Mixes "Baby": recenzije, recenzija, kompozicija, proizvođač

Hrana

Majčino mlijeko je najbolja hrana za djecu od rođenja i tijekom prve godine života. Majčino mlijeko sadrži sve potrebne hranjive tvari. Osim toga, ona se pretvara u razdoblje hranjenja, prilagođavajući se individualnim potrebama i promjenama djeteta vezane uz dob. Dojenje osigurava puni razvoj i pomaže u zaštiti djeteta od alergijskih reakcija i smanjuje rizik od budućih bolesti kao što su ateroskleroza, dijabetes melitus i leukemija. Međutim, sa svim neporecivim prednostima dojenja nije uvijek moguće. U takvim slučajevima koriste se nadomjesci za majčino mlijeko - mliječne formule. "Beba", prema povratnoj informaciji korisnika, jedna je od najcjenjenijih među jeftinijima.

Raznolikost mliječne formule

Na policama suvremenih trgovina možete naći veliku količinu mliječne formule. Čak i iskusni pedijatri ne mogu uvijek razumjeti tu raznolikost. Dječja hrana varira na mnogo načina.

Prije svega, mješavine se mogu prilagoditi (tj. Slične su u sastavu majčinog mlijeka) i djelomično prilagođene (blizu majčinom mlijeku).

Sve mješavine se razlikuju u dobi potencijalnog potrošača. Stoga je prvi stupanj namijenjen bebama mlađim od 6 mjeseci, drugi od 6 mjeseci do 1 godine, treći do 18 mjeseci i četvrti do 2 godine.

Mješavine se mogu napraviti na osnovi kozjeg, kravljeg ili soje mlijeka. Pored toga, smjese se proizvode na osnovi sirutke ili kazeina, proteinskim komponentama mlijeka.

Prehrana također varira u sastavu i učincima na djetetovo tijelo. Mnogi od njih obogaćeni su vitaminima i mineralima kako bi spriječili nedostatke vitamina i nadopunili vitalnost. Razne biotike se dodaju u druge smjese za prevenciju i liječenje zatvora i drugih probavnih problema. Suhe mješavine s visokim sadržajem ugljikohidrata dizajnirane su za bebe s nedostatkom težine.

Smjese su uglavnom univerzalne, tj. pogodan je za većinu beba, ali postoje i specijalizirani za određene skupine djece. Na primjer, uz prisutnost alergija na hranu.

Proizvođač dječje formulacije "Baby"

U Rusiji postoji velika količina suhe hrane za bebe od proizvođača iz cijelog svijeta: Indije, Njemačke, Izraela, SAD-a, Švedske, Austrije i drugih zemalja.

Mješavina za novorođenčad "Baby" izrađena je u skladu s ruskim i međunarodnim standardima. Sastav je što je moguće bliže majčinom mlijeku.

Proizvođač ove mješavine - tržišni lider u low-cost, ali kvalitetnim smjesama, zastupljen je u Rusiji od 1994. godine. "Baby" je jedan od prvih dječjih suhih mliječnih proizvoda koji se pojavio u domaćim trgovinama.

Mješavina proizvodi tvrtka Nutricia (Nutricia), Nizozemska. Ova tvrtka također proizvodi skuplje mlijeko formula Nutrilon. Ova organizacija izvodi znanstvena istraživanja na području prehrane, specijalizirana je za proizvodnju posebne dječje i medicinske prehrane te je dio grupe "Danone" (Danone). Proizvodi "Nutricia" zastupljeni su u više od 130 zemalja.

Od 1995. proizvođač dječje hrane za bebe u gradu Istri (Moskva regija) kupio je proizvođač suhe formule "Baby" za novorođenče. Trenutno je postrojenje modernizirano i opremljeno najmodernijom opremom uz najnoviju tehnologiju.

Sastav smjese

"Baby" je univerzalna i pogodna za mnoge djece. Prema proizvođaču, ona sadrži samo prirodne sastojke koji su apsolutno sigurni za zdravlje beba. Među sastojcima ove hrane nema konzervansa, boja i drugih sintetičkih aditiva, GMO-a, kao i šećera.

Sastav suhe mješavine "Baby" je uravnotežen i uključuje 16 vitamina i 11 minerala. To uključuje polinezasićene masne kiseline (omega-3 i -6), potrebne za potpuni razvoj mozga i živčanog sustava djeteta.

Nedavno su u smjesu dodani prebiotici, koji su neophodni za odgovarajuće funkcioniranje probavnog trakta i sprečavanje nadutosti, konstipacije i pružanja mekih stolica.

Temelj ove prehrane su bjelančevine od obranog mlijeka i sirutke. Sastav mješavine "Baby" sadrži veliku količinu biljne masti koja približava nutritivnu vrijednost smjese prirodnom majčinom mlijeku. Laktoza djeluje kao ugljikohidrati - prirodni šećer sadržan u mlijeku.

Poput mnogih drugih smjesa, "Baby" ima maltodekstrin u svom sastavu. Za neinformirane, ovaj pojam može se činiti neljubaznim i neprirodnim. Međutim, ovaj aditiv je biljnog podrijetla, proizveden je od škroba i zaslađivač. Proizvođači ga dodaju u smjesu mlijeka kao prašak za pecivo. Osim toga, poboljšava topljivost i povećava energetsku vrijednost proizvoda. Maltodekstrin je siguran za većinu djece i odraslih osoba.

Otpustite obrazac

Dječja formula "Baby" dostupna je u pakiranju papira, što djelomično određuje nižu cijenu u usporedbi s hranom u konzervama. Paketi od 350 g ili 700 g iznutra sadrže vodonepropusnu folijsku vrećicu i mjernu žlicu.

priprema

Da biste pripremili posluživanje mlijeka, potrebno je otopiti 1 šalicu suhe mješavine u 100 ml vode. Najprije morate sterilizirati bocu i dude, a zatim ih ohladiti. Voda za hranu ne smije biti veća od 37 ° C.

Promjena omjera preporučenih od proizvođača nije neophodna kako bi se izbjegla štetnost zdravlju djeteta.

1. i 2. korak: koja je razlika?

Tvrtka "Nutricia" proizvodi mješavinu "Baby-1" za bebe do 6 mjeseci i "Baby-2", namijenjen djeci od 6 mjeseci do godinu dana. Obje su izrađene od visoko kvalitetnih sirovina, zadovoljavaju međunarodne standarde i medicinske uvjete. Međutim, ove smjese su različite u sastavu, a ne zamjenjive.

Mješavina 2. stupnja je napravljena s prevlastiom proteina kazeina, koja je probavljena tijelom novorođenčeta s poteškoćama. Često u suvremenoj djeci postoji netolerancija na protein kravljeg mlijeka, protein kazeina je glavni krivac. Mješavina 2. stupnja sadrži veću količinu vitamina i minerala, više je kalorija i hranjiva, za razliku od mješavine "Baby-1".

prednosti

Brojne pozitivne recenzije mješavine "Baby" sugeriraju očite prednosti nad drugima.

