Tjedna trudnoća

Zasnivanje

Tjedan trudnoće 17.05.2014

Vjeruje se da trudnoća do ovog datuma još nije odgođena. No, ona nedostaje za desetinu trudnica. Koji su uzroci trudnoće odloženi do 42 tjedna.

Tjedan trudnoće 17.05.2014

Sigurno ste već iscrpljeni od uzbuđenja: prošao je četrdeseti tjedan, uopće nema rođenja! To se događa, pogrešno u proračunima. No, čak i ako razlog nije slučaj, do 42 tjedna još uvijek je u normalnom rasponu.

Tjedan trudnoće 16.05.2014

Ako vaše dijete sigurno zastao i čekao do njegovanog danas, njegova dužina je 53 cm, a težina može biti veća od tri i pol kilograma. U usporedbi s prošlim tjednom.

Tjedan trudnoće 16.05.2014

Do ovog tjedna dijete ima vremena da stekne težinu do tri i pol kilograma i doseže duljinu do 52 cm. Već zauzima položaj koji ostaje do rođenja - vodeći dio na dnu zdjelice.

Tjedan trudnoće 15.05.2014

Možda ćete očekivati ​​da ćete se roditi ovaj tjedan. Iako priroda zna bolje. Glavna stvar je da u ovom trenutku vaše dijete je već prilično punopravno. Vjeruje se da je rođenje nastalo u razumnom vremenu.,

Tjedan trudnoće 15.05.2014

Ako beba čeka datum rođenja, znajte: on i dalje raste. I do 37. tjedna može lako doći do tri kilograma težine i duljine do 49 cm.

Tjedan trudnoće 15.05.2014

Još jedan tjedan iza. Tjelesna težina djeteta raste do 2800 grama, a duljina uspijeva rasti još jedan centimetar malo. Volumena bebe također su postala veća: promjer glave do 87,7 mm, grudi - 91,8, trbuha - 94,8 mm.

Tjedan trudnoće 15.05.2014

U tjedan dana beba će se smatrati punim radnim vremenom. No, preostalo vrijeme on nastavlja rasti. Do 35. tjedna njegova rasta doseže 46 cm, a težina - od 2300 do 2700 grama.

Tjedan trudnoće 15.05.2014

Osam i pol mjeseci, 34 tjedna. Težina djeteta je već više od dva kilograma - oko 2200 g. U dužini - 45 cm.

Tjedan trudnoće 14.05.2014

Sada je dijete prisiljeno uzeti "oblik klica". Njegova glava je malo nagnuta prema prsima, a ruke i noge su pritisnuti na tijelo. Sada je postao više, a mjesto za slobodno rastezanje u svojoj "kući" nije dovoljno.

Tjedna trudnoća

Prvi tjedan trudnoće

1 tjedan trudnoće uvjetno je razdoblje, koje počinje od prvog dana posljednjeg prije nego dijete ima menstruaciju. Ovo je razdoblje pripreme majčinog organizma za oplodnju jaja. Svaka žena ima ovulaciju (otpuštanje jajeta iz jajnika) u različitim danima menstrualnog ciklusa i zato za točnost izračuna opstetričari smatraju razdoblje trudnoće od prvog dana prethodnog menstruacije. Pročitajte više.

Drugi tjedan trudnoće

Vaše tijelo je spremno za dijete. Postoje promjene u jajnicima: dominantni folikul već je formiran, a tijekom tog razdoblja dolazi do ovulacije - izlaz iz folikula jaja koji je spreman za oplodnju. Možda ćete osjetiti bol u donjem dijelu trbuha, neznatnu neodlučnost. To je razdoblje ovulacije koje je najpovoljnije za oplodnju. Pročitajte više.

Treći tjedan trudnoće

3 tjedna trudnoće je razdoblje kada dvije stanice - jajne stanice i spermijska stanica - dovode do novog života. Gnojidba se upravo dogodila, ali apsolutno sve jedinstvene značajke vaše bebe već su položene: značajke lica, boju kose i očiju, čak i njegov lik. Oplođeno jaje počinje podijeliti, stvarajući blastocist. Još uvijek ne možete znati je li došlo trudnoće, ali beba se već počinje razvijati u vama! Pročitajte više.

Četvrti tjedan trudnoće

U 4. tjednu trudnoće, najvažniji proces je implantacija. Blastocist je fiksiran u endometriji, počinju formirati živice, uz pomoć kojih će embrij primiti hranjive tvari kroz posteljicu. Nastavlja se proces stanične podjele i formiranja embrija. Već ste osjetili subjektivne znakove trudnoće - mučninu, vrtoglavicu, povećanu pospanost, a ponekad i bol u abdomenu. Pročitajte više.

Peti tjedan trudnoće

5 tjedna trudnoće - razdoblje kada vjerojatno već znate da ste trudni! Tijekom tog razdoblja obično bi započeo razdoblje, a kašnjenje može ukazivati ​​na razvoj trudnoće. U tijelu, razina hCG je već povećana, a ako izvodite test trudnoće, vidjet ćete dragocjene dvije trake. U ovom trenutku nastaju germinalni listovi, a započinje polaganje najvažnijih organa i sustava. Pročitajte više.

Šesti tjedan trudnoće

U 6. tjednu trudnoće glava je već određena u zametku, počinje formiranje ruku i nogu. Polagano je crijevna cijev, počinje formiranje sustava izlučivanja, endokrinih žlijezda. Neuronska cijev se razvija, a srce već ima četiri komore. Na ultrazvuku već može biti jasno trag srca. U ženskom tijelu dolazi do hormonske promjene, mogu se pojaviti znakovi toksikoze. Pročitajte više.

Sedmi tjedan trudnoće

U sedam tjedana trudnoće beba je već veličine graška! Prsti počinju oblikovati na svojim rukama i nogama, a na licu se vidljive oznake oči, nosa i usta. Obolijevaju spolne žlijezde, razvija se živčani sustav, transformira se probavni trakt, počinje razvoj dišnog sustava. Strukturiran je mišićno-koštani sustav (dok je u obliku hrskavičnog kostura). Pročitajte više.

Osmi tjedan trudnoće

U 8 tjedana trudnoće, embrij se već naziva fetusom. Placente se razvija, a sada dijete dobiva sve hranjive tvari kroz nju. Dijete je još uvijek vrlo sitno, ali već sliči malom čovjeku. Ruke, noge su bile formirane, lice je izvučeno. Aktivni razvoj živčanog sustava nastavlja se. Zbog različitih razina hormona, možete primijetiti promjenu raspoloženja. Pročitajte više.

Deveti tjedan trudnoće

Deveti tjedan trudnoće karakterizira daljnje formacije središnjeg živčanog sustava: formirane su dvije hemisfere mozga, oblikovan je mali mozak. Ruke i noge fetusa se guste, mišići se razvijaju. Membrane nestaju između prstiju, a leđa bebe postupno se ispravlja. Mama može primijetiti da je uobičajena odjeća postala malo skučena u struku, ali drugi ne primjećuju promjene u vašem stanju. Pročitajte više.

Deseti tjedan trudnoće

U 10. tjednu trudnoće svi su organi već položeni, a zatim se njihovo poboljšanje odvija. Komplikovano i najopasnije razdoblje trudnoće završava, kada bilo koji negativni čimbenik (čak i akutne respiratorne infekcije, lijekovi) može poremetiti normalan razvoj fetusa. Placenta je u potpunosti formirana i aktivno funkcionira. Počinje razvoj živčanih završetaka. Pročitajte više.

