Ulje noćurka tijekom trudnoće

Rođenja

Trudnoća je posebno vrijeme, jer se žena priprema za najvažniji događaj u njezinu životu, tako da je ovo razdoblje vrlo važno, jer ste odgovorni za novi život. Mnoge buduće majke, želeći roditi zdravu i snažnu bebu, na bilo koji način, pribjegavaju tradicionalnoj medicini: traže sve vrste "načina" za poboljšanje njihove "trudne" države i pomažu budućem djetetu da se pravilno razvije. Vino ulje mazga može pomoći u tome. Iako ovo nije sasvim tradicionalna medicina, međutim, zbog činjenice da se biljka dugo koristi, dobila je nacionalno priznanje.

Večer jaglac (oni ga nazivaju i magarca) vrlo je tajanstvena biljka. Njezini cvjetovi cvjetaju samo noću, ali za liječenje tijela nije glavna prednost. Vrlo zaslužena noćna jaglac zove se skladište hranjivih tvari. Iako nisu toliko, ali prednosti su impresivne.

Vinska jaglac ulja se prodaje u bilo kojoj ljekarni te je sredstvo biološki aktivnih dodataka hrani (BAA). Sastoji se od esencijalnih omega-6 masnih kiselina, uglavnom linoleinske kiseline. Također, ovo je ulje bogato vitaminom E, pa se široko koristi za njegu kože lica i tijela.

Poznato je da esencijalne masne kiseline igraju ključnu ulogu za naše zdravlje, ali tijelo ne može samostalno proizvesti pravu količinu linoleinske kiseline, stoga se preporuča "pomoći", uzimajući one lijekove koji ga sadrže. Idealno ulje noćurka.

Mnogo je medicinskih indikacija za upotrebu:

 • hormonalni poremećaji kod muškaraca i žena;
 • prevencija endometrioze;
 • pomoć kod neplodnosti;
 • klimakterijskih poremećaja;
 • kardiovaskularne bolesti;
 • smanjena vizija;
 • bolesti živčanog sustava;
 • liječenje neizlječivačkih rana;
 • bol reljef;
 • pomlađivanje kože;
 • snižavanje razine kolesterola u krvi;

Ulje noćulje tijekom trudnoće može biti opasno?

Mnoge trudnice koriste ulje večere jabučica da doziraju grlić maternice. To su također savjetovali domaći primalje. Recenzije u isto vrijeme vrlo različite. Mišljenja liječnika se također razlikuju. Međutim, zanimljivo je da gotovo da nema studija o učinkovitosti ovog lijeka.

Na tu temu bilo je moguće pronaći samo dvije inozemne studije. Oni su proučavali sposobnost ulja za promicanje maternice zrenja. Rezultati sugeriraju da ne samo da ne pomaže, već također može izazvati neželjene posljedice.

Dakle, ovdje su dvije studije o utjecaju večernje jaglacem ulja na cerviks.

Paula Senner, u svom radu "Oralna uporaba večernjih jaglacem ulja primipara ženama niskog rizika", daje pregled jednog od njih, provedenih 1999.

Testirane su dvije skupine žena sličnih parametara (primiparous, low risk, dostava u propisanom razdoblju od 38-42 tjedna). Prvih 54 žene, počevši od 37 tjedana, uzeo je večernju jagducicu ulja: 500 mg tri puta dnevno tijekom prvog tjedna, a zatim 500 mg jednom dnevno prije početka rada. Druga skupina - kontrolna skupina - u iznosu od 54 žene nije prihvatila ništa.

Istraživači su proučavali svaki slučaj rada za vrijeme trajanja, suze, komplikacije, carski rez, procjene novorođenčadi na Apgarovoj ljestvici... Dakle, analiza nije pokazala razlike između rođenja žena koje su uzimale ulje i nisu ga uzele, tj. Pokazalo se da nema posebne koristi.

Studija navodi:

"Dobiveni rezultati upućuju na to da oralna primjena večernje jaglacem ulja od 37 tjedana prije trudnoće ne približava rođendan niti skraćuje njezino trajanje. Osim toga, upotreba noćnog ulja jaglac svibanj biti povezana s povećanjem broja pauze, korištenje stimulacije, ostrugana rada i vakuum ekstrakcija. "

Druga studija (Ty-Torredes, 2006) pokazala je da je kod žena koje su uzimale ulje stupanj zrenja cerviksa doista bio veći, ali to nije utjecalo na vrijeme pristupa rada.

Dakle, prva studija sugerira da korištenje ulja može dovesti do drugih rezultata, a drugi - da vrat sazrijeva bolje, ali nema koristi od toga.

U 2009. godini objavljeno je u časopisu American Family Physician:

"Upotreba večernje jaglacem ulja tijekom trudnoće nije podržana u znanstvenoj literaturi i treba izbjegavati."

Ulje kozice može uzrokovati probleme tijekom carskog razdoblja

Ne znamo kako će rođenje svake žene završiti. Vjerojatno će to biti carski rez. U tom slučaju, rano nošenje ulja na jabukama može dovesti do povećanog krvarenja. Dakle, na web stranici Američke nacionalne medicinske knjižnice Medline Plus postoji preporuka da ne uzimamo ulje za jagodicu 2 tjedna prije bilo kakve nadolazeće operacije.

Moguće je da se tijekom vaginalne dostave može povećati krvarenje, nema potvrđenih podataka o tome.

Kako uzeti ulje jaglaca?

Ovdje također nema potvrđenih podataka. Na internetu, mnogo savjeta o tome kako uzimati ulje jaglaca tijekom trudnoće. Međutim, doza X može biti sigurna, a dozu Y može dovesti do komplikacija. Opet koliko puta dnevno? Piti ili trljati u vaginu? Kako utrošak ulja utječe na stanje maternice sa šavom nakon carezolana? Nema pouzdanog istraživanja o tome. Postoji samo privatno iskustvo žena koje su različite za svakoga.

Ali što je s prirodnošću?

Treba odgovoriti na jedno pitanje: treba li naša tijela trebati bilo kakve dodatne tvari da bi rodile? Mnogi pristaše prirodnog porođaja snažno se protive stimulaciji s oksitocinom, rekavši da to znaju i naša tijela. Istovremeno, smatraju da je potrebno uzeti ulje jaglaca. Naša tijela znaju što učiniti ili ne? Trebaju li im potrebna pomoć s oksitocinom i uljem ili ne?

Neki su krivili Zdravstveni sustav za korištenje stimulacije, ultrazvuk, tvrdeći da nema pouzdanih studija sigurnosti. Međutim, ulje nije istraženo. Vjerojatno ne može učiniti toliko štete kao umjetna medicina, ali morate biti dosljedni...

Usput, većina proizvođača ekstrahira ulje s heksanom, kao otapalo. Dakle, sigurnost prirodne supstance nije tako jednostavna.

nalazi

Ne uvjeravam vas da koristite večernju jaglacnu ulje ili da ga ne koristite, samo zapamtite da nema dovoljno istraživanja za dokazivanje njegove učinkovitosti i sigurnosti.

