Vodene tretmane bez suza. Kada je bolje kupati novorođenče - prije ili poslije obroka?

Bol

Nakon izbacivanja iz porodiljne bolnice i do šest mjeseci novorođenče se svakodnevno okupa. Izuzetak je samo ako je dijete bolesno ili cijepljeno.

Budući da se kupanje svakodnevno održava, postupno postaje najvažniji ritual u životu djeteta, kamen temeljac njegovog režima. Pravilno organizirano kupanje se puni i otvrdnjava, a sjedenje za opuštanje malu osobu.

Osim toga, pravodobno sjedenje vodenih postupaka najviše utječe na noćni san djeteta, a dobar noćni san je u pravilu dragocjeni san mladih roditelja.

Kakav je učinak pogrešno odabranog režima na djetetu?

Obično bebe vole plivati. Prvi mjeseci života za njih - kontinuirani stres, iu potpuno novom i nepoznatom svijetu kupka s toplom vodom postaje neka vrsta utičnice i kupanja - povratak uobičajenom elementu u kojem je udoban i siguran.

Pediatricima se savjetuje da istodobno provede plivajuću sestru prije noći. Međutim, novoosjetljivi roditelji uvijek imaju pitanje: je li moguće i nakon koliko je nakon hranjenja djetetu dopušteno početi ga kupati, a općenito, kako pravilno voditi postupke - prije ili poslije jela?

Kada je najbolje vrijeme za pranje djeteta?

Ne postoji jasan odgovor na ovo pitanje: sve bebe su različite, imaju različite likove, stanje zdravlja i način hranjenja (dojke, umjetne ili mješovite).

Stoga će svaka majka morati odabrati vrijeme vodenih postupaka, što je najbolje za svoje dijete.

To će pomoći djetetu da formira određeni način kupanja, hranjenja i spavanja.

Je li moguće jesti?

Naravno, u većini slučajeva, plivanje prije jela je optimalno. Teoretski, za vrijeme kupanja, beba ne samo da postaje čista, nego također izvodi neku vrstu vježbe, a skupo je u fizičkom naporu. I zato je logično prvo dati bebu umornom, a tek onda ga hraniti i staviti ga na dugi i dobri noćni san.

To je ova shema (kupanje - zadnji hranjenje - noćni san) kojeg preporučuje dr. Komarovsky naglašavajući očite prednosti ovog pristupa:

 • Nježan stav prema probavi djeteta (tjelesna aktivnost nije na punom želucu).
 • Lakoća zaspati bebe.
 • Trajanje i noćni san visoke kvalitete.

Je li moguće štetiti djetetu?

Jao, ali često sheme koje dobro rade u teoriji, u praksi, su razbijene o osobinama određene male osobe. Mnoge mlade majke, pokušavajući doslovno slijediti Komarovskoga savjeta, s užasom primjećuju da iz nekog razloga njihova djeca ne žele biti dosljedna. I ako se okupaju prije hranjenja, cijela će obitelj čekati vodopad s suza i pravi užas u izvedbi malog umjetnika.

Ako vaše dijete plače svaku kupku, to znači da je kupanje štetno za njega. Nije potrebno izdržati bebinu histerije tjednima samo zato što dijete navodno nešto duguje nekome ", kaže Komarovsky".

U kojim je slučajevima nemoguće?

Stoga su histerici doslovno kontraindicirani, stoga se sjećamo: cilj roditelja je kupanje bez suza, a ako bi za to trebalo prethodno hraniti dijete, to znači da se hranimo i ne trpite savjesti.

Kako provesti postupak?

Ako se kupate bebom prije jela, slobodno izaberite bilo koju metodu tretiranja vodom: tuš, pranje u bebu ili kupanje u velikoj kupki.

Je li moguće nakon obroka?

Dakle, ponoviti: nakon obroka, dijete ćemo se okupati jedino ako se kupanje prije obroka izaziva ustrajnim i nasilnim prosvjedima. I u ovom slučaju pokušavamo ne hraniti bebu, jer nakon pojave "iz trbuha" dijete jednostavno zaspati, stavljajući roditelje pred težak izbor: odbiti kupanje (što nije dobro s gledišta higijenskih pravila i pridržavanja) moje dijete i riskirajući novu stranu suza).

Nakon koliko nakon obroka možete početi prati bebu? Čekamo bebe lagano, pričekajte 5-10 minuta - sve dok čeka, ne dovodeći plakanje (ne zaboravite nositi post radi optimizacije rada gastrointestinalnog trakta) i isporučiti dijete u kupaonicu.

Pedijatri preporučuju čekanje sat vremena između hranjenja i kupanja, kao iznimka - najmanje pola sata. Dakle, još uvijek pokušavamo prenijeti dijete ne odmah od prsa do kupaonice, ali ipak zadržavamo maksimalnu moguću stanku u vašoj situaciji.

