Umbilikalna kila i trudnoća: simptomi i liječenje

Rođenja

Trudnoća je razdoblje kada se često zaboravljaju bolesti ili se pojavljuju novi. To je razumljivo, jer je žensko tijelo obnovljeno, opterećenje na svim sustavima i organima povećava. Umbilikalna kila tijekom trudnoće - tj. Izbočenje trbušnih organa kroz pupčani prsten - nije neuobičajeno, jer trbušni mišići uvijek nose dodatno opterećenje kod nošenja djeteta.

Na sreću, u većini slučajeva kila nije opasna ni za trudnu majku ni za fetus.

Pročitajte: uzroci, simptomi bolesti, kako to učiniti bez operacije prije isporuke.

Sedam uzroka umbilikalne kile u trudnica

Ova patologija dolazi zbog fizioloških promjena povezanih s trudnoćom:

 • povećati intra-abdominalni tlak (rastući uterus na unutarnjim organima);
 • istezanje pupčane prstene istodobno s povećanjem veličine trbuha;
 • smanjiti ton abdominalnih mišića i pupčani prsten.

Ali takve promjene su fiziološke, tj. Normalne su i promatrane apsolutno u svim ženama koje nose bebu. No, pupčana kila u trudnica - patološki fenomen, a uopće nije formirana. Evo 7 glavnih uzroka i čimbenika izazivanja:

Nasljedstvo (slični problemi s rodbinom).

Ranije postojeće izbočine, čak davno i spontano se naseljavaju (na primjer, u djetinjstvu). Posebno, ako je prije trudnoće bila ne-operirana i povremeno pada kila.

Druga i kasnija trudnoća (pri svakom trenutku mišića postaje niži, a promjer pupka raste).

Pluralna plodnost, polihidramniosi, veliki fetus (maternica je veća nego tijekom normalne trudnoće i intenzivniji pritisak na unutarnje organe).

Starost žene starija je od 30 godina (ton abdominalnih mišića smanjuje se s godinama).

U početku su bili slabi, neobučeni trbušni mišići.

Karakteristični simptomi

Umbilikalna kila tijekom trudnoće pokazuju karakteristične, lako prepoznatljive simptome. Glavni simptom je izbočina u pupku, koja se javlja 2-3 tromjesečja trudnoće, tj. Kad trbuh počne rapidno rasti u veličini. Prvo, veličina formacije je mala, ima zaobljen oblik i pojavljuje se samo u stajanju, au vodoravnom položaju "sama".

U budućnosti, postoje dvije mogućnosti za razvoj kila:

Grozni uterus "iscijedi" trbušne organe iz sniježne vrećice. Iako je izbočina ostala, ona je "prazna", koja se, kada se trguje ili pokušava smanjiti, određuje karakteristični zvuk "pop" ili "mjehurića koji prelijevaju".

Sadržaji (petlje crijeva ili omentum) su sačuvane, a uz povećanje trajanja formiranje više nije postavljeno ni u sklonome položaju. Kada kašlja, naprezanje tijekom pokreta crijeva, kao i kad se dijete kreće u kasnim razdobljima, izbočina izbacuje i pulsira.

Kako liječiti? Upravljati ili ne?

Za odrasle pacijente, jedina metoda liječenja pupčane kile je operacija, koja je klasificirana kao osnovna i obavlja se u bilo kojoj kirurškoj bolnici. No tijekom trudnoće izbjegava se kirurško liječenje ako ne postoji opasnost od kršenja. Operacija se odgađa sve dok žena ne rodi i završi dojenje djeteta, budući da se toksični agensi koji se koriste za anesteziju prodiru u djetetovu krv (kroz posteljicu ili kroz majčino mlijeko).

Zakašnjenja u kirurškom tretmanu objašnjavaju činjenicom da obično sila nije iznimno opasna za trudnicu ili fetus. Pojava kenijske kile i postupka trudnoće i sigurno završava - to je apsolutno stvaran. Ali pazite da se redovito promatra ne samo ginekolog-opstetričar nego i kirurg koji odabire taktiku trudnoće i porođaja, ovisno o veličini i sadržaju protruzije.

Izbor taktike trudnoće i porođaja s različitim tipovima krumpija:

(ako tablica nije potpuno vidljiva - pomaknite je udesno)

Je li umbilikalna kila opasna tijekom trudnoće?

Umbilikalna kila tijekom trudnoće može biti opasna zbog neprimjerene brige o sebi. Trudnoća nije bolest - ovaj izraz već postavlja zube na rub, a svaki put možete napraviti fusnote. Doista, trudnoća je prirodno fiziološko stanje žene u dobi trudnoće. I sama po sebi to je pokazatelj zdravlja, ali nema niti jednog osim toga. Nažalost, zbog pozadine promjena i naprezanja tijekom trudnoće, kronične bolesti mogu se pogoršati, a bolesti koje ste već zaboravili mogu se pojaviti. Najčešća pojava tijekom trudnoće nije pupčana kila.

Što učiniti: umbilikalna kila tijekom trudnoće

Umbilikalna kila smatra se izbočinom celijakih organa kroz sam pupčani prsten. Odmah se treba reći - u većini slučajeva stanje nije opasno, niti za budućnu majku, niti za fetus. Ali pozornost, liječenje, to svakako zahtijeva.

Zašto je umbilikalna kila trudnica:

 • Povećan intra-abdominalni pritisak (uterus raste i prešama na organima zbog povećanja njegove veličine);
 • Umbilikalni prsten proteže se uz povećanje veličine trbuha;
 • Ton abdominalnih mišića i sam pupčani prsten se smanjuje.

Ako u trudnoći postoji umbilikalna kila, liječnik će dati dodatne preporuke.

No, ovi se fenomeni mogu smatrati fiziološkim, oni su inherentni gotovo svim ženama u položaju. A to ne znači da će svatko imati kernu. Potaknuta je pojavljivanjem nasljednog faktora, postojećim izbočenjem (npr. U djetinjstvu), prekomjernom težinom, višestrukom trudnoćom, a ne prvom trudnoćom, trudnoćom vezanom uz dob. Može postojati kila i početno slabi, slabo trenirani abdominalni mišići.

Simptomi kila: ispupčenje pupka tijekom trudnoće

Od drugog i trećeg trimestra možete prepoznati karakterističnu izbočinu pupka, u početku njegova veličina neće biti velika i ona će biti vidljiva samo u stojećem položaju. Nadalje, situacija se može odvijati na dva načina. I uz izbočenje, mogu se dodati i drugi neugodni simptomi.

