Balon za masažu djetetu - sve suptilnosti i nijanse izbora

Rođenja

Proces pravilnog sveobuhvatnog razvoja djece mora se posvetiti velikom pažnjom od prvih tjedana rođenja. Da biste to učinili, postoji mnogo uspješnih pomoćnih uređaja, od kojih je jedna lopta za masiranje djeteta. Njegova nedvojbena korist dokazuju stručnjaci koji provode istraživanja na području zdravlja i razvoja djece. Uređaj preporučuje pedijatri, donosi vrlo dobre rezultate uz redovite treninge.

Kada mogu početi koristiti loptu za masiranje djece?

Fitball za djecu može početi primjenjivati ​​od drugog mjeseca djetinjstva. Prvo, izvode se najjednostavniji pokreti - mrvica je jednostavno položena na loptu za vrlo kratko vrijeme (samo nekoliko sekundi). To inicijalnu masažu možete napraviti prije tri četvrtine sata nakon hranjenja.

Sljedećih nekoliko dana malo povećava vrijeme. To je učinjeno tako da se dijete ne boji inventara.

Nakon što se dijete navikne na uređaj, možete početi izvoditi pravu masažu novorođenčeta na loptu. Postoji mnogo različitih vježbi koje ovise o individualnim karakteristikama i potrebama mrvica.

Pedijatar će vam reći koje vam je elemente potrebno učiniti s djetetom. O tome možete naučiti i na raznim tečajevima, koji se čitaju u literaturi. Međutim, informacije dobivene iz dodatnih izvora moraju biti usklađene s vašim liječnikom. Samo nakon dopuštenja liječnika neki elementi mogu biti uključeni u nastavu.

Kugla za masažu za djecu: koja je korist za mrvice tijela?

Vježbe uz pomoć lopte imaju vrlo blagotvoran učinak na fizički i mentalni razvoj grčeva. Pomažu pri postizanju sljedećih rezultata tijekom masaže:

 • Ojačati vestibularni aparat djeteta.
 • Smanjite povećani mišićni ton djeteta.
 • Poboljšajte probavni sustav.
 • Pridonijeti otpadnom plinu.
 • Pomaže u rješavanju ortopedskih i neuroloških problema.
 • Normalizirajte funkcioniranje bubrega, jetre, nadbubrežne žlijezde.
 • Lopta za masažu pomaže stabilizirati živčani sustav živčanih i nestašnih beba.
 • Pomaže u poboljšanju rada krvnih žila.
 • Aktivira pozornost bebe.
 • Uzroci pozitivne emocije kod djeteta i roditelja.

Jednostavan uređaj može pomoći u postizanju svih tih rezultata, no njegovo stjecanje ima neke nijanse i trikove.

Koja lopta za bebu masažu za kupnju: preporuke za odabir

Ako su roditelji odlučili kupiti gimnastičku kuglu za svoju djecu, onda su, naravno, donijeli pravu odluku. No, postupak kupnje mora se poduzeti sa svima odgovornim. Prilikom odabira uređaja za vježbanje s bebom, potrebno je uzeti u obzir sljedeće parametre:

 • Boji. Stručnjaci preporučuju odabir bebenske kugle za pasivne bebe za masažu u svijetlom raskošnom rasponu (plava, crvena, ružičasta, žuta, tirkizna, zelena narančasta itd.). Prekomjerna aktivnost, naprotiv, će odgovarati kuglicama neutralnih nijansi (bež, pastelnim nijansama). Ni u kojem slučaju ne trebate kupiti kugle za masažu djece tamnih sumornih cvjetova. Oni mogu izazvati djetetu iznimno negativne emocije koje utječu na emocionalno stanje i rezultirat će plakanjem, vrištanjem i nervozom.
 • Veličina. Kugla za vježbe trebaju idealno imati promjer od 65-75 cm. Ova veličina uređaja je vrlo pogodna jer majke mogu raditi s njom, prilagođavajući oblik nakon porođaja. Možete kupiti kuglu za bebu masažu, prije svega manju veličinu, promjera oko 45 cm, a onda, kada dijete odraste, kupite veći inventar.
 • Tekstura. Glavni zahtjevi za površinu balona za bebe su: nemogućnost ranjavanja bebe i nepostojanje nelagode u kontaktu s tijelom. Kugla za masažu novorođenčadi ne bi trebala biti skliska, to je jedan od čimbenika rizika, međutim, prekomjerna hrapavost, puna oštećenja kože, također je neprihvatljiva. Nakon napuhavanja lopte, morate osigurati da je njegova površina gotova. Ako primijetite bilo kakvu štetu, trebali biste odbiti kupnju ili promjenu proizvoda.
 • Materijal. Glavni uvjet za ispravan izbor fitballa za dijete trebao bi biti siguran u njegovu pouzdanost i sigurnost. Dobra, kvalitetna masaža za bebe nije lako kupiti. Uostalom, istodobno mora ispuniti nekoliko zahtjeva: poželjno je izdržati težinu do 300 kg (svakako ne manje od 200), biti elastična, izdržljiva, izrađena od netoksičnih ekološki prihvatljivih materijala. Najbolja bi opcija bila gimnastička pomagala za masažu, opremljena anti-eksplozivnim uređajima. U slučaju mogućeg oštećenja lopte, oni će spriječiti glasan zvuk koji može uplašiti dijete.
 • Bradavica. Vrlo je važno obratiti pozornost na položaj tog elementa gimnastičkog uređaja kroz koji se puni protok zraka. Da biste izbjegli ozljede, ovaj dio mora biti unutar lopte.

Ako proizvod u potpunosti odgovara svim gore opisanim zahtjevima, možete ga sigurno kupiti i nositi kući.

Kako pravilno pripremiti za korištenje lopte za bebnu masažu?

Nakon stjecanja fitballa za vježbanje s mrvicama, potrebno je napraviti određeni pripremni rad s loptom prije korištenja. Za to se izvršavaju sljedeće radnje:

 1. Kugla za masažu ispunjena je zrakom (idealno s pumpom, ali to možete učiniti sami). Kada napuhavanje ne treba previše gorljiv. Lopta mora biti elastična i meka, ne tvrda i spremna za pucanje u bilo kojem trenutku. Bolje ga je zatim pumpati, nego skupljati u komadiće.
 2. Ako se na površini inventara pojave sumnjivi nedostaci, nemoguće je raditi s njom jer može prsnuti i uplašiti dijete.
 3. Ako je lopta za novorođenče cjelovita i neozlijeđena za masažu, tada je potrebno prati toplom vodom. To bi trebalo biti učinjeno svakodnevno. U slučaju teške kontaminacije, dopušteno je brisanje uređaja s dječjim šamponom ili sapunom. Nakon toga morate temeljito isprati inventar tako da alat ne ostane na površini.

