Trebao sam staviti u krevetić, igralište za novorođenčad: pregled modela i mišljenja

Liječenje

Za dobre i brižne roditelje, glavni zadatak je osigurati da njihova beba uvijek bude u dobrom raspoloženju i, kao što znate, dugotrajan i zdrav san pridonosi tome.

Dječji krevetić je jedna od glavnih sastavnica zdravog i zdravog sna. Danas mame i tate vole više praktičnih i višenamjenskih proizvoda.

To im pomaže ne samo uštedjeti novac nego i uštedjeti prostor u sobi. Ležaljke - najbolji primjer ovoga.

Što je ovaj namještaj i zašto je to potrebno?

Dječja soba je moderni dječji namještaj koji kombinira nekoliko funkcija istodobno, služi djetetu ne samo kao mjesto za spavanje, već može igrati i ulogu prostora za igru ​​i buđenje djeteta. Najugodnije je da može osigurati sigurnost djeteta u prirodi ili u zemlji kada je ostao sam na svježem zraku.

Ovaj krevet je vrlo udoban, stabilan, praktičan. Najčešće, sve stabla arene su izrađene od savijanja aluminijskih materijala, koji je prekriven skupom tekstila, također možete naći komada drveta. Ručke pomažu djeci da ustanu s podrškom i budu uspravne. Starije dijete uči prohodati uz podlogu, prianjajući se na te olovke.

prednosti

Ako se usporedite s normalnim krevetom, kreveti za krevete su vrlo praktični u smislu kretanja, a mogu se lako presavijati. Takvi su modeli sastavljeni prema krovnim pravilima. Mehanizmi preklapanja i odvijanja vrlo se jednostavno i brzo pojavljuju.
Također takvi kreveti arene samo za prijevoz na bilo kojem mjestu.

mane

Glavni nedostatak ovih modela je - spajanje prostora za spavanje i igranje. Mnogi tvrde da bi u budućnosti dijete moglo imati poteškoća s spavanjem stjecanjem navike igranja u krevetiću. Ovi kreveti su manje poznati i higijenski - tkanina sa strane sakuplja puno prašine.

Za jeftine modele, proizvođači koriste isključivo sintetičke materijale, koji danas uzrokuju alergije kod mnogih djece. Od najvišeg nivoa dijete brzo raste, a na nižoj razini mora spavati gotovo kao na podu, što je vrlo nepoželjno u zimskoj sezoni.

Top 5 najboljih modela i njihovih fotografija

Noony cubby

 • Proizvodni materijal - okvir od metala i plastike, zidovi iz tekstila. Postoje dvije razine podešavanja visine dna.
 • Dimenzije (LxWxH) -125x65x76 cm.
 • Pro - lagana težina, tu je torba za nošenje, mnogo privitaka.
 • Cons - ne pogodan za malu sobu.
 • Cijena - 5 399 rubalja.

Ovaj model će biti izvrsna akvizicija za roditelje, što će ih oduševiti ne samo svojim izgledom, nego će također postati sigurno mjesto za igru, spavanje i odijevanje djeteta.

Za novorođenčad, mjesto za spavanje postavljeno je na drugoj razini. Kako bi majka olakšala opuštanje djeteta, programeri su imali funkciju vibrirajuće bolesti kretanja i mobitela sa svijetlim, vješanjem igračaka. Za starije bebe, zabrinutost se približava.

Sretan dječji martin

 • Proizvodni materijal - okvir od metala i plastike, zidovi iz tekstila.
 • Dimenzije (LxDxH) - 128x71x76 cm.
 • Pros - maksimalna težina do 25 kg, prisutnost drugog dna za novorođenčad, uključujući prstenove.
 • Konzola - teška montaža.
 • Cijena - 3 899 rubalja.

Lijepa igrivica Happy Baby Martin, lako postaje udoban i udoban krevet. Izrađena od modernih, laganih materijala. Tekstili su prilično meki i praktični za upotrebu. Maksimalno opterećenje na gornjoj razini (krevet) - 9 kg, na donjem dijelu (igralište) - 25 kg.

Velike bočne stijenke mrežaste tkanine pružaju dovoljno osvjetljenja za dijete, ventilaciju, a kroz njih roditelji mogu gledati dijete tijekom spavanja i budnosti. Kretanjem kotača u prostoriji postaje lakše i prikladnije. Sva opasna mjesta su prekrivena slojevima.

Noony prijatelji

 • Proizvodni materijal - okvir od metala i plastike, zidovi iz tekstila.
 • Dimenzije (LxDxH) - 110x76x76 cm.
 • Pro - zahvaljujući tvrdom dnu djeteta, neće biti nikakvih problema s kralježnicom, uz sve ide glazbenu pratnju, vibracije i rasvjetu.
 • Cons - mali izbor raznih boja i dizajna.
 • Cijena - 6220 rubalja.

Univerzalan dječji krevetić biti će prvi asistent majke u skrbi o djetetu. Opremljen je dnom koji može promijeniti njezinu razinu sazrijevanja mrvica. Tu je stalak za promjenu, opremljen bočnim odbojnicima, koji će omogućiti majci da mijenja dječju odjeću bez odlaska s mjesta spavanja. Bit će lakše gurati bebu s funkcijom vibropationa.

I tako da dijete ne propusti, zabavit će ga suspenzija s igračkama i glazbenim mobitelom. Osim toga, arena Noony Friends ima bočna vrata s patentnim zatvaračem kroz koji će se malo nervjstvo moći samostalno penjati u svoje udobno rekreacijsko područje. Proizvod se lako nabacuje poput kišobrana.

Sretna beba laguna

 • Proizvodni materijal - okvir od metala i plastike, zidovi iz tekstila.
 • Dimenzije (LxDxH) - 110x80x85 cm.
 • Pluses - komplet sadrži igračke, lako se kretati po stanu.
 • Cons - ne mijenja tablicu.
 • Cijena - 7100 rubalja.

Ovo je model dječje igralište 3 u 1, dječja igraonica s drugom dnom, stolica za ljuljanje, igralište za igre. Dječja kočnica je lako pričvršćena na drugo dno s patentnim zatvaračem, što vam omogućuje da okrenete mjesto za igru ​​u ugodnom i udobnom krevetu.

Majka može pomoći da se dječja beba sklope s dva lako uklonjiva luka, koja se nalaze na bočnim stranama arene, zaštićena su silikonskim oblogom, što čini bolju smrt i meka. Za zabavu mališan će pomoći luk s igračkama, koji je lako ukloniti, koji će oprati igračke ili objesiti nove.

