Kako držati bocu i hraniti bebu s mješavinom

Bol

Majčino mlijeko je najbolja hrana za novorođenče, koja osigurava normalni razvoj djeteta. Samo sadrži sve potrebne vitamine i elemente za puni rast bebe. Nažalost, danas, iz različitih razloga, mnoge majke su prisiljene prebaciti na umjetno hranjenje. U ovom slučaju, važno je odabrati pravu formulu i slijediti pravilnu tehniku ​​hranjenja bočicom. U članku ćemo pogledati kako to učiniti detaljno.

Kada trebate bocu

Ako je beba mješovita, pedijatri ne preporučuju uporabu boce. Činjenica je da se dijete brzo navikne na udobnu bradavicu i više se ne želi vratiti dojenju. U ovom slučaju, žlica se koristi za bebe, šprica se koristi za novorođenče, a šalica se koristi za starije djece. Imajte na umu da danas oslobađaju poseban sustav s cijev koja je što je bliža prirodnom hranjenju. Usput, kada dopunjavate, prvo dajte dojku, a zatim hranite dijete.

Ako je beba u potpunosti umjetno hranjena, a ne planira se vratiti majčinom mlijeku, onda uzmite bočicu. Pažljivo razmotrite izbor proizvoda. To bi trebalo biti kvalitetno i sigurno za novorođenče.

Prikladno je prati i sterilizirati staklene boce. Oni će izdržati opetovano vrenje i trajati će duže. No, istodobno se lagano bori s staklenom ambalažom. Plastične boce su sigurne i prikladne za dojenčad, osim ako naravno nije napravljena od visokokvalitetnog plastičnog materijala od hrane. Međutim, takvi će se proizvodi morati mijenjati češće, jer brzo izgube oblik nakon vrenja.

Pročitajte više o tome kako odabrati pravu bočicu za hranjenje. Bez obzira na izbor, spremnik mora biti čist i steriliziran. Proizvod ne smije biti napuknut i zaprljan. Čist i netaknut bi trebao biti bradavica!

Priprema za hranjenje

Važno je da za novu hranu imate spremne boce i bradavice. Mora se temeljito oprati i sterilizirati. Operite ruke temeljito sapunom i vodom prije nego što hranite bebu, a zatim pripremite smjesu.

Za pripremu smjese važno je slijediti upute na pakiranju. Ako dodate više vode, dijete neće dobiti potrebnu dozu vitamina, a ako je manje, dijete može imati dehidraciju!

Prije svakog hranjenja, poželjno je pripremiti novu smjesu. U iznimnim slučajevima, proizvod se može čuvati do 24 sata u hladnjaku. Ako hranite već pripremljenu smjesu, zagrijte mlijeko u vodenoj kupelji ili jednostavno u toploj vodi.

Razrijedite smjesu vodom s temperaturom od 36 do 37 stupnjeva. Za uzgoj koristite posebnu bebu ili običnu kuhanu vodu. Svakako provjerite temperaturu hrane prije hranjenja! Ako nemate termometar, kapnite smjesu na zglob.

Možete nositi dječju kutiju kako ne bi prljavo. I staviti na ručnik ili staviti na odjeću koja vam ne smeta. Zapamtite da će beba hraniti kada se hrani. Prije nego što hranite bebu, provjerite radi li mlijeko s boce normalno. Kada se naginje, trebao bi kapati. Stavite trbuh na tvrdu površinu nekoliko sekundi prije svakog hranjenja.

Tehnika hranjenja boca

 • Kada se hranite, boca treba držati na malom nagibu tako da bradavica bude napunjena mlijekom;
 • Provjerite je li mlijeko u potpunosti ispunjava bradavicu;
 • Ne možete držati bocu uspravno, inače beba može gušiti!
 • Prsten s bradavicom ne smije stati na kontejner previše zbijeno. Ako malo zraka uđe u bocu, bradavica neće biti ravna. Ali previše zraka ne bi trebao ići tamo!
 • Kada se hranite, glava bebe treba lagano podići i ne naginjati unatrag ili na stranu. Nemojte držati novorođenče u vodoravnom položaju;
 • Uzmi pauze dok hranite da bi beba burp. U ovom trenutku potrebno je držati dijete nekoliko sekundi u ravnoj ili polu-linijskoj poziciji;
 • Ako pravilno napunite novorođenče, u bocu će se pojaviti mjehurići;
 • Ne ostavljajte novorođenčad s jednom bocom!

Nakon hranjenja

Nakon što je dijete jede, odmah uzmite bocu. Nemojte žuriti da položite dijete, držite ga uspravno da se trgne. Da bi se dijete skliznulo, lagano dodirnite i protrljajte leđa ili stavite bebu na rame. Uz umjetno hranjenje, važno je hraniti dijete vodom!

Nakon hranjenja, boca i dud se temeljito isperu. Da biste to učinili, koristite anti-alergijski dječji deterdžent ili soda za pečenje, četkicu i spužvu. Važno je temeljito oprati bocu tako da na donjem dijelu nema lijeka. Ako koristite perilicu posuđa, jela za djecu odvojite od odrasle osobe i odaberite temperaturu koja nije manja od 80 stupnjeva. Nakon pranja, stavite spremnik na čisti ručnik dok se potpuno ne osuši.

Sterilizacija je važan i nezaobilazan postupak koji će spriječiti nakupljanje štetnih bakterija u loncu. Sterilizirajte dječja jela kuhajući u tavi. U tu svrhu koristite i mikrovalnu pećnicu, dvostruki kotao ili sporo kuhalo, posebnu sterilizaciju ili antiseptičke tablete. Kako pravilno sterilizirati boce za bebe, pročitajte vezu http://vskormi.ru/children/kak-sterelizovat-butilochku/.

Koliko smjesa dati dijete

Uz umjetno hranjenje, trebate hraniti novorođenče svaka tri sata, što je oko 7-8 obroka dnevno. Međutim, to su samo preporučeni pokazatelji, jer se potrebe djece razlikuju ovisno o dobi i razvoju.

Dnevni dopust mješavine za djecu težine do 3200 kg = broj dana života djeteta X 70;

Dnevni dopust mješavine za djecu mase više od 3200 kg = broj dana života djeteta X 80.

Prema stručnjacima, dnevna stopa djeteta do dva mjeseca iznosi 1/5 težine, od 2 do 4 mjeseca - 1/6 težine, od 4 do 6 - 1/7 težine, od 6 do 9 - 1/8 težine i do godinu dana - 1/9 težine. Da biste utvrdili koliko mješavine daju bebu u jednom koraku, podijelite dnevnu stopu količinom unosa hrane 24 sata. Mnogi roditelji se brinu ako dijete jede ili ne. Zatim razmotrite znakove oba fenomena.

Tehnika hranjenja beba iz boca s bradavicom (rog)

Cilj: Osigurati dobru prehranu djetetu.

Oprema:

- Šalter, maska ​​od gaze

- mjerna boca (rog)

- potrebna količina po hrani mješavine mlijeka (ili druge hrane) s temperaturom od 36-37g.

- debela igla za piercing bradavice.

