Dobra kolica za bebe: vrh najbolje za zimu

Hrana

Izbor dobrog kolica za novorođenčad na prvi pogled izgleda kao jednostavan zadatak. Zato razmislite o mladim roditeljima, čije će se dijete samo roditi. Kada se dijete rodi, idealna kolica, prethodno odabrana, mogu biti nepraktična, nesigurna i neadekvatna u veličini.

Kako odabrati kolica

Da biste odabrali dobar kolica za novorođenče, morate znati što oni uopće postoje. Danas u trgovinama možete vidjeti sljedeće vrste kolica:

 1. Klasična. Najčešći model je, naravno, klasičan. Ova je opcija namijenjena bebama do 8 mjeseci, iako se energetski bebe mogu ranije izvući iz njega.
 2. Dva u jednom. Zapravo, ove kolica su skup u kojem, zajedno s bazom, postoje još dva bloka - hodanje i kolijevka. Oni su dizajnirani da se koriste dugo vremena i savršeni su za djecu od rođenja.
 3. Tri u jednom. Slično prethodnoj verziji karakterizira prisutnost kategorije auto sjedala 0+.
 4. Transformator. Jedinstvenost nosača transformatora je da se od spavaćeg mjesta može deformirati u udobno sjedalo za hodanje.

Ostale važne točke

Nakon što odlučite o vrsti kolica, ne zaboravite na druge čimbenike:

 1. Udobnost i sigurnost za bebu. U ovoj kategoriji potrebno je uzeti u obzir prisustvo meke amortizacije, mogućnost prilagodbe ventilacije, toplog i prostranog ležišta s najvišim mogućim stranama, kao i vjetrobranska rupa i dovoljno duboka napa.
 2. Praktičnost za roditelje. U tom slučaju treba obratiti pažnju na manevriranje, sposobnost preklapanja ili preoblikovanja kolica, propusnosti i bonusa za roditelje.
 3. Kategorija cijena. Cijena dobrog kolica za novorođenčad, naravno, bit će visoka, ali to ne treba biti iznenađeno. Ako je kolica stvarno dobra i odgovara svim kriterijima, onda za to možete dati uredan iznos bez žaljenja. Istodobno, treba imati na umu da su cijene robe uklonjene zbog popularnih robnih marki. Stoga je za mnoge roditelje lakše odabrati malo poznatu produkciju, ali dovoljno funkcionalni model po razumnoj cijeni.

Vrhunski modeli

Najbolje najbolje kolica za novorođenčad, navedene u nastavku, izrađene su uzimajući u obzir glavne kriterije odabira. Ti su proizvodi dostupni u trgovinama Detsky Mir, tako da ih u stvarnosti nije tako teško jer postoje mjesta u gotovo svakom gradu.

Ispod su samo najbolje dječje kolica za novorođenčad. Dugo su popularni i cijenjeni roditelji. Ne samo mlade mame, već i iskusni roditelji, koji su više puta rođeni, zainteresirani su za ove modele.

Tutis je nov

Prilično dobra kolica za novorođenčad iz litavske marke, koja prodaje mnoge zanimljive modele, među kojima postoje i 3 u 1 modifikaciji s auto sjedalom. Model 2 in 1 zauzima svoje mjesto u ocjeni zbog atraktivnog dizajna i izvrsne funkcionalnosti.

Težina je 13,5 kg, jer u kolicima ima aluminijska šasija. Veličina koluta je 78x36 cm, a duljina hodnika je 90 cm. Glavne prednosti modela su:

 • stabilnost;
 • jednostavno sklopiti;
 • kotači na napuhavanje, tiho prolazeći sve prepreke.

Kolica su opremljena vodonepropusnim tkaninama kako biste zaštitili bebu od kiše. Osim toga, ima višenamjenski i pouzdani poklopac, kao i visoki pokrivač kiše. Ovisno o terenu, možete podesiti amortizere. Uključeno u kolica je mali madrac od kokosovih vlakana, vrećica i mreža protiv komaraca. Ručka se može lako prilagoditi rastućim roditeljima.

Jedini nedostatak kolica je njezin trošak. Ona doseže 30 tisuća rubalja i najskuplji je na ljestvici najboljih dječjih kolica za novorođenčad. Iako klasični i udobni modeli dugo vremena ne gube svoju popularnost, jer s njom možete ići u šetnju u bilo kojem vremenu.

Geoby C3011

Na drugom mjestu je još jedna dobra kolica za bebe iz kineske marke. Unatoč stereotipima, ovaj model uspješno se natječe s nekim vodećim europskim proizvođačima. Kolica su zaista dostojna uložiti u ocjenu i dobiti poštovanje roditelja.

Model mu je težak oko 14 kg, a dimenzije zajedno s kolijevkom 112x60x103 cm, a kolica se brzo spuštaju, a u tom obliku širina ne prelazi 60 cm, a duljina 87 cm. Kineske proizvode koriste aluminijsku leguru za snažan okvir i velike naplatke na napuhavanje za slobodan prolaz na bilo kojoj površini. Mnoge mame često nazivaju ovu kolica "terenskim vozilom".

Kolijevka, poput mnogih kolica ovog tipa, opremljena je prikladnom ručkom za nošenje i apsorberima koji omogućuju lagano naginjanje. Multifunkcijska napa štiti bebu od vremena i ima prozor za prozračivanje.

U načinu hodanja, model se može podesiti prema položaju leđa (4 opcije su dostupne) i prema mjestu djeteta - s leđima ili licu roditelja. Također je moguće prilagoditi ploču za noge.

Kupci invalidskih kolica impresivno su bogati, budući da roditelji dobivaju dodatne stvari:

 • mreža protiv komaraca;
 • pokrivače za kolijevku;
 • pokrivala nogu;
 • par napa;
 • vrećica za roditelje;
 • dva madraca.

U mnogim dječjim trgovinama, ovaj model se može kupiti za 20-22 tisuća rubalja. U ovom slučaju, omjer cijene i kvalitete je neporeciv.

Camarelo picasso

Prema mišljenju mnogih kupaca, "Kamarelo Picasso" je najbolja kolica za novorođenčad 2 u 1. Varijanta sa spektakularnim dizajnom i raznolikom shemom boja ne može ne privući pažnju mladih roditelja.

Težina s kolijevkom - samo 12 kg. Duljina sama kolijevka je 80 cm, presavijeni kolica dimenzija 100x37x60 cm, a model se savršeno okreće bez da uznemiruje bebu, ali ako želite, možete pričvrstiti stražnje kotače tako da se kolica kreću samo naprijed ili unatrag.

Recenzije najbolje kolica za novorođenče za zimu, proljeće, ljeto i jesen, postoje samo dobri. Glavne značajke, prema kupcima, su:

 • manevriranje;
 • visokokvalitetni amortizeri;
 • kotači na napuhavanje;
 • lagani rub;
 • udobne dimenzije.

