Dječak je pljunuo nakon spavanja

Liječenje

Mom.life. Aplikacija za moderne mame

Djevojke, i ako dijete pada nakon spavanja? Pljunuti je žućkastom, vjerojatno pretjeranom. Nakon jela pokušavamo nositi stupac. noću zaspimo sve i ne možemo se kriviti. Paničem nešto

Više možete pročitati u aplikaciji Mom.life

komentari

- Jeste li bili u neurologu?

- To je ista stvar. Ne paničam. Čekaju da sjede i prođu. Možete otići do neurologa, ali nisam siguran da neće doći do bolesti.

- Moja je kći jako burped do 3-4 mjeseca. Na ultrazvuku i pregledima liječnici su rekli da je sve u redu. Počelo je iz rodilišta, a svi su mi rekli da oni prejedaju. Dok jedan pedijatar nije vidio broj, propisao je lijek za piće i sve je bilo riješeno)))

- Suze kada? Svaki put nakon hranjenja? Ako se, kad ga ne napadaju stupom, onda je to norma, još jedno dijete može prejedati. Nije dobro regurgitirati nakon svakog hranjenja, a pedijatar je neurolog.

- Koliko ti je godina? Moja prva 2 dana, puno sam se bacio, mogao bih reći da sam mučila, jer sam je mučila, nisam uspjela izvaditi, a potom prošla, ali još uvijek su nosili stupac danju i noću kako bi zrak izašao

- Moja je grubost prva dva dana snažno, tk meconium nije izašao. Stavili su svijeću u rdd, to prokakalas i nije bilo više jake regurgitation. Sada, kod kuće, samo nakon jela i prešanja s trbuščićem počinje lagano nagrizati. To se događa s mlijekom, ponekad je već "krivo". Općenito, mali dijelovi regurgitacije nakon obroka pola sata ili sata normalni su.

- Prvih nekoliko dana može izazvati amnionsku tekućinu, ovo je normalno.

- @new_world, @tatka_p, @olya_s, @ valentina.tritenichenko1988, @olechkabodrova, @angry_mom, @ valentina.tritenichenko1988, imamo pet dana, nigdje nigdje drugdje. Precizno prskaju od 1 žličice žličice 1-2 podmetača. Ne pljuje odmah, već nakon spavanja, kao da je već probavao.

- @ orobeu2017 imamo istu stvar, ponekad poslije spavanja, malo i možda štucanje, ne ovisi o tome da nosi bar. Pedijatar je rekao da je to norma, ništa se ne smije učiniti / poduzeti / tretira. Spavanje je ležalo na svojoj strani, a ne na leđima.

- @ orobeu2017 Često sam puno zaražen. Samo su nam lijekovi pomogli. Odjeven i stupac i pio vodu - ništa nije pomoglo

- @olechkabodrova i koji lijekovi? Ponovno regurgitamo, ponekad prestaju, a zatim novom silom. Pedijatar kaže da je prerano. Ali mi smo već 3, a trbuh od 1,5. Želim otići do gastroenterologa i napraviti ultrazvuk

- Moja je kćer često i puno do četiri mjeseca, a onda je umrla. Ono što jednostavno nisu učinili nije bila pomoć.

Novorođenče je plakala u snu

Novorođenčad je navlažila fontanu sve što je jeli

Ako je dijete burped fontana: koji su razlozi i što učiniti

Proces hranjenja bebe uvijek postavlja puno pitanja. Najvažniji trenutak dolazi kad mama prvi put stavlja njezino blago na grudi. Dojenje će pomoći u održavanju zdravlja djeteta. Međutim, vrlo često u procesu hranjenja postoji jedna poteškoća koja uzrokuje uzbuđenje u majci. Sastoji se od obilne regurgitacije. Ako je dijete jednom zatrpalo fontanu - nije tako zastrašujuće. Mnogo je loše ako se to redovito događa tijekom hranjenja. Ali nemojte se očajavati i brinuti jer dijete prenosi materinstveno stanje.

Iste razloge imaju oba nepotrebna i obilna povraćanja. Zapravo, postoji mnogo. Mjesečnu bebu regurgitirati uglavnom zbog slabe peristaltike, nedostatka formiranja probavnog sustava, mišićne slabosti, kao i nepravilnog prianjanja bradavice, što dovodi do gutanja zraka. Često se to dogodi tijekom hranjenja bočica, ako bradavica nije potpuno napunjena mlijekom. Ako se tijekom hranjenja dijete pohlepno sisati, zrak također ulazi u trbuh i potraži izlaz. Osim toga, nepravilno držanje tijekom hranjenja također može dovesti do regurgitacije, osobito ako dijete naginje glavu.

Ako ste pokušali zamijeniti smjesu ili prenijeti svoje dijete na drugu hranu, nemojte se iznenaditi da dijete pere smjesu. To se događa u ovom slučaju. Međutim, postoje ozbiljniji uzroci uzrokovani patologijom probavnih organa novorođenčeta. Liječnici vjeruju da intrauterini usporavanje rasta, preuranentnost, hipoksija također pridonosi čestoj regurgitaciji. Ako je dijete iznenada ispalo s fontanom, onda je, najvjerojatnije, dijete imalo pylorički grč. S redovitim erupcijama hrane, bolje je pokazati bebu pedijatru.

Što učiniti ako dijete uđe u fontanu

Posebno trebate obratiti pažnju na to kako stavite dijete na prsa. Potrebno je osigurati da se tijekom hranjenja dijete zarobljava zajedno s bradavicom i dijelom areole. Osjećajte se ugodno kako bi se gornji dio vašeg djeteta podigao. Ako je dijete teško disanje, trebate očistiti nos. Prije nego što hranite bebu, preporučujemo vam da položite na trbuščić. A onda bi bilo lijepo držati bebu s kolonom, nježno milovati i udarati po kralježnici. Bit će vrlo korisno držati laganu masažu trbuha. Preporuča se priložiti prsa na prvom zahtjevu djeteta, izbjegavajući duge stanke između hranjenja. U ovom slučaju dijete neće pohlepno progutati mlijeko, a time i zrak. Tako da tijekom spavanja dijete ne guši na regurgitirano mlijeko, stavlja presavijenu pelenu ili ručnik ispod madraca i okreće glavu djeteta na boku.

Kada trebate ozbiljnu pomoć

U većini slučajeva, regurgitacija prestaje s vremenom ako se gore opisana pravila poštuju ili postanu rjeđa. No, također se događa da je dijete burped fontana zbog neuroloških ili gastroenteroloških bolesti. U tom slučaju, obratite se pedijatru. I češće dolazi do regurgitacije, to prije liječnika treba posjetiti.

Zašto dijete pljuje mlijeko s fontanom?

Mlade majke počinju paničariti kad im novorođenče tijekom hranjenja ili nakon što pljuje puno, ponekad čak i uz fontanu. S onim što je povezano i koliko se može smatrati normom, a ono što je već odstupanje, objasnit će Passion.ru.

Mlade majke počinju paničariti kad im novorođenče tijekom hranjenja ili nakon što pljuje puno, ponekad čak i uz fontanu. S onim što je povezano i koliko se može smatrati normom, a ono što je već odstupanje, objasnit će Passion.ru.

Burping je prirodni fiziološki proces razvoja dječjeg gastrointestinalnog trakta. Nakon svakog hranjenja do dvije žlice sadržaja, može doći do normalne regurgitacije. Unutar normalnog raspona, jedna regurgitacija dnevno može se smatrati "fontanom" u količini od tri ili četiri žlice.