Capella Sweet Time

 • Proizvodni materijal - okvir od metala i plastike, zidovi iz tekstila.
 • Dimenzije (LxDxH) -126x66x62 cm.
 • Pro - udoban, ugodan izgled i multifunkcionalni, dolaze zajedno s madracom, udobnim džepovima, igračkama.
 • Cons - nije dovoljno mekana podnica.
 • Cijena - 3 730 rubalja.

Njegove bočne zidove izrađene su od mrežice koja omogućuje prolaz kroz zrak kroz koji će se majka i dijete savršeno vidjeti.

Dječja dječja dječačka jakna ima dno, kao i gornji dno za djecu do 4 mjeseca. Tu su i kotači koji vam omogućuju lagano pomicanje po sobi. Arena je napravljena od ekološki prihvatljivih materijala, brzo i jednostavno se montira, montira kompaktno i lako se pohranjuje i transportira.

Savjeti za odabir varijante u vrtiću

Dječje igrice za novorođenčad trebaju biti pouzdane pa ih pažljivo odabrati.

 1. U početku moramo paziti na stabilnost modela. Uostalom, beba će rock proizvod, ali to mora podnijeti.
 2. Također je vrijedno istaknuti pri odabiru rešetke, ako ga uzmete klasično, onda će dijete moći samostalno rasti na njemu, a ponekad i paket euro rupa također je uključen u paket.
 3. Važno je odabrati ekološki prihvatljiv materijal, jer se radi o zdravlju djeteta. Obratite posebnu pozornost na vrstu presavijanja, to bi trebalo biti "kišobran" ili "knjiga".
 4. I, kako je praksa pokazala, pitanje oblika također je od velike važnosti prilikom odabira, ali to je osobna želja svih. Pravokutne krevete za igle pogodnije su za kriterij uštede prostora. Njihova visina je od sedamdeset do stotinu deset centimetara, a prosječna visina je osamdeset centimetara, savršeno vam omogućuje da vidite dijete i pouzdanije.
 5. Također je važno usredotočiti se na težinu proizvoda. Ako postoji obiteljski automobil i pravilo je da putuje s djetetom prirodi ili da posjeti, onda bi bilo racionalnije kupiti kilogram od pet ili sedam razmjerno, to nije tako teško transportirati.

Prema programerima i modelima, na krevetiće se mogu pričvrstiti sljedeći atributi:

 • mijenjanje tablice;
 • glazbena pratnja;
 • noćno svjetlo;
 • mreža protiv komaraca;
 • krov;
 • police za dječje sitnice;
 • zglobni krov i mehanizam ljuljačke;
 • luk s igračkama itd.

zaključak

Svi znaju da će ljubavni i brižljivi roditelj odabrati najbolje za svoju bebu. Kupnja ognjišta je prednost roditeljima koji vole putovati, koji imaju blizanke, a za sve roditelje koji se brinu za sigurnost, udobnost za bebu i mir za sebe. Bed arena - prvi osobni prostor mrvica, njegov mali, ugodan mali svijet.

Arenu za novorođenče

Rodom djeteta, roditelji moraju razmišljati o tome kako opremiti vrtić, jer u sobi za bebu sav namještaj treba biti atraktivan, ali i kvalitetan i siguran.

Značajke i prednosti

Ako ne znate što kupiti na prvom mjestu - dječji krevetić ili malu, onda pogledajte kombiniranu opciju. Kreveti su se pojavili relativno nedavno pa nisu imali vremena procijeniti njihove prednosti.

Najvažnija prednost ove vrste dječjeg namještaja jest da je univerzalna. Dijete u spremištu može provesti dosta vremena: spavati noću, igrati se tijekom dana i biti potpuno sigurni. Krevet se lako pretvara u igralište. Najčešće je izrađena od plastike, dopunjena tkaninom i mrežicom.

Zahvaljujući izdržljivom okviru i upotrebi trajnih tkanina, krevet se izdržava puno. Većina modernih kreveta ove vrste dodatno se isporučuju s džepovima gdje možete staviti igračke i dječju dodatnu opremu. Radi lakšeg kretanja postelje, može se isporučiti s kotačima.

Igračke za djecu u Moskvi

u 2 online trgovina

u 24 online trgovina

u 20 online trgovina

u 9 online trgovina

u 2 online trgovina

u 19 online trgovina

u 37 online trgovina

u 37 online trgovina

u 37 online trgovina

u 27 online trgovina

u 52 online trgovinama

u 43 trgovina na mreži

u 23 online trgovina

u 54 online trgovinama

u 15 online trgovina

u 76 online trgovina

u 64 online trgovinama

u 6 online trgovina

u 35 online trgovina

u 13 online trgovina

u 2 online trgovina

u 47 online trgovina

u 3 online trgovina

u 11 online trgovina

u 16 online trgovina

u 9 online trgovina

u 54 online trgovinama

u 6 online trgovina

u 11 online trgovina

u 32 online trgovina

Cijena za igračke za djecu u trgovinama u Moskvi

Na web stranici, možete odabrati igračke za djecu po njihovim karakteristikama, vidjeti detaljne fotografije, čitati recenzije i usporediti cijene u Moskvi online trgovinama. Kupi igračke za djecu jeftini (uključujući i na kredit) je lako! Trebate samo otići na svoju omiljenu ponudu, pročitati uvjete plaćanja i ostaviti zahtjev za isporukom u Moskvi.

Što su djeca arene.

U 4 mjeseca bebe više ne leže mirno na leđima, već se onesposobljuju, a zatim počnu puzati, sjesti, stajati na 8 mjeseci pouzdano, a na početku hoda 10. Kada beba počne aktivno istraživati ​​svijet oko sebe, treba oko i oko. Slobodno vrijeme u mami ne raste.

Dajte igralište.

Mišljenje roditelja na štetu areni nije jedinstveno. Neki vjeruju da je to gubitak novca, a drugi - to je štetno za dijete, a drugi su oduševljeni kupnjom. Da ne biste napravili nepotrebnu kupnju, proučite sve vrste igračaka i odaberite najbolju opciju za obitelj u kojoj se dijete rodilo.

