Što je bolje za novorođenče - avtolyulka, auto sjedalo ili nošenje u automobilu: razlike u načinima prijevoza

Zasnivanje

Suvremeno tržište je puna sredstava koja pomažu u podizanju, njegovanju, transportu i razvoju novorođenčeta od prvog dana njegova života. Izbor auto sjedala za djecu je nevjerojatno bogat. Stoga, mladi roditelji, prvi koji su sudjelovali u potrazi za avtolyulki za svoje potomstvo, ne povrijediti nekoliko preporuka. Na primjer, zasigurno su zainteresirani za pitanje, koliko dugo možete nositi mrvicu na kolijevci? Koja je težina djeteta koje može podnijeti? A kako ga instalirati?

Kako prenijeti novorođenče?

Glavne značajke uređaja su sljedeće:

 • trajni slučaj;
 • uređaji za zaštitu tijela od djeteta od šoka;
 • trake koje drže dijete unutar strukture;
 • ortopedska baza (unutarnja površina) stolice.

Prema načinu stavljanja djeteta na dječju auto sjedalicu, svi modeli mogu se podijeliti u dvije skupine: grupu "0" i grupu "0+". Prvi (zapravo autolim) karakterizira činjenica da je dijete smješteno isključivo u ležećem položaju. Druga (auto sjedalo za novorođenčad) - omogućuje vam da nosite bebu, koja se ne može zasađivati ​​kao odrasla osoba, polu-sjedenje (podignute noge i glavu, postavljeni su posebni valjci ispod glave i vrata).

Ovo je glavna razlika između dva uređaja. Često se ta sjedala mogu učvrstiti na kolicima. Osim toga, osobitost avtolyulki je ručka koja omogućuje njegovu uporabu kao nosilac bebe.

U automobilskoj sjedalici dijete ima prirodnu poziciju za svoju dob.

Maksimalna težina za koju su izračunate obje skupine, prema dokumentaciji proizvođača, iznosi 10-13 kg, maksimalna dob je 1-1,3 godina. No, svjedočenja roditelja pokazuju da u većini slučajeva djeca prerastaju takva sjedala i kolijevke automobila na pola godine.

Što je bolje za novorođenče: kolijevku ili stolicu?

Obje su uređaje namijenjene djeci od 0 do 1 godine starosti, dječji prijevoznik će biti na snazi ​​do šest mjeseci ili dok dijete ne više od 9 kg i visine 70 cm. Auto sjedalo pruža prikladan pomak za dijete do 1 do 3 godine - sve dok ne stekne težine 15 kg i nije dosegla visinu od 75 cm.

U automobilskoj sjedalici 0+ dijete može biti pod kutom od 30-45 stupnjeva, smanjuje njegovu udobnost u prva tri mjeseca, ali ne mnogo. U redovitoj situaciji, oba dizajna su dizajnirana za osobine dječjeg skeleta.

U automobilskoj sjedalici 0+ dijete zauzima polu-sjedište, što je osigurano posebnim dizajnom

Što je sigurnije: kolijevka ili stolica 0+?

Nosač nosača za prijevoz novorođenčadi u automobilu postavljen je okomito na kretanje stroja i fiksiran uz pomoć standardnih pojaseva. Auto sjedalo u automobilu nalazi se nasuprot pokretu, štedi puno prostora u kabini. Obje izvedbe pretpostavljaju istu fiksiranost djeteta unutar uređaja - unutarnjih remena.

Da bi se postigao željeni kut nagiba i pričvrstio glavu malog putnika, posebni valjci ili presavijeni meke pelene se smjeste na sjedalo automobila. Bočni dijelovi stolice za djecu od 0 imaju posebna ograničenja koja drže glavu djeteta.

Vjeruje se da, kada se prevozi u automobilu za novorođenčad djetetu, osigurava se veći stupanj zaštite, a kratki boravak u polusjednom položaju ne može uzrokovati značajnu štetu zdravlju djeteta. Ako je prijevoz predviđen već duže vrijeme ili postoje medicinske kontraindikacije za upotrebu auto sjedala, trebali biste radije nositi vozilo. U drugim slučajevima možete nositi svoje dijete na sjedalu automobila.

Kriteriji za odabir uređaja za najmanji

 • pouzdanost;
 • snaga;
 • sigurnost;
 • ergonomija;
 • komfor
 • dostupnost certifikata.

To su osnovni zahtjevi za dječja sjedala za bebe i sjedala za najmlađe putnike. Dizajn proizvoda trebao bi biti što pouzdaniji, slučajni od plastike otpornog na udarce. Pričvrsni elementi svih uklonjivih elemenata moraju biti visokokvalitetni, što će izbjeći ozljede kada se neki element odsiče. Najpouzdaniji način pričvršćivanja djeteta su pričvršćivači na pet točaka (za mrvice ramena, remena i područja prepone), pojasevi trebaju biti opremljeni mekanim jastučićima.

Ergonomija osigurava fiziološku poziciju djetetovog tijela, što sprječava razvoj patologije njegovog kostura. Kvalitativni modeli su dogovoreni s dizajnom s ortopedistima. Dječja udobnost osigurava visokokvalitetni materijal za presvlačenje "disanja", prisutnost naslona za glavu, valjaka ispod vrata i ostali dodatni pribor. Automobilska sjedala za bebe pričvršćena su na dva načina:

 • pravilan pojas (najsvestranija opcija);
 • kroz bazu sa stezaljkama (Izofiks sustav).
"Lying" avtolyulka obično priložene redovite sigurnosne pojaseve u kombinaciji s vlastitim posebnim pojasevima

Car ležište mora imati potvrdu o sukladnosti ECE R44 / 04 ili GOST R41.44-2005. Prije dobivanja certifikata, proizvod prolazi testove sudara. To znači da su prilikom njegove izrade u obzir uzeti svi mogući sigurnosni standardi. Rezultati testova sudara mogu se naći na mjestu stručnjaka koji ispituju kolijevke (primjerice, klub ADAC). Rezultati testova objavljuju se na web stranici kluba jednom godišnje. Oznaka na ECE auto ležištu mora sadržavati obavezne podatke o nazivu proizvoda, kôdu za izdavanje certifikata, težini djeteta, vrsti pričvršćivanja i nazočnosti pojaseva s pet točaka (oznaka - Y).

Upute za uporabu kolijevke

Da bi dječja stolica mogla ispuniti svoju glavnu svrhu (zaštita djetetovog tijela od ozljeda pri naglom kočenju, okretanju i nesrećama) treba ga pravilno osigurati u putničkom odjeljku. Dijete mora biti u njemu u strašnom stanju. Takvi držači opremljeni su naljepnicama s vizualnim informacijama o načinu pričvršćivanja ili uputama. Postoje opća pravila za sva sjedala. Na primjer, modeli u kojima je osiguran samo vodoravni položaj djetetovog tijela smješteni su na stražnjem sjedalu vozila bočno u odnosu na kretanje. Pričvrstite ih posebnim remenima koji se povežu sa sigurnosnim pojasevima. Nosač nosača za novorođenče s funkcijom nošenja postavljen je prema pokretu, po mogućnosti na leđima. Priložena je na dva načina:

 • prijelazne trake prema standardu;
 • pomoću stezaljki na poseban postolje.

