Prisutnost krvarenja mjesec dana nakon porođaja

Rođenja

Uočavanje nakon porođaja je posve prirodni fenomen. U prosjeku traju do 1,5 mjeseca, međutim, ovo razdoblje može varirati u jednom ili drugom smjeru. Neke žene imaju iskustvo kada krvarenje nastavi mjesec dana nakon rođenja. Koje je moguće povezati, smatra se normalnim i kakvi bi simptomi trebali upozoriti mladu majku? Mi ćemo se baviti ovim pitanjima u našem članku.

Priroda postpartum izbijanja

Tijekom trudnoće žene značajno povećavaju količinu krvi koja cirkulira u tijelu. Prema statistikama, količina krvi može narasti za 30-50%. Dakle, priroda daje odgovarajuću prehranu i kisik djetetu u razvoju u maternici, a također stvara i neku vrstu rezervi krvi za ublažavanje posljedica porođaja i postpartum razdoblja. Plućice maternice rastu i, do rođenja, njezina krvna doza doseže svoj maksimum.

U procesu porođaja i nakon njih 2-3 dana, opažaju se aktivne sekrecije koje su označene medicinskim izrazom "lochia". Ovo je prirodan proces, ne treba se bojati. S takvim izlučevinama, žensko tijelo može izgubiti do 1.5 litara krvi, a to je i norma. Štoviše, mala količina loše protjerana može ukazivati ​​na njihovu akumulaciju u maternici, što može uzrokovati upalni proces. Međutim, iznimno je važno razlikovati lochia od krvarenja maternice u vremenu, što ima otprilike isti izgled. Uostalom, takvo krvarenje je ispunjeno smrću, pa stoga zahtijeva hitnu medicinsku intervenciju.

Kasni postpartumski iscjedak

Krvarenja koja se javljaju kod žena mjesec dana nakon poroda mogu imati različite uzroke. Ako žena u radnoj nesreći pogađa sumnje, onda je bolje konzultirati se s liječnikom.

Dugoročna lochia. Spazmatične kontrakcije maternice, počevši od poroda i neko vrijeme, intenziviraju se prilikom vezanja djeteta na prsa i pomažu uterusu da se očisti od čestica krvi i ugrušaka u njemu. Lochia je ostatak ramenog kanala, placente, endometrija, koji se prikazuju izvan nekoliko dana nakon rođenja. Do kraja prvog tjedna nakon porođaja, njihova se boja mijenja, postaju smeđa, postaju blijedi, manje rijetki, a do kraja prvog mjeseca prestaje puštanje lochia. U nekim ženama, oslobađanje Lohege je odgođeno za razdoblje od 1,5 mjeseci nakon porođaja i još više. Ovo je granica norme i obično može biti uzrokovana sljedećim razlozima:

 • Žena ne diše. Ne proizvodi hormon prolaktin, koji stimulira kontrakciju maternice, pa se njegovo pročišćavanje javlja sporije. Ako nema krvnih ugrušaka ili neugodnog mirisa u pražnjenju, onda nema razloga za anksioznost, oni će postupno nestati.
 • Rođenje je izvedeno pomoću carskog reza. Šav na maternici sprječava pravilno ugovaranje, zbog čega je proces obnove kasnio. Slično tome, trajanje krvarenja pod utjecajem su ozljeda i suza tijekom rada i postavljanje unutarnjih šavova.
 • Uterus tijekom trudnoće bio je uvelike rastegnut zbog velike veličine fetusa ili prisutnosti nekoliko fetusa, što povećava razdoblje oporavka bivšeg oblika.
 • Prisutnost fibroida, fibroida, polipa ometa normalnu kontrakciju maternice, što povećava trajanje pražnjenja.
 • Krvna koagulacija je prekinuta. O postojanju ovog problema liječnik se mora upozoriti u fazi planiranja djeteta. I, naravno, žena bi trebala biti spremna za činjenicu da će prirodno krvarenje nakon porođaja trajati puno dulje nego obično.
 • Prekomjerno fizičko naprezanje može dovesti do suza mišića, pa čak i krvarenja, što će usporiti proces obnavljanja nakon poroda i odgoditi trajanje pražnjenja.

Pojava menstruacije. Obično dva mjeseca nakon poroda, žene nemaju vremena. Ali to vrijedi i za one majke koje dojkuje dijete. U ovom slučaju, oslobođeni prolaktin inhibira proizvodnju estrogena, koji je odgovoran za sazrijevanje folikula i obnavljanje menstrualnog ciklusa.

Za one žene koje iz jednog ili drugog razloga ne stavljaju dijete na prsa, menstruacija se može nastaviti za mjesec i pol dana nakon isporuke.

Ovo je dobar znak i ukazuje na brzu oporavak maternice i hormonsku pozadinu ženskog tijela. Budući da tijekom mjesečnog iscjetka postaju obilni i imaju svijetlu crvenu boju, žena je potrebno pravilno utvrditi je li to zapravo stvar menstruacije ili ima krvarenje maternice koje je iznimno opasno za zdravlje i zahtijeva hitnu medicinsku njegu.

Upalni proces u unutarnjim genitalnim organima. To može biti uzrokovano preostalim česticama porodnih kanala posteljice, endometrija ili infekcije vezane tijekom operacije.
Rani spolni odnos. Obično, liječnici preporučuju da se suzdrže od intimnih veza dva mjeseca nakon rođenja djeteta. Tijekom tog perioda potrebno je obnoviti zdjelice. Ako partneri započnu spolne odnose prije preporučenog razdoblja, to može dovesti do pojave krvarenja.

Prisutnost cervikalne erozije može izazvati smeđe ili krvavo iscjedak u kasnom postpartum razdoblju. Potvrdite da dijagnoza može biti ginekolog. Također će propisati odgovarajući tretman tijekom kojeg se seks ne preporučuje.

Što bi trebalo izazvati alarm

Ako se umjesto da silazi, volumen iscjedka iznenada povećava, žena se treba posavjetovati s liječnikom, jer u ovom slučaju može biti simptom krvarenja maternice. Ako se nekoliko sati za redom standardna brtva natopri krvlju za 40-60 minuta - ovo je unutarnje krvarenje.

Ako iscjedak dobije neugodan miris ili žućkasto-zelenu nijansu, tada se najvjerojatnije upalni proces razvija u unutarnjim genitalnim organima. Razlog za to može biti zavoja crijeva maternice i, kao rezultat toga, akumulacija lokusa.

Upalni proces u maternici može dovesti do razvoja endometritisa. Može biti popraćena teškom boli u donjem dijelu trbuha, povišenoj temperaturi i gnojnom iscjedenju. Kada potvrdite dijagnozu, liječnik će definitivno propisati tijek antibakterijskih lijekova i curettage maternice.

Pored ovih čimbenika, razlozi hitne žalbe liječniku su:

 • pojava ugrušaka, sluzi;
 • bol u donjem dijelu trbuha;
 • groznica, slabost, pogoršanje zdravlja;
 • trajanje pražnjenja više od 6-7 dana.

Kako bi se maternica oporavila što je prije moguće nakon rođenja djeteta, liječnici savjetuju da se češće spavaju na želucu, ili se barem mogu odmoriti na tom položaju. Također, ne biste trebali pješačiti s prepunom mokraćnog mjehura, bolje je otići u WC kad dođe do prvog poriva.

U većini slučajeva, iscjedak koji se nastavlja u žena mjesec dana nakon poroda je prirodni fenomen i ne zahtijeva bilo kakve mjere ili liječenje. Međutim, tijekom tog perioda mogu se osjetiti problemi tijekom porođaja, na primjer, erozivne procese u maternici ili placentama u maternici. Stoga, žena treba pažljivo pratiti intenzitet i prirodu iscjedak, u vrijeme primijetiti alarmantne simptome.

Krvarenje jedan mjesec nakon isporuke

Svi smo svjesni iscjedak krvi nakon porođaja. Vrlo neugodan, ali iznimno potreban proces izlaska iz maternice maternice, koji se sastoji od sluzi cervikalnog kanala, krvnih stanica, mrtvog epitela, komada posteljice. I sasvim je normalno kada se ove izlučevine pojavljuju u prvih 6-8 dana nakon isporuke, prvo u velikim količinama, postupno mijenjaju boju upaljaču, transparentnijima i bez ugrušaka, dok se smanjuju volumen. Nakon 2 tjedna, ako je kontrakcija maternice prošla bez komplikacija, iscjedak iz vagine je već smećkasta, a nakon 6-8 dana, što je dovoljno vremena da se maternica oporavi, iscjedak se već sasjekao ili potpuno zaustavljao. A što bi mogao biti uzrok krvarenja mjesec dana nakon poroda?

Počnimo s činjenicom da je nakon mjesec dana maternica još uvijek u procesu oporavka, pa su mali ispusti sasvim normalni. To se posebno odnosi na žene koje nisu dojile bebe, jer se tijekom laktacije maternica zatvara brže i iscjedak prestane ranije. Stoga, ako iscjedak nije zlokobno bogat, bez ugrušaka i neugodnih smrdljivog mirisa, onda se ne biste trebali brinuti. Možete popiti decoctions od bilja koji smanjuju iscjedak, kao što su pastir torbica ili yarrow.

To je sasvim drugo, kada mjesec dana nakon poroda, krvarenje, već "zamazano", odjednom počinje povećavati volumen, mijenja boju u žuto-zelenu i ima miris propadanja. To bi već trebalo upozoriti na svaku ženu, jer može biti povezana s upalnim procesom u maternici ili šupljini vagine, s akumulacijom lochia zbog zavoja jajovoda. To je znak da žena razvija endometritis. U tom slučaju trebate odmah posjetiti liječnika koji će nakon ultrazvuka odrediti uzrok krvarenja u takvom kasnom razdoblju. Ako su strahovi potvrđeni i žena ima upalu, proces liječenja uključuje uklanjanje ostataka posteljice iz vaginalne šupljine, kao i antibakterijsku terapiju imenovanjem kompleksa antibiotika.

