Kako hraniti novorođenče laganje

Rođenja

Za dojenčad tijekom dojenja, pozicija koju poduzima tijekom apsorpcije hrane od izuzetne je važnosti. Samo s pravim izborom beba će moći potpuno jesti i dobiti sve potrebne elemente za pravilan rast i razvoj. Mama bi trebala znati hraniti lažnu bebu. Takav stav će joj omogućiti potpuno opuštanje i osjećaj sklada s njezinim mrvicama. Osim toga, valja napomenuti da ova pozicija doprinosi proizvodnji velikih količina mlijeka. Za bebu je važna i praktičnost i udobnost. Položaj treba osigurati optimalno zahvaćanje bradavice i njegovo zadržavanje visoke kvalitete u ustima. Zbog toga hranjenje majčinim mlijekom osigurava kvalitetnu apsorpciju potrebnog volumena tekućine.

Neodgovarajuće držanje je opasno. To može dovesti do velikog broja pukotina i drugih oštećenja bradavice. Ako to nije prikladno za djecu, onda počinju snažno stisnuti prsima desni. Situacija ne samo da neće dopustiti djeci da dobiju dovoljno hrane, nego će također izazvati veliku bol ženi.

Ključni čimbenici za ispravno hranjenje

Vrlo je važno hraniti novorođenče ispravno.

To postaje moguće samo pod određenim osnovnim pravilima:

 • Žena ne smije dopustiti pojavu zavoja tijela djeteta. Trebao bi biti oko iste razine. Ovo se pravilo ne može izvršiti samo u odnosu na glavu. Najbolje je ako se malo podigne. Zbog toga će biti moguće smanjiti vjerojatnost regurgitacije mrvica tijekom razdoblja hranjenja.
 • Za potpuni opuštanje i smirenost djeteta, potrebno je čvrsto pritisnuti na tijelo. Važno je osigurati puni fizički kontakt udova, trbuha i glave.
 • Da popravi glavu, žena mora dijagonalno položiti ruku.
 • Za dojenčad, hranjenje u bilo kojem položaju nema zvukove koji utječu na zvuk. Najčešće, u takvom slučaju, bradavica je pogrešno zahvaćena. Situacija je također jedan od simptoma problema vezanja u novorođenčadi. U tom slučaju, ne smije se odgoditi posjet stručnjaka. On će moći pažljivo proučiti karakteristike manifestacije i propisati potrebne tretmane.
 • Hranjenje je neophodno u slučaju da su usta mrvica nasuprot bradavice. To znači da dijete treba biti dovedeno na prsa, a ne obrnuto.
 • Za bebu je važno osloboditi stražnji dio glave. Žena joj ne bi trebala pritisnuti. Dopušteno je malo držati dijete za ovo područje. Istodobno treba izbjegavati oštre i grube pokrete.
 • Potrebno je osigurati da je vratna kralježnica uvijek na istoj liniji. Ovisno o individualnim sklonostima mrvica, glava bi trebala biti preklopljena ili spuštena. Inače, proces gutanja bit će teško. Nemojte čvrsto pritisnuti donji dio glave prema prsima. Inače, dijete neće moći otvoriti usta, što će dovesti do neugodnih uvjeta ishrane.
 • Ako imate poteškoća s disanjem, dovoljno je promijeniti položaj. Pedijatri preporučuju lagano podizanje glave ili mijenjanje kuta tijela mrvice.
 • Ako su žene grudi velike, upakiran ručnik omogućit će stvaranje udobnih uvjeta. Treba ga staviti pod mliječne žlijezde. Zbog toga se pritisak na čeljusti djeteta značajno smanjuje.
 • Iskusni mame tijekom hranjenja koriste jastučiće različitih veličina. U svakom trenutku dopuštaju promjenu položaja mrvica i omogućiti majci da se osjeća udobnije.
 • Žena hranjenja trebala bi piti vodu. Dojenje dovodi do teške dehidracije, tako da mama razvija konstantnu žeđ. Mora se eliminirati na vrijeme.
 • Mama bi trebala biti zabrinuta zbog kontakta kože. Ovo je vrlo važno tijekom razdoblja hranjenja. Zato žena i beba trebaju imati minimalnu količinu odjeće.

Dojenje u pozi na strani

Mnoge mame hrane dijete koje leži na svojoj strani. Zahvaljujući ovom položaju, mogu se opustiti i odmoriti dobro. Idealna je za noćno hranjenje, jer žena može uzeti malo drijemež sve dok proces ne završi. Osim toga, valja napomenuti da postoje tri mogućnosti kako da ležete na vašoj strani.

Možete dojiti dok ležite odozdo. Da biste to učinili, jednostavno stavite djetetovu glavu na ruku. Zahvaljujući tome, usta mrvica bit će samo oko bradavice. Druga ruka će biti potpuno slobodna, tako da žena može nježno udariti mrvice. Mama bi trebala staviti glavu i ramena na jastuk. Inače, rizik od oticanja u procesu se povećava.

Dojenje može biti drugi način. U tom slučaju, također je moguće dobiti mlijeko s dna. Pretpostavlja se da će mrvica samostalno ležati na ravnoj površini s jedne strane. U ovom slučaju, žena nije zauzeta s obje ruke. Osim toga, preporučljivo je malo povlačiti dijete za njega. U ovom slučaju, osjeća se mnogo smireniji.

Hranjenje se također može obaviti preklopljenom pelenijom. Međutim, u ovom slučaju potrebno je izbjeći situaciju u kojoj mrvica leži na leđima. Ta situacija pogoršava gutanje i može dovesti do poremećaja u probavnom sustavu. Osim toga, treba napomenuti da se ta mogućnost rijetko koristi, jer može uzrokovati mama puno neugodnosti.

Ona se mora stalno oslanjati na lakat, koji nakon određenog vremena počinje umoriti i krvare. Bradavica također dolazi do mrvica u ustima s vrha položaja. U tom slučaju, rizik od klizanja iz usne šupljine povećava se.

Je li moguće prehraniti bebu u ležećem položaju s vrhunskim mlijekom? Položaj uključuje pre-polaganje mrvice na jastuku. Trebalo bi se uklopiti u potpunosti s cijelim tijelom. Mama će trebati držati dijete jednom rukom. U tom slučaju drugi ostaje potpuno slobodan. Stava pomaže u sprečavanju zagušenja prsnog koša. Može se koristiti za svaku dojku odvojeno. Okretanjem mrvica s jedne strane na drugu, također možete dobiti priliku da hranite gornje i donje mlijeko.

Jack: zgodan i praktičan položaj

Za majke koje dojite, prilično je udobno ležati na vašoj strani. Dijete može organizirati isto. U tom slučaju, noge bi trebale biti na razini majke. Ovu je opciju preporučljivo koristiti kako bi se spriječilo stanjivanje nižeg mlijeka. Bolest u medicinskoj praksi poznata je kao laktozaza. Ako hranite bebu u poziciji "Jack", moći ćete spriječiti razvoj bolesti u početnoj fazi. Osim toga, moguće je dobiti i mlijeko čak i od gornjih zidova. Za pričvršćivanje tele je dopušteno koristiti malu podlogu. Zahvaljujući tome, moguće je postaviti bradavicu nasuprot usnama novorođenčeta. Mama će se također osjećati ugodno i ne osjećam bol.

Kako hraniti bebu na leđima?

Proces hranjenja djeteta može se organizirati čak i ako je potpuno na majci. Žena u ovom trenutku može udobno sjediti na leđima. Dijete će sigurno osjetiti kontakt s njom kroz kontakt u abdomenu. Prije hranjenja preporuča se lagano okretanje glave mrvica s jedne strane. Zahvaljujući tome, moguće je pravilno organizirati proces zasićenja. Ostaje mogućnost stalne promjene dojke s lijeva na desno. Pedijatri preporučuju ovu poziciju da hrane bebu u prva dva mjeseca svog života.

Ovo obrazloženje potvrđeno je sa znanstvenog stajališta. Tijekom tog razdoblja, svaka mama ima prelijevanje mliječnih žlijezda. Ako hraneš mrvice u uobičajenom položaju, tada može doći do jakog pritiska. Situacija nije samo neugodna, već i opasna. Neodgovarajući položaj može uzrokovati gušenje. Ako žena leži na leđima, intenzitet mlaza će se smanjiti nekoliko puta. Osim toga, trbuh ždrijela bit će masiran, jer će stalno ležati na njemu. To će osigurati otpadni plin i služi kao prevencija kolike.

