnost, ne volimo stil potkrovlja, ali morali smo ga uzeti kao kompromis, kako ne bi žbukao ciglu, jer ne znam kako to učiniti, ali nisam planirao naučiti. Odlučili smo ukloniti staru pozadinu i bojati se svih zidova bojom, kombinirajući tako materijal i teksturu. Gledajući naprijed, kažem da na kraju nismo imali potkrovlje, već skandinavski stil. I vrlo je prema našem ukusu. Ali prije toga sam pregledavao cijeli pod za trajnost i pouzdanost. U uvjetima zimske vlage najčešće pate od parova, mora se zamijeniti par, za to koristim 48x48 snop. Ipak, troje djece i starija osoba će živjeti, tako da je sigurnost najvažnija. Impregnirane šipke s zaštitnim sastavom, štedi od visoke vlažnosti i plijesni. Dio je podnih ploča, također, zamijenjen. Obraditi s istim sastavom. Nije ogrebotina na podu, ploče su prilično glatke. Štrcaljka posebna punila za drvo. Plešemo na zid stenOboi preselio vrlo jednostavno, sa bar morao prtljati - stari lak je izglađen papirom. Ne do kraja - vrlo je dugo, ali na takav način da grubo čini površinu. Zatim je bilo nužno odmašćivanje drva otapalom i temeljito tretirati sve zidove s temeljnim premazom. Primer u ovom slučaju obavlja dva vrlo važna zadaća: jača površinu obje vrste drveta i opeke, što je važno u našem slučaju: negdje, cement se može raspasti između cigle, negdje, drvo će biti piling. Također, primer poboljšava adheziju - adheziju novog sloja boje sa starim lakom. Primer, te je prikladnije bojiti boju na zid od opeke s valjkom s dugom hrpom kako bi se nadoknadilo olakšanje. Greda je osvijetljena malim valjkom da se ubrza, ali zglobovi su ipak morali biti premazani četkom. Znači, u početku možete koristiti široku četku, mislim. Prozori dnevne sobe gledaju na sunčanu stranu. Dakle, boja zidova odlučila je odabrati svjetlo. Nije bijelo: za davanje i djeca suviše lako prljava. Bež je odbacio zbog banalnosti. Zaustavili smo se na hladnoj svjetlosti svijetlosivoj sjeni. Boja je odabrana univerzalna, pokrivena, ne teče i pogodna je za cigle i drvo, pločice u jednoj boji. Prostor nakon slikanja odmah je postao jedan, iako zbog teksture, čini se da je boja malo drugačija u sjeni. Ali ovo uopće nije loše. Strop je jednostavno bio obojan istom bojom bez boje, pod bio je toniran drvenom bojom u boji svjetlosti hrasta, za koju je razrijeđena vodom, a nakon sušenja pokriveno je lakiranim lakom. Ne sklizne. Sve boje su odabrale eko-friendly, a alkidni lak pogodan je za brzo sušenje i otpornost na abraziju. Unutrašnjost odluči sve, a kada je prostor bio spreman, odlučili smo napustiti stil potkrovlja, iako je moderni zid od opeke za njega zvao. No, žena u velikim naslagama roditeljske komad tkanine - grubo platno, što je bilo dovoljno za zavjese, koje, s obzirom na sunčanoj strani staviti na jastuk. Od iste tkanine, sama žena sama šiva pokrivače namještaja. Tako je neodgovarajući kauč i dvije fotelje iz Sovdepije postale prilično moderan i elegantan set. Ostatke tkanine otišle su na jastuke za stare stolice, koje sam obrijao i obojio s ostatcima boje s zidova. Tablica je ažurirana tako da odgovara podu. Pokrio sam nekoliko jednostavnih drvenih kutija s istom mrljom i lakom i napravio ih elegantnim policama, pričvrstivši ih na zid. A žena je ukrašavala dio zidova s ​​dječjim crtežima. Ako ih stavite u dobre okvire i napravite putovnicu smeđeg kartona, ispada nevjerojatno elegantno! U unutrašnjosti smo još malo potrošili. Kupili smo jeftinu, odgovarajuću svjetiljku s drvenim elementima. A onda smo otišli u vrtni odjel i ne bismo mogli odoljeti: kupili smo skup odličnih vrtnih stolica izrađenih od umjetnog ratana i malog stola. Tko je rekao da se ne smiju koristiti u zatvorenom prostoru? Oni se savršeno uklapaju u unutrašnjost, ali istodobno su riješili mnoga pitanja: dodatna sjedala koja se lako oprati u slučaju oštećenja od prljavštine, a mi ćemo upotrijebiti nosač koji se može uvući ili za namjeravanu svrhu ili kao dodatno sjedenje, u slučaju da djeca prijatelja donose, Već su odabrali stolice i stol za igre i crtanje. Bilo bi mi drago kad bi naše iskustvo bilo korisno nekome!

Vješalica s vlastitim rukama: kako to učiniti?

 • Tradicionalna drvena kolijevka
 • Okrugli kolutni kolut

Svi narodi na svijetu imaju kolijevku novorođenčadi među potrebnim stvarima. U većini slučajeva, kolijevka za dijete bila je uređena tako da se može lagano potresati.

Vrste kolijevki iz 19. stoljeća: 1 točka; 2 bast; 3-daska.

To je brzo smirilo dijete i oslobodilo majku da obavlja dnevne ženske kućanske poslove.

Najjednostavnija inačica kolijevke u Rusiji bila je kutija od tankih ploča, obješena na konopac do majke kolibe ili na poseban fleksibilan pole-ochep. Ljudi na ruskom sjeveru (kets, Veps, itd.) Koristili su kolijevku od betonske kore za kolijevke.

