Tražite pravi način prehrane novorođenčeta iz boce? Pregled najudobnijih položaja za hranjenje!

Zdravlje

Pravilan položaj djeteta kod hranjenja iz boce vrlo je važan, jer ako je beba neugodna, vjerojatno neće moći jesti mirno. A onaj koji hrani dijete, može se brzo umoriti (pogotovo ako dijete jede polako), ako su poze za hranjenje djeteta iz boce neispravno odabrane.

Hranjenje novorođenčeta iz bočice nužan je zbog važnih razloga za mame (zdravstveno stanje, nedostatak mlijeka ili mala količina, rani izlazak iz porodiljnog dopusta). Ali isto tako, kao i prirodno dojenje, umjetno hranjenje treba pravilnu organizaciju.

Zašto je držanje toliko važno?

Svako dijete je jedinstveno i stoga nema univerzalnog stajališta o pravilnom hranjenju novorođenčeta iz boce.

Odmah nakon rođenja, dijete može imati jedno držanje. I kasnije - drugi će učiniti. Ovo se ne treba bojati. Ovo je normalno!

Postoji nekoliko općih pravila koje svaka majka treba slijediti tijekom cijelog razdoblja hranjenja boce. Pravila za hranidbu boce:

 1. Cijelo dijete od krune za pete bi trebalo biti u istoj ravnini. Ne bi se trebao zavoja.
 2. Treba primijetiti taktilni kontakt, kao i tijekom dojenja. Može biti "koža na koži" ili jednostavna poteza.

Jednako je važno pratiti sve korake - pripremu mješavine, hranjenje, proces ostavljanja viška zraka. Dijete gubi zrak samo u dva slučaja ako je bočica nepravilno postavljena i bradavica nije potpuno napunjena mlijekom, a također ako poza ne stvara nijednu ravninu tijelu.

Ako inventar, mješavina je odabrana pravilno, onda posljednja faza hranjenja može donijeti nelagodu bebi. Zrak koji je zarobljen u želucu mora izaći tako da probavni sustav ne doživljava preopterećenja.

Podići za hranjenje bebe

Razmislite o tome kakvu poziciju i kakvu poziciju hranite bebu, kao i kako pravilno držati dijete dok hranite. Postoji nekoliko osnovnih stavova za djecu s umjetnom hranom - ležeći na rukama, na njihovoj strani, sjedi.

Svako držanje treba biti udobno i za bebu i za roditelja.

Znači, nije se trgnuo

Sprječavanje regurgitacije:

 1. Dijete u ovom slučaju nalazi se na bočnoj strani. Bolje je da se radi o lijevoj strani, kako to preporučuje pedijatri.
 2. Moguće je popraviti svoj položaj s posebnim stezaljkama, valjcima za napajanje ili jastukom.
 3. Mama mu daje bočicu na bok, a ona i sama može leći na svojoj strani kako bi održala kontakt očima s djetetom.
 4. Obavezno kontrolirati postupak punjenja bradavica s mlijekom.

Tako da ne guši

 1. Mama sjedi na kauču ili udobnoj stolici, naslonjena na leđa.
 2. Savija koljena i ima dijete tako da njegova stražnjica sjedi na jednom boku, a leđima leži na drugom.
 3. Glava mora biti položena na savijeni lakat.
 4. Uz slobodnu ruku mama drži bocu mlijeka.

Potrebno je provjeriti brzinu protoka, koja ovisi o broju otvora u bradavici i kutu nagiba same boce.

Da ne bude gušen

 1. Dijete je u svom krevetiću, a majka sjedi u blizini.
 2. Kada se hranite u ovom slučaju, možete staviti ravnu pelenu, najtanje jastuk ili ručnik.
 3. Boca se nalazi pod kutom od 45 stupnjeva. Ova pozicija stvara optimalnu brzinu protoka mlijeka i udobnost.

Stalak mama u ovom slučaju se ne preporučuje, jer leđa će biti u neprirodnom položaju i samo će početi ozlijediti. Važno je kontrolirati nagib glave jer njegov pogrešan položaj potiče ulazak mlijeka u dišni sustav.

Da biste spriječili ulaz zraka

Ulazak zraka s hranom dovodi do lažnog osjećaja sitosti u mozgu. Važno je da odstranite od procesa hranjenja boce, svakih 5-10 minuta, tiho ga izvadite na nekoliko sekundi tako da ispadne.

No, kako bi se smanjila količina zraka koja ulazi, potrebno ga je hraniti u položaju polu ravno. Ta je pozicija najčešća.

 1. Mama uzima dijete u naručju.
 2. Njegova glava je povoljno smješten na lakat, dlan drži magarca.
 3. Svojom slobodnom rukom majka mu daje bocu pod nagibom tako da je cijela šupljina bradavice puna mlijeka.

Potrebno je provjeriti prisutnost mjehurića u mješavini i, kad se pojave, promijeni položaj djeteta u vertikalni položaj i uklanja bocu iz usta.

Je li moguće hraniti novorođenče koji leže? Na tom položaju stručnjaci ne preporučuju davati bocu zbog opasnosti od pada mlijeka u srednje uho i razvoja infekcije.

Ostale odredbe

Ako dijete već sjedi pouzdano, a zatim, pokazujući samostalnost, može držati bočicu i odabrati udobno držanje tijela, kao i jesti sjedeći. U takvim slučajevima, roditelj također mora biti blizu i nadzirati proces hranjenja.

Savjeti za roditelje

Savjeti za roditelje o hranjenju položaja:

 • Ponekad se događa da se mame mame umorne. U tom slučaju možete koristiti uređaje za fiksiranje - jastučići za hranjenje, valjke ili jednostavni ručnik.

Uz pomoć, dijete i bočica mogu se anatomski ispravno postaviti. Međutim, važno je održavati vizualni i taktilni kontakt.

Ni u kojem slučaju ne može ostaviti dijete samo, ako je zauzet bočicom!

 • Bez obzira na držanje, emocionalna udobnost majke ili osoba koja ga hrani u ovom trenutku također je važna za dijete da dobije maksimalnu korist od hranjenja.
 • Nema potrebe da ga hranite ako ste ljuti, uznemireni ili ljuti.
 • Također, nemojte početi hraniti ako je dijete zabrinuto zbog nečega. Važno je ukloniti uzrok anksioznosti i potom hraniti bebu.
 • Dijete bi trebalo osjetiti samo ljubav, njegu i toplinu.

  Korisni videozapis

  Nudimo gledanje videozapisa o pravilnoj hrani djeteta iz boce:

  zaključak

  Važno je da sve majke sjetite da zdravlje bebe i odnos s njim ne ovise o načinu hranjenja. I ne morate se posramiti u slučaju odabira umjetne metode prije prirodnog. Svaka majka je najbolja za dijete!

  Kako hraniti novorođenče laganje

  Za dojenčad tijekom dojenja, pozicija koju poduzima tijekom apsorpcije hrane od izuzetne je važnosti. Samo s pravim izborom beba će moći potpuno jesti i dobiti sve potrebne elemente za pravilan rast i razvoj. Mama bi trebala znati hraniti lažnu bebu. Takav stav će joj omogućiti potpuno opuštanje i osjećaj sklada s njezinim mrvicama. Osim toga, valja napomenuti da ova pozicija doprinosi proizvodnji velikih količina mlijeka. Za bebu je važna i praktičnost i udobnost. Položaj treba osigurati optimalno zahvaćanje bradavice i njegovo zadržavanje visoke kvalitete u ustima. Zbog toga hranjenje majčinim mlijekom osigurava kvalitetnu apsorpciju potrebnog volumena tekućine.

  Neodgovarajuće držanje je opasno. To može dovesti do velikog broja pukotina i drugih oštećenja bradavice. Ako to nije prikladno za djecu, onda počinju snažno stisnuti prsima desni. Situacija ne samo da neće dopustiti djeci da dobiju dovoljno hrane, nego će također izazvati veliku bol ženi.

  Ključni čimbenici za ispravno hranjenje

  Vrlo je važno hraniti novorođenče ispravno.

  To postaje moguće samo pod određenim osnovnim pravilima:

  • Žena ne smije dopustiti pojavu zavoja tijela djeteta. Trebao bi biti oko iste razine. Ovo se pravilo ne može izvršiti samo u odnosu na glavu. Najbolje je ako se malo podigne. Zbog toga će biti moguće smanjiti vjerojatnost regurgitacije mrvica tijekom razdoblja hranjenja.
  • Za potpuni opuštanje i smirenost djeteta, potrebno je čvrsto pritisnuti na tijelo. Važno je osigurati puni fizički kontakt udova, trbuha i glave.
  • Da popravi glavu, žena mora dijagonalno položiti ruku.
  • Za dojenčad, hranjenje u bilo kojem položaju nema zvukove koji utječu na zvuk. Najčešće, u takvom slučaju, bradavica je pogrešno zahvaćena. Situacija je također jedan od simptoma problema vezanja u novorođenčadi. U tom slučaju, ne smije se odgoditi posjet stručnjaka. On će moći pažljivo proučiti karakteristike manifestacije i propisati potrebne tretmane.
  • Hranjenje je neophodno u slučaju da su usta mrvica nasuprot bradavice. To znači da dijete treba biti dovedeno na prsa, a ne obrnuto.
  • Za bebu je važno osloboditi stražnji dio glave. Žena joj ne bi trebala pritisnuti. Dopušteno je malo držati dijete za ovo područje. Istodobno treba izbjegavati oštre i grube pokrete.
  • Potrebno je osigurati da je vratna kralježnica uvijek na istoj liniji. Ovisno o individualnim sklonostima mrvica, glava bi trebala biti preklopljena ili spuštena. Inače, proces gutanja bit će teško. Nemojte čvrsto pritisnuti donji dio glave prema prsima. Inače, dijete neće moći otvoriti usta, što će dovesti do neugodnih uvjeta ishrane.
  • Ako imate poteškoća s disanjem, dovoljno je promijeniti položaj. Pedijatri preporučuju lagano podizanje glave ili mijenjanje kuta tijela mrvice.
  • Ako su žene grudi velike, upakiran ručnik omogućit će stvaranje udobnih uvjeta. Treba ga staviti pod mliječne žlijezde. Zbog toga se pritisak na čeljusti djeteta značajno smanjuje.
  • Iskusni mame tijekom hranjenja koriste jastučiće različitih veličina. U svakom trenutku dopuštaju promjenu položaja mrvica i omogućiti majci da se osjeća udobnije.
  • Žena hranjenja trebala bi piti vodu. Dojenje dovodi do teške dehidracije, tako da mama razvija konstantnu žeđ. Mora se eliminirati na vrijeme.
  • Mama bi trebala biti zabrinuta zbog kontakta kože. Ovo je vrlo važno tijekom razdoblja hranjenja. Zato žena i beba trebaju imati minimalnu količinu odjeće.

