Kolijevka za novorođenčad

Zdravlje

Od trenutka rođenja djeteta, mnoge se stvari mijenjaju u životu, a novi roditelji pokušavaju dati svoju djecu samo najboljima. Međutim, pitanje kako odabrati jasle za novorođenče prvo dolazi.

Mladi ljudi aktivno razgovaraju s prijateljima i surfaju Internetom u nadi da će pronaći odgovor na vaše pitanje. U našem vremenu trgovine su imale veliku raznolikost raznih mogućnosti za dječje krevete. No, koji model će odgovarati djetetu i roditeljima?

Jedna od najpopularnijih mogućnosti za najmanju je dječji krevetić. Bez obzira na ograničeno razdoblje korištenja takvog krevetića, do 5 mjeseci, beba će se osjećati zaštićenom i lakšom stijenom.

Značajke i prednosti

Krevet kolijevka ima nekoliko prednosti nad redovitim krevetom. Takvi su modeli kompaktni i pokretni, što je nesumnjivo vrlo povoljno.

Uobičajeno, krevetić ima parametre od 50 cm do 100 cm. Kolijevci su opremljeni mehanizmima za zaključavanje, imaju kotače, a ponekad i uređaje za spremanje stvari za bebe.

Zbog malog prostora bassinet, beba spava bolje i lako se kreće u krevetiću na pravo mjesto. Na primjer, tijekom spavanja krevet se može premjestiti u roditeljski krevet ili se preseliti u sobe.

Osim toga, poseban mehanizam pomaže da brzo razbije dijete ili privremeno zamijeni igralište tijekom domaćih zadaća.

Možda je jedini nedostatak mali život namještaja. Uostalom, dijete raste i do dobi od 3 mjeseca pokušava se ustati i preokrenuti. Zbog izvedbe od 3-5 mjeseci, ovaj krevet neće biti siguran.

Unatoč nedvojbenim prednostima dječjeg krevetića, ni u kojem slučaju ne biste trebali ostaviti novorođenče u njemu bez nadzora odraslih.

Dječji krevetić ili nosiljka: što je bolje

Niti svaka obitelj ne može priuštiti veliku ulaganja u svoje voljeno dijete jer u većini slučajeva mladi roditelji vole uobičajene krevete. Trgovine nude širok raspon kreveta za malu djecu koja će stati čak i dok dijete ne navrši 3 godine.

Postoje uobičajeni kreveti, kreveti, pendule, kao i modeli opremljeni lukovima i odvojivim kotačima.

Nakon rođenja, dijete se osjeća udobnije u manje prostranoj kaštelu. Vjeruje se da se u ovom slučaju dijete osjeća kao u utrobi i stoga nije toliko zabrinuto.

Stoga, prije nego što odaberete krevetić, vrijedi procijeniti svoje financijske mogućnosti i prednosti za sebe i za bebu.

vrsta

ispleten od pruća

Kolijevka takvog modela kreveta izgleda udobno i lijepo. Namještaj je uglavnom izrađen od vinove loze, rafija lišća ili stabljike ratana. Svi oni su ekološki prihvatljivi materijali, što je vrlo važno. Kolijevci se pokazuju snažnim i pouzdanim. Unutar kolijevke je ukrašena prevučena tkanina koja vam omogućuje da se zagrijavate.

Postoje modeli opremljeni s učvršćenim poklopcima. Kao i dječji krevetići sa stalcima u kompletu omogućuju lagano guranje djeteta. No, na zahtjev roditelja, zbog praktičnosti, mogu objesiti kolijevku na stropnu kuku.

lažan

Dječji krevetić visio je od stropova za kuku. Materijal za proizvodnju kolijevke može biti vrlo različit. Često vise tkani koljevi, ali možete pronaći drvene modele.

Nažalost, moderni apartmani nisu namijenjeni težim stropnim lusterima. Stoga proizvođači nadopunjuju model ovješenih kolica s fiksnim nosačima koji se lako prevoze i zauzimaju minimalan prostor u sobi.

elektronički

Izumi suvremenih tehnologija izrađeni su od metala ili plastike. Model je opremljen pozadinskim osvjetljenjem, mehanizmom bolesti kretanja i čak ima mogućnost odabira melodije. Za udobnost djeteta, igračke se mogu staviti na posebni luk iznad kolijevke. Neosporna prednost elektroničkog modela je mogućnost prilagodbe visine kreveta.

Kolijevka 2 u 1

Takav je neobičan krevet-kolijevka. Model je namijenjen djeci mlađoj od 3 godine. Sam kreveti imaju pričvršćivače koji omogućuju pričvršćivanje na konstrukciju jaslica. Kolijevka se može koristiti kao nezavisni element, zahvaljujući kojem dijete kreće slobodno oko kuće sa svojim roditeljima, pa čak i kao igralište.

Važno je prisjetiti se sigurnosnih mjera prilikom odabira krevetića. Stranke moraju biti visoke, tako da kasnije odraslo dijete ne slučajno pada iz svoje prebivalište.

prenosiv

Izvrstan dar za mlade roditelje bit će prijenosni kolijevka. Temelj šperploče, prekriven tkaninom, omogućit će mu da udobno smjesti bebu. Osim toga, takvi modeli mogu biti pričvršćeni na bazu kolica. Nosač se također može koristiti kao omotnica ili kolijevka za spavanje.

Većina modela ima kapuljaču koja štiti djetetovu glavu. Obvezna komponenta je kožni džep koji štiti noge od niskih temperatura.

Dječja kolica

Kolijevka kolica opremljena je visokim stranama za pouzdanost i udobnost djeteta. Nedavno se sve više stvaraju pretvarajući kolica u kojima se kolijevka može zamijeniti sjedalom za odrasle dijete. Takvi koljevi mogu se koristiti kao nositelji. Stoga, pri odabiru kolijevke, potrebno je provjeriti pouzdanost dizajna i kvalitete držača kolijevke.

avtolyulki

U vezi s stupanjem na snagu zakona o sigurnom prijevozu djece, takozvani autofolti su postali vrlo popularni. Posebne stolice pričvršćene su na auto sjedalo i sigurnosni pojasevi fiksiraju dijete. Takvi koljevi imaju nagib od 45 stupnjeva i namijenjeni su djeci mlađoj od 9 mjeseci.

Kolijevka za ljuljanje

Kolijevka je izrađena u stilu dnevnog boravka. Na posebnoj podlozi ili kotačima montiranoj stolici. Neki modeli imaju uređaje za obavljanje određenih funkcija. Dijete u ovakvom kolijevku lebdi poput ljuljačke. Dizajni su načinjeni od drveta i plastike.

materijali

Najpopularniji su, naravno, drveni kreveti. Materijal je prozračan, praktičan i najvažniji za okoliš. Kolijevci su uglavnom izrađeni od borove, breze i smreke. Ali bolje i skuplje hrast, bukva ili trešnja. Jasno je da karakteristike namještaja izravno ovise o čvrstoći sirovina.