- posude s 3% otopinom sode za kipuće bradavice i boce.

Algoritam djelovanja:

 1. Objasnite majci svrhu i tijek postupka.
 2. Pripremite potrebnu opremu.
 3. Operite i osušite.
 4. Stavite na čistu haljinu, šminku, masku.
 5. Pripremite bebu za hranjenje
 6. U rog unijeti potrebnu količinu svježe pripremljene mliječne formule (ili drugu hranu)
 7. Ako je bradavica nova, probijte rupu u to s vrućom, toplom iglom.
 8. Stavite dude na bocu
 9. Provjerite brzinu protoka mješavine i njegovu temperaturu tako da padnete na stražnju površinu vašeg zgloba.
 10. Stavite dijete u svoje ruke s povišenim krajem glave.
 11. Hranite na takav način da se usko grlo uvijek napuni smjesom.
 12. Nakon hranjenja držite dijete uspravno (prevencija regurgitacije) za 2-5 minuta.
 13. Stavite dijete u krevet na boku.
 14. Izvadite bradavicu iz boce, isperite bradavicu i rog pod tekućom vodom, a zatim kuhajte u otopini soda od 3% 15 minuta.
 15. Ispustite bocu vode i pohranite odvojeno u zapečaćeni označeni spremnik.

Napomena:

Sprječavanje regurgitacije.

Svrha: sprečavanje aspiracije.

Oprema: pelena.

Algoritam djelovanja:

 1. Pomaknite preklopljenu pelenu preko desnog ramena.
 2. Uzmite bebu nakon što se hranite rukama okomito, licem prema ramenu.
 3. Držite dijete 2-3 minute do istjecanja zraka iz trbuha.
 4. Stavite dijete u krevetić na boku.

Pravila za hranjenje novorođenčeta iz boce

Fotografije sa stranice: Vskormi.ru

Naravno, dojenje za novorođenčad je prioritet, jer samo na taj način dijete može dobiti apsolutno hranjivu ishranu, bogatu svim potrebnim vitaminima i mineralima, kao i druge tvari potrebne za pravilan razvoj i rast. Međutim, iz raznih razloga, dojenje možda nije dostupno, tada se postavlja pitanje kako hraniti novorođenče iz boce, što kupiti, koja pravila koja slijede i što se prvo treba zapamtiti. To je ono o čemu ćemo danas govoriti u našem članku.

Od A do Z: kako hraniti novorođenče

Fotografije s web mjesta: OtvetProst.com

Kao što svatko treba razumjeti, postoji mnogo razloga za prebacivanje s dojenja na umjetno hranjenje. Na primjer, mlađa mama možda treba ići negdje, ona može imati zdravstvene probleme, može ići na posao i tako dalje. Unatoč tome, dijete bi trebalo dobiti odgovarajuću prehranu u bilo kojem trenutku tijekom svog života, tako da ne može naštetiti shvatiti kako hraniti bebu iz boce kako bi ga ne bi naškodili, tako slabi i bespomoćni u prvim danima njegova života u ovom teškom i opasnom svijetu.

Imajte na umu da pri prebacivanju s dojenja na umjetno hranjenje ili uvođenjem mamca morate dobiti sve što vam je potrebno. Trebali biste imati nekoliko bočica, odvojeno za vodu, mlijeko, a kasnije za sok i čaj. Također ćete morati kupiti četku za čišćenje tih bočica i posebnih uređaja za njihovu sterilizaciju, na primjer, vrećice za jednokratnu uporabu ili višekratne posude.

Prije početka dojenja, neophodno je provesti postupak sterilizacije bočica i bradavica jer ignoriranje tog procesa može izazvati prodiranje patogenih bakterija i mikroorganizama u tijelo. Optimalno odmah nakon hranjenja temeljito operite boca s deterdžentom, sterilizirajte i pohranite u hladnjaku, pa čak i bolje u zamrzivaču, ako su namijenjeni za to.

Priprema za dojenje

Razumijevanje kako se pravilno hraniti novorođenčad s mješavinom boce, puno se vremena i pažnje treba posvetiti pripremnom procesu, jer je izuzetno važno. Štoviše, iz boce možete dati ne samo posebnu mješavinu, izbor kojih je na tržištu danas samo ogroman, već i unaprijed izraženo majčino mlijeko. Može se staviti u hladnjak, a zatim zagrijati do željene temperature u spremniku s vodom.

Fotografije s web mjesta: Mail.Ru

Pravilno pripremljena formula za hranjenje bebe pomoći će uputama otisnutim na pakiranju, koja se moraju strogo pridržavati. Potrebno je imati na umu da ako dodate previše vode, takva hrana neće dopustiti djetetu da postane dovoljno, jednostavno će ostati gladan, ali to nije najvažnije. Uostalom, za jedno hranjenje, dijete mora dobiti određenu količinu elemenata u tragovima, minerala, vitamina i drugih tvari, što će biti premalo u jako razrijeđenoj smjesi.

Ako uzgajate više hrane, rizik od dehidracije novorođenčeta, što je također potpuno neprihvatljivo. Prije nego što hranite bebu iz boce, odrasla osoba mora oprati ruke sapunom i vodom. Pediatri preporučuju pripremu potrebnog dijela smjese neposredno prije svakog hranjenja. Ali ako to nije moguće, unaprijed ćete pripremati jela, bocu i trgovinu u hladnjaku, ali ne dulje od jednog dana.

Fotografije s web mjesta: OtvetProst.com

Uvijek biste trebali provjeriti kako izvlači bradavicu, kao i temperaturu. Vrlo je jednostavno to učiniti: uzmite bocu i okrenite je, pokazujući vrh bradavice na vlastiti zglob. Smjesa treba proći oko jedne kapi u sekundi i biti potpuno neprimjetna u temperaturi. To znači da je sve normalno i možete početi hraniti bebu. Ako je mlijeko previše vruće, treba ga ohladiti, a bradavice iz kojih hrana teče poput vode trebaju odmah bacati.

Suptilnosti i nijanse: kako hraniti bocu

Kada ste već provjerili temperaturu pripremljene hrane, ohladili ga ili zagrijali, a bradavica se čini pravim za vas, trebali biste uzeti u obzir još nekoliko jednostavnih savjeta i preporuka koji će vam pomoći u rješavanju procesa bolje i jednostavnije, a ne izlaganje dijete opasnosti, i za mene znatno pojednostavljenje zadatka.

Fotografije sa stranice: Babyonika.ru

 • Prije nego što započnete proces hranjenja, svakako nosite posebnu prtljagu na bebu koju su naše majke i bake nazvale mamcem.
 • Uzmite malu stvar na svoje ruke i privucite njegovu pažnju. Na primjer, možete ispustiti hranu na spužvu, ili jednostavno upravljati papilom iznad nje.
 • Nemoguće je dati djetetu da zaspi dok jede, jer ako ste gladni, sigurno će se udaljiti od ritma hranjenja, a onda će svi u kući biti neugodni jer djeca često mijenjaju dan s noćenjem.
 • Uobičajeno je smatrati da je malena ishrana bebe samo dvadeset mililitara prema normi, a ne više.
 • Čim se beba dovrši, boca se mora pažljivo izvaditi i ako je to teško, možete skrenuti pozornost svijetlim zviždukom.