Overhang: praktičnost i praktičnost

Kako hraniti dijete (ležanje ili sjedenje) žena sama odluči. Međutim, ona će imati koristi od nekih savjeta iskusnih žena u ovom pitanju. Da bi se postigla veća učinkovitost od hranjenja, preporučuje se korištenje položaja koji prelazi preko površine. Zbog točne lokacije, mrvice će mu moći dati ne samo prednje mlijeko, već i stražnje mlijeko. Posljednja verzija sadrži veliku količinu vitamina i minerala korisnih za tijelo. Položaj se preporuča koristiti iu slučaju da dijete ima problema s sisanjem dojke. Situacija se javlja i nakon hranjenja boce. Mnogo je teže dobiti hranu od prsa, nego iz nje.

Pozadina podrazumijeva da žena stoji na laktovima, ležeći na prsima. U tom slučaju, prsa će visjeti preko usta. Ne biste trebali staviti previše pritiska na njega, jer će u ovom slučaju mrvica osjetiti nelagodu i napetost.

Glavne pogreške mame tijekom dojenja

 • Proces gutanja u djetetu teško je ako mu se glava gotovo potpuno okrene majčinoj dojci.
 • Bradavica će se stalno kliziti u slučaju da dijete ne pritisne bradu na prsa.
 • Usta djeteta su previše otvorena. Žena u ovom slučaju doživjet će bolne senzacije. Situacija je opasna i može dovesti do činjenice da mrvica ne može dobro jesti.
 • Beba bilježi samo bradavicu, ali čak i ne sudjeluje u areoli.
 • Uz pravilan raspored, dijete ne smije jesti s kratkim gutljajima. Situacija sa smacking i klikova također se smatra abnormalnim. U ovom slučaju, kisik može ući u probavni sustav, koji doprinosi nastanku kolike i plina.
 • Beba ne može dobro uzeti bradavicu usta. Jednostavno ga stezne između dvije desni.

Svaka mama bi trebala pratiti položaj mrvica tijekom hranjenja. Inače postoji opasnost od nepravilnog gutanja. Dijete može biti dojke dulje vrijeme, ali nije apsolutno dovoljno. Najčešće se javlja situacija zbog nepravilnog zarobljavanja: dijete uzima samo bradavicu u ustima. Istodobno, areola se zanemaruje. Situacija je opasna i može dovesti do pukotina u bradavicama. Mumija u ovom slučaju tijekom hranjenja doživjet će bolne senzacije.

Mrkva također može osjetiti jaku nelagodu i odbiti apsorbirati hranu. Na ovu pozadinu, često možete popraviti anksioznost tijekom razdoblja hranjenja. Zato je važno da žena odabere ispravnu poziciju koju dijete koristi tijekom jela.

Dojenje je važan proces za svaku ženu. Zahvaljujući njoj, mama uspostavlja vezu s bebom koja će trajati zauvijek. Važno je odabrati položaj i pažljivo izraditi proces. Zahvaljujući tome hranjenje će biti produktivno, a mrvica će se uvijek osjećati pun. Neposredno nakon rođenja djeteta, ženu je još uvijek teško kretati. Međutim, trebat će samo nekoliko mjeseci, a između njih će se uspostaviti nevidljiva veza. Potrebno je dati vremena da se nauči osjećati se jedni drugima. Na putu u ovoj ženi je spremna izdržati bol u leđima i bol u rukama. Važno je uzeti ne samo udobne posture, već i postaviti na takav način da se spriječi razvoj stagnacije mlijeka u dojci. Kako bi se olakšala situacija s ovisnošću dopustiti posebne jastuke. Preporuča se kupiti različite opcije za veličinu tih proizvoda.

Tražite pravi način prehrane novorođenčeta iz boce? Pregled najudobnijih položaja za hranjenje!

Pravilan položaj djeteta kod hranjenja iz boce vrlo je važan, jer ako je beba neugodna, vjerojatno neće moći jesti mirno. A onaj koji hrani dijete, može se brzo umoriti (pogotovo ako dijete jede polako), ako su poze za hranjenje djeteta iz boce neispravno odabrane.

Hranjenje novorođenčeta iz bočice nužan je zbog važnih razloga za mame (zdravstveno stanje, nedostatak mlijeka ili mala količina, rani izlazak iz porodiljnog dopusta). Ali isto tako, kao i prirodno dojenje, umjetno hranjenje treba pravilnu organizaciju.

Zašto je držanje toliko važno?

Svako dijete je jedinstveno i stoga nema univerzalnog stajališta o pravilnom hranjenju novorođenčeta iz boce.

Odmah nakon rođenja, dijete može imati jedno držanje. I kasnije - drugi će učiniti. Ovo se ne treba bojati. Ovo je normalno!

Postoji nekoliko općih pravila koje svaka majka treba slijediti tijekom cijelog razdoblja hranjenja boce. Pravila za hranidbu boce:

 1. Cijelo dijete od krune za pete bi trebalo biti u istoj ravnini. Ne bi se trebao zavoja.
 2. Treba primijetiti taktilni kontakt, kao i tijekom dojenja. Može biti "koža na koži" ili jednostavna poteza.

Jednako je važno pratiti sve korake - pripremu mješavine, hranjenje, proces ostavljanja viška zraka. Dijete gubi zrak samo u dva slučaja ako je bočica nepravilno postavljena i bradavica nije potpuno napunjena mlijekom, a također ako poza ne stvara nijednu ravninu tijelu.

Ako inventar, mješavina je odabrana pravilno, onda posljednja faza hranjenja može donijeti nelagodu bebi. Zrak koji je zarobljen u želucu mora izaći tako da probavni sustav ne doživljava preopterećenja.

Podići za hranjenje bebe

Razmislite o tome kakvu poziciju i kakvu poziciju hranite bebu, kao i kako pravilno držati dijete dok hranite. Postoji nekoliko osnovnih stavova za djecu s umjetnom hranom - ležeći na rukama, na njihovoj strani, sjedi.

Svako držanje treba biti udobno i za bebu i za roditelja.

Znači, nije se trgnuo

Sprječavanje regurgitacije:

 1. Dijete u ovom slučaju nalazi se na bočnoj strani. Bolje je da se radi o lijevoj strani, kako to preporučuje pedijatri.
 2. Moguće je popraviti svoj položaj s posebnim stezaljkama, valjcima za napajanje ili jastukom.
 3. Mama mu daje bočicu na bok, a ona i sama može leći na svojoj strani kako bi održala kontakt očima s djetetom.
 4. Obavezno kontrolirati postupak punjenja bradavica s mlijekom.

Tako da ne guši

 1. Mama sjedi na kauču ili udobnoj stolici, naslonjena na leđa.
 2. Savija koljena i ima dijete tako da njegova stražnjica sjedi na jednom boku, a leđima leži na drugom.
 3. Glava mora biti položena na savijeni lakat.
 4. Uz slobodnu ruku mama drži bocu mlijeka.

Potrebno je provjeriti brzinu protoka, koja ovisi o broju otvora u bradavici i kutu nagiba same boce.

Da ne bude gušen

 1. Dijete je u svom krevetiću, a majka sjedi u blizini.
 2. Kada se hranite u ovom slučaju, možete staviti ravnu pelenu, najtanje jastuk ili ručnik.
 3. Boca se nalazi pod kutom od 45 stupnjeva. Ova pozicija stvara optimalnu brzinu protoka mlijeka i udobnost.

Stalak mama u ovom slučaju se ne preporučuje, jer leđa će biti u neprirodnom položaju i samo će početi ozlijediti. Važno je kontrolirati nagib glave jer njegov pogrešan položaj potiče ulazak mlijeka u dišni sustav.

Da biste spriječili ulaz zraka

Ulazak zraka s hranom dovodi do lažnog osjećaja sitosti u mozgu. Važno je da odstranite od procesa hranjenja boce, svakih 5-10 minuta, tiho ga izvadite na nekoliko sekundi tako da ispadne.

No, kako bi se smanjila količina zraka koja ulazi, potrebno ga je hraniti u položaju polu ravno. Ta je pozicija najčešća.

 1. Mama uzima dijete u naručju.
 2. Njegova glava je povoljno smješten na lakat, dlan drži magarca.
 3. Svojom slobodnom rukom majka mu daje bocu pod nagibom tako da je cijela šupljina bradavice puna mlijeka.