Jedinica za hodanje opremljena je uklonjivim odbojnikom, vrećom i pouzdanim sigurnosnim pojasevima. U izgledu, ovaj model je prilično kompaktan i udoban.

Trošak kolica doseže 20 tisuća rubalja. Takva je cijena prihvatljiva za mnoge roditelje, stoga ih stječu bez puno razmišljanja.

Adamex Galactic 583G

Nije bilo nemoguće pripisati ovaj model najboljim dječjim kolicima za novorođenče, jer je popularan ne samo u zemlji u kojoj je proizveden (Poljska), već i praktički diljem svijeta. Njegove se karakteristike podudaraju sa uobičajenim kolicima za 2 od 1 - par blokova (kolijevka i hodanje), sigurne materijale, puno boja.

Ponovno postavljanje blokova nije tako teško kao što se čini na prvi pogled. Kotači na napuhavanje, okvir s izvrsnim jastukom, zaključavanje prednjih kotača - sve to omogućuje lagano vožnju, čak i na najučestalijoj površini. Izvrsna ventilacija čini poklopac s malom prozorskom mrežom.

Kočija se razlikuje u maksimalnom kompletu:

 • pokriti kolijevku;
 • anti-komaraca;
 • vrećica za roditelje;
 • pokriti noge;
 • kišni sloj

Možete kupiti ovu opciju za oko 24 tisuća rubalja. Zahvaljujući konfiguraciji i funkcionalnosti, ta se količina ne čini tako ogromnom.

Chicco Urban

Transformator je ocijenjen iz više razloga:

 • moderni dizajn;
 • pogodnost;
 • tip 2 u 1;
 • poznati brand;
 • mogućnost korištenja od prvih dana rođenja djeteta.

Zbog šasije od aluminijske legure i plastičnih materijala težina kolica doseže 10,5 kg. Komplet uključuje: kišni pokrov, plahte u kolijevci i pješački blok za djecu.

Ovaj model je savršen za one kupce za koje je važna kompaktnost i težina. Kada je sklopljen, ima sljedeće dimenzije: 27x63x72 cm. Visina je 95/106 cm, a širina ne prelazi 63 cm.

Nitko ne ostavlja ravnodušan ergonomski model. Svima je poznata praktičnost i pouzdanost poznatog talijanskog brenda: aluminijski okvir, košarica za kupnju dovoljno velika, odličan sustav jastuka, podesiva ručka.

Ova kolica će koštati roditelje 23.000 rubalja. Neki kupci mogu biti lišeni troška, ​​ali i dalje vrijedi.

Adamex barletta

Poljski proizvodnja je objavila cijelu kolekciju kolica, gdje postoji mnogo različitih opcija, ali ovaj model se smatra najboljim. Kupcima je predstavljena 2015.

Kolica su prilično kompaktna: masa je 13,5 kg, širina hoda je 33 cm široka i duga 90 cm, a ukupna dimenzija 107x60x128 cm. Dubina kolijevke 23 cm, duljina oko 80 cm.

Ploča za hodanje ima preklopni leđni dio i nekoliko nivoa nagiba, a prozor je nužno prisutan u poklopcu motora. Uključeno u kolica je zaštitni poklopac za krevetić, podesivi ovjes i udoban upravljač, visina koja se može podesiti na visinu roditelja.

Možete kupiti kolica u gotovo bilo kojem gradu u Rusiji za samo 20 tisuća rubalja. Za model od 2 in 1, ovo je prihvatljivi trošak.

Tutek tambero

Ovaj model je kompaktan, funkcionalan i lagan. Tip 2 u 1 kočiji teži samo 12 kg s preklopljenim dimenzijama - 98x63x43 cm.

Kolijevka je dobro zaštićena od vjetra. Njegova dubina je 20 cm, duljina - 76 cm, a širina - 36 cm. Podvozje je širine 58 cm.

Napuhavanje i okretni kotači mogu se lagano učvrstiti nogama bez naprezanja. Po želji možete podesiti upravljačku tipku, položaj jedinice za hodanje, naslona za leđa i jastuka. Uključeni su kišni pokrivač, vrećica, mreža protiv komaraca i poklopac za noge.

Velika mogućnost koštat će 20 000 rubalja. Trošak je opravdan ne samo zbog navedenih prednosti, već i zbog činjenice da možete instalirati auto sjedalo od 0 do 10 kg u kolicima.

Ajaxova slava

Poljski model je kvalitetan i nevjerojatno lijep dizajn. U njemu možete pronaći slične značajke s prethodnim modelima.

Veličina kolijevke je 85 cm, dubina 23 cm, a širina 37 cm. Zbog toga je ovaj model prostran i udoban za bebu. Veličina šasije je 59 cm, a šetalište je širine 32 cm i dužine 90 cm. Istovremeno, težina kolica doseže 14,5 kg.

Svaki kotač ima amortizere. Uključeni su: mreža protiv komaraca, kišni ogrtač, vrećica. Ručka je opremljena istezanjem kože.

Model košta samo 18 tisuća rubalja. Za nju, nije šteta dati takvu vrstu novca, jer je stvarno lijepo prošetati s njom i za mamu i tatu.

Najbolje kolica za novorođenče za zimu

Sve gore navedene opcije prikladne su za različite sezone. No posebnu pažnju treba posvetiti zimskim modelima. Pronađite najbolju opciju pomoći će najboljem kolicima za novorođenčad zimi:

 1. Inglesina Sofija (20 tisuća rubalja). Model, savršeno pogodan za zimu i jesen, pogodan je i za bebu i za roditelje. Opremljen je mekim apsorberima, presvučenom presvlakom, kao i ventilima koji se mogu podesiti.
 2. Camarelo Carmela (23 tisuća rubalja). Fina opcija za zimsko razdoblje ima dodatni neumorni vrh i prozor na vrhu kolijevke. Kolica su opremljena velikim kotačima na napuhavanje, lako prolazeći s nanosa i off-road. Unutar njega je vrlo prostrano.
 3. ROAN Marita (19 tisuća rubalja). Veliki, topli i vjetromski model karakterizira prisutnost velikog rupa za male noge u oba bloka. Kočnica kotača lako se primjenjuje, ali će trebati vremena da se navikne na to.

Najbolje zimske kolica za novorođenče vole sve roditelje. U njima dijete se ne smrzava i osjeća ugodno tijekom hodanja. Odabirom jednog od ovih modela, možete zaboraviti na stalne krikove i krikove djeteta na neko vrijeme, jer on ne želi biti hirovito u takvom prekrasnom prijevozu.

Pregled najboljih zimskih kolica za novorođenčad: kako odabrati vozilo za dijete

Često se problem odabira dječjeg kolica za novorođenče postaje važan čak i prije rođenja. A to je apsolutno prirodno. Uostalom, nakon povratka iz bolnice, postoji vrlo malo vremena za kupnju. A ako se dijete rodi u zimi, tada se izbor vozila treba tretirati s posebnom odgovornošću.

