Koliko često hraniti novorođenčad mješavinu: savjeti za mame

Liječenje

Postoji veliki plus u hranjenju novorođenčeta s mješavinom - dijete će uvijek biti zajamčeno pun. Roditelji bi trebali dobiti nešto poput časopisa s bilješkama - količini pijane mješavine i vremena. Budite strpljivi i sterilizatori. I zapamtite, vaša malena će odrasti vrlo brzo! Nakon nekoliko mjeseci to će biti sasvim drukčije, i bit će vam dosadno, prisjećajući se tih teških ali važnih dana.

Koliko puta dnevno preporučujemo upotrebu?

Paket već ima upute o tome koliko često možete dati smjesu, jasne preporuke na vrijeme, kao i količinu suhog praha i vode. No, unatoč tome kakvu vrstu proizvođača, sa svim moćima možete slijediti raspored ispod.

Umjetna prehrana

U prvih sedam dana

Dijete se hrani mješavinom od 8-10 puta, pauza je 2,5 sata danju i noću ne duže od tri sata. Ako trebate razumjeti broj, umnožite broj dana (dob) za 70 u slučaju da beba teži manje od 3200 g.

A ako je težina veća od 3200, pomnožite sa 80. Tako dobivate volumen mješavine potrebne za dnevno hranjenje.

Tjedan nakon rođenja

U drugom tjednu, broj obroka je smanjen na 7, pauza postupno doseže 3 sata. Nastojimo osigurati da noćni interval između hranjenja dosegne 6 sati. Volumen po danu je jedna petina težine djeteta, do kraja prvog mjeseca prosječna doza iznosi oko 100 ml.

Od drugog mjeseca

Broj hranjenja sada se smanjuje za još jednu, tako da interval između obroka doseže 3,5 sata, a dnevni volumen može se pronaći dijeljenjem težine djeteta za šest.

Kako dati bebu hranu na rasporedu?

Suha smjesa već je dizajnirana za težinu i starost bebe, ako točno slijedite preporuke, mrvica ne može biti gladna. Ako ste iz nekog razloga još uvijek uvjereni da je dijete pothranjeno, svakako se posavjetujte s liječnikom prije promjene rasporeda.

Nema problema s majčinim mlijekom jer je vrlo lako probaviti. To je sasvim druga stvarna mješavina. Suha mješavina za novorođenče prilično je teška. U usporedbi s majčinskim mlijekom, vrlo je teško probaviti. Pogreška mladih roditelja je da oni mogu odlučiti je li dijete gladno i dati će dio više od norme.

Ali ako dajete bebu dodatni dio ili povećate veličinu, dijete će postati hirovito, pojavit će se kolika i zatvor. Kao rezultat toga, skup viška težine.

Dijete ima dobro raspoloženje, dodaje se težina i povećava rast - to je glavni znak da hrana odgovara novorođenčadi prema pedijatru i roditeljima. Vlažna pelena 12-15 puta na dan također je dobar pokazatelj.

Visoki kvalitetni zdravi san ovisi o mnogim različitim pokazateljima, uključujući temperaturu u sobi i urođenu razinu anksioznosti mrvica. Pa ipak, ako dijete dobro spava, uživa sustinjava bocu, roditelji mogu biti apsolutno mirni - oni čine sve što je u redu.

S druge strane, loš san, nespremnost da jede u jednom ili drugom trenutku razlog je da se posavjetujte s liječnikom. Vjerojatnost je vrlo mala, ali možda je to vaše dijete rođeno s povećanom razinom metabolizma.

Vremenski interval između obroka

U prvim danima interval između hranjenja trajat će 2,5 do 3 sata. Do dva mjeseca povećat će se do šest sati sna. Čini se da beba budi noćni san, ako je njegova težina normalna ili ispod normalne, možete staviti dijete na svoju stranu i dati bočicu. Na taj će način moći piti njegov dio čak i bez napuštanja faze spavanja.

Ujutro, poslijepodne i večeri, interval između hranjenja se ne mijenja. Dopušteno je prebacivanje napajanja samo dvadeset minuta u jednom ili drugom smjeru. Osim toga, novorođenčad se često zbunjuje noću i danju, a neke mrvice spavaju dobro samo u ranim jutarnjim satima i prije ručka - u ovom slučaju prilagodite raspored djetetu.

Provjerite djeluje li mješavina dobro iz bradavice, ako je pravilno odabrano za novorođenče. Rupa su prevelika - dijete će se gušiti i neće sisati. Premalo - zahtijevaju puno truda od djeteta, može se umoriti.

Često, nesvjesno, roditelji žele davati više hrane, tako da maleni ne plače, bolje spavaju, a ne gladuju. Ponekad zbunjuju pojmove skrbi, ljubavi i hrane. Mišljenje rodbine koje stalno osjećaju da dijete želi jesti također ima učinak.

Smacking beba nije znak gladi, nego samo moguća refleksna djelovanja. Veća količina mješavine neće imati koristi ni njegov trbuh ni raspoloženje. Ako dobitak težine udovoljava standardima, vjerujte odabranom proizvođaču, a slobodno vrijeme s mrvicama za komuniciranje.

Nastava mrvica na hranjenje na sat

Kako naučiti bebu da jede na satu:

 1. Ako beba plače, dajte mu bocu vode.
 2. Nemojte odbijati koristiti dude - to će pokriti djetetu potrebu za refleksom usisavanja.
 3. Držite bocu vode malo toplije od sobne temperature. Dijete, s obzirom na sličnu temperaturu s mješavinom, bit će ometano neko vrijeme, ili čak imati vremena za zaspati.
 4. Nemojte žuriti da koristite lijekove za koliku bol i zatvor. Često imaju nuspojave, a zbog njih dijete može plakati i zatražiti bocu.
 5. Pokušajte biti mirni i odmarali. Djeca su vrlo osjetljiva na emocionalnu pozadinu svojih roditelja. Dijete će se smiriti samo zato što mu majka tiho i nježno govori, pjeva pjesmu. Tako je vrijeme za večeru smanjeno za njega.
 6. Dnevna je rutina pomogla mnogim roditeljima da se suoče s stresom prvog mjeseca.

Pridržavanje umjetnog hranjenja vrlo je važno. Možda u početku neće biti lako naviknuti se na raspored i pravila, ali rezultat vas neće čekati - zdravo i sretno dijete svi svuda oko sebe. Slobodno odaberite odgovarajuću kombinaciju bebe, ponudite mu novom čovjeku u razmacima od dva i pol sata, povećavajući dva do tri mjeseca do šest sati u glavnom snu, a onda se prvi smijeh nalazi odmah iza ugla!

Dajte bebu na zahtjev ili prema režimu?