Potrebno je provjeriti prisutnost mjehurića u mješavini i, kad se pojave, promijeni položaj djeteta u vertikalni položaj i uklanja bocu iz usta.

Je li moguće hraniti novorođenče koji leže? Na tom položaju stručnjaci ne preporučuju davati bocu zbog opasnosti od pada mlijeka u srednje uho i razvoja infekcije.

Ostale odredbe

Ako dijete već sjedi pouzdano, a zatim, pokazujući samostalnost, može držati bočicu i odabrati udobno držanje tijela, kao i jesti sjedeći. U takvim slučajevima, roditelj također mora biti blizu i nadzirati proces hranjenja.

Savjeti za roditelje

Savjeti za roditelje o hranjenju položaja:

 • Ponekad se događa da se mame mame umorne. U tom slučaju možete koristiti uređaje za fiksiranje - jastučići za hranjenje, valjke ili jednostavni ručnik.

Uz pomoć, dijete i bočica mogu se anatomski ispravno postaviti. Međutim, važno je održavati vizualni i taktilni kontakt.

Ni u kojem slučaju ne može ostaviti dijete samo, ako je zauzet bočicom!

 • Bez obzira na držanje, emocionalna udobnost majke ili osoba koja ga hrani u ovom trenutku također je važna za dijete da dobije maksimalnu korist od hranjenja.
 • Nema potrebe da ga hranite ako ste ljuti, uznemireni ili ljuti.
 • Također, nemojte početi hraniti ako je dijete zabrinuto zbog nečega. Važno je ukloniti uzrok anksioznosti i potom hraniti bebu.
 • Dijete bi trebalo osjetiti samo ljubav, njegu i toplinu.

  Korisni videozapis

  Nudimo gledanje videozapisa o pravilnoj hrani djeteta iz boce:

  zaključak

  Važno je da sve majke sjetite da zdravlje bebe i odnos s njim ne ovise o načinu hranjenja. I ne morate se posramiti u slučaju odabira umjetne metode prije prirodnog. Svaka majka je najbolja za dijete!

  Kako hraniti novorođenče

  Je li moguće hraniti bebu koja leži: odabiremo udobnu poziciju

  Oko hranjenja djece i dojenja posebno se rađaju mnogi mitovi, tako da mlade majke teško mogu otkriti gdje je istina i gdje je sljedeća priča o užasu. Na primjer, mnoge mame su čule da je hranjenje djeteta u sklonoj poziciji izuzetno štetno. Tvrdi se da kada se hranjenje u tom položaju, mlijeko može ući u uši, a zatim se dobiva purulentni otitis. Tako siromašna mama sjedi, još se ne oporavlja od poroda, cijelu noć, jer novorođenče često traži hranu svaka dva sata.

  Dakle, je li moguće hraniti bebu koja leži? Hoće li ga hraniti u takvom položaju naštetiti mu?

  Osnovna pravila

  Danas, majke više nisu nametnute jedinstvenu poziciju za hranjenje beba. Moderni pedijatri dobrodošli su u bilo kojem položaju za hranjenje, pod uvjetom da se majka i dijete osjećaju ugodno. Ali kako odabrati ovu udobnu poziciju? Jedina ispravna odluka je eksperimentalni način. Morate isprobati različite opcije dok ne pronađete položaj u kojem će se i majka i dijete osjećati opušteno i ugodno.

  Hranjenje je proces komunikacije, stvarajući posebnu emocionalnu vezu između djeteta i majke, pa je važno da razni neugodni problemi, kao što su bolesni natrag od neugodnog položaja ili curenja ruku, ne smiju odvratiti od najvažnijih stvari.

  Čak i odabir udobnog držanja, s vremena na vrijeme pokušajte s drugim opcijama, kako dijete raste, pa se njegovo ponašanje mijenja.

  Čini se da, ako je beba samo mrvica, bolje je hraniti ležeći, a nakon što dijete dobije mobilnost, drugi položaj postaje povoljan. Osim toga, ako periodički mijenjate položaj za hranjenje, tada će se svi režanj dojke ravnomjerno razviti. Ponekad je i promjena položaja prisiljena, na primjer, tijekom laktozaze.

  U prvim tjednima nakon rođenja, ležanje za hranjenje djeteta definitivno je prikladnije. Pogotovo ako je moja majka bila šivana u perineumu ili nakon carskog rezima. Noću hranjenje, općenito, može se dogoditi samo u skloni položaj, mama s takvom organizacijom hranjenja bebe će biti puno bolje da se dovoljno spavati.

  Glavni položaji leže

  Najčešća varijanta položaja ležišta je da obje strane procesa hranjenja leže na svojoj strani, okrenute jedna prema drugoj. Ova pozicija je prikladna za hranjenje noću i tijekom naps (za mlade majke, naps samo će imati koristi).

  Vrlo mala djeca, ako samo leže na madracu, teško je doći do bradavice, pa su smješteni na jastučić. Ako je jastuk visoka, tada u ovom položaju može biti prikladnije dati gornji prsima, odnosno pravu, ako je majka ležala na svojoj lijevoj strani.

  Jedna od inačica gore opisane pozicije je položaj kada je dijete postavljeno tako da je glava na majčinoj ruci (desno na polaganju s desne strane). Druga ruka je besplatna, a majka daje djetetu dojku i nježno zagrli dijete. Kako bi žena bila ugodnija, morate staviti jastuk ispod glave, a ramena bi trebala biti postavljena na madrac.

  Papa, kada su majka i dijete utičnice, ne mogu se nazvati vrlo udobnim, ali je neophodno za laktozu. Činjenica je da se kod hranjenja s mlijekom prvenstveno oslobađaju one prsne rebra na koje je usmjerena dječja brada. Stoga, ako se u gornjim režanjima stvara stagnacija, trebate hraniti bebu natrag.

  Ne svatko zna kako hraniti bebu koja leži na leđima. U međuvremenu, to je jedna od najobloženijih i najudobnijih položaja.

  Pri korištenju ove poze, majka leži na leđima, stavljajući nekoliko jastuka tako da se gornji dio tijela podigne. Dijete je postavljeno na majku odozgo, tj. Leži na trbuhu i na tom položaju uzima dojku. Iskusne majke kažu da je ta pozicija idealna za nemirnu djecu koja, u procesu hranjenja, mahaju rukama i nogama, što se zbunjuju. U tom položaju dijete ne utječe na njegove pokrete.

  Osim toga, opisana držanje je najbolja opcija ako majčino mlijeko postane jaka, kako kažu u fontani, to se događa u razdoblju formiranja laktacije. Ako ste na vrhu djeteta, možete regulirati protok mlijeka koji ulazi u usta i nikad ne prigušuje.

  U kojim se slučajevima ne može lagati laganje?

  Svi gore navedeni savjeti odnose se posebno na dojenje. Ali kada hranite prilagođene mješavine, pravila su drugačija. Pedijatri ne preporučuju hranjenje bočicom ako dijete leži vodoravno.

  Kada se hranite s mješavinama, morate držati dijete u vašim rukama pod kutom od oko 45 stupnjeva, tj. Glava mora biti podignuta. Činjenica je da hranjenje bočicom ima svoje osobine.

  Da biste dobili dio mlijeka iz dojke, dijete se mora truditi. Iz boce smjesa istječe sama. Rupa u bradavici smatrat će se optimalnim ako se mlijeko ispostavlja da se kapi kada okreću bočicu. Ako je rupica veća nego što je potrebno, mlijeko se može sipati u potok. Kada hranite, ležeći, dijete povećava rizik od gušenja, pogotovo ako leži na leđima.

  Ali čak iu bočnom položaju nepoželjno je hraniti dijete koje leži u krevetiću, samo zbog rizika od razvoja otitis. Kapljica mlijeka koja se slučajno može curiti iz kuta djetetovih usta može ići ravno u uho i izazvati upalu.

  I još više, nemoguće je hraniti lažnog djeteta žlicom. Doista, u ovom položaju, čak i odrasla osoba može lako gušiti.

  U pravilu, hraniti žlicom idite u trenutak kada beba već sjedi pouzdano. Stoga, za jelo, sjedi na posebnoj stolici ili majci na koljenima.

  Ako je dijete bolesno i majka ga želi hraniti žlicom u krevetiću, onda morate staviti jastuke tako da dijete bude barem u polusjednom položaju.

