Mogu pušiti tijekom trudnoće

Rođenja

Posljednjih godina žene su počele pušiti češće od muškaraca. A prema statistikama, postotak pušača za žene mnogo je puta veći od postotka muškaraca koji puše.

Možda se to dogodilo zato što su žene preuzele većinu muških problema i odgovornosti. Samo žene mogu podnijeti sve odjednom.

Na ramenima je dom, obitelj, djeca, posao, rješavanje problema. Tko još može podnijeti sve odjednom?

Sve bi bilo ništa, ali takvu važnu ulogu kao rođenje djece dodijeljena je ženi. Nema mjesta za ovisnost, iako mnoge žene puše kad saznaju da očekuju bebu.

Potom se postavljaju pitanja: je li moguće pušiti tijekom trudnoće? Kako odbiti, i je li moguće odustati od ovisnosti u razdoblju nošenja djeteta?

Na ovom računu postoji nekoliko mišljenja liječnika. Svatko razumije da pušenje uopće nije korisno za zdravlje svake osobe, a da ne spominjemo trenutak trudnoće.

Koliko ne bi bilo rečeno i napisano, ali žene i dalje puše, usprkos trudnoći i dojenju.

Stoga prestanak pušenja nije moguće. Posebno od djetinjstva od roditelja, učitelja i prijatelja, čujemo jednu stvar da prestanak pušenja je vrlo teško. Stoga, nemojte ni raspravljati s tim.

Što kažu liječnici?

U vrijeme trudnoće, žena mora misliti, i što je najvažnije, ono što ona misli o tome kako prestati pušiti. Mišljenje liječnika o ovom broju se razlikovalo.

Neki liječnici vjeruju da morate postupno napustiti, jer je trudnoća sama stresna situacija za tijelo, a zatim postoji ozljeda, morate prestati pušiti.

Dođe gladovanje nikotinom, trudnica je nervozna, postaje razdražljiva i to može dovesti do pobačaja.

Druga polovica liječnika smatra da je potrebno prestati pušiti tijekom trudnoće čim žena saznati za njezinu osjetljivu situaciju.

U jednoj cigareti postoji više od 4500 štetnih i kemijskih tvari koje ugrožavaju život.

Budući da je naše tijelo naviklo prilagoditi se različitim nepovoljnim uvjetima, nekako se bori s našom lošom navikom, ali za sada.

Prvo, tijelo daje znakove kašlja, jer ga ne slušamo i ne obraćamo pozornost na to, nastavljamo pušiti.

A činjenica da se često bolesimo i suočimo se s neizlječivim i strašnim bolestima, ne razmišljamo o ništa dok se nešto ne dogodi.

Ne naučimo od pogrešaka drugih ljudi dok ga ne doživimo za sebe, nećemo to razumjeti. Ali ako se u to doba prestane pušiti važnije, naći ćemo nešto za guranje bolesti, bolesti, raspoloženja.

I nikada ne priznajemo i mislimo da je vrijeme prestati pušiti. Ovaj trenutak dolazi samo u trenutku trudnoće.

Sada ne biste trebali razgovarati o opasnostima pušenja, o tome kako nikotin djeluje na bebu u utrobi. Svatko razumije da ako trudnica puši, dijete se možda neće roditi, može doći do pobačaja, a beba s teškoćama može biti rođena.

Svaka trudnica zna o tome i zato traži načine kako brzo prestati pušiti jer želite pronaći najlakši način. I kao izgovor liječnika da je nemoguće prestati pušiti točno u pravo vrijeme, moguće je odgoditi ovaj trenutak nekoliko tjedana.

Ovo je samo mit koji će nestati do kraja članka. Ovo je samo još jedan izgovor za one koji su skuplji od budućeg dječaka cigareta.

Naravno, možete uživati ​​u užitku ili prestati pušiti, a potom trpjeti cijeli život s bolesnim djetetom, nerazvijenim, objašnjavajući mu zašto nije poput svake druge djece.

Ukratko, samo trudnice moraju odabrati, jer nose dijete pod srcem, odgovorne su za to, a zatim odraste i s njima dijete.