Ponekad nam se čini da je dijete puno dojmilo, gotovo sve što je jeo, zapravo, nije. Da biste odredili iznos koji bi trebao uzeti suhu pelenu, sipati žlicu vode na njemu. zatim usporedite blot s krpom koja se pojavila nakon regurgitacije.

Obično reumalifikacija više zabrinjava roditelje, a ne dijete. Za liječenje u ovom slučaju ništa nije potrebno - potrebno je prerastati.

 1. s češćim regurgitiranjem,
 2. beba mokri manje od osam puta dnevno,
 3. On ne dobiva na težini.
 4. U takvim slučajevima trebate se posavjetovati s pedijatrom.
 • pogrešna tehnika dojenja, kada dijete proguta zrak kroz usta tijekom hranjenja;
 • rijetke hranidbe, koje rezultiraju velikim udjelom mlijeka (djetetu je potrebno česti hranjenje u relativno malim količinama, ovisno o volumenu);
 • imati dijete s neuralgijskom bolešću.

Ne brinite: većina beba prestaje pucati majčino mlijeko za tri do četiri mjeseca, za šest mjeseci skoro sve burping prestaje, ali za neke bebe, regurgitation traje do osam do devet mjeseci.

Jeste li naišli na problem regurgitacije?

Zašto novorođenče pljuje?

Objavio / la Mama Tanya - 6. rujna 2013

Za svako novorođeno dijete, prvi mjeseci njegova života su razdoblje prilagodbe. Za to vrijeme prilagođava životne uvjete koji su mu još uvijek novi. Također, proces restrukturiranja unutarnjih organa probavnog sustava. Sve su bebe rođene s nepotpunim oblikom trbuha i crijeva. U formiranju fetusa, ti organi ne igraju posebnu ulogu u maternici. U tom smislu, konačna formacija crijeva i želuca javlja se u prvim mjesecima života karapuz.

U tom smislu, mogu postojati različiti specifični problemi koji su povezani s prehranom djeteta. Najčešće se u novorođenčadi pojavljuje točno dio hrane koju je dijete izravno pojelo. Prema pedijatru, ova pojava je normalni fiziološki proces i ne zahtijeva liječenje. Ali ipak u nekim slučajevima vrijedi tražiti pomoć od stručnjaka.

Da biste utvrdili težinu regurgitacije kod novorođenčadi, postoje određeni kriteriji. Česta regurgitacija u novorođenčadi je normalni fiziološki proces u sljedećim slučajevima:

učestalost regurgitacije ne prelazi učestalost hranjenja;

beba pada odmah nakon hranjenja;

regurgitacija nastaje nakon oštrih pokreta bebe;

nakon oporavka, opće stanje djeteta ne pogoršava;

Ako dijete ponovno regurgitirate sat vremena nakon hranjenja, a to ne izaziva njegove iznenadne pokrete, u tom slučaju trebate kontaktirati svog pedijatara. Razlog za to može biti nepravilan razvoj želuca ili jednjaka djeteta. Česta regurgitacija u novorođenčadi također može biti potaknuta razvijenom crijevnom disbiosom.

Glavni uzroci regurgitacije kod novorođenčadi

U većini slučajeva, uzroci regurgitacije u novorođenčadi su pogrešni režim dana bebe i pogrešan režim hranjenja. Mlada majka treba znati određena pravila:

* hranjenje djeteta treba biti u isto vrijeme;

* aktivna beba nije dopuštena;

* tijekom dojenja treba uzeti kratke pauze;

* Ako dijete radi na umjetnom hranjenju, rupica u bradavici ne smije biti prevelika.

Regurgitacija u novorođenčadi nastaje kao posljedica nastanka mjehurića zraka u njemu, koji počinje kretati prema antralnom izlazu pod pritiskom zidova trbuha. Bubble u procesu kretanja i gura hranu koju je dobio tijekom hranjenja. Zračni čvor koji nastaje u crijevu crijeva poremeti normalnu apsorpciju ugljikohidrata, proteina i masti. Također može blokirati izlazak do tankog crijeva iz trbuha. U osnovi to sve dovodi do povraćanja kod djeteta. Također, učestala regurgitacija može biti potaknuta povećanom formiranjem plina u probavnom traktu djeteta.

Zašto novorođenče pljuje fontanu?

Obilna iscrpljivanje fontane u novorođenčadi prilično je opasna pojava koja nastaje zbog problema s gastrointestinalnim traktom djeteta ili njegovim mozga. Prekomjerna regurgitacija kod djeteta može biti posljedica ozljede rađanja mozga. U tom slučaju samo neurolog može pomoći djetetu.

Drugi razlog zašto novorođenče pljuje fontanu jaki pritisak trbuha, trovanja hranom ili crijevne zarazne bolesti. Sve to predstavlja veliku opasnost za zdravlje djeteta, jer može zagušiti vlastite masnice. Ako dijete pusti fontanu - onda biste trebali potražiti pomoć liječnika.

Sprečavanje regurgitacije u djetetovom nosu

Smanjenje rehabilitacije u novorođenčeta može dovesti do razvoja polipa ili adenoida, stoga se ovaj neugodan fenomen upozorava na svaku mladu majku.

Regurgitacija u novorođenčadi kroz nos uzrokuje ozljedu sluznice s klorovodičnom kiselinom, kao i grudice mliječnih bjelančevina.

Kako bi se spriječilo regurgitiranje u dojenčadi, dovoljno je slijediti mala i jednostavna pravila:

hraniti bebu samo u polu-vertikalnom položaju;

hranjenje u vodoravnom položaju je zabranjeno;

tijekom hranjenja, dječja glava i gornji dio tijela trebaju biti pod kutem od 60 stupnjeva do površine poda;

Prije nego što hranite dijete, trebali biste napraviti malu masažu trbuha i staviti je na trbuh oko pet minuta;

dojenje treba biti strogo u određeno vrijeme;

ako je dijete umjetni umjetnik, onda bi smjesa trebala biti samo topla.

Regurgitacija u novorođenčadi je višestruki proces, uzrokovan kompleksnim uzrocima. No svaka mlada majka ih može eliminirati i spriječiti regurgitiranje kod beba. Ovaj proces može trajati djetetu do šest mjeseci. Ako dijete u isto vrijeme osjeća dobro, dobiva težinu, onda nema razloga za alarm.

Izvori: http://fb.ru/article/84401/esli-rebenok-sryignul-fontanom-kakovyi-prichinyi-i-chto-delat, http://mama.passion.ru/rebenok-i-ukhod-za- nim / grudnoe-vskarmlivanie / pochemu-rebenok-srygivaet-moloko-fontanom.htm, http://mamatanya.ru/pochem-novorozhdennyj-srygivaet.html

Još nema komentara!

Novorođenče je plakala u snu

Što učiniti ako novorođenče ispadne u određeno doba dana

Većina očeva i majki percipiraju sve "probleme" u tijelu svoje bebe kao veliki problem. Nažalost, takav uobičajeni fenomen kao oporavak u bebama. ne može se nazvati iznimkom ovom pravilu. Štoviše, vrlo često roditelji nisu zabrinuti zbog činjenice regurgitacije, već trenutak koji se uvijek događa u istom razdoblju. Razumjet ćemo kako reagirati na regurgitiranje novorođenčadi koja se događa u određeno doba dana.

Dijete pljuva za vrijeme i nakon hranjenja: što da radimo?