Manege-net. Ovo je obična jeftina igrivica, njezin zid je mreža, dno je obično podmazivanje. Mama je lako može nositi iza nje iz sobe u kuhinju, od kuhinje do vrta itd. Takva arena služi za izoliranje početnika koji će puzati ili hodati djetetom od opasnosti izvanjskog svijeta (oštri kutovi, pada), a isto tako spriječiti dijete da radi ništa (ne razbijanje, ne kvarenje, ne pritiskanje, a ne priliježući prst u utoru). Košarica počinje od 1500 rubalja i, ovisno o glazbi, rasvjeti i drugim zvonima i zviždaljkama, doseže oko 4-5 tisuća.

Važno je da je igralište povoljno preklopljeno, a kada kupujete garderobu, obratite pažnju na kvalitetu rešetke - ne smije biti šarolik, nadražuje djetetove oči, u svakom slučaju, liječnici ne preporučuju ostavljanje djeteta u areni bez stanke dulje od 30 minuta.

Variety igralište-rešetka - kutna igralište. Pogodan je za korištenje u malim apartmanima zbog svoje kompaktnosti s jedne strane i dovoljno prostranog mjesta za igranje djeteta s druge strane. Postoje kutne arene od 1.800 rubalja. Manege krevet. Ono se razlikuje od rešetke za igralište po tome što su kutovi čvrsto fiksirani metalnim okvirom. Izvršava funkciju i krevet, te igralište. Pravokutni kreveti za krevetiće u neposrednoj su blizini redovitog dječjeg krevetića (srednja veličina 60 x 120 cm) - to je najčešći oblik pelene, a krevet obično ima dvije razine. Gornja uklonjiva razina (za novorođenčad), druga - dno arene. Vrlo je prikladno za mamu - nemojte se previše usmjeravati na bebu. Trg krovnih kreveta (80 x 80 cm). Najčešće se koriste samo za igre. Cijena jednostavnih krevetnih arena kreće se od 2500 rubalja. Stol je prikladno pričvršćen na krevetić, a na nogama se nalaze 2 kotača, što olakšava transport stakla oko stana.

Cijena takvih modela kreće se od 4500 rubalja.

Mnoštvo ležaljki arene opremljene su sunčalištima, lukovima s igračkama, a na bočnoj strani dječjih kreveti su posebni spremnici pričvršćeni za potrebne stvari, što čini provođenje higijenskih postupaka i odijevanje novorođenčeta što je više udobno. Modeli s glazbenom, laganom registracijom, s vibracijskom masažom, timer su vrlo popularni. Mreže protiv komaraca pričvršćene su za mnoge modele ležišta arena, što mi, čini se, čini arenu neophodnim za korištenje u zemlji i prirodi. Mnoštvo arena u krevetu omogućava otkopčavanje rešetke (zatvarač). To vam omogućuje da koristite dječji krevetić (2-4 godine). Glavna razlika između igrališta i običnog dječjeg kreveta je da se igralište može presavijati i kompaktno pakirati u vreću ili kovčegu na kotačima. Prikladno je uzeti ga s vama na putovanju, upotrijebiti ga u svojoj kući ili ga uhvatiti za sobom za nadolazeće noćenje. Neki modeli uključuju transformaciju ograde u igralištu. Za velike prostore (veliki apartman ili ljetnikovac) dobro je kupiti veliku šestoslavenu igraonicu, a kasnije se pretvoriti u igru. Prodajemo igračke na napuhavanje. Sigurnosna ograda. Izrađen je od sekcija, broj dijelova koje možete kupiti je ono što vam je potrebno. Skupio se kao dizajner, koji vam omogućuje da zaštitite gotovo bilo koje mjesto u kući - kamin, balkonska vrata, stubište ili radno računalo. Višenamjenska ograda - sastoji se od pet dijelova, vrata i dna arene na kojima se stavlja udoban madrac sa stranama. Odjeljke možete koristiti odvojeno, kao u prethodnom slučaju, a mogu se koristiti za igralište za dijete. Kad dijete odraste, možete izraditi kuću iz ove arene. Drveni modeli spavaćih stabala, četverokutni i šesterostrani. Većina arena se provjerava sa stajališta ekološke čistoće, budući da od prirodnog drva.

Vrlo je popularan u Njemačkoj, pa su većina proizvođača njemački.

Ako mislite da su drvene igračke jeftine, onda ste u zabludi - čak i igračke ruskih proizvođača koštaju 6000 rubalja, a najjednostavniji njemački troškovi od 8000 rubalja.

SAŽETAK - osobno, čini mi se beskorisnim play-netom, jer je više poput zatvora za dijete, a vrijeme njegove uporabe vrlo je kratko - u prosjeku 3-5 mjeseci.

Ali ja bih rado prihvatio igralište kao dar za rođenje djeteta, otkad Ovo je neizostavna stvar za dinamičnost, mnogi putuju, žive u zemlji i idu na prirodu svojih roditelja.

Svugdje gdje uzmeš komad doma za svoje dijete.

Također je prikladno da se igralište može koristiti od rođenja djeteta do četiri godine kao krevet za bebu (samo u kući ili kao rezervni za putovanje i putovanje u kućicu).

Pa, ako majka treba neko vrijeme zadržati svoju bebu, ovo je također odličan izbor.

Samo nemojte pretjerati, inače dijete će percipirati igralište kao zatvor i plače čim ga vidi. I nećete moći koristiti ogradicu čak i kao krevetić, a da ne spominjete ostavljanje djeteta da se igra.

Kreveti za novorođenčad

Danas, prije rođenja djeteta, roditelji razmišljaju o kupnji redovnog krevetića ili igrališta. Bez odgovarajućeg iskustva u podizanju djece teško je napraviti pravi izbor. Najprije treba procijeniti prednosti i nedostatke svake varijante namještaja. Pravilno igralište za novorođenče zajamčeno je da traje više od jedne godine i ostat će i za sljedeću generaciju.

Značajke dizajna

Jedna od glavnih prednosti ove opcije je mogućnost korištenja kao igranja. Dječji krevetić sastoji se od aluminijske postolja, preko koje se pruža mekana i praktična tkanina. Može biti čvrsta ili u obliku rešetke. Gotovo svi modeli imaju kotače. Zahvaljujući njima, igralište će se lako premjestiti na novo mjesto gdje će dijete biti pod nadzorom mame. Mrežni dio može uvijek biti blokiran ventilom.

Roditelji na stablu i njihova djeca će dugo moći koristiti. Prva četiri mjeseca morat će koristiti podignuto dno. Zahvaljujući tome, roditelji mogu bez napora uzeti mrvicu u svoje ruke. Nakon što dijete uči da se prevrće i puze, ognjište će moći ograničiti njegovo kretanje. Međutim, to će zahtijevati pomicanje dna na dno.

