Rimantadin tijekom trudnoće

Zasnivanje

Cijena rimantadinskih tableta (53 mg, 20 komada): 340-400 rubalja.

sadržaj:

Rimantadin tijekom trudnoće

Rimantadin (rimantadin) je lijek propisan za prevenciju influence. Remantadine je kontraindicirana kod trudnica, jer ovaj lijek može prodrijeti kroz debeli sloj placente za fetus. I on je opasan brojne nuspojave. Harm se primjenjuje i na trudnice i na fetus. Prevencija influence tijekom trudnoće provodi se drugim sredstvima, na primjer, interferonom.

Kako rimantadin

Budući da je antivirusni lijek, rimantadin sprečava razmnožavanje virusa u početnoj fazi bolesti, tj. Kada se unose u stanice ljudskog tijela. Razdoblje djelovanja rimantadina je od 6 do 8 sati. Nakon toga, rimantadin brzo raspada u jetri do metabolita. Nešto manje od četvrtine konzumiranog lijeka izlučuje se u mokraći kroz bubrege. Za trudnice ova je opcija opasna jer su bubrezi već učitani.

Druga opasnost je da je dio lijeka zadržan u krvi već duže vrijeme. Istraživanja pokazuju da velike doze rimantadina imaju toksično djelovanje na cijelo tijelo. Trudnice su pretjerano osjetljive na toksična opterećenja. Nije iznenađujuće, lijekovi koji se koriste u općoj masi pacijenata nisu propisani za trudnice.

Virus gripe unosi se u stanice ljudskog tijela, pa je za njegovo ekstrakciju potrebno ozlijediti stanice. Nema jamstva da rimantadin neće oštetiti stanice vitalnih organa, isti bubrezi. U slučaju kada se to dogodi sa zdravom osobom, on možda neće primijetiti takav postupak. Trudna žena osjeća bilo kakvu manu promjenu. Fetus je također štetan za takve korijenske procese u tijelu majke.

Kakva je opasnost rimantadina za trudnice?

Kliničke studije rimantadina u trudnica i sestrinstva nisu provedene, ali postoje pokusi na životinjama. Nalazi takvih eksperimenata razočaravajuće: lijek rimantadin može prodrijeti u placentu i izlučuje se u majčinom mlijeku. 3 sata nakon uzimanja lijeka, postotak rimantadina u majčinom mlijeku bit će mnogo veći od sadržaja u krvnoj plazmi. Ako uzmemo u obzir da trudnica ima veliko opterećenje bubrega i povećava se koncentracija lijeka u krvnoj plazmi, to predstavlja veliku opasnost za fetus.

Nuspojave

Nuspojave od primjene rimantadina neizravno utječu na trudnoću.

Na dijelu probavnog trakta postoje takve nuspojave:

 • bol u trbuhu;
 • nadutost;
 • abnormalna funkcija jetre;
 • suha usta;
 • slab apetit;
 • mučnina;
 • povraćanje.

Ove nuspojave vjerojatno će povećati početnu toksikozu tijekom trudnoće, a probavni trakt će biti poremećen tijekom cijele trudnoće. To će se očitovati u obliku nadutosti i zatvora.

Središnji živčani sustav također reagira na rimantadin s nuspojavama, uključujući:

 • glavobolje;
 • loš san;
 • nervoza;
 • vrtoglavica;
 • poremećaji koncentracije;
 • pospanost;
 • anksioznost;
 • razdražljivost;
 • umor;
 • konvulzije.

Često se neka nelagoda tijekom trudnoće može pogoršati. Ovi učinci su mnogo opasniji nakon 20. tjedna trudnoće, jer dovode do prijetnje nastanka kasne toksikoze - gestoze. U ovom slučaju, rimantadin potiče pojavu visokog krvnog tlaka. Ako je preeklampsija ozbiljna, onda je cerebralna cirkulacija pogoršana, a to dovodi do konvulzija u trudnica.

kontraindikacije

Upotreba rimantadina za trudnice službeno je kontraindicirana.

Posebno opasna droga za one koji:

 1. osjetljiv na komponente lijeka;
 2. ima tešku bolest jetre, pogotovo kada su njihove funkcije oštećene;
 3. pati od bilo koje bolesti bubrega;
 4. ima visoku funkciju štitnjače. Lijek je u mogućnosti povećati uzbuđenje i nervozu, dok je u trudnica već povišena;
 5. djeca do 1 godine starosti, budući da bebe imaju jetru i bubrege, koje nisu u potpunosti radile.

Vrlo pažljivo, rimantadin treba uzimati u nazočnosti konvulzivne spremnosti (epilepsija je također uključena ovdje), kada je poremećena moždana cirkulacija i pacijent pati od dijabetesa. Tijekom trudnoće svi gore navedeni problemi dodatno su pogoršani.

Zato propisi liječenja rimantadinom u trudnica ne vrijedi. U slučaju kada epidemija gripe bjesni ili trudnica postaje bolestan od gripe, trebate koristiti interferon, koji nema kontraindikacije, jer pripada kategoriji prirodnih proizvoda. U idealnom slučaju, bolje je da se trudnice ne posjete velikim skupinama ljudi tijekom epidemiološkog razdoblja, a ne da koriste javni prijevoz, da žive izolirani način života od članova obitelji koji su zaraženi gripi.

Remantadin u trudnoći: utječe na fetus

Rimantadine (rimantadin) nije propisana tijekom trudnoće, jer može prijeći placentu na fetus i ima niz nuspojava koji mogu negativno utjecati i na trudnicu i na fetus u razvoju. Za sprječavanje gripe u ovom slučaju valja koristiti druga sredstva, na primjer interferon.

Mehanizam djelovanja rimantadina

Remantadin je antivirusni lijek koji potiskuje razmnožavanje virusa u ranoj fazi bolesti, tj. U trenutku njihovog uvođenja u stanice ljudskog tijela. Djeluje 6-8 sati, a zatim se intenzivno razgrađuje u jetri u metaboličke proizvode (metaboliti). Manje od četvrtine dane doze izlučuje se u mokraći nepromijenjeno kroz bubrege. Tu se nalazi glavna opasnost, budući da bubrezi žene već nose dvostruko opterećenje i rimantadin se može zadržati u krvi. Utvrđeno je da doze iznad norme mogu imati toksični učinak na tijelo. Tijelo trudnice posebno je osjetljivo na sve vrste toksičnih opterećenja. Čak i lijekovi koji mogu koristiti većina pacijenata često su kontraindicirani tijekom trudnoće.

Osim toga, virus influence se nalazi unutar stanica ljudskog tijela i nemoguće je utjecati na njega, bez da oštećuju stanice. Nema sigurne da će pod djelovanjem rimantadina stanice vitalnih organa, kao što su bubrezi, neće biti oštećene. A ako se za zdravu osobu to dogodi posve nezapaženo, tada će tijekom trudnoće najmanji promjene stanja pojedinih organa nužno utjecati na stanje fetusa.