No, postoji i treća opcija koja objašnjava zašto se krvarenje javlja mjesec dana nakon isporuke. To može biti posljedica obnove ženskog menstrualnog ciklusa. Činjenica je da žene skrbnici proizvode hormon kao što je prolaktin, što utječe na proizvodnju mlijeka mliječnim žlijezdama. Ovaj hormon može blokirati hormone u jajnicima, i kao rezultat toga sprječava ovulaciju. Kod žena koje nemaju laktaciju, prolaktin se ne proizvodi, pa se menstrualni ciklus može početi već mjesec dana nakon isporuke. Iscrpno krvarenje tijekom tog razdoblja može se objasniti normalizacijom hormonalnih razina, kao i obnavljanjem funkcija maternice.

U svakom slučaju, kad dođe do teškog iscjetka, odjednom se pojačava, mijenja boju, pojavljuju se ugrušci, kao i neugodan miris, ženu treba upozoriti i ohrabriti je da ode liječniku. Uostalom, dodatna provjera regeneracijskih organa neće ometati, a pravovremeno traženje pomoći može biti odlučujući čimbenik u liječenju kompleksnih upalnih procesa i očuvanja zdravlja.

Opasno krvarenje maternice nakon poroda: kako prepoznati, liječiti i spriječiti

Nakon rođenja, svaka bi žena trebala biti spremna za krvavi iscjedak još 42 dana. Odmah ih predstavljaju ugrušci i krv, postupno se smanjuje intenzitet i dobiva mukusni karakter. Ali postpartum razdoblje može biti komplicirano. Često krvarenje može predstavljati prijetnju ženskom životu. Koji su uzroci takvih stanja, kako razumjeti, to je norma ili patologija?

Pročitajte u ovom članku.

Normalno postpartalno pražnjenje

Uobičajeno, šest tjedana (42 dana), žena ima iscjedak iz genitalnog trakta - lochia. Intenzitet, dosljednost, boja i drugi parametri podliježu značajnim promjenama tijekom ovog vremena. Približno izgleda ovako:

 • Prvi sati nakon rođenja. Ispuštanje u izobilju, često s ugrušcima. U pravilu, u to vrijeme žena još leži, odmara, a liječnik i babica ju gledaju.
 • Prvih nekoliko dana. Postupno, dodjela postaje sve manja, ugrušci se sve manje. U ovom trenutku, žena može sigurno koristiti jastučići maxi. Nakon dojenja postaju sve više, dok sisanje stimulira kontrakciju maternice.
 • Od oko 7 do 10 dana, krvarenje se već razmazuje, s vremenom raste.
 • Od drugog tjedna, lochia postaje mukusnija s prugama krvi. Također zadržava periodičnu malu brazdu. U ovom trenutku, čak i nekoliko dana, možda neće biti pražnjenja, a zatim se ponovo pojaviti. Ovo je apsolutno normalni ritam do 42 dana nakon uključivanja.

Ako se iscjedak nastavlja nakon šest tjedana, odmah se posavjetujte s liječnikom. Ovo je alarmantan znak moguće patologije.

Preporučujemo da pročitate članak o bolestima nakon poroda. Od nje ćete saznati o čimbenicima rizika, upalnim i infektivnim patologijama, metodama liječenja.

I ovdje više o bilju za krvarenje maternice.

Razdoblja krvarenja maternice nakon poroda

Krvarenje maternice je abnormalno pražnjenje krvi iz maternice. Posebno relevantno pitanje u postpartum periodu. U ovom trenutku, zbog nekih osobitosti pražnjenja, djevojka ne može uvijek točno procijeniti njihov volumen.

Krvarenje maternice nakon porođaja može se podijeliti na sljedeće vrste:

 • rano ako se pojave unutar 2 sata nakon isporuke;
 • kasno - do 42 dana uključujući;
 • nakon 42 dana.

U prvom slučaju, žena je još uvijek u rodilištu pod nadzorom opstetričara i ginekologa. Krvarenje tijekom tog razdoblja je vrlo masivno i može biti opasno po život. Samo liječnik ili babica procjenjuju iscjedak.

Uzroci nastupa poslijeporođajne hemoragije

Uzroci krvarenja u ranom i kasnom postpartum razdoblju su nešto drugačiji, kao i taktike žena.

Rano poslijeporoćenje krvarenja

Takve komplikacije u slučaju prerane pomoći mogu dovesti do smrti neke žene. Stoga, sve radnje liječnika trebaju biti oštre, koordinirane i brze. Glavni razlozi krvarenja u roku od dva sata nakon isporuke su sljedeći:

U većini slučajeva svi se dijagnosticiraju odmah nakon rođenja djeteta. Kasno otkrivanje suza ili loše šivanje može koštati ženski život.

Kasne postpartum hemoragije

Ako se krvarenje razvije unutar nekoliko dana nakon isporuke, isti čimbenici mogu biti razlozi koji dovode do sličnog stanja u ranom razdoblju. Što su daleko udaljeni postoje vrlo obilne lochia, to je veća vjerojatnost nekog dodatnog patološkog procesa.

Kasni postpartum krvarenje također može izazvati sljedeće uvjete:

 • Prisutnost placentnog polipa. Njeno se stvaranje odvija od ostataka dječjeg mjesta, ako tijekom porođaja nije bilo potpunog odbacivanja tkiva. Placentni polip ima malu veličinu, ali zdjelica ultrazvuk je gotovo uvijek vidljiva.
 • Razvoj upalnog procesa u maternici. To može biti izazvano infekcijom u vagini, kroničnim žarištima (čak i karijesnim zubima s imunodeficijencijom) itd.
 • Nasljedne značajke smanjenja miometrija. Ovo je najopasnija opcija za krvarenje nakon porođaja. U pravilu, u ovom slučaju, brzo prolazi na pozadini konzervativnog tretmana.
 • Cistička drift - rijetka patologija. Može biti i benigni i zloćudni. Dodjela s češće ne-obilnom.

Često su obilnije od uobičajenih, bolnih i čak i sa ugrušcima. No njihovo trajanje ne bi trebalo biti više od 3 do 7 dana. U svakom slučaju, prvi kritični dani ne bi trebali prijeći parametre normalnog mjesečnog - otprilike 20 ml ispuštanja dnevno.

Pogledajte videozapis o krvarenju maternice:

Simptomi krvarenja maternice u mjesecu za koje morate vidjeti liječnika

Odmah nakon poroda, žena je u bolnici 3-5 dana ili čak i više dana. Liječnici pažljivo prate prirodu pražnjenja, a ako sumnjaju u patologiju, odmah izvršavaju dodatno ispitivanje i, ako je potrebno, terapijske manipulacije.

Jednom kada se žena isprazni, ona bi trebala samostalno pratiti njihovo stanje. Kada se dogode sljedeće situacije, neophodno je da potražite medicinsku pomoć:

 • Ako je iscjedak vrlo bogat, krvavi (nema dovoljno brtvila maxi za jedan sat).
 • Kad je zbog nepoznatih razloga temperatura porasla, bolovi su se pojavili u donjem dijelu trbuha.
 • Kada Lochia stekne čudan lik - oni postaju maca, s neugodnim mirisom na rogovlje.
 • Ako iscjedak traje dulje od 42 dana, čak i ako nisu jaki.

Dijagnoza stanja majke u krvarenju maternice

Ako dođe do krvarenja, potrebno je napraviti najtočniji razlog za to. Samo u ovom slučaju moguće je uzeti najtočnije medicinske i dijagnostičke mjere.

S ranim poslijeporođajnim krvarenjem nema vremena za bilo kakve dodatne manipulacije. Stoga je sve odmah izvršeno kako bi je zaustavio. U ovom slučaju procjenjuje se samo količina krvi koju je izgubila žena. To je od temeljne važnosti za tijek terapijskih mjera.

Što se tiče kasne poslijeporodne krvarenje, potrebno je razjasniti razlog zbog kojeg je nastala. Koriste se slijedeće metode:

 • Ultrazvučni pregled organa zdjelice. Uz to, možete odrediti znakove upale, sumnjati na placentni polip. Također je važno izuzeti novu trudnoću, prve mjesečne i druge patologije.
 • Histeroskopija, koja se provodi u slučajevima sumnje na placentni polip ili patologiju maternice.
 • RDV u nedostatku mogućnosti u drugom istraživanju.
 • Proučavanje sposobnosti koagulacije krvi - koagulogram.

Svi primljeni materijali šalju se za histološki pregled. Prema njegovom zaključku možemo govoriti o pravom uzroku krvarenja.

Liječenje krvarenja maternice nakon poroda

Terapija za prijevremenu i kasnu postpartum hemoragiju je drugačija. To je zbog različite prirode iscjedak i mogućih uzroka razvoja takvih stanja.

Rano poslijeporoćenje krvarenja

Temeljem mogućih uzroka i liječenja. Slijed djelovanja je približno kako slijedi:

 • Uvođenje alata koji poboljšavaju kontraktilnu aktivnost maternice, na primjer, oksitocin.
 • Ručno ispitivanje maternice. Omogućuje prepoznavanje dijelova potomstva, koji sprječavaju kontrakciju miometrija. Ako je potrebno, izvodi se ručna masaža za povećanje tonus maternice (s atoni).
 • Ispitivanje rodnog kanala za suze i ozljede. Ako je potrebno, šivanje.
 • S neučinkovitosti prethodnih događaja provodi se kompleks hemostatičnih akcija: postavljanje isječaka na trezorima vagine, ponavljanje administracije uterotonika i nekih drugih.
 • Ako se krvarenje nastavi, žena je prebačena u operacijsku sobu. U tijeku je intervencija, čiji volumen ovisi o mnogim čimbenicima. To može biti nametanje posebnih kompresijskih uboda na maternici zbog kompresije i drugih metoda. Ako je potrebno, uklanjanje tijela, što je posljednja nada za spas žene.

Kasni krvarenje maternice nakon isporuke

Terapija kasnog krvarenja u većini slučajeva započinje konzervativnim mjerama. To su smanjenje droga, antibiotika, hemostatika itd.