Drvo je savršeno obradivo, a često postoje i kreveti prekriveni bojom ili lakom. Smiješne slike u krevetu djeteta, naravno, dobra ideja, ali nemojte zanemariti sigurnost djeteta. Prilikom odabira drvenog kolijevka morate obratiti pažnju na sastav tvari za liječenje. Stoga je bolje ostati na verziji čistog drva bez kemijskih premaza.

Plastični kreveti su jeftiniji po cijeni, jednostavan za transport i njegu. Međutim, kod kupnje takvog namještaja trebate se upoznati s certifikatom i razjasniti kakvoću i podrijetlo materijala iz kojih se gradi. Modeli plastičnih krevetića su kreveti za dječji krevetić, ležaljke, itd.

Prednost željeznih postelja je raznolikost i kreativnost oblika. Svi metalni dijelovi zatvaraju se krpom ili mrežama. Takav namještaj je vrlo funkcionalan. Za naručivanje možete kupiti ovaj umjetnički rad. Osim toga, željezni kreveti su izrađeni za svaki ukus:

 1. Bed arena;
 2. Pretvarajući krevet;
 3. Ulazni ležaj;
 4. Krevetić krevetić;
 5. Krevet-njihalo.

Dodatna oprema i pribor

Ovisno o modelu, kolijevci su opremljeni nosačima, remenima, nadstrešnicama. Vrlo popularni kreveti s mobilnim uređajima. Nijedan klinac neće ostati ravnodušan prema zabavnom vrtuljku s igračkama iznad njegove glave. Osim toga, neki dječji kreveti opremljeni su elektroničkim jedinicama, koje vam omogućuju da jednostavno započnete način zujanja kreveta, osvjetljenja ili samo uključivanja glazbe.

Kako odabrati

Prilikom odabira kolijevke, najvažnija stvar je kvaliteta dizajna.

Zahtjevi za dječje krevete za novorođenče, razne modele

Novorođene bebe spavaju do 20 sati dnevno pa je važno pružiti bebu ugodne uvjete za dobar san. To je krevetić za novorođenčad koja će osigurati zdrav i dubok san. Proizvođači imaju tendenciju uzimati u obzir sve zahtjeve roditelja, tako da raspon namještaja je vrlo širok, nije teško odabrati proizvode čak i za blizance.

Koji su modeli

Dječji krevetić za bebe glavni je predmet situacije u vrtiću i obično zauzima središnje mjesto. Prve godine života beba provodi dosta vremena u krevetiću, pa se izbor modela mora odgovoriti odgovorno. Tvornice namještaja nude krevet za nekoliko novorođenčadi.

kolijevka

Ovi se proizvodi razlikuju od tradicionalnih kreveta u kompaktnoj veličini. Krevet za bebe za bebe za novorođenče je najprikladnije mjesto za spavanje. Zajednička verzija kreveta, kada je baza pričvršćena na posebnu potporu, koja ima oblik luka. Zahvaljujući ovom dizajnu lako je gurati bebe kada zaspe. Neki kreveti su opremljeni kotačima, tako da se mogu lako i tiho kretati po sobi. Veza obično ima oblik košarice s ravnim dnom i visokim stranama.

Glavne prednosti koje krema ima kolijevka za novorođenčad: širok raspon modela (dostupan u obliku nosača, vrećica, stolica, ležaljki), mala težina, kompaktna veličina, raznovrstan dizajn. Glavni nedostatak kolijevka je vrlo kratko razdoblje rada. Ovaj krevet može se koristiti dok dijete ne ostane 6-7 mjeseci.

klasik

U takvim proizvodima, vez je ograđen oko perimetra sa zidovima rešetke. Obično, kako bi se pojednostavio brigu o djetetu, rešetka se spušta na jednoj strani. Ponekad se na kraju proizvoda instalira "gluh" platno. U takvim krevetima bebe spavaju oko tri godine. Dječji kreveti su postavljeni na noge, skele ili kotače. Neki modeli opremljeni su posebnim mehanizmima za njihanje koji vam omogućuju da se bebini u automatskom načinu rada:

 • zahvaljujući poprečnom pendelu, ležaljka stolica za novorođenče čini meke ljuljanje pokreta od strane na drugu, ponavljajući tradicionalne lulling;
 • uzdužni nagib omogućuje krevetiću da kreira pokrete koji nalikuju ljuljaju novorođenčadi u naručju. Takav ritam je najsličniji prirodnom položaju i zato djeca brže zaspaju;
 • univerzalni mehanizmi mogu raditi u dva načina (poprečno i uzdužno). Ovaj ležaj za bebe za novorođenče prikladan je jer je lakše podići ritam bolesti muškaraca, u kojem dijete brže spava i bolje spava.

Glavne prednosti proizvoda - kompaktnost, sposobnost korištenja načina "bolesti kretanja", raznih modela, širok raspon cijena, lakše je odabrati krevet za blizance. Nedostatak je kratki vijek trajanja (pogodan samo za djecu do 3-4 godine).

Stolica za ljuljanje

Stolica za ljuljanje na krevetu pogodna je za djecu od rođenja do tri godine. Zahvaljujući ugrađenim skljevima, stvara se učinak bolesti kretanja, što uvelike pojednostavljuje život roditelja. Nedostatak modela je da je često potrebno popraviti noge kako bi krevet bio u tihom položaju ili postaviti kotače na njih. Alternativno, možete odabrati model s mehanizmom klatna, koji se lako fiksira u mirnom položaju zahvaljujući posebnoj bravici.

Takvi proizvodi, poput klasičnih krevetića, opremljeni su podesivim bočnim zidovima i bazom, što je vrlo pogodno kada dijete odrasta i počinje samostalno rasti.

transformator

Takvi modeli postaju sve popularniji, jer se proizvodi organski kombiniraju s punim spavanjem, mijenjanjem stolova i skladišnim sustavima u obliku ladica. Krevetni transformator za novorođenčad ima jednu značajku: ako uklonite prsa sa stolom i ogradama, dobijete udoban krevet za dijete do 10-11 godina. I komoda ladica s ladicama savršeno se bori s ulogom noćnog stola. U nekim modelima, strane u krevetu mogu se pretvoriti u zasebni stol. Glavne prednosti dječjeg krevetića s stolom za presvlačenje:

 • multifunkcionalnost, različite skupine dodatnih elemenata;
 • dugoročno korištenje (budući da je namještaj za rast);
 • široki raspon modela i moderan izgled;
 • profitabilnost (nema potrebe za kupnjom odvojeno mnogo predmeta).