Što je opasno rimantadin za trudnice

Kliničke studije ovog lijeka u trudnica i majki koje su bile skrbne, nisu provedene, ali u pokusima na životinjama ustanovljeno je da rimantadin penetrira u placentarnu barijeru i izlučuje se u majčino mlijeko. Koncentracija rimantadina u majčinom mlijeku tri sata nakon jednokratne doze prelazi koncentraciju u krvnoj plazmi. S velikim opterećenjem bubrega trudnice i povećanjem koncentracije rimantadina u plazmi njezine krvi, ovo postaje zaista opasno za fetus.

Nuspojave

Nuspojave rimantadina također mogu nepovoljno utjecati na trudnoću. Na primjer, nuspojave probavnih organa, kao što su bolovi u trbuhu Bolovi abdomena: tipovi i simptomi, abdominalna distenzija, abnormalna funkcija jetre, suha usta, poremećaji apetita, mučnina, povraćanje mogu pogoršati manifestacije rane toksikoze trudnoće, kao i abnormalnosti probavni organi koji se javljaju tijekom cijelog razdoblja trudnoće, na primjer, nadutosti i zatvora.

Nuspojave od središnjeg živčanog sustava (glavobolja, nesanica, nervoza, vrtoglavica, smanjena koncentracija, pospanost, anksioznost Anksioznost - kako razlikovati normu od patologije ?, Povećana uzbuđenja, umor, konvulzivna spremnost) također pogoršavaju neku nelagodu tijekom trudnoće. Posebno nepoželjno je poboljšanje takvih učinaka u drugoj polovici trudnoće, kada žena ima prijetnju toksikozom druge polovice (gestoze). Remantadin u ovom slučaju može stimulirati porast krvnog tlaka, koji je karakterističan za gestozu. U teškim slučajevima preeklampsije može izazvati porast cerebralnih poremećaja cirkulacije i napadaja kod trudnica.

kontraindikacije

Prihvaćanje rimantadina službeno je kontraindicirano iu slučaju preosjetljivosti na komponente lijeka, teške bolesti jetre s oštećenom funkcijom (to povećava koncentraciju lijeka u krvi trudnice, što je neprihvatljivo) za bilo koju bubrežnu bolest (isto stvara visoku koncentraciju rimantadina u krvnoj plazmi ), s povećanom funkcijom štitne žlijezde. Štitnjača je odgovorna za vaše hormone (to povećava povećanu pobuđivost i nervozu i tako je karakteristična za oba pacijenta i Jemen), a djeca do jedne godine (toksično djelovanje tog lijeka može biti štetno za njih zbog nesavršenosti jetre i bubrega).

S oprezom i samo onako kako je propisano od strane liječnika, preporučuje se uzimanje rimantadina tijekom konvulzivne pripravnosti (uključujući epilepsiju), poremećaja moždanog udara i dijabetesa. Diabetes mellitus je strašna i neizlječiva bolest - svi ti problemi osobito su pogoršani tijekom trudnoće.

Stoga je uporaba rimantadina tijekom trudnoće kontraindicirana. U razdoblju epidemije gripe iu slučaju gripe, trudnica je mnogo sigurnija za korištenje ljudskih interferona, koji nemaju kontraindikacije, jer su prirodni preparati. Još je bolje, tijekom epidemije gripe, trudnica ne bi trebala ići na javna mjesta (trgovine, kina), ne idu na javni prijevoz i, koliko god je to moguće, izolirati članove obitelji koji su bolesni od gripe.

Remantadin je dobar antivirusni lijek, ali je kontraindiciran za trudnice.

Može li trudni rimantadin?

Remantadin je lijek (lijek) namijenjen profilaktičkim svrhama i za upotrebu u ranoj fazi bolesti virusima influence A, uglavnom drugog tipa. Lijek je također djelotvoran kod nekih tipova encefalitis (kada je inficiran virusom iz obitelji Flaviviridae). Prema nekim izvješćima, on inhibira aktivnost herpevirusa prve dvije vrste. Lijek ne djeluje brzo, već se gotovo potpuno apsorbira u probavni trakt. I za razliku od mnogih lijekova koji su zamisao sovjetske medicine, priznaju ga svjetska medicinska zajednica.

Je li moguće tijekom trudnoće?

Prepoznavanje medicina utemeljena na dokazima i dobre preporuke o omjeru troškovne / ekonomičnosti od strane medicinskih struktura razlikuje lijek od mnogih skupe analoga. Stoga, pitanje mogućnosti njegove uporabe u razdoblju trudnoće nije neaktivno.

Do leta u masti Remantadine, kao i svi adamantanski derivati, uključuju:

 • Nešto veći broj nuspojava koji proizlaze iz njihove uporabe nego pri skupljanju antivirusnih lijekova.
 • Trudnoća, kao izravna kontraindikacija.

Remantadin tijekom trudnoće apsolutno ne preporučuje liječnik. Kao i svi adamantanski lijekovi, klasificirani su kao C-kategorija. Kontraindikacije se temelje na činjenici da su tijekom pretkliničkih pokusa na životinjama otkriveni negativni učinci: embriotoksični i teratogeni.

U ljudi, tijekom razdoblja trudnoće i dojenja, nisu provedena istraživanja, jer je u testovima životinja pokazalo da opisani lijek:

 • Prolazi kroz posteljicu.
 • Izlučuje se u mlijeku.

Stoga je odgovor na pitanje da li je lijek može poduzeti trudnice negativan. U medicinskoj praksi ona službeno obavještava samo nekoliko slučajeva liječenja s ovim lijekom varijabilnih žena kasno gestacijski. Potreba za liječenjem je uzrokovana teškim oblikom bolesti trudnice.

Ako rimantadine treba poduzeti majka za njegu, trebate se savjetovati ne samo s terapeutom već i pedijatrom. Službena napomena ne sadrži izravnu zabranu uzimanja lijekova za žene u razdoblju dojenja.

Međutim, prema nekolicini istraživača, u proizvodu mliječnih žlijezda, lijek 3 sata nakon primjene bit će sadržan u većim količinama nego u krvnoj plazmi majke za njegu. To može dovesti do negativne reakcije na tijelo djeteta.

Nuspojava uzimanja opisane droge nije samo alergiju, što je moguće s bilo kojim lijekovima, ali i gastralgijom. Za dijete, osobito u prvim mjesecima života, kada je zabrinut zbog crijevnih grčeva, to može biti ozbiljan test.

Moguće posljedice uzimanja

U prvim tjednima nakon začeća, sve buduće majke nisu svjesne svoje situacije. A neki ljudi, nakon što su dobili bolest od gripe, uzimaju drogu koja je desetljećima dokazana s dobrim rezultatima. Što učiniti kada nakon saznanja da su trudni? Što će se dogoditi s djetetom ako je u ranoj fazi bila tretirana rimantadinom?

Nema potrebe za panikom ako ste uzeli lijek, a zatim ste saznali za začeće. Obratite pažnju na ginekolog i pokušajte se radovati u svom položaju.

