Čahura za novorođenčad Cocoonababy

Zasnivanje

Dok čeka dijete, budući roditelji pokušavaju saznati više o stvarima koje će pomoći u njegovanju bebe u prvim mjesecima života. Jedna od tih stvari je madrac od čahura, a vođa među čahurama ovog tipa može se zvati Cocoonababy - madrac kojeg proizvodi francuska tvrtka Red Castle.

imenovanje

Cocoonababy madrac za čahuru dizajniran je za bebe od rođenja do 4 mjeseca i često se koristi s preuranjenom ili malom brojem težine. Poza dijete, boraveći u Cocoonababy, podsjeća intrauterinog - mrvica leži na leđima, njegove kralježnice i ramena blago zaobljeni, glava mu je malo podigao, položaj ruku omogućuje osobi na dodir ili zgrabite različite predmete. To doprinosi točnom psihomotornom razvoju bebe i opuštenijem stanju mrvica.

Malo povijesti

U jednom trenutku bebe koje su rođene prerano postavljene su u posebne "gnijezdo", pokušavajući osigurati bebu udobnost i sigurnost koju je mrvica osjetila u majčinom trbuhu. Međutim, takva "gnijezda" stvorena su na obrtničkom putu pa su se morali stalno prerađivati, a sam je uređaj nestabilan. U to vrijeme nije postojala takva jednostavna i jednostavna alternativa za uporabu u medicinskim ustanovama i kod kuće kao Cocoonababy.

Dugotrajna istraživanja i zapažanja medicinskog osoblja o razvoju novorođenčadi, posebice preranog djeteta, dovele su do stvaranja takvog čahura.

Cocoonababy madrac je rezultat rada francuskih kinesitherapeutists, osteopaths, perinatologije, i drugim stručnjacima kako bi osigurao nedonoščadi držanje i aktivnosti u blizini uvjetima boravka u maternici.

Danas se takve čahure nalaze u bolnicama za majčinstvo i dječjim bolnicama (u neonatološkim odjelima), a također se kupuju za kućnu upotrebu.

Stvarčice

Dječak u čahuri ove marke uvijek leži na leđima u samom položaju koje liječnici smatraju najsigurnijim u neonatalnom razdoblju. Korištenje madraca moguće je dnevno za aktivnu budnost i spavanje djeteta i noću.

Boravak u Cocoonababy pomaže:

 • Smanjite rizik od razvoja promjena u obliku lubanje (plagiocefalija).
 • Smanjite gastroezofagealni refluks i spriječite koliku bolest.
 • Smanjite mišićni ton.
 • Smanjite zapanjujuću reakciju novorođenčadi.
 • Poboljšati san, trajanje sna i njegovu kvalitetu.
 • Poticati razvoj općih motoričkih vještina i razvijati koordinaciju pokreta.
 • Prikladno je hraniti dijete.

Zasebno, zabilježimo prednost čahure iz Crvenog dvorca, kao mobilnost. Madrac je dovoljno lagan (teži samo 1 kg) i opremljen je poklopcem zatvarača, tako da ga majka može lako prenijeti oko stana ili ga prenijeti na drugo kućište. Osim toga, uz Cocoonababy se prodaju i kvalitetni pribor - rezervni pamučni listovi različitih boja i vreća za spavanje.

kontra

 • Korištenje takvog madraca je ograničeno, jer čim se beba pokuša prevrnuti, više se ne preporučuje da ga stavi u čahuru.
 • Mnoge majke kažu da su bebe koje leže u čahuri vruće. Ovo je značajan plus za bebe rođene djece, za pojam bebe, što je nedostatak.
 • Trošak madraca čahura je prilično visok. U prosjeku, takav proizvod se prodaje za 10 do 11 tisuća rubalja.

Malo tajne

 • Punilo za Cocoonababy dugo je i pažljivo razvijeno od strane liječnika. Pokušali su pronaći svoju dosljednost, gustoću i elastičnost, tako da se dijete osjećalo kao u majčinoj utrobi. Ovaj madrac čahura nije jako gusta, ali i nije baš meka. Međutim, to ne uključuje kugle koje ometaju kretanje djeteta, a također ne utječu na "pamćenje". Zahvaljujući elastičnoj podlozi i površini "primanja", mrvica se lako prilagođava novom životu u zračnom okolišu.
 • Veliki broj studija potvrdio je da su vitalni znakovi djeteta koji ostaju u Cocoonababyu blizu ideala. Korištenje Cocoon-madrac omogućuje ležerno proći mrvice proces prilagodbe na novo okruženje, ali i smanjuje rizik od posebno čest problem u djece s spavanje, probavu, mišićnog tonusa, formiranju skeleta.

veličina

Cocoonababy madrac dostupan je u tri različite veličine:

 • Veličina 1 proizvodi se koriste samo u medicinskim ustanovama. U takvoj se čahuri postavlja beba, prethodno nastanjena u inkubatoru. Upotreba ovog madraca za kućne ljubimce preporučuje se za bebe s težinom od 1200 g.
 • Veličina 2 modela također se koristi uglavnom u bolnicama umjesto tradicionalnog madraca. U takvim dječjim kockicama koje su odrasle od prve veličine. To može biti kao prerane mrvice težine od 2000 g i punoljetne bebe. Korištenje čahura druge veličine kod kuće moguće je samo za bebe koje su rođene prerano. Model je opremljen sigurnosnom mrežom.
 • Veličina 3 čahure kupiti za kućnu upotrebu. U takvoj čahuri može biti beba težine 2800 g. Također, modeli treće veličine ugrađeni su u medicinske ustanove za pregled ili cijepljenje dojenčadi u prvim mjesecima života. U čahuri te veličine liječnik može pregledati i novorođenče i dijete starije od 4 mjeseca, ali mrvica ne smije ostati bez nadzora u Cocoonababy.

Kako prilagoditi veličinu pod djetetom?

Nakon uklanjanja jastučnice iz čahure, stavite dijete na madrac na leđima. U tom slučaju, glava bebe mora biti smještena u blizini gornjeg suženog dijela proizvoda. Pogledajte ograničenje i, ako je potrebno, promijenite njegov položaj - trebao bi biti smješten odmah ispod dječjeg plijena kako bi se spriječilo klizanje djeteta. U tom položaju stopala mrvica bit će malo podignuta, a beba neće moći gurati s ruba madraca. Dalje, morate ukloniti dijete iz čahure i staviti jastuk na madrac.

Kako koristiti pojas?

Poseban pojas u Cocoonababy okružuje madrac i dijete, ne držeći pokrete djeteta, ali istodobno osigurava njegov položaj, time ohrabrujući roditelje.

Da biste stavili pojas na proizvod, trebate:

 • Rasporedite je oko čahure tako da je kratki dio (za guljenje djeteta) otvoren u vašem smjeru.
 • Spojite krajeve remena na madrac pomoću velcro.
 • Postavite dijete u čahuru i sastavite čičak kratke dijelove.
 • Pazite da je pojas ispravno smješten na tijelu djeteta, pozivajući se na sliku u uputama.