Arena se smatra potpuno sigurno mjesto ne samo za spavanje nego i za igre. U pravilu se može kontinuirano raditi do tri godine.

Pažljivo proučavanje dizajna može razlikovati sljedeće prednosti:

 • Namještaj istodobno izvodi nekoliko funkcija. Dijete može spavati u njoj, igrati. Neki roditelji uspijevaju koristiti garderobu kao stol za presvlačenje.
 • Trošak je u prihvatljivom rasponu.
 • Kompaktna veličina omogućuje prikladan transport.

Međutim, ovaj model ima nekoliko nedostataka:

 • Na istom se prostoru igra i spava.
 • Za proizvodnju jeftinih modela koriste se isključivo sintetički materijali, a na madracu je preklop.

Slobodan prostor

Dječja igračka treba kupiti samo ako se dijete osjeća prostrano u njemu. U jednom od razdoblja odrastanja, on će puzati i kretati u njemu bez prepreka. Pravilni tjelesni razvoj moguć je samo ako njegovi pokreti ne budu sramežljivi. Manege bi trebao biti omiljeno mjesto, a ne zatvor.

Visina stranica je fiksna u rasponu od 70 do 110 centimetara. Prema mnogim mama, najkomjernija visina je 80 centimetara. Najbolje je odabrati drugu vrijednost ako roditelji imaju nekonvencionalnu visinu.

U dječjoj trgovini možete pronaći nekoliko opcija za veličine dna. Mogu biti pravokutni, kvadratični i drugi. Nedavno su na tržnici nastali i kutni modeli. Preporuča se kupovati samo u slučaju slojevitih uvjeta stanovanja.

Sigurnost: ključni kriterij

Roditelji ne smiju zaboraviti da u krevetiću dijete ne bi trebalo biti prijetilo. Kada kupujete važno je obratiti pažnju na dizajn - ona mora biti održiva. Arena će morati izdržati određenu težinu, stoga nije dopušteno kupiti krhke uzorke. Osim toga, valja napomenuti da gotovo sva djeca vole gurnuti krevet. Ako je dizajn nepouzdan, onda ga može dobro preokrenuti.

Jednako je važna kvaliteta gradnje. Ovisi o njezinoj snazi. Svi pričvrsni elementi i spojevi moraju biti visoke kvalitete. Osim toga, skriveni su od djeteta posebnim elementima bez plastičnih kutova.

Sve stavke koje dijete koristi ne smiju imati oštre kutove. Dopušteno je kupiti samo proizvode iz prirodnih materijala.

Glavni zadatak roditelja je da dječji dopust u areni bude potpuno siguran. Da biste to učinili, razmotrite sljedeće preporuke:

 • Struktura mora biti snažna i stabilna.
 • Visina stranica se odabire ovisno o dobi mrvica. Važno je stvoriti uvjete kako ne bi mogao pasti van. Optimalna vrijednost je 80 centimetara.
 • Svi rubovi i kutovi koji mogu prouzročiti ozljedu moraju biti čvrsto zapečaćeni.
 • Najbolje je odabrati mekani materijal za oblaganje dna i strana.
 • Prije kupnje trebali biste provjeriti snagu rešetke. Ne smije se sagati. Trebali biste odabrati opciju s malim ćelijama. U ovom slučaju, mrvica se može osjećati što udobnije. Oni također ne bi trebali držati gumbe ni prste.
 • Ako su roditelji odlučili kupiti ručku, tada bi udaljenost između pojedinih segmenata trebala varirati od 5 do 6 centimetara.
 • Nakon uporabe kotača, treba ih čvrsto učvrstiti.
 • Za šivanje treba koristiti samo prirodne materijale. U njihovom sastavu ne mogu biti boje ili sintetici koji mogu uzrokovati alergije. Roditelji imaju pravo zatražiti od prodavatelja potvrdu o pojedinačnoj robi.
 • Nosač bi trebao biti presavijen samo s pouzdanim stezaljkama. Ne može se zatvoriti u trenutku kada je mrvica u njemu.

Značajke izbora materijala

Trkač je proizvod koji se sastoji od materije i metala. Također možete pronaći slučajeve drva.

Neki roditelji odlučuju o modelu tkanine. Prikladan je i jednostavan za brisanje. Mnogi proizvođači pokrivaju dno podmornice. Ako dijete iznenađuje, može se bez ikakvih problema prati. Na primjer, dovoljno je prati gustu tkaninu od kišnog kabela pod vodom i obrišite ga suhom krpom. Djeca također vole grditi šumom tijekom rasta prvih zubi. Mommies bi trebao odlučiti za materijal koji ne šuška. Inače, mrvica neće moći u potpunosti uživati ​​u njegovom snu.

Nije dopušteno zaustavljanje izbora na materijalima s štetnim nečistoćama. Otrovne tvari mogu izazvati alergijsku reakciju. Za arenu mora koristiti posebnu rešetku. Na drvenim elementima ne smije biti mrlja. Kao što je strana koristila tkaninu ili drvene pregrade.

Ako roditelji odluče za tkanine, onda je dijete zajamčeno da ih ne može pogoditi. Mama se ne bi trebala bojati zbog pogrešnog mišljenja da kad gleda kroz mrežu, vid djeteta može se pogoršati. Ta je teorija znanstveno razorena.

Ako je ograda drvena, onda će roditelji morati stalno brinuti o djetetu. Može pasti u bilo koje vrijeme i teško ih udariti. Međutim, moguće je izbjeći situaciju ako ih pretražujete mekom krpom. Ako to nije moguće, uobičajeni pokrivač će se ugasiti. Jednako je važno i dizajn ovog elementa. Pozornost treba posvetiti udaljenosti između dviju susjednih štapova. Ne smiju stavljati ruke i noge mrvica. Ne smijemo zaboraviti da glava djeteta također ne bi trebala proći.

Rješenje u boji

Dijete nakon rođenja prida pozornost na sve detalje svijeta oko sebe. Roditelji ne bi smjeli kupovati predmete koji su previše svijetle boje, što će kasnije biti stalno s njim. Kisele boje stvaraju previše emocionalnog stresa, što može negativno utjecati na cjelokupno zdravlje mrvica. Negativan stav manifestira se u obliku iritacije i plača.

Prilikom odabira dizajna za dječju sobu preporuča se zaustavljanje izbora u neutralnim bojama. Pomoći će vašem djetetu da se opusti i da se dobro odmori.