Korist i štetu

Međutim, u ovom "dobit" leži druga strana novčića: idealno, kupanje bi trebalo biti važan dio tjelesne aktivnosti djeteta, a pranje pasivnog spavaćeg djeteta daje nulta djelovanja u smislu razvoja motora.

Osim toga, ako se kupate bebu nakon jela, pripremite se za niz posljedica:

 1. Regurgitacija. Kupanje na punom trbuhu gotovo će u potpunosti dovesti do obilne regurgitacije u kupelji. Nakon toga može početi štucanje ili čak napad kolike, što znači da su suze još uvijek neizbježne. Stoga se sjećamo umjerenosti hranjenja uoči plivanja.
 2. Defekacija. Novorođenčad, kao što znate, vrlo često odlazi na zahod u velikoj mjeri i, u pravilu, to čine odmah nakon obroka. Morat ćemo brzo promijeniti vodu i nekako "zabaviti" dijete tijekom prisilne pauze. Bez pomoći drugog roditelja definitivno nije dovoljno.

Kako provesti postupak?

Kao što znate, prije mamenja za kupanje preporučujemo održavanje gimnastike za bebu. Dakle, ako hranite dijete prije odlaska u kupaonicu je još uvijek moguće, a zatim prije gimnastike strogo je zabranjeno. Stoga pažljivo planirate večer: hranjenje - barem pola sata (a po mogućnosti sat vremena) pauze - punjenje - hranjenje - nošenje bar - kupanje - hranjenje - spavanje.

Kada se kupate dobro hranjene bebe, bolje je suzdržati se od kupanja u velikoj kupki s posebnim krugom oko vrata. Naravno, ronjenje će također morati biti napušteno. Vaša mogućnost - uredan tuš ili pranje bebe u beba kade.

Postupamo što je moguće pažljivije, pokušavajući "ne prolijevati" bebu i izbjegavati obilnu hranu.

Savjeti za roditelje

 1. Gledajte bebu. Podesite način rada za dijete, a ne dijete za način rada.

Kidno dijete trebalo bi donijeti samo pozitivne emocije ne samo za njega nego i za sve sudionike u tom procesu. Slobodno prilagodite način dana dana bebe do tada, sve dok se kupanje ne bude na svom mjestu.

O tome ćete naučiti od radosnog osmijeha svojega malog, od kojeg će vas gledati iz kupelji, kao i iz vlastite smirenosti i osjećaja mira koju će vam započeti večernji vodeni postupci.

Korisni videozapis

Nudimo vam mišljenje pedijatra o tome kada kupovati dijete prije jela ili nakon:

Što se događa ako se nakon jela opere (kupi)?

Ekaterina Rykova · 15. siječnja 2016. godine

Na godišnjem odmoru svi smo promatrali sliku zavidnom pravilnošću: čovjek je pojeo u pakao, pio se, i plivajmo tako da je apsolutno sreća. Naravno, grijeh koji bi zabranio osobi da se odmori, kako želi. Ali to se također događa: čovjek se vratio kući s posla, jeli, popio čaj i ušao u tuš ili još više - u kadu. I možda je u jutro navikao doručkovati prvu stvar, a tek onda otići u tretmane s vodom. Ako prepoznaj sebe ili svoje voljene, onda znate i da je takvo naoko nedužno ponašanje u stvari teško kazneno djelo protiv vašeg metabolizma i probave.

Čak i nekoliko vodenih postupaka nakon obroka može dovesti do potpunog neuspjeha probavnog procesa. Što reći o svakodnevnom ponavljanom sabotažu. Ako pitate amatera da "leži u kadi" nakon jela, kako njegova probava radi, najvjerojatnije nećete dobiti najviše udoban niz varijacija od jednostavne probavne smetnje do dijabetesa.

Zašto su vodeni tretmani tako loši za probavu?

Razmotrimo taj proces s gledišta ayurvede. Za probavu hrane, tijelo treba agni, vatra probave, koja je odgovorna za metabolizam, proizvodnju želučanog soka i razne enzime. Ono što ljudi ne poduzimaju za poboljšanje svoje Agni: piju tinkture, aperitive, đumbir čajevi i biljni čajevi. Netko uzima umjetne enzime, promatra različite dijete za "ubrzanje metabolizma".

Nažalost, neće biti korisni overclocking, ili bolje, to će jednostavno biti štetno ako redovito plivate nakon jedenja. Zato što, poput vatrogasca, bacate vatru vodom. Budući da voda gasi običnu vatru, ona također gasi agni, metaforičnu, suptilnu, nevidljivu vatru naše probave, zaustavljajući ili usporavajući proces probave.

Koje su posljedice? Kratkoročno - probavne smetnje, težina u želucu i pospanost, pretjerano stvaranje plina, žgaravica. Tijekom vremena dolazi do kršenja metaboličkih procesa u organima gastrointestinalnog trakta i na razini tkiva (agni sudjeluje u metaboličkim procesima u tkivima i stanicama svih organa), šljake (nepotpuni metabolizam otpada) se akumuliraju u gastrointestinalnom traktu i tkivima cijelim tijelom. A onda bez mogućnosti: neispravnost želuca i crijeva, stres za gušteraču i jetru, neravnomjerno i slabo kvalitetno stvaranje tkiva i organa, pojava celulita, pretilost ili obratno iscrpljenost.