  Dakle, možete hraniti bebu na skloni položaj, ali samo ako se radi o dojenju. Pokušaji hranjenja vodoravno ležećeg djeteta iz boce ili žlice mogu završiti u suzama, stoga je najbolje da to ne riskirate.

  Kako hraniti bebu koja leži od boce?

  Ne svaka žena ima sposobnost dojenja. Mnoge mumije misle da li je moguće hraniti bebu iz boce koja leži, kako to ispravno raditi. Umjetna hrana razlikuje se od dojenja, ima svojstva i nedostatke. Kada je umjetno hranjenje važna bočica, kvaliteta mješavine, emocionalno stanje majke i djeteta.

  Je li moguće ležati na hranjenje novorođenčeta iz boce?

  Kada leži, ne preporučuje se piti vodu iz boce, osobito ako dijete leži na leđima. Glava treba lagano podići tako da nije moguće gušiti mlijeko. Najbolje je staviti ruku na lakat.

  Ne ostavljajte bebu sama dok leži. Ako novorođenče plače, prvo se morate smiriti. Pokrenite proces hranjenja boce, samo u dobrom raspoloženju.

  Novorođenče, u početku, hrane se na zahtjev, postupno prilagođavajući režim. Optimalni interval između obroka je 2,5 sata, ovaj put je dovoljno da se gladni. Izaberite zgodnu bocu, poželjno opremljenu antiholici sustavom koji ne dopušta ulaz zraka u trbuh.

  Mogu li hraniti bebu spavajući iz boce? Ne možete hraniti bebu ako spava. Prvo, to je štetno za zdravlje zuba. Drugo, postoji rizik od upale srednjeg uha. Treće, postoji prilika da se guši.

  Rodno raspoloženje je važno. Pozitivne emocije i osmijeh - asistenti u uspostavljanju kontakta s očima.

  Uspostavljanje komunikacije tijekom hranjenja

  Emocionalna komunikacija je bitan element u prehrani. Djeca od rođenja trebaju majčinsku ljubav. Kada dijete jede, učinite da se osjećate mirno, zaštićeno.

  Kada je potrebna umjetna prehrana, kontaktirajte "oči u oči". Razgovarajte, pjevajte pjesme i ispričajte priče. Hranite dijete u naručju, a njegove ruke bi trebale biti slobodne dotaknuti majku. Nakon jela, držite ga, razgovarajte, nemojte odmah staviti u krevetić.

  Umjetno hranjenje ima svoje prednosti:

  • sposobnost hranjenja bilo kojeg člana obitelji;
  • lako je odrediti koliko se jede u jednom trenutku;
  • kada dođe do alergije, odmah je jasno da je potrebno mijenjati smjesu. Mama se ne mora sjetiti što je pojela.

  Smjesa pripravka ne može zamijeniti majčino mlijeko. Roditelji imaju priliku stvoriti dobro emocionalno okruženje koje pomaže djetetu da osjeća ljubav i brigu.

  Smjesa hranjenja:

  • imunitet nije ojačan;
  • gotova mješavina se ne može pohraniti, tako da nema načina da ga uzmete cestom ili šetnju;
  • nepoštivanje proporcija može dovesti do posljedica.

  Često se događa da se majke krive zbog nemogućnosti dojenja. Ovo je posve pogrešno. Dijete osjeća sve, postaje uzrujana i zabrinuta. Dojenčad # 8212; emocionalni i ranjivi.

  Interakcija treba prilagoditi svim rođacima koji će biti uključeni u hranjenje. Papi dječaka, uspostavljajući takvu vezu, dugo su ojačali povjerenje.

  Nijanse hranjenja bočica

  Poznavanje nijansi pomoći će roditeljima da uspostave ispravno hranjenje djeteta. Nepoštivanje pravila će nepovoljno utjecati na stanje i dobrobit novorođenčeta.

  Odaberite smjesu, s obzirom na dob. Prije kupnje, posavjetujte se s pedijatrom. U slučaju netolerancije komponenata, odmah se zamjenjuje s drugom. Bolje je započeti s hipoalergenskim smjesama, što će vam pomoći u izbjegavanju alergijskih reakcija.

  Kako ležati za hranjenje novorođenče s majčino mlijeko

  Za hranjenje bebe bi trebao biti u najudobniji položaj za sebe i svoju majku. Potrebno je odabrati takve poze za hranjenje, tako da dijete će jesti, a žena će se odmoriti. Ispravna pozicija bebe i opušteno stanje majke stvaraju povoljne uvjete za pravilno držanje bradavica, dobar odljev mlijeka i doprinose sprečavanju laktozaze (sl. 1).

  Bilo koja majka pokušava odabrati pravu državu za hranjenje, tako da je udobna ne samo za nju nego i za svoju bebu. Ipak, stručnjaci savjetuju povremeno promijeniti postavke za dojenje, kako bi izbjegli takav neugodan i čak opasni fenomen, poput stagnacije mlijeka.

  Opća pravila organizacije organizacije procesa

  Mlađa se majka uvijek odabire kako hraniti bebu. Žena brzo shvaća koji je položaj za hranjenje najprikladniji za nju. Ali, je li moguće hraniti dijete, ako je njegovo mjesto pored majke jednako cijelo vrijeme, to jest, pozicija se ne mijenja? Stručnjaci savjetuju naizmjenično postavljanje dojenja za sprečavanje mastitisa, lactostasis, stagnacije mlijeka i drugih problema. Budući da je u jednom položaju ispražnjen samo neki dio mliječne žlijezde, različiti dijelovi grudi sisati se neravnomjerno tijekom sisanja.

  Mogućnosti za stajanje

  Često, novootvorena majka ne bi trebala sjediti nakon rođenja, tako da se šavovi iz epiziotomije neće raspasti. U ovom slučaju, postavlja se pitanje, kako pravilno hraniti, ako se do sada samo smije stajati ili leći. Takve poze za hranjenje djeteta također su prikladne jer se beba može istodobno tresti, brzo i lako zaspati kada jede.

  Laž

  1. Na jastuku. Dijete leži na ravnom jastuku, a majka se oslanja na veću. U tom položaju njezin lakat nije zanosan i tijelo se može opustiti što je više moguće (Sl. 7).
  2. Pri ruci. Dobar izbor za novorođenčad. Glava bebe nalazi se na zavoju ruke, koja leži na krevetu, s druge strane, majka hrani grudi odozgo i osigurava da su joj usta na razini bradavice (sl. 8).
  3. Prevjes. Žena se naslanja na bebu i daje mu udaljenu prsa, kao da visi nad bebom. Potrebno je povremeno prisjetiti takvo stajalište za sprječavanje stagnacije mlijeka u donjem dijelu dojke (Slika 9).
  4. S druge strane. Ako je dijete već preraslo u neonatalno razdoblje, a obitelj prakticira zajednički san, a zatim u hrani, ležeći na svojoj strani, majka ima mnoge prednosti: dijete jede noću, gotovo bez buđenja, a tijekom dana žena može istodobno davati dojku i ne smeta raditi na računalu ili tabletu ( Slika 10).

  Udoban sjedni pozira

  Iz pazuha. Žena podupire dijete ispod vrata, prsti su joj pod glavom. Kako ne bi savinut, možete staviti dijete na jastuk. Trebao bi ga okrenuti bočno, tako da su mu usta bila na razini bradavice, a noge # 8212; iza mame leđa. Ova metoda je dobra nakon kirurškog zahvata, budući da se pritisak na abdomen eliminira ako majka ima plosnate bradavice ili je dijete zabrinuto za hranjenje (sl. 11).

  Naprotiv, dječja krevetić i krevetić mogu dobro koristiti žena kada sjedi.

  Naslanjanja. Velika opcija za majku da se opustite što je više moguće. Morate sjediti na stolcu s udobnom podrškom, možete staviti nekoliko jastuka. Krhotina pada na majku uspravno i zgrabi dno dojke. Njegovo je ponašanje dublje, a dijete je lakše sisati, ne prigušuje (Sl. 12).