Ako nije sasvim jasno kako priključiti uređaj, vrijedi pogledati fotografije na kojima su detaljno prikazani primjeri pričvršćivanja držača u automobilu. To će uvelike pojednostaviti slučaj.

Preporuke za prijevoz bebe na sjedalu automobila

Auto sjedalo, ako je izbor pao na njega, treba biti fiksiran pod kutom od 30 do 45 stupnjeva. Ako dijete stavite u sjedalo automobila manjim kutom nagiba, to će dovesti do činjenice da će glava bebe pasti naprijed, što će ometati disanje, a sigurnost pri visokim kutevima nagiba. Nagib se može namjestiti pomoću valjaka koji se nalaze ispod naslonjača ispred uređaja.

Mjere opreza za bassinet i stolicu

Pri transportu nosača automobila potrebno je okrenuti glavu od vrata, što vam omogućuje da izbjegnete ozljede glave tijekom bočnih sudara. Bolje je postaviti uređaj na stražnje sjedalo, no to je dopušteno s onemogućenim zračnim jastucima i na prednjem desnom dijelu sjedala. Na sjedalu ne smiju biti postavljeni strani predmeti s ugrađenim sigurnosnim sustavom, oni bi trebali biti premješteni u prtljažnik. Ako su standardni sigurnosni pojasevi kraći od onih potrebnih za pričvršćivanje uređaja, trebali bi ih zamijeniti. Nemojte pričvrstiti uređaj s neispravnim ili sigurnosnim pojasom od 2 točke. Ako je kolijevka u nesreći, više se ne može koristiti. Kada je težina djeteta premašila navedene standarde, sigurnosni pojas mora biti zamijenjen odgovarajućom težinom.

Sigurnost i udobnost od prvog dana - kolijevka za novorođenče u automobilu

Kada se dijete pojavljuje u obitelji, postavlja se pitanje: "kako to možete pravilno nositi u automobilu?".

Nositi novorođenče u vašim rukama ili u remen je zabranjeno. Vrlo je opasno za dijete. Uostalom, njegovi mišići su i dalje slabi, a kosti su krhke, a sa svakim oštrim trzajem stroja može se ozlijediti.

Najbolja opcija je kupiti poseban automobilski prijevoznik posebno dizajniran za zaštitu novorođenčeta od ozljeda i pružiti mu udoban položaj dok ste u pokretu.

Koje su mogućnosti za prijevoz bebe

Bogat izbor kolijevka omogućuje odabir proizvoda koji u potpunosti zadovoljava individualne potrebe roditelja i novorođenčadi. Kategorije automobilskih sjedala "0" ili "0+" posebno su dizajnirane za djecu od 0 do 18 mjeseci.

U kolijevci dijete leži u prirodnom položaju za njega. On ne doživljava stres na kralježnici.

Kategorija "0" uključuje kolijevke namijenjene prijevozu djece do šest mjeseci. Oni su prilično prostrani, ali oni su najpogodniji za novorođenče. U krevetiću - kolijevka za novorođenče leži, kao u kolicima, pričvršćena širokim pojasom. Većina modela može se montirati na stražnjem sjedalu bočno za pomicanje.

Kategorija proizvoda 0 (fotografija)

Autosjedalice za prijevoz djece od rođenja do jedne godine pripadaju grupi "0+". Zahvaljujući posebnom dizajnu, autolinks pravilno distribuiraju težinu djeteta.

Na stražnjem ili prednjem sjedalu postavljenu na put ili u smjeru vožnje. Ovo je najsigurnija pozicija za bebu.

Neke invalidske kolica za novorođenčad imaju prijenosnu jedinicu koja obavlja funkcije nošenja i sjedala za automobile.

Nosač za bebe (kategorija 0+) Kolica Happych Oxy Len 3 u 1 s nosačem koji se može ugraditi u automobil

Kako odabrati

Prva i druga skupina autolinkova su prikladna za prijevoz novorođenčadi, ali kategorija "0" je neprikladna nakon što je dijete dostiglo 6 mjeseci. Dijete treba jahati u automobilu više nije u supinoj poziciji, a polu-sjedi.

Isplativo je odmah odabrati kategoriju "0+" nosiljka. Moguće je podesiti nagib leđa, stavite bebu na smjeru vožnje ili protiv njega. Osim toga, oni su sigurniji za dijete u slučaju prometne nesreće.

Kako odabrati dječji krevetić za novorođenče će potaknuti članak.

Instalacija kolijevka mora biti na stražnjem sjedalu i biti sigurni da popraviti redovite sigurnosne pojaseve

Glavne karakteristike visokokvalitetnih modela auto sjedala za novorođenčad u automobilu:

 • posebni dizajn daje fiziološki ispravnu poziciju djeteta;
 • sigurnosni pojasevi i mekani valjci štite bebu od udaraca i padova;
 • sve stolice namijenjene prijevozu novorođenčadi opremljene su posebnom ručkom, tako da je prikladno nositi ih;
 • unutarnja površina kolijevke automobila izrađena je od mekog materijala "disanja";
 • prisutnost sunčanog tenda;
 • najbolje za novorođenče smatraju se ne-sklopivi kolijevci ili stolice s više opcija za naslon;
 • Neki modeli imaju posebnu nogu koja počiva na podu i dodatno popravlja kolijevku.
Bebe beni poppi

Ono što trebate obratiti pozornost prilikom kupnje:

 • tijelo mora biti izrađeno od plastike otporne na udarce, materijal unutarnje presvlake je hipoalergenski, a sva pričvršćenja su pouzdana;
 • Obratite pozornost proizvođaču i dostupnosti svih dokumenata koji potvrđuju sigurnost proizvoda;
 • morate odabrati kolijevku u kojoj će dijete biti udobno;
 • Vrlo je važno iskušati ga do vašeg automobila tako da se svi nosači uklapaju;
 • za avtolyulek morate imati certifikat koji potvrđuje da je prošao sve testove i testove za sudar;
 • trake bi trebale biti meke, po mogućnosti s posebnim oblogama koje štite nježnu kožu djeteta od trljanja.
 • Sjedalo na sredini stražnjeg sjedala smatra se najsigurnijom pozicijom za bebu - tako se priključuju posebni kolijevci za automobil;
 • bolje je nositi dijete do godinu dana protiv pokreta - tako da pri kočenju možete izbjeći dislokaciju cervikalnih kralješaka;
 • ovisno o modelu, sjedala su pričvršćena ili s redovitim pojasevima iz auta ili s posebnim metalnim klinovima (ISOFIX sustav).
Automobilska skupina 0+ Silver Cross Ventura S

Karakteristike najpopularnijih modela

Cam Area Zero + nosiljka dizajnirana je za bebe od rođenja do jedne i pol godine. Njegove prednosti uključuju izdržljivi plastični okvir i anatomsku košuljicu koja osigurava ispravan položaj novorođenčeta. Kolijevka se može nositi prikladnom ručkom koja može promijeniti položaj.