Dodatne značajke

Multifunkcionalnost je uvijek prioritet pri odabiru bilo kojeg namještaja.

Danas, igralište može kombinirati krevet, igralište i stol za presvlačenje. Najbolje je ako se brzo razvije. Dodatna prednost smatra se malom težinom. U ovom slučaju, namještaj se može lako prenijeti. Uostalom, čak i na posjeti, mrvica bi se trebala staviti u krevet u ugodnom okruženju. Manege možete uzeti sa sobom u prirodu ili vikendicu.

Obrazovanje i osposobljavanje za režim

Vrlo je prikladno ako dijete spava i igra uvijek na jasno određenom mjestu. U budućnosti, to će omogućiti da se brzo navikne na raspored i dovede do točnosti. Po potrebi se kočnica može lako premjestiti u drugu sobu. U tom slučaju beba se brzo obnavlja pod promijenjenim uvjetima.

Sam dizajn trebao bi ukazivati ​​na mogućnost prijenosa namještaja u drugu sobu. Na nekim modelima na ovom slučaju dobivaju se posebni kotačići. U ovom slučaju, nema potrebe trošiti dodatne sile na transport. Međutim, ako je ogradica u statičnom položaju, morat će ga blokirati.

Proizvođači pokušavaju opremiti krevete mrvice što je prikladno i zanimljivo što je više moguće. Oni uključuju ne samo praktične, već zanimljive i ugodne naprave.

Položaj dna lako se mijenja u gotovo svim modelima. U pravilu, postoje tri mjesta. Prvi je za bebe, drugi je za sjedeće dijete, a treći se koristi ako mrvica već hoda.

Za razvoj mentalne aktivnosti preporučuje se uporaba posebnog tepiha. Uključeno je ili se može kupiti odvojeno.

Mama je zajamčena da voli džepove ili patentne zatvarače na bočnoj strani igrališta. Prikladni su za pohranjivanje stvari ili posebnih pribora za brigu o mrvicama. U tom će slučaju uvijek biti pri ruci. U procesu odrastanja beba će biti zainteresirana za trošenje vremena na strani vrata tkanine. Rupa se pojavljuje poništavanjem zatvarača ili gumba.

Skupni modeli svakako u svom sastavu uključuju posebnu igračku na luku. Može se zamijeniti noćnim svjetlom, vrtuljkom ili drugim vješalicama. Prikladno je gurati bebu s elektroničkim sustavom koji je posebno stvoren za tu svrhu. Ne smijemo zaboraviti da su djeca umirena melodijama ili zvukovima prirode. Može se igrati pomoću posebnog zvučnika na krevetu.

Korisni savjeti za poučavanje djeteta u ogradu

Mišljenja o dobi u kojem bi taj proces trebao započeti su radikalno različiti. Neki roditelji radije to rade od rođenja, drugi - čim dijete nauči samostalno sjediti. U prvoj fazi dopušteno je samo nekoliko minuta ostaviti mrvicu. U areni bi trebao biti dovoljan broj igračaka koje dijete može zauzeti. Ne zaboravite da im nije dopušteno uzeti ih s kolica ili nekog drugog mjesta. Nakon pet minuta, dijete bi se trebalo prebaciti na njegovu uobičajenu kolijevku ili pokupiti. U areni se ne može dugo ostaviti bez nadzora. Samo će postupno postati svjestan činjenice da će se njegova majka vrlo brzo vratiti.

Interval u areni trebao bi polako porasti. Dijete se ne bi smjelo osjećati napušteno. Roditelji se preporučuju za kupnju posebnih igračaka koje će uvijek biti u areni. Do danas se mnogi modeli prodaju s posebnim madracem koji u svom sastavu ima kompleks zabavnih i zabavnih igara. Zahvaljujući tome, moguće je nekoliko puta povećati interes mrvica. Važno je naučiti da će se roditelji vratiti čim se igra.

Manege ne bi smio postati zatvor. Djeca bi trebala stvoriti najudobniji i povoljniji uvjeti. Najbolje od svega, ako oni sami žele biti tamo. Mama treba paziti na emocionalno okruženje. U prisutnosti skandala i tantrums, jasle u igralište je odbijen za određeno razdoblje.

Bebe dobivaju puno emocija od bilo kakve akcije. Na primjer, oni se iskreno mogu radovati na novoj igračkoj, a zatim se brzo umoriti. Iz igre u areni dobivaju dodatna pojavljivanja. Međutim, ako mama gleda prve znakove apatije i umora, onda bi trebala staviti bebu na spavanje. On će se moći opustiti i dobiti snage za nova iskustva.

Arenu je dopušteno koristiti dok dijete ne teže više od 14 kilograma. Roditelji bi ga trebali paziti, čak i ako je on u njemu. Postoje slučajevi kada djeca izađu iz zgrade. U tom će slučaju morati napustiti daljnji rad.

Pregled 8 vrsta najboljih dječjih igraonica

Dječje igračke služe za organiziranje igara ili spavanje djeteta. Pri odabiru, razmotrite dimenzije, materijale, tehničku sigurnost proizvoda.

Kako odabrati košaru

 • Prije nego što kupite, odlučite u koju svrhu trebate igralište: za upotrebu kod kuće, daleko, na ulici.
 • Obratite pažnju na snagu i stabilnost strukture. Svi dijelovi moraju biti čvrsto pričvršćeni, a vijci su skriveni ispod poklopca tkanine ili pokriveni zaštitnim kapicama.
 • Razmislite o težini i veličini proizvoda kad ste ga sklopili i odložili, dimenzije modela trebale bi odgovarati djetetu u visini i dobi. Prije odlaska u trgovinu, izmjerite područje slobodnog prostora na kojem ćete imati igralište.
 • Model bi trebao biti izrađen od netoksičnih materijala (metala, drveta). Ako je proizvod prekriven plastičnom stranom, obratite pozornost na to da li je na njemu prisutna boja ili lak.

Takvi modeli nisu zdravstveni, jer u ovoj dobi djeca vole kušati sve.

 • Pri kupnji proizvoda s bočnim mrežama, izgledajte tako da ne padaju. Stanice moraju biti takve da dijete ne može staviti prst u tamo.
 • Pogledajte funkcionalnost. Više detalja, bolji i skuplji model. Obratite pozornost na dizajne opremljene prstenima ili ušicama koje pomažu djetetu u hodanju.