  Dojenje u pozi na strani

  Mnoge mame hrane dijete koje leži na svojoj strani. Zahvaljujući ovom položaju, mogu se opustiti i odmoriti dobro. Idealna je za noćno hranjenje, jer žena može uzeti malo drijemež sve dok proces ne završi. Osim toga, valja napomenuti da postoje tri mogućnosti kako da ležete na vašoj strani.

  Možete dojiti dok ležite odozdo. Da biste to učinili, jednostavno stavite djetetovu glavu na ruku. Zahvaljujući tome, usta mrvica bit će samo oko bradavice. Druga ruka će biti potpuno slobodna, tako da žena može nježno udariti mrvice. Mama bi trebala staviti glavu i ramena na jastuk. Inače, rizik od oticanja u procesu se povećava.

  Dojenje može biti drugi način. U tom slučaju, također je moguće dobiti mlijeko s dna. Pretpostavlja se da će mrvica samostalno ležati na ravnoj površini s jedne strane. U ovom slučaju, žena nije zauzeta s obje ruke. Osim toga, preporučljivo je malo povlačiti dijete za njega. U ovom slučaju, osjeća se mnogo smireniji.

  Hranjenje se također može obaviti preklopljenom pelenijom. Međutim, u ovom slučaju potrebno je izbjeći situaciju u kojoj mrvica leži na leđima. Ta situacija pogoršava gutanje i može dovesti do poremećaja u probavnom sustavu. Osim toga, treba napomenuti da se ta mogućnost rijetko koristi, jer može uzrokovati mama puno neugodnosti.

  Ona se mora stalno oslanjati na lakat, koji nakon određenog vremena počinje umoriti i krvare. Bradavica također dolazi do mrvica u ustima s vrha položaja. U tom slučaju, rizik od klizanja iz usne šupljine povećava se.

  Je li moguće prehraniti bebu u ležećem položaju s vrhunskim mlijekom? Položaj uključuje pre-polaganje mrvice na jastuku. Trebalo bi se uklopiti u potpunosti s cijelim tijelom. Mama će trebati držati dijete jednom rukom. U tom slučaju drugi ostaje potpuno slobodan. Stava pomaže u sprečavanju zagušenja prsnog koša. Može se koristiti za svaku dojku odvojeno. Okretanjem mrvica s jedne strane na drugu, također možete dobiti priliku da hranite gornje i donje mlijeko.

  Jack: zgodan i praktičan položaj

  Za majke koje dojite, prilično je udobno ležati na vašoj strani. Dijete može organizirati isto. U tom slučaju, noge bi trebale biti na razini majke. Ovu je opciju preporučljivo koristiti kako bi se spriječilo stanjivanje nižeg mlijeka. Bolest u medicinskoj praksi poznata je kao laktozaza. Ako hranite bebu u poziciji "Jack", moći ćete spriječiti razvoj bolesti u početnoj fazi. Osim toga, moguće je dobiti i mlijeko čak i od gornjih zidova. Za pričvršćivanje tele je dopušteno koristiti malu podlogu. Zahvaljujući tome, moguće je postaviti bradavicu nasuprot usnama novorođenčeta. Mama će se također osjećati ugodno i ne osjećam bol.

  Kako hraniti bebu na leđima?

  Proces hranjenja djeteta može se organizirati čak i ako je potpuno na majci. Žena u ovom trenutku može udobno sjediti na leđima. Dijete će sigurno osjetiti kontakt s njom kroz kontakt u abdomenu. Prije hranjenja preporuča se lagano okretanje glave mrvica s jedne strane. Zahvaljujući tome, moguće je pravilno organizirati proces zasićenja. Ostaje mogućnost stalne promjene dojke s lijeva na desno. Pedijatri preporučuju ovu poziciju da hrane bebu u prva dva mjeseca svog života.

  Ovo obrazloženje potvrđeno je sa znanstvenog stajališta. Tijekom tog razdoblja, svaka mama ima prelijevanje mliječnih žlijezda. Ako hraneš mrvice u uobičajenom položaju, tada može doći do jakog pritiska. Situacija nije samo neugodna, već i opasna. Neodgovarajući položaj može uzrokovati gušenje. Ako žena leži na leđima, intenzitet mlaza će se smanjiti nekoliko puta. Osim toga, trbuh ždrijela bit će masiran, jer će stalno ležati na njemu. To će osigurati otpadni plin i služi kao prevencija kolike.

  Overhang: praktičnost i praktičnost

  Kako hraniti dijete (ležanje ili sjedenje) žena sama odluči. Međutim, ona će imati koristi od nekih savjeta iskusnih žena u ovom pitanju. Da bi se postigla veća učinkovitost od hranjenja, preporučuje se korištenje položaja koji prelazi preko površine. Zbog točne lokacije, mrvice će mu moći dati ne samo prednje mlijeko, već i stražnje mlijeko. Posljednja verzija sadrži veliku količinu vitamina i minerala korisnih za tijelo. Položaj se preporuča koristiti iu slučaju da dijete ima problema s sisanjem dojke. Situacija se javlja i nakon hranjenja boce. Mnogo je teže dobiti hranu od prsa, nego iz nje.

  Pozadina podrazumijeva da žena stoji na laktovima, ležeći na prsima. U tom slučaju, prsa će visjeti preko usta. Ne biste trebali staviti previše pritiska na njega, jer će u ovom slučaju mrvica osjetiti nelagodu i napetost.

  Glavne pogreške mame tijekom dojenja

  • Proces gutanja u djetetu teško je ako mu se glava gotovo potpuno okrene majčinoj dojci.
  • Bradavica će se stalno kliziti u slučaju da dijete ne pritisne bradu na prsa.
  • Usta djeteta su previše otvorena. Žena u ovom slučaju doživjet će bolne senzacije. Situacija je opasna i može dovesti do činjenice da mrvica ne može dobro jesti.
  • Beba bilježi samo bradavicu, ali čak i ne sudjeluje u areoli.
  • Uz pravilan raspored, dijete ne smije jesti s kratkim gutljajima. Situacija sa smacking i klikova također se smatra abnormalnim. U ovom slučaju, kisik može ući u probavni sustav, koji doprinosi nastanku kolike i plina.
  • Beba ne može dobro uzeti bradavicu usta. Jednostavno ga stezne između dvije desni.

  Svaka mama bi trebala pratiti položaj mrvica tijekom hranjenja. Inače postoji opasnost od nepravilnog gutanja. Dijete može biti dojke dulje vrijeme, ali nije apsolutno dovoljno. Najčešće se javlja situacija zbog nepravilnog zarobljavanja: dijete uzima samo bradavicu u ustima. Istodobno, areola se zanemaruje. Situacija je opasna i može dovesti do pukotina u bradavicama. Mumija u ovom slučaju tijekom hranjenja doživjet će bolne senzacije.

  Mrkva također može osjetiti jaku nelagodu i odbiti apsorbirati hranu. Na ovu pozadinu, često možete popraviti anksioznost tijekom razdoblja hranjenja. Zato je važno da žena odabere ispravnu poziciju koju dijete koristi tijekom jela.

  Dojenje je važan proces za svaku ženu. Zahvaljujući njoj, mama uspostavlja vezu s bebom koja će trajati zauvijek. Važno je odabrati položaj i pažljivo izraditi proces. Zahvaljujući tome hranjenje će biti produktivno, a mrvica će se uvijek osjećati pun. Neposredno nakon rođenja djeteta, ženu je još uvijek teško kretati. Međutim, trebat će samo nekoliko mjeseci, a između njih će se uspostaviti nevidljiva veza. Potrebno je dati vremena da se nauči osjećati se jedni drugima. Na putu u ovoj ženi je spremna izdržati bol u leđima i bol u rukama. Važno je uzeti ne samo udobne posture, već i postaviti na takav način da se spriječi razvoj stagnacije mlijeka u dojci. Kako bi se olakšala situacija s ovisnošću dopustiti posebne jastuke. Preporuča se kupiti različite opcije za veličinu tih proizvoda.

  Je li moguće hraniti bebu koja leži: odabiremo udobnu poziciju

  Oko hranjenja djece i dojenja posebno se rađaju mnogi mitovi pa je mlade majke teško otkriti gdje je istina i gdje je sljedeća "horor priča". Na primjer, mnoge mame su čule da je hranjenje djeteta u sklonoj poziciji izuzetno štetno. Tvrdi se da kada se hranjenje u tom položaju, mlijeko može ući u uši, a zatim se dobiva purulentni otitis. Tako siromašna mama sjedi, još se ne oporavlja od poroda, cijelu noć, jer novorođenče često traži hranu svaka dva sata.

  Dakle, je li moguće hraniti bebu koja leži? Hoće li ga hraniti u takvom položaju naštetiti mu?

  Osnovna pravila

  Danas, majke više nisu nametnute jedinstvenu poziciju za hranjenje beba. Moderni pedijatri dobrodošli su u bilo kojem položaju za hranjenje, pod uvjetom da se majka i dijete osjećaju ugodno. Ali kako odabrati ovu udobnu poziciju? Jedina ispravna odluka je eksperimentalni način. Morate isprobati različite opcije dok ne pronađete položaj u kojem će se i majka i dijete osjećati opušteno i ugodno.