Prije svega, ova mješavina je najčešća hrana za djecu. "Dijete" se može naći na bilo kojem trgovcu od specijaliziranih trgovina dječjim hranom do trgovine, kao iu bilo kojoj ljekarni. To uvelike pojednostavljuje život mladih majki djece na umjetnoj hrani.

Jedna od očitih prednosti mješavine potrošača označava cijenu proizvoda. Kupi "Baby" može obitelj s prihodima nešto ispod prosjeka. Istodobno, kako su to primijetili kupci, ovo je vrlo kvalitetna mješavina.

"Baby" dobro se otapa, ima ugodnu aromu, teksturu, boju i slatki okus. Obično majke kažu da djeca dobro jedu ovu hranu.

Druga prednost je da u liniji baby formula "Baby" postoji širok izbor žitarica, i mlijeka i ne-mliječnih. Kako bi se osiguralo potpuni razvoj i zaštita krhkog tijela djeteta, pedijatri preporučuju korištenje proizvoda iz jednog proizvođača u prehrani.

mane

U pregledima mješavine "Baby" možete pronaći puno negativnih bodova. Dakle, mame se žale na stvaranje velike količine pjene tijekom kuhanja. Pored toga, postoje slučajevi alergijskih reakcija.

U obrani proizvođača ove hrane, možemo reći da u slučaju alergije na "Baby" mješavinu ili netoleranciju na mliječne bjelančevine, možete pokušati hraniti bebu s kiselim mlijekom "Baby".

Istina, ima specifičnu aromu i okus, sličan ukusu kefira.

Kontradiktorna mišljenja o smjesama "bebe" ukazuju da je dječja hrana individualna za svako dijete. Izbor mora biti usmjeren ne samo reakcijama prijatelja, već prije svega mišljenjem stručnjaka.

Baby formula Baby

Izbor mliječne formule, čija se stjecanja prije ili kasnije razmišlja o bilo kojem roditelju, tako je velika da se kupnja često pretvara u pravi problem. Za zdravlje beba potreban je uravnoteženi sastav takve prehrane koji će stimulirati rast i razvoj bez da uzrokuje negativne posljedice i prihvatljivu cijenu za roditelje. Dobar izbor koji zadovoljava gore navedene zahtjeve smatra se mliječnom formulacijom "Baby" iz nizozemskog proizvođača Nutricia.

O tvrtki

Nutricia je dio tvrtke Danone grupe. Za razliku od ostalih holding tvrtki, Nutricia je specijalizirana za istraživanje i razvoj proizvoda koji iz nekog razloga ne odgovaraju većini ljudi. Trenutno, tvrtka posjeduje 21 biljke za dječju hranu u različitim zemljama i bavi se znanstvenim istraživanjima u području prehrane djece s intolerancijom laktoze i metaboličkim poremećajima. Zato u liniji dječje hrane iz nutricije možete pronaći mogućnosti za bebe koje imaju razne probleme s probavom i probavljivost korisnih mikroelemenata - one su dizajnirane da zadovolje sve potrebe.

Proizvodimo dječju formulu "Baby" u Istri, smještenu u blizini Moskve, kao i poduzeća u Bjelorusiji i Ukrajini.

Asortiman mješavina Baby

Brand "Baby" nudi dvije vrste mliječnih formula - tradicionalno i fermentirano mlijeko. Za bebe s netolerancijom na laktozu, tvrtka proizvodi samo žitarice bez mlijeka.

Smjese su prikazane u četiri varijante: "beba" za najmlađu djecu - od 0 do 6 mjeseci, od šest mjeseci do godine, od 12 do 18 mjeseci i stariji. Smjesa fermentiranog mlijeka u isto vrijeme proizvodi samo za prvu i drugu fazu.

Pedijatar Yevgeny Komarovsky u jednoj od svojih knjiga napisao je da je najbolja opcija za umjetno hranjenje novorođenčeta korištenje višestupanjskog sustava mješavina, na što se također primjenjuje i "beba". Stručnjaci u ovom slučaju zauzimaju odabir i koncentraciju komponenti potrebnih za djecu različitih dobnih skupina - zato je nemoguće uvesti hranu na određenu razinu prije nego što proizvođač predlaže.

Mješavina faze 1 od rođenja do 6 mjeseci

Formula "beba" iz koraka 1 uključuje sirutku, prebiotike, biljna ulja, obrano mlijeko, maltodekstrin, koncentrat mliječne masti, laktozu, masne kiseline, kompleks vitamina i minerala. Fermentirana mliječna mješavina "beba" u prvoj fazi razlikuje se od sadržaja posebnog startera.

Prema proizvođačima, mliječna verzija ima neutralnu kiselost, tako da se može koristiti kao jedini dodatak prehrani. Mješavine "Baby", namijenjene djeci od 0 do 6 mjeseci, sadrže masne kiseline, vitamine i minerale koji su korisni za formiranje živčanog sustava, a izrađeni su od komponenti proizvedenih u Europi.

Unatoč činjenici da se tvrtka odnosi na prvu fazu komplementarnog hranjenja i brojnih žitarica, samo mješavine mlijeka i mlijeka su prikladne za uporabu od rođenja. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), moguće je davati dojenčad djeci starija od šest mjeseci. Istodobno, lokalni liječnici smatraju da je dodatak prihvatljiv od 4 mjeseca. Izbor čine roditelji i ovisi o mišljenju pedijatara u svakom pojedinom slučaju.

Smjesa bez laktoze u brand-line nije. Za male djece s intolerancijom na laktozu prikladne su samo prasine, proizvode se i za bebe do šest mjeseci i za stariju djecu. Hipoalergenske su i prasine koje se ne mogu davati novorođenčadi, a ne mješavini.

Prehrana od 6 mjeseci do godinu dana

Za bebe od šest mjeseci, tvrtka proizvodi mlijeko i kiselo mlijeko formula "Baby" 2. Njihov sastav se ne razlikuje od sastava prethodne faze, ali proizvođač ističe razliku u omjerima komponenata.

Treba imati na umu da za zdrav i uravnotežen razvoj bebe, prije i nakon šest mjeseci, trebaju iste elemente u tragovima, vitamine, masti i kiseline, ali u različitim količinama. Stoga se "novorođenčad" drugog stupnja ne smije davati novorođenčadi, a prva faza jednogodišnje djece: oni neće primiti potrebne korisne elemente u tragovima, niti će ih primiti više.

Za djecu iz godine

Za bebe starije od 12 mjeseci, tvrtka nudi formulu "Baby" 3 (bebe mlijeko). U pitanju svoje proizvodnje, tvrtka je vođena Nacionalnim Programom prehrane djece, koji je usvojen u Ruskoj Federaciji.

