Najbolji kolijevci i kolijevci za novorođenčad

Hrana

Za neke mame i tate, kupnja kolijevke za dijete je luksuz, za druge to je apsolutno mora. Ali ako je kolijevka još uvijek potrebna, kako odabrati najbolje? Nudimo vam mali pregled kolijevke novorođenčadi koji zaslužuju simpatiju svojih roditelja za funkcionalnost, ljepotu i dobru kvalitetu.

Vrste kolijevke i kolijevke za novorođenčad

Suspendirane opcije, vjerojatno ćemo zaobići stranu - u standardnom stanu malo je ljudi koji žele objesiti kolijevku na strop. Moderni kolijevci su:

 • drvene kolijevke (pendule i stolice za ljuljanje);
 • plastično-metalne kolijevke, sa i bez dodatnih funkcija;
 • kolijevke nestandardnih oblika. Ovdje proizvođači ne ograničavaju svoju maštu: postoje koljevi ovalni, apsolutno okrugli, u obliku vaza i berba lutkara kolica.

Osim toga, možete odabrati dodatne opcije dodane grupe. Oni mogu biti i drvene i plastične, a njihova je glavna značajka da takvi proizvodi imaju uklonivu stranu i podesivo dno.

Sada idemo na detaljan opis najboljih kolijevki za djecu. Podijelili smo sve podnositelje zahtjeva u 3 kategorije i odabrali smo u svakoj od tri najpoželjnija opcija.

Top 9 najboljih kolijevka za bebe

Nominacija: najbolji pomoćni ležaj

Dodani koljevi su važni za one roditelje koji planiraju spavati u istoj sobi u neposrednoj blizini s djetetom. Dodani kreveti imaju uklonjivu ploču i visine su podesive, tako da možete podići ili spustiti donji nivo s roditeljskim krevetom i kombinirati ih u jednu ravninu. To vam omogućava da rijetko dignete bebu noću, lakše je organizirati noćno dojenje i općenito manje brinite o djetetu.

Chicco Next2me - savršena kolijevka za dijeljenje sna i još mnogo toga

Laconic i bez težine, Chicco Next2me kolijevka savršeno se uklapa u moderan interijer i sigurno će šarmirati roditelje koji vole jednostavnost i minimalizam. Kolijevka je lagana, izrađena od plastike visoke kvalitete, bez velikih dijelova. Elementi tkanine su uklonjivi, lako se čiste. Dno je visina podesiva na šest razina. Vez za čamac: 50 na 80 cm, madrac u setu. Bočni zid je otkvačen zatvaračem, ugrađena je mreža protiv komaraca radi prikladnog promatranja bebe.

Chicco Next2me je idealan kao bočni krevetić jer, za razliku od mnogih drugih modela, ima sustav za pričvršćivanje na glavni krevet (na trakama). Postoje kotači sa stezaljkama. Uklanjanje presvlake. Veza se po potrebi preklopi do veličine 91 za 15 cm i uklapa se u torbu za nošenje, što je vrlo pogodno za vrijeme prijevoza. Postoji čak i podešavanje nagiba dna. Vrhunska kvaliteta megafunkcionalne kolijevke! 9 delikatnih boja.

Cons: ne postoji donja košara, napa i trkači, ali ih nisu potrebni svi roditelji i djeca.

Procjena cijena: 12000-14000 str.

Recenzije Chicco Next2me baby cradle

Ovaj model se opravdava za 200% ako majka skrbi i prakticira zajednički san. Sve u njemu je vrlo pouzdano i promišljeno na najmanji detalj tako da se i majka i dijete osjećaju dobro. Nedostatci uključuju činjenicu da ne priložite mobilni uređaj na standardnom licu i većini ostalih "noćnih" naprava na ovoj kolijevci. Pa, cijena, naravno, nije dostupna svima. Međutim, ako smatrate da su madrac i odbojnici već uključeni u komplet, cijena više ne izgleda tako visoka.

Zibos Ala - najjači i najnapredniji kolijevac

Druga mogućnost je kompaktna strana kreveta, koja može poslužiti kao atraktivan analog nad gore Chicco Next2me. Što se tiče funkcionalnosti, Zibosova kolijevka je na neki način nešto niža od Chica, ali na neki način ga ozbiljno nadilazi. Tako visina dna nije regulirana u 6, u pet položaja. Možete birati između 7 svijetlih boja presvlake (plava, crvena, žuta, itd.). U suprotnom, ova kolijevka ponavlja sve karakteristike njegove skuplje sestre: ima fiksne kotače, dno prilagodbe, madrac, odvojivi zid s mrežicom za komarce, nošenje i mogućnost dodavanja. Također postoji sustav "pričvršćivanja" dječjeg kreveta za odraslu osobu. Ali Zibos Ala ima zanimljive bonuse:

 • održava težinu od 150 kg (ovo nije pogreška!) zahvaljujući dvostrukoj cijevi;
 • komplet uključuje antiholic jastuk i mrežu protiv komaraca;
 • postoje trkači za bolesti kretanja;
 • ako želite, možete kupiti transformacijski mehanizam iste tvrtke i okrenuti kolijevku u stolicu za ljuljanje, pa čak i na stolicu za ljuljanje za odrasle (zato je potrebna tako snažna konstrukcija!);
 • Dno na dnu ima dva džepa za pohranu malih predmeta;
 • cijena proizvoda je nešto niža u usporedbi s analognim.

Procjena cijena: 9000-10000 r.

Zibos Ala Cradle Recenzije

Inovacija dizajna, učinkovit rad svih mehanizama i istodobno upečatljiva funkcionalnost modela čini vlasnicima da govore samo dobre stvari o tome (ako ne pjevaju pohvale). Teško je priložiti lukove i mobilne uređaje, ali to je možda jedina malena značajka ovog modela. Preporučuje se kao profitabilno ulaganje u zdravlje djeteta i spokoj roditelja.

Jednostavnost 3060 - najpopularnija dodana kolijevka

Ovaj model kolijevke zaslužio je najveće odobrenje roditelja kao najljepše, udobnije i funkcionalnije. Strogo govoreći, to je univerzalna kolijevka, koja se može koristiti s jednakim uspjehom i kao strana, i kao samostalan. Dječji kreveti ljuljaju uz pomoć trkača, ali se mogu postaviti na kotače. Visina je podesiva, strana se uklanja za praktičnu uporabu kao bočna opcija. Postoji nježna vibrirajuća funkcija, noćno svjetlo i glazbena jedinica s nasljedima, igračke za viseće igračke, kontrolnu ploču. Također je uključen madrac. Kolijevka je opremljena kapuljačom. Možemo reći da ima sve što je potrebno za najudobniju zabavu djeteta i još više.

Proizvod je završen s dugom suknjom, koji s jedne strane skriva sve nepotrebne i štiti sadržaj košare od prašine, s druge strane, otežava pristup njoj. Sličan model 3050 opremljen je kratkom suknjom. Treba imati na umu da većina jednostavnih modela imaju nisku stranu - samo 24 cm.

Procjena cijena: 8000-9000 r.

Recenzije jednostavnosti 3060

Opći dojam modela na recenzije - novac se ne gubi! Široka oprema i računovodstvo za većinu nijansi povezanih s spavanjem i odmora bebe čini ovu kolijevku najboljom u svojoj kategoriji.

Kao minusa moguće je navesti činjenicu da proizvod ima samo dvije boje (plava i bež). Osim toga, u pregledima kolijevke Simplicity 3060 možete pronaći informacije da madrac nije od vrlo visoke kvalitete. Također je nezadovoljstvo da se mobilni uređaj instalira na tvrdu bazu, koja sprječava da se dijete postavlja i izvadi (ali se mobitel može okrenuti na stranu). Neki ne vole obilje ruševina, ali ovo je stvar ukusa. Općenito, Simplicity kolijevci su lider na ovom tržištu, a 3060 i 3050 modeli su prikupili najviše roditeljske simpatije.