Nakon takve jednostavne pripreme, možete započeti nastavu s djetetom.

Tehnika obavljanja svih vježbi s mrvicama na fitballu mora biti dogovorena s liječnikom. Iz sigurnosnih razloga nije potrebno odabrati kompleks masaže na savjet djevojaka ili susjeda, to može biti optimalno za jedno dijete, a ne stane na drugu. U slučaju da slijedite preporuke pedijatara, možete biti sigurni u apsolutnu učinkovitost klasa, koja će, uz prednosti, također donijeti mnogo pozitivnih emocija i za bebu i za majku.

Vježbe s loptom za masažu

Pozdrav, dragi čitatelji i samo gosti bloga!

Razgovarali smo o uobičajenoj klasičnoj, također vrlo korisnoj masaži za dlanove i prste u ovom članku, a sada vam želim reći o masaži pomoću kugle za masažu. Sve možete mazati s ovom loptom: rukama i nogama, leđima, pa čak i glavi. Ono što je ne samo korisno, nego i smiješno i fascinantno, kada se odvija na razigran način i dijete se smije izvode jednostavne vježbe.

Zahvaljujući "prickly" površini takve kugle, koža, mišići i živčani endings su pogođeni, stimulirajući različite točke na djetetovom tijelu. Krvna cirkulacija je znatno poboljšana, krv počinje brže cirkulirati i širiti se na najudaljenije kutove, što dijete daje prevenciju venske stanice.

Kada beba ponavlja pokrete za majku, uči koncentraciju, razvija reakciju i koordinaciju, agilnost. Dolazi vještina upravljanja rukama i prstima. U obliku igre, lakše je proučavati takve teškoće za koncepte djeteta kao "lijevo", "pravo", "gore", "dolje" i samo kako bi naučili jednostavan račun. Zato ne zaboravite komentirati i razveseliti zabavnu pjesmu ili pjesmicu. Kao što vidite, postoje mnoge prednosti za rastući organizam.

Lopte su guma, silikon, plastika. Sa bodljama ili bumps. Postoje i setovi lopti s različitim promjerima i različitom tvrdoćom. Također može biti s njušcima životinja. postoji i takva vrsta kao što je "Soo Jok". Kako odabrati, odlučite, ali koristi od njih su po mojem mišljenju iste.

Prije svega, za dijete to je, naravno, igračka, a ponekad čak i jedna od najdražih, ako ga doista upotrebljavate, neće dugo dosaditi. Takva masažna kugla može se koristiti već od 6 mjeseci starosti, naravno u tako mlađoj dobi, možete lagano kotrljati takvu kuglu po djetetovom tijelu, djeca obično ne odolijevaju nego uživaju u postupku.

Za stariju djecu, od jedne godine, već možete napraviti takav jednostavan skup vježbi.

Za olovke - to je, naravno, razvoj svih vaših omiljenih fino motoričkih vještina. Takve male loptice za masažu koje se uklapaju u malu olovku to dobro potiču, a osjetljivost dlanova i prstiju je poboljšana. Dobar učinak na govorni aparat, vaše dijete će govoriti mnogo ranije ako svakodnevno masirate olovke.

Mama uzima djetetovu ruku i pokazuje kako to učiniti, prateći pjesmice ili pjesme. U početku, dijete može izvesti jednu vježbu i može napustiti druge, nemojte ga prisiliti. Ali ako sustavno učite ovu vrstu gimnastike, naviknut će se i uskoro će to učiniti samostalno. U ovom slučaju, bolje je imati dvije lopte tako da majka i dijete obavljaju vježbe paralelno. Dijete gleda majku i pokušava sama primijeniti tehniku. Vrlo je smiješno kako to rade.

1. Uzmi loptu u svoje ruke i gurnite ga naprijed-natrag duž dlana

2. Vožnja kružnim pokretom na dlanu, u jednoj i drugoj strani

3. Roll loptu na stolu ili podu s različitim teretom (bilo lagano pritisnite na loptu, a zatim snažno)

4. Roll loptu na vanjskoj strani ruke na lakat i natrag. Za svaku olovku

5. Stisnite i raskopčajte loptu u ruci. Jedan ili drugi

6. Bacite loptu u zrak i uhvatite ga.

Za mnoštvo aktivnosti možete upotrijebiti ovu masažu orahom u ljusci, jajetu, okruglom češlju ili kovrčavu kosu.

Takve smiješne pjesme i pjesme mogu se koristiti tijekom nastave:

To je tako zabavna lopta,

On je spreman za galop,

Zatraži igrati

Teško je zadržati!

Lopta je skočila i skočila

Opet u našim rukama pao je!

Odvest ćemo jež

I lagano ga utrljajte,

Gledamo njegove igle,

"Hedgehog" okrenuo sam se u ruke,

Želim igrati s njim!

Neka je jež na stolu,

Ručiti jež koji ćemo pritisnuti,

I uzmi malo vožnje...

Zatim promijenite olovku.

Cijeli dan Jerzy Ezhovichi

Prikupite voće - povrće.

Šljive, jabuke i kruške

na panjevima i hummocks suši.

Krastavci i rajčica

Pažljivo nositi u rupi!

U bazaru je jež bio kupio čizme.

Čizme na nozi - sami.

Malo manje - moja supruga.

S kopčama - sina, s pričvrščivačima - kćeri,

I stavio je sve u torbu!

Sly hedgehog - ekscentrična šavna jakna:

Stotinu iglica na prsima,

Stotinu igala iza.

Jež se širi u vrtu na travi,

Nalazi se na iglama

kruška, šljiva, bilo koji voće,

što će se naći ispod stabla!

Nadam se da vam je članak bio koristan. Sve najbolje!

Odabiremo kuglu za masažu novorođenčadi

Kako koristiti

Lopta za masažu novorođenčadi koristi se za zagrijavanje i gimnastičke vježbe. Uz to, u potpunosti možete razviti novorođenče, provoditi zanimljive i korisne igre. Pedijatri preporučuju korištenje fitball već od jednog mjeseca djece.

U početku, jednostavna polaganja na loptu (sat nakon hranjenja). Tako da je beba navikla na loptu, ona se stavlja na nekoliko sekundi, a zatim se vrijeme povećava. Dijete se ljulja na kugli koja blagotvorno djeluje na razvoj vestibularnog aparata. Kada se dijete navikne na fitball, možete započeti već stvarne vježbe, od kojih postoji nekoliko.

