Je li moguće piti maalox tijekom trudnoće

Liječenje

Razdoblje rođenja često prate neugodne simptome u probavnom sustavu (žgaravica, mučnina i težina u želucu). Osim toga, tijekom tog razdoblja, stari problemi poput gastritisa, primjerice, mogu se pogoršati. Lijek "Maalox" se dokazao u rješavanju takvih problema, njegovoj sigurnosti za trudnice i razgovarajmo danas.

Spektar djelovanja

Djelovanje lijeka temelji se na sposobnosti njegovih komponenti da suzbijaju aktivnost želučanog soka neutralizacijom slobodne klorovodične kiseline u želucu. To je suvišak klorovodične kiseline koja dovodi do bolnog osjećaja žgaravice, pritiska na zidove jednjaka.

Laksativni učinak komponenata lijeka ima pozitivan učinak na pokretljivost crijeva, ima antacid, adsorbent, enveloping i choleretic učinak u tijelu. Zahvaljujući uzimanju lijeka uočeni su sljedeći terapeutski rezultati:

 • smanjuje negativan učinak pepsina na želučanog soka;
 • proizvodnja klorovodične kiseline je normalizirana;
 • apsorbira stanice koje krši i iritiraju sluznice;
 • normaliziranje proizvodnje stanica koje stvaraju mukoznu membranu unutarnjih organa;
 • zaštita od razvoja erozije i čira na probavnim organima.

"Maalox" tijekom trudnoće je indiciran za niz sljedećih bolesti:

 • žgaravica;
 • gastritis i njegovo pogoršanje;
 • mijenjanje mikroflore probavnog sustava;
 • ulkus želuca i ulkus dvanaesnika;
 • stalno oslobađanje žuči u želudac;
 • nespecificirana bolest probavnog sustava;
 • bol u gornjem dijelu trbuha;
 • nadutost i nadutost.

Utjecaj na fetus

"Maalox" tijekom trudnoće u ranoj fazi iu kasnom razdoblju trudnoće ne utječe na formiranje i razvoj fetusa. O tome ne postoje klinički potvrđeni podaci.

Lijek nije toksičan i ne apsorbira se u krv, tako da ne može utjecati na fetus, uzrokovati bilo kakve promjene na genetskoj razini ili razvojne abnormalnosti. U kemijskoj interakciji s kiselinom u želucu, lijek stvara ugljični dioksid i vodu, koji se prirodno uklanjaju iz tijela.

Doziranje i administracija

Prema uputama za uporabu, za upalu sluznice jednjaka tijekom trudnoće uzrokovane bacanjem želučanog sadržaja u jednjak, "Maalox" se uzima u dozi od 15 ml pola sata nakon jela tri puta dnevno. Trajanje tečaja ne smije biti dulje od dva mjeseca.

Kada je nelagoda nakon ingestije neobične hrane, gravitacija u želucu je jednokratno unos - 15 ml.

Za druge bolesti, doza je jedna žlica dva sata nakon jela tri do četiri puta dnevno, posljednja doza treba biti noću. Tečaj se kreće od dva tjedna do tri mjeseca (ovisno o dijagnozi).

Moguće "bočno"

Produljena uporaba Maaloxa može uzrokovati višak aluminijskih iona u krvi, što zauzvrat dovodi do poremećaja aktivnosti mozga. Višak magnezija iz istog razloga može oštetiti mišićno-koštani sustav trudnice. Moguće nuspojave nakon primjene:

 • mučnina;
 • povraćanje;
 • konstipacija;
 • kršenje osjeta okusa;
 • oštećena funkcija bubrega.

U bubrežnoj insuficijenciji pacijent može osjetiti snažnu žeđ, smanjenje krvnog tlaka.

Kada odbiti prihvatiti

S pitanjem da li je moguće uzimati "Maalox" tijekom trudnoće, shvatili smo, ali postoje slučajevi kada je potrebno odbiti lijek i tražiti zamjenu. Takvi slučajevi uključuju nizak krvni fosfor i kronično zatajenje bubrega.

Što zamijeniti

Zamijenite "Maalox" mogu biti sljedeći lijekovi:

 • "Fosfalyugel";
 • "Almagel";
 • "Rennie."

Ne biste trebali tražiti odgovarajuću zamjenu, jer to može dovesti do neželjenih posljedica.

Zaključno, htio bih savjetovati žene u poziciji da izbjegavaju proizvode koji mogu izazvati žgaravicu ili druge neugodne simptome. To uključuje previše masne, pržene i začinjene, pušene hrane, čokolade. I samostalno se nositi s neugodnim osjećajima, bez pomoći liječnika, možete popiti jelo, kuhano na škrobu ili lagano izvarenje kamilice.

