Ocjena dojenačke formule u 2018. godini

Rođenja

Ocjena mlijeka formule u 2018. godini kako bi se majke upoznale s tržištem za dojenčad. Proizvođači pokušavaju donijeti što je moguće bliže sastavu dojene mliječne mlijeka. Postoje linije proizvoda namijenjene zdravoj djeci i ljekovitim učinkom za djecu osjetljivu na alergije na komponente organskih mlijeka. Potonji se razlikuju precijenjen, jer u proizvodnom procesu, kravlje ili kozje mlijeko se uzima kao osnova za budući proizvod koji prolazi kroz nekoliko stupnjeva filtracije kako bi se smanjio sadržaj laktoze i kazeina u konačnom proizvodu.

Sva formula za dojenčad je podijeljena na "korake": 1 - novorođenčad, 2 - od 6-12 mjeseci, 3 od 1 godine, 4 od 18 mjeseci. Također obratite pozornost na sadržaj proteina sirutke. Prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije, zakonodavstvo Ruske federacije i CU, prilagođene mješavine uvezene ili proizvedene na području Ruske Federacije su proizvodi čiji sadržaj proteina sirutke iznosi najmanje 50% za djecu od 0 do 6 mjeseci i najmanje 35% za djecu mlađu od 6 mjeseci. Ova ocjena temelji se na mišljenjima stručnjaka i mišljenja potrošača o najboljoj mliječnoj formuli. Dakle, najbolja 10 dojenčadi:

Beba 4 (Nutricia)

Otvara ocjenu dječje marke dojenčadi, od Nutricia. Ova mješavina prikladna je za uporabu djece od 18 mjeseci. Sastav eliminira prisutnost šećera, škroba, glutena, štetnih aditiva, okusa, ostavljajući dijete samo osnovno: obrano mlijeko, prebiotici, kompleks biljnih ulja, puno vitamina i minerala i taurin. Omjeri kazeina u proteinima sirutke 4: 1 - to u potpunosti zadovoljava norme, pa čak i više. Kompleks vitamina i minerala uključuje po 13 komada. Cijena paketa od 600 grama iznosi 300 rubalja.

Kabrita 3 GOLD

Kabrita GOLD zauzima 9. mjesto na ljestvici dječje mliječnosti od 12 mjeseci. Balansirana dojenčeta sadrži 37% protein sirutke i 63% kazein. Proizvođač je stvorio optimalnu stolicu za omekšavanje koja poboljšava probavu i apsorpciju kalcija, kao i pomaže u optimizaciji metabolizma, nazivajući ovaj kompleks DigestX. Kubrita zlato je 100% sastavljeno od koncentrata proteina sirutke iz kozjeg mlijeka pomiješano s obranim mlijekom, isključujući dodavanje maltodekstrina, šećera, okusa i drugih štetnih aditiva. Formula je također bogata preciznim FOS-om, ekstrahiranim iz ekstrakta cikorije, GOS, uključenom u kozji mlijeko, kao i korisnih BB-12 bifidobakterija - sve to omogućava održavanje crijeva u "zdravom obliku". Trošak od 800 grama banaka je 1600 rubalja. Preporučuje se uporaba zdrave djece.

MD mil koza 2

8. mjesto na ljestvici formula za dojenčad od 6 mjeseci zauzima MD mil Kozochka 2. Španjolski brand MD može pohvaliti svoje proizvode na kozjem mlijeku proizvedenom u skladu s preporukama ove zajednice DA-CH društava: Njemačko prehrambeno društvo (DGE), Austrijski (ÖGE) i Švicarske prehrambene udruge (SSG / SSN). Međutim, sastav, nažalost, sadrži palmino ulje i laktozu, pa je proizvod pogodan samo za zdravu djecu. Palmino ulje se ne preporučuje stalno, jer U crijevima, palmitinska kiselina je vezana za kalcij, blokirajući ulazak strukturnih materijala za kosti potrebne za dijete kroz crijevne zidove, as druge strane, kada se NIJE sustavno konzumira, palmino ulje blagotvorno djeluje na djecu mlađu od 2 godine, potiče povećanje kolesterola potrebnog za to razdoblje. Prema standardima proizvođača, omjer proteina sirutke i proteina kazeina je 1: 1. Sastav dominira pristojnom količinom prebiotika CRP, a PUFA omega 6, omega 3 u omjeru 7: 1 je optimalni pokazatelj. Cijena banke od 400 grama je oko 900 rubalja.

Nestogen (Nestle) 1

Nalazi se na 7. mjestu za bebe za nestale Nestlé - Nestogen 1. Proizvod je pogodan za uporabu djece od prvog dana rođenja. Ne sadrži ništa suvišno, uključujući palmino ulje, samo obrano i demineralizirano mlijeko, suncokretovo i repičino ulje, maltodekstrin, kao i probiotici i prebiotici. U ulozi probiotičkog čina lactobacilli Reuteri - koji podupire oralnu higijenu i smanjuje vrijeme proljeva. Sastojci hrane za lakto i bifidobakterije u crijevu su prebiotici FOS i GOS, zahvaljujući njima, živi mikroorganizmi "jedu više", pasmine i borbu protiv patogenih bakterija. Maltodekstrin - izvor energije koji se dijeli u tijelu u glukozu. Kuktadel maltodekstrin se koristi u Nestogenu i, kao što je poznato, kukuruz ne sadrži gluten, čest uzročnik alergijskih reakcija. Ova mješavina nije hipoalergensna zbog metode obrade mlijeka, u kojem ostaje velika količina laktoze. Cijena pakiranja od 700 grama je 475 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) Pepti Gastro

Nutricia je prepoznata kao najbolje ocijenjeno za kontrolu kupnje dojenčadi. Pepti gastro je dizajniran posebno za djecu s gastrointestinalnim problemima i netolerancijom na neke sastojke hrane. Mliječni Pepto gastro - koncentrira proteina seruma koji je podvrgnut dalje hidrolizira pomoću kojih je moguće proširiti seruma u odvojene frakcije - peptidima, nakon čega slijedi ultrafiltracija zadržati samo najpotrebnije od njih, gotovo potpuno uklanjanje laktoze, masti i kazein kao zadovoljavajući način majčino mlijeko. Takva pažljiva metoda pripreme s pristranosti na hipoalergentnost čini Pepti Gastro kompleks liderom u ljestvici dojenačke formule u kvaliteti. Proizvođač također dodaje nukleotide svom proizvodu kako bi smjesa što je moguće bliža majčinom mlijeku. Nukleotidi igraju važnu ulogu u sintezi antitijela - imunosti na oružje, poslužiti kao temelj za izgradnju DNA i RNA, odgovorni su za sintezu proteina, itd cijeni od 450 grama konzerve gipoallegennogo proizvod je 950 rubalja..

NAN (Nestle) 1 Optipro

Nestle zauzima 5. mjesto u najboljoj mliječnoj formi od rođenja za zdravu djecu, tj. One koje nemaju netolerancije za neke komponente, uključujući laktoza. Nestle NAS uklanja dodavanje palminog ulja, okusa, GMO-a, boja i drugih štetnih aditiva na vaš proizvod. Priprema dječjeg sastava demineralizirane sirutke s visokim udjelom albumina i globulina, a suprotan sadržaj kazeina - složeni protein koji često izaziva alergije. Osim važnih aminokiselina, NAS je zasićen s 13 vitamina i 14 minerala, kao i kultura bifidobakterija. Posebna značajka NAS je dodavanje ulja jednostaničnih gljiva Mortirella Alpina - proizvođača arahidonske kiseline, upravo onakav kakav se nalazi u majčinom mlijeku. Arahidonska kiselina je uljna tekućina koja sadrži omega-6 masne kiseline potrebne za sazrijevanje mozga. Cijena pakiranja od 800 grama varira od 700 do 750 rubalja.

