Pozicije za dojenje

Hrana

"Natrag krevetić"

Ovakva vrsta "krevetića" pomaže djetetu da dobro prima dojke po prvi puta nakon rođenja, kada je još sitan i treba više pomoći od svoje majke. Ispod glave djeteta nije lakat, već ruka majke - to vam omogućuje da dobro držite i ako je potrebno, kontrolirajte glavu djeteta. Istodobno, ruka koja je nasuprot nježnom prsima služi za podršku; Dlan se nalazi u djetetu ispod leđa i ramena, glava je između palca i indeksnih prstiju ruku. Na samom početku nanošenja druge ruke podupire prsa s dna; kada je majka uvjerila da dijete dobro uzme dojku, može se ukloniti. Budući da se ruka koja drži dijete može brzo umoriti, onda je potrebno staviti jastuk ispod nje za potporu ili, nakon što je mrvica dobro zahvatila prsa, lagano mijenjaju ruke na mjestima i dalje se hrane u tradicionalnom "kolijevku".

Od ispod ruke

Čudno, ne svatko, čak ni prehranjivanje majki, poznaje tu poziciju - i ipak postoje situacije kada je to vrlo korisno! Na primjer, nakon carski rez, mame mogu hraniti dok sjedi bez pritiska na trbuh; često pomaže u situaciji u kojoj dijete jasno preferira jednu dojku na drugu (u položaju ispod ruke, "nepoželjna" dojka je u istom položaju u odnosu na usta djeteta kao "ljubljeni", a mnogim djecom to olakšava ovisnost); pomaže u boljem držanju dojke ako majka ima plosnate bradavice i dolazi do spašavanja ako je beba hiperaktivna i jednostavno ga je čuvati u tradicionalnom "kolijevku". Za mnoge majke, ovaj stav je bio pravi reljef! U položaju ispod ruke, dijete se nalazi na strani majke, kao da gleda iz pazuha. Mama podupire djetetovu glavu ispod vrata, noge su iza leđa majke. Dijete će okrenuti trbuh na majčinu stranu, usta su na razini bradavice dojke - tako da majka ne mora saviti, stavljaju jastuk na potrebnu visinu.

Beba sjedi

Naravno, ta se odredba odnosi na starije bebe starije od šest mjeseci. Obično vole hraniti se, sjediti na krilima svoje majke, gledati majku i "komunicirati" s njom, a da joj majčino dojke ne bi iz usta njezine.

Podići za hranjenje beba: 14 pozicija za svaki dan

Treba li majka koristiti ono što predstavlja za hranjenje bebe? Što će biti najprikladnije? Što se preporučuje za mlade majke koje su podvrgnute carevima i za uklanjanje laktozaze? Četrnaest točnih mjesta za dnevnu hranu i prirodnu tehniku ​​primjene.

U sovjetskim vremenima, ženama je ponuđen jedini ispravni položaj za hranjenje. Tražila je da sjedne na krevet stavljajući klupu pod nogu. Smatra se da u tom položaju majčino mlijeko bolje odlazi iz dojke, odnosno rizik od stagnacije se smanjuje.

Danas se taj pristup smatra nerazumnim. Bez obzira na položaj u kojem žena hrani, mlijeko se potpuno uklanja iz dojke ako se promatraju tri komponente:

 • česta primjena, "na zahtjev";
 • koristiti više mjesta;
 • slobodna mjesta dojke: majka ne podržava dojku kada beba sranje.

Glavni pristup odabiru položaja za hranjenje, preporučio konzultanti za GW, - mama bi trebala biti udobna. Osim toga, različiti položaji pomažu u rješavanju različitih zadataka.

Rješenje za probleme nakon poroda

U postpartum razdoblju, žena može suočiti s različitim problemima. I u svojoj odluci pomaže udobnom držanju za hranjenje novorođenčadi.

