Posteljina za novorođenče s vlastitim rukama

Zasnivanje

Mlade majke često postavljaju pitanje: je li bolje kupiti ili šivati ​​posteljinu za novorođenče? Nema definitivnog odgovora. Ako znate kako šivati, želite prekriti posebnu boju i kvalitetu za mrvice, ili imate krevetić, deku i jastuk nemate standardne veličine, najbolje je, naravno, šivati ​​posteljinu koja je sama postavljena.

Veličine posteljine za novorođenče

Ako promonitor online pohranjuje za "standardni posteljinu za novorođenče", brojevi se neće uvijek podudarati. Sudite za sebe. Standardne dimenzije spavanja za novorođenče su: dužina: 120 cm, širina: 60 cm; setovi za novorođenče koji se mogu kupiti ili naručiti u trgovini imaju sljedeće dimenzije: deka - duljina 140 cm, širina: 100 cm (često označava duljinu 147 cm i širinu 112 cm); jastučnica - duljina: 40 i širina: 60 cm (često označavaju duljinu i širinu od 40 cm), plahte - duljina: 140, širina 100 cm (često možete pronaći dužinu od 150 cm i širinu od 110 cm).

Kao što vidite, moguće je pokupiti točne veličine posteljine samo u jednom slučaju - ako sami šivati ​​set.

Krevet za bebe za novorođenče obično se sastoji od:

 • dječja strana (kako šivati ​​- vidi ovdje),
 • list (veličina 110 cm do 150 cm),
 • pokrivni pokrivač (110 x 150 cm),
 • jastučnica (veličina 40 x 60 cm)

Potrošnja materijala za šivanje posteljine za novorođenčad

Sew posteljinu za novorođenče samo od prirodnih tkanina, uglavnom pamučnih tkanina: pamuk, saten, flanels. Za šivanje plahta, jastučnica, pokrivača trebate oko 3 m 90 cm tkanine širine 150 cm.

Kako posipati kreveti za novorođenče vlastitim rukama

Prije nego što šivate posteljinu, morate pripremiti tkaninu - isperite ga vrućom sapunicom, isprati, osušiti i osušiti na pogrešnoj strani s vrućim željeza. Imamo širinu tkanine od 150 cm, stoga mjerimo za listove duljine 110 cm + 5 cm s dozvolom = 115 cm, odsječeni. Za pokrivač duo, mjere 110 cm + 110 cm + 5 cm s dozvolom = 225 cm, odsječeni. I ostavili smo komad tkanine od 45 cm, iz kojeg smo izrezali jastučnicu za jastuk s dva nabora - pravokutnik širine 45 cm i 60 cm duga + 60 cm + 5 cm za dozvole + 20 cm za pristup = 145 cm.

Ploče za dječje krevete mogu biti ušiveno na uobičajeni način - rubove na četiri strane sa šavom ispod kuglice s otvorenim šarenim sekcijama ili zatvorenim dijelovima. I možete šivati ​​list s elastičnim bendom.

Sklopimo tkaninu za pokrivač duvetu duž označenog reda i šivamo jednu dužu i dvije kratke strane. Način obrađivanja rubova bilo koje vrste - dvostruka šava, pojedinačna s preklapanjem, itd. Ne zaboravite ostaviti malu rupu koja se ne spušta (oko 50 cm) sa strane ili dna za ubrizgavanje pokrivača. Bolje je ne napraviti pričvrščivač za dječje donje rublje u obliku gumba i zmija, ostaviti otvor s otvorom ili zatvorenim šavom u zavoju. Kako se šivati ​​pokrivač na duvetu detaljno je opisana u radionici za šivanje.

Ostaje šivati ​​jastučnicu za jastuk. Za to su kratki dijelovi pravokutnika šivani otvorenim / zatvorenim rezom sa šavom. Preklopimo tkaninu s pogrešnom stranom, kao što je rečeno u majstorskoj klasi na šivaćim jastucima. Šivati ​​rubove na šivaćem stroju, obrezujte dopuštenja. Ispraznimo jastučnicu na zelenoj strani, izravnamo je, ponovno uskočimo rubove do širine nožice šivaćeg stroja. Povratimo jastučnicu na prednjoj strani.

Nakon šivanja, set za posteljinu treba ponovno oprati u toploj vodi, temeljito isprati, osušiti i glačati.

Za šivanje dječjeg donjeg rublja, kao što je već gore spomenuto, bolje je ne koristiti gumbe, zmije, velcro, gumbe, itd. Također, nemojte preopteretiti krevet dekorom - razne primjene, vez, detalje. Posteljina za bebe ne bi trebala biti samo estetski lijepa, već i praktična. Ali prije svega - mora zadovoljiti sve higijenske standarde i zahtjeve.

Mi govorimo u fazama: kako šivati ​​bočne jastuke u krevetiću novorođenčadi vlastitim rukama

Izbor odbojnika u krevetiću za novorođenče nije jednostavan zadatak. Pogotovo za majke koje čekaju prvo dijete. Budite ekonomični i uzmite jednostavne odbojnike od pjene u dječjoj trgovini? Ili biti rasipan i naručiti set u obliku vesela malih životinja iz popularne majstorice?

Najbolje je biti praktičan i odabrati svestrani opciju - jastuci. Možete ih kupiti u trgovini, redom od majstora ili šivati ​​svoje ruke. I za to nije nužno dovršiti tečajeve rezanja i šivanja, dovoljno je imati šivaći stroj i znati koja će joj strana pristupiti. Zatim ćete naučiti što trebate znati o veličini jastuka, o alatima za izradu obrazaca, o pravilima za odabir materijala, a ne samo o tome.

Značajke, prednosti i nedostaci

Za početak, pogledajmo koje su glavne prednosti takvih strana:

 • Svestranost. Nije bitno je li dječji krevet pravokutni, okrugli ili ovalni. Budući da odbojnici nisu čvrsti, već se sastoje od pojedinačnih elemenata, lako se postavljaju oko perimetra, a da pritom ne skrivaju dodatni prostor. Jedino što treba uzeti u obzir je da krevet treba imati tračnice, jer su one one koje se koriste za pričvršćivanje odbojnika.
 • Stilska raznolikost. Da li dijete ima odvojenu sobu odmah od rođenja ili je krevet u spavaćoj sobi roditelja, takve strane neće ometati stil prostorije jer, ovisno o izabranom tkaninu, mogu biti neozbiljni, nestašni i strogi.
 • Funkcionalnost. Kada beba raste i potreba za zaštitnim odbojnicima nestaje, možete ih ukrasiti s kaučem, koristiti je za sjedenje na podu ili čak za spavanje.
 • Sigurnost. Stranice zatvaraju unutarnji prostor krevetića od skica, štite ruke i noge djeteta, sprečavajući ih da ostanu zaglavljene između letvica, omekšavaju udarce na zidove krevetića.
 • Kognitivna funkcija. Proučavajući crteže, beba se upozna s predmetima, uči razlikovati boje.