Kako uzeti Maalox tijekom trudnoće?

"Maalox" - lijek koji pripada antacidnoj skupini, tj. Lijekovima koji smanjuju kiselost želučanog soka. Njezino djelovanje temelji se na neutralizaciji glavne komponente želučanog soka, odnosno klorovodične kiseline.

"Maalox" se koristi za ulcerativne lezije probavnog trakta, gastro-duodenitis, dijafragmatsku kila, kao i za gastroezofagealnu refluksnu bolest ili žgaravicu. Uz žgaravicu, sadržaj želuca baca se u jednjak, što uzrokuje gori i druge nelagode.

Sastav i oblici doziranja lijeka

Sastav lijeka uključuje sljedeće dvije tvari koje imaju aktivni učinak:

Algeldrat je hidroksid aluminij hidrata. Ova tvar neutralizira slobodnu klorovodičnu kiselinu, a također štiti sluznicu od oštećenja. Obično se koristi u kombinaciji s magnezijevim solima, na primjer magnezijevim hidroksidom. Magnezijev hidroksid također smanjuje kiselost želučanog soka.

"Maalox" za prodaju je u nekoliko oblika:

 • tablete za žvakanje;
 • 15 ml vrećaste suspenzije;
 • suspenzija u bocama od 250 ml.

Tablete uključuju ekscipijense kao što su saharoza, manitol, sorbitol, kao i miris metvice. Suspenzija također uključuje manitol i sorbitol, kao i klorovodičnu kiselinu, pročišćenu vodu, paprena metvica i vodikov peroksid.

Oba aktivna sastojka lijeka djeluju u gornjem GI traktu, smanjujući kiselost želučanog soka i istodobno zaštitom sluznica membranom i gotovo se ne apsorbiraju u krv.

Može li se Maalox koristiti tijekom trudnoće?

Budući da klinički podaci o učinku lijeka na fetus nisu dovoljni, tijekom trudnoće preporučuje se korištenje Maaloxa s oprezom.

Klinička ispitivanja na životinjama nisu otkrila nikakve probleme, a trenutačno nema dokaza da lijek može imati teratogeni učinak, tj. Uzrokovati razvojne abnormalnosti ili embriotoksični učinak.

Međutim, "Maalox" tijekom trudnoće ne može se sustavno primijeniti. Uz stalnu upotrebu u velikim dozama, aktivne tvari mogu i dalje ući u krvotok. Budući da je jedna od aktivnih tvari u medicini magnezijev hidroksid, može se pojaviti suvišak magnezija zbog kojeg se može razviti hipermagnesija kod novorođenčeta.

Uz magnezijev hidroksid, spoj aluminij - algaldrat je uključen u "Maalox". Kada se koristi previše aluminija, smanjuje se sadržaj fosfora koji može negativno utjecati na funkcioniranje mozga i čak uzrokovati encefalopatiju u trudnoj ženi.

Tako se lijek "Maalox" tijekom trudnoće može koristiti, ali samo jednom iu malim dozama.

Indikacije za upis

Najčešći razlog za imenovanje "Maalox" u razdoblju čekanja djeteta je žgaravica. U kasnijim fazama trudnoće, žgaravica se javlja ponajprije zbog činjenice da ogromna utroba stavlja pritisak na probavne organe. No, na početku trudnoće, žgaravica nije tako rijetkost.

Trenutno, liječnici povezuju svoju pojavu s promijenjenim hormonskim podrijetlom, prvenstveno s povišenim razinama progesterona.

Činjenica je da progesteron smanjuje ton ne samo uterusa, već i svih glatkih mišića. Stoga, donji sfinkter jednjaka odvaja želudac i jednjak, nalazi se u opuštenom stanju, što dovodi do žgaravice. U kasnoj fazi trudnoće ovaj problem je samo pogoršan zbog povećane maternice.

Gorušica koji se javlja tijekom trudnoće, liječnici često preporučuju uzimanje nonabsorbable antacida, ali u zadnje vrijeme postoje dokazi da je ova skupina lijekova uz čestu uporabu može imati negativan utjecaj na tijek trudnoće i za novorođenčad.

Kako uzeti Maalox tijekom trudnoće?

Lijek uklanja žgaravicu vrlo brzo, a nelagodnost nestaje za nekoliko minuta nakon primjene.

"Maalox" je dostupan u dva oblika doziranja - suspenzije i tablete. Suspenzija je učinkovitija. Suspenzija je dostupna u obliku vrećica koje sadrže 15 ml guste tekućine. Prije uzimanja sadržaja vrećice morate pažljivo protezati prste kako bi homogenizirali sadržaj. Nije potrebno otopiti sadržaj vrećice u vodi.