Savjeti za upotrebu

 • Proizvođač preporučuje nošenje takvog donjeg rublja za takvu čahuru. Kada se jastučnica stavlja na proizvod, vidjet ćete naziv marke pored dječjih stopala na dnu madraca. Nemojte prekrivati ​​čahura ručnikom ili drugim tkaninama, jer mogu utjecati na njezinu sklonost.
 • Kako dijete raste dovoljno brzo, položaj graničnika treba ponovo provjeriti s vremena na vrijeme i podesiti, pomicanjem prema dolje. U tom slučaju, dječja glava uvijek treba biti smještena blizu vrha madraca. Nakon nekog vremena beba će toliko rasti da će mu noge ići dalje od madraca. Ovo je normalno i ne ometa upotrebu čahure.
 • Zaustavljanje korištenja čahure ove marke trebalo bi biti iz prvih pokušaja djeteta da se prebaci na trbuščić. Tipično, takvi pokušaji počinju u dobi od 3-4 mjeseca.
 • Zapamtite da će dijete u takvoj čahuri biti toplije nego na redovitom madracu, stoga ne nosite dijete previše toplo. Ako ste zainteresirani za vreće za spavanje, možete kupiti kompletni model koji se nudi od proizvođača Cocoonababy - Cocobag.
 • Da bi stimulirala razvoj mrvica iznad kreveta u kojem je ugrađena čahura, možeš objesiti mobitel svijetlim igračkama. Istodobno, mobitel bi trebao biti suspendiran na razini dječjih stopala. Ako dijete obratite pažnju na izvor svjetlosti ili zvuka, promijenite položaj čahure tako da dijete ne stalno okreće glavu u jednom smjeru.

sigurnosni

 • Prilikom stavljanja Cocoonababy madraca u dječji krevetić, pazite da vrh proizvoda bude čvrsto prilagođen dječjem krevetu. Stranice kreveta moraju biti najmanje 20 cm iznad čahure.
 • Dijete bi trebalo leći u čahuru na leđima, a na licu ne bi smjeli biti nikakvi predmeti. Obrišite dijete s pokrivačem ili dekom nije potrebno.
 • Nemojte stavljati dijete u Cocoonababy ako primijetite da je neki dio proizvoda rastrgan, slomljen ili izgubljen.
 • Ne preporučuje se stavljanje čahure s djetetom u pleteni kolac, kolica ili nosiljku. Također ne možete staviti madrac na visoku površinu. Ako se čahura koristi izvan jaslica, najbolje je postaviti na pod s tepihom.

Cocoonababy uklonjiva jastučić i remen mogu se prati na stroju pri + 30 ° C. Za čišćenje poklopca s patentnim zatvaračem dopušteno je koristiti blagi deterdžent. U tom slučaju, uklanjanje čahure od ovog pokrova nije preporučljivo.

Trebam kupiti takvu čahuru, pogledajte video Tatjana Starikova.

Čahura za novorođenčad - pregled krevetića, madraca i nosiljka

Francuski neonatolozi, koji su dugo vremena radili na pronalaženju najprikladnije lokacije za novorođenče, konačno su zadovoljili svijet svojim nalazom. Moderne čahure za novorođenčad vrlo su prikladne i praktične. Nakon što su se pojavili ergonomski madrac, počeli su razgovarati o tome diljem svijeta.

Mladi roditelji sve više odabiru čahuru za novorođenčad. I ne čudi, jer pedijatri su dokazali da takav madrac ima blagotvoran učinak na zdravlje, razvoj i dobrobit bebe.

Čahura za novorođenčad - što je to i za što?

Čahura za novorođenčad je ergonomski uređaj koji pomaže bebi da lako pomakne razdoblje prilagodbe svijetu. Preporuča se da ga koristite u prvim mjesecima nakon rođenja djeteta, jer ovaj uređaj stvara uvjete za dijete, slično intrauterini. Dijete koje spava u čahuri osjeća sigurno, mirno i ugodno. Madrac je vrlo mekan prema dodiru. Ne drži kretnje novorođenčeta i uzima oblik njegovog tijela.

Jedinstvena struktura omogućuje djetetu spavanje u grupiranom položaju s lagano zaobljenom kralježnicom. Ovo je vrlo udobna pozicija. Dijete može lako dodirnuti svoje lice. Međutim, on se ne boji njegovih pokreta. Zakrivljeni položaj tijela pomaže djetetu lakše se nositi s kolikom. Smanjuje se rizik od razvoja povećanog mišićnog tonusa, koji ima ozbiljan utjecaj na fizički i psihički razvoj djeteta.

Tijekom spavanja na klasičnom tvrdom madracu je rijetka, ali još uvijek postoje slučajevi razvoja plagiocefalije. U tom slučaju dječja lubanja postaju asimetrična i malo ravna. Spavanje u čahuri će zaštititi dijete od ovog neugodnog fenomena, budući da je glava u laganom položaju.

Spavanje u čahuri popraćeno je udobnošću. Ovaj uređaj je idealan za novorođene bebe koje se ne mogu uključiti sami. Do četiri mjeseca čahura će postati pouzdani asistent za svu obitelj. Uklapa se u standardni krevetić i ne može se koristiti u kolijevci.

Čahure su različite vrste. Mogu se prilagoditi veličinama. U nekim modelima postoje pojasevi, ograničivači, međutim, rizik da dijete ispadne iz ovog uređaja je minimalan.

Što su čahure za novorođenčad: pregled s fotografijama

Beba čahuri zaslužuju ljubav suvremenih roditelja. Zbog svog anatomskog oblika, oni u potpunosti prate konture tijela djeteta, što mu omogućuje da se osjeća miran i siguran.
Trenutno, čahure su sljedeće vrste:

Svaka vrsta ima svoje dimenzije, značajke i karakteristike. Razmotrite detaljnije najpopularnije modele:

Ergonomski Cocoonababy dječji krevetić Red Castle

Ovaj izuzetan izum se pojavio zahvaljujući francuskim liječnicima. Izvorno je dizajniran za preuranjene bebe. Ali testovi su pokazali da čahura ima blagotvoran učinak na djecu rođenu na vrijeme. Danas je ovaj model uspješno prodan u cijelom svijetu. To je u skladu sa svim utvrđenim sanitarnim standardima, jastuk nije potreban za podizanje glave. Cocoon ima sljedeće karakteristike:

 • Visina - 19 cm;
 • Težina - 1 kg;
 • Širina - 40 cm;
 • Dužina - 69 cm.

Crveni dvorac Cocoonababy koristi:

 • Omogućuje djetetu da se osjeća isto kao u majčinoj utrobi;
 • Smanjuje rizik crijevne kolike;
 • Smanjuje rizik od razvoja plagiocefalije;
 • Minimizira odzivni odgovor;
 • Smanjuje rizik razvoja visokog tonusa;
 • Omogućuje vašem djetetu lakše prilagođavanje svijetu oko sebe.

Madraca čahura od proizvođača Woombie

Woombie proizvodi različite proizvode za mame i djecu. Madrac čahura se može nazvati jedan od najpopularnijih. Njezine su prednosti cijenjene od strane mladih roditelja diljem svijeta. Na takvom madracu je udobna i topla za spavanje. Dijete može spavati na njemu do 4 mjeseca. Prednosti ovog proizvoda podudaraju se s mogućnostima prethodne.

Prijenosni čahura od Globexa

Prijenosni kolijevci za novorođenčad vrlo su popularni diljem svijeta. S njima je prikladno odlaziti na šetnju, trgovinu, kliniku itd. Kolijevka čahure ovog proizvođača namijenjena je za nošenje beba čija masa ne prelazi 7,7 kg i ima sljedeće parametre:

 • Može se ugraditi u bilo koji kolica;
 • Praktično i udobno;
 • Ima udobne ručke i remen za ramena;
 • Štiti bebu od utjecaja vjetra i hladnoće;
 • Ima tvrdu bazu.