I trebate? Jednostavnije, bolje i zdravije za pranje (kupanje) prije jela. Ili sat vremena poslije.

Zašto ne može plivati ​​odmah nakon obroka

Autori: BBC

Sjetite se koliko je dugo vremena provedeno u djetinjstvu, kada ste nakon užine na plaži morali čekati sat vremena prije no što se ponovno zaronite u more. Odrasli su objasnili da je opasno plivati ​​na punom trbuhu - neugodni probavni efekti i grčevi mogu nastati. Odakle dolazi ta vjera?

Želučani grčevi

Uzroci spazma nisu posve jasni. Nema izravnih dokaza da je tjelesna aktivnost nakon jela sposobna uzrokovati njih. Iako je poznato da se nakon obroka povećava protok krvi u probavni orgulje, a kad plivaju (kao i kod svake druge vježbe), mišićno tkivo zahtijeva povećanu količinu krvi. Iz toga se zaključuje da probavni sustav prima nedovoljnu količinu krvi, a probava se pogoršava. Što može uzrokovati grčeve u trbuhu ili mučninu.

Slične studije, međutim, provedene su među profesionalnim sportašima tijekom utrke ili triatlona na daljinu. Naravno, u tim sportovima, tjelesna aktivnost je neusporediva s troškovima energije u dječjoj prskanju u vodi.

Profesionalni plivači ne prejedaju prije natjecanja, ali istovremeno pobrinite se da njihov trbuh nije prazan. Uostalom, da biste pokazali konkurentne rezultate, potrebna vam je snaga.

Sportaši mogu jesti hranu izravno tijekom natjecanja. A ako imaju grčeve, to je više rezultat prekomjernog rada nego punog želuca.

Colic u boji

Druga stvar - kolik u boku, ili, kako kažu istraživači, "prolazna bol u trbuhu povezana s tjelesnom aktivnošću". Njihova priroda nije potpuno razumljiva.

Sportski liječnik iz Australije Darren Morton, koji proučava uzroke šivanja na strani tijekom vježbanja, ustanovio je da profesionalni plivači najčešće pate od kolike. Napad može izazvati teška opterećenja nakon srdačnog obroka, čak i ako je to bilo 1-2 sata prije početka natjecanja.

No, ispostavilo se da se s dobi kolik u stranu pojavljuju manje i manje.

Međutim, još uvijek postoji objašnjenje zašto nakon aktivnih vježbi na strani postoji bol. Morton je primijetio da kolika često počinje nakon konzumiranja voćnog koncentrata. Sok uzrokuje nadutost, što rezultira pritiskom na parietalni peritoneum ili prednji abdominalni zid. To su vrlo osjetljiva područja - možda se zbog toga javlja bol.

Ali postoji li rizik od utapanja kada se pojave grčevi ili kolika? U plitkoj vodi, naravno, možete čekati napad, s nogama na dnu, ili leći na leđima. To je samo opasna situacija kada je dijete u dubini, nema ničega za razumijevanje, ili se uopće ne drži dobro na vodi. Ali u svakom slučaju je rizično, bez obzira na obrok.

Alkohol i hrana

Ako pogledate statistiku, mnoga djeca svake godine propadaju u vodenim organima. U Kini, primjerice, utopljenje je glavni uzrok smrtnosti dojenčadi uslijed nesreće. Međutim, unos hrane ne smatra se dodatnim faktorom rizika.

Na primjer, prema američkim znanstvenicima, glavni uzroci smrti na vodi su: nemogućnost plivanja, nedostatak ograde oko bazena i nedovoljni nadzor odraslih osoba.

No, kod odraslih, lako je pogoditi, glavni uzrok nesreće na vodi - uporaba alkohola, što vrlo često prati večer ili drugi obrok. Dakle, pravilo koje se raspravlja odnosi se na više zlostavljača alkohola nego na djecu.

Unatoč svemu gore navedenom, postoje i drugi razlozi ne dopuštanja da se dijete odmah kupaju nakon jela - popodne je najčešće najtoplije, au sjeni je lakše izbjegavati opekline i pregrijavanje, tako da roditelji ne dopuštaju djeci da odmah uđu u vodu.

objavljeno 07.07.2017 14:11
Ažurirano 14.7.2017
- Plivanje i kupanje

Prvo kupanje: temeljna pravila i savjeti pedijatri

Prvo kupanje djeteta je i radost i stres za roditelje, jer se boji da čine nešto loše. Važno je, nakon što se upoznate s odgovorima na pitanja koja vas zanima, odbaciti sve sumnje i započeti vodene postupke: trebali bi donijeti radost vama i djetetu. Kupanje na pravilno odabranom temperaturnom režimu koristi samo dijete, pa je najbolje da ih počnete što je prije moguće. U pripremi za nadolazeće postupke, mnogi se roditelji pitaju je li moguće kupati novorođenče u velikoj kupki odmah kad se ne navikne na kadu ili je bolje ograničiti prostor. Pediatri preporučuju izbor u korist velike kupelji, jer će se ovdje beba moći pomaknuti, time razvijati svoje mišiće i dišni sustav.