Nominacija: najbolje drvene kolijevke

Prirodno, visoko kvalitetno drvo je idealan materijal za dječji namještaj. Drvo ima klasičnu ljepotu, toplo, ekološki prihvatljivo i izdržljivo. Drvene kolijevke su vrlo raznolike, a odabir najbolje je prilično teško. Urednici Mamelle.ru razmotrili su sljedeće modele vrijedne vaše pozornosti:

Bambolina Love - talijanski klasik za male princeze i princeze

Talijanska marka ima veliki dizajn i besprijekorno kvalitetnu obradu drva. Modeli Bambolina Love, Candy, Bebe, Artist su funkcionalno apsolutno identični, samo se neznatno razlikuju u izgledu naslona za glavu i prisutnosti prve kutije. Bambolinovi koljevi su mini kreveti na trkačima (+ kotačima). Kotači su gumirani, samocentrirajući, vrlo su jednostavni za vožnju i ne grebuju poda pri kretanju.

Odmah i nije primijetio, ali na dnu kolijevke Ljubav integrirana ladica za bebe pomagala. Veličina ležaja je optimalna: 83 × 42 cm. Kit ne uključuje posteljinu, oni (uključujući madrac) moraju se kupiti odvojeno. Međutim, izbor madraca ove veličine je prilično širok, a cijena počinje od 1000 r.

Procjena cijena: 12000-14000 str.

Recenzije Bambolina kolijevke

Svi roditelji se slažu da jednostavno nema ništa s tim kolijevkom. Oduševljava se svojim klasičnim idealom i coziness. A najviša kvaliteta omogućuje vam da ga ne koristite za jednu generaciju djece. Je li to cijena nije dostupna svima, ali to je plaćanje za užitak udobne i dugotrajne uporabe.

Lily Gandylyan - dobar domaći klasik s njihalom

Ako tražite klasičnu kolijevku u obliku malog dječjeg krevetića s mučninom, Lily Model ruskog proizvođača Gandylyan savršeno se uklapa. Materijal proizvoda - Kavkavska bukva, premaz za vodu. Krevet je relativno uska, ali dug - 90 × 43 cm. Majke koje su pokušale ovu kolijevku u akciji tvrde da će otići malom djetetu do 8 mjeseci.

Model nije prikladan kao sporedni krevet, jer strana ne pada i nije uklonjena, a visina dna nije podesiva. Istodobno, opremljen je poprečnim pendulumom - korisnim značajkama za mnoge majke i djecu. Lijepe nijanse prirodnog drva - 8 opcija. Ako vam nije potrebna posebna izvedba ili dodatne opcije, Gandilyan Lily - najkvalitetniji omjer cijene i kvalitete.

Procjena cijena: 7100-8300 r.

Recenzije kolijevke Gandylyan Lily

Recenzije su posve pozitivne. Roditelji vole kvalitetu ove kolijevke, preradu drva, kompaktnost. Pritužbe se odnose samo na kvalitetu premaza za lak - lako je ogrebotina lakom kada se koristi neodrešeno. Također, roditelji bi željeli vidjeti madrac u kompletu, kako ne bi smetali odabiru pojedinačno.

Kolijevka Micune Smart Fresh MO-1456 - izvorni krevet za najmlađe

Mikunova ugodna, prozračna kolijevka je ovalnog oblika i izrađena od kvalitetnog bukovog drveta prekrivenog lakiranom vodom. Veličina kreveta nije sasvim standardna: 79x52 cm, odnosno nešto kraća i šira od standardnog krevetića. Zidovi su izrađeni od tkanine (u nekim izvedbama rešetke), što omogućava slobodnu cirkulaciju svježeg zraka. Krevet je nizak, ne može se podesiti u visini, ali ima prilično visoku stranu - 47 cm, tako da je dijete zajamčeno zaštićeno od pada iz nje. 6 kotača sa stezaljkama olakšava pomicanje proizvoda na podu. Dimenzije omogućuju slobodno pomicanje kolijevke oko kuće i izvucite na balkon.

Komplet sadrži posteljinu (poliuretanski madrac, jastuk, deka, pokrivač, posteljina). Izbor od 8 osjetljivih boja. Osim toga, možete nazvati i činjenicu da možete kupiti dodatnu posteljinu i pokrivač na madracu. Zanimljivo je da se list može povezati na pokrivač s patentnim zatvaračem, čineći udobnu omotnicu za spavanje.

Procjena cijena: 20000-23000 str.

Recenzije kolijevke Micuna Smart Fresh MO-1456

Priznajemo iskreno, praktički nema recenzija na ruskim web stranicama o tome daleko od jeftinog proizvoda. No, postoje aktivne rasprave o pro i kontra takvog neobičnog kreveta za novorođenče. Prednosti naglašavaju prirodnost materijala, moderan dizajn, kompaktnost, jednostavnost upotrebe, prozračnost i široku opremu. Nedostaci uključuju malu visinu (to je osobito istinito ako kuća ima starije djete i kućne ljubimce) i nemogućnost prilagodbe. Postoji zabrinutost za potpuno prozirne mrežaste zidove - hoće li dijete biti cool? Općenito, Mikunova kolijevka može biti prekrasan gnijezdo za dojenčad do 2-4 mjeseca, no tada će ga morati zamijeniti većim krevetom.

Nominacija: najbolji jeftini kolijevci za novorođenčad

Shvativši da kolijevci na stvar i potrebno, ali to će potrajati vrlo kratko vrijeme, praktične roditelji odabrati opciju proračuna postolje, a mnogi su zadovoljni s obje cijene i kvalitete.

JETEM Dream - vrijedan analog od skupljeg kolijevka

Model iz serije "ryushechny" kolaca, Zhethem Dream privlači prisutnost elektroničkih funkcija (melodije i vibracije). Postoji veliki izbor melodija (uključujući zvukove prirode) i 6 razina vibracija, počevši od jedva primjetnog. Postolje se njihala pokretima djeteta, to jest, pruža mehaničku bolest kretanja, ali ne i elektronički, što je pogrešno navedeno na nekim mjestima.

Prednosti se mogu pripisati vrlo prostranoj košarici s dva odjeljka. Elementi tkanine su potpuno uklonjeni za pranje. Kotači su uvučeni iznutra uz pomoć posebnih gumba - proizvod je u ovom slučaju postavljen na trkače za ljuljanje. Spavaći je krevet izdužen - 80 × 38 cm. Visina stranica je mala - samo 20 cm.

Procjena cijena: 5900-6300 r.

Recenzije JETEM Dream Cradle

Recenzije o ovom proizvodu proturječne su: apsolutno se sviđa, a sama kolijevka čini kolijevka bajke, a drugi su kritičniji. Većina se tvrdnji odnosi na pjenasti madrac, koji se brzo pritisne. Ne sviđa mi se krutina tkanine vrha (sve bi bilo u redu, ali kapuljača šuška glasno kad se preklopi i razotkrije). Krevet je uski - morat ćete se pripremiti za tri mjeseca da biste se preselili u veliki krevet. Konačno, plastični, blago rečeno, nisu kvalitete kakvi imaju skupi modeli - postaje žuta i mogu se ispucati ako se neobuzdano rukuje.