  Hranjenje je proces komunikacije, stvarajući posebnu emocionalnu vezu između djeteta i majke, pa je važno da razni neugodni problemi, kao što su bolesni natrag od neugodnog položaja ili curenja ruku, ne smiju odvratiti od najvažnijih stvari.

  Čak i odabir udobnog držanja, s vremena na vrijeme pokušajte s drugim opcijama, kako dijete raste, pa se njegovo ponašanje mijenja.

  Čini se da, ako je beba samo mrvica, bolje je hraniti ležeći, a nakon što dijete dobije mobilnost, drugi položaj postaje povoljan. Osim toga, ako periodički mijenjate položaj za hranjenje, tada će se svi režanj dojke ravnomjerno razviti. Ponekad je i promjena položaja prisiljena, na primjer, tijekom laktozaze.

  U prvim tjednima nakon rođenja, ležanje za hranjenje djeteta definitivno je prikladnije. Pogotovo ako je moja majka bila šivana u perineumu ili nakon carskog rezima. Noću hranjenje, općenito, može se dogoditi samo u skloni položaj, mama s takvom organizacijom hranjenja bebe će biti puno bolje da se dovoljno spavati.

  Glavni položaji leže

  Najčešća verzija "ležećeg" položaja su dvojica sudionika u procesu hranjenja koji leže na svojoj strani, okrenuti jedan prema drugome. Ova pozicija je prikladna za hranjenje noću i tijekom naps (za mlade majke, naps samo će imati koristi).

  Vrlo mala djeca, ako samo leže na madracu, teško je doći do bradavice, pa su smješteni na jastučić. Ako je jastuk visoka, tada u ovom položaju može biti prikladnije dati gornji prsima, odnosno pravu, ako je majka ležala na svojoj lijevoj strani.

  Jedna od inačica gore opisane pozicije je položaj kada je dijete postavljeno tako da je glava na majčinoj ruci (desno na polaganju s desne strane). Druga ruka je besplatna, a majka daje djetetu dojku i nježno zagrli dijete. Kako bi žena bila ugodnija, morate staviti jastuk ispod glave, a ramena bi trebala biti postavljena na madrac.

  Papa, kada su majka i dijete "jack", ne može se nazvati vrlo povoljno, ali je neophodno za laktozu. Činjenica je da se kod hranjenja s mlijekom prvenstveno oslobađaju one prsne rebra na koje je usmjerena dječja brada. Stoga, ako je stagnacija formirana u gornjim režanjima, trebate hraniti dijete "natrag".

  Ne svatko zna kako hraniti bebu koja leži na leđima. U međuvremenu, to je jedna od najobloženijih i najudobnijih položaja.

  Pri korištenju ove poze, majka leži na leđima, stavljajući nekoliko jastuka tako da se gornji dio tijela podigne. Dijete je postavljeno na majku odozgo, tj. Leži na trbuhu i na tom položaju uzima dojku. Iskusne majke kažu da je ta pozicija idealna za nemirnu djecu koja, u procesu hranjenja, mahaju rukama i nogama, što se zbunjuju. U tom položaju dijete ne utječe na njegove pokrete.

  Osim toga, opisano držanje je najbolja opcija ako majčino mlijeko postane jaka, kao što kažu "fontana", događa se u razdoblju formiranja laktacije. Ako ste na vrhu djeteta, možete regulirati protok mlijeka koji ulazi u usta i nikad ne prigušuje.

  U kojim se slučajevima ne može lagati laganje?

  Svi gore navedeni savjeti odnose se posebno na dojenje. Ali kada hranite prilagođene mješavine, pravila su drugačija. Pedijatri ne preporučuju hranjenje bočicom ako dijete leži vodoravno.

  Kada se hranite s mješavinama, morate držati dijete u vašim rukama pod kutom od oko 45 stupnjeva, tj. Glava mora biti podignuta. Činjenica je da hranjenje bočicom ima svoje osobine.

  Da biste dobili dio mlijeka iz dojke, dijete se mora truditi. Iz boce smjesa istječe sama. Rupa u bradavici smatrat će se optimalnim ako se mlijeko ispostavlja da se kapi kada okreću bočicu. Ako je rupica veća nego što je potrebno, mlijeko se može sipati u potok. Kada hranite, ležeći, dijete povećava rizik od gušenja, pogotovo ako leži na leđima.

  Ali čak iu bočnom položaju nepoželjno je hraniti dijete koje leži u krevetiću, samo zbog rizika od razvoja otitis. Kapljica mlijeka koja se slučajno može curiti iz kuta djetetovih usta može ići ravno u uho i izazvati upalu.

  I još više, nemoguće je hraniti lažnog djeteta žlicom. Doista, u ovom položaju, čak i odrasla osoba može lako gušiti.

  U pravilu, hraniti žlicom idite u trenutak kada beba već sjedi pouzdano. Stoga, za jelo, sjedi na posebnoj stolici ili majci na koljenima.

  Ako je dijete bolesno i majka ga želi hraniti žlicom u krevetiću, onda morate staviti jastuke tako da dijete bude barem u polusjednom položaju.

  Dakle, možete hraniti bebu na skloni položaj, ali samo ako se radi o dojenju. Pokušaji hranjenja vodoravno ležećeg djeteta iz boce ili žlice mogu završiti u suzama, stoga je najbolje da to ne riskirate.

  Pozadina više od autora

  7 KOMENTARI

  Bilo je vrlo pogodno hraniti bebu dok je ležala. Imala sam carski i konstantan uspon na dijete, pa sam pokušao udobno držati za hranjenje dok ga pokušavam. Samo ovdje je glavna stvar ležati, tako da dječji čep bude slobodan, čak i ako se dijete malo pomakne tako da ne udari u prsa.

  Dobro došli!
  Mi, četvrti učenici medicinskog sveučilišta, rekli su na predavanju o porodici o tome kako se pravilno hraniti dok leže.
  Činjenica je da masa mliječne žlijezde može blokirati dječje nosnice, a može gušiti. Tijekom majčinog sna, takvi slučajevi nisu neuobičajeni.
  Da bi se izbjegle najteže posljedice, potrebno je tijekom hranjenja dok leži, podizanje mliječne žlijezde ručnikom ili jastučićem. Dijete bi trebalo leći 10-15 cm niže na krevetu pored majke.
  Neki obrtnički očevi noktiraju kolijevku s rubom na roditeljski krevet. Trebao bi biti 10-15 cm ispod kreveta.
  Uz pravilno hranjenje, dijete samo zaklanja oko bradavice i halo, a glavna masa žlijezde ne vise preko lica i ne zatvori nosnice djeteta.

  Dojenje nije moguće, već nužno, osobito na samom početku dojenja, kada se dijete diže više noći tijekom noći. Dok svi članovi obitelji mirno spavaju, mama prekida spavanje tijekom noći, a za dobar odmor to nije baš dobro. Za prva tri mjeseca bio sam jako umoran, kao što sam hranio dijete noću samo sjedi, bojala se da će je spustiti. Tada je počela nastojati hraniti ležeći, nekoliko dana je podigla udobnu poziciju, na kraju je bilo prikladno za ležanje na boku s našim licem, recimo, jedni druge. A to je prikladno za mene, počela sam se više odmarati, a djevojčica, nakušav, bacila je prsa i spavala. Kad sam se probudio i vidjela da je već spava, nježno sam je stavila u krevet i kad je cijela noć spavala sa mnom. Tako da postoje samo pozitivne strane za ležanje.

  Nakon rođenja, bilo mi je zabranjeno sjesti mjesec dana. U početku je stajala, ali njezina se leđa uskoro počela povrijediti. Stoga sam počela hraniti ležeći, mnogo je zgodnije. Istina, moja kćer je hranila mješavinu, tako da sam još morala ustati ili nazvati muža za pomoć.

  Pozdrav, imam dvoje djece, u trenutku kada sam treća trudna, a kao iskusna majka želim reći da dojenje u skloni položaju nije baš točno. Sa sigurnošću mogu reći da je čak i opasno, pogotovo noću, jer postoji rizik da možete zadaviti dijete. Žena nakon porođaja je vrlo umorna, ima sindrom kroničnog nedostatka sna, zasigurno zaspao tijekom hranjenja, tako da je nemarno zadavio dijete.

  Ja, također, nakon rođenja, nisam mogao sjesti, iz očiglednih razloga, ja sam hranio dijete koji leži, a posebne gnijezde su dane za djecu, vrlo je zgodan, stavio sam svoju kćer u njega i hranio ga kako leži i nije se bojala. da se nešto može dogoditi, bilo je prikladno nositi ovaj gnijezdo i ne bojati se probuditi bebu. Također sam imao malo mlijeka, jesti na zahtjev. u tri sata. Sve zdravlje i pozitivnije emocije.

  Po mom mišljenju, varali ste se kao dijete.

  -
  Šteta što sada ne mogu govoriti - jako zauzet. Ali ja ću se vratiti - definitivno ću napisati ono što mislim. preuzimanje fifa 15 ultimate, fifa 15 moddingway mod update preuzimanje torrent, kao i fifa com preuzimanje fifa 15 na računalo besplatno

  Pozicije za dojenje

  "Natrag krevetić"

  Ovakva vrsta "krevetića" pomaže djetetu da dobro prima dojke po prvi puta nakon rođenja, kada je još sitan i treba više pomoći od svoje majke. Ispod glave djeteta nije lakat, već ruka majke - to vam omogućuje da dobro držite i ako je potrebno, kontrolirajte glavu djeteta. Istodobno, ruka koja je nasuprot nježnom prsima služi za podršku; Dlan se nalazi u djetetu ispod leđa i ramena, glava je između palca i indeksnih prstiju ruku. Na samom početku nanošenja druge ruke podupire prsa s dna; kada je majka uvjerila da dijete dobro uzme dojku, može se ukloniti. Budući da se ruka koja drži dijete može brzo umoriti, onda je potrebno staviti jastuk ispod nje za potporu ili, nakon što je mrvica dobro zahvatila prsa, lagano mijenjaju ruke na mjestima i dalje se hrane u tradicionalnom "kolijevku".