Sprječavanje poslijeporođajnog krvarenja

Niti jedna žena ne može biti osigurana protiv takvog krvarenja, čak i ako je već imala uspješno nekomplicirano porođaj. Stoga, sve, bez izuzetka, profilaksa u ranoj postpartum period. To uključuje sljedeće:

 • Uklanjanje urina pomoću katetera tako da prelijevajuće mjehur ne sprječava maternicu.
 • Chill na donji abdomen za sat ili dva za 20 minuta s pauze.
 • Rizične skupine (velike voće, krvarenje u prošlosti, fibroidi, itd.), Primjenjuju se redukcijski agensi, obično oksitocin.

Nakon što je otpuštena iz rodilišta, žena bi također trebala brinuti o njezinu zdravlju. Preporuča se za sprječavanje krvarenja:

 • Praksa dojenja.
 • Nemojte se iscrpsti fizičkim naporom.
 • Obratite pažnju na seksualni odmor od 2 do 3 tjedna do 2 mjeseca, ovisno o složenosti porođaja.

Preporučujemo čitanje članka o upalu maternice nakon porođaja. Od nje ćete saznati o uzrocima postpartumne upale, simptomima i znakovima problema, metodama dijagnoze i liječenja.

I ovdje više o boli u maternici nakon porođaja.

Krvarenje nakon poroda je ozbiljan, ponekad život opasni uvjet za ženu. Samo pravovremena i kvalificirana medicinska pomoć pomoći će ukloniti njen uzrok i spasiti mladu majku. Zadaća žene je da se na vrijeme vrati stručnjacima i prati sve savjete nakon rođenja.

Čitaj također

Bolesti nakon porođaja., Bilje pomažu krvarenju maternice. U različitim ginekološkim patologijama dolazi do krvarenja maternice, u početnoj fazi primjene kontraceptiva.

Komplikacije porođaja. To može uključivati ​​krvarenje u bilo kojem razdoblju, više prekida. Pored upalnih bolesti, nakon porođaja, žene su podložne razvoju drugih patologija koje izazivaju sljedeće

Ultrazvuk nakon poroda je jedna od najučinkovitijih metoda za ranu dijagnozu različitih bolesti. bolesti kao što su akutni krvarenje maternice nakon utrobe, endometrioza i preostali učinci preneseni.

Krvarenje mjesec dana nakon rođenja

Rođenje djeteta je složeni fiziološki proces za ženu. Krvarenje mjesec dana nakon isporuke nije uvijek norma. Prijetnju životu određuje količina i priroda iscjedak.

Opće informacije

Kada je rođenje bilo normalno bez suza i pukotina, tada tijekom prvih 7-10 dana majke promatraju obilje krvarenja. Taj fiziološki proces u tijelu omogućuje vam da se riješite ostataka potomstva, lochia i dijelova posteljice.

Ako je nakon rođenja djeteta prošlo više od mjesec dana, a iscjedak nije prestao i postao u izobilju, obratite pažnju na njihovu prirodu i količinu. Ako nema neugodnog mirisa i nema tamnih boja krvnih ugrušaka, onda je to normalno.

Što treba biti raspodjela mjeseca nakon rođenja:

 1. loci su deblji prvog dana i nakon tjedan dana postaju tekući;
 2. tijekom prvih dana krv ima svijetlu skrletnu boju;
 3. tijekom 10-14 dana sjenilo se mijenja u smeđu, količina se smanjuje;
 4. sluzavni iscjedak svijetlo ružičasto, bez mirisa;
 5. nakon 4 tjedna, lochia postaje prozirna.

Normalno, iscjedak krvi iz vagine u postpartum razdoblju traje 6-8 tjedana, ovisno o zdravlju majke. Volumen krvi izgubljen u tom razdoblju je oko 1,5 litara. Tijelo se potpuno obnavlja i čisti.

Uzroci uočavanja u mjesec dana nakon rođenja:

 • izvršeno je carski rez;
 • dijelovi potomstva ostali su u rodnom kanalu;
 • prisutnost fibroida;
 • zgrušavanje krvi je umanjeno;
 • došlo je do puknuća maternice ili rodnog kanala.

Kada žena ne diše, razvija menorrhagia. To je zbog hormonske neravnoteže. Uz ovo odstupanje, mjesečno prije i nakon pojave djeteta prati veliki gubitak krvi.

Obilje menstruacije očituje se zbog lošeg zdravlja, niskog krvnog tlaka i vrtoglavice. Uzroci su hormonalni poremećaji, traume u porođaju, smanjene zgrušavanja krvi i bolesti genitalnih organa.

Ako je mjesec dana nakon porođaja i krvarenje počelo povećavati, trebate se posavjetovati s liječnikom. Pravodobna dijagnoza će identificirati uzrok i započeti liječenje na vrijeme.

razlozi

Uočavanje 4 tjedna nakon rođenja dovodi do smrti neke žene ili uklanjanja penisa. Mama, u prisustvu takvih znakova kao što su obilna krvarenja, tamni ugrušci i bolovi u trbuhu, mora nazvati hitnu pomoć.

Uzroci krvarenja mjesec dana nakon poroda:

 • atoni ili hipotonija maternice;
 • ostatak potomstva;
 • ozljede nakon poroda;
 • krvna bolest;
 • upalni procesi;
 • placentni polip;
 • nasljedne osobine tijela.

Atonija i hipotonija maternice predstavljaju odstupanje, kao rezultat, između plovila postoji prazan prostor kroz koji curenje krvi. Ovo stanje je opasno za zdravlje, jer gubitak krvi je do dvije litre.

Kada nazvati liječnika ako krvarenje počne mjesec dana nakon rođenja:

 1. krvavi iscjedak traje više od 42 dana;
 2. sjena se promijenila u tamnu;
 3. pojava gnoja, crne mrlje i neugodan miris.

Iscrpno krvarenje zbog upalnih procesa zbog dijelova posteljice preostale u maternici. Postpartum uboda i hematomi dovode do gubitka krvi. To je zbog prigušenja šavova ili kasnog otkrivanja unutarnjih suza.

Ginekolog pregledava patologiju. Da bi to učinili, žena će morati proći testove krvi i urina, kao i podvrći ultrazvuku genitalija. Česti i teški krvarenje ukazuju na prisutnost patologije.

komplikacije

U postpartum razdoblju, žena treba pažljivo pratiti stanje zdravlja. Ako se pojavi bilo kakva abnormalnost ili ako je krv prošla mjesec dana nakon isporuke, potrebno je obratiti pažnju na kvalitetu vaginalnog iscjetka.

Kada se savjetovati s liječnikom za komplikacije:

 1. krv je dobila svijetlu tamnocrvenu boju i postala tekućina;
 2. količina iscjedka je povećana, ima dovoljno postpartum jastučići za ne više od jednog sata;
 3. nagnuće bolova u trbuhu i maternici;
 4. groznica;
 5. pojava krvnih ugrušaka s neugodnim mirisom.

Svi upalni procesi u maternici zahtijevaju dijagnozu i liječenje. Ako žena na vrijeme ne obraća pažnju na povećano krvarenje šest tjedana nakon poroda, posljedice mogu biti negativne.

 • endometrioza;
 • nedostatak kontrakcija mišića;
 • blokada maternice;
 • upalne infekcije.

Endometrioza se razvija iu genitalijama iu trbušnoj regiji. Vjeruje se da se javlja zbog krvi koja ulazi u jajovodne cijevi. Bolest se manifestira nakon menstruacije i u postpartum periodu.

Nedostatak kontrakcija mišića maternice neće dopustiti tijelu da se vrati na svoj izvorni izgled. Znakovi atoni su krvni ugrušci, smanjenje krvnog tlaka kod pacijenta. Patologija često dovodi do smrti zbog velikog gubitka krvi i hemoragičnog šoka.

inspekcija

Kompletna dijagnoza provodi se kod žena koje imaju predispoziciju za krvarenje. Patologije su povezane s genetskim i kroničnim bolestima. Liječnici obratite pažnju na veličinu maternice, placentu previa, zgrušavanje krvi.

Kako je ispitivanje kasnijeg pražnjenja krvlju nakon poroda:

 1. provjeriti donji dio maternice;
 2. ispitivanje genitalija;
 3. mjerenje tlaka, puls i tjelesna temperatura;
 4. opća dijagnoza;
 5. recept testova i ultrazvuka.

Kada žena ima jaka crvena iscjedak mjesec dana nakon rođenja, pregled započinje provjerom dna maternice i mokraćnog mjehura. Zatim procijeni kvalitetu i količinu lohii. Da biste to učinili, izvucite brtvu 15 minuta nakon punjenja.

Trauma često dovodi do krvarenja, zbog čega se maternica ne ugovara i ne vraća u svoj bivši oblik. Ako je organ pregledan i nema abnormalnosti, obratite pažnju na bol i vaginu.

Važno je pratiti opće stanje pacijenta. Mjerite tlak, puls i tjelesnu temperaturu. Normalna koža mora biti svijetla sjena, usne ružičaste, mukozne membrane bez suhoće. U slučaju unutarnjeg krvarenja, bol će biti teška, zračeći se na području zdjelice. Vagine su natečene, koža postaje tamnoplava. Zatim se crni iscjedak pojavljuje mjesec dana nakon rođenja djeteta, što ukazuje na prisutnost ranjive rane iznutra ili izvana.

liječenje

Krvarenje maternice tretira se u fazama, ovisno o stanju žene. Prvo, dijagnoza i pregled, koji otkrivaju uzrok patologije. Cijelo vrijeme sestra kontrolira ženski pritisak i puls.

Rad maternice je obnovljen uz pomoć droga. Za svakog bolesnika, sredstvo i doza su odabrani pojedinačno na temelju karakteristika tijela. Kako bi se ublažio grčevi i zaustavio krvarenje, na donji trbuh primjenjuje se hladnoća.

Pripreme za zaustavljanje krvarenja mjesec dana nakon isporuke:

 1. Oksitocin - koristi se za ugovaranje mišića. Koristi se u obliku kapljica u djetinjstvu i nakon pojave djeteta;
 2. Metilergometrin se daje intramuskularno samo u postpartum periodu. Ubrzava kontrakciju mišića maternice.