Koji su nedostaci vrijedni:

 • Najvažnije je, kao i svaki tekstilni proizvod, strane su prašine, pa ih treba redovito oprati, tako da dijete ne diše.
 • Stranke ometaju pregled, ne daju se upoznati sa vanjskim svijetom. Je li to važno? Ne, barem u prvih šest mjeseci ili godinu dana života djeteta. U ovom trenutku dijete ne može fokusirati svoju viziju na udaljene objekte, tako da ne treba pregled. Mnogo je važnije osjećaj udobnosti i sigurnosti, koji stvaraju odbojnici, zatvarajući bebu iz vanjskog svijeta.
 • Ako koristite guste, dobro napunjene jastuke u kružnom krevetiću, to može biti i nedostatak jer takvi kreveti nisu u početku velika. U tom slučaju, poželjno je napraviti ne-gusti paket ili upotrijebiti holcon kao punilo.
 • A posljednji - značajan broj veza bit će značajan nedostatak za neke, jer svaki element je zasebno priložen.

Korak po korak

Izračunajte broj proizvoda i njihove veličine

Uobičajena veličina za jastučić za odbojnik je 30-32 cm. Standardni pravokutni dječji krevetići za novorođenče dostupni su veličinom od 120x60 cm ili 125x65 cm. U oba slučaja koriste se 4 elementa na dugačkim stranama kreveta i 2 na kraćim stranama. Ako zatvorite cijeli periferni prostor jasle, trebat će vam 12 jastuka.

Jedna duga strana (vanjski) može ostati otvorena za majku da vidi dijete - u ovom slučaju to je dovoljno. 8. U okruglom krevetu također sjedaju 8, u ovalnom - 12. Ponekad na kratkim stranama dječje krevete čine jedan pravokutni odbojnik dužine 60 cm, ali trebate uzmite u obzir da je teže izbrisati, pogotovo ako su čvrsto napunjeni i ne prekriju se.

Potrebni alati

Ništa nije potrebno. Prije svega trebate šivaći stroj. Bilo koja prikladna, zbog funkcija vam je potrebna samo ravna linija i cik-cak. Još uvijek trebaju škare za krojenje, vladar, kredu ili marker za tkaninu i upaljač. Ako kod kuće nema škare za krojače, bilo koji oštar s dugim noževima će učiniti kako bi rezanje bilo udobno. Potrebno je upaljač da se rastane rubovi vrpci, inače će se raspasti. Da biste izradili uzorak, potreban vam je grafički papir ili papir za crtanje.

Odabir materijala

Važno je obratiti pažnju na gustoću tkanine - ne smije biti previše tanka, inače, pri korištenju postoji rizik da se naiđe na problem kada se punilo ispušta iz proizvoda izravno kroz tkaninu. Ako je odabrani materijal tanak, preporučuje se šivanje jastuka s dvostrukim poklopcem, što čini unutarnju gustu tkaninu (najčešće se koristi jeftin bijeli grubi kalici).

Postoje mnogi punjači, najpopularniji su pjenaste gume, sintetički zimski uređaji, holofiber i holcon. Za strane najbolje odgovara zadnja dva. Holofiber se koristi za stvaranje "pot-bellied", guste proizvode, holcon za stan, mekana. Oba su materijala odlična za dječje proizvode jer ne uzrokuju alergije, brzo se osuše, zadržavaju oblik, ne apsorbiraju vlagu i mirise, a insekti ne ulaze u njih. Proizvodi s njima mogu se prati pisaćim strojevima i glačati.

Pjena i sintetski zimski uređaji također će raditi, ali imaju nedostatke - prvo se dugo suši, a drugi ne voli česte prašine i gubi oblik.

Još jedan važan element su žice. Mogu biti ušiveno, ali je lakše kupiti satenske ili repne vrpce. Preporučujemo upotrebu traka veličine 1,5-3 cm.

Kako odrediti veličinu i količinu?

Obično su stranice izrađene u obliku kvadrata s bokom od 30 cm, u tom slučaju dobro su postavljene i u pravokutni i na okrugli ležaj. Odmah zapamtite da 30 cm treba biti strana gotovog proizvoda. Da biste to učinili, uzorak bi trebao biti oko 4-5 cm više, jer 1 cm treba ostaviti na šavovima, a još 2-3 cm će biti gusta kada se puni.

Preporučamo rezati kvadratiće sa stranom od 35 cm - to će biti dovoljno za šavove i nadoknaditi "gubitak" tijekom punjenja.

Najčešće su moderne pamučne platirane ploče široke 150-160 cm, naravno već ili šire od 80 cm do 2,2 m, ali uzmemo u obzir opciju 1,5-1,6 m (za ostale tkanine, lako je izračunati potrošnju na vlastitu), Širina od 1,5 m omogućuje vam postavljanje u nizu 4 kvadrata od 35 cm od kojih će biti 2 jastuka. Za bod 8, trebate 1,4 metra tkanine, za 12 - 2,1 metara.

Ako tkanina ne zahtijeva postavljanje na uzorak, onda možete uzeti bez zaliha. Ali ako trebate uzeti u obzir ornament, onda mora postojati opskrba tkaninom tako da postoji prostor za manevar.

Za punjenje jednog proizvoda potrebno je oko 200 g holofibera, a jastučić će biti gust i elastičan. Ako želite ga učiniti mekšom, količinu punila treba smanjiti. Holcon - roll materijal, prodaje ga metar. Prilikom izračunavanja potrebno je uzeti u obzir koliko je sam list i koliko slojeva planira učiniti.

Za pričvršćivanje vrpce se koriste. Mogu se postaviti u uglovima ili u sredini jastučnice. Za kutne kravate, duljina jednog segmenta je 40 cm. Uz takvu potrošnju potrebno je gotovo 8 metara, a 12 - 38,4 metara za 12 elemenata.

Drugi način je korištenje široke vrpce, šivanje jednog segmenta u isto vrijeme do središta onih strana koje će biti na strani. U ovom slučaju, krevet će biti manje žice, ukupni izgled će biti složeniji. Dužina segmenta bi trebala biti najmanje 50 cm, ali bolje je uzeti čak i više kako bi se lijepi lukovi, a ne ostaviti labave krajeve vrpci visi dolje.

Ako namjeravate ukrasiti jastuke cijevi, trebat će vam trake i kabel za pristranost. Za izračunavanje količine, pomnožite duljinu stranice s 4 (broj stranica) i 8 ili 12 (broj komada) i dodajte 20-30 cm rezervi. Za naše primjere trebat ćemo 11,5 m ili 17 m kabela i bei.

Priprema i rezanje tkanine

Kada se tkanina obrađuje, možete nastaviti s rezanjem. Upotrijebite uzorak ili nacrtajte kvadrate izravno na tkaninu duž vladara - obje opcije su jednako jednostavne i ne trebaju puno vremena. Prije početka šivanja, glačajte tkaninu.

Kako šivati?