 • Umor. U prvih tjedana nakon porođaja, žensko tijelo radi punim kapacitetom. Generička aktivnost je ogroman stres za tijelo, uzima puno energije. Privremeno poboljšava dobrobiti žene, promjenu hormonskog podrijetla, jer tijekom razdoblja rada postoji snažno oslobađanje endorfina, što doslovno nadahnjuje ženu, čineći joj osjećaj napetosti energije. Međutim, hormonska razina postupno se stabilizira, a umor se prevrće nad ženom. Dobar odmor vam omogućuje da se nosite s njom, ali kako možete naći vremena za to, ako je dijete uvijek na dohvat ruke? Dojenje će biti odgovor! Koristite one poze u kojima se možete opustiti i uživati ​​u djetetu s djetetom. Nekoliko sati odmora tijekom dana pomoći će vam da se brzo oporavite.
 • Bol. Ako je rođenje bilo teško ili neprirodno, žena osjeća nelagodu postoperativne rehabilitacije. Šivanje na prepone isključuje mogućnost sjedenja, odnosno, takva mjesta za hranjenje privremeno su zabranjena. Nakon cezariannog odjeljka treba se koristiti postures za hranjenje djeteta, ne dopuštajući pritisak u abdomenu. Pokušajte s nekoliko mjesta kako biste odabrali najbolje i smanjili bol.
 • Lactostasis. Tradicionalno, žene odabiru jednu ili dvije udobne položaje za hranjenje. Međutim, u slučaju stagnantnog mlijeka potrebno ih je mijenjati. Nastajanje stagnacije posljedica je činjenice da neke od mliječnih režnja nisu potpuno otpuštene. Kako bi se spriječila laktozaza, preporučljivo je koristiti par, ali veći broj položaja, što će omogućiti da se svi dijelovi dojke oslobode visokom kvalitetom. Ako se, međutim, stvori stagnacija, bit će potrebno promijeniti položaj suprotno, jer se obično formira lactostasis na poleđini dobro oslobođenog mliječnog režnja.

Priprema za hranjenje

"Zadaća žene je da organizira hranjenje na takav način da je prikladna za nju", rekla je Irina Ryukhova, savjetnica za dojenje. - Pripremite jastuke, potpuno prekrivene s njima, kao tijekom trudnoće. Osjećajte se što opuštenije, a minuta hranjenja donijet će vam zadovoljstvo za vas i dijete. "

Važno je ukloniti zbunjujuće i nadražujuće čimbenike, tako da se približite u sobi sami s bebom, ako je potrebno. Tijekom hranjenja, oštar osjećaj gladi često se "pomiče" na ženu. Ako ste skloni ovim "napadima", postavite ploču s užitkom i čašom soka u blizini. Trebali biste imati sve pri ruci.

Predlažemo vam da proučite položaj za dojenčad novorođenčadi s fotografijama i videozapisima: ležanje, sjedenje i stajanje. U svakom položaju slijedite ispravno pričvršćivanje djeteta kako biste izbjegli pukotine na bradavicama i druge neugodne posljedice nepravilnog hranjenja.

Laž

Najudobniji položaj za dojenje - laganje. Oni pomažu ženi da se opusti, čak možete spavati pored djeteta, jer u prvim danima svog života dovoljno je dugo.

Odredite prikladno mjesto za hranjenje: kauč ili krevet. Sofe s leđima su udobne i sigurne: ako je potrebno, možete ga ostaviti bez opasnosti od padanja mrvica.

S druge strane

Jedna od popularnih stavova koje koriste žene koje prolaze kroz carski rez. Uklanja pritisak na bolni trbuh koji pomaže mami lakše premještati postoperativno razdoblje. Situacija postaje glavni miran noćni hranjenje prilikom spavanja zajedno. Ni ti ni dijete nećete se probuditi jesti noću.

 1. Lezi na svoju stranu, ne dopusti naglasak na lakat. Stavite mali jastuk pod glavu.
 2. Stavite bebu u blizinu strane, odmah ispod bradavice. Važno je da mu je glava bačena natrag, što će omogućiti dobru otvorenu usta.
 3. Stavite dojku u usta djeteta. Držite mrvicu rukom ispod lopatica.
 4. Stavite dijete ispod stražnje strane valjka ručnika, ako namjeravate drijemati.

Ova pozicija možda nije prikladna za majke sićušnih mrvica, jer dijete ne može doći do bradavice dok leži na svojoj strani. U tom slučaju upotrijebite sljedeću poziciju.

Pri ruci

Glava bebe malo je podignuta. To pomaže riješiti problem razlike u razini bradavice s obzirom na usta. Mama ne treba doprijeti do djeteta, što često stvara neugodnosti: lukovi se utihnu, bol se osjeća u leđima.

 1. Lezi na svoju stranu, udobno sjedite.
 2. Stavite bebu pored bok, stavite na podlakticu.
 3. Držite se dupe iste ruke. Slobodno prsa bez hrane.

Da bi vam bilo ugodno, pružite podršku za glavu. Stavite jastuk, ali ne ležite na njemu visoko, neka ramena ostanu na krevetu. Zato nećete dopustiti bol u vratu.

Jastuk za bebu

Umjesto vlastite ruke, koristite jastuk za podršku djetetu. Vaše će ruke ostati slobodne, a dijete će lako doći do bradavice.