Novorođenče hranjenje na zahtjev smatra se novim fenomenom. Međutim, ova metoda je starija od hranjenja za sat. Hranjenje na zahtjev - temelj dojenja, koji se formira prirodno i prilagođava ritmu djeteta. Mnogi liječnici i WHO preporučuju da skrb odabere ovaj pristup i obratite pozornost samo na potrebe bebe. Pogledajmo svaki pristup detaljnije.

Po načinu rada

Ova metoda podrazumijeva da je novorođenče hranjeno na sat. Prvi mjesec dijete dobiva dojku svaka tri sata i usisava 30 minuta. Kako starimo, intervalima između hranjenja povećava se i trajanje privitka se smanjuje. Noću se preporučuje noću, a interval između privitaka u tom razdoblju iznosi 6 sati.

 • Dijete je postavilo jasnu dnevnu rutinu;
 • Dijete se ne treba hraniti noću;
 • Mama zna točno kada će hraniti svoje novorođenče i kada će imati slobodno vrijeme;
 • Nema potrebe za zajedničkim snom;
 • Neki pedijatri vjeruju da takvo hranjenje poboljšava probavu i probavljivost hrane zbog pravovremene proizvodnje želučanog soka.

Međutim, ova tehnika ima veliki broj minusa. Smatrajte da takve duge stanke između privitaka, osobito noću, djeca teško pate. Dodatno, za dodijeljene 20 minuta dijete se ne može popuniti, što će nepovoljno utjecati na težinu. Kako izračunati masu novorođenčeta, pročitajte članak "Norma debljanje za bebe do jedne godine starosti".

Često, dijete mora biti hranjeno s mliječnim formulama koje negativno utječu na razvoj djeteta. Takva prehrana može uzrokovati alergije u novorođenčadi, a djeca idu na dodatke već 3-4 mjeseca.

Opasne posljedice ove metode su izumiranje laktacije i povećani rizik od razvoja bolesti dojke kod majke koja njeguje. Smatrajte da proizvodnja majčinog mlijeka izravno ovisi o privlačenju djeteta. Što je manje vezan, manje se mlijeko oslobađa. Kao rezultat toga, mlijeko se akumulira u žlijezdama, što često dovodi do bolnih osjeta u prsima, pojave brtvila i laktozaze.

Hranjenje po satu ne jamči dobru noć za majku, jer takva duga pauza u prva dva ili tri mjeseca uzrokuje jaku glad u novorođenčadi. Kao rezultat toga dijete se često budi i plače. Ali tijekom vremena dijete se navikne na takve noćne pauze, a kasnije mirno spava. Međutim, kako pokazuje praksa, takva djeca odraste su više nesigurna i uznemirujuća.

Osnove prehrane

 • Feed određeni broj puta dnevno. Novorođenčad do tri mjeseca primjenjuje se sedam puta svaka 3 sata. Bebe u dobi od 3-5 mjeseci hranjene su šest puta u 3,5 sata. Od šest mjeseci do godine, broj hranjenja je smanjen na pet puta s intervalom od 4 sata;
 • Trajanje hranjenja u prvom mjesecu je 30 minuta, a zatim - 15 minuta;
 • U jednom hranjenju djetetu daju samo jednu dojku, a drugu, drugu;
 • Noću, interval između aplikacije je 6 sati;
 • Ako mlijeko ostaje u dojci nakon dojenja, potrebno je pumpanje.

Na zahtjev

Ovim pristupom dijete se hrani kad to želi. Trajanje i broj privitaka nisu ograničeni. Dijete nije hranjeno sile, i dajte dojku samo kada želi. Ali oni također ne odnesu dok se beba ne napuni i ne prestaje jesti ili zaspati. U pravilu, takva hranjenja se javljaju svakih 1,5-2,5 sati tijekom dana i najmanje 3 puta noću. Takav ritam uopće ne šteti bebi i ne dovodi do zagađivanja djeteta, kao što mnogi vjeruju.

Prva dva do tri tjedna većinu vremena morat će platiti za hranjenje novorođenčadi. U prvom mjesecu broj hranjenja može doseći 18-20 puta dnevno ili više. Ali s vremenom, trajanje i broj privitaka postupno se smanjuju. Već tri mjeseca formira se vlastiti režim, kojeg je dijete odlučilo i instaliralo samostalno.

To doprinosi uspješnom, skladnom i dugotrajnom dojenju, što blagotvorno djeluje na razvoj dojenčadi. Ovdje se mogu naći prednosti majčinog mlijeka za dijete.

Pros:

 • Beba u potpunosti prima tvari i elemente za skladan rast i razvoj;
 • Novorođenčad manje muči kolik, plin i ostali poremećaji želuca;
 • Dijete dobiva potrebnu količinu hrane i ne treba dodatno hraniti mješavinama mlijeka;
 • Dijete se ne mora sipati vodom i nema potrebe za uvođenjem rane i prijevremene komplementarne hrane;
 • Česta primjena - dobra stimulacija laktacije i prevencija raznih bolesti dojki kod žena koje dolaze u laktaciju;
 • Ova metoda poboljšava laktaciju, čime se izbjegavaju problemi s nedostatkom mlijeka za novorođenče;
 • Prirodno i redovito dojenje ne zahtijeva crpljenje;
 • Česte aplikacije u potpunosti zadovoljavaju refleks sisanja, smiruje dijete i dopušta da bez pacifiera;
 • Takve bebe rastu zdravije, sigurnije i mirnije.

Nedostatak ove metode je da će prije prvog hranjenja majčino mlijeko biti jedina hrana za bebu, pa bi majka uvijek trebala biti spremna za hranidbu. Osim toga, žena će se morati prilagoditi ritmu djeteta, uzeti bebu u krevet i spavati zajedno. Žena bi trebala biti spremna za nedostatak sna i umora. Jaka vezanost bebe neće dopustiti da mama ode dugo i ostaviti dijete s nekim drugim.

Također, žena može suočiti s problemom odbića, osobito ako se laktacija prestane prerano. Dojenje bebe obično dojiti dulje vrijeme do 2,5-3 godine. Neke žene po ovom trenutku dojenja završava na vlastitu. Kako lako i bezbolno oduzeti dijete od dojenja, pročitajte vezu http://vskormi.ru/breast-feeding/kak-otuchit-rebenka-ot-grudnogo-vskarmlivaniya/.