Trenutno su kutije za kolijevke izrađene od svih vrsta umjetnih materijala, tkaju iz štapića ili šivaju iz guste tkanine. Samo "mehanizam" dječjih kolica ostao je nepromijenjen. Kao i prije mnogo godina, kolijevka je visjela s stropom tako da se može lagano potresati. Najbolja bi opcija bila samostalna kolijevka u kojoj će dijete biti toplo i ugodno. Materijal za njegovu proizvodnju može poslužiti kao stablo ili šperploča, tkanina, pa čak i pređa, ako trudna majka može pletiti ili tkati makrame.

Tradicionalna drvena kolijevka

Za proizvodnju će se zahtijevati:

 • tanke daske ili šperploča 1,5-2 cm;
 • jigsaw ili piljevina;
 • odvijač, vijci;
 • bušilica i drill set;
 • debela tkanina (traper ili jastučić, platno, itd.);
 • jaki konop, kabel ili hlače.

Shema proizvodnje kolijevke.

 1. Na početku je nužno izvući na papir detalje budućeg kreveta: strana i krajnji dijelovi. Stranice trebaju imati duljinu jednaku željenoj duljini jasle i širine dovoljne da spriječi slučajno ispadanje djeteta (oko 35 cm). Završni dijelovi moraju biti izrađeni u obliku trapezoida, manja od kojih će paralelne strane biti ispod. Duljina ove strane je jednaka željenoj širini dna kolijevke. Duljina gornje strane trapeza je odabrana zbog praktičnosti. Dno kolijevke tradicionalno je načinjeno od tkanine od sitne stanice. Moderne tkanine omogućuju odabir najprikladnijeg materijala za individualne potrebe. Glavni uvjet za njega: mora biti dovoljno gusta da podrži težinu djeteta. Dno je izrezano, vođeno dimenzijama drvenih dijelova duž njihovog donjeg ruba.
 2. Na stranicama kolijevke označite i izbušite simetrične rupe za vješanje kutije. Najbolje ih je približiti gornjim kutovima dijelova. Na donjem rubu bočnih zidova i krajnjih strana označite i izbušite niz rupe s konstantnim nagibom od oko 3 cm. U toj fazi možete, ako je potrebno, izrezbariti dekor na rubu kolijevke.
 3. Skupite kutiju, povezujući bočne stijenke s krajevima vijcima. Na dnu tkanine na rubovima na udaljenosti od 1,5-2 cm od izrezivanja (na nepropusnoj tkanini) ili savijanja (na slobodnom dijelu s obrađenim rubom) načinite rupe duž oboda s visinom koja se podudara s nagibom rupa na drvenoj kutiji. Rubovi petlji potiskuju se. Spojite dno s kutijom s tankim kabelom ili uže, navucite ga u rupe na drvenim dijelovima i dijelovima tkanine. Namjestite užad ili hlače u vješanje i pričvrstite gotovu vješalicu na strop na pravom mjestu.

Natrag na sadržaj

Okrugli kolutni kolut

Da biste napravili ugodan i mekan krevet, trebat će vam:

Slika 1. Uzorak uzorka.

 • mali obruč;
 • rez gustih tkanina, nešto širi od promjera obruča i duljina jednaka 2 promjera i šavova;
 • remenje, pletenica ili uže za vješanje.
 1. Napravite uzorak, vođen shemom na Sl. 1. Veličine se mogu odabrati pojedinačno. Postavite slojeve simetrično, dijeleći krug na 4 dijela.
 2. Prenesite uzorak na tkaninu i napravite 2 dijela. Označiti i izrezati utore za pričvršćivanje. Savijte ventile i dijelove, ostavite rupe na rubu kruga da biste stavili obruč.
 3. Namotajte obruč u otvore na lijevoj strani i pričvrstite trake ili užad na njega u utore.

Kada dijete odrasta, moguće je pričvrstiti ovaj dizajn koso, a na bivšem krevetu dobit ćete vješalicu za ljuljanje.

Da bi se beba složila s vlastitim rukama, bilo koja majka će pronaći različite materijale i mogućnosti, čineći sve kako bi krevet bio udoban. Tu će se dijete osjećati kao u rukama svoje nježne majke i mirno spavati cijelu noć, dajući joj roditeljima odmor.

Suspendirana kolijevka za novorođenčad s vlastitim rukama

Cradle to učiniti sami čine život lakšim za majku

Koliko kopija našeg pedijatara razbijaju u sporovima o tome nije li štetno za dijete. Zanimljivo je kako je tvrdoglav protivnik kolijevka i skakača djelovao kad njegovo dijete nije moglo spavati? Možda je u hladnoj krvi stavio bebu u krevet znojenje od krikova i otišla u kuhinju piti čaj? Teško. Najvjerojatnije je cijelu noć tresnuo i na rukama i na jastuku, proklinjući se jer nije smetao da će kolijevka s vremenom postati vlastitim rukama.

Pripremni rad

Koljevi su različiti.

Suspendirane kolijevke (kolijevke) zaslužuju desetke generacija. Ali danas mi privlače pažnju gospodara izvornu krevetić, koji se sastoji od fiksnog stabilnog okvira i samog krevetića, koji je od njega suspendiran na jakim kratkim osovinama. Ukupne dimenzije strukture su sljedeće:

 • Visina - 825 mm.
 • Širina - 600 mm.
 • Dužina - 880 mm.

Kao što vidite, stolica za ljuljanje ove veličine ne zauzima puno prostora, ali prednosti su ogromne, posebno za roditelje nemirnog djeteta. Jedna je stvar tresti mjesečno dijete u vašim rukama, sasvim drugo u šestomjesečnom dječjom čizmom. Još nam je potrebna vlastita kostur, pa se obratimo na pitanje kako se sami pripremiti.

