Centri za planiranje trudnoće u Moskvi: pregled najboljih institucija

Bol

Planiranje trudnoće - brigu o zdravlju budućih mrvica. Kako se pripremiti za začeće, napraviti i roditi zdravo dijete? Morate se obratiti centru za planiranje trudnoće, gdje ćete, pod stručnim vodstvom stručnjaka, biti spremni za nadolazeću trudnoću i porod. Prikazujemo Vam pregled najboljih centara za planiranje trudnoće u Moskvi.

Perinatalni med. centar "Majka i dijete"

Planiranje trudnoće u klinici "Majka i dijete" nalazi se na: Sevastopolsky Prospect 24, zgradu broj 1.

Centar nudi cijeli niz usluga (ambulantno i spinalno) na području opstetrije i ginekologije, liječenje neplodnosti.

Perinatalni centar "Majka i dijete" nudi sljedeće usluge:

Mnoge klinike nude programe upravljanja trudnoćom od začeća do porođaja.

 1. Upravljanje trudnoćom (također kod pacijenata koji su u opasnosti).
 2. Provođenje porođaja.
 3. Dijagnoza i liječenje neplodnosti.
 4. Genetska konzultacija u pripremi za začeće.
 5. Dijagnoza nasljednih genetskih bolesti fetusa.
 6. Njega prerane bebe.
 7. U središtu je izlazna skupina na dojenju.

Poliklinica ima 3 izolirane jedni od drugih majčinskih jedinica, od kojih svaka ima svoj odvojeni sustav ulaza, ventilacije i dizala. Sustav kontrole klime omogućava zatvaranje centra na sudoperu.

Centar za majku i dijete nudi svojim pacijentima sljedeće programe upravljanja trudnoćom:

 1. Standardni program uključuje sljedeći raspon usluga (puna cijena - 1240 dolara).

Planiranje trudnoće: 5 nužne aktivnosti

Planiranje trudnoće je proces pripreme bračnog para za zdravo dijete.

Uključuje svjesnu odluku o djetetu, cjelovit pregled budućeg majčinskog tijela (i, ako je potrebno, oca), identifikaciju i liječenje bolesti koje mogu nepovoljno utjecati na zdravlje budućeg djeteta ili majčinu sposobnost da rađaju i roditi dijete.

Tijekom trudnoće i porođaja, žensko tijelo doživljava značajna opterećenja svih vitalnih organa. Srce, bubrezi, jetra rade dvostruko sile, živčani, imuni, endokrini sustavi doživljavaju veliku napetost. Zato se poželjno pripremiti za trudnoću unaprijed, najbolje - 2-3 mjeseca prije navodnog začeća.

Planiranje trudnoće izbjegava mnoge zdravstvene probleme i povećava šanse za bebu i općenito zdravu bebu. U idealnom slučaju, žena treba posjetiti ginekologa, zubara, liječnika opće prakse, ENT liječnika i, ako je potrebno, uske stručnjake unaprijed identificirati i liječiti kronične bolesti. Osim toga, ona bi trebala biti testirana na "skrivene" infekcije koje prolaze nezapaženo, ali mogu naštetiti djetetu, ispitati hormonalni status, napraviti ultrazvuk zdjelice i podvrgnuti se drugim potrebnim istraživanjima. U nekim slučajevima, nekoliko mjeseci prije planirane trudnoće, žena se preporučuje da se cijepi (najčešće protiv rubele i hepatitis B) kako bi izbjegli probleme tijekom nošenja djeteta.

Istovremeno, ne biste trebali brinuti mnogo ako je trudnoća neplanirana. U prvih deset dana fetus još nije pričvršćen na zid maternice i nije se pridružio majčinoj cirkulaciji krvi - dakle, štetne tvari koje ulaze u njenu krv (alkohol, droga itd.) Ne primaju dijete. Odmah nakon utvrđivanja činjenice trudnoće, žena treba kontaktirati ginekologa i podvrgnuti se potpunom ispitivanju kako bi identificirala (i, ako je moguće, uklonila) zdravstvene probleme i pripremila se za rođenje zdravog djeteta.

Posjet stručnjaka

Trebate početi s planiranjem trudnoće posjetom ginekologu. Liječnik će pregledati medicinsku iskaznicu žene, saznati sve o prethodnim trudnoćama, abortusima, metodama kontracepcije, bolesti prošlosti i sadašnjosti. Nakon pregleda, ginekolog će dati žene upute za testove i preglede, a ako sumnjate na zdravstveni problem, savjetovat će vam da posjetite relevantne stručnjake (endokrinolog, kirurg, allergist itd.).

Nadalje, preporučljivo je posjetiti terapeuta čiji je zadatak dijagnosticirati i liječiti kronične bolesti koje mogu komplicirati tijek trudnoće. Da biste identificirali i rehabilitirali žarišta kronične infekcije, potrebno je konzultirati liječnika ENT-a i posjetiti stomatologa.

Ako je u obitelji bilo nasljednih bolesti (Downova bolest, mišićna distrofija, Alzheimerova bolest, Huntingtonova koreja itd.) Ili slučajevi mrtvorođenja, treba se konzultirati genetičar. Genetičar može provoditi posebne studije za identifikaciju genetskih abnormalnosti, kako bi predvidio rođenje zdravog djeteta.

Analize i ankete

Preporučamo sve žene koje namjeravaju zatrudnjeti dijete:

 • opći i biokemijski krvni testovi;
 • analiza za određivanje vrste krvi i Rh faktora (za oba supružnika);
 • mokrenje,
 • testovi i testovi krvi za genitalne infekcije - PCR (klamidija, ureaplasmoza, mikoplazmoza, gonoreja, kandidijaza (mrena) - u oba supružnika;
 • krv za antitijela na rubelu, toksoplazmu, herpes, CMV, klamidiju, HIV, RW, viruse hepatitisa B i C;
 • krvni test za šećer;
 • koagulogram (pokazatelji zgrušavanja krvi);
 • kolposkopija (za procjenu stanja vagine i cerviksa);
 • Ultrazvuk zdjeličnih organa (za procjenu stanja maternice i jajnika).
 • Ako je menstrualni ciklus nepravilan, problemi s koncepcijom i prethodnim pobačajima, propisan je krvni test za spolne hormone.
 • Prema svjedočanstvu endokrinologa, mogu se propisati testovi za hormone štitnjače, nadbubrežne žlijezde itd.
 • U slučaju pobačaja i neplodnosti, može se propisati definicija antikoagulansa lupusa, antitijela na korionski gonadotropin, protutijela na fosfolipide, TPO antitijela, protutijela na TSH receptore i druga ispitivanja.
 • Imunološko ispitivanje.

cijepljenje

Ako žena ne pati od rubeole i nema protutijela na ovu infekciju, preporučuje se cijepljenje (najmanje 3 mjeseca prije planiranog začeća). To je zbog činjenice da je infekcija s rubelom tijekom trudnoće ispunjena formiranjem fetalnih malformacija i drugih poremećaja.

Osim toga, preporučuje se cijepljenje hepatitisa B.

Osim toga, možete se cijepiti protiv difterije i tetanusa, kao i protiv gripe.

Mjerenje osnovne temperature

Za nekoliko mjeseci, preporučuje se ženi da izmjeri osnovnu tjelesnu temperaturu. Sva mjerenja su zabilježena na grafikonu koji treba biti prikazan ginekologu. Prema ovom rasporedu, liječnik može dijagnosticirati niz kršenja i, ako je potrebno, propisati dubinski pregled.