Prema programu, dijete bi trebalo dnevno dobiti 400-450 mililitara mliječnih proizvoda, uključujući 200 ml specijalnih pića. To je objašnjeno činjenicom da beba dobiva pet puta više željeza od dječjeg mlijeka, kao i više vitamina A i D potrebnih za pravilan razvoj nego kod krava.

Moć treće i četvrte faze uključuje "Smart iron" - poseban kompleks koji pomaže apsorpciji željeza u tijelu. Nutricia je provela istraživanje koje je pokazalo da se željezo bolje apsorbira u kombinaciji s cinkom i vitaminom C, pa je proizvođač razvio posebnu formulu koja optimizira sastav.

Za djecu od 1,5 godina, mješavina "Baby" će odgovarati 4. Njezin se sastav također ne razlikuje od sastava mlijeka prethodne, treće faze, razlika leži samo u omjerima sastojaka.

Trenutačno tvrtka promijenila je ime brojnih proizvoda - mješavine 3. i 4. koraka sada se nazivaju - mliječno mlijeko. Tvrtka to objašnjava samo sa zahtjevima tehničkih propisa - konzistentnost gotove hrane, kao i njegov sastav nije se promijenio.

Sastav smjesa

Sastav svih smjesa "Baby" sadrži sljedeće komponente:

 1. Prebiotici - potrebni za poboljšanje probave i stvaranje intestinalne mikroflore;
 2. Biljna ulja, uključujući dlan. Unatoč kritikama ove komponente i izvješćima o mogućoj kancerogenosti, proizvođač tvrdi da je palmino ulje neophodno. Tvrtka primjećuje da je ovaj maslac lakše apsorbira djetetovo tijelo, a smjese u kojima dolazi je više nalik na majčino mlijeko. To se objašnjava činjenicom da i mlijeko i palmino ulje sadrže posebnu kiselinu, palmitinsku kiselinu;
 3. Vitamin i mineralni kompleks;
 4. Soja lecitin (s 3 koraka - emulgator), neophodan za normalno funkcioniranje živčanog sustava.

U svim tipovima mješavine "Baby" sadrži laktozu. Komponente prehrane 1 i 2 koraka su sirutka (demineralizirana) i koncentrat proteina, od 3 koraka samo obrano mlijeko je uključeno u pripravak. Kao u "Baby" smjesi od 0 do 6 mjeseci, tako da nema GMO, boja i konzervansa u mlijeku za bebe za starije bebe.

Sve smjese, osim četvrtog stupnja, prodaju se u pakiranjima od 300, 600 ili 1200 grama. Četvrti korak dostupan je samo u pakiranjima od 300 i 600 grama. Cijena za cijelu liniju "Baby" miješa u velikim paketima varira oko 850 rubalja, 600 grama pakiranja može se kupiti za 450 rubalja, a 300 grama za 250.

Kako kuhati smjesu

Na svakom pakiranju "Baby" miksa, detaljne su upute o tome kako ga pripremiti, kao i tablicu koja ukazuje na standardni uzorak hranjenja. Važno je zapamtiti da je samo savjetodavna priroda: volumen i učestalost hranjenja treba odrediti pedijatar.

 • Prije razrjeđivanja praha, ruke se trebaju temeljito oprati, samo se koristi sterilna bočica;
 • Kuhajte vodu i ohladite je na 40 stupnjeva;
 • Ulijte odgovarajuću količinu vode u bočicu. Ne može se koristiti ponovno kuhana voda;
 • Dodajte prašak u vodu pomoću isporučene mjerne žlice. Klizanje iz žlice treba ukloniti;
 • Potresi bocu treba temeljito potresati sve dok se prah potpuno ne otopi;
 • Smjesa se ohladi na tjelesnu temperaturu. Prije nego što počnete hraniti, nutritivna temperatura se može provjeriti unutar zgloba.
 • Pripremite smjesu prije hranjenja. Pohranjivanje je u gotovom obliku nemoguće.

kontraindikacije

Mlijeko i mliječne mješavine "Baby" sadrže laktozu, pa se ne mogu koristiti za hranjenje djece čije se tijelo ne može nositi s asimiliranjem proteina kravljeg mlijeka. Međutim, prema pedijatru, netolerancija je sasvim normalna i česta. Često je povezana s probavnim poremećajima koji nisu uzrokovani sastavom smjese i prolaze nakon pravilnog liječenja. U ovom slučaju, upotreba "bebe" je sasvim moguća za povratak, isključujući genetsku prirodu laktoze netrpeljivosti.

Također, alergiju na smjesu "beba" može se očitovati zbog sadržaja glutena. Proizvođač upozorava da tragovi glutena mogu biti sadržani u smjesama razina 3 i 4, međutim, one nisu uključene kao potpuna komponenta.

Mix recenzije

Prema procjenama, "Baby" u svojim glavnim pokazateljima nije niža od skuplje prilagođene mješavine. Među njegovim prednostima je uravnotežen kompleks prebiotika, koji često pomaže u borbi s konstipacijom.

Često možete pronaći preglede osipa i probavnih problema kod bebe nakon uvođenja smjese kao komplementarne hrane, koje prolaze nakon prijelaza na mješavine bez laktoze. Pojava lezija, konstipacija ili obilna regurgitacija u ovom slučaju ukazuje na ranije neidentificiranu netoleranciju na laktozu i nisu povezane s komponentama smjese.

Mnogi mladi roditelji smatraju da su niske vrijednosti i prehrambene vrijednosti dostojni melasa, kao i niske u usporedbi s drugim proizvođačima. Mješavina ne okusa slatko, ali malo zaslađeno, pa ako je potrebno, dijete se lako može prebaciti na drugu komplementarnu hranu.

Pediatrician about baby formula Baby: Što roditelji žele znati?

Što bi bilo prirodnije i zdravo za bebu nego majčino mlijeko? Važnost dojenja teško je precijeniti. Njegove prednosti su ogromne i za majku i za dijete. No, u nekim situacijama, dojenje postaje nemoguće, a mliječne formule dolaze do spašavanja.

Ako posjetite dječju trgovinu, možete biti sigurni u širok raspon mliječnih formula, koji se uvelike razlikuju po cijeni. No, je li sastav skupe reklamirane mješavine različit od opcija proračuna? Što je beba miks? Danas ćemo govoriti o jeftinoj, visokokvalitetnoj baby bebi Baby.

O proizvođaču

Nutricia proizvodi hranu za bebe od 1972. godine. Proizvode ove tvrtke pouzdaju se u mame u više od 100 zemalja širom svijeta. Dječja formula Baby zadovoljava europske standarde.

Cijela linija robe "beba" odgovara GOST-u, prolazi temeljitu provjeru kvalitete.

Što je unutra?