Suspenzija se prodaje u drugom obliku otpuštanja u bočicama od 250 ml. Doza za jednu dozu je ista 15 ml, odnosno jedna žlica.

Drugi oblik doziranja su tablete. Tablete se lakše uzimaju na poslu ili na nekom drugom javnom mjestu, one se jednostavno progutaju vodom. Oba tableta i suspenzija se uzimaju 1-2 sata nakon obroka. Po primitku „Maalox” je važno promatrati interval dva sata na recepciji drugih lijekova kao „Maalox” može utjecati na njihovu apsorpciju u krv i apsorpciju.

Upute za lijek tvrde da maksimalna dnevna doza ne smije premašiti 6 vrećica suspenzije ili 12 tableta, ali tijekom trudnoće doziranje treba biti niže. Osim toga, ako upute upućuju na maksimalno trajanje primanja od 2-3 mjeseca, preporučuje se uzimati lijekove s lijekom za antacid tijekom najviše 3 dana dok dijete čeka.

Nuspojave

Nuspojave kod uzimanja "Maalox" prilično su rijetke. Može doći do proljeva ili konstipacije. Vrlo rijetko se primjećuje alergijske reakcije - svrbež ili urtikarija, što se događa s preosjetljivosti na pojedine komponente lijeka. Kada se uzimaju u velikim dozama, ponekad postoje metabolički poremećaji, kao što su hiperaluminemija, hipermagnemija ili hipofosfatemija.

kontraindikacije

Kontraindikacije za uzimanje ovog lijeka su:

 • oštećena funkcija bubrega ili zatajenje bubrega;
 • preosjetljivost na pojedine komponente lijeka;
 • netolerancija sorbitola;
 • HIPOFOSFATEMIJA.

Analoge lijeka

"Maalox" se odnosi na skupinu neapsorbirajućih antacida koji sadrže algatrat (hidroksid ili aluminijev hidroksid) i magnezijev hidroksid. Popis njegovih analoga:

Prilikom uzimanja svih ovih lijekova tijekom trudnoće, prvo se morate posavjetovati sa svojim liječnikom.

Sigurniji lijekovi za žgaravicu su lijekovi iz takozvane alginatne skupine, na primjer, Gaviscon. Trenutačno se vjeruje da ta sredstva nemaju štetnih utjecaja na fetus.

Dakle, "Maalox" se odnosi na one lijekove kojima prijam čeka na dijete treba biti posebno oprezan. Nemojte početi sami uzimati, svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom o dozama.

Maalox u trudnoći: indikacije i kontraindikacije

Mnoge trudnice imaju žgaravicu i kiselost tijekom trudnoće. Često simptomi su toliko jaki da je hitno uzeti lijek koji će se moći brzo nositi s boli, bez oštećenja djeteta. Maalox je vrlo popularan za takve slučajeve. Međutim, to je sigurno koristiti? Postoji li rizik od razvoja patologija kod djeteta? Mogu li zamijeniti lijek? Pogledajmo bliže svako pitanje.

Što je Maalox

Maalox je trgovačko ime za jedan od najčešćih lijekova koji se temelje na dva aktivna sastojka: magnezij hidroksid i algnat (aluminij hidroksid).

 • antacid. Smanjuje kiselost želučanog soka zbog neutralizacije klorovodične kiseline u njemu;
 • upija. Aluminij upija otpuštene plinove i toksine i uklanja ih iz tijela;
 • košuljice. Ona štiti osjetljive zidove jednjaka od štetnih učinaka želučanog soka;
 • choleretic. Povećava izlučivanje žuči i aktivira jetru.

Učinak se opaža nakon 5 minuta nakon uzimanja lijeka i traje 2 sata. Ne apsorbira iz probavnog trakta, to nema nikakvog utjecaja na brzinu reakcije i koncentracije ljudske pažnje, tako da možete u vrijeme njegovog djelovanja za rad sa složenim mehanizmima (rad za stroj), voziti auto.

Maalox ima drugačiji oblik oslobađanja. Sadržaj aktivnih sastojaka u njima je različit:

 1. Ovjes Maalox: magnezijev hidroksid - 500 mg po 15 ml, aluminij hidroksid - 525 mg na 15 ml.
 2. Ovjes Maalox mini: magnezij hidroksid - 400 mg po 4,3 ml, aluminij hidroksid - 460 mg po 4,3 ml.
 3. Maalox tablete: magnezijev hidroksid - 400 mg po 1 tabletu, aluminij hidroksid - 400 mg po 1 tabletu.

Iz usporedbenih karakteristika lijeka pokazuje da je većina uravnoteženi sastav imaju tablete Maalox.

Cijena alata varira od 138 do 700 rubalja, ovisno o volumenu i obliku ispuštanja.