Similac (Abbott) Premium 1

4. mjesto je najbolja formula za dojenčad bez palminog ulja. Prema nekim studijama, palmino ulje proizvodi negativan učinak na apsorpciju masti i kalcija u crijevima, jer Palmitinska kiselina, derivat palminog ulja, veže se na kalcij i tvori netopive spojeve koji inhibiraju apsorpciju nekih drugih komponenti. Sastav Similac Premium 1 sadrži luteinski pigment, koji se ne sintetizira samim ljudskim tijelom, što doprinosi povećanju vidne oštrine i filtriranju "štetnog" spektra zračenja ljudskom oku. Similak također sadrži "živ" bifidobakterije, koje se isporučuju s hranom za njih - prebiotik. Ovaj proizvod pogodan je za hranjenje djece iz prvog dana života koji nisu alergični na laktozu (budući da je dostupan Similacu). Trošak od 900 gr. banke - oko 1000 rubalja.

BIBICOL Dadilja Classic

Otvara TOP 3 formula za dojenčad od 0 do 6 mjeseci, proizvođač Bibikol. U pripremi svojih proizvoda, tvrtka koristi prirodno kozje mlijeko proizvedeno na farmama na Novom Zelandu. Dakle, ova mješavina je napravljena od kozjeg mlijeka, a to je veliki plus iz nekoliko razloga: prvo, ona ne sadrži alfa-S1 frakciju proteina kazeina, što uzrokuje "odbacivanje" kod nekih ljudi; Drugo, kozji mlijeko je manje slatko u okusu, što znači da u njemu nema laktoze - mliječni šećer, koji uzrokuje alergije; treće, kozji mlijeko sadrži oligosaharide - prebiotike, omega 3 i omega 6 polinezasićene masne kiseline, pridonoseći "ispravnom" razvoju mozga kod novorođenčadi i dojenčadi. Svojstva kozjeg mlijeka, možete napisati beskonačno, rezimirajući, možemo reći da je kozje mlijeko je bolje tolerirati djecu od kravljeg mlijeka, a ne zaostaje za potonji na prednosti za tijelo. Za 800 grama kanta Bibicol Nanny classic morate platiti oko 1.800 rubalja.

Friso frisopep

Friso postaje najbolja formula za mlijeko od 0 do 6 mjeseci u našem poretku. Prvo, ta kompozicija je potpuno hipoalergijska, i drugo, ima izražen terapeutski učinak. Iako su glavni sastojci mliječne formule izvedeni iz kravljeg mlijeka, Frisco je osigurao da smjesa sadrži laktozu u minimalnom iznosu. To je omogućeno zahvaljujući tehnologiji odvajanja proteina od laktoze i masti kroz hidrolizu proteina sirutke, čiji je izlaz proteinski koncentrat od 50% mase svih ostalih tvari. Frisco također se sastoji od oko 5 nukleinskih estera pomoć sintetizirati imunoglobulina M i A - galaktooligosaharida antitijela prebiotik - hrana za korisne bifidobakterija borave u crijevima, a također ogromna količina neophodna i ne-esencijalne aminokiseline, vitamine i minerale. Cijena od 400 grama može biti oko 900 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) 1 Premium

Nutrilon Nutrition smatra se najboljom mliječnom formulom za novorođenčad. Ova mješavina nije pogodna za djecu koja su alergična na laktozu, jer Kompozicija sadrži demineralizirani sušeni sir sa suhim sirutkama, od kojih se soli uklanjaju, ali ostaje velika količina proteina i laktoze. Osim sirutke, složeni sastav uključuje ulja (repi, suncokret, kokos, palmin itd.), Kao i riblje ulje, vitamine, taurin, nukleotide, prebiotike itd. Proizvođač koristi patentirani kompleks prebiotika nazvan IMMUNOFORTIS. Ovaj dvokomponentni „hranjiv izbornik” za korisne bakterije u crijevima koja se sastoji od frukto-oligosaharidi, ne razgrađuju i ne apsorbira u ljudskom probavnom traktu, a oligosaharidi sadržani u majčino mlijeko, koji su također mamac bifidobakterija u crijevima, koja „jede” i oni uče samo. Na posudu sa sadržajem Nutrilon zaokruženi u okviru „pojačava imunitet i inteligencije”, a prvi smo shvatili da promoviraju probiotike i vitamin kompleks s nukleotida, ali za razvoj mozga odgovornog polinezasićenih masnih kiselina ARA i DHA, spomenuti jednostavnu terminologiju - je Omega Grupa 3 i Omega 6. Cijena za 800 grama je 650 rubalja. To je jasna prednost u odnosu na cijenu Nutrilona Premium koja omogućuje proizvodu da postane najbolja formula za dojenčad na ljestvici.

Koja je mliječna formula najbolja za dijete nakon godinu dana?

Vrlo često, kada govorimo o prehrani djeteta nakon godinu dana, mnogi roditelji navode "Imamo zajednički stol". To često znači da dijete jede redovnu hranu sa svojim roditeljima (naravno, ispravno kuhano), dok dodatno prima dodatnu hranu u obliku majčinog mlijeka ili mliječne mlijeka. Pogledajmo koja je temeljna razlika između mliječne formule nakon godinu dana i koji su glavni kriteriji odabira.

Razlozi za prijelaz na miješanu ili umjetnu hranu

Prijevod za mješovito hranjenje, u pravilu, ima jedan od razloga - nedostatak majčinog mlijeka. Ako majka ima jasno pouzdanje da dijete ne jede dovoljno (gubitak težine, kapriciozan i test za mokre pelene nije prošao), možete početi hraniti bebu s formulom mlijeka.

Ali nemojte zaboraviti slijediti dva pravila:

 1. Prvo dojite, samo onda dajte smjesu.
 2. Umjetna hrana ne smije se davati djetetu iz boce, već iz žlice, šprice ili drugog naprave za hranjenje. Ako hranite iz boce, dijete će brzo shvatiti da je hrana lakša ovdje, ali da biste dobili mlijeko s dojke, morate se truditi. To je ispunjeno potpunim prijelazom na smjesu.

I trebate pokušati pronaći kompetentnog savjetnika za dojenje, koji će vam pomoći raspršiti laktaciju i sačuvati prirodno hranjenje djeteta.

No, prijelaz do potpuno umjetnih uzroka hranjenja može biti mnogo:

 1. Nedostatak ili odsutnost majčinog mlijeka. Najčešće se to događa zbog neznanja načela dojenja. Mnoge mlade majke panike ispred plače. Umjesto da ga smiruje na dojci, žena misli da je dijete gladno i počinje davati smjesu. Dijete jede i zaspa, a majka zaključuje da nema mlijeko. Često se javljaju situacije s nepravilnim napadajima, što izaziva bolne senzacije prsnog koša, nezadovoljstvo djeteta i, opet, misli o "malom mlijeku".
 2. Iz zdravstvenih razloga mama. Postoje situacije kada žena treba uzeti lijekove koji nisu kompatibilni s dojenjem, ili uopće ide u bolnicu. Ako se to dogodi iz plana, a majka nema vremena za pripremu, nakon što je napravila mlijeko, često je potrebno prestati s dojenjem.
 3. Za zdravlje djeteta. Nažalost, postoje situacije kada majčino mlijeko nije prikladno za dijete: izgubi težinu, ima kolike i još ozbiljnije probleme - pedijatar odluči prenijeti bebu na umjetno hranjenje.
 4. Izlazak mame na posao vrlo često prati i prestanak dojenja.
 5. Želim mamu. Da, žena ima pravo ne žele dojiti. Ako zna sve prednosti dojenja, ali čini izbor u korist umjetnog, nitko nema pravo osuditi ga.