Jedanaesti tjedan trudnoće

U 11. tjednu trudnoće, beba može već reagirati na vanjske podražaje, njegovi pokreti postaju jasniji. Dijete može već stisnuti ručke u kamere. Obično u ovom trenutku, očekivana majka primjećuje da su znakovi toksikoze smanjeni. Maternica raste u veličini i počinjete osjećati. Razine hormona stabiliziraju, postajete emocionalno stabilniji. Pročitajte više.

Dvanaesti tjedan trudnoće

Dijete u 12. tjednu trudnoće sve je više poput čovjeka, ali glava je još uvijek veća od tijela. Kapci su već formirani, a na prstima se nalaze marigoldi. Dječak može otvoriti i zatvoriti usta, zrikavac. Mokraćni sustav je dobro razvijen, a fetus može već urinirati. Osjećate se bolje i trbuščić počinje zamjetno zaokružiti. Pročitajte više.

Trinaesti tjedan trudnoće

Iza prvog tromjesečja trudnoće. Vjerojatno ste već registrirali, učinili sve potrebno istraživanje. Fetus u trinaest tjedana trudnoće već ima oznake mliječnih zubi, počinje sinteza inzulina od strane gušterače. Aktivni rast tijela počinje, a uskoro će beba postati razmjernija. Aktivno razvijanje mišićno-koštanog sustava fetusa. Važni procesi prate razvoj probavnog trakta - nastaju crijevni živci. Pročitajte više.

Četrnaesti tjedan trudnoće

14. tjedan trudnoće je početak najugodnije i, kao i većina mama, svjetlosni period drugog tromjesečja. Tijekom tog razdoblja, vaše zdravlje je dobro, jer daleko iza fenomen toksikoze, a maternica nije dovoljno velika da uzrokuje neugodnosti. Beba je već slična novorođenčadi, ali masno tkivo još nije akumulirano i vrlo je tanko. Mimikrija počinje razvijati, beba već ima obrve i čilije. Pročitajte više.

Petnaesti tjedan trudnoće

U 15 tjedana trudnoće, rast djeteta možda već prelazi 10 centimetara! Već formirana spolovila. Gotovo oblikovane čaše, lica se poboljšavaju. Hipofiza aktivno radi. Pokloni za bebe sve su aktivniji. U tom razdoblju možete označiti pojavu grčeva gastrocnemius mišića. To je zbog činjenice da za normalni razvoj djeteta zahtijeva puno elemenata u tragovima, koje on preuzima od vas. Pročitajte više.

Šesnaesti tjedan trudnoće

U 16 tjedana trudnoće dijete već zna kako okrenuti glavu prema stranama. Mokraćni sustav aktivno radi - urinira svakih 40-50 minuta. Potpuno formirana i aktivna jetra. Stopala bebe brzo rastu, a sada nisu puno kraća od ručki. Vaš je trbuščić zamjetno povećan, dojka se povećala. Imate dobar apetit i veliku dobrobit. Ako ste trudni drugi put, možda već osjetite kretanje bebe! Pročitajte više.

Sedmog tjedna trudnoće

U 17. tjednu trudnoće započinje razvoj imunološkog sustava fetusa. Interferon se proizvode imunoglobulini. Dijete već ima zaštitu od infekcija. Od tog razdoblja počinje stvarati potkožno masno tkivo, a beba postaje dobro hranjena. Dječak već čuje glasove, dobro razlikuje majčinske osjećaje. Vidite da koža i kosa postaju ljepši. Proširena maternica već je stiskala mjehur, a česte mokrenje apsolutno je normalno. Pročitajte više.

Osamnaesti tjedan trudnoće

18 tjedana trudnoće je razdoblje kada većina mama ima dugo očekivani događaj - osjećaju da je beba mješavina! Ako imate drugu trudnoću, možete uživati ​​u ovim nezaboravnim osjećajima dva tjedna. Dijete je već prilično snažno. Oči su mu još uvijek zatvorene, ali reagira na svjetlo. Već je vrijeme da ga čitamo bajkama, pjevaju nježne pjesme. Vrlo je važno da se beba navikne na glas oca. Pročitajte više.

Devetnaesti tjedan trudnoće

Dijete dobiva na težini i sve više postaje novorođenčad. Mozak se nastavlja aktivno razvijati, a pokreti bebe postaju sve više i više koordinirani. U 19 tjedana trudnoće, beba teži oko 200 g. Trbuščić se već znatno povećao, a možda ćete biti teže odabrati udobnu poziciju za spavanje. U ovoj fazi trudnoće može se pojaviti bol u lumbalnoj regiji, žrtvu. Pročitajte više.

Dvadeseti tjedan trudnoće

I dalje je na pola puta. Formiranje svih organa bebe gotovo je završilo, ali još uvijek ima dug put. Dijete već dobro sluša, ima razvijeni refleks usisavanja - on često sranje prstom. Već može otvoriti oči. Koža postaje gušća, potkožna masnoća postupno se akumulira. Već osjetite pokret djeteta. Obično na 20. tjednu trudnoće izvodi se drugi ultrazvuk probira. Pročitajte više.

Dvadeset prvog tjedna trudnoće

U 21. tjednu trudnoće rast djeteta je jednak polovici njegove visine pri rođenju, a težina je samo oko 360 g, sve dok masni sloj nije previše razvijen. Prostor probavnog trakta aktivno se razvija. Dijete može progutati amnionsku tekućinu koja ulazi u jednjak i izvan nje. Dijete je već razvilo okusne pupoljke i razlikuje okus hrane koju majka jede. Vrijeme je da ga usadimo u navike pravilne prehrane. Pročitajte više.

Dvadeset drugog tjedna trudnoće

U 22 tjedna trudnoće dijete već razlikuje taktilne senzacije. Može dodirnuti lice, pupak, noge, maternica zid rukama. Već se dobro osjećate u aktivnosti bebe i znate kada spava i kada je budan. Živčani sustav, osjetila se i dalje razvijaju. Dječak jasno razlikuje svjetlo, melodijsku glazbu, majčin glas. Ako mu se nešto ne sviđa, on će vam to reći u jakim udarcima. Pročitajte više.

Dvadeset i treći tjedan trudnoće

Dijete nastavlja aktivno povećavati težinu. Njegovi pokreti postaju sve snažniji i već možete vidjeti gdje su pete i gdje su laktovi. U 23 tjedna trudnoće beba može već sanjati! On je sve više i više zainteresiran za svijet oko sebe, dotakne sve što mu treba s rukama. Možete osjećati umorne, bolne osjećaje na leđima, ali točan način dana, tjelesna aktivnost savršeno se nositi s tim. Pročitajte više.

Dvadeset četvrti tjedan trudnoće

U 24. tjednu trudnoće dijete je već tijesno u maternici, a njegovi pokreti postaju sve aktivniji. Obično, po ovom trenutku djeca već zauzimaju poziciju naopako, ali ako se to ne dogodi - ne brinite, jer beba je vrlo aktivna i okrenut će se više od jednom. Vidite prekrasne promjene u svom izgledu - to vrijedi i za osjetno zaobljeni trbuh i debelu sjajnu kosu. Pročitajte više.

Dvadeset i petog tjedna trudnoće

U 25. tjednu trudnoće, bebina pluća su već formirana, a aktivni sintetizirani surfaktant. Od ovog trenutka, rizik od prijevremenog porođaja znatno se smanjuje. Dijete često diše i izlazi, dok amnionska tekućina ulazi u dišni sustav. Stoga trenira prije samog disanja. Osjećate pokrete djeteta u bilo koje doba dana, a raspored spavanja i budnosti ne može se podudarati. Pročitajte više.