Što zapravo pušimo?

Trudnice čak i ne razumiju kako je jednostavno prestati pušiti, ili bolje da ne biste trebali prestati, jednostavno nema nikotinske ovisnosti. Sve je izmišljeno zbog PR-a i odavno je uloženo u naše glave.

Zapravo, cigarete koje pušimo uopće se ne sastoje od duhana, kao i svi koji to puše. Odavno je otkrivena tajna proizvodnje naših brandiranih cigareta.

Polovina je od papira, boja je slična kartonskoj, a druga polovica ostataka dobrog duhana iz kojeg se cigare proizvode u inozemstvu. Preciznije, čak ni ostatke. Sve pruge i komadiće se bacaju.

Proizvođači su pronašli izlaz, jer je tako sažaljeno izbaciti toliko otpada, to je lakše prodati ih u našu zemlju. Ova zdrobljena mrvica obrađuje se i pritisne u krugove, a uvozi nas.

U ovom obliku, punjenje cigarete u cigaretu je nemoguće. Stoga ga prolazi kroz daljnju obradu. Ostatak naših cigareta - kemikalija, ogromna količina, ali nije napisana na cigaretama, ali se naziva jedna riječ RESIN.

Te kemikalije se pohranjuju u bačvama i izgledaju kao prave smole. Sve usitnjeno papir i praznina su natopljeni s njom, a onda izlazimo iz omiljenih cigareta.

Kao rezultat toga, ispostavilo se da jednostavno nema duhana s nikotinom, ali ima nekih kemikalija, od kojih ima više od 4.500. To je ono što zapravo pušimo i može li biti ovisnost o tome?

Čak i zabrana pušenja na javnim mjestima je i PR. Uostalom, sve što je zabranjeno je tako slatko i ugodno.

Oni zarade milijarde novaca na ovo, a svaki novi pušač donosi profit, pa pokušavaju zaraditi na našoj punomoći, odnosno na naš "ritual".

Postoji li ovisnost?

Svaki pušač ne ovisi o cigaretama, on ovisi o ritualu koji se izvodi. To je ista stvar kao ručak, šalicu kave ujutro, poslijepodne, večernju seriju itd. A tko će to odbiti?

Pokušajte oduzeti običaj bilo koje osobe, a da ne spominjem pušenje trudnice. To je uzrok pušenja. Dakle, ne želite ništa promijeniti, ali sve se promijenilo kad ste saznali da ste očekivali dijete.

Kada shvatite da nemate ovisnost, više nećete morati prestati pušiti, shvatit ćete da ste slobodni. Da ne biste mislili i mučili se s nepotrebnim pitanjima, možete prevladati psihološku ovisnost, takozvani ritual.

Nekoliko savjeta za bacanje

Vrlo je važno za trudnicu da prestane pušiti. U ovom trenutku, kad shvati da ne postoji ovisnost, vrlo je važno ne podleći oglašavanju, konsenzusu i iskušenju.

Stoga je vrlo važno slijediti nekoliko pravila:

 • ne sjećam se da si prisiljen. Sjeti se, ovo nije prisila, to nije odbijanje, to nije žrtva, ti si samo trudna žena bez pušenja koja se veseli izgledu njezine bebe. Čekaš zdravo jaka čizma, i ti uopće ne pušite ili dim;
 • prije svega, to radite sami. U mnogim slučajevima, pokušavajući prestati pušiti pod napadom. Na primjer, zbog muža koji ne puši i čini. Ili zbog majke koja je već nekoliko puta pronašla miris ili cigaretu u njezinim rukama, sukobe, psovke, morate žrtvovati, a to nije najbolji način da prestanete pušiti;
 • bez datuma, krenut ću od ponedjeljka ili od prvog, s tim se samo dogovorite za sebe, tražeći isprike. Znači još niste razumjeli glavnu stvar;
 • zaboravite ritualima. Obično, prije nego što prestanete pušiti, slomite cigarete. Rastavljaju i bace paket, to su samo kazališni učinci koji ništa ne daju;