 1. Postavite jastuk na krevet, leže uz rame.
 2. Postavite dijete na bok na jastuku.
 3. Držite dijete za noževe ramena, stavite dojku u usta.

Pazite da vam jastuk leži što je moguće čvrsto. Za pravilno hranjenje je potrebno da je beba trbuščić je pritisnuta protiv tvoje.

Jastuk za mamu

U tom položaju žena daje hranu gornju dojku. To pomaže u rješavanju problema stagnirajućeg mlijeka u bočnom režnju mliječne žlijezde, koja je slabo oslobođena u drugim položajima.

 1. Stavite jastuk pod glavu, leži na vašoj strani, nagnite malo naprijed.
 2. Postavite dijete pored strane.
 3. Stavite gornju dojku u usta, držite dijete za magarcu s istom rukom.

Veći jastuk prikladan je ovom položaju, ali samo trebate leći na glavi kako biste spriječili bol u vratu.

utičnica

Neobicno na prvi pogled, poziciju koja će vam pomoći u rješavanju problema stagnirajućeg mlijeka. Ako je došlo previše, a dijete nije moglo u potpunosti osloboditi dojku, postoji rizik od razvoja laktozaze.

Pridonosi neravnomjerno oslobađanje mliječnih žlijezda: ne postoji stagnacija u režanjima prema kojima se brada djeteta okreće tijekom hranjenja. Stoga, osjećaj pečata u prsima odozgo, među svim pozama za hranjenje djeteta, odaberite "utičnicu" koja će vam pomoći kod laktozaze.

 1. Naslonite se na jastuk bočno. Stavite lakat iza glave tako da jastuk bude u pazuh.
 2. Stavite dijete pored strane tako da noge "gledaju" u suprotnom smjeru od vas.
 3. Stavite u usta najbliže prsima, držite oštricu ramena.

Za hranjenje s utičnicom, položiti na stranu na kojoj je kovčeg stagnirala.

S izbočenjem

Položaj je identičan hranjenju na strani, ali majka je na lakat. Kao rezultat toga, mliječne žlijezde visi nad djetetom, što pomaže povećati protok mlijeka. Ovo se držanje treba koristiti tijekom halafikacije kako bi stimulirala proizvodnju mlijeka, ako je potrebno, povećanu potrošnju. Dobro je za vraćanje bebe iz boce do dojke, jer olakšava proces dobivanja hrane od nje.

 1. Lezi na tvojoj strani, stojite na lakat.
 2. Stavite dijete na bok, pritisnite trbuh na trbuh.
 3. Stavite prsa u usta slobodnom rukom.

Teško je hraniti u takvom položaju duže vrijeme, jer ruka na koju se naginjate brzo postaje tup. Stoga ga koristite samo u "posebnim" situacijama.

Sjedeći položaji

Podići za hranjenje novorođenčad kod sjedenja se tradicionalno i široko koristi. Dopustite mami da se "hrabri" kako bi brzo hranili bebu. Prikladno ako stavite mrvicu na spavanje, jer je s tog položaja lakše ustajati i pomaknuti mrvicu na krevetić.

Za prikladnu hranidbu pokupite pravo mjesto. To može biti kauč ili stolica s mekim naslonima za ruke. Neke žene primjećuju praktičnost stolaca za ljuljanje, u kojima mogu uzeti drijemež, čak i hranjenja u sjedećem položaju.

jasle

Klasična pozicija u kojoj je dijete smješteno u majčinim rukama. To je najviše udobnost za bebu, koja može zauzeti poziciju blizu onoga u kojem je bila u trbuhu moje majke. Ali za mamu, to nije tako zgodan. Uz dugotrajno hranjenje, ženska je leđa zanijemena, pogotovo ako se naginje naprijed. Da biste izbjegli neugodne osjećaje, čak i ako ste s djetetom sjedili u rukama, bolje je lagano se nasloniti na jastuk ili naslon.

 1. Sjednite na kauč, zauzmite udobnu poziciju.
 2. Uzmi mrvice na rukama tako da mu se glava stavi na lakat.
 3. Okreni ga i drži ga do trbuha. Uhvatite svoju slobodnu ruku preko magle, malo više da podupre naslon sjedala.
 4. Provjerite je li usta smještena neposredno ispod bradavice, ali snimanje je moguće.
 5. Dajte prsima. Stavite ruku koja drži glavu na jastuk.

Prvo, potreban vam je visoki jastuk, jer ćete morati držati svoju ruku dovoljno visok. Provjerite je li glava mrvica bačena natrag. Tako će moći slobodno disati s izljevom i potpuno sisati mlijeko s dojke.