Osnove osnovnog hranjenja

 • Postavite dijete na zahtjev, ne čekajte jaki plač ili tantrums. Kada dijete dobije glad, ponaša se nemirno i počinje micati usne;
 • Broj i trajanje hranjenja nisu ograničeni. Nemojte uzeti dojku od djeteta, sve dok ne pojede. Kada je beba puna, oslobađa bradavicu ili zaspi;
 • Koristite što je manje moguće bradavice i dude koje zamjenjuju grudi. Moderni pedijatri preporučuju potpuno isključivanje takvih uređaja tijekom prirodnog dojenja. Prednosti i nedostatke upotrebe lutke ovdje;
 • Nemojte vodu za bebu. Do 6-7 mjeseci beba ne treba, jer mlijeko sadrži potrebnu količinu vode i potpuno zadovoljava potrebe djeteta u tekućini. Iznimno, s jakom kolikom ponekad je moguće dati kapljicu vode novorođenčadi. U slučaju jakog vrućine, obrišite dijete mokrim brisima, kupajte češće i napravite zračne kupke;
 • Jednim hranom koristite obje grudi. Prvo, dijete potpuno prazni jednu dojku, a tek onda dobije drugu. Važno je da beba prima i prednje i stražnje mlijeko.
 • U početku spavaj zajedno. Zajednički san s bebom će imati pozitivan učinak na mentalni razvoj djeteta. Osim toga, noću majka može brzo dati dojku.

Bilo hoće li hraniti novorođenčad po vremenu ili na zahtjev, svaka majka skrb odlučuje odvojeno. Međutim, danas pedijatri inzistiraju na dugotrajnom dojenju i privlačenju dojki na zahtjev djeteta. Ovo ima pozitivan učinak na dobrobit majke i razvoj bebe. Hranjenje na zahtjev zadovoljava i fiziološke i psihološke potrebe novorođenčadi.

8 važnih pravila za pravilno hranjenje bebe s mješavinom pedijatara

Najbolja hrana za novorođenče je majčino mlijeko. Znanstvenici se ne umara da je istražuju, svaki put otkrivajući nove korisne osobine. Ali postoje slučajevi kada nema mlijeka ili je premalo za dobru prehranu. Postoji i popis medicinskih kontraindikacija za dojenje. Moguće je razmotriti još uvijek ne široku inačicu s donatorskim mlijekom, ali je dostupna daleko od svega. Tada dolazi do umjetne hrane za spašavanje.

Kako odabrati smjesu?

Hranjenje bebe vrlo je važan proces. I sve počinje izborom mješavine. Kako hraniti novorođenče ili mjesečno dijete? Za bebe u prvoj polovici godine života, ona bi trebala biti vrlo prilagođena, tj. Što je moguće bliže majčinom mlijeku.

Ova mješavina naziva se "početno", a na paketu će biti prikazana jedna. Za djecu starija od šest mjeseci su "naknadna" mješavina, sastav koji odgovara potrebama odraslog tijela.

Sadrže više proteina, masti i mikroelemenata. Paketi su označeni brojem "2".

Ako dijete često i više pravilno pljuje, anti-refluks smjesu će vam pomoći. U slučaju kršenja probave hrane, smjese kiselih mlijeka će doći do potpore, smjese koje sadrže sadržaj korisnih bakterija.

Prilikom odabira smjese preporuča se posavjetovati se s liječnikom. Pri kupnji mješavine treba obratiti pažnju na rok trajanja i cjelovitost pakiranja.

Važna pravila hranjenja

Posebno pripremljena jela

Boce koje se koriste za hranjenje moraju se očistiti četkom i sterilizirati. To se može učiniti kuhanjem 5 - 10 minuta ili pomoću posebnog sterilizatora. Boca u kojoj se smjesa razrijedi mora biti suha.

Bradavica treba odabrati s očekivanjem da će mješavina iz njega proći ne u cvjetanju, već kap po kap. To će osigurati aktivno sisanje, a ne samo gutanje mješavine za izlijevanje. Ono što je važno za razvoj maksilofacijalnih aparata.

Dijeta i rutina

Ovo je vrlo važno pitanje. Dijete dobiva svoju hranu na zahtjev. Koliko puta trebate jesti dijete u IV? Raspored ovisi o dobi. Dakle, novorođenče jede 7 do 9 puta dnevno, dijete od 2 do 5 mjeseci 6 do 7 puta, šestomjesečno dijete treba jesti 5 do 6 puta dnevno.

Koliko feeda u jednom feedu?

Da biste to učinili, najprije morate odrediti dnevni volumen hrane. Koliko beba treba jesti ovisi o težini i dobi. Na primjer, do dva mjeseca dijete treba količinu hrane u iznosu od 1 5 svoje težine, u trajanju od 2 do 4 mjeseca - 1 ◦ 6, u 4 do 6 mjeseci 1 7 tjelesne težine starije od šest mjeseci - 1 .

Na primjer, dijete teži 4,5 kilograma mjesečno, onda treba 900 mililitara mješavine dnevno. Treba imati na umu da taj volumen ne smije biti veći od 1 litre.

Da biste odredili volumen mješavine potrebne za jednu hranu, podijelite dnevnik s potrebnim brojem hranjenja. To će biti 100 do 130 mililitara mješavine.

Događa se da dijete jede nešto manje ili više. Mala vožnja je moguća. Nemojte dopustiti sustavno pretakanje ili prenapučenost. Za dijete to je ispunjeno pretilosti ili hipotrofijom.

Gore opisana rasutom metodom najlakši je i najprikladniji za upotrebu. Ako je potrebno ili ako postoje problemi s težinom, liječnik može za određeno dijete izračunati volumen određene mješavine metodom kaligrafije i uzimajući u obzir potrebu starosti za proteine, masti i ugljikohidrate.

Kako napraviti smjesu?

Potrebno je koristiti samo kuhanu vodu. Količina vode potrebna za hranjenje na temperaturi od 50 ° C ulijeva se u bočicu i ulijeva se propisana količina smjese (detaljno prikazana na pakovanju). Sve je temeljito potreseno i miješano.

Kako hraniti smjesu?

Kako hraniti dijete? Prije hranjenja potrebno je osigurati optimalnu temperaturu pripremljene smjese. Da biste to učinili, ispustite je na zglob (na palmaričnoj površini). Njezinu temperaturu ne smije osjetiti koža.

Operite ruke sapunom i vodom. Uzmi udobnu poziciju. To će pomoći posebnim jastucima, s kojima možete jednostavno organizirati i sebe i dijete. U tom će slučaju hranjenje biti ugodan odmor za njegu i izvor neophodnog taktilnog kontakta za bebu.

Okrenite bocu naopako kako bi smjesa u potpunosti ispunila bradavicu i vrat, a zrak teče prema dnu. To će spriječiti dijete da guta zrak i razvija koliku bolest.

Treba voditi računa da mješavina bradavica kapaju, a ne teku. Tijekom vremena, bradavice se istroše i treba ih zamijeniti.