Obilježja pupčane kile tijekom trudnoće:

 • Prva opcija. Grozni maternica će "iscijediti" određene organe trbušne šupljine iz tzv. Hernije vrećice. Izbočina će ostati, ali prazna. Kada se čuje zvuk pljeskanja, neki ga uspoređuju i sa zvukom mjehurića koji prelijevaju.
 • Druga opcija. Izbočenje više nije prazno, sačuvan je sadržaj (žlijezda ili petlje crijeva). Nemojte postavljati u položaju sklona. Kada se kašlja, naprezanje, miješanje djeteta dulje vrijeme, ispuštaju impulsi, emitiraju.

Usput, bol može doći u pupak, zatvor, mučninu i belching. Hernije s sadržajem u obliku crijevnih petlji smatraju se opasnima. Rizična situacija: kila mogu biti zarobljena u trećem tromjesečju ili tijekom rada. No, ako ne postoji ozbiljan rizik od kršenja, oni neće raditi tijekom trudnoće.

Trudnicu treba redovito pratiti ne samo njezin ginekolog, nego i kirurg koji procjenjuje stanje kila i daje predviđanja. Ako postoji opasnost od kršenja, oni mogu odrediti operaciju. No, češće, ipak, čekaju porođaj (a uz kršenje to je samo varijanta carski rez), a oni rade u postnatalnom razdoblju.

Tako je moguće rađati s umbilikalnom kila

Većina slučajeva je nekomplicirana trudnoća kila. Trudnoća se nastavlja sigurno, porođaj je prirodan. No za žene to ne dovodi u pitanje potrebu da posjetite liječnika češće nego obično. Situacija se, nažalost, može razviti na različite načine.

Opcije isporuke kocki:

 • Prazna vrećica s hernijom. Redovita promatranja kirurga preporučuje se nositi zavoj i ispraviti elastično donje rublje. Rođenja su prirodna.
 • Kernja s malim sadržajem. Promatranje, zavoj, isto elastično rublje. Dostava na pojedinačnoj osnovi.
 • Kernu s velikom veličinom sadržaja. Na izlazu crijevnih petlji može se odabrati operativna mjera na uvjetno siguran način. Rođenje - 90% carske rezove, rizici su visoki.
 • Čudna kila. Hitna operacija Pojedinačno samo carski rez.

S umbilikalnom kili, možete roditi na isti način kao i bez nje

To jest, s strangulom kila nema mogućnosti - hitna operacija je potrebna, bez obzira na razdoblje u kojem je žena. Nema mogućnosti odgađanja operacije, situacija je izuzetno opasna i za majku i za dijete. Stoga je akcija anestezije manje zlo u ovoj situaciji nego lišenje operativnih mjera.

Ako postoji umbilikalna kila nakon poroda

Ovaj proces je postupan - kila se neće pojaviti u jednom danu. A ponekad je i porođaj koji donosi patologiju na vidljivu i već opasnu pozornicu. Nenormalan porod, porođaj s komplikacijama može uzrokovati kila. Ovo stanje se u nekim slučajevima javlja i zbog akumulacije tekućine u trbuhu žene (nasljedni faktor), prekomjerna tjelesna težina je i trenutak rizika.

Kako se pupčana kila pojavljuju nakon poroda:

 • Teška bol u pupku;
 • Značajno povećanje tjelesne temperature;
 • Povraćanje ili mučnina i belching;
 • Slabost i bol u abdomenu.

Ako žena ima groznicu, otvrdnuće sjemena, potrebna je hitna operacija. Ali ako je patologija otkrivena u ranoj fazi (idealna), tada preventivne mjere mogu biti prilično dovoljno. A te mjere su da trebate napraviti snažne trbušne mišiće. Također je vrijedno identificirati razloge koji su doveli do bolesti, pokušajte ih ukloniti. Zapamtite da je često uzrok prekomjerne težine, sportski stil života.

Što se tiče pitanja je li moguće zatrudnjeti s umbilikalnom kila - odgovor je očit. Ako se trudnoća već dogodila, potreban vam je redoviti medicinski nadzor. Ako planirate samo, sve moguće zdravstvene probleme koje možete eliminirati mogu se ukloniti prije nego što se začeće odvija. Razuman pristup je mirno i zdravlje, i sve šanse za sigurnu trudnoću.

Je li umbilikalna kila opasna tijekom trudnoće (video)

Većina slučajeva umbilikalne kile tijekom trudnoće nije opasna. Ali stanje budućih majki treba stalno praćenje. Žena mora slijediti sve preporuke liječnika.

Umbilikalna kila tijekom trudnoće: što učiniti

Često, trudnoća za ženu postaje razdoblje pogoršanja ili pojave bolesti koje smatraju atipičnom za sebe. Jedna od najčešćih patologija tijekom poroda je pupčana kila.

Međutim, uz pravilno praćenje i liječenje, rizik komplikacija za ženu i dijete gotovo da nema.

Je li ta bolest opasna? Je li moguće rađati s umbilikalnom kila? Koje komplikacije mogu nastati tijekom trudnoće i tijekom procesa rađanja? Ova i mnoga druga pitanja brišu se budućim majkama.

Što je umbilikalna kila

Umbilikalna kila je poseban patološki status ljudskog trbušnog zida, u kojem se unutarnji organi doslovno šire na područje pupčane prstene.

Ova bolest može biti:

Kongenitalna kardijalna kila dijagnosticira se odmah nakon poroda na prvom kriketu. U ovom trenutku, u pupku se pojavljuje neobična lopta koja signalizira prisutnost patologije.

Nabavna kernelna kila često se pojavljuje kod žena tijekom trudnoće zbog rastezanja abdominalnih mišića.

U djetinjstvu, ova bolest može ići samostalno uz pravilno liječenje masažom i fizioterapijom. Odrasli se dodjeljuju operaciji.

U većini slučajeva, prognoza za osobe s umbilikalnom kila je povoljna i dobro je izliječena operacijom.

Zašto postoji umbilikalna kila tijekom trudnoće

Svaka žena ima izvrsno vrijeme čekanja za djetetom, popraćeno ozbiljnim fiziološkim promjenama u tijelu.

Glavni uzroci umbilikalne kile tijekom trudnoće su:

 • Slabi trbušni mišići trudne žene;
 • Prisutnost kila u djetinjstvu;
 • Dob trudne žene je preko 35 godina;
 • Genetska predispozicija;
 • Veliko dijete;
 • hidramnion;
 • Višestruka trudnoća;
 • Druga i kasnije trudnoća.

