Top 10 najboljih krevetića za bebe u IKEA-u: pregled modela

Zdravlje

Tvrtka IKEA proizvodi namještaj za cijelu obitelj. Proizvodi marke razlikuju se po optimalnom omjeru kvalitete i cijene. Prekrasna i funkcionalna kolijevka ključ je za potpuno spavanje i razvoj bebe.

Stoga se izbor djeteta za novorođenče mora približiti punom odgovornošću i preporuča se izvršiti kupnju prije nadopunjavanja u obitelji. Razmotrite detaljno prednosti i nedostatke 10 popularnih modela.

Značajke kolijevke za bebe

Možete pronaći jednostavnu kolijevku bez ladica i drugih funkcionalnih dizajna, kao i potpuni kut za dijete.

Glavni kriteriji za dječje krevete za jednogodišnju djecu iz IKEA su:

 • Modeli odgovaraju dobnim osobinama djeteta.
 • Svi materijali koji se koriste za izradu namještaja i ovu kategoriju djece su ispitali dermatolozi i pedijatri.
 • Dizajn je siguran i udoban za dijete.
 • Roditeljima je prikladno koristiti kolijevku u bilo kojem razdoblju nakon rođenja.

Izvorni IKEA proizvodi ne sadrže žbuke, ogrebotine, pukotine ili druge štete na površini. Dječji kreveti su prekriveni bojama ili lakovima apsolutno sigurno za dijete. Skupština majstora izrađena je s pouzdanim pričvršćivanjem svih dijelova. Ako bar nešto ne odgovara, takav namještaj može ugroziti sigurnost djeteta.

Osim udobnosti za dijete, IKEA kreveti za bebe predstavljaju radost roditeljima. S namještajem IKEA, dječja soba izgleda cozier, neater. Roditelji mogu lako prilagoditi visinu rukohvata ili madraca (ovisno o modelu, izgledu dizajna), modeli kolijevke su u različitom stilu, unutrašnjost svake dječje sobe lako će stati.

Funkcionalni elementi, kao što su prostrane kutije za pranje rublja, izvrsni su posao pri pohranjivanju najvažnijih stvari za dijete i deke ili jastuke.

Najboljih deset najboljih modela za djecu s fotografijama

IKEA tvrtka proizvodi dječja kolica takvih modela:

Prednost druge opcije je sposobnost da dobro vidite što se događa oko bebe, a roditelji - njihovo dijete u bilo kojem trenutku. Nema potrebe da se pojavi i zaviruje.

Sundvik

Krevet ovog modela je različita funkcionalnost i svestranost. Može se koristiti čak i prije teen dobi djeteta. Maksimalna duljina je 2,07 m, a kad je presavijena 1,37 m. Krevetić je širok - 80 cm i visina 0,8 m od podnice madraca.

Za letvice upotrebljavaju se višeslojne ljepljene šipke, završene bukovom i brezažom, prekrivene akrilnim lakom. Traka od 100% polipropilena i poliestera. Trošak modela uključuje dno tračnica Lura, ali se prodaje u zasebnom paketu.

Vrlo je lako sastaviti bez posebnih vještina. Uz krevet je detaljna uputa.

Glavna prednost je:

 1. niske cijene;
 2. izvorni dizajn;
 3. sposobnost promjene veličine kreveta kao što dijete raste.

Nedostatak: nedostatak visokih strana, za djecu od 4-5 mjeseci starosti je opasno ostati bez nadzora.

Prosječna cijena modela je 8.900 rubalja.

HENSVIK

Model je drveni okvir od krutog bukovog drveta, prekriven akrilnom bojom. Bočna ploča izrađena je od vlaknaste ploče i nadopunjena je tiskanim pokrovom s uzorkom. Na gornjoj strani izrađena je uredno oblikovana rezana koja čini krevetić dojmljivim i nježnim, što nadopunjuju figuralne noge. Okvir donjeg dijela bukve bez premazivanja dna i primjenom akrilne boje na gornjoj strani. Dolazi u jednom paketu sa svim dijelovima.

Jednostavno sastavljanje i prodaja zajedno s uputama za montažu. Duljina i širina kreveta je 1,2 m, odnosno 0,6 m, a visina kreveta 0,85 m.

Prednost je:

 1. podesivo dno;
 2. izvorni stil;
 3. jednostavnost njege: samo obrišite vlažnom krpom s ili bez deterdženta;
 4. prisutnost drvene podloge kroz koju možete vidjeti dijete.

Nedostatak: nema dodatne konfiguracije.

Prosječna cijena modela je 5.500 rubalja.

Nudimo gledati video o krevetu Henswick:

Gulliver

Za okvir kolijevke je niz breza s akrilnim lakom. Dno na vrhu vlaknaste ploče. Svi strukturni elementi izrađeni su od betonskog masivnog drveta: dno okvira, šipke, bočna stijenka je običan i sa šipkama, okvirom i nogama. Svi se prodaju u jednom pakiranju s uputama za montažu. Mali broj dijelova i njihovo lako pričvršćivanje s mogućnošću mijenjanja olakšavaju sastavljanje kreveta.

Glavne su prednosti:

 1. mogućnost podešavanja visine dna;
 2. mogućnost mijenjanja strane bočne strane ili potpuno uklanjanja;
 3. niske cijene

Nedostaci se mogu smatrati malom funkcionalnošću za dodatnu opremu ili pribor za dijete.

Cijena kreveta u prosjeku iznosi 5 000 rubalja.

Leskvik

Okvir dna, nogu, šipki i ostalih strukturnih dijelova krevetića sastoji se od balkonskog polja. Koristi se drvo prvo obrađuje bojom za izvornu teksturu i boju, a zatim je prekrivena čistim akrilnim lakom. Bočna ploča izrađena je od vlaknastih ploča, presvučena mrljama i gornjim slojem akrilnog laka.

Poteškoće u montaži, u pravilu, ne proizlaze, jer kit dolazi s uputama i nekoliko pojedinosti po krevetu.

Glavne prednosti:

 1. mobilnost;
 2. jednostavnost brige za vanjske dijelove kreveta;
 3. mogućnost prilagodbe položaja dna;
 4. dostupnost uklonjivih bočnih stijenki.

Nedostaci: relativno visoki troškovi, u prosjeku 9.000 rubalja.

Somnath

Okvir dna i glavni dijelovi krevetića izrađeni su od pune bukovine i prekriveni su akrilnim lakom za djecu. Materijal gornjeg dijela dna je vlaknasta ploča. Ukupne dimenzije kreveta su duljine 1.2 m i 0.6 m, odnosno širine.

Svi dijelovi kreveta se prodaju u jednom pakiranju i popraćeni su detaljnim i razumljivim uputama za montažu. Nema puno detalja i ne predviđa rastavljanje tijekom rada, stoga je ovaj model najlakše instalirati.

Obrišite ih suhom prije stavljanja djeteta u krevetić, budući da je premaz od lakiranja s vlagom posve određen broj.

Glavne prednosti modela:

 1. jednostavna montaža;
 2. ugodne boje za djecu;
 3. mogućnost prilagodbe visine dna.

Među nedostatcima je nemogućnost uklanjanja strane i nedostatak funkcionalnih ladica za pranje rublja.

