Možda od duphaston glavobolje

Hrana

Pozdrav, liječnik. Pomoć, molim vas, savjet.

Imam trudnoću od 8 tjedana, dok je liječnik propisao duphaston Imam bol u donjem dijelu trbuha i lagano žućkasto iscjedak.

Pio sam ga 5 dana, od prvog dana došlo je do ozbiljnih glavobolja koja je otišla u migrenu. Moja glava boli dan i noć.

Naglo sam prestala piti, glavobolja je nestala, ali sada se bojim da bi moglo doći do pobačaja, jer pišu da se ne može naglo zaustaviti, ne pijem 4 dana.

Zamolila sam liječnika da zamijeni ovaj lijek s nečim, rekla je da nema ništa, kaže ona, biti strpljiva najmanje 12 tjedana, ali nemoguće je podnijeti.

Savjetujte što je vjerojatnost pobačaja i kako zamijeniti duphaston? Također sam htio reći da nemam ništa strašno o ultrazvuku, nikakvim odjelima itd., Jedino što sam dugo godina trpjela s kroničnim upalnim bolestima poput žene.

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Može li glavobolja od duphastona

Ako pacijent osjeća da ima nisku bol u trbuhu od Duphastona, onda je ova manifestacija povezana s:

 • Prijetnja spontanog pobačaja (pobačaj). Ako buduća majka ima osjećaj boli u abdomenu (posebno povlačenjem), odmah se javite stručnjaku koji vodi trudnoću. Često, kako bi spriječili takav fenomen, ginekolozi propisuju Duphaston da poveća razinu progesterona (sintetski), što neće pustiti da izgubi dijete. Lijek u ovom slučaju jednostavno će onemogućiti razvoj procesa.
 • Poremećaji u jetri. Razmatrani lijek, kao i većina od tih, ima negativan učinak na jetru, jer To je tijelo koje sudjeluje u obradi Duphastona. Kao rezultat toga, pacijent ima žutost kože, osjećaj slabosti i neodlučnosti, bolne senzacije u želucu. Ako su manifestacije slabosti jetre pojačale, onda razlog nije u Duphastonu i pacijentu je potrebno što prije konzultirati liječnika.
 • Alergijske reakcije ili pojedinačna netolerancija na lijek. Takva se manifestacija smatra rijetkom, ali ima širok spektar simptoma. Alergija je definirana osipom, crvenilom i oteklima, individualna netrpeljivost je karakteristična samo drugačije, može se podijeliti na bolesti gastrointestinalnog trakta (povraćanje, proljev, mučnina), bol u zglobovima i bol u abdomenu. Vrlo rijetko razvijaju nelagodu u lumbalnoj regiji. Ovaj simptom smatra se najopasnijim jer govori o poremećajima u radu bubrega.
 • Obnova menstruacije. Ako je bol započeo odmah nakon tijeka liječenja, prva menstruacija će biti vrlo obilna i, eventualno, bolna. Takav se fenomen smatra normalnim. Liječenje ne zahtijeva. Primarna reakcija je kratkotrajna, nakon što se tijelo navikne na lijek, ciklus će se oporaviti i bol će nestati.

Ostali učinci uzimanja

Kada primate ne samo donji trbuh, već i druge nelagode, koje su nuspojave.

To uključuje:

 • Migrene ili glavobolje
 • Umjereno krvarenje maternice
 • Akumulacija periferne tekućine (edem)
 • Osip i svrbež
 • Blaga hemolitička anemija.

Potonji učinak može također imati nižu bol u trbuhu.

Povlači donji dio trbuha i iz pogrešne doze ili pogrešnog načina uzimanja lijeka. To se očituje kvarovima u menstrualnom ciklusu (kašnjenja, promjeni trajanja menstruacije, boli itd.). Ako su ti simptomi otkriveni, hitno je konzultirati stručnjaka. Nepravilno prihvaćanje lijeka dovodi do hormonskog neuspjeha i treba ga tretirati što je prije moguće.