Ulje kozice u trudnoći: rijetka, vrijedna, istinski iscjeljujuća!

Većina trudnica, želeći roditi snažno dijete s dobrim zdravljem, traže pomoć od tradicionalne medicine. Od tih sredstava, jaglac je posebno popularan.

Ulje na jabukama ima pozitivan učinak na stanje tijela trudne žene. Koristi se i u kozmetici i kako bi se olakšalo porođaj.

Opće informacije

Ulje kozice ima mnoga druga imena, među njima: etonerovo ulje, onager, oslinnik, noćna ljubičasta i večernja jaglacica.

Ovaj proizvod ima visoki terapeutski učinak, često se koristi za liječenje i prevenciju velikog broja bolesti.

Ulje kozice je napravljeno od sjemena etonerije, koje se skupljaju u mahune. Ekstrahira se jednostavnim hladnim prešanjem, a prinos ulja je prilično velik - od 20 do 30%.

Ovo ulje ima prilično neobičan sastav. Činjenica je da sadrži ne samo više vitamina i minerala potrebnih za ljudsko tijelo, već i masne kiseline.

Posebno, u ulju jaglaca postoji linolna i linolenska kiselina.

Takve masne kiseline nisu sintetizirane u ljudskom tijelu pa se mogu dobiti samo iz hrane. Da biste nadoknadili njihov nedostatak, možete koristiti samo jaglacem ulja.

Ovaj alat je različita protuupalna, anti-tumorska i restaurativna svojstva. Dobro se bori s mikroorganizmima i jača imunološki sustav.

Takav alat ima poseban učinak na ljudski cirkulacijski sustav: smanjuje količinu šećera u krvi, bori se za kolesterol, čisti krv, poboljšava njegovu strukturu i normalizira krvni tlak.

Ulje pogodno jaglava utječe na kardiovaskularni sustav. Sprječava pojavu ateroskleroznih plakova i krvnih ugrušaka, kao i udaraca i srčanih napada.

A ako dopunjavate lijek s uljem s jagodicama, možete se riješiti ateroskleroze i neutralizirati negativni učinak lijekova na tijelo.

Osim toga, ulje iz jaglaca ima pozitivan učinak na urogenitalni sustav.

Ulje kozice je pronašla svoju uporabu u kozmetici. Činjenica je da odmah može ublažiti iritaciju, omekšati kožu. Najbolje od svega, njegov učinak može se vidjeti na suhoj i prljavoj koži.

Ulje kozice u trudnoći

Primroza ulje često se preporučuje za upotrebu tijekom trudnoće, ne samo zato što ima veliki broj različitih elemenata koji su korisni za ljudsko tijelo, već zbog činjenice da njegova upotreba vraća normalne hormonske razine.

Osim toga, ulje s jabukom često se koristi u svrhu uspješnije i brze dostave. Pelvicni ligamenti čine elastičnijima, a cerviks maternice bolje je pripremljen za nadolazeće poslove.

Ovaj proizvod također izbjegava pojavu strija nakon porođaja.

Nemojte zaboraviti da je ulje bogato vitaminima i mineralima, jača imunološki sustav, koji je često znatno slabiji u trudnica i čini kožu žene lijepom i zdravom.

Nije ništa bez toga da se jaglacno ulje smatra jedino biljnim uljem koje, po svojim svojstvima, sliči ribljom ulju.

Ulje kozice ima pozitivno djelovanje ne samo na trudnicu nego i na nerođeno dijete.

Masne kiseline koje su prisutne u ovom ulju, mogu stimulirati aktivnost mozga djeteta, što rezultira razvojem svog živčanog sustava.

Ponekad se mogu pojaviti nuspojave poput slabosti, mučnine i glavobolje kada konzumiraju ulje s jagodicama.

Međutim, prije nego što konzumirate trudnicu, preporučujemo se posavjetovati se s liječnikom, jer ako ste preosjetljivi, sve nuspojave mogu imati negativan učinak na razvoj fetusa.

Načini korištenja

Kako uzimati ulje jaglaca tijekom trudnoće? Unutar toga preporuča se uzimanje lijeka u kapsulama ili u tekućem obliku od 34. tjedna trudnoće.

Ako je jaglacem ulja u tekućem obliku, onda od 38 tjedana da uzmete čajnu žličicu dnevno. Dakle, maksimalna koncentracija korisnih tvari postiže se u vezivnim tkivima trudnice.

Izvana u čistom obliku, jaglacem se praktički ne koristi, obično samo u slučaju ozbiljnih ozljeda kože.

Najčešće se miješa s nekim drugim eteričnim uljem, gdje će ulje iz jaglaca biti samo 10% volumena. Također možete dodati ulje u kožu krema.

Mjere opreza

Prije vanjske upotrebe ulja potrebno ju je provjeriti zbog alergijske reakcije.

Da biste to učinili, malen iznos novca mora biti primijenjen na zglob ili unutarnji preklop ruke. Ako se tijekom 24 sata ne pojavi reakcija, može se koristiti ulje.

Pohranite ulje jaglaca na suhom i hladnom mjestu u dobro zatvorenom spremniku. Nakon otvaranja preporuča se pohranjivanje ulja u hladnjak.

Večer jaglaca tijekom trudnoće

Nisu svi eterični ulja dopušteni za upotrebu tijekom trudnoće zbog ozbiljne opasnosti za zdravlje budućih majki, a ponekad iu životu fetusa. Ali među zrakom postoje oni koji u tom razdoblju ne bi mogli biti korisni, nego i doista nezamjenjivi. Večer jaglacem ulja tijekom trudnoće je vrlo asistent koji može uvelike olakšati pripremu za porođaj i sam proces dostave, kao i pozitivno utjecati na fetalni razvoj djeteta.

Koja je korisna ulja

Večer jaglac, ona je enotera, onager, magarac (ime je povezano s sličnosti biljnog oblika lišća s magarcima u ušima) cvjeta isključivo u večernjim satima (tijekom dana samo u mutnom vremenu), otkrivajući točno u zalasku sunca. Nije ni čudo da ga ljudi nazivaju "noćnom svijećom".

Kao dio biljke identificirane su masne kiseline gamma-linoleične skupine vrlo korisne za ljude. Ove kiseline vratiti stanice, ojačati imunološki sustav, imati protuupalni učinak, su antioksidansi.

Kasnije, večer sjemenki jaglaca počelo je proizvoditi ulje, toliko važno i zdravo.

Prednosti za trudnice

Vinska jaglac ulje je korisna za sve žene, ali tijekom trudnoće pomaže na poseban način. Možda nema druge biljke čiji eter bi bio jednako vrijedan u tom razdoblju iu vrijeme rođenja:

 • stabilizira hormonalni sustav, što je osobito važno za one koji su uzimali hormonske kontraceptivne lijekove prije trudnoće (izgubljena pozadina često dovodi do smanjene isporuke);
 • priprema žene za proces porođaja (nažalost, vrlo malo ljudi to je svjesno);
 • čini mišiće zdjelice vrlo elastično;
 • priprema grlić maternice za porođaj, što rezultira brzo otvaranjem, a to zauzvrat smanjuje vjerojatnost ili broj internih prekida;
 • sprječava pojavu strija na koži dok povećava trbuh.