Najčešći uzrok ove bolesti je upravo slaba mišića. Stoga, kako bi se smanjio rizik razvoja kila već tijekom trudnoće, preporučuje se ojačati zid abdomena prije njenog pojave.

U većini slučajeva umbilikalna kila ne uzrokuje komplikacije, ali je potreban redoviti medicinski nadzor.

Što je opasna bolest za trudnice?

Unatoč činjenici da ta bolest ne pripada skupini ozbiljnih patologija, mnoge žene još uvijek brinu ako je umbilikalna kila opasna tijekom trudnoće.

Moguće komplikacije kubne kile tijekom trudnoće:

 • Pojava opstipacije;
 • Poremećaj cirkulacije krvi u trbušnoj šupljini i kao posljedica toga u maternici;
 • Prsnu kernu.

Najopasnija negativna manifestacija je zatvaranje kila. U tom stanju, hernia sac je stisnuta i potpuni slom cirkulacije krvi organa događa.

Glavni uzroci istiskivanja kila:

 • Povećani tlak u trbuhu;
 • Trbušne traume;
 • Jaki kašalj;
 • Kirurška intervencija.

Simptomi strangulirane kile:

 • Oštra bol u abdomenu i kili;
 • Snižavanje krvnog tlaka;
 • Poremećaj srčanog ritma;
 • bljedilo;
 • Mučnina i povraćanje.

Štipanje ili štipaljivanje kile je opasno za žensku bolest da oslabi cirkulaciju krvi u suženom tijelu. To izaziva razvoj nekroze tkiva i popratnog peritonitisa.

Posljedice kršenja kila za dijete:

 • Prijevremeni rad;
 • pobačaj;
 • Hipoksija fetusa.

Simptomi razvoja pupkovine kila u trudnica

Prisutnost pupčane kile tijekom trudnoće karakterizira prisutnost simptoma kao što je prisutnost osebujne pupčane izbočine. Ta formacija postaje primjetljiva ne odmah, ali ne ranije od drugog tromjesečja.

To je zbog činjenice da samo od tog razdoblja uterus počinje aktivno rasti u veličini.

Do 3 tromjesečja trudnoće, ovo se obrazovanje može prilagoditi ako je trudnica položena vodoravno. Kasnije to postaje teže, a na kraju roka trudnoće je potpuno nemoguće.

Preostali simptomi ovise o tome koji su organi trbušne šupljine u hernijskoj vrećici.

Ako žlijezda izboči, nema boli. Žena primjećuje samo kozmetički nedostatak.

Ako crijevne petlje ulaze u soju sjemena, mogu se pojaviti razni probavni poremećaji:

 • konstipacija;
 • Intestinalno bubnjanje;
 • bol;
 • mučnina;
 • Opći osjećaj nelagode.

Dijagnoza bolesti

Kod otkrivanja karakterističnih simptoma za ovu bolest, potrebno je kontaktirati svog liječnika što je prije moguće.

Nakon vanjskog pregleda trudnice, nužno je propisati takve dijagnostičke metode:

 • Ultrazvučni pregled postojeće izbočine;
 • gastroskopija;
 • Analiza mokraće;
 • Potpuna količina krvi;
 • Gornja endoskopija.

Nakon primanja zaključaka o svakoj metodi istraživanja, žena mora obaviti obavezno savjetovanje s kirurgom, koji će propisati daljnje liječenje.

Liječenje patologije tijekom trudnoće

Što i kako postupati s kardijalnom kila tijekom trudnoće odlučuje isključivo liječnik.

Glavni tretman za kila u odraslih je operacija. No za trudnice ova metoda nije poželjna.

Ako je moguće, pokušajte je izbjeći. Operacija će biti zakazana odmah nakon procesa isporuke.

Liječenje kila i njezina promatranja tijekom trudnoće ovise o vrsti.

 • Prazna hernija vrećica uključuje samo promatranje liječnika i nošenje zavoja;
 • Također se promatra mala kila s sadržajem i zahtijeva nošenje posebnih fiksana;
 • Velika kila s sadržajem podrazumijeva operaciju na planirani način;
 • Hitno djelovanje na kernu djeluje hitno.

Dakle, obvezna kirurška intervencija zahtijeva samo kršenje. To prijeti životu žene i djeteta. Sve ostale slučajeve može jednostavno primijetiti liječnik.

Oni pokušavaju odgoditi operaciju dok je žena u stanju trudnoće. Anestezija značajno šteti djetetu. Ali u situaciji prijelaza, operacija i operacija anestezije manje su štetni od mogućih posljedica u odsutnosti operacije.

Rođenja s umbilikalnom kila

Umbilikalna kila u žena određuju moguće opcije za porođaj. Način isporuke također ovisi o vrsti kila.

Prazna vrećica s hernijom ne nameće nikakva ograničenja na generički proces. Stoga žena može prirodno rađati bez dodatne stimulacije.

Mala kila sa sadržajem omogućuje vam prirodni poremećaj, ali prije rođenja morate se posavjetovati s liječnikom.

Velika kila uključuje isporuku kroz carski rez.

Svaki se slučaj smatra pojedinačno.

Kada se kila udubljuje, rad se obavlja istodobno s operacijom da ga ukloni carskim rezom.

Dakle, prisutnost pupčane kile nije ograničavajući čimbenik mogućnosti porođaja.

S poštovanjem potrebnih promatranja i pravovremenim konzultacijama s liječnikom, žene prirodno rađaju prirodno. Taj se proces ne razlikuje od zdravih žena.

prevencija

S jednostavnim pravilima, svaka trudnica može smanjiti opasnost od razvoja pupkovine tijekom trudnoće.

Sprječavanje kardioalne kile uključuje:

 1. Obvezno nošenje zavoja za trudnice;
 2. Vježba za trudnice;
 3. Kontrola tjelesne težine i pridržavanje pravila prehrane.

Ne može se tvrditi da će poštivanje ovih preporuka 100% zaštititi od kila, ali će u velikoj mjeri smanjiti rizik razvoja.

Koža za trudnice može se naći u bilo kojoj ljekarni, samo je važno odabrati pravu veličinu. Bilo koji ljekarnik može pomoći u ovom pitanju.

Izvrsna opcija za fizičku kondiciju trudnice je joga, posebna kondicija ili plivanje.

Trudnoća nakon uklanjanja pupkovine kila

Ponekad se događa da žena postane trudna nakon operacije uklanjanja pupkovine kila. Kako će se takva trudnoća nastaviti? Koje se komplikacije mogu pojaviti? Ima li žena potrebna posebna kontrola?