Ovaj članak glasi:

Kada početi kupati novorođenče

Vidi također:

Saznajte kada svoje novorođeno dijete moľete okupati svom pedijatru i nakon bolnice slijedite njegove preporuke.

Obično, ako nema patologija, liječnici savjetuju da kupaju novorođeno dijete neposredno nakon iscjedka, i kad se majka počinje odlučivati. Mnoge žene trebaju vremena da se naviknu na bebu, kako bi prevladale strah da će ga pokupiti. Osim toga, zabrinutost ne liječi umbilikalnu ranu. Dok ne određuju na koji dan će se okupa svoje novorođene mrvice, higijena za dijete nije otkazan, možete koristiti trljanje ručnikom, natopljene vodom, vlažne bebi maramice, itd Higijena također uključuje pranje genitalija i stražnjice, brigu za uši i nosne prolaze.

Bit će vam zainteresirano raspravljati:

Ako odlučite početi kupati novorođenče kad se umbilikalna rana još ne izliječi, tada morate dezinficirati vodu infuzijama bilja ili morske soli. Za pročišćavanje vode može se kuhati, ali to je povezano s određenim neugodnostima, uključujući daljnje mjerenje temperature. Potrebno je vrlo pažljivo okupati novorođenče s neželjenim pupkom, kada rana zaliječi, postupci vode mogu se povećati u vremenu.

Često se majke pitaju je li moguće da se novorođenče obriše ako se u pupčanu ranu pojavi iscjedak ili da pupak krvari. Postupci vode u ovom slučaju su kontraindicirani do konsultacije s liječnikom.

Na koji dan se preporuča kupati novorođenče, tako da se umbilikalna rana potpuno iscjeljuje? Potrebno je u prosjeku 20 dana da zategi ranu. Potrebno je ispitati pupak, kad se na njemu formira kora, možete početi kupati novorođenče. Iako su mnogi liječnici slažu da odgodi kupanje jer je pupčana rana nije potrebno, ali ako se bojiš povrijediti dijete, najbolje je da se zapravo čekati ovo razdoblje, pogotovo jer on nije dugotrajan.

Ako se novorođenče već može okupati, može li se to učiniti u kadi?

Kupka je korisna za djecu, ali bolje je ne uzeti previše maleno dijete, jer promjene temperature mogu nepovoljno utjecati na njegovu dobrobit. Na pitanje kada se novorođenče može okupati u kadi, pedijatri ovako reagiraju: nakon šest - osam mjeseci.

Je li moguće kupiti novorođenče s hladnom?

Postupci vode u ovom slučaju se ne preporučuju. Ako je dijete bolesno, morate znati liječnika nakon koliko dana nakon bolesti novorođenčadi može biti okupana.

Bit ćete zainteresirani za konzultacije o temama:

Mogu li se okupati novorođenče nakon jela?

Za mnoge majke važno je pitanje je li moguće kupiti novorođenče nakon hranjenja, ili je bolje da to učinite prije jela. Prilikom kupanja novorođenče (prije ili poslije hranjenja) roditelji moraju sami odlučiti, usredotočujući se na karakteristike svog djeteta. U ovom slučaju samo je udobnost djeteta važna. Neke se djeca vole okupati nakon jela, a drugi vole vodene tretmane isključivo na punom želucu. Izaberite što da radite prvi - za hranjenje ili kupanje - trebate samo uzeti u obzir "mišljenje" novorođenčeta. Neki roditelji smatraju da je ovo "mišljenje" smiješno, no povezano je s fiziologijom bebe. Dijete je već individualnost, a ono što odgovara jednom svibanj ne stane na drugi uopće.

Bez obzira hoćete li kupiti novorođenče prije jela ili nakon jela, procedure vode se ne preporučuju kada je dijete gladno i snažno traži hranu. Ako zanemarite ovaj savjet, vodeni postupci mogu se pretvoriti u ugodnu zabavu u pravi test: beba će vrištati, a vaša majka će biti nervozna.

Mogu li odmah nakon jela kupiti novorođenče? Ne, to se ne može učiniti. Na pitanje koliko minuta nakon hranjenja preporuča se provoditi postupke s vodom, pedijatri se slažu da je moguće kupati novorođenče prije pola sata. Ako odaberete najbolju opciju za sebe i dijete, nakon koliko vremena nakon jela za kupanje, onda je vrijedno uroniti novorođenče u vodu nakon hranjenja što je kasnije moguće. U idealnom slučaju trebate sat vremena da prođe između vodenih tretmana i obroka. Odmah nakon hranjenja, kupanje može uzrokovati nelagodu kod novorođenčeta. Ako ne održavate vremensko razdoblje između hrane i kupanja, beba se može pojaviti u kupanju, nakon čega obično dolazi do napada kolike, što u principu nije ugodno, ali i pogoršava činjenica da je beba u vodi. Dijete će morati podnijeti ruke i zaustaviti postupak.