Kupnja stvari za bebe je uvijek teška, ali u slučaju kugle za masažu morate pravilno koristiti uređaj. Postoji nekoliko savjeta za rad s njim:

 1. redovito treba vježbati kako bi se povećala njihova učinkovitost;
 2. ne morate se previše truditi prilikom napuhavanja lopte. Uređaj treba biti lagano mekan, tako da novorođenče bude udobno na njemu;
 3. Svakog dana morate oprati loptu toplom vodom. Povremeno možete koristiti bebe sapun;
 4. ako bi na lopti bilo nedostataka, klase treba zaustaviti. Ako uređaj rasprsne, to može uvelike prestrašiti dijete ili mu donijeti modrice.

Kako odabrati

Postoji nekoliko vrsta beba kuglica za masažu. Na prodaju su dostupni kao obični okrugli, s različitim funkcionalnim elementima. Uobičajeni okrugli fitball za stariju djecu napravljen je u obliku kugle. Lopta za masažu za novorođenčad je s rogama, za koju se može održati na različitim igrama.

Postoje opcije s gumenom ručkom za držanje lopte na mjestu. Na takvim uređajima dijete se može držati. Bolje je da novorođenče pokupi loptu s rogovima - učinkovito razvija hvataljke i motoričke vještine.

Kugla za masažu za bebe trebala bi imati posebnu površinsku teksturu. Za igranje i fizičke postupke, glatka kuglica je bolje prilagođena, i za masažu, koja poboljšava cirkulaciju krvi, s malim prištićima.

Prilikom odabira kugle roditelji moraju paziti na kvalitetu stvari. Pažljivo pregledajte inventar za nedostatke. Materijal treba biti siguran, stoga ne biste smjeli spasiti cijenu. Boja je poželjna ugodna i svijetla, kako bi privukla pažnju novorođenčadi. Samo za hiperaktivne djece odaberite neutralnu boju.

Površina kugle ne bi trebala kliziti tako da dijete ne pada iz njega. Preporučeni kuglični promjer iznosi oko 65 cm. Takvu opremu mogu koristiti odrasli u gimnastici i školske dobi. Iako je moguće da u prvih mjeseci života kupi lopta i manje - s promjerom od 40 cm, a kasnije ga zamjenjuje odrasla osoba. Bradavica bi trebala biti unutra.

Kvalitetna kugla za masažu za djecu obično je opremljena protueksplozijskim elementom. Čak i kod bušenja, neće se eksplodirati bučnim zvukom i neće se uplašiti novorođenčadi.

Maksimalna težina koju uređaj mora izdržati mora biti najmanje 200 kg. Kada kupujete, zamolite da napunite kuglu za masažu s vama. Nedostaci i probadanja ne bi smjeli biti. Kod kuće možete napuniti uređaj usta ili bilo kojom pumpom, pa temeljito oprati.

Video "Masaža na ortopedskoj kugli. Skup vježbi za dojenčad "

Vježbe na lopti

Pravilna i redovita masaža novorođenčadi opušta, poboljšava probavu. Djeca od jednog mjeseca prvo se ljube na loptu, držeći noge i leđa. Možete malo rotirati dijete. Svakodnevno se vrijeme postupka povećava. Do drugog mjeseca, dijete će moći vježbati sami, roditelj će moći maknuti ruku s leđa.

U dobi od 2 mjeseca, dječje noge se podižu iznad lopte i ljuljaju na težini. Dijete može leći na leđima i na trbuhu. Amplituda wigglinga postupno se povećava. Neophodno je češće smanjiti glavu bebe - trenirati kralješnjake, mišiće vrata i vestibularni aparat. Ako se takav postupak izvodi na leđima, također se treniraju i udovi.

Kada beba nauči ležati na loptu s glavom dolje, morat ćete ga držati za ruke. Moguće je obavljati ljuljanje i zadržavanje djeteta na težini. Kugla za masažu vibracija također je korisna. Glavni cilj u ovoj fazi je da se noge izravnaju i kralježnice da se odmakne. Složena opcija je preskakanje ruku na prsima i okretanje na lopti.

Do 3. mjeseca, beba bi trebala saviti noge na loptu na lopti, pritisak na trbuh. Možete koristiti vježbu "žaba" kada leži na trbuhu. Izigrati dobro razvija zglobove kuka. Također, dijete mora naučiti srušiti ruke s loptice i sjesti na njega.

Prije vježbanja na kugli, pedijatri preporučuju da novorođenčad dobije kratku masažu. Gimnastika sama je učinjeno do 15 minuta, a zatim dijete je okupana. Kugla za masažu osobito je korisna za djecu s ortopedskim i neurološkim komplikacijama. Najbolje je vježbati dva puta dnevno.

Video "Kako koristiti kuglu teretane"

Ako ne znate koje vježbe na fitu najučinkovitije, nemojte propustiti sljedeći videoisječak.

Fitball za novorođenčad

Nemojte podcjenjivati ​​važnost gimnastike za novorođenčad. Najlakši način za pravilno i učinkovito sudjelovanje s dojenčadi je vježba fitilja. Čak i neiskusna majka će se nositi s ovom vrstom gimnastike. Kakva je upotreba fitballa za bebe? Što su gimnastičke lopte i kako odabrati pravi?

Zašto trebate gimnastiku?

Bilo kakva vježba je vrlo važna za novorođenče. Daju mu priliku da osjete njegovo tijelo, kako bi se prilagodili novom staništu.

Najčešći problem za bebe je hiperton. Ovo je normalan fenomen, jer je prije rođenja djetinjstvo bilo dugo u "krivoj" državi, ruke i noge bile su savijene i čvrsto pritisnute tijelu. Ovo stanje stvara nelagodu djetetu, a ponekad je popraćeno i bolnim senzacijama. Tijekom vremena, hipertoni će nestati sami, ali gimnastika i masaža pomažu eliminirati ga mnogo brže.

Vježba je vrlo blagotvoran učinak na mentalni razvoj djeteta. Činjenica je da se djeca do godine skladno razvijaju, tj. Njihov fizički i mentalni razvoj neodvojivi su jedan od drugoga, pomažu jedni drugima. Što se prije počnete baviti djetetom, to će biti učinkovitiji i bolji razvoj mozga, uspostavljanje neuronskih veza.

Zašto odabrati kuglu teretane?

Fitball za novorođenče je vrlo korisno. U takvoj teretani postoje mnoge prednosti nad drugim vrstama tjelesnog razvoja.