 • Zapamtite da ste već krivi za nerođeno dijete. Sjednite s cigaretom, a beba je puna dima i gasipa, a vi uživate ili obavljate uobičajeni ritual;
 • zaštitite se. Hoćeš li malo promijeniti mišljenje? Da biste to spriječili, izradite za sebe uvjete pod kojima se kvar neće dogoditi. Posjetite svekrvu, tamo sigurno nećete pasti, ali će se brinuti o vama. Ili leći u bolnici da spasi.
 • Koristite položaj, zamijenite naviku drugog rituala. Trudni ste i možete pitati bilo što, pronaći drugu igru. Potjerati svog supruga da kupuje, igra na svojim živcima, ali ne otrova bebu. Uostalom, vi ste već slobodni.
 • Tražimo autore!

  Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

  Pušio sam 10 godina. Odlučio sam se zatvoriti na 26, tj. Prije 1,5 godine. I kako sam odlučio, prije toga sam pokušao 4 puta (kao što je kako izazvati averziju nikotinu) i lizalice i elektronske cigarete. Ništa nije pomoglo. Ili nisam željela. Ali, da budem iskren, bio sam razbješnjen onim "mirisom" koji me stalno proganjala, a pojavila se hrpa čireva kao rezultat pušenja. Odlučio sam se kratko zatvoriti, a onda na poslu djevojka je također odlučila napustiti. Pa, tvrdili smo za sve da će netko prekinuti tu loshara. Pa, ovdje kao što shvatite da je pitanje časti. Ukratko, nitko od nas nije počeo pušiti. Jednog dana sam ga bacio, izašao sam iz posla i upalio cigaretu i zadnji put samom sebi rekao i bacio bik i upaljač.
  Za 1,5 sam pušio 2 puta pod alkoholom tijekom praznika, a još uvijek nisam znao za trudnoću. A kad sam saznala, sanjala sam da sam pušila i probudila se te noći i htjela osjetiti okus cigarete, toliko sam htjela da sam gotovo plakala. Ali sam se išao u krevet.

  Ja sam na 8. tjednu, puštam četiri godine prije toga. Čim je saznala da je trudna, pušila je posljednju cigaretu i to je sve. Ponekad želite jako puno, ali bolje je trpjeti. Da, nemam mozga, ali dijete nije krivo i ne bi trebalo trpjeti!
  Moja mama iz redateljice pušila je dvije trudnoće, a ni kolega ni njezin brat ne sjaju s posebnim umom. Moja mama prijateljica puši kćer sve do sedam godina je tiho i sisao joj pacifier. Moja tetka ima bolesnu kćer, stalne bolnice, puno liječnika i lijekova. Možda nije povezano, ali odjednom, ako su napustili ovu naviku, sve bi bilo drugačije?
  Mislite sto puta veću važnost za vas: zdravlje djeteta i njegov sretan život, ili vašu ovisnost koja ubija vas i dijete.

  Dobar dan! Wow, djevojke, naučio sam prije tjedan dana da sam trudna, to je bio prihvaćen šok, jer moj muž i ja smo pokušali pola godine i stvarno žele lalechka. Pušio sam 6 godina, zatrudnio, shvatio što bacati, samo zato što nisam imao pojma! Kao što nisam pušio za jedan dan, jer je to bila sramota ispred mog supruga, na stazi. Pušio sam 2 komada dnevno (premda sam dan prije mogao pušiti čašu), a onda me je zaplesalo da mogu i stvarno nema ovisnosti! Najvažniji mentalni stav koji je sve. I sada mislim, možda nije tako bolno i zastrašujuće da rodim kao što sam zamisliti.
  P: Ja sam strašna kukavica i bojim se samo metak, ali čak me čak plašim razmišljati o porodu.