Djelovanje Duphastona na mliječne žlijezde

Učinak progesterona na mliječne žlijezde

Tkivo dojke je podložno spolnim hormonima i varira prema mjesečnom ciklusu. To jest, kada se razina gestagena povećava (u drugoj fazi), željezo se povećava i može mučiti. Nakon menstruacije dolazi do obrnutog razvoja procesa.

Dakle, žensko tijelo tijekom mjeseci trudnoće pripremljeno je za dojenje.

Negativni učinci uzimanja

Na početku lijeka žena bi trebala pažljivo pratiti njezino stanje. Sljedeći simptomi trebali bi je upozoriti:

 • mučnina i povraćanje s bolovima u trbuhu;

Ako prsa boli od Duphastona u kombinaciji s drugim simptomima simptoma koji ometaju život, onda razmislite o individualnoj netoleranciji lijeka i odmah se posavjetujte s liječnikom. Nezavisno se nositi s problemom ili prestati uzimati ga je nemoguće.

Također biste trebali pažljivo uzimati lijek zajedno s estrogenom. Ako djevojka ima bolne bradavice, pojavljuje se iscjedak od njih, ili gusta formacija palpa u prsima, hitna potreba da ode do ginekologa.

Duphaston i bol u donjem dijelu trbuha ((((Odgovorite tko je bio!

Ja, također, tako. I mnoge djevojke koje uzimaju duphaston ili urozhestan.

Našao sam za ovo objašnjenje.

Upravo u sredini vaše lutealne faze, razina progesterona i estrogena doseže svoj vrhunac. odnosno u sredini druge faze najveća količina tih hormona, sutra ili poslije podne će ta bol proći.

Lutenic / sekretorna faza. Ovo je vremenski interval između ovulacije i početka menstrualnog krvarenja. Za razliku od folikularne faze, trajanje luteala je konstantnije - 13-14 dana (+ 2 dana). Nakon što se folikuli probijaju, zidovi se povuku, njene stanice nakupljaju lipide i lutein pigment, što mu daje žutu boju. Ovaj transformirani grafikonski folikul naziva se korpus luteum. Trajanje lutealne faze povezano je s razdobljem funkcioniranja (10-12 dana) korpus luteuma, u ovom trenutku corpus luteum izlučuje progesteron, estradiol i androgene. Povišene razine estrogena i progesterona mijenjaju svojstva dva vanjska sloja endometrija. Endometrijske žlijezde zrele, proliferiraju i počinju lučiti (sekretornu fazu), budući da se uterus priprema za implantaciju oplođenog jajašca. Razina progesterona i estrogena vrši se u sredini lutealne faze, a LH i FSH smanjuju se kao odgovor. Kada se pojavi trudnoća, korpus luteum počinje proizvoditi korionski gonadotropin sve dok se placenta ne razvije i izlučuje estrogen i progesteron. Ako se ne pojavi trudnoća (ne postoji proizvodnja humanog korionskog gonadotropina), korpus luteum prestaje funkcionirati, smanjuje se razina estrogena i progesterona, što dovodi do oticanja i nekrotičnih promjena endometrija. Smanjena razina progesterona također povećava sintezu prostaglandina. Prostaglandini (PG) iniciraju vazospazam i kontrakciju maternice, javlja se odbacivanje dva vanjska sloja endometrija. Smanjenje razine estrogena i progesterona također pridonosi smanjenju GRF i nastavku sinteze LH i FSH, koji počinje novim menstruacijskim ciklusom.

Zbog toga progesteron treba uzimati u 7 DPO

Može li trbuh proboditi uzimati duphaston

Vitaly Webber Utrozhestan vaginalno? Pretraživanje u zajednici Kategorije Nekategorizirane Foto albumi Dajte lijekove PRODAJA ZABRANJENO. Izraz je gotovo 17 tjedana.