Proizvođač ne preporučuje nošenje djeteta u kolijevku čija tjelesna težina prelazi zadanu vrijednost od 7,7 kg. Vrijedi redovito pregledavati dno čahure za pukotine i deformacije. Operite kolijevku rukom u toploj vodi.

Video: pregled čahure za novorođenčad

Ovaj video će vas upoznati s pregledom čokolade za novorođenčad. Mlada majka na vlastito iskustvo govorit će o svim prednostima takve željene akvizicije. Ne samo o udobnosti za bebu, već io udobnosti za mladu majku koja ima sposobnost nositi svoje dijete u bilo koju sobu bez straha da će ometati njegov mir i spavanje.

Liječnici preispituju opasnosti i prednosti ergonomskih uređaja

Liječnici širom svijeta govore jednim glasom o prednostima čahure za fizički i psihički razvoj.

Natalya, neurolog: Nedavno su se rodile mnoge bebe s povećanim tonusom mišića. To ih spriječava da se udobno rastu i razvijaju. Takva djeca su vrlo sramežljiva i ne spavaju dobro. Čahura će omogućiti djetetu da se osjeća udobno i udobno, oslobađa strah, vraća se u poznato okruženje u kojem je proveo 9 mjeseci. Moms kažu da je dječji spavanje u čahuri postao duži i mirniji. Broj noćnih buđenja se smanjio. Takva akvizicija omogućuje svim članovima obitelji da se odmore i uživaju u zdravom i snažnom djetetu.

Tatjana, pedijatar: Cocoon je savršen za prerane bebe koje trebaju posebnu zaštitu. Zbog jedinstvene tehnologije i ergonomskog madraca beba se osjeća sigurno i pouzdano. Dobiva ono što mu nedostaje. No beba rođena na vrijeme bit će sretna u takvom uređaju. Crijevna kolika, koja se brine za djecu mlađu od tri mjeseca, minimizirana je. Rizik glave asimetrije svodi se na nulu. Broj regurgitacije značajno se smanjuje.

Olga, ortopedski kirurg: U cijelom svijetu razgovaraju o opasnostima pokvarenja i hlađenja. Dijete bi se trebalo slobodno kretati. Treba imati na umu da se dijete može bojati ruku ili nogu. Sa čahura, svi takvi rizici su minimizirani. Prvo, dijete može slobodno pomicati dijelove tijela, što doprinosi normalnom tvorbi zglobova. Drugo, zauzima udoban položaj, kojeg karakterizira mala okrugla kralježnica. Takav položaj omogućuje mu udobno kretanje, dodirujući mu lice rukama, a da se ne povrijedi. Treće, opterećenje na tijelu je ravnomjerno raspoređeno, što u budućnosti eliminira probleme s kralježnicom.

Najbolje dječje čahure za novorođenčad: odabiremo udoban krevet za malu djecu

Izgled malog djeteta je nova i vrlo ugodna pozornica u životu svake obitelji. Pripremajući se za rođenje djeteta, roditelji pažljivo proučavaju sve što može biti korisno za njegu bebe i nastoje stvoriti maksimalnu udobnost za njega.

Jedan od važnih trenutaka u organizaciji života novorođenčeta je izbor kreveta. Različite robne marke proizvode mnogo različitih varijacija kreveta i bouncers za spavanje. Među raznolikosti postoje klasični kreveti, kolijevci za bebe, mali kolijevci i postignuće posljednjih godina - kolijevka za novorođenčad.

imenovanje

Cocoon obećava stvaranje osjećaja coziness i comfort za dijete od prvih dana života, omekšati prilagodbu u novom prostoru. U samom se smislu naziv uređaja - "čahura" u potpunosti karakterizira proizvodom, jasno je da će dijete biti što udobnije u njemu, kao što majka ima u trbuhu. Cocoon će omogućiti djetetu da se osjeća potpuno sigurno i da se ne boji velikog prostora na koji se beba tek počinje koristiti.

Možete koristiti čahuru od prvog dana beba života i do 4 mjeseca. Madrac je prilično mekan prema dodiru. Ne ograničava kretanje mrvica i potpuno ponavlja oblik njegova tijela. Dijete koje spava u čahuri osjeća se udobno, mirno i sigurno.

Čahura se može nazvati uistinu jedinstvenim izumom. Pomaže bebi da spava u grupiranom položaju s lagano savijenom kralježnicom. Ova pozicija je vrlo pogodna za dijete. Dakle, mrvica može mirno dodirnuti sebe, lice. Anatomski položaj u kojem dijete živi uz pomoć čahure pruža manje bolne senzacije tijekom kolike i smanjuje nelagodu.

Prisutnost povećanog mišićnog tonusa u mrvicama često negativno utječe na njegov psihološki i fizički razvoj. Krevet pomaže u izbjegavanju pojave tonova zbog ergonomije.

Također je važno da je čahura dizajnirana za prerane bebe težine do 3 kg. Uređaj se može staviti u glavni krevet, pa čak i kolijevku kolica. U bolnici će postati neophodna, gdje će mama i beba morati provesti neko vrijeme.

Preporučujemo da pogledate videozapis o imenovanju čahure za novorođenčad:

Malo povijesti

Kinesiterapist, specijalist specijalnih fizioterapeutskih tehnika u liječenju mišićno-koštanog sustava - Daniel Suldiuksi i njegov tim neonatologa, razvili su uređaj za 10 godina, koji sada nosi naziv "Cocoon". Cilj stručnjaka bio je stvoriti anatomski oblik pozicioner sposoban "pamtiti" oblik djeteta tijelo, pružajući ga s prethodno poznatom okruženju, što je prilagodba na vanjske okoline glatka, pomaže da se omekša stanje stresa stanje nakon rođenja.

Na prodaju, čahura se pojavila 2008. godine, a od tada samo dobiva popularnost među liječnicima i roditeljima diljem svijeta. Madrac je postao neophodan asistent ne samo za mame i tate, nego i za liječnike, jer koristi se u nekim klinikama za novorođenčad.

Veličina stolnog kreveta

Postoji nekoliko veličina kolijevke - čahura za djecu:

U Francuskoj se ležajna čahura koristi u više od 100 domova za majčinstvo. U Rusiji su takvi kreveti već uspješno korišteni u Moskvi i moskovskoj četvrti, Habarovsk, Khanty-Mansiysk i drugim gradovima.

Top 5 najboljih modela

Moderno tržište nudi veliki broj različitih modifikacija pozicionera. Svaka ima svoje prednosti i značajke, ali glavni zadatak kvalitetne čahure je poticanje djeteta emocijama i stvaranje fiziološke udobnosti u prvim mjesecima života. Možete odabrati najpopularnije i najpopularnije.

RedCastle Cocoonababy

Napravio je krevet u Francuskoj, a težina je samo 1 kg. Čahura je napravljena od posebnog materijala koji, zbog elastičnosti, stvara senzacije koje dijete osjeća u maternici.

Sam madrac izrađen je od visokokvalitetne pjenaste pjene od 100%, list je izrađen od pamuka, kao i zaštitni pojas od pamučne i poliesterske vune. Visina čahure je 19 cm, a duljina 69 cm.

 • podsjeća na stanje fetusa u djece;
 • smanjuje rizik od straha od velikog prostora;
 • smanjuje rizik od povećanog tonusa;
 • smanjuje nelagodu iz crijevne kolike;
 • pogodno za prerane bebe;
 • minimizira rizik od plagiocefalije (ravna glava);
 • osigurava uravnotežen razvoj djeteta u prvim mjesecima života.