Natkrivena jaslica

Položaj će vam pomoći u hranjenju novorođenčeta, koji još nije naučio dobro uhvatiti bradavicu. Ona pruža najbolju fiksiranost glave, u kojoj su usta najbliža prsima.

 1. Sjednite na kauč, stavite jastuk na koljena.
 2. Uzmite dijete s desne strane, držite glavu dlanom. Ispravite je prstima dok ruka podupire leđa i ramena.
 3. Dovedite dijete na lijevu dojku, stavite ga u usta, držite je.
 4. Provjerite je li prianjanje ispravno, a zatim ga ne morate držati rukom.
 5. Stavite dječju ruku na jastučić.

U tom položaju, glavno opterećenje se stavlja na dječju držač, tako da se može umoriti. Dok je dijete tamo, možete lagano mijenjati ruke. Ili, pazite da beba dobro sisanja dojku, prebaci ga u redoviti krevetić.

Od ispod ruke

Roditelji rijetko koriste majke koje rade, međutim, zbog praktičnosti, nije niža od klasičnog jaslica. Također će biti korisno u rješavanju nekih problema. "Nakon carskog dijela, možete koristiti ovu poziciju da ublažite pritisak na području bolnog trbuha", kaže Irina Ryukhova, konzultantica GV-a. - Također će biti korisno ako majka ima ravne bradavice da je dijete teško uhvatiti. Ona će pomoći smirivanju hiperaktivnog djeteta i pružiti udobno hranjenje kad se dijete "izbaci" u svojim uobičajenim položajima, ne dopuštajući svojoj majci da ga zadrži ".

 1. Sjednite udobno, stavite jastuk ili jastuk ispod struka. Postavite drugi jastuk na stranu koju namjeravate hraniti.
 2. Uzmite desertnu mrvicu, stavite mu noge iza leđa.
 3. Okreni trbuščić bebe na svoju stranu i zabravite glavu i vrat dlanovima. U ovom slučaju, lakat drži magarca.
 4. Pazite da su usta smještena na razini bradavice, staviti u prsa.
 5. Stavite ruku na bebu na jastuku.

U ovom položaju, samo glava djeteta izlazi iz ruke majke. Dobra podrška spasiti će vašu ruku od umora, pa za podršku odaberite visoki i gusti jastuk.

Na koljenima

Pozi za odrasle bebe koje savršeno svladavaju. Starija djeca "uhvatiti", tako da mama čučan na kauču da priložite na prsima. Možete ga koristiti kada beba počne sjesti, tj. Nakon šest mjeseci.

 1. Sjednite na kauč, naslonite se na leđa.
 2. Sjednite dijete na koljenima okrenutim prema vama. Stavi noge iza leđa.
 3. Ponuda mrvice grudi.

U tom položaju beba može gledati majku i čak komunicirati s njom, sisavši mlijeko. Zato voli toliko većine beba.

Stalni položaji

Ove odredbe će postati "spasilac" kada majka treba položiti "čišćenje" dijete ili obaviti kućanske poslove, a mrvica moli na rukama. Dopuštaju da ne prekidaju hranjenje ako trebate susresti svog tatu koji se vratio kući.

Bolest pokreta

To je slično klasičnom kolijevku, u kojoj majka stoji i polako trese mrvice. Omogućuje vam smirivanje uzrujanog djeteta, pomaže mu da zaspi.

 1. Uzmi dijete u svoje ruke.
 2. Postavite glavu na lakat, s istom rukom držite pod magom.
 3. Stavite trbuščić na trbuh, hranite prsa slobodnom rukom.

Prikladno je hraniti novorođenče i kretati se jednom rukom. Kada dijete raste, bolje je držati ga objema rukama.

Na bedro

Pozicija za bebe sklona učestaloj regurgitaciji. Mrkva je okomita, pa jede tiho, bez gutanja zraka. Omogućuje smanjenje intenziteta odljeva mlijeka kod žena s hiperklaktacijom, rješava problem gušenja djeteta.

 1. Uzmi dijete u svoje ruke.
 2. Držeći se pod guzicom, učvrstite glavu ispod bradavice.
 3. Stavite prsa u usta slobodnom rukom.

Obično u takvim položajima, bebe brzo nađu dojke. Mjesto ispod bradavice uzrokuje podizanje glave i široko otvorenih usta. To pomaže pravilnom snimanju dojke.

Dijete staje

Situacija za starije djece koja su pričvršćena za "majčin sustav" za uživanje ili se smiruju.