Liječnik pregledava maternicu, unutra uvodi tampon sredstvom koje pomaže tijelu da se ugovori. Ako se ostaci placente nalaze unutar šupljine i u rođendanskom kanalu, organ se čisti pod općom anestezijom.

Ako se krvarenje ne može zaustaviti, problem se rješava kirurškim zahvatom:

 • uklanjanje maternice;
 • pričvršćivanje lomova i ozljeda unutar organa;
 • stiskanje posuda koje su oštećene.

Operacija se primjenjuje samo kao posljednje sredstvo, kada lijekovi nisu riješili problem. Svi kirurški zahvati izvode se pod općom anestezijom. S jakim gubitkom krvi propisane su transfuzije krvi.

prevencija

Preventivne mjere doprinose smanjenju maternice, smanjuju rizik od razvoja patologije nakon poroda. U prvom mjesecu majka treba pažljivo pratiti promjene u tijelu. Nepridržavanje pravila higijene i preporuke liječnika nepovoljno utječu na zdravlje žene.

Što trebate učiniti prvi put nakon rođenja:

 1. s redukcijom zgrušavanja krvi redovito se ispituje;
 2. Nije preporučljivo pušiti, piti alkohol;
 3. održavanje genitalne higijene. Ako postoje šavovi, tuširajte pomoću bebiksa nakon svake uporabe zahod;
 4. proces rane za najbrže iscjeljivanje s antibakterijskim sredstvima;
 5. odmah nakon rođenja, prva dva dana, nanesite saonicu leda na područje maternice;
 6. u prvih 5 dana smanjiti maternicu da leći i spavati na abdomenu;
 7. nakon izbacivanja iz rodilišta, tjedni posjet ginekologa na pregled;
 8. praćenje blagostanja sve dok ne bude jasno iscjedak iz vagine.

Tijekom prvih tjedana, kako bi se uklonili krvarenje, ne možete igrati sportove, podići težine. Nakon carski rez, period se poveća na 4 tjedna, jer se šavovi mogu raspršiti. Ako se tijekom porođaja pojavi ruptura maternice, rođendana ili postupka epiziotomije, suzdržite se od seksa s muškarcem.

Preventivne mjere usmjerene su na obnavljanje ženskog tijela nakon rođenja novorođenčadi. Kada je abnormalno, obilno krvarenje, obezbojenje izbijanja i pojava neugodnog mirisa, trebali biste odmah potražiti pomoć.

Razdoblje nakon rođenja prilično je teško za majčino tijelo. Oslabljeni imunitet često dovodi do upalnih procesa koji izazivaju krvarenje maternice. Tijekom posjeta klinici i dijagnosticira uzrok patologije, liječnici će moći spasiti život žene.

Krvarenje nakon porođaja

Izolacija krvi nakon poroda je normalna pojava, ako samo nastavi bez patologija. Općenito, to su krvne stanice i epitel iz zidova maternice. Krvarenje nakon porođaja u žena objašnjava činjenicom da je to vrlo težak fiziološki proces, tijekom kojeg se često javljaju stanke i višestruke mikrotraume. Nakon ispuštanja posteljice u maternici ostaje ogromna količina nepotrebnog epitela, krvnih žila. Oni su napustili žensko tijelo u postpartum periodu.

Netko podnosi krvarenje nakon trudnoće mirno, bezbolno, ali netko ponekad treba kvalificiranu pomoć. Prilično prirodno obilno pražnjenje krvi nakon poroda u prvih sati, može se izdati do 500 g krvi. Ali treba postojati stalno praćenje žena. Nakon određenog vremena, teška krvarenja prestaju. U mjesec dana to bi trebalo nestajati.

razlozi

Mnoge žene znaju koliko krvarenja treba slijediti nakon poroda. Norma trajanja krvarenja nakon porođaja traje do 60 dana. Postoje slučajevi u kojima se krvarenje kod žena smanjuje nakon dva tjedna nakon isporuke.

Promjene u tijelu nakon porođaja

U prva dva sata nakon rođenja, prekomjerno krvarenje može biti posljedica:

 • Poremećaj koagulacije krvi - tekućina je i doslovno "teče u struji" bez da čak i pokušava sklupčati;
 • Brza radna snaga također je uzrok teškog gubitka krvi;
 • Ako je placenta rasla, on sprečava potiskivanje.

Ako krv ne prestaje izaći nakon 2 mjeseca, onda je to ozbiljan razlog da se liječnicima preporučujemo za dijagnozu i liječenje.

I razlozi za krvarenje mogu biti sljedeći:

 • Disfunkcija maternice u kojoj je malo smanjena. Ili se uopće ne pokušava riješiti nepotrebnog organskog materijala;
 • Fibromi i fibroidi također uzrokuju teška krvarenja;
 • Tijelo maternice bilo je snažno rastegnuto tijekom višestruke trudnoće;
 • Velika beba;
 • Produljeni rad, tijekom kojeg su korišteni stimulirajući pripravci;
 • Može biti i nemar babice ili liječnika;
 • Nisu svi posljednji izašli i izazvali upalni proces;
 • endometritis;
 • Ako je došlo do preranog ispuštanja posteljice ili čvrstog pričvršćenja plovila za pupak, itd.

Koji se procesi pojavljuju u tijelu maternice

Nakon što žena rodi djetetu, njezino se tijelo treba očistiti od svega što je nepotrebno. To jest, čestice maternice sluznice izlaze krvlju, a ako prvi put izađu obilno, debela krv, ovo je u redu - to znači da je proces samo-pročišćavanja u tijeku.

Tijekom cijelog razdoblja - to je oko 6-8 tjedana, žena prosječno gubi između 500 - 1500 g krvi.

Žene nakon porođaja osjećaju mukotrpnu bol u donjem dijelu trbuha - taj proces koji se javlja u tijelu maternice zove se involucija - kontrakcija maternice.

Bol u bolovima u trbuhu

U vrijeme kada žena u radnom odnosu stavlja bebu na njezinu dojku, proizvodi hormon oksitocin, koji onda uzrokuje maternicu da se ugovara. Stoga, kod žena koje dojke, potiskivanje je brže nego u ne-laktirajućim. A ako se involucija događa polako, onda možda mlada majka ima hormonske ili imunološke poremećaje. Možda je u maternici ostala komada posteljice, a to izaziva usporavanje kontrakcije maternice.

Neke žene u radu tvrde da je prvih nekoliko dana teško izaći iz kreveta jer krvarenje nakon trudnoće doslovno teče poput potoka. To sugerira da, kada izađu iz kreveta, mišići se stegnu, i kao rezultat toga, guraj sve što je nepotrebno iz maternice. Zbog toga se ne preporučuje mnogo kretanja i pritisak na želudac, tako da krvarenje od žene ne poveća. Istina, liječnici prvi put savjetuju nakon što rađaju spavanje na trbuhu, ali da ga ni u kojem slučaju ne povuku.

norma

Može se raspravljati o stopama izlučivanja krvi već duže vrijeme, ali mora se imati na umu da je svaka žena individualna. Većina liječnika tvrdi da teška krvarenja nakon isporuke trebaju trajati najviše pet dana. Ako vam krvarenje odgađa i ne smanjuje se iscrpljenost, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Neke žene smatraju da su njihove obilne sekrecije sasvim normalne i nakon dva tjedna, jedan uvjet - slijedi razinu hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca - obavljajući test krvi. Postoje slučajevi kada izbijanje krvi postaje smeđe. To znači da postoji nekoliko crvenih krvnih stanica, općenito, nije opasno za organizam.

Provjerite razinu hemoglobina

Ako jako dugo vrijeme krv izlazi iz tebe crveno, onda je zvono da nešto nije u redu. Stopa krvarenja nakon porođaja smatra se ako su prvih nekoliko dana izbijanja svijetle i debele, a kasnije postaju smeđe i samo se "mrlje". Zatim, odabir može promijeniti boju na žućkasto. Ovo je također normalno i ne predstavlja opasnost za zdravlje. To je objašnjeno činjenicom da se količina crvenih krvnih zrnaca sve manje, a "bubuljica" smanjuje.

Ako krvarenje nakon nekog vremena obnove, morate koristiti posebne lijekove.

Budući da, zbog velikog gubitka krvi, pacijent može doživjeti hipotenziju, srčanu tahikardiju i bljedilo kože. Krvarenje nakon djetetove trudnoće može se zaustaviti lijekovima, možete izvesti vanjsku masažu mišića i staviti bocu za zagrijavanje leda ili na djelotvoran način - šivanje prolaska perineuma i uklanjanje ostataka posteljice rukama.

Ako je ruptura maternice značajna, može čak dovesti do potpunog uklanjanja maternice. Bez obzira na djelotvornu akciju, uvijek ih prati uvođenje posebnih lijekova koji vraćaju gubitak krvi, ili se donosi plazma ili krv.

Seks nakon porođaja

Nakon poroda, liječnici preporučuju da ne žive seksualni život već dva i pol dana kako bi se žena oporavila. Doista, tijekom spolnog odnosa, lako je zaraziti oslabljeno i iscrpljeno tijelo žene, budući da je maternica trenutno neprekinuta, neizlječiva rana, a infekcija može dovesti do upalnih komplikacija i endometritisa, što je već opasno za majku.

Slijedeća činjenica je da rani interesi bole ženu zbog prekida koji polako iscjeljuju i fiziološke suhoće vagine. Priroda je zamislila da žena ne želi intimnost prvi put nakon isporuke. Tako da komplikacija ne počinje, a sljedeća, neželjena trudnoća ne dolazi.

Ako žuriš za početak spolnog odnosa, možeš potaknuti povećanje ili povratak krvarenja. To također može doprinijeti neizlječenoj eroziji vrata maternice.

Kada kontaktirati ginekologa

Morate otići do ginekologa ako:

 • Izdaci traju više od dva mjeseca;
 • Ako su se oni pojačali;
 • Ako je prisutna bol;
 • Ako je nakon kratkog vremena ponovno počelo krvarenje.