Minus: visoka cijena. Prosječna cijena: 11.000 rubalja.

Preporučujemo gledanje videozapisa Cocoonababy Cocoon iz RedCastlea:

Farla beba ljuska

Cocoon je izrađen pomoću tehnologije supernove u Rusiji, proizvodni pogoni nalaze se u St. Petersburgu. Visina kolijevke je 19 cm, duljina 69 cm, a širina 40 cm.

Proizvod se temelji na pjenastoj pjeni, koja omogućuje "pamćenje" oblika djetetovog tijela. Dovršeno je s odstranjivim vodootpornim pamučnim jastucima, velcro valjkom za regulaciju veličine, zatezačem pojasa i posebnom vrećicom za transport proizvoda.

 • uporaba supernova materijala;
 • MemoryFoam sustav omogućava pamćenje oblika tijela;
 • produljuje prenatalne senzacije bebe, pozitivno utječu na prilagodbu vanjskom svijetu;
 • smanjuje grčeve i bolove od crijevne kolike;
 • smanjuje refleks nehotičnih treskanja;
 • smanjuje rizik od deformacije lubanje.

Cons: Prema roditeljima koji su se odlučili za Farla baby Shell, kontra nisu pronađeni. Prosječna cijena: 6 500 rubalja.

Kolijevka "Zevushka"

Proizvod je izrađen u Rusiji od fleksibilne poliuretanske pjene (PUF). Anatomska čahura ima nestandardne dimenzije: dužine 70 cm, širine 43 cm i visine 20 cm.

Dovršen je s čahurama s listom pamuka, držeći remen i poklopac otporan na vlagu. Težina proizvoda iznosi 2 kg.

 • smanjuje crijevnu koliku;
 • smanjuje rizik od deformacije lubanje;
 • ima anatomski ispravan oblik, zauzima zavoje tijela djeteta;
 • dodatni list uključen;
 • visoka kvaliteta.

Cons: teži od analoga. Prosječna cijena: 6000 rubalja.

Preporučujemo da gledate videozapis o čahuri Yawn:

DolceBambino

Cocoon je izrađen u Rusiji od pjenastog polimera, poklopac je izrađen od 100% pamuka. Veličina madraca je prilično standardna: visina 18 cm, duljina 70 cm i širina 41 cm. Čahura težak 2 kg.

 • ponavlja oblik djetetovog tijela;
 • pruža udoban san;
 • smanjuje bol od kolike;
 • ima odgovarajući sustav cirkulacije zraka pod djetetom;
 • minimizira rizik promjene oblika lubanje;
 • prisutnost dodatnih listova različitih boja.

Cons: Prema brojnim recenzijama od roditelja, nema stvarnih nedostataka korištenja ovog proizvoda. Prosječna cijena: 6000 rubalja.

BabySit ("bun")

U Rusiji je napravljen čahura, a proizvođač opisuje uređaj kao kolač - to se ime može naći u svim online trgovinama gdje se prezentira madrac ove tvrtke. Ima punilo, naime polistirolne kuglice.

Dimenzije "buns" premašuju standard: 80 cm je dužina, 45 cm širine i visine 35 cm. Kućište od čaše izrađeno je od laganog velura.

 • niska cijena;
 • mogućnost prikladnog hranjenja djeteta;
 • prisutnost "vlastitog" udobnog prostora za dijete.
 • nema mogućnosti spavanja;
 • nedostatak ergonomije;
 • velike veličine;
 • Funkcije su slične funkcijama ležaljke.

Prosječna cijena: 3000 rubalja. BabySit je jedan od najpopularnijih modela kokosovih kolijevki.

Upute za uporabu

Korištenje madraca nije teško. Prije početka korištenja, trebate "prilagoditi" madrac prema rastu djeteta. Sve čahure opremljene su ograničivačem koji kontrolira veličinu proizvoda. Roditelji bi trebali slijediti ove korake:

 1. Uklonite jastuk iz čahure.
 2. Stavite dijete natrag na madrac.
 3. Glava djeteta treba biti blizu gornjeg dijela za sužavanje.
 4. Ograničivač bi trebao biti smješten odmah ispod dječjeg plijena kako bi se dijete spustilo.
 5. Položaj djeteta treba biti takav da su noge malo podignute.
 6. Izvucite dijete iz čahure i stavite jastuk na proizvod.

Bez obzira na proizvođača, svaki proizvod je opremljen širokim pojasom. Ne drži pokrete djeteta, ali istodobno popravi svoj položaj. Remen se može koristiti ili ukloniti.

Kako koristiti pojas?

 1. Rasporedite oko madraca tako da je kratki dio otvoren prema roditelju.
 2. Koristite čičak za spajanje krajeva remena.
 3. Stavite dijete u čahuru i sastavite velcro kratkih dijelova.
 4. Provjerite je li remen ispravno pričvršćen na bebu.

Sigurnosne mjere tijekom rada

Unatoč činjenici da je proizvod siguran za dijete, vrijedi razmotriti neke sigurnosne preporuke za upotrebu:

 • Ako je čahura instalirana u krevetiću, vrijedi paziti da se dno čvrsto uklapa u površinu krevetića i ne može se kretati. Stranice kreveta trebaju biti 20 cm veće od samog proizvoda.
 • Neophodno je položiti dijete u čahuru na leđima, isključujući nepotrebne stvari u bliskom pristupu s lica djeteta.
 • Nemojte stavljati čahuru na visoku površinu, u nosače ili tkanine.
 • Odmah provjerite položaj graničnika djeca brzo rastu i moraju se prilagoditi s vremena na vrijeme.
 • Ne koristite čahuru u autu. Takva uporaba proizvoda neprihvatljiva je od Madrac je izrađen od mekog materijala koji ne može držati kralježnicu u ravnoteži s djecom dok se vozilo kreće. To zauzvrat može dovesti do negativnih posljedica.

Uz rast djeteta njegove noge mogu visjeti s dna, ali ne brinite, sasvim je prihvatljivo. Potrebno je odustati od korištenja dječjeg čahura, ako dijete počinje pokušavati samostalno kotrljati na trbuhu.

Savjeti za odabir i brigu o proizvodu

Cocoon ne zahtijeva složenu njegu ili posebne kemijske čistače. Kao što je prljavo, čizme se mogu očistiti blagim deterdžentima. Dopušteno je pranje jastučnica i uklonjivih remena u pisaćem stroju u ručnom načinu pranja na temperaturi koja ne prelazi 30 stupnjeva.

Čahura za novorođenčadi prilično je skupo. U slučaju pozitivne odluke o potrebi kupnje takvog kreveta za bebu, vrijedi odgovoran pristup izboru.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira kolijevke:

 • kakvoća materijala koji se koristi za sam madrac i njegov pribor;
 • prisutnost čepa i pričvrsne trake modela;
 • mogućnost cirkulacije zraka unutar proizvoda;
 • težinu proizvoda (najbolje ako ne prelazi 2 kg).

Pravi otkriće suvremenog svijeta - ležaj čahura za novorođenčad. Cocoon je u stanju pružiti djetetu udobnost i miran san, osloboditi trzaja i nelagode tijekom intestinalne kolike.