Najlakši način za šivanje jastuka bez poklopca:

 1. Potrebno je savijati dva komada tkanine s prednjom stranom prema unutra, ubaciti tri strane potpuno, a četvrti (koji će biti niži od toga - to je važno ako postoji uzorak na tkanini koja se ne može okrenuti) - 5-7 cm od svakog kuta, ostavljajući središnji dio unstitched.
 2. Zigzag rubove tkanine tako da se ne otapaju.
 3. Važno je ne zaboraviti na vrpcu koja pričvršćuje proizvod u krevet. Ako su veze na četiri točke, trebate označiti vrpce sa strane, ali ne i u samom kutu, već ih premjestiti za 0,5-1 cm dolje i gore od uglova. Trebate odmah šivati ​​vrpcu - stavljaju tkaninu na pravo mjesto između rezova, popravljaju ga s iglama i bodiraju. Za pouzdanost, preporučujemo da dodatno trepere priključne točke.
 4. Nakon toga, proizvod se mora iskriviti na prednjoj strani, punilo se mora staviti u njega i rupu mora biti upakirana tajnom šavom. Ako se koristi za popunjavanje jastuka, vrijedi ga šivati ​​na jastuk iznutra, barem na nekoliko mjesta - onda se neće skupljati u kuglu pranja. Ako se to, naposljetku, dogodilo, dovoljno je odmah pronaći jedan kutak nakon pranja i, držeći ga, ispraviti materijal. Ne morate raspakirati poklopac.

Postoje jastuci s ili bez uklonjivih pokrivača. Ako su materijali koji se mogu prati i glačati upotrijebiti kao punilo, tada nema posebne potrebe za uklonjivim poklopcima. Međutim, mnoge majke ih odabiru. U ovom slučaju, trebat će vam više skrivenih munje duljine 30 cm.

Izrada patentnog jastuka je malo teža:

 1. Prvo morate šivati ​​unutarnji poklopac, a zatim napraviti jastučnicu, nemojte zaboraviti pričvrstiti traku.
 2. Posljednja od svega je ušivanje zatvarača (najbolje je koristiti tajnu).

Možda postoje poteškoće, jer ovaj proces zahtijeva određenu vještinu. Ali nemojte se bojati, može se dovoljno brzo savladati. Za više samopouzdanja vrijedi prakticirati na komadićima tkanine, a zatim preuzeti sam proizvod.

Preporučujemo da gledate videozapis o tome kako šivati ​​jastuk za dječji krevetić:

Savjeti za uređenje

 • Ako se uobičajeni kvadratični jastuci čine dosadnim, možete ih dodati cjevovodi, čipku ili ručice, stavljajući ih na konturu ili na prednju stranu.
 • Drugi način ukrašavanja bočnih aplikacija. Za njihovu proizvodnju, pogodan osjećaj, iz kojeg možete izrezati životinjske figure, cvijeće itd. Osjetljiva je dobra jer ne križi rubove, pa dodatna obrada nije potrebna.
 • Nije preporučljivo koristiti gumbe, kuglice, rhinestone i druge male ukrasne elemente - odrasle bebe mogu ih odgurnuti i stavljati ih u nos ili usta.

Proizvodi za njegu

Pravila skrbi ovise uglavnom o punjenju - ako je pjena, holofiber ili holcon, jastuci se mogu prati u osjetljivom stroju. Ručno je pranje sintetičkog zimska zagađivača, perilica je opasna za njega. Klima uređaj nije neophodan. Možete birati željeznice u sintetičkom načinu bez upotrebe pare.

Sigurnost, ljepota i udobnost - sve to može se stvoriti uz pomoć bočnih jastuka. Možete ih kupiti u trgovini, ali puno je bolje da se sami šivite - to vam daje svoje dijete više svoje brige i ljubavi.

Posteljina u krevetiću "do-it-yourself": korak po korak fotografska pouka za početnike

Svaki roditelj sigurno zna da njihovo dijete zaslužuje najbolje. A ako je to najbolje što možete učiniti sa svojim vlastitim rukama, jedva da se netko može oduprijeti takvoj prilici. U ovom članku ćemo se usredotočiti na posteljinu za krevetić i kako ga šivati ​​kod kuće.

U vrlo ranom dobu snažan i zdrav san u ugodnom ambijentu posebno je važan za dijete, što znači da je gotovo nužno organizirati mjesto za spavanje s dobrom dječjom krevetu i mekim, ugodnim posteljama.

Danas trgovine za djecu predstavljaju ogroman asortiman raznih vrsta posteljine za krevetić, iznenađeni su mogućnošću boja i modifikacija, kao i cijena. Cijena je ponekad cijela veza: ne osjećate se kao da ste odustali od sreće za set odjeće za bebu, ali davanje bebe najboljim je zasigurno glavni zadatak. Osim toga, često plaćate za ime robne marke, a kvaliteta ostaje otprilike jednaka. I to nije tajna nikome, djeca su nekako velike stavke izdataka, od kojih je malo vjerojatno da će uključivati ​​skupe dječje donje rublje za krevetić.

Stoga, ako želite uštedjeti novac i istodobno učiniti vašem djetetu lijep set posteljine vašem ukusu vlastitim rukama, imate barem elementarne osnovne ideje o iglu i konci i puni entuzijazma - ovaj je članak za vas.

trening

Ako je jedan od kriterija za vas sprema, trebali biste je zaboraviti u vrijeme odabira tkanine za bebe posteljinu. Postoji nekoliko točaka koje biste trebali obratiti posebnu pozornost prilikom odabira materijala:

 1. Izbjegavajte umjetne materijale. Idealno rješenje bilo bi kupiti materijal od 100% pamuka. To će vam omogućiti praktičnost, hipoalergensku, praktičnu upotrebu i zdrav san bebe, a time i vaš mir. Satin, grubo čaše, stado će učiniti. Zmije, unatoč nježnoj i mekoj teksturi, nije preporučljivo: takva posteljina brzo će se istrošiti i izgubiti izgled.
 2. Obratite pozornost na sliku (ako je na tkanini). Provjerite da li će boja uzrokovati alergijske reakcije i ne emitira čestu upotrebu tvari štetnih za dijete.
 3. Pažljivo pročitajte naljepnicu koja bi trebala biti na bilo kojem valjku tkanine. Zainteresirani smo za kvalitetu i gustoću konca. Čini se da to nisu najvažnija pitanja, ali ako je naš zadatak izdržljiva i udobna posteljina, kvaliteta niti bi trebala biti visoka, sami niti su gusti, ali ne gusti, a gustoća tkanine treba biti iznad 128 grama. po metru. Svi ti podaci moraju biti navedeni na tkanini.
 4. Obratite pažnju na to da li tkanina ne zahtijeva nježnu pranje ili posebne uvjete ili preporuke za čišćenje. Ipak, to je skup dječjih posteljica, a ne krzneni kaput. Naš je zadatak da ne samo lijep i ugodan za oko i da dodirnemo lan, nego i praktičan, koji se u nepredviđenim događajima (a tu će biti mnogo takvih beba) lako i brzo oprati i vratiti u zgradu.

Provjerite unaprijed ako tkanina sjedne za vrijeme pranja. To ovisi o tome kako će vaš kit izaći i koja će veličina tkanine trebati uz kupnju.

Koliko tkanina trebam za set?