  Od ispod ruke

  Čudno, ne svatko, čak ni prehranjivanje majki, poznaje tu poziciju - i ipak postoje situacije kada je to vrlo korisno! Na primjer, nakon carski rez, mame mogu hraniti dok sjedi bez pritiska na trbuh; često pomaže u situaciji u kojoj dijete jasno preferira jednu dojku na drugu (u položaju ispod ruke, "nepoželjna" dojka je u istom položaju u odnosu na usta djeteta kao "ljubljeni", a mnogim djecom to olakšava ovisnost); pomaže u boljem držanju dojke ako majka ima plosnate bradavice i dolazi do spašavanja ako je beba hiperaktivna i jednostavno ga je čuvati u tradicionalnom "kolijevku". Za mnoge majke, ovaj stav je bio pravi reljef! U položaju ispod ruke, dijete se nalazi na strani majke, kao da gleda iz pazuha. Mama podupire djetetovu glavu ispod vrata, noge su iza leđa majke. Dijete će okrenuti trbuh na majčinu stranu, usta su na razini bradavice dojke - tako da majka ne mora saviti, stavljaju jastuk na potrebnu visinu.

  Beba sjedi

  Naravno, ta se odredba odnosi na starije bebe starije od šest mjeseci. Obično vole hraniti se, sjediti na krilima svoje majke, gledati majku i "komunicirati" s njom, a da joj majčino dojke ne bi iz usta njezine.

  Nije li štetno za dojenje dok leži?

  Gubio sam otkad sam rođen. To jest, mi oboje lažemo. Nekako je bilo tako lakše na početku, a onda su se i obje iskoristile. Stoga me majka briga za to, kaže da je štetna. Ona kaže da me nikada nije hranila lažom, da moram držati dijete u rukama. I znam da mnogi moji prijatelji hrane ležeći, pa čak i sada toliko mnogo hrane. I sve je bilo normalno s njima, a odstupanje je bilo normalno, a djeca su dobro odrasla. Da, i to pojednostavljuje život s njom, lakše spava. I to mi olakšava. Tko je u pravu. Savjetujte.

  odgovori

  Pozdrav! Da biste objavljivali postove i dobili puni pristup funkcijama projekta, prijavite se ili registrirajte.

  Ja sam hranio svoju kćer u 80% slučajeva ležeći. Najveći problem je da je ruka "zanosan"
  Nemojte se sudariti s majkom! Ipak, pronađite gdje treba napraviti živce

  Vaša majka je definitivno u krivu, ona jednostavno nema nikakve veze i želi biti pametna. Laganje djeteta za hranjenje nije štetno, jedini problem može biti zraka, što može biti progutano mlijekom na tom položaju. Ali ako zadržite svoju kćer nakon što je hranio stupac, onda je sve u redu.

  Dragi Aurioniki, neprihvatljivo je govoriti o majkama bez taktika. Mame ne pametno brinu o svojoj djeci. I učiniti majke je uvijek ono.
  Zapravo, nema ništa opasno u hranjenju laži, trebate udobno leći za sebe i dijete. Ali moramo biti oprezni da ne zaspimo. A ako spavate zajedno, dijete bi trebalo biti veće.

  Laganje za hranjenje nije preporučljivo samo iz jednog razloga - ako je dijete još uvijek vrlo mala i majka može spavati i slomiti dijete pored nje. Vjerojatnost ovoga je vrlo mala. Da, i sve se može sjati - moja je baka ostavila svoju bebu iz štednjaka, držala je u naručju i zaspala, sanjao je da baca drvo u štednjak i baci bebu. Srećom, ništa strašno nije bilo.
  Ja obično sjedim i ležim - noću, ili kad spavam, tako da kasnije ne pomjeram dijete.

  Moja mama kaže istu stvar! oni su samo bili naučeni sjesti. ne postoji ništa strašno u njemu, naprotiv, malo se odmarate neko vrijeme. samo pazite da titia ne zatvori djetetov nos, držite prsa prstima.

  Sam proces hranjenja treba dovesti i mamu i bebu zabavu. Ako vam se sviđa ležati to učiniti - to učiniti. Glavna stvar je da se pridržavate sigurnosnih mjera: beba bi trebala ležati na svojoj strani, jer ležeći na leđima okrećući samo glavu na stranu, to je neugodno da proguta i ne slučajno zatvori nos s grudima.

  Siguran sam da vaša majka i pelene nisu koristili. To ne znači da ih nećemo moći koristiti. Također je najvjerojatnije skočila i hranila po satu, a ne na zahtjev. Laganje hrane je vrlo povoljno i bezopasno. Ja sam hranio ležeći. Ne brini.

  Ja sam hranio starca koji je ležao ili sjedio (stolica je bila udobna), a mlađi je ležao i bilo je tako prikladno za dijete. Navikla se na to i na kraju ionako nije htjela jesti. Ne mogu zamisliti da to može biti štetno.

  Ja sam, od rođenja, dojila svoju bebu, u ležećem položaju, jer nemamo u vrtić stolac, mi živimo s roditeljima muža i sjediti bez potpore za leđa vrlo teško. Pokušao sam, naravno, hraniti se dok sam sjedio na krevetu, ali nisam se više usredotočio na sve, a leđa mi je bila prekomjerna od zimice. Stoga smo danju i noću jeli lagati. To uopće nije štetno za dijete, samo mali jastuk trebao bi biti stavljen pod glavu djeteta tako da ne guši. I nakon hranjenja, dijete držite na stubu tako da zrak oduzima, inače ćete se mučiti sa stomakom. I mame. Moms jednostavno vole savjetovati, a budući da malo ljudi sluša njihove savjete zbog interneta, televizije, oni savjetuju svima. Doista, u svoje vrijeme sve je bilo posve drukčije. Nikada se ne raspravljam sa svojom svekrvom, ali slažem se sa svime, ali djelujem kako ja to vidim. I oboje su vrlo zadovoljni.

  I cijelo vrijeme, skoro do tri godine, hranio sam dijete kako leži. Odmah sam se navikla, jer nisam mogao sjesti nakon porođaja. Usput, hranjenje je bilo bez problema.

  Također sam hranio mojoj kćeri laganju, ne vidim ništa strašno. Nakon hranjenja, preporučljivo je držati dijete malo uspravno, a ne ležati na leđima, po mogućnosti na boku.

  Mi smo također ležali od rođenja, tijekom rata su imale suze. A onda su se navikli na to. Ali nakon nekog vremena kćer se počelo kotrljati dok je hranila krevet. Počeli smo jesti sjedeće grudi. I ništa loše u tome.

  Savjetovanje o dojenju čak se savjetuje da se hrane za vrijeme ležanja, ako je tlak mlijeka velik. Ja se hranim i ležim i sjedim, tako da smo s bebom oboje bili udobni)

  Ako su i majka i dijete udobni, a laganje laganje neće donijeti ništa loše, glavna stvar je da ne zaspati u ovom položaju, inače dojke mogu blokirati dah bebe.

  Također mi je bilo lakše hraniti bebu dok je ležala, u tom sam se trenutku uspjela odmarati i potpuno kontrolirati taj proces, a dijete je bilo apsolutno udobno, s tim se ne mogu naći ništa loše.

  Brad.
  Hranio sam svoju kćer koja leži samo do 1,4 godine. I sin - također uglavnom.
  Da, iu bolnici tako savjetovano da se hrane.

  Čujem po prvi put da bebu ne može biti hranjeno ležeći.
  Imala sam tešku porođaj, bilo je usjeka i suza, pa nisam mogla sjesti sa svojom željom, morala sam se hraniti ležeći. Prije toga, liječnici su rekli kako držati dojku kako ne bi blokirali dječji nos. A kad je hranila noću, uključila je igru ​​na telefon kako ne bi zaspala.
  Mislim da se možete hraniti na bilo kojem mjestu, samo da bi vam bilo prikladno za vas i dijete.

  Odgovor na pitanje kako najbolje hraniti bebu, samo vi i vaša beba znate, kako se osjećate ugodno i hranite.

  ležanje hrane nije moguće, pelene - to je štetno. Više informacija o ovim i drugim načinima komplicirati svoj život, možete naučiti od mame :) ja hraniti i hraniti svog sina kako leži kod rođenja, pa on ide na spavanje, okreće se, pada, kao što je to praktično. Pokušao sam se hraniti dok sam sjedio (zbog savjetnika), leđa brzo počela nauditi, dijete je stalno puštalo prsa. Mislim da je riječ o naviku. tako nam se tako udobno koristi. jedino što pazim pažljivo je da ne zaspim dok hranim - mlijeko snažno protječe, bojim se da će se beba gušiti. Uzimam e-knjigu, telefon, ne zaspim dok mi sin ne ispušta prsa. i on proguta više zraka dok sjedi - samo zato što je neugodno i stalno presreće bradavicu. feed za vašu udobnost. ako se s vremena na vrijeme događa mama, možete je hraniti i sjediti jednom ili dvaput, ako živite zajedno, trebali biste joj pokazati mišljenje liječnika o hranjenju dok leže.

  Nahranio sam svoju kćer godinu i pol dana, pogotovo ako je ova situacija pomogla noću, nije bilo nikakvih problema. Ako ste vi i dijete tako udobni, zašto promijeniti položaj za hranjenje.

  Što se mene tiče, vrlo je prikladno za hranjenje ležeći. Sa svojom prvom kćerkom, u početku sam se još uvijek bojala. Ali kad su mi leđa počela padati, a ja sam pao s nogu zbog nedostatka sna, a onda sam počeo hraniti ležeći. Danka, kad je počela puzati, penje mi se, dobit će sisy od hlača i hraniti, a ja spavam. Hranila je mlađem koji je ležao iz porodnične bolnice, ostavivši prsima za 2,5 godine. Dakle, slažete se s mamom, ali radite što vam se sviđa.

  Za hranjenje djeteta koje leži nije nimalo štetno. Hranio sam svojoj kćeri duže od dvije godine i mislim da je to tijekom noći ovo najbolje mjesto za bebu i majku.

  Možete uzeti drijemež, kći je također udobna. Ne vidim ništa loše s tim, moja majka je samo ljubomorna!