Materijali za proizvodnju kreveta

 • Drvena ploča od debelog bora od 28 mm.
 • Debljine od 18 mm.
 • Polukružne letvice za bočne zidove kreveta.
 • Drvene šipke za ogradu.
 • Gusti materijal za lijepljenje letvica.
 • Vijci i vijci.
 • Drveni centar za sjedenje šantov.
 • Sintetička ljepila.
 • Parket ili akrilni lak, sjajna boja.

Alati za rad

 • Stroj za glodanje. Obično dolazi s zaustavljanjem i rukavima za kopiranje, što nam je potrebno. Zapravo, frezer se razlikuje od planera po tome što je opremljen mnoštvom različitih uređaja.
 • Električna pista.
 • Bušilica.
 • Stezaljka.
 • Domaći kompasovi.
 • Boja četke, valjak.

Savjeti za početnike mlinara

 • Rezač se rotira brzinom od 30 tisuća okretaja u minuti. Počnite s malim brojem okretaja, naročito kada su žljebovi za uzorkovanje dublje od 5 mm, a motor se neće pregrijavati. Pogonska jedinica s licem prema dolje.

Kolijevka za novorođenče kolijevka - kako to učiniti sami

Uvijek provjerite je li glodalica čvrsto postavljena prije rada.

 • Da biste dobili savršene rubove, bolje je napraviti nekoliko prolaza nego produbiti istodobno određenu veličinu.
 • Pri mljevenju baze uređaja mora se stalno pritisnuti na obradak.
 • Pri obradi rubova potrebno je osigurati da je rezač okomito na drvena vlakna. Dosezanje željene dubine utora, ubacite glodalicu naprijed. Približavajući kraj rezanja, lagano ga pomaknite natrag i prema gore.
 • Tijekom procesa rezanja, stroj treba voziti kontinuirano. Pri zaustavljanju stroja može se spaliti materijal.
 • Rezanje kolijevke

  Za rezanje konture držača trebamo napraviti uzorke kartona. Stavili smo matrice na ploču stolarije i privukli se, pokušavajući spriječiti padanje reznih linija na čvorove.

  Krugovi su nacrtani kompasom napravljenom od letve i olovke. Da biste promijenili veličinu kruga, samo trebate preurediti nokat na pravo mjesto. Svi zaobljeni elementi krevetića imaju svoje specifične zrake navedene na crtežu.

  Počeli smo rezati materijal s kraja polukona. Prije nego što odrežete štit, čvrsto ga pričvrstite na radni stol. Pod radnim dijelom je bolje staviti pomoćnu ploču, kako ne bi oštetili stol. Pomoću kompasa za glodalicu dobili smo precizan rez dijelova tako da je kolijevka s vlastitim rukama savršeno napravljena.

  Žlijeb širokog 10 mm, namijenjen za ugradnju polukružnih tračnica u bočne stijenke kolijevke, izvučen je iz iste točke kao i donje rubne linije.

  Prvo izrežite polukružne elemente stalka pomoću usmjerivača. Nadalje smo vidjeli kroz jigsaw ravne linije.

  Provodimo završnu obradu ravnih rubova. Da biste to učinili, postavite ih na podnožje kopče za kopiranje. Priložemo vodilicu ispod praznine - traku od šperploče ili ploče. Ravnopližite ih u istoj liniji i pričvrstite cijeli paket pomoću stezaljki. Sada možete mljeti rubove.

  Izrezali smo oblikovane stražnjice stolca za ljuljanje, polazeći od vanjskog luka. Mi bušimo rupice u njima za skroman promjer od 8 mm. Na policama izrađujemo dvije utičnice za podizanje naslona za naslone. Izrežite četiri uzdužne šipke da biste pričvrstili kolijevku.

  Polukružne stijenke kolijevke su jednostavne i duhovite. Uzimamo traku guste tkanine (grubi kalici, bortovka, ponavljanja) i ljepljive trake na njoj, pažljivo ih stavljamo. Postavljamo ploču na vrh i iscijedujemo obradak sa stezaljkama do potpunog sušenja.

  Sklop kolijevke

  Na kraju stražnje strane odaberite polukružne utore rezača, umetnite lijepljene letvice u njih. Na dnu povezujemo police s dvije ploče koje čine dno. Mi provodimo konjugaciju na šanti, pojačavajući ga ljepilom. Okviri i tsargami zategnite vijke.

  Izrađujemo slijepe utore s promjerom od 14 mm na četiri uzdužne šipke, promatrajući točnost intervala. Ovdje će biti instalirane šipke za roštiljanje.

  Rješavanjem problema kako lijepim i sigurno postaviti kolijevku, izbušavamo precizne rupe u dimenzije 50 mm okruglih drvenih kuglica namijenjenih ukrašavanju nižih sjekira i držača za ljuljanje. Najprije stavimo loptu u rupu od ∅ 45 mm, probušavamo. Zatim stavite loptu na kolac, izrezati u ploèu i izbušiti gnijezdo s druge strane.

  Planiramo i bušimo gnijezda na osloncima okvira, koristeći predložak za bušenje tsarg.

  Oko oštrih rubova i mljevenje površine svih detalja na krevetu. Obložimo drvo lakom.

  Šipke za rešetku i ukrasne kugle mogu se oslikati sjajnom bojom. Za sušenje, ugradite ih u rupe pomoćne trake.

  Uvijanje stupova i bočnih šipki, stavili smo vijke u drvo za oko centimetar, ranije razzenkovav rupa. U ulozi utikača izvodit će kratke glatke kuglice na njima.