Posljednja točka vrijedi za hranjenje djece nakon godinu dana. Vrlo često u ovom trenutku, žena postupno uklanja dojenje. No, ne ide sve prema planu: vrlo često dijete, koje je naviklo jesti noću, još uvijek treba. Moderni pedijatri širom svijeta u jednom glasu kažu da, do 2-3 godine, dijete bi trebalo, ako je moguće, dobiti majčino mlijeko ili formulu.

Značajke mliječne formule za djecu starije od godinu dana

Svi moderni proizvođači dječje hrane čine dobne oznake mješavina: broj 1 je prikladan za hranjenje od rođenja do 6 mjeseci, 2 - od šest mjeseci do godine, a zatim na 3. i 4. mjesto.

Sve ove podjele su izumljene iz dobrog razloga: u različitim fazama razvoja rastućeg organizma postoje različite potrebe i bit će velika pogreška nastaviti davati smjesu nakon godine pod oznakom 2.

Od mješavine treće faze dijete dobiva većinu potrebnih vitamina, tako da obična hrana ne može pružiti tijelu korisne tvari. Osim toga, mješavine mlijeka mogu djelomično zadovoljiti djetetovu potrebu za fermentiranim mliječnim proizvodima.

Hrana u trećem stupnju razlikuje se od prethodnih u sastavu:

 • Količina vitamina i minerala povećava se prema potrebama tijela. To jest, u jednom dijelu smjese na broju 3 bit će više hranjivih tvari nego u istom broju 2.
 • Kazein je sve veći. To dovodi do povećanja kalorijskog sadržaja produkta, što je neophodno za aktivno kretanje djeteta. Pored toga, kazein se apsorbira prilično polako tako da osjećaj zasićenja ostaje dugo.
 • Okus se mijenja: postaje sličniji klasičnoj hrani.

Sastav takvih smjesa

U smislu sastava, gotovo sva formula dojenčadi za hranjenje nakon godinu dana identična je.

Mogu se razlikovati samo u pojedinim položajima, kao iu broju određenih tvari:

 • Taurin ili triptofan. Dobar učinak na razvoj jetre i središnjeg živčanog sustava bebe, što pomaže optimizirati budnost.
 • Nukleotida. Sudjelujte u mnogim procesima tijela, uključujući i doprinos poboljšanom radu crijeva.
 • Omega-3, Omega-6. Pozitivno utječu na razvoj mozga, imunitet, vizija, živčani sustav. Pomažu u borbi protiv alergija i upala, pridonose normalnom funkcioniranju cirkulacijskog sustava, reguliraju razinu kolesterola.
 • Palmino ulje Uključeno u skoro sve dojenčadi iz godine u godinu. U umjerenim količinama pomaže apsorpciju vitamina, a također je i izvor nekih zasićenih masnih kiselina, koji daju rastuću energiju tijela.
 • Lecitin. Pojednostavljuje apsorpciju masti, pravovremeno ih uklanja iz tijela. Dobar učinak na funkcioniranje jetre i živčanog sustava.
 • Laktoza, maltodekstrin. Zamijenite šećer, čineći mješavinu slatkom, boreći se s plinom.
 • Probiotici. To su mikroorganizmi koji su neophodni za ispravno funkcioniranje probavnog trakta.
 • Galacto i fruktooligosaharidi, inulin. Pridonijeti rastu broja bakterija odgovornih za normalizaciju stolice i promicanju apsorpcije kalcija s magnezijem. Također pozitivno utječu na razvoj živčanog sustava.
 • Broj antioksidansa (selen, karotinoidi, mangan, cink, vitamini C i E) djeluju kako bi zaštitili tijelo od vanjskih utjecaja. Oni poboljšavaju pamćenje, pridonose pravilnom razvoju urogenitalnog sustava i obnavljaju nove stanice, pogodno utječu na središnji živčani sustav, metabolizam, vid, kožu, imunitet, reguliraju zgrušavanje krvi, jačaju krvne žile.

Koja smjesa odabrati

Izbor dojenačke formule treba se odgovorno odgovoriti. Nažalost, ne postoji univerzalni brand koji se uklapa u svu djecu bez iznimke. Treba biti odabrana pojedinačno, uzimajući u obzir značajke organizma. Gledajući dijete, sami roditelji moraju odrediti da će biti bolji.

Ako majka ima hrane djetetu mješavinu prve i druge faze, treća je bolje pokušati ovu posebnu brand - više vjerojatno da će odgovarati za svoje dijete. Obavezno pregledajte sastav proizvoda, provjerite trajnost i cjelovitost pakiranja. Preporučljivo je da se konzultirati pedijatra koji poznaje stanje zdravlja djeteta i reći što su vitamini, eventualno nedostaje i možemo nadoknaditi njihovu mješavinu. I onda morate promatrati: dijete ne bi trebalo imati problema s stolicom, slabost, osip i druge neugodne simptome. Ako nešto nije u redu, poništite proizvod i pokušajte s drugom robnom markom.

Najpopularnija beba formula za hranjenje nakon godine:

 • "Baby";
 • "Cabrita";
 • "Nestozhen";
 • "Nutrilon";
 • "Nan";
 • "Similac";
 • Bibikol Nenne;
 • "Friso".

Kako uvesti novu smjesu

Kao i svaki novi proizvod, primjenjuje se postupno, povećavajući dozu svaki dan. Prije nego dijete jede cijeli dio smjese po prvi put, barem 5-7 dana treba proći. Prvo davanje djeteta novom obroku je bolje prije ručka, tako da negativna reakcija tijela (ako to bude) ne prati noću. Pratite stanje bebe: ne smijete mijenjati ponašanje, dobrobit. Ako postoji regurgitacija, problemi sa stolicom ili osip na koži, odmah otkazati smjesu. I što je najvažnije - oni se pokušavaju ne mijenjati često samo zato što je činilo da je drugi bolji. Bilo bi korisno razgovarati o zamjeni smjese s pedijatrom, promatrajući dijete.

Pregled najboljih formula bez mlijeka za bebe i djecu iz jedne godine: odaberite pravu hranu za bebu

Najčešći uzrok alergije na hranu kod male djece je mliječni protein. U ovom slučaju, hranjenje sa uobičajenim prilagođenim smjesama je nemoguće, a koriste se posebne smjese koje se nazivaju ne-mliječni.

Miješaju bez laktoze ili s niskim sadržajem mliječnog šećera propisani su djeci koja su hranjena bočicom koja razvijaju simptome nedostatka laktoze. Budući da se enzimska aktivnost često samo djelomično smanjuje, nije potrebno potpuno prebaciti na njih. Možete se miješati za jedan dio prilagođene mješavine i bez laktoze, čija količina se odabire pojedinačno.

Posebne značajke

Temelj mješavina bez mlijeka su ili soje proteini, koji se smatraju manje alergenima od mliječnih bjelančevina ili hidrolizata proteina. U hidroliziranim smjesama, velike molekule mlijeka koje su visoko alergene su razbijene u manje one. Takve molekule se apsorbiraju puno bolje, što ne dovodi do problema s probavom.

Konvencionalni ili prilagođene formule, pak, što je moguće bliže u sastavu majčinog mlijeka, koji imaju visok postotak mliječne bjelančevine.

Smjese bez laktoze namijenjene su djeci s netolerancijom na ugljikohidrate kao što je laktoza, galaktoza. Ako dijete nema alergije na hranu na bjelančevine, najčešće je proteinska komponenta bez mlijeka bez laktoze protein sirutke. U slučaju preosjetljivosti na mliječne bjelančevine koriste se mlijeko bez mješavina koje nemaju laktozu.