Međutim, s obzirom na sve nedostatke, kolijevka Zheem Dreama nije manje prikladna i funkcionalna od svojih skupljih kolega. Moms čak tvrde da je delikatna vibracija ovog uređaja više puta spasila svoje malene od kolike. Preporučujemo onima koji žele malo spasiti i ne namjeravaju prenijeti kolijevku u svoje unuke nasljedstvom.

Vila - kvalitetna kompaktna kolijevka po najnižoj cijeni

Praktične majke cijenile su ovaj mobilni, lagan i udoban krevet za prve mjesece života bebe. Njegov dizajn je tako jednostavan da montaža i uporaba ne uzrokuju nikakve probleme. Dimenzije spavanja krevetu - 80 × 40 cm, dubina 52 koliko cm tkiva postolje s krutim dnom čvrsto montiran na stabilnu podlogu od drva tretiranog s antifungalnog sastava.. Uključeni su madraci i holofiber suknje, deka, jastuk i posteljina. Izbor od nekoliko osjetljivih nijansi. Dijelovi se uklanjaju za pranje. Proizvod se odmah baca i razvija, što čini Vilu atraktivnu opciju za putovanja i za uvjete male stambene zgrade.

Naravno, u kolijevci vila nije kap proizvodnosti: ni elektronički moduli ni podešivači visine. Ali u ovom mekom i toplom krevetu beba udobno i sigurno. Moguće je gurati bebu samo dršćući suspendiranu krevetić, kao u starim vremenima. Na prodaju možete naći potpuni analog ovog modela - Polini kolijevka.

Procjena cijena: 3700 str.

Recenzije za vilinsku kolijevku

Roditelji koji su kupili vilinski krevetić poput njezine bezuvjetne zaštite okoliša, prirodnosti i udobnosti za novorođenče. Osim toga, to je prilično prostrano i duboko, štiti od nacrta. Nedostatak je što je umetak na dnu previše tanak, savijen. No, moramo se sjetiti kolijevke i nije dizajniran za veliku težinu. U principu, dobiti moderan, ekološki krevetić s punim skupom odjećom za manje od 4000 rubalja mogu se kupiti samo na proračun 1000. vila nije pokvariti izvornu ideju ovog modela.

Moja beba Krokha (Ivasha) - jeftino drveno kolijevka prihvatljive kvalitete

Jeftino i jednostavno rješenje u slučajevima kada trebate kompaktni krevet za dijete. Kolijevka Moja beba izrađena je od čvrste breze, dno je izrađeno od šperploče, strane su izrađene od ravnih stalaka. Madrac nije pričvršćen. Dimenzije 80 x 40 cm. Postoje kotači, ne pružaju se trkači.

Krevet se može koristiti kao bočna strana. Bočni zid je uklonjen, pribor sadrži montažu za pouzdano pričvršćivanje na roditeljski ležaj na bilo kojoj visini. Snažni roditelji kasnije pretvaraju ovu kolijevku u udoban kauč, pa čak i stol za starije dijete.

Procjena cijena: 3000-3300 r.

Recenzije kolijevke My baby Krokha (Ivasha)

Sažimajući recenzije dostupne na webu, može se reći da su roditelji zadovoljni s prihvatljivom cijenom ovog proizvoda podnošljivom kvalitetom. Istina, moramo razbiti glavu sa skupštinom, ali u prisutnosti tata s rukama sve je riješeno. Može uznemiriti činjenica da pokupite madrac i posteljinu u krevetiću nije lako, ali pametne mame jednostavno kupiti kit u invalidskim kolicima - pogodni su za postolje.

Dakle, detaljno smo ispitali 9 vrijednih matičnih kolijevki za djecu. Nadamo se da će vam sada biti lakše napraviti izbor u trgovini ili online trgovini. Imati dobar shopping!

Kolijevka za novorođenčad

Od trenutka rođenja djeteta, mnoge se stvari mijenjaju u životu, a novi roditelji pokušavaju dati svoju djecu samo najboljima. Međutim, pitanje kako odabrati jasle za novorođenče prvo dolazi.

Mladi ljudi aktivno razgovaraju s prijateljima i surfaju Internetom u nadi da će pronaći odgovor na vaše pitanje. U našem vremenu trgovine su imale veliku raznolikost raznih mogućnosti za dječje krevete. No, koji model će odgovarati djetetu i roditeljima?

Jedna od najpopularnijih mogućnosti za najmanju je dječji krevetić. Bez obzira na ograničeno razdoblje korištenja takvog krevetića, do 5 mjeseci, beba će se osjećati zaštićenom i lakšom stijenom.

Značajke i prednosti

Krevet kolijevka ima nekoliko prednosti nad redovitim krevetom. Takvi su modeli kompaktni i pokretni, što je nesumnjivo vrlo povoljno.

Uobičajeno, krevetić ima parametre od 50 cm do 100 cm. Kolijevci su opremljeni mehanizmima za zaključavanje, imaju kotače, a ponekad i uređaje za spremanje stvari za bebe.

Zbog malog prostora bassinet, beba spava bolje i lako se kreće u krevetiću na pravo mjesto. Na primjer, tijekom spavanja krevet se može premjestiti u roditeljski krevet ili se preseliti u sobe.

Osim toga, poseban mehanizam pomaže da brzo razbije dijete ili privremeno zamijeni igralište tijekom domaćih zadaća.

Možda je jedini nedostatak mali život namještaja. Uostalom, dijete raste i do dobi od 3 mjeseca pokušava se ustati i preokrenuti. Zbog izvedbe od 3-5 mjeseci, ovaj krevet neće biti siguran.

Unatoč nedvojbenim prednostima dječjeg krevetića, ni u kojem slučaju ne biste trebali ostaviti novorođenče u njemu bez nadzora odraslih.

Dječji krevetić ili nosiljka: što je bolje

Niti svaka obitelj ne može priuštiti veliku ulaganja u svoje voljeno dijete jer u većini slučajeva mladi roditelji vole uobičajene krevete. Trgovine nude širok raspon kreveta za malu djecu koja će stati čak i dok dijete ne navrši 3 godine.

Postoje uobičajeni kreveti, kreveti, pendule, kao i modeli opremljeni lukovima i odvojivim kotačima.

Nakon rođenja, dijete se osjeća udobnije u manje prostranoj kaštelu. Vjeruje se da se u ovom slučaju dijete osjeća kao u utrobi i stoga nije toliko zabrinuto.

Stoga, prije nego što odaberete krevetić, vrijedi procijeniti svoje financijske mogućnosti i prednosti za sebe i za bebu.

vrsta

ispleten od pruća

Kolijevka takvog modela kreveta izgleda udobno i lijepo. Namještaj je uglavnom izrađen od vinove loze, rafija lišća ili stabljike ratana. Svi oni su ekološki prihvatljivi materijali, što je vrlo važno. Kolijevci se pokazuju snažnim i pouzdanim. Unutar kolijevke je ukrašena prevučena tkanina koja vam omogućuje da se zagrijavate.

Postoje modeli opremljeni s učvršćenim poklopcima. Kao i dječji krevetići sa stalcima u kompletu omogućuju lagano guranje djeteta. No, na zahtjev roditelja, zbog praktičnosti, mogu objesiti kolijevku na stropnu kuku.

lažan

Dječji krevetić visio je od stropova za kuku. Materijal za proizvodnju kolijevke može biti vrlo različit. Često vise tkani koljevi, ali možete pronaći drvene modele.