Odmah treba napomenuti da je kod žena nakon prethodne hernije rizik ponovnog pojavljivanja s početkom trudnoće mnogo veći. Za takve žene nema posebnih ograničenja.

Samo trebate pažljivo pratiti preventivne mjere i nositi posebne elastične donje rublje za trudnice i posebne zavoje.

Nemojte odustati od trudnoće i porođaja, ako ste u prošlosti bili tu bolest. To nije znak za pobačaj.

Pri registraciji važno je odmah obavijestiti svog liječnika tako da će od prvih tjedana biti provedena posebna kontrola stanja trbušne stijenke.

Pojava umbilikalne kile u trudnoj ženi česta je pojava u porodničkoj praksi. U većini slučajeva, to ne zahtijeva posebne mjere kako bi se uklonilo ovo patološko stanje.

Važno je odmah zatražiti savjet liječnika kada se pojave prvi simptomi. Nakon pregleda, stručnjaku će se dodijeliti potreban tretman i kontrola žene i djeteta.

Umbilikalna kila obično nije ograničavajući faktor u izboru načina isporuke.

Samo iznimne situacije mogu zahtijevati posebnu kiruršku intervenciju.

Opis umbilikalne kile tijekom trudnoće

Tijekom trudnoće, opterećenje na ženskom tijelu se povećava, a ne samo stare, dugo zaboravljene bolesti mogu se pojaviti, ali se pojavljuju i novi.

Jedna od najčešćih bolesti je pupčana kila. Ta bolest se najčešće javlja u pozadini slabljenja mišića u području pupčane prstene.

Većina slučajeva umbilikalne kile ne predstavlja opasnost ni trudnici ili fetusu. Međutim, morate znati o mogućim komplikacijama kao što su kršenje unutarnjih organa kako bi se izbjegle kobne posljedice.

 • Sve informacije na stranici su samo za informativne svrhe i NE RUKOVANJE ZA AKCIJU!
 • Samo vam DOCTOR može pružiti TOČNO DIAGNOSIJE!
 • Molimo vas da ne radite samoizlječenje, nego da se registrirate sa specijalistom!
 • Zdravlje vama i vašoj obitelji!

razlozi

Najčešće ova bolest manifestira se u trudnoćama majkama starijima od 30 godina, očekujući drugo ili treće dijete. U ovom dobu, za mnoge žene, trbušni mišići mogu već biti oslabljeni, a ne tako dobro nositi s opterećenjima.

Također, pupčana kila tijekom trudnoće pojavljuju se iz sljedećih razloga:

 • povećani intra-abdominalni tlak (zbog pritiska proširenog uterusa na unutarnje organe);
 • slabljenje mišića pupčnjeg prstena;
 • pretilosti;
 • genetska predispozicija;
 • velik fetus ili višestruka trudnoća;
 • slabljenje mišića abdominalnog zida;
 • višak amnionske tekućine.

Često se taj neugodan fenomen pojavljuje kod žena koje su već prije imale iskustvo (ponekad čak i u djetinjstvu) ili su imale neku operaciju prije trudnoće.

simptomi

Određivanje prisutnosti pupkovine je vrlo jednostavno: izgleda kao zaobljena izbočina u pupku.

U početnim fazama, takva izbočina vidljiva je samo stojeći ili pod naponom. U ovoj fazi, lako se postavlja prstima, ali kada pritisne ili groping, čini squishing zvuk.

U naprednijim slučajevima, čekić na pupku više nije postavljen prstima, čak ni kad leži. Postoje i drugi neugodni simptomi koji ukazuju na napredovanje bolesti:

 • žgaravica, belching;
 • mučnina i povraćanje;
 • bol ili nemir u pupku ili kroz abdomen;
 • konstipacija;
 • poremećaji cirkulacije.

U tom slučaju, kašljanje, kretanje djeteta ili proces odcjepljenja mogu uzrokovati pulsiranje izbočine, a potrebno je odmah savjetovati s specijalistom.

dijagnostika

Umbilikalna kila otkrivena je tijekom rutinskog pregleda od strane liječnika. Izgleda mali pupak na pupku. U pravilu, kila nije osobito opasna i ne zahtijeva carski rez.

Često se umbilikalna kila nestaju nakon porođaja.

Da bi se utvrdila moguća komplikacija uz metodu palpacije, liječnik može savjetovati da podvrgne rendgenskim snimkama ili ultrazvukom.

Što učiniti s umbilikalnom kila tijekom trudnoće

Ako se nalazite u umbilikalnoj kili, obratite se svom kirurgu. Ako izbočenost nije opasna, najvjerojatnije će vam preporučiti da nosite posebnu zavoj i donje rublje za trudnice koje popravljaju položaj sniježne vrećice i spriječite da se zadavite.

Iz postupaka liječenja možete dobiti laganu masažu i posebne vježbe za održavanje vaših trbušnih mišića u dobroj formi. Također je potrebno pridržavati se sljedećih pravila:

 1. Posjetite svog liječnika redovito.
 2. Ne pokušavajte sami resetirati kila.
 3. Izbjegavajte intenzivan tjelesni napor.
 4. Nemojte dizati utege.
 5. Jedite pravo: dijeta treba biti uravnotežena, bez "teške" hrane.
 6. Izbjegavajte zatvor jer uzrokuju prekomjernu napetost u trbušnom području (pitajte svog liječnika za sigurne lijekove kako biste riješili taj problem).
 7. Držite mirni stil života i odmorite se češće.

U trudnica maternica se povećava svaki mjesec i podiže druge unutarnje organe. Kao posljedica toga, prije isporuke, hernial sac je obično prazna i ne utječe na performanse prirodnih porođaja.

Ako kila napreduju, unatoč pacijentovom poštivanju svih gore navedenih stanja, ili postoje komplikacije ili veća vjerojatnost, tada se pribjegavaju kirurškoj intervenciji.

Tijekom kirurškog zahvata, krvna sila se disektira i raseljeni su unutarnji organi premješteni na svoje prirodno mjesto. Da biste vratili zonu u kojoj se mišići rastavljaju, koriste se nekoliko metoda:

Mnoge su žene zabrinute kako roditi u prisustvu pupčane kile. Odlučuje ga prva liječnica i opstetričar, ali obično su preporuke kako slijedi:

 • ako je hernijska vrećica pacijenta prazna ili kernia sa sadržajem je malena, tada sam rodi neovisno;
 • za veliku kila s sadržajem, liječnici često savjetuju carski rez, a ako dođe do ozljede, prethodila je operacija.

prevencija

Čak i prije početka trudnoće, vrijedno je vratiti vašu težinu u normalu, vježbati se slijediti načela pravilne prehrane i jačati vaše trbušne mišiće uz pomoć redovite vježbe. Sve je to lako postići ako unaprijed planirate trudnoću.