Razlog odlaska liječniku može poslužiti kao neugodan miris iz iscjedak. Općenito, ne bi trebalo biti mirisa kad se krvare nakon porođaja, ako je prisutan, to znači da postoji svibanj biti neka vrsta infekcije u maternici. To bi moglo uzrokovati prekide tijekom rada, a posebno pogrešno obavljene obrade.

Nakon 30 dana nakon poroda, potrebno je doći do ginekologa za savjet. Ne idite po sudbini, i nemojte se izliječiti, inače to može dovesti do strašnih posljedica.

prevencija

Da ne zarazite infekciju, morate slijediti pravila prevencije i osobne higijene:

 • Svaki dan tuširajte s toplom vodom, pomoću sapuna ili gela za intimnu higijenu;
 • Prvi put nakon porođaja koristite sterilne pelene kao jastučići;
 • Ako je krvarenje u izobilju, zamijenite jastučići često (do 8 puta);
 • I konačno, ni u kojem slučaju ne koristite tamponi, čak ni na kraju tog razdoblja.

Uočavanje mjesec dana nakon rođenja

Ja sam rodila 12. svibnja. Otpuštanje nakon poroda (lochia) oko dva tjedna otišlo je krvlju. Postupno, krv postaje manje i manje. Na kraju, bilo je beige naglašava. Oko mjesec dana nakon rođenja, ponovno je počela krv. Odlučio sam da je to mjesečno, iako nije bilo uobičajenih senzacija, kao tijekom menstruacije, osim što je bila vrlo slaba kada je donji abdomen bio nacrtan, ako mi se uopće ne čini. Šest dana kasnije (sve dok je moje razdoblje bilo prije trudnoće) krv je ponovno nestala iz iscjedak. 17. lipnja bio sam na ultrazvuku. Ultrazvuk je učinjen vaginalno, ali ne na trbuhu. Prema njegovim riječima, sve je normalno. Zaključak: maternica u retroflexio (leđa zavoja) i slobodna tekućina u zdjelici. Ultrazvuk je rekao da je ovo u redu. (Napravili su i ultrazvuk u bolnici za majčinstvo, prema njegovim riječima, sve je bilo u normalnom rasponu, jer su me petog dana bez ikakvih pritužbi otpustili). Sljedećeg dana, 18. lipnja, bio je na ginekološkom sastanku. Na pregledu je otkrila blagu eroziju i propisane Depantolove svijeće. U ovom trenutku stavite tri svijeće.

No, činjenica je da sam nakon pregleda nastavio moje uočavanje - sasvim u izobilju, kao što mi se čini. Izvanredno kao mjesečno. Krv je grimizna, s tamnim ugrušcima koji izlaze. Traje četvrti dan.

Općenito, ništa ne boli, temperatura je normalna. Zabilježeno je ponovno liječniku, ali samo 25. lipnja. Možda ima smisla ići u hitnu službu da me vidi i možda mu je dano hemostatski metak. Vrlo zabrinuto. Je li moguće da na ultrazvuku pomoću vaginalnog senzora, koji sam radio 17., Nisu vidjeli ugruške u maternici (jesu li to pristojbe u medicinskom centru)?

Grimizni iscjedak nakon isporuke u mjesec dana

Nakon što se dijete rodi, posteljica se odvaja od maternice u svjetlost koja izaziva raskidanje brojnih posuda koje ih povezuju. To čini krvarenje, s kojom izlaze ostatci placente, već mrtve čestice endometrija i neki drugi tragovi fetalne intrauterine aktivnosti.

Takvo iscjedak nakon porođaja u medicini zove se lochia. Neće moći izbjeći nijednu od novopridoštenih mama. Međutim, postoji niz pitanja koja uzrokuju. Što više žena bude svjesna svoje trajnosti i prirode, to je manji rizik od izbjegavanja komplikacija koje se često pojavljuju na pozadini takvog porodnog razdoblja "menstruacije".

Posebna pažnja u tom razdoblju treba posvetiti osobnoj higijeni. Da biste izbjegli moguće infekcije i neugodne mirise, jer djevojka uvijek želi ostati atraktivna, vrijedno je pažljivo i pažljivo posvetiti kozmetičkim deterdžentima koje koristite.

Odabirom higijenskih proizvoda uvijek treba biti oprezniji i ne zanemariti čitanje sastava. Nakon poroda, vaše tijelo prolazi kroz razdoblje prilagodbe i oporavka, pa stoga mnoge kemikalije mogu samo pogoršati stanje i produljiti razdoblje oporavka. Izbjegavajte kozmetiku koja sadrži silikone i parabene, kao i natrij sulfat laureth. Takve komponente začepljuju tijelo, prodiru kroz krv kroz pore. Posebno je opasno koristiti takve proizvode tijekom dojenja.

Da biste bili spokojni za vlastito zdravlje i zdravlje djeteta, kao i ostati uvijek lijepi i atraktivni, koristite kozmetičku njegu samo od prirodnih sastojaka, bez boja i štetnih aditiva. Mulsan Cosmetic ostaje lider u prirodnim kozmetičkim deterdžentima. Bogatstvo prirodnih sastojaka, razvijeno na bazi biljnih ekstrakata i vitamina, bez dodavanja boja i natrijevog sulfata, čini ovu kozmetičku marku najpogodniju za razdoblje dojenja i postnatalne adaptacije. Detaljnije možete naučiti na web stranici mulsan.ru

Trajanje ispuštanja

Tijelo svake žene vrlo je individualno, a vrijeme obnavljanja nakon rođenja djeteta također je različito za svakoga. Stoga, nedvosmislen odgovor na pitanje koliko dugo iscjedak nakon rođenja, ne može biti. Međutim, postoji okvir koji se smatra normom, a sve što nadilazi je odstupanje. Svaka mlada mama treba ih voditi.

Stopa postpartalnog iscjetka, ustanovljena u ginekologiji, traje od 6 do 8 tjedana.

 • tolerancije

Učinite od 5 do 9 tjedana. No, takvo trajanje iscjedak nakon porođaja ne bi trebalo uvjeriti: unatoč činjenici da liječnici smatraju da je to beznačajno odstupanje od norme, potrebno je obratiti pažnju na njihovu prirodu (količina, boja, debljina, miris, sastav). Ovi opisi će vam točno reći je li sve u redu s tijelom ili je bolje potražiti liječničku pomoć.

 • Opasna odstupanja

Lochia treba biti upozorena, čije trajanje je manje od 5 tjedana ili duže od 9 godina. Potrebno je otkriti kada se postpartumna iscjedak završava. Jednako je loše kad se dogodi prerano ili vrlo kasno. Ta razdoblja ukazuju na ozbiljne kršenja tijela mlade žene, koje zahtijevaju neposredno laboratorijsko istraživanje i liječenje. Što prije posavjetujete s liječnikom, manje je opasno posljedice takvog produljenja ili, naprotiv, kratkoročno iscjedak.

Potrebno je znati! Mnogo mladih majki se raduju kad im se nakon porođajnih izbijanja završilo u roku od mjesec dana. Čini se im da su "skloni s malo krvi" i mogu ući u uobičajeni ritam života. Prema statistikama, u 98% takvih slučajeva, nakon nekog vremena, sve završava hospitalizacijom, jer tijelo nije moglo biti potpuno očišćeno, a ostatci postnatalne aktivnosti izazvali su upalni proces.

Odstupanja od norme mogu biti prihvatljiva i opasna. Ali u svakom slučaju, oni mogu imati ozbiljne posljedice za zdravlje mlade mame u budućnosti. Stoga svaka žena treba pratiti koliko dugo iscjedak ide nakon isporuke, uspoređujući njihovo trajanje s normom utvrđenom u ginekologiji. Ako ste u nedoumici, odmah se posavjetujte s liječnikom. Mnogo toga ne ovisi samo o tome koliko dugo traju, nego io drugim, već kvalitativnim karakteristikama.

Sastav lohii

Da bi se shvatilo je li sve u redu s obnovom tijela nakon porođaja, žena mora paziti ne samo na trajanje Lohee. Ponekad se uklapa u normu, ali njihov sastav ostavlja mnogo da bude poželjan i može ukazivati ​​na ozbiljne probleme.

normalno:

 • prva 2-3 dana nakon rođenja krvarenje zbog praska krvnih žila;
 • tada će maternica početi iscjeljivati, i neće biti više otvorenih krvarenja;
 • obično u prvom tjednu, možete pratiti iscjedak s ugrušcima - tako se mrtvi endometrija i placenta pojavljuju;
 • nakon tjedan dana više neće biti ugrušaka, lochia će postati tekućom;
 • nema potrebe za zastrašivanjem ako promatrate sluznicu nakon isporuke - to su proizvodi fetalne intrauterine aktivnosti;
 • sluz unutar tjedan dana također treba nestati;
 • 5-6 tjedana nakon rođenja djeteta, lochia postaje slična uobičajenim potezima, koji se javljaju tijekom menstruacije, ali s koaguliranom krvlju.

Zato krvarenje nakon porođaja, koje plaši mnoge mlade mame, je norma i ne bi trebalo uzrokovati anksioznost. Mnogo je gori ako gnoja počinje miješati s njima, što je ozbiljno odstupanje. Potrebno je konzultirati liječnika ako sastav Lochia ima sljedeće karakteristike:

 • gnojni iscjedak nakon porođaja pokazuju početak upale (endometrioza), zahtijevaju hitno liječenje, uzrok - infektivne komplikacije, koje su često popraćene groznica, bol u trbuhu i stoga se ne razlikuju lochia neugodan miris i zelenkasto-žute boje;
 • ako mucus i ugrušak traju dulje od tjedan dana nakon isporuke;
 • vodeni, prozirni lochia i ne smatra se mjerilo, jer može biti simptom nekoliko poremećaja: to je tekućina krvnih i limfnih žila, koja dospije kroz vaginalnu sluznicu (naziva transudate), ili gardnerelloz - vaginalni dysbacteriosis koji se razlikuje obilan s neugodnim mirisom.