U početnim fazama trudnoće, cijeli sustav "ženskog zametka" temelji se na principu "sve ili ništa". Mnoge mumije, koje nisu obaviještene o uspješnom začeću:

 • Izvršite naporan rad.
 • Raditi u opasnim uvjetima života i zdravlja.
 • Uzmi alkohol i dim.
 • Obrađena je s raznim lijekovima.

Ako je embrij u prvim tjednima gestacije ozbiljno oštećen, nespojiv s životom ili prijeti ozljedama i teškim defektima, obično umre. I žena uvijek ne zna ni o činjenici uspješne oplodnje. Ako je preživio, razvoj će najvjerojatnije ići dobro.

Osim toga, gore navedeni učinci su primijećeni uz uvođenje visokih doza lijeka. To ne znači da će patofiziološki mehanizam raditi s jednim tretmanom u dozi propisanom napomene. Postoji rizik, ali nije potrebno ostvariti negativne posljedice.

Detaljne studije o negativnom utjecaju na ljudski fetus nema istraživanja. Zabilježena je mogućnost oštećenja miokarda kod životinja. Ali ne nužno uzimanje rimantadina povlači za sobom povrede.

Postoje li slučajevi primanja budućih majki Remantadine u prvih tjedana trudnoće i daljnje uspješno dojenje? Da, i dovoljno. Dakle, zaključak se može izvesti na sljedeći način: ako znate da ste trudni, suzdržite se od liječenja adamantanskim lijekom medsredtvom. Ako ste ga već uzeli, pogledajte svog ginekologa. Alkohol, koji se svjesno uzima u gestacijskom razdoblju, može uzrokovati više štete od kompetentnog liječenja rimantadinima.

Što bi mama trebala znati je li liječnik propisao rimantadin za HB

Posebna briga je potrebna za liječenje dojilja. Imunitet žena smanjen je nakon porođaja i hormonalnog stresa. Kako spriječiti razvoj akutnih virusnih bolesti u tom razdoblju? Antivirusni lijekovi dolaze do spašavanja.

Remantadin je poznati lijek koji pripada grupi antivirusnih lijekova. Široko se koristi za liječenje akutnih virusnih infekcija kod odraslih i djece.

Međunarodno ime koje nije vlasničko ime lijeka je Rimantadine, a Remantadin je registrirani zaštitni znak ruskog podrijetla.

Mogu li koristiti tijekom dojenja?

Korištenje rimantadina tijekom trudnoće i dojenja apsolutno je kontraindicirano.

svjedočenje

Ovo antivirusno sredstvo izvedeno je od admantana. Primjena rimantadina djelotvorna je u liječenju:

 1. marke influence A (koje imaju najveću raznolikost i prevalenciju u usporedbi s drugim vrstama gripe);
 2. herpes simplex prvog i drugog tipa;
 3. krpeljni encefalitis.

Remantadin ima imunomodulatorni i anti-toksični učinak.

Remantadin je dostupan u tabletama, brzo i potpuno apsorbiran u probavni trakt. Budući da se ovaj lijek polako transformira u jetri, aktivna tvar je dugačak u krvi. To vam omogućuje propisivanje lijeka kao terapeutske (terapeutske) svrhe i za sprečavanje bolesti.

 • On inhibira ranu fazu reprodukcije virusa (nakon što je virus ušao u stanicu).
 • Potiče proizvodnju interferona alfa i gama (prirodne antivirusne tvari u tijelu).
 • Povećava funkcionalnu aktivnost protutijela (limfociti).

Uklanjanje lijeka događa se kroz bubrege.

Profilaktička primjena učinkovita je kada postoji visoki rizik od uzimanja gripe tijekom epidemije: česti kontakt sa bolesnicima, a infekcija se širi u zatvorenim kolektivima. Da bi se postigao maksimalni profilaktički učinak, rimantadin se propisuje u dnevnoj dozi od 200 mg.

To pomaže smanjiti rizik od uzimanja gripe. Također, ako počnete uzimati lijek na samom početku bolesti (najkasnije u prvih 18 sati, nakon razvoja prvih simptoma gripe), postoji blagi terapeutski učinak. Kasniji unos droga je beskoristan i nije učinkovit.

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek ima prilično širok popis kontraindikacija, koji uključuju:

 • hepatitis (i druge bolesti jetre);
 • bubrežna bolest (nefritis, zatajenje bubrega);
 • hipertireoidizam;
 • trudnoća - pripada klasi C prema FDA klasifikaciji, to znači da nema humanih studija provedena.

Kliničke studije provedene na životinjama pokazale su da rimantadin i njegov derivat rimantadin, kada se primjenjuju u dovoljno visokim dozama, imaju visoke teratogene i embriotoksične učinke. Unatoč tomu, moguće prednosti povezane s korištenjem ovog lijeka tijekom trudnoće mogu opravdati njegovu uporabu, unatoč riziku.

 1. Iz organa gastrointestinalnog trakta:

 • mučnina;
 • povraćanje;
 • epigastrična bol;
 • nadutosti;
 • poremećaji apetita;
 • anoreksiju;
 • hyperbilirubinemia;
 • pogoršanje bolesti jetre i bubrega.
 • Iz živčanog sustava i osjetilnih organa:

  • glavobolja;
  • vrtoglavica;
  • poremećaja spavanja;
  • neurološke reakcije;
  • sindrom kroničnog umora;
  • poremećaj koncentracije.

  Osobe izložene ovim učincima trebaju se suzdržati od aktivnosti koje zahtijevaju visoku koncentraciju pozornosti.

 • Alergijske reakcije:

  • reakcije kože (crvenilo, osip, svrbež, urtikarija);
  • alergijski rinitis.
 • Kako laktacija utječe na dijete na HB?

  Kada ga koriste žene tijekom dojenja, lijek u procesu metabolizma ulazi u majčino mlijeko, a time i u djetetovo tijelo, što može izazvati mnoge nuspojave. Stoga se trebate suzdržati od uzimanja rimantadina tijekom dojenja.

  Preporuke mama

  Ako ste još imenovani rimantadinom tijekom dojenja, prestanite dojenje u trenutku uzimanja lijeka. Nakon zaustavljanja konzultirajte se s vašim liječnikom, nakon čega će se lijek ukloniti iz tijela i kada će biti moguće nastaviti dojenje.

  zaključak

  Iako je Remantadin poznati i često propisani lijek, prema istraživanjima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD-u (podaci su objavljeni u 2011.), gotovo svi moderni sojevi virusa influence A (Hong Kong gripa (H3N2)) i A (španjolska gripa (H1N1)) su stekli otpornost na lijek.

  Stoga se svrha ovog lijeka za prevenciju i liječenje gripe više ne preporučuje. U 2007. godini, Formularni odbor Ruske akademije medicinskih znanosti Remantadin (Rimantadine) bio je klasificiran kao "zastarjeli lijekovi s neprohodnom učinkovitošću".