  Spojimo uzdužne šipke s šipkama na ljepilu, tvoreći ležište kolijevke. Također sakupljamo leđa i rešetke na šanta. Zalijepljen je krevet u vrijeme sušenja sa stezaljkama i trakama.

  Spremni kolijevci uvelike olakšavaju život majke i djeteta. Nemojte se truditi pratiti modu u tim pitanjima, biti vođeni samo vlastitim razmatranjima zdravog razuma, sigurnosti i udobnosti.

  2 upute i 2 videozapisa o tome kako napraviti kolijevku vlastitim rukama

  1. Dječja kolica DIY drvo
  2. Kolijevka za novorođenče učiniti-to-sami
  3. Kako napraviti vješalicu (kolijevka) vlastitim rukama - video

  Što želite napraviti: kolijevka novorođenčeta s vlastitim rukama ili vješalicom? Naučit ćete to iz ovog materijala, kao i kako napraviti bebu kolijevku.

  Dječja kolijevka za novorođenče napravljena od drveta

  Na primjer, nudimo kolijevku takvih veličina:

  Možete napraviti kolijevku njegove veličine.

  1. Pažljivo pročitajte crtež u nastavku:

  Bolje ispisati i držati pred vašim očima.

  1. Pripremite materijale

  • borova ploča od 2,8 cm
  • ploča debljine 1,8 cm
  • polukružne letvice - služe kao bočne stijenke kolijevke
  • drvene šipke za rešetke kako bi zaštitile dijete od pada
  • deblji materijal za stavljanje letvica
  • klinovi i vijci - za prvu će vam trebati drveni mazzet, uz pomoć koje se uklapaju
  • sintetičko ljepilo za lijepljenje dijelova
  • lak (parket ili akril), kao i sjajne boje kako bi se lijep pogled na kolijevku

  Bez ovih alata bit će vam teško napraviti kolijevku vlastitim rukama, pa ih potražite:

  Ne preporuča se upravljati samo s ravninom, jer se zaustavlja, rukavica za kopiranje i drugi uređaji koji su korisni u radu idu na glodalicu.

  Normalno neće raditi.

  Dječja kolica to rade sami

  Morate to učiniti sami. Da biste to učinili, na jednom kraju police, bušite rupu u kojoj olovka ulazi u napetost.

  1. Izrežite materijal

  Kako biste po potrebi izrezali postolja kolijevke, najprije izradite predloške od kartona. Zatim postavite predložak na drvenu ploču i kružite ga.

  Predložak bi trebao biti postavljen tako da njezini rubovi ne budu vezani.

  Za crtanje zaobljenih dijelova, koristite domaći kompas. Za podešavanje kompasa da biste dobili opseg željenog promjera, upotrijebite klin. Vozite ih na pravo mjesto. Za usporedbu, upotrijebite donju fotografiju.

  U centimetarskom utoru na bočnim zidovima kolijevke, gdje će biti potrebno umetati polukružne tračnice, nacrtat ćete postavljanjem osi kompleta (svornjaka) na točki iz koje su nacrtana donja rubna linija.

  Kada se linije za rezanje nanesu na ploče, nastavite s rezanjem. Da biste to učinili, stavite nepotrebnu ploču na radni stol i na njemu materijal i siguran.

  Postavljanje ploče je neophodno kako ne biste oštetili stol u radnom stolu.

  Izrežite kraj konopa koristeći kompas za glodalicu kako biste dobili savršeni rez. Usredotočite se na donju fotografiju:

  Nakon toga jigsaw vidio kroz ravne linije.

  Zatim stavite kopirni rukavac na podnožje stroja za glodanje, postavite vodilicu i postavite istaknuto postolje na njega tako da bude u istoj razini. Učvrstite sve ovo sa stezaljkama i rubovima mlina.

  Sada izrezati oblikovane stražnjice stolca za ljuljanje. Počnite s vanjskim lukom. Kako izrezati, bušiti rupe promjera 8 mm. U njih će biti umetnuti klinovi. Zatim stavite police u police tako da se leđa može popraviti.

  Izrežite 4 rešetke koje će se koristiti kao ograda.

  Lijevi debeli materijal na letvicama. Istovremeno pazite da tkanina omotava dio na svim mjestima.

  Za bolji materijal koji je zaglavio detalje stavite ploču na vrh i pričvrstite stezaljke. Stisnite samo kada se ljepilo osuši.

  1. Sakupite kolijevku

  Da biste to učinili, napravite uzorak na stražnjoj strani. Uzorak treba biti polukružan. Umetnite lijepljene trake u nju.

  Spojite donji dio stalka s dvije ploče. Tako će dvije daske poslužiti kao dno. Koristite vezu za nizove. Ne zaboravite uliti ljepilo u utore kako bi veza bila snažna.

  U šipkama, koji služe kao ograda, izrađujete neprohodne rupe promjera 1,4 cm. Mora postojati jednaka udaljenost između rupa. Umetnite šipke u njih, formirajući rešetkastu ogradu.

  Dalje, morate pronaći drvene kugle i načiniti rupe u njima promjera 5 cm, a zatim ih umetnite u niže sjeke, gdje će istodobno poslužiti kao ukras i udoban pribor za ljuljanje kolijevke. Stavite loptu tako ovako:

  • stavite ga u rupu promjera 4,5 cm i izbušite
  • zalupite se u ploču i stavite loptu na nju
  • bušite gnijezdo s druge strane

  Nakon toga, bušite rupe na stalcima okvira. Na mjesto gnijezda bilo je točno, uzmite predložak za bušenje kralja.

  Zatim okrugli oštri rubovi i rad površine kolijevke tako da postane glatka. Sada lakirajte krevetić i obojite rešetke i rešetke.