Nedostatak je visoki trošak, teško je kretati se u prostoriji zbog značajne težine, a svi modeli nemaju "bolest pokreta".

S komodernom

Prvi nedostatak takvog dizajna može se nazvati velikom težinom i impresivnim pogledom, ali istodobno takav model pomaže u štednji slobodnog prostora u sobi jer je u njega povezan krevet i sustav za njegu malog djeteta. Također među prednostima može se istaknuti trajnost korištenja dizajna, jer kada dijete raste, prsa se mogu ukloniti, čime se povećava prostor za spavanje. Često, ti kreveti imaju dodatne ladice, što je također vrlo povoljno.

nastavak

Dizajn modela je gotovo isti kao i klasični krevet. Priloženi dječji krevet za novorođenčad instaliran je uz odraslu osobu i kruto je fiksiran. Dijete se ne odvaja od roditelja rešetkom, zahvaljujući kojem je majci skloni brigu za njega - odvesti ga u naručje i hraniti ga. To je vrlo povoljno u prvim mjesecima beba života, kada je potrebno pažnja gotovo sat i stalan uspon noću fizički iscrpljuju roditelji.

Zbog mekane strane lako je odvojiti krevetić od roditeljskog kreveta. Neki modeli omogućuju postavljanje dna krevetića na različitim razinama. Za jednogodišnjake možete koristiti takav krevet kao igralište - dovoljno je popraviti dno na najnižem položaju. Glavne prednosti proizvoda:

 • mogućnost transformacije (neki modeli mogu se lako pretvoriti u stol, policu ili stolicu);
 • drugačiji skup dodatnih predmeta (uklonjivi drveni ili tekstilni zidovi, krović);
 • neki proizvođači dovršavaju namještaj s uklonjivim tekstilnim pokrivačima, što stvara ugodne uvjete za miran san novorođenčadi;
 • Kompaktan krevet (veličina 86x47 cm) može se sklopiti, što je vrlo povoljno kada se kreće ili posjeti gostima.

Nedostatke modela mogu se pripisati kratkom razdoblju uporabe (do oko 2-3 godine starog djeteta).

dvorana za jahanje

Krevet za posteljinu je vrlo prikladan u slučajevima gdje je površina stana mala. Dizajn će vam pomoći organizirati jedno mjesto za spavanje i igre, a zahvaljujući zidovima tkanine ne možete se bojati da će se dijete ozlijediti tijekom dnevnog razgleda.

Kada dijete odrasta, moći će samostalno koristiti poseban "ulaz" i slobodno napustiti arenu kada mu to treba. Za malu djecu, ovaj "ulaz" može biti pokriven pod uvjetom da je munja.

Glavni nedostaci modela su:

 • odsutnost tvrdih štapova, zbog čega je dijete jednostavno teško penjati se u krevetiću;
 • dno je nisko, tako da, kako bi digli dijete, roditelji će se morati nakloniti puno.

Dodatne značajke

Proizvođači nude mnoge mogućnosti za dječje krevete. Ako uzmete u obzir dodatne funkcije opremljene nekim modelima namještaja, postaje lakše odabrati krevet za novorođenčad:

 • odvojivi trkači omogućuju da lagano opuštaš bebu kad zaspi. Čim je dijete malo stariji, dodatna bolest na putu nije potrebna i trkači se mogu ukloniti;
 • posebni mehanizmi (pendule) čine automatizirani i mjereni proces bolesti kretanja. Ova značajka olakšava brigu o maloj djeci;
 • kotači koji se postavljaju na noge kreveta čine proizvod mobilnim i omogućuju vam pomicanje namještaja oko stana ili sobe bez napora;
 • podesiva visina baze;
 • prisutnost nadstrešnice s postoljem omogućuje vam stvaranje ugodne atmosfere u kojoj svijetlo sunce ne pada na bebu;
 • ladice smještene ispod podnožja kreveta omogućuju vam sklapanje dječje odjeće i pranja rublja. Ali nije uvijek prikladno spuštati se tako nisko;
 • Kreveti za novorođenče s stolom za zamjenu mogu imati uklonjivi stol ili bočnu ploču koja je čvrsto fiksirana u vodoravnom položaju;
 • Modeli transformatora opremljeni su posebnim stolom za mijenjanje i nekoliko ladica. Takvi elementi olakšavaju i udobnije čuvaju bebu. Mala stol savršeno je pogodna za masažu i razne higijenske postupke. Kada je dijete malo stariji, možete staviti nisku noćnu svjetlost na stol.

Gotovo svi modeli omogućuju podešavanje visine prednje strane. U donjem položaju ruba, lakše je spustiti dijete u krevetić ili ga uhvatiti u naručju. A kada je strana podignuta, ne možete se bojati za sigurnost djeteta.

Odabir madraca

Važan uvjet za zdrav san je dobro odabran madrac. Možete birati između nekoliko opcija.

Univerzalni model

Takvi proizvodi su proizvedeni bez opruge i savršeni su za bebe i djecu koja rastu. Proizvod je opremljen odvojivim pokrivačima od pamučnih tkanina. Temelj madraca može biti poliuretanska pjena, kokosov vlakno, lateks:

 • Kokosovo vlakno (coir) će biti idealna osnova za madrac za bebe od rođenja do jedne godine. Takvi modeli pomažu ravnomjerno rasporediti opterećenje na kralježnici, otporni su na vlagu, dobro prozračeni i praktički ne uzrokuju alergije. Kada kupujete, trebate obratiti pažnju na opis punila, budući da se proizvodi od kokosovih čipova brzo mijenjaju, a zrak je lošiji;
 • Latex madraci su vrlo skupe, ali imaju dug životni vijek, ekološki su sigurni i pokazuju antibakterijska svojstva. Roditelji obično odabiru dvostrane proizvode, na čijoj se strani nalazi kokosovo punilo, a s druge strane - sloj lateksa;
 • proizvodi od poliuretana su najviše proračun, hypoallergenic i lako vratiti obrazac. Njima se karakteriziraju dugi vijek trajanja i izdržljivost.

Kako bi madrac dodali veću čvrstoću, ponekad se koriste slojevi osjetljivi. Za krevete za rast, bolje je odabrati obostrane proizvode, u kojima je tvrda strana namijenjena novorođenčadi, a mekša strana - za djecu stariju od godinu dana.