U našem članku saznat ćete koja kolica najbolje odgovara za zimsko razdoblje, kao i što treba tražiti prilikom odabira.

Vrste i njihove osobine

kolijevka

Ova je opcija idealna za hodanje s novorođenčadi, čak iu otežanim i snježnim zimama. Ono se razlikuje u jednostavnosti i glatkoći u prevladavanju prepreka. Kolica su opremljena visokom košarom, što vam omogućuje da se ne brinite kada dođe do padavina ili vjetra vjetra.

Značajan nedostatak takvih invalidskih kolica je glomazna i teška masa. Teško ih je nositi sami.

transformator

Ova opcija je kombinacija kolica i kolijevke. Za nekoliko minuta može se pretvoriti u nužan izgled. Transformator ima relativno laganu težinu i vrlo je prikladan prilikom nošenja i skladištenja.

Nedostaci ove vrste invalidskih kolica uključuju nisku propusnost za zimske ceste. Zbog činjenice da je baza kolica niska, ne možemo biti sigurni u potpunu zaštitu djeteta od zimske hladnoće.

hodanje

Ovaj tip razlikuje se po svojoj kompaktnosti i funkcionalnosti. Namijenjen je za duže šetnje.

Preporučena dob za početak korištenja kolica je od šest mjeseci do četiri godine.

Kako odabrati?

 1. Kotači. Idealni materijal za kotače je poliuretan.

Volumetrijske kolica lako će prevladati svaku prepreku, ali je neprikladno spremiti ih u prostore male veličine.

 • Hood i kišni ogrtač. U invalidskim kolicima mora postojati kapuljača, kao i posebni tende ili kišni kapci iznenadnih padalina ili vjetra.
 • Ručka. Mora biti prikladno za roditelje. Veliki plus bit će mogućnost bacanja u drugi smjer. U mnogim modelima ručka se lako može prilagoditi visini majke, što je argument u prilog odabira takvog proizvoda.
 • Prohodna kolica. Udobni kotači i pouzdane kočnice su dobrodošli. To vam omogućuje slobodno kretanje po snijegu i ledu, maksimalno štiteći bebu i roditelje od nepredvidljivih situacija.

  Dodatni zahtjevi

  Dodatni zahtjevi pri odabiru zimske kolica uključuju:

  • Dostupnost košara za kupnju.
  • Dobra amortizacija. Bolje je odabrati kolica s križnom autocestom.
  • Kolijevka mora biti dovoljno zatvorena.
  • Kapacitet postolja. Imajte na umu da će dijete biti u zimskim odijelima.
  • Visoko mjesto bebe u odnosu na tlo.

  Za one koji planiraju nositi kolica u automobilu, trebali biste obratiti pažnju na ručku i okvir, njegove dimenzije kada je presavijeni i lako nositi.

  Ocjena od globalnih proizvođača i fotografija

  Fotografija prikazuje zimske šetnje različitih tipova, koje su uključene u ocjenu najboljih svjetskih proizvođača: kolijevka, transformator, šetalište.

  Inglesina Sofija

  Kolica su idealna za upotrebu tijekom hladne sezone. Spavanje je osigurano za dijete od rođenja do šest mjeseci.

  1. Broj bodova podrške - 4.
  2. Sklopivi mehanizam je knjiga.
  3. Težina 16, 3 kg.
  4. Dimenzije (WxDxD) 57x118x102,5 cm.
  • kapacitet kolijevke;
  • udobna krutih košarica;
  • Pouzdana zaštita od sunca i vjetra;
  • uska baza.
  • težina kolijevke kada je montirana iznosi 14,6 kg;
  • nespretnost.

  Trošak modela počinje od 24.000 rubalja.

  Geoby C703-H

  Ovo je jeftin model kolica za bebe. Razlikuje se u upotrebi. Visina ručke je podesiva. Kolica s Geoby C703-H ima prostranu košaricu za kupnju.

  Kolica imaju sljedeće specifikacije:

  1. sklopni mehanizam - knjiga;
  2. broj kotača - 4;
  3. kotači na napuhavanje, uklonjivi;
  4. promjer kotača - 30,5 cm;
  5. mehanizam amortizacije - proljeće;
  6. dimenzije - 94x60x101 cm.
  • relativno niske cijene;
  • raznovrsnost;
  • stabilnost;
  • visoka propusnost;
  • zakretno napa;
  • dovoljno krutosti košare.
  • niske kvalitete šavova;
  • prisutnost kolica.

  Prosječna cijena proizvoda varira od 12.500 do 13.000 rubalja.

  Bumbleride indie

  Ovaj model s tri kotača za putovanje može putovati posvuda. Ne boji se uskih staza ili labavog snijega.

  1. Težina - 9 kg.
  2. Dimenzije (cm) - (91,5x62,2x87).
  3. Sklopivi tip knjige.
  4. Kotači - 30 cm.
  5. Vrsta kotača - napuhavanje.
  • relativno mala težina - 9 kg;
  • dobra stabilnost;
  • agilnost;
  • kapacitet kreveta;
  • podesivi kotačić podešava se na bilo koju visinu;
  • sigurnosni pojasevi;
  • stilski dizajn;
  • Jednostavno se kombinira s kolijevkom i auto sjedalom.
  • Sustav presavijanja leđa nije vrlo prikladan. Preporučljivo je pritisnuti ventil i istovremeno povući trake.
  • Nedostatak okomitog položaja leđa.
  • Toplinska izolacija ostavlja mnogo na želji.

  Trošak kolica s 31.000 rubalja.

  Bebecar Stylo AT

  Kolica su pogodna za duge šetnje u zemlji. Izvrsna gradnja opravdava visoku cijenu modela.

  1. broj kotača - 4;
  2. težina - 16,7 kg;
  3. širina šasije - 55 cm.
  • prostrana i udobna kolijevka;
  • čelični okvir i ovjesne opruge;
  • blagi moždani udar;
  • četiri leđa položaja;
  • prednji kotači postavljeni na rotacijsku os;
  • sjedalo se može staviti na lice i protiv pokreta.
  • previsoko sjedalo za užitak;
  • nedostatak džepa za male stvari;
  • Označeni poklopac.

  Prosječna cijena proizvoda je 45.000 rubalja.

  Vikalex Lazzara

  Ova kolica su jedan od najboljih za hodanje zimi. Ona pruža sve za udobnost roditelja i bebe. Zimska šetnja postaje ugodnija zbog prisutnosti četiri velika napuhavajuća kotača, apsorpcije udaraca na oprugama, velikog napa i zaštitnog pokrova za noge.

  Veliki krevet omogućuje vam slobodno smjestiti veliku bebu u zimsku odjeću. Vožnja kroz snijeg nije teško. Sjedište se može postaviti kao lice roditeljima i obrnuto. Kolica Vikalex Lazzara imaju mogućnost uklanjanja pokrova za naknadno pranje.