  Kad je sve suho, okrenite police i tsargi. Da biste to učinili, napravite rupe za vijke i rezenkuyte ih. Nakon zavijanja vijaka, utapanja ih za centimetar.

  Ulijte ljepilo u otvore tračnica i umetnite štapove u njih. Spojite leđa i rešetke pomoću prstiju.

  Da biste bili sigurni da su spojevi jaki, zategnite ih pomoću stezaljki i trake.

  Kolijevka za novorođenče učiniti-to-sami

  Trebat će vam:

  • MDF 50x60
  • Polyfoam - možete preuzeti onu u kutijama iz uredske opreme
  • Pjena za pjene pjenaste gume 30x120
  • Napadajući tako da je nosiljka mekana i topla
  • Umjetni saten od tri boje
  • Pamučni pleteni
  • Uska vrpca
  • Najlonska nit
  • PVA

  Iz alata dolazi u ruci:

  • Pila za metal na drva
  • škare
  • Stapler i staples
  • šilo
  • Igla, koja mora biti izrađena od krovnih žbica
  • kliješta
  • Debeli nosač

  Proizvodni proces

  1. Izrežite ploču u tri komada. Jedan dio s veličinom od 30x60 bit će dno, a druga s veličinom od 10x60 - sa zidovima.
  2. Spojite zid s dnom. To se može učiniti širokom ljepljivom vrpcom ili trakom. U potonjem slučaju, trebalo bi ga namazati ljepilom. Što je obilnije, to bolje.

 • Zidovi kolijevke iznutra i izvana tapecirani udarcem. Pričvrstite materijal pomoću spojnica.
 • Dajte pjenu željeni oblik pomoću dobro namještenog noža.
 • U središte pjene umetnite krug pjene kako bi kolijevka mekana, a vi ga zalijepite iznad udaranja. Da biste to učinili, nanesite ljepilo na rubove materijala.

 • Šivati ​​držač za držače najlonskim navojem, pjenastom gumom i lijepom tkaninom.
 • Sakupite kolijevku. Nemojte se bojati ako su veze netočne, jer neće biti vidljive jer će na vrhu biti madrac.

 • Kopirajte olovku na tkaninu u koju ćete stati na kolijevku.
 • Učinite rupe u vlaknastim pločama s omotom tako da se tkanina može šivati ​​na dno i zidove.

  Nemojte napraviti rupe preblizu rubu materijala, inače postoji rizik da će se raspasti.

 • Skinite kolijevku.

  Savjeti za podrezivanje jaslica

  • Skinite leđa tako da postoji što je moguće manje rupe.

  Što su veće rupe, to je lomljiva pjena.

 • Na mjestima bušenja napraviti ukrasne lukove da ih sakriju. Lukovi mogu biti izrađeni od vrpce. Također je zalijepljeno šivati ​​čitav krevet.
  • Sew krevet s pomoćnikom koji će osigurati da je vrpca napeta i dobro vezana.
  • Da bi krevet bio snažan, napravite 4 rupe na obje strane i još nešto između njih.

  Kako napraviti vješalicu (kolijevka) vlastitim rukama - video

  To je sve. Vidimo se uskoro.

  Kolijevka za novorođenče s vlastitim rukama - prekrasan dar za bebu

  Svaka majka uvijek želi učiniti nešto za rođenje bebe na svoje. Učinite nešto posebno što bi bio pravi dar budućem sinu ili bebi kćeri. Takav dar bit će kolijevka za novorođenče izrađeno rukom.

  Takva kolijevka će pažljivo zaštititi bebu i ukrasiti sve interijere. Kolijevka se može staviti na vješanje ili na noge s prečkama, tako da možete swing dijete tijekom spavanja.

  Među mnogim prednostima kolijevke, možete istaknuti glavne:

  • Mobilnost - takva kolijevka može se lako premjestiti iz jedne prostorije u drugu ako se dijete boji biti sam;
  • Kompaktnost - veličina kreveta na katu je široka šezdeset centimetara i dugačka sto do sto deset centimetara;
  • Udobnost i udobnost - to će biti puno udobnije za novorođenče spavati u kolijevci jer će se on osjećati sigurno - meke zidove kolijevke će ga okružiti, on će se osjećati zaštićenim. Kada se malo dijete odmah stavlja u veliki krevet, postaje strah, jer je nakon 9 mjeseci bio u utrobi, bio je tijesan i toplo. U većem krevetiću ima previše otvorenog prostora, ništa ne okružuje bebu - iz kojeg može doživjeti nelagodu i plakati.

  Suspendirana kolijevka

  Ako ne namjeravate premjestiti kolijevka oko kuće, može se obustaviti. Glavni uvjet je nedostatak stropnih stropova i prisutnost dobrih fiksiranja.

  Sam se kolijevka može načiniti od drvenih dijelova i malog madraca. Bolje je uzeti stablo potpuno obrađenu i tražiti praznine i nepravilnosti - dijete treba biti zaštićeno od krhotina.

  Možete napraviti vreteno kolijevku vrba vrba. Za to nam je potrebna minimalna vještina u tkanju, jer je u suštini kolijevka velika košarica za bebu. Takvi mali kreveti su ekološki prihvatljivi i vrlo su lagani. Unutar kolijevke možete napraviti mekane strane tkanine napunjene malim slojem punila i postaviti mali madrac.

  Neki čine viseće kolijevke samo od tkanine. Materijal je odabran ili čvrsto izdržljiv, poput pusta, ili je baza ušla u okvir tkanine kreveta, što će pomoći u održavanju oblika kolijevke, na primjer, pjenaste gume.