Odmah prije zamišljanja

Ako se sve ispostavilo da je u redu, možete započeti izravnu pripremu za začeće. Par se savjetuje da ne piju drogu 2-3 mjeseca bez savjetovanja s ginekologom, da ne puše (u ekstremnim slučajevima - smanjiti broj cigareta, prebaciti na lakše cigarete), ne piti alkoholna pića (više od 100 ml vina dnevno ), nemojte zloupotrebljavati kavu, jesti više voća i povrća, nemojte vruće kupke, ne idite na kupke i saune, pokušajte se ne razboljeti.

Žene tri mjeseca prije navodne koncepcije moraju početi uzimati vitamine s folnom kiselinom.

Sada možete prestati zaštititi sebe i početi zatrudnjeti. Prema statistikama, zdravi par, koji se seksaju 2-3 puta tjedno bez kontraceptiva, obično traje od nekoliko mjeseci do godinu dana da bi zatrudnio. Dakle, ne brinite ako prvi put niste uspjeli. To može biti posljedica nedavnog uzimanja hormonskih kontracepcijskih tableta, stresa, promjena načina života itd.

Ako nakon godinu dana nije došlo do trudnoće, potrebno je konzultirati ginekologa. Moderna medicina liječi mnoge slučajeve neplodnosti žena i muškaraca. U ekstremnim slučajevima, možete koristiti metode umjetne oplodnje (IVF, ICSI, itd.).

Gdje je bolje ići kad planirate trudnoću?

Pozdrav, recite mi u svom iskustvu gdje se bolje okrenuti pri planiranju trudnoće. Plaćeni medicinski centar ili može pomoći kod slobodne ženske konzultacije previše?

Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

Prema mojem iskustvu, rekli su mi na LCD-u za kojeg mi je rečeno da sam planirao jednu godinu, a onda ću dati upute za testiranje

Da, kao što svi govore drugačije. Netko za plaćene, drugi govore protiv novca, samo ih platiti, ali nema smisla! (((Tako sam odlučio slušati ono što kažu

Djevojke, znam iz vlastitog iskustva, koje se ne mogu složiti sa mnom, plaćene klinike ili besplatno, glavna stvar je da dođem do dobrog liječnika, bolje da saznam od prijatelja koji su učinili ili od prijatelja prijatelja, žao mi je za taftalogiya.U jednoj klinici sam naišla, za besplatne eko, žene su odabrane za dobre rezultate, koje su gotovo uvjerene, a koje nisu baš zdrave, unaprijed se osiguravaju, šalju ih u druge klinike svim sredstvima, pronalazeći mnogo argumenata kako bi stvorili dobru ocjenu za sebe i privlačili plaćene klijente. da možete razmišljati o izboru, glavna stvar nije klinika, ali liječnici.

U potpunosti se slažem s Lucienom, na mojoj koži doživjela sam različite liječnike u plaćenim klinikama i LCD zaslonom, ali samo iz vlastitog iskustva mogu reći da sam promijenio 3 plaćenih klinika, tako lijepo pjevala u ušima, plaćate samo ovdje, kupite, platiti za ove postupke i analize, a vi ćete biti sretni... ali sreća nije došla, došla je na LCD tamo, teta me pogledala i rekla što želiš od mene, bit ćeš trudna onda ćeš doći, nakon čega sam se uvrijedila i prestao je odlaziti liječnicima, a žena želi i dalje Dakle, otišao sam na Institut Pavlov, naletio na lijepog liječnika (gledao unaprijed, propisano liječenje i umirovljenik) 2 mjeseca pio pilule, a onda je bilo dugo očekivano čudo // priprema za registraciju kako bi došla do LCD-a, nije došla tamo, otišla u bolnicu, teta u čekaonici je rekla da do 12 tjedana ne bi bilo što spasiti i poslati na stol, a nakon toga dugo depresija počela je u najgorem ciklusu, ili je nestala 259 dana, a tek kad sam stavio sve moje prijatelje na uši porodničkoj bolnici, čak i na osnovi pristojbe, koja je u Rekao sam joj, objasnio sam da sam sve dodijelio za dobar rezultat i poslao me kući. Sad dobivamo liječenje i nadamo se za najbolje.

To je sve zbog činjenice da tražite prijatelje za liječnika, a poželjno je da ne samo da će se izliječiti, već i kasnije gledati s uspješnim ishodom liječenja.

10 koraka za pripremu za dugo čekano dijete

Već smo govorili o važnosti pripreme za trudnoću više od jednom. Što trebate učiniti prije zamišljanja, da ne bježite već u nevolji dok čekate dijete ili nakon njegova rođenja - mi ćemo pogledati ovaj članak.

10 koraka za pripremu za trudnoću

 1. Prva stvar koju žena treba učiniti jest posjetiti njezin ginekolog i proći ginekološki pregled. To je neophodno kako bi se identificirale prekancerozne ili kancerozne bolesti genitalnih organa. Izvršene su analize: bakteriološka kultura, PCR (lančana reakcija polimeraze), ultrazvuk zdjeličnih organa. Čovjek bi trebao otići do urologa na sastanak.
 2. Savjetodavni terapeut. S liječnikom opće prakse trebali biste raspravljati o svim pitanjima koja se odnose na visoki / niskog krvnog tlaka, bezobzirnog povećanja tjelesne temperature, kroničnih bolesti.
 3. Stručnjak za konzultacije ovisno o potrebi. To znači da ako žena bude zdrava, osim gore navedenih liječnika, više se ne morate susresti s nekim. Ako postoje bilo kakvi zdravstveni problemi, onda biste trebali posjetiti neki drugi stručnjak u smjeru terapeuta ili ginekologa. Trenutno, zahvaljujući medicinskoj razini, čak i žena koja je, prije 9-10 godina s istom dijagnozom, nije mogla osjetiti sva zadovoljstva majčinstva, može podnijeti i roditi zdravo dijete.
 4. Standardni laboratorijski testovi: urin, izmet, opći klinički krvni test, biokemijski test krvi i drugi prema stručnjaku. Određivanje krvnog tipa i Rh faktora. Krvni test za šećer.
 5. Analiza imunološkog stanja tijela. Testovi za HIV, AIDS, rubeola, toksoplazmozu, sifilis, hepatitis B. Ako žena nije protiv nje, onda je poželjno cijepiti prije začeća. Također je vrlo važno provjeriti prisutnost klamidije, jer je ta bolest opasna za novorođenče.
 6. Konzultacijska genetika ako je potrebno:
  • Ako rodbine imaju nasljedne bolesti, na primjer, hemofilija, Downov sindrom, cistična fibroza, fibrocitoza, kongenitalna srčana bolest, rascjep gornje usne ili tvrdog nepca, rast patuljka, kralježnična kila i drugi.
  • Ako jedan od partnera pati od jedne od gore navedenih bolesti.
  • Kada su partneri povezani krvlju.
  • Ako trudna majka ima preko 35 godina, ili je budućni otac stariji od 40 godina.
  • Ako su jedan ili oba partnera dugo radili u opasnoj industriji ili živjeli u nepovoljnim uvjetima okoline.
  • Ako budući roditelji imaju povijest djece s teškoćama u razvoju, bilo je produljena neplodnost, pobačaj, mrtvorođenac, pobačaj.
  • Kada roditelji žele dijete od određenog roda.
 7. Žena bi svakako trebala posjetiti stomatologa. Tijekom trudnoće, nepoželjno je napraviti rendgenske snimke i koristiti najčešće boli protiv bolova. Dok dijete čeka, zubi se mogu početi ozbiljno pogoršavati, stoga, čak i prije začeća, potrebno je izliječiti sve znakove karijesa i riješiti se ostalih zubnih problema.
 8. Je li vrijedno podsjećati na obvezno odbijanje loših navika? Sperma se obnavlja otprilike jednom svaka 3-4 mjeseca, pa bi pušenje i prestanak pušenja trebalo dogoditi mnogo prije koncepcije. U žena koje puše, rizik da će dijete ostati za razvojem fetusa povećava se tri puta.
 9. Raznovrsna i hranjiva prehrana igra vrlo važnu ulogu za zdravlje tijela. Poželjno je pravilno jesti jednu godinu prije trudnoće. Nemojte zlouporabu određene hrane, osobito izražene alergene. Ako je moguće, prođite kroz dijetetičarsku konzultaciju. Poželjno je za prevenciju bolesti neuronske cijevi i druge abnormalnosti uzeti 0,4 mg folne kiseline.
 10. Moralna i psihološka priprema. Važno je razgovarati sa partnerom o svim nijansama očekivanja djeteta i živjeti zajedno s njim. Smatrate da trudnoća nije bolest, to je tek nova faza u razvoju vašeg odnosa s partnerom. Posve je normalno osjećati strah, anksioznost i depresiju. Ako smatrate da se ne možete nositi s vlastitim osjećajima, posjetite psihoterapeuta.