  1. sklopni mehanizam - knjiga;
  2. kotači na napuhavanje;
  3. prednji kotači se okreću;
  4. širina šasije - 61 cm;
  5. dimenzije - 110x61x100 cm.
  • dobar križ;
  • mogućnost podešavanja ručki na visini;
  • izvrsna upravljivost.
  • dimenzije kolica ne dopuštaju da stane u prtljažnik;
  • branik je nizak.

  Prosječna cijena proizvoda je 18.500 rubalja.

  Savjeti za roditelje

  Vođeni iskustvom roditelja, odabirom jeftinih modela invalidskih kolica, možete se suočiti s niskom kvalitetom montaže i materijala, potrebom za čestim popravcima.

  Izbor elitnih modela ne jamči uvijek visoku kvalitetu s izvrsnim vanjskim izgledom. Za obitelj s prosječnim dohotkom, razumni izlaz bi bio odabir kolica iz srednjeg cjenovnog segmenta. Takvi modeli izrađeni su od dovoljno kvalitetnog materijala, razlikuju se po dobroj kvaliteti i pouzdanosti.

  Pri odabiru kolica treba obratiti pažnju na opremu. Dodatna oprema će uvijek biti praktična, a prva mjeseca života djeteta će biti ugodna i ugodna.

  Prije početka kupnje, vrijedno je unaprijed izmjeriti vrata i otvore dizala. Za napuhavanje kotača kolica koristite posebnu pumpu. Ako nije u konfiguraciji kolica, mora se kupiti.

  Rt za noge je jedan od najčešćih pribora. Koristi se za bebe od šest mjeseci. Većina suvremenih invalidskih kolica dolaze s poklopcem za noge, ali često ih se mora kupiti zasebno.

  Odlučujući unaprijed o potrebnim funkcijama, brzo možete donijeti najbolju odluku u procesu kupnje zimskog prijevoza.

  Kako odabrati kolijevku za novorođenče za zimu: savjeti i top 5 najboljih zimskih modela

  Gotovo svi roditelji se slažu da je rođenje djeteta jedno od najvažnijih događaja u životu osobe. Zajedno s ovim događajem, mama i tata su suočeni s mnoštvom zadataka koji hitno treba riješiti - jedan od njih je kakav kolica za zimu da se za novorođenče. Naravno, izbor kolica za novorođenče ovisi o sezoni, jer odabir modela za oštre ruske zime je mnogo teže nego ljeti. Ne možete napraviti izbor? Ovaj članak predstavlja ocjenu od 5 najboljih modela, svakako će vam pomoći odabrati model koji će vam biti velik pomagač za vas i vaše dijete.

  Poželjno je da se do rođenja djeteta kolica već kupuju - tako da će biti prikladnije za mlade roditelje

  Kriteriji za odabir zimske kolica

  Pri odabiru kolica za rusku zimu morate se osloniti na neke kriterije. Najbolje je napraviti popis tih kriterija unaprijed, s kojim se već sigurno možete kupovati i otkriti koji model odabrati. Za svaku osobu mogu varirati, ali još uvijek su na čelu vanjske privlačnosti, težine, praktičnosti, cijene i propusnosti. Cijeli popis važnih kriterija pri odabiru modela za hladnu sezonu uključuje:

  • Nosila. U modelu hladne sezone mora biti tople i dovoljno prostrane, budući da će novorođenče biti toplo odjeveno u debele odore i omotnicu ili pokrivač.
  • Kotači. U kolicima za snježnu zimu, kotači moraju biti velikih dimenzija tako da se kolica osjećaju jednako dobro na čistoj cesti iu snijegu. Mali kotači neće stati - zaglavljeni na snijegu. Budući da materijal za kotače odgovara poliuretanu.
  • Topla omotnica. Također je moguće dječje pledik ili poklopac za noge.
  • Kočnice. Ovo je jedan od najvažnijih dijelova kolica. Oni postaju nužni kada se spuštaju s stubišta ili brda pod padinom, napuštajući trgovinu, čiji je trijem također smješten na brdu ili u prijelazu podzemne željeznice. Bolje je odabrati model s ručnom kočnicom jer je on taj koji će pomoći u zaustavljanju kočije u slučaju kada ruke mame nose šoping. U takvim slučajevima, nožna kočnica gotovo nema smisla, iako može zaustaviti kretanje kolica.
  • Zaštita od lošeg vremena. Kolica moraju biti opremljena zaštitnim šatorima zbog loših vremenskih uvjeta - od vjetra, snijega i drugih oborina. I, naravno, mora biti vodootporan.
  • Težina. Ovo je jedan od glavnih kriterija za bilo koji kolica - pogotovo ako mlada majka ima krhku gradnju. Težina kolica bi trebala biti relativno mala, čak i ako u kući postoji dizalo, jer će ga vući kočnicu.

  Što još treba usredotočiti pri odabiru kolica?

  • Prohodnost. Ovisi o kotačima - odnosno, o njihovoj veličini. Što su veći kotači modela, to je lakše, tj. Lakše je podnijeti sve nepravilnosti ceste (snijeg, površina ceste, korijen stabala, kamenje itd.).
  • Praktičnost. Naravno da je prostran kolica dobar jer će veliki prostor omogućiti djetetu da se zagrije, ali dimenzije dizala i vrata moraju se uzeti u obzir kako bi kolica mogla jednostavno ući u njih.
  • Ručka. Mora biti prikladna za mamu, s mogućnošću pomicanja u drugom smjeru. Ručke mnogih modela mogu se podesiti na visinu majke, bolje je odabrati proizvod samo s takvom ručkom.
  • Košarica za kupnju. U početku se može činiti da je košarica neobvezna prilika pri odabiru kolica, ali to nije tako, jer žena s kolicima ne može priuštiti da nosi kupnju u svojim rukama. Važno je da košarica uspješno pokriva sve nabavke čak i u horizontalnom položaju.
  • Cijena. Sada se kolica za zimu mogu podići u rasponu cijena od pet do pedeset tisuća. Istodobno, visoka cijena proizvoda uopće nije jamstvo njegove kvalitete, stoga je najbolje najprije odlučiti o iznosu koji ste spremni platiti za kolica, a zatim odabrati određeni model.

  Zimska kolica za dijete nisu luksuz, ali nužnost je stoga potrebno odabrati model koji se temelji na svim kriterijima, bez gubljenja. Tek tada dijete i njegova mlađa majka će se osjećati ugodno.