Dvadeset i šesti tjedan trudnoće

26 tjedna trudnoće - završetak drugog tromjesečja. Vrijeme je da se prijavite za tečajeve za buduće majke. Tummy je znatno porastao, a možete osjetiti žgaravicu, kratkoću daha. Dijete je toliko jaka da mu drhtavica može biti bolna za vas. Dijete ima dobro oblikovan uho, vid. Smiruje se kad mu majka čuje glas, a on je već navikao na zvuk vašeg srca. Pročitajte više.

Dvadeset sedmi tjedan trudnoće

Počeo je treći trimestar trudnoće. Za vas ovo je najteže razdoblje, koje je popraćeno velikim opterećenjem, čestim bolnim senzacijama. Ali ovo je najugodnije vrijeme, jer vaš odnos s bebom već je vrlo blizu, dobro ga razumijete, znate kada i za što se brine. Vaša beba već teži gotovo kilogramu. Sada se imunološki sustav aktivno razvija i trebate zaštititi bebu od suvišnih alergena. Pročitajte više.

Dvadeset i osmi tjedan trudnoće

U 28. tjednu trudnoće beba je vrlo jaka i aktivna, a mama i tata rado su stavljali ruke na trbuh i osjetili sitne pete, laktove i leđa. Dječak to jako voli i smiri se. Masno tkivo nastavlja se akumulirati, a formira se sustav termoregulacije. Ovaj tjedan majke s negativnim Rh faktorom provode studiju o prisutnosti protutijela. Pročitajte više.

Dvadeset i deveti tjedan trudnoće

Još jedan tjedan - i dugo očekivani godišnji odmor! Vrijeme je da odlučite o izboru bolnice. Dječak aktivno skladišti masnoću, a obrazi su mu postali puni. Osjetila su već u potpunosti formirana - beba savršeno razlikuje zvukove, svjetlo, okus. Nastavlja se na poboljšanje živčanog sustava i reflekse. Surfaktant se nakuplja u alveolarnom aparatu. U ovoj fazi trudnoće vrlo je važno da dobro kontrolirate težinu. Pročitajte više.

30. tjedan trudnoće

Konačno ste na rodiljnom dopustu! Sada možete maksimalno paziti na mijenjanje osjećaja, komuniciranje s bebom, hodanje. Dijete izgleda kao novorođenče, tijelo joj je prekriveno lepršavim dlačicama - lanugo. Zbog povećanja maternice, možete primijetiti da je vaš hod promijenjen, a bol u nogama i donjem dijelu leđa može povremeno smetati. Vrijeme je otići na tečajeve gimnastike za trudnice, joge ili plivanje. Pročitajte više.

Trideset prvog tjedna trudnoće

Dječak svakodnevno dobiva na težini, i to osjećate mijenjanjem stanja zdravlja. U 31. tjednu trudnoće započinje važan proces razvoja živčanog sustava - mijelinacije vlakana. Pod kožom je beba već nakupila dovoljno masnog tkiva, a njegova koža postala je lakša. Dječak je sve više i više osjetljiv na vanjske podražaje - s jakim glasnim zvukovima ili jakim svjetlom, on se drhti i prosvjeduje. Nastavlja se epitelija obloge alveola. Pročitajte više.

Trideset i treći tjedan trudnoće

U 33. tjednu trudnoće dovršeno je stvaranje endokrinih, imunoloških, živčanih sustava. Dijete postaje sve proporcionalnije. Dijete već postaje tjeskobno i on je manje aktivan nego prije. No, pokreti postaju jači, a u hipohondriju možete osjetiti bolne podrhtavanje. Koža fetusa nije tako smežurana, još uvijek je prekrivena lanugoom. Pročitajte više.

Trideset drugog tjedna trudnoće

U 32 tjedna trudnoće, dijete već teži oko dva kilograma. Njegov koštani sustav već je učvršćen, masni sloj ravnomjerno se akumulira u cijelom tijelu, a tjelesno dijete postaje sve više poput novorođenčeta. Beba razlikuje različite zvukove: glasovi mame i tata, melodija, zvukovi kućanskih aparata, reagiraju na nepoznate zvukove i glasove. Osjećate se dobro kako se dijete kreće, preokreće se. Pročitajte više.

Trideset četvrtog tjedna trudnoće

U 34. tjednu trudnoće dijete obično zauzima završni položaj. Ima vrlo malo prostora za aktivne pokrete, a vrlo je teško preokrenuti. Povećava se sloj zaštitnog maziva koji prekriva kožu ploda. Dovoljna količina surfaktanta već je formirana u plućima kako bi se omogućilo disanje, au slučaju ranih poroda u tom periodu dijete će moći disati bez pomoći opreme. Pročitajte više.

Trideset i petog tjedna trudnoće

U 35 tjedana beba je u potpunosti formirana. Zatim dobiva težinu, uglavnom zbog masnog tkiva. Dovršeno je stvaranje surfaktanta. Češće je fetus u glavnoj prezentaciji, a vi osjećate vrlo dobro kretanje nogu u hipohondriji. Stavljajući ruku na trbuščić, lako možete prepoznati što vas dijete tjera - s olovkom ili nogom. Vaš trbuščić je već vrlo velik, ali kratkoća daha i žgaravica uskoro će se smanjiti - dijete će potonuti u malu zdjelicu. Pročitajte više.

Trideset šestog tjedna trudnoće

U 36 tjedana trudnoće tijelo se priprema za porođaj. Svakako se osjećate kontrakcije treninga, sada morate tjedno posjetiti liječnika. Sigurno već sakupljena torba u bolnici i sve u očekivanju. Vi svibanj biti poremećen bol u lumbalnom području, zdjelice, ali vrlo malo ostaje! Dijete i dalje dobiva na težini, aktivnost je znatno smanjena. Pročitajte više.

Trideset i sedmi tjedan trudnoće

U 37 tjedana trudnoće beba je potpuno spremna za rođenje. U svom tijelu kortizol je već sintetiziran, koji je odgovoran za sazrijevanje pluća. Količina površinski aktivne tvari omogućit će bebi normalno disanje. Mijelina živčanih vlakana nastavlja se, a taj proces će se odvijati tijekom prve godine života. Ovaj tjedan već možete primijetiti značajan reljef dobrobiti - kratkoća daha, žgaravica, bol u hipohondriji, jer je želudac pao. Pročitajte više.

Trideset osmog tjedna trudnoće

Rođenje trudnoće od 38 tjedana potpuno je normalno. Vaša beba već teži oko 3 kilograma, njegovi su pokreti sve više koordinirani, iako manje aktivni, jer već postoji vrlo malo prostora. Sve se više primjećuje da se želudac pretvara u kamen. Ako ne možete shvatiti, to je lažna borba ili istina, šetnja po sobi - prolaze lažne borbe. Budite spremni - rođenje će uskoro početi. Pročitajte više.

Trideset i deveti tjedan trudnoće

U 39. tjednu trudnoće, vi i beba spremni ste za porod. Dijete je malo raslo, pluća su potpuno spremna za samostalno disanje. Vaša težina može biti malo smanjena - prije isporuke, višak tekućine izlučuje se iz tijela. Sve se više trčiš do toaleta, jer uterus spušta pritisak na mjehur. Ovaj tjedan možete primijetiti harbingers poroda: ispuštanje sluzni čep, povećane borbe treninga. Pročitajte više.