  Nema ništa loše s tim, svaka žena hrani dijete na način da ona i dijete su udobni. Ja se hranim dok ležim kad beba treba spavati, brže spava. Usput, roditeljska bolnica je rekla da takvo hranjenje ne šteti ni djetetu ni majci.

  Kako dojiti novorođenče

  Pravilno odabrano držanje tijekom dojenja pridonosi ne samo punoj i dovoljnoj zasićenosti novorođenčeta, već i spasava majku od neugodnih položaja na rukama ili nogama, ili od povratka. Kada je žena u stanju opuštanja i sklada, majčino mlijeko je puno bolje proizvedeno. Ali treba imati na umu da beba treba biti udobna. Uostalom, prianjanje bradavica pri hranjenju i držanju ovisi o pravilno odabranom položaju, zbog čega djetetu dolazi do dovoljnog usisavanja mlijeka. Štoviše, u krivom položaju, tijekom hranjenja novorođenčadi, majka može imati pukotine i oštećenja bradavice ili stiskanje djetetovih desni.

  Čimbenici koji utječu na pravilno hranjenje djeteta

  Postoji nekoliko pravila koja se moraju slijediti kod dojenja djeteta.

  1. Tijelo bebe ne bi se trebalo saviti, svi dijelovi tijela trebali bi biti na istoj ravnoj liniji, osim glave. Glava bi uvijek trebala biti podignuta, što pomaže smanjiti ispljuvanje nakon hranjenja.

  Hranjenje u položaju "leži na svojoj strani"

  Taj položaj dojenja voli mnoge mame. U tom položaju žena se može opustiti i opustiti. Često ležeći na svojoj strani djeca se hrane noću. U ovom slučaju, dok je dijete zasićeno majčinim mlijekom, majka može uzeti slatki drijem. Postoje tri vrste hrane u "leži na svojoj strani".

  Prvi tip je hranjenje od donjeg dijela dojke, kada se glava bebe nalazi na majčinoj ruci. Zbog toga se cijelo tijelo podiže i dječja usta su izravno nasuprot bradavice. S druge strane žena može držati dojku ili lagano udariti dijete. Mamina glava i ramena trebaju biti na jastuku, inače će hranjenje biti neugodno zbog protoka vrata ili leđa.

  Druga vrsta dojenja se također odnosi na zasićenje djeteta s donje grudi. Međutim, dijete leži na ravnoj površini na svojoj strani, a obje ruke majke su slobodne. U ovom slučaju, za mir od mrvica, potrebno je da ga žena pritisne na nju.

  Ispod glave djeteta možete staviti pelenu nekoliko puta uvučenih. Potrebno je osigurati da u takvom položaju dojenčadi ni u kojem slučaju ne leži na leđima. To komplicira proces gutanja i zasićenje se neispravno događa. Ova pozicija dojenja nije uključena u popis najprikladnijih. Žena laže, naslonjena na lakat, a uskoro će biti umorna, a bradavica novorođenčeta se hrani kao što je gore, a to pridonosi činjenici da često izlazi iz usta mrvica.

  Treći tip je hranjenje s gornje dojke. Da bi to učinili, majka i beba moraju ležati na jastuku. A mrvica mora ležati na tome u cijelosti. Potrebno je držati dijete jednom rukom, a drugo je potpuno besplatno. Ova odredba ublažit će stagnaciju koja može nastati u prsima. Također, ovaj položaj je pogodan za hranjenje iz različitih grudi. Prvo, možete hraniti bebu s dna, a zatim, bez okretanja s druge strane, ponuditi bebu gornju dojku.

  Hranjenje u položaju "ležaljke"

  Kada dojenje u poziciji "jack" majka i dijete su na njihovoj strani. Noge bebe se nalaze uz glavu majke. Ovo držanje je vrlo učinkovito u otkrivanju stagnacije mlijeka u gornjim dijelovima dojke. Taj se proces naziva i laktozaza. Kada se pozicija "Jacka" s ovim problemom može riješiti. Najvažnije je podmiriti majku i bebu. Kao rezultat, beba je zasićena mlijekom s gornjih zidova dojke. Za veću udobnost beba bi trebala biti fiksirana, na primjer, postavljanjem malog jastuka pod leđima. Kao rezultat toga, bradavica će biti smještena neposredno ispred usta novorođenčeta, što će spasiti majku i dijete od neugodne zasićenosti i bolnih senzacija.

  Hranjenje u pozi "supine"

  Mnoga djeca vole jesti grudi, ležeći na mami. U ovom slučaju, žena leži na leđima i dolazi u dodir s mrvicama na principu "trbuh do trbuha". Glava bebe malo se okreće na svojoj strani. Ova je situacija vrlo prikladna ako se u procesu hranjenja djeteta s majčinim mlijekom majka često mijenja dojku, dajući mu lijevo ili desno. Ta se pozicija često koristi u prva dva mjeseca života novorođenčeta.

  A ovo je apsolutno točno. Tijekom tog perioda, vjeruje se da je ženska laktacija poboljšana, tj. Grudi su prepunjena mlijekom. Zbog velikih količina mlijeka, mlaznica iz bradavice može imati snažan pritisak, što znači da beba stalno guši. Stajalište "supine" pomaže smanjiti pritisak mlaza. Također, kada dijete leži na trbuhu, njezini crijeva djeluju puno bolje, izbjegavajući tako nepoželjan plin i kolik.

  Hranjenje u pozi "presvlaku"

  Dojenje u uzdužnom položaju smatra se učinkovito. U tom položaju, majčino mlijeko uz zidove je ispravno smješteno, što pridonosi zasićenosti ne samo središnjih dijelova već i nižih. Za dijete takvo hranjenje je pogodno kada je sisanje teško zbog raznih razloga. To se može dogoditi nakon što pije iz boce, zbog čega mnoga djeca odbijaju uzimati grudi. Budući da je mlijeko iz nje puno teže nego iz bradavice.

  U tom položaju majka bi trebala ležati na trbuhu, naslonivši se na laktove, tako da dojke visi nad novorođenčad, ali ga ne pritišće. Glava bebe treba lagano okrenuti na stranu.

  Pogreške u dojenju

  1. Prilikom ležećeg položaja samo se glava bebe okreće prema prsima. U tom slučaju, proces gutanja bit će teško.
  2. Brada djeteta u položaju nije pritisnuta na prsa. To pomaže da bradavica sklizne iz usta.
  3. Dječak je lijen da otvori usta dovoljno širok. To može uzrokovati bol u majci i nedovoljna zasićenost novorođenčeta s majčinskim mlijekom.
  4. Dijete uhvati samo bradavicu bez areole u ustima.
  5. Novorođenče brzo i kratko gnijezde na zasićenje, dok smacking i stvaranje različitih klikova. Ova situacija pridonosi ulazu zraka u jednjak, što će posljedično dovesti do kolike i plina.
  6. Dijete je slabo fiksirano i okreće glavu, dok prstiju bradavicu između zubnog mesa.

  Drugi neželjeni razlog za hranjenje može biti nelagoda, koju beba osjeća. Kao rezultat toga, on svibanj biti zabrinuti kada hranjenje, ili čak i odustati od dojenja uopce. Stoga, potrebno je sve učiniti ispravno, odabirom najprikladnije mjesto za zasititi bebu.

  Dojenje je vrlo ugodan proces i za bebu i za majku, ali pod uvjetom da je položaj zasićenja pravilno odabran. Što je inteligentniji proces hranjenja, to će biti bezbolnije, tajanstveno i nježno. Mama i dijete se trebaju osjećati međusobno. I zbog toga, ne bi se trebali miješati s bolnim leđima ili neugodnim položajem različitih dijelova tijela. Također, hranjenje na različitim položajima pomaže pri prevenciji u mnogim oboljenjima mliječnih žlijezda. U procesu radi praktičnosti, možete koristiti različite jastuke.

  Kako hraniti djetetu laganje

  Je li moguće hraniti novorođenčad koja leži na svojoj strani

  Podići za hranjenje bebe

  Mehanizmi dojenja su stvoreni prirodom i temelje se na refleksu sisanja novorođenčeta. Međutim, za poboljšanje hranjenja i postizanje maksimalne udobnosti, majka i beba moraju prakticirati. Osobito će biti korisno odabrati najudobnije posture za hranjenje.

  Kako dojiti novorođenče?

  Prvo, prije hranjenja, trebate se udobno smjestiti, kao majka i dijete. Hranjenje bi trebalo donijeti užitak i za oboje, to je trenutak kada ste bliži nego ikad s najskupljim malim čovjekom. Kada namjeravate hraniti bebu, nitko osim vas ne bi trebao biti u sobi. Stvorite ugodnu atmosferu - prigušite svjetla, zatvorite prozor, uključite mirnu umirujuću glazbu.

  Drugo, neposredno nakon porođaja, kao i beba raste, mijenjajte položaj tijekom dojenja, tražeći onu koja vam je najprikladnija.

  Treće, promjena držanja tijekom hranjenja je ponekad jednostavno neophodna, na primjer, kada mlijeko stagnira ili ako je bradavica oštećena.

  Ispravno držanje za hranjenje

  Hranjenje sjedeći Najčešće je klasična poza za hranjenje "kolijevke". Na majčinoj ruci, smještenom na koljenima nogu pognutih na turskom, beba je okrenuta prema dojci. Tijelo djeteta je raspoređeno na majku, trbuhu koji dotakne trbuh medicinske sestre. Jedna od ženskih ruku drži dječje stražnjice, a druga počiva na djetetovoj glavi i torzu.

  Za oslabljene ili prijevremene bebe možete koristiti opciju "kolijevka" kada se podupiru vrata i glava novorođenčeta. Tijelo bebe nalazi se na majčinom podlaktici, a glava je na dlanu s druge strane.

  Za žene koje su podvrgnute carskim rezima, prikladno je držanje pazuha. Istodobno se ne primjenjuje pritisak na donji trbuh. Isti položaj pomaže kod onih slučajeva gdje majka ima ravne bradavice, ili dijete ima "nepoželjnu" dojku, koju treba učiti. Dijete koje sjedi na krevetu majke je na boku, kao iz pazuha. Vrh djeteta podržava dlan majke. Njegov trbuh okrenuo se na strani medicinske sestre, a noge su smještene iza leđa.