  Vrste beba kolica za zimu

  Naravno, za pravilan rast i razvoj bebe, šetnje na svježem zraku su vrlo važne, čak i hladna sezona ne bi trebala ometati ovo. Odličan pomagač u rješavanju ovog problema bit će najbolji kolica za zimu. Oni su od sljedećih vrsta:

  1. Kolica, kolijevka. Prilično je stabilan, zatvoren i osjeća se dobro na snijegu, nalazi se prilično visoko iznad razine zemlje i savršeno štiti novorođenče od svih nevolja vremenskih uvjeta - vjetra, kiše, snijega, hladnoće i tuče. Budući da se Rusija razlikuje od teških mrazova, ovdje će biti relevantnije grijane kolijevke.
  2. Kočija je univerzalna. Takav model može biti zatvoren, također je moguće postaviti sjedalo za šetnju (ogroman plus kada dijete dosegne 6 mjeseci). Ova vrsta invalidskih kolica je glatka i vrlo izdržljiva.
  3. Preobrazba kolica (preporučujemo da pročitate: kako odabrati svjetlo za transformiranje kolica za dijete?). Od kolijevke možete vrlo brzo napraviti pješačku verziju i obratno (što je također prikladno za djecu od 6 mjeseci). Takav kolica je relativno lagana i kompaktna pa će to biti odlična opcija za krhku gradnju mame.

  Kolica za zimu za bebu - što je važno?

  Je li vaše dijete rođeno u hladnoj sezoni? Tada se izbor vozila za njega mora tretirati s posebnom pažnjom.

  Sljedeći zahtjevi pomoći će odrediti koji model odabrati za bebu:

  Kako odabrati pravi kolica za novorođenče jesen-zima: kriteriji odabira i popularni modeli

  Roditelji su posebno oprezni pri odabiru kolica za novorođenče rođene u jesen i zimi. Vozila za užitak ne bi trebala biti samo stabilna, s dobrim prometom, već i zaštititi bebu od mraza, vjetrovnih vjetrova.

  Saznajte koje pojedinosti obratiti pažnju na kupnju jesensko-zimske kolica, kako izolirati kolijevku. Moms dijele tajne udobnih šetnje s djetetom u mraku i hladnom vremenu.

  Korisne informacije

  Kakva kolica izabrati za novorođenče za jesen-zimu? Prvi prijevoz za ovo razdoblje mora ispuniti nekoliko kriterija:

  • ugodan, zagrijan kolijevka;
  • visokokvalitetne šavove, nedostatak pukotina na područjima fiksacije;
  • prostrana kutija koja bi mogla staviti novorođenče u omotnicu toplo krzno ili zimske suknje;
  • dno - na maksimalnoj udaljenosti od tla;
  • gume s velikim promjerom;
  • gusta kaciga dovoljne dubine za dobru zaštitu od kiše i snijega;
  • visoke stranice kolijevke;
  • dobra amortizacija;
  • kišni pokrov, visokokvalitetni materijal s vodootpornim premazom.

  Kako odabrati

  Prije kupnje, razgovora s poznatim mama, saznajte više o prednostima i nedostacima različitih modela i marki. Većina roditelja ne savjetuje da neće spasiti pri odabiru kolica za jesen i zimu.

  Nema dovoljno kolicine kolica, niske dna, mekane strane bez dobre izolacije, neudobnih kotača s lošom apsorpcijom udarca - glavne pogreške koje roditelji trebaju zapamtiti pri kupnji rekreacijskog vozila za novorođenče.

  Saznajte više o prednostima i blagodatima dojenčadi Baby 1 za bebe.

  Kako liječiti upaljeno grlo kod djece kod kuće? Odgovor je na ovoj stranici.

  Vrste kolica za jesensko-zimsko razdoblje

  Kako odabrati kolica za bebe? Mommies savjetuju da ne žure, da procjenjuju prednosti i nedostatke svih vrsta kolica. Važno je odlučiti hoćete li kolica za jednu sezonu dok je hladno ili ćete koristiti model za starije dijete. Od ove točke trebate "gurati".

  Kratak opis najboljih mogućnosti za jesen i zimu:

  • dječja kočija Velika, duboka košarica, izvrsna zaštita bebe od kiše, snijega i vjetra. Tvrde strane, dno, dobra stabilnost, pouzdane kočnice, mekana apsorpcija udaraca, veliki kotači. Među nedostatcima: velika težina, impresivne dimenzije, nedostatak upravljivosti. Kolijevka je pogodna za hodanje s djecom do 6-7 mjeseci, ne postoji sjedalo, udobno je spavati u malom djetetu, ali ne sjede. Ako planirate nakon šest mjeseci za kupnju drugog modela (inačica za hodanje), slobodno odaberite izoliranu kolijevku;
  • kolica "2 u 1", "3 u 1". Modularni sustav je univerzalan, funkcionalan. Apsorpcija mekog udarca za laganu bolest novorođenčeta, visoka prohodnost s masivnom šasijom. Standardna kolijevka + mogućnost montiranja prijenosnog i pramčanog stolca. Mnogi modeli imaju veliku težinu i visoke cijene, ali su prikladni za djecu od rođenja do tri godine.

  Optimalni parametri

  Prilikom kupnje obratite pažnju na karakteristike svakog detalja vozila za uživanje novorođenčadi:

  • nosila. Kutiju mora biti krut, s izoliranim odbojnicima, dno je jaka, kvaliteta izrađena. Optimalna veličina kolijevke: duljina - od 73 cm, širina - od 35 cm. Zapamtite: beba će biti u toploj omotnici, pokrivaču ili odijelima, ograničeni prostor iznutra predstavlja ozbiljan nedostatak. Prije kupnje izmjerite širinu dizala, tako da ne morate nositi pretjerano široku invalidska kolica u svoje ruke;
  • napa. Pazite da se duboko presavijate gotovo u kutiju. "Malo" kapuljačje slabo štiti od vjetra, dijete lako hladi. Za vrijeme jeseni, prikladan je prozor za prozračivanje. Provjerite s prodavateljem kakvoću materijala: tkanina mora imati impregnaciju koja ne otpušta vodu. Ako nema kiše, kondenzat se neće nakupiti na površini "desne" tkanine;
  • kotači, mekana amortizacija. Za jesensku gustu i snježnu zimu odaberite modele s velikim gumenim kotačima. Manevriranje je malo smanjeno, ali povećana propusnost. Kolica su stabilnija kada vozite na neravnim, skliskim površinama. Kotači na napuhavanje idu dobro na blatnoj i snježnoj cesti. Provjerite veličinu međuosovinskog razmaka, usporedite s širinom dizala;
  • pouzdane kočnice. Obvezni detalji za dobar model. Kolica se neće kotrljati na skliskim padinama, koje se često stvaraju na ledu na neravnim površinama;
  • prihvatljiva težina za zimski model. Potrebno je očekivati ​​da većinu vremena mama mora samostalno podići i spustiti invalidska kolica na podu, pogotovo ako nema dizala. Ponekad je model toliko težak da se ne može upravljati bez pomoći rođaka ili susjeda. Modularni modeli su lakši od drugih, kolijevka i transformator su teži;
  • Provjerite dolazi li plastična vrećica radi zaštite od kiše i prljavštine. U jesen i zimi, mnoge mame razumiju koliko je neugodno bez kišnog ogrtača;
  • prostrana košarica za kupnju. Nakon rođenja djeteta kućanski poslovi i kuhanje ne nestaju nigdje. Zadatak mlade mame: za jedno putovanje kupiti sve što vam treba, tako da ne morate ponovno izaći na mršavom, vlažnom vremenu ili gorčoj hladnoći. Kada kupujete kuću pregledajte koš. Zimske kolica, kolijevci s visokim kotačima na napuhavanje opremljeni su metalnom košarom koja može izdržati više od jednog kilograma kupnje. Ako je mjesto za proizvode i stvari izrađeno od mekog materijala, svakako provjerite kakvoću šavova, pouzdanost pričvršćivanja na noge, odredite koja je maksimalna dopuštena težina za ovaj model;
  • udobna ručka, po mogućnosti s podešavanjem visine. U jesenskom blatu, skliskom ili snježnom površinom, lako možete nositi kolica, ako drška odgovara rastu. Obratite pažnju na ovaj element, provjerite je li lako upravljati prijevozom užitka za bebu;
  • u boji. Naravno, kolica za novorođenče trebaju biti lijepa i moderna. Ovaj detalj ne možete staviti u prvi plan, ali odabrati modele tamne tkanine za jesen i zimu (kako se ne bi prljave), također ne isplati. Potražite boju po svom ukusu. Mliječno bijela boja je moderna, ali nije uvijek prikladna za prljavštinu i prskanje taljenjem snijega. Svaki put kada šetnji ne biste obrisali okvir: nemojte se zabavljati s iluzijama, teško ćete naći vremena i energije za ovu operaciju;
  • cijena. Ponekad roditelji najviše paziti na ovaj trenutak, zaboravljajući na udobnost mumija. Provedite nevjerojatnih sume na prvih kamiona za novorođenče nije potrebno, ali najjeftiniji modeli ne uzimaju: ti su trošni od kotača nespretan, nezgrapan, teška modela. Ako želite uštedjeti novac, kupite kvalitetan talijanski, švedski ili poljski prijevoz u dobrom stanju. Za šest mjeseci rada, karakteristike modela će ostati kao u novom.