Ta je situacija možda najčešća i najčešća. I što je najvažnije, to ne bi trebalo uzrokovati naročitu anksioznost, jer je regurgitacija i hranjenje međusobno povezani procesi.

Primjećujući da vaša beba pada isključivo nakon i tijekom hranjenja, dovoljno je da uzmete nekoliko najjednostavnijih mjera, a taj će se problem uskoro umanjiti.

1. Pobrinite se da vaše dijete ne previše pojede i ne jede hranu previše često. Preopterećenje - to je najčešći razlog za izazivanje regurgitacije kod beba, pa stoga zaboravite na želju da "ulijete" maksimalnu količinu hrane u bebu!

2. Nakon svakog hranjenja držite dijete uspravno nekoliko minuta. Tako ćete pomoći malom trbuhu djeteta da se riješi zraka koji prirodno ulazi u djetetovo tijelo majčinskim mlijekom ili smjesom.

3. Analizirati je li odabrana smjesa prikladna za dijete. Ovaj problem je relevantan za one očeve i majke čija su novorođenčad umjetno hranjena. Nažalost, nisu sve smjese prezentirane na domaćem tržištu idealne za novorođenčad. Primjećujući da vaše mrvice ispadnu nakon svakog hranjenja, pažljivo provjerite sastav odabranog proizvoda. Optimalno, sadrži sastojke poput škroba ili gume. Ako vaša beba vrlo često pada, ima smisla da ga prenese na jednu od smjesa protiv refluksa. U njima postoji posebna komponenta koja pomaže u popravljanju hrane u trbuhu novorođenčeta, ne dopuštajući mu da izbije svaki put nakon hranjenja.

Dijete pada kad spava i odmah nakon buđenja: što da radim?

Ova situacija je mnogo puta ozbiljnija od regurgitacije tijekom ili neposredno nakon hranjenja! Regurgitiranje u snu je vrlo opasno, jer čestice hrane i želučani sok mogu ući u dišne ​​puteve djeteta. Nažalost, pedijatrijski poznati slučajevi kada je to naizgled ne prevelika poteškoća doveli su do kobnih ishoda... Kako bi zaštitili sebe i svoju bebu od takvih problema, uzmite u obzir sljedeće preporuke.

- Nemojte slati bebu na spavanje odmah nakon hranjenja.

Za vas jednostavno pravilo treba postati norma - nakon što je dijete jede, držite ga uspravno u naručju 10-20 minuta. Štoviše, ovo je pravilo relevantno za dnevno i noćno hranjenje.

- U procesu spavanja beba bi trebala imati položaj tijela tako da je glava iznad tijela.

Da, u dobi od jedne godine, pedijatri ne preporučuju korištenje jastuka za spavanje s našom djecom, ali to se ne radi o "punopravnom" jastuku, već o sitnom jastuku koji bi trebao biti smješten na glavi djeteta. Spavanje s lagano podignutom glavom neće spasiti bebu iz drugog sloja, ali će umanjiti njegove tužne posljedice (neće dopustiti da proizvodi regurgitacije uđu u dišne ​​puteve djeteta).

I konačno, vrlo važan savjet za one očeve i majke čija djeca često puknu u snu ili odmah nakon buđenja. U nekim slučajevima, ova nevolja ukazuje na prisutnost GER-a (gastroezofagealni refluks). Ovo je dovoljno ozbiljna bolest koju gastroenterolog može identificirati ili isključiti. Nemojte odgađati posjet bolnici, primijetivši brojne alarmantne simptome i ni u kom slučaju ne propisujte samostalni tretman za bebu! I, naravno, nemojte paničariti do trenutka kada je ova dijagnoza konačno potvrđena!

Pitajte PITANJE Imate pitanje na koje niste pronašli odgovor? Pitajte ga i pokušat ćemo odgovoriti na nju, razmjestiti i maksimalno otvoriti stvaranje rasprave s drugim posjetiteljima web mjesta.

Tekst regurgitacija uklanja živote velike većine djece mlađe od jedne godine. je vlasništvo projekta Super Mom Ru. Pripada sekciji Dječak bolestan

Često oporavak u novorođenčadi: vrijedi zvučiti alarm?

Regurgitacija je pasivno odbijanje određene količine hrane koja ulazi u trbuh u usnu šupljinu ubrzo nakon što se uzme. Ako mjesec dana starica često regurgitates, to je alarmantno i puno pitanja od brižnih roditelja. Ponekad ovaj uvjet može ukazivati ​​na razvoj bolesti. Kako razumjeti je li sve stvarno loše, ili je to uobičajeno za svako novorođeno dijete?

Povraćanje i povraćanje - velika razlika

U razlikovanju između ova dva procesa potrebno je razumjeti, kako ne bi panike ispred vremena.

Pogađanje pojavljuje se gotovo odmah nakon hranjenja. Mlijeko je sličan izvornom uzorku, bijelo je, nije skriveno, gotovo bez mirisa. Kada je povraćanje prisutno sirovo iscjedak s kiselim "okusom". Regurgitiranje ne daje bebu mnogo nelagode, za razliku od povraćanja.

Ako je sve jasno da je dijete pucanje, a ne suzenje, nema posebnog razloga za zabrinutost. Pa ipak, pitam se zašto se takva neugodnost događa.

Uzroci regurgitacije

 • Dijete pretjeruje. Nažalost, postoje slučajevi kada hranjenje "na zahtjev" vodi do takvih rezultata. Dječak je zainteresiran za sisanje ukusnog majčinskog mlijeka i previše pije. Ili, zbog individualnih karakteristika, previše je standardne doze mješavine boca za umjetno hranjenje za njegov trbuh.
 • Nerazvijeni srčani sfinkter. Ona služi kao separator za jednjak i želudac, a skraćivanjem ne daje hranu za povratak. Dakle, prije 6. mjeseca života novorođenčeta, ona će i dalje biti formirana.
 • Stvaranje plina i kao rezultat, crijevna kolika. Apsolutno sve bebe suočavaju se s ovim fenomenom kada mjehurići zraka uđu u gastrointestinalni trakt tijekom hranjenja. Oni vrše pritisak na zidove trbuha i crijeva, uzrokujući da dijete pljune.
 • Overexcitement. U dobi od 1 mjeseca "evakuacija sadržaja" odvija se u "dojmljivoj" djeci koja se lako uzbuđuju. Takav razlog vrlo je rijedak i obično prolazi za 3 mjeseca.

Kako odrediti: normu ili patologiju?

Ipak, čak i znajući da dijete regurgitates zbog sasvim fizioloških razloga koji mu ne daju osobito neugodne osjećaje, roditelji se brinu kada se postupak ponavlja često, nekoliko puta dnevno. A onda, neka djeca drobiti puno, doslovno gush out! Što učiniti Gledanje dodatne mase.

Ako beba dobije težinu prema dobi, dobro spava, dobro raspoložena, nema razloga biti zabrinuti. Regurgitacija u ovom slučaju povezana je isključivo s fiziološkim dobnim karakteristikama. Sve što majka može učiniti u ovom slučaju je pokušati ne overfeed dijete. Na primjer, možete pokušati podići prsa ranije nego obično. Ili pripremite smjesu za umjetnog umjetnika nekoliko mililitara manje.

Ako dijete izgubi težinu i često regurgitirati, to je signal koji ukazuje na to da trebate potražiti pomoć od specijalista. Što može ukazati na to?