Sada kada je sve postalo jasnije s tkaninom, prema tome moramo nastaviti s mjerenjima. Da ne biste pogriješili, morat ćete se podrezati centimetrom i pažljivo izmjeriti svaki element za krevetić: pokrivač, jastuk, madrac, tako da se pokrivač, jastučnica i ležaljka uklapaju i prilagode posteljinu za dijete da postane ugodna stvar, a ne teškoća s konstantnom obradom i oštećenim materijalom.

Za vašu praktičnost dolje su standardne veličine posteljine.

Standardne veličine za novorođenčad

 • Jastučić 40 x 60 cm
 • List 110 x 140 cm
 • Poklopac pokrivača 100 x 140 cm

Za dijete nakon godinu dana

 • Jastučnica 50 x 70 cm ili 70 x 70 cm
 • List 150 x 210 cm ili 180 x 260 cm
 • Papirni poklopac 143 x 215 cm, 150 x 210 cm ili 160 x 220 cm

Prije kupnje tkanine, poželjno je ponovno mjeriti krevetić, jastuk, madrac i pokrivač - ponekad se veličine mogu razlikovati. U pravilu, u pravilu, set zahtijeva samo 4 metra tkanine, ali ne zaboravite uzeti u obzir skupljanje materijala nakon pranja, pa dodajte najmanje 10 ili više centimetara na mjerenja na svakoj strani.

Nemojte zaboraviti uzeti u obzir da morate dodati oko 1 cm na šav na rubu svakog elementa.

Mjerite sedam puta, izrežite jedan

Sada, kada imamo materijal, čini se, možemo početi rezati i šivati, ali prije svega moramo "ukrasiti" tkaninu. Ako je jednostavnije, materijal treba prati, pustiti da se osuši i budite sigurni da ga udarite vrućim željeznim, tako da će sjesti prije početka, a ne pretjerano pretvoriti cijeli šavni komplet u mali nesporazum nakon posla. Kada se sve to napravi, možete nastaviti s uzorkom.

Čak i ako je tkanina prilično dovoljna, bilo bi ispravnije staviti elemente posteljine tako da polovica materijala ne ide u smeće kao komadiće i smiješne komadiće. Stoga, dijagram u nastavku pokazuje koliko je prikladno odrezati sve stavke na svojem materijalu odjednom.

Crtežemo crtež na materijalu s kredom, pažljivo izmjerimo sve s ravnalom i odrežimo škarama.

Počnemo šivati. Posteljina

Nakon svih praznina za buduće posteljine postavljene za dijete uredno su odrezane i čekaju na krilima, sami odredimo praktični radni postupak i nastavljamo s krojenjem.

Počnite šivati ​​s listom. Ovo je najjednostavniji element kompleta, na kojem će biti moguće napuniti ruku i istodobno razmisliti o tome što će biti - jednostavno, ili na elastičnom pojasu.

Doista, list je prilično podmukao element spavaćeg seta. S jedne strane možete ga šivati ​​na najobičniji i najjednostavniji način - samo šivanje rubova. Da biste to učinili, isperite ih u zastoj ili savijte rubove za 0,5 cm i ponovno ponovite taj jednostavan postupak. Na taj način imamo dvostruku zavoj ruba, koju postavljamo s iglama ili stavljamo bastu žaruljama svijetle boje tako da se može jasno vidjeti kada radite na pisaćem stroju i lakše ga ukloniti nakon toga. Šivati ​​rub na šivaćem stroju, kao što je prikazano na slici.

Ako ste pravilno oblikovali uzorak, najvjerojatnije dva ruba vaših četiriju ploha već imaju tvornički rub i ne možete ih ispirati. Međutim, ako nije tamo ili je vrlo teško - raditi na ovim rubovima.

Vraćajući se na pitanje lista, naravno, možete ga napraviti na elastičnom pojasu. Međutim, odmah imajte na umu da je riječ o napornom procesu s izračunima i dodatnim obrascima. No, aktivni pokreti bebe neće srušiti list, kao što je obično slučaj, što znači da će se rijetko morati ponovo pokrenuti ili ispraviti.

Koristit ćemo standardne tehnike za njegovu proizvodnju.

U prosjeku, tkanina na takvom listu će trebati više nego obično. Potrebno je uzeti u obzir prilagodbu madraca (oko 10 cm), šavne dodatke (oko 2 cm za svaku) i vučenu vješalicu, kroz koju ćemo zapravo istegnuti gumu.

Ukupno, ukupna potrošnja tkanine će biti oko 150 ili 160 cm za 110 cm.

 • Potrebno je šivati ​​tkaninu u kutovima i pričvrstiti ga tako da se ispostavlja da je ništa više od pokrivača madraca.
 • Zatim preklopite list, ubacite i ostavite četiri rupe s očekivanjem da gumu bude slobodan da uđe.
 • Širite gumu oko perimetra ploče i šivajte rubove

Za one koji se još uvijek ne usuđuju trpjeti gumenom trakom, postoji optimalno rješenje, praktično u praksi i jednostavna izvedba - list na kopčama, elastičnim trakama ili elastičnim trakama na uglovima pokrivača.

Šivamo pokrivač na duvetu

S pokrivačem duvetom, sve je jednostavno i jednostavno. Trebamo dio materijala koji si izrezao na veličinu dječjeg pokrivača. Međutim, ako gore navedeni obrasci nisu pomogli, onda je najjednostavnija opcija za pravilno mjerenje veličine tkanine za pokrivač duvet je polagati ga i u tom obliku izrezati komad materijala veličine pokrivača.

Ne zaboravite na uvlake za šavove i ostavite oko 2 cm od svakog slobodnog ruba.

Kada je tkanina za pokrivač duvet je spremna za uporabu, već presavijena na pola, treba ga šivati ​​po svim slobodnim rubovima. Za trajnost i pouzdanost preporuča se korištenje zastoja ili zagrčavanja.

Važno je! Na strani koja vam je prikladna, nemojte zaboraviti ostaviti rupu u kojoj ćete resetirati pokrivač na pokrivač duvet.

Rupa za navlačenje pokrivača, u pravilu, je napravljena oko 30-40 cm i pažljivo šivati ​​rubove prema unutra, na pogrešnoj strani.

Pribor za pokrivanje spreman. Ostaje samo da se okrene na prednju stranu, izravnati je i ispraviti, pogotovo u uglovima.

Početak rada

Uz jastučnicu koja će se nositi s posebnošću rada, neće biti. Još jednom, pobrinite se da se njegove dimenzije podudaraju s dječjim jastukom i nastavite s krojenjem.

Da bismo to učinili, trebamo, analogno poklopcu poklopca, preklopiti tkaninu na pola, označavajte veličinu jastuka u presavijenom dijelu, ali do sada nema potrebe žuriti da se odrezu. Od strane jednog slobodnog ruba trebamo ostaviti tkaninu duljine oko 20-30 cm, au budućnosti će to biti ventil našeg jastuka tako da ne ispadne iz jastučnice i izgleda estetski ugodnim.

Rezni materijal preklopljen je s prednjim dijelom i van, odnosno van, i ostavlja naš ventil van. Šivamo rubove buduće jastučnice i zasebno šivamo rubove ventila, budući da su ih prethodno savijali. Ispraznimo jastučnicu na prednjoj strani, ventil se, naprotiv, ponovno puni iznutra. Voila: jastučnica je spremna.