  Trudna sam s trećom, mogu reći o porođaju da nije tako bolno kao što kažu, a u vrijeme samog rođenja nema straha))) pa ne brinite, još uvijek neće ostaviti rođenje))))

  Lyudmila, dušo, pozdrav. Sva strah koju zaboravite u dvorani. Nemojte čitati niti slušati nikakve strasti oko porođaja! Sve u svemu pojedinačno. Rođenja se drže na različite načine za sve, a prag za bol je također različit za svakoga. Ovo je ono što sreća stalno drži Lyalku. I prestati pušiti! Biti odgovoran!

  Lyudmila, dobro poslijepodne!
  Dobro, više ne pušite! Istina je - lako je prestati, glavna stvar je da želiš! Rođenje je nažalost bolno, ali svaka žena to može podnijeti hrabro, jer tada će ona biti najsretnija u cijelom svijetu!

  Prestao sam pušiti kada sam razmišljao o činjenici da sam potpuno dobrovoljno uzimala otrov, još uvijek sam plaćala mnogo novaca za to. Imam i rizik od pušenja do raka i umiranja u boli, a imam i malu djecu, a ljudi koji proizvode cigarete ne prokleti vas i vašu djecu., pušači i nepušači, ali ne biste trebali dati bolestima više šansi. Sretno svima. I zdravlje vama i djeci. Vjerujte u sebe i uspjet ćete! Pušenje je samo loša navika i ništa više, nema fizičke ovisnosti.

  Hi djevojke... Imam 20 godina kad imam 11 godina... Pokušavam prestati pušiti jer je već u 9. tjednu trudnoće. Vrlo neugodno prije djeteta. Stvarno želim prestati pušiti. Recite mi kako. ?

  Mene 28 I pušim previše Od 11 godina. Druga trudnoća, nakon testa, nemojte uzimati cigarete u svoje ruke i to je sve. To je jednostavno. Ne trebate dodatnu dramu, mislite o djetetu.

  Prije trudnoće, pušili 10 godina. Ponekad ne jedan paket dnevno. Čim je saznala da je trudna, odmah je odlučila odmah prestati! Prvi put bilo je teško, pogotovo na poslu, kad su svi koji su se tamo smjestili. (Radio je kao barmenica u kafiću). Ali onda imam taksičicu. Ovdje, čudno, pomogao mi je. Postoji strašna averzija prema duhanu i alkoholu! Već 3 godine nisam pušio. Nikada nisam uzeo cigaretu. I što je najvažnije, ne želim! Dakle, ne znam što drugi imaju, ali kao što je meni, ova moć volje je slaba! Svatko može odustati ako žele. Nisam to učinio zbog sebe, već zbog bebe! I rođen je zdravo i lijepo)) Drago mi je što sam odustao) svima zdravu djecu! Ispusti tu stvar!