Ako žena koja namjerava imati dijete ima pupčanu kila, onda operacija za uklanjanje treba obaviti najkasnije godinu dana prije začeća. To će izbjeći neugodne posljedice.

Trudnice za prevenciju ove bolesti moraju nositi zavoj od 20. tjedna. To je osobito važno za žene koje imaju više trudnoća ili već imaju djecu.

štipanje

Umbilikalna kila javlja se kao rezultat prolapsa unutarnjih organa. Ako epipon padne, bolest je asimptomatska i ne nosi nikakvu opasnost za budućnost, niti za fetus.

Provedeno je prirodno porođanje, nakon čega se kila često nestaje. Glavna stvar u ovom slučaju - redovno promatranje liječnika.

Ako crijeva ulaze u pupčani prsten, onda to zahtijeva neposrednu akciju, budući da štipanje crijeva može dovesti do njegove nekroze.

Ovdje pročitajte opis dorzalne kile.

Valja napomenuti da ponekad stezanje ne smije uzrokovati previše oštru bol, a žena ga može zbuniti s drugim simptomima. Zato žene s umbilikalnom kernijom treba promatrati kirurg i razjasniti ga, pod kojim znakovima treba nazvati kola hitne pomoći.

Ne brinite, povreda unutarnjih organa nije razlog pobačaja. Operacija obično ide dobro i nema negativne posljedice.

komplikacije

Umbilikalna kila tijekom trudnoće može biti popraćena opstipacijom, ako zbog opstrukcije crijeva ne može normalno raditi. Tromboza žila, hipotonija crijeva, oslabljena cirkulacija krvi mogu biti druge posljedice toga. U slučaju velikih kijamija moguća su lažna kontrakcija, prijetnja pobačaja, pobačaj.

Opasna komplikacija kubne kile je peritonitis (upala peritoneuma). Kila nastala nakon poroda, koja nije olakšana, često ima takvu neugodnu posljedicu kao i koprostaza, praćeno kršenjem intestinalne prohodnosti. U teškim slučajevima, koprostaza zahtijeva operaciju.

Treba imati na umu da je ozljeda crijeva opasna i za fetus i za majku, a čak može uzrokovati i smrt. Stoga, u prisustvu pupčane kile, stalni nadzor liječnika je neophodan.

Nakon poroda

Ponekad izbočina u pupakovoj zoni ne nestaje nakon porođaja ili se događa tijekom tog razdoblja. U početnoj se fazi može vidjeti samo tijekom kašljanja. Izbočenje ima pojavu otekline ili otekline i nestaje u mirnom i ležećem stanju.

Ova bolest - umbilikalna kila nakon trudnoće - proizlazi zbog činjenice da su trbušni mišići divergirani i oslabljeni.

Drugi uzroci bolesti u ovom razdoblju su sljedeći:

 • prekomjerni pritisak na trbušni zid tijekom posljednjeg tromjesečja trudnoće i tijekom rada;
 • prisutnost u području peritoneumne tekućine;
 • pretilosti;
 • nekoliko trudnoća tijekom nekoliko godina;
 • abdominalna operacija.

Suvremeno se suočavaju s ženama s umbilikalnom kili nakon poroda, koje su imale vrlo veliki trbuh posljednjih mjeseci trudnoće.

Taj se problem treba uputiti kirurgu koji će procijeniti stupanj složenosti pupkovine i razloge njegove pojave. Nakon poroda, povećava se vjerojatnost da se unutarnji organi zatvaraju, tako da kirurg može odrediti operaciju.

Operacija se provodi oko sat vremena pod lokalnom anestezijom (u prisustvu kršenja, operacija može biti prilično komplicirana i ima komplikacije). Uobičajenim putem, žena se može otpustiti unutar tri sata nakon operacije. Tijekom tjedna morat će posjetiti liječnika za obloge i slijediti preporuke kirurga.

Pouzdana prevencija knežne kile počet će planirati za trudnoću. Čak i prije začeća, žena bi trebala ojačati trbušne mišiće i obučiti se na uravnoteženu prehranu.

Fotografije kosti mišića na nozi mogu se vidjeti u ovom članku.

Ovdje se može naći opis intervertebralne kile lumbosakralne kralježnice.

Treba imati na umu da se, u odsutnosti kršenja, pupčana kila može nestati nakon rođenja, a obično nije prepreka prirodnom porođaju i želji da imate zdravu bebu.

Može li se zatrudnjeti pupčnom kila

Pitajte liječnika

Je li moguće trudnoću i rađanje s pupkovinom kila?

Dobro došli! Godine 2011. prvi put sam rodila. Kad je dijete bilo 3 godine, moj suprug i ja već smo planirali drugu trudnoću, kao što sam primijetio okrugli tulum u pupku. Odmah sam otišao u plaćenu kliniku kirurgu. U klinici nije bilo ništa strašno, umbilikalna kila je mala, čak i ako sam odjednom već trudna. Rečeno mi je da ne nosim gravitaciju, a ne da napuštam. Kad sam došla kući, imala sam pitanje, kako onda roditi? Po saznanju da nisam trudna, otišao sam u kliniku okruga. Kirurg je rekao da nema velikog posla, možete zatrudnjeti. Pitao sam kako ću roditi? Liječnik je predložio uputnicu bolnici Botkin. Oni također nisu rekli ništa strašno, ali ako planiram drugo dijete, bolje je imati operaciju. Još uvijek imam pitanje, kako bih trebao biti? Reci mi kako da uradim pravu u mojoj situaciji. Napokon, već imam 37 godina, a ja stvarno želim drugo dijete.

simptomi: Na pupku se pojavi okrugla brtva

Već dugi niz godina tretiraju kile i bolesne zglobove. Sa sigurnošću mogu reći da se svaka kila može liječiti uvijek, čak iu najdubljoj starosti.

Naše središte bilo je prvo u Rusiji za dobivanje certificiranog pristupa najnovijem lijeku za liječenje kilije i boli u zglobovima. Priznajem vam kad sam po prvi put čuo za njega - samo sam se nasmijao jer nisam vjerovao u njegovu učinkovitost. Ali bio sam zadivljen kad smo završili testiranje - 4 567 ljudi je potpuno izliječeno od svojih bolesti, to je više od 94% svih ispitanika. 5,6% je osjetilo značajna poboljšanja, a samo 0,4% nije primijetilo poboljšanja.