  Što staviti u kolica u jesen

  U modernim kolijevcima nema ploča za odjeću bez izolacije, kao u sovjetskim invalidskim kolicima. Dječak osjeća maksimalnu udobnost, ali ponekad je nemoguće bez dodatnog zatopljenja.

  Što mame pišu:

  • na početku jeseni dovoljno je toplo, važno je da se mrvica ne pregrije. Za izvan sezone naći bazu na kojoj dijete neće biti previše vruće;
  • Neke mame ne stavljaju ništa u kolica u jesen. Većina smatra: prilično tanak pokrivač vunena;
  • Dobar je izbor madrac s kokosovim vlaknima. Lako se peru, prozračnom;
  • Mnoge mame u djetinjstvu nose demi-sezonske odijele, uz njih uzimaju vrući pokrivač od pameti: kad se hladi, meka tkanina će dobro zagrijati dijete;
  • prilično skupo, ali zgodan stvar - vunena omotnica-deka. Mame koji mogu šivati ​​mogu stvoriti proizvod vlastitim rukama: ušteda će biti znatna;
  • za cool jesensko vrijeme pogodno je toplo pleteno odijelo. Odnesite pokrivač za hlače, odjednom će postati hladno;
  • u studenom je u mnogim regijama već hladno: novorođenčad će trebati višeslojnu odjeću, toplu kombinezu ili zagrijanu omotnicu transformatora.

  Što trebate staviti u zimu

  Hodanje u hladnom vremenu s malom djecom jednako je potrebno kao i tijekom lijepih ljetnih dana. Važno je ne prigušiti bebu previše, tako da dijete ne znoje, ali beba ne smije zamrzavati.

  Što učiniti s opekotinom od sunca u djetetu? Imamo odgovor!

  Popis lijekova i lijekova za cistitis kod djece može se vidjeti na ovoj adresi.

  Http://razvitie-malysha.com/zdorovie/bolezni/drugie/kosoglazie.html na stranici, pročitajte o tome kako se postupa s strabismus u djece različite dobi.

  Mommies preporučuju da se zimi da stavite u kolica za maksimalnu udobnost:

  • jedna opcija - tanki pokrivač flaneleta položen je na dnu za mekoću;
  • druga opcija je vunena deka umjesto madraca;
  • mnoge mame stavljaju bebu u kolica u toploj omotnici krzna. Stvar nije jeftin, ali vrlo udoban;
  • u gorkoj hladnoći bebe prve godine života ugriju svoje sako + vreća za spavanje bez rukava na vrhu;
  • na hladnim, vjetrovitim danima, mnoge mame stavljaju pokrivač flaneleta na dno kutije, zatim bebu u zagrijanoj omotnici, a zatim ponovno stavlja pokrivač na vrh;
  • Još jedna opcija za sladoledno vrijeme je topao odijelo, prekriva mrvice s vunenim pokrivačem odozgo;
  • Mnogi mame vam savjetuju da kupite visoko kvalitetnu toploj omotnici s prikladnim utorima za trake u ležištu i sjedalu automobila. U hladnom vremenu, važno je da beba ne baca predmete na njegovo lice, ako se počne bacati i okrenuti za vrijeme hodanja;
  • O praktičnosti omotnica, recenzije odijela su različite: neke mame odobravaju, drugi smatraju da je vrijedno zasebno kupiti omotnicu i kombinezon. Samo iskustvom može se shvatiti da je prikladnije za određenu majku i dijete. Ako odlučite ostati na ovoj opciji, zapamtite: prvi put, proizvod se koristi kao udobna vreća za spavanje s rukavima, za odraslu malu djecu - ovo je punopravna uniforma odijela.

  Popularni brandovi i modeli

  Poznate tvrtke proizvode kolica za kvalitetnu jesensku zimu različitih boja. Mommies pišu da su zadovoljni nakon korištenja za šetnju sljedećih modela:

  • Peg Perego Cula.
  • NOORDLINE EDEL.
  • Inglesina Vittoria.
  • TAKOSARTIVA MOHICAN 2 u 1.
  • Emmaljunga.
  • Bebetto Holand.
  • BEBECAR GRAND STYLE.
  • ADAMEX Nitro.
  • Tutis Zippy.
  • Cam Linea Sport Exclusive.
  • ZEKIWA TOURING DE LUXE.
  • Cosatto Giggle 3 u 1.

  Trošak vrhunskih modela je često u rasponu od 19.000-32.000 rubalja, ekskluzivne opcije su još skuplje. Visoka cijena opravdava udobnost koju će mlada mama brzo shvatiti.

  Video savjeti o odabiru kolica za zimu:

  8 najboljih zimskih kolica za bebe

  Stručnjaci odabrali najbolje modele za zimske šetnje s djetetom.