  Pušim 19y.kuryu od djetinjstva. Niti jedan dan nisam mogao bez cigareta. Prva trudnoća bila je prije 10 godina. Tijekom trudnoće puštamo 5 slabih cigareta. Svakog sam dana mislio da sam nanio štetu djetetu i još uvijek ne sumnjam toliko. Rodila sam zdrave djevojke, 3600kg / 56cm. U rodilištu, rekli su da je dijete izuzetno zdravo i da je u to vrijeme bila jedina u bolnici od prve faze zdravlja. Čak sam u bolnici, želio sam se zatvoriti jer sam znao da, ako nisam imao štetu tijekom trudnoće, ja ću ga nanijeti tijekom dojenja. Ali zatvorite i propustite. Na dan pražnjenja nisam htio pušiti, bio sam siguran da neću, ali bez sreće, bio sam ispražnjen u 11 dana, a dijete nije dobilo do 17 sati. Cijelo to vrijeme bio sam pod bolnicom i bio je nervozan, dijete nije otpušteno zbog raznih loših razloga., onda nema liječnika, ona je zauzeta, a zatim nešto drugo. Ali nije bilo povezano s zdravljem. Ukratko, trajao sam do 3x gledanja i jako sam htio pušiti. Zato nisam odustao. Dojenčad sam hranio mojim grudima 4c i pol mjeseca. Zatim se zaustavi kako ne bi nastavila trovati dijete. Danas sam trudna 24 tjedna. Prestani pušiti, nikada ne prestajem željeti osobito posljednje 3 godine. A sada, u vezi s trudnoćom, želim još više, ali u ovom trenutku to se pokazalo samo za smanjenje pušenja nekoliko cigareta, najviše pola cigareta, na dan, negdje 2 / 3sig se ugasi. A od prvog tjedna ne mogu podići iznos. Ali ne mogu u potpunosti odbiti. Ono što vam želim reći: oni koji mogu preživjeti bez cigareta više od tri dana, mislim da je lako napustiti. Oni koji su bacili i ponovno pokrenuli, općenito ne mogu razumjeti. Oni koji su uspjeli prestati i pokušavaju osuditi i ne razumjeti, odgovoriti svima s vlastitom psihološkom borbom, svatko ima različite situacije u životu. A za neke, prestanak pušenja je kao odustajanje od hrane. Ne znam kako to učiniti upravo sada, ali ranije ako nisam imao cigarete, stigao sam do takvog čaja koji sam pušio čaj, bilo mi je bilo apsolutno isto da bih pušio, volio bih pušiti, što zamijeniti slatkišima ili hranom. Ovdje je moj odgovor. Želim pušiti nakon bilo kakve upotrebe hrane, sjemena, slatkiša, kave, obične vode, kada razgovaram na telefonu, na internetu dugo i nakon duge šetnje. U društvu iu osami, od radosti i živaca. To je sve što povećava želju. Dakle, traženje zamjene nije moja metoda. Što je s bilo kojim karticama, žvakama, elektricitetima itd. Također mi ne pomažu. Knjige Alain Kara i drugi kojima mogu reći da se s njima slažem u svemu, ali uopće me nisu utjecale. To su vaše prijetnje i ispiranje mozga kao što je štetno, to je istina, ali vjeruju 99% pušača znalo prije nego što počnu pušiti. I znaju do sada. Od vas se traži da zatvorite, a ne zašto je to štetno, a ne tvrde da pušenje šteti zdravlju bebe. Ali vjerujte mi, ako se osoba ne može odreći, nije samo u Strasseu bez cigareta, već u histerici kao da je ubijen na životu. Ne pijem alkohol prije nego što se zatrudni ili koristim drogama (osim redovitog duhana) i stvarno želim prestati pušiti. Vjerujem da ću uspjeti. Ali iz vašeg pranja želim još više pušiti. I nemojte pisati strast o tome kakvo dijete mora biti rođeno! Nemate pravo to reći. Moramo uvijek poželjeti svima zdravlje. Uostalom, nitko nije imun na nesreće ili od trovanja od bilo čega. Sretno svima. Zdravlje vama i vašoj djeci. ?

  Pristao sam prestati pušiti nije tako lako, cijelo sam vrijeme pušio prvom trudnoćom i dojenjem, rođen je zdravi dječak, drugu trudnoću bila je djevojka koja uopće nije htjela pušiti, ali je samo ponovno rodila pušenje i kad je otišla na posao, nije bilo ni dan bez cigareta, Zatim sam nekoliko puta napustio, ali još uvijek sam htio pušiti svaki dan. Ni jedan dan, koji ne bi razmišljao o cigaretama. Sada čekam treću i želim pušiti užasno. Svakodnevno se borim s tom misao. Mislim da još jednom razmišljam o tome svaki dan i što da radim? Ne znam kako glumiti, iako još ne pušim. No, čudno je kako je saznala da je trudna pušiti u dvostruko. Svatko ima svoju psihološku barijeru. I svi čine svoje vlastite izbore. Ako to sami ne shvatite, ništa vam neće pomoći da prestanete pušiti pilule ni psiholozi....