  Postavite prilikom blokiranja kanala za mlijeko

  1. Jack hranjenje. Dječje noge nalaze se nasuprot majčinog lica. Oboje bi trebali ležati na svojoj strani. Pogodno ako je laktozaza u gornjem prsima.
  2. Ako su donji kanali upaljeni, potrebno je hraniti iz pazuha ili na položaj krevetića i krevetića na suprotan način.
  3. Izbijanje mastitisa u pazuhu. Opušteno držanje je pogodno kada je majka u polusjednom položaju.
  4. Laktostaza u bočnim dijelovima stupa. Neka beba pruži dojku u položaju koji leži na svojoj strani ili visi nad djetetom (sl. 13)

  Pravilna organizacija procesa hranjenja nije ni manje važna ako se dijete napaja u bocama. Hranjenje iz boce trebalo bi dokazati metode kako bi se izbjegla kolika, prekomjerno hvatanje zraka i kao posljedica povećanog plina.

  Feed poza

  S druge strane. Crvi se nalaze u krevetiću, pod glavom stavljaju nekoliko puta presavijeni pelenat i nude bocu pod kutom od 45 (slika 14).

  Sjedi Majka ili otac naslanjaju se na jastuk ili naslon. Na jednom boku treba staviti dijete tako da se oslonio na drugu. Glava bebe treba držati dlanom ili staviti na zavoj, a drugu ruku ponuditi smjesu (Sl. 15).

  Suočavanje s mamom. Glava bebe postavljena je na savijeni lakat, a tijelo je smješteno na trbuh žene skrbi. Uz slobodnu ruku, bocu se nudi beba. Obratite pozornost da beba ne zavoja, nego leži ravno i mirno (Sl. 16).

  Svaka majka treba znati položaj za hranjenje novorođenčadi. To će joj omogućiti izbjegavanje nekih problema s dojkama: pukotine, lactostasis, mastitis.

  Je li moguće hraniti bebu koja leži: odabiremo udobnu poziciju

  Oko hranjenja djece i dojenja posebno se rađaju mnogi mitovi pa je mlade majke teško otkriti gdje je istina i gdje je sljedeća "horor priča". Na primjer, mnoge mame su čule da je hranjenje djeteta u sklonoj poziciji izuzetno štetno. Tvrdi se da kada se hranjenje u tom položaju, mlijeko može ući u uši, a zatim se dobiva purulentni otitis. Tako siromašna mama sjedi, još se ne oporavlja od poroda, cijelu noć, jer novorođenče često traži hranu svaka dva sata.

  Dakle, je li moguće hraniti bebu koja leži? Hoće li ga hraniti u takvom položaju naštetiti mu?

  Osnovna pravila

  Danas, majke više nisu nametnute jedinstvenu poziciju za hranjenje beba. Moderni pedijatri dobrodošli su u bilo kojem položaju za hranjenje, pod uvjetom da se majka i dijete osjećaju ugodno. Ali kako odabrati ovu udobnu poziciju? Jedina ispravna odluka je eksperimentalni način. Morate isprobati različite opcije dok ne pronađete položaj u kojem će se i majka i dijete osjećati opušteno i ugodno.

  Hranjenje je proces komunikacije, stvarajući posebnu emocionalnu vezu između djeteta i majke, pa je važno da razni neugodni problemi, kao što su bolesni natrag od neugodnog položaja ili curenja ruku, ne smiju odvratiti od najvažnijih stvari.

  Čak i odabir udobnog držanja, s vremena na vrijeme pokušajte s drugim opcijama, kako dijete raste, pa se njegovo ponašanje mijenja.

  Čini se da, ako je beba samo mrvica, bolje je hraniti ležeći, a nakon što dijete dobije mobilnost, drugi položaj postaje povoljan. Osim toga, ako periodički mijenjate položaj za hranjenje, tada će se svi režanj dojke ravnomjerno razviti. Ponekad je i promjena položaja prisiljena, na primjer, tijekom laktozaze.

  U prvim tjednima nakon rođenja, ležanje za hranjenje djeteta definitivno je prikladnije. Pogotovo ako je moja majka bila šivana u perineumu ili nakon carskog rezima. Noću hranjenje, općenito, može se dogoditi samo u skloni položaj, mama s takvom organizacijom hranjenja bebe će biti puno bolje da se dovoljno spavati.

  Glavni položaji leže

  Najčešća verzija "ležećeg" položaja su dvojica sudionika u procesu hranjenja koji leže na svojoj strani, okrenuti jedan prema drugome. Ova pozicija je prikladna za hranjenje noću i tijekom naps (za mlade majke, naps samo će imati koristi).

  Vrlo mala djeca, ako samo leže na madracu, teško je doći do bradavice, pa su smješteni na jastučić. Ako je jastuk visoka, tada u ovom položaju može biti prikladnije dati gornji prsima, odnosno pravu, ako je majka ležala na svojoj lijevoj strani.

  Jedna od inačica gore opisane pozicije je položaj kada je dijete postavljeno tako da je glava na majčinoj ruci (desno na polaganju s desne strane). Druga ruka je besplatna, a majka daje djetetu dojku i nježno zagrli dijete. Kako bi žena bila ugodnija, morate staviti jastuk ispod glave, a ramena bi trebala biti postavljena na madrac.

  Papa, kada su majka i dijete "jack", ne može se nazvati vrlo povoljno, ali je neophodno za laktozu. Činjenica je da se kod hranjenja s mlijekom prvenstveno oslobađaju one prsne rebra na koje je usmjerena dječja brada. Stoga, ako je stagnacija formirana u gornjim režanjima, trebate hraniti dijete "natrag".

  Ne svatko zna kako hraniti bebu koja leži na leđima. U međuvremenu, to je jedna od najobloženijih i najudobnijih položaja.

  Pri korištenju ove poze, majka leži na leđima, stavljajući nekoliko jastuka tako da se gornji dio tijela podigne. Dijete je postavljeno na majku odozgo, tj. Leži na trbuhu i na tom položaju uzima dojku. Iskusne majke kažu da je ta pozicija idealna za nemirnu djecu koja, u procesu hranjenja, mahaju rukama i nogama, što se zbunjuju. U tom položaju dijete ne utječe na njegove pokrete.

  Osim toga, opisano držanje je najbolja opcija ako majčino mlijeko postane jaka, kao što kažu "fontana", događa se u razdoblju formiranja laktacije. Ako ste na vrhu djeteta, možete regulirati protok mlijeka koji ulazi u usta i nikad ne prigušuje.

  U kojim se slučajevima ne može lagati laganje?

  Svi gore navedeni savjeti odnose se posebno na dojenje. Ali kada hranite prilagođene mješavine, pravila su drugačija. Pedijatri ne preporučuju hranjenje bočicom ako dijete leži vodoravno.

  Kada se hranite s mješavinama, morate držati dijete u vašim rukama pod kutom od oko 45 stupnjeva, tj. Glava mora biti podignuta. Činjenica je da hranjenje bočicom ima svoje osobine.

  Da biste dobili dio mlijeka iz dojke, dijete se mora truditi. Iz boce smjesa istječe sama. Rupa u bradavici smatrat će se optimalnim ako se mlijeko ispostavlja da se kapi kada okreću bočicu. Ako je rupica veća nego što je potrebno, mlijeko se može sipati u potok. Kada hranite, ležeći, dijete povećava rizik od gušenja, pogotovo ako leži na leđima.

  Ali čak iu bočnom položaju nepoželjno je hraniti dijete koje leži u krevetiću, samo zbog rizika od razvoja otitis. Kapljica mlijeka koja se slučajno može curiti iz kuta djetetovih usta može ići ravno u uho i izazvati upalu.

  I još više, nemoguće je hraniti lažnog djeteta žlicom. Doista, u ovom položaju, čak i odrasla osoba može lako gušiti.

  U pravilu, hraniti žlicom idite u trenutak kada beba već sjedi pouzdano. Stoga, za jelo, sjedi na posebnoj stolici ili majci na koljenima.

  Ako je dijete bolesno i majka ga želi hraniti žlicom u krevetiću, onda morate staviti jastuke tako da dijete bude barem u polusjednom položaju.

  Dakle, možete hraniti bebu na skloni položaj, ali samo ako se radi o dojenju. Pokušaji hranjenja vodoravno ležećeg djeteta iz boce ili žlice mogu završiti u suzama, stoga je najbolje da to ne riskirate.

  Pozadina više od autora

  7 KOMENTARI

  Bilo je vrlo pogodno hraniti bebu dok je ležala. Imala sam carski i konstantan uspon na dijete, pa sam pokušao udobno držati za hranjenje dok ga pokušavam. Samo ovdje je glavna stvar ležati, tako da dječji čep bude slobodan, čak i ako se dijete malo pomakne tako da ne udari u prsa.