Prosječna cijena je 4 500 rubalja.

Sundvik moderan

Izvrsna i višenamjenska kolijevka za novorođenče Sandwick. Ima sofisticirani dizajn i savršeno je kombiniran s drugim namještajem za dječje sobe iz IKEA. Svi glavni dijelovi izrađeni su od pune bukovine. Zahvaljujući profinjenom dizajnu, izgleda sjajno u dječjim sobama u suvremenim stilovima, na primjer, high-tech.

Glavne prednosti modela su:

 1. mogućnost rastavljanja bočne stijenke;
 2. zamjena strane;
 3. podesivo dno.

Među nedostatke relativno visoke cijene od 6.000 rubalja.

Stuva s ladicama

Izvorni krevet za novorođenčad, koji je opremljen s ladicama za odjeću i baby essentials. Podnožje i naslona namještaja izrađuju se od vlaknaste ploče, recikliranog papira u savijač, iverica i ABS plastiku. Sve površine su obložene akrilnom bojom. Glavni strukturni elementi okvira čvrste bukve.

Glavna prednost:

 1. visoka funkcionalnost;
 2. mogućnost podešavanja visine dna;
 3. prisutnost kutije za lan;
 4. jednostavnost njege.

Među nedostatcima neznatno kompliciranog sklopa zbog prisutnosti mnogih komponenti dizajna, relativno visoke cijene.

Prosječna cijena modela iznosi 11.000 rubalja.

Stuva obična

Glavni dijelovi okvira izrađeni su od pune bukve. Ploče i gornja ploča od vlaknaste ploče, savijač, iverica i ABS plastika.

Glavne prednosti:

 1. mogućnost uklanjanja bočne stijenke;
 2. podesivo dno u dva položaja;
 3. sigurnost svih komponenata.

Nedostatak: relativno visoka cijena i zasebna nabava dodatnih funkcionalnih dijelova.

Prosječna cijena iznosi 5 500 rubalja.

Mammoet

Izvorni dizajn ovog modela omogućuje vam da ga ugradite u dječje sobe sa svim vrstama dizajna. Vrlo dobro i neuobičajeno u kombinaciji s klasičnim stilom i visokotehnološkim rješenjima. Glavni strukturni dijelovi okvira izrađeni su od pune bukovine, bočne stijenke i podnožja od iverice prekrivene filmom i akrilnim lakom. Noge su izrađene od polipropilena, šperploča od bukovine koristi se u višeslojnim zalijepljenim letvama.

prednosti:

 1. stilski dizajn;
 2. svijetle boje;
 3. mogućnost prilagodbe visine dna;
 4. odvojive bočne ploče.

Nedostatak: nekoliko funkcionalnih detalja.

Prosječna cijena je 4.500 rubalja.

Singlar

Vrlo jednostavna oprema za krevet čini ga nesporni vođa. Funkcionalni krevet za novorođenče Singlar izrađen je od pune bukve. Vlakna su napravila gornju stranu dna, koja se može podesiti visinom.

Glavna prednost:

 1. niske cijene;
 2. jednostavna gradnja;
 3. mogućnost promjene visine dna.

Nedostaci: niska funkcionalnost i nedostatak dodatnih elemenata.

Prosječna cijena je 2 500 rubalja.

Savjeti za odabir

Odabir namještaja za dijete nije jednostavan zadatak. Potrebno je uzeti u obzir mnoge čimbenike koji će u budućnosti pružiti udobnost u korištenju kreveta za roditelje i udobnosti za bebu.

Potrebno je obratiti pozornost na takve aspekte:

 1. Nije potrebno razmotriti mogućnosti sa svim vrstama odjeljaka, police, ladica itd. Uvijek u tvrtki IKEA postoji namještaj iz linije, čiji je predstavnik kolijevka. Može se postaviti pokraj kreveta i koristiti kao stol ili kabinet.
 2. Gotovo je namještaj proizvođača istog tipa, pa se izbor može napraviti uzimajući u obzir mogućnost uređenja kolijevke s drugim elementima interijera.
 3. Dječji madrac mora biti točno iste veličine kao i krevet u krevetiću tako da leži ravno i ne klizi prema dnu.
 4. Za manje prostorije, kompaktni modeli trebaju biti odabrani bez ladica ili drugih kliznih elemenata koji zahtijevaju dodatni prostor za uporabu.
 5. Prilikom odabira kliznog kreveta treba voditi sigurnost djeteta.

zaključak

IKEA kreveti za bebe - kombinacija visokokvalitetnih, sigurnih materijala i niskih troškova. Namještaj tvrtke predstavljen je isključivo funkcionalnim i prikladnim modelima čak i za najmanja prostorija.

Prilikom odabira krevetića treba voditi ne samo izgledom i estetskim kvalitetama namještaja. Potrebno je uzeti u obzir njegovu funkcionalnost, dostupnost prostora u potpunosti iskoristiti sve komponente, dodatne značajke kao što su prijenosni bočni zid ili na dnu podesivi i udoban za dijete.

Cots za novorođenčad Ikea

U svakoj obitelji bebe su spremne za izgled dugo prije rođenja. Budući roditelji pažljivo odabiru dječju opremu, namještaj, odjeću i posteljinu. Svaki detalj u vrtiću trebao bi biti udoban i siguran. Većinu vremena će beba provesti u uspavanku, pa bi izbor kreveta za novorođenče trebao biti svjesno.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira

Za novorođenče ne možete kupiti krevetić samo na temelju svojih želja ili izgleda. Za dijete, krevetić je mjesto u kojem će provesti veći dio svog nesvjesnog života. Stoga, namještaj za djecu mora zadovoljavati određeni popis zahtjeva:

 • Visoka kvaliteta. Nemojte spremati i kupiti uspavanku od recikliranih materijala. Slabiji krevet može početi trgati ili prekinuti prije razdoblja jamstva.
 • Trajnost. Dječji krevet od visokokvalitetnih i izdržljivih materijala dugo će trajati. Moguće je da će na njemu spavati više od jedne generacije vaše djece.
 • Sigurnost. Ovaj faktor je jedan od najvažnijih u popisu zahtjeva. To uključuje i kvalitetu gradnje i materijal baze i komponenti. Krevet za novorođenče trebao bi biti napravljen samo od ekološki prihvatljivih materijala koji tijekom rada neće uzrokovati alergije ili druge bolesti.
 • Comfort. Izuzetno, ako je krevet opremljen je visak kinetoza, te mehanizama za reguliranje visine dna (svaka mama treba napora za instalaciju i uklanjanje bebu iz krevetića).

Naravno, izgled krevetića treba biti izrađen u umirujućim bojama, kako ne bi smetalo djetetu.

Prednosti Ikea

Cots za novorođenče ikea izrađeni su prema GOST i TU, koji su dizajnirani posebno za bebe kolijevke. Glavna stvar pri kreiranju namještaja za djecu je sigurnost. Dakle, svaka pojedinost kreveta je hipoalergijska i netoksična. Niti jedan dio krevetića neće moći rezati ili ogrebati dijete, jer osim specijalnog brušenja, stručnjaci tvrtke opskrbljuju dječje strukture posebnom mekom plastičnom oblogom.