To znači da će upotreba ulja jaglača olakšati rađanje i bez nepotrebnih neželjenih posljedica u obliku praznina.

Prednosti za razvoj djeteta

Masne kiseline velikog broja gama-linoleika imaju vrlo pozitivan učinak na fetalni razvoj djeteta.

Ako majka uzima ovo ulje tijekom trudnoće, mozak djeteta razvija se ispravno, ima pozitivan učinak na razvoj živčanog sustava bebe i jača.

Kako uzeti

Takva se shema može predložiti:

 1. od 34 tjedna, 1 kapsula dnevno;
 2. od 36. - 2 kapsule;
 3. od 38. do rođenja - 3 svaki.
 1. u prvoj trudnoći od 24 do 33 tjedna - 1500 mg dnevno i od 34. do rođenja od 3000 mg;
 2. s svakim ponavljanim - od 24 do 33 - 1000 ili 1500 mg dnevno, od 34 do isporuke - 2000 mg.

U svakom slučaju, samo će liječnik odrediti koju će dozu i na koje vrijeme treba uzeti. Trudnoća - ovo nije razdoblje kada možete sami odlučiti o prijemu lijekova. Svaka pogreška može biti vrlo skupo nakon toga.

Tijekom primanja jaglac, koncentracija najkorisnijih tvari postupno će mišiće glatko i elastično.

Za sprječavanje mogućih vanjskih suza, korisna će masaža s ovim uljem na perinealnom području. I mišići i koža ovdje će postati elastični, što će dodatno smanjiti vjerojatnost vanjskih prekida.

U ranoj fazi trudnoće ne može se uzimati ulje na jabukama! Ako prije nego što je žena saznala za njezinu "zanimljivu poziciju", koristila je emisiju u druge svrhe, trebali biste odmah prestati prihvatiti.

kontraindikacije

Glavna kontraindikacija na prijem večernjeg jaglaca je individualna netolerancija na lijek. Ali, također je nepoželjno koristiti ovo ulje ako su uočene slijedeće trudnoće:

 • cervikalna insuficijencija;
 • pobačaj;
 • prerano rođenje.

Ovi slučajevi su također kontraindikacije.

Pri izboru ulja u ljekarnama važno je obratiti pažnju na sastav lijeka i odabrati samo čisti proizvod, bez uključivanja drugih komponenti koje mogu biti opasne tijekom trudnoće.

Kako uzeti ulje jaglaca tijekom trudnoće

Večer jaglac je zajednička biljka koja se često može vidjeti u našim latitudes. Pored izgleda koji je ugodan ljudskom oku, takva se kultura zaslužuje u smislu terapeutskog učinka na osobu jer sadrži čitavu pohranu korisnih tvari. Upoznajte se bliže ovoj jedinstvenoj biljci, a također ćemo vam reći kako se tijekom trudnoće koristi ulje noćurka.

Ljekovita svojstva jaglaca

Popularnost večernje jaglače među ljudima pridonijela je pojavi više od jednog imena ove biljke. Primula se na drugi način naziva večer jaglacem, enothero, oslinnikom.

Ovo je lijepa i tajanstvena biljka koja cvjeta samo u mraku. Biljka cvjeta s nježnim žutim cvjetovima, a boja listića je tamnozelena.

Domovinska kultura je Sjeverna Amerika. Dok aktivno koristi jaglac za medicinske svrhe i autohtonih ljudi Amerike.

U sadašnjoj fazi, enoteru se čak posebice uzgaja u mnogim zemljama za daljnju medicinsku upotrebu. Detaljno razmotrite terapijska svojstva i kontraindikacije uporabi jaglaca.

Kultura s pravom zauzima vodeću poziciju na tržištu lijekova među svojim rođacima ljekovitog bilja. Listopadne liste bogate su flavonoidima, u njima ima puno tanina, askorbinska kiselina, smola i pentosani u izobilju. No, najvrjednija tvar u sastavu biljke je masno ulje, koje se nalazi u sjemenu kulture.

U svom sastavu postoji vrlo vrijedna gama-linoleinska kiselina. Ova tvar potiče proizvodnju testosterona i učinkoviti je lijek protiv bolova. Uz takvu tvar postoje druge vrijedne kiseline u ulju. Vinska ulja jaglaca u kapsulama imaju mnogo svojstava sličnih ribljom ulju.

Pokušajmo detaljno ispitati koje su pogodnosti i štete takvog alata za ljudsko tijelo. Započeli smo, naravno, s korisnim svojstvima takve tvari. Nanesite lijek vanjskim i usmeno. S redovitom uporabom, alat ima takav pozitivan učinak na tijelo:

 1. Kada se primjenjuje izvana, blagotvoran učinak na kožu. Različiti dermatitis i osip na koži brzo se uklanja upotrebom takvog alata. Štoviše, popularnost jabuka ulje je ogromna i između tradicionalne medicine i tradicionalne medicine zagovornici. Dermatolozi često to prepisuju svojim pacijentima. A kozmetičari također to u tijeku. Alat ublažava male bore na licu, povećava ton kože lica. Čak i ako žene nemaju vidljive nesavršenosti na koži lica, redovita upotreba ulja učinit će im dobru uslugu: kožu će biti gipka i svilenkasta, glatka i ravnomjerna.
 2. Ako uzmete alat, savršeno prilagođava potrebnu razinu hormona u tijelu.
 3. Kada se daje oralno, blagotvoran učinak na ljudski kardiovaskularni sustav: smanjuje krvni tlak, rizik od srčanog udara, učinkovito snižava razinu "štetnog" kolesterola, bori se protiv ateroskleroze.
 4. Poboljšava ljudski imunitet. Korištenje sredstava djelotvorno je u razdoblju bolesti s prehladom i za njihovu prevenciju.
 5. Alat je izvrsna prevencija prostatisa i raka prostate.

Upozorenja za uporabu

Indikacije za upotrebu večernjeg jaglaca ulja u kapsulama su vrlo različite:

 1. Hormonska neravnoteža.
 2. Ženske bolesti (endometrioza, neplodnost, poremećaji u menopauzi).
 3. Kardiovaskularne bolesti.
 4. Poremećaji središnjeg živčanog sustava.
 5. Oštećenje vida.
 6. Razni dermatitis.
 7. Bol i grčevi.
 8. Za kozmetičke svrhe poboljšati stanje kože.
 9. Povećana razina "lošeg" kolesterola.
 10. Smanjenje zaštitnih funkcija tijela.

Noćna jaglacna ulja tijekom trudnoće pružit će neprocjenjivu uslugu ne samo za trudnicu, nego i za bebu. Svojstva za žene takav alat je teško precijeniti. Vinska ulja jabuke u kapsulama ne samo da se učinkovito bore s različitim ženskim bolestima, nego također pomažu pri pripremama za porođaj.