Četvrti tjedan trudnoće

Konačno, dugo očekivani 40 tjedan trudnoće, koji završava s očekivanim datumom rođenja. Ovo je tjedan najčešće počinje porođaj, ali rijetko na obračunan dan. Bolest je već dugo odabrana, torbe se pakiraju, sve je spremno za bebu. Cijela obitelj čeka, jer još nekoliko dana - i konačno čujete glas dugo očekivanog djeteta, možete ga zagrliti i poljubiti! Pročitajte više.

Tjedni kalendar trudnoće

Fetalni razvoj po mjesecima

Korisne usluge za buduću majku

Kad dođe dugo očekivana trudnoća, žena često raspršuje svoju pozornost na sve odjednom, pa jasan plan kako i što učiniti u tom razdoblju jednostavno nestaje. Kako bi svaka žena mogla pratiti tijek svoje trudnoće i biti vođena znakovima normalnog razvoja djeteta u tjedan ili drugom, kreirao se kalendar trudnoće tjedno po tjedan.

Zašto nam treba kalendar trudnoće?

Postoji mnogo razloga zašto je tako važno pratiti proces trudnoće.

 • Otkrivanje abnormalnosti u vremenu. Naravno, svaka žena želi da se fetus dobro razvije, ali ako iznenada nešto pođe krivo, odmah obavijestite liječnika, čak i ako je najbliža konzultacija zakazana za dva tjedna.
 • Trudnoća je najsretnija razdoblja u životu svake žene i koliko je tajanstvena! Kalendar trudnoće pomaže slabijoj ženi da bolje zna što se događa u jednom ili drugom trenutku u njenom tijelu, kako bi shvatio u kojoj je fazi formiranja njezina beba u ovom trenutku.
 • To je kalendar koji pomaže ženi da se smiri kad se, na primjer, mrvica počne kretati i gurati, čini se da odmah shvatite što se događa, u stvari, prvo dolazi određena panika - odjednom nešto nije u redu. Praćenje tjedne trudnoće vrlo je uzbudljivo.
 • Osim što navodi činjenice i objašnjava što se točno događa u ženskom tijelu, kalendar trudnoće sadrži mnoge savjete i preporuke vezane uz prehranu, ponašanje i druge nijanse u životu trudnice.
 • Čak i one žene koje vjeruju da znaju apsolutno sve o trudnoći mogu naći ovdje mnogo zanimljivih činjenica i iznenađenja koja beba priprema dok sjedi u trbuhu.

U ovom kalendaru trudnoće u odnosu na svaki tjedan stavljaju se važne informacije o:

 • faze razvoja djeteta;
 • akcije koje treba poduzeti u određenim slučajevima;
 • dobrobiti žena.

Također ćete naći mnogo zanimljivih materijala o tome kako bolje jesti i što je bolje raditi u različitim tjednima trudnoće. Ovdje su fotografije ultrazvuka fetusa i videozapise o svaki tjedan, buduće mame će biti zainteresirane. Druga važna usluga je kalkulator za izračunavanje datuma isporuke. Točno izračunava datum nadolazeće dostave i daje trudnici više povjerenja u sebe i na nadolazeće događaje.

Kada žena očekuje dijete, ona ima ogromnu odgovornost. Ta se odgovornost ne može prenijeti ni na ramenima rođaka ni na ramenima svog voljenog supruga, jer to je žena koja doživljava sva ona osjećaja koja moraju biti orijentirana. Stoga, predstavnici slabijeg seksa traže kalendar trudnoće, u pravilu, kako bi saznali što je potrebno kako bi se obratila pozornost i što treba paziti u ovom određenom razdoblju.

Opasnosti tijekom trudnoće

Svatko zna da tijekom trudnoće postoje brojni rizici koji bi bez sumnje trebali obratiti pažnju. Neki tjedni trudnoće posebno su opasni. Za cijelo trajanje trudnoće postoje dva razdoblja koja se naziva kritična.

 • Tjedan 13 - tijekom tog razdoblja dolazi do metamorfoze kod hormona, osobito se pogoršavaju žene koje moraju roditi sin, jer se testosteron proizvodi u organizmu koji razvija. Preporuča se posjetiti liječnika ovog tjedna i obavijestiti ga o najmanjim promjenama ili bolovima.
 • 27. tjedan - ovo razdoblje predstavlja opasnost za kategoriju budućih mama koji su prije početka ovoga tjedna bili zabrinuti zbog hormonalnih poremećaja. U ovom slučaju, trebate ovaj put pod nadzorom liječnika.

Samo dva najopasnijeg tjedna su imenovana, u stvari, druga razdoblja također predstavljaju neku vrstu opasnosti, možete pročitati više o tome u kalendaru trudnoće. Također ne zaboravimo koliko je opasnost u prvih tjedana trudnoće - prvog tromjesečja, kada se fetus samo formira.

 • Tijekom tih razdoblja, pravilna prehrana se ne preporučuje, to je neophodno! Ne smije biti samo obogaćena hrana, nema začinskog začina ili suvišne soli.
 • Hodanje na svježem zraku i više! Naravno, ako se ispred prozora nalazi mraz, nećete se prepustiti dugoj šetnji ulicama, ali ako je moguće, trebali biste biti na svježem zraku što je češće moguće.
 • Isključujemo sve loše navike, a osobito, govorimo o alkoholu i pušenju, a to se ne događa samo tjednima, već cijelo vrijeme trudnoće, a još bolje za ostatak života.
 • Vrijedi izbjegavati boje i kemikalije iz očitih razloga.

U pravilu, žena mora imati zasebnu medicinsku karticu kako bi zalijepila sve potvrde i rezultate testa.

 • U kalendaru trudnoće naći ćete i informacije o prehrani u ovom ili onom razdoblju trudnoće. Za svaku fazu postoje preporuke za uzimanje vitamina, folne kiseline, kalcija i vitamina E.
 • Trudnoća nije razlog za ograničavanje kretanja. Za normalno blagostanje žena i djece potrebna je tjelesna aktivnost. Ali kako, krenuti u sport i istodobno ne naštetiti djetetu i ne ugroziti trudnoću? Možete saznati o osnovnim pravilima koje trudnica treba promatrati prilikom igranja sportova, kao i o poželjnim i nepoželjnim sportovima, od kalendara trudnoće.
 • Seks je pikantan predmet, osobito tijekom trudnoće. Ne poričite sebi zadovoljstvo, ali ipak postoje određena ograničenja za svaki trudnoća trudnoće. Više o njima možete saznati u odjeljku relevantnog tjedna.

Tko je pušio tijekom trudnoće?

Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

termin je bio 5 tjedana, pušio je pod cigarete, počelo je krvarenje i to je bilo sve. više od jednog! bacati

Pušenje tijekom trudnoće

14. prosinca 2010

Tijekom proteklih 20 godina broj pušača u Ukrajini četverostruk je (prema Institutu za kardiologiju). Štoviše, najveća grupa pušača samo u reproduktivnoj dobi: od 25 do 34 godine.

Do 40% žena koje puše ne prestaju zavaravati tijekom trudnoće.

Istraživanja su pokazala da pušenje uzrokuje štetne učinke i za vrijeme trudnoće i fetusa.

Tijekom trudnoće, tijelo, placenta i fetus su jedno. Kada pušite štetne tvari (katran, nikotin, benzen, karcinogeni, itd.) Prolaze kroz placentu bebi. Njihova je koncentracija toliko velika da je šteta jednaka kao da je dijete pušilo cigaretu.

trudnoća

Čak i žene koje već imaju dijete ili djecu, sljedeća trudnoća može predstavljati puno iznenađenja. Prva trudnoća obično uzrokuje mnoga pitanja, sumnje i tjeskobe.