Dobre igračke opremljene su policama za igračke, boce mlijeka i druge sitnice.

 • Pažljivo pročitajte upute, pogledajte paketu proizvoda, jamstveno razdoblje. Obavezno pročitajte o tome kako sastaviti ogradicu i kako se brinuti o proizvodu.

Važni parametri:

 1. Ako arena ima kotače, provjerite jesu li opremljeni funkcijom zaključavanja.
 2. Kupujte proizvode sa zaštitom od slučajnog preklapanja.
 3. Mora postojati udaljenost između šipki tako da ručica ili stopala bebe mogu slobodno proći u njega.

Sekundarne mogućnosti:

 1. Preferirajte svijetle boje. Svijetle boje brzo gume oči i ne dopuštaju da se opustite.
 2. Odabir modela, uzimajući u obzir stil prostorije, dječja igračka mora se uklopiti u dizajn sobe u boji, obliku, završetku.

Najbolje dječje igračke za puzanje

Ocjena:

Sam Amerika - najfunkcionalniji

Model s dobrim stupnjem zaštite i čvrsto zatvorenim četvrtastim zidovima pogodan je za djecu mase do 15 kg. Dizajn je lako presavijati. Dojka u boji privlači dijete.

 • mekana strana protiv udarca;
 • zaštita od prstiju prstiju;
 • opremljen sigurnosnom mrežom;
 • uz pomoć četiri gumene ručke dijete se uspravi;
 • zaustavlja se za izbjegavanje okretanja bebe;
 • izrađene od netoksičnih materijala i boja;
 • Premazi se lako čiste.

Kiddi-o - najpouzdaniji

Dizajn njemačke proizvodnje pogodan je za djecu do tri godine, osigurava sigurnost djeteta koja može naučiti igrati, puzati i hodati.

Mesh strane su guste i izdržljive, pouzdano štite dijete i pridonose pravilnoj ventilaciji. Model štedi puno prostora.

Ameli - najudobniji

Model je stabilan i izdržljiv, dno s dvostupanjskim podešavanjem visine, 4 valjka s mehanizmima za zaključavanje. Dimenzije - 106,5 x 90 x 75 cm.

Proizvod je izrađen od masivne bukve, stoga je ekološki prihvatljiv. Model je prikazan u dvije boje: bijele i svijetlo smeđe. Dizajn je prikladan za nošenje.

Modeli su dizajnirani za djecu do tri godine. Strukture s stabilnim tijelom i pouzdano pričvršćivanje dijelova izrađuju se od ekološki prihvatljivih materijala. Važno je da proizvod ima presvučene presvlake i jake trkače. Tjelesna težina - 10-15 kg.

Značajke:

 • visina - od 70 cm;
 • težina - 10-20 kg;
 • od čelika, plastike ili drva;
 • nalazi se dno od materijala otporan na habanje;
 • područje - 1-2 četvornih. m;
 • održavati opterećenja do 15 kg.

Pros:

 • pouzdanost i izdržljivost;
 • tehnička sigurnost;
 • nemojte nagomilavati prostor;
 • netoksični materijali;
 • pružaju zanimljivu i korisnu zabavu djeteta.

kontra:

 • nije pogodna za djecu stariju od 3 godine, morat će je promijeniti u igru;
 • iako je proizvod prilično pristojan, ali to nije dovoljno za igre.

Najbolje dječje igračke za blizance

Ocjena:

NANNY 2L (bež medvjed) - najpoznatiji

Dizajn je izrađen od trajnih antibakterijskih materijala, pogodan za djecu do 3 godine. Kombinira dvije funkcije: posteljinu i krevet. Dizajn je opremljen s 2 razine visine madraca, mjenjača, tvrdog dna.

Mehanizam je lako presavijati i razvijati, opremljen dvostrukom zaštitom od slučajnog preklapanja. Održava težinu do 8,3 kg.

PLAY UP 08 - najrazvijeniji

Model je pogodan za djecu od 6 mjeseci do tri godine. Kada je sklopljen, ima sljedeće dimenzije: 21 od 21 do 98 cm, iznutra - 100 po 100 cm. Težina strukture je 12 kg. Proizvod je opremljen madracom, silikonskim ručkama, vrećicom za prijevoz.

Postoji madrac s krutom podlogom. Remeni s prstenima pridonose razvoju mišićno-koštanog sustava bebe.

DREEM PLAY WK22-H86-001 - najfunkcionalniji

Model dizajniran za djecu do tri godine. Snažan dizajn - 20 kg. Dimenzije - 120 do 60 do 78 cm.

Model se lako prevozi, pomiče se pomoću kotača pomoću stezaljke. Za sigurnost bebe postoje sklizaljke za ljuljanje, dodatne zaobljene kutove. Zidovi proizvoda izrađeni su od mrežice, tu je i džep za skladištenje.

Postoje dvije vrste proizvoda:

 • zasebne igraonice, kreveti, koji su odvojeni stolom;
 • kombinirani modeli u kojima se između djece dijeli pregrada.

Značajke:

 • visina - od 70 cm;
 • ukupna površina - 1-2 kvadratna. m.
 • težina - 10-20 kg;
 • materijal (čelik, plastika, drvo);
 • dizajn se sastoji od dva dijela, međusobno odvojenih;
 • tvrdi dno;
 • U pravilu, proizvodi su zaštićeni od mehanizma preklapanja.

Pros:

 • visoka tehnička razina montaže;
 • pouzdanost i sigurnost;
 • netoksični materijali;
 • uštedjeti prostor;
 • trajnost, otpornost na habanje;
 • funkcionalnih i udobnih modela.

kontra:

 • težina proizvoda, složenost u prijevozu;
 • zbog particije smanjuje područje.

Najbolja dječja igrivica za spavanje

Ocjena:

Arti Basic K-1 - najudobniji

Parametri proizvoda: 100 do 100 do 78 cm. Model je opremljen s četiri prstena, uz pomoć kojih dijete uči da ustane.

Kako bi se osigurala ventilacija, koriste se bočne rešetke na kojima se privlače zanimljive slike. Maksimalno opterećenje na konstrukciji - 15 kg.

Baby Trend Dakota - najljepša

Pravokutni dizajn na dvije razine koristi se kao ležaj za spavanje u krevetu, opremljen prikladnim organizatorom, MP3 playerom, elektroničkom jedinicom s noćnim osvjetljenjem, vibracijama i melodijama.