Neki proizvođači izrađuju modele s različitom debljinom na rubovima (na vrhu madraca se povećava). Vjeruje se da je s takvim prirodnim nagibom manja vjerojatnost da će se dijete onesvijestiti kada se regurgitirati nakon hranjenja.

proljeće

Takvi modeli imaju izraženije ortopedski učinak. Budući da novorođenčad težak malen, prisustvo izvora nije stvarno važno. Bolje je kupiti madrace za djecu od godinu dana. Proizvodi okvira proizvedeni su ili bez okvira. Naravno, okvir osigurava dugotrajno čuvanje oblika madraca.

Madrac čahura

Ovo je relativno novi trend proizvoda za novorođenčad. Ova opcija predlažu francuski neonatolozi i namijenjena je djeci do pet do šest mjeseci. Proizvod ima izgled čahure, koji doslovno stvara bebe poznate i ugodne uvjete, slične maternici. Zbog mekane površine, madrac uzima oblik djetetova tijela, koji eliminira deformaciju kostiju tijela i lubanje novorođenčeta.

Prilikom odabira bilo kojeg madraca treba obratiti posebnu pažnju na njegovu sposobnost emitiranja. Kako bi se spriječilo vlaženje, preporučuje se prednost proizvodima s premazom otpornom na vlagu ili uklonjivim poklopcem. Kako biste produljili život madraca, preporučujemo dnevno dijete dječji krevet i svakog mjeseca vakumirajte madrace.

Raznolikost oblika i veličina

Pri kupnji namještaja uvijek se uzimaju u obzir dimenzije proizvoda. Kako odabrati krevet za novorođenče? Treba imati na umu da su neki modeli namijenjeni samo za kratkotrajnu uporabu. Moguće je da novorođenče pokupiti krevet u kojem će dijete udobno spavati do 10-11 godina:

 • za udoban san, dijete ne treba puno prostora. Prosječna visina novorođenčeta je 50 cm, stoga zajedničke dimenzije koluta: širina 40-50 cm, duljina 60-100 cm. Najčešće se proizvode modeli s visinom ruba 30-40 cm. Uglavnom, svi koljevi su ovalni ili pravokutni s zaobljenim uglovima;
 • Prilikom odabira kreveta klasičnog tipa, važno je imati na umu razlike u standardima europskih i ruskih proizvođača. Domaće tvornice proizvode krevete veličine 120x60 cm i 140x70 cm, a strane tvrtke proizvode namještaj s parametrima 125x68 cm i 140x60 cm. Kako bi izbjegli probleme s kupnjom, bolje je kupiti namještaj zajedno s madracima. Tradicionalni oblik klasičnih kreveta je pravokutni.

Međutim, možete pronaći izlaz iz svake situacije - ako ste stvarno voljeli krevet nepravilnog oblika ili veličine, možete pronaći proizvođača madraca koji proizvode proizvode bilo kojeg parametra;

 • Modeli transformatora omogućuju promjenu parametara kreveta. Uobičajeno, kada je presavijeni, krevet je širine 60 cm i dužine 140 cm. Ukoliko uklonite dodatne elemente (stol za presvlačenje, ladice), dobit ćete krevet dugačak 60 cm i 170 cm, a visina kreveta je 1080 cm. pustiti namještaj transformatora pravokutnih oblika, s zaobljenim rubovima;
 • pomoćni ležajevi nemaju određenu veličinu. Standardi različitih proizvođača mogu se razlikovati. Zajednički parametri kreveta: širina 43-60 cm, duljina 86-120 cm. Najčešće proizvedeni modeli su strogo pravokutni ili s lagano zaobljenim kutovima. Pri kupnji takvih proizvoda važno je uzeti u obzir visinu roditeljskog kreveta, tako da je pogodno za popravak dječjeg namještaja. Najbolja opcija - krevet za bebu, u kojem se može podesiti visina dna.

Budući da je namještaj prvobitno kupljen za novorođenče, potrebno je pogledati modele čija visina rukohvata neće biti manja od 60 cm, a udaljenost između grančica ograda nije veća od 7-8 cm.

Sigurnosni zahtjevi

Posebni zahtjevi se nameću na strukture i materijale iz kojih se izrađuje namještaj:

 • za proizvodnju namještaja pomoću prirodnih, ekoloških materijala. Najčešće je drvo (bukva, jela, smreka, breza). Kreveti su obično lakirani ili obojeni bojama na bazi vode;
 • Kako bi se uklonile ozljede, oblozi u krevetu nemaju oštre kutove ili ispupčene dijelove. Optimalna udaljenost između grančica ograde je 6-8 cm;
 • posebni zahtjevi se nameću za kvalitetu gradnje. Namještaj treba dobro zadržati svoj oblik, ne popustiti i ne škripati. Prednost se daje proizvodima s čeličnim zatvaračima;
 • da je krevet dobro prozračen, poželjno je uzeti modele s bazom stalka.

Zahvaljujući udobnom krevetu, briga o novorođenčadi postaje jednostavnija i udobnija. Naravno, vrijedi kupiti modele koji će jamčiti sigurnost djeteta i ugodan san.

Dječji krevetić

Stjecanje popularnosti

Kupnja kreveta u brodovima, dobivate:

 • - Najbolje jamstvo cijene: pronađeno je jeftinije - snižite cijenu!
 • - Sposobnost kupnje kreveta za novorođenče s isporukom u Moskvi i cijeloj Rusiji,
 • - Sudjelovanje u programu lojalnosti: povrat do 5% od nabavne cijene,
 • - Povratak i razmjena robe - brzo i jednostavno.

Naši menadžeri su uvijek sretni što vam mogu pomoći - ☎ 8 (800) 775-44-98

Kolijevke i kolijevke

Kolijevci i koljevi po konkurentnim cijenama

Kolijevke i kolijevke

Ako želite pružiti bebu udobnost u prvim mjesecima života, kolijevka za novorođenčad će vam puno pomoći.

Glavni plus kolijevke je da vam omogućuje da stvorite udobnost i sigurnost, blizu uvjeta djetetova boravka devet mjeseci u majčinoj utrobi. No, treba napomenuti, i relativno kratak život kreveta kolijevka za novorođenčad. Koriste se oko pola godine, iako sve ovisi o rastu djeteta i njegovoj mobilnosti.

Udobnost kolijevke novorođenčadi u velikoj mjeri ovisi o njegovoj funkcionalnosti, kojoj se posebnu pozornost treba posvetiti kupnji.

Vrlo udobna, neki smatraju odvojive bebe kolijevke, koji se mogu koristiti kao udoban prijenosni kolijevka kolijevka. S takvim krevetićima pogodan je ne samo kod kuće, već i olakšava posjete dječjoj klinici.