Nažalost, moderni apartmani nisu namijenjeni težim stropnim lusterima. Stoga proizvođači nadopunjuju model ovješenih kolica s fiksnim nosačima koji se lako prevoze i zauzimaju minimalan prostor u sobi.

elektronički

Izumi suvremenih tehnologija izrađeni su od metala ili plastike. Model je opremljen pozadinskim osvjetljenjem, mehanizmom bolesti kretanja i čak ima mogućnost odabira melodije. Za udobnost djeteta, igračke se mogu staviti na posebni luk iznad kolijevke. Neosporna prednost elektroničkog modela je mogućnost prilagodbe visine kreveta.

Kolijevka 2 u 1

Takav je neobičan krevet-kolijevka. Model je namijenjen djeci mlađoj od 3 godine. Sam kreveti imaju pričvršćivače koji omogućuju pričvršćivanje na konstrukciju jaslica. Kolijevka se može koristiti kao nezavisni element, zahvaljujući kojem dijete kreće slobodno oko kuće sa svojim roditeljima, pa čak i kao igralište.

Važno je prisjetiti se sigurnosnih mjera prilikom odabira krevetića. Stranke moraju biti visoke, tako da kasnije odraslo dijete ne slučajno pada iz svoje prebivalište.

prenosiv

Izvrstan dar za mlade roditelje bit će prijenosni kolijevka. Temelj šperploče, prekriven tkaninom, omogućit će mu da udobno smjesti bebu. Osim toga, takvi modeli mogu biti pričvršćeni na bazu kolica. Nosač se također može koristiti kao omotnica ili kolijevka za spavanje.

Većina modela ima kapuljaču koja štiti djetetovu glavu. Obvezna komponenta je kožni džep koji štiti noge od niskih temperatura.

Dječja kolica

Kolijevka kolica opremljena je visokim stranama za pouzdanost i udobnost djeteta. Nedavno se sve više stvaraju pretvarajući kolica u kojima se kolijevka može zamijeniti sjedalom za odrasle dijete. Takvi koljevi mogu se koristiti kao nositelji. Stoga, pri odabiru kolijevke, potrebno je provjeriti pouzdanost dizajna i kvalitete držača kolijevke.

avtolyulki

U vezi s stupanjem na snagu zakona o sigurnom prijevozu djece, takozvani autofolti su postali vrlo popularni. Posebne stolice pričvršćene su na auto sjedalo i sigurnosni pojasevi fiksiraju dijete. Takvi koljevi imaju nagib od 45 stupnjeva i namijenjeni su djeci mlađoj od 9 mjeseci.

Kolijevka za ljuljanje

Kolijevka je izrađena u stilu dnevnog boravka. Na posebnoj podlozi ili kotačima montiranoj stolici. Neki modeli imaju uređaje za obavljanje određenih funkcija. Dijete u ovakvom kolijevku lebdi poput ljuljačke. Dizajni su načinjeni od drveta i plastike.

materijali

Najpopularniji su, naravno, drveni kreveti. Materijal je prozračan, praktičan i najvažniji za okoliš. Kolijevci su uglavnom izrađeni od borove, breze i smreke. Ali bolje i skuplje hrast, bukva ili trešnja. Jasno je da karakteristike namještaja izravno ovise o čvrstoći sirovina.

Drvo je savršeno obradivo, a često postoje i kreveti prekriveni bojom ili lakom. Smiješne slike u krevetu djeteta, naravno, dobra ideja, ali nemojte zanemariti sigurnost djeteta. Prilikom odabira drvenog kolijevka morate obratiti pažnju na sastav tvari za liječenje. Stoga je bolje ostati na verziji čistog drva bez kemijskih premaza.

Plastični kreveti su jeftiniji po cijeni, jednostavan za transport i njegu. Međutim, kod kupnje takvog namještaja trebate se upoznati s certifikatom i razjasniti kakvoću i podrijetlo materijala iz kojih se gradi. Modeli plastičnih krevetića su kreveti za dječji krevetić, ležaljke, itd.

Prednost željeznih postelja je raznolikost i kreativnost oblika. Svi metalni dijelovi zatvaraju se krpom ili mrežama. Takav namještaj je vrlo funkcionalan. Za naručivanje možete kupiti ovaj umjetnički rad. Osim toga, željezni kreveti su izrađeni za svaki ukus:

 1. Bed arena;
 2. Pretvarajući krevet;
 3. Ulazni ležaj;
 4. Krevetić krevetić;
 5. Krevet-njihalo.

Dodatna oprema i pribor

Ovisno o modelu, kolijevci su opremljeni nosačima, remenima, nadstrešnicama. Vrlo popularni kreveti s mobilnim uređajima. Nijedan klinac neće ostati ravnodušan prema zabavnom vrtuljku s igračkama iznad njegove glave. Osim toga, neki dječji kreveti opremljeni su elektroničkim jedinicama, koje vam omogućuju da jednostavno započnete način zujanja kreveta, osvjetljenja ili samo uključivanja glazbe.

Kako odabrati

Prilikom odabira kolijevke, najvažnija stvar je kvaliteta dizajna.

Dječaci i kolijevci za novorođenčad

Narudžio sam kolica Noordi Polaris Classic 2 u 1 isporukom - moja kći je oduševljena!

Dostava na pet kuglica - nije skupo i na vrijeme!

Courier je pet kuglica - prikupio kolica i rekao kako ih koristiti!

Voditeljica pet kuglica - pažljivi i pristojni, pozvao je nekoliko puta!

Ocjena trgovine je izvrsna!

Kupili smo Noordi kolica u ovoj trgovini, Gandyan krevetu i prsima, madracu BabySleep. Naručeno sa skupštinom, sastavljeno na dan isporuke. Čak su i kolica za invalidska kolica bila okupljena i pokazala što i kako) doista mi se svidjela namještaj Gandylyana, a za vrijeme skupštine rečeno mi je da je ovo najbolji brand na ruskom tržištu. Savjetujem svima, jer Već koristimo i nema pritužbi.

Kupljena za kćer od 6 mjeseci arena tvrtka joovy model mjesečevu sobu. Moje mišljenje o ovoj areni:

Skupština: Brzo, bez nepotrebnih detalja i problema. Za nekoliko minuta samostalno sastavio ovaj dizajn. (Moms mogu to podnijeti!)

Za dom i putovanja: Izvrsno za.

Izgled: crno-bijela, crna boja rubova. Bijela mreža je prozirna kako bi vidjela dijete, a dijete može vidjeti sve iz arene.

Visoki zidovi, prostrano područje za igru. Međutim, soba zauzima više prostora zbog nogu postavljenih pod kutom od 130 cm * 130 cm

Za sve karakteristike stabilnosti: izvrsno

Kompletan set: torbica, bijeli 100% pamuk madrac.

Zahvaljujemo trgovini za čistoću proizvoda i za isporuku.

Vrlo kvalitetna i lijepa prsa Gandylyan Aistenok. Muž je prikupljen za 2,5 sata, ali je uputa za Aistenok mini model, ali suština je ista.

Trgovina je savršeno radila, nakon naručivanja na web mjestu, na telefon, pojašnjene detalje, zgodan rok isporuke. Umjesto toga, na vrijeme, pristojno, kompetentno.

Kupili smo električni automobil Mercedes-Benz G-65, dijete je vrlo zadovoljan, zahvaljujući trgovini, preporučit ćemo ga prijateljima.

Stvarno mi se sviđao dresser Emily Gandylyan! Nikada ga nisam vidio kako živi, ​​pa sam, naručivši putem internetske trgovine, bio malo zabrinut. Dok smo čekali dijete i u operaciji prsa nije bilo. Ali izgledom nadahnjuje samopouzdanje, a majstor koji je sakupio komodnicu rekao je: "Već 8 godina radim s namještajem Gandyany i mogu reći da je to jedan od najboljih!"