Priroda sama je stvorila majčino mlijeko, što znači da je u njemu najkorisnije. Nema potrebe izmišljati ništa novo, najbolja umjetna formula je što je moguće bliže majčinom mlijeku. Baby mix sadrži sve potrebne tvari za rast i razvoj djeteta.

U traženom omjeru koriste se samo visokokvalitetni, prirodni sastojci. Osim toga, Nutricia jamči odsutnost genetski modificiranih sastojaka, boja i konzervansa.

Sastav mješavine Baby

Ispitajmo detaljnije što je uključeno u sastav mješavine Baby:

 • Omega-3 i Omega-6 masne kiseline. To su posebne masne kiseline koje se u tijelu formiraju u nedovoljnim količinama. A za normalan razvoj svih organa, osobito mozga, živčanog sustava, dnevni unos Omega-3 i Omega-6 s hranom je obavezan;
 • prebiotici. Sve mame znaju da problemi s probavom dovode mnogo nevolja i bebe, a svi oko njega. Dijete se rađa s neformiranom crijevnom mikroflora, a za normalnu probavu crijeva se moraju kolonizirati s "korisnim" bakterijama. GOS / FOS prebiotici (galakto-oligosaharidi / fruktooligosaharidi) su posebna prehrambena vlakna koja pomažu kolonizirati crijeva s pravom mikroflora, učinkovito poboljšati probavu i normalizirati stolicu;
 • 16 vitamina i 11 elemenata u tragovima. Prava kombinacija vitamina i minerala, izabrana za svako doba pojedinačno, osigurat će skladan razvoj bebe;
 • biljni lipidi;
 • obrano mlijeko i laktoza.

Vrste smjesa

Asortiman dječje formule "Baby" je prilično velika, ali čak i mlađa majka samo će to morati shvatiti. Uostalom, svi proizvodi variraju u dobi, a svako doba dodjeljuje se broj.

Mix beba 1

Dizajniran posebno za bebe od rođenja do šest mjeseci života. Često mlada majka ima razdoblja kada mlijeko nije dovoljno. U slučaju laktacijskih kriza, hipogalaktije, Baby 1 može se dodatno hraniti s formulom mlijeka. Također, smjesa 1 se može koristiti kao jedina glavna hrana.

Izrađen je s pridržavanjem tehničkih normi i usklađen s europskim standardima.

Mix Baby 2

U prvih šest mjeseci života beba je jako povećala i naučila mnogo. Mnogo se promijenilo u obliku mrvica, sretno istražuje svijet, kreće se više i uči nove stvari svaki dan. Režim hranjenja također će se razlikovati, doći će do prvog sastanka s odraslom hranom.

Mješavina bebe od 6 mjeseci života djeteta pobrinut će se za povećanu potrebu malog djeteta. Njegov sastav karakterizira velik broj proteina kazeina.

Baby mlijeko za bebe 3, 4

Dijete je već godinu dana. Dijeta bebe proširena je, ali u hrani za odrasle nema dovoljno vitamina i minerala za visoke potrebe bebe. Mlijeko za bebe sadrži vitamin D, 5 puta više željeza, 2 puta više vitamina A u usporedbi s kravljim mlijekom.

Baby Milk Baby je dostupna za dvije dobi: broj 3 za djecu od 12 mjeseci, Baby 4 - od 18 mjeseci.

Kiselo mlijeko

S obzirom na dijete, stvorena je posebna mješavina Kiselo mlijeka. Za razliku od drugih mješavina, njegova proizvodnja koristi poseban starter, koji poboljšava probavu, regulira stolicu. Dostupno za dvije dobi. Na prvom mjestu - do 6 mjeseci, a na drugom mjestu - od šest mjeseci. Zbog svoje neutralne kiselosti i uravnoteženog sastava može se koristiti kao jedina mliječna formula u djetetovoj prehrani.

Mix Baby - proračunska inačica dječjeg pića. Ambalaža od 350 g iznosi 180 rubalja. Savršena vrijednost za kvalitetu proizvoda učinit će umjetno hranjenje korisnim, sigurnim i pomoći u spašavanju obiteljskog proračuna.

Više informacija o proizvođaču, prednostima i cijeni dječje hrane naći ćete na službenom mjestu Baby.

nalazi

Dječja hrana Dijete je dostojan proizvod, proizveden suvremenim tehnologijama, koji odgovaraju europskim standardima kvalitete.

Za proizvodnju mješavina koristi se prirodno, odabrano mlijeko. Tako se jamči dobar ukus, prirodnost i biološka vrijednost smjese.

Asortiman je jednostavan za razumijevanje i odabir prave hrane za bebu, uzimajući u obzir njihove potrebe. U dječjoj hrani, beba ima sve što vam je potrebno za pravilan, skladan razvoj mrvica.

Svijetla ambalaža i što je unutra? Trebam li kupiti mješavinu "bebe" za hranjenje novorođenčadi?

Nitko ne tvrdi da je mlijeko domaće majke najbolja hrana za dijete. Događa se da dojenje postaje nemoguće. Prije toga, output je pronađen u krava i kozje mlijeko, rano uvođenje žitarica. Danas za našu djecu postoje desetine vrsta posebnih smjesa, približno u sastavu mlijeka žene.

Nedvojbena prednost pripada dojenju. Prije nego počnete hraniti dijete starijoj od 1 godinu, trebate se posavjetovati s pedijatrom. Zabranjeno je koristiti vodu iz bušotina i izvora zarobljavanja za pripremu dječje hrane.

Informacije proizvođača

Proizvodi ga tvrtka Nutricia poznata po cijelom svijetu. Nutricia je uključena u globalnu Danone grupu tvrtki. Skoro 40 godina, stanovnici 130 najvećih zemalja na svijetu uživali su u proizvodima ove organizacije.

Na području Ruske Federacije, djelatnost ove tvrtke započela je 1994. godine. Osim "Baby", organizacija proizvodi mješavinu "Baby" i "Nutrilon". Stoga se ove smjese smatraju ruskim, jer postoji biljka u našoj zemlji, postoji nekoliko recenzija na internetu, koja pokazuju točno kako je smjesa pripremljena za našu djecu.

dostojanstvo

U sastavu gotove hrane ravnoteže masti i mliječne šećere uravnotežene za trbuščić za bebe. Zahvaljujući dobro odabranom sastavu, sastav mješavine je blizu ženskog mlijeka. Roditelji za njegu najprije pogledaju koliko je dobar sastav mješavine, a drugi kriterij odabira uvijek je trošak.

Niska cijena "bebe" je vrlo važan plus jer će s vremenom dijete sve više i više jesti. Skupne mješavine često pogoduju proračunu: trebate od 8 do 11 kutija mjesečno. Uvezene smjese sa sličnim sastavom ponekad su 2-3 puta skuplje.