  Dobro došli!
  Mi, četvrti učenici medicinskog sveučilišta, rekli su na predavanju o porodici o tome kako se pravilno hraniti dok leže.
  Činjenica je da masa mliječne žlijezde može blokirati dječje nosnice, a može gušiti. Tijekom majčinog sna, takvi slučajevi nisu neuobičajeni.
  Da bi se izbjegle najteže posljedice, potrebno je tijekom hranjenja dok leži, podizanje mliječne žlijezde ručnikom ili jastučićem. Dijete bi trebalo leći 10-15 cm niže na krevetu pored majke.
  Neki obrtnički očevi noktiraju kolijevku s rubom na roditeljski krevet. Trebao bi biti 10-15 cm ispod kreveta.
  Uz pravilno hranjenje, dijete samo zaklanja oko bradavice i halo, a glavna masa žlijezde ne vise preko lica i ne zatvori nosnice djeteta.

  Dojenje nije moguće, već nužno, osobito na samom početku dojenja, kada se dijete diže više noći tijekom noći. Dok svi članovi obitelji mirno spavaju, mama prekida spavanje tijekom noći, a za dobar odmor to nije baš dobro. Za prva tri mjeseca bio sam jako umoran, kao što sam hranio dijete noću samo sjedi, bojala se da će je spustiti. Tada je počela nastojati hraniti ležeći, nekoliko dana je podigla udobnu poziciju, na kraju je bilo prikladno za ležanje na boku s našim licem, recimo, jedni druge. A to je prikladno za mene, počela sam se više odmarati, a djevojčica, nakušav, bacila je prsa i spavala. Kad sam se probudio i vidjela da je već spava, nježno sam je stavila u krevet i kad je cijela noć spavala sa mnom. Tako da postoje samo pozitivne strane za ležanje.

  Nakon rođenja, bilo mi je zabranjeno sjesti mjesec dana. U početku je stajala, ali njezina se leđa uskoro počela povrijediti. Stoga sam počela hraniti ležeći, mnogo je zgodnije. Istina, moja kćer je hranila mješavinu, tako da sam još morala ustati ili nazvati muža za pomoć.

  Pozdrav, imam dvoje djece, u trenutku kada sam treća trudna, a kao iskusna majka želim reći da dojenje u skloni položaju nije baš točno. Sa sigurnošću mogu reći da je čak i opasno, pogotovo noću, jer postoji rizik da možete zadaviti dijete. Žena nakon porođaja je vrlo umorna, ima sindrom kroničnog nedostatka sna, zasigurno zaspao tijekom hranjenja, tako da je nemarno zadavio dijete.

  Ja, također, nakon rođenja, nisam mogao sjesti, iz očiglednih razloga, ja sam hranio dijete koji leži, a posebne gnijezde su dane za djecu, vrlo je zgodan, stavio sam svoju kćer u njega i hranio ga kako leži i nije se bojala. da se nešto može dogoditi, bilo je prikladno nositi ovaj gnijezdo i ne bojati se probuditi bebu. Također sam imao malo mlijeka, jesti na zahtjev. u tri sata. Sve zdravlje i pozitivnije emocije.

  Po mom mišljenju, varali ste se kao dijete.

  -
  Šteta što sada ne mogu govoriti - jako zauzet. Ali ja ću se vratiti - definitivno ću napisati ono što mislim. preuzimanje fifa 15 ultimate, fifa 15 moddingway mod update preuzimanje torrent, kao i fifa com preuzimanje fifa 15 na računalo besplatno

  Kako hraniti bebu koja leži od boce?

  Ne svaka žena ima sposobnost dojenja. Mnoge mumije misle da li je moguće hraniti bebu iz boce koja leži, kako to ispravno raditi. Umjetna hrana razlikuje se od dojenja, ima svojstva i nedostatke. Kada je umjetno hranjenje važna bočica, kvaliteta mješavine, emocionalno stanje majke i djeteta.

  Je li moguće ležati na hranjenje novorođenčeta iz boce?

  Kada leži, ne preporučuje se piti vodu iz boce, osobito ako dijete leži na leđima. Glava treba lagano podići tako da nije moguće gušiti mlijeko. Najbolje je staviti ruku na lakat.

  Novorođenče, u početku, hrane se na zahtjev, postupno prilagođavajući režim. Optimalni interval između obroka je 2,5 sata, ovaj put je dovoljno da se gladni. Izaberite zgodnu bocu, poželjno opremljenu antiholici sustavom koji ne dopušta ulaz zraka u trbuh.

  Kada sisanje dijete može pljuvati. Pazite da u ovom trenutku ne leži na leđima. S umjetnom hranom ne može se izbjeći trljanje. Držite bebu uspravno nakon svakog obroka. Ako se ne možete probuditi, pomognite mu, stavljajući njegov trbuh na rame i lagano milovati ili udarajući po leđima, čineći laganu masažu.

  Hranjenje djeteta za mlade roditelje uvijek postavlja puno pitanja, od neznanja možete napraviti mnogo pogrešaka. Zapravo, tehnika je jednostavna.

  Kako hraniti bebu koja leži:

  1. Miješajte smjesu u skladu s uputama. Pratite rok trajanja. Važno je ispravno razrijediti smjesu. Prvo, izlivena voda, grijana, pravi količina suhog praha izlivena, miješana do potpunog otapanja. Masa bi trebala biti homogena, ne smije sadržavati grudice;
  2. zagrijana do optimalne temperature, provjerite zapešće vaše ruke. Djeca ne smiju biti hranjena hladno ili jako vruće mlijeko;
  3. stavite bebu u udobnu poziciju. Možete hraniti bebu iz boce koja leži, pod uvjetom da glava ne pada ili propadne. Tijelo oblikuje ravnu liniju;
  4. Bradavica nije potpuno pokrivena usta. U ustima je samo duguljasti dio bradavice;
  5. držite bocu tako da dugi dio bradavice neprestano napuni smjesom. To će spriječiti ulazak zraka u želudac;
  6. uzmite si vremena. Djeca jedu vlastitim tempom. Ako je beba prestala sisati, to znači da je jeli, izvadio bocu.

  Nakon hranjenja držite dijete uspravno. Ako dijete pijete mlijeko samo iz boce, pomoći će mu da se opusti, oslobodit će se formiranja kolike.

  Podići za hranjenje beba: 14 pozicija za svaki dan

  Treba li majka koristiti ono što predstavlja za hranjenje bebe? Što će biti najprikladnije? Što se preporučuje za mlade majke koje su podvrgnute carevima i za uklanjanje laktozaze? Četrnaest točnih mjesta za dnevnu hranu i prirodnu tehniku ​​primjene.

  U sovjetskim vremenima, ženama je ponuđen jedini ispravni položaj za hranjenje. Tražila je da sjedne na krevet stavljajući klupu pod nogu. Smatra se da u tom položaju majčino mlijeko bolje odlazi iz dojke, odnosno rizik od stagnacije se smanjuje.

  Danas se taj pristup smatra nerazumnim. Bez obzira na položaj u kojem žena hrani, mlijeko se potpuno uklanja iz dojke ako se promatraju tri komponente:

  • česta primjena, "na zahtjev";
  • koristiti više mjesta;
  • slobodna mjesta dojke: majka ne podržava dojku kada beba sranje.

  Glavni pristup odabiru položaja za hranjenje, preporučio konzultanti za GW, - mama bi trebala biti udobna. Osim toga, različiti položaji pomažu u rješavanju različitih zadataka.

  Rješenje za probleme nakon poroda

  U postpartum razdoblju, žena može suočiti s različitim problemima. I u svojoj odluci pomaže udobnom držanju za hranjenje novorođenčadi.