Ovaj lijek dozvoljava u najkraćem mogućem roku, doslovce od 4 dana, zaboraviti na kila i bol u zglobovima, au roku od nekoliko mjeseci za liječenje čak i vrlo teških slučajeva. Štoviše, u okviru saveznog programa, svaki stanovnik Ruske federacije i CIS mogu ga primati BESPLATNO.

Odgovor Chernokov Alexander Ivanovich
Doktor medicine znanosti, profesor, voditelj Odjela za kirurgiju bolnice Moskovske medicinske akademije po imenu I.M. Sečenova.

Planiranje za radikalni tretman za umbilikalnu kila je potrebno prije trudnoće. Najvjerojatnija mogućnost kirurškog zahvata je plastična naprezanja (uzimajući u obzir nadolazeću trudnoću). Možete planirati trudnoću 3-4 mjeseca nakon operacije.

Postavite pitanje phlebologist

Umbilikalna kila i trudnoća: simptomi i liječenje

Trudnoća je razdoblje kada se često zaboravljaju bolesti ili se pojavljuju novi. To je razumljivo, jer je žensko tijelo obnovljeno, opterećenje na svim sustavima i organima povećava. Umbilikalna kila tijekom trudnoće - tj. Izbočenje trbušnih organa kroz pupčani prsten - nije neuobičajeno, jer trbušni mišići uvijek nose dodatno opterećenje kod nošenja djeteta.

Na sreću, u većini slučajeva kila nije opasna ni za trudnu majku ni za fetus.

Pročitajte: uzroci, simptomi bolesti, kako to učiniti bez operacije prije isporuke.

Budite oprezni!

Prije nego što pročitam, želim vas upozoriti. Većina "liječenja" kila, koje oglašavaju na TV i prodaju u ljekarnama - ovo je potpuni razvod. U početku se čini da krema i mast pomažu, ali u stvarnosti samo uklanjaju simptome bolesti.

Jednostavnim riječima, kupujete uobičajeni anestetik, a bolest se i dalje razvija u teže stadiju.

Česta kila može biti simptom ozbiljnijih bolesti:

 • Mišićna distrofija na području stražnjice, bedara i donjih nogu;
 • Povreda živčanog živca;
 • Seps - trovanja krvi;
 • Kršenje tonusa mišićnog zida krvnih žila donjih ekstremiteta;
 • Horsetail sindrom, koji često rezultira paralizom donjih ekstremiteta.

Kako biti? - pitaj.

Proučavali smo veliku količinu materijala i što je najvažnije u praksi provjeravamo većinu tretmana kila. Dakle, pokazalo se da je jedini lijek koji ne uklanja simptome, ali zapravo liječi kila je Hondrexil.

Ovaj lijek se ne prodaje u ljekarnama, a ne oglašava se na TV-u i na Internetu, a prema saveznom programu svaki stanovnik Ruske Federacije i CIS mogu dobiti paket Hondrexil BESPLATNO!

Tako da ne mislite da ste uvučeni u sljedeću "čudo kremu", neću opisati kakav je to učinkovit lijek. Ako ste zainteresirani, pročitajte sve informacije o Hondrexilu. Evo veze za članak.

Sedam uzroka umbilikalne kile u trudnica

Ova patologija dolazi zbog fizioloških promjena povezanih s trudnoćom:

 • povećati intra-abdominalni tlak (rastući uterus na unutarnjim organima);
 • istezanje pupčane prstene istodobno s povećanjem veličine trbuha;
 • smanjiti ton abdominalnih mišića i pupčani prsten.

Ali takve promjene su fiziološke, tj. Normalne su i promatrane apsolutno u svim ženama koje nose bebu. No, pupčana kila u trudnica - patološki fenomen, a uopće nije formirana. Evo 7 glavnih uzroka i čimbenika izazivanja:

Nasljedstvo (slični problemi s rodbinom).

Ranije postojeće izbočine, čak davno i spontano se naseljavaju (na primjer, u djetinjstvu). Posebno, ako je prije trudnoće bila ne-operirana i povremeno pada kila.

Druga i kasnija trudnoća (pri svakom trenutku mišića postaje niži, a promjer pupka raste).

Pluralna plodnost, polihidramniosi, veliki fetus (maternica je veća nego tijekom normalne trudnoće i intenzivniji pritisak na unutarnje organe).

Starost žene starija je od 30 godina (ton abdominalnih mišića smanjuje se s godinama).

U početku su bili slabi, neobučeni trbušni mišići.

Naši čitatelji pišu

Dobro došli! Moje ime je
Lyudmila Petrovna, želim izraziti svoju blagonaklonost vama i vašoj web lokaciji.

Konačno, uspjela sam se riješiti kila. Vodim aktivan životni stil, uživam i uživam svaki trenutak!

U dobi od 45 godina dobila sam kila. Kad sam navršila 58 godina, počele su komplikacije, gotovo nisam mogao hodati, a ove strašne boli, jednostavno ne možete zamisliti koliko sam bolovao, sve je bilo jako loše. Ono što nije pokušalo, bolnice, klinike, postupci, skupe masti. ništa nije pomoglo.

Sve se promijenilo kad mi je kći dala članak na internetu. Nemam pojma koliko joj zahvaljujem za to. Ovaj me članak doslovce podigao iz kreveta. Ne vjerujem, ali u samo 2 tjedna sam potpuno izliječio kila. Posljednjih nekoliko godina počele su se kretati puno, u proljeće i ljeti svaki dan idem u zemlju, uzgajam rajčice i prodajem ih na tržište. Tete se pitaju kako to uspijevam, gdje dolaze svi moja snaga i energija, neće vjerovati da imam 62 godine.

Tko želi živjeti dug i energičan život bez kila, potrebno je 5 minuta i čitati ovaj članak.

Karakteristični simptomi

Umbilikalna kila tijekom trudnoće pokazuju karakteristične, lako prepoznatljive simptome. Glavni simptom je izbočina u pupku, koja se javlja 2-3 tromjesečja trudnoće, tj. Kad trbuh počne rapidno rasti u veličini. Prvo, veličina formacije je mala, ima zaobljen oblik i pojavljuje se samo u stajanju, au vodoravnom položaju "sama".