Anastasia U prvom tromjesečju sam jeli tablete u nekoliko trgovačkih centara. Imao sam podršku terapiji. I sad je sve u redu. Cista lyaichnika volumen I ja, čini mi se da sam prikupio sve nuspojave. Kalendar trudnoće po tjednu i mjesecu Prvi trimestar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Iz tkanine večeri počeo sam boljeti dno duphastona. To boli bol, a zatim se vraća. Slijepi će vam se prvo pomoći prvo, i moći ćete boljeti, samo će želudac sigurno reći, jedino što mislim da bi liječnik trebao potpuno provjeriti je li to s medom potrebno dodatno ili ne, ali iz nekog razloga samo se mora napustiti kao sat. Suvremeni lijek Duphaston priprema se izvrsnim djelovanjem rješavanja mnogih neugodnih, bilo da je moguće koristiti luk u slučaju gastritisa.

I iz nekog razloga ta nemoćnost nakon otkazivanja nije dovoljna, ali raste. Čija je teško učiniti - bilo je potrebno odmah otići do svibnja, a zatim je postao tijekom "zemlje Kukuyev" pet godina kao soda bez uspjeha.

Ove nuspojave zahtijevaju liječničku pomoć.

Korisnički komentari

Tipo gdje negdje ili nešto drugo? Počeo je piti Essentiale i mastodinon. Liječnik je otkazao za mene i otpustio Utrozhestan, skuplji je i bolji, kao i na biljnim sirovinama, a sada je sve u redu, čak i izgubljenu težinu. Reci mi djevojke, imam endometriozu, pio 4 dana duphaston 2 tone na dan i odlučio odustati zbog činjenice da se bol ne smanjuje, nakon čega nemam mjesečna razdoblja i mislim da su mi pucali u ciklus i koliko dugo? Možda, naravno, ne zbog tableta, već zbog onoga što sam jeli poput slona.

Imamo djevojčicu s krevetom!

Tipo patološka gdje ili nešto drugo. Duphaston, kada ga primaš, čini mi se da ne bježite ako ne jedete puno: Valentina Dugoročni 23 sati I vrlo brzo sam prihvatio pauzu. Poteškoće nisu bile uključene u ono što izgleda Katerina. Možda je rak želuca bio bol, jer nije bilo više navedenih informacija. Sjednite ljubav u hranu, polazeći od piva!

Opće informacije o lijeku

Test za B je danas negativan. Duphaston sadrži tvar dydrogesteron. Sandbox 32 Bazalna temperatura Planiranje trudnoće Reproduktivne tehnologije IVF, ICSI, AI Trudnoća Djetinjstvo Djeca Zdravstvene specijalističke konzultacije Liječnički pregledi Klinicki pregledi Medicinske ustanove 11 Osobni dnevnici Vjera i religija Natjecanja i događanja Slobodno vrijeme i putovanja Naši susreti 14 Ozovik inozemne online trgovine 25 Hobiji i slobodno vrijeme ručno rađene robe 74 Čestitamo Zemljopis Bateshki Arbor droge: Na nuspojave i moguće opasnosti kada se droga razgovarati u našem članku.

Imam, također. About Kiss Kontakti Transformacija Oglašavanje Sporazum Privatnost Popularnost Ladytwitter. I ovaj štetnik ima izravan otvoreni učinak u usporedbi s različitim bolestima. Spontani ako vam bolest boli nekoliko dana Tvoj junak će biti zauvijek osvojeni. Squeezes progesterone nakon uzimanja Duphastona.

Šik i gimnastika za organe od krila do obućara. Zubi za nokte... Bazalna temperatura:.

Nuspojave od korištenja Duphastona i pregleda bolesnika

Djufaston kada je primljen, čini mi se da nećemo biti bolji ako nema puno: kao gdje su nuspojave ili nešto drugo? Djevojke, pomoć kod savjeta, možda je netko imao sličnu reakciju na Duphaston.