Napravite strane za krevetić to učiniti sami

Klizaljke nisu samo sastavni dio ukrašavanja dječjeg krevetića - to je zaštićeno bebama od neželjenih udaraca na stražnju stranu ili na rešetkama kreveta ili na vjetru, izravnoj sunčevoj svjetlosti. Iako, vidite, strane također stvaraju osjećaj udobnosti i toplote.

Bit ćete iznenađeni, ali stvaranje vlastitih ruku je također moguće. Za ovo ne trebamo samo tkaninu, već i punilo (sintetički zimski sloj ili pjenasta guma)

Osigurajte visokokvalitetno punilo. Jeftino loše punilo može uzrokovati alergije u bebi.

Kao što je gore spomenuto, prije uzorka, ne zaboravite prati, sušiti i glačati tkaninom željeznom. Za izradu bočne strane potreban nam je tkanina od 110 do 550 cm, iako veličina dječjeg krevetića može biti nestandardna, stoga, ako želite, možete sami mjeriti veličinu vašeg jaslica i označiti ih na tkanini, ne zaboravljajući uvlake na šavove.

Inače, materijal se rezati u skladu s oznakom:

Izrezali smo elemente i šivali, a ne zaboravljamo da ostavimo jedan rub kako bismo ispunili obruč punilom. Rupice su šivan paralelno s načinom na koji se svaki element zaglavi, ali to uopće nije potrebno i ovisi o vašoj želji (naredno poglavlje govori o uređenju dječjeg posteljine).

Zatim odrežite punilo. Njegova veličina bi trebala biti nešto manja od elementa u koji ga namjeravate umetnuti (najmanje 0,5 cm). Stavili smo rezni punjač u rub, pažljivo pazite da punilo odgovara ravnomjerno iu veličini. Zatim šavamo ne-šav šav i za veću praktičnost i praktičnost smo napraviti šav u centru ruba, šivanje tkanina i punila. Dakle, on neće "hodati" iznutra.

Nakon što je rub napunjen, tajni zatvarač može se ubaciti u rub na izrezivanje kako bi mogao odvojeno ispirati punilo i pokrovni poklopac. U tom slučaju punilo i tkanina ne smiju biti povezani zajedno.

Kako ukrasiti set beba posteljinu

Naravno da je set odjeće za dijete s vlastitim rukama već velika zasluga, ali često roditelji žele nekako posebno ukrasiti dječju posteljinu, čineći ga još zanimljivijim i nježnim.

U ovom slučaju vaša mašta će igrati u vašim rukama, ali bi trebala biti ograničena. Nemojte zaboraviti za koga je ovaj krevet set ušiven. Ponekad čak i proizvođači zanemaruju mjere opreza prilikom ukrašavanja seta odjeće za bebe s gumbima ili šivanjem zatvarača u njih. Stoga, prilikom odabira određenog elementa dekoriranja, imajte na umu da je dijete u krevetiću, a na ovaj ili onaj način, gotovo nemoguće pratiti je li u njegovim ustima prisutan opasni komad posteljine. Stoga se preporuča odbiti gumbe i patentne zatvarače na pokrivaču za pokrivanje za pričvršćivanje džepne jastučnice, bolje je staviti ga na stranu i ostaviti sve što je bilo.

U uređenju beba posteljine možete koristiti:

I kategorički se treba suzdržati od:

Korisni savjeti o dovršenju posla

Krev za krevetić je gotovo spreman. Međutim, nakon obavljenog posla, preporuča se ponovno ispiranje svih njegovih elemenata, temeljito osušiti i glačati ih vrućim željeznim, tako da se s povjerenjem i bez straha stavite bebu u krevet koji ste sami napravili. Pa, nakon što sigurno popunite jastuk i deku u našem posteljnom setu i stavite list.

Prije nego počnete koristiti posteljinu za namjeravanu namjenu, pažljivo provjerite postoje li igle ili igle negdje.

Kao što pokazuje praksa, to se događa, što znači da se prije ili kasnije beba može ozlijediti. Ako ste zabrinuti da nećete naći igle ili igle koje se koriste u procesu rezanja, napravite basting s jednostavnim šavovima u svijetlim bojama, tako da ih možete jednostavno pronaći i izvaditi ih od gotovog proizvoda. Ovaj proces je malo više vremena, ali potpuno siguran za bebu.

Još jedan savjet: ako vam se svidio taj proces, a više od živaca, potrošili biste nekoliko od tih setova i pokupiti tkanine kako bi elementi dječjeg donjeg rublja bili međusobno zamjenjivi. Na primjer, neki elementi mogu biti jednobojni i podudarni bojama. Tada možete uvijek, ako je potrebno, zamijeniti, na primjer, jedan list s drugim i istodobno sačuvati ugodan izgled dječjeg krevetića. Prilikom odabira posebnih ili svijetlih uzoraka na materijalu, imajte na umu da se takav set ne može "slomiti" bez oštećenja izgleda, a pri pranju materijalnih rizika izgubiti boje i izgledati ustajale i stare. Stoga, tradicionalno, boje za posteljinu odabiru se kao materijali za posteljinu za bebe, s uzorcima koji nisu svijetli i ne nadražuju oči kako bi stvorili najudobniji i ugodniji ambijent za dragocjeni san djeteta.

Kako šivati ​​posteljinu u krevetiću za novorođenče

Neke mlade majke se pitaju: što je bolje - posteljina u krevetu za novorođenčad s vlastitim rukama ili gotova kupnja? Rješenje za ovo pitanje je sasvim pojedinačno, jer ako majka zna šivati ​​i želi da njezino dijete napravi lijepu i originalnu odjeću, onda bi radije to učinila. Također, u kućanstvu za novorođenčad trebaju se šivati ​​u posteljini kada je krevet nematerijalne veličine.

Veličine i tkanina

Standardna veličina kreveta u krevetu je 120x60 cm, a gotovi setovi koji se prodaju u trgovinama imaju potpuno različite veličine. Stoga će biti optimalno šivati ​​svoj individualni set s traženim veličinama.

Standardna veličina madraca za dječju krevetić je 120x60 cm, ali ovisno o njegovoj debljini, možda ćete morati savijati različite dodatne centimetere kako se ne bi zgužvali. Druga mogućnost je da se šava list s obodom elastične, što je vrlo povoljno: ona se dobro uklapa na madrac i nije naborana.

Krevet za bebe veličine za bebe:

 • list 140x100 cm (147x112 cm);
 • pokrivač na papiru 140x100 (150x110 cm);
 • jastučnice na jastucima 60x40 ili 40x40 cm, ovisno o obliku jastuka.

Za posteljinu je najbolje odabrati tkaninu:

 • chintz je najjeftiniji materijal, ali tanak i neće dugo trajati;
 • calico - gusti, zadržava oblik;
 • flanel - pogodan za zimski set, jer dobro zadržava toplinu.

Treba imati na umu da se te tkanine skupljaju za oko 10 cm duljine. S obzirom na skupljanje, bolje je prešanje tkanine u toploj sapunici, suhom i željezo s vrućim željeza.