  Ako još imate stropove u vašem stanu, ali samo želite imati vješalicu, trebali biste razmisliti o posebnim nosačima za pričvršćivanje. Takav kolijevac može se lako nositi oko kuće i zakrenuti dijete gdje će biti prikladnije.

  Standardni kreveti za dječji krevetić

  Ovaj krevet može biti izgrađen neovisno o drvu. Druga mogućnost bila bi tkati kolijevku iz štapića ili ratana.

  Za izradu drvene kolijevke, trebate zalijepiti drvene daske i drvenu oblogu, vijke i vijke, bočne stijenke mogu biti izrađene od polukružnih tračnica ili šipki u obliku rešetke, ljepila, laka i sjajne boje. Poželjno je imati ruku i glodalicu koja ima sve uređaje za rad na kolijevci. Iz alata trebat će vam jigsaw, drill, kompas (domaći štapić s olovkom na kraju) i stezaljke.

  Pojedinosti kolijevke izvlače se uz pomoć improviziranog kompasa, olovke i vladara. Zatim izrezati i dalje obrađivati.

  Naslonite se vlastitim rukama

  Primjerni crteži mogu se pronaći na mreži.

  Bolje je napraviti kolijevku od pramenova grančica. Bit će takva struktura:

  Drvene podloge mogu biti razrijeđene i pletene s vinovom lozom.

  Tkanine

  Takva kolijevka može obavljati funkciju nošenja i istodobno biti stacionarna. U prvom obliku, dobro ga je koristiti za putovanja izvan kuće, au drugoj, jednostavno ga stavite u obični krevetić i stavite dijete da spava tamo. Tako možete ubiti dvije ptice jednim kamenom:

  • Imati zgodan predmet za prijevoz djeteta, u kojem će biti topli i udobni;
  • Nema potrebe kupiti kolijevku, a zatim krevetić;
  • Dijete će naviknuti na spavanje na jednom mjestu.

  Takav nosač ležaljki može se sami šivati ​​i ukrasiti po volji. Kolijevci s dječjim "tulipanom" - rtom - izgledaju jako lijepo. S njom, beba će biti još ugodnija, ona će zaštititi od nepotrebnih pogleda i izravnih zraka sunca. Takav se rt može učiniti čak i s kukom.

  video

  Dodano od: Diveeva 10-01-2017, 03:12 Posjeta: 969 Vratite se

  Najzanimljiviji članci:

  Kako odabrati vješalicu za novorođenče

  U očekivanju rođenja djeteta, mnogi roditelji posebno pripremaju i opremaju vrtić. Potrebno je odabrati suspendiranu kolijevku za novorođenče s posebnom pažnjom.

  Prije čitanja raznih opcija, pitajte savjet od poznatih mama. Danas proizvođači dječjih krevetića nude veliki izbor proizvoda za svaki ukus.

  U svemu tome, možete se zbuniti. Da biste to izbjegli, idite na izbor kolijevke s punom odgovornošću.

  Glavne vrste beba kolijevke

  Posebna kolijevka za dijete stavlja se u suspendiranu državu tako da se može lako potresati.

  Ovaj dizajn može biti nekoliko vrsta:

  • Klasična inačica kolijevke, u pravilu, izrađena je od prirodnog drveta, koristeći tehnike tkanja. Također takav kolijevka može biti ukrašen krivotvorenim elementima. Dva križna krila čvrsto drže kolijevku, ali istodobno ne sprječavaju ljuljanje.
  • Kolijevka jeku. Takav proizvod stvarno sliči običnom ljuljaču, jer je krevet za bebu fiksiran na dva nosača.
  • Automatski prtljažnik. Za udobno ljuljanje, dijete ne treba truditi, samo pritisnite samo jedan gumb. Dodatno, takvi dizajni mogu imati različite pribor - osvjetljenje, glazba, mogućnost promjene brzine i smjera zakašnjenja kolijevke.

  Svaka će majka moći pronaći najprikladniju opciju koja će odgovarati unutrašnjosti sobe, preferencijama okusa i financijskim mogućnostima.

  Ako je prostor za dječju sobu mali, bolje je dati prednost viseći ležaj. Na kraju nosača postavljeni su posebni kotači, koji olakšavaju kretanje strukture.

  Što tražiti pri odabiru

  Prije kupnje vrijedi razmotriti nekoliko važnih točaka:

  1. Da biste pronašli stvarno kvalitetnu i sigurnu kolijevku, potrebno je pažljivo proučiti mehanizam proizvoda. Obratite posebnu pozornost na pouzdanost i izdržljivost glavnih čvora, jer će sigurnost novorođenčeta ovisiti o njima. Svi pričvrsnici moraju biti izrađeni od metala, ali ni u jednom slučaju od plastike ili drveta.
  2. Kolijevka namijenjena je brzom ljulju malog djeteta. Ovaj proizvod obično ima standardne veličine. Međutim, ako želite da beba bude udobna dok odmara, odaberite proizvod s maksimalnom širinom kolijevke. Tada se dijete može lako prevrtati dok spava.
  3. Dodatne funkcionalnosti. Neki proizvodi mogu biti opremljeni košaricom za male predmete, preklopnim stolom i drugim dodatcima. Kada kupujete kolijevku, uvijek morate uzeti u obzir jedno pravilo - što više dodatnih pribora sadrži, to je veći trošak.
  4. Materijal od kojeg je napravljen kolijevka mora biti prirodan i ekološki prihvatljiv. Takav proizvod će zadržati atraktivan izgled dugo vremena i neće izazvati allegri u novorođenčadi.

  Svi mali odvojivi dijelovi viseće kolijevke trebaju biti sigurno skriveni od djeteta. Preporuča se odabir proizvoda koji se ne obrađuje lakom ili bojom.