Ako žena zna koja se ispuštanja nakon porođaja smatra normalnom ovisno o njihovom sastavu i koja ukazuje na odstupanja, moći će se odmah savjetovati s ginekologom za liječnički savjet. Nakon testiranja (obično test, krv i urin) se dijagnosticira i propisano je odgovarajuće liječenje. Shvatite da tijelo nije dobro, također će pomoći boja lohii.

Boja poroda nakon menopauze

Pored sastava lohii, pazite da obratite pažnju na boju. Njihova sjena može puno reći:

Sve druge boje Lochia su abnormalne i mogu ukazivati ​​na različite komplikacije i bolesti.

Žuta lochia

Ovisno o nijansi, žute sekrecije mogu govoriti o sljedećim procesima koji se javljaju u tijelu:

 • blijedo žuta, ne baš obilna lochia može početi do kraja drugog tjedna nakon rođenja - to je norma i ne smije izazivati ​​zabrinutost mladoj mami;
 • ako je svijetle žute iscjedak s dozom zelene i truo miris već otišao za 4 ili 5 dana nakon rođenja djeteta, to može značiti početak obloge od upale maternice, koji se zove endometritis;
 • ako je nakon 2 tjedna izbijanje žute boje, dovoljno svijetle boje i sluzi, također vjerojatno da će biti simptom endometritisa, koji nije tako očit, ali skriven.

Dismenoreja je beskorisno da se liječiti kod kuće: ona zahtijeva ozbiljnu liječenje antibioticima, au teškim slučajevima, kirurško uklanjanje oštećenog epitela maternice upale sluznice za čišćenje, kako bi gornji sloj kože da se oporavi brže.

Zelena sluz

Endometritis također može biti označen zelenim sekretima, koje su mnogo gore od žutih, jer znače već pokrenut upalni proces - endometritis. Čim se pojave prve kapljice gnojova, čak i ako su samo malo zelenkaste, odmah se posavjetujte s liječnikom.

Bijelo iscjedak

Vrijedno je započeti brigu ako je bijela lochia otišla nakon porođaja, popraćena simptomima kao što su:

 • neugodan miris s kiselinom;
 • sirovu konzistenciju;
 • svrbež prepone;
 • crvenilo vanjskog genitalija.

Sve to svjedoči o genitalnim i urinarnim infekcijama, vaginitisu kvasca ili vaginalnoj candidiasis (mast). U prisutnosti takvih sumnjivih simptoma, neophodno je da se posavjetujete s ginekologom tako da uzme vaginalni razmaz ili bakterijsku kulturu. Nakon potvrde dijagnoze, propisat će se odgovarajuće liječenje.

Crno krvarenje

Ako crno odvajanja u postnatalnom ili laktacije razdoblja, ali bez ikakvih dodatnih simptoma u obliku neugodnog, jedak miris ili bol, oni su norma i diktiraju promjene u sastavu krvi u vezi s restrukturiranjem ženskog hormonalnog ili hormonalnog kvar.

Korisne informacije. Prema statistikama, žene daju ginekologu nakon porođaja pretežito zbog pritužbi na crni iscjedak, što ih najviše plaši. Iako je u stvarnosti najopasnija opasnost zelena boja lohii.

Crvena boja

Lochia bi inače trebala biti crvena samo u početnoj fazi, u prvim danima nakon rođenja djeteta. U tom razdoblju maternica je otvorena rana, krv nema vremena za koagulaciju, a iscjedak postaje crveno-crvena, dovoljno svijetao. Međutim, tjedan dana kasnije to će se promijeniti u smeđe-smeđe boje, što će također pokazati da se iscjeljenje odvija bez odstupanja. Obično, iscjedak mjesec dana nakon rođenja postaje mutno-sivo-žuta, bliže prozirnom.

Svaka mlada žena koja je postala majka trebala bi jasno i jasno razumjeti koliku će boju otpustiti nakon poroda, a koja će joj sjena lohije dati signal da trebate posjetiti liječnika. Ovo znanje pomoći će izbjeći mnoge opasne komplikacije. Druga obilježja poroda nakon menstruacije može biti upozorena tijekom tog razdoblja - njihova bogatstva ili oskudice.

Broj pražnjenja

Kvantitativna priroda pražnjenja nakon porođaja također može biti drugačija i ukazivati ​​na normalan oporavak maternice ili bilo koja odstupanja od norme. S ove točke gledišta, nema problema ako:

 • u prvom tjednu postoji obilje pražnjenja nakon poroda: tijelo se očisti od svih nepotrebnih: i krvnih žila koje su obavile svoj posao, i zastarjele endometrijske stanice, ostatke posteljice i fetalni intrauterini proizvodi;
 • s vremenom postaju manje i manje: slaba iscjedak, počevši od 2-3 tjedna nakon rođenja, također se smatra normom.

Žena bi trebala biti upozorena ako se neposredno nakon isporuke primi prenisko pražnjenje: u tom slučaju kanali i cijevi mogu postati začepljeni, može nastati neka vrsta tromba koja sprječava tijelo da se oslobodi postpartumnih otpadaka. U tom slučaju potrebno je konzultirati liječnika i položiti odgovarajući pregled.

Još gore, ako obilna lochia ne završava predugo i odlazi 2-3 tjedna, ili još više. Ovo sugerira da se proces ozdravljenja odgađa i maternica se ne može potpuno oporaviti iz nekog razloga. Oni se mogu odrediti samo tijekom liječničkog pregleda, a potom ukloniti kroz liječenje.

Miris Loške

Žene znaju da svaka izlučevina iz tijela ima specifičan miris koji se može ukloniti samo kroz higijenu. U postpartum period, ova karakteristika lohije može napraviti dobru uslugu i prijaviti probleme u tijelu na vrijeme. Obratite pažnju na to kako miris iscjeljuje nakon porođaja.

 • U prvim danima treba doći s mirisom svježe krvi i vlažnosti, nakon tog vremena može postojati zamršenost i čar - u ovom se slučaju smatra normom.
 • Ako postoji postpartumski iscjedak s neugodnim mirisom (može biti prokleto, kiselo, oštro), to treba biti upozoreno. Zajedno s ostalim abnormalnostima (boja, obilje), ovaj simptom može ukazivati ​​na upalu ili infekciju maternice.

Ako vam se čini da poslijeporođajni miris jako nestaje, ne biste se trebali nadati da je privremena, uskoro će proći ili je norma. Da bi se izbjegle komplikacije, najprikladnija odluka u ovom slučaju bila bi konzultirati liječnika barem za savjet.

Razbijanje u sekrecijama

Često se događa da je iscjedak nakon porođaja završio i počeo ponovno nakon tjedan dana ili čak mjesec dana. U većini slučajeva, to uzrokuje paniku kod mladih mama. Međutim, takav prekid nije uvijek indikativan za odstupanja od norme. Što bi moglo biti?

 1. Ako je crveno, svježe krvarenje počelo 2 mjeseca nakon isporuke, to može biti obnova menstrualnog ciklusa (u nekim ženama tijelo je sposobno za takav brzi oporavak, osobito u odsutnosti laktacije) ili raskidanje šavova nakon teškog tjelesnog ili emocionalnog stresa ili zatim druge probleme koje samo liječnik može identificirati i ukloniti.
 2. Ako se lochia već zaustavila, a zatim se iznenada vratila nakon 2 mjeseca (za neke, to je moguće čak i nakon 3 mjeseca), trebate pogledati kvalitativne karakteristike iscjedak kako biste razumjeli što se događa s tijelom. Najčešće to ostavlja endometrij ili placentu, što je nešto što je spriječilo otpuštanje odmah nakon rođenja. Ako je lochia mračna, s mukom i ugrušcima, ali bez karakterističnog truljenja, pijanog mirisa i nedostatka gnoja, najvjerojatnije će sve završiti bez komplikacija. Međutim, ako su ti simptomi prisutni, to može biti upalni proces koji se može liječiti ili s antibioticima ili kroz curettage.

Budući da pauza u postpartum izbijanja može ukazivati ​​na upalni proces u maternici, ne odgađajte posjet liječniku. Nakon pregleda sigurno će odrediti je li to novi menstrualni ciklus ili odstupanje od norme koja zahtijeva medicinsku intervenciju. Treba također obratiti pozornost na lohiju nakon umjetnog poroaja.

Lochia nakon carskog dijela

Oni kojima je napravljen carski rez, trebali bi shvatiti da će priroda iscjedka nakon umjetnog rada biti nešto drugačija. Iako se to odnosi samo na njihovo trajanje i sastav. Evo njihova obilježja:

 • organizam nakon carske sekcije obnavlja se na isti način kao i nakon prirodnog poroda: oslobađaju se sekretari, krv i mrtvi endometrija;
 • u ovom slučaju postoji veći rizik zaraze infekcije ili upalnog procesa, pa se redovito obavlja higijenska procedura s posebnom pažnjom;
 • u prvom tjednu nakon umjetnog rođenja, uočavanje je obilno, sa sadržajem mukoznih ugrušaka;
 • Uobičajeno, boja lohii u prvim danima bi trebala biti crvena, svijetlo crvena, a zatim se prebaciti u smeđe;
 • trajanje pražnjenja nakon umjetnog rada obično je odgođeno, budući da se maternica u ovom slučaju ne smanjuje tako brzo i proces iscjeljivanja traje dugo;
 • treba imati na umu da krv nakon cezariannog dijela ne bi trebala trajati više od dva tjedna.

Svaka mlada majka treba shvatiti koliko je važno cijelo oporavak maternice nakon porođaja u svom zdravlju. O tome kako to ide, možete razumjeti lohiju. Potrebno je pratiti njihovo trajanje, vrijeme kada se pražnjenje zaustavlja i počinje ponovno, njihove kvalitete. Ne može biti nesreća: boja, mirisa, količina - svaki simptom može biti pravodoban signal za odlazak liječniku, prepoznavanje problema i prolazak odgovarajućim liječenjem.