Removable vizier štiti bebu od sunca i znatiželjnih očiju. Mekane visoki bočni zidovi i široki pojasevi s tri sjedala osiguravaju sigurnost djeteta tijekom putovanja. Ovo dječje sjedalo u automobilu izrađeno je u Španjolskoj i košta od sedam do jedanaest tisuća rubalja.

Područje Zero + Neonato (CAM)

Dostupne na World Wide Webu su djeca koja imaju sjedala za automobil. Koristite ove informacije kako biste pružili maksimalnu zaštitu za bebu.

Sve sitnice u sjedištu Egida Lux Leader Kids vrlo su dobro promišljene. Također se može koristiti za novorođenčad, jer ima anatomski oblik.

Tijelo sjedala automobila Egida Lux Leader Kids izrađeno je od izdržljive plastike, a odbojnici su mekani i visoki, što dijete postaje siguran i udoban u automobilu. Duljina unutarnjih remena je podesiva, imaju mekanu podlogu.

Posebni umetci za novorođenčad sprečavaju dijete da se kreće tijekom kretanja. Stolica se može nositi udobnom ručkom, a čak se i kod kuće koristi kao kolijevka. Svijetle šarene boje i atraktivna cijena čine ga vrlo popularnim. Ovaj uređaj može se kupiti za 2-3 tisuće rubalja.

Egida Lux Leader Kids (fotografija)

Sjedalo izrađeno u Rusiji - "Food-Food" zadovoljava sve standarde i sigurnosne zahtjeve. Prikladno je za dijete i može se montirati u gotovo bilo koji automobil.

Nosivost "Hrana-hrana" ima ortopedske umetke i umetke, mekani naslon za glavu i visoke stranice. Dijete je u njemu sigurno od rođenja.

Mekani pojasevi s tri točke su zaštićeni od zloupotrebe i mogu se podesiti u dužini. Stolica košta od 2.000 do 5.000 rubalja.

Model "Hrana-hrana" za djecu od 0 do 13 kg

Jedan od najjeftinijih automobila za bebe je Nania Baby Ride 0+ nosiljka. Trošak je oko 2000 rubalja, ali jako dobro. Može se koristiti za djecu do godinu dana. Jedini nedostatak je taj što njegov naslon za leđa nije podesiv.

Tijelo nosačice za bebe Nania Baby Ride 0+ je anatomski oblikovano i prati konture djetetovog tijela. Posebni košuljica podupire glavu i štiti kralježnicu od ozljeda.

Široki pojasevi s pet točaka učinkovito i nježno držite dijete. Kolijevka se može nositi i koristiti kao stolica za ljuljanje novorođenčadi kod kuće.

Nania PAPRIKA ECO

video

Ovaj video će vam reći kako instalirati automobil u automobilu.

Pelene i uklonjivi pokrivači, prikladni za pranje, pomoći će u održavanju automobila u čistoći. Koje pelene su najbolje za novorođenče ovdje pročitane.

Koji uređaj odabrati prijenos novorođenčeta u automobilu - to je do roditelja. Obje kolijevke i auto sjedala imaju i pluse i minuses. No, za one koji često putuju s bebom na put, najbolja bi mogućnost bila kupiti nosiljku.

Međutim, u ovom slučaju, u 6-7 mjeseci ćete morati kupiti kompletan autosjedalicu. Ali sigurnost djeteta je glavna stvar, i ne biste trebali spasiti na to.

Značajke izbora nošenja novorođenčadi u automobilu

Dolaskom malog djeteta u obitelj, dječje auto sjedalo bi trebalo biti glavno sredstvo za osiguranje njegove sigurnosti u automobilu. Ona štiti bebu tijekom putovanja od nagle fluktuacije tijekom kočenja, od udaraca u slučaju prometne nesreće. Kupnja avtolyulki se smatra kupnjom stavke uključene u popis posebno važnih. Izvršenje obavlja nekoliko funkcija: udobnost djeteta prilikom putovanja, zaštita od prekomjernog udara, osiguravanje sigurne situacije.

Kostur malene osobe još nije u potpunosti uzgojen, međusobno tkivo mekano, veličina glave nije usporediva s parametrima tijela. U svakoj nesreći, oštar guranje ili oklijevanja mogu naštetiti zdravlju djeteta. Osim toga, uporaba dječjeg auto sjedala je propisana pravilima ceste, a njegova kršenja ispunjavaju administrativnu novčanu kaznu.

Vrste prijenosnih uređaja za djecu

Pri odabiru sigurnosnog sustava za dijete pazite. Vrste stolica su grupirane po visini djece, kategoriji težine, parametrima, dobi.

Označavanje 0

Ova vrsta kolijevke za automobil prikladna je za dijete do šest mjeseci. Još uvijek ne mogu sama sjediti. Nosač automobila će im osigurati vodoravni položaj tijela u željenom kutu nagiba.

Označavanje 0+

Ovi prenosivi koljevi stavljaju se u automobil na suvozačevo sjedalo u smjeru suprotnom od pokreta, odnosno dijete ide unatrag. To štiti bebu kada se automobili sudaraju na glavi. Dizajniran za djecu mlađu od godinu i pol godina težine do 13 kg.

Čvrsto zadržavanje u kolicima je opremljeno trakama s pričvršćivanjem u pet točaka.

Nosač automobila za novorođenčad: pregled liječnika, fotografija

Kao što je poznato, broj automobila u našoj zemlji raste iz dana u dan, pa se broj izvanrednih situacija na cestama povećava. Kako biste osigurali dijete tijekom prijevoza na motornom vozilu, potrebno je koristiti posebne dječje kolijevke i stolice. A danas nije samo osobna stvar roditelja, već i zahtjev iz stavka 22.9 Pravila sigurnosti cesta. Unatoč tome što postoji ogroman broj takvih uređaja na tržištu, prilično je teško napraviti izbor, pogotovo jer mnogi mame i tate ne znaju što bi trebao biti odgovarajući prijevoznik za novorođenče. Da biste riješili taj problem, pomoći će vam niže navedeni članak.

Anatomska obilježja male djece

Novorođenčad su krhka stvorenja koja bi trebala biti zaštićena na svaki mogući način. U dobi od jedne godine, dječji kostur je fleksibilan i mekan, a njezine kosti se uglavnom sastoje od hrskavice. Četvrtina dječje tjelesne mase padne na glavu, dok u odrasloj dobi glava zauzima samo 6% ukupne težine. U ovom slučaju, vrat beba je vrlo ranjivo mjesto, budući da kralježnica na ovom području kostura gotovo nije zaštićena mišićima. To znači da čak i slabi šokovi, od kojih nitko nije imun na putovanju u automobilu, može dovesti do ozbiljnih ozljeda.

Nosač automobila i auto sjedalo

Uređaji koji osiguravaju sigurnost djece tijekom cestovnog prijevoza su dvije vrste i ovise o dobi djeteta. Ako se od obitelji očekuje da se nadopuni, trebat će vam dječji prijevoznik za bebe. Čini se da je to posebno sjedalo koje je montirano unutar automobila. Takva kolijevka ima optimalni ortopedski oblik, uklanjajući prekomjerno opterećenje na djetetovoj kralježnici i trake dizajnirane za sigurno učvršćivanje tijela unutar uređaja. Što se tiče djece starijih od 6 mjeseci, trebat će im auto sjedalo. Glavna razlika između tih uređaja jest da je klasični nosač automobila čvrsto pričvršćen okomito na smjer kretanja, dok je sjedalo za starije djece učvršćeno leđima ili okrenutim prema vjetrobranu automobila.