Parametri proizvoda: vanjski -110 do 110 od 78 cm; unutarnje - 63 po 93 cm. Gornja razina (kolijevka) uklanja se, mijenja stol, kotači s mehanizmom za zaključavanje. Dolazi s torbom za nošenje i košaricom za igračke. Razvija se kao kišobran.

Milly Mally Mirage Deluxe - najfunkcionalniji

Dizajn se može koristiti kao krevet i platforma za igranje. Dimenzije proizvoda su 120 x 60 x 76 cm, proizvod teži 12 kg. Dizajn ima bogatu funkcionalnost:

 • dvostruko dno;
 • izmjenjivi luk s igračkama za vješanje;
 • mehanizam bolesti kretanja koji djeluje u nekoliko načina;
 • praktični džepovi;
 • tvrdi dno;
 • mijenjanje tablice;
 • mreža protiv komaraca;
 • kotačići sa stezaljkama.

Dizajn je pogodan za putovanja, lako se nabira i razvija.

Dizajn kombinira dvije funkcije: igralište i krevetić s stolicom za ljuljanje - kolijevka. Modeli uštedjuju vrijeme i novac, izrađeni su od netoksičnih materijala

Značajke:

 • visina - od 70 cm;
 • materijal (čelik, plastika, drvene konstrukcije);
 • opterećenje - 10-15 kg;
 • područje - 1-1,5 metara;
 • težina igrališta - do 10 kg;
 • Dizajn je u pravilu opremljen kotačima.

Pros:

 • otpornost na trošenje, izdržljivost;
 • ekološka čistoća materijala;
 • pouzdan sustav zaštite;
 • ne zauzimaju puno prostora;
 • jednostavan za transport ili preklapanje;
 • izvorni dekor;
 • funkcionalnost.

kontra:

 • malo mjesto, nema prostora za igre i zabavu;
 • pogodna za malu djecu, starija djeca neće biti zainteresirana.

Najbolje dječje igračke za igre i zabavu

Ocjena:

Kettler H1060 - najprikladniji

Model je namijenjen djeci starijima od dvije godine, od netoksičnih materijala, sigurnih za zdravlje. Visina strukture je podesiva. Prirodno svijetlo smeđa boja ima pozitivan učinak na djetetovu podsvijest.

Veliko područje stvara prostor za igre i zabavu. Dizajn je stabilan, opremljen sa bočnim šipkama, opremljenih s 6 kotača, koji omogućuju pokretljivost kretanja u sobi.

Geuther Octo-Park - najudobniji

Model nudi širok prostor za igre i zabavu. Visina - 73 cm, dimenzije - 113 po 113 cm. Osmerokutni dizajn izrađen je od ekološki prihvatljivih materijala, postavljenih na 8 manevrirajućih kotača s mehanizmom za zaključavanje.

Dno proizvoda je podesivo po visini, prekriveno je vodootpornim tkaninom s mekom bazom.

Leco-IT Home - najfunkcionalniji

Model s ukupnom površinom od 2 kvadratna metra. m i bočna visina od 75 cm stvara sigurno okruženje za aktivnosti igranja djece. Okovi su prekriveni plastičnim cijevima, jednostavnim montažom i demontažom strukture. Jamstvo za proizvod - 3 godine.

Ovaj se pogled koristi za organiziranje igara i zabavnih aktivnosti. Što je šupljina i veća, igla je sigurnija za dijete.

Značajke:

 • visina - od 70 cm;
 • područje - od 1 do 3 četvornih metara. m.
 • težina - 10-30 kg;
 • materijal (metalno tijelo s plastičnom prevlakom, drvo);
 • dizajn je opremljen snažnim bočnim šipkama;
 • U pravilu, proizvodi nemaju dno, pa su ugrađeni na pod.

Pros:

 • čvrstoća, strukturna stabilnost;
 • proizvodi su opremljeni zaštitnim sustavom;
 • izrađene od netoksičnog materijala;
 • instaliran na bilo kojoj površini;
 • široko područje koje pruža puno prostora za igre.

kontra:

 • zauzimaju veliko područje;
 • modela težine, zbog onoga što je teško transportirati i kretati se.

Najbolje dječje igračke na kotačima

Ocjena:

BAMBI je najsigurniji

Model je napravljen od ekološki prihvatljivih materijala s dobrom ventilacijom, zaštite od vjetra i izgaranja. Parametri: težina - 9,7 kg, duljina - 120 cm, širina - 60 cm.

Sretna beba Alex - najsloženija

Model je dizajniran za dječju igru. Arena četvrtastog oblika opremljena je tvrdim dnom i bočnim šahtovima. Težina - 10 kg, dimenzije: 93 za 93 za 70 cm.

Dizajn je opremljen s dva suspenzija prstena. Za pomicanje strukture koriste se dva kotača, a torbica za nošenje prikladna je za transport proizvoda.

Contour prestiž - najfunkcionalniji

Model s promjenom stola. Tu je elektronska glazbena jedinica, opremljena funkcijom pozadinskog osvjetljenja i vibracijama. Arena je izrađena od trajnih materijala koji se lako čiste. Težina - 10,3 kg, parametri: 104 po 73 cm.

Pričvrsni kotači omogućuju jednostavan transport strukture. Proizvodi su lako odložiti.

Takvi modeli se lako premještaju i prevoze, osiguravaju rotaciju strukture.

Karakteristike ::

 • područje - 1-1,5 četvornih metara. m;
 • materijal (plastika, metal, drvo);
 • maksimalno opterećenje - 10-15 kg;
 • visina - od 70 cm;
 • težina - od 7 do 15 kg;
 • proizvodi su opremljeni mehanizmom za rotaciju strukture oko osi.

Pros:

 • otpornost na trošenje;
 • Kotao je lako premjestiti i transportirati;
 • sigurnost okoliša;
 • tehnički opremljen zaštitnim sustavom;
 • lako se kretati.

kontra:

 • postavljen na ravnu i tvrdu površinu;
 • na najmanji lom kotača, proizvodi prestaju funkcionirati i postati traumatični.

Najbolje dječje igračke šatori

Ocjena:

Babymoov - najpouzdaniji

Ovo je funkcionalna i kompaktna igrivica koja se dobro sklapa tijekom prijevoza. Model je izrađen od poliestera, parametri: 84 po 72 x 61 cm.

Proizvod ne prenosi ultraljubičaste zrake, koristi se u zatvorenom prostoru na ulici. Uključeni u dizajn su mreža protiv komaraca i igračke.