Regurgitiranje kao alarmantan simptom

Takvo dugo stanje, uz gubitak težine, može ukazivati ​​na sljedeće probleme:

 1. Netolerancija laktoze. To se odnosi na nedostatak ljudskog želuca posebnog enzima laktaze, koji pomaže probaviti mlijeko, odnosno razgrađuje mliječni protein zvan laktozu. Ako je malo ili nimalo enzima, dijete jednostavno ne može apsorbirati mlijeko, čak i ako je majčino. U takvim slučajevima, novorođenčad se prenosi u mješavinu bez laktoze.
 2. Probavni organi se pogrešno razvijaju. Takve anomalije su obično povezane s smanjenom ili povećanom veličinom organa koji su uključeni u probavu, njihovu posebnu, nestandardnu ​​lokaciju i mnoge druge. Razlog određuje liječnik nakon odgovarajućeg pregleda.
 3. Zarazne bolesti. Želudac dojenčadi, osobito tijekom prva dva mjeseca, najranjiviji je, stoga mnoge zarazne bolesti popraćene su regurgitiranjem. Izmjerite temperaturu i pratite boju izlaznog sadržaja. Žuta sjena može dati smjesu žuči. A ako mlijeko postane zelena, to je razlog da se odmah posavjetujte s liječnikom hitne pomoći jer može ukazivati ​​na crijevnu opstrukciju.

Kako smanjiti učestalost regurgitacije

Zašto se postavlja takvo pitanje ako je jasno da je to normalni fiziološki proces? Jer, u svakom slučaju, ugodna senzacija, blago rečeno, malo je toga.

Prva stvar koju trebate shvatiti, konačno česti regurgitiranje održat će se za 6 mjeseci, kada dijete uči samostalno. Kardinalne mjere ili čudotvorni lijekovi ne postoje.

Alternativno, možete poslužiti svoj dječji čaj s komorčinom ili simetikonskim pripravcima na bazi (na primjer, espumizan). Oni su bezopasni i dizajnirani za borbu protiv stvaranja plina. Time se smanjuje pritisak na stijenke želuca.

Evo još nekoliko trikova:

 • Držite dijete "stupac" nakon hranjenja. Takva stara, vremenski testirana metoda potiče oslobađanje zarobljenog zraka.
 • Smanjite unos hrane. Kako izračunati smanjenje volumena, recite pedijatru.
 • Sjeckanje smiruje živčani sustav djeteta, i time smanjuje pritisak na želučane zidove. Treba imati na umu da noge ostaju slobodne kako bi se izbjegla displazija kuka.
 • Učinite dječju gimnastiku i masažu, samo hodajte na svježem zraku, obrijte ga svaki dan, ako je moguće, posjetite bazen. Sve to ima pozitivan učinak na rad probavnog trakta.

Kako biste izbjegli pothranjivanje u snu, položite dijete na leđa pod kutom od 30 stupnjeva (gore, dolje). Naglavak glave na stranu. U tom položaju, čak i ako dođe do trzaja, neće zagušiti. Nije preporučljivo koristiti jastuke tijekom spavanja ili stavljati dijete na trbuh. To može dovesti do iznenadnog sindroma smrti dojenčadi.

Doznali smo zašto se novorođenče može probiti nakon hranjenja i što se može učiniti ako su česte. Vodite računa o sebi i svojoj djeci.

Dijete puno pljuva

Intenzitet iznad 3 boda zahtijeva kontrolu pedijatrije kako bi se uklonili uzroci regurgitacije.

Zašto dijete pljuje majčino mlijeko?

Dijete često često ispljava fontanu često i mnogo puta ako je njegova aktivnost u probavnom sustavu poremećena. Pogreške u majčinoj prehrani utječu na sastav majčino mlijeka, uzrokujući nadraženost i koliku bolest. Komarovsky tvrdi da dysbacterioses u novorođenčadi i mami ispred vremena dovesti do činjenice da sadržaj želuca "rekviziti", bacajući mlijeko u jednjak. Korištenje lijekova koji smanjuju oticanje trbuha, nije uvijek učinkovito, jer ne eliminira uzrok disfunkcije. Poremećaj može biti povezan s infekcijom infekcijom, na primjer, mikrobima ili protozoom.

Uzrok regurgitacije može biti kršenje živčanog sustava, povećani intrakranijski pritisak. U tom se slučaju propisuju dodatni pregledi. Djeca često povraća fontana, ako postoje nedostaci želuca i crijeva: chalasia, ahalazija, stenoza pilorisa, kao i anomalije dijafragmu i drugim porocima. Svi funkcionalni poremećaji zahtijevaju liječenje.

Kako se nositi s učestalom regurgitiranjem?

Ako dijete često regurgitirati u malim količinama, aktivno, i dalje raste, to stanje ne treba liječenje, kaže Komarovsky. Intenzitet regurgitacije postupno će se smanjivati ​​dok organizam sazrijeva i razvija se. Većina djece ima povećanu sekretarnu aktivnost, tako da oni željno sisati aktivno, gutanja puno zraka. U tom slučaju, obično nabreknu gornji trbuh, tjeskobu, ponekad plakanje. U roku od 15-20 minuta, dijete puno pljuje s fontanom, stvarajući specifičan zvuk. Njegovo opće zdravstveno stanje nije uznemireno.

Ako dijete uzima nekoliko gutljaja i sisanje dok sisanje, odbije prsa, često se regurgitates. Uzrok ovog stanja mogu biti spazmi uzrokovani peristaltskim valom koji dopire do vratara. U ovom slučaju, liječnik propisuje lijek za smanjenje lučenja želučane kiseline, kao i druga sredstva, kako bi se uklonili i grčeve pylorus želuca i povećanje prolaz hrane.

Ako djeca rastu, imaju povećanu aktivnost emetičkog centra. Ovo je normalno stanje u novorođenčadi ako dijete dobiva težinu. Zašto dolazi pretjerana regurgitacija? Komarovsky tvrdi da je dijete burped kada over-istezanje želuca događa tijekom hranjenja. U novorođenčadi želudac je namijenjen za određenu količinu mlijeka, kada je prejedanje, prekomjerno ulijevanje obilno, manje mlijeka ostaje u trbuhu nego volumen za koji je namijenjen. Zato dijete često naliježe fontanu. Rezultat je pothranjenost. Komarovsky preporučuje dojenje, ograničavajući dječji boravak u blizini dojke. Da biste smanjili vjerojatnost obilne regurgitacije, morate se pridržavati ispravne tehnologije hranjenja:

 • pravilno primijenjen na prsa;
 • kada se hranite iz boce, pazite da mlijeko u potpunosti ispuni bradavicu, preporučuje se uzimanje bradavica s posebnim ventilom, promjer otvora bradavica treba odgovarati dobi djeteta i nazivu proizvoda - mlijeko, čaj, žitarice;
 • nakon hranjenja, nosite dijete uspravno u svoje ruke, zagrlite ga dok zrak ne izađe;
 • kada se hranjenje bebe glave treba podignuti;
 • periodično je potrebno položiti dijete na trbuh;
 • s čestim regurgitiranjem, preporuča se podignuti dio kreveta za glavu, a također ne postavljati dijete na leđima;
 • kako bi se osiguralo da glava leži na boku za vrijeme spavanja, takva situacija neće dopustiti da se dijete guši pri povremenoj regurgitaciji tijekom spavanja.

Zašto dijete često regurgitirati žuto?

Žuta boja povraćanja kod novorođenčadi ukazuje na prisutnost žuči u njima. Ovo je alarmni signal.