  Kada beba već sjedi sa svojom vlastitom snagom, može se hraniti tako što će se baciti na kukove.

  Hranjenje leži. Posebno prikladan stav za hranjenje djeteta koja leži. Oni se mogu koristiti tijekom spavanja zgloba, što omogućuje da se obojica praktički ne probude. Mama i beba smješteni su na stranu okrenutoj jedni drugima. Mama leži na jastuku, a dječja glava nalazi se na zavoju ruke, tako da je usta nasuprot bradavici donje dojke.

  Kada laktozaza, kada postoji opstrukcija u gornjim režanjima dojke, "utičnica" poza prikladna je za hranjenje. Za razliku od prethodnog položaja, dječja su noge smještena uz majčinu glavu i on je na boku.

  Podići za hranjenje lažljivosti odnosi se na hranjenje "od pod ruku" ili grabbing loptu. Dijete se nalazi na jastucima, noge su iza majčine leđa, a glava je na dlanu. Taj položaj će biti optimalan nakon cezariannog dijela, s laktozom bočnih segmenata dojke.

  Za žene s prepoznavanjem prepona, prikladna je hranjenja s pazuha "ispod ruke" u ležećem položaju. Mama leži na njezinoj strani, kao da visi preko djeteta, držeći je leđima rukom i rukom kontrolira glavu.

  Pozadina za hranjenje blizanaca temelje se na klasičnom "kolijevku", s nekoliko izmjena. Jedno dijete je smješteno kao i obično - s jedne strane, a drugo - s druge strane, prianjajući se na prvo dijete. Noge blizanaca križaju. Djeca se mogu staviti na obje ruke, međusobno paralelno. Možete upotrijebiti uzorak hranjenja iz pazuha.

  Reklamirajte se ugodno, ili staviti bebu za pomoć poseban jastuk za hranjenje, držanje, a koristi se kao „kolijevku”, „izvan ruke”, koji je ležao na svojoj strani.

  U svakom slučaju, među mnogim mjestima, majka i beba moraju prakticirati, tražeći svoje udobne posture za hranjenje.

  mogu hraniti dijete laganje

  Pitanje: / 02-10-2013 15:20
  Dobro poslijepodne, ENT je dao letak u kojem piše da bebu može dojiti samo pod kutom od najmanje 45 stupnjeva. Inače, mlijeko može ući u slušnu cijev, uzrokujući otitis media. i hranjenje hranom ima dugoročne učinke u obliku povećanih adenoida i upala krajnika. molim te recite mi je li istina ako je tako, kako se hraniti noću? hvala ti

  Od sovjetskih vremena dojenja je omotana u mitovima koji nemaju dokaza. Razgovarajte o tome kako majčino mlijeko dolazi u vaše uši je jedan od njih.
  Naša dugoročna praksa ne potvrđuje niti jednu izjavu koja se nalazi u letku. U svjetskoj literaturi posvećenom GW-u, takve informacije također nema.
  Noćno hranjenje je neophodno za dugotrajno i uspješno dojenje. Naravno, majka hrani dijete kako leži, s vremenom gotovo bez budnog.
  Možda je preporuka za hranjenje djeteta pod kutom od 45 stupnjeva mehanički prebačena iz umjetne hranidbe. S njim, doista, nemoguće je dati bocu djetetu koje leži na leđima, jer postoji veliki rizik od gušenja. Ali GW dijete, prvo, nikada ne hraniti na takav polozhenii- Okrenuo se prema svojoj majci, koja leži na svojoj strani, a kao drugo, iz grudi nikada slijeva ravno nekontrolirano protoka dijete siše koliko je potrebno, a zatim isto gubi ovu količinu. Samo u početnim fazama događa se da majka ima puno mlijeka, a dijete se ne može nositi s njom i gegs, ali u roku od jednog ili dva mjeseca potražnja i opskrba dolaze u ravnoteži.

  Komentirajući pedijatar, voditeljica za podršku majki i dojenju Lilia Valentina Kozakova:

  Ne, ovo nije istina. Noću se hrane ležeći, kao i tijekom dana, ako je prikladno za mamu.

  Dijelite informacije na svojim blogovima i društvenim mrežama.

  Jedinstveni integrirani pristup: medicinsko promatranje; podupiru psihološki i intelektualni razvoj djeteta.
  Tim kvalificiranih stručnjaka: liječnika, psihologa, nastavnika.
  Jedinstveni holistički pristup pratećem razvoju djeteta.
  Pojedinačni pristup svakom djetetu i svakoj obitelji.
  Ugodna, prijateljska atmosfera.

  mi smo u društvenim mrežama

  +7 (495) 229-44-10 (višekanalni)
  +7 (495) 954-00-46

  HOT LINE dojenje :

  +7 (495) 926-63-23
  od 07:00 do 23:00 dnevno

  HOT LINE na pedijatriji :

  od 9:00 do 22:00 svakodnevno
  samo za pacijente praćene godišnjim programima

  2001-2016 LLC Centar za prirodni razvoj i zdravlje djece
  Pri kopiranju materijala potrebnih aktivnih veza na web mjesto
  Izradite Megaland Creative Group
  Powered by PhPh

  Savjet 1: Kako dojiti laganje

  Lezi na tvojoj strani s glavom na jastuku. Stavite dijete na svoju stranu pored vas, njezina glava bi trebala biti na podlaktici ruke na kojoj lažeš. Uz ovu ruku poduprti leđa. Sa svojom drugom rukom, postavite dojku u usta djeteta kako ne bi uhvatila samo bradavicu, već i halo. Držanje dojke rukom dok dojenje nije potrebno.

  Lezi na vašoj strani, prekrižite jednu ruku pod glavu ili na stranu, a drugu podršku ili udarite dijete. Glava bebe nalazi se u blizini pazuha. Možete staviti jastuk iza leđa vašeg djeteta, tako da se ne bi prevrnuo na leđa i otpustio prsa.

  Hranite gornju dojku dok ležite. Da biste to učinili, ležite na svojoj strani, poduprite glavu rukom i stavite dijete na jastuk ili preklopljen deka kako bi mogao doći do prsa. Taj položaj može se koristiti u slučajevima kada nije moguće prevrnuti s druge strane (na primjer, kako dijete ne završi na rubu kreveta). Istina, ruka pod glavom može biti umorna tijekom dugotrajne hranjenja.

  Lezi s djetetom "utičnicom", tj. noge bi trebale biti na tvojoj glavi. U položaju za naslonjavanje s jednom rukom, naslonite se na lakat ruke, a drugo, besplatno, možete pomoći djetetu da se hrani. Dijete se nalazi na svojoj strani i sranje u mlijeku s gornjeg dijela grudi, pa je pozicija korisna za majke koje imaju lactostasis u tom području.

  Uzmi ležajnu poziciju s jastukom pod glavom. Istodobno, dijete leži na trbuhu s trbuščićem. U tom položaju, dječji kolik je mnogo manje uznemiren tijekom i nakon hranjenja, otkad stvaranje plina se smanjuje. Pored toga, dijete ne može gušiti strujom majčinskog mlijeka. Nemojte ostaviti dijete da leži na trbuhu nakon hranjenja. Bolje je pričekati 5-10 minuta, kada je u vertikalnom položaju otpušta nakupljeni zrak.

  Savjet 2: Kako hraniti djetetu laganje

  Ključ za uspješno dojenje je ispravna pozicija majke i djeteta tijekom hranjenja. Postoji mnogo opcija za dojenje, ležanje, sjedenje ili stajanje, sa ili bez upotrebe pomagala. Danas ćemo razgovarati o ležanju. Ova metoda je vrlo prikladna za hranjenje djeteta od prvog dana života.

  Prva opcija leži na vašoj ruci. Dijete leži na majčinoj ruci, majka ga drži tako da leži na svojoj strani, a ne na leđima okretanjem glave (tako da je dijete lakše progutati). Mama može staviti jastuk pod glavu ili ispod ramena. Druga mogućnost za takvu pozu je ne staviti dijete na ruku. Dijete samo leži u blizini, a majka ga drži pod leđima. Ovo je klasično držanje za ležanje.

  Druga mogućnost leži na jastuku. Kada se klasična poza savršeno savlada, možete pokušati hraniti dijete s gornjim prsima. Za to je najprikladnije staviti dijete na jastuk, uvijek podupireći ispod leđa.

  Treća mogućnost je utičnica. Vrlo neobičan i, na prvi pogled, neugodan stav. Noge bebe okrenute su prema majčinoj glavi. Ovo držanje će pomoći u formiranju stagnacije mlijeka u gornjim režanjima dojke.

  A četvrta mogućnost je australsko držanje ili "telefon". Mama leži na leđima, dijete je na vrhu. Mnogi također smatraju da je ovaj stav neugodan, ali u nekim je slučajevima nezamjenjiv. Na primjer, s previše mlaza, kada se dijete ne može nositi s njom.

  Izvori: http://womanadvice.ru/pozy-dlya-kormleniya-rebenka, http://www.centr-rebenka.ru/health/vd/vd_743.html, http://www.kakprosto.ru/kak- 53.187-kak-kormit-grudyu-Lezha

  Još nema komentara!

  Kako hraniti novorođenče s majčino mlijeko dok leže

  Hranjenje novorođenčeta

  Kako dojiti

  Prije davanja hrane temeljito oprati ruke. mliječne žlijezde se dva puta isperu toplom vodom i sapunom, osuše se sterilnim brisevima, koje se koriste samo jednom; nosite haljinu, posebno dizajniranu za tu svrhu, čistu masku. Treba podsjetiti da u prvim tjednima života djeteta, sve osobe koje imaju kontakt s djetetom moraju biti u maskama.