Odmah nakon "obroka" dijete nikad ne smije biti smješteno u krevetiću, čak i ako je gotovo zaspao. Dijete mora puknuti, zbog čega ga treba podići na vertikalni položaj.

Kako hraniti bebu iz boce: položaj i regurgitacija

Fotografije sa stranice: o-krohe.ru

Čim budete spremni, uzmite dijete u svoje ruke, uzimajući u obzir da držanje mora biti što udobnije za njega i za vas. Najlakši način da uzmete novorođenčad dok ga stavljate na prsa, stavljajući mu glavu na saviti svoj lakat. Ovo je najprirodnija pozicija na kojoj će biti prikladno za oboje.

Potrebno je osigurati da se glava djeteta stalno podigne što je moguće bliže. Nikada ne smije biti nerado, jer tada može gušiti, čak i gušiti. Prilikom hranjenja, ona mora "izgledati" ravno, inače je obrat može spriječiti gutanje djeteta.

Točan položaj

Takav položaj, kao što je gore opisano, najjednostavnija je metoda za pravilno hranjenje djeteta, jer će tako osjećati neposrednu blizinu mame.

Fotografije sa stranice: O-krohe.ru

 • Izuzetno je važno da se, kada se hrani psiho-emocionalna veza, uspostavlja između majke i djeteta, to će utjecati na njegov razvoj u psihološkom smislu.
 • Ne zaboravite napomenuti da pedijatri preporučuju da se dijete ne hrani u ležećem položaju, jer to može dovesti do curenja smjese u srednje uho, što može uzrokovati ozbiljne probleme.
 • Boca treba držati malo ispod nagiba, ali bradavica istodobno mora biti napunjena smjesom. Nemoguće je staviti bocu uspravno, jer se novorođenče može gušiti.

Imajte na umu da morate ispravno zategnuti bocu prije hranjenja, a da pritom ne pritegnite prsten previše. U njega se mora prodrijeti zrak, inače će se bradavica poravnati, pojavit će se vakuum unutar posude, što ga čini prekomjernim za sisanje. On će biti umoran i brzo baciti dude, može početi plakati bez razloga uopće. Stoga, zakrećući bocu, lagano otpustite prsten tako da kad je hranite, bili su mali mjehurići ispod poklopca.

Regurgitiranje i zdravlje

Sam dijete još nije u stanju kontrolirati proces hrane, stoga, zajedno s mlijekom, može progutati zrak. Zato djeca često ne dovršavaju normu. Želudac, nakon što je dobio potrebnu količinu tvari, ne može odmah "shvatiti" je li hrana tamo ili ne. Stoga, ima smisla napraviti kratke stanke u hranjenju, ali nikako ne dopustiti djetetu da zaspi tijekom njih, a regurgitation zraka će pomoći da se izbjegne neugodna kolika u utroba koji još nisu dobro formirana.

Fotografije sa stranice: Vskormi.ru

Čim primijetite da je beba umorna ili misli da je imao dovoljno, stavite bocu natrag i podignite je uspravno, podupirući je pod natrag i glavu. Možete lagano iscijediti bebu na prsa i prošetati s njom nekoliko minuta. Masirati leđima, lagano nagnuti na papu, pomoći će zrak da se brzo odvoji od napajanja.

Lakši zrak koji će ostati u želucu će ustati i vaše mrvice će burp. Ima smisla pokriti se ručnikom ili pelenskim pelenama, jer zrakom također može nabiti nešto mješavine, razmazivanje odjeće. Kako pravilno hraniti novorođenčad iz boce tako da se ne regurgitirati, pedijatri šute, jer takva metoda koja bi besprijekorno radila jednostavno ne postoji u prirodi.

Emocionalna komunikacija i opće preporuke

Razumijevajući kako hraniti bebu iz boce, ne biste smjeli odstupiti od psihološkog faktora, jer je malom novom čovjeku vrlo važno osjećati njegu majke i toplinu, ljubav i zaštitu. Samo u ovom slučaju, krokhotulya može osjetiti potpunu sigurnost. Kada dojenje uspostavi takav kontakt između majke i djeteta, mnogo je lakše, jer se stalno fizički dodiruju, ali umjetnim neće to raditi.

Fotografije sa stranice: Vskormi.ru

Kako bi se "uključio" psiho-emocionalni kontakt s djetetom, morate ga hraniti, čvrsto i nježno, ali uporno, pritiskom na tijelo, on će osjetiti vašu toplinu. Osim toga, ne bi se povrijedilo da je otac sudjelovao u hranjenju, jer on nije manje važan u životu malog djeteta. On je također morao hraniti ga, okupati, odijevati, brinuti se i privržiti. Nije naštetiti provesti još savjeta i preporuka koji će vam pomoći ne samo da nauče pravilno hraniti novorođenčad iz boce, već osigurati njegovu potpunu sigurnost tijekom tog procesa.

 • Strogo je zabranjeno hraniti dijete u snu iz boce jer može gušiti i gušiti. Dijete se mora probuditi ako spava, nježno pomiče ili podigne da pljuje.
 • Pokušajte hraniti bebu samo u potpunom odmoru. Ako se osjećate ljutito, uvrijeđeno, uznemireno ili jako zabrinuto, prvo se smirite jer će se vaše stanje sigurno prenijeti na dijete.
 • Mnogi su vidjeli kako mumije, pa čak i češće daddies, ostaviti dijete s boce u krevetiću, stavljajući ručnik ili waddled pelene ispod nje. To je nemoguće učiniti na bilo koji način, jer beba može gušiti, i nitko od odraslih neće biti tamo da mu pomogne.

Fotografije sa stranice: O-krohe.ru

Treba imati na umu da kada je mješano hranjenje potrebno za promatranje jedini ispravni algoritam hranjenja. Prvo, dijete dobiva dojku i tek tada se hrani iz boce. Bebe se brzo naviknu na činjenicu da je puno lakše sisati iz boce, jer mogu odbiti dojku, a zatim morate promijeniti bradavicu u jednu u kojoj su rupe manja. Ali ako se to dogodi, morat ćete izraziti mlijeko i sipati je u bočicu.

Tražite pravi način prehrane novorođenčeta iz boce? Pregled najudobnijih položaja za hranjenje!

Pravilan položaj djeteta kod hranjenja iz boce vrlo je važan, jer ako je beba neugodna, vjerojatno neće moći jesti mirno. A onaj koji hrani dijete, može se brzo umoriti (pogotovo ako dijete jede polako), ako su poze za hranjenje djeteta iz boce neispravno odabrane.

Hranjenje novorođenčeta iz bočice nužan je zbog važnih razloga za mame (zdravstveno stanje, nedostatak mlijeka ili mala količina, rani izlazak iz porodiljnog dopusta). Ali isto tako, kao i prirodno dojenje, umjetno hranjenje treba pravilnu organizaciju.

Zašto je držanje toliko važno?