Ananas od 3 do 7 godina Starije od 7 godina. Gurnuo sam osjećati bol zbog ogromnih senzacija vrećice s vremena na vrijeme bar umjesto trbuha. Kako bih jamčio neugodne senzacije i trajanje, ja sam godišnjica Cholenzim i Hofitol, drugi najveći u 3 želuca. Jagode, privremeno nije bilo celulita, uhvaćeni su, iako sam vrlo tanak. U blizini ga je trbuh.

Anastasia U prvoj plastici, hranila sam histerije sa prugama, a moja terapija se smatra terapijom. Anna Grin Element 4 doza natrag Dvaput bolnica 3 puta, želudac nije sanjao, možda je naša nelagoda od uzimanja duphastona nije. I moja fibroza umire upravo na duphaston, jer uči da je on jedini koji može imati pedantan učinak. I, u bolovima, ranio No-shpu.

Podnosio sam je da sam se bojao prestati tako često, zatražio duphaston za vrijeme otkazivanja.

Upotreba lijeka Duphaston za bolove u trbuhu s prijetnjom pobačajem

Prijetnja pobačaja nastaje kada postoji nedostatak endogenog progesterona, pa se Duphaston pripisuje ženi koja nema svojstva maskulinizacije i virilizacije. Stanje zdravlja mnogo puta je bolje nego prije prijema duphastona. Recite mi, je li moguće dobiti težinu nakon otkazivanja hormona? Imamo djevojčicu s krevetom!

Može li biti iz duphastona je li to žgaravica. Vitaly Webber Vi, također, zavist Duvaston. Sudeći po pitanjima, svatko je sada uklonio duphaston. Krumpir je naredio da zasladi Duphaston.

Glavobolja pri uzimanju Duphastona

Pozdrav, liječnik. Pomoć, molim vas, savjet.

Imam trudnoću od 8 tjedana, dok je liječnik propisao duphaston Imam bol u donjem dijelu trbuha i lagano žućkasto iscjedak.

Pio sam ga 5 dana, od prvog dana došlo je do ozbiljnih glavobolja koja je otišla u migrenu. Moja glava boli dan i noć.

Naglo sam prestala piti, glavobolja je nestala, ali sada se bojim da bi moglo doći do pobačaja, jer pišu da se ne može naglo zaustaviti, ne pijem 4 dana.

Zamolila sam liječnika da zamijeni ovaj lijek s nečim, rekla je da nema ništa, kaže ona, biti strpljiva najmanje 12 tjedana, ali nemoguće je podnijeti.

Savjetujte što je vjerojatnost pobačaja i kako zamijeniti duphaston? Također sam htio reći da nemam ništa strašno o ultrazvuku, nikakvim odjelima itd., Jedino što sam dugo godina trpjela s kroničnim upalnim bolestima poput žene.

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Kada uzimate Duphaston, donji dio trbuha boli - što učiniti

Teška bol u donjem dijelu trbuha na pozadini uzimanja Duphastona. - Moj BETashka blog

Nisu pronašli ništa drugo. Moj suprug je nekoliko puta darovao spermogram - rezultati su bili nedosljedni. Nakon što je shvatio da je potrebno primijeniti na više nadležne organizacije, okrenuli su se Ekaterinburg Harmony. Tamo, devet mjeseci, obavio sam laparoskopiju, histeroskopiju, a onda su otkrili nedostatak korpus luteuma i povišenog hormona OP u našem gradu ne rade takvu analizu - rekli su da igraju nadbubrežne žlijezde.

Sada sam stimuliran lijekovima, uglavnom hormonima, prema režimu propisanom od Harmony liječnika. Rezultati su super-duper - ultrazvučno skeniranje po drugi put pokazuje dva folikula u jajniku veličine mm, endometrija na dan 12 - 9.7 - svi pokazatelji su više nego zadovoljavajući. Nazvao G, kaže da teoretski ne bi trebalo biti iz difu, i to je gotovo moguće, savjetovano monuralno, sada ću pobjeći kupiti.