Uočavanje nakon porođaja je posve prirodni fenomen. U prosjeku traju do 1,5 mjeseca, međutim, ovo razdoblje može varirati u jednom ili drugom smjeru. Neke žene imaju iskustvo kada krvarenje nastavi mjesec dana nakon rođenja. Koje je moguće povezati, smatra se normalnim i kakvi bi simptomi trebali upozoriti mladu majku? Mi ćemo se baviti ovim pitanjima u našem članku.

Priroda postpartum izbijanja

Tijekom trudnoće žene značajno povećavaju količinu krvi koja cirkulira u tijelu. Prema statistikama, količina krvi može narasti za 30-50%. Dakle, priroda daje odgovarajuću prehranu i kisik djetetu u razvoju u maternici, a također stvara i neku vrstu rezervi krvi za ublažavanje posljedica porođaja i postpartum razdoblja. Plućice maternice rastu i, do rođenja, njezina krvna doza doseže svoj maksimum.

U procesu porođaja i nakon njih 2-3 dana, opažaju se aktivne sekrecije koje su označene medicinskim izrazom "lochia". Ovo je prirodan proces, ne treba se bojati. S takvim izlučevinama, žensko tijelo može izgubiti do 1.5 litara krvi, a to je i norma. Štoviše, mala količina loše protjerana može ukazivati ​​na njihovu akumulaciju u maternici, što može uzrokovati upalni proces. Međutim, iznimno je važno razlikovati lochia od krvarenja maternice u vremenu, što ima otprilike isti izgled. Uostalom, takvo krvarenje je ispunjeno smrću, pa stoga zahtijeva hitnu medicinsku intervenciju.

Kasni postpartumski iscjedak

Krvarenja koja se javljaju kod žena mjesec dana nakon poroda mogu imati različite uzroke. Ako žena u radnoj nesreći pogađa sumnje, onda je bolje konzultirati se s liječnikom.

Dugoročna lochia. Spazmatične kontrakcije maternice, počevši od poroda i neko vrijeme, intenziviraju se prilikom vezanja djeteta na prsa i pomažu uterusu da se očisti od čestica krvi i ugrušaka u njemu. Lochia je ostatak ramenog kanala, placente, endometrija, koji se prikazuju izvan nekoliko dana nakon rođenja. Do kraja prvog tjedna nakon porođaja, njihova se boja mijenja, postaju smeđa, postaju blijedi, manje rijetki, a do kraja prvog mjeseca prestaje puštanje lochia. U nekim ženama, oslobađanje Lohege je odgođeno za razdoblje od 1,5 mjeseci nakon porođaja i još više. Ovo je granica norme i obično može biti uzrokovana sljedećim razlozima:

 • Žena ne diše. Ne proizvodi hormon prolaktin, koji stimulira kontrakciju maternice, pa se njegovo pročišćavanje javlja sporije. Ako nema krvnih ugrušaka ili neugodnog mirisa u pražnjenju, onda nema razloga za anksioznost, oni će postupno nestati.
 • Rođenje je izvedeno pomoću carskog reza. Šav na maternici sprječava pravilno ugovaranje, zbog čega je proces obnove kasnio. Slično tome, trajanje krvarenja pod utjecajem su ozljeda i suza tijekom rada i postavljanje unutarnjih šavova.
 • Uterus tijekom trudnoće bio je uvelike rastegnut zbog velike veličine fetusa ili prisutnosti nekoliko fetusa, što povećava razdoblje oporavka bivšeg oblika.
 • Prisutnost fibroida, fibroida, polipa ometa normalnu kontrakciju maternice, što povećava trajanje pražnjenja.
 • Krvna koagulacija je prekinuta. O postojanju ovog problema liječnik se mora upozoriti u fazi planiranja djeteta. I, naravno, žena bi trebala biti spremna za činjenicu da će prirodno krvarenje nakon porođaja trajati puno dulje nego obično.
 • Prekomjerno fizičko naprezanje može dovesti do suza mišića, pa čak i krvarenja, što će usporiti proces obnavljanja nakon poroda i odgoditi trajanje pražnjenja.

Pojava menstruacije. Obično dva mjeseca nakon poroda, žene nemaju vremena. Ali to vrijedi i za one majke koje dojkuje dijete. U ovom slučaju, oslobođeni prolaktin inhibira proizvodnju estrogena, koji je odgovoran za sazrijevanje folikula i obnavljanje menstrualnog ciklusa.

Za one žene koje iz jednog ili drugog razloga ne stavljaju dijete na prsa, menstruacija se može nastaviti za mjesec i pol dana nakon isporuke.

Ovo je dobar znak i ukazuje na brzu oporavak maternice i hormonsku pozadinu ženskog tijela. Budući da tijekom mjesečnog iscjetka postaju obilni i imaju svijetlu crvenu boju, žena je potrebno pravilno utvrditi je li to zapravo stvar menstruacije ili ima krvarenje maternice koje je iznimno opasno za zdravlje i zahtijeva hitnu medicinsku njegu.

Upalni proces u unutarnjim genitalnim organima. To može biti uzrokovano preostalim česticama porodnih kanala posteljice, endometrija ili infekcije vezane tijekom operacije.
Rani spolni odnos. Obično, liječnici preporučuju da se suzdrže od intimnih veza dva mjeseca nakon rođenja djeteta. Tijekom tog perioda potrebno je obnoviti zdjelice. Ako partneri započnu spolne odnose prije preporučenog razdoblja, to može dovesti do pojave krvarenja.

Prisutnost cervikalne erozije može izazvati smeđe ili krvavo iscjedak u kasnom postpartum razdoblju. Potvrdite da dijagnoza može biti ginekolog. Također će propisati odgovarajući tretman tijekom kojeg se seks ne preporučuje.

Što bi trebalo izazvati alarm

Ako se umjesto da silazi, volumen iscjedka iznenada povećava, žena se treba posavjetovati s liječnikom, jer u ovom slučaju može biti simptom krvarenja maternice. Ako se nekoliko sati za redom standardna brtva natopri krvlju za 40-60 minuta - ovo je unutarnje krvarenje.

Ako iscjedak dobije neugodan miris ili žućkasto-zelenu nijansu, tada se najvjerojatnije upalni proces razvija u unutarnjim genitalnim organima. Razlog za to može biti zavoja crijeva maternice i, kao rezultat toga, akumulacija lokusa.

Upalni proces u maternici može dovesti do razvoja endometritisa. Može biti popraćena teškom boli u donjem dijelu trbuha, povišenoj temperaturi i gnojnom iscjedenju. Kada potvrdite dijagnozu, liječnik će definitivno propisati tijek antibakterijskih lijekova i curettage maternice.

Pored ovih čimbenika, razlozi hitne žalbe liječniku su:

 • pojava ugrušaka, sluzi;
 • bol u donjem dijelu trbuha;
 • groznica, slabost, pogoršanje zdravlja;
 • trajanje pražnjenja više od 6-7 dana.

Kako bi se maternica oporavila što je prije moguće nakon rođenja djeteta, liječnici savjetuju da se češće spavaju na želucu, ili se barem mogu odmoriti na tom položaju. Također, ne biste trebali pješačiti s prepunom mokraćnog mjehura, bolje je otići u WC kad dođe do prvog poriva.

U većini slučajeva, iscjedak koji se nastavlja u žena mjesec dana nakon poroda je prirodni fenomen i ne zahtijeva bilo kakve mjere ili liječenje. Međutim, tijekom tog perioda mogu se osjetiti problemi tijekom porođaja, na primjer, erozivne procese u maternici ili placentama u maternici. Stoga, žena treba pažljivo pratiti intenzitet i prirodu iscjedak, u vrijeme primijetiti alarmantne simptome.

(2 glasova, kao rezultat: 3.50 od 5)

»Nakon poroda

Postpartumski iscjedak i učinci epiziotomije

Moje dijete je već 2,5 mjeseca (EP, samo je bila epiziotomija zbog činjenice da je beba velika), a moj postpartum iscjedak nije otišao. Pa, gotovo nije prošao. Sve je kao što bi trebalo biti - 5-6 tjedana bili su lochia (prva dva tjedna su prilično izdašna, a zatim sve sišlo). Nakon 6 tjedana nakon rođenja, otišla sam do svog ginekologa, koja me pogledala na stolici, osjetila moj želudac i rekla da je sve u redu - da mogu živjeti. - U to vrijeme nisam briga. Jedino što sam iz nekog razloga bio siguran da me na toj recepciji čeka ultrazvuk maternice, ali njegov liječnik to nije učinio, rekao je to u ništa (dobro, znao je bolje, pomislio sam). Ukratko, danas je gotovo 11 tjedana nakon porođaja, ali nemam, ne, da, nekoliko kapi krvi će izaći - ne uvijek svijetlo grimizno, ponekad smećkasto, ponekad ružičasto, ponekad s vlaknastim mukoznim sekretima. Čini se da uopće nema izlučevine 2-3 dana, a potom će se donji donji trbuh povući (kao da se maternica još uvijek smanjuje na svoju bivšu veličinu) i nakon nekoliko sati vidim ove pražnjenja. Posebno ne zanima mene, samo dugo vremena. Ili je sve u redu, ha?

Želim razumjeti - tko je to imao nakon rođenja. Naravno, neću se početi povlačiti (iako sam vjerojatno, vjerojatno, ispružio neko vrijeme s posjetom ginekologu), i u svakom ću slučaju idući tjedan otići liječniku.

I još jedan takav psihološki moment. Pri rođenju je postojala epiziotomija, šava je bila velika, nije bila udobna i boljelo se za 2-3 tjedna. Sada je sve dobro i gotovo sam zaboravio na one osjećaje. No, bojim se: 1. U blizini s mužem (do sada nismo imali ništa nakon porođaja). Upravo u slikarstvu mislim kako sve može biti još uvijek nestabilno. 2. Bojim se gledati tamo uz pomoć zrcala (pitam - zašto? - dobro, čini se da je zanimljivo, a bilo bi potrebno počistiti (brijanje), ali strašno). Kako biti to, lijepe žene?

Android Odaberite jezik Trenutna verzija v.140.8

© 1999 LiveJournal, Inc.