Svako dijete je jedinstveno i stoga nema univerzalnog stajališta o pravilnom hranjenju novorođenčeta iz boce.

Odmah nakon rođenja, dijete može imati jedno držanje. I kasnije - drugi će učiniti. Ovo se ne treba bojati. Ovo je normalno!

Postoji nekoliko općih pravila koje svaka majka treba slijediti tijekom cijelog razdoblja hranjenja boce. Pravila za hranidbu boce:

 1. Cijelo dijete od krune za pete bi trebalo biti u istoj ravnini. Ne bi se trebao zavoja.
 2. Treba primijetiti taktilni kontakt, kao i tijekom dojenja. Može biti "koža na koži" ili jednostavna poteza.

Jednako je važno pratiti sve korake - pripremu mješavine, hranjenje, proces ostavljanja viška zraka. Dijete gubi zrak samo u dva slučaja ako je bočica nepravilno postavljena i bradavica nije potpuno napunjena mlijekom, a također ako poza ne stvara nijednu ravninu tijelu.

Ako inventar, mješavina je odabrana pravilno, onda posljednja faza hranjenja može donijeti nelagodu bebi. Zrak koji je zarobljen u želucu mora izaći tako da probavni sustav ne doživljava preopterećenja.

Podići za hranjenje bebe

Razmislite o tome kakvu poziciju i kakvu poziciju hranite bebu, kao i kako pravilno držati dijete dok hranite. Postoji nekoliko osnovnih stavova za djecu s umjetnom hranom - ležeći na rukama, na njihovoj strani, sjedi.

Svako držanje treba biti udobno i za bebu i za roditelja.

Znači, nije se trgnuo

Sprječavanje regurgitacije:

 1. Dijete u ovom slučaju nalazi se na bočnoj strani. Bolje je da se radi o lijevoj strani, kako to preporučuje pedijatri.
 2. Moguće je popraviti svoj položaj s posebnim stezaljkama, valjcima za napajanje ili jastukom.
 3. Mama mu daje bočicu na bok, a ona i sama može leći na svojoj strani kako bi održala kontakt očima s djetetom.
 4. Obavezno kontrolirati postupak punjenja bradavica s mlijekom.

Tako da ne guši

 1. Mama sjedi na kauču ili udobnoj stolici, naslonjena na leđa.
 2. Savija koljena i ima dijete tako da njegova stražnjica sjedi na jednom boku, a leđima leži na drugom.
 3. Glava mora biti položena na savijeni lakat.
 4. Uz slobodnu ruku mama drži bocu mlijeka.

Potrebno je provjeriti brzinu protoka, koja ovisi o broju otvora u bradavici i kutu nagiba same boce.

Da ne bude gušen

 1. Dijete je u svom krevetiću, a majka sjedi u blizini.
 2. Kada se hranite u ovom slučaju, možete staviti ravnu pelenu, najtanje jastuk ili ručnik.
 3. Boca se nalazi pod kutom od 45 stupnjeva. Ova pozicija stvara optimalnu brzinu protoka mlijeka i udobnost.

Stalak mama u ovom slučaju se ne preporučuje, jer leđa će biti u neprirodnom položaju i samo će početi ozlijediti. Važno je kontrolirati nagib glave jer njegov pogrešan položaj potiče ulazak mlijeka u dišni sustav.

Da biste spriječili ulaz zraka

Ulazak zraka s hranom dovodi do lažnog osjećaja sitosti u mozgu. Važno je da odstranite od procesa hranjenja boce, svakih 5-10 minuta, tiho ga izvadite na nekoliko sekundi tako da ispadne.

No, kako bi se smanjila količina zraka koja ulazi, potrebno ga je hraniti u položaju polu ravno. Ta je pozicija najčešća.

 1. Mama uzima dijete u naručju.
 2. Njegova glava je povoljno smješten na lakat, dlan drži magarca.
 3. Svojom slobodnom rukom majka mu daje bocu pod nagibom tako da je cijela šupljina bradavice puna mlijeka.

Potrebno je provjeriti prisutnost mjehurića u mješavini i, kad se pojave, promijeni položaj djeteta u vertikalni položaj i uklanja bocu iz usta.

Je li moguće hraniti novorođenče koji leže? Na tom položaju stručnjaci ne preporučuju davati bocu zbog opasnosti od pada mlijeka u srednje uho i razvoja infekcije.

Ostale odredbe

Ako dijete već sjedi pouzdano, a zatim, pokazujući samostalnost, može držati bočicu i odabrati udobno držanje tijela, kao i jesti sjedeći. U takvim slučajevima, roditelj također mora biti blizu i nadzirati proces hranjenja.

Savjeti za roditelje

Savjeti za roditelje o hranjenju položaja:

 • Ponekad se događa da se mame mame umorne. U tom slučaju možete koristiti uređaje za fiksiranje - jastučići za hranjenje, valjke ili jednostavni ručnik.

Uz pomoć, dijete i bočica mogu se anatomski ispravno postaviti. Međutim, važno je održavati vizualni i taktilni kontakt.

Ni u kojem slučaju ne može ostaviti dijete samo, ako je zauzet bočicom!

 • Bez obzira na držanje, emocionalna udobnost majke ili osoba koja ga hrani u ovom trenutku također je važna za dijete da dobije maksimalnu korist od hranjenja.
 • Nema potrebe da ga hranite ako ste ljuti, uznemireni ili ljuti.
 • Također, nemojte početi hraniti ako je dijete zabrinuto zbog nečega. Važno je ukloniti uzrok anksioznosti i potom hraniti bebu.
 • Dijete bi trebalo osjetiti samo ljubav, njegu i toplinu.

  Korisni videozapis

  Nudimo gledanje videozapisa o pravilnoj hrani djeteta iz boce:

  zaključak

  Važno je da sve majke sjetite da zdravlje bebe i odnos s njim ne ovise o načinu hranjenja. I ne morate se posramiti u slučaju odabira umjetne metode prije prirodnog. Svaka majka je najbolja za dijete!

  Kako hraniti novorođenče?

  Upotreba u hranjenju novorođene bebe boce mora biti iz raznih razloga. Ali u svakom slučaju, važno je znati kako pravilno organizirati proces i koje su važne točke propustiti.

  faze

  Pravilni postupak hranjenja novorođenčadi koji koristi bočicu uključuje sljedeće korake:

  1. Pripremite dijete i sve potrebne predmete.
  2. Dajte bebu na pravu poziciju.
  3. Pomozite bebi da podigne zrak.

  trening

  Iz boce se može dati kao mješavina i izražava majčino mlijeko. Za pravilnu pripremu smjese slijedite upute na njegovoj ambalaži. Razrijediti smjesu u omjeru koji je naznačio proizvođač.

  Ako dodate više vode u smjesu, takva razrijeđena mješavina neće davati djetetu sve potrebne tvari za hranjenje. Ako smjesu pomiješate s manje vode, imate rizik od dehidracije.