To su 10 jednostavnih koraka koji će vašoj bebi roditi zdravo u prosperitetnoj obitelji. Postoji i mali savjet za kućanstvo: napravite ga u sobi u kojoj će beba živjeti i popraviti je unaprijed. Činjenica je da žena tijekom trudnoće mora strogo isključiti kontakt s građevinskim materijalima i predmetima industrije boja.

 • Čovjek prije zaraze treba izbjegavati vruće kupke.
 • Na unos vitamina treba razgovarati s specijalistom, nemojte se baviti amaterskim aktivnostima. Najčešće, tijekom terapije vitaminom propisano je mjesec dana prije namjeravanog začeća. Vitamini uzimaju oba partnera.
 • Gimnastika i ostali ne-teški tereti su vrlo korisni za buduće roditelje. Vježba pomaže u uspostavljanju ovulacije. Ako muškarac trči oko 50 km tjedno, njegova sposobnost da se zatrese povećava se nekoliko puta.
 • Nemojte prejedati! Kada žena pati od prekomjerne tjelesne težine, sposobnost začeća bitno je smanjena. Pokušajte unijeti razdoblje čekanja za bebu s normalnom težinom.
 • 3 mjeseca prije namjeravanog začeća mora se ukloniti intrauterini uređaj ili hormonski implantat. Potrebno je da žena ima redoviti menstrualni ciklus.

U proteklim stoljećima ljudi su unaprijed mogli predvidjeti prirodu i rod bebe. Prije nego što počnete s ovim, potrebno je da žena stabilizira svoj menstrualni ciklus. Odlučite tko idete (dječak ili djevojčica), odlučite o željenom liku i počnite raditi na njihovom stvaranju u određenim danima.

Planiranje trudnoće: koje testove trebate prenijeti ljudima i gdje se to može učiniti?

Uspješna koncepcija i daljnji zdravi razvoj djeteta ovisi ne samo o zdravstvenom stanju majke. Čovjek se preporučuje podvrgnuti opsežnom liječničkom pregledu prije zamišljanja djeteta. Na temelju primljenih informacija, liječnik adekvatno procjenjuje stanje budućeg očinskog tijela.

Ako postoje problemi, stručnjak će propisati odgovarajuću terapiju. Pa kakvi se testovi daju za koncipiranje djeteta i gdje se to treba učiniti? Odgovori dalje.

Svrha promjene je uklanjanje rizika

Potrebno je provesti puno medicinsko ispitivanje kako bi prolazili ne samo mamac, već i supružnik. Neispravan rad organskih sustava sprječava dijete za koncepcijom. Prisutnost upalnih procesa ili spolno prenosivih infektivnih sredstava povećava rizik od razvoja bolesti fetusa različite težine.

Prepoznavanje i uklanjanje negativnih efekata pomoći će pravovremeno posjetiti urolog. Liječnik će provesti vanjski pregled i zakazati test. Studijski program uključuje posjet terapeutu koji na temelju pozitivnih rezultata ispitivanja i obiteljske povijesti može uputiti čovjeka na usko fokusirane stručnjake. Nakon odgovarajućeg liječenja, rizik od prirođenih bolesti bit će značajno smanjen.

vrijednost

Preporuča se proći testove i proći kroz istraživanja 3-4 mjeseca prije začeća. Pojam analiza djelovanja na krvi i spermi (sve vrste istraživanja, uključujući identifikaciju infektivnim agensima) je 90 dana od dana dostave.

PCR testovi vrijede od 3 do 6 mjeseci. Ubod od uretre za održavanje STI vrijedi od 10 do 30 dana.

Fluorogram - 6 mjeseci.

Uvod u temeljna istraživanja

Čovjek može biti nositelj skrivenih infekcija. Kada seksualnog prijenosa u ženskom tijelu za vrijeme oplodnje patogena koje mogu izazvati štetu na plod. Smrt u fetusu ili anomalije u razvoju.

Terapeut se bavi općim pregledom tijela. Liječnik određuje skrivene infekcije i propisuje odgovarajući tretman. Opći pregled u kombinaciji s brojnim studijama osigurava da nema simptoma ozbiljnih bolesti.

trening

Prije davanja krvi za laboratorijske testove, preporuča se ne jesti hranu 12 sati. U jutro je potrebno donirati krv za biokemijsku analizu, dok za opću analizu postoji vrijeme tijekom dana. 3-4 dana prije istraživanja potrebno je prestati konzumirati alkohol i poželjno pušiti. Osim toga, uoči ispitivanja, ne preporuča se jesti prženu, začinjenu i začinjenu hranu.

Popis potrebnih

Studije su podijeljene na dodatne i obvezne (glavne). Potonji su potrebni kako bi se dobile primarne informacije o upalnim i infektivnim procesima u tijelu. Na temelju nalaza, liječnik donosi kliničku dijagnozu i propisuje liječenje. Obvezne analize uključuju:

 • Opći test krvi. Istraživanje se provodi na temelju stanja krvi uzete iz prsta ili vene. Stručnjaci u laboratoriju izračunavaju krvne elemente - crvene krvne stanice, trombocite, leukocite. Broj potonjih ukazuje na prisutnost infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih patogenim mikroorganizmima.

Stanje eritrocita i hemoglobina omogućuju dijagnozu anemije, dok broj krvnih pločica povećava ili smanjuje zgrušavanje krvi. Uz odstupanja tih pokazatelja od norme, čovjek se šalje za dodatne studije.

 • Krvna biokemija. Za obavljanje biokemijske analize potrebno je donirati krv iz vena. Provjera brojnih pokazatelja kemijskih elemenata u krvnoj plazmi odražava rad organa i sustava. Analiza otkriva latentne kronične bolesti i dijagnosticira bolest u početnim fazama razvoja. Liječnik procjenjuje stanje endokrinog, kardiovaskularnog, mokraćnog, imunološkog sustava.
 • Prisutnost infekcija. Ova analiza potvrđuje ili opovrgava sadržaj tijela HIV, hepatitis B, C, RW (sifilis). Ako postoje pozitivni rezultati, preporučuje se otkazivanje planiranja trudnoće. Postoji visoki rizik prijenosa infektivnog sredstva na embrij i seksualni partner. Ako supružnici inzistiraju na začeću, trudnoća prolazi pod nadzorom stručnjaka.
 • Hemostasiogram ili koagulogram. Studija identificira različite pokazatelje zgrušavanja krvi. Muški pokazatelji ne utječu na trudnoću i fetus, ali mogu uzrokovati značajnu štetu zdravlju muškaraca uz značajna odstupanja od norme. Stoga je ova analiza obično uključena u standardni plan istraživanja.
 • Fluorografski. Rendgenski snimak prsnog koša otkriva prisutnost tuberkuloze, koja zahtijeva hitno liječenje drugih plućnih bolesti. Rok valjanosti je 12 mjeseci od trenutka izlaganja.
 • Analiza mokraće. Studija daje pregled stanja muškog urinarnog sustava. Povećani broj bijelih krvnih stanica i crvenih krvnih stanica ukazuje na aktivni upalni proces, praćen krvarenjem u organe mokraćnog sustava.