  Što pomaže "rimantadine": kako uzeti pilule za prevenciju i liječenje

  Aktivna prevencija katarhalnih virusnih bolesti nužna je komponenta za održavanje zdravlja i poboljšanje imuniteta. Doista, u svakom slučaju invazije virusne mikroflore, ogromne rezerve su potrošene na borbu protiv njega, kao rezultat takvih gubitaka, tijelo može u potpunosti eliminirati svoju prirodnu imunološku obranu. Antivirusno sredstvo "Remantadin" može se koristiti za sprječavanje i liječenje različitih patoloških poremećaja uzrokovanih uvođenjem virusne mikroflore.

  Droga se dugo koristi, zbog čega je prikupljeno mnogo praktičnog iskustva njegove upotrebe, dobivene su pouzdane informacije o mogućim nuspojavama. O tome kako uzeti tablete "Remantadin" i od onoga što pomažu, možete pronaći na ovoj stranici, koja prikazuje kemijski sastav, farmakološka svojstva, doze i mnoge druge korisne informacije.

  Sastav "rimantadina" i od onih koji pomažu tim tabletama?

  Kemijski sastav "rimantadina" uključuje glavni aktivni sastojak rimantadin hidroklorid i pomoćne komponente. Jedna tablete sadrže 50 mg, što odgovara jednoj dozi za odrasle. Drugi oblici otpuštanja nisu predviđeni. U standardnoj ambalaži - 20 tableta, ta je količina dovoljna za liječenje gripe i hladne virusne bolesti.

  Da bismo razumjeli što Rimantadine pomaže, potrebno je detaljno razmotriti njegova farmakološka i terapeutska svojstva. U svojoj jezgri, to je antivirusni lijek s aktivnim učinkom na faktor stvaranja specifičnih protutijela. Temelji se na supstanci dobivenoj iz adamantana, što je inhibitor aktivnosti viralne transkripcije molekule RNA. Negativan utjecaj na virus započinje u vrijeme pokušaja mikroorganizama da invadiraju stanične strukture sluznice ljudskog tijela. Farmakološko djelovanje u početnoj fazi infekcije sprečava napredovanje patološkog procesa i štiti stanice od oštećenja. Zbog toga se trajanje infekcije značajno smanjuje, a kliničke manifestacije opće intoksikacije lokalne upalne reakcije se smanjuju. Jedini značajan nedostatak je nemogućnost terapijskog djelovanja na početku liječenja 2 dana nakon razvoja kliničke slike influence ili ARVI.

  Također biste trebali razumjeti zašto ove tablete "Remantadin" neće pomoći čak iu visokim dnevnim dozama. To su infekcije herpes virusa, piletina, HPV i brojnih drugih patogena, uključujući hepatitis. Djelomično ciljano djelovanje može učinkovito liječiti s ovim alatom sve prehlade uzrokovane uvođenjem respiratornih virusa i sojeva influence fluida A2. Također je moguće specifično spriječiti encefalitis kod krpelja u slučaju zaraze zaraženim krpeljima. Pozitivan je učinak promatran kako u slučaju pred-vakcinacije, tako i u odsutnosti.

  Nakon asimilacije, aktivna tvar u najvećim koncentracijama je u sluznoj izlučivanju nosa prolaza, grla, dušnika i bronha. Koncentracija u plazmi je 60% niža, ali to je dovoljno da uspješno prevlada krvno-moždanu barijeru. Lijek povučen isključivo putem bubrežne filtracije. Postoji rizik od predoziranja kod osoba s kroničnim bolestima mokraćnog sustava. U visokim koncentracijama u krvnoj plazmi, aktivni sastojak dobiva toksična svojstva.

  Kako uzeti antivirusni lijek "Remantadin": upotreba i primjena tableta, doziranje

  Prije uzimanja "rimantadina" potrebno je konzultirati se sa svojim liječnikom. Pitanje prikladnosti takve terapije, doziranje, isključivanje mogućih kontraindikacija. Neovisna primjena "Remantadin" je kontraindicirana s obzirom na složenost pojedinog režima doziranja i određivanje soja virusa influence ili ARVI koji cirkulira u populaciji u ovom trenutku.

  Postoje strogo ograničene indikacije za uporabu ovog farmakološkog agensa, uključuju:

  1. influenca uzrokovana sojevima serotipa A2;
  2. SARS i ARD uzrokovane respiratornim sojevima;
  3. profilaksa nakon zakašnjelih zvukova koji je laboratorijski utvrđen da je zaražen;
  4. prevencija infekcije virusom influence tijekom razdoblja epidemiološke aktivnosti.

  Korištenje tableta "Remantadin" u starosti zahtijeva posebnu pažnju jer pacijent može pogoršati ako ima maligni oblik hipertenzije, obilježenu aterosklerozu koronarnih i cerebralnih žila, Parkinsonovu bolest. U praksi, slučajevi razvoja hemoragičnih poremećaja cerebralne cirkulacije s vrlo nepovoljnom prognozom u kategoriji osoba starijih od 50 godina protiv pozadine liječenja ovim lijekom nisu rijetki. Također, nemojte koristiti za liječenje u bolesnika s poviješću epileptičkih napadaja i migrena.

  Antivirusni lijek "Remantadin" ne utječe negativno na viruse gripe koji pripadaju serotipima B, međutim, pozitivna dinamika protoka takvih slučajeva protiv pozadine terapije ovim lijekom smanjenjem toksičnog stresa dokazana je na praktičan način.

  Nadalje, tablica predlaže standardnu ​​dozu "Remantadine" koju preporučuje proizvođač i namijenjen je za odraslu osobu i dijete stariju od 7 godina:

  Pojedinačni, tečaj i dnevne doze

  Liječenje odrasle gripe

  Prvi dan, 2 tablete 3 puta dnevno, 2 dana, 2 tablete 2 puta kucaju, od 4. do 6. dana, 2 tablete 1 puta dnevno.

  Liječenje gripe u djece od 7 godina

  1 tableta (50 mg) 2 puta na dan tijekom 5 dana.

  Prevencija influence u djece i odraslih

  Na 50 mg jednom dnevno ujutro 7 dana.

  Sprječavanje encefalitis krvarenja

  U prva 3 dana nakon ugriza krpelja, 2 tablete 2 puta dnevno (3 dana).

  Kako piti antivirusni lijek "rimantadine" s ubodom za prevenciju?

  Antivirusna medicina "Remantadin" pozitivno se preporučila kao profilaktički protiv krpeljnog encefalitisa, borrelioze i Lymeove bolesti, ako je počela pravodobna i pravilna primjena tableta. Vrlo je važno napraviti laboratorijsku analizu ubodenog krpelja prije izvođenja terapije. Ako je kukac nosač virusne patogene mikroflore, prevencija može uključivati ​​primjenu specifičnih imunoglobulina i istodobnu primjenu ovog lijeka.