 1. Stani na koljena.
 2. Zagrli dijete za ramena i magarca, čvrsto ga držite.
 3. Dopustite mu da uzme grudi i sisati ga po potrebi.

Tipično, ti "zalogaje" traju samo par minuta. Nakon toga dijete se vraća u igre.

U remenju

Hranjenje u remenima korisno je za šetnju ili u brigu o kući. Učvršćivanje bebe na majčinom prsima stvara bliski kontakt, u kojemu će mrvica biti zamoljena da ga hrani.

 1. Oslobodite dojku, hranite je djetetu.
 2. Pazite na pravilan dodir: obično glava djeteta iznad razine bradavice u remen. Ako hranjenje uzrokuje nelagodu, premjestite dijete na položaj zaustavljanja.

Nakon što ste ovladali tehnikom hranjenja u remen, možete se lako hraniti u svim uvjetima: kod kuće i na ulici.

Tehnika samodjeljivanja

Bez obzira koliko su stručnjaci napisali ispravne posture za hranjenje novorođenčadi, svaki par majke-bebe imat će svoje vlastite nijanse. Tako kaže američki savjetnik za dojenje, profesor pedijatrije Susan Colson.

Godine 2008. prezentirala je disertaciju o dojenju kao prirodnom procesu interakcije između majke i djeteta. A ona je predložila praksu odbijanja da nametne bilo kakve poze za hranjenje, zamjenjujući ih "samopoštovanjem".

Self-priming tehnika omogućuje mama da se opustite što je više moguće. I sam dijete da pronađe udobnu poziciju za privitak. Profesor ju je promatrao u životinjskom svijetu, gdje se majke jednostavno naslanjaju na leđima ili bočno, dopuštajući djeci da sami pronađu bradavicu i počnu hraniti.

Preporuke za žene što je moguće jednostavnije.

 • Oslobodite dojku i skinite dijete. U tehnici samo-primjene, kontakt kože i kože je važan.
 • Lezite na kauču ili sjedite na stolici gdje ćete biti najudobniji. Koristite jastuke za podršku glavi, leđima i nogama. Najudobniji položaj koji se naslanja. Uključite televizor ako vam pomaže da se opustite.
 • Stavite bebu na trbuh. Održavati ruke, u pravilu, nije potrebno.
 • Dodirnite bebinu obraz, pomažite mu da duboko uhvati bradavicu. Dobar prianjanje dobiva se postavljanjem usta ispod bradavice.
 • Pokrijte sebe i svoju bebu s udobnim pokrivačem kada uhvati bradavicu i opusti se dok skrb.

Djeca vole spavati, ležeći na trbuhu moje majke. I ti možeš ostati dok je maca sranjela. Ako glava počne padati na svoju stranu, poduprijeti je rukom. Radi praktičnosti, naslonite se oko naslonjača ili stavite jastuk ispod nje.

Svi pozivi za hranjenje djeteta prikazani su u obliku općih preporuka. Svaka majka će moći pronaći najudobnije pozicije koristeći ove tehnike. Korištenjem različitih položaja postiže se ne samo praktičnost dojenja, već i učinkovita prevencija problema mliječnih žlijezda: pukotina, lactostasis, mastitis.

Je li moguće hraniti bebu koja leži: odabiremo udobnu poziciju

Oko hranjenja djece i dojenja posebno se rađaju mnogi mitovi pa je mlade majke teško otkriti gdje je istina i gdje je sljedeća "horor priča". Na primjer, mnoge mame su čule da je hranjenje djeteta u sklonoj poziciji izuzetno štetno. Tvrdi se da kada se hranjenje u tom položaju, mlijeko može ući u uši, a zatim se dobiva purulentni otitis. Tako siromašna mama sjedi, još se ne oporavlja od poroda, cijelu noć, jer novorođenče često traži hranu svaka dva sata.

Dakle, je li moguće hraniti bebu koja leži? Hoće li ga hraniti u takvom položaju naštetiti mu?

Osnovna pravila

Danas, majke više nisu nametnute jedinstvenu poziciju za hranjenje beba. Moderni pedijatri dobrodošli su u bilo kojem položaju za hranjenje, pod uvjetom da se majka i dijete osjećaju ugodno. Ali kako odabrati ovu udobnu poziciju? Jedina ispravna odluka je eksperimentalni način. Morate isprobati različite opcije dok ne pronađete položaj u kojem će se i majka i dijete osjećati opušteno i ugodno.

Hranjenje je proces komunikacije, stvarajući posebnu emocionalnu vezu između djeteta i majke, pa je važno da razni neugodni problemi, kao što su bolesni natrag od neugodnog položaja ili curenja ruku, ne smiju odvratiti od najvažnijih stvari.