Večer jaglacem ulja tijekom trudnoće normalizira hormone buduće majke. Kako bi se pripremao za porod, takav alat nema analoga. Redoviti unos znatno povećava elastičnost ligamenta u području zdjelice, te učinkovito priprema cerviks za porođaj. Kada započne rad, grlić maternice se širi mnogo brže, a porođaj je bezbolan.

Tako je moguće izbjeći takve neugodne trenutke kao i pauze tijekom rada. Također, mame koji su iskoristili ovaj prirodni lijek, nemaju strija nakon rođenja.

Vino ulje jaglac za pripremu za proces porođaja vrlo je korisno. Ali ne samo pozitivan utjecaj na generički proces vrijedan je takav alat.

Ulje noćurka tijekom trudnoće blagotvorno utječe na stanje fetusa. Polinezasićene masne kiseline u pripravku osiguravaju normalni razvoj i funkcioniranje mozga u nerođenog djeteta. Uobičajeni razvoj središnjeg živčanog sustava u fetusu uvelike ovisi o dovoljnoj prisutnosti takvih kiselina u tijelu buduće majke.

Da biste dobili maksimalnu korist od takve prirodne blagotvorne tvari, trebali biste proučiti sljedeće pitanje: noćno jaglac ulje tijekom trudnoće, kako da se? Uzmi takve kapsule s djetetom čeka rastući uzorak: tijekom 34-35 tjedna dijete na čekanju konzumirati 1 kapsulu, u razdoblju 36-37 tjedna dozu treba povećati na 2 kapsule, kao i, s 38 tjedana je potrebno koristiti već 3 kapsule dnevno,

Moguće štete

U pravednosti, valja istaknuti ne samo velike prednosti takvog lijeka, već i moguću štetu od uzimanja. Prije svega, imamo na umu da takav lijek jako dobro podnosi tijelo i uzrokuje nuspojave vrlo rijetko iu slučajevima značajnog predoziranja.

Kontraindikacije s lijekom također su vrlo mala. Te kontraindikacije uključuju:

 1. Pojedinačna netolerancija na lijek, sklonost alergijskim reakcijama.
 2. Anemija.
 3. Epilepsija.

Na ovom popisu kontraindikacija može biti zatvorena. Lijek, kada se pravilno primjenjuje, gotovo nikada ne uzrokuje nuspojave.

Dijetarni dodatak Solgar noćno jaglacno ulje je vrlo popularno na ženskim forumima.

Ovaj alat je dokazao svoju učinkovitost u borbi protiv bolesti žena i pripremi za porođaj.

Brojni pregledi na forumima svjedoče o upotrebi Solgar večernje jaglacem ulja za žene.

Lijek uklanja kvarove u menstrualnom ciklusu, regulira razinu hormona u tijelu, uklanja bol tijekom menstruacije, bori se s mnogim bolestima, ženskim i ne samo onim.

Solgar noćno jaglacno ulje može se koristiti ne samo za trudnice. Lijek je učinkovit u borbi protiv nedostatka vitamina. Može se koristiti kao preventivna mjera tijekom razdoblja sezonskih pogoršanja prehlade. Ulje aktivira zaštitna svojstva tijela.

Za muškarce, ovaj alat će također biti vrlo koristan kao prirodni muški stimulans i učinkovita prevencija bolesti prostate.

Korisni video: ulje noćurka, pregled

zaključak

Vinska jaglacnica je dragocjeni dar koji je majka priroda učinila ljudima. Ovo je nepretenciozna biljka koja će ne samo poslužiti kao izvrstan ukras cvjetnjaka ili dvorišta, već će i postati pravi kućni liječnik za mnoge bolesti. Posebno ovaj lijek trebao bi voljeti trudnice, jer upotreba lijeka učinkovito priprema žensko tijelo za nadolazeće rođenje i uvelike olakšava proces rođenja djeteta u svijet.

Ulje noćurka tijekom trudnoće

Večer jaglava ulja tijekom trudnoće - izvrstan je način pripremanja tijela za porođaj.

Čini se da je to nevjerojatan alat, a svi bi trebali znati o tome, ali u praksi samo nekoliko žena zna za čudesni učinak na tijelo večernje jaglacem ulja.

Vrlo popularna večer jaglac ulje u domaćim opstetričara, jer oni plaćaju puno više pozornosti na pravilan trening tijela buduće majke otići, a ne lokalnog liječnika u trudnoći klinici.

Za normalno, prirodno porođaj, od velike je važnosti kako su spremni svi organi i tkiva žene za isporuku. Od iznimne važnosti u pripremi tijela za porođaj su prostaglandini, koji pridonose sazrijevanju cerviksa, njegovom omekšavanju.

Cjelokupni proces porođaja je proces otvaranja vrata maternice - odnosno, što je nježniji vrat, lakše i lakše će se otkriti.

Ovdje za ispravnu i najvažnije pravovremenu pripremu za porođaj i preporučujemo uzimanje večernjeg jaglaca ulja tijekom trudnoće.

Tko posebno pokazuje prijem večernjeg jaglaca ulja tijekom trudnoće?

 • Žene koje prolaze kroz carski rez.

Ako ste rodili prethodnu bebu s carski rez, onda uzimanje večernje večernje jaglac ulje pomoći će ožiljak tkivo mekši.

 • Žene s poviješću cervikalne erozije.

Erozija se često javlja zajedno s istodobnim infekcijama, a kao rezultat erozije, ožiljno tkivo pojavljuje se na cerviksu. To može dovesti do slabog otkrivanja poroda i raskida. Prihvaćanje ulja jaglacem će biti izvrsna prevencija.

 • Žene koje su uzimale pilule za kontrolu rađanja.

Bilo mi se svidjelo ili ne, pilule za kontrolu rađanja utječu na hormone tijela. Kada se hormonalna pozadina spusti u porođaj, različita odstupanja od standarda, može se promatrati priroda zamišljenog rođenja.

Ulazak na ulje jaglaca u trudnoći

Preporuča se započeti uzimanje jabučica u pripremi za porođaj u 24 tjednu trudnoće. Uzmi 1,5 g dnevno. Pogodnije je podijeliti u tri doze od po 500 grama (obično sadrže 500 grama u jednoj kapsuli).

S početkom od 34 tjedna trudnoće, kod žena koje čekaju svoje prvo dijete, doza se povećava na 3g. po danu, i multiparous uzeti 2g.

Ako se inspekcijski nadzor od strane liječnika u 36-37 tjedana trudnoće liječnik kaže da je tijelo za porođaj apsolutno nije spremna i dodjeljuje prijem priprema cerviks za porođaj lijekova - može početi uzimati Ulje noćurka u dozi do 5g. po danu.

Ulje noćurka tijekom trudnoće može se upotrijebiti kao dodatni izvor hranjivih tvari, uz tradicionalno korištena ulja: kremasta, povrća i maslina.

Bit će vrlo zanimljivo upoznati vaše iskustvo - jeste li uzimali jaglac tijekom trudnoće? Dijelite u komentarima!