  Ako zima pada na prvih šest mjeseci beba života, onda roditelji bi trebali odabrati kolica posebno pažljivo. Dakle, kolijevka mora biti topla, a kotačići - veliki, jer je takav da invalidska kolica mogu pružiti dobru propusnost. Na temelju ispitivanja nekoliko desetaka modela, stručnjaci iz Product-test.ru sastavili su popis najboljih kolica za novorođenčad zimi. Među odabranim modelima postoje i klasične kolica, kolijevci i univerzalni kolica 2 u 1 (3 u 1).

  Zimske kolica, kolijevke

  Odaberite zimsku kolica, kolijevka ima četiri karakteristike:

  • veliki napuhani kotači
  • kutiju od jednog komada od plastike ili drvene kutije
  • gusta višeslojna presvlaka
  • velika kolijevka.

  Vođeni ovim načelima, odabrali smo za vas tri najbolje zimske kolica za novorođenčad.

  CAM Linea Sport

  CAM Linea Sport kolijevka je dovoljno prostrana za toplo odjeveno dijete, dimenzija je 79 × 34 cm. Gumeni zaslon sa gumbima gotovo u potpunosti štiti bebu od vjetra. Šasija je opremljena velikim kotačima koji modelu daje izvrstan križ. Kočija se zaljubila u mame i zbog atraktivnog izgleda: sunčalište i vanjski poklopac ukrašeni su rhinestonesom. Glavni nedostatak koji roditelji napominju u pregledima je glasan napuk, pukotine tijekom otvaranja / zatvaranja, što može narušiti osjetljiv san djeteta.

  Težina modela: 14,9 kg.
  Minimalna cijena za jesen 2017: 31.000 rubalja.

  Peg Perego Culla-auto (Velo šasija)

  Ovaj je model već dugo prodan, ali majke ga vole za izvrsnu propusnost, materijale osjetljive u teksturi i vrlo meke madrace. Kolica se ne boje snijega i prljavštine - klasični okvir s kotačima promjera 30 cm pruža izvrsnu kvalitetu vožnje. Ali vrijedi uzeti u obzir da veličina kolijevke - 71 × 34 cm - ne odgovara velikom djetetu. Također imajte na umu zaslon od vjetra - to je širok, ali još uvijek prethodni modeli imaju dvostruko više.

  Težina modela: 15,5 kg.
  Minimalna cijena za jesen 2017: 32.000 rubalja.

  Zimske kolica 2 u 1 (3 u 1)

  Univerzalna kolica su izbor praktičnih roditelja koji mogu prenijeti dijete s prve tri godine života s jednom kupnjom, jer su kolica i hodnička jedinica uključeni u paket takvih modela, a 3 u 1 modelu dodatno je opremljen automobilskim sjedalima. Prilikom odabira kolica za zimske kombinacije, roditelji obično obraćaju pozornost samo na opremu kolijevke, ali uzalud. Nakon transplantacije bebe u šetnju, majka često otkriva da je neugodno i hladno - morate ići i kupiti novu kolica.

  O karakteristikama šasije i kolijevke, već smo napisali gore, ista pravila vrijede za univerzalne invalidske kolica. Jedinica za hodanje mora ispunjavati sljedeće kriterije:

  • volumen napajanja
  • uske rt na nogama
  • stražnja napa sa stražnjom stranom.

  Odabrali smo za vas pet najboljih 2 u 1 invalidskim kolicima (3 u 1) za zimu, u kojem su i kolijevka i pješački blok jednako dobro osmišljeni.

  Adamex Barletta 2 u 1 (3 u 1)

  Ovaj model je potpuno pripremljen za zimske guste materijale, jednodjelni kutija za kolijevke i zagrijana hodnička jedinica pomoći će zaštiti bebu od hladnoće tijekom hodanja. Kolijevka je vrlo prostrana (77 × 35 cm), ispred njega široki zaslon koji u potpunosti blokira mali putnik od vjetra. U hodniku je kapuljač čvrsto na stražnjoj strani, a na toplom slučaju za noge nalazi se isti zaslon za podizanje koji se može pričvrstiti na poklopac na gumbu. Adamex Barletta vozi na četiri kotača na napuhavanje: stražnja - velika i prohodna, ispred, ali s okretnim mehanizmom, tako da model kombinira i dobru upravljivost i jednostavnost upravljanja. Među korisnim priborom - rukavice spojke za mamu.

  Težina modela: 15,8-14,8 kg.
  Minimalna cijena za jesen 2017: 18.900 rubalja.

  BeBe-mobile Toscana 2 u 1 (3 u 1)

  Bebe-mobile Toscana je vrlo slična Adamex Barletti u svojoj opremi. Model kombinira dobru upravljivost i jednostavnost rada: podvozje uključuje četiri kotača na gumenjima na napuhavanje, a prednja su opremljena okretnim mehanizmom. Tople kolijevke prekrivene su toplim poklopcem i opremljene širokim zaslonom prema vjetru, koje se mogu postaviti i pričvrstiti na kapuljaču. Poklopac hodnika ima istu funkciju. Veličina kolijevke (78 x 35 cm) omogućuje vam da stavite čak i veliko dijete u zimsku omotnicu.

  Težina modela: 15,6-15,0 kg.
  Minimalna cijena za jesen 2017: 23.500 rubalja.

  Camarelo Carmela 3 u 1 (2 u 1)

  Kolijevka Camarelo Carmele također se razlikuje po velikoj veličini, duljine oko 80 cm. Čvrsta plastična kutija i gusti materijali dobro pokrivaju vjetar. Premda kolica nemaju takav široki zaslon, kao i kod prethodnih modela, on će biti zaštićen od hladnoće s napa koja se proteže daleko naprijed zbog izduženog vizir. Kombinacija dugog napa i topli poklopac za noge također je u šetnji. Zahvaljujući zatvaraču, kapuljača se uklapa u ostatak presvlake karoserije, tako da nema praznine. Camarelo Carmela vozi na četiri kotača na napuhavanje: stražnji veliki daju joj dobar križ, a prednji krak lako razvija kolica čak iu vrlo ograničenom prostoru.

  Težina modela: 14,1-14,2 kg.
  Minimalna cijena za jesen 2017: 18 000 rubalja.

  BeBe-mobilni Mario 2 u 1

  Ovo je poboljšana verzija Bebe-mobile Toscane, promijenila je samo uzorak guma na gumama i poboljšala montažu blokova - postala je praktičnija. Ostatak opreme ostaje isti: zagrijan kolijevka i šetalište s poklopcem za noge opremljeni su širokim zaslonom prema vjetru, a podvozje s napuhavanim kotačima olakšava prolazak kroz snijeg. U kompletu dodatne opreme, pored standardne mrežice protiv komaraca i pokrivača kiše, za majčinske ruke nalazi se topli rukav.

  Težina modela: 15 kg.
  Minimalna cijena za jesen 2017: 22.500 rubalja.