Programeri švedske tvrtke proizvode različite modele kreveta na temelju tri glavna parametra:

 1. Ekološka sigurnost. Tvrtka Ikea koristi samo prirodne i ekološki prihvatljive materijale.
 2. sigurnost od požara. Svi materijali prije sastavljanja namještaja šalju se za posebnu obradu, nakon čega se ispituju u nekoliko faza.
 3. Mala težina. Sve vrste dječjeg namještaja imaju relativno malu težinu, ali snaga i kvaliteta toga se ne smanjuju.

Ikea nije trgovina pojedinih komada namještaja, već tvrtka koja proizvodi modularne strukture. Odaberite odgovarajući krevet za bebu i dodajte nešto drugo bez ikakvih problema, jer Ikea nudi širok raspon boja i dizajna.

Cots za djecu. Što su oni?

Cots u Ikea su izrađene od dvije vrste: zatvorene i polu-otvorene. Što to znači? U zatvorenim krevetima, sve ploče imaju posebnu oblogu i nisu opremljene roštiljem. Polu otvoreni modeli imaju jednu ili dvije strane s rešetkama. Svaki model ima svoje prednosti i nedostatke.

Ikea ima nekoliko modela dizajna za novorođenčad, ovdje su glavni:

Hensvik

Ovaj model je izrađen od pune bukve. Vrh proizvoda prekriven je akrilnom bojom. Apsolutno su sve komponente dizajna sigurne za bebu. Bočna ploča izrađena je od vlaknaste ploče, na kojoj se primjenjuje tiskana slika.

Lijep i dječji model čini izvorni rez na vrhu bočne ploče. Dopunite nježnu sliku izvornih nogu. Krevetić ima ugodnu mliječnu boju, koja je idealna za uređenje novorođenčeta. Osim toga, bijeli namještaj skladno se uklapa u apsolutno bilo koji interijer.

Gulliver

Ovaj model je napravljen od breze i prekriven netoksičnim akrilnim lakom. Vrlo je pogodno da dno krevetića može biti podignuta i spuštena na željenu razinu. Također možete ukloniti jednu ploču s roštiljem, a umjesto toga postaviti poseban odbojnik. Izbor takvih pribora u Ikea je raznolik.

leksvik

Okvir i temelj ovog kreveta izrađeni su od prirodnog drva. U ovom slučaju, to je niz od bukovine, koji se obrađuje posebnim sredstvima za najveću sigurnost i izdržljivost. Razlika između ovog modela je prisutnost uklonjive bočne ploče, što je vrlo pogodno ako se isti namještaj koristi za spavanje od strane odraslog djeteta.

Somnath

Vrlo ugodan i veseli model. Izrađena je u različitim bojama: zelena, plava - za dječake i ružičaste - za djevojčice. Baza, kao u većini modela, sastoji se od bukovine obojene akrilne boje. Svijetle boje ovog modela idealno će se uklopiti u tematski interijer dječje sobe.

SNIGLAR

Model, sličan prethodnom projektu, prema osnovnim parametrima razlikuje se od više mutiranih boja. Kolijevci ovog modela imaju boju prirodnog drveta, jer su obojeni isključivo bezbojnim lakom.

Stuva

Vrlo moderan model kreveta za novorođenčad. Idealno se uklapa u unutrašnjost stana uređenog u visokotehnološkom stilu. Prednje i stražnje ploče sastoje se od ekološki prihvatljivog iverice, vlaknaste ploče i prirodnog drvenog punila. Okviri i pruttovidnye ploče izrađeni su od prirodne bukve. Model Stuva je najfunkcionalniji krevet za bebe iz švedske tvrtke, kao što je to u dizajnu ladica za pohranu, koje su obojene u raznim bojama.

Sundvik

Ovaj model izgleda vrlo elegantno i atraktivno. Krevet je izrađen u tri boja raznih umirujućih nijansi: mliječno bijela, taupe i čokoladni crni. Temelj izgradnje spavanja je prirodna bukva koja se razlikuje po svojoj posebnoj snazi.

Pretvaranje kreveta

Dolaskom djeteta u apartman potreban je mali dječji krevetić i dodatni prostor za pohranu hrpe odjeće i dječje odjeće. Izvanredno s dvije zadatke istodobno kabrioletni krevet, koji se može koristiti za spavanje bebe i čuvanje svoje miraz. Takvi su modeli vrlo prikladni, budući da kombiniraju obični krevet, komodalice s stolom za zamjenu i ormarićem. Značajno je da u ovoj vrsti kreveta može ugostiti bebu i više odraslog djeteta do 12 godina.

Prednosti i nedostaci:

 1. Prisutnost stol za mijenjanje i razne kutije za pohranu, ugrađeni pendulum za lulling, mogućnost povećanja kreveta.
 2. Velika veličina, visoka cijena.

Ikea tvrtka jako "voli" pretvarajući krevete, tako da proizvodi različite modele ove vrste. Za djecu, postoje i standardne opcije i rafinirani ovalni kreveti u kojima djeca mogu spavati do tri godine života. Vrlo zanimljive su Cura modeli, koji se mogu preokrenuti, uz pomoć kojih se dobivaju kreveti za različite dobi.

Kupite dječje krevete za novorođenče IKEA

1 u odjeljku "Kreveti za novorođenče IKEA"

DOMAĆINA Dječija djeca, bijela Ikea

Dno krevetića može se postaviti na dvije različite razine. Trajni materijali od kojih se izrađuje dno krevetića temeljito su testirani i pružaju djetetu najudobniji i sigurniji san. Dno kolijevke osigurava dobru cirkulaciju zraka, što doprinosi stvaranju povoljnih.

IKEA u ostalim kategorijama:

Na web stranici Snik.ko možete kupiti IKEA dječje krevete za novorođenče, pogledajte cijene i recenzije. Naš katalog sadrži više od jednog proizvoda od najboljih online trgovina s isporukom u Moskvi, St. Petersburg, Jekaterinburg, Novosibirsk, Nizhny Novgorod, Kazan, Chelyabinsk, Samara, Rostov-on-Don i ostali gradovi Rusije.

Da biste prvi dobili velike popuste od 40% i više od marke IKEA

Cots iz Ikea - kako napraviti pravi izbor? (40 slika)

Radi olakšavanja pronalaženja kreveta za dijete, ovaj članak predstavlja pregled namještaja IKEA i još 10 savjeta za pravilnu kupnju.

Opcije za jednu

Krevet s krevetom Critter je namijenjen djeci koja nisu starija od osam godina. Evo nekih primjera jasle za novorođenče Ikea ovog modela.

Bijeli je s različitim ukrasom:

 • s uzorkom "ovce" na glavi
 • s likovima mačaka i pasa na glavi.

Kao i svaki namještaj ima svoje prednosti i nedostatke. Prednosti uključuju:

 • Izrada prirodnog drva
 • Lijep dizajn za djecu

Minus - postoje ograničenja u dobi, što znači da kada dijete dosegne određenu visinu, krevet će postati malen.

Ako vam je potrebno dulje vrijeme, tada je model s kliznim umetkom, koji može biti 207 cm u ukupnoj duljini, savršen.

Takva dizala s mogućnošću uvlačenja su kreveti:

 • Minnen je popularni Ikea model. Izrađen je od metala u bijeloj boji. Prednosti prekrasnog izgleda estetike i prilagodbe duljine. Nedostatak je taj da metal ima tendenciju da se ohladi.