Upozorenja za uporabu

Kod trudnica žgaravica je najčešća bolest koja zahtijeva Maalox. To jest, oslobađanje sadržaja želuca u jednjak pod pritiskom brzo rastućeg maternice na organu. Osim toga, postoji čitav popis bolesti u kojima je upotreba agensa i njegovih analoga opravdana:

 1. Peptički ulkus i dvanaesnik dvanaesnika u akutnoj fazi na pozadini trudnoće. Najčešće se to događa u 1. i 3. trimestru. Posljedice: krvarenje (obično zahtijeva operaciju), razvoj anemije.
 2. Upala želučane sluznice: akutni ili hyperacid (s visokom kiselosti) gastritis. Posljedice: teška teška toksično djelovanje.
 3. Pancreatitis ili pogoršanje kroničnog oblika na pozadini trudnoće.
 4. Hiatal kila (pomak dijelova organa - crijeva, jednjaka petlje segment - u prsnoj šupljini ispod dijafragme). Posljedice: jaka bol, aritmija, žgaravica.
 5. Relapsa bolesti gastroezofagealnog refluksa. Posljedica: lezija donjeg jednjaka.
 6. Uzimanje lijekova koji uzrokuju povećanu kiselost: Plantaglyutsid, Orto Taurin Ergo.
 7. Pogreške u prehrani. Pijenje kave, alkohola, pikantne hrane u suvišku.

GERD je kronična bolest u kojoj se želučan sadržaj spontano ponavlja.

Mogu li uzimati lijek tijekom trudnoće

Djelovanje lijeka na tijelo trudnice gotovo se ne proučava. Međutim, rezultati kliničkih promatranja nisu pokazali abnormalnosti u fetusu ako je majka uzela Maalox tijekom trudnoće.

Međutim, uzimanje lijeka moguće je samo na recept ako je štetnost zdravlju majke veća od mogućeg rizika za zdravlje djeteta.

Također je moguće jednokratno korištenje sredstava za ublažavanje simptoma bolesti gastrointestinalnog trakta, pogoršane tijekom trudnoće.

Ovo je zanimljivo! Maalox se može koristiti tijekom dojenja.

Kontraindikacije i mjere opreza

Maalox, kao i svaki drugi lijek, ima niz kontraindikacija. oni bi trebali biti uzeti u obzir osobito za trudnice, kao i na pozadini hormonalne promjene su vjerojatno da će pogoršati ili pogoršati neke bolesti ranije nisu dostavljene značajne nemir tijelo.

 1. Preosjetljivost na komponente lijeka, alergijske reakcije.
 2. Kronično zatajenje bubrega ili njegov teški oblik.
 3. Hipofosfatemija (smanjenje koncentracije fosfata u serumu ispod 0,8 mmol / 1). Lijek ispire fosfor i kalcij iz koštanog tkiva nakon dugog, čak i neophodnog unosa. Posljedice: omekšavanje ili deformacija kostiju, kardijalni i respiratorni neuspjeh.
 4. Netolerancija fruktoze. Sastav sadrži sorbitol (zaslađivač, dodatak prehrani E420).
 5. Maltitol netolerancija (zamjena šećera).

Uz dugotrajnu uporabu (više od 15-20 dana), treba pratiti sadržaj aluminija i magnezija u krvi. Povećanje njihove koncentracije može izazvati opijanje metala, što je izuzetno štetno za bubrege i anemiju.

Nuspojave

Prijem Maalox tijekom trudnoće može izazvati:

 • proljev, zatvor, povraćanje;
 • povećana toksičnost;
 • promjena okusa;
 • povećanje koncentracije aluminija i magnezija u krvnoj plazmi žena s bubrežnom insuficijencijom, povećane žeđi (u 3 trimestra može izazvati snažan edem);
 • razvoj anemije mikrocitisa (nedostatka željeza). Nedostatak željeza uzrokuje progresivnu hipoksičnost fetusa, što doprinosi rađanju djeteta s malom težinom i sporim mentalnim razvojem;
 • povećani sadržaj magnezija u krvi novorođenčeta s produljenom uporabom. Posljedice: spor broj otkucaja srca, oštećenje govora i koordinacija;
 • snižavanje krvnog tlaka. Tijekom trudnoće, to dovodi do nesvjestice, slabosti, vrtoglavice.