  Adamex Avila 2 u 1

  Veliki napuhani naplatci omogućuju dječjoj zimskoj kolicima da hodaju i na asfaltu i na stazi za snijeg. Prednji kotači se okreću, lako su skloni preprekama. Topla Adamex Avila 2 u 1 kolijevci dovoljno prostrane (78 × 36 cm) za zimsko odijelo. Istodobno, i na uklonjivom poklopcu kolijevke, a na rtu na nogama pješačkog bloka nalazi se zaslon za podizanje koji je pričvršćen na kapuljaču - potpuno blokira dijete od vjetra. Mame će voljeti da je rt na nogama uredno ušiven i ne visi na hodniku s vrećom. Vrijedno je napomenuti da je ovaj model vrlo sličan u svojoj opremi za Adamex Barletta 2 u 1 (3 u 1), ali bez toplog kvačila za ruke.

  Bebetto Torino 2 u 1

  Bebetto Torino 2 u 1 - prekrasna kolica na bijelom okviru. Molit će mame svojim ugodnim dizajnom i dobro osmišljenom opremom za sve sezone. Kućišta oba tijela povećana su zbog dodatnog dijela s patentnim zatvaračem - ovaj dodatak se često ne nalazi u univerzalnim invalidskim kolicima. Također, beba u kolijevci može biti ograđena od jakog vjetra pomoću visokog protu vjetra. Šetalište je također dobro pripremljeno za zimu - nema ležaja iznad leđa, a kapuljač kapa gotovo do odbojnika. Dobra izvedba križnog modela omogućuje velike kotače na napuhavanje promjera 24/29 cm.

  Težina modela: 13,8-14,4 kg.
  Minimalna cijena za jesen 2017: 22.800 rubalja.

  Ako je vaša beba već izrasla iz modela za novorođenčad, predlažemo da se upoznate s našim popisom najboljih kolica za zimu.

  Više testiranih modela, možete naći invalidska kolica za novorođenčad. A ako ne znate kako odabrati kolica koja će odgovarati vama i vašem djetetu, slijedite naše savjete u Kupčevom vodiču.

  15 najboljih dječjih kolica

  Kriteriji za odabir najbolje kolica za novorođenče

  Odabir kolica za novorođenog malog čovjeka je vrlo težak zbog raznovrsnosti tipova, dizajna i dodatnih mogućnosti koje roditelji nude kod proizvođača ovog dječjeg prijevoza. Kako bi se odabrala najbolja, stručna cijena privukla je pozornost na sljedeće ključne kriterije za kupnju invalidskih kolica:

  Udobnost i sigurnost za bebu. To bi trebalo uključivati ​​veliki i izolirani krevet s tvrdim stranama i prilagodljivu ventilaciju, duboko napa i kapu s vjetrovima širokog savitljivog jezika te mekani jastučić.

  Praktičnost za roditelje. To su manevriranje, prohodnost, jednostavnost presavijanja i transport, podešavanje položaja ručke, veličina košare, prozor za pregled i dodatne opcije koje olakšavaju korištenje kolica.

  Vrsta kolica: kolijevka ili univerzalna kolica. Kolijevci su idealni za bebe zahvaljujući tvrdom i ravnom krevetu, visokim stranama i dubokom napa. Oni se razlikuju po prohodnosti, mekanom tečenju i jednostavnom pouzdanom dizajnu. Međutim, oni su teški, ne manevrirani, a njihov je životni vijek kratak: čim beba počne sjediti, trebat će prijevoz s drugim karakteristikama. Prednosti prijevoza 2 u 1: univerzalnost, profitabilnost (prosječna cijena seta je približno jednaka cijeni kolijevke), manevriranost, razna tehnička rješenja. Nedostaci: manji propusnost i potreba za pohranjivanjem nekorištene jedinice negdje. Osim toga, pješački blok kupljen u budućnosti možda neće voljeti ni majka ni dijete. Ova vrsta univerzalnih invalidskih kolica, poput transformatora, tradicionalno se ne preporučuje za novorođenčad, no među njima je i "Expert cijena" pronašao uzorke koji zaslužuju našu pažnju.

  Koji proizvođač dječjih kolica odabrati?

  Voditelji tržišta u baby carovima su Italija (Peg Perego, Chicco, Inglesina), Njemačka (Hartan), Engleska (Silvercross), Portugal (Bebecar). Oni nude najbolju kvalitetu u srednjim i visokim kategorijama cijena. Istodobno, talijanski dizajni su dobri za ljeto i izvan sezone, a engleski su posebno praktični, njemački se mogu pohvaliti najboljom kvalitetom, a portugalski - funkcionalnost.

  U posljednjih nekoliko godina proizvođači poljskih proizvođača primjetno su se privukli europskim čelnicima: TAKO, Lonex, Caramelo, Roan, Baby Design i drugi, proizvodeći ne samo visoke kvalitete, već mnogo pristupačnije univerzalne modele. Njihova glavna prednost i razlika od europskih invalidskih kolica (osim cijene) je njihova prilagodba uvjetima loših ruskih zime. Proračunski modeli prihvatljive kvalitete uključuju kineski (Baby Care, Geoby) i ruski (Little Trek, Strijelac) koji nisu skupi za kupnju i "nije loše izbaciti".

  Kakva kolica je bolje kupiti - skupo ili ne?

  Odgovor na ovo pitanje ne ovisi samo o iznosu novca u novčaniku, već io trezvenom izračunu roditelja. Što plaćamo za kupnju skupe kolica? Naravno, za visoku kvalitetu i snagu materijala i mehanizama, stilski i prepoznatljiv izgled, izrada najmanjih nijansi. Poštovane kolica dokazanih svjetskih marki su izdržljive i sposobne vjerno služiti za nekoliko djece, pa čak i za nekoliko generacija. Istovremeno, potrebno je razumjeti da plaćamo ne samo za kvalitetu, već i za ime. Neki roditelji trebaju kolica za "brand", ostali su ravnodušni prema velikim imenima, a dijete možda ne brine.

  Međutim, valja razmatrati da skupe kolica nisu idealne. Na primjer, talijanski krik, engleski su teški, a Nijemci nisu dovoljno izolirani za ruske zime. Moguće je da kolica jednostavno ne vole dijete ili smeta roditeljima. Stoga ne biste trebali boraviti na skupim robnim markama, oslanjajući se na njihovu "neuništivu". Raspon jeftinih invalidskih kolica neusporedivo je širi, i iako su tehnički inferiorni od skupih modela, dobre poljske, ruske i kineske verzije izgledaju sjajno i prilično su sposobne udobno prevrtati 1-2 beba tako da mogu sigurno ići na "odmor". U tom smislu, "Stručne cijene" savjetuju pri odabiru kolica biti vođena ne po cijeni i brand, već po udobnosti i funkcionalnosti određenog modela.

  Najboljih 15 najboljih dječjih kolica

  Expert cijena je odabrao 15 najkvalitetnijih i najpopularnijih u 2017-2018. kolica za novorođenčad.