Nedavno je dizajn ovog modela ažuriran (2015.), a zrake sunca, a ne monogram, sada su umetnute u bočne zidove. Na donjoj slici možete vidjeti sve značajke.

 • Sandvik, izrađen od borova, leđa - Vlakna, film na vrhu. Shema boja je ili bijela ili siva-smeđa. Nije teška, ima dobru pojavu i promjene duljine. Među nedostatcima, leđa, koja ne izgleda tako estetski ugodna i može biti podvrgnuta mehaničkim oštećenjem.
 • Leksvik. Izvršen u klasičnoj inačici drva. Izdržljiva je, prirodna, mogućnosti dizajna, jedina dovoljno velika masa namještaja.

Kauče iz Ikea

1) Hemnes. Najčešći među kupcima Ikea, komplet sadrži tri ladice, izrađene u bijeloj boji. Njegov dizajn je univerzalan, model je kompaktan, privlači pozornost posjetitelja. Postoji dodatno valjanje iz sloja, može se pretvoriti s jednog na dvostruko. I izračunava se do 8 godina. Ima i nedostataka - nema zaštite od pada i prilično visoka cijena.

2) lan. Ima 2 ladice ili posteljinu. Njegova niska cijena, dizajn i funkcionalnost su prednosti. I poremećajima - ovo je materijal proizvodnje (ploča od čestica i fiberboard) i odsutnost barijere.

3) Brimnes. Na svim stranama ima niske stranice i dvije ladice koje se mogu izvaditi. Idealno za djecu stariju od 8 godina, ona ima iste funkcije kao i Hemnes, ali je niža u cijenu, jer je izrađena od ploča od čestica. Čak i zbog niskih strana nije prikladan za djecu.

Ispod su fotografije Ikea krevetića (kauči i jednokrevetni kreveti).

Kreveti za spavanje

1) Cure - krevet je namijenjen za dvije osobe, može biti i krevet na kat i potkrovlje. U proizvodnji koristi samo prirodno drvo, to je više prikladan za punjenje gorivom, jer visina od 116 cm, ima sposobnost da nadopunjuje krović u plavom ili ružičastom. Nedostatak u bočnim pločama vlaknaste ploče i jednostavan dizajn.

2) Trup - metal u srebrnoj ili bijeloj boji. Izdržljiv, funkcionalan i jednostavan za čišćenje. Ima mogućnost dodavanja kauča ili igrališta.

3) Stuva - odnosi se na potkrovlje, ima ugrađeni ormar ili stalak na boku, pa čak i noćni stol. Prednosti uključuju niz dizajn i opremu. Cons - ovo je materijal za proizvodnju pločica i fiberboarda i mogućnost postavljanja stepenica samo desno.

4) Sturo - bijela kamiona. Otpušten iz drveta. Dodatno možete napraviti igralište zahvaljujući širini kreveta (153 cm). Samo ovdje je prikladno ne za svaki apartman, opet, zbog širine.

Kreveti na kat

1) kolaps. Bijeli ili srebrni kreveti, vrlo izdržljivi i mogu imati dodatni vanjski ležaj.

2) Midal. Pokriva se samo lakom, tako da ima prirodnu boju drveta iz koje je izrađena. Niska cijena i omogućuje kreativnost, kao što odaberete boju sebe. Slijedi popis krova IKEA već u obojenom obliku ovog modela.

3) Tuffing - ima spuštenu visinu i središnje stubište, samo u srebrnoj boji. Iz ovog kreveta gotovo je nemoguće pasti, a spuštanje i uspon na drugi stup je vrlo povoljno. I zbog niske visine, pogodan za niske stropove. Minusi su tkanine koje se lako oštećuju.

4) Nordahl - samo tamno smeđe tonove. U budućnosti možete napraviti dva odvojena pokućstva iz jednog zajedničkog namještaja. Izrađen od drva, osim bočnih zidnih ploča, koji je zalijepljen na vrhu filma.

10 preporuka pri odabiru spavaćih soba namještaja za djecu Ikea

 1. Obratite pažnju na bijelu boju, odgovara bilo kojem interijeru i ne ukazuje na spol djeteta.
 2. Metalne konstrukcije lakše se čiste.
 3. Ako želite namještaj za rast, onda uzmite trajni materijal, bilo drvo ili metal.
 4. Također, klizni kreveti su prikladni kada postoje dvije djece u sobi, ali različite dobi.
 5. Ako je dječja soba male veličine, tada je kompaktan krevet s izvlačenjem ili šankom.
 6. Za jedno dijete u maloj sobi, potkrovlje je savršeno, jer na jednom mjestu možete opremiti i mjesto za spavanje i prostor za igru.
 7. Na drugom stupu kreveta, samo dijete starije od 6 godina može spavati, a djeci se ne smije igrati tamo zbog sigurnosnih razloga. Također biste trebali instalirati svjetiljku tako da možete spuštati noću.
 8. Uzimajući madrac za krevet s drugom razinom, pogledajte njegovu visinu i razinu bočnih strana.
 9. Ikea modeli imaju minus - njegovu ujednačenost, stoga nemojte se bojati eksperimentirati s kupljenim krevetom kako biste ga učinili individualnim.
 10. Odjeljci za stvari mogu se staviti pokraj kreveta i zamijeniti stol za kavu u vrtiću.

To su osnovni savjeti za odabir pravog namještaja za vrtić, nakon čega slijede fotografije IKEA krevetića.

Odabir krevetića u IKEA: za novorođenčad i od 3 godine

Spavaonica za bebu je mjesto gdje provodi puno vremena. Zdrav san spušta kompetentni razvoj: fizički i psihički. Stoga, izbor dječjeg krevetića, čak i iz vrlo popularne tvrtke IKEA, trebao bi se pristupiti što ozbiljnije.

IKEA je od davnina vodeći proizvođač namještaja za sve apartmane, ali su oni prikladni za naše interijere i koji model odabrati?

Glavni kriteriji za dječje igračke ove tvrtke:

 • Udobnost i sigurnost.
 • Ekološki prihvatljivi materijali, testiranje pedijatara i dermatologa.
 • Prikladno za model dobi.

Prije kupnje, provjerite model. U krevetiću ne smije biti nikakvih čipova, pukotina ili ogrebotina, jer bi se dijete moglo ozlijediti. Također imajte na umu jesu li svi dijelovi čvrsto pričvršćeni za okvir.

Svi IKEA materijali su sigurni, tako da roditelji ne mogu brinuti o premazima lakovima - nema štetnih tvari.

5 savjeta za odabir

1. Bijela boja je najslabiji i svestrani, takav se krevet može kupiti unaprijed, bez da čak i znaju spol djeteta. Ovaj ton je također pogodan za tinejdžere.

2. Najlakši materijal za njegu je metal. Naravno, drvo je više ekološki prijateljske, ali sav materijal u proizvodima tvrtke su sigurne za djecu.

3. Ako želite krevet dugo služiti, odaberite model transformatora.

4. Funkcionalnost modela je važna, pogotovo ako postoji malo prostora u vrtiću. Izaberite kreveti s ormarićima i policama.