  Prije nego što pijete "Remantadin" kada zalijepite krpelja, trebali biste saznati o mogućim kontraindikacijama i pažljivo izračunati dozu, uzimajući u obzir postojeće povezane bolesti. To će ukloniti nuspojave i negativne učinke koji mogu trajati dovoljno dugo.

  Prevencija "Remantadin" u slučaju ugriza zaraženih krpelja daje pozitivan rezultat samo ako počnete uzimati tablete u prva tri dana nakon incidenta. Kasni prijem apsolutno je beskoristan. Kako preuzeti alat - možete vidjeti u gornjoj tablici. Kada se promatraju sva pravila, postoji potpuno odsutnost kliničkih znakova encefalitisa koji se prenosi krpeljima i razvoj dugoročnih negativnih posljedica ove vrste infekcije. U nekim slučajevima, bolest se pojavljuje u obliku respiratornog sindroma s bolovima u velikim zglobovima i mišićima, glavobolju, curenjem i povišenom tjelesnom temperaturom do subfebrilnih parametara.

  Je li moguće piti "rimantadine" za djecu i za vrijeme trudnoće?

  "Remantadin" za djecu može se upotrijebiti kao terapeutski i profilaktički agens nakon što dijete navrši sedam godina. Raniji period je kategorička kontraindikacija za uzimanje ovog lijeka s obzirom na njegovu sposobnost negativnog utjecaja na proces proizvodnje leukocita.

  Treba imati na umu da se "rimantadin" može dati djeci samo uzimajući u obzir dobnu dozu. Ne rabe se regije za odrasle. U nekim slučajevima, primjerice, s odstupanjem u tjelesnom razvoju, nedostatkom tjelesne težine, potrebna je individualna prilagodba dnevne, jednokratne i tečne doze.

  Odgovor na pitanje da li je moguće piti "Remantadin" tijekom trudnoće je proizvođač lijeka i to je prilično jednostavno. Detaljna upotreba farmakološkog lijeka kontraindicirana je čak i uz ozbiljne indikacije. Tijekom dojenja ove tablete se ne mogu koristiti jer aktivni sastojak aktivno prodire u mlijeko i može naštetiti djetetovom imunološkom sustavu.

  Kontraindikacije, nuspojave "rimantadina" i predoziranja

  Predoziranje "rimantadina" dovodi do činjenice da aktivna tvar stječe toksična svojstva. To ima negativan učinak na bubrežne tubule, strukturu jetre, slezene i koštane srži. Proizvodnja crvenih i bijelih krvnih stanica može biti poremećena. U teškim slučajevima, zahtijeva hospitalizaciju u toksikološkom odjelu i vezu s uređajem "umjetni bubreg". Osobe s patologijom vaskularnog sustava imaju veću vjerojatnost da će razviti hipertenzivne krizne situacije i krvarenja u mozgu.

  Nuspojave "rimantadina" mogu se očitovati izravno u razdoblju liječenja, a nakon nekog vremena. Neposredno nakon gutanja može doći do oštrih bolova u trbuhu i povlačenja u području jetre. Kod većeg broja bolesnika, uočeno je povećanje razine izravnih bilirubina i hepatičnih transaminaza u biokemijskom krvnom testu. Ovo je izravna naznaka za hitno prekidanje lijeka, budući da postoji velika vjerojatnost da se dugoročno razvija toksični hepatitis.

  Može biti i glavobolja i vrtoglavica, uz mučninu i gubitak apetita. Može doći do nesanice, razdražljivosti, gubitka koncentracije i koncentracije. Svi ti fenomeni nestaju nakon uzimanja lijeka.

  Kontraindikacije liječenja i prevencije uključuju sve patologije bubrega i jetre u akutnim fazama te u slučaju pogoršanja kroničnih bolesti. Ne može se koristiti za thyrotoxicosis, u djece ispod 7 godina, trudne i dojilje.

  Ako imate pitanja kod liječnika, pitajte ih na stranici za konzultacije. Da biste to učinili, kliknite gumb:

  Remantadin tijekom trudnoće: posljedice, kontraindikacije

  Tijekom procesa nošenja djeteta, svaka žena pokušava pažljivo pratiti što jede, koliko dobro vodi kvalitetni životni stil i naravno, postavlja se pitanje sigurnosti uzimanja određenih lijekova. Tako je lijek "Rimantadine" tijekom trudnoće postao vrlo važna tema za raspravu među budućim majkama.

  Sastav i oblik "rimantadina"

  Farmaceutske biljke proizvode "Remantadin" samo u obliku tableta. Svaka tableta ovog lijeka sadrži 50 mg rimantadin hidroklorida. Imaju bijelu ili bijelu boju s bojom žute boje, ravnu formu i odvojene su krakom za praktičniju podjelu.

  Načelo lijeka

  Ovaj lijek je antivirusno u svom djelovanju. Remantadin je istraživana samo u laboratorijskim životinjama. To će se dalje raspravljati u članku.

  On je u stanju djelovati na virus koji je ušao u tijelo u početnim stadijima bolesti. To jest, u trenutku kada stanice patogenih organizama počnu ući u ljudsko tijelo.

  Trajanje "rimantadina" tijekom trudnoće i kada konzumira obična osoba je isti: od 6 do 7-8 sati. Tada se lijek počinje raspadati u jetri i izlučuje iz tijela kroz bubrege.

  Tijelo žene koja nosi dijete dobiva intenzivnije opterećenje na ovom uparenom organu. Iz tih razloga, "rimantadin" tijekom trudnoće u ranoj fazi i dalje nosi određenu opasnost po zdravlje.

  Ništa manje važan čimbenik je da se lijek djelomično može zadržati u tijelu. Istraživanja znanstvenika o tome također su pokazala da ovaj antivirusni lijek može imati toksični učinak kada se koristi u velikim dozama. Iz istog razloga, većina ginekologa koji vode trudnice pokušavaju izbjeći propisivanje Remantadina tijekom trudnoće u ranim i kasnijim razdobljima.

  Nuspojave "rimantadine"

  Neželjeni učinci uzimanja "rimantadina" nužno imaju mjesto, kao što je to slučaj s mnogim drugim lijekovima. Oni se mogu manifestirati kada se koriste trudno. Najčešće nuspojave ovog lijeka su:

  1. Nadutost.
  2. Povraćanje.
  3. Mučnina.
  4. Poremećaji u normalnom funkcioniranju jetre.
  5. Sušenje sluznice u usnoj šupljini.

  kontraindikacije

  "Remantadin" tijekom trudnoće je kontraindiciran. Ovo je službeno odobreno, mnogi liječnici podupiru ovu odluku. Također, lijek se ne može uzimati ako:

  • alergijski na neke komponente lijeka;
  • djeca mlađa od jedne godine;
  • onih s dijagnozom hipertireoze;
  • osobe koje pate od bolesti jetre.

  Također, liječnici ne preporučuju uzimanje "rimantadina" za epilepsiju ili to učiniti s krajnjim oprezom. Dijabetičari su također zabrinuti.