Najčešće kupuju rez od tkanine standardne širine 1,5 m, duljina se može odabrati na temelju točne veličine madraca, pokrivača i jastuka. Obično dovoljno 4-4,5 m.

Šivaći plahte

List za standardni madrac može se ušivati ​​na uobičajeni način u obliku pravokutnika ili najprikladnije opcije - na elastičnom pojasu, koja neće nestati iz previše aktivnih pokreta djeteta. Za normalan list, pravokutnik veličine 140x100 (150x110 cm) je izrezan, rubovi se obrađuju s četvrtastim zidom, a zatim se zakreću na 2-3 cm. Ako nema prepunjavanja, možete dvostruko preklopiti i ubaciti.

Oblik ploče s elastičnim temelji se na standardnim veličinama s malim dopuštenjem za slobodno postavljanje madraca:

1. Baza je pravokutnik 122x62 cm, a zatim s četiri strane dodamo 10 cm da se prilagode madracu, a još 5-10 cm do "vučne šipke" kroz koji će elastični pojas biti rastegnut. Ukupna potrošnja tkanine na takvom listu je 150-160x100 cm.

2. Tkanina se mora šivati ​​na uglovima, šavnim kutovima s dvostrukim šavovima. Istodobno bi trebao dobiti pokrivač za madrac.

3. Rub ploče treba presavijati i šivati ​​tako da se elastična traka slobodno unese, jer je potrebno ostaviti 4 rupe.

4. Širite gumu oko ruba listova i šivajte sve rubove.

Postoji nekoliko mogućnosti za upotrebu guma:

 • tkanina je presavijena, a na vrhu je ušiven elastični pojas;
 • šav je načinjen oko perimetra ploče s "drawstringom", a zatim se u njega ubacuje dugo elastično uz pomoć igle;
 • Gumb od 20 cm (4 komada) može se staviti samo na kutove listova, dobro pričvršćene s obje strane i možete napraviti 5-inčni prolaz;
 • Druga mogućnost je pričvrstiti trake na uglovima elastične trake (kopče).

Na video: kako šivati ​​list s elastičnim trakom.

Pletenica pokriva krojenje

Za pokrivač veličine 140 x 110 cm morate polagati komad tkanine i izrezati materijal duljinom od 143 cm. Izrežite pokrivač s pogrešne strane i preklopite tkaninu prema unutra. Unutarnje šavove najbolje se tretiraju s overlock ili cik-cak ubodom.

Na bočnoj šav na jednoj strani potrebno je ostaviti rupu za navlačenje pokrivača dužine 30-40 cm. Samu rupu treba pažljivo ukloniti preklapanjem tkanine na pola. Odvijte pokrivač i glačalo pažljivo, poravnavajući kutove.

SIDE u krevetu za novorođenčad s vlastitim rukama. Obrasci i savjeti

Strana za dječji krevet je vrlo praktična i neophodna stvar. Ovaj element omogućuje ne samo zaštitu djeteta od hladnog nosa, već i oslabiti njegov kontakt s tvrdim štapovima kreveta.

Veliki dar novorođenčeta bit će branik na krevetu.

Zahvaljujući tim softnim uređajima, beba neće ispuniti bumps u prvoj godini svog života, kada se pokušava samostalno kretati u njegovu krevetiću.

Krevet bebe mora imati sličnu zaštitu. Meke strane mogu prilično zaštititi djecu od ozljeda, modrica i abrazije. Moguće je napraviti lijepe i originalne odbojnike s vašim majcinskim rukama, koristeći gotove uzorke ili stručne savjete.

Ležaljke za bebe za vašu bebu mogu biti i vaša prva ručna šava.

Slični proizvodi mogu se kupiti u bilo kojem od trgovačkih centara. Oni se nazivaju i "odbojnici" ili "stražari", ali je li potrebno provesti veliku količinu novca, jer je prilično lako napraviti rub za krevet od pada s vlastitim rukama.

Da biste osigurali da sve ide glatko, slijedite preporuke navedene u nastavku u članku.

Vrste kreveta za dječji krevetić

Prije donošenja odluke o vrsti šava za odbojnike za dječji krevet, morate razumjeti osnovne pokazatelje za svaku vrstu tih proizvoda i značajke krojenja.

Šivanje strana u krevetu za novorođenče nije teško.

 1. Obrezivanje s uklonljivim poklopcima.

Sastoji se od jastuka s pokrivačima prirodne tvari. Omoti pokrivaju jastučnice i pričvršćuju se patentnim zatvaračima. Prednost je što je moguće šivati ​​dva seta vanjskih pokrivača i oprati ih samo. Međutim, takav aspekt je sumnjičav, jer dijete može zaraziti i jastučnice i jastučići.

Iz tog razloga, strane neće dugo biti suhe i čiste, također će morati biti oprane.

Za šivanje trebat će vam dodatna pamučna tkanina i 4 patentna zatvarača, duljine najmanje 42 cm, što će dovesti do dodatnih troškova. Zamjenjivi pokrivači su zašiveni za nekoliko centimetara više jastučića kako bi ih mogli udobno nositi. Čuva potrebu za upotrebom patentnih zatvarača i patentni zatvarači, budući da imaju male krugove, koje dijete može progutati.

Zato je munje bolje učiniti tajnu, nevidljivo djetetu.

 1. Bočne jastučići.

Pogodno je da je moguće upotrijebiti više punila. U slučajevima malih jastuka veličine 40 - 50 cm debljina bočnih stranica može se povećati. Dakle, krevet će biti topli i udobniji.

Proizvođači jastučića jednostavno se pričvršćuju na šipke uz pomoć žica ili ljepljive vrpce.

 1. Visoki odbojnici.

Pokriti drvene šipke u jasle u cijelosti. Oni su prilično dobro zaštitili bebu od crte i štite od šoka. No dječak se mora ograničiti samo na pogled na unutrašnjost njegova kreveta, što može utjecati na njegovu razinu mentalnog razvoja.

Nedostatak je da potpuno pokrivaju pregled djeteta.

 1. Donje strane djelomično pokrivaju štapove kreveta.

U trgovačkim centrima možete pronaći mnogo izmjena stranica, koje će zasjeniti krevet za 2/3 ili 1/3. Takvi proizvodi imaju nedvojbenu prednost - ne ograničavaju recenziju djetetu i omogućuju mu da prati što se događa oko sebe.

Ali sigurnosne funkcije takvih proizvoda su prilično ograničene.

 1. Kanta s džepovima.

Ako želite napraviti odbojnik s džepovima, onda će bitno stanje biti njihova prisutnost na vanjskoj strani kreveta. Interni smještaj uvijek će mamiti bebu.

Pokušat će izvaditi i ispitati sadržaj.

 1. Valjci.

Oni su izrađeni i osigurani na isti način kao i jastučići. Ova opcija se koristi mnogo rjeđe, jer loše štiti glavu djeteta od udaraca i padova. No, u uvjetima visoke temperature u sobi gdje se dijete nalazi, ova vrsta rubova omogućuje pristup svježem zraku.

Stoga je ova opcija prikladna za novorođenčad koja još uvijek ne zna kako se sami kretati ili puzati.