Ako postoji mješavina spremna

Prema pravilima, mješavina preostala nakon hranjenja treba biti izlivena. No, i dalje se može zadržati. Na sobnoj temperaturi jedan do dva sata i ne više od pola dana u hladnjaku. Prije nego što hranite ovu smjesu, mora se zagrijati na prihvatljivu temperaturu.

Dopaivanie

Umjetna prehrana djeteta mora se nadopuniti tekućom vodom, slabim bujonima kukova i čajevima (ne uobičajenom, koju svakodnevno pijemo, ali bebu, biljni).

U vrućini i u sobi sa suhim zrakom, količina pili mora se povećati za 50 do 100 ml. Također je potrebno pratiti zdravlje djeteta.

Uvođenje komplementarne hrane

Bebe koje se hrane mješavinom, počnu ući u mamac prije beba. Od 4 do 4,5 mjeseci već počinju davati pire od povrća, uz 5 - kašu.

Kako znati da smjesa ne odgovara djetetu?

Često pokupiti mješavinu od prvog puta ne radi. Što će to svjedočiti?

 • probavni poremećaji;

Ako se nakon jela dijete puno pada i  ili ako počinje proljev ili zatvor, mješavina je neprikladna. Kada postoje kršenja, ali su manje, možete ga ostaviti na tjedan dana. Ako za to vrijeme ništa ne promijeni, moć se mora mijenjati;

 • alergijske manifestacije.

Prvi znak alergije je osip (dermatitis). To može biti njezin pojedinačni element i spajanje pjega u cijelom tijelu.

 • manjkava stanja.

Razvoj djeteta s anemijom, hipotrofijom ili nekom drugom bolesti povezanom s nedostatkom određenih supstanci nedostatka željeza zahtijeva odabir posebne mješavine s iscjeliteljskim učinkom.

Puna i adekvatna prehrana ključ je skladnog rasta i razvoja bebe!

Kako hraniti novorođenče s mješavinom: po vremenu i količini

Ako se dogodilo da beba postane umjetni umjetnik i bilo je lišeno majčino mlijeko iz nekog razloga, roditelji bi trebali preuzeti tu odgovornost sa svijom odgovornošću. Prvo, morate se upoznati s približnom dnevnom količinom hrane potrebne za djecu različitih dobnih skupina. Drugo, morat ćete se usredotočiti na određeni raspored unosa hrane po satu. Treće, postoje pravila o tome kako hraniti novorođenče s mješavinom: moraju se slijediti i moraju se pokušati ne odstupiti od njih.

Sve to će pomoći bebi da se brzo prilagodi novom svijetu, razvijati se normalno i rasti energično i zdravo.

Broj

Ako se ispostavilo da se novorođenčad treba hraniti mješavinom, prvo morate to ispravno podići. Suvremeno tržište dječjih jela nudi široku paletu mogućnosti: visoko ili djelomično prilagođen, mliječni i ne-mliječni, bez refluksa i glutena, tekućina i suha. Nakon pregleda ocjene i pregleda (recenzije, vrste i ocjene najboljih mikseva za novorođenče naći ćete u našem članku), nakon savjetovanja s pedijatrom, roditelji odabiru jednu od najoptimalnijih opcija.

Jednom kada se dobije željeni prašak (ili emulzija), jedan od glavnih zadataka je ne nadvladati dijete, ili obratno - ne ostaviti ga gladnima. I ovdje je tablica "Dnevne stope mješavine" velika pomoć.

Budući da tablica sadrži nekoliko parametara, svaki od njih detaljnije razmatramo.

Unatoč činjenici da je naš zadatak hraniti novorođenče s mješavinom (koja, po definiciji, treba biti od 0 do 1 mjesec), tablica također prikazuje podatke za kasnu dob. Tako će roditelji moći usporediti pokazatelje i usredotočiti se na njih u budućnosti, budući da odraste mrvice.

 • Količina smjese za 1 hranjenje

Ovi pokazatelji imaju prilično širok spektar opsega, što se može vidjeti iz podataka već u prvom retku. Koliko iznosi smjesu? 20 ml ili 60 Ovaj pokazatelj ovisit će o tome koji će raspored majka hraniti novorođenče. Ako je 7 puta, prema preporukama pedijatara, onda će ta brojka biti jedna. Ako je na zahtjev (tzv. Slobodno umjetno hranjenje) - broj obroka će biti više, a doza manje.

 • Količina smjese na dan

Ne postoji takav širok raspon. A ako se brojevi iz drugog stupca lako prilagode ovisno o tome koliko često hranite novorođenčad s mješavinom, onda na kraju uvijek trebate dobiti pokazatelje iz trećeg stupca - voditi ih.

Iako ovise o težini i stanju zdravlja novorođenčeta. Ako je preuranjen, ima patologiju, ionako neće jesti mnogo. Ali ako je bogatyr rođen s izvanrednim zdravlje i teške težine, on, u skladu s tim, treba više mix. No ta se razlika uzima u obzir u drugom, praktičnijem, s gledišta mnogih roditelja, tablice.

Postoje razni načini za izračunavanje količine mješavine koja vam je potrebna za hranjenje novorođenčeta, na temelju pojedinačnih pokazatelja (posebno težine). Možete koristiti ove formule. Oni će dati točnije brojeve. Čim odlučite o količini hrane, morat ćete zakazati hranjenje.

Korisni savjeti. Najčešće, sve ove tablice i formule su nepotrebne za roditelje iz jednog jednostavnog razloga. Većina umjetnih smjesa za novorođenčad sadrže detaljne upute o količini praha i količini vode koja se razrjeđuje u isto vrijeme. Za neke proizvođače, ove informacije su sadržane na kutiji, za druge - izravno na mjernoj bocu, koja je dio smjese.

raspored

Odmah odlučite kako ćete hraniti novorođenče s mješavinom - po vremenu ili na zahtjev.

U prvom slučaju će se razraditi određeni raspored, koji će se organski uklopiti u dnevni način rada. To je prikladno, omogućit će majci da obavlja kućanske poslove u intervalima, podučava bebu i želudac da naredi.

S druge strane, mnogi pedijatri kažu da je mnogo korisnije hraniti bebu na svoj prvi zahtjev, u skladu s prirodnim željama njegova tijela. Međutim, postoji rizik od prekomjernog opterećenja i daljnje pretilosti.

Ova dilema treba riješiti sami roditelji ili slušajući mišljenje lokalnog pedijatara. Ako je opcija rasporeda odabrana po satu, možete upotrijebiti sljedeću tablicu.

Ovo je indikativni raspored za umjetno hranjenje novorođenčadi po satu, koji se može prilagoditi prema volji, uzimajući u obzir dnevnu rutinu i pojedinačne karakteristike svake obitelji pojedinačno.