Transformatori i invalidska kolica

Danas možete pronaći razne univerzalne modele. Takav dječji prijenosnik za novorođenče, ako je potrebno, lako se pretvara u stolicu u kojoj je moguće prevoziti starije dijete. Tu su i posebne kolica s odvojivim kolijevkama u kojima se djeca mogu udobno i sigurno prevoziti automobilom. U slučaju njihove kupnje, roditelji mogu odgoditi kupnju uređaja za prijevoz beba u automobilu 5-6 mjeseci. Međutim, imajte na umu da je njihov izbor trebao uzeti s velikom odgovornošću i ne koristiti modele u kojima dijete nije ispravno fiksno.

vrsta

Klasični dječji prijenosnik za bebe dostupan je u nekoliko verzija. Svi su uređaji podijeljeni u dvije kategorije, označene simbolima "0" i "0+". U prvom slučaju, model je namijenjen djeci mlađoj od 10 do 13 kg, kao i za drugi - mogu nositi djecu mlađu od jedne i pol godine. Osim toga, kao što je već spomenuto, uređaji s kojima razmišljamo mogu se instalirati drugačije u uređaju. Oni koji su zainteresirani za odabir nosača automobila za novorođenčad, stručnjaci savjetuju da posebnu pažnju posvete ovom slučaju, stoga se obilježja svake opcije trebaju detaljnije raspravljati.

Značajke klasičnih modela

Tradicionalni kolijevci za automobile postavljeni su uz stražnje sjedalo automobila. U njima je beba u polu-vodoravnom položaju i osjeća se baš kao kod šetnje u kolicima. U tom slučaju, takvi modeli imaju značajan nedostatak - kada ih koristite u automobilu, osim vozača, može stati samo jedan putnik. Uređaji su fiksirani pomoću dva sigurnosna remena, koja su u automobilu, a drugi koji pripada autolauleru prolazi preko djetetova prsa. Dovoljno je široko i ne daje djetetu nikakvu zabrinutost. Liječnici s takvim jamstvima proizvođača u potpunosti se slažu.

"Uzdužni" modeli

Stručnjaci vjeruju da je najsigurnija opcija dječji nosač za bebe, fiksiran na sjedalu iza vozača protiv kretanja automobila. Među ostalim, u ovom slučaju, mjesto drugog putnika na stražnjem sjedalu ostaje slobodno, a osoba koja ju je okupirala može komunicirati s bebom na putu. Ako majka sama putuje sa svojim sinom ili kćerkom, kolijevka se može učvrstiti na prednjem sjedalu kako bi mogla gledati mrvice na cesti. Međutim, pravila zabranjuju to dok je zračni jastuk uključen.

Što se tiče univerzalnih stolaca za mijenjanje, dok je dijete maleno (težine manje od 13 kg), pričvršćeni su leđima u smjeru kretanja, a zatim se okreću, a odrasla dijete putuje okrenutom prema vjetrobranu.

Nosač automobila za novorođenčad: pregled liječnika

Prema liječnicima, gotovo svi avtolyulki pružaju ispravan položaj za djetetovu kralježnicu. Čak i ako se čini da je novorođenčad unutar takvog uređaja u sjedećem položaju, u smislu raspodjele tereta na kosturu, taj položaj ne predstavlja nikakvu opasnost. Što se tiče onoga što bi trebalo biti najsigurnije dijete za bebe novorođenčadi, recenzije liječnika ukazuju da će model koji je postavljen u suprotnom smjeru putovanja i opremljen pojasevima od pet točaka, najviše štiti od opasnih ozljeda na prednjoj strani. Ova opcija pouzdano popravlja dječja ramena, pojas i zdjelicu te uklanja vjerojatnost da se "leti" iz kolijevke ili savijanje tijela u slučaju nužde. Stručnjaci također savjetuju da drže prednost kolicima s ručkom, jer je to dodatna zaštita tijekom bočnog udara.

Što još treba uzeti u obzir prilikom odabira

Autokrati za novorođenčad, čije fotografije mogu dati samo ideju o njihovom dizajnu, nisu uvijek u stanju pružiti odgovarajuću sigurnost djetetu zbog korištenja nedovoljno jakog okvira. Konkretno, odabir nosača automobila morate osigurati da je izrađena od plastike otpornog na udarce. Isto tako, uređaj mora zadovoljiti sljedeće kriterije:

 • imati dokument koji potvrđuje da je model odobren od strane ortopeda;
 • prisutnost kompletnih naslona za glavu, valjaka ispod glave i vrata;
 • veličina djeteta, tj. kolijevka ne bi smjela biti blizu njega;
 • prisutnost zaštitnog vizira u uređaju, u slučaju da se kolijevka koristi kao nosač;
 • Model bi trebao biti opremljen sigurnosnim pojasevima s posebnom mekom oblogom, a na području glave trebali bi imati povećane strane za dodatnu zaštitu.

Pored toga, srušeni testni uređaj mora imati dokument koji potvrđuje sukladnost sa zahtjevima GOST R41.44-2005 ili europske potvrde ECE R44 / 04.

Također je važno obratiti pažnju na zemlju podrijetla dječjeg nosača za novorođenčad. Recenzije korisnika potvrđuju da je najbolje kupiti modele proizvedene u zemljama EU. Što se tiče kineskog avtolyuleka, njihov glavni nedostatak je krhkost okvira.

Što se tiče opcije za postavljanje uređaja na izbor, stručnjaci preporučuju: ako automobil ima ISO FIX sustav, trebali biste kupiti model koji je kompatibilan s njom.

Gdje kupiti

Budući da se avtolyuli mogu koristiti već godinu i pol, roditelji često traže ponude na web stranicama koje nude različite predmete koji su već bili u upotrebi. Liječnici u jednom glasu kažu da ovo nije prava odluka. Doista, u ovom slučaju, čak i ako dječji nosač novorođenčeta izgleda gotovo kao nova, ne možete znati koliko je dugo upotrebljeno i jesu li njegovi važni mehanizmi koji osiguravaju sigurnost djeteta nisu istrošeni. Štoviše, možete prodati deformirani uređaj koji je već bio u nesreći. Da biste izbjegli takve probleme, bolje je ne pokušati spasiti nekoliko tisuća rubalja na štetu sigurnosti bebe i otići u specijaliziranu dječju trgovinu. Nosač za bebe za novorođenče također se može kupiti kod nekih zastupnika automobila. U tom će slučaju stručnjaci pokazati kako ga ispravno instalirati i pomoći vam odabrati model koji najbolje odgovara vašem konkretnom stroju.

Sada znate što su avtolyulki za novorođenče. Fotografije takvih proizvoda omogućuju vam da donesete ideju samo o veličini i izgledu određenog modela. Stoga, stjecanje takvih uređaja putem interneta, trebali biste pročitati recenzije liječnika i onih koji su već koristili slične uređaje.