Usput, rad online trgovine "Svijet djece" zaslužuje posebnu pohvalu! Nazvali su u roku od pola sata, pojasnili aplikaciju, a dan prije isporuke pozvali su i potvrdili, a na dan dostave upozorili su nas io dolazak. Prikupili su dvojicu muškaraca, vrlo visoku kvalitetu, brzo i uljudno) Bilo je lijepo da se ne izdvajaju 4 km izvan Moskve Ring Road uz poseban trošak.

Stranica - raspon i usluga - apsolutno zadovoljan!

Kupili smo ladicu i krevet s madracom u ovoj trgovini, a po isporuci smo čak i napravili dar) Voljela sam prodavaonicu, sve je bilo jasno opisano i reklo namještaja i madraca. Također bih želio spomenuti kolektore, jer naručio zajedno sa skupštinom, brzo se okupio i sve to jasno pokazalo. Hvala, savjetovat ćemo vam prijatelje)

Najbolji kolijevac: birati zajedno

Zajedno s uobičajenim stacionarnim krevetima, u trgovinama dječjim dobrima možete pronaći udobne i meke kolijevke za novorođenčad. Vjeruje se da će u takvom kolijevku beba biti ugodnija, jer oblik mu je sličan majčinom omiljenom trbuhu. Također, zahvaljujući dizajnu kolijevke, dijete je lako za rock, bez potrebe da ga uzme na ručke. Razmišljajući o tome koji kolijevka odabrati? Pročitajte savjete u našem članku!

Što je bolje: kolijevka ili krevetić?

Roditelji često raspravljaju o tome je li kolijevka ili krevet bolje za novorođenče. Pogledajmo prednosti i nedostatke kolijevke i razumijemo njegovu praktičnost. Također na stranicama možete pročitati kako odabrati najbolje krevetiće.

Prednosti kolijevke

 • U kolijevci, novorođenče se osjeća ugodno i zaštićeno, ne doživljava stres i slatko spava, kao u majčinoj utrobi.
 • Mehanizam za ljuljanje pomaže roditeljima da brzo ugađaju plavu malu djecu.
 • Za razliku od klasičnog velikog kreveta, dizajn kolijevke ne zauzima puno mjesta, pogodan je za male prostorije i savršeno se uklapa u bilo koji interijer.
 • Moderni modeli mogu biti opremljeni osvjetljenjem, glazbom, senzorom pokreta i drugim zanimljivim "naprava". Modeli s kotačima mogu se pomicati i postaviti pored roditeljskog kreveta.
 • Funkcionalnost elektronskih mini-kreveta pomaže majci i tati da se odmori.

Kolijevka

 • Ograničeno vrijeme korištenja.
 • Visoka cijena više "naprednih" modela.

Dječja kolijevka: sve do doba

Takav krevet se koristi do najviše 5-6 mjeseci (ponekad do godinu dana) dok beba ne počnu sjesti. Ovo je glavni nedostatak za nove roditelje, jer obiteljski proračun uvijek ne dopušta da kupite oba kolijevka i redoviti krevet.

Vrste kolijevki

Dječji kolijevka

Najčešći model na tržištu. To je uglavnom od drveta, ali je također pronašao pleteni i kovanog željeza dječji namještaj. Za jednostavnu uporabu, proizvođači često nadopunjuju kolijevku s kotačima, koji se po želji mogu ukloniti ili fiksirati na jednom mjestu. Sama spavaonica može biti opremljena stolom za ljuljanje ljuljača.

obustava

Zanimljiv model koji je pričvršćen na strop. Za kuće u kojima takva mogućnost nije moguća, stacionarni stupovi koji drže krevet u zraku bili su izmisleni. Zbog neobičnog dizajna interijera, u dječjoj sobi nastaje atmosfera magije i lakoće. Najčešće, suspendirane kolijevke izrađuju se tehnikom tkanja, od prirodnog drveta. Potrebno je samostalno odgajati dijete, lagano gurajući strukturu.

elektronički

Najsuvremeniji model koji će učiniti sve za vas: usporiti, pjevati pjesmu i odgovoriti na dječja plač. Kolijevci skupljeg cjenovnog segmenta mogu se nadzirati na daljinu, na trošak konzole.

Kolijevka za ljuljanje

Stacionarni drveni ili plastični ležajni ležaj, koji se okreće zbog zaobljenih trkača. Ponekad su dodatni kotači uključeni u kit: oni se mogu koristiti za okretanje stolca za ljuljanje u stabilnu kolijevku.

Košarica od pletiva

Vrlo praktičan i ekološki prihvatljiv model prijenosnog kolijevka, koji je savršen za opuštanje bebe na balkonu ili spavanje u različitim sobama. Radi udobnosti roditelja, te košare su opremljene ručkama.

Kako odabrati

Snaga i sigurnost

Potrebno je obratiti posebnu pozornost na kvalitetu sklopa kolijevke, provjeriti da nema oštrih kutova, čipova i uklonjivih dijelova. Okviri za krevet bi trebali biti izdržljivi i dobro zadržati kralježnicu novorođenčeta, te također pridonijeti sigurnoj bolesti kretanja.

veličina

Većina modela ima dimenzije standardne dužine, ali širina može varirati, ovisno o marki i ideji dizajera. Bolje je da roditelji daju prednost širokom kolijevku, tako da dječji pokreti nisu ograničeni.

materijal

Materijali iz kojih se izrađuje namještaj moraju biti hipoalergijski i sigurni. Da biste dovršili bebu, trebaju se koristiti samo certificirane boje i lakovi, mirisi i otrovne pare.

Trošak kolijevke često ovisi ne samo o kvaliteti i slavi robne marke, nego io dodatnim značajkama. Tako će elektronski kolijevka s rasvjetom i daljinskim upravljačem koštati više od pletene košare.

Prisutnost brave

Podna kolijevka, na primjer, na trkačima ili kotačima, trebala bi moći pričvrstiti kolijevku u stacionarnom stanju i blokirati kretanje pendela. To je nužno za već odraslu djecu koja mogu pasti iz kolijevke bez nadzora roditelja.

Najbolja kolijevka: ocjena kolijevke za novorođenčad

Niste sigurni koja je kolijevka bolja? Naša ocjena će vam pomoći da upoznate popularne robne marke i odlučite o izboru budućeg dječjeg kreveta.

Jednostavnost 3014 LOL

Moderni i funkcionalni model novorođenčadi. U usporedbi s ostalim natjecateljima ističe se mogućnost pretvaranja s kolijevke u kolijevku, krevetića za djecu i stol za presvlačenje. Od karakteristika je vrijedno napomenuti daljinski upravljač, prisutnost suspendiranog, pokretnog karusela sa svijetlim mekim igračkama, kao i integriranog glazbenog sustava. Kit već uključuje madrac, što značajno štedi proračun mladih roditelja.

Prosječna cijena u Rusiji iznosi 7300 rubalja.

Pali Baby Series

Vrlo slatka pletiva od pletera. Svi tekstilni dijelovi izrađeni su od organskog pamuka. Komplet uključuje i visokokvalitetni stalak od bukve, koji pomaže pretvoriti postolje u pun ležaj. Mehanizam ljuljačke nije, ali kotači omogućuju da kotrljajte krevet oko sobe ili lagano ljuljajte dijete s jedne na drugu stranu. Ako želite, možete blokirati kretanje kotača i zaključati ih u stacionarnom stanju. Kad kupujete roditelje, dobit ćete ne samo prekrasni modni pleter, već i skup posteljine: pokrivač, madrac, plahta, jastuk i kapuljača.

Prosječna cijena je 15.000 rubalja.