  Prije pripreme smjese, kao i prije hranjenja bebe, odrasla osoba treba oprati ruke. Preporuča se pripremiti svježi dio mješavine kod svakog hranjenja. Ako je smjesa prethodno pripremljena i stajala u hladnjaku, trebala bi biti zagrijana. Da biste to učinili, koristite poseban grijač ili zdjelu napunjenu toplom vodom.

  Provjerite kako bočica istječe naginjanjem. Pukotine bi se trebale pojaviti u kapi brzinom od oko jedne kapi u sekundi. Ako mlijeko previše protječe, bič se treba zamijeniti.

  Posebne značajke

  1. Provjerite temperaturu smjese ispuštanjem malog sadržaja na zapešće. Smjesa mora biti topla.
  2. Da bi dijete ostalo prljavo, stavite na prsnu ploču. Uzmite dijete u svoje ruke i pokušajte privući njegovu pozornost milujući djetetov obraz. Također možete ostaviti malo mješavine na dječjim čeljustima.
  3. Nemojte dopustiti da beba zaspi dok ne završi svoj dio mješavine. Prilikom toga, imajte na umu da je slaba ishrana od oko 20 mililitara normalna.
  4. Boca koja je pila svu bebino mlijeko treba biti podignuta. Ako je to teško, upotrijebite igračku koja će odvratiti pozornost.
  5. Nemojte žuriti da odmah stavite dijete. Dajte mu priliku da zapljuskuje zrak, za koji držite mrvice uspravno.

  Položaj hranjenja

  Pozicija bi trebala biti udobna i za bebu i odraslu osobu. Možete zadržati dijete u vašem rukama na istom mjestu na kojem je dijete dojilo. Provjerite je li glava djeteta lagano podignuta i ne pada unatrag ili na stranu (to će spriječiti gutanje bebe). Ovaj položaj novorođenčeta kod hranjenja s boce je najispravniji. U tom položaju beba osjeća blizinu majke i uspostavlja psihološku vezu s njom, što je izuzetno važno za razvoj djeteta.

  U ležećem položaju, hranjenje bebe se ne preporučuje, kako bi se spriječilo ulazak mlijeka u srednje uho.

  Držite bočicu pod laganim nagibom tako da uvijek postoji mlijeko u bradavici. Ne smije se držati uspravno, tako da se mrvica ne guši. S vrlo čvrstim prstenom vrijedi malo odvrnuti. Ako neki zrak uđe u bočicu, spriječit će ravnanje bradavice. Mjehurićima ćete shvatiti da dijete dobro sisati bradavicu.

  Regurgitiranje zraka

  Zajedno s mješavinom ili mlijekom, mrvice gutljaju zrak. I zato dijete može imati osjećaj punine kad nije završio svoj dio. Iz tog razloga, vrijedi uzeti kratke pauze tijekom procesa, tako da dijete izlazi iz zraka. Takva pauza će pomoći bebi ponovno osjetiti glad i završiti konzumiranje mlijeka. Također, regurgitacija zraka će spriječiti pojavu kolike.

  Tijekom ove pauze, dajte djetetu pola ili ravno mjesto za nekoliko minuta. Najbolje je staviti novorođenče na rame tako da su mu ruke na leđima. Nemojte zaboraviti staviti ručnik ili krpe na svoju odjeću, jer dijete može probiti neke od hrane zajedno s zrakom. Masirajte dijete natrag ili malo pasti na papu.

  Što još treba razmotriti?

  • Ne možete početi hraniti bebu kad je majka napeta, ljutita, uznemirena ili depresivna. Pokušajte se smiriti, uzeti nekoliko dubokih udisaja, zatim se udobno smjestiti i tek onda započeti proces. Ne zaboravite da novorođenče osjetljivo osjeća sve u duši svoje majke. A ako je mama napeta, to će izazvati tjeskobu za bebe.
  • Također se ne preporuča hraniti bebu ako mu je stanje nemirno. Za uznemirenu ili plačenu bebu, mlijeko može ući u dišni sustav.
  • Nikad ne ostavljajte dijete s bocom i, naročito, nemojte je podupirati s nečim. U takvoj situaciji postoji veliki rizik da beba može gušiti mlijeko.

  Ako je vaša beba mješovita hranjena i dobiva hranu i iz majčine dojke i iz boce, najprije dajte dječju dojku, a zatim - hrani mješavinu.

  Emocionalna veza

  Važno je za novorođenčad osjećati majčinu brigu i ljubav. Kad je mama blizu, mrvica se osjeća sigurno. I zato što je tjelesni kontakt majke i bebe tako važan, a hranjenje je najprikladniji trenutak kada možete uspostaviti snažnu emocionalnu vezu s bebom.

  Naravno, u slučaju dojenja lakše je uspostaviti psihološku povezanost, budući da majka fizički komunicira s novorođenim. Međutim, kada koristite bocu, mama također može uspostaviti emocionalni kontakt s djetetom, pritiskom bebe na njeno tijelo. Osim toga, njezina upotreba pomaže ostaviti bebu s tatom ili drugim rođakom koji će hraniti dijete bez problema.

  majka dvoje djece s medicinskim obrazovanjem

  Što roditelji trebaju znati za hranjenje novorođenčeta iz boce? Osnovna pravila

  U prvim danima života, mi smo vrlo bespomoćni i ostajemo tako dugo - beba i dalje zahtijeva pažnju i brigu za nekoliko mjeseci, gdje je svaka, čak i najmanja sitnica važna. Ako iz nekog razloga ne dijete novorođenče, to je u redu - već dugo postoje mješavine koje potpuno imitiraju sastav majčino mlijeko. Ostaje samo razumjeti kako ispravno hraniti novorođenčad iz boce.

  Razlozi za umjetno hranjenje mogu biti različiti - netko nema mlijeka, netko ima kontraindikacije za dojenje, a neke majke jednostavno ne mogu trošiti toliko vremena sa bebom da ga hrane svakih 2-3 sata. Boca se također koristi ako žena ne može hraniti, ali još uvijek ima mlijeka - zatim se dekantira i ulijeva u posudu, dijete ne primjećuje razliku.

  Načini za lako i sigurno hranjenje djeteta

  Za neiskusne roditelje to je pravi zadatak, jer daleko od znanja kako hraniti dijete iz boce, a ne svatko zna. Prije svega, majka koja je skrb trebala bi uzeti u obzir individualne karakteristike njezine bebe - sva djeca jedu drugačije.

  1. Nemojte žuriti ako mislite da je hranjenje previše sporo. Neka djeca ne mogu jesti drugačije, vole polako sisati mlijeko, ponekad prekidajući. Nemojte žuriti dijete, još ga ne prisilite da jede brže.
  2. Pažljivo promatrajte temperaturu! Mlijeko i mješavina ne smiju biti previše hladne niti previše vruće - hladno dijete će vjerojatno odbiti, a vruće je štetno za njega. Provjerite spremnost mješavine na stariji način - ispustite malo na zglob i razmišljajte je li prikladno mlijeko ili ga morate ponovno zagrijati.
  3. Naravno, pazite na trajnost mlijeka (majčino mlijeko također nije zauvijek), mješavine, ako ga koristite i slijedite detaljne upute o pakiranju.
  4. Ako je bradavica poravnata ili izlazila iz ventila, odmah je ispravite ili zamijenite - beba bi trebala biti udobna.
  5. Nije potrebno prisiliti dijete da jede cijeli preporučeni dio za djecu svoje dobi. Ako dijete bude hranjeno, izliti ostatak smjese i započeti pranje posuđa.
  6. Operite ruke temeljito prije hranjenja.
  7. Smjesa se mora razrijediti, strogo se pridržavajući uputa na pakiranju, kako ne bi poremetila ravnotežu hranjivih tvari.
  8. Koristite posebnu flaširanu vodu namijenjenu dječjoj hrani. Zahtjevi i kontrola kvalitete takve vode obično su mnogo teži.