Osim toga, dijete u čahuri ne ograničava ništa, a anatomsko ispravno pozicioniranje tijela omogućuje vam da promatrate što se događa dok ste budni. Unatoč činjenici da je trošak takve kolijevke teško pozvati proračun, pomaže majkama i bebama širom svijeta, jer je mirno dijete mirna i sretna majka.

Čahura za novorođenčad - za što je beba čahura korisna?

Život mlade majke, koji se brine za bebu, prilično je težak, ali postoje mnogi uređaji koji olakšavaju i udobnije dijete. Jedan od tih novih proizvoda je čahura za novorođenčad.

Što je čahura za novorođenčad?

Cocoonababy čahura za novorođenčad je mali madrac koji ponavlja anatomski oblik djeteta. Ima mekanu površinu, izradu je osjetljive tkanine za kožu, ima odgovarajuće krivulje na podnožju i ima zaštitne strane kako bi spriječio pad. Ovaj mali gnijezdo za dijete, u kojem je i mirno i udobno, kao u rukama svoje majke.

Cocoon Baby je razvio francuski pedijatar tijekom istraživanja na temu najprikladnijih uvjeta za njegu prerano rođene djece. Razvoj je bio tako uspješan da je odlučeno da se masovni proizvod dostupan za sve bebe, uključujući one rođene na vrijeme. Čahura za novorođenče prilagođava se djetetovom tijelu i reproducira uvjete slične majčinoj utrobi. To omogućava bebu da se opusti što je više moguće, da osjeća toplinu i mir.

Prednosti i nedostaci čahure za novorođenčad

Kad se malo čovjeka rodi, boji se neko vrijeme velikih otvorenih prostora. Bojao se slobodno pomicati ruke i noge. Da bi se ti strahovi na neki način smanjili, prije no što su novorođenčadi čvrsto omekšani, moderni pedijatri vjeruju da je štetno za bebe.

Međutim, ograničenje na slobodnom prostoru - siguran način zaštite psihu djeteta prvih mjeseci života dok on zna svoje tijelo i razvija prve osnovne pokreta ruke i noge (koje su ponekad još uvijek ga se bojali). Osjećate se sigurno i u mirnom stanju beba brzo uči svijet i razvija nove vještine. Djeca dobivaju prvo taktilno iskustvo i stupaju u komunikaciju.

Pregled beba beba za novorođenčad i njegovu tajnu (cocoonababy crveni dvorac)

Čahura za novorođenčad stvara točno one uvjete koji ne samo da najbolje štite svoj živčani sustav nego i pridonose skladnom razvoju beba u prvim mjesecima života.

Važno je da beba čahura ponavlja anatomski oblik djetetovog tijela, zadržavajući njegov prirodni položaj. Pedijatri savjetuju za prevenciju sindroma iznenadne smrti djeteta kako bi dijete spavalo na čvrstoj i ravnoj površini. No, fiziologija djeteta govori o drugom prikladnom položaju: u majčinom abdomenu fetus leži s zaobljenim leđima, a to ne šteti. Nakon rođenja, dijete se stavlja na čvrste i ravne površine, što ga uzrokuje da doživi tešku nelagodu.

Cocoon ima Cocoonababy ortopedske zavoje, koji također sprječavaju nagli sindrom smrti i zaštititi više krhku lubanju bebe od rizika bude ravna ili asimetrična. Dijete neće trebati jastuke, jer je glava lagano podignuta, što smanjuje regurgitaciju i mogućnost gušenja ako se to dogodi.

Pored već navedenih prednosti, dječji madraci imaju i druge prednosti:

 1. Fiziološki položaj djeteta smanjuje rizik od kolike. Obično, crijevni spazmi pate od bebe koje leže na čvrstim i ravnim površinama. U blago savijenom položaju dječji se želudac i crijeva osjećaju udobnije.
 2. Dječja čahura se može staviti u krevetić beba. Noge i ručice bebe neće se zaglaviti između prečaca, ako dijete spava u takvom madracu. Rizik ozljede se smanjuje na nulu.
 3. Meke i nježne prevlake učinit će da mrvice budu ugodne pa će se vjerojatno manje probuditi, što će ugoditi samo roditeljima.

Cocoon Baby za novorođenče ima određene nedostatke:

 1. Cijena. Iako čahura izgleda izravno, zapravo je složen i pažljivo osmišljen dizajn. Njegov razvoj je trajao nekoliko godina, tijekom kojih su testirani i odabrani tkanine i materijali. Rad se ne može ocijeniti niskim. Cijena originalnog francuskog učvršćenja danas je oko 9.000 rubalja, analogni ruski proizvod može se kupiti dvaput jeftiniji.
 2. Kratko vrijeme korištenja. Dijete će na madracu spavati samo 3-4 mjeseca, a onda će odrasti i bit će potrebno prebaciti se na obični dječji madrac. Međutim, čahure za novorođenče toliko su u zahtjevu da je moguće prodati čak i rabljeno učvršćenje.

U kojoj dobi se može koristiti čahura?

Cocoon za djecu može se koristiti od rođenja do četiri mjeseca, odnosno do razdoblja kada bebe prvi put nauče prebaciti. Posebno ugodan gnijezdo će imati koristi premature bebe ili bebe s malom težinom. On će stvoriti ugodno i sigurno okruženje za njih.

Čamac madraca za novorođenčad je lagan i pokretljiv, ne samo da se može postaviti bilo gdje u kući, već i postavljen u kolica tijekom šetnje. Za roditelje koji vole staviti dijete pokraj njega u krevetu, ali se boje da će mu slučajno naštetiti, gnijezda čahura je pravi trag jer će strane zaštititi dijete od svih ozljeda.

Još nekoliko riječi o madracu na crvenom dvorcu Cocoonababy

Francuski pedijatri stvorili su jedinstveni madrac. Cocoonababy Red Castle model je dječji krevet koji replicira prirodni položaj djeteta u maternici. Zato se dijete osjeća ugodno i zaštićeno u njoj. Sparing uvjeti pomažu maloj osobi da otkrije novi svijet bez straha. Standardne dimenzije madraca: 69x40x19 cm.

Značajke modela Crveni dvorac Cocoonababy:

 1. Mekani i elastični pokrivači.
 2. Mala težina proizvoda.
 3. Zgodan položaj u vodoravnom položaju bilo gdje, bilo gdje: u dječjem krevetiću ili na krevetu roditelja, kolicima i sl.
 4. Anatomski ispravan položaj djetetovog tijela: glava i torzo su na istoj razini, noge su malo podignute, brada je pritisnuta na prsima.
 5. Osigurajte da pojas drži dijete, eliminirajući mogućnost gubitka.
 6. Ograničivač vam omogućuje prilagodbu dužine madraca na rast djeteta. Također, ograničivač sprječava klizanje mrvica, uči ga da gura noge gore.
 7. Jastučnica se lako uklanja s madraca, jednostavno raspakirajte zatvarač. Sam jastučić izrađen je od 100% prirodnog pamuka.
 8. Svi uklonjivi elementi madraca mogu se prati u perilici rublja u osjetljivom načinu rada.

Koje prednosti ima CocoonaBaby Red Castle?

 1. Dijete je u istom položaju kao u majčinom trbuhu.
 2. Stvoreni uvjeti poboljšavaju kvalitetu djetetova sna, dijete se rjeđe budi, viličari i mišićni spazmi smanjuju.
 3. Ergonomski oblik čahure sprečava deformaciju lubanje.
 4. Dijete je slobodno pomaknuti glavu, što doprinosi razvoju.
 5. Lagano povišena pozicija nogu osigurava pravilnu cirkulaciju krvi.
 6. Ruke djeteta su u slobodnom položaju, on može dotaknuti sebe ili obližnje objekte, što poboljšava koordinaciju.