Ulje noćurka tijekom trudnoće

Cijena za ulje noćurka (kapsule 680 mg, 60 kom.): 600-700 rubalja.

sadržaj:

Ulje noćurka tijekom trudnoće

Vrijeme začeća i trudnoće u sudbini svake žene najugodnije je, jedinstveno i posebno. U tom razdoblju žena je psihološki svjesna svih odgovornosti nadolazećih, priprema se za najvažniji događaj ne samo u svom životu, nego iu životu svoje obitelji. Koja je odgovornost ovog vremenskog razdoblja?

Buduća majka morat će se pridržavati svih kanona zdravog načina života, jer brine ne samo o svom vlastitom tijelu, već io zdravlju i općem razvoju djeteta. Kao takva skrb, žene često počinju testirati različite načine tradicionalne medicine. Prije svega, trudnice su usmjerene na pronalaženje različitih "načina" koji pomažu ispravnom razvoju mrvica.

Koji je važan alat u postizanju bilo kakvog rezultata oporavka i liječenja? Već duže vrijeme poznati su herbalistički zapisi o prilično tajanstvenoj biljnoj večernjoj jazbini, o čudesnom djelovanju ulja jaglaca. Ovaj lijek osvojio je nacionalno priznanje, osobito upotrebom ulja tijekom trudnoće.

Prednosti ulja jaglaca tijekom trudnoće

Večernja primula je poznata nama i pod izravnim imenom "magarac". Mnogi stručnjaci smatraju da je biljka nevjerojatna skladišta ljekovitih tvari. Tajanstveno se zapravo pokazalo da cvjeta. Corollas cvjetova jaglaca otvoren je isključivo noću. Ova značajka svakodnevnih biorhythms od jaglac u principu nije njegova glavna prednost liječenja. No upotreba tijela ulja noćurka je doista značajna i impresivna.

Potrebno je samo nabaviti ovaj popularni alat, danas možete naći ulje iz jaglaca u najbližoj ljekarni. Spada u kategoriju vitalnih aktivnih aditiva u hrani, u skraćenom obliku - prehrambenim dodatcima. Sastav predloženog biljnog proizvoda sadrži organske esencijalne masne kiseline (linoleinska kiselina, omega-6) i vitamine. Posebno vrijedan je značajan sadržaj vitamina E u ulju, koji se primjećuje i zahtijeva kada se brine o koži lica ili tijela.

Komponente proizvoda - bitne masne kiseline - najvažnije komponente za ljudsko zdravlje. Tijelo ih treba, ali ih ne proizvodi sami, tako da se priroda šalila. Naše tijelo može dobiti odgovarajuću količinu linoleičnih ili drugih ne-izmjenjivih kiselina bilo s hranom ili kroz prehrambene dodatke. Prema riječima stručnjaka, neće biti suvišno pomoći vašem tijelu i dodatno upotrijebiti lijek sa svojim sadržajem. Ovaj najučinkovitiji i najkorisniji lijek i večernje ulje za povrće jaglac - moderni višenamjenski alat.

Obrada noćnog ulja jaglava

Profilaktička i terapijska uporaba večernjih jaglaca može biti prikladna kada su medicinski indikacije:

 • bolesti, funkcionalne probleme živčanog sustava;
 • pojava hormonalne disfunkcije muškog i muškog tijela;
 • preventivne mjere i liječenje neplodnosti;
 • zamagljen vid;
 • prevencija endometrioze;
 • kardiovaskularne bolesti;
 • prevenciju i liječenje poremećaja menopauze;
 • kao rejuvenating efekt;
 • smanjenje boli;
 • za liječenje slabih ozdravljenja rana;
 • sprječavanje povećanja kolesterola u krvi ili njezine redukcije;
 • poboljšanje imunološke obrane itd.

Daleko od cijelog popisa navedenih naznaka "na ramenu" za večernju jagodicu, moguće je da će druge osobne preporuke koristiti pacijenti i ukloniti neželjene trenutke.

Kako piti večer jaglac ulje tijekom trudnoće, koristiti

Što se tiče korištenja ulja, biljke večernjih jaglaca tijekom trudnoće treba odgovoriti na sljedeći način: mnogi liječnici preporučuju, čak i savjetuju korištenje ovog biljnog ulja. Uostalom, vjeruje se da tijekom trudnoće ulje kozice postaje neophodno za dijete i majku.

Prije svega, morate ga koristiti za vraćanje normalnih hormonskih razina. Tijelo, naravno, podložno je stresu i promjenama, osim toga, mnoge žene prije trudnoće koriste hormonske kontraceptive, mijenjajući sastav hormonskog sustava. Ulje s kozicama će ispraviti i ispraviti ovu situaciju.

Iscjeliteljske komponente ulja pridonose bržem i uspješnijem procesu generičkog procesa. Kao rezultat korištenja ulja jaglaca, zglobni ligamenti povećavaju elastičnost, a cerviks se priprema za brže otvaranje, što sprječava nastanak pukotina i suza. Također, zahvaljujući ulju jaglacem, moguće je izbjeći pojavu strija, koji su često problem za mlade trudnice.

doza

Shema noćnog unosa jaglaca jesu: 34-35 tjedana trudnoće po danu, 1 kapsula, 36-37 tjedana, 2 kapsule, a od 38. tjedna - 3 kapsule svaka.

Recenzije i mišljenja liječnika

Ipak, poželjno je konzultirati s nadzornim liječnikom prije početka korištenja jabučice. Uostalom, postoji individualna netrpeljivost na sastav komponenata, što može dovesti do nuspojava koje su opasne za razvoj djeteta.

Video: Ulje noćurka.

Vinska ulja jaglacem: kako uzeti, kome i zašto. Dobra i zla, upute i recenzije

Mnoge žene koje su umorne od čestih bolesti, PMS i kožnih problema traže odgovore na mreži i brzo pronađu ulje večernjeg jaglaca. Recenzije ginekologa, prednosti i štete ovog dodataka prehrani, upute za uporabu, analozi i gdje kupiti. Sve to ćete naći u nastavku na temelju pristojnih izvora. Kao i obično, razumjeli smo pitanje u potpunosti i trijezno.

 • Za značajna kršenja u zdravlju žena, molimo vas da se ne liječite sami. Štoviše, raspravljano sredstvo dobro je poznato u Rusiji. Uvijek ga možete pitati o liječniku.

Praktične preporuke počinju s točkom 3.

Brza navigacija na članak:

Znatiželjne činjenice priče

U pravednosti smo uočili da je u SAD-u devedesetih godina taj alat izazvao veliko razočaranje u akademskoj zajednici. To je zato što je ekstrakt sjemena korišten za borbu protiv raka. Neuspješni eksperimenti ozbiljno su ugrozili druge ideje o prednostima sirovina. (1)

Danas, naturopatični Amerikanci pokušavaju ponovno organizirati podatke o ulju nosećeg jabuka. Pregledi ginekologa u Rusiji također su vrlo brojni. Naravno, kapsule neće biti zamjena za službene lijekove, ali kao pomoćnici u nekim uvjetima, liječnici su spremni probati ih.

Kada i koliko je to istina, bolje je odlučiti nakon temeljitog proučavanja aktivnih tvari.