Sve ostalo, mješavina je dostupna u svim krajevima zemlje. Djeca dobro jedu mješavinu, iako je odraslim osobama da je smjesa vrlo slatka i miris ribe zbog ribljeg ulja u sastavu, ta činjenica u potpunosti odgovara većini djece.

Zasićeni vitamin i mineralni sastav, dijete neće morati ući u komplementarne hrane za 6 mjeseci: smjesa nadoknađuje potrebe tijela mrvica.

mane

Ne bez nedostataka. Naravno, malo su subjektivne, ali majke znaju kako su takve sitnice važne.

 1. Nakon otvaranja folijske vrećice, smjesa se čuva samo za dva tjedna, što nije baš pogodno za one koji koriste smjesu za hranjenje djeteta. Tijekom tog vremena, mješavina ne mora uvijek imati vremena za korištenje i morate ga baciti.
 2. Tijekom kuhanja nastaje velika količina pjene (kada se miješa).
 3. Dovoljno visok sadržaj bjelančevina može uzrokovati opsežnu regurgitaciju.

Raznolikost dječje hrane

Sve mješavine marke Baby se distribuiraju u svijetlim kutijama od 350 i 700 grama (u velikom kutiji nalaze se dvije plastične vrećice od svega 350 grama). Svaka smjesa prikazana u tablici sadrži optimalnu količinu B / F / L, vitamina i dodataka za određeni dobni raspon vaše bebe. Bilo koja robna marka "Baby" u potpunosti se pridržava zakonskih zahtjeva.

Sastav smjese uključuje samo najkvalitetnije proizvode i zadovoljava zahtjeve TR CU 033/2013 "O sigurnosti mlijeka i mliječnih proizvoda". Cijena malih pakiranja mješavine od 350 g varira u regijama u zemlji od 190 do 230 rubalja, a za paket od 700 grama - od 340 do 450 rubalja. Stoga se smjesa može nazvati proračunski obrok. Veleprodajni online trgovine nude niske cijene.

Iako cijena nije velika, bolje je uzeti 3 pakiranja tako da se izvrši test alergije (ne može se manifestirati odmah, ali nakon nekoliko tjedana) i uštedjeti novac za skupni nalog.

Pregled beba formula "Baby"

Sažetak članka

Povijest mješavine "beba" odlazi 1971. godine u grad Moskvu u Istri. "Baby" je bila prva domaća zamjena za žensko mlijeko, koje se već dugi niz godina koristilo u prehrani djece prve godine života. Akumulacija znanja u sastavu majčinog mlijeka i velika konkurencija uvoznim mješavinama 1990-ih pokrenula je tvrtku Nutricia kako bi poboljšala formulu "Baby" i stvorila temeljno novu proizvod s imidžom sličnom prvom u imenu.

Sastav bebe hrane "Baby"

Mješavina "bebe" dostupna je u papirnatim kutijama od 350 i 700 g. S obzirom na razlike u potrebama djece različitih dobnih skupina u hranjivim tvarima, biološki aktivnim tvarima i energiji razvijene su četiri formulacije dječje hrane:

 • adaptirano suho mlijeko za bebe "Baby 1" od rođenja;
 • Prilagođena suha mliječna mješavina za bebe "Baby 2" od 6 mjeseci;
 • mliječno mlijeko "Baby 3" od 12 mjeseci;
 • beba mlijeka "Baby 4" od 18 mjeseci.

Sve dječje hrane "Baby" u potpunosti su u skladu sa zahtjevima ruskog zakonodavstva na proizvode za hranjenje male djece. Uključuje samo kvalitativne i dokazane sastojke, a kvantitativni sastav odgovara zahtjevima TR CU 033/2013 "O sigurnosti mlijeka i mliječnih proizvoda".

protein

Izvori proteina u mješavinama "Baby 1.2" su:

 • demineralizirana sirutka;
 • obrano mlijeko;
 • koncentrat proteina sirutke.

Unatoč istom podrijetlu - kravljeg mlijeka, ti su proizvodi vrlo različiti u sastavu.

 1. Demineralizirana sirutka uglavnom sadrži laktozu i proteine ​​sirutke (albumin).
 2. Obrano mlijeko karakterizira prevladavanje kazeina nad proteinima sirutke i gotovo potpuni odsutnost mliječne masti.
 3. Koncentrat proteina sirutke je proteini sirutke pročišćeni od drugih sastojaka mlijeka.

Kao rezultat ove kombinacije, dobiva se osnovica za zamjensko mlijeko za žene "Baby 1.2" s omjerom proteina sirutke i kazein 60/40 - isto kao u zrelom majčinom mlijeku. U "Baby 3.4" proizvođač koristi samo obrano mlijeko, pa je omjer proteina sirutke i kazeina 20/80 kao kod kravljeg mlijeka.

Važno je! Mješavine "Baby 1.2" imaju isti omjer proteina sirutke i kazein kao u zrelom majčinom mlijeku.

Potreba za promjenom kravljeg mlijeka objašnjava činjenica da je u ranoj dobi probavni sustav još uvijek vrlo osjetljiv i prilagođen samo majčinom mlijeku, stoga smjesa treba biti što bliža. Nakon godinu dana, hrana za bebu postaje sve više kao odrasla osoba, probavni sustav već je "upoznat" s mnogim hranom i može reagirati vrlo mirno na protein kravljeg mlijeka.

Za puni rast i razvoj djeteta, važno je ne samo koliko proteina dijete dobiva, omjer kazeina i proteina sirutke, već i njegov sastav amino kiselina. Neke aminokiseline mogu se sintetizirati u tijelu, drugi dolaze samo iz hrane, stoga se zovu nezamjenjivima. U nedostatku njih u tijelu postoji negativna ravnoteža dušika, kada je količina izlučenog dušika veća od primljenog. To znači da umjesto izgradnje proteinskih molekula, tijelo uklanja ne samo dolazne aminokiseline, nego i nedovršene proteine ​​koji se sintetiziraju u njemu. Svaki put, pokušaj stvaranja potrebne sekvence aminokiselina završava u zaustavljanju zbog nepostojanja esencijalne aminokiseline. Protein, izgrađen samo djelomično, ne može se koristiti i prikazivati ​​van s slobodnim aminokiselinama.

Majčino mlijeko sadrži sve potrebne aminokiseline za novorođenče. Kravlje mlijeko se razlikuje od majčinog mlijeka, te stoga treba nadopuniti esencijalnim aminokiselinama. Taurin i L triptofan se dodaju u smjesu "Baby1,2", a L-izoleucin i L-cistein također su dodani u Baby3.4 mlijeko.

Važno je! Mješavine "Baby" obogaćene su esencijalnim aminokiselinama potrebnim za izgradnju molekula proteina u tijelu, bez kojih rast i razvoj nisu mogući.

Biljni mast - glavni tip masti, dojenače i bebe mlijeko "beba". Ostale vrste masti su ostaci mliječnih krava, ribljeg ulja, ulja jednostaničnih gljiva Mortierella alpina. Posljednje dvije vrste masti dodane su samo u smjesi "Baby1,2".