  Najkorisniji pribor

  Svatko može dobiti pripremljenu kolijevku s punim kompletom svih vrsta pribora. Međutim, neki mladi roditelji žele uštedjeti novac i kupiti samo kolijevku, bez dodataka.

  U tom slučaju, morat ćete kupiti potrebnu dodatnu opremu odvojeno:

  • Dječji madrac za kolijevku najvažniji je pribor. Ugodan bebin san ovisi o njegovoj kvaliteti. Odaberite proizvod odgovarajuće veličine, za to morate unaprijed mjeriti kolijevku. Stručnjaci preporučuju da preferiraju madrace kokosovog kaveza.
  • Posteljina od prirodnog materijala - pamuk je najprikladnija. Također bi trebao odgovarati.
  • Posebni rt na kolijevci stvara ugodnu atmosferu za novorođenče, štiti od jakog svjetla.
  • Ogrtač ne dopušta preveliki ležaj kolijevke.
  • Gumeni kotači za potporu su neophodni za tihi kretanje kolijevke oko stana. To su ti dijelovi koji se najčešće preklapaju pa se preporučuje posebna pažnja posvetiti kvaliteti materijala iz kojeg su izrađeni.

  Osjetljivi krevet je pogodan za zimu, kao i zadržava toplinu

  Cradle Jetem Dream - bestseleri

  Tvrtka proizvođača dječjih kolica za novorođenče Jetem Dream ima vodeću poziciju na tržištu. Činjenica je da su glavni modeli takvog dizajna visoke kvalitete, sigurnosti i ogromne količine pozitivnih povratnih informacija od mladih roditelja.

  Nasloni za Jetem Dream izrađeni su od prirodnih materijala, imaju atraktivan izgled i dodatno su opremljeni elektroničkim mehanizmom koji postavlja kolijevku u pokretu. Svi prekrivači tkanine, napa i ostale komponente kolijevke mogu se jednostavno ukloniti i očistiti od onečišćenja.

  Dječji kreveti su namijenjeni isključivo novorođenčadi. Kada beba odrasta u dobi od 4-5 mjeseci, on će se početi aktivno kretati i podići gore, tako da riskira pasti iz kolijevke.

  Prednosti i nedostaci

  Suspendirane kolijevke bez ikakve sumnje imaju mnogo prednosti u odnosu na redovne krevetiće:

  • Kolijevka ima mali, ali zatvoren prostor. Dijete se osjeća udobno što je više moguće u njoj, kao u majčinoj trbuhu.
  • Ako beba plače, jednostavno ga stavite u kolijevku i malo se tresti. Bit ćete jako iznenađeni kada vidite da će se beba smiriti gotovo odmah.
  • Neki modeli kolijevki opremljeni su posebnim nosačima na kotačima. Ovo je vrlo povoljan dodatak, jer se beba može lako transportirati u drugu sobu bez buke.
  • Moderna vješalica u pravilu imaju glazbu i rasvjetu.

  Neki, najskuplji proizvodi opremljeni su dodatnim elektronskim mehanizmom koji može automatski reagirati na kretanje djeteta ili njegov glasno plač.

 • Kolijevka je uvijek vrlo lijepa i originalna. Takav proizvod može biti nezaobilazan dio unutrašnjosti dječje sobe, dodajući mu u kvalitetu.
 • Ako odlučite kupiti skupo postolje, pazite da ovaj dizajn neće dugo trajati dijete. Kada dijete navrši 8-9 mjeseci, morat će napustiti kolijevku. Stvar je u tome što će se beba aktivno kretati, naginjući kolijevku, a to može dovesti do ozljeda.

  Dječji krevetić

  Neki od vješalica se mogu čvrsto pričvrstiti izravno u dječja krevetića.

  Moja beba spava u vješaloj kolijevci, koju sam sebi. Bit će mi drago bilo kakvu procjenu...

  Ovaj proizvod je pričvršćen na posebne pojaseve s isječcima, koji su pričvršćeni na pragove.

  Spavanje u takvom kolijevku će biti udobno, jer će se mrvica osjećati sigurno, a nježna lepršava će ga dodatno smiriti. Nakon što je dijete malo stariji, kolijevka se lako uklanja i koristi samo dječji krevetić.

  Moderni proizvođači nude razne modele kreveta za svaki ukus, koji imaju vrlo koristan dodatak - suspendiran kolijevka. Vrlo je prikladan i profitabilan, nema potrebe misliti da je bolje odabrati.

  Kako to učiniti sami

  Svaka majka može sam pokušati napraviti lijepu i kreativnu kolijevku ulaganjem u nju ljubavi. To je prilično jednostavno, ako koristite savjete iskusnih needlewomen.

  Takav domaći kolijevka, između ostalog, pomoći će vam da znatno smanjite troškove uređenja dječje sobe.

  Ako namjeravate premjestiti kolijevku u različite prostorije, morate unaprijed napraviti nekoliko držača stropova.

  Da biste stvorili ovu vrstu dizajna, možete koristiti različite tehnike. Ako vam se sviđa tehnika makrame, lako možete tkati prekrasnu i originalnu viseću kolijevku za novorođenče.

  Razmotrite kratko glavne faze stvaranja kolijevke:

  1. Trebat će vam plastična i bakrena cijev različitih promjera. Bakreni proizvod se nalazi unutar plastike, savijen na koljenu na način da stvara prsten. Sve veze moraju biti pažljivo fiksirane.
  2. Mi uzimamo uske kabele bilo koje boje koju vam se najviše sviđa i počnemo tkati kolijevku. Zbog toga koristimo jednostavan kineski čvor, prilično uobičajen u tehnici makrame.
  3. Mi stvaramo gornji prsten za kolijevku, koji mora nužno biti malo veći od baze. Tehnika je ista kao u prvoj fazi.
  4. Tkajte na gornji prsten. Kineski je zazvonio dno kolijevke.
  5. Takav tkani kolijevci za novorođenčad, u pravilu, obustavljeni su od stropa. Da biste ga pričvrstili, možete koristiti kolčure i držače stropova.