Ako dijete pada žuto, onda je aktivnost želuca uznemirena. Hrana se nehotice baca u jednjak, a žuč uzrokuje lokalnu iritaciju.

Novorođenče plače i vrište glasno. Često dijete pada žuč, ako je na umjetnoj ili mješovitoj hrani.

Gag refleks je tako jak da mlijeko sa žutim sadržajem ulazi u pluća, uzrokujući upalu pluća, otitis medije i nazofaringealne bolesti. Zbog toga se ovo stanje mora pratiti pedijatar, osobito ako postoji temperatura. Točna dijagnoza može se provesti samo na temelju analiza, kliničkih studija i X-zraka. U nekim slučajevima, kako bi se uklonili povraćanje žuči, potrebno je korigirati patologiju kirurškim metodama.

Povećanje grudi na 2 veličine vrlo je jednostavno. Živi primjeri pokazali su učinak toga.

Sofija Rotaru: U 68. gledam na 30! Moj jednostavan, jeftin način za uklanjanje bora i vrećica.

Izgubljeno 12 kg u mjesec dana Borodina je položila svoju prehranu! Zapišite recept.

Web stranica "Prvi rod" je rijetka zbog načina na koji je nastojala istaknuti različita stajališta o pitanjima podizanja i brige djece na početku svog života; opisuju pozitivne i negativne aspekte korištenja raznih dječjih stvari, kao i prednosti i nedostaci sadašnjih i tradicionalnih metoda skrbi za dijete; da pomognete navigaciji, roditeljima bebe u raznovrsnim proizvodima za djecu.

VIŠE VIJESTI:
POPULARNE KATEGORIJE

PERVENETS.COM © 2014-2016 - Sva prava pridržana.

Izvori: http://super-mamochka.ru/bolnoi-rebenok/novorozhdennyy-mladenec-srygivaet-v-opredelennonoe-vremya.html, http://mladeni.ru/prochee/chastoe-srygivanie-novorozhdennyh-stoit-bit- trevogu, http://pervenets.com/obshee/grudnichok-mnogo-srygivaet.html

Još nema komentara!

beba spits up curd

Regurgitiranje je prisilno bacanje male količine sadržaja želuca u jednjak, a zatim u ždrijelu i usnu šupljinu. Burping je vrlo čest uzrok nelagode kod male djece. Prema statističkim podacima, najmanje 67% svih djece mlađih od četiri mjeseca rupa najmanje jednom dnevno. I skoro svi mladi roditelji zabrinuti su da njihovo dijete regurgitating tijekom ili nakon hranjenja.

U većini slučajeva, regurgitacija je prirodni proces. Ovo stanje se odlazi samostalno, a ako dijete dobro razvije i dobije na težini, roditelji ne bi trebali biti uznemireni. S druge strane, regurgitacija može biti simptom raznih bolesti koje treba prepoznati i liječiti na vrijeme. Stoga je vrlo važno konzultirati dijete s pedijatrom.

Svršavanje djece u prvoj godini života funkcionalno je i organsko. Najčešće promatrana funkcionalna regurgitacija. Funkcionalna povraćanje povezani sa strukturnim značajkama probavnog trakta: na primjer, regurgitacija pridobiti kratki jednjak, nezrelost sfinkter između jednjaka i želuca, „fuziformne” oblik želuca, itd Također, izgled regurgitacije u djece vjerojatno zbog opće nezrelosti njihovih tijela.. Najčešće se nalaze u preuranjenim i malim brojem beba, ali se mogu primijetiti i kod beba rođenih na vrijeme. Funkcionalna regurgitacija u procesu sazrijevanja tijela prolazi neovisno i bez traga.

Vrlo često uzroci pojave funkcionalne regurgitacije izazivaju čimbenike koji mogu uzrokovati regurgitiranje u savršeno zdravih beba. To uključuje:

Preopterećenje ili nepravilno i nepravilno hranjenje. Oni dovode do istezanja želuca i time uzrokuju regurgitaciju.

Aerofagija ili gutanje zraka u želudac tijekom hranjenja. S vertikalnim podom

Prvi problemi s bebom povezani s probavom. Najčešći problemi u djece: regurgitacija, povraćanje, štucanje, kolika (bol u trbuhu), alergije na hranu, prirodu i učestalost stolice, zatvor, proljev (dijareja).

Burping je oblik povraćanja, ali se lako pojavljuje, bez napora. Istodobno, mala količina (5 - 30 ml) mlijeka se oslobađa nakon kratkog vremena nakon hranjenja u obliku ispuštanja ili slabe erupcije polu-probavljenog mlijeka. Ne brinite, u većini slučajeva to je prirodni proces. Dijete može zanositi kad se promijeni, pretvori, pa čak i tijekom hranjenja: sranje, skreće, podrigava i ponovno uzima dojku. Sve je to rezultat nezrelosti živčanog sustava i slabosti mišićnog ventila, koji se nalazi u gornjem dijelu trbuha. Regurgitiranje ne dovodi do značajne promjene u općem stanju djeteta. Uzroci regurgitacije mogu biti:

gutanje zraka (aerophagia) tijekom hranjenja, što se događa kada dijete nije ispravno pričvršćeno na dojku ili ako dijete ima kratki frenulum jezika ili gornje usnice. Mjehurić zraka, koji stoji iz trbuha, gura mlijeko. To je praćeno burpingom zraka i regurgitacijom male količine mlijeka. Zbog rastezanja trbuha, dijete može vrištati ili biti nemirno;

Uočljivo regurgitacija događa se nakon dolaska zrelog mlijeka - oko 14. - 30. dana nakon isporuke. Oni postaju obilniji i česti od 20. do 30. dana života djeteta. U pravilu, za 6 mjeseci regurgitacija se zaustavlja ili smanjuje.

Kada dijete počinje regurgitirati, računajte koliko puta puta pere jedan dan. Ako je 12 ili više puta, beba ima dovoljno mlijeka i ponovno regurgitira višak. Standard za dob od 1-4 mjeseci je regurgitation nakon svakog hranjenja do 2 žlice mlijeka ili jedan

Tumačenje snova

Sposobnost tumačenja snova vrijedan je dar, jer ponekad je u snu da nam svijest daje najdublje i najvažnije tragove.

Naši stručnjaci će vam pomoći da saznate što ćete sanjati. Snažite se u snu, samo napišite san u donjem obliku i oni će vam objasniti što to znači ako ste ovaj simbol vidjeli u snu. Isprobajte!

Sanjao sam o djetetu (strano dijete), vrlo je maleno, u rukama, hranila sam hranu (uobičajena vodena masaža poput bebe). I to je vrlo bogato i mnogo puta.

Imam 2 mjeseca. U snu sam održao svoju budućnost (ne sjećam se poda), uzeo sam ga na svoje ruke, bilo je smiješno. Minutu kasnije, povukao je malo na stranu i ja, previše. Ali onda se probudim. Što bi to bilo?

Dala sam bebu, osjećaji su mi bili topli, vjerojatno je to bila moja sestra, ali definitivno nisam moje dijete. Nakon nekog vremena, bacio se, nije me ljutio, samo sam podigao odjeću i počeo držati dijete

U snu sam vidio dječju djevojčicu s bucmastim obrazima, a jedan obraz bio je obojan masom bijelih krvavih masa, obrisao sam joj obraz i uho

Nedavno se raspala s mladićem. Sanjao sam da smo ležali na krevetu i poljubio moje lice, a onda se okrenuo i pljunuo s crnom tekućinom.