Tri razloga da ne plivaju nakon jela

Kako bi tijelo održalo u radnom stanju, osoba treba prehranu. Na taj način nadopunjavamo zalihe svih vitalnih tvari i energetskih resursa. Ali ponekad hrana je posve neprikladna, na primjer, prije postupaka s vodom. Otkrijmo zašto ne možete plivati ​​nakon obroka.

Ugodno i voljeno postupanje nakon obroka izjednačeno je s vrlo ozbiljnim prejedanjem, što ne može imati pozitivan učinak na zdravlje i dobrobit. Ali čini se da postoji ovo: samo nadopunimo svoje pričuve i idemo u kupaonicu ili, još bolje, na morske prostore.

Razlog broj jedan, zašto nakon obroka ne možete plivati: učitavate sve probavne organe nekoliko puta. Zamislite da ste jeli svoju dvostruku stopu, malo je vjerojatno da bi vam to tijelo voljelo. Kako bi probavili hranu jedu, svi organi moraju raditi u poboljšanom načinu rada, što znači da su izloženi preuranjenoj istrošenosti i iscrpljenosti. Prije svega, aktivnost gušterače i srca je poremećena.

Srce je umorno jer mora destilirati povećanu količinu krvi. Vjerojatnost pojavljivanja kardiovaskularnih bolesti značajno se povećava. Doista, došlo je do slučajeva kada je nakon kupanja na vrlo tijesnom trbuhu osoba primila ozbiljnu bolest koju nije mogao sumnjati. I gluttons općenito može izazvati moždani udar ili srčani udar.

Da bi se pomoglo procesu probave, krv nakon jela trese u trbuh, pa se rizik od želuca ili crijevne kolike povećava. Takva neugodna osobina, naravno, donosi mnogo neugodnosti, ali ne može dovesti do nesreće u vodi.

Razlog broj dva, zašto je plivanje nakon obroka nemoguće: mnogi nakon gustog obroka obično spavaju. Ako dobro jedete, uzmite pjenušavu kupku, lagane svijeće ili upotrijebite svjetiljku arome, uronite u vodu, opustite se, lako možete zaspati i ne primijetite.

Dobro je ako sve završava bez posljedica, ali je opasnost od utapanja u vlastitoj kadi super. Slažem se, to bi bila vrlo čudna i smiješna smrt.

Ako govorimo o zabavi u prirodi, ovdje, također, postoji rizik da se nehotice utapamo u ribnjaku. Pogotovo ako se radi o morskoj obali ili oceanu. U tom trenutku, kada ste opušteni ili se osjećate teške, vjerojatno se nećete moći nositi s valovima i elementima.

Još jedna (već treća) nevolja koja može zaustaviti vas dok plivate nakon jela je vjerojatnost mučnine i povraćanja. Zamislite kakva je sramota ako se nalazite u bazenu ili u pretrpanoj vodi. Takav spektakl će donijeti psihološku traumu ne samo svima, već osobno. I definitivno nećete jesti, piti i zaroniti u vodu za jako dugo vremena.

Općenito, ako govorimo o mišljenjima liječnika o ovoj temi, ne postoji konsenzus o tome koliko dugo nakon obroka možete zaroniti u vodu. Umjesto toga, trebali biste se oslanjati na svoje osjećaje. Obrada vode je ista tjelesna aktivnost kao trčanje, ples ili fitness. Ako ste spremni za trčanje i skakanje, a to ne uzrokuje nikakve neugodnosti, onda se možete sigurno kupati ili plivati.

DOKTOR KOMAROVSKY OBJAVLJIVAO ZAŠTO NEMA MOGU POSTATI NAKON HRANE

Svatko od nas, kao dijete, majka je rekla da nakon obroka ne možete trčati u vodu i trebate malo pričekati. Naravno, ovaj put se činilo kao vječnost.

A ovo je istina. Liječnici su sigurni da ćete nakon što pojesti prije trenutka kada možete ući u vodu, trebati barem 20-30 minuta. I zašto znoj.

Poznato je da se nakon obroka povećava protok krvi u probavne organe, a kad plivaju (kao i kod svake druge vježbe), mišićna tkiva zahtijevaju povećanu količinu krvi. Iz toga se zaključuje da probavni sustav prima nedovoljnu količinu krvi, a probava se pogoršava. Stoga, nakon jela morate se odmoriti, - Dr. Komarovsky je siguran.

Ali to nije sve.