  Postavite za hranjenje iz boce

  Vrlo važan stav u kojem ćete hraniti dijete. Položaj treba biti udoban za vas i za njega. Videozapis o pravilnom hranjenju novorođenčeta iz boce prikazan je obiljem na mreži, tako da odabir poza kroz zajedničke eksperimente s djetetom neće biti teško.

  Smatra se da je najudobniji položaj u kojemu majka sjedi upravo i drži dijete u krilu, podupirajući joj ruku. Prvo, zahvaljujući prirodnom obliku ljudske ruke, dijete će dobiti udobnu i pouzdanu podršku, a majka neće doživjeti nelagodu dok dijete drži na težini. Nakon hranjenja djeteta, pazite da ga zaglavite na leđima, držite ga s postom tako da je pokrivao višak zraka.

  Poza za hranjenje trebala bi biti prikladna i za dijete i za majku! Koristite iste odredbe kao i za dojenje kako biste osigurali maksimalni emocionalni kontakt između majke i bebe.

  Kako bi se hranilo bebu u sklonoj poziciji, to ne vrijedi - može se gušiti i općenito je neugodno za dijete, glava bi trebala biti podignuta, pogotovo ako to ne zadrži. Sigurno ćete saznati kako hraniti bebu iz boce nakon nekoliko obroka, jer sva djeca su individualna. Samo pazite na udobnost i sigurnost.

  Isključite telefon, isključite televizor, u potpunosti se posvetite djetetu u ovom trenutku. Nemojte se omesti razgovorima, prilagoditi se pozitivnim emocijama, komunicirati s djetetom.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Dječja bradavica

  Bradavicu treba pritisnuti na dječja usta, beba će otvoriti usta, paziti da jezik bude pod bradavicom, a usne su blizu baze - samo ova situacija ukazuje na to da dijete pravilno jede iz boce.

  Držite bočicu pod kutom od 30-45 stupnjeva. Pazite da uvijek postoji mlijeko u bradavici.

  Odabir boca za bebu

  Ovo je vrlo važna pozornica. Loša plastična boca može prenositi mlijeko ili mješavinu štetnih tvari, zadržati loš miris i biti neugodno za vas ili vaše bebe. Da biste izbjegli takve situacije, provjerite jesu li bočice popularne među roditeljima vaših dječjih vršnjaka, proučite pažljivo obilježja proizvoda na web stranicama i njihovim fotografijama. Proizvodi za dojenčad obično su obojeni u velikoj mjeri.

  Izbor proizvođača obično proizvodi boce sigurnih debelih stakala ili plastike, a izbor između njih ovisi samo o vama:

  • staklenim posudama puše, ali lakše se pranje i teže onečišćavati, a bez posebnih utora može biti teško za dijete da nauče držati takvu bocu zbog težine;
  • Plastika je izdržljiva, ali nakon nekog vremena može početi apsorbirati miris, postati mutna i izgledati neatraktivno. Boca visoko kvalitetne plastike idealna je za upotrebu tijekom hodanja. Razlika u zadržavanju topline ili funkciji je još jedna stvar.

  Moderne boce imaju puno karakteristika.

  Antikolikovye boce

  Na primjer, posebna zaštita protiv kolike. Crijevna kolika nastaje zbog činjenice da osjetljivi organizam novorođenčadi teško podnosi bilo kakve neobične pojave i reagira senzitivno kada dijete proguta zrak. S vremenom će proći, ali roditelji svakog djeteta imali su problema s njima - gotovo su neizbježni. Kako bi se smanjio broj slučajeva crijevne kolike, boce su opremljene posebnom kombinacijom bradavice i samog posude, koja ne dopušta protok mjehurića zraka (na primjer, boce iz Aventa) s tekućinom. Nađi brod s takvom funkcijom će biti lako, gotovo svi proizvođači uzeti u obzir prilikom izrade jela za djecu.

  Dizajn bradavice, ugrađen u bocu, ima i prevenciju unutrašnjosti vakuuma. To je učinjeno kako bi dijete moglo piti što je prikladno za njega u bilo kojem trenutku i koliko god želi, a da se zrak ne uvlači unutra. Ovaj dizajn je također prikladan jer je jednostavan i jednostavan za čišćenje - samo ga uklonite. Kao završnu provjeru, provjerite jesu li podjele primijenjene na bočicu jasne - one su tamo za vašu praktičnost i da spriječe pogreške tijekom hranjenja.

  Razne bradavice

  Bradavice su također različite. Čak i ako uklonite različite oblike, bradavice se razlikuju po materijalu iu tome koliko brzo hrana teče kroz njih. Izrađene su od silikona ili lateksa, ali prva je opcija bolja među mladim roditeljima - silikonske bradavice gotovo ne apsorbiraju miris, polako iscrpljuju i lako se peru.

  Obratite pozornost na brzinu primitka mlijeka iz bradavice - regulirano je otvore. Za vrlo malu bebu, odaberite pacifier s jednom ili dvije male rupe, za stariju bebu možete uzeti više.

  Sada proizvodne tvrtke pokušavaju učiniti bradavicama fiziološkim, s širokim bazama sličnim ženinoj dojci - takav trend nastao je zbog popularnosti mješovitog hranjenja, kada beba može biti dojeno u isto vrijeme i na primjer s mješavinom boca.

  Pravilnu njegu jela za bebu

  Ako ste odlučili hraniti bebu s mješavinom ili mlijekom iz boce i čak ste kupili sve što vam je potrebno, to je samo pola bitke. Iza bočice i bradavica potrebna je posebna pažnja koja se apsolutno ne preporuča zanemariti - to je opasno za život i zdravlje bebe. Boca je još uvijek objekt koji se može prljaviti ili pogoršati pa postoje rizici da mlade majke koje donose novorođenče s majčinskim mlijekom ne doživljavaju.

  Opasnost od infekcija za dijete do jedne godine je ogromna - njegovo tijelo još nije susrelo većinu bolesti i virusa koji ga čekaju na ovom svijetu, svaka bolest će biti za bebu po prvi put. Ovo je veliki udarac imunološkom sustavu i sprečava da je vaš glavni zadatak kao roditelj. Čak i ako smrtonosna infekcija ne ulazi u tijelo vaše bebe s loše bocom, nepoznati mikroorganizmi gotovo neizbježno dovode do slabljenja i / ili proljeva, što je vrlo teško podnositi djeci u ranom djetinjstvu.