  Tijekom poroda, svi navedeni negativni aspekti mogu se pojaviti u izraženijem obliku. Ti razlozi također uzrokuju zabrinutost među liječnicima pri propisivanju "rimantadina" tijekom trudnoće. Je li moguće dodijeliti ga kao samozastupanje? Definitivno ne! To može dovesti do izuzetno tužnih posljedica.

  "Remantadin" tijekom trudnoće: može li biti ili ne?

  Istraživanja ovog antivirusnog lijeka nisu provedena na trudnicama. Međutim, proučavan je eksperimentiranjem na trudne životinje. Iz eksperimenata je postalo jasno da komponente lijeka mogu prodrijeti u placentu, što ima negativan učinak na fetus. Također ulazi u majčino mlijeko, prenoseći se dok je hranio bebu na svoje tijelo.

  Također, istraživanja znanstvenika pokazala su da je kod životinja koje su pile "rimantadin" tijekom trudnoće, koncentracija u majčinom mlijeku bila nekoliko puta veća nego u krvi.

  S obzirom na gore navedene činjenice i argumente, koji su u više navrata potvrdili kliničke i laboratorijske studije, lijek Remantadin je apsolutno kontraindiciran za trudnice. Komponente uključene u njegov sastav vrlo su opasne za razvoj i rast fetusa u maternici.

  Nesposobne posljedice

  Tijekom trudnoće lijek je kontraindiciran. Međutim, postoje slučajevi kada žena "dostatne" virusne bolesti, nesvjestan njezine trudnoće i započinje s liječenjem antivirusnim lijekovima. Kod primjene "rimantadina" u prvih tjedana trudnoće u visokim dozama, embrij može primiti ozbiljne ozljede i ozljede koje su nespojive s životom. Dakle, žena ne može pogoditi njezin položaj i izgubiti nerođeno dijete. Ako embrij preživi, ​​u većini će slučajeva njegov razvoj biti težak u budućnosti.

  Liječnici preporučuju da žene koje znaju za svoju trudnoću, da se suzdrže od uzimanja lijeka "rimantadina". Nije poznato kako to može utjecati na zdravlje žene i, naravno, za nerođeno dijete.

  Ako je lijek preuzeo nepažnjom, hitno je trebati kontaktirati svog ginekologa i dobiti savjete o daljnjim postupcima koji bi trebali biti usmjereni na očuvanje života fetusa i zdravlje majke.

  Međutim, postoje neki čimbenici koji mogu dovesti do ozljeda manje ozbiljnih od uzimanja lijekova. To uključuje:

  1. Podizanje težine trudnice.
  2. Upotreba alkohola.
  3. Pušenje.
  4. Prekomjerno tjelesno naprezanje koje može potaknuti prijevremeni rad.
  5. Stres.

  Da bi sačuvali zdravlje sebe i budućeg djeteta, žena se mora zaštititi od stresnih situacija i fizičkog napora.

  Lijek remantadina s prehladama

  Lijek Remantadin poznat je od 1965. To su sintetizirali američki znanstvenici koji su željeli pronaći lijek koji bi bio učinkovit za liječenje gripe.

  U razdoblju prehlade, ovaj lijek je najviše tražen. No, vrijedno je zapamtiti da rimantadin, kao i svaki drugi lijek, treba koristiti samo nakon savjetovanja s liječnikom. Kako ne bi štetili zdravlju, trebate znati pravila za uzimanje ovog lijeka, dopuštene doze i kontraindikacije.

  Opis lijeka

  Remantadin je sintetička droga čija je djelovanja usmjerena na borbu protiv virusne infekcije. U izgledu, predstavlja bijeli prašak najmanjih kristala. Okus rimantadina je vrlo gorak. Lijek je vrlo topiv u alkoholu, ali slabo u vodi. Neposredno nakon ingestiona rimantadina u tijelu počinje djelovanje na toksine.

  Djelovanje lijeka usmjereno je na dijelove tkiva virusnih stanica, kao rezultat toga, ne mogu se umnožiti. To dovodi do smanjenja virusne aktivnosti i povećanja imuniteta.

  Zbog činjenice da se aktivna tvar nakuplja u tkivima, lijek se koristi za liječenje i prevenciju mnogih prehlada. Lijek je izveden iz adamantana. Adamantan je ugljikovodik koji se nalazi u prirodnom obliku samo u ulju, ali u vrlo malim količinama, pa je kemijski sintetiziran. Drugi naziv rimantadina je rimantadin. Po kemijskom sastavu, oni su identični.

  Bolesti za koje će rimantadin djelovati:

  1. Herpes virusa prvog i drugog tipa.
  2. Tick-borne encefalitis virusne etiologije.
  3. Gripa A, njegovi sojevi (A2).

  Remantadin je također prikladan za prevenciju influence, jačanje imunološkog sustava za vrijeme masovnog pobola.

  Unatoč činjenici da je ovaj lijek dugo sintetiziran, još je uvijek djelotvoran. To potvrđuju brojne studije.

  Farmakološko djelovanje i skupina

  Kao što je ranije spomenuto, rimantadin pripada grupi sintetičkih lijekova. Djelotvorno se bori protiv različitih sojeva virusa influence, virusa herpesa i virusa koji se prenosi krpeljnim encefalitisom. Ako se rimantadin koristi za profilaktičke svrhe, njegovo djelovanje će biti usmjereno na sprječavanje virusa da uđe u stanicu. Lijek ima protueksponentni učinak koji ubrzava proces ozdravljenja.

  Remantadin je dobar preventivni lijek jer ima dugačak poluživot, što mu daje priliku dugo biti u tijelu. Ako je osoba bolesna, tada ovaj lijek ne dopušta virusnu DNK da izlazi iz stanice, zbog čega virus ostaje zatvoren unutra. To dovodi do smanjenja broja virusnih čestica u tijelu.

  Remantadin također ima imunomodulacijski i anti-toksični učinak. Potiče proizvodnju interferona i povećava aktivnost limfocita.

  Lijek se apsorbira u crijevu i izlučuje se uglavnom kroz jetru. U kroničnom zatajenju bubrega može se akumulirati u bubrezima u toksičnim granicama. U tom slučaju potrebno je podesiti doziranje. Za prevenciju prehlade, rimantadin se može koristiti i za odrasle i djecu stariju od sedam godina, jednu ili dvije tablete jednom dnevno tijekom četiri tjedna.

  Prevencija encefalitis: dvije tablete jednom dnevno pet dana. Prilikom liječenja gripe, tri tablete rimantadina trebaju biti uzete prvog dana, drugog i trećeg dana, dvije tablete dva puta dnevno, a četvrtu i peti, dvije tablete jednom dnevno.

  Djeca mogu uzeti jednu tabletu dva puta dnevno. Liječenje traje pet dana.

  Indikacije i kontraindikacije

  Remantadin je indiciran za liječenje gripe u ranoj fazi, kada je prošlo najviše dva dana od trenutka bolesti, a također i za sprečavanje akutnih respiratornih virusnih bolesti i influence tijekom razdoblja mase.