 • Mekane i glatke prigušnice na ovoj kugli podsjećaju novorođenčad svog intrauterinalnog života. Zahvaljujući tome, on mirno izdržava vježbe, dobro spava i dobro spava.
 • Gimnastika na lopti za bebe dobro pomaže ukloniti hipertoniju i savršeno ojačati mrvice mišića korzetu.
 • Vježbe s gimnastičkom loptom savršeno razvijaju respiratorne organe i potiču cirkulaciju krvi djeteta.
 • Fitball je prikladan ne samo za gimnastičke vježbe, već i za masažu.
 • Vibracije koje fitball prenosi djetetu, pogodno utječu na unutarnje organe, stvarajući neku vrstu masaže koja potiče njihov rad. Osim toga, vibracije imaju blagi anestetički učinak.
 • Masaža na lopti je lakše raditi, jer se dijete ponaša mirnije i percipira manipulacije kao zabavnu igru.
 • Ako vježbate u "ležanju na trbuhu", onda ima blagotvoran učinak na probavu, uvelike ublažava koliku bolest, potiče ispuštanje plina i izvrsna je prevencija zatvora kod dojenčadi.
 • Polazni sati na fitballu mogu biti gotovo od rođenja, ne trebaju pričekati dok dijete ne odraste i ojačati. Optimalno vrijeme za početak gimnastike je dan kada se umbilikalna rana iscjeljuje.
 • Vježbe za fitball za bebe pomažu u jačanju mišićno-koštanog sustava, postiže se odličan ortopedski učinak, dijete počinje držati glavu ranije, pokušavajući sjesti, puzati i hodati brže.
 • Okupacije na kugli omogućuju dobro razvijanje vestibularnog aparata djeteta.
 • Zabavna zabava na fitball nije samo korisna za zdravlje djeteta, već i pridonosi njegovoj psihoemotskoj udobnosti, izaziva zanimanje i radost.
 • Starija djeca u obitelji također će cijeniti takvu korisnu kupnju kao teretanu. Igranje s njim zabavno je i nagrađeno. Čak i jednostavan skok na njega ima blagotvoran učinak na sve organe i sustave tijela.
 • Vježbe za kuglu također će biti korisne za majke koje njeguju, pomoći će oblikovati lik i razviti fleksibilnost.

Vrste gimnastičkih kuglica. Kako odabrati fitball za bebe

Danas u trgovinama možete pronaći sve vrste gimnastičkih kuglica. Nisu svi prikladni za dojenčad, tako da morate odabrati inteligencijom i poznavanjem teme.

1. Classic fitball

Promjer takvih kuglica varira od 45 do 85 cm. Takva lopta je univerzalna i pogodna je za vježbe s djecom. Osim toga, odrasli će se također moći baviti time. Za gimnastiku s bebama postavit će se kugla promjera 60 cm s glatkom, ali ne skliskom površinom. Bolje je odmah kupiti proizvod velike promjere, a zatim ga koristiti za tjelesni odgoj sa starijim djetetom.

2. Dječja igra s ručkom ili rogama

Takvi kuglasti jastuci imaju relativno mali promjer, jer su namijenjeni vlasnicima kratkog stasa. Odrasli ne smiju koristiti ovu opremu. Lopta je dizajnirana za težinu korisnika do 50-60 kg. Za dojenčad, možete odabrati ovu vrstu kugle, sve vježbe možete izvesti na isti način kao i na klasičnoj fitball. Ali morate osigurati da površina nije previše skliska.

Ako je kugla kupljena za starija djeca, trebate obratiti pažnju na činjenicu da su ručke nepovezane, čvrsto pričvršćene za proizvod i imaju valovit oblik - to će osigurati sigurnost djeteta prilikom igranja.

3. Fitball masaža

Ova je lopta korisnija za odrasle, jer vam omogućuje kombiniranje fizičkih vježbi s laganom masažom. Za bebe za kupnju ove opcije ne vrijedi. Bubuljice na površini proizvoda mogu uzrokovati neugodu u mrvicama. Ako je takva oprema već prisutna kod kuće, možete ga pokušati koristiti za gimnastiku s djetetom, ali tek nakon šest mjeseci. Na najnižem nezadovoljstvu beba treba odmah zaustaviti lekciju.

4. Ovalni fitball

Ovalne fitilice pojavile su se relativno nedavno, ali su postale popularne među korisnicima. Ova gimnastička oprema pruža dobru stabilnost prilikom izvođenja vježbi, zbog čega uvelike proširuje mogućnosti. Ovalne fitilice variraju u obliku, veličini i teksturi. Oni su u obliku "kikirikija" ili elipsoida. Površina može biti glatka ili "neravan". Veličina loptice je također drugačija.

Ova vrsta fitball može se uspješno koristiti za djecu. Gimnastika na takvim loptama za bebe koristi se u rehabilitacijskim centrima, dječjim bolnicama, sobama za vježbanje. Takva oprema će povjeriti neiskusnim mumijama zbog svoje stabilnosti.

Koja je lopta za bebe bolja?

Trgovine mogu ponuditi ogroman niz sličnih proizvoda. Da ne biste izgubili, morate se sjetiti nekoliko važnih točaka.

Glavni kriteriji odabira su sljedeći:

 • Fitball može biti okrugli i ovalni. Možete kupiti loptu s ručkama: ona će odgovarati i starijoj djeci i bebama.
 • Fitball veličina za dojenčad - od 60 cm i više (ortopedisti se savjetuju da kupuju kuglu promjera najmanje 75 cm). Takav promjer lopte omogućit će mu korištenje svim članovima obitelji. Najlakši način da odaberete pravu veličinu je sjesti na loptu. Kut između bedara i donje noge trebao bi biti približno 90 °.
 • Obavezno provjerite je li lopta označena kraticom ABS. To znači da neće eksplodirati tijekom uporabe. Ista svojstva proizvoda mogu se označiti BRQ oznakom.
 • Kada se napuhne, kugla bi trebala biti elastična, tj. Pritiskom na površinu ne bi trebalo ostati otvore, a pod dlanom dolazi elastična reakcija opruge.
 • Zidovi ne smiju biti previše tanki. Proizvod mora biti od trajnog, netoksičnog, hypoallergenic materijala.
 • Površina proizvoda treba biti topla i ne ljepljiva na dodir - to će pružiti priliku za vježbanje bez odjeće i dodataka u obliku pelene.
 • Što je veće dopušteno maksimalno opterećenje na proizvodu, to bolje. Najkvalitetniji modeli izdržavaju težinu do 300 kg ili više. Takvo opterećenje omogućava sigurnu angažiranost svih članova obitelji.
 • Na dobrom fitballu za bebu ne smije se osjetiti grube šavove. Površina je bolje odabrati glatku bez "pimples".
 • Štoviše, površina je glatka, ne smije biti skliska. Najbolje je odabrati kuglice izrađene od poroznog materijala koji ne sklizne (termoplastični polivinil klorid). To će osigurati veću sigurnost djeteta prilikom vježbanja.
 • Potrebno je pitati je li materijal iz kojeg je napravljena lopta antistatički. To je neophodno, tako da smeće, prašina, kosa za kućne ljubimce ne drže loptu: to može izazvati alergijske reakcije kod djeteta. Osim toga, zabravljivanje odjeće čini mnoge vježbe teško, a dijete može biti pogođeno pražnjenjem statičke struje.
 • Kvalitetni fitball nema nikakvih kemijskih mirisa. U idealnom slučaju, on ne miriše na ništa.
 • Bradavica za napuhivanje fitballa treba se utopiti unutar proizvoda kako ne bi slučajno ozlijedio dijete.
 • Boja kugle može biti bilo koja. Proizvodi s kvalitetom marke često imaju prirodne umirujuće nijanse, a kineske krivotvorine imaju kiselinske neprirodne boje. Ova se činjenica može uzeti u obzir pri kupnji.
 • Vrlo je važno obratiti pažnju na proizvođača. Danas najbolje fitile proizvode tvrtke - TOGU (Njemačka), Mondo (Italija), Ludi (Francuska), Reebok (SAD). Ovi proizvodi mogu se kupiti bez straha, imaju higijenske potvrde i pogodni su za trudnice i razrede s bebama.