Palm, repice, kokosovo ulje i suncokretovo ulje dodaju se u sve "Baby" mješavine. Kokosovo ulje sadrži većinu masnih kiselina niske molekulske mase - kapric i lauri. Repice ulje je bogato linolenskom kiselinom, biljnim uljem - linolenskom kiselinom, palminim uljem - palmitinskom kiselinom, Mortierella alpina - arahidonskom kiselinom, ribljim uljem - dokozaheksenska kiselina. Značajna razlika u sadržaju ovih kiselina u krava i ljudskom mlijeku ne dopušta upotrebu masti kravljeg mlijeka u nadomjestaka majčinog mlijeka. Sadržaj palmitinske kiseline u masti kravljeg mlijeka i masti u majčinom mlijeku malo se razlikuje, ali budući da se mliječna mast uklanja gotovo potpuno, moguće je nadoknaditi nedostatak palmitinske kiseline samo zbog biljnog ulja s visokim sadržajem. Najprikladnije za ovo palmino ulje.

Tek relativno nedavno postalo je jasno da je jednostavna težnja za usklađenosti s količinom i omjerom masnih kiselina sličnih onoj koja se promatra u masnoći majčinog mlijeka nedostatna. Kao što se ispostavilo, položaj ovih kiselina u molekulama masti je također važan. Štoviše, zbog razlike u strukturi, postoji negativan učinak palmitinske kiseline na apsorpciju kalcija i dječjih stolica.

ugljikohidrati

Mliječna formula za bebe "Baby" sadrži probavljive i neprobavljive ugljikohidrate. Digestibilni ugljikohidrati uključuju laktozu i maltodekstrin. Laktoza je prirodna komponenta mlijeka, dajući joj slatki okus (mliječni šećer). Laktoza se nalazi u serumu kravljeg mlijeka, pa je demineralizirana sirutka navedena na pakiranju sa smjesom. Kod ljudskog mlijeka laktoza je znatno više nego kod kravljeg mlijeka. Da bi se postigla potrebna količina laktoze u gotovoj smjesi, nije dovoljno koristiti samo kravlje sirutke, morate dodati čistu laktozu.

Maltodekstrin nije dio ljudskog mlijeka i često se doda smjesi za djelomičnu zamjenu laktoze (ne više od 35% ukupne količine ugljikohidrata). Maltodekstrin sadrži značajnu količinu slobodne glukoze koja se lako i brzo apsorbira izravno, zaobilazeći proces izlaganja digestivnom enzimu laktaze, koji je potreban za razgradnju laktoze. Prisutnost maltodekstrina je osobito važna u slučaju sekundarnog nedostatka laktaze kod djeteta kada postoji manjak laktaze. Uz glukozu, maltodekstrin se sastoji od:

 • dekstrin (nekoliko glukoznih ostataka);
 • maltoza (dva glukoza ostatka);
 • maltotrioza (tri glukoza ostatka) - polisaharidni ostaci škroba koji mogu učiniti mješavini deblji i daju dugi osjećaj sitosti.

Potonji se postiže zbog duže probave, budući da se cijepanje dekstrina traži da se probavni enzimi djeluju. Stoga se apsolutno ne treba bojati prisustva maltodekstrina u smjesi "Baby".

Važno je! Maltodekstrin nije štetna komponenta. Smanjuje opterećenje djetetovog nezrelog probavnog sustava i pruža dugi osjećaj sitosti.

U smjesama "bebe" postoje neassimilirani ugljikohidrati - galakto-oligosaharidi (GOS) i frukto-oligosaharidi (FOS). Za dojenčad oni ne predstavljaju nutritivnu vrijednost, ali aktivno koriste dobru mikroflora debelog crijeva - laktobakterije i bifidobakterije, potičući njegov aktivni razvoj. Tvari s tim svojstvima nazivaju se prebiotici.

Ostale komponente

Važne komponente dječje hrane "bebe" su nukleotidi koji su dio RNA i DNA i koji su uključeni u energetske procese unutar stanice. Može ih samostalno proizvesti tijelo, ali u malim količinama, dakle, u razdoblju aktivnog rasta ili u slučaju bolesti, povećava se potreba za njima. Nesumnjiva prednost je da u "djetetu" ne postoji jedan, već čak pet nukleotida, koji su naznačeni u nutritivnoj vrijednosti smjese.

Pored vitamina i minerala, smjesa "beba" obogaćena je vitaminima poput kolina, inozitola, L-karnitina. Ove supstance mogu biti sintetizirane od strane tijela, ali u ranom djetinjstvu njihova potreba mnogo puta prelazi mogućnosti biološke sinteze i stoga ih mora primiti izvana. Sa svojim nedostatkom mogu se pojaviti takvi simptomi kao što su:

 • usporavanje rasta i disfunkcija središnjeg živčanog sustava - nedostatak inozitola;
 • pretilost i akumulacija masnoća u jetri - nedostatak kolina;
 • umor i usporavanje rasta, hiperglikemija (povećana razina glukoze u krvi u usporedbi s normom) - nedostatak L-karnitina.

Soja lecitin (E322) je jedini dopušteni dodatak hrani u smjesama "Baby". Zbog svoje emulzivne sposobnosti, soje lecitin povećava topljivost mliječne mješavine u vodi. Ova je značajka povezana s njegovim glavnim komponentama - fosfolipidima, koji su dio stanične membrane i obavljaju niz drugih korisnih funkcija. Lecitin je sastavni dio svih prirodnih masti. Prema tome, soje lecitin se dobiva od nerafiniranog sojinog ulja. Prilikom prerade ulja, značajan dio fosfolipida je izgubljen. Biljna ulja se prerađuju prije nego se unesu u dojenačku formulu, stoga postoji potreba za umjetnim nadopunjavanjem fosfolipida u obliku soje lecitina.

Pro i kontra od mješavina "Baby" - pregleda pedijatri

Općenito, mješavina "beba" može se opisati kao proračunska verzija dječje hrane, a istovremeno pružiti dojenčudu sve što je potrebno za normalan rast i razvoj. Cijena mješavine "Baby 1" iznosi oko 247 rubalja za paket s neto težinom od 350 g. Prilikom razvijanja formule mješavine, proizvođač je pokušao ugraditi glavne komponente koje se nalaze u majčinom mlijeku s obzirom na njihovu potrebnu količinu za dojenčad.

Prema pedijatri, nema očitih nedostataka mješavine, no može se primijetiti nekoliko kontroverznih točaka.