U dobi od 1 do 5 mjeseci daje se usporedba i praktičnost: nakon svega, vrlo je lako istegnuti interval između jela, ako odmah naučite dijete da jede na vrijeme, a ne na zahtjev. Zato odaberite shemu i vrijeme je da naučite pripremiti smjesu.

Potrebno je znati. Do danas, Svjetska zdravstvena organizacija (jedna od najpoželjnijih organa u medicini i pedijatriji) preporučuje mladim roditeljima da odustanu od strogog rasporeda sati u korist prehrane na zahtjev novorođenčadi.

Proces kuhanja

Dobrobit novorođenčeta, koje je na umjetnom hranjenju, izravno ovisi o tome kako pravilno majka priprema mješavinu.

Svi takvi proizvodi popraćeni su detaljnim uputama, koje se moraju pažljivo proučavati, a sve njegove točke se strogo provode. Među njima su nekoliko općih točaka.

 1. Za razrjeđivanje suhe mješavine upotrijebite bocu vode koja ne može kuhati kako bi sačuvala sve korisne osobine.
 2. Voda iz kuhanja nužno.
 3. Pratite točno doziranje navedeno u uputama za smjesu. Puno praha i nedostatka vode uzrokovat će koliku i dispepsiju. Previše mala količina suhe baze i puno vode jamče da će novorođenče djelovati i tražiti da se pojave izvan vremena.
 4. Razrijedite smjesu odmah u boci.
 5. Prvo, voda se predgrijava do 50 ° C. Ako je temperatura iznad ovog pokazatelja, uništit će korisne bakterije smjese.
 6. Nakon zalivši prašak u bočicu, dobro ga protresite, tako da nema grudica.
 7. Prije nego što hranite novorođenče ponovno provjerite temperaturu smjese: ne smije prijeći 37 ° C.
 8. Širina rupice u bradavici trebala bi prisiliti novorođenče da ulože napore kako bi filtrirala smjesu iz boce.

Proces izrade smjese - jedna od glavnih faza hranjenja. Ispravnost njegove primjene ovisit će o tome koliko je beba zadovoljna hranom, bez obzira na to će li biti potpuno zasićena, kao i njegovo zdravlje i daljnji fizički razvoj.

Nakon što ste savladali osnove kuhanja za takve bebe, morat ćete uzeti male "tečajeve" kako biste naučili kako ih pravilno hraniti.

Život sjeckanje. Da biste odredili temperaturu gotove mješavine za novorođenče, kapnite mliječnu tekućinu iz boce na zglob. Ako koža ne osjeti ništa - možete hraniti svog junaka. Ako se osjeća vruć ili hladan dodir - hrana mora biti ohlađena ili zagrijana.

Postupak hranjenja

Vrlo važan trenutak za sve mlade majke je naučiti pravilno hraniti novorođenčad mješavinom, jer je tehnika ovog procesa značajno različita od onog koji se koristi za dojenčad.

Što je brže svladan, manje će se problemi s prehranom i daljnjim razvojem pojaviti. Nekoliko korisnih savjeta pomoći će u tome.

Položaj novorođenčeta

 1. Ne smije ležati na leđima, jer će smjesa izlaziti iz boce. Zbog toga dijete može gušiti ili gušiti. Reflektirajuća usta također će biti formirana na pogrešan način.
 2. Glava bi se trebala nalaziti malo iznad tijela, na zavoju majčine ruke savijenog u lakat.
 3. Glava i kralježnica novorođenčeta trebaju biti ravna linija.
 4. Položaj djeteta tijekom hranjenja smjese mora biti isti kao u dojci.

Tehnika hranjenja

 1. Nemoguće je dati novorođenčetu da uz pomoć usana uzme bradavicu. Točan položaj: u ustima to bi trebao biti samo njegov duguljasti dio, ali na okruglim - leže usne.
 2. Pazite da se duguljasti dio bradavice neprestano napuni smjesom. Tako novorođenče neće progutati zrak, a zatim patiti od kolike.
 3. Nemojte trčati dijete dok hranite. On sam zna brzinu kojom je udobno sisan. Nemojte protresati bocu, nemojte vikati na nju i pokušati ne pokazati svoju nestrpljivost.
 4. Ako novorođenče odbija jesti, nemojte ga natjerati da pojede sve do kapi. Ako je doza manja od uobičajenog, pažljiviji pogled: možda se osjeća loše. U tom slučaju, obratite se pedijatru.
 5. Nakon hranjenja, lagano prati dijete na leđima - to će ga natjerati da prožme zrak, progutao je dok je sisao.

pauze

 1. Želite naučiti kako hraniti bebu s mješavinom? Zatim trebate uzeti kratke pauze tijekom jela.
 2. Činjenica je da usisavanje djeteta još uvijek proguta zrak, što stvara lažni osjećaj zasićenja. Da biste se riješili, trebate malo zaustaviti. Dopuštaju da se novorođenče rasplamsava, odnosno oslobađa od zraka i ponovno osjeća da još nije dovoljno.
 3. Čim se mrvica ukloni iz boce, držite je u polu-okomitom ili okomitom položaju sa stupom i pričekajte da se regurgitirate.
 4. S istom svrhom, možete staviti njegov trbuh - na ramenu, i ručke - na leđima.
 5. Drugi način da se riješite oteklih zraka je lagana masaža leđa, nježno udaranje na dnu.
 6. Ako ga stavite na trbuščić koljenima - rezultat će biti isti.
 7. Vježbajte na različite načine i odaberite tehniku ​​koja će vam omogućiti brzo postizanje željenog učinka.
 8. Nemojte zaboraviti zaštititi svoju i odjeću od pljuvanja.
 9. Ako ne uzmete pauzu i nemojte čekati za regurgitiranje, gutanje zraka će izazvati stomak i plin.

Majka i dijete veze

 1. Vrlo često, žene koje ne dojiti svoje bebe imaju osjećaj krivnje, budući da se vjeruje da djeca imaju mnogo bližu emocionalnu vezu s majkama. Međutim, također se može prilagoditi umjetnicima tijekom procesa hranjenja.
 2. Dok jedete, lagano ga povucite za bebu.
 3. Razgovarajte s njim: nazovite ga nježnim imenima, pokušajte prenijeti svu vašu ljubav i nježnost kroz glas.
 4. Stroke novorođenče tijekom hranjenja - to će vam omogućiti da stvorite bliski tjelesni kontakt, što nije dovoljno za umjetne žene.
 5. Jedna od prehrambenih prednosti mješavina je interakcija novorođenčadi s drugim rođacima, osobito s papom, koji mu također može dati miješanu bočicu. Međutim, za izgradnju emocionalne veze s majkom, ona mora hraniti bebu tijekom prvog mjeseca života.