Recenzije

"U drugoj trudnoći, stalno sam mučila žgaravica, a često sam koristio Reni, sjećam se točno onoga što je napisano u uputama koje sam mogao. Liječnik-terapeut mi je tada savjetovao da je Maalox bolji, ali iz nekog razloga mi uopće nije pomogao... "

Svetlana (forum na eka-mama.ru)

"Maalox je bio propisan tijekom toksioze trudnoće. Niti nisu morali kupiti, dali su se u sanatorij (rekonstruirani tamo nakon bolnice) prema receptu ginekologa. Ali još uvijek ne razumijem zašto je Maalox. "

Anna (forum na doctorsforum.ru)

"... u nekim bilješkama o Maaloxu napisano je da se ne preporuča koristiti u 1. i 3. trimestru bez prethodnog savjetovanja s liječnikom. U drugim napomenama i nije navedeno. Zato odlučite za sebe. Za mene, doktori stalno, za vrijeme trudnoće, Maalox je koji se ispušta (od Tamse, postaje još gore za mene... moralno). "

Posjetitelj web mjesta (forum club.passion.ru)

"Tijekom trudnoće u posljednjem tromjesečju, žgaravica me počela trpjeti. Rennie nije pomogla, odlučila je pokušati nešto drugo, u apoteku koju je Maalox savjetovao u obliku sirupa. A, uobičajeno, sirup je bio u malim vrećicama, to jest, nije bilo potrebe za žlicom, razorilo je vrećicu - popila je lijek. Ali iskreno, droga nije pomogla. Samo sam neko vrijeme ugušio žgaravicu s mojim ugodnim okusom. "

Lola (recenzije na fla.rf)

Opcije zamjene lijekova

lijekovi

Svi lijekovi koji djeluju kao zamjena za Maalox mogu se podijeliti u dvije skupine:

 • lijekovi - analozi (s istim aktivnim sastojcima);
 • alternativnih lijekova (s istim svojstvima, ali izvrsnim sastavom).

analoga

Dostupni su u različitim oblicima: tablete, prah, suspenzije.

 1. Almagel: 5 ml (1 kašičica) sadrži 218 mg aluminijevog hidroksida i 75 mg magnezijevog hidroksida.
 2. Almagel A: 5 ml (1 kašica) sadrži 218 mg aluminijevog hidroksida, 75 mg magnezijevog hidroksida, 109 mg benzokaina.

Ako su prisutni simptomi bolesti kao što su mučnina, povraćanje i bolovi u trbuhu, onda bi terapija trebala početi s Almagelom A, a zatim upotrijebiti Almagel.

 1. Prosječna cijena za Almagel je 199 rubalja.
 2. Prosječna cijena za Almagel A iznosi 199 rubalja.

Tijek liječenja: ne više od 20 dana.

Ne smije se miješati s anti-duhanskim žbukama.

Tablete treba žvakati sve dok se ne potpuno otopi.

Tijek liječenja: ne više od 20 dana.

Tijek liječenja: ne više od 20 dana.

Sredstva - analozi na osnovi aktivnih tvari koje se koriste u Maaloxu dosta su. Međutim, samo su neki od njih u javnoj domeni. Ostatak mora biti posebno naručen, kako ga proizvodi inozemni proizvođač.

Ne možete govoriti o potpunom identitetu droga, unatoč sadržaju iste komponente. Važnu ulogu igra odnos aluminijevog hidroksida i magnezijevog hidroksida, što zauzvrat utječe na učinak lijeka. Na primjer, u Gastratsidu i Almafileu isti je (1: 1), ali u Protabu i Almagelu drugačiji je. Tamo gdje je više aluminija, može doći do usporavanja pokretljivosti crijeva, a tamo gdje postoji više magnezija, naprotiv, ubrzanje (lagani laksativni učinak).

Doza se mora odabrati pojedinačno nakon provedbe akutnog farmakološkog testa. Zbog toga se suspenzija uvodi u tijelo (oralno) i kiselost želuca se mjeri nakon jednog sata. Ako je pH ispod 3.5, povećava se doza.

Galerija "Pripreme analoge na temelju sličnih aktivnih sastojaka"

Alternativni lijekovi

Natrijev alginat, natrijev bikarbonat, kalcijev karbonat.

 1. Gaviscon od 177 rubalja (ovisno o obliku otpuštanja i volumenu ambalaže).
 2. Gavisconova dvostruka akcija od 223 rubalja (ovisno o obliku otpuštanja i količini ambalaže).

Ta se sredstva također mogu koristiti za smanjenje kiselosti u želucu. A u nekim slučajevima, oni su propisani trudnicama kao alternativu Maaloxu. Međutim, oni imaju posve različite aktivne tvari.

Galerija "Alternativni lijekovi"

Video "O lijekovima koji smanjuju kiselost želuca"

Tradicionalna medicina

Ako liječnik ne preporučuje uzimanje lijekova za snižavanje kiselosti želuca, možete koristiti neke narodne lijekove.