  Nakon što ste završili s hranjenjem bebe iz boce, potrebno ju je temeljito isprati toplom vodom - to je neophodno, tako da materijal posuđa ne apsorbira miris sadržaja. Ali prije svakog hranjenja (svaki bez iznimke), morate posve sterilizirati bocu i bradavicu - jedini način da se riješite svih bakterija koje će se zasigurno smjestiti na bocu, što god činite i gdje god se pohranili. To se može učiniti na nekoliko načina.

  Najjednostavnije je kuhati posuđe za bebe. Ova je opcija prikladna za sve bradavice, ali ne i za sve plastične boce - tanka se plastika može savijati pod utjecajem kipuće vode. S staklenom opremom to možete učiniti bez straha. Za kipu, samo trebate staviti bocu i dude u lonac i kuhati na štednjaku pet minuta.

  Isti princip djeluje na način sterilizacije dječjih jela u mikrovalnoj pećnici - mnogi ga smatraju prikladnima. Opet stavite posuđe u tavu (od materijala prikladan za uporabu u mikrovalnim pećima, naravno), ulijte vodu i uključite pećnicu u normalnom načinu rada, čekajući 5 do 8 minuta.

  Međutim, tehnologija ne stoji mirno - brižni roditelji mogu kupiti poseban sterilizator za boce s bradavicama, čija je uporaba gotovo stotinu posto jamstvo za uništenje svih mikroorganizama akumuliranih u posuđem.

  Savjeti kako pravilno i sigurno paziti na bočicu:

  1. Nemojte biti lijeni. Očistite i sterilizirajte sve dijelove boce i bradavice prije uporabe, neka postane navika. Sterilizacija će trajati vrlo malo vremena, a prednosti je teško prevesti;
  2. Ne koristite deterdžente za čišćenje bočica, toplinska obrada će biti više nego dovoljna;
  3. Provjerite je li bradavica ne samo čista, već i cjelovita - u pukotinama može doći do prljavštine koju ne primjećujete i ne operite. Razbijene bradavice i boce odmah bacaju - ne biste trebali spasiti;
  4. Čak i potpuno funkcionalne i dobre stvari za jela za bebe moraju se mijenjati svaka tri mjeseca zbog sigurnosnih razloga.

  Uvijek provjerite temperaturu mlijeka! Vruće mlijeko ili mješavina djeteta može ozbiljno izgorjeti grlo preostalih organa usne šupljine, što u djetinjstvu nije glupost. Izbjegavajte zagrijavanje mlijeka u mikrovalnoj pećnici - kontrola temperature će biti teža.

  Majčino mlijeko u bocama

  U suvremenom svijetu majka je vrlo zauzet čovjek. Čak i ako ne radi i cijelo vrijeme posvećuje brizi za bebu, nije uvijek moguće prakticirati dojenje. Nepravilni unos mlijeka, nedostatak vremena i drugi čimbenici koji ne utječu na majčinu želju za hranjenjem djeteta s majčinskim mlijekom imaju učinak.

  Sada industrija roba za mlade majke i djecu uzima u obzir takvu potrebu, a dijete možete hraniti majčinskim mlijekom iz boce. To je vrlo povoljno - mnoge majke su neugodno dojiti bebe ne kod kuće, a posebne prostorije za to na javnim mjestima, nažalost, rijetke su.

  Uz pomoć posebnog uređaja - pumpe za grudi, možete izraziti svoje mlijeko kada je dostupan i to je pogodno za vas to učiniti, a onda mirno hraniti bebu s izraženim mlijekom iz boce u bilo kojem trenutku.

  Ne brinite o sigurnosti mlijeka - može se pohraniti u hladnjak, kao i svaka druga. Razmislite unaprijed kako hraniti novorođenčad s izraženim majčinim mlijekom, izračunati dijelove na temelju koliko vaše dijete jede.

  Nemojte se bojati odgoditi mlijeko kasnije - rok trajanja u hladnjaku je nešto više od tjedan dana, a u zamrzivaču s posebnim odjeljkom (tako da miris nije prenesen) možete sigurno leći šest mjeseci. Pokušajte i ne brinite - iskustvo kako hraniti dekantirano mlijeko, kako ga odmrziti i dovesti ga u oblik spremni za dijete, doći će vam s iskustvom.

  Kad hranite bebu, slijedite tri neuništiva pravila - udobnost, sigurnost i čistoću, više od djeteta koja nije potrebna. Samo budite oprezni i obratite pozornost na ponašanje vašeg djeteta - on vam puno može reći, a da to ne shvati.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

  • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
  • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
  • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

  Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

  Tajne zdravlja vašeg djeteta: saznajemo kako ispravno hraniti novorođenčad iz boce

  U užurbanom svijetu zauzetih ljudi, rođeno je malo čudo, žena postaje brižna majka, ali... Ona je i dalje žena, specijalistica, jedinica društva - ponekad morate napustiti trgovinu, pogledati u ured i stres, umor može dovesti do nedostatka mlijeka.

  Kako hraniti dijete kada je majka zauzeta ili nema dovoljno mlijeka? Hrana iz boce, kao što ćemo reći.

  Odabir boce

  Kontejneri za hranjenje izrađeni su od stakla, plastike ili silikona, a svaki tip ima prednosti i nedostatke.

  Za hranjenje beba mlađih od 4 mjeseca prikladnije su male boce do 150 g, a nakon toga se koriste posude do 0,26 litara. Potrebno je prati bocu nakon svakog hranjenja djeteta i sterilizirati - prije punjenja smjesom.

  Čišćenje boca za bebe vrši se četkom, s jakom onečišćenju, dopušteno je koristiti soda za brušenje ili deterdžent za pranje dječjih jela uz temeljito ispiranje pod tekućom vodom i naknadnu obveznu sterilizaciju (proces silikonske kipuće vode).

  Na stranicama naše stranice naći ćete detaljne upute za korištenje Smekta za djecu! Saznajte kako pravilno uzgajati prašak za najmanju.

  U sljedećem članku, naučite kako uzimati lijek Enterofuril u suspenziji kod djece, kao i koja svojstva droga ima u borbi protiv infektivne proljeva.

  Je li moguće dati aktivni ugljen djetetu, koja je doza preparata za bebe? Potražite odgovore u našem pregledu: https://malutka.pro/preparaty/tabletki/ugol-aktivirovannyiy.html.

  Kako odabrati pacifier za bebe

  Silikonske i lateksne bradavice također imaju prednosti i nedostatke.

  Silikonski:

 • napravljen od bezopasnih, ali kemijskih materijala;

 • su mirisni i neukusni;

 • posjeduje povećanu otpornost na toplinu (ponavljano dugo kuhanje je dopušteno);

 • otpornost na habanje (duže zadržati potrebnu elastičnost, manje osjetljiva na deformaciju).

  lateks:

 • izrađena od prirodnog materijala - sok od hevea stabla;

 • imaju specifičan prirodni miris i okus;

 • mekana, lako deformirana;

  Oblik bradavice je vrlo raznolik: okrugle, ovalne, duguljaste, čak i križne. Pokušajte pronaći onu koja bi se najsličnija nalik majčinoj grudi - beba će se brže koristiti, neće biti nervozna.