Takva je tehnika hranjenja novorođenčadi s mješavinom. Ako naučite kako to ispravno raditi, izbjeći ćete mnoge neugodne trenutke koji se smatraju nedostatkom umjetne prehrane.

Prilagođena hrana je što je moguće bliža majčinom mlijeku. Emocionalna komunikacija i bliski fizički kontakt također se mogu postići. Tako da nema problema. Nekoliko dodatnih korisnih savjeta kako bi se to riješilo otklonit će posljednje sumnje.

Mala nijansa. Tijekom pauze usred hranjenja mješavine, kada pomažete djetetu da upali zrak, ne biste ga stavili na koljena sa svojim trbuščićem, iako je ova metoda prisutna i koristi se u praksi. Da, zrak će izaći, ali pritisak koji se vrši u takvom položaju na probavnom traktu djeteta može uzrokovati poremećaje u svom radu.

pravila

Slijedeći sve gore navedene savjete, možete brzo naučiti pravilno hraniti novorođenče s mješavinom boca. Ako imate bilo kakvih sumnji, uvijek se možete posavjetovati s liječnikom ili pogledati popis općih preporuka.

 1. Ne ostavljajte samo novorođenčad s bočicom.
 2. Povremeno promijenite bradavicu - kako deformira i nosi.
 3. Pratite rok trajanja mješavine.
 4. Ne hranite dijete u depresivnom ili nadraženom stanju. Prvo se trebate opustiti i smiriti. Novorođenčad vrlo suptilno osjećaju raspoloženje svoje majke. Bit ćete napeti - beba će također biti zabrinuta.
 5. Nemojte hraniti bebu ako vrišti ili plače, tako da ne guši. Pokušajte ga najprije smiriti.
 6. Imajte na umu da je mješavina teža i dulja probavljala djetetov trbuh nego majčino mlijeko. Stoga, interval između hranjenja mora biti najmanje 3 sata.
 7. Bočica i bradavica su dezinficirani za svaki obrok.
 8. Nemojte ostavljati mješavinu bez mlijeka do sljedećeg puta.

Sve te nijanse, kako hraniti novorođenče s mješavinom, vrlo su važne za njegov daljnji razvoj i zdravlje. Ako je sve učinjeno prema preporukama stručnjaka, oslanjajući se na individualne konzultacije dječjeg pedijatara, neće se pojaviti nikakvi problemi.

Ne biste se ni trebali brinuti da vam mrvica nema majčino mlijeko. Moderna dječja hrana je prilagođena novom probavnom traktu malog tijela i sadrži veliku količinu korisnih i hranjivih tvari potrebnih za normalan razvoj. Hranite djetetu pravu kvalitetu, pažljivo odabrane smjese - i on će vas oduševiti svojim dobrim zdravljem i neukrotivom energijom.

Postoji niz zaključaka o opasnostima kozmetičke deterdžente. Nažalost, nisu svi novootvoreni mame slušali. U 97% dječjih šampona upotrebljava se opasna supstancija natrij-lauril-sulfat (SLS) ili njegovi analozi. Napisano je mnogo članaka o učincima ove kemije na zdravlje djece i odraslih. Na zahtjev naših čitatelja testirali smo najpopularnije robne marke. Rezultati su bili razočaravajući - najčešće objavljene tvrtke pokazale su prisutnost najopasnijih komponenti. Da ne kršimo zakonska prava proizvođača, ne možemo imenovati određene marke.

Tvrtka Mulsan Cosmetic, jedina koja je provela sve testove, uspješno je primila 10 bodova od 10 (vidi). Svaki proizvod je napravljen od prirodnih sastojaka, potpuno siguran i hipoalergenski.

Ako sumnjate u prirodnost vaše kozmetike, provjerite datum isteka, ne smije prelaziti 10 mjeseci. Oprezno dođite na izbor kozmetike, važno je za vas i vaše dijete.

Važan element pravilnog rasta i razvoja jest hranjenje beba u prvim danima: prikladni položaji, dijeta i savjeti za mlade mame.

Pravilno hranjenje novorođenčeta u prvim danima života jednako je važan element rasta i razvoja kao i majčinska skrb i skrb za mrvice. Idealna opcija je dojenje. Ako iz raznih razloga nije moguće dojiti, pomoći će visokokvalitetnoj dojenčadi za novorođenčad.

Mlade mame trebaju znati organizirati hranu malom malom čovjeku. Proučite materijal: naći ćete odgovore na mnoga pitanja koja se odnose na ugostiteljstvo za najmlađu djecu. Najvažnije je osigurati maksimalnu udobnost za mamu i bebu.

Kako hraniti novorođenčad

U rodilištu, osoblje će govoriti o prednostima rane dojke, osigurati uvjete za bliski kontakt majke i bebe odmah nakon rođenja. Sada su djeca u istoj sobi s mamom koja vam omogućuje da hranite bebu "na zahtjev".

Uz nedostatak mlijeka, nemojte očajavati, pokušajte uspostaviti prirodno hranjenje. Pijte dovoljnu količinu tekućine, pokušajte se smiriti, često stavite dijete na prsa. Čak će i minimalna količina mlijeka biti korisna. Feed novorođenče s mješavinama, kontrolirajte ponašanje, težinu, kvalitetu stolice. U nedostatku mlijeka idite na umjetne mješavine.

dojenje

Prednosti rane priprave dojke dokazuju neonatolozi i pedijatri, što potvrđuju zadovoljne mame i dobro hranjene, mirno hrkajuće bebe. Bliski emocionalni kontakt je jedna od prednosti dojenja.

Prednosti dojki mlijeka:

 • beba (dijete dobiva potpuno probavljivu hranu, razvija se dobro, manje bolesno);
 • majka (maternica je aktivnije smanjena pod utjecajem sisanja kretanja mrvica, tijelo je obnovljeno nakon poroda).

Što učiniti kod kuće ako dijete ima upaljeno grlo? Imamo odgovor!

U ovom se članku opisuju metode liječenja povraćanja i proljeva kod djeteta bez vrućice.

Početna faza

U prvim satima nakon rođenja mliječne žlijezde proizvode vrijedan proizvod - kolostrum. Volumen korisne tvari je mali, ali bogat sastavom, visok sadržaj masnoće zadovoljava potrebu za hranom u mrvicama. Važan detalj - kolostrum ispunjava malo tijelo s biološki aktivnim tvarima, jača imunološki sustav.

Većina rodilišnih bolnica prakticira ranu privrženost grudi. Uzbudljiv trenutak za mamu i bebu, padao u nepoznat svijet. Toplina dojke, miris mlijeka smiruje novorođenče, dopušta vam da osjetite zaštitu. Što više kolostrum može dobiti dijete, to je bolje za svoj imunitet.