Postoje kolijevci za novorođenčad, dodatno opremljeni raznim uređajima za igranje, najčešće je elektronički vrtuljak s igračkama na njemu, koji zauzimaju bebu i dopuštaju mu da bolje razumije svijet.

Među inovativama u modernim modelima za bebe za bebe su elektronički sustavi bolesti kretanja, koji povećavaju funkcionalnost i štedi vrijeme majke. Ovdje su najpopularniji elektronički kolijevci za djecu Simplycity.

Prednost treba dati modelima koji omogućuju uklanjanje dijelova tkiva, jer je čistoća također dio udobnosti novorođenčeta.

Pažljivo razmislite o tome kako ćete koristiti kolijevku za novorođenče. Hoće li se trajno koristiti ili ćete ga odvesti negdje s vama. BabyHome kolijevka, koja se lako i udobno nabavlja, pogodna je za putovanja. Pa, japanski su se pojavili s pretovarnim kolijevkama koje se kasnije mogu koristiti kao stolica za hranjenje, a Katoji također kao ležaljke, stol za presvlačenje, stolicu za ljuljanje i stol za igru.

Postoje mnogi veliki modeli - samo trebate pronaći onu koju beba treba.

Kolijevka za novorođenčad: značajke i vrste modela

Kolijevka za novorođenčad je mali krevet za bebu koja je rođena, koja je dizajnirana da štiti udobnost i mir svog sna tijekom prvog mjeseca života. Takva kolijevka pomaže mladoj majci da razbije dijete bez da ga uhvati u naručju i na taj način poučava dijete da "neovisno".

Dječja kolijevka za novorođenčad - značajke i prednosti

Glavni zadatak kolijevke - dijete se ljulja. Obično je napravljen od samo 2 osnovna elementa - to je mali krevet i okvir. Oblik, dizajn i boju kreveta su sekundarne važnosti i igraju ulogu samo dekorativnog plana u unutrašnjosti prostorije.

Neke dodatne značajke su također osigurane za kolijevke:

 • stolica za ljuljanje, što omogućuje da se beba razvije, a da se ne izvuče iz kolijevke;
 • montirati za igračke;
 • podešavanje visine baze;
 • montirati za baldahin, koji će spasiti bebu od uboda insekata.

U usporedbi s drugim vrstama namještaja za dječju spavaću sobu, kolijevka za bebu ima impresivan popis prednosti:

 • ergonomija i mobilnost;
 • mali krevet oponaša zagrljaje majke, što djetetov san postaje ugodniji;
 • pomoć mama u ljuljanje djeteta;
 • Širok raspon kreveta omogućuje odabir kolijevke bilo kojeg dizajna za dječake i djevojčice.

Ali, unatoč svim prednostima, kolijevka ima jedan značajan nedostatak - ograničeni vijek trajanja. Krevet je obično pogodan samo za prvih šest mjeseci nakon rođenja djeteta, au nekim slučajevima čak i 4-5 mjeseci.

Kako su se pojavili koljevi - povijest

Dugo je potvrđeno povijesnom činjenicom da su se prve kolijevke pojavile u vrijeme primitivnih ljudi, a tijekom tisućljeća praktički nisu mijenjali osnovni dizajn. U antičko doba, improvizirani kreveti izrađeni su od životinjskih koža, koji su visjeli s grana drveta ili izbočine u stjenovitim masivima.

U sjevernoj Rusiji, krevetić se zvao nestabilan, a izrađen je od borovog šperploča. Objesili su kolijevku na rukama trešnje na stubu na stropu, što je omogućilo strijeljanje djeteta, dok je domaćica radila kućanske poslove.

Bilo je i drugih krevetića - pod. Na dnu okvira napravljeni su posebni trkači, koji su omogućili da se kolijevka utisne na osnovi matryoshka principa.

Krevet je bio prekriven slamom, sijedom ili krpe, na kojima su na vrhu stavljeni jastuci punjeni labudom. Šator je često bio obješen s baldahinom, koji se danas naziva krošnja, što je pomoglo u zaštiti bebe od insekata.

Vrste i modeli uređaja kolijevke za novorođenčad

Danas su 3 vrste kolijevki široko priznate: suspendirane, podne i prijenosne. Međutim, kreveti i druge vrste smatraju se ne manje udobnim:

 • elektronički: opremljen dodatnim funkcionalnostima u obliku igrača, sigurnosnim remenima, pozadinskim osvjetljenjem, automatskim sustavom ljuljačke, mogućnošću odabira brzih načina rada;
 • 2 u 1: kolijevka za transformatore koja se može koristiti sve do djeteta od 5 godina;
 • kolijevci: izgledaju poput običnih kolica, samo se krevet može ukloniti ako je potrebno i nositi dijete.

Druga mogućnost je kolijevka za automobil, s kojom možete nositi bebe u prijevozu.

Suspendirana kolijevka za novorođenčad

Spušteni ležište može biti pletenica ili drvo. U pravilu, u modernim kućama, stropne grede su rijetko instalirane, za koje bi bilo moguće objesiti krevetić. Stoga, moderni dječji kolac za viseće daske već je opremljen stabilnim nosačima, na kojima leži ležaj.

Prednost ovog modela je glatko kretanje, tako da se dijete neće probuditi od iznenadnih trzanja. Osim toga, suspendirana struktura lako se zakreće s pokretom jedne ruke. Da biste premjestili krevetić na drugo mjesto, jednostavno premjestite nosače i ponovno postavite postolje na njih.

Da biste odabrali pravu kolijevku za bebu, trebate obratiti posebnu pozornost na visinu bočnih strana. Što su veći, to bolje, jer to će spasiti dijete od pada i ozljeda.

Stolica za ljuljanje

Podni modeli kolijevki izrađeni su od drveta. Dizajn kolijevke uključuje:

 • okvir;
 • krevet;
 • stolica za odrasle (ne svi modeli).

Kolijevka se postavlja na trkače, zahvaljujući kojima majka može gurati dijete na posebno opremljenoj stolici. Neki modeli omogućuju ugradnju na valjkaste kotače s mogućnošću popravljanja njihovog položaja.

Postoje stolci za ljuljanje s elektronskom jedinicom koja proces dijete ljulja potpuno automatiziran. Mama je dovoljno odabrati odgovarajući način rada, brzinu i amplitudu ljulja pomoću daljinskog upravljača ili posebne ploče na krevetu. Tu je i automatska funkcija ljuljačka, koja se aktivira kada dijete pomiče ili plače. Takva kolijevka mora imati trake za sigurnost djeteta, a majka će moći napustiti dijete dok obavlja kućanske poslove.