Kako odabrati kolijevku u automobilu za novorođenče - pregled najboljih modela s cijenama

Za siguran prijevoz beba do 1 godine u automobilu, važno je koristiti posebni bebin uređaj za automobil - auto sjedalo za novorođenčad. Dizajn je dizajniran kako bi se osigurala sigurnost mrvica u izvanrednim situacijama i udobnost prilikom premještanja djeteta. Zdravlje i život djeteta ovise o pravom izboru stolice, tako da se taj zadatak treba odnositi odgovorno.

Što je auto sjedalo za novorođenčad?

Sigurnost djece u svakoj situaciji je zadatak svakog odgovornog roditelja. Dok se automobil kreće, vaše dijete će trebati dječje auto sjedalo prilikom putovanja iz bolnice, koja je osnova sigurnog prijevoza. Dizajn je vrećica s čvrstim dnom i ručkom. Za pričvršćivanje bebe ima široki remen. Obavija se trbuh i čvrsto drži novorođenče.

Za sve kategorije težine i dobi potrebne su različite skupine sjedala. Prema europskoj klasifikaciji, samo 2 kategorije prikladne su za novorođenčad, a ostale (1, 2, 3) koriste u dobi od 1 godine. Grupa 0 je kolijevka za novorođenčad u automobilu. Kupnja dječjeg nosača za novorođenče nije dobra ideja zbog svoje nedovoljne sigurnosti. Stručnjaci preporučuju da daju prednost automobilskim sjedalima iz kategorije 0+. Za bebe u dječjoj trgovini možete ponuditi sljedeće opcije:

 • skupina 0 je pogodna za bebe do 10 kg;
 • skupina 0+ dizajnirana od 0 do 13 kg.

Što čini nosač djeteta drugačije od auto sjedala za novorođenčad?

Za kategoriju putnika od 0 do 6 mjeseci, nosač za bebe često se koristi za novorođenčad, ali ukupni sigurnosni pokazatelji sjedala su veći. Roditelji koji smatraju da je moguće transportirati novorođenčad u vodoravnom položaju žurno biraju prijevoznika. Ispravan kut nagiba neće oštetiti bebinu kralježnicu, a na udobnoj stolici djetetu može sigurno provesti 2-3 sata. Dodatni plus auto sjedala - sposobnost da ih koriste kao prijevoznika.

Kako je pričvršćeno auto sjedalo za novorođenčad

Sjedište u automobilu je fiksirano uz pomoć standardnih pojaseva ili Isofix spona. Fiksiranje pomoću posebnih nosača - izum obilježen visokim sigurnosnim razredom. Na testovima pokazuju najbolje rezultate. Nosač automobila instalira samo automobilske trake. Upute detaljno opisuju proces pričvršćivanja.

Kako instalirati automobilsko sjedalo za novorođenčad

Ugradnja auto sjedala za novorođenče treba biti protiv pokreta, tek nakon jedne godine bebe je dopušteno nositi ga licem prema naprijed. Najsigurnije mjesto u vozilu je srednji stražnji sjedište. Samo kao posljednje sredstvo moguće je postaviti sjedalo u suvozačevo sjedalo. Ovdje je opasnost za novorođenče najviša.

Top sjedala za auto novorođenčadi

Proizvođači fotelja nude proizvode opremljene dodatnim funkcijama, uklonjivim kolijevkama, praktičnim materijalima koji pokrivaju naslon stolca i druge detalje. Ovi faktori se uzimaju u obzir kod potrošača prilikom odabira stolaca, ali sigurnost djeteta treba biti u središtu kupovine brižnih roditelja. Da biste odredili razinu sigurnosti koja pruža sjedala automobila, možete koristiti testove sudara.

Najbolje auto sjedalo za novorođenče

Za siguran prijevoz, važno je odabrati pouzdano sjedalo koje će biti prikladno za korištenje. Proizvođači širom svijeta nude različite opcije, koje se razlikuju u dizajnu, obliku, dodatnim značajkama. U svakom slučaju, izbor kupca bit će utemeljen na osobnoj udobnosti, dodatnim značajkama i sigurnosti, koji osigurava automobilsko sjedalo.

Britax romer

Britax Romer već nekoliko godina dobiva izvrsne ocjene u suđenjima, automobilska sjedalica za bebe prepoznata je kao sigurna opcija. Ovaj Romer model dizajniran je za nošenje beba od rođenja:

 • Naziv modela: Baby-Safe Plus II SHR
 • cijena: 22.300 rubalja;
 • značajke: maksimalna težina - 13 kg,
 • Pluses: podešavanje naslona za glavu, opremu s posebnim košuljicom za smanjenje opterećenja;
 • Cons: dizajn je uski, opremanje unutarnje obloge može uzrokovati efekt staklenika i dijete će biti vruće.

Dostojan predstavnik među stolicama za bebe je First Class Plus. Udobna stolica je u velikoj potražnji:

 • naziv modela: First Class Plus;
 • cijena: 20.660 rubalja;
 • Karakteristike: do 18 kg, zaštita od bočnog udara;
 • Pluses: mnoge prilagodbe nagiba i pričvršćenja;
 • Cons: pričvršćena samo redovita remena.

Sretno dijete

Za putnike novorođenih automobila, Happy Baby nudi moderan naslonjač:

 • ime modela: Gelios;
 • cijena: 4800 rubalja;
 • karakteristike: do 12 mjeseci, ugradnja protiv kretanja;
 • Pluses: jastučići se ne drže pri kočenju oštro u tijelu;
 • Cons: Nema dodatne bočne zaštite.

Opcija proračuna za bebe iz Happy Baby - Voyager je popularna. Glavna prednost ove stolice je pristupačna cijena:

 • naziv modela: Voyager;
 • cijena: 7500 p.;
 • značajke: do 25 kg;
 • Plus: poboljšana bočna zaštita;
 • Cons: ne postoji podrška za glavu novorođenčeta.

Cybex

Od rođenja do 4 godine, Cybex predlaže korištenje sjedišta automobila Sirona. Sirona fotelje opremljene su rotirajućim posebnim bazama koje djeci omogućuju sjediti u automobilu. Kao sigurnosni jastuk, proizvođač koristi podesivu tablicu:

 • naziv modela: Cybex Sirona;
 • cijena: 34.400 rubalja;
 • značajke: do 18 kg, podesivi kut nagiba;
 • Pros: 10 položaja naslona za glavu koja drži glavu djeteta;
 • kontra: visoki troškovi.

Za dugo putovanje s bebama, Cybex je razvio zgodan auto sjedalo za bebe Cloud Q Plus. U takvom djetetu mrvice auto sjedala bit će udobne i praktične za nekoliko sati.