 1. Kao što je ranije spomenuto u članku, maltodekstrin nije prirodna komponenta majčino mlijeka, ali ništa nije u redu s njegovim dodatkom.
 2. Ulje palminog ulja može utjecati na formiranje stolice novorođenčeta i njegovu učestalost, stoga, kada je dijete sklono opstipaciji, bolje je preferirati smjese bez palminog ulja.
 3. Odsutnost probiotika u smjesi bolje se nadoknađuje upotrebom probiotičkih pripravaka. Učinak njihove uporabe bit će veći od dodavanja probiotika do dojenčadi.

Video pregled mješavine "Baby"

Koliko su bebe bebe sigurne?

Kliničke studije "bebe" provedene su 2000-2003. Na 23 djece u dobi od 22 dana do 3 mjeseca života. Smjesa je davana postupno, počevši od 30 ml tijekom 5 dana. Samo 2-3 djece imalo je regurgitations koje nisu utjecale na rast i razvoj stope, koji je nestao 8-9 dana promatranja. Identificirani su drugi probavni poremećaji u obliku kolike i nadutosti. Stol je bio karakterističan žućkasto-smeđi, 2-3 puta dnevno, bez mirisa. Jedno je dijete zabilježilo pojavu blage forme atopičkog dermatitisa koji je nakon topičnog liječenja nestao bez prekida mješavine. Zbog toga djeca dobro podnose prilagođenu "bebu" mješavinu i rijetko uzrokuju alergijske manifestacije, osiguravajući normalan rast i razvoj djeteta.

Važno je! Mješavina "beba" nije hipoalergenska i stoga može uzrokovati alergijske reakcije.

Vidi također:

Izmiješati "Baby micino mlijeko 1,2"

Može se koristiti kao jedina vrsta hrane za normalizaciju probave djeteta, za djecu s smanjenim apetitom i nakon patnje intestinalnih infekcija.

Upotreba posebne tehnologije Lactofidus (Lactofidus) zadržava kiselost. Kao rezultat optimalnog odabira uvjeta, stvara se maksimalna količina β galaktosidaze, enzima koji razgrađuje laktozu (mliječni šećer). Trajanje samog fermentacije regulirano je kontroliranjem razine kiselosti koja u konačnom proizvodu treba biti blizu kiselosti majčinog mlijeka.

Glavna razlika u smjesi "Kiselo mlijeko" od "Baby" je u promijenjenoj strukturi proteina mlijeka pod utjecajem organizama mliječne kiseline. Kao rezultat njihove vitalne aktivnosti, protein postaje lako probavljiv i gomilaju se mnoge korisne tvari. Također, ove mješavine obogaćene su probioticima - bakterijama mliječne kiseline i bakterijama mliječne kiseline. Mješavina ima veću osmolalnost (300 mOsm / kg) u usporedbi s uobičajenim "Malyutkoy" (290 mOsm / kg), stoga daje veće opterećenje na sustav izlučivanja djeteta.

Čitajte i članke o drugoj mliječnoj formuli:

Mix "Baby" - usklađenost sa standardima kvalitete i recenzijama

Za malu djecu dojenčeta, smjesa je glavna, a prva, jedina hrana. Stoga je razumljivo želja roditelja da temeljito pregledaju sve moguće mogućnosti i odaberu najbolji proizvod za dijete. O tome kako će biti ispravna odluka, njezin zdravlje i razvoj ovise.

Jedan od najpopularnijih je "Baby" mješavina (1, 2, 3, 4). Poznato je po niskoj cijeni, koja istodobno privlači i plaši roditelje navikle na činjenicu da su visokokvalitetni proizvodi skupe. Prije nego što odlučite hoćete li hraniti ovu mješavinu djeteta ili ne, trebate se posavjetovati s pedijatrom.

proizvođač

Proizvođač mješavine "Baby" - tvrtka Nutricia, zastupljena u više od 130 zemalja širom svijeta. Radila je u Rusiji od 1994. godine, u skladu sa svim standardima kvalitete i sigurnosti.

Tvrtka ima svoje istraživačke centre, koji rade već više od 30 godina, koji proučavaju sastav majčinog mlijeka kako bi mješavina približila tim pokazateljima.

Što je a

"Baby" je prilagođena mliječna formula za novorođenčad, približna u svom sastavu za majčino mlijeko. Njena formula temelji se na najnovijim istraživanjima o potrebama malog djeteta.

Izrađen od europskih sastojaka na najnovijoj opremi, ne sadrži opasne umjetne aditive, GMO, konzervanse, boje.

Sastav infant formulacije "Baby", koji se može koristiti od rođenja:

 • demineralizirana sirutka, sa smanjenim sadržajem minerala neprikladnih za djecu;

 • biljna ulja za prilagodbu proizvoda u masnu smjesu majčinog mlijeka;

 • maltodekstrin - dodatak prehrani za poboljšanje probavljivosti;

 • prebiotici - hranjive tvari koje poboljšavaju probavu, potiču rast bifidobakterija u crijevima;

 • koncentrat proteina sirutke;

 • vitaminski kompleks, pogodan za dob djeteta, pogodan za skladan razvoj;

 • Kolin je hranjivi spoj, sastavni dio stanica tijela, neophodan za njihov normalan razvoj i funkcioniranje;

 • soje lecitin je važan element u stvaranju središnjeg i perifernog živčanog sustava;

 • Taurin je slobodna aminokiselina nužna za normalan rast, razvoj, sazrijevanje tkiva mozga, vizualni analizator;

 • nukleotidi su složene biološke tvari koje imaju važnu ulogu u intracelularnim procesima;

 • inozitol je tvar odgovorna za funkcioniranje živčanih, reproduktivnih sustava;

 • L-triptofan je aminokiselina koju koristi mozak za proizvodnju serotonina.

  Koje su vrste

  Mješavina "beba" za bebe prikazana je u dvije vrste: mliječni i kiselo mlijeko. Prvi je pogodan za zdravu djecu bez problema s probavom za kontinuirano hranjenje.

  Kiselo mlijeko preporučuje se za bolesti ili probleme s crijevima, kao što su kolika, proljev ili obratno, zatvor. Mješavina fermentirane mlijeka "Baby" propisana je za alergiju proteina krave.

  Dojenčad se izrađuje za četiri dobne kategorije:

 • 1 - od 0 do 6 mjeseci;

 • 2 - od 6 mjeseci do godine;

 • 3 - od 12 mjeseci do jedne i pol godine;

 • 4 - od jedne i pol godine do kraja mješavine hrane.

  Za djecu stariju od godinu dana mješavina se naziva mliječno mlijeko, prema "Tehničkim propisima za mlijeko i mliječne proizvode". Zapravo, pored prilagodbe potrebama odraslog djeteta, njegov sastav praktički se ne mijenja.

  Glatki prijelaz iz jedne vrste u drugu zbog starosti je zbog činjenice da potrebe dijete rastu. Sastav hranjivih tvari u svakoj kategoriji optimalno je odabran za najbolji rast i razvoj.