Kako odabrati najbolju čahuru za novorođenčad: foto-pregled Cocoonababy madraca i drugih analoga s pregledima liječnika

Pojednostavite život majke i čine ga udobnijim za novo rođen mrvice su dizajnirani razne moderne uređaje i razvoj. Jedan od tih novih proizvoda je čahura. Po pozitivnim ocjenama, možete procijeniti da postaje sve popularnija među majkama. Pogledajmo zašto je to potrebno i koji će model biti najbolji?

Čahura za novorođenčadima koje koriste mnogi moderni mame

Što je čahura?

Zapravo, ovo je poseban madrac koji ponavlja sve anatomske oblike djeteta. Meka površina, nježna i udobna, ima pravu zavojnicu u osnovi, a također je isporučena sa zaštitnim stranama. Novorođenčad je imao mali gnijezdo u kojem je bilo gotovo jednako udobno, udobno i sigurno kao što je bilo na majčinim rukama.

Čahura je dizajnirala francuska pedijatrija. Iskusni neonatolozi dugo su tražili prikladne uvjete za brigu o preuranjenim bebama.

Budući da rezultati testa čak premašuju očekivanja, odlučili su predstaviti taj razvoj masama i ponuditi je svim bebama, uključujući one rođene na vrijeme. Cocoon pametno prilagođava tijelo djeteta, ponavljajući uvjete boravka djeteta, kojemu je navikao 9 mjeseci života u trbuhu moje majke. Dijete je opušteno, u toplini i udobnosti. Zamijenite madrac može biti omotnica ili posebna pelena.

Pro i kontra

Crvi se, budući da je rođen, osjeća nelagodu s velikih otvorenih prostora. Slobodno kretanje rukama i nogama također često uzrokuje uzbuđenje. Pelene su prije pomogle da se nose s tim, ali danas veliki broj pedijatara ne odobrava neprekidno stisak.

Šišanje također pomaže u zaštiti bebe, ali moderni pedijatri i roditelji ne pozdravljaju na taj način.

Ograničena sloboda bit će prilično prikladna, jer što brže mrvica uči kontrolirati njegove pokrete, brže će njegov razvoj ići, a on će biti mirniji. U ovom slučaju, čahura se savršeno uklapa, jer su dječja oružja malo ograničena, ali istovremeno može lako premjestiti i čak dodirnuti njegovo lice. Uz pomoć ruku koja dijete poznaje svijet, dotakne majku.

Još jedna pozitivna strana je da čahura za novorođenče ponavlja prirodni stav djeteta. Pedijatri preporučuju upotrebu tvrdih i glatkih površina za spavanje kako bi se spriječio iznenadni sindrom smrti dojenčadi (SIDS). Međutim, fiziologija novorođenčeta govori o još jednom prikladnijem položaju. U trbuhu moje majke mrvica je ležala s zaobljenim leđima, a nakon rođenja odmah je postavljena na tvrdu, ravnu površinu. To uzrokuje određenu nelagodu kod djeteta.

Navodimo dodatne prednosti madraca:

 • Pojava crijevne kolike je minimalna. Spazme obično posjećuju djeca koja leže na ravnoj tvrdoj površini. Sada, u blago savijenom položaju, želudac i crijeva bebe osjećaju veću udobnost.
 • Sigurno mjesto. Možete staviti uređaj u dječju postelju. Noge i ruke mrvica mogu se zaglaviti između letvica, ako ne koristite madrac, a uz to se opasnost smanjuje na nulu.
 • Mekani i osjetljivi materijali. Pažljivo odabrane tkanine omogućuju djetetu spavanje s užitkom. Buđenje bebe bit će mnogo rjeđe, pa će san moje majke biti duži.
Zbog fiziološkog položaja djeteta u čahuri, kolik ga neće smetati

Pažljivo osmišljen moderni uređaj još ima nekoliko nedostataka:

 • Visoka cijena Jednostavno na prvi pogled, dizajn zapravo postaje složen izum. Potrebno je puno vremena da se razvije. Sve tkanine i materijali bili su pažljivo odabrani i provjereni, stoga i kao rezultat i veliki troškovi. Kada dozvoljavaju prilike, kao i kada postoji hitna potreba, ni jedan roditelj neće razmišljati o cijeni.
 • Kratkoročno korištenje. Dijete će koristiti madrac samo za prvih 3-4 mjeseca, a zatim će gospodariti uobičajenom madracu. Znajući da je lako možete prodati, ne možete ni razmišljati o ovom trenutku.

Dob za upotrebu

Može se upotrijebiti čahura od samog trenutka rođenja dok dijete ne dosegne dob od 4 mjeseca, odnosno do trenutka kada dijete počinje naučiti prevaliti. Ugodni gnijezdo idealno je za prerane bebe, kao i za one s malom težinom. Posebno su važni komfor i praktičnost, koji je u stanju dati ovaj jedinstveni madrac.

Zahvaljujući pokretljivosti madraca, uvijek se može koristiti u krevetiću iu kolicima. Želeći spavati s djetetom u istom krevetu, roditelji više neće biti zabrinuti da će štetiti djetetu tijekom spavanja, jer ga brani pouzdano štite.

Opcije veličine bebe čahure

Prije kupnje bilo kojeg, čak i najpopularnijeg proizvoda, trebali biste pažljivo proučiti sva njegova obilježja. Nakon razjašnjavanja pitanja o kvaliteti i pouzdanosti, možete donijeti informirani izbor.

Danas su bebe čahure dostupne u tri veličine, ovisno o težini i dobi djeteta:

 1. Prva veličina madraca za bebe pogodna je za prerane bebe. Cocoons počinju koristiti već u bolnici. Oni su stvoreni kako bi pomogli malom organizmu da se prilagodi novom svijetu u svjetlijem obliku.
 2. Druga veličina namijenjena je bebama male težine do 2,7 kg. Tipično, ova težina je tipična za djecu koja su rođena prerano i u fazi dobivanja na težini. Također, bebe s malom težinom mogu se roditi tijekom višestruke trudnoće.
 3. Treća veličina uključuje upotrebu beba čahura do 4 mjeseca starosti. U tom slučaju, težina i visina djece ispunjavaju dobne standarde. Ovi madraci su prikladni za bebe rođene s težinom od 3 do 5 kg.

Cocoon modeli

Crveni dvorac Cocoonababy čahura madrac

Francuski znanstvenici razvili su jedinstveni madrac za novorođenčad koja gotovo da nema analogije. Crveni dvorac Cocoonababy je ergonomski dječji krevet koji se može koristiti od rođenja. Oblik gnijezda ponavlja položaj djeteta u maternici. Dijete se osjeća sigurno, ugodno i mirno. Zahvaljujući takvim dobroćudnim uvjetima, prilagođavanje svijetu oko nas događa se na mirniji način. Dimenzije: 69x40x19 cm.