Najsigurniji proizvodi za relaksaciju žgaravice:

 1. Oraha. Preporuča se uzimati 1 žlicu 1 puta dnevno. Oni također sadrže vitamine i masti koji poboljšavaju elastičnost kože i sprječavaju strijanje.
 2. Svježi sok od krumpira Korijen usjeva za čišćenje, rešetanje ili mljevenje u mješalici za kašu. Uz pomoć gaze stisnuti sok. Pijte 2 žlice 20 minuta prije obroka. Stisak se uopće ne može pohraniti, tako da svaki put morate pripremiti novi lijek.
 3. Mlijeko kao lijek za žgaravicu nije prikladan jer olakšava stanje samo neko vrijeme, a potom povećava izlučivanje probavnih sokova. Ako se ne bojiš, popijte čašu mlijeka nakon prvih simptoma.
 4. Đumbir čaj za pola šalice nakon obroka. Ovaj alat neće samo ublažiti žgaravicu, već i pomoći u uklanjanju toksikoze.
Đumbir čaj - koristan i učinkovit alat za borbu protiv žgaravice

Od upotrebe biljnih infuzija radi smanjenja kiselosti tijekom trudnoće treba napustiti, jer nisu sve biljke sigurne za zdravlje djeteta. Na primjer, čaj od čaja, koji se dobro bori s žgaravicom, kontraindiciran je za trudnice u ranoj fazi ili ako postoji rizik od spontanog pobačaja.

Ispravljanje prehrane i životnog stila

Žgaravica tijekom trudnoće manifestira se zbog pritiska djeteta na trbuhu. Obično se to događa u posljednjim tjednima čekanja djeteta, jer padne niže u kosti zdjelice. Da biste olakšali stanje do ove točke, trebate slijediti neka pravila.

 1. Izuzeti iz vaših jela s visokim udjelom masnoća, slatko (osobito čokolada), pržena, dimljena, začinjena. Ugljični napitci i kava. Ova hrana pokreće proizvodnju velikih količina želučanog soka.
 2. Pijte više tekućina, ali ne previše, da ne izazivate oticanje.
 3. Jedite frakcije svaka 3-4 sata u malim obrocima.
 4. Nemojte jesti ili jesti noću.
 5. Nakon jela, ne idite u krevet na sat vremena.
 6. Spavanje bi trebalo biti na dasci. Možete koristiti drugi jastuk.

Galerija "Proizvodi koji aktiviraju pojavu žgaravice"

Gastrointestinalni problemi prate ženu tijekom trudnoće. Naravno, to uzrokuje jaku nelagodu. Koliko je žena voljna podnijeti s njim ovisi o njezinom emocionalnom stanju i njezinom psihološkom stanju. Bilo koji lijek tijekom tog perioda je opasan, ali ponekad je rizik opravdan. Potrebno je voditi računa o savjetima liječnika prije početka ozbiljnih sredstava, uključujući Maalox. Jednokratna upotreba za uklanjanje simptoma neće uzrokovati značajnu štetu, ali ako ste odlučili primiti dalje, onda je bolje konzultirati se s liječnikom.

Maalox tijekom trudnoće: upute za uporabu, kada se prikazuju, recenzije

Tijekom trudnoće, svaka druga žena suočena je s žgaravicom i hiperacidijom. Ponekad se prehrana i prehrambena ispravka ne mogu nositi s tim pojavama. Takvi momenti prisiljavaju trudnicu da se posveti upotrebi antacida.

Maalox tijekom trudnoće je dokazano učinkovit i lako ublažava žgaravicu i nadutost. Međutim, lijek se ne može pripisati "sigurnoj kategoriji". Komponente uključene u sastav mogu naškoditi djetetu.

Što je Maalox

Maalox pripada skupini antacida, koji se izravno koriste za liječenje žgaravice.

Lijek na bazi magnezija i aluminijevog hidroksida ima sljedeće učinke na tijelo:

 1. Smanjuje kiselost. Antacidno djelovanje povezano s neutralizacijom HCl u želucu.
 2. Antioksidans. Algedrat apsorbira toksine iz tijela.
 3. Zaštitni. Lijek obuhvaća seroznu membranu želuca i omekšava djelovanje želučanog soka.
 4. Choleretic.

Brzina Maaloxa je 5-8 minuta, trajanje - 3-5 sati.

Sastav i oblici doziranja lijeka

Antacid dolazi u nekoliko oblika:

 1. Sublingvalne tablete broj 40 u pakiranju.
 2. Tablete za žvakanje broj 20 u pakiranju.
 3. Mini suspenzija od 4,3 ml № 20 komada / jedinica.
 4. Ovjes u vrećicama od 15 ml № 30 kom / pak.
 5. Ovjes u boci od 50, 125, 250, 355 ml.