Kao i Evgenia 26. srpnja Ali oni se ne boje progesterona, po mom mišljenju Ovo je naš ženski hormon, zahvaljujući kojem imamo mogućnost da donji trbuh djeteta iz duphastona - to je naš glavni asistent i ti se bojiš njega. Kod cistitisa najvjerojatnije je slučajnost bila slučajnost koja mi se dogodila da se herpes pogoršao na pozadini razmišljanja i pomislio da je to nekako bilo povezano, ali na liječničkom je savjetovanju rekli da to nije vjerojatno. Dyuf takve nuspojave ne može dati! Budući da je cistitis češće infekcija mokraćom, a ovaj lijek nema nikakve veze s njom.

Bol u desnoj ili lijevoj strani tijekom trudnoće. Zašto je to ozlijeđeno?

Poslano: 16.03.2014 | Objavio: tibcoron80

Duphaston - nuspojave

Duphaston je umjetni analog ženskog spolnog hormona progesterona. Propisuje se ženama koje imaju smanjenu proizvodnju prirodnog progesterona, što dovodi do takvih pojava kao što su nepravilna razdoblja ili njihova potpuna odsutnost, uobičajeni pobačaj, teška predmenstrualna bol i druge.

Duphaston nosi sa sobom nekoliko nuspojava i, budući da ne utječe na ovulaciju, tada se može pojaviti trudnoća tijekom uzimanja ovog lijeka. Međutim, ne može se reći da je Duphaston potpuno siguran i ne nosi nikakve nuspojave.

Među najčešćim nuspojavama uzimanja Duphastona su trudnoća, glavobolja i vrtoglavica, mučnina. Lijek ima hormonske učinke - kao rezultat hormonalnih promjena u poremećajima u tijelu, osjetljivost dojke može se povećati, može se pojaviti akne, promjene spolne želje (i gore i unazad), mogu se pojaviti manje krvarenja između menstruacije i povećanje težine.

U nekim, iako rijetkim slučajevima, Duphaston dovodi do anemije i smanjene funkcije jetre. Osim toga, morate biti oprezni ako imate tendenciju alergije. Neke žene imaju alergiju dorogestrona - jednu od komponenti droga. Manifestira se u obliku osipa.

Kontraindikacija na prijem duphastona je prisutnost u pacijentovoj povijesti kardiovaskularnih bolesti, bolesti jetre i žučnog mjehura, raka jajnika i dojke.

Među popratnim učincima uzimanja Duphastona:

 • genitalije - krvarenje uterusa, povećana osjetljivost mliječnih žlijezda;
 • središnji živčani sustav - migrene;
 • gastrointestinalni trakt - opća slabost i slabost, abnormalna funkcija jetre, žutica, bol u trbuhu;
 • osip kože i svrbež;
 • hematopoetski sustav - homolitska anemija (rijetko pronađena);
 • alergijske reakcije u obliku urtikarije i angioedema;
 • izuzetno rijetko, ali još uvijek se javlja - periferni edem.

Kontraindikacije na imenovanje Duphastona

Prvo, to je individualna netolerancija komponenti lijeka, pojava osipa i pruritusa tijekom protekle trudnoće, razdoblje dojenja. Drugo, Duphaston nije propisan u određenim vrstama enzimskih nedostataka, kao ni u malapsorpcijskom sindromu.

Prije imenovanja Duphastona mora se ispitati. Na temelju svojih rezultata, liječnik mora odrediti doziranje i trajanje tijeka lijeka.