  Veličina bradavica ima važnu ulogu: što je veći njegov promjer veći je rizik odstupanja u razvoju zuba i čeljusti. Beba bi trebala čvrsto zamotati usnice, položaj jezika - ispod bradavice, a naglasak na zubima ili zubima je kontraindiciran.

  Obratite pažnju na broj i veličinu rupa: ako se hrana poslužuje previše teško, beba će se umoriti, ali neće biti dovoljno, a prirodno brzo odljeva postoji opasnost od gušenja.

  Iskustvo pokazuje da za djecu od 1-2 mjeseca koriste bradavice s jednom rupom, 2-3 mjeseca s dva, 3-4 s tri ili s promjenjivim protokom (s malim utorima).

  Dobivanje snage iz bradavica za bebu lakše je nego stavljanje na snagu i usisavanje dojke majke, tako da upotrebom meke ili velike rupe bradavice dovest će do brzog gubitka refleksa usisavanja ili abnormalnog razvoja donje čeljusti.

  U 32% djece koja su hranjena u bocu postoji abnormalan (distalni) ugriz.

  Priprema za hranjenje beba: opis koraka po korak

  Odjeća i ruke moraju biti čisti u svakom trenutku.

  sterilizacija

  Staklo ili boca otporne na toplinu i silikonsku bradavicu - kuhajte 5 minuta na vatri, u mikrovalnoj pećnici (u zdjeli keramike s vodom) ili u sterilizatoru.

  Silikonska, umjereno otporna na toplinu plastične boca + lateks bradavica - prelijte kipuću vodu, ostavite 5-7 minuta.

  kuhanje

  Tretirano majčino mlijeko

 • Ako je mlijeko prethodno zamrznuto, predajte bocu od zamrzivača do donjeg pretinca hladnjaka za prirodno odmrzavanje.

  S oštrim promjenama temperature, hrana može izgubiti potrebna korisna svojstva.

 • Ispitano majčino mlijeko (odmrznuto, hladno ili na sobnoj temperaturi) zagrijava se samo parom (u vodenoj kupelji) na 37 ° C.

  U nedostatku kućnog termometra, može se provjeriti kapanjem malo mlijeka na stražnjoj strani zglobova - temperatura kože i tekućine ne smije se razlikovati.

  Kuhati, toplina u mikrovalnom majčinom mlijeku ne može.

  Može zamrznuti samo mlijeko izraženu sterilnom pumpom dojke. Njegov rok trajanja ne smije biti duži od 3 sata na sobnoj temperaturi, 24 sata u hladnjaku, do 4-6 mjeseci u posebnom pakiranju za čuvanje majčinog mlijeka u zamrzivaču (od 0 do -20 ° C).

  Hranjiva mješavina

  Želite li znati pravilno hraniti novorođenčad mješavinu bebe? Kako pripremiti ovu smjesu:

 • Promatrajući recept i rok trajanja, pripremite smjesu.

 • Normalna temperatura za smjesu, kao i za majčino mlijeko, iznosi 37 ° C, pa se zagrijavajte gore navedenim preporukama.

 • Budite oprezni pri zagrijavanju mješavine u mikrovalnoj pećnici - grijanje će biti neujednačeno (toplije - na zidovima, hladnije - prema sredini), pa temeljito protresite tekućinu.

 • Nakon razrjeđivanja i miješanja hrane, ne dodirujte bočicu sve dok nestaju pomični mjehurići.

  Psihološko stanje laktacije

 • Očistite svoje misli, smirite se i sjesti nekoliko minuta, barem za opuštajući trenutak, jer se beba brzo prenosi u stanje iritacije i psihoze - on će se također nervozirati, plakati i odbiti jesti.

 • Ne pokušavajte vrištati ili se ljutite ako je dijete nestašno, jedući polako ili malo - to može biti znak anksioznosti (mokro, zubi se rezaju, itd.) Ili neodlučnosti.

 • Ako ne izađete iz negativnog stanja, preusmjerite hranjenje rodbini ili prijateljima.

  Potrebni dodatni pribor

  • Čisti glačani registrator (bib) koji će zaštititi odjeću vaše bebe od prskanja, curenja i pljuvanja.

 • Čista, pegla, mlaznica bez mrlja - obrišite malo lica koje će sigurno biti zamrljano hranom.

 • Očistite pregaču kako biste zaštitili odjeću tijekom hranjenja.
 • Znaš li što uzrokuje pojavu guske u ustima djeteta? Dijelimo korisne informacije o simptomima i učinkovitom liječenju bolesti na našoj web stranici!

  U sljedećem članku naučit ćete kako izliječiti ječam u djetetu. Pročitajte preporuke liječnika i savjete tradicionalne medicine!

  Kako se kozjak pojavljuje kod djece? Prvi znakovi bolesti i kako postupati s njima bit će razmotreni u našem posebnom pregledu.

  Kako hraniti bebu

 • Postavite se na mirno mjesto na stolcu ili fotelji, gdje možete udobno sjediti 20-30 minuta.

 • Stavite jastučić ili pokrivač na krilo, na kojem beba će biti topla i meka.

 • Stavite dijete na naslon ruke: glava bi trebala biti lagano podignuta s lakatom za nošenje, tijelom - u polusjednom položaju.

  Zabranjeno je hraniti dijete koje leži na leđima - može se ugušiti.

 • Čvrsto držite bocu u drugu ruku, nježno dodirnite dude na donju usnu - dijete mora shvatiti da hranjenje počinje i uskočiti čašicu.

 • Držite bočicu tako da tekućina ne izlazi prirodno, ali ne stvara zapreke za hranjenje (spremnik se drži pod kutom od 70-90 °).

 • Uzmite si vremena i pažljivo promatrajte usne: ako beba pokuša gurnuti bradavicu, ali malo je jeli, dajte mu malo odmora, a zatim nastavite hraniti.

 • Ako dijete guše ili proguta zrak, prestanite hraniti, posaditi ili podići dijete i pustiti da zrak ili viška hrane izađu (s čestim ponavljanjima bolje je prebaciti na boce s ventilima koji sprječavaju ulaz zraka u grkljan).

 • Ako se dijete skrene ili gurne bradavicu, zatvori usta ili oči, lukove tijela, a onda je bio pun.

 • Nakon kraja hranjenja, obrišite lice toplom, vlažnom krpom, dijete podignite u rukama u položaju i malo hodite kako biste spriječili regurgitiranje.

  Naučit ćete više o tome kako ispravno hraniti novorođenčad iz boce, u kojem položaju je najbolje učiniti, naučite od sljedećeg videozapisa:

  Razgovarali smo o osnovnim pravilima za hranjenje beba iz boce, pod uvjetom da sveobuhvatne komparativne karakteristike posuda i bradavica. Nadamo se da će naše preporuke i praktični savjeti pomoći djeci da postanu veliki i snažni što je prije moguće, te da majke češće sretni osmijeh svog zdravog djeteta.