U budućnosti, postoje dvije mogućnosti za razvoj kila:

Grozni uterus "iscijedi" trbušne organe iz sniježne vrećice. Iako je izbočina ostala, ona je "prazna", koja se, prilikom kušanja ili pokušaja da se smanji, određuje karakterističnim zvukom "pop" ili "mjehurićima koji prelijevaju".

Sadržaji (petlje crijeva ili omentum) su sačuvane, a uz povećanje trajanja formiranje više nije postavljeno ni u sklonome položaju. Kada kašlja, naprezanje tijekom pokreta crijeva, kao i kad se dijete kreće u kasnim razdobljima, izbočina izbacuje i pulsira.

Dodaju se i drugi neugodni simptomi: bol u pupku ili u cijelom trbuhu, konstipacija, trbuh, mučnina. Takve kile su najopasnije, osobito ako su njihovi sadržaji petlje crijeva - rizik kršenja je visok u 3. trimestru ili tijekom porođaja. S velikim kubnim kremama i trudnoćom se mogu pojaviti abnormalno, komplicirane prijetnjama prekidom ili lažnim borbama.

Priče naših čitatelja

Izlječena kila kod kuće. Prošlo je 2 mjeseca otkako sam zaboravio na kili. Oh, kako sam trpjela, bilo je strašna bol, u zadnje vrijeme stvarno nisam mogla pravilno hodati. Koliko sam puta otišao u klinike, ali samo su skupi skupi tablete i masti, od kojih uopće nije bilo nikakve koristi. I sad je prošao sedmi tjedan, jer kila se ne smeta, idem u zemlju svaki drugi dan i odlazim u dahu, a hodam 3 km od autobusa, tako da općenito idem jednostavno! Sve zahvaljujući ovom članku. Svatko tko ima kernu - svakako pročitajte!

Pročitajte cijeli članak >>>

Kako liječiti? Upravljati ili ne?

Za odrasle pacijente, jedina metoda liječenja pupčane kile je operacija, koja je klasificirana kao osnovna i obavlja se u bilo kojoj kirurškoj bolnici. No tijekom trudnoće izbjegava se kirurško liječenje ako ne postoji opasnost od kršenja. Operacija se odgađa sve dok žena ne rodi i završi dojenje djeteta, budući da se toksični agensi koji se koriste za anesteziju prodiru u djetetovu krv (kroz posteljicu ili kroz majčino mlijeko).

Zakašnjenja u kirurškom tretmanu objašnjavaju činjenicom da obično sila nije iznimno opasna za trudnicu ili fetus. Pojava kenijske kile i postupka trudnoće i sigurno završava - to je apsolutno stvaran. Ali pazite da se redovito promatra ne samo ginekolog-opstetričar nego i kirurg koji odabire taktiku trudnoće i porođaja, ovisno o veličini i sadržaju protruzije.

Izbor taktike trudnoće i porođaja s različitim tipovima krumpija:

(ako tablica nije potpuno vidljiva - pomaknite je udesno)

Taktike trudnoće

Jedina situacija u kojoj je operacija uvijek naznačena je strangulirana umbilikalna kila u trudnica. Čak i izvan trudnoće, kršenje je ozbiljna prijetnja, budući da se cirkulacija krvi brzo smeta u stiskanim organima, razvija se nekroza tkiva, a nakon toga - peritonitis (upala peritoneja) - ozbiljna i životno ugrožena komplikacija.

Kršenje na pozadini trudnoće dvostruko je opasno, jer i majka i dijete pati; moguće razvitak ugroženog pobačaja, pobačaja, prijevremenog poroda, hipoksije u fetusu, itd. Dakle, čak i operacija anestezijom će naštetiti djetetu mnogo manje od odgađanja operacije ako je zatvorena.

Preventivne mjere

U nedostatku hernija izbočina u prošlosti, trudnica se preporuča nositi zavoj i obavljati posebne vježbe za jačanje i održavanje trbušnih mišića.

Ako žena koja planira rađati dijete ima pupčanu kila, a kako bi se izbjegla daljnja kombinacija ove pupkovine i trudnoće, treba planirati operaciju popravka kila i plastične kirurgije pupčanog prstena pravodobno (barem godinu dana prije planiranog začeća).

Autor: Svetlana Larina

(blok ispod možete pomicati desno do kraja)

 • Simptomi i liječenje kile jednjaka
 • Liječenje intervertebralne kile bez operacije
 • Schmorlova kila - što je to?

Umbilikalna kila tijekom trudnoće: nemojte paničariti! Masaža, gimnastika i zavoj će vam pomoći!

Što je umbilikalna kila?

Kernia na pupku izgleda poput malog zaobljenog tuberkula ispunjenog zrakom.

Zapravo, ovo je ispupčenje trbušnih organa, nastalo zbog neuspjeha abdominalnih mišića. Bolest se može manifestirati kao u djetinjstvu i odrasloj dobi.

U trudnica, šanse za dobivanje kila su mnogo veće, jer su trbušni mišići pod povećanim stresom. Posebno visoki rizik, ako se u dječjoj dobi opaža pupak.

Kernja se gotovo ne manifestira. s izuzetkom kozmetičkog nedostatka. Prilikom pritiskanja izbočine, čuje se mekani pamuk, a kila se privremeno resetira.

Kada je žena u vodoravnom položaju, izbočina se izravnava sama po sebi. Kod kašljanja ili podizanja težine, tuberkuloza još više izboči, ostavljajući dojam pulsiranja.

Buduća majka primjećuje bolne senzacije samo u kasnim fazama trudnoće, kada se povećava pritisak unutar trbuha.

Kada je kila zadavljena, izbočina ne nestaje ni u ležećem položaju. Kada ulomak crijeva uđe u pupčani prsten, situacija postaje opasna.

Žena ima sljedeće simptome:

Stanje zahtijeva hitnu hospitalizaciju i operaciju, jer prijeti crijevnom nekrosi.

Srećom, trudnice se rijetko susreću s rezanjem kila, budući da raste maternica podiže trbušne orgulje i pupak prsten ostaje prazan.

Umbilikalna kila - program "O najvažnijim"

Zašto je bolest tako sklona ženama u položaju? Postoji nekoliko razloga:

 • povećanje pritiska u trbušnoj šupljini;
 • istezanje s rastom abdomena pupčnjeg prstena;
 • povećano opterećenje mišića tiska.

Ti razlozi objašnjavaju činjenicom. da se mišići koji ne mogu podnijeti unutarnji pritisak razilaziti, a vrećica sjemena se izbušuje prema van u pupčani prsten.