Combi Fealetto Auto Swing

Vrlo skup, ali vrlo funkcionalan model elektronske kolijevke. Ona ima nekoliko načina kretnje bolesti različitih amplituda, skup lulling melodije za mrvice s podesivim glasnoće i njihov automatski shutdown. Jednostavno pretvorite u stol za hranjenje i igre. Uključen madrac.

Cijena varira od 55 tisuća rubalja.

Korisni videozapis

Za one koji trebaju usporediti karakteristike različitih modela, preporučujemo da pogledate pregled dviju kolijevki: španjolske marke Micuna i kineski proizvođač Simplicity.

Kolijevka za novorođenčad: značajke i vrste modela

Kolijevka za novorođenčad je mali krevet za bebu koja je rođena, koja je dizajnirana da štiti udobnost i mir svog sna tijekom prvog mjeseca života. Takva kolijevka pomaže mladoj majci da razbije dijete bez da ga uhvati u naručju i na taj način poučava dijete da "neovisno".

Dječja kolijevka za novorođenčad - značajke i prednosti

Glavni zadatak kolijevke - dijete se ljulja. Obično je napravljen od samo 2 osnovna elementa - to je mali krevet i okvir. Oblik, dizajn i boju kreveta su sekundarne važnosti i igraju ulogu samo dekorativnog plana u unutrašnjosti prostorije.

Neke dodatne značajke su također osigurane za kolijevke:

 • stolica za ljuljanje, što omogućuje da se beba razvije, a da se ne izvuče iz kolijevke;
 • montirati za igračke;
 • podešavanje visine baze;
 • montirati za baldahin, koji će spasiti bebu od uboda insekata.

U usporedbi s drugim vrstama namještaja za dječju spavaću sobu, kolijevka za bebu ima impresivan popis prednosti:

 • ergonomija i mobilnost;
 • mali krevet oponaša zagrljaje majke, što djetetov san postaje ugodniji;
 • pomoć mama u ljuljanje djeteta;
 • Širok raspon kreveta omogućuje odabir kolijevke bilo kojeg dizajna za dječake i djevojčice.

Ali, unatoč svim prednostima, kolijevka ima jedan značajan nedostatak - ograničeni vijek trajanja. Krevet je obično pogodan samo za prvih šest mjeseci nakon rođenja djeteta, au nekim slučajevima čak i 4-5 mjeseci.

Kako su se pojavili koljevi - povijest

Dugo je potvrđeno povijesnom činjenicom da su se prve kolijevke pojavile u vrijeme primitivnih ljudi, a tijekom tisućljeća praktički nisu mijenjali osnovni dizajn. U antičko doba, improvizirani kreveti izrađeni su od životinjskih koža, koji su visjeli s grana drveta ili izbočine u stjenovitim masivima.

U sjevernoj Rusiji, krevetić se zvao nestabilan, a izrađen je od borovog šperploča. Objesili su kolijevku na rukama trešnje na stubu na stropu, što je omogućilo strijeljanje djeteta, dok je domaćica radila kućanske poslove.

Bilo je i drugih krevetića - pod. Na dnu okvira napravljeni su posebni trkači, koji su omogućili da se kolijevka utisne na osnovi matryoshka principa.

Krevet je bio prekriven slamom, sijedom ili krpe, na kojima su na vrhu stavljeni jastuci punjeni labudom. Šator je često bio obješen s baldahinom, koji se danas naziva krošnja, što je pomoglo u zaštiti bebe od insekata.

Vrste i modeli uređaja kolijevke za novorođenčad

Danas su 3 vrste kolijevki široko priznate: suspendirane, podne i prijenosne. Međutim, kreveti i druge vrste smatraju se ne manje udobnim:

 • elektronički: opremljen dodatnim funkcionalnostima u obliku igrača, sigurnosnim remenima, pozadinskim osvjetljenjem, automatskim sustavom ljuljačke, mogućnošću odabira brzih načina rada;
 • 2 u 1: kolijevka za transformatore koja se može koristiti sve do djeteta od 5 godina;
 • kolijevci: izgledaju poput običnih kolica, samo se krevet može ukloniti ako je potrebno i nositi dijete.

Druga mogućnost je kolijevka za automobil, s kojom možete nositi bebe u prijevozu.

Suspendirana kolijevka za novorođenčad

Spušteni ležište može biti pletenica ili drvo. U pravilu, u modernim kućama, stropne grede su rijetko instalirane, za koje bi bilo moguće objesiti krevetić. Stoga, moderni dječji kolac za viseće daske već je opremljen stabilnim nosačima, na kojima leži ležaj.

Prednost ovog modela je glatko kretanje, tako da se dijete neće probuditi od iznenadnih trzanja. Osim toga, suspendirana struktura lako se zakreće s pokretom jedne ruke. Da biste premjestili krevetić na drugo mjesto, jednostavno premjestite nosače i ponovno postavite postolje na njih.

Da biste odabrali pravu kolijevku za bebu, trebate obratiti posebnu pozornost na visinu bočnih strana. Što su veći, to bolje, jer to će spasiti dijete od pada i ozljeda.

Stolica za ljuljanje

Podni modeli kolijevki izrađeni su od drveta. Dizajn kolijevke uključuje:

 • okvir;
 • krevet;
 • stolica za odrasle (ne svi modeli).

Kolijevka se postavlja na trkače, zahvaljujući kojima majka može gurati dijete na posebno opremljenoj stolici. Neki modeli omogućuju ugradnju na valjkaste kotače s mogućnošću popravljanja njihovog položaja.

Postoje stolci za ljuljanje s elektronskom jedinicom koja proces dijete ljulja potpuno automatiziran. Mama je dovoljno odabrati odgovarajući način rada, brzinu i amplitudu ljulja pomoću daljinskog upravljača ili posebne ploče na krevetu. Tu je i automatska funkcija ljuljačka, koja se aktivira kada dijete pomiče ili plače. Takva kolijevka mora imati trake za sigurnost djeteta, a majka će moći napustiti dijete dok obavlja kućanske poslove.

Prijenosni modeli dječjih kolijevki

Prijenosni modeli kolijevki obično su postavljeni kao zasebni kolijevci bez dodatnih nosača. Lepu se može postaviti na okvir za kolica s kotačima i ručkom za kontrolu, a ako je potrebno, uklanja se košara i dobije se vrsta "nosača" za bebu. Prikladan je za izlete u kliniku, trgovinu ili putovanje u automobilu.

Košarica ima čvrsti okvir izrađen od plastike ili drveta, ili pletiva od pletera. Često je baza izrađena od tankih ploča šperploče, prekrivena prirodnom tkaninom ili kožom. Košarica je opremljena dugim ručkama, tako da izgleda kao velika ženska torba. Kao dodatak, ugrađen je pokrov kože ili platna koji pokriva bebu s kiše, kao na invalidskim kolicima. Uz patent zatvarač, džep u podnožju djeteta pričvršćen je za korištenje prijenosnog postolja tijekom hladne sezone.

Kako odabrati kolijevku za novorođenče

Različite vrste kolijevki značajno kompliciraju njihov izbor. Glavni fokus prilikom kupnje treba platiti važnim čimbenicima:

 • Krevet za ležanje za novorođenčad treba biti lako pranje, tekstil se lako uklanja za pranje;
 • madrac mora biti srednje ili visoke razine krutosti;
 • svi privici i dodatni elementi moraju biti sigurno skriveni, tako da dijete nije slučajno ozlijeđeno;
 • najbolji materijali za dječji namještaj su prirodno drvo i eko-plastika;
 • kolijevka mora imati sustav za zaključavanje mehanizma.

Ne previše u kolicima, ovisno o vrsti modela, bit će sigurnosni remeni tako da dijete ne može pasti iz kolijevke i biti ozlijeđeno.