5. Kreveti za spavanje su popularni kod tinejdžera. Ovi modeli su dobri jer su proširiti prostor i istovremeno pomaže kako bi jedinstveni osobni zonu. Bolje je odabrati takav krevet za djecu mlađu od 6 godina.

Cots po dobi

1. Novorođenče

Jednostavan i koncizan model, savršeno prilagođen novorođenčadi. Da biste spriječili slučajno zaglavljivanje djetetovih ručica ili nogu između prečki, posebne mekane strane mogu se postaviti na krevetić.

Graciozan krevet u bijeloj boji savršeno će odgovarati novorođenčadi.

Kreveti bez bočne strane su bolje odabrati za stariju djecu. Neki drvene krevetiće za najmlađe također se mogu nadomjestiti za starije dijete uklanjanjem odbojnika.

Naravno, odabir krevetića za novorođenčad, morate shvatiti da će u početku većinu vremena provesti u njemu. Postoji nekoliko posebnih modela za djecu koja su prikladna samo za malu djecu.

Jednostavan drveni krevet ispod stabla.

Nadstrešnice i viseće igračke izgledaju šarmantno. Vrlo je važno da krevet bude što snažniji.

Ako želite raditi na rukavicama, ne propustite naše korak po korak upute o tome kako šivati ​​krović s vlastitim rukama.

2. Od 3 godine

Za djecu stariju od 3 godine već je moguće odabrati više modela odraslih s kliznim strukturama, ormarima i policama. Imajte na umu da djeca rastu vrlo brzo i, kako ne bi stalno promijenili namještaj, pokušajte odabrati krevet za rast. Također vodite računa o odabiru odgovarajućeg i prikladnog madraca.

Ugrađene ladice su stvarno prikladan pribor za krevetić. Mogu se čistiti krevet, pelene i igračke. Međutim, bolje je odmah odlučiti trebate li takav model: prašina se može nakupiti u kutijama, neće biti prikladno staviti ih na sve površine. Plus IKEA pohranjuje u tome što prikazuju već sastavljene modele s različitim brojem ladica i police.

Kauč ​​za stariju djecu s ladicama pomoći će uštedjeti prostor u malom stanu i naučiti djecu da ih stavljaju na mjesto.

Ovaj model je primjer štednje prostora. Pogodan je za dvoje djece odjednom, a najdublje stvari i posteljinu možete staviti u praktične ladice u donjem dijelu namještaja.

Bijela - vrlo elegantna i praktična boja, ali u vrtiću možete dodati boju.

Graciozne strane s zakrivljenim leđima pretvaraju krevet u mali čamac. Djeca će biti oduševljena!

Modeli odjeće omogućuju uštedu prostora dijeljenjem u zone za svako dijete.

Dva takva dizajna su idealna za blizance ili malu djecu s malom razlikom u dobi. Ovo nije samo krevet, ali i izvrsno mjesto za igru.

Pretvaranje kreveta

Modeli transformatora razlikuju se od klasičnog kreveta u prisutnosti ormara i police. Ponekad se u takvom krevetu nalazi stol za mijenjanje, a za starije osobe postoji stol za učenje za učenje. To je prikladna i praktična opcija za one obitelji koje ne žele ili ne mogu potrošiti mnogo novca za kupnju novog namještaja. Drugi plus je kompaktnost i multifunkcionalnost: dijete raste, a samo su transformatori sposobni prilagoditi veličinu starijih djeteta. Mogu se produžiti i podesiti u razinama.

U gotovo svim dječjim krevetićima možete promijeniti visinu dna. Situacija se razlikuje od dva do pet: to je osobito važno za one koji stavljaju krevet roditelju. Zatim ga treba prilagoditi na jednu razinu.

Što je mlañe dijete, to je lakše imati više. Tako se dijete lakše spustiti i podići. Ali strane ne bi smjele biti vrlo niske: potrebna visina - do pazuha djeteta.

Najpopularniji modeli

1. Critter je brijačnica od dvije sorte: s ovcama i mačkama.

2. Minnen - praktičan i popularan metalni model. Postoji crno-bijela inačica.

3. Sundvik od bora i vlaknaste ploče (natrag). Krevet može biti bijeli i sivo-smeđi.


4. Leksvik - klasični drveni krevet, "raste", vrlo pouzdan i izdržljiv, ali vrlo jednostavan u dizajnu.

5. Hemnes - bijeli kauč s tri ladice.

6. Cure je dvostrani krevet, koji može biti na kat ili potkrovlje.

7. Stuva - potkrovlje s ugrađenim garderobom ili stalakom sa strane, kao i sa stolom i krevetom na prvom redu.

8. Sturo - jedno i pol garsonjera, dostupan samo u bijeloj boji.

9. Tuffing - krevet s spuštenom visinom i središnjim stubištem dostupan je samo u srebrnoj boji.

Inspirirajte nas - dijelite materijal s prijateljima na društvenim mrežama:

Dječji krevet "Ikea" za djecu od 3 godine

Za tri godine djeca su dovoljno velika. U starom krevetiću više nisu udobni. Bazu više ne odgovara nogu, postaje neudoban za spavanje. Najbolja akvizicija za dijete od 3 godine je klizni krevet nizozemske tvrtke "Ikea"

Glavni element dječjeg namještaja za odmor i oporavak je krevet.

Za one koji traže dječji krevet i promatraju Ikea namještaj, pripremili smo kratki pregled popularnih modela.

Namještaj za spavanje "IKEA"

Tvrtka proizvodi različite modele kliznih kreveta za djecu od 3 do 15 godina. U širokoj prodaji u Rusiji postoji namještaj:

 • Isklesan drveni s malim leđima (Leksvik, Sundvik, Trugen);

Sandvik - krevet od čvrstog borova, obrađen mrljom i bistrom akrilnim lakom.

Leksvik - potpuno drveni krevet u klasičnom stilu.

Trugen je udoban krevet za jednu osobu s bazom od drvenih letvica.

Duljina se može podesiti dok dijete raste, a dno krupnog drveta pruža optimalnu podršku.

Čelični krevet Minnen s zaobljenim rubovima i sigurnim nogama propilena.

Uglavnom svi proizvodi za djecu Ikea niski. Prosječna duljina kliznih ležajeva Leksvik, Sundvik, Trugen je od 137 do 207 cm, visina od baze do poda - 10 cm; visina leđa je 80 cm, širina kreveta je oko 90 cm.

Kada dovršite unutrašnjost sobe za djecu, morate uzeti u obzir pojedinačne karakteristike, sklonosti, karakter djeteta.

Metalni proizvodi su težak: duljina - 135 - 206 cm; visina od baze do poda - 23 cm; visina leđa - 72 - 92 cm; širina - 85 cm.

Neki modeli kreveta su željezo, metal, izdržljivi i pouzdani, s ekološki prihvatljivim premazom na bazi epoksidnih smola.

Detalji Ikea dječjeg presavijeni krevet su od tvrde drva, ponekad ih zamjenjuje bor. Na svojoj bazi su rešetke strukture fleksibilnog drvenog štaketa. Metalni Minnen također ima rešetkastu podlogu metalnih letvica.

Unutrašnjost dječjeg vrtića uvijek je drugačija mobilnost i funkcionalnost. IKEA programeri stvaraju namještaj s obzirom na dob i razvoj djece.