Prijenosni modeli dječjih kolijevki

Prijenosni modeli kolijevki obično su postavljeni kao zasebni kolijevci bez dodatnih nosača. Lepu se može postaviti na okvir za kolica s kotačima i ručkom za kontrolu, a ako je potrebno, uklanja se košara i dobije se vrsta "nosača" za bebu. Prikladan je za izlete u kliniku, trgovinu ili putovanje u automobilu.

Košarica ima čvrsti okvir izrađen od plastike ili drveta, ili pletiva od pletera. Često je baza izrađena od tankih ploča šperploče, prekrivena prirodnom tkaninom ili kožom. Košarica je opremljena dugim ručkama, tako da izgleda kao velika ženska torba. Kao dodatak, ugrađen je pokrov kože ili platna koji pokriva bebu s kiše, kao na invalidskim kolicima. Uz patent zatvarač, džep u podnožju djeteta pričvršćen je za korištenje prijenosnog postolja tijekom hladne sezone.

Kako odabrati kolijevku za novorođenče

Različite vrste kolijevki značajno kompliciraju njihov izbor. Glavni fokus prilikom kupnje treba platiti važnim čimbenicima:

 • Krevet za ležanje za novorođenčad treba biti lako pranje, tekstil se lako uklanja za pranje;
 • madrac mora biti srednje ili visoke razine krutosti;
 • svi privici i dodatni elementi moraju biti sigurno skriveni, tako da dijete nije slučajno ozlijeđeno;
 • najbolji materijali za dječji namještaj su prirodno drvo i eko-plastika;
 • kolijevka mora imati sustav za zaključavanje mehanizma.

Ne previše u kolicima, ovisno o vrsti modela, bit će sigurnosni remeni tako da dijete ne može pasti iz kolijevke i biti ozlijeđeno.

Značajke okvira

Okvir kolijevke treba biti izdržljiv, tako da kod odabira materijala bolje je davati prednost drvetu. Pričvrsivači i pričvrsni elementi moraju podnijeti očekivana opterećenja. Za podove ili suspendirane modele prikladni okviri i metal, često aluminijska legura visoke čvrstoće.

Kolijevka mora imati stranice, poželjno u obliku rešetkastih zidova, što osigurava dobru ventilaciju. Udaljenost između letvica ne smije biti veća od 8 cm. Stranice mogu biti izrađene od istezanih tkanina ili šupljih ploča, ali prva opcija je i dalje prioritetna.

Parametri kreveta

Kolijevka je prikladna za bebe manje od šest mjeseci, pa su svi modeli male veličine. Širina kreveta, u pravilu, je 30-40 cm, a duljina 65-80 cm. Istodobno, veličina krevetića ne smije ograničavati kretanje djeteta i pružiti majci potrebni prostor za njegu djeteta.

Podnožje kreveta je poželjno odabrati stalak za bolju ventilaciju kreveta. Ali takvo dno se događa samo u podnim naslagama, a suspendirani i prijenosni modeli opremljeni su šupljim pločama šperploče ili drvenim pločama.

Kolijevka za novorođenčad

Čak i prije rođenja djeteta, sretni roditelji pripremaju kuću za svoj izgled. U sobi, koja se definira kao vrtić, vrše popravke, uređuju namještaj, razmišljaju kroz unutrašnjost, uzimajući u obzir potrebe i praktičnost mrvica.

Djeca prvih mjeseci života uglavnom spavaju, pa je jedna od najvažnijih točaka pripreme izbor kreveta, što bi trebalo biti udobno i sigurno za dijete, kao i praktično s gledišta roditelja.

Nakon razmatranja mnogih mogućnosti, mnogi se zaustavljaju u krevetiću za novorođenče.

Pro i kontra kolijevke za novorođenčad

Prije uobičajenog statičkog kreveta za novorođenče, kolijevka ima nekoliko prednosti:

 1. Zbog male veličine krevetića, samo mrvica rođena u svijetu osjeća se više zaštićena u njemu.
 2. Uglavnom, moderni dječji krevetići za novorođenčad opremljeni su kotačima s mogućnošću zaključavanja, što ih čini jednostavnim za prijevoz iz prostorije u sobu:
  • guranje blizu kreveta, majke i bebe, slušajući pored takvog poznatog i poznatog daha, bolje će spavati;
  • biti blizu i obavljati svakodnevne poslove kućanstva ako je beba budna i ne želi sama ležati;
  • premjestite mrvice iz spavanja daleko od buke, sunca i drugih poremećaja.
  • Lakše je položiti pospanu karapuz u kolijevku za novorođenče.
  • Pod krevetom, obično postoji košarica ili polica za kratkotrajno skladištenje stvari koje je poželjno da majka drži pri ruci - pelene, salvete, čekiće itd.

Jedini nedostatak kolijevke za krevet novorođenčeta je da beba može biti u njemu tek do doba kad se počinje povlačiti na stranu ili intenzivno tjerati, do oko tri do pet mjeseci. Nakon toga, prestaje biti siguran i morat će se zamijeniti.

Dodatna oprema kolijevke za novorođenčad

Na kolijevku se može isporučiti:

 1. Elektronički blokovi koji vam omogućuju kontrolu kolijevke s konzole: odaberite željeni način bolesti kretanja, glazbeni sastav (upišite ili snimajte); da programira da je sama počela gnjaviti dječaka koji plače.
 2. Noćna svjetla za provjeru bebe.
 3. Mobilni (ili vrtuljak) s igračkama koji visi na njemu koji se okreće, svijetli, melodično svira poput glazbene kutije.
 4. Nadstrešnica.

Krevet s kolijevkom za novorođenčad

Zadnji dani ljeta promocije!

Najbolje cijene za krevete iz tvornice "Kolybelkin"

Dostupnost kreveta u Moskvi!

Ljetne promocije, popusti i darovi

Kupite ili naručite bilo koji mjesec po super cijeni od 13,890₽ s madracima do 1. rujna!

Zadnji dani ljeta promocije!

Najbolje cijene za krevete iz tvornice "Kolybelkin"

Dostupnost kreveta u Moskvi!

Ljetne promocije, popusti i darovi

Kupite ili naručite dječji krevetić za bilo koji mjesec od 2018. po super cijeni od 184 AUD AUD uz madrace do 1. rujna!

krevetići

madraci

Postavlja se u krevet (strane, krevet)

Pribor, čahure i pendulum

Zašto je vrijedno kupiti pregradni krevet naše proizvodnje?