Sastav ulja

Pokazatelji se razlikuju ovisno o vrsti sjemena. (2,3)

To su masne kiseline u sastavu noćnog ulja jaglaca - uzlazno:

 • Alfa linolenska kiselina (alfa linolenik) - do 0.4%
 • Stearinska kiselina (Stearic) - do 1,7%
 • Palmitinska kiselina (Palmitic) - do 6,7%
 • Oleinska kiselina (oleinska kiselina) - do 7.8%
 • Gama-linolenska kiselina (Gamma Linolenic, GLA) - 9-10,6%
 • Linoleinska kiselina (Linoleic, LA) - 74-75%

Do 98 mas.% Masnih kiselina. Ostatak je predstavljen sterolima i tokoferolima.

Oba su uključena u različite reakcije, utječu na proizvodnju prostaglandina i prisutni su u membranama neurona, a tijelo ih koristi i za sintezu mijelina. Ovo je omotač živčanih vlakana.

Uobičajeno, ljudsko tijelo može pretvoriti LC u GLA uz pomoć posebnog enzima (D6D). Međutim, čimbenici poput neoptimalne prehrane i dobi mogu ometati ovaj proces i uzrokovati nedostatak GLA. Prijam ulja jaglacem pomoći će tijelu da izravno dobije nestale količine GLA.

Međutim, naglašavamo važan detalj. U standardnoj prehrani, gdje postoji puno suncokreta i kukuruznog ulja, lako je automatski dobiti višak LC. To je ova kiselina u visokoj koncentraciji koja se nalazi u popularnim uljima za kuhanje. Stoga, ona vodi opasnu pristranost u omega-6 u prehrani suvremenika - s istodobnim nedostatkom dva glavna omega-3.

Kako uzeti različite bolesti

Nema strogih uputa za uporabu u ulju s jagodom. Postoje doze proizvođača, kao i opažanja praktičara.

Prema pregledima ginekologa, dermatologa i naturopata, lijek ima neki učinak u sljedećim situacijama. Obratite pažnju! Doze, učestalost i trajanje tečaja daju se na temelju pojedinačnih studija.

U dermatologiji i kozmetologiji

Sprječavanje dobnih i upalnih promjena kože.

Dodaci pomažu koži da zadrži elastičnost i čvrstoću. Na dan, pijte 1 500 mg tvari, dijeleći recepciju za 3 puta. Trajanje tečaja - do 12 tjedana. (U daljnjem tekstu - na temelju №4, 5 i 6 u popisu izvora iz članka)

U složenom liječenju akni (akne).

GLA ublažava upalu i pomaže koži zadržati vlagu. Dermatolozi pozitivno govore o ovoj shemi: 2.700 mg ulja 3 puta dnevno - 8 tjedana.

Uz ekcem i dermatitis različite prirode.

Kada je riječ o gutanju, liječnici u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji snažno osporavaju učinkovitost ekstrakcije sjemenki jaglaca za liječenje ekcema.

 • Međutim, za lokalno liječenje, masnoća se razrijedi baznim uljem u omjeru 1: 4. Dva puta dnevno, na kožu se nanosi 1 ml smjese. Tijek liječenja je do četiri mjeseca.
 • Slična je shema prikladna za kozmetiku - hraniti i hidratizirati kožu lica s prvim znakovima promjena u dobi. Najučinkovitiji za nježno starenje starih, dugotrajnih.

Primjena u ginekologiji

Za bolove u prsima povezane s menstruacijom.

Dnevno 6 mjeseci - od 1000 do 3.000 mg dodataka.

Imajte na umu da od 2002. godine službena medicina u Ujedinjenom Kraljevstvu ne smatra da je dodatak učinkovit za povremene bolove u prsima i ne preporučuje njegovu upotrebu. Još jedna točka gledišta je da dodatak prehrani pomaže samo kratkotrajnom i blagom boli.

Reljef predmenstrualnog sindroma (PMS).

Konkretno, upotreba dodataka prehrani može ublažiti simptome poput apatije, razdražljivosti i nadutosti. Od 3.000 do 6.000 mg ulja se koristi, podijeljeno u 2-4 doze.

Kada je menopauza za korekciju plime i oseke.

Kapsule od 500 mg se koriste dva puta na dan tijekom šest tjedana.

Ponekad možete čuti da crtanje jaglača pomaže ubrzati početak menstruacije. Službena medicina ne potvrđuje obećanje. Moguće je, međutim, da u nekim slučajevima tvar daje sličan učinak.

Prevencija osteoporoze nakon menopauze.

Primjena u kombinaciji s ribljim uljem i kalcijem tijekom 6-8 tjedana. 500 mg dva puta dnevno + jedna mala žlica ribljeg ulja s vitaminom D + 600 mg kalcija.

Korisna svojstva tijekom trudnoće

Kako preuzeti alat već dugo određuje naturopate:

 1. Prije pojave trudnoće;
 2. Ne prije 38 tjedana trudnoće.

Za koncepciju shema je jednostavna. 1 500 mg tvari 3 puta dnevno. Pomaže u razrjeđivanju sluzi cervikalnog kanala i prodiranju spermija u maternicu. Ako ova doza ne funkcionira, preporučljivo je udvostručiti.

Prije porođaja: pojmovi, doza i ciljevi

Vjeruje se da dodatak prehrani pomaže ubrzati početak rada i olakšati njihov napredak. (7)

 • Nakon 38. tjedna, od 500 do 2.000 mg podijeljeno je na 2-3 oralnu primjenu ili primijenjeno lokalno. Prve doze su minimalne, s postupnim povećanjem. Željeni učinak je omekšavanje vrata.

Postoje razni članci i video blogovi u kavezu o prednostima i šteti dotične masti i njezinog utjecaja na rodni kanal. Konkretno, postoje opasne žalbe za početak prijema od 24. tjedna.

Veliki zahtjev, dragi čitatelji, ne eksperimentirajte bez savjetovanja s liječnikom.

Tijekom trudnoće morate se oslanjati na poznatog opstetričara i ginekologa. Trebate samo pravu osobu sa državnom diplomom koja posjeduje moderne standarde medicine utemeljene na dokazima i preuzela je odgovornost za vašu dobrobit. Sjeti se, obožavatelji rodnog rođenja i dobri savjetnici iz iskustva nisu uopće oni ljudi koji će razjasniti nuspojave uzimanja prehrambenih dodataka u vašem tijelu.

Usput, kako bi se stimuliralo porođaj blizu roka, već stoljećima postoje dokazane metode koje su prirodnije za fiziologiju. Među njima, seks i produljeno fizičko naprezanje (hodanje, penjanje po stepenicama).

Kad ulje ne pomaže točno

Nema značajnih kliničkih podataka o učinkovitosti cvatnje jabuke u sljedećim bolestima:

 • hipertoničar bolest
 • Ostale kardiovaskularne bolesti
 • Neuropatija je često komplikacija dijabetesa
 • Reumatoidni artritis
 • Raynaudova bolest

Iako se masti u pitanju ponekad pokušavaju predstaviti neku vrstu lijekova, pomaže ublažiti simptome ne svih uvjeta navedenih u oglasu.