Zaštitni predmeti izrađeni od vezica u obliku žica, brave ili velcro sposobni su se odmaknuti u trenutku kada dijete skloni ustati i povući rub.

Iz tog razloga, pregled s običnim kopčama je pouzdaniji.

Materijal za primjenu odbojnika je također vrlo važan. Umjetni materijali mogu iritirati kožu, uzrokujući alergijske ili upalne reakcije. Stoga je poželjnije dati samo prirodnu tkaninu.

To će omogućiti da se proizvod opere dobro, brzo se osuši, a da ne izgubi svoj oblik.

Vrste punila za branike u dječjoj postelji

Danas je razvijen veliki broj punila koji imaju svoje zasluge. Naime:

 1. Pjena od gume - mikrofilm, zahtijeva poštivanje posebnih uvjeta.

To je prije svega skrupulozno i ​​kvalitetno sušenje. Ova baza ima tendenciju da zadrži vodu dobro, što pridonosi stvaranju mikroorganizama iznutra.

Pjena od gume ima dobru trajnost, što je važno kod čestih pranja.

 1. Sintetički inverzator je najbolji mikro punilo.

Ovaj materijal nije skup, jednostavan, prilično fleksibilan, savršeno prati i odmah se suši. Njegove osobine ometaju stvaranje gljivica.

Najvažnija stvar u izradi strane vlastitim rukama je prekriti tkaninu tako da se punilo ne rolati.

 1. Hollofiber - najnoviji punjač, ​​kvaliteta prelaska sintetičkog zimovala.

Apsolutno netoksičan, ne zadržava vlagu, odmah se suši, bez promjene izvorne konfiguracije. Zbog spiralne teksture, punilo je vrlo otporno na habanje.

To ne uzrokuje alergijske reakcije, što je vrlo važno za djecu.

 1. Periotek je inovativno vlakno.

Njegova glavna prednost je hipoalergijska. Ovo je vrlo fleksibilan umjetni materijal, savršeno prati.

Također se brzo suši i savršeno održava svoj oblik.

 1. Hollkon - umjetno punilo.

Ima fantastične značajke otporne na toplinu. Apsolutno nije alergičan, fleksibilan i otporan na habanje.

Neophodan za hladne i puhane sobe.

 1. Poliester - šuplje vlakno.

Ima antialergijske osobine. Ne gubi svoju originalnu konfiguraciju. Ne privlači vodu i miris.

Dijete se osjeća u takvom krevetu vrlo udobno.

Kako šivati ​​odbojnika u krevetiću za novorođenčad sa svojim rukama, korak po korak upute

Kako bi se odbojnici u krevetiću za novorođenčad s vlastitim rukama, obrasci nisu obvezni. Označavanje možete napraviti izravno na tkanini. Da biste napravili pravu mjeru za šivanje strane, samo trebate izmjeriti perimetar krevetića i podijeliti ga s brojem jastuka. No, budući da kolijevci obično imaju standardne parametre, možete koristiti sljedeće veličine.

 1. Napravite 4 pojedinosti - 43 za 63 cm.
 2. Napravite 4 pojedinosti - 43 do 123 cm
 3. Za rubove bit će potrebne komade materijala, širine 7 cm, duljine 180 cm.

Obrnute strane u krevetu s veličinom.

Spremni odbojnici u krevetiću za novorođenče.

Kako šivati ​​krilati u stranu

Da biste se šavali, morate znati nekoliko nijansi. Duljina krilca može se mijenjati. Minimalno, to bi trebalo biti 1,5 puta dulje od dijela. U tom slučaju neće se pojaviti vrlo bujne nabore.

Kada je dulji od dva puta duži, nabori će biti vrlo voluminozni.

Lončar se lako može pričvrstiti na šivaći stroj. Prikupljajte rukavice rukom s pravilnom iglom. Da biste to učinili, uzmite iglu željene duljine iglom. Onda je ležao stvar "harmonika", probijajući joj iglu. Sada ostaje samo da se ravnomjerno rasprostire po čitavoj duljini niti.

Da biste odmah dodirnuli grudicu, trebate ga postaviti između dva sloja materije.

Vjerujte u vlastitoj snazi. Ako majka ili baka stvarno žele napraviti ruku za bebu sa svojim vlastitim rukama, zasigurno će se riješiti.

Uostalom, ljubav i energija, koju narodni ljudi prenose, ne mogu biti zamijenjeni bilo kakvim tvorničkim ljepotama, ali djeca to posebno osjećaju.

Šaljemo posteljinu u krevetiću vlastitim rukama

Svaka majka pokušava udisati sve što čini bebu dobru, toplinu i dobru energiju. Osim toga, šivanje posteljine za dijete mnogo je ekonomičnije nego kupovati u trgovini. I spremljeni novac bolje se troši na zdravu hranu, igračke ili zabavu.

Učiteljica je kako šivati ​​posteljinu u krevetiću

Trebat će vam

Za šivanje beba posteljice trebamo:

 • prirodni materijal (po mogućnosti pamuk, saten ili flanel);
 • traka mjera;
 • nekoliko igala;
 • oštre škare;
 • metar vladar;
 • komad suhog sapuna ili krede;
 • konac u boji tkanine;
 • željezo;
 • šivaći stroj.

Odredite veličinu kompleta za novorođenčad

Najbolja opcija je ne propustiti veličinu budućeg seta posteljine - za mjerenje stare ploče, jastučnice i pokrivača.

Ako nema takve mogućnosti, onda izmjerimo madrac djeteta, zabilježimo duljinu i širinu. Činimo isto s jastukom i pokrivačem.

Prije početka šivanja, najprije očistimo stečeni materijal kako bismo provjerili njegovo skupljanje i očistili ga od prašine i prljavštine, a zatim ga dobro uklonite parnim načinom rada.

U unaprijed je moguće "planirati" otprilike koliko će centimetara materijal sjediti, nakon što je izmjerio komad tkanine duže od 10 cm. Ili prvo dekaprirajte materijal na malom komadu tkanine od 20-30 cm: prati ga, glačalo i izmjeri. Dakle, moguće je izračunati matematički kako će komad tkanine odabranog za šivanje sjediti.

Odabir materijala

Odnosi se na krojenje kit satena za bebe. Ovo je prirodni materijal s plemenitim prirodnim sjajem i ugodnom teksturom. Zbog visoke gustoće i posebnog tkanja niti tkanine, njegov će vijek trajanja biti dug. Takvo donje rublje neće dugo biti suzeno i neće se istrošiti.

Možete uzeti za šivanje rezanje grubo. Takav materijal će biti grublji, ali i vrlo izdržljiv. No, ne bi trebalo koristiti krpu za šivanje posteljine. Ima malu gustoću i brzo se brisanje. Pored toga, deformiran je nakon pranja.

Za šivanje platna u krevetu djeteta veličine 120 x 60 cm preporučuje se kupiti odrezak od 300 do 150 cm.

Izrađujemo rezanje

Počnemo odrezati iz materijala list, pokrivač duveta i jastučnica s preklopom. Za ovo označavamo sljedeće parametre na komadu materijala:

 • Posteljina Veličina: 100 do 150 cm
 • Duvet Cover. Veličina: 200 cm do 100 cm
 • Jastučnica Veličina je 45 x 120 cm.