Želučani grčevi

Zbog nedostatka opskrbe krvlju gastrointestinalnog trakta nakon jela, probava se pogoršava i kao posljedica toga mogu se pojaviti grčevi.

Naravno, oštra bol u trbuhu, koji se ne pusti neko vrijeme, može biti vrlo opasna ako želite plivati ​​u dubini.

Colic u boji

Zašto postoji kolik u boku sve dok kraj nije još jasan - liječnici na toj temi imaju nekoliko mišljenja. Međutim, ako nakon obroka, da biste počeli plivati, rizik od njihovog izgleda je visok.

Naravno, u plitkoj vodi iz kolike nemoguće je utopiti, ali ako vam se sviđa vrućina dubine - to može biti velika neugodnost.

Pogoršanje pozornosti

Nakon jela pažnja osobe je otupjela, jer tijelo koristi sredstva za probavu hrane. Osim toga, ako ste pili alkohol, također može uzrokovati neugodne situacije u vodi.

Dakle, nakon ručka, bolje se opustiti malo, a zatim uživati ​​u kupanju.

Loša cirkulacija krvi, hladne ruke i noge? Evo što možete učiniti kako biste riješili taj problem!

Teško, ali moguće: kako izgubiti težinu s hipotireozom

Prvi komentirajte

Ostavite komentar Odustani od odgovora

13 home lijekova za "bumps" na nogama kako bi vam olakšali bol

Bumps u obliku "čunjeva" na nogama daju mnogo neugodnosti onima koji su se pojavili; oni su obično formirani zbog prekomjernog pritiska na stopalo ili njegovog produženog boravka u pogrešnom položaju. Oni mogu biti vrlo bolni, posebice u potpunosti pročitajte...

KAKO POMOĆI SAMO S POKRETOM NA SRCU

Najgora stvar koja se može dogoditi bilo kojoj "jezgri" treba ostaviti na miru u trenutku smrtonosnog napada. Jer obično pacijent ima samo 10 sekundi nakon što je otkrio da s "srcem" Čita nešto u potpunosti...

Talijanska lazanja

U Rusiji su slična jela izrađena od palačinki, pa čak i cijeli kupus puni mesom i zatim se odreže u komadiće. Dakle, lasagna se ne razlikuje od bilo čega posebnog i vrlo je jednostavno za kuhanje, samo trebate pročitati u potpunosti...

Pet korisnih "štetnih" proizvoda

Neke namirnice se smatraju "loše" ili "štetne" za zdravlje i oblik tijela, iako u stvari mogu biti vrlo korisne ako se konzumiraju umjereno. Zapravo, neki proizvodi samo moraju biti na vašem stolu! Pročitajte u potpunosti...

Jednostavan i brz khachapuri

Sastojci ✓ Kefir - 1 staklo ✓ Soda - 0,5 žličice (gašenje s octom) ✓ sol - 0,5 žličice ✓ šećer - 0,5 žličice žitarica ✓ brašno - 3 šalice (2,5 šalice u tijestu)

Autorska prava © 2018 | MH Magazine WordPress Tema MH Teme

Tri razloga da ne plivaju nakon jela

Kako bi tijelo održalo u radnom stanju, osoba treba prehranu. Na taj način nadopunjavamo zalihe svih vitalnih tvari i energetskih resursa. Ali ponekad hrana je posve neprikladna, na primjer, prije postupaka s vodom. Otkrijmo zašto ne možete plivati ​​nakon obroka.

Ugodno i voljeno postupanje nakon obroka izjednačeno je s vrlo ozbiljnim prejedanjem, što ne može imati pozitivan učinak na zdravlje i dobrobit. Ali čini se da postoji ovo: samo nadopunimo svoje pričuve i idemo u kupaonicu ili, još bolje, na morske prostore.

Razlog broj jedan, zašto nakon obroka ne možete plivati: učitavate sve probavne organe nekoliko puta. Zamislite da ste jeli svoju dvostruku stopu, malo je vjerojatno da bi vam to tijelo voljelo. Kako bi probavili hranu jedu, svi organi moraju raditi u poboljšanom načinu rada, što znači da su izloženi preuranjenoj istrošenosti i iscrpljenosti. Prije svega, aktivnost gušterače i srca je poremećena.

Srce je umorno jer mora destilirati povećanu količinu krvi. Vjerojatnost pojavljivanja kardiovaskularnih bolesti značajno se povećava. Doista, došlo je do slučajeva kada je nakon kupanja na vrlo tijesnom trbuhu osoba primila ozbiljnu bolest koju nije mogao sumnjati. I gluttons općenito može izazvati moždani udar ili srčani udar.

Da bi se pomoglo procesu probave, krv nakon jela trese u trbuh, pa se rizik od želuca ili crijevne kolike povećava. Takva neugodna osobina, naravno, donosi mnogo neugodnosti, ali ne može dovesti do nesreće u vodi.