  Preporuke za odabir odgovarajućeg proizvoda

  Tako da ne morate ponovno testirati snagu nježnog dječjeg želudca, preporučljivo je odrediti od prvog puta vrstu mješavine koju ćete dati.

  Kriteriji za odabir:

 • Preporuke pedijatrijskog okruga. Liječnik koji neprestano prati stanje bebe reći će vam najbolje rješenje.

 • Značajke djeteta. Potrebno je uzeti u obzir prisutnost alergijskih reakcija, razdoblje rođenja (punog ili ne-trajnog), dob, težinu.

 • Cijena. Nakon što odaberete vrstu mješavine, nepoželjno je prebaciti na drugu, pogotovo ako to nije zbog stanja bebe, već zbog nedostatka financijskih sredstava za kupnju hrane.

 • Asortiman se prikazuje u trgovinama. Poželjno je da su se proizvodi prodavali u nekoliko trgovina u blizini kuće, tako da ste u jednoj nepredviđenoj situaciji (nisu primijetili kako je završila, mokro ili se probudila) mogli biste je brzo dobiti.

  Na stranicama naše web stranice saznajte kako uzeti Smekta djecu. U kojoj dobi možete dati ovaj lijek djetetu, postoje li kontraindikacije?

  Je li moguće koristiti lijek kao Polysorb za djecu mlađu od godinu dana? O djelovanju apsorpcije na tijelo djeteta će reći u našem posebnom materijalu.

  Pročitajte također kako dijete aktivirati ugljen u slučaju trovanja. O pravilima doziranja opisane su ovdje: https://malutka.pro/preparaty/tabletki/ugol-aktivirovannyiy.html.

  Kako uzgajati: upute za uporabu

  Potrebno je poduzeti sve radnje čistim rukama, uz poštivanje higijenskih normi, sjećajući se da zdravlje djeteta ovisi o tome.

  Način kuhanja "beba":

 • operite ruke, sterilizirajte dude, bocu;

 • hladna prekuhana voda do 40 stupnjeva;

 • izmjerite točan iznos na tablici za hranjenje, ulijte je u bočicu;

 • dodajte potrebni broj žlica praha s mjernom žlicom;

 • zatvorite bocu, dobro protresite sadržaj sve dok se ne otopi;

 • staviti joj bradavicu;

 • provjerite temperaturu na dlanu, tako da je oko 37 stupnjeva, blizu tjelesne temperature.

  Kuhanje "Baby" je potrebno prije uporabe. Ne može se zagrijavati u mikrovalnoj pećnici - može formirati hot grudice. Neophodno je strogo pridržavati se tablice odnosa suhog praha i vode, nemojte dodati drugoj hrani.

  Glavni položaj djeteta tijekom hranjenja je isti kao i kod dojenja (koji se naslanja na ruku).

  Nemojte trčati dijete ili podići bocu prije nego što je ispljunu.

  Mogu li se kombinirati s drugima

  Nije preporučljivo koristiti dva ili više proizvoda za hranjenje zbog velikog opterećenja na tijelu - mogu se pojaviti uznemireni trbuh, kolik, konstipacija ili proljev. U prijelazu iz jedne u drugu, oni to postupno i pomno prate stanje djeteta.

  Ako iz nekog razloga to ne funkcionira, tada će izlaz biti kupnja mješavine slične u sastavu na glavnu.

  Moguća reakcija djeteta

  Na početku hranjenja dječje hrane ili zamjene svojeg tipa tijelo može proizvesti negativnu reakciju na novi proizvod. Ali nije uvijek potrebno napustiti njegovo uvođenje.

  Nakon nekog vremena dijete se prilagođava promjeni prehrane, a sve se normalizira.

  Normalna reakcija:

 • blaga alergija u obliku kožnih osipa u roku od 2-5 dana: prolazi sama po sebi ili uz pomoć antihistaminika;

 • odbijanje djeteta da jede na prvom hranjenju - najvjerojatnije, novi ukus jednostavno mu nije navikao;

 • kovitlati se u trbuhu;

  Reakcija u kojoj je vrijedno odbiti "Baby":

 • jaka kolika, počela na pozadini hranjenja;

 • produženi zatvor ili proljev;

 • potpuno napuštanje hrane;

 • razdražljivost i slab san;

 • nedostatak debljanja.

  Kako razumjeti jesu li proizvodi prikladni

  Ako je proizvod odabran ispravno, hrana neće imati negativan utjecaj na bebu, tj. On će se ponašati kao prije njezinog uvođenja.

  Možete nastaviti hraniti ako dijete:

 • koža je čista i zdrava;

 • dobre redovite stolice;

 • razvoj primjeren dobi;

 • nema problema sa spavanjem;

 • dobitak na težini odgovara normi.

  Detaljne upute za upotrebu Ambrobenog sirupa za djecu. Koliko je učinkovit ovaj lijek za različite vrste kašlja?

  I koliko brzo Ibuprofenov bebin sirup radi, od koje dobi je dopušteno koristiti febrifuge, učiti iz ovog članka.

  U sljedećem materijalu naći ćete upute za korištenje sirupa za djecu protiv kašlja Lasolvan, opis nuspojava u njenoj primjeni.

  Mišljenje roditelja

  Evo nekoliko recenzija o smjesi "beba".

  Catherine: "Kompozicija djeteta podsjeća na Nutrilon Premium, a čini ga jedna tvrtka, samo iz nekog razloga Nutrilon je nekoliko puta skuplji. Prebacili su se od njega do bebe, nema problema s stolicom i bez alergija - izvrstan proizvod. "

  Valeria: "Pokušali smo sve najpopularnije, i nitko od njih nije došao - ni kolika, ili zatvor, ili regurgitation. A onda je prijatelj savjetovao Baby. Ona je postala našu šestu mješavinu na kojoj smo se zaustavili. Dijete je sretno. "

  Elena: "Dijete su premjestili dijete u dva mjeseca. Kao rezultat toga, počela je alergijska reakcija, korice su se pojavile na obrazima, a zatim je dodana konstipacija. Žao mi je zbog bebe, morat ćete ponovno promijeniti dijetu, a to je stresno za tijelo. "

  Tatyana: "Bio sam skeptičan zbog Baby zbog svoje cijene, ali je pogriješila. Sa svojim uvodom, stolica je poboljšana, dijete je počelo dobro jesti. Da, i okusa je ugodnija od ostalih. "

  U ovom videu postoji mnogo zanimljivih informacija o tome kako odabrati smjesu za bebe, o sastavu proizvoda, recenzije popularnih proizvoda na policama naših trgovina, uključujući "Baby":

  "Baby" dugo je na tržištu i ima puno obožavatelja i nezadovoljnih roditelja čija se djeca nisu uklapala. Uostalom, svako dijete ima svoj individualni organizam, a valja odabrati odgovarajuću hranu prema potrebama određenog djeteta. I ljubavi mame i tate će ispravno napraviti svoj izbor.