Osnovni sastav mješavina bez mlijeka predstavljaju slijedeće komponente:

 • Osnova (hidrolizirana ili soja).
 • Biljna ulja.
 • Amino kiseline.
 • Vitamin kompleks.
 • Mineralne tvari.

Mješavine koje ne sadrže mliječne bjelančevine koriste se za hranjenje djece koja imaju alergije na hranu. Također se koristi za bebe s nedostatkom laktoze i galaktosemijom.

Razvrstavanje prema dobi

 1. Označeni "0" namijenjeni su za preuranjene ili premale bebe.
 2. Uz oznaku "1" se također naziva "početak", služe za hranjenje mrvica od 0 do 6 mjeseci.
 3. Označeni kao "2" koriste se za hranjenje djece od 6 mjeseci do 1 godine starosti.
 4. Smjesa označena "3" za hranjenje djece od 1 godine.

Vrste hrane za novorođenčad

Na bazi soje

Smjese se proizvode na bazi soje, ne sadrže mliječne bjelančevine i laktozu. Dječja hrana ove grupe pruža skladan rast i razvoj bebe. To se objašnjava činjenicom da je protein sastav mješavine soje protein biljnog podrijetla, čija je biološka vrijednost manja od životinjskih proteina.

Masni dio predstavljaju biljna ulja - kukuruz, soja, kokos. Ugljikohidrati su predstavljeni dekstrin maltozom, dobro probavljeni, apsorbirani i pozitivno utječu na intestinalnu mikroflora djeteta.

Koristi se za liječenje alergija na hranu na mliječne bjelančevine, ako nema alergijskih reakcija na soje proteine. Primjeri uključuju NAN Soy, Nutrilac Soy, Similac Isomil, Friso Soy.

Nudimo gledati videozapis o karakteristikama soje koje posjeduju i za što im se dodjeljuje:

hidroliza

Ova grupa smjesa se koristi s visokim stupnjem osjetljivosti na mliječne bjelančevine. Njihova je osnova hidrolizat mliječnih bjelančevina. Stupanj hidrolize smjese podijeljen je na:

 • Vrlo hidrolizirano (opsežno hidrolizirano).
 • Niska hidrolizirana (djelomično hidrolizirana).

Visoko hidrolizirane smjese su terapijske smjese, budući da imaju nisku alergeničnost (visoka učinkovitost liječenja alergijskih reakcija). Nemojte sadržavati laktozu, što ga dugotrajno ne može koristiti. Posjedujete neugodan okus (visok sadržaj aminokiselina, bez laktoze) i visoke cijene. Ova grupa smjesa uključuje, na primjer, Similac Alimentum, Alfare, Nutrilon Pepti TSC.

Niska hidrolizirana se smatra profilaktičkim. Koristi se za sprečavanje pojave alergija na hranu. U rijetkim slučajevima, oni se mogu koristiti za hranjenje bebe koje imaju nisku osjetljivost na mliječne bjelančevine. Na primjer, NAN GA, Friso Gold PEP.

Popis najboljih marki

Alfare alergiju

Sastojci uključeni u smjesu:

 • Maltodekstrin.
 • Laktoza.
 • Hidrolizirani protein sirutke.
 • Biljna ulja (dlana, repice, kokos, suncokret).
 • Mineralne tvari.
 • Vitamini.
 • Karnitin.
 • Omega-3 masne kiseline.

Prednosti: visoka učinkovitost smjese, pruža sve fiziološke potrebe za hranjivim tvarima, dobar okus i miris, nema promjene u stolici.

Nedostaci: tekuća konzistencija, visoke cijene, niska dostupnost (teško naći u trgovinama).

Koristi se za smanjenje kliničkih manifestacija alergije proteina kravljeg mlijeka, uključujući ekcem, kolik, povraćanje, proljev i zatvor. Nuspojave u korištenju ove smjese nisu bile promatrane.

Friso Gold PEP

Struktura uključuje:

 1. palme;
 2. kokos;
 3. suncokreta;
 4. uljane repice.
 • Suhi glukozni sirup.
 • Laktoza.
 • Hidrolizirani protein sirutke.
 • Galaktooligosaharidima.
 • Amino kiseline.
 • Minerala.
 • Vitamini.
 • Nukleotida.
 • Prednosti: lako se mogu naći u trgovinama, poboljšavaju rad gastrointestinalnog trakta, normaliziraju stolice, ne pjene, dobro se otapaju.

  Nedostaci uključuju: gorak okus, visoki trošak, mijenja boju i miris stolice.

  Nanesite s teškom netrpeljivosti proteinima kravljeg mlijeka. Ako se ova mješavina konzumira, alergije se mogu pogoršati. Ovaj proces je objašnjen činjenicom da mješavina možda nije prikladna za dijete, kao i svaki drugi lijek.

  Similac Isomil

  sastojci:

  • Kukuruzni škrob u hidroliziranom obliku.
  • Biljna ulja - soja, kokos, suncokret.
  • Izolirani protein soje.
  • Minerala.
  • Vitaminske tvari.
  • Omega-3 masne kiseline.
  • Amino kiseline.

  Sastav ne uključuje palmino ulje, što doprinosi ugodnoj probavi, formiranju mekih stolica, dobroj apsorpciji kalcija u crijevu.

  Pros: ne palmino ulje, kao djeca, razumna cijena.

  Cons: slaba topljivost.

  Primijenjena je alergija na bjelančevine kravljeg mlijeka, kada je nemoguće kupiti hidrolizate, u obitelji koja se pridržava strogih vegetarijanskih stavova. Nisu pronađene nuspojave.

  Nutrilon Pepti Allergy

  Razvijen na temelju preporuka posebno za bebe s alergijskim bolestima. To se postiže hidroliziranim proteinima, čiji spektar amino kiselina odgovara spektru majčinog mlijeka.

  Sastojci uključuju:

  1. Hidrolizirani koncentrat proteina sirutke.
  2. Maltodekstrin.
  3. Mješavina biljnih ulja - dlana, repice, kokosa, suncokreta, Mortierella alpina.
  4. Prebiotici.
  5. Mineralne tvari.
  6. Vitamin kompleks.
  7. Amino kiseline.
  8. Nukleotida.

  Kompleks vitamina i minerala osmišljen kako bi zadovoljio potrebe djece do jedne godine, što pridonosi skladnom razvoju djeteta.

  Pozitivni aspekti: učinkovitost.

  Negativna: slaba topljivost, teško je pronaći u trgovinama. Koristi se za razne alergijske reakcije, učinkovito smanjuje njihove manifestacije, uključujući atopijski dermatitis. Nuspojave kod korištenja roditelja djece ne primjećuje.

  Similac alienmentum

  sastojci:

  • Maltodekstrin.
  • Kombinacija biljnih ulja - šafran, s trigliceridima srednjeg lanca, soje.
  • Kazein hidrolizat.
  • Saharoza.
  • Mineralne tvari.
  • Vitamini.
  • Amino kiseline.

  Prednosti: razumna cijena, bez palminog ulja, dijete jede sa zadovoljstvom.

  Nedostaci: labavi stolici, mješavina sluzi u njemu. To je indicirano za djecu s intolerancijom na proteine ​​kravljeg mlijeka, koliku zbog netolerancije, kao i na malapsorpcijski sindrom. Nisu pronađene nuspojave.

  Kako odabrati?

  Sve je najbolje za djecu, stoga trebate odabrati najbolji proizvod. Da bi mliječna mliječna mliječna mliječnost donijela samo bebu, roditelji se trebaju upoznati s određenim nijansama.