Crveni dvorac Cocoonababy je potpuni krevet koji savršeno prati konture djetetovog tijela

 • Postojanje meke elastične površine.
 • Mala težina čini madrac vrlo pokretljivima.
 • Prema uputama, instalacija se provodi u vodoravnom položaju; mogu se postaviti u dječji krevet, na odrasloj postelji, u invalidskim kolicima.
 • Udobno i praktično mjesto bebe: glava i torzo su na istoj razini, malo podignute noge, brada pritisnuta na prsa.
 • Osigurajte da pojas osigurava mogućnost dodatnog učvršćivanja.
 • Prisutnost ograničenja koja vam omogućuje da odaberete duljinu ovisno o rastu djeteta. Ograničivač ne dopušta tijelu da puzi ili se naprotiv diže, ako dijete odgurne nogama.
 • Jastučnica se uklanja zbog ugrađenog zatvarača, no pričvršćivač je čvrsto skriven i stoga ne šteti maloj. Materijal za jastučnicu odabran je prirodno - to je pamučni pamuk Fleur de Coton.
 • Svi uklonjivi elementi (poklopac, pojas i jastučnica) mogu se prati u perilici rublja pomoću programa "Nježno pranje".

Pozitivna strana Cocoonababy modela:

 • mrvica leži gotovo u istom položaju kao u trbuhu moje majke;
 • nedostatak tjeskobe omogućava vam da poboljšate kvalitetu sna, i stoga njegovo trajanje se povećava, smanjuje grčenje mišića, smanjuje se gušenja;
 • lubanja je zaštićena od deformacije zbog svog jedinstvenog ergonomskog oblika;
Naslon za glavu Crvenog dvorca Cocoonababy osmišljen je tako da nježno podupire bebu glavu u optimalnom položaju.
 • pokret glave nije ograničen, dijete ga može lako pretvoriti u bilo kojem smjeru, omogućava vam da razvijete vizualne sposobnosti;
 • malo povišene noge pomažu krvi da cirkuliraju ispravno;
 • dječja ručka nisu skučena, što znači da im se lako može dirati lice: takva prilika doprinosi razvoju koordinacije.

Komplet uključuje:

Ukupni trošak: 11000-12000 rub.

Babynest madrac

Vrlo sličan model je švedski Babynest čahura. Glavni dio je od hladnoće pjene, za mekane strane izabran hollofiber, a za pokrivač - 100% pamuk. Ovaj madrac je savršen za uporabu u kolicima, u velikoj postelji i na stolu za mijenjanje. Mama ga može lako odvesti sa sobom na roditeljski krevet. Tako će mrvica uvijek biti tamo i mama se ne mora brinuti da bi ga slučajno mogla dodirnuti u snu. Čak možete skužiti sličan model vlastitim rukama.

Model ove tvrtke će se jednostavno prilagoditi dojenju, što je naročito pogodno noću. Mnoge žene doživljavaju bol zbog sjedećeg položaja, tako da će mogućnost hranjenja u ležećem položaju u ovom slučaju biti vrlo korisna. Madrac vam omogućuje jednostavno mijenjanje položaja djeteta. Mama neće biti teško pomaknuti ga na trbuh ili na bok.

Babynest madrac čahura nema anatomski oblik, ali njezine dimenzije omogućuju da se udobno gnijezdo malo više. Do 5-6 mjeseci beba može biti u njemu. Veličina se jednostavno regulira vrpcama. Veličina: 70x30 cm, veličina kreveta: 56x23 cm Sada na pitanje koliko ovaj model košta.

Cijena: 7000-8000 rub.

Kolijevka nosi Globex "Cocoon"

Zgodna čahura kombinira funkciju nošenja. Dakle, maleni nije samo pouzdano zaštićen i zamotan, već i njegovo transport je uvelike olakšano. Ugodna kolijevka ima ručke za nošenje, kao i remen za ramena. Odozgo je mrvica sigurno prekrivena poklopcem od tkanine s patentnim zatvaračem. Kolijevka je opremljena napa, tako da se često koristi za toplinu, stavljajući ga u kolica. Takva kolijevka će biti izvrstan pratitelj kada odete u kliniku ili kada putujete u transport. Novorođenče će biti pouzdano zaštićeno od višak očiju i stresa, što znači da će spavati slatko i mirno. Nosač je namijenjen djeci mase ne više od 7,7 kg. Dimenzije 67x30x30 cm.

Globex nosiljka je prikladna jer se može koristiti kao kućna čahura, kao i za prijevoz

 • moguće je postaviti kolijevku u bilo koji model kolica namijenjenog novorođenčadi;
 • udobna za bebu, praktična za majku;
 • dijete je zaštićeno od loših vremenskih uvjeta;
 • ručke i remen za ramena dostupni za prijevoz;
 • napa može biti otkvačena;
 • prisutnost krute baze omogućuje korištenje kolijevke za dojenčad.

Približan trošak: 2000 rubalja.

Omotnica i pelena

Omotnica-čahura - izvrsna opcija za pražnjenje zimi, a također ga vole koristiti za šetnju i stavljanje u kolica. Zahvaljujući merinovoj vuni, koja se često koristi u takvim omotima, stvara se mikroklima mrvica unutar omotnice. Dijete ne osjeća nikakvu hladnoću ili vrućinu. Cijena: od 2000 rubalja.

U prodaji danas postoji veliki izbor posebnih pelene za čavrljanje novorođenčadi. Posebna pelena za rezanje i prisutnost čička omogućuju vam da se za nekoliko sekundi presvucite.

U pelenama je džep u kojem su noge "skrivene", a na obje strane su "krila", pričvršćene čičakom (vidi također: što bi trebalo biti platno za pelene?). Sada će dijete biti toplo, ugodno i mirno. U dječjoj peleniji možete ga staviti na anatomski madrac na koji se može opustiti, ili staviti bebu u pelenu u toplijoj omotnici kako bi se osigurala dodatna toplina. Na prodaju možete naći pelene za djecu do 75 cm visine, što je obično kod djece u 6 mjeseci. Cijena: od 300 rubalja.

zaključak

Nakon što smo napravili analizu svih 5 modela, došli smo do zaključka da su svi vrlo različiti i izmišljeni su za ostvarivanje različitih ciljeva, što znači da svaki od razmatranih modela može biti u kući gdje se rodilo dijete. Madrac-čahura je nesumnjivo vrlo povoljno: može se staviti u dječji krevet, ako je potrebno, izvaditi za hranjenje. Svi ovi detalji vrlo su suptilno osmišljeni, što znači da je praktičnost ovdje osigurana ne samo za bebu, već i za majku.

Nosilj čahura je dobar kada morate ići na cestu ili u kliniku. Pelene pelene će biti prikladne za prvu polovicu beba života i pomoći će majci svaki dan. U jesensko-zimskom razdoblju topla čahura od čahure bila bi dobrodošla. Prirodno punilo od ovčje vune će dati toplinu i udobnost i neće dopustiti da se zamrzava čak iu teškim mrazima. Fotografije svih modela mogu se naći na Internetu.

Kokosov madrac za novorođenče - što je to

Dječji dućani su spremni ponuditi svojim kupcima širok raspon svih vrsta madraca za novorođenčad. I mnogi imaju pitanje: kakav dječji madrac odabrati? Na popisu većine kupljenih dobara ne postoje samo jeftini modeli, već i skupi madraci s nadjevom kokosa. Nedavno, ovaj popis uključuje jedinstvene čahure za novorođenčad.

Prema mnogim stručnjacima madraci madraca omogućuju stvaranje izvrsnih uvjeta za ugodan san. Danas su takvi madraci dostupni u mnogim trgovinama, a potražnja za njima stalno raste. Stoga smo odlučili otkriti što su čahure i jesu li zaista tako prikladne za naše malene?