Mi smo proizvođači, stoga smo uvjereni u naše proizvode: koristimo drvo visoke kvalitete, hypoallergenic boje za dječji namještaj i trajno spajanje. Nudimo izvrsne pregradne krevetije jeftino, jer nemamo trgovinsku marku za redovne trgovine. Ovdje možete odabrati pregradni krevet s njihalom i bez njega - jedinstveni model koji kombinira 8 komada namještaja, kao i madrace s prirodnim kokosovim punilom, posteljinom i mnogim drugim proizvodima za djecu.

Pretvorba kreveta 8 u 1

Svijet ne stoji mirno, a poslije kreveta, koje su visjele sa stropa i drugih opcija za krevetiće za novorođenčad, dolazi do jedinstvenog razvoja. Jedan od njih je 8 in 1 transformirajući krevet, koji možete kupiti pomoću usluga naše online trgovine.

Zašto je potrebno kupiti prigušni transformator 8 u 1?

Mnogi roditelji cijenili su naš pretvarajući krevet, koji se može preurediti u osam različitih varijacija i postati zasebni komadi namještaja. Kvaliteta dječjeg spavanja treba ostati na prvom mjestu, a krevet za preoblikovanje novorođenčadi to jamči.

Gdje spavati novorođenče? Krevetić, kolijevka, kolica - ili roditeljski krevet?

Kolica i dječji krevetić za novorođenče - kupiti ili učiniti?

Popis stvari za novorođenče, koje treba kupiti prije rođenja, može biti prilično mala - ali nakon poroda sigurno ćete trebati mjesto gdje će novorođenče spavati, a nakon kratkog vremena - kolica za šetnju i dječja ležaljka za buđenje djeteta, Kako pripremiti krevet za novorođenčad i zašto je bolje kupiti bebino prijevoz nakon poroda?

Dječja kolica

Da, ovo je jedna od prvih stvari koje bliske rodbine i prijatelji daju roditi bebu ili mlade roditelje. Ali uvjeren sam da dok se vaše dijete ne rodi, nećete moći shvatiti kakva bi kolica trebala biti za novorođenče. To je jedna od najskupljih predmeta dječje "mirazine", pa je bolje ne požuriti i vidjeti kako će vaš život biti u novom svojstvu, a tek onda uložiti novac u tu kupnju.

Ako ste čvrsto odlučili podići kolica prije rođenja, kako treba proučiti problem. Pročitajte recenzije na internetu i razmišljate o svom načinu života - koje značajke koje su svojstvene jednoj ili drugoj invalidskoj kolicima čini vam posebno važnima? Pitajte prijatelje koji već imaju djecu, što vole ili ne vole svoje kolica. Ako vidite svoj prijevoz za sanjare na ulici, ne oklijevajte i kontaktirajte roditelje koji nose dijete u njemu - pitajte je li to dobro kao što izgleda.

Dječji salon i druga mjesta za druženje

Naravno, djeca vole kada se drže u rukama, a ipak s vremena na vrijeme morat ćete staviti bebu negdje - barem kako bi otišli na zahod ili tuširali. Morate misliti na mjesto gdje bi dijete moglo biti blizu vas i gdje ga ne biste trebali držati u rukama. Za to će raditi pletena košara s ručkama, dječjim stolnjakom, jastukom ili čak foteljom automobila. Ako je proračun ili prostor vašeg apartmana ograničen, odaberite prijenosnu opciju kako biste ga premjestili iz jedne prostorije u drugu.

Kolijevka ili krevetić za novorođenče

Možda će vam vaša obitelj dati vam košaru ili kolijevku, ili možda želite kupiti dječju krevetić za sebe. Ako vam je draža ideja za krevetić, odaberite onaj koji će se kasnije pretvoriti u krevet za starije dijete - trajat će dulje. Dječji krevetić se također može posuditi od prijatelja, a možete kupiti i jedan od njih.

Kako opremiti mjesto za dijete u roditeljskom krevetu

Mnogo stoljeća (iu nekim kulturama do danas) ideja stavljanja novorođenčeta na spavanje u odvojeni krevet izgledala je vrlo čudno. Na Zapadu, naprotiv, djeca koja spavaju sa svojim roditeljima smatraju se vrlo neupotrebljivima i čak vide u njoj potencijalnu štetu za razvoj djeteta.

No svaki dan raste broj roditelja i stručnjaka koji podupiru ideju o spavanju. Prednosti ove ideje teško su precijenjene: prvo, zajednički san olakšava proces dojenja, drugo, majka i beba dobivaju bolji san, konačno, treći, fizički kontakt s majkom nužan je uvjet za normalan rast i razvoj djeteta, a zajednički spavanje je sjajan način da se nadoknadi nedostatak komunikacije ako ne možete biti s djetetom cijeli dan.

Čak i ako sada ne namjeravate spavati s djetetom, vrlo je dobro da promijenite svoj um nakon rođenja. Bez obzira na to koliko kažete samom sebi da "nikad u životu" nećete uzeti dijete u krevet, vrijedi vam jedanput noći hodati po kući jednom s vrištenom bebom u naručju i pričekati dok ne spava, a zatim ga pokušati pomaknuti na krevet i vidjeti da se ništa nije dogodilo s vama, a beba ponovno plače i traži olovku, jer svi vaši planovi mogu biti skrenuti. I vrlo je dobro da ćete na kraju mirno zaspati i zagrliti se ispod svoje obitelji.

Vjerujem da roditeljski krevet u svakom slučaju mora imati sigurnu zonu za dijete, jer unaprijed ne možete znati hoćete li bebu odnijeti na svoje mjesto - čak i za samo jednu noć ili za kratko danju tijekom dana.

Da, bilo koje mjesto za spavanje može biti potencijalno opasno, ali stručnjaci vjeruju da je pravilno organizirani san u roditeljskom krevetu opasniji od spavanja u krevetiću. Evo nekoliko točaka koje treba uzeti u obzir kako bi vaš krevet bio siguran za dijete.