  Počeo sam pušiti prije trudnoće, ali već 3 tjedna počeo je otrovna toksičnost, pušenje je otišlo, tri mjeseca nisam razmišljao o cigaretama, ali u zadnje vrijeme počnem tresti, želim osjetiti okus, to se obično događa noću, probudim se i želim dima do suza, je li moguće dopustiti rukovanje cigaretom - to se događa 1,2 puta mjesečno

  S prvim i drugim djetetom otišlo je čim je saznala o trudnoći. Nekoliko puta tijekom trudnoće htjela sam se pokoriti, ali sam uzeo puf i beeeee. S trećom sada u 21 tjednu i ne može se zatvoriti. Naravno, smanjio sam se od 15-17 cigareta na 2-3 dnevno, ali je potpuno nemoguće ukloniti. Ponovno čitam hrpu članaka, ali ništa, ((((suprug ne zna) vjerojatno se zadavio (naravno, figurativno), očajno sam, uostalom, u prva dva trudnoća napustila sam se tako mirno i lako, ali sada je to pravi napad, osjećam se kao strašna majka. (((

  Ja sam, istodobno, uspjela odstupiti samo sredstvima koja ležem da spasim...... ne pušim pet tjedana. Iako oh kako želite, ali........ gubljenje ovog rezultata bit će sramota. Ono što je najvažnije, nemojte se dati u bolnici da se slomi, a onda lakše.

  Pušenje tijekom trudnoće je moguće ili ne. Što trudnice koje ne mogu prestati pušiti?

  Čini se da se očigledna činjenica smatra da je pušenje loša navika koju se svaka osoba treba riješiti.

  Pa zašto postoji toliko mnogo pitanja o pušenju tijekom trudnoće?

  Zašto neki ljudi kažu da je pušenje tijekom trudnoće moguće, dok drugi kažu ne, i koja od njih je u pravu?

  Opasnost od pušenja tijekom trudnoće. Možete ili ne - odlučite!

  Pušenje definitivno ne pokaže dobro. Nikotin svake godine ubije tisuće života. Također je strašno da se to ne događa u jednom trenutku, već postupno, stvarajući iluziju da slika nije toliko kritična kao u stvarnosti.

  Strašno je da su žene postale ovisne o ovoj ovisnosti, ali činjenica da se buduće majke, vukući se cigaretom, filozofski razmisle o pitanju je li moguće ili ne pušiti tijekom trudnoće, jednako je katastrofi.

  Prema WHO-u, 30% neočekivanih majki ne odustaje od pušenja, stvarajući nove statistike o utjecaju pušenja tijekom trudnoće na zdravlje djeteta. Ispod je samo mali popis patologija koje se pojavljuju usred pušenja.

  • Spontani pobačaj. Od trudnica koje puše, broj pobačaja udvostručuje se u usporedbi s nepušačima. Ovisno o broju pušenih cigareta i njihovoj kvaliteti, broj spontanih pobačaja može doseći 80%. Razlog leži u neusporedivoj količini otrova sadržanog u cigaretama i sitnoj tjelesnoj težini nerođenog djeteta. Poznati izraz "kap nikotina ubija konja" treba zapamtiti žene kad god pokupite cigaretu. Ako za odraslu osobu u jednoj cigareti nema doze koja ga može odmah ubiti, tada je za malu tvorevinu u želucu dovoljno i nekoliko pušaka koje je napravila njegova majka.

  • Perinatalna smrtnost. Oni kiddies koji su uspjeli preživjeti u utrobi pušene majke, a rođeni su u svijetu, padaju u novu muku - 35% njih umrijeti prije 7. dana nakon rođenja iz raznih razloga. Uglavnom imaju razvojne patologije koje su nespojive s životom.

  • Sindrom iznenadne smrti novorođenčadi. To je slučaj kada beba koja nije ni jedna godina prestane disati u snu. Udišćenje dišnih putova javlja se zbog poremećaja u funkcioniranju nesavršenog živčanog sustava (uključujući i autonomiju), čiji razvoj je uvelike pod utjecajem majčinskog udisanja dim cigarete, bez obzira na to puša li se ili je pored pušača.