Što je madrac čahura


Cocoon madrac za novorođenčad rođen je zahvaljujući naporima francuskih neonatologa. Dugoročne studije na području dječjeg spavanja pokazale su da klasični ravni madraci nisu idealni. Štoviše, oni čak mogu štetiti razvoju skeletnog sustava. Stoga je odlučeno stvoriti idealan madrac koji bi stvorio idealne uvjete za rast i život djeteta.

U stvari, madrac-čahura nije punopravni madrac, koji je povezan sa svojim oblikom. Najvjerojatnije, to se može nazvati dodatak za krevetić. Doista ima oblik čahure s šupljinom u sredini. U ovom je udubljenju dijete ležalo. Cocoons su namijenjeni najmlađoj djeci koja su upravo rođena. Nekoliko mjeseci kasnije, oni se mogu premjestiti na standardne madrace s niskim jastučićima.

Što je dobro madrac čahura

Kada dijete leži u čahuri, on dobiva svoj oblik. Čahura je vrlo udobna i izrađena od mekih materijala. Njegova udubljena površina glatko se savija, a stražnji dio djeteta lagano je zakrivljen. Ali u tome nema apsolutno ništa strašno, jer zavoj nije tako velik - sve izračunavaju iskusni stručnjaci koji su promatrali više od jednog djeteta.

Madrac za kućne ljubimce je dobar jer reproducira uvjete u kojima se dijete koristi u utrobi:

 • Čahura nekako obuhvaća dijete i podržava ga sa svih strana - naposljetku, još uvijek nije naviknut biti na otvorenom prostoru i sam se plaši;
 • Površina čahure je zakrivljena - leđa djeteta je u istom položaju kao i unutar majčinog trbuha;
 • Dijete neće pasti nigdje i nikad neće pasti iz čahure - jer za to postoje trake za držanje (u nekim modelima).

Sam madrac čahura se nalazi u krevetiću na način kolijevke instaliranog u kolicima. U bilo kojem trenutku, čahura se može izvaditi i sigurno premjestiti dijete na drugo mjesto.

Prednosti i nedostaci takvog madraca

Kao što je uobičajeno, prvo razgovarajte o prednostima.

Smanjuje tonus mišića

Glavna prednost madraca čahura je da stvara posebne uvjete za spavanje novorođenčadi. Biti u blago zakrivljenom položaju pomaže u smanjivanju napetosti mišića. Kao rezultat toga, dijete postaje mirnije, ne boji se vlastitih pokreta. A ako ništa ne smeta dijete, onda se ponaša mnogo smireniji, ugodniji drugima s njegovom sposobnošću.

Uklanja koliku bolest

Kokosov madrac za novorođenče pomaže da se riješi kolike, uzrokujući snažan osjećaj nelagode. Što da radimo kada naš želudac boli? Tako je - malo se savijamo, što donekle olakšava nelagodu. Isto je s djetetom - što je u produbljivanju madrac-čahure, lakše je izdržati bolne učinke kolike za njega. To znači da će biti manje zabrinut zbog svojih roditelja.

Upozorenje plagiocefalija

Prema mnogim stručnjacima, madrac čamaca sprečava razvoj plagiocefalije - kršenje ispravnog oblika glave zbog spavanja u neprikladnim uvjetima i na pogrešnoj površini. Ali ako dijete spava u madracu, tada će se glava održavati u optimalnom položaju, što će spriječiti manifestaciju plagiocefagije.

Sloboda u pokretu

Još jedna prednost ovog madraca za djecu je da ne ometa kretanje. Dijete koje leži na takvom madracu moći će mirno premjestiti ruke i noge bez straha od vlastitih pokreta. Nakon što ste kupili čahuru za bebu, dugo možete zaboraviti koliko je nemirni san.

mane

Nakon što opisuju tako upečatljive prednosti, mislit će da je madrac čahura bez ikakvih nedostataka. Zapravo, to je daleko od slučaja, jer su nedostatci prisutni čak iu gotovo savršenom madracu kokosa. Ukupno možemo razlikovati dva najvažnija nedostatka:

 • Vrlo visoke cijene - ponekad je tako visoka da za takav novac možete kupiti 3-4 standardna madraca kokosa. Ali ne možete spasiti djecu, tako da mnogi mladi roditelji rado kupuju takve madrace za svoju djecu;
 • Madrac-čahura se koristi samo tri do četiri mjeseca - nakon toga, čahura se mijenja u redoviti flat madrac (nakon svega, čahura je vrlo skupo).
 • Ali, ako biste procijenili razumno, onda ako imate dodatni novac, to će biti velika kupnja, napravljena uz brigu o novorođenčadi.

Popularni Cocoon proizvođači

Možda je najpopularniji proizvođač dječjih madraca čahure RedCastle. Ovo je francuski brand čiji su proizvodni pogoni smješteni u Francuskoj. Kada kupujete čahurni madrac iz ove marke, ne možete se brinuti o kvaliteti proizvoda koji se kupuje - to će biti izvrstan madrac s odličnim karakteristikama.

Također u prodaji su madraci, čahure iz marke Woombie. Što se tiče njihovih svojstava i strukture, ipak se razlikuju od madraca koje smo opisali, ali njihova kvaliteta ostaje vrlo visoka.

Pregled madraca čahura od mame

Kokosov madraci za novorođenče dobili su izvrsne recenzije mnogih mladih roditelja. Uočavaju da djeca u takvim madracima spavaju redom veličine smirenijom - to ih štedi od nepotrebnog stresa, čini spavanje mirnijim.

Rođenjem prvog djeteta moj san i moja smirenost bili su ozbiljno ispitani. Zaboravila sam kako sam prije spavala - dijete često vrišti, prestraši svoje male ruke. S vremenom je sve to prošlo, ali kad se rodilo drugo dijete, a isto započelo, odlučio sam kupiti madrac za kućne ljubimce. Teško je vjerovati da će ovaj madrac spasiti situaciju, ali ništa nije bilo. Već drugi ili treći dan, broj tantruma se smanjivao, a noći su se smirile - samo se probude jesti. Po mom mišljenju, ovo je sjajan izum!

Moje je dijete rođeno vrlo nemirno. Jedino ga je trebalo staviti u krevetić ili u kolicima, kao što je počela noćna mora. Nisam htio ići liječnicima, ali na kraju sam se odlučio posavjetovati s pedijatrom i ortopedistom. Kad se ispostavilo da je sve u redu s djetetom, ortopedist mi je savjetovao da kupim dječji ortopedski jastuk za novorođenčad i bolje francuski madrac-čahura. Trošak ovog madraca bio je pomalo šokiran, ali ništa nije bilo - morala sam kupiti. Odmah ću reći da nikad nisam požalio tu kupnju, jer se dijete smirilo skoro isti dan, stvarno se svidio novom krevetu. Kad je u četvrtom mjesecu došlo vrijeme da se prebaci na redoviti madrac, to je izdržao vrlo mirno!

Nisam vjerovao da će ovaj prekrasan madrac davati djetetu miran san. No, pokušaj je bio uspješan. Kad dijete odraste, predstavio sam madrac prijatelju, koji je također morao imati dijete. I njezin je sin spavao u ovom madracu jednako mirno kao i moje dijete. Kažem svima mami - odličan je izbor ako kupite ovu čudo čahuru. Ako želite da vaši mališani mirno spavaju i pružaju vam priliku za opuštanje, svakako provesti na ovom jedinstvenom izumu.