  Sadržaj soli ukazuje na predispoziciju za formiranje bubrežnih kamenaca. U slučaju odstupanja od norme, čovjek treba primiti pregled i liječenje od nefrologa i / ili urologa. Ako postoji infekcija, koja se može prenositi putem spolnog odnosa, postoji rizik da pronađete problema s začeća i naknadne trudnoće.

 • Krvni tip i Rh faktor. Ovo je popis standardnih analiza. Najvažniji pokazatelj je osi rhesus, jer se može razlikovati od majčine rhesus, a ta razlika može utjecati na tijek trudnoće. Na temelju rezultata laboratorijskih istraživanja, liječnik prepoznaje mogućnost razvoja sukoba između majke i fetusa tijekom trudnoće.
 • Popis dodatnih provjera

  Čovjek podliježe dodatnim istraživanjima s negativnim pokazateljima osnovnih testova. U nedostatku pozitivne reakcije na prisutnost upalnih i zaraznih procesa, oni otkrivaju razlog nemogućnosti začeća tijekom aktivnih pokušaja.

  TORCH

  Takve studije uključuju krv za TORCH infekciju. TORCH je zbirka bolesti koje predstavljaju rizik za embrionalni razvoj tijekom cijelog razdoblja trudnoće. Bolesti uključuju toksoplazmozu, rubelu, citomegalovirus, herpes.

  Svrha istraživanja je otkrivanje prisutnosti ili odsutnosti antitijela kao što su IgG i IgM u krvi supružnika i njihovog titra. Potpuni nedostatak od njih kaže da je čovjek zdrav, a nije susret s infekcijom, prisutnost IgG ukazuje na to da je tijelo već u kontaktu s virusom, drugim riječima, bio bolestan, a prisutnost IgM tipa protutijela - akutne faze infekcije, za koju planiranje trudnoća se odgađa strogo do potpunog oporavka.

  Prisutnost spolno prenosivih infekcija

  Prisutnost u tijelu čovjeka izaziva upalu bolesti koja može utjecati na vjerojatnost i tijek trudnoće. Najčešća i najpreciznija metoda za otkrivanje infekcije je lančana reakcija polimeraze (PCR). Detekcija patogena je moguća kroz proučavanje razmazivanja sluznice muškog uretre.

  Metoda omogućava da se detektira prisutnost bakterija Mycoplasma (, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia, gardnerellas, Trichomonas, Ureaplasma) i virusa (Herpes simplex, Epstein-Barr virus, citomegalovirus, humanog papilomavirusa). Također vam omogućuje prepoznavanje toksoplazme.

  Sadržaj bilo kojeg uzročnika genitalnih infekcija u testnom materijalu ukazuje na razvoj odgovarajuće bolesti. Potrebno je odmah liječiti i privremeno otkazati planiranje trudnoće.

  sjeme

  Ako se trudnoća nije dogodila tijekom duljeg razdoblja dok aktivni pokušaji oba partnera, onda se provodi čovjek kako bi se identificirali problemi s mogućnošću začeća od strane čovjeka. Metoda je studija spermija pod mikroskopom. Omogućuje određivanje statusa spermija:

  1. količina;
  2. koncentracija;
  3. morfološka struktura;
  4. mobilnost i brzina kretanja.

  Studija također daje ideju o stanju testisa, funkcioniranju prostate, genitalnih žlijezda male veličine. Dobivene informacije omogućuju izvući zaključke o sposobnosti muškog sperma da oplodi jaje. U slučaju dijagnoze neplodnosti, liječnik određuje taktiku liječenja i daje daljnju prognozu o učinkovitosti terapije.

  Potrebno je započeti pripremu za ovaj postupak 3-4 dana prije testa. Potrebno je pridržavati se sljedećih preporuka:

  • potrošnja alkoholnih pića i energetskih napitaka je kontraindicirana;
  • uporaba opojnih droga strogo je zabranjena;
  • nemojte jesti začinjene, začinjene i ukiseljene hrane;
  • radijacija je kontraindicirana;
  • izbjegavati prekomjerno hlađenje i pregrijavanje;
  • treba se suzdržati od seksualnog kontakta;
  • ukidanje tableta za spavanje, lijekova protiv bolova;
  • izbjegavajte stresne situacije.

  Materijal za ispitivanje - sjeme koje se oslobađa tijekom masturbacije. Između primitka materijala i laboratorijskih manipulacija trebalo bi trajati najviše 3 sata.

  Istraživanje tajne prostate

  U slučaju razdoblju urologu inspekcije u odstupanjima u morfološkoj strukturi prostate ili s znakovima prostate neispravnog rada (bol u međice, učestalo mokrenje, bol u raspodjeli uretre) dodjeljuje čovjeku niz studija prostate sekreta.

  Tajna se oslobađa iz uretre tijekom postupka masaže, nakon čega se skuplja u epruveti. Materijal se isporučuje u laboratorij. Metoda mikroskopije određena je prisutnošću upalnih procesa, kao i funkcioniranjem prostate.

  Laboratorijski tehničar obavlja sjetvu, što vam omogućuje prepoznavanje bakterijske okoline koja uzrokuje upalu. Na temelju dobivenih podataka liječnik bira adekvatnu i učinkovitu metodu liječenja.

  Genetske studije

  Imenovan muškarcima starijim od 35 godina, ili s nasljednim bolestima, deformacijama djece, mrtvorođenju, neplodnosti u povijesti. Odluku o imenovanju analiza donosi genetičar, a njegovo savjetovanje donosi vodeći liječnik u planiranju.

  Gdje prijeći na dijete?

  Raspon medicinskih ustanova za ispitivanje je vrlo širok.

  Pravovremeno pripremanje i testiranje prije trudnoće omogućuje izbjegavanje negativnih posljedica. Istraživanje i testiranje traju duže - 2-4 mjeseca. U nekim slučajevima, više ili manje, kao dodatni tretman je potrebno ili ništa nije potrebno jer je osoba zdrava. Međutim, planiranje trudnoće ne zahtijeva žurbu. Ozbiljni stav i kompetentna priprema pridonose rađanju zdravog djeteta.

  Planiranje trudnoće: koje testove treba proslijediti budućim roditeljima

  Odgovorni stav prema zdravlju tijekom planiranja trudnoće nije samo pravodobno odbijanje loših navika, jer neke bolesti koje ometaju uspješnu koncepciju i razvoj fetusa mogu dugo ostati neotkrivene. Minimalno razdoblje prije trudnoće, kada se morate pripremiti za to, je 3-6 mjeseci, idealna je mogućnost za godinu dana.

  Planiranje trudnoće: gdje ići

  Parovi koji planiraju trudnoću i žele se testirati, morate posjetiti ured za planiranje obitelji u klinici. U većim gradovima postoje isti nazivi centara. Ako ih nema, uobičajeni ginekolog i androlog će vam pomoći da planirate svoju trudnoću. Napisat će upute za analizu.