To je normalni fiziološki proces, tijelo žene po prirodi stvorene za poslanje nošenja djeteta. No, u isto vrijeme, osobitosti trudnoće mogu se značajno razlikovati kod različitih žena, pa čak i druga druga trudnoća može se značajno razlikovati od prvog.

Za buduću majku, kao i njezin suprug, vrlo je važno razumjeti što je normalno u ovoj situaciji i što je alarmantan simptom, kako se ne bi uzalud panici, ali u slučaju stvarne prijetnje na vrijeme tražiti pomoć.

Opće informacije

Različite žene će na različite načine saznati o početku trudnoće. Netko ga planira, veseli se rođenju novog života, pokreće se testom u prvim danima kašnjenja.

Netko ima sumnje povezane s odgođenim menstruacijom, jutarnom mučninom, pojavom neobičnih okusa i drugih znakova, a potvrđuju se na recepciji kod ginekologa.

Ponekad trudnoća ide nezapaženo sve dok ne bude kasno razdoblje, kada počinju pokreta fetusa.

Što prije žena uči o trudnoći i okreće se specijalistima koji će provoditi svoje rukovodeće društvo, to bolje.

To će omogućiti pravovremenu prilagodbu načina života, proći sve važne ispite, eliminirati što je više moguće ili minimizirati postojeće prijetnje.

U nekim slučajevima, anketa otkriva indikacije za prestanak trudnoće, au ranoj fazi efekti takve intervencije bit će najmanje traumatični.

Dakle, svaka žena koja živi seksualno treba znati o znakovima trudnoće.

Ispitivanje krvi iz vena u hormon hCG omogućuje dijagnosticiranje trudnoće 7-10 dana nakon oplodnje, obično se pribjegavaju onima koji čekaju, nemojte čekati taj događaj.

Ako se žena koristi za mjerenje bazalne temperature i održavanje rasporeda, tada se može naučiti o koncepciji podizanjem temperature na 37 i više.

Odgođena menstruacija je najkarakterističnija znak trudnoće, ali može biti uzrokovana i drugim uzrocima.

S prekidima menstrualnog ciklusa zakašnjenja se mogu zanemariti, au rijetkim slučajevima krvarenje se ne zaustavlja kada dođe do trudnoće, ali to je anomalija koja obično ukazuje na prijetnju prekida.

Toksikoza, naročito u obliku jutarnje mučnine, čest je suprug trudnoće, ali ne pate od svih žena.

Bol u mliječnim žlijezdama i bradavicama (može ukazivati ​​na blizinu menstruacije), pigmentaciju bradavica, oslobađanje kolostruma.

Brada bradavica može biti znak PMS-a, normalne trudnoće ili bilo koje patologije, pa taj simptom nije dovoljno informativan.

Rijetko, kada se oplođeno jaje uvodi u maternicu, pojavljuje se takozvano krvarenje implantata, oskudno i kratkotrajno.

Test trudnoće će vam pomoći riješiti mnoge sumnje, postoji mnogo njih. Ako postoje znakovi trudnoće, a rezultat ispitivanja je negativan, to je vrijedno ponavljanja nakon preporučenog vremenskog intervala.

A ako su sumnje potvrđene, možete otići do ginekologa, registrirati se i slijediti sve njegove preporuke.

Optimalno vrijeme za registraciju je 6-12 tjedana, u ranijim razdobljima rutinska inspekcija neće otkriti ništa, a intervencije su nerazumne. Iznimka su složeni slučajevi kada se mjere iz očuvanja trudnoće trebaju uzimati od prvog dana.

Od trenutka registracije i do 20 tjedana mjesečni posjeti ginekologu potrebni su ako trudnoća nastavi normalno.

20-32 tjedna - razdoblje kada trebate proći pregled svaka 2 tjedna. 32-40 tjedana - potrebno je tjedno zapažanje.

Sve promjene u zdravlju, simptomi anksioznosti, razlog su neplaniranog liječenja ginekologu.

Tijekom normalnog tijeka trudnoće, tijekom prvog pregleda pregledavaju se genitalije i žlijezde mliječne žlijezde, visina, težina, veličina zdjelice, mjerenje krvnog tlaka, provođenje vaginalnih pregleda, uzimanja razmaza.

Također, bolesnik je poslan na pregled uskim stručnjacima, analizama i hardverskim istraživanjem.

Razgovarajmo o poteškoćama

Održavanje složene trudnoće ima svoje osobine. U takvim slučajevima potrebno je pažljivije promatranje:

 1. Zakašnjela trudnoća (žena iznad 35 godina) - potrebni su dodatni testovi za kromosomske abnormalnosti, povećava se rizik od pobačaja, a postoji više indikacija za carski rez.

 • Prisutnost kroničnih bolesti bubrega, srca i krvnih žila, drugih neugodnih (ne-reproduktivnih) patologija. Paralelno s promatranjem, ginekolog zahtijeva stalni nadzor stručnjaka relevantnog profila - nefrologa, kardiologa, endokrinologa i drugih. Rizik od abnormalnosti fetusa raste, pa su potrebna dodatna ispitivanja.

 • Uobičajena pobačaja u povijesti. U takvoj situaciji, hospitalizacija i spavanje često se pokazuju od prvog dana trudnoće, sve mjere poduzimaju kako bi se očuvala.

 • Rhesusov sukob - pravovremena dijagnoza, redoviti testovi, potporna terapija su važni.

 • Određivanje trudnoće - potrebna je hospitalizacija, stalni nadzor stručnjaka i donošenje odluke o izvedivosti stimulacije rada.
 • Sljedeći slučajevi također zahtijevaju pozornost stručnjaka:

  Bilo koji neuobičajeni uvjeti, nelagoda trebaju biti prijavljeni liječniku. On će potaknuti najviše benigne metode koje će smanjiti nelagodu i smiriti ako su takve manifestacije u trudnica normalne.

  Analize i ankete

  Tijekom razdoblja trudnoće, žena mora proći mnogo testova, čak i sa svojim normalnim tečajem, a ako postoje bilo kakve komplikacije, njihov se popis širi.

  Ministarstvo zdravstva preporučuje takve preglede:

  1. 5-12 tjedana. Krvni testovi za skupinu i Rh faktor, razinu hemoglobina, biokemijski sastav, zgrušavanje, infekcije; STI swabs, urinalysis.

 • 11-13 tjedana. Preporuča se test krvi za otkrivanje fetalnih malformacija, nadopunjen ultrazvukom, a to su komponente prvog perinatalnog pregleda.

 • 14-20 tjedana. U nekim slučajevima je propisano ponavljanje složenog pregleda, a krv se također testira za analizu u sklopu trostrukog testa Down sindroma.

 • 16 tjedana. Optimalno vrijeme za ponavljanje testova krvi i urina. Posebna se pozornost posvećuje razini hemoglobina i sadržaja proteina u urinu, tijekom tog razdoblja obično se razvija anemija i pijelonefritis. Ako se identificiraju ozbiljne abnormalnosti, propisuje se odgovarajuće liječenje, često s hospitalizacijom, a testovi se provode redovito, dok se indikatori normaliziraju.

 • 25 tjedana Analiza mokraće.

 • 28 tjedana. Ispitivanje krvi i urina.

 • 30 tjedana. Većina analiza izvedenih tijekom postupka registracije se ponavlja, izdaje se mjenjačka kartica.
 • Nadalje, test urina dan je prije svake posjete ginekologu.