Vratite se kući

Mnoge mlade mame su izgubljene, panike, s novorođenčadi kod kuće. Sljedeći brižan otac, poznato okruženje, ali uzbuđenje je još uvijek tu. Ako je žena slušala preporuke bolničkog osoblja, poteškoće s dojenjem bit će manje.

Značajke hranjenja novorođenčadi s majčinskim mlijekom:

 • prehrana u prvom tjednu više uzima u obzir interese novorođenčadi. Mama će se morati prilagoditi potrebama djeteta;
 • Korisno je promatrati kada je mrvica stvarno gladna, da otkrije interval između hranjenja, koje dijete može izdržati. Najbolja opcija je 3 sata, ali u prvom tjednu bebe često zahtijevaju mlijeko glasnim plakanjem nakon 1,5-2 sata;
 • pedijatri savjetuju: hraniti dijete "na zahtjev", kada je pohlepno pretražuje usta za dojku. Postupno, dijete će dobiti jače, moći piti više vrijednih tekućina u isto vrijeme, to će biti duže hranjen. Aktivno sisanje dojke će povećati laktaciju, prehrambene potrebe djeteta i sposobnost majke postupno će se podudarati;
 • nakon nekoliko tjedana, naučite bebu na prehranu. Ako u prvim danima hranite bebu svakih pola do dva sata tijekom dana i 3-4 sata noću, postupno se prebacite na sedmerostruko hranjenje. Način poboljšava funkcioniranje sitnih crijeva, daje odmor majci.

Prikladne poze

Odaberite određeni položaj koji vam najviše odgovara. Zapamtite: svako hranjenje u prvim tjednima novorođenog života traje dugo.

Imajte na umu da je pola sata i ljepše sjesti, savijanje nad bebom (kao sestrinske majke poziraju se za fotografije u časopisima), vjerojatno vam neće uspjeti, pogotovo nakon teškog porođaja. Ako je majka neudobna ili teško zadržati bebu, vjerojatno neće imati ugodne misli, osjećaj nježnosti.

Pokušajte s nekoliko poza, izaberite najbolje, uzimajući u obzir stanje dojke, težinu, starost bebe. Kako vaša beba raste, neugodan položaj može postati prikladan i obratno.

Osnovni položaji za hranjenje novorođenčadi:

 • supin poziciju. Rijetko se oslanja na mame, noge, glavu. Ramena žene, glave podignute jastukom. Pada je pogodna za obilno oslobađanje mlijeka;
 • leži na vašoj strani. Ova prikladna opcija odabiru mnogi mame, posebno za večernje i noćne hranjenje. Obavezno ležite na svakoj strani tako da se obje dojke isprazne;
 • klasični sjedeći položaj za hranjenje. Mama drži bebu u naručju. Jastuci ispod leđa, na koljenima i pod lakom pomoći će smanjiti zamor ruku;
 • vješanje. Preporučuje se zbog slabog protoka mlijeka. Novorođenče leži na leđima, mama ga hrani odozgo, nagnuta nad bebom. Nije baš udobno za leđa, ali djelotvorno za pražnjenje dojke;
 • položaj nakon cezariannog dijela, dok blizanci sestrinstva. Žena je sjedila, dijete leži tako da su noge iza leđa majke, glava gleda iz majčine ruke. Ovo držanje smanjuje manifestacije laktozaze - stagnaciju majčinog mlijeka, popraćenu bolom, izraženom zbijanju lobula mliječne žlijezde.

Dječja formula za bebe

Umjetno hranjenje - nužna mjera, ali u nedostatku majčino mlijeka morat će se prilagoditi. Pravilno organizirati prehranu novorođenčeta, slušati preporuke pedijatara.

Značajke hranjenja novorođenčadi s mješavinom:

 • za razliku od dojenja, kada dijete jede i zaspe, hranjiva formula ima određenu dozu. Važno je znati koliko djetetova nadomjestaka treba dati "umjetnom umjetniku" dnevno;
 • od prvog dana hrane bebu 7 puta, interval je 3 sata. Kasnije se možete prebaciti na šest jela s intervalom od 3,5 sata;
 • pokupiti kvalitetnu smjesu koja daje sitost, maksimalne hranjive tvari. Nažalost, hranjenje bebe na zahtjev neće raditi: mješavina se ne može dati, "kad želi", važno je izdržati određeni interval;
 • povremeno dopušteno da pomakne vrijeme sljedećeg prijema korisne mješavine, ali ne mnogo. Razbijanje pravila uzrokuje probleme s bebom / želudacom;
 • odaberite mliječne formule novorođenčadi od renomiranih proizvođača, bez palminog ulja, šećera, maltodekstrina. U ekstremnim slučajevima, komponente koje podupiru osjećaj zasićenja trebaju biti minimalni broj;
 • ako je malo majčino mlijeko, morate stalno hraniti bebu. Prvo, ponudite dojku, a zatim - dječju hranu u žlicu. Izbjegavajte boce: lakše je dobiti mlijeko iz bradavice, nakon nekog vremena dijete će sigurno odreći dojenje;
 • Obavezno isporučite novorođenče "umjetni umjetnik" kuhanu vodu. Volumen tekućine ovisi o dobi;
 • umjetno hranjenje će pomoći zdravih blizanaca ili tripleta. Mlijeko za dvoje / tri mlade mame nije dovoljno, potrebno je dati hranjivu mješavinu. Kako djeca rastu, majčino mlijeko zamjenjuje se mliječnim formulama.

Koliko treba dijete jesti

Koliko treba novorođenčad jesti na jednom hranjenju? Kada dojite, dijete se osjeća kada je ventrikula puna. Dijete prestaje sisati prsa, mirno spava.

Za hranjenje "umjetnog umjetnika", majka mora uliti određenu količinu smjese u bočicu tako da novorođenče ne gladuje. Pedijatri su razvili formulu za izračunavanje količine dječje hrane za svaki dan.

Izračuni su jednostavni:

 • novorođenče teži manje od 3200 grama. Pomnožite broj dana življenih s 70. Na primjer, trećeg dana beba bi trebala dobiti 3 x 70 = 210 g mliječne formule;
 • novorođenče teži više od 3200 grama. Izračun je sličan, samo umnoži broj dana za 80. Na primjer, za treći dan velik dijete bi trebao dobiti veliki dio - 3 x 80 = 240 g dječje hrane.

Snaga tablice po satu

Mlade mumije lakše se kretati ako imaju jasnu ideju o prehrani mrvica. Prvi mjesec novorođenčad će spavati većinu vremena (do 18 sati dnevno), ostatak dana će ostati budna.