  Analize za oba roditelja

  • Test krvi koji određuje skupinu i Rh faktor. Ti su pokazatelji glavni faktor biološke kompatibilnosti za partnere.
  • Opći test krvi. Djelotvoran način identificiranja različitih upalnih procesa.
  • Biokemijska analiza krvi. Omogućuje vam da utvrdite prisutnost kršenja metabolizma vode i soli, neravnoteže elemenata u tragovima, odražava funkcionalno stanje jetre, bubrega, razine bjelančevina i šećera.
  • Analiza mokraće. Potrebno je provjeriti funkcioniranje mjehura i bubrega.
  • Ultrazvučni pregled. Omogućuje vam da procijenite stanje zdjeličnih organa trudnice, muškarci se imenuju ako postoje pritužbe.

  Popis analiza budućih majki

  • Analiza prisutnosti protutijela na rubelu. Nije obvezno za one koji su sigurni da su već imali rubelu.
  • Analiza za prisutnost toksoplazme. Vlasnici pasa ili mačaka obično imaju protutijela. U odsutnosti protutijela tijekom trudnoće, majka mora smanjiti kontakt s životinjama.
  • Krvni test za citomegalovirus i herpes. Omogućuje procjenu stupnja aktivnosti patogena u tijelu.
  • Ginekološko razmazivanje.

  Popis analiza budućeg tata

  • Analiza za infekcije koje se seksualno prenose. Oni mogu nastaviti u skrivenom obliku, tako da ne biste trebali uzeti negativno.
  • Analiza za prisutnost protutijela na morsku kozu, ospice i parotitis. Ako nema antitijela, osigurat će se odgovarajuća cijepljenja.
  • Sjeme. Izborna analiza pri planiranju trudnoće. Često se imenuje u slučaju svoje odsutnosti s aktivnim seksualnim životom bez zaštite tijekom cijele godine.

  Planiranje trudnoće: stručnjaci

  Potreba za budućim roditeljima da posjete uske stručnjake pri planiranju trudnoće određuje se u skladu s rezultatima gore navedenih medicinskih testova. Ako imate bilo kakve kronične bolesti, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

  Pošaljite novi komentar

  O nama

  Naši partneri

  Sekcije

  VitaPortal - stranica o zdravlju

  Pružamo informacije o sljedećim glavnim odjeljcima.

  1. Zdravlje, prehrana, dijeta i zdrave vijesti o životnom stilu
  2. Pravilna prehrana, gubitak težine, dijeta
  3. Alergije i novi tretmani
  4. Loše navike i načine da ih napuste
  5. Ljudske bolesti, metode dijagnoze i liječenja
  6. Rođenje i roditeljstvo
  7. Sport i fitnes
  8. Zdrave hrane Recepti
  9. Besplatne konzultacije liječnika
  10. Blogovi liječnika, stručnjaka za prehranu i fitnes, interesnih skupina
  11. Online servis za EMIAS liječnika

  Vaše zdravlje je naš cilj.

  "VitaPortal" jedno je od prvih mjesta među službenim medicinskim mjestima u RuNetu prema broju korisnika. Za mnoge od njih postali smo omiljeno medicinsko mjesto i nastojimo opravdati njihovo povjerenje stalnim ažuriranjem i ažuriranjem informacija o ljudskom zdravlju. Naša je misija povećati broj zdravih ljudi. A pružanje potvrđenih informacija naš je način postizanja cilja. Uostalom, što je više informirani naš korisnik, to će pažljivije biti povezano s njegovim glavnim bogatstvom - zdravljem.

  VitaPortal tim uključuje kvalificirane liječnike i stručnjake u svojim područjima, kandidatima i liječnicima medicinskih znanosti, te zdravstvenom novinaru.

  VitaPortal - službeni medicinski web site posvećen ljudskom zdravlju. Naš glavni zadatak je pružiti korisniku potvrđene informacije koje su potvrdili stručnjaci u svojim poljima.

  Naša web stranica o zdravlju nije stvorena za praktičare, već za obične korisnike. Sve se informacije prilagođavaju i pružaju na pristupačnom i razumljivom jeziku, dekodiraju se medicinski izrazi. Istodobno, veliku pažnju posvećujemo potvrđivanju autentičnosti naših izvora, koji su samo službeni medicinski centri, znanstveni medicinski časopisi te liječnici i stručnjaci.

  Preporuke i mišljenja objavljena na web stranici, uključujući i materijale o osobnoj SlimSmile dijeti, NEMOJTE SE PREUZIMITI KVALIFICIRANI MEDICINSKI POMOĆ. Obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom.

  Informativni materijali objavljeni na web stranici, uključujući članke, mogu sadržavati informacije namijenjene korisnicima starijima od 18 godina sukladno Federalnom zakonu br. 436-FZ od 29. prosinca 2010. godine "O zaštiti djece od informacija štetnih za zdravlje i razvoj".

  © 2011- VitaPortal, sva prava zadržana. Potvrda o registraciji medija br. FS77-45631 od 06/29/2011
  VitaPortal ne pruža medicinski savjet ili dijagnozu. Detaljne informacije.

  Planiranje trudnoće: 12 stvari koje prave roditelji rade

  Učinite ono što je stvarno potrebno i nemojte bacati novac na beskorisne ispite i vitamine.

  Prva stvar koju treba zapamtiti:

  Trudnoća nije bolest.

  Općenito, zdrava žena se ne može priprema za sve. Ali, prvo, tko zna koliko smo zdravi, a drugo, nema ograničenja za savršenstvo. Stoga se dva ili tri mjeseca života mogu posvetiti pripremi. Tijekom tog vremena možete uhvatiti sve što vam treba.

  1. Prikupiti podatke o trudnoći

  Moramo uvijek početi s informacijama. Shvatite zašto se trudnoća uopće događa, kako prolazi, kako će se fetus razviti i što očekivati ​​od rođenja. Ovo mora biti unaprijed. Onda će barem biti jasno kako će se tijelo ponašati.

  Potrebno je pitati i učiti od stručnjaka, a ne nacionalnih stručnjaka iz foruma. Postoje škole i tečajevi za buduće roditelje koji mogu i trebaju biti nazočni ne samo tijekom trudnoće, nego i prije nje.

  Važno: prikupljanje informacija s partnerom. Ovo nije samo ženska okupacija.

  2. Posjetite terapeuta

  Prvo, morate potražiti liječnika ako imate bilo kakve kronične bolesti. Pitajte što radite kada planirate trudnoću. Možda ćete morati prilagoditi prehranu ili zamijeniti neke lijekove.

  Drugo, ako nema bolesti, morate se pobrinuti za to i barem donirati krv kako biste provjerili razinu šećera.

  3. Idite zubaru

  Još uvijek morate otići zubaru nakon registracije za trudnoću. No, bolje je liječiti zube prije trudnoće, kako ne bi uzimali dodatne lijekove (isti anestetik) i ne budite nervozni. Štoviše, tijekom trudnoće učestalost karijesa i bolesti desni raste.

  4. I ginekologu (i budućem ocu - urologu)

  Ginekolozi i urolozi trebaju provjeriti koliko ste zdrav i spremni ste za trudnoću. Na posljednjem mjestu možete posjetiti liječnike profila. Istodobno proći obvezne testove za spolno prenosive infekcije i standardne smearove.

  Na ovom osnovnom popisu liječnika završava.

  Za genetiku, svatko ne mora trčati.