Čak i odabir udobnog držanja, s vremena na vrijeme pokušajte s drugim opcijama, kako dijete raste, pa se njegovo ponašanje mijenja.

Čini se da, ako je beba samo mrvica, bolje je hraniti ležeći, a nakon što dijete dobije mobilnost, drugi položaj postaje povoljan. Osim toga, ako periodički mijenjate položaj za hranjenje, tada će se svi režanj dojke ravnomjerno razviti. Ponekad je i promjena položaja prisiljena, na primjer, tijekom laktozaze.

U prvim tjednima nakon rođenja, ležanje za hranjenje djeteta definitivno je prikladnije. Pogotovo ako je moja majka bila šivana u perineumu ili nakon carskog rezima. Noću hranjenje, općenito, može se dogoditi samo u skloni položaj, mama s takvom organizacijom hranjenja bebe će biti puno bolje da se dovoljno spavati.

Glavni položaji leže

Najčešća verzija "ležećeg" položaja su dvojica sudionika u procesu hranjenja koji leže na svojoj strani, okrenuti jedan prema drugome. Ova pozicija je prikladna za hranjenje noću i tijekom naps (za mlade majke, naps samo će imati koristi).

Vrlo mala djeca, ako samo leže na madracu, teško je doći do bradavice, pa su smješteni na jastučić. Ako je jastuk visoka, tada u ovom položaju može biti prikladnije dati gornji prsima, odnosno pravu, ako je majka ležala na svojoj lijevoj strani.

Jedna od inačica gore opisane pozicije je položaj kada je dijete postavljeno tako da je glava na majčinoj ruci (desno na polaganju s desne strane). Druga ruka je besplatna, a majka daje djetetu dojku i nježno zagrli dijete. Kako bi žena bila ugodnija, morate staviti jastuk ispod glave, a ramena bi trebala biti postavljena na madrac.

Papa, kada su majka i dijete "jack", ne može se nazvati vrlo povoljno, ali je neophodno za laktozu. Činjenica je da se kod hranjenja s mlijekom prvenstveno oslobađaju one prsne rebra na koje je usmjerena dječja brada. Stoga, ako je stagnacija formirana u gornjim režanjima, trebate hraniti dijete "natrag".

Ne svatko zna kako hraniti bebu koja leži na leđima. U međuvremenu, to je jedna od najobloženijih i najudobnijih položaja.

Pri korištenju ove poze, majka leži na leđima, stavljajući nekoliko jastuka tako da se gornji dio tijela podigne. Dijete je postavljeno na majku odozgo, tj. Leži na trbuhu i na tom položaju uzima dojku. Iskusne majke kažu da je ta pozicija idealna za nemirnu djecu koja, u procesu hranjenja, mahaju rukama i nogama, što se zbunjuju. U tom položaju dijete ne utječe na njegove pokrete.

Osim toga, opisano držanje je najbolja opcija ako majčino mlijeko postane jaka, kao što kažu "fontana", događa se u razdoblju formiranja laktacije. Ako ste na vrhu djeteta, možete regulirati protok mlijeka koji ulazi u usta i nikad ne prigušuje.

U kojim se slučajevima ne može lagati laganje?

Svi gore navedeni savjeti odnose se posebno na dojenje. Ali kada hranite prilagođene mješavine, pravila su drugačija. Pedijatri ne preporučuju hranjenje bočicom ako dijete leži vodoravno.

Kada se hranite s mješavinama, morate držati dijete u vašim rukama pod kutom od oko 45 stupnjeva, tj. Glava mora biti podignuta. Činjenica je da hranjenje bočicom ima svoje osobine.

Da biste dobili dio mlijeka iz dojke, dijete se mora truditi. Iz boce smjesa istječe sama. Rupa u bradavici smatrat će se optimalnim ako se mlijeko ispostavlja da se kapi kada okreću bočicu. Ako je rupica veća nego što je potrebno, mlijeko se može sipati u potok. Kada hranite, ležeći, dijete povećava rizik od gušenja, pogotovo ako leži na leđima.

Ali čak iu bočnom položaju nepoželjno je hraniti dijete koje leži u krevetiću, samo zbog rizika od razvoja otitis. Kapljica mlijeka koja se slučajno može curiti iz kuta djetetovih usta može ići ravno u uho i izazvati upalu.

I još više, nemoguće je hraniti lažnog djeteta žlicom. Doista, u ovom položaju, čak i odrasla osoba može lako gušiti.