Bolje je kupiti sportsku opremu u pouzdanim trgovinama, gdje mogu pružiti sveobuhvatne informacije o proizvodu i ponudit će se upoznavanje s certifikatima kvalitete koji potvrđuju sigurnost lopte i mogućnost korištenja vježbanja kod bebe.

Kupi fitball bolje prije rođenja djeteta. To će savršeno služiti tijekom trudnoće, ublažavajući napetost od leđnih mišića i poboljšavajući cirkulaciju krvi u zdjeličnim organima. I nakon rođenja djeteta, on će biti neophodan pomoćnik pri gimnastici s bebom. Kako se pripremiti za vježbe i koja je točna tehnika gimnastike detaljno je opisana u ovom članku.

Kuglice za masažu djece pridonose razvoju inteligencije, govora, pamćenja

08. listopada 2017. godine

Pozdrav dragi čitatelji!

Tko među nama nije razmišljao o razvoju njegova djeteta? Ne, ne govorimo o slovima, kockicama s brojevima i krugovima "Mladi učenjak".

Dok beba još nije 6 mjeseci, smatra se bebom, a u prvom planu postoji skladan fizički razvoj. Ali to je usko povezano s intelektom, pamćenjem i mentalnim sposobnostima koje se razvijaju nakon malog tijela.

Vjerojatno ste čuli za kuglice za masažu za djecu - okrugle oblike različitih oblika i tekstura, namijenjenih za treniranje s djetetom. Također smo se zainteresirali za njih zbog pozitivnih preporuka pedijatara. Nudimo kratak pregled svojstava i prednosti ovih proizvoda.

Koje su to kuglice i kako su korisne?

To su naizgled jednostavni proizvodi, više nalik igračkama. No, jednostavnost ne znači nedostatak učinkovitosti i masažne kugle za djecu to dokazuju. Nakon malo istraživanja tržišta dječjih proizvoda, otkrili smo da su loptice namijenjene masaži različite. Stoga provjerite kod svog pedijatara kakvu vrstu kugle ima na umu u slučaju preporuka.

Dakle, kuglice za masažu za djecu mogu biti dvije glavne vrste:

 • velike kugle napuhavanja promjera 50-70 cm, ili tzv. fitballs;
 • mali okrugli proizvodi s promjerom od 5-7 cm sa šiljcima.

Prvi tip sličan je kuglama koje ste vidjeli u teretani. Načelo njihova korištenja za djecu nije mnogo drugačije: dijete se postavlja na površinu kugle, izvodi različite vježbe, izmjenjujući ručnu masažu ruku i nogu, leđa i trbuščić.

Druga vrsta masažnih kuglica - klinasti proizvodi izrađeni od silikona ili gume u prehrambenoj industriji. To su klasične kugle za fizioterapiju u tradicionalnom smislu. Preporuča ih većina pedijatara kao učinkovit, pristupačan i jeftin način za rani razvoj djeteta.

Koja je tajna takvih kuglica i kako ih koristiti?

Ježji masaže, kako ih zovu zbog zakrivljene površine, oblikovani su za izravni kontakt s tijelom djeteta. Suština primjene je valjanje lopte preko kože bebe kako bi se utjecalo na akupunkturne točke. Ova metoda je slična tradicionalnoj refleksologiji, a pritiskom na određene dijelove tijela živčani završetak šalje signale u mozak.

Korištenje kišnih živica u dojenčadi omogućuje Vam:

 1. ubrzati rast stanica u cerebralnom korteksu
 2. pridonoseći ranom razvoju inteligencije, govora, pamćenja i koordinacije pokreta.

Vježbe s kuglicama za masažu potpuno su sigurne za djecu. Mnogi roditelji su uplašeni riječima "urezanih", "iglama" i drugim definicijama svega oštrog. Zapravo, apsolutno se ne treba brinuti.

Proizvodi su izrađeni od sigurnih materijala koji ne uzrokuju alergijske reakcije u kontaktu s osjetljivom bebinom kože. Spikes, izrađeni od gume ili silikona, imaju mekane zaobljene krajeve, tako da je vjerojatnost oštećenja kože djeteta potpuno isključena. Obložena površina kugle ima efekt točke s stimulirajućim učinkom. Zahvaljujući sigurnosti ove metode igranja i vježbanja s takvom loptom, čak i novorođenčadi su dopušteni.

Kako se nositi s bebom?

Ne znate kako masirati dijete s gumenim živicama? Bit vježbi je vrlo jednostavna: morate polako i lagano kotrljati loptu rukom preko tijela mrvica. Jaki tlak nije potreban. Glavna stvar je utjecati na njegovo tijelo na takav način da stimulira ključna područja odgovorna za razvoj mozga:

 • kotrljajte kuglu po dlanovima i rukama, počevši od vrhova prstiju i završavši s koljenicom koljena;
 • napraviti kružne pokrete na unutarnjoj površini stopala;
 • okrenite loptu preko leđa u kružnim pokretima za masažu.

Uz trbuščić i glavu, bolje je biti oprezan, jer te su zone vrlo osjetljive. No, dlanove i noge moraju se masira nužno, obratite posebnu pozornost na ova područja.

U djece, stimulacija prstiju i nožni prst doprinosi razvoju područja mozga odgovornih za inteligenciju, govor, analitičko razmišljanje i logiku, kao i kreativne sposobnosti. U djece, mozak djeluje jednako aktivno na lijevoj i desnoj hemisferi. Djelujući na refleksnim točkama ruku i nogu, istodobno razvijate i intelekt i maštu.