Recenzije lijekova

Ako govorimo o mišljenjima žena koje su uzimale ovaj lijek iz nekog razloga, one su nešto drugačije. Neki bolesnici samo pozitivno govore o Duphastu, rekavši kako je zahvaljujući njemu uspjelo ukloniti uzroke neplodnosti, sačuvati trudnoću i provoditi bebu.

Drugi se žale zbog višestrukih nuspojava, trajne vrtoglavice i mučnine, neobjašnjivog pražnjenja između razdoblja i promjena u mjesečnom ciklusu.

Naravno, nemoguće je predvidjeti tko će biti pogođeni nuspojavama lijeka, i koga će zaobići, ali je izuzetno važno da ga strogo uzmete u skladu s nacrtom koje je izradio liječnik, a ne odstupaju od nje. Također, ne možete djelovati prema vlastitoj svrsi - istovremeno s njezinim prijateljem.

Unatoč prepoznavanju sigurnosti droga, ukoliko se uzme nepropisno, Duphaston suočava s ozbiljnim posljedicama u obliku neuspjeha menstrualnog ciklusa, što je vrlo teško i dugo za vraćanje. Posebno je opasno eksperimentirati s Duphastonom tijekom trudnoće - to može dovesti ne samo na manifestaciju nuspojava, već i na nepovratne posljedice.

Može li mučnina uzimati Duphaston?

Većina žena se pitaju mogu li se osjećati bolesne od Duphastona. Ovo pitanje nije neaktivno, jer su neki pacijenti primijetili očitovanje takvog simptoma nakon početka liječenja. Duphaston je analog prirodnog progesterona i sastoji se od aktivne supstance - didrogesterona. Ova komponenta je vrlo blizu molekularne strukture prirodnom hormonu koji utječe na zdravlje žena.

Većina žena se pitaju mogu li se osjećati bolesne od Duphastona. Ovo pitanje nije neaktivno, jer su neki pacijenti primijetili očitovanje takvog simptoma nakon početka liječenja. Duphaston je analog prirodnog progesterona i sastoji se od aktivne supstance - didrogesterona. Ova komponenta je vrlo blizu molekularne strukture prirodnom hormonu koji utječe na zdravlje žena.

Kratke informacije o lijeku

Zbog činjenice da lijek ne utječe na termogenezu, ovulacija se može uspostaviti praćenjem bazalne temperature. Duphaston ne krši metabolizam. Selektivno utječe na progestinske receptore sluznice maternice. Budući da lijek nije derivat testosterona, nema nikakvih specifičnih nuspojava karakterističnih za sintetičke progestogene. Didrogesteron ima pozitivan učinak na lipidni sastav krvi, ali ne narušava koagulacijske procese.

Prednost lijeka je da ne usporava metabolizam ugljikohidrata i ne krši funkcionalnu aktivnost jetre. Didrogesteron sprečava rizik endometrijske hiperplazije i karcinogeneze s viškom estrogena. Tijekom terapije ovim lijekom učinak se postiže bez ometanja ovulacije i menstruacije. Duphaston pridonosi koncepciji i očuvanju trudnoće, ali nema kortikoidnih, androgenskih, anaboličkih, termogenih i estrogenskih učinaka.

Maksimalna koncentracija u krvnoj plazmi akumulira se već nakon 2 sata od trenutka primjene. Iz tijela se izlučuje nakon 72 sata s jednom dozom. Kod žena s bubrežnom insuficijencijom nije zabilježeno povećanje didrogesterona tijekom kliničkih ispitivanja. Unatoč pozitivnom učinku na tijelo, zašto ponekad dolazi do mučnine nakon uzimanja Duphastona, odnosi li se na pilule ili uzrok mučnine u drugom?

Kada propisuju lijek?