Primjećeno je da se u prvom tromjesečju kardija gotovo nikada ne pojavljuje, izbočina nastaje kada fetus raste.

Pojava sličnog defekta u trbušnom zidu može pridonijeti različitim čimbenicima:

 • nasljeđe;
 • manifestacija kila u djetinjstvu;
 • pretilosti;
 • više rođenja;
 • ponovljena trudnoća;
 • slabi trbušni mišići;
 • dob trudnoće preko 30 godina.

U prisustvu najmanje jednog faktora koji izaziva bolest treba biti operacija prije trudnoće. što će omogućiti kratko vrijeme da se riješi problema.

Ako je već došla trudnoća, preporučljivo je nositi zavoj. pomažući mišićima da izdrže rastući pritisak.

dijagnostika

Kernu je lako primijetiti tijekom rutinske provjere. Da biste izbjegli neželjene posljedice, trebate se posavjetovati s kirurgom i podvrgnuti nekim pregledima:

 • Ultrazvuk vrećice hernija;
 • gastroskopija;
 • računalnu tomografiju.

Ispitivanje rendgenskim zrakama. obično propisane za dijagnozu kila, u slučaju trudnoće je kontraindicirana zbog ozbiljnih posljedica za dijete.

Nakon primitka rezultata istraživanja, kirurg će odrediti potrebu za operacijom i dati preporuke o prehrani i načinu života trudnice.

Što je opasna dijagnoza?

Umbilikalna kila trudnice je opasna samo u slučaju štipanja. U takvoj situaciji žena može biti mučena zbog zatvor i belching, pojava vaskularne tromboze je moguće.

Velike kile mogu dovesti do lažnih kontrakcija i pobačaja. Najozbiljnija komplikacija je nekroza intestinalnog dijela i smrt pacijenta.

Dvostruke opasnosti su žene s dijagnozom fibroida maternice. Ako je dio tijela prignječen pupčanim prstenom, tada će biti potrebna hitna kirurška intervencija.

Budući da je kila uzrokovana slabostima trbušnih mišića, u takvoj situaciji ne mogu pomoći lijekovi i biljni dekocije. Kako liječiti bolest? Masaža. gimnastika za održavanje tonusa mišića - to je sve što može savjetovati trudnicu.

Od dvadesetog tjedna trudnoće preporuča se nositi trbušni zavoj. što uvelike oslobađa opterećenje na trbušnim mišićima.

Liječnik bi trebao pomoći pri odabiru zavoja, jer pogrešno pričvršćivanje može biti štetno za zdravlje i povećati bol.

Kirurško liječenje trudnica dopušteno je samo u ekstremnim slučajevima, kada rizik za život premašuje rizik od utjecaja anestezije i antibiotika na dijete.

Žena bi unaprijed trebala obavijestiti kirurga o tome kakve bi znakove odmah trebalo nazvati hitnom pomoći.

Operacija na stranguliranoj herniji nije razlog pobačaja.

Rođenja s umbilikalnom kila

Mnoge majke, suočene s sličnom dijagnozom, zabrinute su za pitanje: kako roditi s pupkovinom kila? Odgovor je: u nedostatku kršenja, dostava prirodnim putem je sasvim moguća.

Čak i ako mali dio crijeva ostane u pupčani prsten, nije uvijek zaslužan carski rez. U svakoj je situaciji važan individualni pristup.

U slučaju velike kile i kršenja, naznačena je samo kirurška intervencija. budući da se u procesu pokušaja intra-abdominalnog tlaka značajno povećava, a rizik cirkulacijskog začepljenja u organu koji je zgužvani dramatično raste.

Cezariannu sekciju obično prethodi operacija za uklanjanje kila.

Trudnoća nakon operacije

Kirurško uklanjanje kila nije uopće kontraindikacija za naknadne trudnoće. Šest mjeseci nakon operacije možete sigurno planirati nadopunjavanje u obitelji.

Prethodna operacija ne sprječava prirodno porođaj, naravno, ako žena nema drugih kontraindikacija.

prevencija

Bolest se može spriječiti na vrijeme poduzimajući preventivne mjere:

 • obavljati vježbe za jačanje tiska;
 • riješiti se prekomjerne težine;
 • povećati tjelesnu aktivnost;
 • jesti uravnotežen;
 • izbjegavajte dizanje utega;
 • nositi zavoj tijekom i nakon trudnoće.

  Prevencija će smanjiti rizik od kila. to je osobito nužno u prisutnosti predisponirajućih čimbenika u ženi.

  Zaključno, možemo reći da ne biste trebali paničariti u vidu izbočine na abdomenu tijekom trudnoće. Ovo stanje je prilično čest kod budućih majki.

  Kada se pojavi kila, trebate malo više pažnje posvetiti svom zdravlju, a zatim će beba imati ljubavnu i, najvažnije, zdravu majku.

  Izvori: http: //xn--c1agg4a7c.xn--p1ai/question-to-the-doctor/question-to-the-doctor_4736.html, http://gryzhinet.ru/pup/pupochnaya-gryzha-pri- beremennosti-009.html, http://puziko.online/beremennost/bolezni/pupochnaya-gryzha.html

  Izvući zaključke

  Proveli smo istragu, pregledali hrpu materijala, a što je najvažnije, provjerili smo većinu tretmana kila. Presuda je:

  Svi lijekovi dali su samo privremeni rezultat, čim je liječenje prekinuto - bol se odmah vratio.

  Sjeti se! NIŠTA NIŠTA NIKAKA, koja će vam pomoći da izliječite kila, ako ne primjenjujete složenu terapiju: dijetu, režim, tjelesni napor itd.

  Novoumirani lijekovi za kila, s kojima je cijeli Internet prepun, također su propali. Kao što se ispostavilo - sve to je obmana trgovaca koji zarađuju ogroman novac na činjenicu da ste vođeni njihovim oglašavanjem.

  Jedini lijek koji je dao značajan
  rezultat je hondreksil

  Pitate, zašto se u jednom trenutku svatko tko pati od kila nije se riješio?

  Odgovor je jednostavan, Hondreksil se ne prodaje u ljekarnama i nije oglašen na internetu. A ako oglašavaju - onda je ovo FAKE.

  Postoje dobre vijesti, otišli smo do proizvođača i podijelili s vama link na službenu stranicu Hondreksil. Usput, proizvođači ne pokušavaju profitirati na ljude sa bolesnim zglobovima, za svakog građanina dionica Ruske Federacije i zemalja ZND-a mogu dobiti paket proizvoda za BESPLATNO!