  Uz laboratorijske testove, prilikom registracije potrebno je podvrći EKG. Također preporučuje se 3-5 puta tijekom trudnoće podvrgnuti ultrazvuku:

 • 11-12 tjedana: prvi pregled za fetalnu patologiju;

 • 22 tjedna: procjenjuje se fetalna veličina, stanje placente i unutarnji organi;

 • 32 tjedna: Doppler za procjenu funkcije posteljice;

 • 36-38 tjedana: ultrazvuk je indiciran za nisku placentaciju. Identificiraju se veličina i položaj fetusa, procjenjuje se protok krvi, procjenjuje se vrijeme tijeka rada, otkrivaju se indikacije za carski rez.
 • Polazeći od 36 tjedna, na svakom pregledu, provodi se kardiotokografija radi proučavanja srčane aktivnosti fetusa i utjecaja kontrakcija maternice na nju.

  Bolesti i zdravstveni problemi

  Na žalost, tijekom trudnoće žena nije imuna od bolesti. Opterećenje na svim organima raste, što može izazvati pogoršanje postojećih i nastajanje novih bolesti.

  Oni mogu utjecati na različite organe, bolesti reproduktivnog sustava su ispunjene prekidom trudnoće, druge bolesti kompliciraju njegovo putovanje i mogu negativno utjecati na razvoj fetusa.

  Situacija je komplicirana činjenicom da je trudnoća kontraindikacija za korištenje mnogih konvencionalnih lijekova.

  U pozadini oslabljenog imuniteta i hormonalnih promjena mogu se razviti bakterijske bolesti vagine, pune infekcije amnionske tekućine, abnormalnosti fetusa i pobačaja.

  Parazitske bolesti - helminjasija, toksoplazmoza - vrlo su opasne za dijete. Herpes virusi, hepatitis, otkriveni u tijelu trudnice - vrlo ozbiljan problem.

  Mnogi problemi povezani s kršenjem probavnog trakta i ekskretornih sustava - žgaravica, zatvor i proljev.

  Razne prehlade, respiratorne bolesti, od kašlja i rinitisa do sinusitisa, bronhitisa zahtijevaju hitan liječenje pod nadzorom liječnika.

  Tijekom trudnoće opterećenje bubrega raste, postaje osjetljivije na infekcije, jedna od najčešćih bolesti je gestacijski pijelonefritis.

  Često kardiovaskularni sustav pati, postoji tahikardija, povećanje ili smanjenje tlaka, varikozne vene.

  Osnovna znanja o trudnoći, njezini simptomi, vrijeme, karakteristike toka pomoći će ženi da adekvatnije procijeni svoje stanje.

  Ali bez redovitog promatranja ginekologa i ispitivanja uskih stručnjaka tijekom tog razdoblja nije dovoljno, osobito ako postoje komplikacije.

  Sve o trudnoći i porodu

  Svi odgovori na vaša pitanja o trudnoći - Usluga liječničkog savjetovanja prikladan je način da dobijete besplatan odgovor na sva pitanja u području medicine i zdravlja koja vas zanima u roku od 24 sata. Naravno, služba medicinske konzultacije ne može zamijeniti posjet liječniku, a naši odgovori su samo savjetodavni po prirodi, međutim, čak iu takvim uvjetima, usluga će biti izuzetno korisna za vas i vašu obitelj.

  Kalendar trudnoće

  Zašto ne može biti trudna. Odgovori na pitanja - Zašto trudnice nemoguće: podići ruke, piti kavu, izrezati ili obojiti kosu, biti nervozna, jesti grožđe, nositi visoke pete, popiti se na kadu ili otići u kupalište, piti pjenušavu vodu, odbiti, svađati se s njima ili ih uvrijediti, jesti Jeste li jesti gljive, jesti čokoladu, jesti začinjenu hranu, kao što su češnjak, dim, piti čaj, agrumi, žvakati gume, piti puno vode, piti mlijeko, dizati utege, seksati?

  Temperatura tijela je važan pokazatelj stanja trudnice - koncept basalne temperature; Kako pravilno izmjeriti baznu temperaturu? Povećana temperatura tijekom trudnoće: uzroci i liječenje; Pojedinačne značajke tijela; Zarazne bolesti; Niska tjelesna temperatura.

  Terapija ozonom u trudnoći - Terapija ozonom je potrebna za trudnice čak i kada su na rubu pobačaja. Tijek terapije ovim lijekom pomoći će održati vaš položaj. Osim toga, ozon također ima blagotvoran učinak na protok krvi u posteljici, što zauzvrat pomaže djetetu da se nosi s posljedicama prijetećeg pobačaja. Terapija ozonom je pronašla svoju široku primjenu u borbi protiv gestoze trudnica. To je zbog činjenice da ozon ima prilično snažan anti-toksik i antibakterijski učinak. Također treba napomenuti da je uz pomoć ozonske terapije moguće smanjiti vjerojatnost razvoja slabe radne aktivnosti tijekom porođaja. Očekujuće majke su svjesne činjenice da je dovoljan pristup kisiku u fetusu tijekom rada vrlo važan. Sada, ozon terapija to može jamčiti.

  25 znakova trudnoće - Velika većina ljudi vjeruje da se tijekom trudnoće sve žene bez iznimke hrane krastavcima i sladoledom. Zapravo, promjene okusa mogu utjecati na potpuno različite grupe proizvoda. Prema znanstvenicima, šezdeset pet posto žena doživljava prilično čudne promjene okusa tijekom razdoblja trudnoće. Neki čak žele jesti kredu, sirovo meso, zemlju ili zeleno voće. Obično takve perverzije okusa ne predstavljaju prijetnju zdravlju, ali ponekad žene pate od potpuno nejestivih predmeta i tvari, poput škroba ili vapna.

  Trudnoća kašalj - Još jedan izvrstan lijek protiv kašlja tijekom ovog razdoblja je uobičajeni luk. Možete ga samljeti, dodati malo meda i pustiti ga stajati. Rezultat sok koji uzima čajnu žličicu tri puta dnevno. I možete kuhati luk sir. Da biste to učinili, uzmite jedan luk (ne mali), napunjen vodom s dodatkom dvije žlice šećera. Kuhajte luk na vatri pola sata. Ustani mali vatru. Neka stajati, izvaditi luk, baciti i piti sirup u čajnu žličicu do pet puta dnevno prije jela.

  Posljedice česte uporabe računala - Do danas, u načelu, nema izravnih dokaza o činjenici da računalo kao takvo može na štetan način utjecati na tijek određenog razdoblja ženskog života. Učinak elektronike na ženu u položaju i razvoju fetusa također je malo proučen i još nije jasno kako je učinak mobilnih telefona, boja kose ili jedenje kloniranih krumpira. Do sada postoje samo pretpostavke, pretpostavke, glasine o svim tim čimbenicima. No službeno nije provedena niti jedna studija.

  Hladno liječenje tijekom trudnoće - Prvi i uobičajeni satelit svake hladnoće je crijevni nos. Ako je nos ozbiljno zagušen i teško je disati, koristite vazokonstriktorske kapljice. Samo nemoj pretjerivati. Ovi lijekovi se ne mogu koristiti već duže od tri dana. Nevjerojatno pomaže u liječenju rinitisa, koji se sastoji od ljekovitog bilja. Prije korištenja takvog alata, isprati nos otopinom morske soli ili slane otopine. Da biste olakšali disanje, možete koristiti vijetnamski melem "Star" ili mast "Doctor MOM". Ti lijekovi su gotovo isti. Probijte krila nosa i viskija s balzamom. To će vam pomoći ublažiti glavobolju. Nadalje možete koristiti sve načine tradicionalne medicine, osim, naravno, strmih nogu. Ovaj je postupak strogo zabranjen. Na nogama se može nositi topla vunena čarapa.