  Samo oni koji su imali genetske bolesti u obitelji kako bi provjerili postoje li rizici. Inače će genetska ekspertiza sijati bez sumnje, a ne pomoći.

  5. Prođite testove.

  Osim testova za STI, koje će ginekolog i urolist poduzeti, bit će potrebno još nekoliko važnih pregleda. Mogu se kombinirati s izletom na terapeuta ili to učiniti sami.

  I muškarci i žene trebaju znati svoj HIV status i biti testirani na antitijela na hepatitis B. Čak i ako mislite da takve bolesti nikada neće utjecati na vas, ponovno pogledajte ovo.

  Preporučljivo je da žena provjerava je li imuna na rubeola i toksoplazmozu:

  • Rubela je virusna bolest, najopasnija za trudnice. Infekcija dovodi do poroka, zbog čega fetus postaje nepremostiv. Stoga, rubelje treba biti cijepljeno. Nakon postupka trudnoće se preporuča odgoditi tri mjeseca. Ako je žena bila cijepljena ili je imala rubeola u djetinjstvu, nije potrebno ponovno cijepljenje: imunitet već postoji.
  • Toksoplazmoza je zarazna bolest koju mačke šalju. Opasno je ako postanu zaražene tijekom trudnoće. Cijepljenje iz njega ne postoji. Stoga, ako nema imuniteta na njega, tada je cijela trudnoća najbolje držati se dalje od mačkara i uličnih mačaka.

  Mi obično šalju se testirati na bakljama infekcije - screening, što pokazuje prisutnost antitijela za toksoplazmoza, rubeola, citomegalovirus i herpes. Ali, to je vrlo skupo i ne osobito informativan analiza: herpes simplex virus okužen gotovo sve što je citomegalovirus. Zaštitite se od njih ništa nije nemoguće, a možete se zaraziti u svakom trenutku: najmanje jedan dan prije trudnoće, čak i za vrijeme njega. Stoga je bolje testirati ove infekcije prema indikacijama. Priprema za trudnoću.

  6. Počnite uzimati folnu kiselinu

  Folna kiselina je vitamin koji je potreban kako bi budući fetus pravilno oblikovao neuralnu cjevčicu i nije imao nedostatke u živčanom sustavu.

  Kako biste se pripremili za trudnoću, preporučujemo da svakodnevno uzmete 400 μg planiranja folne kiseline za trudnoću. Prijam se nastavlja do 12. tjedna trudnoće. U nekim bolestima, kao što je dijabetes ili epilepsija, doza može biti povećana, ali to se treba raspraviti sa svojim liječnikom.

  No, vitamin E, koji oni također vole propisati pripremiti za trudnoću i u ranoj fazi, nije potrebno. Zapravo, nema uvjerljivih dokaza da ovaj vitamin na neki način sprječava pobačaja ili pomaže da ostane trudna.

  7. Prestanite pušiti

  Pušenje tijekom trudnoće dovodi do velikog broja problema koji mogu utjecati na zdravlje djeteta i smrtno. Na primjer, majke koje puše češće javljaju pobačaj, prijevremeni porod, a djeca imaju veću vjerojatnost da će umrijeti od sindroma prestati pušiti u trudnoći iznenadne dojenačke smrti.

  Zatvori također trebaju biti poučeni da prestanu pušiti u kući: pasivno pušenje utječe i na zdravlje. Potrebno se naviknuti na novi režim bez cigareta prije trudnoće, kako ne bi dijete izložilo opasnosti.

  8. Prestanite piti

  I čak piti - samo u slučaju. Iako nema dokaza da alkohol nekako utječe na majčinska jaja. Ali postoje dokazi da on ima odvratan učinak na dijete. Alkohol prodire kroz placentarnu barijeru, a nerazvijena jetra fetusa ne može ga obraditi. Kao rezultat toga, rizik od pobačaja i prijevremenih poroda raste, a dijete može kasnije patiti od razvojnih poteškoća.

  Rana trudnoća je teško primijetiti. Stoga, ako planirate dijete i rade na tome, odustanite od alkohola. Najvjerojatnije, pola čaše Alkoholno piće dok je trudna šampanjac na zabavi neće učiniti nikakvu štetu. Ali zašto rizik kada jednostavno ne možete piti?

  9. Izgubiti težinu

  Obično, "privući se u oblik" početi nakon porođaja. Ali ako ste pretili ili pretili, poželjno je unaprijed izgubiti težinu. Riječ je o medicinskom problemu, a ne o potrebi ulaska u veličinu odjeće XXS.

  Prekomjerna tjelesna težina započinje kada indeks tjelesne mase bude više od 25, a pretilost - kada je taj pokazatelj više od 30. Općenito, to nije najtočniji parametar, jer svatko ima drugačiji omjer mišićne i masne mase. No, najvjerojatnije, indeks tjelesne mase s približavanjem vrijednosti 30 bit će ili za sportaše (koji pomno prate stanje i znaju imaju li problema s težinom), ili osobe s prekomjernom težinom i pretilosti.

  I to može jako utjecati na trudnoću. Zbog prekomjerne tjelesne težine, trudnice često povećavaju krvni tlak, stvaraju krvne ugruške i razvijaju gestacijski dijabetes. Ovi uvjeti mogu naštetiti majci i djetetu te općenito ugroziti cijelu trudnoću.

  10. Pronađite svoj omiljeni sport

  Tijekom trudnoće, tjelesna aktivnost je vrlo neophodna. No, svaki sport nije dobar za majku i dijete. Zato je bolje unaprijed odlučiti koju opciju želite: plivanje, joge, hodanje. Započnite vježbati više tijekom planiranja, tako da tijekom trudnoće ne dobijete neočekivano teška opterećenja.

  11. Recenzirati proračun

  Trudnoća je skupo. Djeca su skupe. Nije to transcendentalno, ali skupo. Kako ne bi otišlo na dijete i sve povezano s njom:

  • Broji novac. Plaćena ili besplatna klinika za odabir? Koliko košta? Tko ide na rodiljni dopust (naposljetku, ne samo mama ili tata, već čak i baka i djeda može to učiniti po zakonu)?
  • Napravite popis za kupnju. Što morate kupiti, a što ne? Uzmi nove stvari ili kupi one koji se koriste, ali ponekad jeftiniji?
  • Počnite štedjeti novac. Ako biste prije rođenja djeteta mogli priuštiti da živite od plaće do plaće, onda u statusu roditelja takav režim neće raditi. Zračni jastuk bi trebao biti.

  12. Započnite

  Ne pokušavajte zatrudnjeti što prije. Može potrajati nekoliko mjeseci, do godine liječenja neplodnosti. I ovo je sasvim normalno.

  Želja za djetetom ponekad gura roditelje da čine čudne stvari: stalni izračun ovulacije, planirani seks i beskrajan potragu za čudesnim sredstvima i pozama, a najbolji način trudnoće je opuštanje i ljubav redovito. Nemojte se držati obveznog začeća, pročitajte najbolje članke o seksu na Layfhakeri. I neka razdoblje kad ste postali roditelji, imat ćete najbolje uspomene.

  Planiranje i priprema za trudnoću

  Kako se pripremiti za ležanje i rođenje zdravog djeteta?

  Pokušat ćemo to utvrditi odgovarajući na pitanja koja najčešće postavljaju pacijenti liječnicima mrežne konzultacije Médoc o planiranju trudnoće.

  Zašto je planiranje i priprema za trudnoću danas sve popularnije?

  Danas, planiranje trudnoće postaje sve popularnije. To je uzrokovano iz raznih razloga.