Sanjao sam da sam držati na rkuh grudi-dječak, ja ga zamijeniti u struji čistog mora, voda teče prema njemu na nos, on stvarno voli, onda nisam za čišćenje i dati ga na majčine ruke, moja majka okreće svoje lice prema meni, a on pljuje na sebe na prsima, kao i kod svih malih.

Uzeo je dijete u naručje. Držao sam ga u naručju i bacio se, otišao sam ga oprati. Utiskivanje je bijelo poput svježeg sira po dosljednosti. Zašto je to?

Vidio sam dječaka u kolicima, uzeo ga u naručje, počeo je plakati, smirio sam ga

Mame za njegu

Smatra se da je regurgitacije kao štucanje, fiziološka pojava nezrelih živčanog sustava i slabosti srčanog sfinkter između želuca i jednjaka.

Za dob od 1 do 4 mjeseca, normalno regurgitiranje u količini od 1 žlica nakon svakog hranjenja ili prije hranjenja, pri uključivanju trbuha ili mijenjanja položaja tijela. Također, jednom dnevno beba može raspršiti fontanu, tj. u iznosu većem od 3 žlice. žlice.

Svrbeće se obično javlja nakon dolaska zrelog mlijeka, na 14-30 dana nakon rođenja. Veći i česti postaju negdje od 20-30 dana. Do 6 mjeseci obično se zaustavi.

Ako se dijete regurgitates često promatra, izgleda kao curd (to znači da je mlijeko došlo u želudac i sklupčano), a praćeno je slabom težinom, ili je to uvijek izvor za povraćanje, to može biti znak gastrointestinalnog poremećaja - posavjetujte se s pedijatrom ili gastroenterologom koji podržava dojenje.

P.s. Dijelite vezu na ovaj članak sa svojom djevojkom - ovo je najbolja web stranica koja vam može pomoći! Želite li ponovno objaviti ovaj članak? Pročitajte više o ponovnom ispisu.

@Mariah: Možda uopće nema problema, jer za mnoge djece zraka povremeno izlazi povremeno, baš kao i odrasli. Česti izlijevanje također su normalni. Ako i dalje mislite da postoji problem, pokušajte kontaktirati osteopat.

Dobro došli! 5mesyatsev moja djevojka, a ona burps puno od rođenja, a često fontanom.na tražite težina 5 kg.u mnogi neurolozi su govorili da to nije veza s živčani sistemoy.no ona nervozno rođenja suckles.

@ Afet: regurgitacija često imaju neurološke komponentu, ali to također može biti zbog nezrelosti probavnog trakta, alergije, kratak frenulum, giperlaktatsii mama.

Učinjeno je 3 tjedna

Mlade majke imaju tendenciju pretjerivanja problema s novorođenčadi. Da biste shvatili zašto se bebe često regurgitate, morate odrediti što često znači. Je li to štetno za dijete, a zatim bacanje hrpa sila kako bi se uklonili navodni česti regurgitation.

Što je regurgitacija

Za razliku od većine drugih organa i sustava, probavni sustav novorođenčeta nije zrelija. Stoga se najčešće problem mlade majke povezuje upravo s probavom bebe (gaziki, kolik).

Burping, čiji je znanstveni naziv gastroezofagealni refluks, nije bolest. To je normalna pojava, razlog zbog kojeg stručnjaci nazivaju gutanjem zraka kada usisavaju u kombinaciji s nezrelosti nižeg sfinktera. 70% djece u dobi od 1 do 4 mjeseca regurgitirati hranu barem jednom svakih 24 sata.

Mama se brine koliko je star ovaj neugodan fenomen. Obično sve ide za pola godine, rjeđe - prvu godišnjicu djeteta.

Kako razumjeti koliko dijete živi

Nema standarda za broj regurgitacije i količinu oslobođene hrane: sve je individualno za svako dijete. Postoje novorođenčad koja se ponovno vraća nakon svakog hranjenja. Drugi - manje.

Približne norme: prosječno dijete regurgitirati 5 puta dnevno, količina pražnjenja ne prelazi više od 2-3 žlice u isto vrijeme. Kako saznati koliko žlica tekućeg djeteta pljuje? Stavite žlicu vode na ručnik, usporedite veličinu mrlja.

Jeste li razvili simptome dehidracije (potopljeni fontanel, suha koža i jezik, smanjenje broja mokrenja - očigledni znakovi)

Što je opasna regurgitacija

Jeste li jako zabrinuti da novorođenče plače i trzaju noge? Prilično tjedan dana

Postoji važno pravilo o regurgitiranju: ne možete staviti dijete nakon obroka na leđima. Zašto? Nakon pucanja, može se ugušiti ako mu se mlijeko udahne.

Pomozite razumijevanju, beba, stari 1,5 mjeseca, neprestano krehtit, naprezanje, tako pokušavamo prdnuti i sranje, ali ponekad završava s regurgitiranjem, a izravno s fontanom ili sondom... ali istodobno dobivamo težinu i više Zapošljavamo da su stavili na dijetu.. Da li svatko ima krehtit ili nije normalno?

Pomoć za razumijevanje, naše dijete, bio je 1,5 mjeseci, stalno krehtit, naprezanje tako pokušavamo prdnuti i govno, ali ponekad se završava regurgitacije i desne fontana, ili sir.. ali mi se dobivanjem težine, pa čak i kao Zapošljavamo da su stavili na dijetu.. Da li svatko ima krehtit ili nije normalno?

često curi, ponekad pljujemo, ponekad postoji i mala fontana, sve je u redu za testiranje, stoga ne brinite, sve će proći. ali neće biti povrijeđeno da prođe testove za osobnu sigurnost :-) ovo je moje mišljenje. jeste li kalupljeni. (moje bolesno pitanje, jer imamo određeni nedostatak)

Regurgitiranje je vrsta povraćanja kod djece prve godine života. To se događa zbog pasivnog refluksa želučanog sadržaja u ždrijelu i usnu šupljinu. Stanje zdravlja djeteta nije uznemireno. Učestalost regurgitacije i povraćanja kod dojenčadi objašnjava se osobitostima strukture gastrointestinalnog trakta:

Abnormalnosti gastrointestinalnog trakta (pylorička stenoza, dijafragmatska kila). Pylorična stenoza je kontrakcija pyloričnog želuca. Ova se patologija očituje u 2-3 tjedna nakon rođenja, češće kod dječaka. Karakter regurgitacije ustrajan, dugotrajan, beba brzo gubi težinu.

Perinatalna oštećenja središnjeg živčanog sustava (teška trudnoća i porođaj, niski Apgar rezultati, povećani intrakranijski tlak). The mrvica svibanj iskustvo anksioznost, tremor od ručke i brada, i druge neurološke simptome.

sanjao oprati dječja magarca Uspjeh u karijeri u službi pridonijet će dobivanju mnogo bogatstva. Financijska situacija će se poboljšati, konačno će postati stabilna.

Sposobnost tumačenja snova vrijedan je dar, jer ponekad i oni

Međutim, najčešće sindrom regurgitacije i povraćanja

Hranjenje bebe uvijek postavlja mnoga pitanja mladoj majci, odgovore na koje ne može naći u jednom danu. No, potreba za rješavanjem tih problema proizlazi iz prvih minuta bebinog života. Važno je priložiti novorođenče na grudi odmah nakon rođenja i nastaviti s uspostavljanjem dojenja, što će uštedjeti na mješavinama, a što je najvažnije - održavanje i povećanje zdravlja malog.