  1. Sastav. Pažljivo proučite osnovu smjese, kao i dodatne komponente smjese.
  2. Datum isteka. Važno je koristiti svježe proizvode, jer konzumiranje mješavine nakon datuma isteka može imati štetne učinke. To može imati loš učinak na zdravlje malog koji već ima problema s njim.
  3. Konzultacije. Smjesa se mora kupiti nakon savjetovanja s pedijatrom.

  Savjeti za roditelje

 • Koristite ovu smjesu za hranu samo na savjet liječnika.
 • Preporučljivo je koristiti samo kuhanu vodu s jakim kuhati na 5 minuta.
 • Smjesa je razrijeđena, strogo prema uputama.
 • Za mjerenje bilo koje mliječne formule, koristite samo mjernu žlicu pričvršćenu za pakiranje.
 • Ako je razrijeđena mješavina više od jednog hranjenja, onda ga treba skladištiti samo u hladnjaku na temperaturi od 2 do 4 ° C. Mora se koristiti u roku od 24 sata. Nakon početka hranjenja, uzeti dio smjese se koristi za sat vremena. Sat vremena kasnije, ostatak se odloži.
 • Nudimo gledati videozapis o tome koje značajke treba uzeti u obzir pri propisivanju mliječne bez prehrane za bebu:

  Kao što vidite, mješavine bez mlijeka smatraju se terapeutskim. Prije prijenosa djeteta na takvu prehranu potrebno je konzultirati se s liječnikom.

  Dječja formula za djecu iz godine

  Poruka Natty »Sun Apr 23, 2006 09:23

  Poruka iz Lelik »Sun Apr 23, 2006 11:25

  Poruka Helen »Fri Apr 23, 2006 12:32

  Poruka iz pijeska »Fri Apr 23, 2006 13:10

  Poruka iz Lelije »Sun Apr 23, 2006 15:55

  Poruka Natty »Sun Apr 23, 2006 18:20

  Poruka Lelik »Sun Apr 23, 2006 19:04

  Poruka iz pijeska »Fri Apr 23, 2006 20:38

  Poruka Natty »Mon Apr 24, 2006 07:47

  Odvajanje: što piti? Mješavina nakon godine

  Za mnoge djece, nakon ukidanja HBV-a, noćna je žeđ utrostručena. Pokušat ćemo odgovoriti na određeno pitanje koje se često pojavljuje na forumu: kako zamijeniti vrijedno piće - i jesu li

  Većina djece u razdoblju od jedne do dvije godine odvajaju se i mješavine. Što dalje piti? Majke razmišljaju sasvim logično: dijete je jede nešto za noć, a on i dalje treba hranu. Za mnoge djece, nakon ukidanja HBV-a, noćna je žeđ utrostručena. Nećemo dodirnuti psihološki aspekt odbića ili mješavine. Pokušat ćemo odgovoriti na određeno pitanje koje se često pojavljuje na forumu: kako zamijeniti vrijedno piće - i je li potrebno.

  U ranoj dobi (do tri godine) mliječni proizvodi i mliječni proizvodi ostaju u središtu djetetove prehrane. Objašnjenje je jednostavno: djetetovo tijelo od rođenja koristi se za prilagodbu mliječne hrane i potrebno je malo vremena za prilagodbu apsorbirati hranjive tvari iz drugih proizvoda jednako produktivno. Kao u bilo kojoj vezi s prehranom, ovo pravilo ne bi trebalo dovesti u fanatizam. Neka djeca ne vole mliječne proizvode, ali odbijaju čak i pribavljati sir s voćnim kravom i bebom slatkim jogurtom u atraktivnoj bocu.

  Što učiniti u ovom slučaju? - Ne pokušavajte sažeti prehranu djeteta pod određenim standardom. Prvo, ako dječji organizam odbije nešto, to ne može učiniti bez ozbiljnog razloga. Drugo, procijenite stanje zdravlja djeteta i provjerite sve što vam se čini samo. Nema zakona da svako dijete treba mlijeko da raste. Mnogo zdrave djece, iz nekog razloga, raste bez mlijeka i svježeg sira. Djeca od 1 do 3 godine, poželjno je konzumirati mliječne proizvode i mliječne proizvode najmanje 500-700 ml dnevno. Ali te se norme slobodno prilagođavaju u okviru sklonosti pojedinog djeteta.

  Pretpostavimo da ste odvojili dijete od dojke ili mješavine dovoljno rano: u 1-1.5 godina. Mnoga djeca imaju povećan apetit, jer su navikli na stalnu, i najvažnije - hranjivu hranu. Ako apetit djeteta nije promijenjen, to znači da on ne treba nikakav poseban pristup prehrani, a prehrana se može ostaviti nepromijenjena. Što piti nakon ukidanja GW ili IW - mišljenja stručnjaka split. Postoje dva uvjetna kampa, dva mišljenja o tome. Da biste saznali kakvu je mišljenju ona blizu, majka mora dobro osjetiti potrebe njezina djeteta, manje se oslanjati na iskustvo susjeda ili baka, i slušati vašu intuiciju.

  Mišljenje: zamijenimo jednu dobru hranu s drugom

  Stručnjaci ovog "kampa" savjetuju, nakon ukidanja HB ili IW, da se dijete prenese na mješavinu "od godinu dana" i nastavi piti već dvije do tri godine. Argumenti: tijelo naglo gubi moćan nadopunjavanje vitamina, može umrijeti. A mješavina u sastavu bit će korisnija od kefira i mlijeka. Oni su prilagođeni potrebama djetetovog tijela, imaju slatki okus, poput djece. Smjese mogu biti suhe ili tekuće u kutijama. Daju se piće iz šalice - vrlo je nepoželjno piti mješavine iz boca, unaprijed planirate li sebi sljedeći problem odvikavanja od boce. Mješavina se može dati noću ili poslijepodne, dodati je žitarici umjesto mlijeka.

  Tablica prikazuje približne razlike između mješavina do godine dana - i naknadne mješavine na primjeru proizvoda jedne tvrtke (izvor: www.blukoshko.ru).

  Smjesa nakon godine

  1. od obranog visokokvalitetnog mlijeka s dodatkom demineralizirane sirutke

  1. od demineraliziranog cjelovitog mlijeka, bez dodavanja sirutke

  2. sastav ugljikohidrata - laktoza

  2. Sastav ugljikohidrata - osim laktoze može sadržavati škrob i šećer

  3. omjer proteinske frakcije u korist albumina

  3. omjer proteinske frakcije u korist kazeina, razina proteina je veća

  4. količinu minerala i vitamina prema dobnim normama

  4. sadržaj željeza, cinka, bakra je veći

  5. obogaćene sa taurinima, inozitolom, L-karnitinom, nukleotidima.

  5. Većina smjesa nema taurina, inozitola, L-karnitina, nukleotida.

  6. veća energetska vrijednost i osmolarnost

  Mliječna formula "nakon 1 godine":

  Enfamil Junior (Enfamil Junior)

  Sastojci: obrano mlijeko, polimeri glukoze, mlijeka, palmino ulje, sojino ulje, kokosovo ulje, sojino lecitin, kukuruznog ulja, vitamina (alfa tokoferol acetat, biotina, kolekalciferol, kalcij pantotenat, cijanokobalamin, folna kiselina, niacinamid, fitonadion, piridoksin-hidroklorid, riboflavin, natrij askorbat, tiamin hidroklorid, vitamin palmitat, minerali (bakreni sulfat, željezni sulfat, mangan sulfat, natrijev jodid, cink sulfat), taurin i askorbil palmitat.