  Trudnoća i seks - Znate li da prema istraživanjima znanstvenika žene u ovom fiziološkom razdoblju primaju dva puta manje užitka od seksa nego prije? Štoviše, gotovo trećina žena u trajanju od šest mjeseci i više ne želi imati seks. Deset posto ispitanika za cijelo ovo razdoblje vezano je za seks.

  Fetalni ultrazvuk - Fetalni ultrazvuk, pod nazivom dopplerometrija, obavlja se u razdoblju od trideset četiri tjedna. Ovo istraživanje daje priliku za procjenu prehrambenog statusa fetusa. U tom razdoblju, kada postoji brz razvoj i rast bebe, on treba više nego ikad dobru prehranu. To se provodi, naravno, kroz krv. Doplometrija omogućuje procjenu stanja krvnih žila i utvrđivanje slučajeva izgladnjavanja kisikom djeteta. Osim toga, u ovom trenutku moguće je točno odrediti kako će beba biti locirana tijekom porođaja. Ponekad, ako liječnik sumnja u normalni tijek trudnoće, možete dobiti dodatne ultrazvučne preglede.

  Yoga za trudnice - Neobične asane (vježbe) koje će ovaj životni vijek učiniti jednostavnim i zdrave, bez rodenja i bez boli! Asane jogija čine tijelo elastičnim, pripremaju tijelo za porođaj. Vaša trudnoća će biti bolja ako ne budete lijeni redovito obavljati neke jednostavne vježbe nakon savjetovanja s liječnikom (u slučaju mogućih kontraindikacija). Mora se zapamtiti da su u yogi svi pokreti glatki, spori, nemaju nikakvih oštrih zavoja i savijanja, inače postoji mogućnost ranjavanja mišića.

  Aerobik u vodi za trudnice - Često se pojavljuju bolovi u donjem dijelu leđa i međusobnom prostoru. To je zbog činjenice da rast trbuha prebacuje gravitacijski centar, a statička opterećenja na kralježnici i ligamenti se mijenjaju. Uz pomoć aqua aerobika moguće je ukloniti neugodne senzacije i riješiti cijelu hrpu mogućih problema. Vodene aerobne vježbe pomažu eliminirati strije, spriječiti prekomjernu težinu nakon poroda, izliječiti moguće nesanicu i eliminirati rizik od pobačaja.

  Posljedice korištenja mobilnog telefona - Suvremeni načini komuniciranja, a to je posebno važno za žene, nemoguće je bez korištenja mobilnog telefona. Proizvođači telefona stalno prilagođavaju svoje opremiti ih novim korisnim opcijama kako bi zadovoljili različite potrošače, uključujući žene, očekujući dijete.

  trudnoća

  Kalendar trudnoće

  Kalendar trudnoće za tjedana, trimestara, mjeseci: fotografije sudionika Mamapedia, video, ultrazvuk, simptomi, testovi, znakovi tijekom trudnoće, kao i pravi savjet za trudnice od majki

  Komplikacije trudnoće

  Uzroci komplikacija trudnoće. Sve što trebate znati o komplikacijama trudnoće

  Mjesečni kalendar trudnoće

  Detaljne informacije o trudnoći svakog mjeseca u obliku kalendara trudnoće mjesecima. Kalkulator za izračunavanje trudnoće po mjesecu. Kalendar trudnoće - 9 mjeseci. Članci i mišljenja mama svaki mjesec trudnoće.

  Dokumenti i isplate

  Što trebate znati o plaćanju mama i dokumentima u Ukrajini. Savjeti mame i stručnjaci.

  Sve o trudnoći

  Članci o trudnoći. Savjeti mame i preporuke liječnika stranice Mamapedia.

  Trimesteri trudnoće

  3 trimestra trudnoće detaljno. Sve što trebate znati o svakom tromjesečju trudnoće. Majke savjetuju trudnoću trudnoće

  Test trudnoće

  Kada provesti test trudnoće? Koje testove trudnoće postoje? Načelo testova trudnoće.

  Promjene tijekom trudnoće

  Koje promjene tijekom trudnoće javljaju u tijelu trudne žene? Potpuni popis hormonalnih i fizioloških promjena u ženskom tijelu tijekom trudnoće.

  Trudnoća od A do Z

  Trudnoća i sve o njoj!

  U trenutku kada je žena obaviještena o svojoj trudnoći, doživljava čitav niz različitih osjećaja. To je radost, a istodobno i neka vrsta straha, konfuzija, a možda i neizvjesnost u vlastitoj snazi. Ako su čekali ovu bebu i planirana je trudnoća, onda će vrhunac senzacije biti, naravno, neizmjerna sreća, koja će biti malo zamagljena zbog nekog uzbuđenja za dijete. Mama još uvijek ima puno toga za naučiti, jer još uvijek ne zna apsolutno ništa: kako se ponašati, niti što učiniti kako bi beba osjećala dobro i ugodno, što treba učiniti kako bi zaštitio bebu od bilo kakvih negativnih čimbenika.

  Na rođenje djeteta, žene imaju mnogo pitanja, jer se život počinje mijenjati zamjetno. Kako jesti pravu? Što treba testirati? Kako odabrati pristojnu bolnicu? Također, ormar je zanimljiva točka za raspravu.

  Trudnoća je lijepo vrijeme u svakoj ženi. U ovom trenutku žene su ženstvenije, šarmantnije, nježnije... Ni velike privremene nevolje, poput toksemije ili žgaravice, na bilo koji način ne mogu pokvariti dojam čekanja bebe.

  Ovaj odjeljak sadrži sve članke o prehrani, zdravlju i načinu života tijekom trudnoće. Napisane su s iskusnim psiholozima i liječnicima, tako da će odgovoriti na detaljna pitanja. Korisni savjeti će vam pomoći da se nosite s blagim prehladama i jutarnjom toksemijom. Doista, u vrijeme trudnoće, posve različita pravila liječenja. Ako imate poznatu pilulu s glavoboljom, sada biste trebali odustati od ove pilule. Da ne biste naštetili sebi i budućem djetetu, morate voditi zdrav stil života.

  Kada je trudnoća od velike važnosti duhovna udobnost i raspoloženje žene. Neka vam uvijek bude dobar, sunčan stav. Zaboravite na blues i tugu! Primijetite samo pozitivne trenutke, lijepe riječi, akcije u vašem krugu... Nadamo se da će vam pomoći naš savjet iz naših članaka. Vi ćete znati koju glazbu slušati, kako pravilno upravljati yogom, kako poboljšati odnos između oca i bebe, koji još nije rođen, i još mnogo toga.

  Tijekom trudnoće žena nije reflektirajuća i neobično lijepa! Budite najatraktivniji i šarmantniji. U odjeljku Knjižnica saznat ćete tajne ormara "s trbuščićem": znat ćete odabrati pravu, elegantnu i udobnu stvar. Također zaštitite osjetljivu kožu od pojave strijama, otkrijte tajne kože i njege kose tijekom trudnoće - ovaj članak će biti korisni članci s praktičnim savjetima. Naravno, ovaj dio će biti vaš pouzdan savjetnik!