Da bi se povećala ušteda na materijalu, bolje je koristiti priključeni uzorak rezanja. To će olakšati primjenu veličina. Oblikuje obrise uz pomoć krede i vladara, rezati obradom sa škarama.

Šivaći plahte za dječje krevete

Nakon što je prozirna ploča izrezana u list, nastavite šivati. Prije svega, rubovi proizvoda obrađuju se tako da se niti ne raspadaju. Obrađuju se samo bočne rezove gdje nema tvorničkog ruba. S pravim rezanjem od vrha i dna listova kako bi dobili rubove tvornice, a ostatak treba biti ograđen.

Upozorenje! Ako su rubovi izrađeni od strane proizvođača grubo i ružno, onda su također zadebljani.

Savijte krajeve na 0,5 cm i ponovno ponovite istu operaciju. Na rubovima ćemo imati takav dvostruki rub. Uperen je u igle ili "navodio" s niti. Šivamo šivaći stroj, prvi rub, a zatim "prođe" drugi.

Savjet: Ako je dijete vrlo aktivno, preporučljivo je napraviti list na elastičnom pojasu kako se ne bi izgubio za vrijeme spavanja ili igranja u krevetiću.

Oblaganje jastučnica za krevetić

 • Uzmi rezani komad tkanine na jastučnicu, stavimo sirove rubove (kao na listi) i šivamo na šivaćem stroju. Na uglovima se odmah izvodi zavoj s dvije strane, ta mjesta su povezana s jednom linijom.
 • Nakon toga, materijal se preklopi tako da je "lice" materijala unutra. Ventil se savijati na takav način da se vrh nalazi na drugoj strani. Uobičajena linija radimo s pisaćim strojem, a zatim prebacimo jastuk na prednju stranu.
 • Naš jastuk je spreman. Ostaje ga samo za parom u načinu rada.

Pletenica pokriva krojenje

 • Uzmi uzorak, koji smo pripremili ispod pokrivača. Izrađujemo dvostruki rub, "zhiulim" ili pričvrstimo sirove rubove iglama s iglama i ubodimo ih šivaćim strojem. Mi to radimo na istom sustavu kao i kod listova. Ali ovdje se preporučuje da se rubovi obrađuju kako bi se gotovi pokrivač za duvet izgledao bolje.
 • Pokrivač na duvetu skočimo na pola duž linija označenih na rezanju. Mi to radimo tako da je prednja strana "gledala" iznutra. Na izlazu ćemo imati pravokutnik sa stranama od 100 do 95 cm. Šivamo stranu pokrivača i gornjeg dijela.
 • Donji dio proizvoda je podijeljen u tri dijela: dva dijela od 40 cm, jedan dio od 20 cm. Uzmi jednu stranu proizvoda, šivati ​​na dnu. S jedne strane ostavite dvadeset centimetara. Ne trepću. Ovo će biti rupa u koju ćemo kasnije umetnuti pokrivač. Preostalih četrdeset centimetara "prolazi" na pisaćem stroju. Bartacks su izrađeni na kraju svake linije.
 • Okrenimo naš pokrivač i pažljivo glađe. Spremni poklopac za krevetić spremni.

Dobiveni set se ispire, pegne i stavlja u krevetić.

Dodatna posteljina za maleno dijete preporučuje se mekana strana.

Šivamo odbojnike u krevetiću

Ovaj uređaj tkanine pomoći će u zaštiti vašeg djeteta od skica, buke i udaraca s rešetki kreveta.

Trebat ćemo komad pamučne tkanine, punila (sintetički zimski zid, pjenaste gume).

mjerenje

Za krojenje stranica u krevetu za novorođenčad, potrebna nam je tkanina dužine 550 cm i široka 110 cm. Optimalna debljina punjenja je oko centimetara. Prije izrezivanja, brišite materijal, pustite da se osuši i pažljivo grije.

obrazac

Označite materijal prema predloženom uzorku. Iako, u stvari, možete mjeriti krevet i odmah označiti mjerenja snimljena na materijalu. Prethodno izmjerite dječji krevetić, jer njezina veličina može biti nestandardna.

šivanje

Šivanje, paralelno šivanje. Istodobno, jedan rub proizvoda ostaje nenastavljen. Po želji, ne možete sjaja. Za kosu odabiremo skladnu boju (možete koristiti vrpcu) ili jednostavno uzeti ostatke materijala za stranu.

Izrezali smo punilo

Obilježavamo pjenu gumu (sintetički zimski zvučnik) vrškom ili olovkom. Povučeni uzorak izrezani škarama. Zapamtite: veličina punila treba biti malo manja od detalja tkanine, oko pola centimetra na svakoj strani.

Napunite rub

Za praktičnost popunjavanja naslona za glavu, nije potrebno rezati pjenaste gume točno na veličinu dijela, može se vertikalno rezati u dva dijela. To će olakšati umetanje u stranu, ali na poklopcu će biti potrebno dodatno šav.

Bočna stjenka je ista kao i donja ploča, bolje je podijeliti na dva dijela. Stavljanje punila u stranu lakše je kroz donji neupravljeni šav nego kroz uske šavove. Šivamo donju šav na jednoj strani.

Savjet: Kako biste olakšali rad donje šavne stijenke, bolje je pričvrstite na ruke. Takav šav je lakše rezati kako bi se promijenio punilo ili ga operu.

Mi ukrašavamo bočicu s vrpcama. U isto vrijeme takve vrpce bit će veze koje će pričvrstiti stranu šipke. Kako bi se olakšalo obilježavanje mjesta na kojima će se šivati ​​vrpce, preporučuje se pričvršćivanje dijela u krevet i označavanje tih mjesta s kredom. Ako krevet nije pri ruci, najbolje je pričvrstiti vrpcu na sredini bočne strane i na uglovima.

Radi praktičnosti, možete šivati ​​još više zasebnih polovica, otprilike jednak polovici velikih bočnih stijenki. Takvi se dijelovi mogu postaviti kao dvostruka sjenica kako bi se stvorila dodatna zaštita za dječju glavu ili je smještena na stranu krevetića. Alternativno, možete ih staviti u kovčeg, a zatim ih koristiti za promjenu odjeće ili swaddle beba u krevetiću.

Preporuke za stvaranje strane

Zapravo, možete upotrijebiti branike bez pokrova, no bolje ih je šivati ​​odvojeno. Dakle, možete ukloniti probleme koji se pojavljuju pri čišćenju proizvoda. A ako se na stranama postavljaju dodatni poklopci koji se mogu skinuti, takav se poklopac lako prati i ponovno stavlja.

Za pokrivanje preporuča se korištenje materijala visoke gustoće. Može biti saten, čašica ili krpelj. Materijal i boje se odabiru ovisno o željama i željama samih roditelja.

Bolje je uzeti materijal koji ne zahtijeva osjetljivo pranje, kemijsko čišćenje i posebnu njegu. Trebao bi biti jednostavan za pranje. Ovo može biti normalno zrno ili tkanina s vodootpornom impregnacijom.