  Frisolak 3 (Frisolak 3 s nukleotidima)

  Pripravak: biljna ulja, obrano mlijeko, riblje ulje, sirup glukoze, fructooligosaccharides, saharoza, lecitin, arome vanilije, laktoza, natrij askorbat, taurin, željezov sulfat, DL-alfa-tokoferol acetat, bakar sulfat, cink sulfat, kalcijev D- pantotenat, retinol acetat, beta karotena, tiamin-hidroklorid, kolin klorid, piridoksin-hidroklorid, L-askorbil palmitat, magnezijev sulfat, natrijev selenit, folna kiselina, niacinamid, miješani karotenoidi, phytomenadione, kolekalciferol.

  Mlijeko za bebe Nestle (Nestle)

  Sastojci: obrano mlijeko, laktoza, saharoza, biljno ulje, vitamini, elementi u tragovima, vanilije, mliječne masti.

  Mlijeko za bebe Nutrilak (Nutricia)

  Pripravak: obrano mlijeko, mliječni šećer (laktoza), sirup glukoza, biljna ulja (kokos, palmino, soja, kukuruz), lecitin, mineralne tvari (kalcijev karbonat, kalij citrat, željezov sulfat, cinkov sulfat, bakar sulfat, kalijev jodid) vitamini (askorbinska kiselina, tokoferol acetat, niacinamid, pantotenska kiselina, pirodoksin hidroklorid, acetat, retinol, riboflavin, tiamin-hidroklorid, folna kiselina, fitonadion, kolekalciferol, cijanokobalamin), d-biotin.

  Dadilja mliječne formule (Zlatna Koza)

  Vitaminirajuća mliječna formula bazirana na kozjem mlijeku. Bez dodavanja saharoze i glukoznog sirupa.

  Mlijeko 3 Plus (Nutricia)

  Pripravak: kravlje mlijeko, rižino brašno (ili drugih žitarica), šećer u prahu, maltodekstrina, laktoze, repica, suncokret, kokos, palmino ulje, šećer, minerali, vitamini, soja lecitin.

  Također postoje tekuće mješavine u kutijama (200 ml) od Agusha i Tema, namijenjene djeci od 0 do 5 - i od 5 mjeseci te su prikladne za upotrebu, budući da su već rastavljene.

  Mišljenje dva: dijete zna ono što mu treba

  Njegova je bitna činjenica da će proizvođači, pustite ih, doći do mliječnih formula za plavuše i crvenokosive, za djecu mlađu od 1,5 godina i kasnije, s pojačanim kalcijem i sniženim magnezijem... i sve to neće biti dobro, ali solidno marketing. Potreba za "godišnjim" mješavinama se osporava: ako dijete jede dovoljno komplementarne hrane i nema problema s trbuščićem i alergijama, to znači da je već nakupio dovoljno enzima i upija sve koristi od redovite hrane. Ako je dijete zdravo i dobro razvijeno, nakon godine dana ne treba mlijeko. U tom slučaju, do dvije godine, preporuča se djetetu djetetu posebnu mliječnu mlijeku i mliječne proizvode u količini od 500-700 ml dnevno.

  Mliječni proizvodi namijenjeni dječjoj hrani proizvode se posebnom tehnologijom s posebnom kontrolom kakvoće, zbog čega se ne mogu priuštiti sve svoje biljke. Ovo je vrlo detaljno i zanimljivo: http://www.u-mama.ru/read/article.php?id=3245.

  Ako je dijete odsutno u dobi od dvije godine i kasnije, može se dobiti odrasle mliječne proizvode. Već neko vrijeme bilo je sporova oko upotrebe steriliziranog mlijeka. Ovo mlijeko je pogodno za upotrebu (nema potrebe kuhati), ali sadrži izmijenjeni protein koji je teško probavljiv, au steriliziranom mlijeku gotovo da nema hranjivih sastojaka: vitamina, masnih kiselina. Usput, s gledišta ayurvede, sterilizirano mlijeko je otrovno i dovodi do tuposti, inertnosti i boli.

  Najkonkurentnije u smislu gradova je mogućnost pio pasterizirano mlijeko. Njegovo "plijen" nije u potpunosti, već četvrtina, a pohranjuje se za 5-7 dana. Ovo mlijeko treba kuhati prije pijenja, a ne dugo - ukloniti odmah nakon ključanja kako bi se izbjegle promjene vrijednog proteina. Sterilizirano mlijeko može uzeti sa sobom na izlet (do vikendice), i neka djeca pasteriziraju. Prilikom odabira kefira, potražite značku GOST, preferirajte proizvode malih mljekara. Također možete dati ryazhenku, bifidok i snježnu loptu. Izbjegavajte proizvode s okusima, neodređenim imenima i trajanjem od više od 14 dana.

  Dakle, bilo koji fermentirani mliječni proizvodi mogu se dati noću, kao i toplo mlijeko, ako dijete dobro podnosi - a noću je poželjno piti običnu vodu.

  NIJE potrebno piti (noću, noću): slatki čaj, kompot, mors. Ovi savjeti još uvijek snažno daju neki stari liječnici. Izravni put do karijesa i pretjerano uzbuđenje. Sokovi iritiraju gastrointestinalni trakt. Sokovi i kompoti su vitaminski jutarnji napitci, što implicira aktivnu zabavu u narednom vremenu, a ne dobar san.

  Što ako dijete stalno pita za noću?

  U razdoblju nakon odbića, dijete se može osjećati žedno noću. Pokušajte ne piti iz boce, inače ćete zamijeniti jedan privitak drugom privitkom, odbičivanje boce u budućnosti može biti ne manje problem. Istu ovisnost može biti na slatkom napitku.

  Mnoga djeca nakon otkazivanja GW-a mogu piti puno kefira. U tom slučaju, ograničite se na dječju kefir, ima nisku kiselost, manje agresivni učinak na sluznicu želuca i crijeva. Najbolje noćno piće je čista voda. Pijte ponudu iz šalice (osobna šalica s omiljenim uzorkom) ili posudu za piće slamkom.

  Ponekad dijete prečesto pita da pijete noću zbog nedostatka pažnje, to također treba uzeti u obzir. To će odbija vodu, jogurt, zahtijeva nešto drugo, neke majke doći u takvim situacijama - ne želim reći „senilnosti”, ali u neposrednoj blizini, zaslađivanje pića, u potrazi za novim opcijama za piće i jede... a to nije tako. I da ovo razdoblje treba biti iskusno, čekati ga.

  Koliko će više biti - slična razdoblja navikavanja na novi način života. Odbijanje, vrtić, roditeljski dopust... Trebate strpljenje - sve što se događa je normalan život, prekretnice odrastanja. Dijete ima pravo plakati, zahtijevati "dodatnu" pažnju, ima pravo na loš san i "terorizaciju" roditelja. To je normalno, uobičajeno je za većinu malih djeteta. Potrebno je tražiti pristup. Za dijete do dvije godine, želja piti noću je prilično prirodna, ali već je moguće složiti se sa starijim djetetom.

  Na fotografijama: 1. George (majka pudjik ) 2. Nikita (m Niccol ) 3. Polina (m Yulyasha-milf ) 4. Nikita (m Selesta ), 5. Vasya (m Denga ).

  Najbolja mješavina za novorođenče

  Koja je najbolja mješavina za novorođenče?

  Kako odabrati smjesu za novorođenče

  Kako razumjeti da je smjesa došla

  Ocjena dojenačke formule za dostupnost

  Ocjena najjeftinijih smjesa

  Ocjena dojenačke formule po sastavu

  Usporedna tablica sastava popularne mliječne mliječne formule s majčinim mlijekom

  Smjesa s najboljim sastavom bjelančevina

  Taurin u sastavu mješavina mlijeka

  Najbolja smjesa u odnosu na masnoću

  Mješavine bez palminog ulja

  Miješajte s omega 3 i omega 6

  Najbolja mješavina ugljikohidrata

  Prebiotičke mješavine

  Smjesa s najboljim omjerom minerala

  Smjesa s najboljim omjerom vitamina

  Najbolja smjesa s nukleotidima

  Najbolja mješavina u osmolarnosti

  Najukusnija dojenačka formula

  zaključak

  Odjeljak nedavnih materijala:

  Bez kruha, većina ljudi u našoj zemlji ne jede nikakvu hranu. Kruh je najpopularniji i kupljen prehrambeni proizvod. Mnogi roditelji zainteresirani su za pitanja: od kojega je doba moguće.