  S visokim krvnim tlakom i aterosklerozom treba uzeti pažljivo rimantadin. Morate se posavjetovati sa svojim liječnikom, jer lijek može pogoršati bolest i dovesti do hemoragičnog moždanog udara.

  Za epilepsiju, oslabljenu cirkulaciju krvi u mozgu i dijabetes, rimantadin se može uzeti samo uz dopuštenje liječnika.

  Lijek protiv kontraindikacije:

  1. Pojedinačna netrpeljivost prema bilo kojoj komponenti.
  2. Bolesti bubrega i jetre.
  3. Hiperfunkcija štitne žlijezde.
  4. Trudnoća.
  5. Dob do sedam godina.
  6. Epilepsija.
  7. Cerebralna skleroza.

  Tijekom trudnoće

  Lijek se ne preporuča za žene tijekom trudnoće, kao ni za vrijeme dojenja. Preporuča se zamijeniti rimantadin sa sigurnijim prirodnim pripravcima koji sadrže ljudske interferone.

  Istraživanja provedena na životinjama pokazala su da lijek može prijeći placentu i isticati ga zajedno s majčinim mlijekom. Nakon uzimanja rimantadina nakon tri sata, koncentracija lijeka u mlijeku je znatno veća nego u krvi. S povećanim opterećenjem bubrega tijekom trudnoće i visokom koncentracijom lijeka u krvi, javlja se negativan učinak na fetus.

  Mala djeca

  Rimantadin lijeka u obliku tableta ne smije se uzimati djeci mlađoj od sedam godina. U ovom slučaju, za liječenje je bolje koristiti lijek u obliku sirupa, koji se zove Orvirem. Sirup se može dati djeci od jedne godine.

  Oblik rimantadina u obliku sirupa blagi utječe na tijelo, za razliku od tableta, jer se lijek isporučuje u malim obrocima.

  Moguće komplikacije uzrokovane lijekom

  Lijek rimantadina ima niz nuspojava.

  Komplikacije su vrlo rijetke. To se obično događa s produljenom uporabom lijeka ili sa povećanjem dopuštene doze.

  Tako se iz živčanog sustava može pojaviti depresija ili prekomjerna razdražljivost, glavobolja i vrtoglavica, pospanost, tremor udova.

  Na dijelu probavnih organa postoje komplikacije kao što su bol u trbuhu, mučnina, gubitak apetita, suha usta. Nakon uzimanja lijeka, opaženo je povećanje razine bilirubina u krvi. I osobe koje pate od epilepsije mogu doživjeti grčeve napadaje.

  Alergijske reakcije u obliku osipa mogu se pojaviti s individualnom netolerancijom na lijek.

  U nekim slučajevima, rimantadin krši koncentraciju pažnje, uzrokuje letargiju pa se ne preporučuje da prihvati ljude čiji je posao povezan s brzim odgovorom i onih koji voze vozilima.

  Svi neugodni simptomi nestat će kada se Remantadine zaustavi.

  Koliko je opasan kronični tonzulitis tijekom trudnoće, saznajte u ovom članku. e

  video

  nalazi

  Remantadin je niskokvalitetan, ali istodobno vrlo učinkovit lijek za prevenciju i liječenje prehlade, gripe, krvarenja, encefalitisa, herpesa. Najučinkovitiji je u početnoj fazi bolesti.

  Glavna stvar koju treba zapamtiti o indikacijama i kontraindikacijama lijeka i poštivanju doze. Lijek ne smiju uzimati trudnice i dojilje i djeca mlađa od sedam godina.

  U skladu s svim pravilima upisa i preporukama liječnika, oporavak će biti brži, a neće se pojaviti negativne komplikacije.

  rimantadin

  Analogni arbidol rimantadin. Ali.

  ali volim više Kagotsela, iako sam nedavno pročitao da je uz konstantan unos arbidola, anaferona i sl. moguć razvoj raka limfnog tkiva

  rimantadine sve zhist yuzayu za sve i sa svim znakovima akutnih respiratornih infekcija i ARVI

  rimantadin koji je pio.

  Analogni Rimantadin za djecu

  uvijek pijemo kagotsel

  Trudnoća i rimantadin. Prijavite se

  Samo sam ih spasio tijekom trudnoće. I u visokim dozama

  djeteta rimantadina

  nije preporučljivo, to ne znači da je kontraindicirana. S obzirom na situaciju, dajem.

  Često tako propisani lijekovi. Dajte manje doze

  Remantadine i anaferon jedan polje bobice?

  Aktivne tvari su jedinstveno različite.

  Tko je pokušao za rimantadin

  Remantadin izvrsno radi na prvom znaku hladnoće. Prvi dan 6 tableta odjednom, u drugom 4, u trećem 2. Ali ako propustite vrijeme, to je beskorisno. Za prevenciju nije pio, ne znam)))

  On radi. Ali ne zbog prehlade, već zbog gripe. Vrlo otrovni lijek, poput svih antivirusnih lijekova. Ne bih ga volio ako su ceste za jetru i bubrege

  Samo rimantadine i kupiti. Postoje rimantadine. Bez obzira na to. Ista stvar.. Muž jednostavno napije. Dobar Dugo vremena nisam ništa kupio osim njega.

  rimantadin

  Tko zna za rimantadin.

  Netko je imao osip alergijski na Orvirem (rimantadine) ili flupferon.

  sve se može... to je aromatizirano i obojeno, uvijek pedijatar koji je Zirtek propisao paralelno, tako da nije bilo reakcija.

  Kako se osjećaš o Orviremu (rimantadinu)?

  Kao liječnik, moja je majka kategorizirano zabranila da kupi odraslu osobu, a kamoli dijete. U Europi je ovaj alat već odavno prepoznat kao da uzrokuje više zla nego što je dobro i nije dostupan.

  Ne znam, to sam prvi put pokušao, što sam sretan kad kažem, to stvarno pomaže, ima okus i ne trebaš se nositi s bilo kakvim lijekovima, a ne mislim o sastavu.

  Pitam se kako ti može pomoći. Smatra se antivirusnim, i kao što znate, antivirusno u prirodi ne postoji.

  rimantadina s gv. Popio sam samo jednu pilulu.

  O hospadiaji, moja kći je već skoro 2 godine. Što neće biti, hrani se.

  Remantadine, tko je pio učinak? Ili koji antivirusni lijek izabrati?

  Popio sam nedavno, u utorak sam bio posebno bolestan, odmah sam mahnuo 6 tableta, tako da možete, uvijek pijem ovako, glavno je na vrijeme, osjećao sam se jako dobro u srijedu, i bio sam zdrava za dan poslije sutra, to nikad nije bilo tako prolazio je.

  pijemo za profilaksu, mlađi dajemo red.

  Rimantadin.

  Imamo pedijatar propisan novirinom - također je antivirusno, uključujući i gripu. Prema mojim promatranjima, pomaže puno, drugi dan dolazi do zamjetnog poboljšanja.