  • Umor. U prvih tjedana nakon porođaja, žensko tijelo radi punim kapacitetom. Generička aktivnost je ogroman stres za tijelo, uzima puno energije. Privremeno poboljšava dobrobiti žene, promjenu hormonskog podrijetla, jer tijekom razdoblja rada postoji snažno oslobađanje endorfina, što doslovno nadahnjuje ženu, čineći joj osjećaj napetosti energije. Međutim, hormonska razina postupno se stabilizira, a umor se prevrće nad ženom. Dobar odmor vam omogućuje da se nosite s njom, ali kako možete naći vremena za to, ako je dijete uvijek na dohvat ruke? Dojenje će biti odgovor! Koristite one poze u kojima se možete opustiti i uživati ​​u djetetu s djetetom. Nekoliko sati odmora tijekom dana pomoći će vam da se brzo oporavite.
  • Bol. Ako je rođenje bilo teško ili neprirodno, žena osjeća nelagodu postoperativne rehabilitacije. Šivanje na prepone isključuje mogućnost sjedenja, odnosno, takva mjesta za hranjenje privremeno su zabranjena. Nakon cezariannog odjeljka treba se koristiti postures za hranjenje djeteta, ne dopuštajući pritisak u abdomenu. Pokušajte s nekoliko mjesta kako biste odabrali najbolje i smanjili bol.
  • Lactostasis. Tradicionalno, žene odabiru jednu ili dvije udobne položaje za hranjenje. Međutim, u slučaju stagnantnog mlijeka potrebno ih je mijenjati. Nastajanje stagnacije posljedica je činjenice da neke od mliječnih režnja nisu potpuno otpuštene. Kako bi se spriječila laktozaza, preporučljivo je koristiti par, ali veći broj položaja, što će omogućiti da se svi dijelovi dojke oslobode visokom kvalitetom. Ako se, međutim, stvori stagnacija, bit će potrebno promijeniti položaj suprotno, jer se obično formira lactostasis na poleđini dobro oslobođenog mliječnog režnja.

  Priprema za hranjenje

  "Zadaća žene je da organizira hranjenje na takav način da je prikladna za nju", rekla je Irina Ryukhova, savjetnica za dojenje. - Pripremite jastuke, potpuno prekrivene s njima, kao tijekom trudnoće. Osjećajte se što opuštenije, a minuta hranjenja donijet će vam zadovoljstvo za vas i dijete. "

  Važno je ukloniti zbunjujuće i nadražujuće čimbenike, tako da se približite u sobi sami s bebom, ako je potrebno. Tijekom hranjenja, oštar osjećaj gladi često se "pomiče" na ženu. Ako ste skloni ovim "napadima", postavite ploču s užitkom i čašom soka u blizini. Trebali biste imati sve pri ruci.

  Predlažemo vam da proučite položaj za dojenčad novorođenčadi s fotografijama i videozapisima: ležanje, sjedenje i stajanje. U svakom položaju slijedite ispravno pričvršćivanje djeteta kako biste izbjegli pukotine na bradavicama i druge neugodne posljedice nepravilnog hranjenja.

  Laž

  Najudobniji položaj za dojenje - laganje. Oni pomažu ženi da se opusti, čak možete spavati pored djeteta, jer u prvim danima svog života dovoljno je dugo.

  Odredite prikladno mjesto za hranjenje: kauč ili krevet. Sofe s leđima su udobne i sigurne: ako je potrebno, možete ga ostaviti bez opasnosti od padanja mrvica.

  S druge strane

  Jedna od popularnih stavova koje koriste žene koje prolaze kroz carski rez. Uklanja pritisak na bolni trbuh koji pomaže mami lakše premještati postoperativno razdoblje. Situacija postaje glavni miran noćni hranjenje prilikom spavanja zajedno. Ni ti ni dijete nećete se probuditi jesti noću.

  1. Lezi na svoju stranu, ne dopusti naglasak na lakat. Stavite mali jastuk pod glavu.
  2. Stavite bebu u blizinu strane, odmah ispod bradavice. Važno je da mu je glava bačena natrag, što će omogućiti dobru otvorenu usta.
  3. Stavite dojku u usta djeteta. Držite mrvicu rukom ispod lopatica.
  4. Stavite dijete ispod stražnje strane valjka ručnika, ako namjeravate drijemati.

  Ova pozicija možda nije prikladna za majke sićušnih mrvica, jer dijete ne može doći do bradavice dok leži na svojoj strani. U tom slučaju upotrijebite sljedeću poziciju.

  Pri ruci

  Glava bebe malo je podignuta. To pomaže riješiti problem razlike u razini bradavice s obzirom na usta. Mama ne treba doprijeti do djeteta, što često stvara neugodnosti: lukovi se utihnu, bol se osjeća u leđima.

  1. Lezi na svoju stranu, udobno sjedite.
  2. Stavite bebu pored bok, stavite na podlakticu.
  3. Držite se dupe iste ruke. Slobodno prsa bez hrane.

  Da bi vam bilo ugodno, pružite podršku za glavu. Stavite jastuk, ali ne ležite na njemu visoko, neka ramena ostanu na krevetu. Zato nećete dopustiti bol u vratu.

  Jastuk za bebu

  Umjesto vlastite ruke, koristite jastuk za podršku djetetu. Vaše će ruke ostati slobodne, a dijete će lako doći do bradavice.

  1. Postavite jastuk na krevet, leže uz rame.
  2. Postavite dijete na bok na jastuku.
  3. Držite dijete za noževe ramena, stavite dojku u usta.

  Pazite da vam jastuk leži što je moguće čvrsto. Za pravilno hranjenje je potrebno da je beba trbuščić je pritisnuta protiv tvoje.

  Jastuk za mamu

  U tom položaju žena daje hranu gornju dojku. To pomaže u rješavanju problema stagnirajućeg mlijeka u bočnom režnju mliječne žlijezde, koja je slabo oslobođena u drugim položajima.

  1. Stavite jastuk pod glavu, leži na vašoj strani, nagnite malo naprijed.
  2. Postavite dijete pored strane.
  3. Stavite gornju dojku u usta, držite dijete za magarcu s istom rukom.

  Veći jastuk prikladan je ovom položaju, ali samo trebate leći na glavi kako biste spriječili bol u vratu.

  utičnica

  Neobicno na prvi pogled, poziciju koja će vam pomoći u rješavanju problema stagnirajućeg mlijeka. Ako je došlo previše, a dijete nije moglo u potpunosti osloboditi dojku, postoji rizik od razvoja laktozaze.

  Pridonosi neravnomjerno oslobađanje mliječnih žlijezda: ne postoji stagnacija u režanjima prema kojima se brada djeteta okreće tijekom hranjenja. Stoga, osjećaj pečata u prsima odozgo, među svim pozama za hranjenje djeteta, odaberite "utičnicu" koja će vam pomoći kod laktozaze.

  1. Naslonite se na jastuk bočno. Stavite lakat iza glave tako da jastuk bude u pazuh.
  2. Stavite dijete pored strane tako da noge "gledaju" u suprotnom smjeru od vas.
  3. Stavite u usta najbliže prsima, držite oštricu ramena.

  Za hranjenje s utičnicom, položiti na stranu na kojoj je kovčeg stagnirala.

  S izbočenjem

  Položaj je identičan hranjenju na strani, ali majka je na lakat. Kao rezultat toga, mliječne žlijezde visi nad djetetom, što pomaže povećati protok mlijeka. Ovo se držanje treba koristiti tijekom halafikacije kako bi stimulirala proizvodnju mlijeka, ako je potrebno, povećanu potrošnju. Dobro je za vraćanje bebe iz boce do dojke, jer olakšava proces dobivanja hrane od nje.

  1. Lezi na tvojoj strani, stojite na lakat.
  2. Stavite dijete na bok, pritisnite trbuh na trbuh.
  3. Stavite prsa u usta slobodnom rukom.

  Teško je hraniti u takvom položaju duže vrijeme, jer ruka na koju se naginjate brzo postaje tup. Stoga ga koristite samo u "posebnim" situacijama.

  Sjedeći položaji

  Podići za hranjenje novorođenčad kod sjedenja se tradicionalno i široko koristi. Dopustite mami da se "hrabri" kako bi brzo hranili bebu. Prikladno ako stavite mrvicu na spavanje, jer je s tog položaja lakše ustajati i pomaknuti mrvicu na krevetić.

  Za prikladnu hranidbu pokupite pravo mjesto. To može biti kauč ili stolica s mekim naslonima za ruke. Neke žene primjećuju praktičnost stolaca za ljuljanje, u kojima mogu uzeti drijemež, čak i hranjenja u sjedećem položaju.

  jasle

  Klasična pozicija u kojoj je dijete smješteno u majčinim rukama. To je najviše udobnost za bebu, koja može zauzeti poziciju blizu onoga u kojem je bila u trbuhu moje majke. Ali za mamu, to nije tako zgodan. Uz dugotrajno hranjenje, ženska je leđa zanijemena, pogotovo ako se naginje naprijed. Da biste izbjegli neugodne osjećaje, čak i ako ste s djetetom sjedili u rukama, bolje je lagano se nasloniti na jastuk ili naslon.