Sport Jetem - najprostraniji

Model je namijenjen djeci do tri godine. Dizajn je izrađen od trajnih antibakterijskih tkanina koje nisu podložne mehaničkom stresu i lako se čiste. Dimenzije: 100 x 100 x 81 cm.

Proizvodi se koriste u zatvorenom iu prirodi. Prostor je opremljen uklonjivim krovom koji pouzdano štiti od ultraljubičastih zraka i mreže protiv komaraca.

Vatrogasni kamion - najoriginalniji

Manege krevet za djecu mlađu od 5 godina, lako se prevoze, tako da se može otići na izlet. Izrađen od poliestera koji se lako čisti i opere. Veličina je 126 x 67 x 70 cm.

Dostupne u ovim bojama: crvene sive, žute s plavom, ljubičastom, s svijetlo zelenom, zelenom, plavom, sive. Dizajn se lako pretvara iz igrališta na stolicu za ljuljanje.

Proizvod je opremljen mrežom za komarce, džepom, dva kotača s blokirajućim kočnicama, uklonjivim krovom. Postoji stol s sigurnosnim trakama, prozor kroz koji dijete može izaći. Opremljen vrećicom za prijevoz.

Funkcionalni modeli koji se koriste za igru ​​aktivnosti djeteta i pružaju ugodnu zabavu.

Karakteristike ::

 • visina - od 70 cm;
 • područje - 1-1,5 četvornih metara. m;
 • vagati od 5 do 7 kg;
 • materijal (poliester);
 • opterećenje - 10-15 kg;
 • proizvodi su opremljeni uklonjivim krovom.

Pros:

 • lako savijati i transportirati;
 • bogata funkcionalnost;
 • mogu se koristiti na ulici;
 • proizvodi su opremljeni uklonjivim tendom;
 • mala težina;
 • tehnička sigurnost.

kontra:

 • tkanina je mehanički oštećena;
 • izbacivanje proizvoda prilikom korištenja na ulici.

Najbolje sklupčane dječje igračke

Ocjena:

Bambi A 03-7 - najfunkcionalniji

Model je namijenjen djeci mlađoj od 5 godina, proizvod je tehnički siguran za bebu, bez oštrih kutova. Dizajn na dvije noge, s krutim dnom, opremljen je s dva kotača, vrata s patentnim zatvaračima. Vagati modele 9,7 kg, dimenzije - 124 za 64 x 77 cm.

Nositi do 25 kg. Bočni zidovi izrađeni su od mreža protiv komaraca, što vam omogućuje praćenje dječje igre. Struktura je presavijena, stoga je lako transportirana. Proizvod je opremljen vrećicom za pohranu.

NESSY Baby Point - najprikladniji

Proizvod je namijenjen djeci od 5 mjeseci. Dizajn je izrađen od neotrovnih materijala, brzo se preklapa i razvija.

Podnosi opterećenja do 15 kg. Veličina - 120 do 60 cm. Dolazi s vrećicom za pohranu.

PENNY 2L (plavo zeleno) - najsloženija

Model je izrađen od izdržljivih ekološki prihvatljivih tkanina namijenjenih djeci do tri godine starosti. Proizvod je opremljen s dvije razine visine madraca, tvrdim dnom, bočnim zatvaračem.

Dizajn je opremljen dvostrukim sustavom zaštite od savijanja. Dolazi s torbom za nošenje i madracem.

Lagane sklopive strukture, zauzimaju malo prostora u stanu, mogu se koristiti na ulici. Prednost - sklapanje i razvijanje, lako transportirano.

Značajke:

 • visina konstrukcije od 70 cm, površina od 1 do 1,5 četvornih metara, težina proizvoda - od 6 do 7 kg;
 • materijal (plastična, tkanina);
 • održavati opterećenja do 25 kg;
 • Modeli su opremljeni mehanizmima za preklapanje / odvijanje konstrukcije i sigurnosni prekidač protiv proizvoljnog preklapanja.

Pros:

 • mala težina;
 • tehnički sigurni proizvodi;
 • lako savijati i transportirati;
 • opremljen sigurnosnom bravom;
 • bogata funkcionalnost;
 • prikladan za pohranu.

kontra:

 • zbog laganog nestabilnog;
 • ako se sigurnosni mehanizam blokade prekine, ne mogu se koristiti.

Najbolje dječje igračke ulica

Ocjena:

Leco-IT Street - najfunkcionalniji

Model težine 30 kg i površina od 3,2 m 2 pruža dovoljno prostora za dječju igru. Visina ploče - 72 cm, tako da je dijete sigurno. Za proizvodnju proizvoda korišteni su ekološki prihvatljivi materijali.

Manege se brzo rastavlja, budući da su svi elementi pričvršćeni zasunima. Dijelovi su prekriveni plastikom, tako da je rizik od ozljeda djeteta minimalan. U areni nema dna, tako da je instaliran na bilo kojem prikladnom mjestu. Jamstvo je 5 godina.

CARRELLO Piccolo CRL-7303 - najzanimljiviji

Veličina - 125 do 65 do 79 cm, dizajn težak 9,9 kg. Proizvod visoke razine sigurnosti, pouzdane i stabilne, izrađene od trajnih materijala, sa svijetlim i zanimljivim dizajnom. Dizajn se lako razvija, povoljno se kreće.

Mali Babyni - najudobniji

Težina gradnje - 0,84 kg. Veličina - 84 do 72 za 61 cm. Materijal - poliester, plastična. Kapulja s razinom zaštite od ultraljubičastih zraka, tu je mreža protiv komaraca, dvije odvojive igračke, džep za presavijanje stvari.

Šatorove arene kompaktno se presavijeni u torbici. Model s elegantnim dizajnom i trajnim funkcionalnostima.

Vanjske konstrukcije služe za organiziranje vanjskih igara. Takvi modeli zauzimaju veliko područje, trebaju biti lako transportirani, biti stabilni i izdržljivi.

Karakteristike ::

 • dimenzije: visina - od 70 cm, površina - 2-3 četvornih metara. m, težina - od 6-10 kg;
 • od plastike, tkanine, metala;
 • održavati 25 kg težine;
 • opremljen visokim branicima.

Pros:

 • temeljna čvrstoća, otpornost na trošenje;
 • puno slobodnog prostora;
 • pouzdanost proizvoda;
 • netoksični materijali;
 • UV zaštita;
 • udobno u skrbi.

kontra:

 • ne može se koristiti u zatvorenom prostoru;
 • zauzimaju puno prostora.