Ovdje je popis bolesti u kojima uzimanje kapsula bit će beskorisno prema suvremenim podacima:

 • astma
 • ADHD
 • Hepatitis B
 • Visoki kolesterol u krvi
 • Rak (uključujući rak jetre i raka dojke)
 • višak težine
 • Psorijaza i psorijazni artritis
 • Sindrom kroničnog umora
 • shizofrenija
 • disleksija
 • Alzheimerova bolest

Moguće štete i kontraindikacije

Aditiv se obično lako prenosi.

 • Negativne reakcije poput omekšavanja stolice, glavobolje, nelagode i boli u želucu obično se javljaju samo s intenzivnim shemama i brzo prolaze s smanjenjem doze.
 • Slučajevi alergija (osip na koži, poteškoće s disanjem) su rijetki.
 • Po mišljenju žena, povećanje libida postaje česta nuspojava.

Vjeruje se da u takvim slučajevima ne možete uzimati večernju jagducicu:

 • Kod lijekova s ​​antikoagulantnim svojstvima: heparin, aspirin, ibuprofen, varfarin, diklofenak;
 • S lijekovima koji snižavaju krvni tlak;
 • S epilepsijom. Postoji mogućnost da tvar može izazvati napad bolesti; (8)
 • Tijekom razdoblja dojenja, budući da učinak nije proučavan.

Otkrivanje mitova o prednostima

Mit broj 1. "Sastav je gotovo identičan ribljom ulju!"

Istina je. Ne, a opet ne: nije identično - od riječi uopće. Ili autori nisu provjerili što je uključeno u ovaj proizvod i u kojoj je koncentraciji. Ili ne razumiju klasifikaciju masnih kiselina. Ne nalazimo druga objašnjenja za tako čudnu izjavu.

Ponovno ističemo: ekstrakt s enotera sjemena je puno omega-6 i sitna količina povrća omega-3.

Mit broj 2. "Ovo je bogat izvor fenilalanina."

Istina je. I opet - ne, s dubokim zbunjenjem autoru ideje. Čak bi obični student trebao biti upozoren misao aminokiseline u čistom biljnom mastu. Fenilalanin nije u ovoj pripravi. Automatski, svi učinci pripisani objektu na trošak njega su nevjerojatna hereza.

Gdje kupiti, cijene i analoge

Doplate proizvedene u različitim dozama - 500, 1000 i 1300 mg.

U ljekarnama, uključujući i on-line, najpopularniji su:

 • večernje jaglacno ulje iz Solgara;
 • aditiv Neyche Bounty.

Tu je i domaći lijek Ginokomfort. Sve je jednostavno s njima: vjerujte lokalnom proizvođaču? Dobijte ga. Ali nemojte zaboraviti provjeriti cijene iste doze. Iznenađujuće često najprofitabilnija kolegica za dugi tečaj - čvrsta robna marka na iherb.

Dakle, prvi lijek iz Solgara uvijek se može kupiti za iherb, gdje je besplatna dostava, pouzdane marke, najširi izbor i redoviti popusti.

Ovdje možete vidjeti recenzije i sve karakteristike Solgar za ulje noćurka.

Obje su pozicije dodatno zanimljive "isporuke gospodarstva".

Nemamo osobnog iskustva s ovim dodatkom prehrani. Imajte na umu da za maksimalnu koncentraciju GLA postoji zasićenija inačica - borage oil (borage). GLA u njemu od 25 do 40%.

I zašto ste zainteresirani za dodatke zasnovane na večernjem ulju jaglacem? Inspirirani recenzije ginekologa? To je česta promjena u životima ljudi koji su privučeni naturopatiji. Nedavno su ruski liječnici zaljubljeni u enoteru na korake nekih kolega iz alternativne medicine u zapadnim zemljama.

Međutim, nakon što smo shvatili sastav i zasebne upute, ne bismo se oslanjali na korištenje dodataka unutar za vrijeme trudnoće ili u ozbiljnoj ginekologiji.

Saznajte kako je važno! Živjeli i vidimo se u pregledima!

Dijetarni dodatak Solgar ulje noćurka 500 mg - Noćna jaglacna ulja - pregled

Ulje noćurka! Velika je stvar posebno tijekom trudnoće. Želite bezbolno otkriti, a zatim pročitati..

Vinska ulja jaglaca ili Enotera ulje, njegovo drugo ime, vrlo je korisno za zdravlje žena. Ovo ulje nikada nije nastalo u ljudskom tijelu i samo ga ima gama-linolensku kiselinu. Što se bori s mnogim ženskim bolestima.

U trudnoći, ulje večere jaglaca preuzima se od 36. tjedna. Konačno priprema tijelo za porođaj, povećava elastičnost ligamenta, mišića i, naravno, otvaranje cerviksa događa se vrlo glatko i bezbolno, posebno prvih sati. Dokazano na vašem iskustvu! Evo priče o mom rođenju, možete pročitati.http://irecommend.ru/content/roddom-pri-gkb-8-na-d.

Od 36 tjedana uzimamo 1 kapsulu dnevno za vrijeme ili nakon jela.

U 37 tjedana 2 kapsule

Na 38 tjedana 3 kapsule

Za 39 tjedana, 4 kapsule i pića prije samog rođenja. Moje je rođenje došlo 40 tjedana i 1 dan.

Kupio sam ga s Ayherb stranice iz Amerike. Čak i sada s tečajem je isplativo naručiti ga isporukom nego kupiti u našim ljekarnama za 1500-3000 rubalja. A tko je zainteresiran za moje zapovijedi za bebu s ikherbom http://irecommend.ru/content/zakaz-s-aikherb-dlya-.

Općenito, djevojke koje planiraju ili su samo trudne,

 1. Pokušajte piti vodu, u prvom tromjesečju (ako nemate problema s bubrezima) možete ga piti za 2 litre. Općenito, voda hidratizira i sprječava pojavu strija.
 2. Od samog početka trudnoće svaki dan pokušajte napraviti jela s maslinovim uljem. salate, žitarice, samo ih popunite. To će vam pomoći tijekom trudnoće, također će povećati elastičnost svih ligamenata, mišića. I spriječiti pojavu strijama!
 3. Otjerati mit o strijama. Stresne oznake pojavljuju se u dubokim slojevima vezivnog tkiva. Nijedna krema za strijele ne može doći do vezivnog tkiva. Crema samo vlaži kožu, pada u epidermu, ne ide dublje! Razlozi nisu pojava dobrih gena, mali trbuh tijekom trudnoće!
 4. Pokušajte jesti često i malo. Pa, mislim da svi znaju o tome. Ja sam jao i nisam ništa porijekla, iako znam što je potrebno često i malo.)))

Vinska ulja jaglaca i vitamine za trudnice

Pošaljite moje svježe staklenke vitamina za trudnice! Trajna moja Solgar i večernja jaglacem ulja. 2-boca već pijana tijekom razdoblja planiranja i same trudnoće, to je bio prijelaz trećeg.