 1. Površina kreveta treba biti glatka i ravna. Voda madraci i previše mekih kreveta su nesigurni.
 2. Listovi bi trebali biti čvrsto zategnuti, a uglovi - čvrsto je gurnuti ispod madraca. Ako kut izađe iz madraca, može pokriti djetetovu glavu.
 3. Krevet bi trebao biti pomaknut na zid ili ograđen posebnom mrežom, tako da dijete ne može pasti u snu.
 4. Jastuci i deke treba držati podalje od djetetove glave. Mama i tata trebaju imati odvojene pokrivače. Dijete može spavati u "vreći za spavanje" - to je takva kombinacija pidžama i deka. (Također je odličan za spavanje u ležaju.)
 5. Samo majka treba spavati pored djeteta. Velika studija koju je proveo dr. James McKennoy na Sveučilištu Notre Dame pokazao je da majke i bebe imaju isti ritam disanja i pokreta tijekom spavanja, a njihovi ciklusi spavanja također započinju i završavaju istodobno. To znači da majke instinktivno osjećaju dobrobit djeteta kad spava pored njih. Ostale odrasle osobe - čak i očevi! - ne mogu uvijek osjećati da nešto nije u redu s djetetom.
 6. Ako je majka pod utjecajem alkohola ili lijekova koji uzrokuju pospanost, ne možete spavati pored bebe.
 7. Ako želite da dijete bude blizu, ali ste neudobni kad spavate u istom krevetu (ili vam se čini da vaš krevet nije dovoljno siguran za bebu), razmislite o kupnji krevetića koji je priključen na roditeljski krevet (za to je dovoljno ukloniti jednu stranu u uobičajenom krevetiću). Tako možete u svakom trenutku lako doći do djeteta, ali istodobno ćete i vi i njega imati svoj vlastiti prostor.

Čak i ako planirate spavati u istom krevetu, trebat će vam sigurno mjesto za bebu dnevnog sna. U tu svrhu možete koristiti dječji krevet ili košaru. Ili će vam se svidjeti mogućnost prenosivog igrališta, od koje će, usput, biti prikladno putovati baku za vikend.

Okrugla kreveta

Okrugli krevet za novorođenčad je krevetić koji omogućava bebu udoban i siguran san, što je osobito važno u prvim danima beba života. U takvom krevetu dijete će osjetiti osjećaj zaštite i udobnosti tijekom spavanja i budnosti, što će mu omogućiti da se pravilno razvije i bude zdrav. Dječji namještaj je bez oštrih kutova, izvora cviljenja i labavljenja.

Okrugli dječji krevet za novorođenče ima mnoge prednosti:

 • Izrađena je od visokokvalitetnih ekološki prihvatljivih materijala i prirodnog drveta (hrasta, pune bukve, breze, bora) potpuno sigurna za zdravlje djeteta.
 • Moderan dizajn koji se savršeno uklapa u unutrašnjost dječje sobe.
 • Pojedinosti jasle i prekrivene netoksičnim bojama, imaju veliku čvrstoću, otpornost na habanje i hipoalergijska svojstva.
 • Veličina kolijevke idealno je dizajnirana za proporcije novorođenčeta. Uz rast djeteta može se povećati njezina duljina.
 • Dobra funkcionalnost, jednostavna montaža i lijepa boja.

Možemo kupiti kolijevke za bebe u klasičnoj ili proširenoj konfiguraciji. Kreveti mogu biti madraci, mekane strane, nadstrešnice, stolovi za zamjenu, kao i produžni sustavi do 120 cm.

Za kupnju kružnog krevetića za novorođenče znači da najbolje odaberete udoban, moderan i originalan krevet.

Okrugli ležaj koji se može kupiti u različitim izvedbama, veličinama i dugim jamstvom proizvođača poslužit će radost roditelja i djeteta dulje vrijeme, a za to vrijeme će djeci pružiti ugodan i zdrav san.

Okrugle krevete za novorođenče mogu se pregledavati i kupiti, uz besplatnu dostavu u Moskvi, na web stranici naše online trgovine. Fotografije, veličine i cijene okruglih kreveta možete pronaći u imeniku stranica, a ako je potrebno, možete se obratiti savjetnicima. Ako je potrebno, isporučit ćemo vašu narudžbu diljem Rusije i zemalja ZND-a.

Kupnja okruglog krevetića od prirodnih i sigurnih materijala bit će najbolje rješenje kako bi bebina mir i roditelji bili udobni.

Okrugli bebinski kreveti za novorođenčad gotovo su pretvoreni u ovalne krevetiće. Oni su dobar izbor za dijete od rođenja do školske dobi. Takav dječji namještaj štedi prostor u sobi, ima pendulum, s kojim možete gurati dijete i zbog sposobnosti promjene je funkcionalan.

Cots & Crib

Dječji krevetići kupiti s isporukom u Helptomama!

Krevetić je prva stvar koju roditelji razmišljaju kada je riječ o mirazu za novorođenče. Uvijek kupuju jasle, tako da po dolasku iz majčinog bolnice stavljaju dijete u svoj prvi pravi krevet.

Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče

Postoji mnogo opcija za ovaj namještaj. Na prodaju možete naći krevete na kotačima, kolijevke za novorođenčad, modele s preklopnim stranama i transformatora. Istodobno postoje jednoobrazna pravila pri odabiru ovog namještaja čije će poštivanje jamčiti uspješnu kupnju:

 • Dječji krevet mora biti izrađen od prirodnog drva;
 • obrađena kvaliteta;
 • širina između letvica ne više od 9-10 cm;
 • je stabilan.

Među raznovrsnim modelima, tradicionalni dječji drveni krevetić uvijek je popularan. Njeni roditelji najčešće kupuju za svoje male. Prednost ovog modela leži u niskoj cijeni i praktičnosti. Mnogi domaći proizvođači proizvode visokokvalitetne krevetiće. Možete ih kupiti u našoj online trgovini. Pri odabiru kreveta treba obratiti pažnju na njegov dizajn. Namještaj za djecu ne smije imati oštre kutove. Svi su rubovi pažljivo obrađeni i zaobljeni. Kako biste dodatno zaštitili bebu od mogućih ozljeda, nosite meku krpu s obje strane. Udaljenost između letvica je još jedna važna točka koju treba obratiti pozornost na. Ne smije prelaziti 9 do 10 cm. Inače, postoji veliki rizik da beba gurne glavu između letvica i uzrokuje ozbiljnu ozljedu. Glačalo za ograde dobro je obrađeno. Ne smiju biti nikakve nepravilnosti i praske. Površina ograde mora biti savršeno glatka. Činjenica da se odrasla osoba osjeća kao lagana hrapavost može ogrebati nježnu dječju kožu.

Prije kupnje krevetića, pazite da provjerite njegovu stabilnost. Trebao bi čvrsto stajati na podu i nemojte se protresati. Nestabilni krevet može se prevrnuti. Također morate provjeriti snagu i pouzdanost svih veza. Teško je vjerovati u njega, ali apsolutna većina djece u dobi od jedne godine starosti uspijevaju popustiti i slomiti svoje krevete. U prodaji često možete pronaći originalne kolijevke za bebe. Vrlo su udobne, ali dizajnirane za bebe do 3-4 mjeseca. Čim se dijete pokuša sjesti, već je nemoguće koristiti takvu kolijevku. Više praktična opcija bi bila obična krevetić na kotačima ili stolica za ljuljanje.