Redovito radite s bebom, a za nekoliko će godina naći da je vaše dijete dobro razvijeno, dobro uči i upija informacije poput spužve. Kao bonus za dobre mentalne sposobnosti, mrvice će imati snažan imunitet i otpornost na katastrofalne bolesti.

Odvojite vrijeme za pretraživanje i kupnju kugli za masažu za djecu, pogotovo jer su vrlo jeftine. Zahvaljujući redovitoj upotrebi, moći ćete postići visoke rezultate u poboljšanju tjelesnog i duševnog zdravlja bebe.

Vidimo se uskoro, dragi čitatelji! Nadamo se da ste u ovom članku stekli vrijedne informacije za sebe. Podijelite ga s prijateljima na svojoj stranici.

Preporuke o odabiru lopte za masažu za dojenčad i bebe. Tehnika vježbanja

Poznata činjenica da novorođenčad treba razviti od prvih dana života. Da bi tijelo ispravno funkcioniralo, mnogi su uređaji izumljeni, a posebno masaža (fitball) pogodna je za fizički razvoj.

Njegov glavni zadatak je gimnastička i zagrijavajuća vježba s bebom prije masaže. Budući da je masaža koja može pružiti bebu pun i sveobuhvatan razvoj, i fizički i mentalni, vrijedi razmišljati o kupnji fitballa od prvog tjedna novorođenčadi.

Što je to i njene vrste?

Kugla za masažu ima nekoliko oblika i sorti, može se nadopuniti mnoštvom funkcionalnih elemenata ili može biti najjednostavnija kugla. Postoji nekoliko kriterija kojima su loptice podijeljene.

Dostupnost dodataka

Nisu sve kuglice za masažu savršeno ravne. Neki sadrže praktične dodatke:

 1. uobičajeno (idealno glatko, bez crteža, olovaka, elemenata);
 2. s ručkom (u obliku slova U, pomaže bebi da se drži na lopti);
 3. s rogovima (par meko izraslih koji izgledaju kao rogovi, oni su razmaknuti po 5 cm udaljenosti).

tekstura

 1. glatka (bez hrapavosti, izbočina, pruga i kovrča - namijenjena djeci od 3 mjeseca);
 2. pimply (opremljen s malim kuglama po cijeloj površini - izvrsno za masiranje novorođenčadi).

Prednosti postupaka za dojenčad

Fitball masaža je nevjerojatno korisna za krhko dječje tijelo. To savršeno utječe na mentalni i fizički razvoj karapusa. Vježbe na lopti izvode puno korisnih funkcija tijela:

 • smanjiti mišićni hiperton;
 • ojačati vestibularni aparat;
 • normalizirati probavni sustav;
 • promicati otpadne plinove iz crijeva;
 • normalizirati funkciju jetre i bubrega;
 • riješiti ortopedske probleme;
 • prikazana s neuralgijom;
 • stabilizirati živčani sustav;
 • aktivirati pozornost djeteta;
 • poboljšati cirkulaciju krvi;
 • ojačati trbušne mišiće i leđa;
 • uzrokuje nevjerojatan užitak.

Veliki broj prednosti na fitballu ukazuje na potrebu da se ovo dogodi u vašem domu.

Indikacije i kontraindikacije

Nastava na kugli prikazana je djeci od jednog mjeseca. Indikacije su kako slijedi:

 • povećan ton mišića;
 • nerazvijeni vestibularni aparat;
 • oštećena funkcija mišića;
 • prisutnost kolike;
 • hiperaktivnost;
 • poremećaj probavnog sustava i metabolizma;
 • poremećaji živčanog sustava;
 • za opće jačanje organizma i mišićni korzet.

Bez obzira kakvi ugodni učinci fitball može imati, ima nekoliko kontraindikacija:

 • dobi do mjesec dana;
 • prisutnost ozbiljnih bolesti kardiovaskularnog sustava;
 • hidrocefalus;
 • patologija intervertebralnih diskova;
 • pelenskog osipa, rana i čireva;
 • patologije unutarnjih organa;
 • bolesti srca.

Tehnika vježbanja korak-po-korak za fitball

Prve klase se ne preporučuje dulje od nekoliko minuta. Poželjno je ujutro napraviti masažu na loptu, a beba je aktivna, ima rezervu snage, energije i dobrog raspoloženja. Prije samog vježbanja postavlja se nepropusna pelena na fitball. Tehnika masaže novorođenčadi i novorođenčadi nešto je drugačija zbog starosti, tako da za djecu od mjesec dana do 3 godine slijedeće vježbe:

 1. Dijete je stavilo trbuh na fitball, nježno ga držite jednom rukom na nogama. i drugi - za leđa. Lagano zamahnite dijete naprijed-nazad i lijevo i desno. Ponovite nekoliko puta. Ova manipulacija ima blagotvoran učinak na koordinaciju pokreta i razvoj mišića udova, leđa i vrata.
 2. Zatim ostavite dijete u istom položaju, uzmite ga rukama obje ruke i izvodite kružne pokrete na površini lopte. Napravite 2-3 ponavljanja.
 3. Bez mijenjanja položaja djeteta, držite ga s dvije ruke iza leđa i okrenite ga u svim smjerovima. Izvršite vrlo pažljivo, ne dopuštajući pad.
 4. Sljedeće vježbe su gotovo identične, zahtijevaju samo alternativnu fleksiju i proširenje dječjih nogu i ruku.

Zatim, niz vježbi za bebe od 3 mjeseca:

 1. Obratite dijete na bočnu loptu, držite se leđa i trbuščić, okrenite u smjeru kazaljke na satu, a zatim - protiv.
 2. Zakrenite bebu na trbuh, gurnite ga mekanim pritiskom prema leđima, kao da ga izbacuje na loptu.
 3. Stavite dijete na loptu u lotus položaj, podupire njegove pazuha, lepršavši s pokretima opruge za 30-40 sekundi. Savršeno razvija vestibularni aparat.
 4. Postavite dijete na leđa, naizmjence se savijte i izravnajte udove, naizmjence uz ljuljanje natrag i naprijed.
 5. Bez mijenjanja položaja nogu da bi napravio "bicikl", 10 sekundi za svaki je dovoljno.

Provodeći svakodnevne razrede, možete vidjeti da se dijete fizički brzo razvija, počinje samouvjereno držati glavu, preokrenuti se i protezati.

Kada sumnjate u njihove sposobnosti i sposobnosti da provodite gimnastiku, vrijedi uputiti na video lekcije.