  1. Sjednite na kauč, zauzmite udobnu poziciju.
  2. Uzmi mrvice na rukama tako da mu se glava stavi na lakat.
  3. Okreni ga i drži ga do trbuha. Uhvatite svoju slobodnu ruku preko magle, malo više da podupre naslon sjedala.
  4. Provjerite je li usta smještena neposredno ispod bradavice, ali snimanje je moguće.
  5. Dajte prsima. Stavite ruku koja drži glavu na jastuk.

  Prvo, potreban vam je visoki jastuk, jer ćete morati držati svoju ruku dovoljno visok. Provjerite je li glava mrvica bačena natrag. Tako će moći slobodno disati s izljevom i potpuno sisati mlijeko s dojke.

  Natkrivena jaslica

  Položaj će vam pomoći u hranjenju novorođenčeta, koji još nije naučio dobro uhvatiti bradavicu. Ona pruža najbolju fiksiranost glave, u kojoj su usta najbliža prsima.

  1. Sjednite na kauč, stavite jastuk na koljena.
  2. Uzmite dijete s desne strane, držite glavu dlanom. Ispravite je prstima dok ruka podupire leđa i ramena.
  3. Dovedite dijete na lijevu dojku, stavite ga u usta, držite je.
  4. Provjerite je li prianjanje ispravno, a zatim ga ne morate držati rukom.
  5. Stavite dječju ruku na jastučić.

  U tom položaju, glavno opterećenje se stavlja na dječju držač, tako da se može umoriti. Dok je dijete tamo, možete lagano mijenjati ruke. Ili, pazite da beba dobro sisanja dojku, prebaci ga u redoviti krevetić.

  Od ispod ruke

  Roditelji rijetko koriste majke koje rade, međutim, zbog praktičnosti, nije niža od klasičnog jaslica. Također će biti korisno u rješavanju nekih problema. "Nakon carskog dijela, možete koristiti ovu poziciju da ublažite pritisak na području bolnog trbuha", kaže Irina Ryukhova, konzultantica GV-a. - Također će biti korisno ako majka ima ravne bradavice da je dijete teško uhvatiti. Ona će pomoći smirivanju hiperaktivnog djeteta i pružiti udobno hranjenje kad se dijete "izbaci" u svojim uobičajenim položajima, ne dopuštajući svojoj majci da ga zadrži ".

  1. Sjednite udobno, stavite jastuk ili jastuk ispod struka. Postavite drugi jastuk na stranu koju namjeravate hraniti.
  2. Uzmite desertnu mrvicu, stavite mu noge iza leđa.
  3. Okreni trbuščić bebe na svoju stranu i zabravite glavu i vrat dlanovima. U ovom slučaju, lakat drži magarca.
  4. Pazite da su usta smještena na razini bradavice, staviti u prsa.
  5. Stavite ruku na bebu na jastuku.

  U ovom položaju, samo glava djeteta izlazi iz ruke majke. Dobra podrška spasiti će vašu ruku od umora, pa za podršku odaberite visoki i gusti jastuk.

  Na koljenima

  Pozi za odrasle bebe koje savršeno svladavaju. Starija djeca "uhvatiti", tako da mama čučan na kauču da priložite na prsima. Možete ga koristiti kada beba počne sjesti, tj. Nakon šest mjeseci.

  1. Sjednite na kauč, naslonite se na leđa.
  2. Sjednite dijete na koljenima okrenutim prema vama. Stavi noge iza leđa.
  3. Ponuda mrvice grudi.

  U tom položaju beba može gledati majku i čak komunicirati s njom, sisavši mlijeko. Zato voli toliko većine beba.

  Stalni položaji

  Ove odredbe će postati "spasilac" kada majka treba položiti "čišćenje" dijete ili obaviti kućanske poslove, a mrvica moli na rukama. Dopuštaju da ne prekidaju hranjenje ako trebate susresti svog tatu koji se vratio kući.

  Bolest pokreta

  To je slično klasičnom kolijevku, u kojoj majka stoji i polako trese mrvice. Omogućuje vam smirivanje uzrujanog djeteta, pomaže mu da zaspi.

  1. Uzmi dijete u svoje ruke.
  2. Postavite glavu na lakat, s istom rukom držite pod magom.
  3. Stavite trbuščić na trbuh, hranite prsa slobodnom rukom.

  Prikladno je hraniti novorođenče i kretati se jednom rukom. Kada dijete raste, bolje je držati ga objema rukama.

  Na bedro

  Pozicija za bebe sklona učestaloj regurgitaciji. Mrkva je okomita, pa jede tiho, bez gutanja zraka. Omogućuje smanjenje intenziteta odljeva mlijeka kod žena s hiperklaktacijom, rješava problem gušenja djeteta.

  1. Uzmi dijete u svoje ruke.
  2. Držeći se pod guzicom, učvrstite glavu ispod bradavice.
  3. Stavite prsa u usta slobodnom rukom.

  Obično u takvim položajima, bebe brzo nađu dojke. Mjesto ispod bradavice uzrokuje podizanje glave i široko otvorenih usta. To pomaže pravilnom snimanju dojke.

  Dijete staje

  Situacija za starije djece koja su pričvršćena za "majčin sustav" za uživanje ili se smiruju.

  1. Stani na koljena.
  2. Zagrli dijete za ramena i magarca, čvrsto ga držite.
  3. Dopustite mu da uzme grudi i sisati ga po potrebi.

  Tipično, ti "zalogaje" traju samo par minuta. Nakon toga dijete se vraća u igre.

  U remenju

  Hranjenje u remenima korisno je za šetnju ili u brigu o kući. Učvršćivanje bebe na majčinom prsima stvara bliski kontakt, u kojemu će mrvica biti zamoljena da ga hrani.

  1. Oslobodite dojku, hranite je djetetu.
  2. Pazite na pravilan dodir: obično glava djeteta iznad razine bradavice u remen. Ako hranjenje uzrokuje nelagodu, premjestite dijete na položaj zaustavljanja.

  Nakon što ste ovladali tehnikom hranjenja u remen, možete se lako hraniti u svim uvjetima: kod kuće i na ulici.

  Tehnika samodjeljivanja

  Bez obzira koliko su stručnjaci napisali ispravne posture za hranjenje novorođenčadi, svaki par majke-bebe imat će svoje vlastite nijanse. Tako kaže američki savjetnik za dojenje, profesor pedijatrije Susan Colson.

  Godine 2008. prezentirala je disertaciju o dojenju kao prirodnom procesu interakcije između majke i djeteta. A ona je predložila praksu odbijanja da nametne bilo kakve poze za hranjenje, zamjenjujući ih "samopoštovanjem".

  Self-priming tehnika omogućuje mama da se opustite što je više moguće. I sam dijete da pronađe udobnu poziciju za privitak. Profesor ju je promatrao u životinjskom svijetu, gdje se majke jednostavno naslanjaju na leđima ili bočno, dopuštajući djeci da sami pronađu bradavicu i počnu hraniti.

  Preporuke za žene što je moguće jednostavnije.

  • Oslobodite dojku i skinite dijete. U tehnici samo-primjene, kontakt kože i kože je važan.
  • Lezite na kauču ili sjedite na stolici gdje ćete biti najudobniji. Koristite jastuke za podršku glavi, leđima i nogama. Najudobniji položaj koji se naslanja. Uključite televizor ako vam pomaže da se opustite.
  • Stavite bebu na trbuh. Održavati ruke, u pravilu, nije potrebno.
  • Dodirnite bebinu obraz, pomažite mu da duboko uhvati bradavicu. Dobar prianjanje dobiva se postavljanjem usta ispod bradavice.
  • Pokrijte sebe i svoju bebu s udobnim pokrivačem kada uhvati bradavicu i opusti se dok skrb.

  Djeca vole spavati, ležeći na trbuhu moje majke. I ti možeš ostati dok je maca sranjela. Ako glava počne padati na svoju stranu, poduprijeti je rukom. Radi praktičnosti, naslonite se oko naslonjača ili stavite jastuk ispod nje.

  Svi pozivi za hranjenje djeteta prikazani su u obliku općih preporuka. Svaka majka će moći pronaći najudobnije pozicije koristeći ove tehnike. Korištenjem različitih položaja postiže se ne samo praktičnost dojenja, već i učinkovita prevencija problema mliječnih žlijezda: pukotina, lactostasis, mastitis.