Glavni aktivni sastojci Maalox-a su:

 • magnezijev hidroksid;
 • aluminij hidroksid.

Pomoćne komponente lijeka:

 • mamci (E 421);
 • sorbitol (E 420);
 • pročišćena voda;
 • sukroza;
 • prašak za aromu paprene metvice.

Uglavnom, omjer tvari magnezijevog hidroksida i algrata je 1: 1. Ali, ovisno o obliku otpuštanja lijeka, postoji razlika u sastavu aktivnih sastojaka. Najmasovnija sastava posjeduje pilule.

Aktivni sastojci i terapeutski učinci Maalox

Svaka komponenta koja je dio lijeka ima pozitivan učinak na sluznicu gastrointestinalnog trakta. Nuspojave su umanjene zbog pravilne kombinacije aktivnih sastojaka. Komponente nemaju sustavni učinak jer se ne apsorbiraju u opći krvotok, zahvaljujući tome oni rade samo unutar gastrointestinalnog trakta.

Aluminij hidroksid potiskuje proizvodnju enzima koji je neophodan za razgradnju proteina i neutralizira klorovodičnu kiselinu koja se nalazi u želučanom soku. To pridonosi normalizaciji pH u želucu. Algedrat ima omotavajući učinak i obavlja barijeru - štiti sluznicu od uništenja i oštećenja želučanog soka. Zbog toga se alkalizacija okoliša javlja u želucu, što sprječava pojavu boli i žgaravice.

Magnezijev hidroksid stimulira kontrakcije mišića žučnog mjehura, čime se postiže koleretički učinak. Tvari također uništavaju mjehuriće zraka u crijevima i doprinose njihovoj boljoj iskoristivosti (karminativni učinak).

Činjenica da aktivne tvari imaju samo lokalni učinak dokazuje sigurnost lijeka. Ali trebate biti svjesni da dugoročna terapija povećava rizik od metalnih iona koji ulaze u krvotok. Stoga trudnice trebaju pažljivo koristiti Maalox - ne više od tri dana bez liječničkog recepta.

Upozorenja za uporabu

Ovaj lijek propisan je za sljedeće manifestacije:

 • akutni ili kronični gastritis;
 • želučanog i dvanaesnika;
 • dispeptične manifestacije (nadutost, nadutost, žgaravica);
 • kila jednjaka;
 • bol različitih etiologija u trbušnoj regiji.

Kontraindikacije i mjere opreza

Korištenje metalnih hidroksida je kontraindicirano u prisutnosti određenih čimbenika:

 1. CKD (kronično zatajenje bubrega). Povećanje količine Mg i Al u krvnoj plazmi može povećati žeđ, što u trećem tromjesečju može dovesti do neželjenog edema.
 2. Nedostatak fosfora u krvi. Tijekom duge (čak i neophodne) doze, lijek skreće ispirati fosfor s kalcijem iz koštanog tkiva. Što dovodi do omekšanja i deformacije kostiju, srca i respiratornog zatajivanja. Treba pratiti učinak u trenutku uzimanja lijekova.
 3. Individualna netolerancija na komponente.
 4. Netolerancija fruktoze.
 5. Dječja dob (uzimanje lijeka na 12 godina kontraindicirano).
 6. Trudnost za zatvora. Aluminij hidroksid s produljenom uporabom uzrokuje zatvor. Kod trudnica to dovodi do povećanja tonusa maternice i prijetnje pobačaja.
 7. Alzheimerova bolest (cijanidna demencija).

Maalox tijekom trudnoće: upute za uporabu

Svaki paket lijeka popraćen je originalnim uputama proizvođača. Problem je u tome što postoje tri varijacije napomena za ovaj lijek.

Prva strogo zabranjuje upotrebu Maalox tijekom trudnoće. U drugom slučaju, ne postoji zabrana uzimanja lijeka u položaju. A treći je najispravniji. Navodi se da su komponente netoksične i nemaju teratogeni učinak na fetus. Takvi su podaci dobiveni tijekom multicentričnih medicinskih studija. Međutim, prijem je dozvoljen samo na preporuku stručnjaka - ginekologa.

Je li moguće tijekom trudnoće Maalox

Prvo trudnoće trudnoće

U prvom tromjesečju trudnoće, bolje je suzdržati se od korištenja lijeka za ublažavanje djelovanja žgaravice i toksikoze. Liječnici preporučuju alternativu terapiji lijekovima u ovoj fazi:

 1. Frakcijska snaga. Česti obroci u malim obrocima.
 2. Dijetarna dijeta. Uklonite duhovnu i slanu hranu, gazirana pića, kavu, prženu hranu, zamijenite kuhanu ili pari.