  Ali za remantadine cijenjena, ispada da je više za prevenciju. Ali ne vjerujem u prevenciju. ako nema antitijela u tijelu, tada nikakva profilaksa neće pomoći.

  Za manje, idite tamo gdje se mnogo grada pranje češće rukama prozračava stan češće mokro čišćenje. Još uvijek namazujemo grlić s oksilinkom. gdje mnogi ljudi ne hode

  Orivirem (rimantadin u sirupu) pomaže.

  Pomažući mi, davati za profilaksu u zimi i svaki dan sam razmaziti nos s Viferonovom mastom

  Da, puno pomaže. Volim ga jako.

  Dobro nam pomaže. Sviđa mi se

  Rimantadin tijekom trudnoće

  Ne bih ga pio, i tako je stara da se novi sojevi gripe ne mogu nositi

  Jednom rečeno, onda možete. Pili smo sa cijelom obitelji od studenog. Ja ću reći da ima koristi

  Normalno razdoblje više nije opasno. Pijte je. Sretna nova godina.

  rimantadin

  Remantadine ili Immunosin iz virusa?

  Od virusa samo od influence oseltamivir i od herpes acyclovir. Ostalo je šešir. Od piletine, pa čak i više, ništa, osim cijepljenja. Loši savjetnici.

  Koju vrstu seta? Je li netko drugi bolesni u vrtu? Cjepivo protiv gripe nije učinilo?
  Ispunjeno s pitanjima))).

  ŠTO TREBATE U SEZONU JEDNOSTAVNO.

  Mnogo je pisama, nisam pročitao, ali ja ću odgovoriti na pitanje sa zadovoljstvom! Najbolji antivirusni lijek je Ergoferon. Nedavno sam to otkrio. Obolio sam od svojih kćeri, imala je grlobolju, imala bolnu grlu, općenito punu skupinu i gotovo dan uzimanja ergoferona, gotovo ništa nije ostalo od bolesti! Čak se i trzaj povukao! Naravno, mi ih, naravno, njima postupamo i pranje morskom vodom i aspiratorom. Ali za mene nije ni došlo do njih. Vobschem super stvar!

  nastojimo ne dijete dajemo kemijom. Dajemo homeopatiju, aflubin u kapi, dajem juhu od voćnih napitaka iz dogrose, brusnice i malina, sve to poboljšava imunitet. Dvaput tjedno stavljam mršavoj vodi u kupaonicu i dodam gotove ekstrakte u zemlju zdravlja. Sada, u hladnoj sezoni, preferirajem kompleks ekstrakta koji ne propuštaju. Ove biljke pridonose povećanju imuniteta, a moja kći dobro spava nakon takvih kupaca.

  Savjetujem svim mama da isprobaju kapsule Karmolis, učinkovito antivirusno sredstvo. Djeca su dobro smještena u sobu s ovlaživačem s njima, nisam imala ovlaživač zraka, pa sam stavio mokru ručnik na bateriju i Karmolis je obilno kapala. Moje dijete je bilo zaštićeno od virusa, a sada, kada je postao stariji, udahnimo!

  SEZONSKA I PREZENTACIJA UMJETNOSTI INFLUENZA I ARVI. Čuvam ga u časopisu koji će biti zainteresiran za čitanje.

  Zanimljivo, ali ne mogu ni dodati oznake.

  Fuflomitsiny, a ne samo (samo u slučaju, kopiran s Interneta, a ne moje)

  Kad mi je lice pogoršalo, a nos mi je mirisao na gnojni nered koji nije uklonjen kroz nos, pomaže Polydexu, u 3 dana nestaje bol. I ja počinjem izlaziti iz ove zelene oluje.

  Kako se liječiti ARVI.

  Tako je, i mi, danas, u liječničkom uredu otpustili smo Genferon Light sprej. Nikad prije nisam čuo za takvo što, liječnik kaže da se dobro bori s virusima, rekli su isto u apotici. Počeo liječenje, onda ću napisati svoje mišljenje o genferonu.

  Sve je ispravno napisano, ali ipak, ja stavljam veći naglasak na sprječavanje infekcija, iako je, naravno, teško sada da ne uhvatim nešto, na primjer, kupila sam Barijerni greben, iako je moj muž bio protiv njega, i to mi se svidjelo, a učinak je tamo.

  I mi s ARVI i gripe dodamo liječenje Genferon Light. Ovo je moderni antivirusni sprej. Vrlo povoljno, brzo i učinkovito. Lijek se temelji na interferon + taurinu. Pomaže nam puno u posljednje vrijeme!

  Kako trpimo!)))

  Želim početi plesati, ne sviđa mi se trener :(

  U siječnju će biti posljednja plaćanja do 1,5 godina, moj osobni novac će završiti, oh.

  Gospodine, kakav užas! Mislila sam da imamo tešku bolest... Svi su bili bolesni, s cijelom obitelji i loše. Na kraju, moj muž je također poslan za rendgenske zrake i krv. Temperatura je tada tada nema. Nekoliko puta tako, s malim pauzama i kašlju od 1,5 mjeseci bilo je gotovo. Uopće nemate riječi... I liječnika.
  Moj mlađi, usput, također je postao bolji samo s antibiotikom. 5-dnevni ritam do noći 39,7 porastao, pa je pao na 38,3. Drži se stalno, sve dok augmentin nije pio. Odmah su uslijedila poboljšanja. Dobro dođi! Imali smo gripu. Uopće. No, liječnik na kartici također piše ARVI umjeren. A kad su i moja djeca imala vrlo loše bolesti prije ljeta s enterovirusom s egzantemom i herpesom upaljeno grlo (kad su nokti i koža skinuli kožu)... liječnik je također napisao ARVI na karti. Bila je svjesna što je ozlijeđena i kako je liječila, ali bez posebnih testova, itd., Nije mogla napisati takvu dijagnozu. Dakle, ovako.

  ISKORIŠITE I NEMOJTE KORISTITI.

  Oh siromašni... Razumijem te! Cijela obitelj je bolesna. Annie s 30.12 antibiotik propil, angina piva, nije riskirala. Sada odlazi u vrtić... ttt. S najmlađim pipetama puni dva kursa supraksa, nakon 2 tjedna. Nema poboljšanja. Mokro kašalj povraćati. Umoran sam što se bojim za nju. Sada imamo ceftriakson. Kućica dolazi medicinska sestra. Rekla je da ih 3.01 prima. 65 ljudi! 15-bronhitisa, 2 pneumonije (djeca uopće) Ovdje je takav užas i ovo je na jednom mjestu. Nastyusha također ima strašnu alergiju - ona ne spava noću, plačući nakon svakog popisa. Tek jučer sam shvatio da bih mogao biti nered... Baby je počeo dati joj. I ne postoji ništa o čemu razmišljati... Općenito sam iscrpljen i potpuno devastiran. Već su zaboravili radost majčinstva, samo neki. Ali moramo se zadržati, uskoro ljeto. )))