Svaka majka može imati svoje poteškoće u procesu prehrane novorođenčadi, ali općenito su zajedničke mnogim drugim mladim majkama. Vrlo često su mame zabrinute zbog regurgitacije, osobito u izobilju. Ako se pitate zašto dijete pljune fontanu, očito ste zabrinuti i, možda, čak i očajni. To je najgore što možete učiniti u ovoj situaciji, jer dijete je vrlo osjetljivo na emocionalno stanje majke, posebno ako je dojen. Ali, naravno, nemoguće je i čak nemoguće zanemariti problem: ponekad djeca s obilnom iscrpljenosti trebaju medicinsku pomoć, iako ih najčešće možete sami pomoći.

Potražite uzrok

U stvari, postoji tisuću i jedan razlog zašto dijete pada fontanu. Ne govorimo ni o manjoj rijetkoj regurgitaciji: oni su fiziološki i pojavljuju se u većini djece u prvim mjesecima života. Ali zašto dijete ponovno regurgitiruje fontanu?

Opsežna regurgitacija može se pojaviti iz istih razloga kao i one slabije. Uglavnom, to je neuspjeh gastrointestinalnog trakta (posebno slaba peristaltika) i enzimski sustav dojenčadi, slabost mišića, nepravilno zahvaćanje dojke ili primjenu boca, što dovodi do gutanja zraka. Također razmotrite da se procesi disanja, sisanja i gutanja bebe i dalje poboljšavaju u prvim tjednima nakon rođenja, a rad gastrointestinalnog trakta

Regurgitacija kod beba: uzroci, prevencija i uzrok zabrinutosti

Kada se dijete rodi, svi njegovi organi i sustavi još nisu u potpunosti formirani, pa stoga ne rade vrlo glatko. Rezultat su razni problemi koji uzrokuju puno tjeskobe roditeljima. Posebice mame i tate se boje stanja povezanih s radom živčanog sustava i gastrointestinalnog trakta bebe, uključujući i regurgitaciju.

Roditeljski strah ponekad ne može rastjerati i konzultacije kvalificiranih liječnika i čitanje posebne literature: simptomi su toliko kontradiktorni, a linija između norme i patologije toliko je neshvatljiva da mame i tate ne mogu razlikovati ozbiljnu bolest od neopasnog stanja, ne mogu panike paničariti,

Takve manifestacije uključuju regurgitaciju novorođenčadi, koje mogu uplašiti neiskusne roditelje, ali to nije uvijek opasno. Da biste utvrdili kada dijete treba liječnika, a kada ništa osim promatranja i prevencije, trebate znati kako dolazi do regurgitacije, što ga uzrokuje i koje mjere treba poduzeti kako bi se smanjila učestalost ovog ne previše ugodnog fenomena na minimum.

Zašto dijete pljuje nakon hranjenja

Uzroci regurgitacije kod dojenčadi leže u nesavršenosti probavnog sustava, koji se u novorođenčadi nastavi, ali se dulje vrijeme razlikuje od gastrointestinalnog trakta odrasle osobe. Djetetov trbuh nije izdužen, ali sferni oblik, jednjak je još uvijek prekratak, a sphincter (mišić koji otvara prolaz za hranu iz jednjaka u želudac i zatvara ga tijekom probave i odmora, a također spriječava ispuštanje klorovodične kiseline u tijelo) je prilično slab.

Kao rezultat preopterećenja, sfinkter ne može zaustaviti veliku količinu hrane. Otvara se, a dio neprobavljenog ili ne sasvim probavljenog mlijeka se gura natrag. Rezultat je ono što stručnjaci nazivaju gastroezofagealni refluks. Nemojte se bojati - ovo je profesionalni termin za regurgitaciju kod dojenčadi ili probavne probleme kod odraslih osoba.

Drugi fenomen koji izaziva regurgitiranje je gutanje previše zraka od strane bebe u procesu hranjenja. Na drugi način se naziva aerofagom. U želucu se stvara zračni blok impresivnih dimenzija, koji utiskuje na zidove, a kako bi se oslobodio višak tlaka, želudac je oštro smanjen, gurajući čep u jednjak.

Kao rezultat toga, zrak izlazi s prepoznatljivim zvukom i popraćen je potiskivanjem male količine mlijeka koji je ostavio želudac zajedno s plutom. Može biti nepromijenjena ili djelomično probavljena (tzv. Regurgitacija u dojenčadi). Unatoč glasnoći zvuka i čak ispljunjavanju mlijeka, dijete ne doživljava veliku nelagodu.


Dakle, razlozi za prisluškivanje novorođenčeta mogu biti sve što izaziva pritisak na probavne organe i abdomen bebe, i to:

 • overfeeding;
 • nepravilno pričvršćivanje na prsa ili prevelika rupa u bocama, što dovodi do pretjeranog gutanja zraka;
 • crijevni problemi - nadutost, kolik, stvaranje prekomjernog pritiska u trbušnoj šupljini i sprečavanje promocije mlijeka iz želuca;
 • prekomjerna aktivnost djeteta: okretanje ili puzanje odmah nakon hranjenja;
 • prenatalna razvojna kašnjenja ili prijevremena starost: dječji gastrointestinalni trakt ima dug put razvijanja, a refleks disanja i sisanja još uvijek nije usklađen, što može dovesti do aerofagije;
 • ozbiljnih poremećaja u razvoju probavnog sustava: pomicanjem želuca gore u stranu dijafragme, kvar ventil za regulaciju prolaz hrane iz želuca u crijeva (stenoza pilorisa), neuspjeha i slabosti sfinktera između jednjaka i želuca (chalasia), prekomjerne suženje jednjaka (akalazija).

U pravilu, dovoljno je promatrati ispravan način hranjenja i privrženosti dojki, kao i držati dijete uspravno 15-20 minuta nakon jela, tako da hrana skoči u trbuh, a zrak se diže i vraća. Međutim, unatoč svim poduzetim mjerama, povećava se učestalost i volumen regurgitacije, a dijete se osjeća dobro i izgubi težinu - ovo je prigoda da se odmah posavjetujte s liječnikom.

Povraćanje i regurgitacija: kako se razlikovati jedan od drugog?

Glavno pitanje koje ugrožava većinu roditelja je da li je plijen u novorođenčadi normalno? Zapravo, to je apsolutno prirodan fenomen, zbog nezrelosti probavnog sustava djeteta - kako dijete raste i unutarnji organi se poboljšavaju, problem će nestati sam po sebi. Međutim, regurgitation ne smije biti zbunjen s povraćanjem - opasno stanje koje je znak ozbiljnih zdravstvenih problema.

Ako dijete regurgitirati malu količinu mlijeka, koja praktički nema miris i ne mijenja se (ili izgleda kao bijela krastavaca), to ga ne uzrokuje nelagodu, zdrav je, veseli i dodaje veliku težinu, ništa za brigu. U ovom slučaju čak i česte regurgitacije u dojenčadi mogu se smatrati varijantom norme.

Kad se povraća, slika je malo drugačija: dijete s pljuvačkom pojede neposredno nakon hranjenja (u posebno teškom slučaju, gotovo sve što je prije pojelo) - fenomen se također naziva iscrpljenost po fontani. U tom slučaju dijete osjeća nelagodu, prestrašeno, plače, blanching, znojenje, au slučaju redovitih epizoda povraćanja - i oštar gubitak težine također se može promatrati. Ako se takve manifestacije redovno ponavljaju, a mlijeko koje je izbacilo dijete ima izraženu žutu boju (koja je tipična za pyloričnu stenozu), potrebno je bebu pokazati specijalistu što je prije moguće.