  Navikli smo dodati maslac u hranu za ukus, to je neophodan proizvod na našem stolu. U ovom članku ćemo razmotriti u kojoj dobi, kako i kakvu ulje može biti dano djetetu, koja je upotreba.

  Češnjak je korisno povrće, bogato vitaminima, posjeduje antivirusno i antimikrobno djelovanje. Je li moguće da češnjak dijete, u kojem dobu, kako je tako korisno za djecu? Odgovorit ćemo.

  komentari na članak

  Hvala na takvim informacijama vrlo koristan članak.

  hvala za info, vrlo lijep članak

  Hvala vam puno, vrlo korisne informacije.

  Korisni, informativni članak. Bez vode, sve je jasno obojano, postoje usporedbe (što uvelike olakšava odabir točno potrebnih parametara). Mnogo hvala autoru za nevjerojatno napisani članak.

  Vrlo korisne informacije. Hvala vam, pomogli ste shvatiti tako veliku količinu dječje hrane.

  Izvrstan članak! Puno vam zahvaljujemo na iskrenom i nepristranom pristupu bez ikakvih plaćenih trikova od proizvođača!

  Vrhunska najbolja dojenčeta za novorođenčad

  Ne možemo se svađati s činjenicom da je idealna hrana za bebu, samo rođena, majčino mlijeko. Ipak, mnogo majki koje su zbog nekog razloga prisiljene prebaciti na umjetno hranjenje. U takvoj situaciji vrlo je važno odabrati dobru mješavinu za novorođenče, koja će mu odgovarati u svim zahtjevima. Da bismo mogli bolje kretati se dječjom hranom, pripremili smo vam ocjenu najbolje dojenčadi za novorođenčad na temelju povratnih informacija i preporuka mnogih mama.

  Vrlo je važno zapamtiti da prije nego što odaberete, potrebno je konzultirati se sa svojim pedijatrom koji, kao nitko drugi, nije kompetentan u ovom pitanju i dobro je svjestan svih najboljih proizvođača dojenačke formule na tržištu.

  Najbolja formula za dojenčad na kozjem mlijeku

  Ova verzija dječje hrane pojavila se na domaćim tržištima ne tako davno, ali je već stekla veliku popularnost. To je zbog teorije da je kozje mlijeko lakše apsorbira nezrelo dječje tijelo od kravljeg mlijeka i jednako je svojstvima majčinom majčinom mlijeku. Također je prikladna za hranjenje novorođenčadi alergičnih na kravlje mlijeko. Istodobno, izbor majki koji su odlučili prebaciti na takav proizvod je mali - samo 4 takva robna marki su na tržištu, što će biti detaljno opisano.

  1. Dadilja

  Novi Zeland proizvod, koji se smatra najboljom mliječnom formulom za kozji mlijeko. Njegova glavna razlika od proizvoda drugih marki je visoki udio proteina kazeina, koji se lakše probavljaju za nezrelog organizma. Još jedna značajka je nedostatak dodatne obrade mlijeka, čime se osigurava maksimalno očuvanje njegovih korisnih svojstava. Osim toga, proizvod ove marke ne sadrži palmino ulje. Sve to zajedno osigurava minimalni rizik od alergija, što je vrlo važno kada je u pitanju novorođenče.

  prednosti:

  • visoko kvalitetnih proizvoda
  • nedostatak palminog ulja i proteina sirutke
  • minimalni rizik od alergija

  nedostaci:

  2. Mamako

  Dječja formula iz španjolskog proizvođača sadrži proteine ​​kazeina i sirutke u jednakim omjerima. Proizvod nije imao vremena za dobivanje velike popularnosti, jer se pojavio na policama relativno nedavno. Ipak, majke koje su ga pokušale zabilježiti da mlijeko na temelju nje ima ugodan slatki okus koji djeca vole. Statistika alergijskih reakcija je također minimalna.

  prednosti:

  • omjer proteina sirutke i kazeina
  • zasićene prebioticima

  nedostaci:

  • teško pronaći (nije dostupno u svim trgovinama)

  Cabrita

  Dječja hrana iz Nizozemske koja sadrži Digest X mast kompleks, patent za koji pripada proizvođaču. Ova vrsta masti je dizajnirana za poboljšanje probave, kao i povećanje apsorpcije kalcija. Takvi pokazatelji vrlo su važni za dječju hranu u prvim mjesecima nakon rođenja. Prema pregledima većine majki, Kabrita je najbolja vrijednost za novac među mješavinama kozjeg mlijeka.

  prednosti:

  • sadržaj posebnog kompleksa masti
  • optimalni omjer cijene i kvalitete

  nedostaci:

  • teško naći u trgovinama

  4. MDmil SP kozu

  Dječja formula s dobrim sastavom zajedničke proizvodnje Švicarske i Španjolske. Za razliku od ostalih marki dječje hrane, zasićenost mlijeka s proteinima i solima unutar normalnog raspona (u drugim proizvodima ona prelazi dopuštene granice ili je na njihovoj gornjoj granici). Ova optimalna kombinacija pomaže u izbjegavanju prekomjernog stresa na dječjim organima kao što su crijeva i bubrezi. Osim toga, ovdje je omjer omega kiselina, najbliže majčinom mlijeku, što ima pozitivan učinak na razvoj živčanog sustava djece.

  prednosti:

  • optimalni sastav s minimalnim rizikom od alergija
  • normalizaciju stolice i bez kolika kada se konzumira

  nedostaci:

  Važno je znati! Nikad ne držite suhu smjesu na otvorenom, jer su mikroorganizmi u zraku, koji također mogu ući u hranu.

  Preporučujemo da pogledate videozapis Test Purchase for infant formula!

  Najbolja mliječna formula prilagođena novorođenčadi (što je bliže majčinom mlijeku)

  Glavna značajka takve prehrane je minimalna količina proteina kazeina, koja u nekim bebama uzrokuje poteškoće u probavi i slabo apsorbira. Sastav prilagođene prehrane je visok sadržaj albumina i globulina, koji maksimalno približava svojstva majčinog mlijeka. To znači da u ovoj prehrani nema praktički komponenti koje mogu uzrokovati poteškoće s probavom, što je idealno za dojenčad. To je iz ove linije treba odabrati hranu u prvim mjesecima nakon rođenja djeteta, tako da nema alergije.