 • naziv modela: Cloud Q Plus;
 • cijena: 18.000 rubalja;
 • karakteristike: mogućnost ugradnje na kolica šasije, 0-13 kg;
 • prednosti: uspješno sudjelovanje u testovima sudara;
 • Cons: dijete ne može biti transportirano u vodoravnom položaju, koristi se samo izvan automobila.

sloga

Jedan od lidera među automobilskim sjedalima, koji su brige za roditelje u žurbi, proizvod tvrtke Concord, iako je skup. Prošlo je najstrože testove, ispunjava visoke sigurnosne zahtjeve:

 • naziv modela: Reverso Plus;
 • cijena: 24.900 rubalja;
 • Karakteristike: do 18 kg, prisutnost unutarnjih pojaseva u tri točke;
 • Pluses: mekana tkanina, uklonjivi poklopac;
 • Cons: nema awning od sunca.

Još jedan važan sustav je Isoxfix 3,0:

 • Naziv modela: Ultimax Isofix 3.0
 • cijena: 26.000 rubalja;
 • Karakteristike: do 18 kg, ugradni Isofix;
 • Pluses: posebni umetak od poliuretanske pjene;
 • kontra: nema vodoravnog položaja, zadovoljavajuće rezultate testa sudara.

Nosač automobila za novorođenče - kako koristiti i ocijeniti auto sjedala za prijevoz dojenčadi s opisom

Ako bi se dijete trebalo pojaviti u obitelji s automobilom ili je dijete već rođeno, tada je dječji nosač novorođenčadi sredstvo prve nužde. Proizvod osigurava sigurnost bebe tijekom putovanja i u slučaju nužde. Mnogi modeli opremljeni su posebnim linijama, ponavljajući oblik tijela malog putnika i pružajući udobnost. Karijes za novorođenče podijeljen je u skupine ovisno o težini i dobi djeteta.

Trebam li nosač za bebe za novorođenčad

Dječja sjedalica za automobilsko sjedalo nije otpad novca, a ne smijeh roditelja, već sredstvo prve ruke pri putovanju s djetetom u automobilu. Proizvod daje sigurnost mrvica. Kosti male djece su vrlo krhke, tkivo hrskavice još nije jaka, glava je velika, teška, tako da svaka manja nesreća može naštetiti njegovu zdravlju. Obvezna uporaba kolica automobila čak je navedena u pravilima prometnih pravila, a kršenje ovog stavka dovodi do administrativne odgovornosti i kazni.

Vrste kolijevki automobila

Potrebno je odgovorno pristupiti izboru auto sjedala, odabirom uređaja pogodnog za kategoriju dobi, težinu djeteta. Ovisno o tim pokazateljima, postoje takve skupine kolijevki:

 1. Kategorija 0. Ovaj dječji prijenosnik namijenjen je djeci od rođenja do šest mjeseci koji još nisu sjedili. Dizajn je karakteriziran horizontalnim položajem leđa.
 2. Kategorija 0+. Takvi kolci su postavljeni protiv kretanja automobila (na stražnjem ili prednjem sjedalu), pri čemu je sigurnosni pojas s pet točaka. Osiguravaju sigurnost novorođenčeta u frontalnom sudaru, koriste se za djecu do 1,5 godina, maksimalna težina djeteta je 13 kg. Alternativa grupi 0 + stolica može biti kolijevka od 3 u 1 invalidskim kolicima.
 3. Kategorija 1. Auto sjedala u ovoj grupi namijenjeni su djeci mlađoj od 9 do 18 kg, u dobi od 1 do 4 godine. Imaju sigurnosne pojaseve u pet točaka, podesivi naslon.
 4. Kategorija 2. Fotelje pogodne za djecu od 3 do 7 godina, težine 15-25 kg.
 5. Kategorija 3. Ove stolice pogodne su za djecu od 6 do 12 godina, mase 22-36 kg.

Kako koristiti

Korištenje auto sjedala za novorođenčad tijekom vožnje automobilom zahtijeva poštivanje takvih pravila:

 1. Dječje sjedalo treba pričvrstiti pomoću unutarnjih sigurnosnih pojaseva ili posebne Isofix baze.
 2. Prijenosnici iz skupine 0 moraju biti okomiti na kretanje stroja, a klase kategorije 0+ - protiv njega.
 3. Nosač za bebe za novorođenčad treba biti postavljen na sredini sjedala automobila, čime se osigurava bočna zaštita u slučaju sudara.
 4. Ne stavljajte strano predmete, torbe u blizini djeteta, stavite ih u prtljažnik.
 5. Ako je prijevoz djeteta moguć samo ispred automobila - onemogućite zračne jastuke.
 6. Prema preporukama liječnika, vrijeme boravka bebe na sjedalu automobila trebalo bi biti ograničeno na 1,5-2 sata.
 7. Nemoguće je koristiti uobičajene kolijevke ležajeva umjesto auto sjedala za novorođenčad.

Kartica u dječjem nosaču za novorođenčad

Za novorođenčad do tri mjeseca u autolinama često se koristi posebna košuljica s ortopedskim oblikom koji ispravlja glavu i vrat dok dijete nije naučilo držati ga. Ova se kartica prodaje zasebno ili kao pribor za nošenje. Neke majke same šivaju ovaj pribor, pokušavajući uštedjeti novac, ali to je pogrešno. Najveći komfor, sigurnost će osigurati liner, razvijen od strane proizvođača avtolyulki.

Kut natrag

Ako se nosač za bebu koristi za prijevoz novorođenčeta, njegov kut nagiba trebao bi biti 30-45 stupnja. Kada ovaj pokazatelj padne ispod minimalne granice, neodgovarajuće je da dijete leže, stvaraju opasna opterećenja na kralježnici, ovaj položaj sprječava normalno disanje. Ako, međutim, da bi kut nagiba viši od 45 stupnjeva, rizik od ozljeda novorođenčeta povećava se frontalnim sudarom u slučaju nesreće ili naglog kočenja. Morate odabrati stupanj nagiba, na temelju oblika sjedala automobila.

Kako pravilno spojiti auto sjedalo u automobilu

Svako sjedalo za automobil za novorođenčad mora biti ispravno postavljeno, u protivnom sigurnost djeteta neće biti osigurana. Svaki proizvod prodaje se uz upute, gdje su fotografije ili crteži, a još je jasno opisano kako i gdje se dijete za novorođenče treba postaviti za novorođenčad, koliko je to fiksno. Promatrajući sve opisane preporuke, osigurat ćete sigurnost djeteta tijekom boravka u automobilu.

Sigurnosni pojasevi

Gotovo sva novorođena sjedala za bebe imaju sigurnosni pojasevi koji čine proizvod svestranim, omogućujući vam da pričvrstite sjedalo u bilo kojem automobilu. Ugodna je u prisutnosti dva ili više automobila. Neki modeli imaju dodatnu fiksaciju, sustav automatskog zatezanja koji pojednostavljuje postupak ugradnje proizvoda i sprječava njegovo pomicanje tijekom frontalnih utjecaja. Gotovo svi modeli auto sjedala imaju sigurnosne pojaseve u tri točke, ali takav sustav fiksiranja je složen i često nepravilno popravlja roditelji što smanjuje razinu sigurnosti djece.

Koristite bazu

Vrlo je prikladno koristiti sjedalo automobila s bazom koja je čvrsto pričvršćena na stražnjem sjedalu automobila uz pomoć posebnih nosača i ostaje tamo cijelo vrijeme uporabe sigurnosnog uređaja. Gornji dio nosača lako se i jednostavno otkvačuje, pričvršćuje se, a upotreba pojaseva u ovom slučaju nije potrebna. Dječji nosač za bebe s bazom prodaje se kao komplet i pruža sve razine bebinog zaštitnog sustava u automobilu.