Patološki procesi

Ako se regurgitacija općenito smatra normalnim, tada je obilna i česta regurgitacija u novorođenčadi patologija? Ovisno o onome što se smatra čestim i obilnim. Kao opcija, dijete može regurgitirati nakon svakog hranjenja 5-30 ml mlijeka (do 2 žlice) ili do 3,5 žlice mlijeka dnevno.

Naravno, nemoguće ih je mjeriti žlicama regurgitacije, zbog čega su mnogi roditelji, budući da vide mokra mjesto impresivne veličine odjeće ili pelene, vrlo zabrinuti. Zapravo, možda neće biti tako loše. Da biste grubo zamislili količinu hrane koju je izbila dijete, treba provesti jednostavan eksperiment: sipati jednu žlicu i jednu žličicu vode u pelene na različitim mjestima. Oko usporedbe veličine mjesta s tragovima regurgitiranog mlijeka, možete odrediti koliko hrane dijete "odbaci".

Čak i ako dijete u početku pljuje puno, nakon 3-4 mjeseca to se ponavlja sve manje i kad se dijete počinje sjesti i jesti čvrstu i gustu hranu, regurgitiranje gotovo potpuno prestaje i konačno nestaje za 10-12 mjeseci.

Istina, postoje iznimke: ako dijete počne aktivno puzati prije nego što sjedi, može početi ponovno regurgitirati, budući da će trbuh uvijek biti pod pritiskom. To se može izbjeći ako ne dopustite da se dijete prevrne nakon hranjenja i da ga nosi u uspravnom položaju prije nego što se pojavi zrak.

Međutim, ako dijete ponovo regurgitirati i da je iznad norme (u nekim slučajevima, cijeli dio koji se jede u vrijeme hranjenja) postaje blijed, trom, suza, a kako raste, ništa se ne mijenja, najvjerojatnije ćemo govoriti o patologiji - oštećenoj razvoju probavnog sustava. i živčani sustav.

Uzroci česte patološke regurgitacije u dojenčadi, u pravilu, su:

 1. Lezije i poremećaji razvoja središnjeg živčanog sustava - hidrocefalus, perinatalna encefalopatija itd.
 2. Problemi s razvojem gastrointestinalnog trakta - achalasija, pylorične stenoze i drugih bolesti.
 3. Otrovanja i zarazne bolesti.
 4. Bolest bubrega - u nekim slučajevima.

Pored čestih regurgitations, ove abnormalnosti su popraćene vrućicom, bljedilo, rast i težinu, rijetko urination i nedostatak stolica, suza i povećana ekscitacija. S uspješnim liječenjem ili ispravkom osnovne bolesti, regurgitacija postupno prolazi.

Što učiniti u trenucima oporavka

Ako dijete nakon hranjenja ne podrhtava zrak u uspravnom položaju, to ne znači da se kasnije neće moći nakupiti. Međutim, ako ga položite na leđa, postoji rizik da će se, kada se regurgitate, beba početi gušiti. Kako bi se to izbjeglo, potrebno je položiti bebu nakon što je hranjena strogo uz njegovu stranu, stavljajući malu pelenu ispod obraza: tako će se brzo upijati mužjače.

Još jedna neugodnost je ukočen kroz nos. To se događa ako se, kada se hrane ili dalje polaže, djeteta djeteta nešto iznad glave, ili je dijete progutalo previše zraka. Mlijeko u nosu može iritirati sluznicu, stoga, stavljajući dijete, neophodno je lagano podići glavu uz pomoć dvaju ili troslojnih pokrivača flanela.

Ako dijete rasprsne laganje, odmah ga treba podignuti i držati malo uspravno. Moguće je da zrak nije izlazio u potpunosti. Ako je dijete burped tijekom hranjenja, on bi također trebao biti održan u "stupcu" i ni u kojem slučaju ne bi trebao biti hranjen, bojeći se da je bio pothranjen: najvjerojatnije, upravo suprotno. No, u svakom slučaju, ne ostavljajući dijete samo odmah nakon jela, jer je regurgitiranje nepredvidljiv fenomen: teško je predvidjeti njegov izgled i intenzitet.

Kako se nositi s problemom?

Da biste se riješili regurgitations ili minimizirati ih, morate razumjeti zašto se to događa. Ako je pretjerano ili aerofagno prouzročilo regurgitaciju u novorođenčadi, potrebno je pregledati način i način hranjenja: ispravno vezanje djeteta na dojku u kojoj mora uhvatiti bradavicu zajedno s areolom ili sužavanje otvora u bocama može smanjiti učestalost regurgitacije u približno polovici slučajeva.

Hranjenje u malim količinama u kratkim vremenskim razmacima pomoći će izbjegavanju prejedanja i promicanju boljeg probavljivosti mlijeka. A ako dijete ode nakon odmah nakon jela, bolje je da ga ne hranite ležećem, nego da odaberete položaj koji je najbliži vertikali. Redovita masaža i stavljanje djeteta na trbuh prije hranjenja također pomaže: to potiče aktivnost trbuha.

Ako je regurgitacija uzrokovana prekomjernim pritiskom na djetetov trbuh, trebali biste izbjeći uske vezice, uske odjeće i elastični klizač i pokušajte iscijediti i držati dijete barem sat vremena nakon hranjenja. Ako se beba počne aktivno prebacivati, morat ćete je nositi na rukama 20-25 minuta nakon jela, tako da se mlijeko potpuno "namiruje" u želucu.

Ako je beba problem refluks ili sfinkter slabosti, posebna prehrana svibanj biti potrebno. Mješavine mliječnih proizvoda protiv refluksa s prirodnim zgušnjivačima ili visokim udjelom kazeina pridonose brzom širenju mlijeka što otežava podizanje iz trbuha.

Međutim, u slučaju ozbiljnih patologija gastrointestinalnog trakta, dijete može dobro operirati. Prije toga će se temeljiti pregled obaviti uz obavezno ispitivanje kirurga, gastroenterologa, ultrazvučnog pregleda i svih potrebnih testova.

S pyloričnom stenozom i ahalalijom, operacije su obično jednostavne: gotovo odmah nakon nje, beba se malo hrani, a bez komplikacija primjenjuje se na prsima 4. dan. U budućnosti dijete se razvija potpuno normalno i najvjerojatnije neće ni znati da je operirana u ranom djetinjstvu.

Kada trebam nazvati liječnika?

Ako je regurgitacija mala i ne uzrokuje nelagodu kod bebe, nema razloga za brigu. Međutim, hitna posjeta liječniku je potrebna u sljedećim slučajevima:

 1. Obilna iscjetka "fontana" više od 2 puta dnevno.
 2. Promijenjena boja i mješavina žuči u regurgitiranom mlijeku.
 3. Oštar gubitak težine.
 4. Odbijanje jesti.
 5. Nedostatak stolice, mokrenje.
 6. Pallor, groznica.
 7. Moody, glasno dugo plakanje.

Svi ti simptomi su znakovi ozbiljne slabosti bebe, zahtijevaju hitne stručne savjete. Izuzetno je opasno čekati da će "proći sam po sebi" ili pokušati liječiti sam dijete. Pravovremeno liječenje pomoći će brzo riješiti problem i vratiti dijete do dobrog zdravlja, zdravih apetita i normalne probave.