Razlog broj dva, zašto je plivanje nakon obroka nemoguće: mnogi nakon gustog obroka obično spavaju. Ako dobro jedete, uzmite pjenušavu kupku, lagane svijeće ili upotrijebite svjetiljku arome, uronite u vodu, opustite se, lako možete zaspati i ne primijetite.

Dobro je ako sve završava bez posljedica, ali je opasnost od utapanja u vlastitoj kadi super. Slažem se, to bi bila vrlo čudna i smiješna smrt.

Ako govorimo o zabavi u prirodi, ovdje, također, postoji rizik da se nehotice utapamo u ribnjaku. Pogotovo ako se radi o morskoj obali ili oceanu. U tom trenutku, kada ste opušteni ili se osjećate teške, vjerojatno se nećete moći nositi s valovima i elementima.

Još jedna (već treća) nevolja koja može zaustaviti vas dok plivate nakon jela je vjerojatnost mučnine i povraćanja. Zamislite kakva je sramota ako se nalazite u bazenu ili u pretrpanoj vodi. Takav spektakl će donijeti psihološku traumu ne samo svima, već osobno. I definitivno nećete jesti, piti i zaroniti u vodu za jako dugo vremena.

Općenito, ako govorimo o mišljenjima liječnika o ovoj temi, ne postoji konsenzus o tome koliko dugo nakon obroka možete zaroniti u vodu. Umjesto toga, trebali biste se oslanjati na svoje osjećaje. Obrada vode je ista tjelesna aktivnost kao trčanje, ples ili fitness. Ako ste spremni za trčanje i skakanje, a to ne uzrokuje nikakve neugodnosti, onda se možete sigurno kupati ili plivati.

Koliko nakon obroka možete kupiti bebu?

Dijete u prvim tjednima života izgleda tako krhko i nezaštićeno. Kako odabrati pravi trenutak za kupanje, beba mora biti gladna prije vodenih postupaka? Pedijatar će odgovoriti na ova pitanja. U našoj online trgovini "Kćeri i sinovi" naći ćete sve što vam je potrebno za ugodan kupanje: kupke, tobogane, pelene i termometri za mjerenje temperature vode.

Odaberite vrijeme za kupanje

Pedijatri preporučuju kupanje djeteta prije noći hranjenja. Djeca reagiraju na ove postupke na različite načine. Većina beba spava oko ljubavi, ali gladna beba može mrziti kupelj. Ako plivanje na prazan želudac ne radi, hranite dijete, a zatim pričekajte 30 minuta i obrišite se.

Pranje bebe treba:

 • svaki dan nije samo higijena, već i blagi otvrdnuti;
 • bolje u večernjim satima - tretmani vode opuštaju se, oslobađaju napetost, povećavaju apetit. Neke bebe se uzbuđuju i loše spavaju za vrijeme kupanja. Takve se bebe trebaju okupati tijekom dana, između hranjenja;
 • prije jela, jer aktivni pokreti uzrokuju da dijete pljuje. Previše gladno dijete koje ne želi izdržati, okupa se 30-45 minuta nakon hranjenja;
 • voda ne smije biti previše vruća.

Točno saznajte je li temperatura vode u kadi pogodna za bebu, pomoći će elektroničkom termometru Chicco "Fish". Uređaj je siguran, podsjeća na svijetlu smiješnu igračku.

Važno je!

Pedijatri nemaju zajedničko mišljenje o tome kako voda (kuhana ili trčanje) da se okupa djetetu. Prije ozdravljenja pupčane rane, vodite brigu o bebi i dodajte slabu ružičastu otopinu kalijevog permanganata u kuhanu vodu. Od šest mjeseci možete napuniti kadu iz slavine.

plivanje nakon jela

Nakon oko sat vremena

Nakon sat vremena, ali bolje je da se najprije kupaju, a zatim hrane))) Spavati će jači.

Nakon kupanja loše jedemo - zaspimo, ali još uvijek moramo zadržati Titiju u ustima. Stoga se i prije kupanja pokušavam hraniti

Stariji se morao okupati 30 minuta prije hranjenja. Inače, uvijek povraćali, čak i ako su pili vodu. Mlađi se okupa 20 minuta nakon jela i sve je u redu)

Prvo sam se okupao, a zatim hranio, i to prije sat i pol

Nakon kupanja loše jedemo - zaspimo, ali još uvijek moramo zadržati Titiju u ustima. Stoga se i prije kupanja pokušavam hraniti

30 minuta samo morati čekati

Nakon 1 sata, ali bolje plivati, jesti i spavati.

Nisam se objesio oko toga jer sam ga tražio i hranio) i nisam se osjećao bolestanima)

Ja se okupa za sat vremena

Kada je. Prije 15-20 minuta. Sada mogu i nakon 1-2. Ako nije nestašan.

Što možete jesti prije i poslije kupanja u bazenu

Početna → Hrana → Kako → Što možete jesti prije i nakon plivanja u bazenu

Zašto želite jesti toliko nakon bazena, možete plivati ​​na praznom trbuhu i kako jesti amaterske plivače - Andrei Kozlov, magistar sporta, trener triatlona (više od 10 godina iskustva), bivši trener fizičkog treninga ruskog nacionalnog ograđivanja tima, za sva pitanja.