  Prvih dana nakon rođenja, možete hraniti bebu koja leži na svojoj strani, stavljajući ga pokraj njega. U budućnosti, za hranjenje, odaberite nisku stolicu ili stolicu, po mogućnosti sa naslonima za ruke. Noge su stavljene na klupu. Dijete leži na majčinom krilu, glava mu je na tijelu lakta, lice mu je blizu prsa. Ruka na kojoj leži dječja glava počiva na naslonu za ruke. To sprečava umor, brzo napreduje ako nema podrške.

  Slika 1. Dojenje

  Hranjenje djeteta (sjedenje)

  Hranjenje djeteta (ležeći)

  Bradavica zahvaća II i III prstima slobodne ruke i stavlja je u usta djeteta. Lagano pritisnite na prsima da pokažu prve kapi mlijeka. To olakšava sisanje, što je važno iu prvim danima života, a za slabu djecu koja sisaju, prerano.

  Kako bi dijete slobodno disalo, palac i kažiprst malo podupiru dojku. Tijekom hranjenja, oni osiguravaju da dijete ne samo da drži bradavicu u ustima već također i izola: sprječava gutanje zraka.

  Mirno okruženje doprinosi boljem protoku mlijeka u prsima. Ako ima dovoljno mlijeka kod svakog hranjenja, dijete se primjenjuje samo na jednu dojku, a drugu hranu - na drugu.

  Kada se hrane, blizanci djece se naizmjence primjenjuju i na jednu dojku. Za dvoje djece, mlijeko obično nije dovoljno, potrebno ih je nadopuniti mlijekom iz davatelja mlijeka ili mlijekom.

  Nakon hranjenja, pazite na dekantiranje dojke, jer stagnacija mlijeka smanjuje laktaciju. Ispitano mlijeko se čuva u hladnjaku najviše 6 sati, a ako je potrebno, hrane se dijete. Izlučivanje mlijeka tijekom dana je neujednačeno. Može biti da tijekom sljedećeg hranjenja trebate dodatnu hranu.

  Sl. 2 Stiskanje mlijeka iz dojke

  Mlijeko koje se grije u vodenoj kupki dobiva se iz male boce. Potrebno je držati bočicu tako da je vrat uvijek napunjen i zrak ne prolazi kroz nju. Trebala bi biti rupa u bradavici. Njegova veličina bi trebala biti takva da bi se od bocu okrenutog naopako mlijeko prolazilo, a ne kaplje. Uz brzo oslobađanje mlijeka iz roga, djeca obično odbijaju grudi.

  Na početku hranjenja, beba sranje vrlo pohlepno, na kraju ona zaspati pune i zadovoljni. Nema potrebe da ga previše vremena zadrži na dojci. Ako na kraju hranjenja, ne pušta bradavicu, nježno pritisnite bradinu djeteta - lako će i smireno ga pustiti. Trajanje hranjenja u prosjeku iznosi 10-15 minuta. Rezultirajući umor može uzrokovati usporenu usisavanje u naknadnim hranjenjem. Dugo usisavanje može jako utjecati na stanje bradavice - zbog kršenja integriteta kože, lako je ozlijeđeno.

  Snažno sisanje beba dobiva potrebnu količinu mlijeka; drugi, lijeni (lijeni sisači) mogu dugo ležati na grudi, povremeno zaspati. Ako se prvo trebate čuvati od prekomjernog hrane, potrebno je aktivirati druge osobe: pokušajte izvaditi bradavicu iz usta, lako pomičite dijete na obrazu, puknuti peta.

  Nakon svakog hranjenja, bradavica se pere s kuhanom vodom, može biti otopina burazilina, osušena mekanom pelenijom. Ako dođe do iritacije, razmazite s kremom za bebe, vazelinom ili maslacem, pokrijte ga komadom gazom.

  Na kraju hranjenja, dijete se održava vertikalno nekoliko minuta. To je neophodno kako bi se izbacili zrak koji se proguta tijekom hranjenja. Možete lagano udarati po leđima. Dijete hranjeno je postavljeno u krevetić s desne strane, stavljajući pelen preko brade i sakupljao mlijeko, kojega će hvatati. Nakon nekog vremena, oni mijenjaju položaj tijela, okrećući se na drugu stranu, i da se ne bi prevrnuli na leđa, stavili su presavijeni pelen nekoliko puta ispod bokova.

  Pravilnu prehranu može se procijeniti normalnim razvojem djeteta, njegovim blagostanjem, smirenim ponašanjem.

  Kako dojiti novorođenče?

  Prvi put nakon što je uzela novorođenče u naručju, novootvorena mama ne razumije što će raditi i kako ga pravilno hraniti. Da bi se trebalo ispuniti svoje nove odgovornosti koje se ne bi trebale poduzeti iznenađujuće, pitanja predstojećeg dojenja treba paziti čak i za vrijeme trudnoće.

  U ovom članku ćemo vam reći kako pravilno dojiti novorođenče kako bi vam taj proces i dijete dali samo pozitivne emocije.

  Kako hraniti novorođenče s majčinskim mlijekom?

  Mnogim ženama nije dopušteno sjediti nakon cezariannog dijela ili kompliciranog vaginalnog iscjedka. U takvoj situaciji, najbolji položaj za hranjenje djeteta koji leži, i to:

  1. "Od ispod ruke." Žena leži na krevetu, naslonjena na podlakticu i bedro. Mrkva se postavlja na takav način da je njegovo tijelo okomito na tijelo majke, a između njega i podlaktice. Budući da je u tom položaju, majka bi trebala držati glavu djeteta dlanom.
  2. "Ležeći na ruku" - najpopularnija pozicija, nakon što je prihvatila, majka se može opustiti i odmoriti se. Dijete se stavlja na jastuk na stranu okrenutoj majci tako da mu je glava na njezinoj ruci. Tako dijete samostalno dopire do dojke i bilježi bradavicu. Ako žena, dok se na ovom položaju malo diže i počiva na njezinoj ruci, može ponuditi bebu drugu dojku, međutim, nemoguće je dugo davati bebu na tom položaju.

  Kako hraniti novorođenčad sjedi?

  Da bi se novorođenče dobro hranilo majčinim mlijekom u sjedećem položaju, stavite je u svoje ruke kao u krevetiću. Da biste to učinili, glava mora biti stavljena na nabor jedne ruke, dok druga majka treba pričvrstiti i držati leđa. Kad beba, koja je u tom položaju, okrenuta majci do trbuha svojoj majci, njegova usta se nalaze neposredno nasuprot bradavice, što uvelike olakšava hvat.

  Da biste promijenili prsa u sjedećem položaju, mrvica će morati prebaciti na drugu stranu, stavljajući mu glavu na suprotnu zavojnicu.

  Savjet 1: Kako dojiti laganje

  Lezi na tvojoj strani s glavom na jastuku. Stavite dijete na svoju stranu pored vas, njezina glava bi trebala biti na podlaktici ruke na kojoj lažeš. Uz ovu ruku poduprti leđa. Sa svojom drugom rukom, postavite dojku u usta djeteta kako ne bi uhvatila samo bradavicu, već i halo. Držanje dojke rukom dok dojenje nije potrebno.

  Lezi na vašoj strani, prekrižite jednu ruku pod glavu ili na stranu, a drugu podršku ili udarite dijete. Glava bebe nalazi se u blizini pazuha. Možete staviti jastuk iza leđa vašeg djeteta, tako da se ne bi prevrnuo na leđa i otpustio prsa.

  Hranite gornju dojku dok ležite. Da biste to učinili, ležite na svojoj strani, poduprite glavu rukom i stavite dijete na jastuk ili preklopljen deka kako bi mogao doći do prsa. Taj položaj može se koristiti u slučajevima kada nije moguće prevrnuti s druge strane (na primjer, kako dijete ne završi na rubu kreveta). Istina, ruka pod glavom može biti umorna tijekom dugotrajne hranjenja.

  Lezi s djetetom "utičnicom", tj. noge bi trebale biti na tvojoj glavi. U položaju za naslonjavanje s jednom rukom, naslonite se na lakat ruke, a drugo, besplatno, možete pomoći djetetu da se hrani. Dijete se nalazi na svojoj strani i sranje u mlijeku s gornjeg dijela grudi, pa je pozicija korisna za majke koje imaju lactostasis u tom području.

  Uzmi ležajnu poziciju s jastukom pod glavom. Istodobno, dijete leži na trbuhu s trbuščićem. U tom položaju, dječji kolik je mnogo manje uznemiren tijekom i nakon hranjenja, otkad stvaranje plina se smanjuje. Pored toga, dijete ne može gušiti strujom majčinskog mlijeka. Nemojte ostaviti dijete da leži na trbuhu nakon hranjenja. Bolje je pričekati 5-10 minuta, kada je u vertikalnom položaju otpušta nakupljeni zrak.

  Savjet 2: Kako hraniti djetetu laganje

  Ključ za uspješno dojenje je ispravna pozicija majke i djeteta tijekom hranjenja. Postoji mnogo opcija za dojenje, ležanje, sjedenje ili stajanje, sa ili bez upotrebe pomagala. Danas ćemo razgovarati o ležanju. Ova metoda je vrlo prikladna za hranjenje djeteta od prvog dana života.

  Prva opcija leži na vašoj ruci. Dijete leži na majčinoj ruci, majka ga drži tako da leži na svojoj strani, a ne na leđima okretanjem glave (tako da je dijete lakše progutati). Mama može staviti jastuk pod glavu ili ispod ramena. Druga mogućnost za takvu pozu je ne staviti dijete na ruku. Dijete samo leži u blizini, a majka ga drži pod leđima. Ovo je klasično držanje za ležanje.

  Druga mogućnost leži na jastuku. Kada se klasična poza savršeno savlada, možete pokušati hraniti dijete s gornjim prsima. Za to je najprikladnije staviti dijete na jastuk, uvijek podupireći ispod leđa.

  Treća mogućnost je utičnica. Vrlo neobičan i, na prvi pogled, neugodan stav. Noge bebe okrenute su prema majčinoj glavi. Ovo držanje će pomoći u formiranju stagnacije mlijeka u gornjim režanjima dojke.