Sva prava pridržana

Kakvu hranu može biti dijete? Ako su svi mliječni zubi izašli iz djeteta, već se već može ponuditi hrana za odrasle.

Roditelj je rođen u obitelji. Roditelji i rodbina brige od prvog dana pitaju se o razvoju i odgoju svoje djece.

Sprječavanje infekcija u djece

Hipoksija u novorođenčadi

Kako odjenuti novorođenče

Nurofen djeca - Sigurna doza.

Koja je razlika između blizanaca i blizanaca?

Otpuštanje nakon porođaja, koliko postpartalnog iscjedka

Postpartum iscjedak

Prirodni i normalni proces izlučivanja tijekom prvih dana nakon porođaja bavi se velikom većinom sretnih mladih majki. Što je to, jesu li opasni koliko će trajati?

Priroda iscjedak nakon porođaja.

U medicini, svijetlo grimizno obilno iscjedak zove se lochia. Njihova prisutnost ukazuje na puni i uspješan tijek procesa liječenja i obnove maternice. Zamislite: prvih 2-6 dana nakon porođaja (iscjedak mora biti nakon vaginalne dostave, a nakon cezariannog dijela) maternica će morati smanjiti svoju težinu od više od 1000 grama do 60-40 grama, to jest 15-25 puta!

Prirodno je da ovaj proces zahtijeva pročišćavanje i uklanjanje svih nepotrebnih tkiva. To objašnjava značajnu prožetu poslijeporođajnog iscjetka, koja je mnogo puta bogatija nego tijekom menstruacije. Usput, uobičajeni higijenski jastučići (čak i noću) se apsolutno ne mogu nositi s postpartum sekretima. Stoga je potrebno kupiti higijenske proizvode u ljekarni za razdoblje nakon oporavka nakon rasta.

Koliko dugo iscjedak nakon isporuke: norma i odstupanja

Liječnici preporučuju provjeru tijeka procesa u vašem tijelu prema sljedećoj shemi:

 • Od 1. do 5. dana: izuzetno izdašno, izraženo svijetlo tamnocrveno, prosječno volumen može doseći 400-450 ml.
 • od 6. do 10. dana: još uvijek je vrlo bogato, boja postaje smeđa, osim krvi, ima i limfa (ichor);
 • od 11. do 15. dana: obilje smanjuje do umjerenog, limfni dio već prevladava u sekrecijama, što utječe na njihovu boju - iscjedak postaje gotovo žut;
 • od 16. do 20. dana: preostali iscjedak, vrlo rijedak i sastoji se gotovo isključivo od prozirnog ili blijedo žutog ichora.
 • od 20. dana: iscjedak postaje sve manje i bezbojan;
 • važno promatranje: kod majki koje dolaze u laktaciju, iscjedak završava brže - sam proces hranjenja izravno utječe na brzo oporavak maternice.

Dakle, ako iscjedak traje najmanje tri tjedna, onda to nije samo normalno, već pokazuje i potpuno funkcioniranje procesa oporavka nakon poroda. Međutim, apsolutni oporavak maternice može se pojaviti tek kada beba ima 2 mjeseca (8 tjedana). Dakle, ako se iscjedak ponekad pojavi nakon tri tjedna, pada u normalnu sliku procesa regeneracije ženskog reproduktivnog sustava.

Glavna odstupanja od normalnog tijeka procesa ginekolozi i opstetričari razlikuju dva:

 1. Odsutnost ili znatna nestašica iscjedak, govoreći o grčima ili upalu cerviksa;
 2. Prekomjerno povećanje obilja postpartumnog pražnjenja 5-6 dana nakon isporuke.

Međutim, mnogo je više razloga da posjetite liječnika opće prakse. Zakažite sastanak bez odgađanja ako:

 • Lochia je u potpunosti (čak iu minimalnoj manifestaciji) zaustavljena prije pet tjedana od trenutka isporuke. Takav brzi završetak procesa uopće ne ukazuje na supernormalnu sposobnost pojedinog organizma da se oporavi, ali moguće komplikacije.
 • Boja iscjedka se ne mijenja - 6-7 dana nakon rođenja, ostaju svijetlo grimizno. Ova činjenica može ukazivati ​​na poremećaje zgrušavanja krvi ili upalne procese.
 • Promjena boje obrnute: nakon što je lochia nekoliko dana (sutra ili deseti dan) bila smeđa, ponovno postaju crvene. Ta situacija može biti znak razvoja intrauterine krvarenja i zahtijeva odmah liječenje specijalistu.
 • Prisutnost bilo kojeg neugodnog mirisa - gutljaj, kiselo ili čak slatko. To sugerira da se infekcija razvija u maternici.
 • Najopasniji znakovi koji mogu pratiti lochia: oštra i oštra bol u donjem dijelu trbuha, skokovi u tjelesnoj temperaturi, manifestacije općih znakova opijenosti (bolovi, mučnina, teška vrtoglavica, iznenadni i akutni migrene, grčevi mišića itd.). Jasno je da takvi neugodni fenomeni zahtijevaju dijagnozu liječnika što je prije moguće.

Osnovna pravila higijene u razdoblju nakon poroda

 1. U prvom, najdubljim danima pražnjenja, obvezno je koristiti samo posebne jastučiće za razdoblje nakon oporavka nakon rasta. Kako se količina iscjedka smanjuje i, uz dopuštenje promatračkog liječnika, možete se prebaciti na uobičajene higijenske predmete.
 2. Pravilnost mijenjanja brtvila: najmanje jednom svaka 3-5 sati. A kriterij ne bi trebao biti vremenski interval, već stupanj vlaženja - kako bi se izbjegao razvoj patogenih okruženja, ne dopuštaju brtvljenje da postane potpuno mokra.
 3. Jako preporučljivo za upotrebu tijekom razdoblja lochia bilo koji tamponi.
 4. Intimna higijena zahtijeva posebnu poslasticu, ali istodobno i povećanu njegu: koristite blagi sapun za bebu (po mogućnosti tekućinu), i pošaljite vodu strogo u smjeru prednjeg leđa: tako ćete izbjeći razvoj upalnih procesa u vagini.
 5. Uzimanje vruće kupke strogo je kontraindicirano!

19. ožujka 2010., 12:47

Ja, također, čudno - čini se da je sve prošlo, a zatim se pojavi mala crvenkasta iscjedak. I mjesec dana nakon što je rođenje prošlo. Ali primijetio sam da se to događa nakon fizičkog. opterećenja - invalidska kolica prebačena u stubište, podigla je kantu s vodom, ispričavam se, nakon što je veliki WC.
Osjećam se dobro, nema temperature, ništa ne boli. Zato ne želite ići liječniku - jeste li imali malo patnje tijekom porođaja?

19. ožujka 2010. 12:52

Imao sam to - napravio sam ultrazvuk, ispalo je placentni polip. Scraped (((S drugom djecom, ista stvar je počela, otišao na ultrazvuk - pokazalo se menstruaciju.
Zaključak - idi na ultrazvuk, provjerite

19. ožujka 2010., 15:58

Kakav užas. Je li količina tih krvotvarnih sekreta igra ulogu? Možda malo uopće - nije li to zastrašujuće?

21. ožujka 2010., 21:51

Imam isti problem - mjesec dana nakon porođaja, postnatalna isprazniti preko i obilan počeo nekoliko dana, mislim da je mjesec dana, ali danas, samo nešto - vrlo bogat i veliki razredi, bojim se, i nadam se da je sve u redu

21. ožujka 2010. u 9:58 sati

Imao sam isti smeće, kao što je sve bilo gotovo, a zatim KAAAAAK lebanulo s novom snagom.

Bio sam oduševljen, dijete je otišlo i kršteno, ali večer, opet, bilo je gotovo dva mjeseca. Pijete li koprive za HB? Liječnik mi je objasnio što se točno događa s njome.

22. ožujka 2010. 2:09

Bucks. Nazvao sam svog liječnika o tome. Stoga je rekao da u mjesec dana nakon rođenja može doći do blagog zacrnjenja, to je normalno, ali ako je to s grčevima ili u izobilju, tada svakako morate vidjeti liječnika.

Zato je bolje biti siguran

23. ožujka 2010. 7:55

Napravio sam ultrazvuk, sve je u redu u maternici. ali liječnik je rekao da neko vrijeme periodički postoji svibanj biti daubing dok sve što izlazi iz uterusa uopće.

24. ožujka 2010., 15:15

Vkusnyashkina. sretan za tebe

24. ožujka 2010., 16:23

Također je otišao mnogo krvi, točno mjesec dana nakon poroda, 2 tjedna nisu završila, ona je otišla liječniku i ultrazvuka, rekao je da je sve u redu, čini se iz maternice nije sve ispalo i zbog činjenice da se pare u toploj kupki, davane oksitocina, dignute 5 dana i sve je otišlo

27. siječnja 2011., 00:24

prije dugog, teškog krvarenja - 3 tjedna
zatim još jedna lopata, ponekad se opet pretvorila u obilno iscjedak - oko 3 tjedna
a zatim još jedan bež izbor par tjedana. Ukupno 8. Oba vremena.
I nakon prvog rođenja, tjedan dana nakon završetka Lohe, pojavljuju se mjesečnice. Ljepota.
Onda se sjećam toga. Mislio sam da se krvarenje otvaralo.

1. veljače 2011., 14:41

Otprilike mjesec dana je poput mjesec dana, a oko tjedan dana još je premazano, ali to može biti tako dugo jer je postojao COP

1. veljače 2011, 15:20

Rich. sve isto, po mom mišljenju, naš CU nema nikakve veze s tim. Značajke tijela su. Imao sam više ili manje obiluju (kao što je menstruacija, teško ulijeva tjedan dana) za 2-3 tjedna, a zatim postupno sve pretvorilo u smećkasto iscjedak, a zatim u bjelkaste. Trajalo je ukupno ne više od 8 tjedana.

2. veljače 2011, 3:40

Tjedan je snažan. Samo oko mjesec dana. Štoviše, svaki dan manje i manje