Značajke okvira

Okvir kolijevke treba biti izdržljiv, tako da kod odabira materijala bolje je davati prednost drvetu. Pričvrsivači i pričvrsni elementi moraju podnijeti očekivana opterećenja. Za podove ili suspendirane modele prikladni okviri i metal, često aluminijska legura visoke čvrstoće.

Kolijevka mora imati stranice, poželjno u obliku rešetkastih zidova, što osigurava dobru ventilaciju. Udaljenost između letvica ne smije biti veća od 8 cm. Stranice mogu biti izrađene od istezanih tkanina ili šupljih ploča, ali prva opcija je i dalje prioritetna.

Parametri kreveta

Kolijevka je prikladna za bebe manje od šest mjeseci, pa su svi modeli male veličine. Širina kreveta, u pravilu, je 30-40 cm, a duljina 65-80 cm. Istodobno, veličina krevetića ne smije ograničavati kretanje djeteta i pružiti majci potrebni prostor za njegu djeteta.

Podnožje kreveta je poželjno odabrati stalak za bolju ventilaciju kreveta. Ali takvo dno se događa samo u podnim naslagama, a suspendirani i prijenosni modeli opremljeni su šupljim pločama šperploče ili drvenim pločama.

kolijevke

 • Materijal: drvo i MDF
 • Dimenzije, cm: 45x86x85
 • Materijal: drvo i MDF
 • Dimenzije, cm: 55x84x95
 • Veličina madraca, cm: 90x45
 • Materijal: plastika
 • Dimenzije, cm: 54x39-70x82-85
 • Materijal: metal
 • Dimenzije, cm: 66x69x93
 • Veličina madraca, cm: 90x60
 • Materijal: drvo i MDF
 • Materijal: plastika
 • Materijal: drvo i MDF
 • Dimenzije, cm: 54x88x84
 • Veličina madraca, cm: 73x48
 • Materijal: metal
 • Dimenzije, cm: 43x24x80
 • Veličina madraca, cm: 80x40
 • Materijal: drvo i MDF
 • Materijal: drvo i MDF
 • Dimenzije, cm: 55x76x85
 • Veličina madraca, cm: 80x50
 • Materijal: metal
 • Dimenzije, cm: 43x24x80
 • Veličina madraca, cm: 80x40
 • Materijal: drvo i MDF
 • Dimenzije, cm: 40x25x84
 • Veličina madraca, cm: 75x33
 • Materijal: drvo i MDF
 • Veličina madraca, cm: 90x40
 • Materijal: drvo i MDF
 • Dimenzije, cm: 78x89x164
 • Veličina madraca, cm: 160x70
 • Dimenzije, cm: 70x105x70
 • Veličina madraca, cm: 83x40
 • Materijal: metal
 • Materijal: plastika

Novorođenčad je tradicionalna vrsta dječjih krevetića, koja vam omogućuje pružanje udobnosti i brige za bebu tijekom prvih 6-8 mjeseci života bebe.

Neprijateljske prednosti takvih modela krevetića omogućuju vam da ostanete popularno rješenje za one koji žele okružiti dijete samo najbolje.

Kolijevka za novorođenče je tako udobna!

 • Glavna prednost bilo kojeg dječjeg kolijevka je njegova mobilnost: noću, jednostavno ga zamijenite roditeljevoj postelji za lakši pristup djetetu u bilo kojem trenutku, a tijekom dana može biti u bilo kojem dijelu kuće - dijete će biti nadgledano.
 • Najčešće, kolijevka je opremljena s kotačima za pomicanje i / ili glatke trkaće tračnice kako bi se lagano ljuljala beba.
 • Suvremeno tržište dječjih proizvoda nudi prilično veliku ponudu mogućih rješenja: od klasičnih drvenih konstrukcija do moderne mobilne plastike s tekstilom - svaki roditelj odabire ono što im najbolje odgovara.
 • I iako se vrijeme korištenja kolijevke ne može nazvati dugo, važnost kolijevki je očigledna - u prvim mjesecima djetetovog života zahtijeva posebnu pažnju, brigu i udobnost. A roditelji se u ovom trenutku naviknu na novi status, a takvi sustavi uvelike pojednostavljuju zadatke.
 • Ponekad kolijevci takvih kreveti imaju ploču za spuštanje, a kolijevka se može približiti roditeljskom krevetu - mnogi pedijatri smatraju da je takav kontakt između majke i djeteta važan za zdrav razvoj mrvica. U svakom slučaju, prikladno je - dijete je uvijek tu i ne morate mu se svaki put približavati.

Dječja kolijevka za svaki ukus u online trgovini "Mamantena"!

Online trgovina "Mamantena" nudi veliki izbor svih vrsta rješenja od vodećih domaćih i stranih robnih marki. Kolijevci za bebe prikazani su u zasebnom dijelu kataloga, razlikuju se po dizajnu i funkcionalnosti. Dostupno u širokom rasponu cijena.

Kupnja kvalitetnog dječjeg namještaja s nama je tako jednostavna!

Dječji kolijevka za novorođenče

365 umjetničkih djela pronašlo je vaše kriterije pretraživanja

Dječji kolijevka za novorođenče: kako odabrati i kupiti

Fair Masters je hipermarket koji ujedinjuje mnoge ručno izrađene trgovine raznih prodavača iz cijelog svijeta.

Kupci i obrtnici izravno surađuju bez plaćanja dodatnih marža i provizije posrednika. Sami majstori postavljaju cijene radova i uvjete isporuke i plaćanja, oni sami pošalju kupcu kupcu. Imajte na umu da se u svakoj trgovini na Sajmu majstora mogu koristiti različite metode plaćanja i isporuke - odaberite onaj koji vam najbolje odgovara. O svim fazama raspravljate i kupite izravno od prodavatelja, što znači da ne morate komunicirati s trećim stranama - brzo ćete u potpunosti znati sve najvažnije stvari i prvo kupiti proizvod.

Izaberite ono što vam se sviđa? Navedite sve detalje gospodara tako što ćete ga kontaktirati putem "Poruke" - raspravite o svim nijansama u osobnom razgovoru i po potrebi ispravite.

A naš opsežni i detaljni katalog omogućit će vam da vrlo brzo odaberete ono što vam je potrebno - filtri za cijenu, boju, ključne riječi i materijale koje koriste majstori dolaze do spašavanja. Fotografije autora, detaljan opis, veličina i detaljne recenzije klijenata čine cjelovitu sliku - dobit ćete jasnu predodžbu o tome što ćete kupiti.

Ako ste pronašli ono što vam je potrebno, ali želite malo promijeniti izgled ovog djela, dodati ili ukloniti neke pojedinosti, povećati ili smanjiti veličinu proizvoda, promijeniti boju, imate mogućnost naručiti želju izravno od majstora. Imati lijep shopping!

Kolijevka za novorođenčad: značajke i vrste modela

Kolijevka za novorođenčad je mali krevet za bebu koja je rođena, koja je dizajnirana da štiti udobnost i mir svog sna tijekom prvog mjeseca života. Takva kolijevka pomaže mladoj majci da razbije dijete bez da ga uhvati u naručju i na taj način poučava dijete da "neovisno".

Dječja kolijevka za novorođenčad - značajke i prednosti

Glavni zadatak kolijevke - dijete se ljulja. Obično je napravljen od samo 2 osnovna elementa - to je mali krevet i okvir. Oblik, dizajn i boju kreveta su sekundarne važnosti i igraju ulogu samo dekorativnog plana u unutrašnjosti prostorije.