Čvrsti sustav za montažu

Najpouzdanija metoda pričvršćenja koluta je baza s nosačem u podu. Priključuje se standardnim sigurnosnim pojasevima, ali ako želite, također možete koristiti ugrađivače Isofix, koji izgledaju kao petlje, prošli sve potrebne testove, testove sudara i ispunjavaju sve standarde. Samo ovaj sustav nije prisutan u svim automobilima, stoga provjerite njegovu dostupnost prilikom kupnje sjedala. Instaliranje takvog uređaja slijedite fotografiju u uputama.

Kako odabrati nosač za bebe za novorođenčad

Prije nego što kupite nosač automobila, morate znati težinu mrvica, njegovu dob, te razmotriti sljedeće važne pokazatelje:

 1. Prisutnost obilježavanja. Oznake ECE R44 / 03 ili ECE R44 / 04 ukazuju da je proizvod prošao potrebna ispitivanja, ispunjava sve sigurnosne zahtjeve.
 2. Opcije lokacije za nošenje. Ako trebate kupiti dobar model avtolyulki, obratite pozornost na uređaje na kojima se dijete može prevoziti kako u smjeru automobila, tako i protiv njega - leđima na vozačevo sjedalo. Druga odredba pruža dodatnu zaštitu za siguran prijevoz beba.
 3. Ako često nosite automobilsko sjedalo od jednog automobila do druge ili ga postavite u kolica, odaberite proizvode s pouzdanim, ali jednostavnim bravama koje se lako mogu učvrstiti na nosač automobila i odvrnuti.
 4. Dajte prednost uređenjima od prirodnih materijala.

Moguće je kupiti nosač za bebe za novorođenče u Moskvi, St. Petersburg, Ryazan i bilo koji drugi grad u Rusiji. Iskusni konzultanti pomoći će razumjeti prednosti i nedostatke suvremenih uređaja za prijevoz djece u automobilu, dati opis, reći o njihovoj veličini i koliko se proizvod izračunava na težini mrvica. Osim toga, možete saznati više o značajkama rada kolijevke novorođenčadi, razumjeti koliko će trajati, a zatim lako pronaći pravi model.

Carry Car sjedište za bebe

Putovanje u automobil s djecom je zamoran i opasan zadatak. Pored vozačeve pozornosti na cestu, potrebno je pratiti stanje i dobrobit malog putnika. Dječje auto sjedalo dizajnirano je da riješi ove probleme, omogućujući vam da putujete automobilom u udobnosti za roditelje i dijete.

Budući da kod djece do jedne godine kralježnica nije dovoljno snažna i ranjivi, oštri udarci tijekom hitnog zaustavljanja stroja mogu dovesti do ozbiljnih oštećenja kralježnice i artikilarnih ligamentarnih aparata.

Izbor najprikladnijeg nošenja omogućit će bebi maksimalnu zaštitu da se presele sa svojim roditeljima bez ograničenja broja putovanja i udaljenosti. Prema pedijatru, pravilno odabrani nosač automobila neće uzrokovati štetu djetetu i predmet je nužnosti u svakoj obitelji s malom djecom.

primjena

Sjedište automobilske sjedalice pripada dobnoj skupini "0 +", za djecu od rođenja do jedne godine. Opremljen je ručkom za biranje kako bi dijete izvuklo iz auta i u automobil. Namijenjen je prijevozu u automobilu djece mase do 12 kg od rođenja do jedne godine.

 • osigurati potrebnu razinu zaštite pri transportu djeteta u kabini vozila,
 • kako bi se smanjio rizik od ozljeda u nesreći.

Za razliku od ostalih tipova auto sjedala, noseći prednje lice od napretka automobila, tako da se pri kočenju teško izbjegavajte ispuštanje dječje glave prema naprijed. Razlog je u visokom riziku od oštećenja nerazvijenog cerviksa u frontalnom sudaru.

Sjedište sjedala automobila je suvozač ili stražnje sjedalo u automobilu. Podešavanje položaja omogućuju vam da nosite malog putnika u anatomski udobnom polusjednom položaju, s nagibom od 30-45 stupnjeva.

Pored ispunjavanja glavnog cilja zaštite djetetovog tijela u slučaju nesreće, koristi se auto sjedala:

 • za udobno kretanje bebe izvan vozila,
 • za hranjenje djece (kao visokih stolica)
 • kao udobna stolica za ljuljanje.
 • kao kolijevka za dijete.

uređaj

Značajna karakteristika dizajna za nošenje sjedala u automobilu leži u nazočnosti ručke koja vam omogućuje da prenesete djecu u ili izvan automobila bez potrebe za preseljavanjem.

Glavni elementi dizajna:

 • Baza. U modelima sjedala automobila, noseći malo zaobljenu podlogu. Na dnu su utori za podešavanje napetosti remena. Bočna rebara pružaju veću pouzdanost. Poseban anti-traumatski jastučić štiti područje prepona od oštećenja.
 • Leđa. U sjedalima automobila dobne skupine "0+", naslon sjedala reguliran je posebnim mehanizmom, a oblik anatomski slijedi krivulju kralješnice. U stolicama s anatomskim leđima, mali putnik neće umoriti na putu dok putuje na velike udaljenosti.
 • Viza za sunce. Pruža zaštitu od ulaska sunčeve svjetlosti, omogućujući da mrvice mirno spavaju za vrijeme vožnje i nošenja.
 • Ručka za nošenje. Omogućuje vam korištenje sjedala automobila izvan automobila za udobno kretanje djeteta.
 • Unutarnji naslon za glavu. Iz sigurnosnih razloga, naslon za glavu je dizajniran u izvedbi za nošenje, koji ispravlja položaj glave.
 • Sigurnosni pojasevi. Za dječje auto sjedala nisu prikladni uski, kruti pojasevi. Za udobno fiksiranje položaja djeteta, naslonjač je opremljen širokim trakama.
 • Bočna zaštita. Namijenjen je zaštiti bebe od ozljeda sa strane. Postavljanje širine pojasa uzima u obzir veličinu određene bebe, uzimajući u obzir količinu odjeće i karakteristike tijela.
 • Zaštitni prijenosni slučaj. Za dječja sjedala za automobil, nosači nose posebne, ekološki prihvatljive pokrivače izrađene od prirodnih tkanina koje su prozračne i lako se mogu prati. Dječja pokriva se razlikuju od hipoalergenskog i antistatičkog učinka.
 • Pričvršćivanje sigurnosnih pojaseva. Dječja autosjedalica opremljena je sustavom od tri ili pet točaka za pričvršćivanje pojaseva. Sustav s pet točaka pridonosi ravnomjernoj raspodjeli opterećenja na sigurnosnim pojasevima, štiteći tijelo malog putnika od oštećenja u slučaju naglog kočenja.
 • Posebni brod za novorođenčad. To vam omogućuje da jednostavno popravite mrvicu, smanjujući opterećenje na kralježnici.