Ovaj videozapis prikazuje vježbe za djecu različitih dobnih skupina:

Preporuke za odabir lopte

Treba pristupiti procesu odabira gimnastičke kugle s posebnom skrupuloznošću, jer je dječji organizam mnogo osjetljiviji od odrasle osobe. Kupnja fitballa treba obratiti pažnju na sljedeće parametre:

 • Veličina (promjer do 75 cm). Pogodan je ne samo za bebu, već i za majku, za korekciju lika u postpartum periodu.
 • Boja (svijetla boja palete - crvena, plava, zelena, žuta, ljubičasta, narančasta, tirkizna i dr.). Razvija razliku boja, percepcija lijepe, izaziva ugodne emocije.
 • Materijal (elastičan na dodir, izrađen od netoksične gume, izdržati opterećenje od najmanje 200 kg). Ugodan plus bit će prisutnost protu-eksplozivne naprave, tako da u slučaju deflacije nemojte uplašiti dijete.
 • Tekstura (nedostatak hrapavosti, grube vanjske šavove, skliska površina također je neprihvatljiva).
 • Miris (neutralan, bez posebne arome gume).
 • Bradavica (mora biti unutar lopte kako bi se izbjegle ozljede i oštećenja).
 • Potvrda o kvaliteti (obvezni uvjet). Morate navesti zemlju podrijetla, materijal i sve dodatke.

U slučaju sukladnosti s tim jednostavnim pravilima, moguće je odabrati kvalitetan siguran proizvod.

Pravila za njegu

Nakon kupnje kugle za masažu, potrebno je provesti preliminarnu obradu i pripreme za njegov rad. Koraci do nemoguće su jednostavni:

 1. temeljito oprati površinu sapunom, temeljito isprati i osušiti;
 2. ispunite zrakom pomoću pumpe (napunite do mekog elastičnog stanja);
 3. kada se pojave sumnjivi nedostaci, nepravilnosti, hrapavosti i praznine, vraćaju se u trgovinu;
 4. Isperite vlažnom, čistom krpom nakon svakog seta vježbi tako da se prašina ne nakuplja.

Nakon što ste obavili manipulacije, možete sigurno uživati ​​u razredu s djetetom.

zaključak

Ako su roditelji zabrinuti za zdravlje i razvoj svojih potomaka i imaju sredstva, potrebno je kupiti kvalitetnu kuglu za masažu za bebe. Slijedeći jednostavna pravila za odabir, upravljanje i skrb za fitball, poslužit će već dugi niz godina i postat će omiljena i beba i roditelji.

Taktilni osjećaji tijekom masaže savršeno pridonose emocionalnom približavanju majke i djeteta. Uostalom, vrijeme provedeno zajedno za zabavu za zabavu je neprocjenjivo.

MOM I BABY

Mlada mama blog

Vježbe s kuglicama za masažu

Lopta je jako stisnuta
I promijeni moj dlan.
(iscijedite loptu desnom rukom, a zatim lijevo)

"Zdravo, moja omiljena kugla!"
Reci ujutro svaki prst.
(držite loptu svojom kazaljkom i palcem, zatim srednjim i velikim prstenom i velikim prstima, malim prstom i palcem)

Teška zagrljaja lopte,
Ne pušta nigdje.
(čvrsto stisnite loptu s oznakom i palcem)

Daj samo svom bratu:
Brat uzima loptu od brata.
(prebaci loptu, držeći se palcem i kažiprstom, u odgovarajuće prste lijeve ruke)

Dva kravata za koze
Dali su drugoj djeci.
(držite loptu s indeksnim prstima desne i lijeve ruke, zatim srednji prsti i sl.)

Okrećem se oko stola,
Od ispod ruke nemojte pustiti.
Naprijed i natrag svoje ljuljanje;
Desno-lijevo - kao što želim.
(okrećite loptu dlanom desne strane desno i lijevo, natrag - naprijed)

Ples može plesati
Na loptu je svaki moj prst.
(kotrljati loptu s vrhovima prstiju desne ruke: indeks, srednji, prsten i mali prst)

Brtva prstiju prstiju,
Ja slijedim loptu uz moje prste.
(okrenite loptu po dugim prstima desne ruke)

Moja se lopta ne odmara -
Između prstiju hoda.
(držite loptu između indeksa i srednjih prstiju, srednje i prstene prstiju, prstenasti prst i mali prst)

Ja ću igrati nogomet
I postići ću gol na dlanu.
(s rukama da pobijedi loptu)

Lijevo lijevo, desno dolje
Ja ga vozim - bravo.
(lijeva ruka kotrlja loptu na desnoj dlanu)
Okrenite se i provjeravate -
Vrh upravo sada!

Hush, lopta, ne žuri,

Vi se okrećete na ručkama,

Ti se kotrljaš po nogama,

I vratite se.

(pokreti odgovaraju tekstu)

Omotam kuglice kugle,

Ja ga tjeram naprijed-natrag.

Ja ću udariti dlanom

A onda malo iscijediti.

Svaka kugla prsta pritisnuta

I ja ću započeti s mojom drugom rukom.

I sad zadnji trik

Lopta leti između ruku.

(pokreti odgovaraju tekstu)

Odvodit ćemo se za ježljivu kuglu (uzimamo masažu)

Vožnja i rashlađivanje. (mi se kreću između dlanova)

Bacite i uhvatite, (možete podignuti loptu gore)

I brojimo igle. (s prstima jedne strane pritisnemo na pljuvanje)

Neka je jež na stolu (stavite loptu na stol)

Uz ručicu ježa ćemo pritisnuti (s rukom smo pritisnite loptu)

I neka je uzeti malo vožnja... (koristiti olovku za roll loptu)

Zatim promijenite olovku. (promijenite ručicu i pomičite loptu)

"Jež" u rukama koje morate poduzeti, (uzmi masažu)

Za brojanje igala. (mi se kreću između dlanova)

Jedan, dva, tri, četiri, pet! (s prstima jedne strane, kliknite na bodlje)

Ponovno pokrenemo račun. (prebacimo loptu na drugu ruku)

Jedan, dva, tri, četiri, pet! (s prstima s druge strane pritisak na bodlje)

Mi ćemo uzeti u dlan vaše ruke "Jež" (uzeti masažu loptu)

I lagano ga utrljavamo (u jednoj ručici držimo loptu, a drugom ga izvlačimo)

Gledamo njegove igle, (promijenimo dršku, učinimo isto)

Masiranje strane. (mi se kreću između dlanova)

"Hedgehog" okrenuo sam se u rukama, (prstima okrećemo loptu)

Želim igrati s njim.