Neke dodatne značajke su također osigurane za kolijevke:

 • stolica za ljuljanje, što omogućuje da se beba razvije, a da se ne izvuče iz kolijevke;
 • montirati za igračke;
 • podešavanje visine baze;
 • montirati za baldahin, koji će spasiti bebu od uboda insekata.

U usporedbi s drugim vrstama namještaja za dječju spavaću sobu, kolijevka za bebu ima impresivan popis prednosti:

 • ergonomija i mobilnost;
 • mali krevet oponaša zagrljaje majke, što djetetov san postaje ugodniji;
 • pomoć mama u ljuljanje djeteta;
 • Širok raspon kreveta omogućuje odabir kolijevke bilo kojeg dizajna za dječake i djevojčice.

Ali, unatoč svim prednostima, kolijevka ima jedan značajan nedostatak - ograničeni vijek trajanja. Krevet je obično pogodan samo za prvih šest mjeseci nakon rođenja djeteta, au nekim slučajevima čak i 4-5 mjeseci.

Kako su se pojavili koljevi - povijest

Dugo je potvrđeno povijesnom činjenicom da su se prve kolijevke pojavile u vrijeme primitivnih ljudi, a tijekom tisućljeća praktički nisu mijenjali osnovni dizajn. U antičko doba, improvizirani kreveti izrađeni su od životinjskih koža, koji su visjeli s grana drveta ili izbočine u stjenovitim masivima.

U sjevernoj Rusiji, krevetić se zvao nestabilan, a izrađen je od borovog šperploča. Objesili su kolijevku na rukama trešnje na stubu na stropu, što je omogućilo strijeljanje djeteta, dok je domaćica radila kućanske poslove.

Bilo je i drugih krevetića - pod. Na dnu okvira napravljeni su posebni trkači, koji su omogućili da se kolijevka utisne na osnovi matryoshka principa.

Krevet je bio prekriven slamom, sijedom ili krpe, na kojima su na vrhu stavljeni jastuci punjeni labudom. Šator je često bio obješen s baldahinom, koji se danas naziva krošnja, što je pomoglo u zaštiti bebe od insekata.

Vrste i modeli uređaja kolijevke za novorođenčad

Danas su 3 vrste kolijevki široko priznate: suspendirane, podne i prijenosne. Međutim, kreveti i druge vrste smatraju se ne manje udobnim:

 • elektronički: opremljen dodatnim funkcionalnostima u obliku igrača, sigurnosnim remenima, pozadinskim osvjetljenjem, automatskim sustavom ljuljačke, mogućnošću odabira brzih načina rada;
 • 2 u 1: kolijevka za transformatore koja se može koristiti sve do djeteta od 5 godina;
 • kolijevci: izgledaju poput običnih kolica, samo se krevet može ukloniti ako je potrebno i nositi dijete.

Druga mogućnost je kolijevka za automobil, s kojom možete nositi bebe u prijevozu.

Suspendirana kolijevka za novorođenčad

Spušteni ležište može biti pletenica ili drvo. U pravilu, u modernim kućama, stropne grede su rijetko instalirane, za koje bi bilo moguće objesiti krevetić. Stoga, moderni dječji kolac za viseće daske već je opremljen stabilnim nosačima, na kojima leži ležaj.

Prednost ovog modela je glatko kretanje, tako da se dijete neće probuditi od iznenadnih trzanja. Osim toga, suspendirana struktura lako se zakreće s pokretom jedne ruke. Da biste premjestili krevetić na drugo mjesto, jednostavno premjestite nosače i ponovno postavite postolje na njih.

Da biste odabrali pravu kolijevku za bebu, trebate obratiti posebnu pozornost na visinu bočnih strana. Što su veći, to bolje, jer to će spasiti dijete od pada i ozljeda.

Stolica za ljuljanje

Podni modeli kolijevki izrađeni su od drveta. Dizajn kolijevke uključuje:

 • okvir;
 • krevet;
 • stolica za odrasle (ne svi modeli).

Kolijevka se postavlja na trkače, zahvaljujući kojima majka može gurati dijete na posebno opremljenoj stolici. Neki modeli omogućuju ugradnju na valjkaste kotače s mogućnošću popravljanja njihovog položaja.

Postoje stolci za ljuljanje s elektronskom jedinicom koja proces dijete ljulja potpuno automatiziran. Mama je dovoljno odabrati odgovarajući način rada, brzinu i amplitudu ljulja pomoću daljinskog upravljača ili posebne ploče na krevetu. Tu je i automatska funkcija ljuljačka, koja se aktivira kada dijete pomiče ili plače. Takva kolijevka mora imati trake za sigurnost djeteta, a majka će moći napustiti dijete dok obavlja kućanske poslove.

Prijenosni modeli dječjih kolijevki

Prijenosni modeli kolijevki obično su postavljeni kao zasebni kolijevci bez dodatnih nosača. Lepu se može postaviti na okvir za kolica s kotačima i ručkom za kontrolu, a ako je potrebno, uklanja se košara i dobije se vrsta "nosača" za bebu. Prikladan je za izlete u kliniku, trgovinu ili putovanje u automobilu.

Košarica ima čvrsti okvir izrađen od plastike ili drveta, ili pletiva od pletera. Često je baza izrađena od tankih ploča šperploče, prekrivena prirodnom tkaninom ili kožom. Košarica je opremljena dugim ručkama, tako da izgleda kao velika ženska torba. Kao dodatak, ugrađen je pokrov kože ili platna koji pokriva bebu s kiše, kao na invalidskim kolicima. Uz patent zatvarač, džep u podnožju djeteta pričvršćen je za korištenje prijenosnog postolja tijekom hladne sezone.

Kako odabrati kolijevku za novorođenče

Različite vrste kolijevki značajno kompliciraju njihov izbor. Glavni fokus prilikom kupnje treba platiti važnim čimbenicima:

 • Krevet za ležanje za novorođenčad treba biti lako pranje, tekstil se lako uklanja za pranje;
 • madrac mora biti srednje ili visoke razine krutosti;
 • svi privici i dodatni elementi moraju biti sigurno skriveni, tako da dijete nije slučajno ozlijeđeno;
 • najbolji materijali za dječji namještaj su prirodno drvo i eko-plastika;
 • kolijevka mora imati sustav za zaključavanje mehanizma.

Ne previše u kolicima, ovisno o vrsti modela, bit će sigurnosni remeni tako da dijete ne može pasti iz kolijevke i biti ozlijeđeno.

Značajke okvira

Okvir kolijevke treba biti izdržljiv, tako da kod odabira materijala bolje je davati prednost drvetu. Pričvrsivači i pričvrsni elementi moraju podnijeti očekivana opterećenja. Za podove ili suspendirane modele prikladni okviri i metal, često aluminijska legura visoke čvrstoće.

Kolijevka mora imati stranice, poželjno u obliku rešetkastih zidova, što osigurava dobru ventilaciju. Udaljenost između letvica ne smije biti veća od 8 cm. Stranice mogu biti izrađene od istezanih tkanina ili šupljih ploča, ali prva opcija je i dalje prioritetna.

Parametri kreveta

Kolijevka je prikladna za bebe manje od šest mjeseci, pa su svi modeli male veličine. Širina kreveta, u pravilu, je 30-40 cm, a duljina 65-80 cm. Istodobno, veličina krevetića ne smije ograničavati kretanje djeteta i pružiti majci potrebni prostor za njegu djeteta.

Podnožje kreveta je poželjno odabrati stalak za bolju ventilaciju kreveta. Ali takvo dno se događa samo u podnim naslagama, a suspendirani i prijenosni modeli opremljeni su šupljim pločama šperploče ili drvenim pločama.