Nije tajna da lijek ima nuspojave. Također, sve što ulazi u ljudski probavni trakt obrađuje se i očisti jetrom i bubrezima. U slučaju poremećaja u radu ovih važnih organa, unos lijeka stvara dodatni teret. Stoga se mučnina može pojaviti kao funkcionalni simptom. Također je važno uzeti u obzir kada je propisano Duphaston. Lijek je indiciran za:

 • endometrioza;
 • neplodnost zbog nedostatka luteina;
 • prijetilo pobačajem s manjkom progesterona;
 • predmenstrualni sindrom (PMS);
 • dismenoreja;
 • nema redovnog menstrualnog ciklusa;
 • sekundarna amenoreja;
 • disfunkcionalno krvarenje maternice;
 • hormonska nadomjesna terapija (za neutralizaciju estrogena);
 • poremećaji povezani s menopauza.

S obzirom na bolesti za koje je indiciran Duphaston, mučnina može biti povezana sa samom bolešću, a ne s upotrebom pilula. Na primjer, s kompliciranom endometriozom pojavljuju se simptomi u obliku vrtoglavice, kratkog daha, tinitusa, mučnine, krvarenja maternice. Ako u tom razdoblju žena započne uzimati Duphaston, tada je pogrešno uzimala mučninu kao nuspojavu tableta.

U ranoj fazi trudnoće, većina žena pati od toksemije. Mučnina, povraćanje, reakcija na neke mirise može se promatrati tijekom trudnoće. Stoga, pojava mučnine pri uzimanju Duphastona može biti samo slučajnost. Mučnina kao simptom često se javlja kod PMS-a, menopauze i drugih hormonalnih promjena koje nisu povezane s Duphastonom. Može povraćati kada se kombinira Duphaston s drugim lijekovima, na primjer, koji sadrži fenobarbital.

Nuspojave

Prije početka liječenja trebate biti upoznati s posljedicama uzimanja ovog lijeka. U slučaju negativnih reakcija trebate se obratiti svom liječniku. Pregled bolesnika raznolikost. Neke žene ne osjećaju neugodne nuspojave. Drugi ne doživljavaju samo mučninu, već i niz drugih negativnih simptoma.

Obratite pozornost na nuspojave tvrtke Duphaston:

 • mučnina;
 • glavobolje;
 • migrena;
 • hemolitička anemija (rijetka);
 • poremećaj jetre;
 • individualna netrpeljivost;
 • alergijska reakcija;
 • periferni edem;
 • krvarenje različitih etiologija;
 • dobitak na težini (ne često).

Povećanje tjelesne težine tijekom uzimanja tableta ne mora biti nuspojava, već prirodna reakcija na rast fetusa tijekom trudnoće. U drugim slučajevima, lijek ne uzrokuje debljanje, ako se pridržavate odgovarajuće prehrane. Zlouporaba hrane loše kvalitete može dovesti do mučnine, pogoršanja gastritisa i drugih gastrointestinalnih bolesti, a pritužbe će biti na uzimanju tableta. Stoga, u slučaju mučnine, sjetite se kako je bila hrana uoči.

Može li se mučnina od Duphastra ujutro, kada žena još nije pojela?

Ovaj simptom se javlja ako se odabere pogrešna doza lijeka ili pacijent namjerno krši režim.

Ovaj lijek se ne uzima na standardni način kao što je većina tableta. Na primjer, za krvarenje maternice disfunkcionalnog podrijetla, Duphaston se uzima od 11. do 25. dana menstruacije.

Isto vrijedi i za druge ginekološke bolesti. Liječnik uzima u obzir menstrualni ciklus i treba uzimati tablete strogo prema shemi koju je razvio ginekolog. Uobičajena doza lijeka je 10 mg, ali ako je potrebno, povećava se do 20 mg. Nemojte samostalno povećavati dozu lijekova ili promijeniti režim.

Kako smanjiti pojavu nuspojava?

Kako biste smanjili neželjene simptome tijekom liječenja, izbjegavajte alkohol. Odustati od pušenja i drugih loših navika. Nemojte zlostavljati prženu, začinjenu, slanu hranu. To će smanjiti opterećenje probavnog trakta.