Svaka serija kreveta opremljena je posebnim kliznim mehanizmom, što ih čini svestranima, prikladnim za različite doba djece. Neke izvedbe dodatno su opremljene ladicom za odjeću ili igračke.

Prikladna opcija je krevet s ugrađenim ladicama ispod niže.

Kreveti za djecu od 3 godine dostupni su jednokrevetni i dvokrevetni. Osim visokih leđa, mogu imati niske bočne zidove. Ikea dječji kreveti od drva obojani su u različitim bojama. Bijeli kompaktni modeli su posebno popularni u posljednje vrijeme.

Izgledaju svježe i originalno u unutrašnjosti vrtića.

Prednosti i nedostaci "Ikea"

Klizni krevet "Ikea" za djecu od 3 godine popularan je namještaj za djecu mnogih Rusa. Ima nekoliko prednosti koje privlače kupce:

 • Kompaktan sam;
 • Dugo vremena;
 • Čvrsti, izdržljivi teški tereti;
 • Rasivo izgleda u unutrašnjosti vrtića.

Potrebno je nametnuti povećane zahtjeve za izbor dječjih kreveta, budući da se djeca ponašaju aktivno, skakati se, igrati i tako ih testirati za trajnost.

Krevet "Ikea", zbog raznolikosti dizajna, postavljen je u male dječje sobe. Ako postoje dvoje djece, to će učiniti varijanta na dvije priče.

Dizajn će biti zanimljiviji ako dodate izvorno rješenje boja.

Ako veličina vrtića dopušta, za djecu od 3 godine i stariji možete instalirati široki bračni krevet.

Drveni kreveti su od breze, bora, hrastovine, tikovine i ostalih drvenih vrsta koje se uzgajaju na ekološki čistim područjima.

Za jedno dijete u maloj sobi prikladno je kupiti metalni ležaj. Njegova širina je nešto uža od drvenog namještaja za spavanje. Duljina je podesiva i postavljena na željenu razinu.

Mogućnosti transformacije omogućuju promjenu objekata u sobi prema potrebama koje rastu s djetetom.

Ako je dječji vrtić prostran, a duljina i širina nisu bitni, roditelji i dijete biraju krevet u visini. Bebe bolje spavaju na niskom krevetu; starija će djeca pristupiti dizajnu, gdje je udaljenost od baze do razine poda maksimalna vrijednost.

Važna točka je odsustvo toksičnih tvari u kupljenom proizvodu.

Bilo koji krevet Ikea može se sklopiti. Namijenjen je činjenici da dijete, počevši od 3 godine starosti, stalno spava na njemu sljedećih deset godina i pol. Krevet, iako ima složeni klizni mehanizam, razlikuje se po jednostavnosti širenja strukture.

S velikim opterećenjima na samom sustavu, na osnovu pojedinih dijelova ne slomiti, izdržati cijeli život.

Nedostaci, koji je napravio kvalificirana tvrtka za spavanje, nemaju.

Kako odabrati krevet "Ikea"

Budući da se klizni krevet Ikea sada nalazi na vrhuncu popularnosti, sve se više tvrtki koje se bave lažnim.

Češće, proizvođači stvaraju samo vidljivu sličnost s izvornikom, bez brige o funkcionalnosti strukture.

Stoga, odabir "Ikea" za dječju sobu treba obratiti pozornost na sljedeće aspekte.

 1. Preuzmite poželjni dizajn s bazom stalka. Ni u kojem slučaju ne biste trebali kupiti takav komad namještaja gdje je postavljena šperploča umjesto tračnica.

U potonjem slučaju madrac neće biti dovoljno prozračen.

Brzo se počinje raspadati, raspadajući se s povećanim mehaničkim opterećenjima.

Nakon kratkog vremena, klizni dio počinje zaglaviti, mehanizam se prekida.

Kako odabrati madrac "Ikea"

Iako madrac nije osiguran pri kupnji Ikea kliznog kreveta, bolje je kupiti i jedan. Najprikladnija je mogućnost proizvod iste tvrtke. Prodavači znaju koje su veličine potrebne za određeni model namještaja za dijete starije od 3 godine.

Obično se ispod svakog kreveta nalaze madraci određenih parametara.

Imajući centimetar na raspolaganju, lako je pokupiti madrac i sebe. Samo treba imati na umu da duljina i širina ortopedskog proizvoda trebaju biti 2 do 3 cm manje nego na bazi. Ikea madraci se izrađuju na takav način i od materijala koji nisu štetni za držanje i zdravlje djeteta.

Ako je cijena previsoka, a odluka je o kupnji proizvoda jeftinija, obratite pozornost na pojedinosti.

Pri kupnji madraca za krevet u vrtiću, morate ga odabrati prema sljedećim parametrima.

 1. Ukočenost proizvoda. Do dobi od 12 godina bolje je zaustaviti izbor na krutim i polukrutim madracima, budući da je do tog vremena kralježnica samo formirana i da je potrebno učvrstiti.
 2. Unutarnji punilo. Preporučljivo je odabrati laneno, vuneno, kokosovo vlakno. Vata se brzo spušta i madrac postaje okretan; to je neugodno spavati na njemu. Pjena za punjenje brzo se napuni prašinom. Da, i ne služi dugo; počinje se raspasti i raspasti.
 3. Kvalitetno pokrivanje madraca. Bolje je odabrati proizvode od lana ili lana. Slučajevi od sintetičkih tkanina se uopće ne približavaju.

Visokokvalitetni madrac prilagođen veličini stvara ugodan san i odmor za dijete bilo koje dobi.

Cots za novorođenče IKEA u Moskvi

Prekrižavajuća krevetija Noony Cozy okrugla s njihalom, u kojemu se kombiniraju izuzetni dizajn, praktičnost i napredne tehnologije, pomoći će vam da najbolje organizirate spavanje za bebu i pružite mu miran san i dobar odmor. Glavna prednost fl.

kolijevka * za novorođenčad u veličini 75x75cm s letvicama na sigurnoj udaljenosti dječji krevetić veličine ** 125x75 cm dječje igralište za spavanje i spavanje stol za presvlačenje 2 visoka stolca tinejdžerski ležaj veza povećat će se na 175x75 cm (detalji ne uključuju detalje za tinejdžere).

lako se pretvara u kolijevku * za novorođenčad s veličinom od 75x75cm s letvicama na sigurnoj udaljenosti od veličine kreveta od 125x75 cm za igranje za spavanje za spavanje i spavanje stol za presvlačenje dva visoka stolca s tinejdžerskim ležajem povećat će se do 175x75 cm (nije uključeno u kutiju).

transformator, kotači, prigušni mehanizam, uklonjivi zid, razine visine dna - 3, materijal: drvo, za madrac veličine 75x125 cm

Čokolada Sweet Baby Ennio je klasični model s poprečnim mehanizmom klatna, podesivim krevetom i auto zidom, što olakšava pristup djetetu. Izrađena od kvalitetnih materijala i obložena netoksičnim bojama, sigurna za bebu.