Zapamtite: kad mrvica ne spava, polovica vremena potiče majčinu dojku ili dobiva dojenčad na mjestu majčinog mlijeka. Obratite pažnju na tablicu za hranjenje novorođenčadi. Ima sati hranjenja za djecu normalne težine.

Koliko puta dnevno hraniti novorođenče s mješavinom?

Što je umjetno hranjenje?

Pravila odabira

 • sastav prehrane
 • odraslih beba
 • svoju težinu
 • značajke tijela,
 • reakcije na hranu.
 • svoju težinu
 • značajke tijela,
 • reakcije na hranu.

Razlozi zamjene

 1. Alergija na pripravak (jak osip).
 2. Zahtijeva drugu prikladnu za dob.
 3. Zbog bolesti (zahtijeva poseban sastav s ljekovitim svojstvima).
 4. Prestanak porasta tjelesne težine.

Koliko često mogu mijenjati umjetne mješavine

 1. Osip može proći sljedeći dan.
 2. U večernjim satima poboljšana je disfunkcionalna stolica.
 3. Trbuh ne ozlijedi sljedećeg jutra.
 4. Nema regurgitacije i slično.

Umjetne mješavine za hranjenje - vrste i sorte

 • suho, tekuće,
 • svježe i fermentirano nadomjeske mlijeka za majčino mlijeko,
 • Redovita (u sastavu sliči malom majčinom mlijeku) i prilagođava se (što je sličnije moguće).

Sorte formule za umjetno hranjenje novorođenčadi

 1. Maksimalno prilagođeno: s najvećim stupnjem sličnosti s majčinim mlijekom.
 2. Vrlo prilagođeno: zahvaljujući prisutnosti taurinske kiseline, prehrana je idealna za preuranjene bebe.
 3. S manje prilagodbe: od suhog kravljeg mlijeka, bez sirutke, ali s ostalim parametrima prilagodbe.
 4. S djelomičnom prilagodbom: bez sirutke, s nepotpunom prilagodbom ugljikohidrata i masti, škroba i saharoze; neprihvatljivo za novorođenčad.
 5. Posebna: za posebne slučajeve kada je potrebna posebna prehrana (bebe s oslabljenim imunitetom, prerano).
 6. Liječenje (bez laktoze, soja, polu-elementarno, s zgušnjivačima - s alergijama, oštećena apsorpcija hrane u crijevima, mala težina, kršenja crijevne flore itd.).

Koliko često hraniti novorođenče s mješavinom - način hranjenja

Kako ući mješavina - pravila kuhanja

Pravila za pripremu mliječne formule i hranjenja

Kako izračunati potrebnu količinu mješavine hrane

 • u prva dva mjeseca života - 1/5 tjelesne težine,
 • u 2-4 mjeseca - 1/6,
 • u 4-6 mjeseci - 1/7,
 • nakon pola godine - 1 / 8-1 / 9.

Koliko hrane treba u jednoj hrani?

Kako hraniti mješavinu bebe

 1. Prije dovođenja praha ili tekućih proizvoda pomiješanih s dječjom vodom treba provjeriti temperaturu rezultirajuće mase (ne smije biti veća od 36,6-37 stupnja).
 2. Važno je napomenuti da beba ne proguta zrak tijekom usisavanja.
 3. Ne koristite neiskorištenu mješavinu.
 4. Dijete bi trebalo biti u polu-vertikalnom položaju.
 5. Nakon jela, jela i mačja trebaju sterilizirati kvalitetu.

Koliko puta na način hranjenja

Pravila za umjetno hranjenje - ostali savjeti

 1. Prilikom kuhanja uzmite smjesu čistom žlicom za mjerenje.
 2. U prvih dana žetve željene količine, dodajte na 10-20 ml. Kada se prehrambeni način bebe "umjetno" poboljšava, broj će biti lakši za podizanje.
 3. Da, mlijeko tijekom umjetnog hranjenja duže je u trbuhu, a stoga se uspostavlja režim. Ali ako je dijete jako zabrinuto oko 15-20 minuta prije hranjenja, nemojte mučiti - hraniti.
 4. Bradavica treba biti s normalnom, a ne velikom rupom - mlijeko ne teče u potocima, već kaplje.
 5. Držite bocu na takav način da mlijeko ispunjava vrat. Inače, gutanje zraka s mlijekom, dijete će zanositi.
 6. Ne ostavljajte ga samo s rogom - gužva može gušiti.
 7. Nemojte se hraniti tijekom spavanja.
 8. Otiđite na kliniku ako primijetite česte regurgitacije, nedovoljno povećanje težine i visinu, česte (više od tri puta dnevno) stolica s neprobavljenim grudima, bilo kakvu anksioznost prije ili poslije jela.

Plus umjetno hranjenje

 1. Možete povjeriti hranjenje vašeg muža ili nekoga iz vaše obitelji i ostaviti na poslu.
 2. Hranivši dijete na taj način, majka zna koliko hrane treba. Budući da odmah primijetite zdravstvene probleme.
 3. Možete, za razliku od majke koje dojite, i dalje jesti kao i prije.
 4. Nisu vam prijeti mastitis i drugi problemi koji proizlaze iz dojenja.
 5. Zbog duže probavljive smjese smanjuje se broj obroka. Dakle, možete posvetiti mnogo više vremena za sebe, svoju obitelj i vaš omiljeni posao!

Nove promocije

Popularni postovi

Kako uzeti goji bobice? Goji plodine - dokazani alat koji pomaže ne samo da poboljšava vid ili ojačava imunološki sustav, već i izgubi težinu. O tome koliko i kako ih piti, pročitajte naš članak.

Prednosti i mane kontracepcije IVF-a U našoj zemlji, problem neplodnosti postao je aktualno pitanje za mnoge parove. ECO je dostojan način izlaska. Saznajte glavne prednosti i nedostatke IVF-a.

Varanje: Nisam kriv, došao je! Govoreći o ljubavnom trokutu sa položaja ţrtve-ţene, naravno, prihvaća se prvo kriv "ovo" koje je privuklo vjernike u mreţu. Netko nadalje gradi logički lanac i počinje razumjeti

Ne smije se: Yevgeny Petrosyan i Elena Stepanenko razveli 65-godišnja Elena Stepanenko podnijela je sudu sudski spor o podjeli imovine koja je zajednički stekla u braku s 72-godišnjim Jevgenijem Petrosyanom. Khamovnichesky sud će razmotriti tvrdnju glumice. Elena namjerava dobiti pic

10 jednostavnih savjeta za sretne roditelje 10 riječi i radnji koje će vam pomoći u komunikaciji s djetetom. Često zaboravljamo na jednostavne radnje i riječi koje nam pomažu u izgradnji odnosa s djetetom, kao i sa voljenima.