U pravilu, hraniti žlicom idite u trenutak kada beba već sjedi pouzdano. Stoga, za jelo, sjedi na posebnoj stolici ili majci na koljenima.

Ako je dijete bolesno i majka ga želi hraniti žlicom u krevetiću, onda morate staviti jastuke tako da dijete bude barem u polusjednom položaju.

Dakle, možete hraniti bebu na skloni položaj, ali samo ako se radi o dojenju. Pokušaji hranjenja vodoravno ležećeg djeteta iz boce ili žlice mogu završiti u suzama, stoga je najbolje da to ne riskirate.

Pozadina više od autora

7 KOMENTARI

Bilo je vrlo pogodno hraniti bebu dok je ležala. Imala sam carski i konstantan uspon na dijete, pa sam pokušao udobno držati za hranjenje dok ga pokušavam. Samo ovdje je glavna stvar ležati, tako da dječji čep bude slobodan, čak i ako se dijete malo pomakne tako da ne udari u prsa.

Dobro došli!
Mi, četvrti učenici medicinskog sveučilišta, rekli su na predavanju o porodici o tome kako se pravilno hraniti dok leže.
Činjenica je da masa mliječne žlijezde može blokirati dječje nosnice, a može gušiti. Tijekom majčinog sna, takvi slučajevi nisu neuobičajeni.
Da bi se izbjegle najteže posljedice, potrebno je tijekom hranjenja dok leži, podizanje mliječne žlijezde ručnikom ili jastučićem. Dijete bi trebalo leći 10-15 cm niže na krevetu pored majke.
Neki obrtnički očevi noktiraju kolijevku s rubom na roditeljski krevet. Trebao bi biti 10-15 cm ispod kreveta.
Uz pravilno hranjenje, dijete samo zaklanja oko bradavice i halo, a glavna masa žlijezde ne vise preko lica i ne zatvori nosnice djeteta.

Dojenje nije moguće, već nužno, osobito na samom početku dojenja, kada se dijete diže više noći tijekom noći. Dok svi članovi obitelji mirno spavaju, mama prekida spavanje tijekom noći, a za dobar odmor to nije baš dobro. Za prva tri mjeseca bio sam jako umoran, kao što sam hranio dijete noću samo sjedi, bojala se da će je spustiti. Tada je počela nastojati hraniti ležeći, nekoliko dana je podigla udobnu poziciju, na kraju je bilo prikladno za ležanje na boku s našim licem, recimo, jedni druge. A to je prikladno za mene, počela sam se više odmarati, a djevojčica, nakušav, bacila je prsa i spavala. Kad sam se probudio i vidjela da je već spava, nježno sam je stavila u krevet i kad je cijela noć spavala sa mnom. Tako da postoje samo pozitivne strane za ležanje.

Nakon rođenja, bilo mi je zabranjeno sjesti mjesec dana. U početku je stajala, ali njezina se leđa uskoro počela povrijediti. Stoga sam počela hraniti ležeći, mnogo je zgodnije. Istina, moja kćer je hranila mješavinu, tako da sam još morala ustati ili nazvati muža za pomoć.

Pozdrav, imam dvoje djece, u trenutku kada sam treća trudna, a kao iskusna majka želim reći da dojenje u skloni položaju nije baš točno. Sa sigurnošću mogu reći da je čak i opasno, pogotovo noću, jer postoji rizik da možete zadaviti dijete. Žena nakon porođaja je vrlo umorna, ima sindrom kroničnog nedostatka sna, zasigurno zaspao tijekom hranjenja, tako da je nemarno zadavio dijete.

Ja, također, nakon rođenja, nisam mogao sjesti, iz očiglednih razloga, ja sam hranio dijete koji leži, a posebne gnijezde su dane za djecu, vrlo je zgodan, stavio sam svoju kćer u njega i hranio ga kako leži i nije se bojala. da se nešto može dogoditi, bilo je prikladno nositi ovaj gnijezdo i ne bojati se probuditi bebu. Također sam imao malo mlijeka, jesti na zahtjev. u tri sata. Sve zdravlje i pozitivnije emocije.

Po mom mišljenju, varali ste se kao dijete.

-
Šteta što sada ne mogu govoriti - jako zauzet. Ali ja ću se vratiti - definitivno ću napisati ono što mislim. preuzimanje fifa 15 ultimate, fifa 15 moddingway mod update preuzimanje torrent, kao i fifa com preuzimanje fifa 15 na računalo besplatno

Nije li štetno za dojenje dok leži?