  Proizvod izrađen tehnikom tkanja makrame

  Nemojte zaboraviti da se dijete mora osjećati ugodno i udobno u tkani kolijevci. Da biste to učinili, stavite madrac na čvrstu podlogu na dnu kolijevke. Takav proizvod spriječit će da se donji dio kolijevke probija.

  Općenito, viseći krevet je izvrsna opcija, pogotovo za nemirne bebe. Mladi roditelji će dati više slobodnog vremena, tako da ne biste trebali spremiti na njegovu kupnju.

  Kolijevka za novorođenče s vlastitim rukama - prekrasan dar za bebu

  Svaka majka uvijek želi učiniti nešto za rođenje bebe na svoje. Učinite nešto posebno što bi bio pravi dar budućem sinu ili bebi kćeri. Takav dar bit će kolijevka za novorođenče izrađeno rukom.

  Takva kolijevka će pažljivo zaštititi bebu i ukrasiti sve interijere. Kolijevka se može staviti na vješanje ili na noge s prečkama, tako da možete swing dijete tijekom spavanja.

  Među mnogim prednostima kolijevke, možete istaknuti glavne:

  • Mobilnost - takva kolijevka može se lako premjestiti iz jedne prostorije u drugu ako se dijete boji biti sam;
  • Kompaktnost - veličina kreveta na katu je široka šezdeset centimetara i dugačka sto do sto deset centimetara;
  • Udobnost i udobnost - to će biti puno udobnije za novorođenče spavati u kolijevci jer će se on osjećati sigurno - meke zidove kolijevke će ga okružiti, on će se osjećati zaštićenim. Kada se malo dijete odmah stavlja u veliki krevet, postaje strah, jer je nakon 9 mjeseci bio u utrobi, bio je tijesan i toplo. U većem krevetiću ima previše otvorenog prostora, ništa ne okružuje bebu - iz kojeg može doživjeti nelagodu i plakati.

  Suspendirana kolijevka

  Ako ne namjeravate premjestiti kolijevka oko kuće, može se obustaviti. Glavni uvjet je nedostatak stropnih stropova i prisutnost dobrih fiksiranja.

  Sam se kolijevka može načiniti od drvenih dijelova i malog madraca. Bolje je uzeti stablo potpuno obrađenu i tražiti praznine i nepravilnosti - dijete treba biti zaštićeno od krhotina.

  Možete napraviti vreteno kolijevku vrba vrba. Za to nam je potrebna minimalna vještina u tkanju, jer je u suštini kolijevka velika košarica za bebu. Takvi mali kreveti su ekološki prihvatljivi i vrlo su lagani. Unutar kolijevke možete napraviti mekane strane tkanine napunjene malim slojem punila i postaviti mali madrac.

  Neki čine viseće kolijevke samo od tkanine. Materijal je odabran ili čvrsto izdržljiv, poput pusta, ili je baza ušla u okvir tkanine kreveta, što će pomoći u održavanju oblika kolijevke, na primjer, pjenaste gume.

  Ako još imate stropove u vašem stanu, ali samo želite imati vješalicu, trebali biste razmisliti o posebnim nosačima za pričvršćivanje. Takav kolijevac može se lako nositi oko kuće i zakrenuti dijete gdje će biti prikladnije.

  Standardni kreveti za dječji krevetić

  Ovaj krevet može biti izgrađen neovisno o drvu. Druga mogućnost bila bi tkati kolijevku iz štapića ili ratana.

  Za izradu drvene kolijevke, trebate zalijepiti drvene daske i drvenu oblogu, vijke i vijke, bočne stijenke mogu biti izrađene od polukružnih tračnica ili šipki u obliku rešetke, ljepila, laka i sjajne boje. Poželjno je imati ruku i glodalicu koja ima sve uređaje za rad na kolijevci.

  Kako odabrati vješalicu za novorođenče

  Iz alata trebat će vam jigsaw, drill, kompas (domaći štapić s olovkom na kraju) i stezaljke.

  Pojedinosti kolijevke izvlače se uz pomoć improviziranog kompasa, olovke i vladara. Zatim izrezati i dalje obrađivati. Primjerni crteži mogu se pronaći na mreži.

  Bolje je napraviti kolijevku od pramenova grančica. Bit će takva struktura:

  Drvene podloge mogu biti razrijeđene i pletene s vinovom lozom.

  Tkanine

  Takva kolijevka može obavljati funkciju nošenja i istodobno biti stacionarna. U prvom obliku, dobro ga je koristiti za putovanja izvan kuće, au drugoj, jednostavno ga stavite u obični krevetić i stavite dijete da spava tamo. Tako možete ubiti dvije ptice jednim kamenom:

  • Imati zgodan predmet za prijevoz djeteta, u kojem će biti topli i udobni;
  • Nema potrebe kupiti kolijevku, a zatim krevetić;
  • Dijete će naviknuti na spavanje na jednom mjestu.

  Takav nosač ležaljki može se sami šivati ​​i ukrasiti po volji. Kolijevci s dječjim "tulipanom" - rtom - izgledaju jako lijepo. S njom, beba će biti još ugodnija, ona će zaštititi od nepotrebnih pogleda i izravnih zraka sunca. Takav se rt može učiniti čak i s kukom.

  video

  Dodano: Diveeva 10-01-2017, 03:12 Posjeta: 968 Vratite se