  Starost budućih majki i očeva raste. Danas, mnoge žene rađaju djecu starijoj od 30 godina, jer mnogi roditelji više vole prvo postići određenu financijsku i društvenu situaciju prije nego što odluče zatrudnjeti, kako bi osigurala sigurnu budućnost djeteta.

  Danas, prema službenim podacima, oko 15% bračnih parova susreće se s određenim problemima kada dijete dijete.

 • S godinama, povećava se rizik da dijete ima određenu nasljednu bolest, tako da se unaprijed trebate brinuti za povoljan tijek događaja.
 • Koji su zajednički ciljevi programa pripreme trudnoće?

  Program planiranja trudnoće usmjeren je prvenstveno na:

  povećati plodnost (sposobnost da zatrudni) buduće roditelje;

  ispitivanje ženskog tijela, i po potrebi muškaraca;

 • liječenje kroničnih bolesti koje mogu nepovoljno utjecati na zdravlje žena tijekom trudnoće, kao i na zdravlje nerođenog djeteta.
 • Koje su glavne faze planiranja trudnoće?

  Planiranje i priprema za trudnoću obuhvaćaju tri glavne faze:

  Priprema ženskog tijela za trudnoću.

  Sada ćemo pažljivije pogledati na svaku od ovih faza.

  Kako je prva faza pripreme za trudnoću - roditeljsko zdravlje?

  1. Prvi korak u planiranju trudnoće je posjet ginekološkom uredu od strane žene. Liječnik će provesti cjelovit ginekološki pregled, prikupiti anamnezu, propisati potrebne testove.

  Osim toga, neki testovi moraju biti proslijeđeni oba supružnika. Ovdje su najosnovnije:

  Krvne mrlje i krvni test PCR za spolno prenosive infekcije (gonoreja, trichomoniasis, klamidija, ureaplazmoza, mikoplazmoza itd.)

  Krvni test za HIV, sifilis, hepatitis B i C.

 • Krvni test za krvnu skupinu i Rh faktor.
 • 2. Osim toga, žena bi trebala posjetiti sljedeće stručnjake:

  Liječnik pregledava buduću majku, prije svega njezin kardiovaskularni sustav i trbušne orgulje. Osim toga, tijekom pregleda, liječnik može identificirati kronične bolesti koje mogu pogoršati tijekom trudnoće.

  Preporuča se liječenje zuba, kako bi se spriječile bolesti uha, nosa i grla čak i prije začeća.

  Ovaj je liječnik preporučljivo posjetiti sve parove koji planiraju trudnoću. Genetska konzultacija osobito je važna za obitelji u kojima:

  već raste dijete s genetskim poremećajima

  krvni rođaci imali su nasljedne bolesti,

  starost buduće majke je preko 35 godina,

  prije nego što su postojali problemi s trudnoćom, pobačajima, mrtvorođenjem,

  postoji krvavi brak,

 • Žena pati od kronične bolesti, posebice endokrinog sustava.
 • 3. Žena treba proći testove i proći sljedeća ispitivanja:

  Opći i biokemijski krvni testovi.

  Ispitivanje krvi za hepatitis B i C.

  Analiza mokraće.

  Krvni test za šećer.

  Koagulogram - analiza koagulabilnosti krvi.

  Oncocitology of the cervix.

  Prsima X-zrake. (Ne možete učiniti kada je trudnoća već počela!)

 • Analiza za TORCH infekciju (otkrivanje protutijela na herpes, rubinu, klamidiju, toksoplazmozu, citomegalovirus).
 • 4. U dogovoru s liječnikom, ako je potrebno, treba učiniti cijepljenje:

  Od rubelje. To je učinjeno ako trudna majka nije imala rubelu, a ona nema protutijela za ovu bolest. Cijepljenje se obavlja najmanje tri mjeseca prije namjeravanog začeća.

 • Iz difterije, tetanusa, gripe.
 • Koje aktivnosti uključuju fazu pripreme majčinog tijela za trudnoću?

  Osim uzimanja testova i posjećivanja liječnika, trudnica bi trebala pripremiti svoje tijelo za nadolazeće razdoblje nošenja djeteta.

  Osnovne mjere obuke su:

  Stručnjaci preporučuju ženi da jede što je više moguće povrće, voće, kruh od cjelovitog zrna, mršavo meso, hranu bogatu vlaknima. Također je važno osigurati tijelu vitamina koji su u hrani. Dakle, u kupus, špinat, zelenu salatu, brokula je velika količina folne kiseline. Ovaj je vitamin nužan za pravilan razvoj fetusa.

  Primanje dodatnih vitamina i minerala.

 • Odbijanje loših navika.
 • Prije svega, ovdje se radi o prestanku pušenja i uzimanju alkohola.

  Što se može reći o trećoj fazi - začeća?

  Uz standardni 28-dnevni ciklus, najuspješnije vrijeme za koncipiranje djeteta je kraj drugog - početak trećeg tjedna od prvog dana posljednjeg menstruacije. Prije toga, preporuča se da se suzdržite od seksa 2-3 dana. Budući otac treba odbiti alkohol ovih dana. Također, buduće roditelje se potiče da prestanu pušiti, a ne da zlostavljaju kavu.

  Vjerojatnost začeća postaje veća ako, nakon ejakulacije, žena leži na leđima, podižući donji dio leđa, stavljajući pod jastuk.

  Planiranje i priprema za buduću trudnoću ozbiljna je faza u životu svakog bračnog para. Web-lokacije i specijalizirani forumi na internetu sadrže samo opće preporuke. Samo vaš liječnik može riješiti vaše specifične probleme.

  Liječnici mreže konzultacija sa ženama MEDOC imaju sve što je potrebno za rješavanje vaših problema i pomoći vam u planiranju i pripremi za trudnoću.

  Planiranje trudnoće

  Ušla sam u kliniku GMS slučajno kad se nisam osjećao dobro na poslovnom putovanju u Moskvu. Suradnici u uredu u Moskvi.

  Uslugu pruža ginekolog-opstetričar.

  Planiranje trudnoće u GMS klinici je:

  • individualno ispitivanje žena i muškaraca
  • konzultacije ginekologa, urologa, specijalista drugih medicinskih profila,
  • prijateljski stav i visoku razinu dijagnostike i tretmana
  • nastave u školi budućih majki.

  Opstetričar-ginekolog, ultrazvučni liječnik

  Voditelj Centra za opstetriciju i ginekologiju, vodeći stručnjak

  Liječnik-ginekolog, ultrazvučni liječnik, ginekolog-endokrinolog

  Stomatološki-ginekolog, stručnjak za plodnost, endokrinolog

  Zamjenik. Voditeljica Centra za opstetriju i ginekologiju. Ginekolog

  Obstetričar-ginekolog, endoskopski kirurg, ultrazvučni liječnik

  Da bi zatrudio dijete i čekao njegovo rođenje, eliminirajući neugodna iznenađenja, bračni par mora biti potpuno zdrava. To se osobito odnosi na žene u čijem se tijelu snažne promjene događaju kada se rodi fetus. I s obzirom na to da trudnoća nije samo radost, već i povećano opterećenje na tijelu i psihi, budući roditelji ne samo da će ometati, već će fizički i moralni pripravci za određeno razdoblje u njihovom životu biti iznimno važni. Zato se odgovorni parovi pokušavaju približiti trudnoći potrebnim znanjem.

  GMS klinika će pomoći paru da se pripremi za koncepciju djeteta i za ulogu budućih roditelja. Naši stručnjaci su iskusni u svim modernim metodama dijagnoze i ispravljanja poremećaja seksualne funkcije i već su pomogli mnogim bračnim parovima da zatrudnu zdravo dijete.