  • Fetalni razvojni kašnjenje. Ovo je naziv fetalnog kašnjenja u težini i veličini od norme u smislu gestacijske dobi. Najlakši stupanj je zaostajanje od 2 tjedna od minimalne težine koja odgovara gestacijskoj dobi. Za buduće majke koje puše, ta brojka ne znači ništa, ali nekoliko stotina grama novorođenčadi predstavlja veliku razliku. Dječačka djeca troše svu svoju malu snagu na obnovu mase, sve više i više zaostaju u svim parametrima neuropsihijskog i fizičkog razvoja od vršnjaka.

  • Placenta previa. Mjesto placente ispod djeteta je ozbiljna patologija i najčešće dovodi do pobačaja u ranoj dobi ili preranog rođenja. Isto tako, s placentom previa, moguće je i prerano odstranjivanje, što prijeti fetalnom smrću uterusa.

  • prijevremeno udaljavanje posteljice. Placentni abrupcija u žena pušenja može se pojaviti u bilo kojem trenutku tijekom trudnoće, pa čak i tijekom poroda. Bez obzira na trenutak u kojem se pojavila patologija, taj proces zahtijeva neposrednu pomoć liječnika, ali je često nepovratan. Kada odstranjivanje plašta od stjenke maternice do četvrtine ukupne površine dijete pati od teškog nedostatka kisika. Uz povećanje područja odjeljivanja do treće, fetus umre.

  • Prerano raskidanje amnionske tekućine. Tijekom trudnoće, fetus je zaštićen vodom od izlaganja infekciji, a također dopušta bebin da diše i normalno se kreće. U slučaju prijevremenog pucanja fetalnog mjehura i odljeva vode van, dijete će umrijeti ako se ne rodi u narednih 12 sati. Daljnji razvoj ovisi o razdoblju u kojem je voda tekla. Ako se to dogodi nakon 38 tjedana, porod, pod nadzorom liječnika, najčešće završava sigurno, ako je trudnoća preuranjena, onda fetus može umrijeti ili biti rođen s brojnim patologijama.

  Mogu li prestati pušiti tijekom trudnoće?

  Mišljenje liječnika o tome je nedvosmisleno. Potrebno je prestati pušiti mnogo prije početka trudnoće ili, ako je trudnoća neplanirana, čim postane poznata.

  Na ženskim forumima posvećenim rodiljama i majčinstvu, sve se više izvještava o opasnostima naglog prestanka pušenja tijekom trudnoće. To je zbog stresa, koje majka pati od nedostatka nikotina i pokušava se suočiti sa svojom lošom navikom, što zauzvrat utječe na razvoj fetusa i trudnoće.

  Ako detaljnije razmotrite ovo pitanje, zapravo tijelo trudne žene ne doživljava više stresa pri prestanku pušenja nego, primjerice, da stoji u dugoj liniji ili bilo kojoj drugoj domaćoj neugodnosti. Nikotinska ovisnost većine žena također je u velikoj mjeri pretjerana, jer iskustvo pušenja mnogih od njih ne doseže ni pet godina. Čak i kod duljeg pušenja, dovoljno je usporediti stres od odricanja od lošeg navika i stresa koji žena doživljava kada razmišlja o mogućim patologijama tijekom pušenja tijekom trudnoće. Moguće je ili nije tako neodgovorno približiti se zdravlju male osobe ne smije ostati u nedoumici. Takve poruke su sastavljeno mišljenje koje trudni pušači koriste kao izgovor.

  Zamjene cigareta tijekom trudnoće. Mogu li ih koristiti ili ne?

  Žene koje nisu psihološki spremne prestati pušiti, ali koje razumiju potrebu za tim, daju razne načine kako to učiniti glatko. Oglašavanje nudi različite načine, zamjene cigareta, koje su prema njihovim proizvođačima manje štetne i na kraju će se riješiti ovisnosti.

  Tablete, flasteri, sprejevi, žvakaće gume koje sadrže nikotin

  Svi ti lijekovi strogo su zabranjeni za uporabu tijekom trudnoće. Nikotina sadržana u njima dovoljno je dovoljna da uzrokuju sve posljedice koje tijekom pušenja. Placenta ne može filtrirati nikotin, stoga dolazi do djeteta, uzrokujući gladovanje kisikom u mozgu, razvojno kašnjenje, uzrokujući ovisnost o nikotinu u fetusu. Žene koje puše tijekom trudnoće najčešće imaju pitanja o uzrocima dječjeg pušenja u budućnosti.