  Dječak ili djevojčica Utvrdite spol djeteta na terenu

  Odredite spol djeteta na terenu tijekom trudnoće

  Kada žena saznati o trudnoći, jedno od prvih pitanja koja joj počinje mučiti - tko će se roditi - dječak ili djevojčica? Za neke je važnije, za druge to je manje, ali svaka trudnica je više ili manje zabrinuta zbog toga. A ona će dobiti konačni odgovor samo kada se dijete rodi. Unatoč postojanju moderne ultrazvučne tehnologije koja je u stanju odrediti spol nerođenog djeteta 16. tjedna, takva je presuda često pogrešna. I ponekad dijete leži leđima u aparat, a zatim očekivačka majka ostaje u neznanju do samog rođenja.

  Dovoljno je logično da ima pitanje: postoje li znakovi kojima je moguće bez ultrazvuka odrediti tko nosi - dječaka ili djevojčicu?

  Ispada da postoje mnogi znakovi, znakovi i obrasci koji predviđaju spol. Većina ih je davno nastala, jer u doba naših bake, ultrazvuk nije postojao, a pitanje budućeg dječjeg polja zanima ih ne manje nego što smo bili s tobom. Neki znakovi "rade" učinkovitije, a drugi manje, ali svaka trudnica pokušava ih iznova i iznova, a nakon rođenja ona dijeli sa svojim prijateljima, ona se "s njom okupila" ili ne.

  Djevojka odabire ljepotu

  Jedno od najpoželjnijih uvjerenja zvuči prilično lijepo i uvjerljivo: "djevojka oduzima ljepotu od majke". Vjeruje se da će, ako se žena razboljela za vrijeme trudnoće, tada će joj se roditi djevojka, a ako je upravo suprotno, cvjetala, a zatim dječak.

  Međutim, postoji potpuno suprotno mišljenje. Budući da mama i sin imaju različite skupine kromosoma i različitih hormona, majčino tijelo je u sukobu s djetetovim tijelom, a sve se to odražava u koži i izgledu majke. I organizmi majke i kćeri se puno bolje.

  Tijekom trudnoće, pod utjecajem hormona, žensko lice ponekad se prilično mijenja. Osobine postaju nejasne, kao da su nejasne. Akne se pojavljuju na licu i drugim dijelovima tijela, nos se povećava, ovalno lice je zaobljeno, pa čak i antene čine svoj put. To je zastrašujuće za mnoge, ali treba imati na umu da se nakon porođaja vrlo brzo pojavljuje u normalu.

  Međutim, događa se da hormoni imaju potpuno suprotan učinak. Žena "cvjeta" kakva je, maleni kozmetički problemi nestaju, što ju je možda možda mučilo ranije, njezina kosa stekla neobično sjaj i gustoću.

  Oba fenomena potpuno su normalna, kao i nedostatak bilo kakvih promjena u izgledu trudnice. Kao što iskustvo pokazuje, ove promjene ni na koji način nisu povezane sa spolom nerođenog djeteta. Majke oba djevojčica i dječaci često se žale da su "zanemarivane" tijekom trudnoće. Dok su druge žene, koje su također rodile djecu obaju spolova, primijetiti da nikad nisu izgledale tako lijepe kao tijekom ovih devet mjeseci.

  U svakom slučaju, razlog je u povoljnoj ili nepovoljnoj hormonskoj ravnoteži koja utječe na izgled buduće majke.

  Snaga toksikoze i spol djeteta

  U doba naših baka, vjerovalo se da ako žena postaje bolesna na početku trudnoće, riječ je o djevojci, a majke, navodno, ne pate od majki. Moderni znanstvenici odlučili su potvrditi ili opovrgnuti ovu izjavu. Navodit ću iz članka "Dječak ili djevojčica? Novi podaci": "Ako trudnica počne ujutro početi ujutro, boreći se s mučninom, to znači da će vjerojatno imati djevojku. To su zaključci iz nedavne studije Karolinskog instituta u Stockholmu.

  Liječnici su obrađivali podatke o više od milijun novorođenčadi, rođenih 1987. - 1995. Osim toga, na području stručnjaka bilo je oko 5900 žena koje su se tijekom prvog tromjesečja trudnoće okrenule liječnicima s pritužbama na mučninu i povraćanje. 56% tih žena kasnije su rodile djevojke, a 44%, odnosno, postale su majke dječaka.

  Znanstvenici sugeriraju da je jutarnja bolest posljedica povećanja razine hormona, nazvanog ljudski korionski gonadotropin. Prema istraživačima, razina tog hormona u krvi žene raste ako je fetus ženka. "

  Znanstveni dokazi zvuče uvjerljivo. Međutim, pogledajte postotak! Postoji mala margina, ali još uvijek brojevi su što bliže ravnoteži - 50% do 50%. Malo je vjerojatno da se ovaj uzorak može smatrati dokazanim. I još je nemoguće, na temelju prisustva jake toksikoze, zaključiti da trudnica očekuje djevojku.

  Uzrok toksikoze još nije razjašnjen. Možda je to uzrokovano povećanim stresom na jetri, slabljenjem mišića jednjaka, što uzrokuje manje učinkovitu probavu, kao i istezanje mišića maternice. Drugi liječnici smatraju da su hormonalne promjene u tijelu glavni uzrok.

  Zanimljivo je da u tradicionalnim društvima nisu čuli za ovaj fenomen, koji ukazuje na udio psihološke komponente u nastanku toksikoze. To potvrđuje i činjenica da se toksikoza uspješno liječi hipnozom. Prema nekim liječnicima "nesvjesna psihološka iskustva trudnice (strah, odbijanje djeteta) mogu se manifestirati u istim fiziološkim simptomima kao što je toksična bolest. Na primjer, mučnina (najčešća manifestacija toksikoze) može biti izravno povezana s osjećajima straha i averzije."

  Na ovaj ili onaj način moguće je razmotriti jaku toksikozu kao razlog za očekivanje djevojke s vrlo malo vjerojatnosti.

  Rast kose

  Često, buduće mame žale promjene u kosi. Neki odjednom imaju antene, drugi počnu rasti kosu na abdomenu ili na nogama. Mnogi se zatamnjuju i postaju gušće svjetlo zlatne vlasi na leđima ili prsima. U pravilu, taj fenomen se smatra manje ili više pravi znak budućeg dječaka.

  Razlog povećane dlake na tijelu ne uzrokuje kontroverze među znanstvenicima. Povezan je s povećanom razinom muških spolnih hormona u tijelu trudne žene. Međutim, bez obzira koliko je logično pretpostaviti da se razina muških hormona povećava zbog muškog fetusa, to nije uvijek točno. Očito, razlog je promjena u hormonalnoj ravnoteži same žene i nije povezana sa spolom nerođenog djeteta.

  Trbuh raste prema dječaku!

  Obožavatelji predviđanja, izgradnju vlastitih nagađanja, najčešće su vođeni oblikom trbuha trudnice. Ovo je jedan od najčešćih i "pouzdanih" narodnih znakova.

  Sastoji se od sljedećeg: ako žena ima želudac "oštar", "krastavac", usmjeren prema naprijed, a njezina trudnoća nije vidljiva s leđa, to znači da će imati dječaka. Ako je želudac "šindre", sferičan, izbočen i na stranama, onda bi se trebala pripremiti za izgled djevojke.

  Međutim, valja napomenuti da je ovaj predosjećaj daleko od uvijek "radi". Nema točne statistike o ovoj ocjeni, a razlozi za taj fenomen također ne zauzimaju znanstvenici. No, prema iskustvu mnogih žena koje su rodile, pogreške s takvom "dijagnozom" se događaju cijelo vrijeme.