Vrlo brzo stignu iz trgovine do Petera, primio sam taj paket nakon 4 dana. 10% iznosa uvijek se vraća na vaš račun u trgovini, a taj novac možete koristiti 30 dana. Osim toga, ako je ovo vaša prva narudžba, trgovina vam omogućuje upotrebu bonus koda KRK062, koja, ovisno o iznosu narudžbe, daje popust od $ 5 ili $ 10.

A sada se približimo kupnji!

Ako sam već govorio o vitaminima za trudnice i savjetovao sam da trudim ne samo trudnice, nego i one koji nisu trudni (budući da su podijeljeni u 4 kapsule dnevno, vrlo je jednostavno odabrati pojedinačnu dozu), a onda mi je veći noćni jaglac.
Htjela sam tražiti više informacija o njemu. Pro, kontra, svi pro i kontra. Pa tko su zainteresirani, pridružite se;)

Glavne komponente: Sastav masnih kiselina: Linoleinska kiselina - 50-80%; Gamma-linolenska kiselina (Omega-6) - 6-14%; Oleinska kiselina - 5-12%; Palmitinska kiselina - 4-8%; Stearinska kiselina - 1-3%;
Alpha Linolenic Acid -

0.1%; Eikosenska kiselina (Eikosenoična) - 0,2%; ugljikohidrata, glukozida, eteričnih ulja, organskih kiselina (omega-6 i omega-3 ravnoteža)

Gama-linoleinska kiselina, bogata večernjim jagodicama (noćnom jagodom) pomaže proizvodnji prostaglandina, koji su odgovorni za sazrijevanje maternice.
Gamma-linoleinska kiselina je vrsta Omega 6. Također je vrlo korisna kod dijabetesa, ovdje također pripisujemo dijabetes trudnica.

Gamma-linolenska kiselina je toliko važna za stabilizaciju metaboličkih procesa da je njegova cijena na svjetskom tržištu milijun dolara po funti. Dijabetes trudnica, usput, nije ništa drugo nego kršenje metaboličkih procesa, što dovodi do prekomjernog povećanja težine! Dakle, svi proizvodi koji doprinose uspostavi metaboličkih procesa, pridonose ako ne o očuvanju vaše figure, a zatim barem njezinu zdravu promjenu. (Uostalom, nije potrebno potpuno izuzeti skup masti tijekom trudnoće, 20% mlijeka nakon porođaja bit će napravljeno od majčine masti!)

Ova kiselina je također odgovorna za proizvodnju supstanci koje sprječavaju starenje. Na riječ starenja, svi mi zamislimo bore ?! Ali, zapravo, to znači apsolutno sve - starenje srca, mozga, sve svoje unutarnje organe i kožu, naravno!

Večernja jaglacna ulja bit će vrlo korisna za trudnice s vrlo suhom kožom. Budući da GLA pomaže u borbi sa suhom kožom, suhim očima, pa čak i suhim ustima!

Omega 6 masti se pretvaraju u gama-linoleinsku kiselinu djelovanjem posebnog enzima delta-6-desaturaze. Ali njegova proizvodnja uvelike se smanjuje u procesu starenja tijela, nedostatka šećera, dijabetesa, konzumacije velikog broja nezdrave masti. Za proizvodnju D6D potrebna vam je pomoć vitamina C, B3 i B6, kao i cinka i magnezija; nedostatak bilo kojeg od tih hranjivih tvari dovodi do smanjenja proizvodnje ovog enzima u tijelu.

Vjerojatno ste već zbunili što za što? A što? Ali, važno je razumjeti jednu jednostavnu stvar! Za porođaj bez pauze, za lagano porođaj - također je važna i puna otvaranja vrata maternice. I postoje slučajevi kada je porođaj došao, a cerviks je nezreo i ne otvara. Zašto se to dogodilo? Sve gore navedeno, samo utječe na proces zdrave sazrijevanja CMM-a.

Virusne infekcije obično blokiraju sposobnost tijela da proizvodi GLA. Dobiveni GLA nedostatak uvelike šteti našem imunološkom obranu.

Međutim, nemojte se previše nategnuti i nekontrolirano držati na omega-6 masti. Zdrava količina ulja dnevno 1-2 žlice. Ako pijete jagodicu, jesti dodatno sjeme ili neko drugo - ne!

To može dovesti do prekomjerne koncentracije u tijelu određenih upalnih eikozanoida, koji su, između ostalih nepoželjnih stvari, sposobni suziti krvne žile, smanjiti lumen bronha i povećati krvni tlak. Prekomjerna potrošnja tih ulja doprinosi suzbijanju imunološkog funkcioniranja, rastu stanica raka (kada se već pojavljuju, ali uzimanje Gamma-linoleinske kiseline u strogo terapeutskim dozama, naprotiv, pomaže u liječenju raka) i upalnih bolesti poput astme i artritisa.

GLA je također prisutan u dva druga biljna izvora, naime, sjemenke crnog ribiza i sjemenke borage.

Za bolju apsorpciju GLA kombinira se s Omega-3 aditivima.

To jest, prednosti večernjih jaglaca su definitivno vrlo velike! Ako govorimo o prednostima noćnog jaglaca tijekom trudnoće?

Godine 1999. studija od 108 žena koje su se od 37. tjedna, a prije rođenja, uzgajale u večernjim jagodicama, dovele su znanstvenike da zaključe da je ovaj dodatak:
ne ubrzava početak rada
ne čini kraće rođenje djeteta.

Godine 2006., nova studija 71 žene pokazala je da je, vrat onih koji piju primulu mekši, ali isto tako počelo je porođaj - nije bilo značajne razlike između skupine placebo i primula skupine. Korištenje oksitocina također je isto - oko pola vremena. No, mnogo više žena iz skupine u kojoj su dodane dodatke jagodice jaglaca rodile su vaginalno - 71% umjesto 51% u skupini onih koji su uzimali placebo.

Osim toga, postoje dokazi da je unos večernjeg jaglaca ulja povezan s povećanim rizikom od krvarenja, u vezi s kojim liječnici ne preporučuju uzimanje 2 tjedna prije nadolazeće operacije. Kako praska utječe na stanje porođaja koristeći carski rez, sada je nepoznata. Ali, s obzirom na to da je to i ozbiljna operacija abdomena, može se pretpostaviti da se preporuke odnose i na stanje carezijske isporuke.

Kapsule imaju različite doze! Postoje 500 mg, 1000 i 1300-1350 mg svaki. Stoga se savjetujte s liječnikom o tome koliko vam je potrebno osobno i koliko je moguće. Za dozu od 500 mg, obično se preporučuje korištenje ovog režima: 1 kapsula dnevno za 34-35 tjedana trudnoće, 2 kapsule 36-37 tjedana, a početkom u tjednu 38, 3 kapsule svaka.

Dakle, hoćete li uzeti dodatne uljne dodatke vama i vašem ginekologu-opstetričaru?
Ali posebno sam spomenuo brojne čimbenike koji biste trebali obratiti pozornost na prirodnu i zdravu apsorpciju ove kiseline iz uobičajene prehrane. Čak i ako ne odlučite ne popiti dodatne dodatke, sukladnost s gore navedenim preporukama može pomoći u održavanju razine ove kiseline u prirodnom i zdravom stanju!