  1. Nutrilon

  Najbolja dojenačka formula prema mišljenjima većine majki dugi niz godina. Ima optimalni odnos masnih kiselina biljnog podrijetla s mineralima i vitaminima. Osim toga, postoji visoka razina asimilacije korisnih tvari, proporcionalni omjer fosfora i kalcija. Nutrilon je po svom sastavu što je moguće bliži majčinom mlijeku, što je vrlo važno za dijete.

  prednosti:

  • dobar sastav
  • visoka probavljivost djetetovog tijela
  • lako se može naći u supermarketu

  nedostaci:

  2. NAN

  Ne samo jedna od najboljih mliječnih formula za novorođenče nego i jedan od najukusnijih. Brzo se otapa tijekom pripreme, to dijete dobro hrani. Optimalan broj prebiotika i probiotika osigurava neprekinuto funkcioniranje crijeva, kao i povećanje zaštitnih svojstava. Dobar učinak na mozak, živčani sustav i viziju malog čovjeka.

  prednosti:

  • sadržaj svih potrebnih komponenata u dovoljnoj količini i omjeru
  • pozitivan učinak na tijelo kao cjelinu
  • praktičnost pohrane
  • lako se može naći u bilo kojem supermarketu

  nedostaci:

  3. ne-carina

  Proračun verzije visoke kvalitete dječje hrane. Sadrži vitamine i mikroelemete, ali njihov je iznos manji nego kod skupljih marki. Nema ribljeg ulja koje je neophodno za skladan razvoj živčanog sustava. Ali ovo je mješavina bez sadržaja palminog ulja. Unatoč činjenici da se ova vrsta ulja smatra izvrsnim izvorom masti u zapadnim zemljama, mnogim je ruskim majkama odsutnost ključan argument u korist ovog proizvoda. Također postoji dovoljna količina laktobacila, prebiotika i drugih važnih elemenata u tragovima.

  prednosti:

  • prihvatljivi trošak
  • nedostatak palminog ulja
  • odličan sastav

  nedostaci:

  • nedostatak nekih važnih elemenata u tragovima u sastavu

  Vrlo je važno strogo pridržavati se pravila higijene i roka trajanja u procesu hranjenja djeteta s formulom mlijeka. Boce za bebe koje nisu isprane na vrijeme idealno su mjesto za razvoj i reprodukciju patogenih bakterija. Ako ne kuhate takvu bocu, ali jednostavno isperite, ulijte novi dio hrane, dijete se može izvaditi i možda mislite da ta smjesa ne odgovara bebi.

  Najbolja djeteta formula za prerane bebe

  Bebe rođene prije određenog vremena trebaju posebnu njegu i njegu. Posebno je osjetljiv organizam koji nije imao vremena za potpuno oblikovanje i pripremu za rođenje. Stoga, za hranu morate odabrati posebne proizvode za djecu, što je u potpunosti u skladu s potrebama malog čovjeka. Oni uzimaju u obzir sve značajke takvih krhkih beba: korištenje bjelančevina koje se lako probavljaju, povećani sadržaj vitamina i elemenata u tragovima, povećanje energetske vrijednosti proizvoda za bržu dobitku težine. Također, ova linija preporučuje se kako bi se smanjio rizik od alergijskih reakcija.

  1. NUTRILON PRE

  Infant formula s bifidobakterijama i niskom laktozom. Postotak mlijeka sirutke je ovdje najviši, što ga čini što bliže dojci. Obogaćen polinezasićenim masnim kiselinama, esencijalnim vitaminima i elementima u tragovima.

  prednosti:

  • optimalni sastav za prerane bebe
  • minimalni rizik od alergija i drugih nuspojava
  • što je blisko majčinom mlijeku

  nedostaci:

  2. SIMILAC (ABBOTT) NEOSHUR

  Smjesa, prepoznata kao najbolja za prehranu prerano rođene djece. Praktično ne sadrži laktozu, umjesto toga se koristi maltodekstrin, koji osigurava ne samo slatki okus proizvoda već i visoku energetsku vrijednost, pridonoseći brzom dobivanju težine. Ovaj pokazatelj je vrlo važan za ovu kategoriju dječjih proizvoda. Osim toga, to je savršeno za djecu koja pate od povećanog plina i kolike, zbog minimalnog opterećenja na probavnom sustavu. Ne sadrži palmino ulje, ali postoji poseban kompleks biljke koji pomaže ublažiti zatvor i ublažiti stolice.

  prednosti:

  • sastav, uzimajući u obzir sve osobine tijela prerane bebe
  • nedostatak palminog ulja
  • savršeno apsorbira slab organizam djeteta

  nedostaci:

  Najbolja formula za dojenčad jeftina i dobra

  Ako ste prisiljeni prebaciti se na umjetno hranjenje, nije potrebno kupiti najskuplju smjesu. Zapravo, proizvodi koji se proizvode u našoj zemlji ispunjavaju sve zahtjeve standarda kvalitete po pristupačnoj cijeni. Većina majki vjeruje da su bolje za djecu od 12 mjeseci, ali su također namijenjeni bebama od rođenja. U nastavku će se smatrati vođe dječjih mliječnih proizvoda koji se proizvode u zemlji.

  1. beba

  Jedan od najpopularnijih brandova dječje hrane nizozemske kvalitete, proizvedene u Rusiji. Sadrži sve potrebne vitamine i elemente u tragovima, prebiotike i masne kiseline. Možeš dati zdravu punopravnu bebu od rođenja. A ako se pitate kako odabrati mliječnu formulu od 6 mjeseci, kada dođe do prijelaza na sljedeću fazu razvoja, to je jedna od najboljih opcija. Prema mišljenju majki, koja je u početku dijete davala skuplje obroke, lako se prebacuju na malu bebu jer djeca vole njegov slatki okus. Velika mogućnost za one roditelje koji žele uštedjeti na cijeni, a ne na kvaliteti.

  prednosti:

  • optimalni omjer troškova proizvoda i njegove kvalitete
  • dostupnost (prodana u gotovo svim trgovinama)
  • razumnu cijenu

  nedostaci:

  2. Agusha

  Dobar miks iz domaćeg proizvođača po pristupačnoj cijeni. Obogaćen je svim potrebnim mineralima i vitaminima, pogodnim od prvog dana za zdravu djecu, rođen na vrijeme. Sadrži poseban vitaminski kompleks koji je osmišljen za jačanje dječjeg imuniteta i koristan za rast i ukupni razvoj bebe.

  prednosti:

  • pristupačne cijene
  • dobar sastav

  nedostaci:

  Preporučujemo da pogledate zanimljiv videozapis o tome kakav bebin miks ima i koji su od najkvalitetnijih!

  Koja je beba formula za izbor novorođenčeta?

  S obzirom na ogroman broj marki dječje hrane na policama, odabir smjese za novorođenče vrlo je teško. Da ne biste pogriješili prilikom donošenja odluke, obratite pozornost na sljedeće kriterije:

  1. opći sastav
  2. postotak laktoze (što je niža bolja)
  3. postotak mlijeka sirutke
  4. specifične značajke za određenu robnu marku
  5. preporuke za uporabu (za koju je kategoriju djece namijenjena)

  Važan kriterij je i trošak proizvoda, budući da mliječna hrana završava vrlo brzo i morate ga vrlo često kupiti. Ovdje biste trebali doći do optimalnog omjera cijene i kvalitete odabirom mliječne formule koja je najbolja za vaše dijete i ne udovoljava obiteljskom proračunu od rođenja. Ali istodobno ne biste trebali platiti previše za brand i prikladnu ambalažu (mješavine po povoljnoj cijeni u kartonskim paketima mogu se lako pohraniti u obične staklene posude s poklopcem).

  Osim toga, pazite da razmislite kada odaberete koja je smjesa najbolja za razvoj djeteta, odlučuje se samo s pedijatrom koji će dati važne savjete temeljene na karakteristikama djetetova tijela. Štoviše, ako smjesa ne stane, nemoj odmah paničariti. Unatoč općem načelu proizvodnje, svi markeri formula za dojenčad imaju svoje osobine, na koje se tijelo malog čovjeka mora koristiti, a to traje puno vremena. Stoga, trebali biste sve novu pažljivo probati, postupno uvodeći proizvod. Prvi put treba dati minimalnu količinu mlijeka, pažljivo promatrajući reakciju djetetovog tijela. U nedostatku znakova upozorenja, dio se postepeno povećava do potpunog prijelaza na novi proizvod.

  Dakle, odgovor na pitanje koji je dojenčad najprikladniji za novorođenče odlučuje se individualno, uzimajući u obzir mnoge kriterije i pažljivo promatranje djeteta.