  A četvrta mogućnost je australsko držanje ili "telefon". Mama leži na leđima, dijete je na vrhu. Mnogi također smatraju da je ovaj stav neugodan, ali u nekim je slučajevima nezamjenjiv. Na primjer, s previše mlaza, kada se dijete ne može nositi s njom.

  Izvori: http://www.mylittlebaby.ru/?topic=stat14, http://womanadvice.ru/kak-pravilno-kormit-novorozhdennogo-grudyu, http://www.kakprosto.ru/kak-53187-kak -kormit-grudyu-Lezha

  Još nema komentara!

  Kako hraniti novorođenče leži, sjedi i u drugim pozama?

  Ne postoji ništa korisnije za novorođenče nego majčino mlijeko. Ali, unatoč prirodnosti procesa hranjenja, podešavanje nije lako. Dijete ne dodira ispravno dojke, on i njegova majka su neugodni, on odbija sisati, kao rezultat toga, mlijeko nije dovoljno proizvedeno... Postoji mnogo problema. Ali, ako želite, u većini slučajeva sve radi. Pogotovo ako odaberete najudobniji položaj. Osim toga, različite metode primjene djeteta pomažu u izbjegavanju stagnacije tijekom laktozaze.

  Kako hraniti bebu dok sjedi?

  Mnoge žene vole sjediti. To je stvarno prikladno, pogotovo ako novorođenče treba dojenje izvan kuće. No dijete se može držati na različite načine.

  Klasična poza smatra se opcijom "kolijevka". Gotovo je univerzalna, jer se može koristiti za karapuz bilo koje dobi. Glava bebe postavljena je na krilo maternice majke, koju podržava njegova druga ruka. Dijete je malo okrenuto ženi. U ovom slučaju, desnu dojku, on bi trebao sisati na svoju desnu ruku. Prilikom mijenjanja dojke beba mora biti prebačena na drugu stranu.

  Za vrlo malu djecu, isti položaj može biti prikladniji. Dno crta je da dijete jednostavno sjedi na ruku, a majka podupire glavu dlanom. To jest, kada hranite desnu dojku, dijete treba staviti na lijevu ruku. Drugi je da zadrži svoje tijelo. Prednost položaja - majka ima priliku usmjeriti glavu bebe. Lakše je dobiti dijete da uzme dojke ispravno. Važno je da snima ne samo bradavicu, nego i areolu. Tek tada će uspjeti bez pukotina i drugih ozljeda. Posebno je teško objasniti preuranjene mrvice.

  Može biti koristan položaj ispod ruke. Dijete je u ovom slučaju, kao što je bilo, pod rukom, ležeći na jastuku. Trebalo bi biti takve visine da su usta u mrvicama na prsima. To će omogućiti da se ne napune mišiće leđa moje majke. U tom položaju prikladnije je prilagoditi hranjenje jer je lakše upravljati zahvatom. Osim toga, beba je udobna, ne umori kada sisa, što će imati koristi slabe djece. Korisno mjesto i laktozaza. Omogućuje vam ispuštanje donjih i bočnih režnja grudi, u kojima mlijeko često stagnira. Drugi plus je da ako je dijete rođeno pomoću carski rez, onda na sličan položaj neće dodirnuti ozdravljenje šav na majčin trbuh.

  Podići za ležanje

  Laganje na dojenju nije manje udobno, samo bi mjesto trebalo pravilno odabrati. Ponekad je ta pozicija neophodna. Na primjer, ako je nakon porođaja postalo potrebno ukrasti, tada liječnici mogu zabraniti nekoj ženi neko vrijeme da sjedne. Dakle, sjedenje više ne hrani dijete. Nadalje, majka dobiva priliku da se opustite: čitajte knjigu ili jednostavno uživajte u zajedništvu s djetetom. Posebno korisno u prvim mjesecima kada se mrvica često i dugo primjenjuje.

  Ispravno je ovako ležati: mama stavlja novorođenče na sebe, glavu na jastuku ili vlastitu ruku. Ona je sama na njezinoj strani. Tako će lako doći do prsa. Ponekad se žene žale da su neugodno u tom položaju. Zatim morate obratiti pozornost na to je li napravljena uobičajena pogreška. Na jastuk bi trebao biti smješten samo glavu majke, ramena - na površini kreveta. Za veću udobnost leđa se može poduprijeti nečim. Također biste trebali biti sigurni da je kikirikija na njegovoj strani. Na leđima, okrećući glavu, teško će mu progutati.

  Ako je beba bebi teško, čini zvukove, a zatim može imati kratki frenulum jezika. Liječniku treba provjeriti.

  Čini se da je beba ispraznila jednu dojku i nije puna. I prebacivanje na suprotnu stranu je nezgodno. Zatim se na isti položaj, leži na vašoj strani, dojite odozgo. Da biste to učinili, stavite dijete na jastuk, jednu ruku ga treba držati. Međutim, malo je vjerojatno da će biti moguće ostati na tom položaju dugo vremena, budući da je lakat služi kao podrška za majku. Mišići će uskoro biti umorni.

  Važno je! Nutricionisti u šoku! Možete lako izgubiti težinu nakon porođaja. Jeftin i učinkovit lijek nakon uzimanja dodatne težine ide zauvijek. Pročitajte više »

  Možete organizirati dijete tako da su njegove noge okrenute prema glavi žene. Leži na njezinoj strani. Kao u slučaju opcije sjedenja iz ruke, razne režnjeve dojke ispražnjene su. Točno je koristiti ove položaje barem jednom dnevno kako bi se izbjeglo stagnacija mlijeka tijekom laktozaze.

  Drugi način dojenja leži na jahanju na majci. Dijete treba staviti na vrh trbuha majke, lagano okrećući glavu. Neuobičajeno držanje treba primijeniti u prvim mjesecima, kada žensko mlijeko dolazi obilno i praktično sprejevi. Kikiriki se neće gušiti i gušiti. Postavljanje trbuha na trbuh pomaže u utrobi radi bolje.

  Ostale odredbe

  Ponekad se sjedeći i ležeći položaji moraju zamijeniti drugi. Na primjer, možete hraniti dijete koji stoji, ako je dijete zabrinuto, plačući dok ga pokušavaju spustiti. Ova opcija je također korisna za one koji još uvijek ne mogu sjediti nakon poroda, ali ne žele lagati. Djetešce se nalazi na rukama, kao kod "krevetića". Da bi se smirio, preporuča se polagano polaganje.

  Čini se da morate hraniti dijete, kao da ga vise. U ovom slučaju, točno je da je ležao malo okrenut na njegovu stranu. Mama sjedi, naslonjena na ruke i hrani grudi odozgo. U sličnom položaju, mlijeko slobodno teče kroz kanale, beba mora manje truditi da sisati. Stoga je vrijedno koristiti metodu, ako je neko vrijeme dijete dobilo bocu, a sada ne želi uzeti grudi.

  Za neznatno odrastao dijete, postavlja se na bedro i kada beba stoji može biti korisna. U prvom slučaju, majka savijena noga, stavlja ga na potporu i stavlja ga na vrh mrvica. U drugom - sjedi ispred djeteta, a on stoji između njezinih nogu. Ove odredbe pogodne su za kratkoročne privitke, kada se mrvice trebaju smiriti ili jesti malo dok se igraju. Ostanite na spavanju pravilno nastavite na uobičajene načine, tj. Leži na vašoj strani ili sjedi.

  Neke se majke moraju suočiti s problemom: što predstavlja prikladan za hranjenje blizanaca? Naravno, to možete učiniti zauzvrat. Ali malo je vjerojatno da će jedno dijete mirno pričekati dok druga ne bude zasićena. Najprikladnije je da dojite pod ruku djece koja leže na jastucima. Također je moguće organizirati ih u "krevetić", svaki po vlastitoj ruci. Ovaj položaj ima nedostatak: neće biti moguće držati glavu novorođenčeta kako bi kontrolirala držanje. Zato je bolje da ga na početku ne koristite. Iako je za neke žene pozicija prikladna od prvih dana, potrebno je pokušati. Dopušteno je kombiniranje položaja. Jedno dijete nalazi se u "krevetiću", a drugo je pri ruci.

  Što trebate znati o dojenju?

  Pokušavajući ispraviti posture za dojenje, žena će sigurno odabrati najudobnije za sebe i dijete. Veličina dojke nije bitna. Ne utječe na količinu proizvedenog mlijeka. I ne zahtijeva posebne odredbe. Samo negdje morate podići mrvice, staviti jastuk ili zavoj.

  Kod lactostasis, važno je staviti dijete na prsa. To će pomoći u borbi s stagnacijom mlijeka. Potrebno je samo odabrati postavke koji će omogućiti pražnjenje segmenata problema.

  Nije teško odrediti mjesto stagnacije, jer postoji bolna pečat. Da biste se riješili, vrijedi prisjetiti se jednostavnog pravila: mlijeko najbolje ide u tom dijelu dojke, na koju je pritisnut brada. S obzirom na tu značajku i odabrati pravi položaj.

  Bez obzira na držanje, trebali biste slijediti preporuke.

  • Dojenje je neophodno, tako da je prikladno. Nemojte se više saviti i povucite na prsa.
  • Potrebno je dati dojku tako da beba snima areolu.
  • Jezika djeteta treba biti pritisnuta na donju gumu, a spužva bi se trebala okrenuti prema van.

  Ako dobro pokupite poza, pokušajte sjesti i leći, a dojenje će postati zadovoljstvo. Kad ih lakostasis treba promijeniti. Malo je vjerojatno da će majka i dijete ikada biti bliže nego u ovom razdoblju. Uspješno prilagođeno dojenje pomoći će da rastu zdravo i sretno dijete.

  Kako izgubiti težinu nakon porođaja?

  Najdraža i dugo čekala dijete rođeno je, i zajedno s njom i EXTRA MASOM. Ali briga o djeci ne ostavlja vremena ni za sebe ni za dvorane. Većina dijeta može imati opasne posljedice i za majku i za bebu.

  Ali želim staviti svoju najdražu haljinu, visoke pete i izgledati sjajno kao i prije. Postoji izlaz - priče o mumijama o tome kako je jednostavno izgubiti 20 + KILO!