U bilješci s lijekom isključeni su toksični, teratogeni i mutageni učinci na fetus. U ovom trimestru, dijete još nema zaštitu placenta. Stoga je bolje odgoditi uporabu Maalox tijekom rane trudnoće.

Drugo tromjesečje trudnoće

U tom razdoblju osnovni sustavi djeteta već su formirani. Glavna zadaća majke je očuvati zdravlje i spriječiti kršenja u punom razvoju fetusa. Budući da nikada ne smijete koristiti lijek s oprezom.

Ako žgaravica ima podnošljivu prirodu, zamijenite lijek s sigurnim "kućnim trikovima":

 • čaj kamilice;
 • Vazelin;
 • tekuće zobeno brašno;
 • soda otopina: 1 tsp 0,5 šalice vode.

Treći trimestar trudnoće

Posljednje faze trudnoće su opasne kasne gestoze, što može dovesti do komplikacija, kao što su:

 • eklampsia (konvulzije, hipertenzija);
 • fetalna hipoksija;
 • oticanje placente.

U slučaju nepodnošljive žgaravice, liječnik će propisati Maalox ako postoji opasnost od djeteta i trudnice.

Nuspojave

Najčešće nuspojave s manjim kršenjem doze su:

 • nedostatak ili smanjenje apetita;
 • povraćanje, mučnina;
 • kršenje okusa.

Ozbiljnije nuspojave opažene su s produljenom uporabom lijeka:

 • hipotenzija: nesvjestica, slabost i vrtoglavica;
 • bolu;
 • žeđ;
 • uništavanje ili deformacija koštanog tkiva (osteoporoza);
 • anemija nedostatka željeza;
 • konvulzije;
 • bubrežni edem.

Može li Maalox dojiti?

Napadaji žgaravice ponekad se vraćaju nakon porođaja. Ako vjerujete u upute, lijek je kompatibilan s razdobljem laktacije. Maalox je imenovan za iste indikacije.

Međutim, tijekom dojenja i uzimanja lijeka ponekad se primjećuje nuspojave novorođenčadi:

 • kolika u želucu;
 • "Curd" regurgitation;
 • bol u abdomenu;
 • povećana nadutost;
 • česte stolice (oko 12 puta dnevno).

Hypermagnesemia, kao posljedica predoziranja Maalox

Uz dugotrajnu uporabu Maaloxa, takav je nuspojav moguć, kao što je hipermagnesija novorođenčeta zbog velike koncentracije magnezija u krvi.

Tumačenje hipermagnesemije javlja se na različite načine. Oni ovise o indikacijama Apgarove ljestvice novorođenčeta i razini magnezija u krvnoj plazmi.

Glavne manifestacije ove patologije su:

 • CNS depresije (letargija i inhibirani refleksi, oslabljena svijest);
 • jedva zvučni krik po rođenju;
 • smanjen ton mišića;
 • hipotenzija;
 • slab puls, oštećena SSS aktivnost;
 • oštećena respiratorna aktivnost.

Najopasniji slučajevi su respiratorno zaustavljanje i srčani zastoj, što podrazumijeva liječenje u uvjetima intenzivne skrbi.

Analoge lijeka

Maalox ima nekoliko opcija zamjene lijekova s ​​istim sastavom:

Ova metoda penny ublažava čireve i gastritis! Moramo uzeti 250 ml kuhane vode. Pročitajte više

 • Almagel;
 • Alyumag;
 • Gustav;
 • Altatsid;
 • Adzhiflyuks;
 • Rivoloks;
 • Gastracid.

Postoje i alternativni lijekovi s sličnim mehanizmom djelovanja:

 • Gaviscone;
 • Rennie;
 • Fosfalyugel.

Politika cijena droga Maalox kreće se od 126 rubalja. do 740 rubalja ovisno o obliku otpuštanja i volumenu boce.

Recenzije

"Cijela trudnoća otišla je bez problema. Ali u trećem tromjesečju, žgaravica je počela mučiti. Soda je vidjela, jeli žlicu, ali često - nije ništa pomoglo. Mama je rekla da je kasna toksikoza opasna i otišla sam do liječnika. Specijalist mi je objasnio da je ovo počelo jer je maternica počela pritisnuti na trbuhu. Maalox mi je dodijelio tablete, samo u slučajevima kada neće imati snage da ga podnose. Pokušao sam što je manje moguće da ga upotrijebim. Volio sam da je pomogao gotovo odmah čim stigne do svojeg odredišta. "

"Moj liječnik je također propisao Maalox tijekom toksikoze. Ali pažljivo sam proučavao upute za upotrebu Maaloxa. I nije mi se sviđalo da pilule tijekom trudnoće mogu naškoditi mojem djetetu. Stoga, nađem alternativu. "