Ja ću napraviti kuću u dlanovima - (mi sakriti loptu u našim dlanovima)

Neće dobiti njegovu mačku. (mi pomičemo dlanove na sebe)

Mijesite tijesto

Mijesiti, umijesiti tijesto (stisnuti masažu u jednoj ruci)
Postoji mjesto u štednjaku (pomaknemo i iscijedujete loptu s drugom rukom)
Ja sam za slatku mamu (istisnite loptu objema rukama nekoliko puta)
Pecite dva medenjak (roll loptu između dlanova)

Otkotrljao sam orah
Na dlanovima odozdo prema gore.
I onda natrag,
Tako da sam bio zadovoljan.
Svitam orah,
Postati sveobuhvatniji od svih.

(pokreti odgovaraju tekstu)

igle

Na boru, na jelu, jele
Vrlo oštre igle.
Ali čak i jači od smreke,
Juniper te probada.
(mi pomičemo loptu između dlanova, zapešća, nogu, itd., polako isprva, a zatim ubrzavajući ritam)

Tvrda lopta

Ova lopta nije jednostavna,
Svi su muški, ovako!
Između dlanova koje smo stavili,
Dlanovi su trljali.
Gore, niz vožnju,
Razvijamo olovke.
(pokreti odgovaraju tekstu)

Ušutkasti je jelovnik, (kotrlja loptu)

Nema glave ili nogu

Ja sam na prstima (na nogama, rukama dolje / u natrag gore) runs

I puše, puše, puše.

Ja tickled, da, da, da!

Otiđi, žučni jež,

U mračnoj šumi gdje živite!

Jež je bio izvan snage
Jabuke su nosile gljive.
Mi tresti bok,
Potrebno je malo zamijesiti.
I onda udaramo nogama,
Osloboditi se malo.
A onda smo ogrebotina,
Sjeckali smo blizu uha.
Jež je trčao niz stazu,
Mi "Hvala ti!" Squeaked.
(svi pokreti se izvode u skladu s tekstom, jež je glačan, ogrebotan, škakljen. Riječi "trčao duž staze" mogu se koristiti za valjanje lopte na stolu, koljena)

Glatka dlanove, jež!
Ti si krik, pa što?
Želim te udariti,
Želim poći s tobom!
Vaša je beba već narasla!

(pomičemo loptu između dlanova, pomičemo se nogom, masažemo bilo koji dio tijela, zamjenjujući riječi u tekstu)

Ježević se ne sjede na licu mjesta

Jež - pomično joj dlan! (obavlja kružne kretnje s loptom između dlanova)

Voli se zabaviti jež,

Koliko je pjesama napravilo! (kotrljajte loptu u dlanovima natrag i naprijed)

Palm, dlan, sjetite se malog ježa,

Ako će jahati,

Želiš se smijati! (iscijedi loptu u dlanove)

Na stazi, na putu (lagano udariti loptom na stolu s napredovanjem)

Nalazite noge nekoga nama.

Ovo je jež, pogledaj, (s desne strane mi bacamo loptu u dlanove, prstima širom)

Došli smo iz divljine. (raširena)

Stol je bio u redu (s lijevom rukom okrećemo loptu na stolu u kružnom kretanju)

A onda je struja pala. (bacamo iz ruke na ruku)

Odlučio nas je ubiti (vozimo se na lijevoj strani desne strane)

Upravo sam shvatio - nemam snage.

Njuškalo je, od prstiju suza (držite lijevu dlanu i stavite ga na desni dlan)

I vratio se u šumu. (desna ruka lagano je pogodila loptu na stolu s unaprijed)

(vježba se izvodi prvo na desnoj strani, zatim na lijevoj strani)

Jež, živica, umjetni jež,

Izgledaš kao lopta. (valjati loptu između dlanova)

Na stražnjoj strani igle (pokreta za masažu palca)

Vrlo jako kaustično. (kretanja masaže indeksnog prsta)

Iako je visina jež je mali, (masaža kretanja srednjeg prsta)

Šiljci su nam pokazali (kretanja masaže prstena prstiju)

A i kralješnice (kretnje masaža malog prsta)

Kao jež (vozimo se između dlanova)

Priča jež

U vilinskoj šumi u maloj ugodnoj kući živjela je mali jež (držite loptu u dlanu).

Jež je izvirivao iz svoje minke (otvorio ruke i pokazao loptu) i vidio sunce.

Iž je nasmiješio sunce (osmjeh, otvorio jednu dlanu s ventilatorom) i odlučio prošetati u šumi.

Zavod se kotrlja ravnim putem (kotrlja loptu u izravnim pokretima uz dlan vaše ruke)

Valjane, valjane i krenule na prekrasnu, okruglu proplinu (dlanovi se pridruže u obliku kruga).

Jež je bio oduševljen i počeo se trčati i skočiti u čistinu (stisnuti loptu između dlanova).

Počeo je mirisati cvijeće (dodirnuti kugle na vrh prsta i duboko udahnuti).

Odjednom, oblaci su se trčali (držeći loptu u jednoj bregastoj, a drugom, mršavom), i kapajući kišu: kapljice-kapanje-kapanje (vrhovi prstiju štipaljuju loptu).

Jež je skrivao pod velikom gljivicom (s dlanom vaše lijeve ruke, napravio šešir i sakrio loptu iznad njih) i sklonio se od kiše.

I kad je kiša završila, na čistini su rasle različite gljive: gljive, gljive, med agarije, kanane, pa čak i bijele gljive (pokazujući prste).

Jež je želio ugoditi majci, skupiti gljive i odvesti ih kući, a toliko ih je...

Kako će im ih nositi? Da, na leđima. Nježno širite gljive hedgehog na iglicama (svaka vršna prsta pokreće šiljak kugle). Zadovoljan je jež bio kod kuće (ravno kretanje za kuglicu), a potom i uz navijanje (kružni pokreti s loptom).

Trčao sam kući, davao mamu mame, majka mi se nasmiješila, zagrlila i poljubila sina za njegu. A kad je navečer došao, zatvorio je živicu svoje kuće, ležao u krevetu i zaspao u slatkom snu! (držite loptu u dlanu).

Kuglice za masažu

Kuglice za masažu od 520,00 rub. do 580,00 rub. - odaberite od 2 modela i kupite Babadi, sreću za dijete kao dar :)

Želite li dobiti popuste do 70%

znate o promocijama, natjecanjima i sastancima?

Radimo za one koji imaju sreću kod kuće

O tvrtki

Posebni projekti Babadu

Centar za korisničku podršku

zajednica
sretni roditelji

Mobilna aplikacija

© Tvrtka "Babadu" 2009-2018. Online hipermarket dječjih dobara.

Sva prava pridržana.

Korištenjem ove web stranice pristajete na korištenje kolačića kako bismo vam olakšali vašu upotrebu.

pridružite se sretnom klubu roditelja

i dobiti popuste

Uvijek možete otkazati pretplatu ako vam se to ne sviđa.