 • nedostatak aksijalnog opterećenja na zglobovima i kralježnici;
 • horizontalni položaj - ima pozitivan učinak na raspodjelu tekućine u tijelu. Srce djeluje učinkovitije i "lakše" jer krv dolazi do njega mnogo manje strujnog i manje djelomičnog tlaka nego tijekom hodanja (samo zamislite koliko truda treba plovila potrošiti kako bi podigla krv iz nogu na vrh);
 • učinak hlađenja uranjanja tijela u hladnu vodu (u prosjeku, temperatura je 24-28 stupnjeva). Krvotok u kapilarnama je poboljšan - koža ne prima samo iscjeljenje, već i pomlađivanje.

Jedini nedostatak koji osoba koja sudjeluje u plivanju može se susresti jest da načelo filtriranja bazena u Sovjetskom stilu (kao što je Olimpiyskiy ili Baumansky) ostao isti: što je više klora bolje. U takvim se bazenima ugrađuju filtri za vodoopskrbu, koji pojačavaju koncentraciju mikroba i automatski dodaju klor u vodu. Zbog toga posjetitelji mogu imati suhu kožu, au nekim slučajevima pojavljuju se alergijske reakcije (opet, koža i sluznica - osoba počinje kihati, pojavljuju se njegove vodene oči i curenje nosa). Međutim, ne biste trebali plivati, ako vam se ne sviđa voda u uvjetnom "olimpijskom" - isprobajte bazen u fitness klubu ili malom bazenu s manjim opterećenjem i manevriranjem.

Obroci prije i poslije kupanja

Kada osoba uđe u hladnu vodu, aktivnost njegove mišićne skupine povećava se za 30%. Provela sam istraživanje o ovoj temi i saznala da osoba koja pliva u vodi, čija temperatura iznosi 26 stupnjeva, troši 45 kalorija više od onoga koji trenira na ulici u istoj pulsnoj zoni. Mišići koji su u hladnoću moraju potrošiti energiju za održavanje homeostaze (konstanta unutarnjeg okruženja), što uzrokuje veliki gubitak kalorija. Topli tuš nakon bazena doprinosi činjenici da se simpatički sustav prebacuje na parasimpatički (plus tijekom vježbanja smo lišili mozak šećera). Zato je nakon kupanja toliko gladan.

Što jesti prije i poslije jutarnjih treninga u bazenu

Ako imate pljačke za heartburn, ne biste trebali zanemariti ovu činjenicu, bolje je pronaći razlog i konzultirajte gastroenterologa. To može biti alergijska reakcija na klor i žgaravica nema nikakve veze s hranom koju jedete. Da biste saznali, pokušajte jesti različite ugljikohidrate u različito vrijeme tijekom tjedna - dugo prije treninga i neposredno prije nje - i pratite svoje tijelo reagirati. Ako razlog nije u hrani, trebate se posavjetovati s liječnikom koji će propisati potrebne lijekove. Pa, ako ste jeli teške proteine ​​i kratke ugljikohidrate prije vježbanja, svakako će vas čudovište češće iznenaditi.

Profesionalni sportaši mogu potrošiti za jedan trening u bazenu 1 500-2 000 kalorija. Zato nakon kupanja mogu jesti sve. A ako osoba pliva 500 metara prsnog psa za 45 minuta, onda gori maksimalno 150-200 kalorija. Dakle, tu je sve što želite, bez razlike, takva osoba ne vrijedi - kalorije troše za trening, morate popuniti s malim deficitom.

Što jesti prije i poslije večernjih treninga u bazenu

Međutim, nisu svi spremni na takav snack - mnogi ljudi, zbog neznanja, nazivaju istim bjelančevinama "kemije" (ne znaju da je protein visoko koncentriran micelarni protein). U ovom slučaju preporučljivo je piti sok, svježi sok ili voćni sok sat vremena prije plivanja. To je neophodno kako bi se ponovno malo podigao razinu šećera. Ali ne biste trebali piti puno sokova - 100-200 grama, a ne više (trebate izbjegavati velike doze šećera, kako ne biste uzrokovali val inzulina i pokretanje parasimpatičkog sustava, koji je gore spomenut).

Budući da cikličko opterećenje ne pridonosi izgradnji mišića, a nakon treninga ne morate jesti više proteina i šećera. Međutim, morate zavarati mozak. Za to će se napraviti mršavi sir s grožđicama, žličica jogurta s bobicama, salata s 20-30 grama kuhane ili konzervirane tune, kefir s kravljem sirom. Općenito, to može biti i vlakno i male mliječne bjelančevine. Ali ni u kojem slučaju ne idite u krevet gladni i ne zaboravite na veličinu dijela - to ne bi trebalo biti više od pregršt dviju palmi.