Kćeri i sinovi

transformator, ladanjska komoda, stol za presvlačenje, ladica, klatni mehanizam, materijal: drvo + iverica, za veličinu madraca 60x120 cm

lako se pretvara u kolijevku * za novorođenčad s veličinom od 75x75cm s letvicama na sigurnoj udaljenosti od veličine kreveta od 125x75 cm za igranje za spavanje za spavanje i spavanje stol za presvlačenje dva visoka stolca s tinejdžerskim ležajem povećat će se do 175x75 cm (nije uključeno u kutiju).

Bed-transformator Sweet Baby Valentino je izrađen od čvrstih breza, s elementima iverice i MDF-a. SweetBaby kreveti za novorođenče tretiraju se s netoksičnim lakovima i bojama koje su apsolutno bezopasne za dijete.

Kćeri i sinovi

normalna, dno visine - 2, materijal: drvo + iverica, za madrac od 60x120 cm

Krevet za novorođenčad, Bijela boja, Nedostaje mehanizam ljuljačke, Bijela boja, Težina 13,5 kg

obični, kotači, trkači za ljuljanje, razine visine dna - 2, materijal: drvo, za madrac veličine 60x120 cm

Jedinstveni ovalni mini-krevet Sleepi Mini iz poznate norveške tvrtke Stokke, oblika oblika ovalnog oblika za vaše dijete i sigurnost, udobnost i praktičnost. Sigurnost dječjeg kreveta već je formirana prilikom izrade ovih kreveta. Glavni materijal.

običan, ladica, zakretni mehanizam, razine visine dna - 2, materijal: drvo, za madrac veličine 60x120 cm

Jedinstveni ovalni mini-krevet Sleepi Mini iz poznate norveške tvrtke Stokke, oblika oblika ovalnog oblika za vaše dijete i sigurnost, udobnost i praktičnost. Sigurnost dječjeg kreveta već je formirana prilikom izrade ovih kreveta. Glavni materijal.

Prekriva krevetić Roxie Incanto 7 u 1 je eko-friendly i siguran pretvarajući krevetić za djecu od rođenja do 5 godina. Transformacija se javlja iz okruglog kreveta za novorođenčad do 6 mjeseci života u ovalno do djetetove dobi. T.

Jedinstveni ovalni mini-krevet Sleepi Mini iz poznate norveške tvrtke Stokke, oblika oblika ovalnog oblika za vaše dijete i sigurnost, udobnost i praktičnost. Sigurnost dječjeg kreveta već je formirana prilikom izrade ovih kreveta. Glavni materijal.

Prekriva krevetić Roxie Incanto 7 u 1 je eko-friendly i siguran pretvarajući krevetić za djecu od rođenja do 5 godina. Transformacija se javlja iz okruglog kreveta za novorođenčad do 6 mjeseci života u ovalno do djetetove dobi. T.

Bed-transformator Sweet Baby Valentino je izrađen od čvrstih breza, s elementima iverice i MDF-a. SweetBaby kreveti za novorođenče tretiraju se s netoksičnim lakovima i bojama koje su apsolutno bezopasne za dijete. Prekrasan krevet Sweet Baby Valentino opremljen je s

Kćeri i sinovi

obični, kotači, trkači za ljuljanje, razine visine dna - 2, materijal: drvo, za madrac veličine 60x120 cm

Okrugli pregradni krevet Noony Cosy je najviša razina kvalitete i sigurnosti proizvoda, iznimne funkcionalnosti i suvremenog dizajna. Model se pretvara u udoban kolijevka, udoban krevet, kauč, tinejdžer, ležaljku i komu.

Dječji krevet Ikea

Izbor mjesta za spavanje za dijete veliki je događaj u životu za gotovo svaku obitelj. Postoji mnogo različitih vrsta Ikea kreveta i popularnih modela. U suvremenom svijetu, proizvođači su izumili takve modele koji mogu "rasti" s djetetom. Također nije neuobičajeno krevete, što može biti dnevna soba i stol. Da biste lakše razumjeli svu tu raznolikost, trebali biste znati o najčešće kupljenim modelima.

Popularni modeli

Kreter - krevet za jednu osobu, idealan za dijete mlađe od 8 godina. Dolaze s ukrasima u obliku štenci, mačića ili ovce u glavi. Takav namještaj je potpuno izrađen od pravog drveta. Neće raditi ako trebate kupiti dječji krevet za rast.

Minnen je jedan od najpopularnijih kreveta u trgovini Ikea. Izrađen je od metala, može biti u crnoj ili bijeloj boji, lagan za upotrebu i izdržljiv, duljina se može mijenjati. Nedostatak je u tome što je izrađen od metala i može biti hladno.

Sandvik - ovaj model je izrađen od drva s bazom od borova, a straga je od vlaknaste ploče, prekrivena folijom. Namještaj je bijel i sivo-smeđa. Krevet ima univerzalni dizajn - može se uklopiti u gotovo sve interijere. Ako je potrebno, može se promijeniti njezina duljina. Mali nedostatak je prisutnost filma na stražnjoj strani - može se na kraju ukloniti i izgledati ružno.

Lexvik je klasični model namještaja u Ikea. Izrađen od drva, dužina se može mijenjati. Naravno, to je trajni namještaj, ali je vrlo masivan, što često obeshrabruje roditelje. Takav model veza savršeno je pogodan kako za dječake tako i za djevojčice.

Gulliver je krevet koji je pogodan za dijete do 165 cm visok, od krutog breze. Postoji posebna zaštitna strana koja se može ukloniti u slučaju nepotrebnosti. Takav namještaj bez problema može biti pogodan za djevojčice i dječake.

Sniglar - jednostavan namještaj za djecu predškolske dobi ili malo stariji. Izrađen od pune bukovine, leđa je izrađena od vlaknastog drveta. Duga strana je 90 cm, koja se može postaviti na obje strane kreveta.

Stuva je krevet koji ima tavan i stubište. Polica ili ormar. I ispod toga je prikladan stol s noćnim stolom u kojem možete složiti knjige ili bilježnice.

Ovaj model može biti izrađen u bijeloj, bež, plavoj, ružičastoj, zelenoj i crnoj boji, čak su i modeli s vukovima. Ormar i noćni ormarići mogu se dodati ladicama ili vratima. Značajan nedostatak ovog modela je da je izrađen od iverice i fiberboard-a.

Hemnes je vrlo poznati namještaj iz Ikea kreveta asortiman, koji ima tri ladice. Dostupno je samo u bijelim bojama. Prednosti ovog kreveta su: slatka konstrukcija koja se uklapa u svaku sobu, uporaba ekološki prihvatljivih materijala u proizvodnji, dugotrajne uporabe. Uz to, osim prostora za pohranu, tu je i dodatni stupac za odlaganje.

Ovaj krevet može lako postati dvostruki. Osim toga, ako je potrebno, moguće je koristiti ovaj namještaj kao kauč na kojem možete sjediti s prijateljima. Najveći nedostatak je relativno visoka cijena takvog kreveta.

Krevet za spavanje

Ovaj krevet je idealan za dječake i djevojčice do 3 godine. Njegova prednost je da na "prvom katu" možete napraviti mini-dnevni boravak ili kreativno područje za dijete. Ovaj krevet je super u onim apartmanima gdje je prostor ograničen.

Krevet na krovu

Pogodan je ne samo za dijete nego i za odraslu osobu. Nedvojbena prednost je da kada se skupi, zauzima malo mjesta i služi kao dodatni prostor za sjedenje. Širok raspon stilova i boja.