Pro i kontra auto sjedala za bebe

Svestranost nosača automobila proširuje opseg primjene

Prednosti dječjeg auto sjedala s:

 • uporaba nošenja tijekom posjeta klinici, putovanja na druge načine prijevoza,
 • koristiti kao sredstvo za ljuljanje ili hranjenje djece,
 • visoku razinu udobnosti i zaštitu djetetovog tijela.

Nedostaci dječjih auto sjedala:

 • nepoštivanje osnovnih zahtjeva za fiksiranje. Ako nema mogućnosti prilagodbe položaja leđa, nema naslona za glavu i posebne meke nježne podloge koje nježno učvršćuju tijelo tijekom kretanja, putovanje će davati mrvicama mnogo neugodnosti.

Uske pričvrsne trake, pod uvjetima nepravilne prilagodbe (previše jake / slabe napetosti) mogu dovesti do dodatnih ozljeda u izvanrednim situacijama na cestama.

 • ograničena sposobnost zamjene prijenosa drugih sredstava za premještanje djece (hodanje je ograničeno na kratku udaljenost).

Kako koristiti

Da bi se osigurala sigurna i udobna radna sjedalica, dizajn i kvaliteta prijevoznika nameću niz zahtjeva:

 1. Pouzdane pričvrsne nosače koje mogu držati dječje tijelo tijekom hitnog kočenja ili guranja.
 2. Zgodan podešavanje položaja leđa, pružajući minimalno opterećenje na leđima.
 3. Usklađenost s modernim sigurnosnim standardima potvrđena prisutnošću na etiketi proizvoda "ECE-R44 / 03" ili "ECE-R44 / 04".
 4. Sustav sigurnosnih pojaseva u pet točaka koji omogućuje ravnomjerno raspoređivanje napetosti.
 5. Hipoalergenska antistatička prevlaka tekstila prirodnog materijala.
 6. Postojanje ručke, sredstvo za zaštitu od sunca radi ugodne upotrebe.

Dodatni načini zaštite ili udobnosti:

 • mreža protiv komaraca,
 • kišni pokrivač (protiv kiše),
 • naslon za noge mehanizam za podešavanje
 • naslon za glavu,
 • topla omotnica
 • pregača za zaštitu nogu,
 • držač čaše
 • uređaj za grijanje na cesti,
 • ovlaživač.

Stupanj nužnosti pribora određuju roditelji ovisno o specifičnoj situaciji.

Kako instalirati

Prijenosni uređaj za prijevoz djece do jedne godine postavljen je na prednje ili stražnje sjedalo u suprotnom smjeru prema automobilu. Pričvršćivanje protiv udarca automobila smatra se najsigurnijim, budući da s frontalnim udarcem na cesti, učvršćenje sjedala lice u smjeru putovanja može biti kobno.

Kada se automobil sudari, teško je da dijete drži glavu uslijed slabo razvijenih kralježaka vrata maternice i relativno velike mase dječje glave.

Auto sjedalo je pričvršćen na dva načina:

 1. Uz upotrebu ISOFIX-a, dodatnu bazu koja se isporučuje u paketu. ISOFIX se postavlja na sjedalo i fiksira standardnim sustavom za pričvršćivanje automobila (sigurnosni pojas). Nakon fiksiranja baze ugradite i učvrstite sjedalo. Pri uklanjanju nosača s bebom iz auta, bazu ostaje na sjedalu.
 2. Izravno pričvršćivanje na sjedalo automobila.

Kada stavljate bebu na stolac, pazite da sigurnosni pojasovi čvrsto stoje na tijelu bez da ih stišću i sprječavaju slobodno kretanje.

Za sigurno putovanje, vozači s malom djecom poduzeti sljedeće mjere predostrožnosti:

 1. Za maksimalnu sigurnost, auto sjedalo je osigurano na stražnjem sjedalu iza vozača.
 2. Ako samo majka s djetetom putuje u automobil i nema nikoga gledati putnika, bolje je popraviti sjedalo na prednjem sjedalu. To će omogućiti manje ometene vožnje.
 3. U slučaju prevoza automobila na prednje sjedalo, prednji zračni jastuk se isključuje kako bi se izbjegao opasnost od dodatnih ozljeda kada se zračni jastuk aktivira u nesreći.
 4. Beba je čvrsto fiksirana u udobnom položaju za njega, a pokret počinje, pazeći da mrvica ne izađe iz stolice dok se automobil kreće.
 5. Zbog povećanog dječjeg umora na cesti, putovanje automobilom s djecom u roku od jedne i pol sata, nakon čega se odmaraju.

Kako odabrati bebin auto sjedalo

Pri odabiru sjedala za automobil za djecu mlađu od godinu dana, uzeti su u obzir slijedeće parametre:

 1. Visoki stupanj zaštite.

Obratite pozornost na pouzdanost pričvršćivača, širinu pojasa, prisutnost dodatnih košuljica. Konstrukcija mora biti označena s "ECE R44 / 03" kako bi se osiguralo da proizvod udovoljava europskom standardu sigurnosti. Ako se ova oznaka primjenjuje, uređaj za pričvršćivanje djece u automobilu izdržao je cijeli ciklus ispitivanja sigurnosti i kvalitete.

 1. Praktičnost za putovanje.

Putovanje s djetetom nije donijelo nelagodu, stražnji dio nosača automobila pažljivo je reguliran, eliminirajući dodatno opterećenje na leđima. Ostruge su fiksirane širokim trakama, čvrsto povezane, ali ne stiskaju tijelo. Zaštita od sunčevog svjetla i pregrijavanja pruža vizir ili dodatni poklopac.

 1. Jednostavnost korištenja. Za one koji često ponovno instaliraju auto sjedalo na različitim automobilima, važno je jednostavno uklanjanje i pričvršćivanje, što će vam uštedjeti od dodatne buke kada putujete s djecom. Preklopna ručka uređaja trebala bi biti prikladna za prijevoz bebe od / do automobila.
 2. Kvaliteta korištene građe. Obratite pozornost na materijale iz kojih je izrađen. Glavni detalji dizajna moraju biti snažni, ekološki prihvatljivi, ne uzrokovati alergije. Poklopac sjedala odabran je od materijala koji omogućavaju slobodno strujanje zraka kako bi se izbjeglo znojenje ili pregrijavanje bebe u automobilu.
 3. Udovoljavanje veličini i težini dimenzija sjedala za bebe.

Prije no što kupite nosač, provjerite usklađenost s visinom i težinom djeteta. Postavite dijete u nosač, provjeravajući hoće li biti prikladno, da li dijelovi tijela nisu stisnuti, da li će dijete izaći iz stolice tijekom kretanja.

 1. Sposobnost postavljanja nosača na osovinsku bazu. Kao dodatnu korist će biti korištenje auto sjedalo kao kolica.
 2. Prije nego što kupite svoj omiljeni model, upoznajte se s rezultatima testova sudara specijaliziranih automobilskih publikacija.

Zahtjev za ugradnju auto sjedala je nužna u uvjetima povećane opasnosti na cestama. Zanemarivanje ili nepoštivanje ovog zahtjeva često dovodi do žalosnih posljedica.