  Elektroničke cigarete

  Načelo elektronskih cigareta nije mnogo drugačije od djelovanja tableta i zakrpa. Unatoč nepostojanju neugodnog mirisa duhana, elektronski spremnici za cigarete i dalje sadrže nikotin, što ima štetan učinak na zdravlje budućih majki i bebe. Strogo govoreći, zamjenjujući redovnu e-cigaretu, žena se oslobađa neugodnog mirisa, ali to nema nikakve veze s poboljšanjem zdravlja tijela.

  nargile

  Duhanski dim ima u svom sastavu osim nikotina, teških metala, ugljičnog monoksida, arsena i drugih štetnih tvari koje otrovaju tijelo. Informacija da je voda kroz koju dim prolazi u hvata briše, ne više od mitova, izmišljena za promotivne svrhe. Dodatno, duhovi za pidžama dodaju se okusi, boje i druge kemikalije kako bi se poboljšala percepcija okusa, što je rezultiralo smjesom koja je apsolutno kontraindicirana za upotrebu bilo koje osobe, posebno trudnice.

  Prestati pušiti treba biti odmah i zauvijek, ili barem do kraja dojenja. To je jedini način da zaštitite svoje nerođeno dijete i održite ga zdravima. Bilo koja pomoć pomaže samo dragocjenom vremenu, tijekom kojeg mogu nastati nepovratne posljedice, jer su svi glavni organski sustavi položeni u prvom tromjesečju, kada je svaki dan fetus veliki skok u razvoju.

  Psihološki aspekt: ​​kako lako prestati pušiti tijekom trudnoće?

  Dokazano je da pušenje uzrokuje psihološku ovisnost na prvom mjestu i samo drugu ovisnost o nikotinu. Sukladno tome, suočavanje s pušenjem potrebno je na razini svijesti.

  Liječnici i znanstvenici napisali su mnoge knjige i letke o opasnostima pušenja. Sve posljedice koje su opisane u njima (raka, astma, bronhitis, neplodnost itd.) Također su važne za trudnice, ali prije svega očekivana majka treba razmišljati o svom djetetu. Ako je za nju vrlo opasna konzumacija nikotina rastegnuta na vrijeme, onda je za dijete stvar života i smrti nekoliko tjedana, maksimalno, mjeseci. Moramo djelovati brzo i odlučno.

  Većina ljudi koji žele prestati pušiti, ali to ne čine, nisu doista donijeli odluku svjesno. Kao u adolescenciji, poznanici su im rekli da je pušenje bilo sjajno, pa sada drugi poznanici kažu suprotno. Što se tiče onih koji žele prestati pušiti, još uvijek nemaju osobno mišljenje o toj ocjeni. Javno mišljenje stavlja pritisak na trudnicu i počinje se sakriti od ljudi ili potražiti izgovor za nastavak pušenja tijekom trudnoće. Moguće je ili ne nastaviti voditi uobičajeni stil života, svaka trudnica odlučuje za sebe i dužna je preuzeti odgovornost za njezin čin.

  Za razliku od drugih ljudi, žena u položaju ima ogromnu prednost da prestane pušiti. Od najvažnijeg svjedočanstva njezine slabosti nikad se ne može sakriti. Za svaki kašnjenje u budućnosti, ona će morati platiti, u najboljem slučaju, za vrijeme besane noći na prednjem dijelu bolesnog djeteta. Svjesnost ove činjenice će pomoći da brzo donese odluku, jer odlučujući zadržati trudnoću, buduća majka preuzima veliku odgovornost u budućnosti za tjelesno i moralno zdravlje djeteta. Već mora odlučiti što je važnije: pušiti cigaretu (čak i ako donese minutu užitak) ili uživati ​​u uspjehu svog djeteta tijekom cijelog njezinog života.