Ulazni krevet za dvoje djece

Ovaj model je prikladan za obitelj u kojoj se nalaze dvije male djece. Ima dva veza, niska, što omogućuje djeci da se popnu na nju bez ikakvih problema. Donji vez se može potpuno izvaditi i koristiti kao odvojeni krevet.

Rastući kreveti

Takvi modeli su napravljeni tako da su u stanju "rasti" u duljini s djetetom. Zbog te sposobnosti mogu se zvati trajna. Dok krevet ima vremena za promjenu za dijete, nema potrebe za kupnjom novog.

Dječji kreveti s ladicama

Ladica se može staviti bilo gdje: u pravilu, u drvenim krevetima ispod madraca uvijek postoji mjesto za spremanje stvari, proizvođači često čine ladice. U krevetima, tavani ponekad sadrže ormar ili noćni ormarić, koji vam također omogućava pohranjivanje puno stvari.

Teenage kreveti

Duljina takvog kreveta je veća od 160 cm. Modeli mogu biti drveni ili metalni, dvostruki ili jednobojni, obojeni ili monofonični, s određenim oblikom - kako to želi tinejdžer.

Kreveti za djecu od tri godine

Obično za ovo doba koristite namještaj s bočnim stranicama ili dijelom kako bi spriječili pad bebe. Ovi kreveti mogu biti niski, tako da se djeca mogu sami popeti na njih.

I, naravno, možete odabrati krevete za djevojčice i krevete za dječake. Razlike će biti u bojama, ukrasima i dizajnu. U pravilu, za djevojčice, ružičasta se koristi s raznim princezama i lutkama, a za dječake plava je s automobilima i superherojima.

veličina

Veličina kreveta za dijete od 5-10 godina obično je 70 cm (širina) i 130-160 cm (dužina). Za dijete od 11 godina ili više, standardna veličina je 90 cm (širina) i 180 cm (duljina). Međutim, mnogi roditelji kupuju krevet od 90 cm (širina) i 200 (duljina).

materijal

Materijal iz kojeg Ikea sada izrađuje dječji namještaj je drugačiji. Ovo i polja raznih stabala, i željeza, često čine krevete od iverice i MDF-a, čak i kovanih modela.

Namještaj od MDF-a i iverice uvijek služe prilično kratkom vremenu: nakon nekog vremena, takav krevet više neće biti lijep ili se uopće neće slomiti. Smatra se da je namještaj izrađen od tih materijala izdržljiv i sposoban izdržati prilično veliku težinu. Nažalost, to nije uvijek slučaj. Korištenje nisko kvalitetnih materijala za proizvodnju MDF-a i iverice dovodi do nepouzdanosti kreveta.

Takvi kreveti i bilo koji drugi namještaj imaju prekrasan pogled. Namještaj od MDF-a može biti prekriven različitim bojama, slično drvetu, metalu ili bilo kojem drugom materijalu.

Postoji pogrešna pretpostavka da strukture od pločica i MDF-a mogu negativno utjecati na ljudske unutarnje organe. Ovo nije apsolutno slučaj, svi proizvodi se pažljivo provjeravaju radi očuvanja okoliša.

Drveni namještaj je pravi klasik. Ona izgleda svečano. Ovaj krevet izgleda sjajno u bilo kojem interijeru, postaje osnovom, a sve ostalo namještaja odabrano je ispod kreveta. Ovi kreveti su pogodni za djevojčice i dječake, kao mala dijete i odrasle.

Boja kreveta iz polja može biti samo drvena.

Drveni kreveti su najudobniji i izdržljivi za upotrebu. Oni jednostavno nemaju ravnopravno u ovome. Jedina neugodnost može biti drvena greška, koja je sposobna "jesti" namještaj za dvije godine. Da biste to izbjegli, neophodno je stalno pratiti stanje kreveta.

Željezo i kovanog kreveta su rijetkost. Oni izgledaju hladno, vrlo su pouzdani u radu i mogu dugo služiti.

Sada u Ikea postoji veliki broj različitih boja u kojima se mogu spustiti mjesta za spavanje. Naravno, nemojte zaboraviti da drveni namještaj može biti drven. Jedna od najpopularnijih boja među namještajem od iverice je bijela. Naravno, dijete ili njegovi roditelji bit će uključeni u izbor boja.

Recenzije

Naravno, izbor dječjeg kreveta vrlo je ozbiljan problem i treba ga tretirati s dužnom pažnjom. Prilikom odabira kreveta za dijete, roditelji su u pravilu vođeni željama svoga djeteta. Međutim, ako je dijete još uvijek mala, odrasli odabiru namještaj prema sljedećim kriterijima: jednostavnost korištenja, materijala i cijene.

Jednostavno odabrati krevet također nije posljednje mjesto. Vrlo je važno da je namještaj udoban za dijete i ne ometa njegovo kretanje. I za ovo morate odabrati pravo. Dječji kreveti Ikea mogu se prilagoditi rastu djeteta, a to je vrlo popularno kod roditelja i djece.

Prema korisničkim pregledima, najčešće roditelji kupuju drvene krevete za svoju djecu. To je razumljivo - drveni namještaj je najpouzdaniji i svestrani. Obično je cijela unutrašnjost prostorije izgrađena oko kreveta. Naravno, drveni krevet postavlja svoj ton.

Roditelji nazivaju njihovu cijenu, materijal "disanja", jednostavnost korištenja pozitivne točke takvih dječjih kreveta.

Roditelji također dragovoljno kupuju metalni namještaj za svoju djecu. Sudeći prema pregledima, glavna prednost takvih kreveta je lakoća montaže, nošenja, pristupačne cijene i sposobnosti izdržavanja težine ne samo djeteta, već i majki.

Ako kupite namještaj za malo dijete, onda roditelji uzimaju takve modele u kojima su strane nužno prisutne. Oni su u stanju zaštititi dijete od pada. A u slučaju beskorisnosti, strane se lako uklanjaju.

Odabir dječjeg kreveta nije jednostavan zadatak. Ali glavna stvar ovdje je, naravno, praktičnost i sigurnost djeteta. Stoga bi roditelji trebali ozbiljno pristupiti izboru namještaja za svoju djecu.

Opcije u unutrašnjosti

Izvrsno nadopunjavanje unutrašnjosti, ili čak njegov glavni dio, može biti Sandvik dječji krevetić iz Ikea. Takav krevet od bora i pletera i izrađen od bijele boje učinit će sobu laganim i prozračnim. Ne zauzima puno prostora, može se postaviti blizu zida, prozora ili u sredini prostorije, dok je izoliran s zračnim tulipanom tako da dijete bude udobnije.

Dječji krevet Minnen je najpopularnija Ikea posteljina. Privlači se svojim izgledom. U sobi bijele i svijetle boje, takav namještaj bi bio vrlo prikladan. Naravno, u slučaju da se spavaćica kupi za dječaka, bolje je odabrati crnu boju.

Critter je savršen krevet za djecu mlađu od osam godina. Bila je od borovine, savršeno se uklapa u unutrašnjost dječje sobe. Bijela boja namještaja je univerzalna i pogodna za bilo koji dizajn dječjeg vrtića.