  Planiranje trudnoće je kompleks raznih mjera s ciljem stvaranja najpovoljnijih uvjeta za začeće, jačanja embrija u endometrijskom zidu i daljnjeg razvoja fetusa, očuvanja zdravlja majke i djeteta, a time i smanjenje rizika od različitih komplikacija tijekom i nakon trudnoće.

  Ako želite zdravo dijete, onda GMS klinika potražiti savjet od stručnjaka. U našoj klinici podvrgnut ćete pregršt pripreme za trudnoću i značajno smanjiti rizik od problema.

  Gdje početi?

  Ako ste zainteresirani za planiranje trudnoće, a ne znate gdje početi, prije svega trebate odabrati dobar centar ili kliniku za planiranje trudnoće i pronaći iskusan i pažljiv opstetričar-ginekolog koji će vas voditi ne samo za začeće već i na porođaj.

  Da biste pronašli dobrog i pouzdanog ginekologa za opstetričare i odlučili se na medicinsku kliniku za pripremu za trudnoću, a slijede promatranje tijekom trudnoće, možete pokušati pitati svoje prijatelje koji su već iskusili sreću majčinstva. No, najbolje je da ne gubite vrijeme, već da se odmah prijavite za savjetovanje s iskusnim stručnjacima GMS klinike, gdje će osjetljivo i pažljivo osoblje odgovoriti na sva vaša pitanja i provesti sva istraživanja i analize potrebne pri planiranju trudnoće.

  U našem medicinskom centru možete dovršiti cijeli niz općih i specijalnih studija o zdravlju potencijalnih roditelja, zaobilazeći redove i dugo vrijeme čekanja. Pojedinačni pristup svakom pacijentu i dostupnost moderne medicinske dijagnostičke baze određuju najvišu kvalitetu medicinskih usluga.

  Koje je istraživanje potrebno za ženu?

  Planiranje za trudnoću treba započeti punim pregledom zdravlja budućih roditelja, posebno žena. Da biste to učinili, posjetite liječnika i prođite kroz:

  Cijeli kompleks kliničkog pregleda:

  Sljedeći laboratorijski krvni testovi:

  • (hemoglobina, crvenih krvnih stanica, trombocita, bijelih krvnih stanica, leukocitne formule, ESR),
  • detaljni biokemijski krvni test (jetreni enzimi, bilirubin, urea i kreatinin, ukupni protein, šećer u krvi, lipidi i kolesterol),
  • analiza koagulacije - koagulogram,

  Ispitivanje urinom:

  • urina,
  • dodatne potrebe istraživanja.

  Nakon što je posjetio terapeuta, potreban je pregled ginekologa-opstetričara:

  • test krvi za spolno prenosive infekcije (sifilis, HIV, hepatitis, gonoreja, ureaplazmoza, trichomoniasis, klamidija),
  • intenzitet imuniteta na toksoplazmozu i rubelu,
  • test krvi za hormone (spol i štitnjače),
  • ginekološki pregled
  • pregled vaginalnih i cervikalnih razmaza,
  • Ultrazvuk genitalija.

  Također biste trebali posjetiti stomatologa i otorinolaringologa i izvršiti rehabilitaciju kroničnih infekcija. Ako postoje kronične bolesti, takav će pregled pomoći liječnicima odrediti prirodu tijeka procesa i odlučiti o potrebi liječenja i taktici trudnoće. Istraživanje će također otkriti latentne kronične bolesti, kronične infekcije i ispravne bolne promjene u zdravstvenom stanju.

  Ako rodbina prvog reda ima bilo kakve genetske abnormalnosti, trebate se posavjetovati s liječnikom genetike.

  Planiranje trudnoće za muškarce

  Planiranje trudnoće za jaku polovicu čovječanstva ne može se podcijeniti, budući da je čovjek potpuno odgovoran za shvaćanje zdravog potomstva, brigu o budućoj majci i podizanju djeteta. Planiranje trudnoće za muškarce trebalo bi započeti posjetom urolog-andrologist i sperm analize (spermogram), koji će pomoći u određivanju održivosti sperme i oplodnje jaja. Psihološka priprema za ulogu oca također je važna za muškarce, teorijsko znanje o tome kako podići dijete jer nema sekundarnu, već važnu ulogu u obitelji.

  Životni stil pri planiranju trudnoće

  Unatoč činjenici da ćete u GMS klinici dobiti puni ciklus pripreme za trudnoću i detaljne konzultacije, čak i naš centar za planiranje trudnoće neće zamijeniti neovisne napore budućih roditelja u uklanjanju negativnih čimbenika potencijalno opasnih za budućnost bebe.

  Mi, kao i ostale vodeće specijalizirane klinike na ovom području, preporučujemo da promijenite svoj stil života tako da rezultat bude maksimalan i imate zdravo i snažno dijete.

  Dajemo neke preporuke...

  • Nekoliko mjeseci prije navodnog začeća, po mogućnosti barem 3-4, oba spolni partneri trebaju odreći loše navike (pušenje, pijenje alkohola, uključujući pivo) i pio kavu i druge tonicke napitke.
  • Potrebno je izbjegavati stresne situacije, potrebno je dovoljno spavati (najmanje 8 sati dnevno) i imati dovoljno odmora.
  • Također treba zaštititi zdravlje različitih bolesti, prehlade. Za to morate biti češće na svježem zraku, a manje da budete na prepunim i zagađenim mjestima.
  • Prehrana treba biti što je moguće zasićena prirodnim vitaminima i elementima u tragovima, uravnotežena u sadržaju proteina, masti i ugljikohidrata. Bolje je jesti više svježeg povrća i voća nego koristiti umjetne vitamine. Od poluproizvoda, konzervansi, boje i okusi moraju biti odbačeni u korist zdravlja budućih potomaka.
  • Važno je da odustanete od bilo kakvih lijekova i kontraceptiva koji su potencijalno opasni za fetus prije začeća.
  • Nekoliko dana prije začeća, morate odustati od seksualnog kontakta.

  Planiranje trudnoće je cijena zdravlja majke i djeteta, stoga ne zanemarite savjete stručnjaka. Pogotovo ako je trudnoća planirana u kasnijoj dobi majke, nakon 35 godina. U tom se slučaju preporuča započeti priprema za trudnoću godinu ili šest mjeseci prije namjeravanog začeća. S obzirom na to da rizik komplikacija od majke i bebe raste s dobi, potrebno je pažljivo pratiti preporuke liječnika za planiranje trudnoće, svakako proći sve potrebne preglede, voditi brigu o zdravoj prehrani, odmoriti, uzeti multivitaminske komplekse.

  Priprema za trudnoću treba provoditi pojedinačno i u tijesnoj suradnji između parova i liječnika (ginekologa i urologa). Liječnik odgovara na sva pitanja koja proizlaze iz parova, izrađuje individualni plan pripreme za trudnoću, ispravlja način života, uzimajući u obzir navike i zdravlje budućih roditelja, kontrolira primjenu njihovih preporuka pacijentima.

  Ovog iskusnog liječnika možete pronaći u GMS Clinic Center za planiranje i trčanje trudnoće. Pojedinačna planiranje trudnoće koju ćemo ponuditi pomoći će postići najbolje rezultate i trudnoću će biti što više zaštićeno.

  Troškove konzultacija i anketa možete saznati na web stranici u odjeljku Naše cijene.

  Detaljne informacije o uslugama i cijenama možete dobiti i zakazati 24 sata na dan pozivom na broj +7 495 781 5577, +7 800 302 5577. Informacije o mjestu naše klinike i zemljopisnu kartu nalaze se u odjeljku Kontakti.