Gubio sam otkad sam rođen. To jest, mi oboje lažemo. Nekako je bilo tako lakše na početku, a onda su se i obje iskoristile. Stoga me majka briga za to, kaže da je štetna. Ona kaže da me nikada nije hranila lažom, da moram držati dijete u rukama. I znam da mnogi moji prijatelji hrane ležeći, pa čak i sada toliko mnogo hrane. I sve je bilo normalno s njima, a odstupanje je bilo normalno, a djeca su dobro odrasla. Da, i to pojednostavljuje život s njom, lakše spava. I to mi olakšava. Tko je u pravu. Savjetujte.

odgovori

Pozdrav! Da biste objavljivali postove i dobili puni pristup funkcijama projekta, prijavite se ili registrirajte.

Ja sam hranio svoju kćer u 80% slučajeva ležeći. Najveći problem je da je ruka "zanosan"
Nemojte se sudariti s majkom! Ipak, pronađite gdje treba napraviti živce

Vaša majka je definitivno u krivu, ona jednostavno nema nikakve veze i želi biti pametna. Laganje djeteta za hranjenje nije štetno, jedini problem može biti zraka, što može biti progutano mlijekom na tom položaju. Ali ako zadržite svoju kćer nakon što je hranio stupac, onda je sve u redu.

Dragi Aurioniki, neprihvatljivo je govoriti o majkama bez taktika. Mame ne pametno brinu o svojoj djeci. I učiniti majke je uvijek ono.
Zapravo, nema ništa opasno u hranjenju laži, trebate udobno leći za sebe i dijete. Ali moramo biti oprezni da ne zaspimo. A ako spavate zajedno, dijete bi trebalo biti veće.

Laganje za hranjenje nije preporučljivo samo iz jednog razloga - ako je dijete još uvijek vrlo mala i majka može spavati i slomiti dijete pored nje. Vjerojatnost ovoga je vrlo mala. Da, i sve se može sjati - moja je baka ostavila svoju bebu iz štednjaka, držala je u naručju i zaspala, sanjao je da baca drvo u štednjak i baci bebu. Srećom, ništa strašno nije bilo.
Ja obično sjedim i ležim - noću, ili kad spavam, tako da kasnije ne pomjeram dijete.

Moja mama kaže istu stvar! oni su samo bili naučeni sjesti. ne postoji ništa strašno u njemu, naprotiv, malo se odmarate neko vrijeme. samo pazite da titia ne zatvori djetetov nos, držite prsa prstima.

Sam proces hranjenja treba dovesti i mamu i bebu zabavu. Ako vam se sviđa ležati to učiniti - to učiniti. Glavna stvar je da se pridržavate sigurnosnih mjera: beba bi trebala ležati na svojoj strani, jer ležeći na leđima okrećući samo glavu na stranu, to je neugodno da proguta i ne slučajno zatvori nos s grudima.

Siguran sam da vaša majka i pelene nisu koristili. To ne znači da ih nećemo moći koristiti. Također je najvjerojatnije skočila i hranila po satu, a ne na zahtjev. Laganje hrane je vrlo povoljno i bezopasno. Ja sam hranio ležeći. Ne brini.

Ja sam hranio starca koji je ležao ili sjedio (stolica je bila udobna), a mlađi je ležao i bilo je tako prikladno za dijete. Navikla se na to i na kraju ionako nije htjela jesti. Ne mogu zamisliti da to može biti štetno.

Ja sam, od rođenja, dojila svoju bebu, u ležećem položaju, jer nemamo u vrtić stolac, mi živimo s roditeljima muža i sjediti bez potpore za leđa vrlo teško. Pokušao sam, naravno, hraniti se dok sam sjedio na krevetu, ali nisam se više usredotočio na sve, a leđa mi je bila prekomjerna od zimice. Stoga smo danju i noću jeli lagati. To uopće nije štetno za dijete, samo mali jastuk trebao bi biti stavljen pod glavu djeteta tako da ne guši. I nakon hranjenja, dijete držite na stubu tako da zrak oduzima, inače ćete se mučiti sa stomakom. I mame. Moms jednostavno vole savjetovati, a budući da malo ljudi sluša njihove savjete zbog interneta, televizije, oni savjetuju svima. Doista, u svoje vrijeme sve je bilo posve drukčije. Nikada se ne raspravljam sa svojom svekrvom, ali slažem se sa svime, ali djelujem kako ja to vidim. I oboje su vrlo zadovoljni.

I cijelo vrijeme, skoro do tri godine, hranio sam dijete kako leži. Odmah sam se navikla, jer nisam mogao sjesti nakon porođaja. Usput, hranjenje je bilo bez problema.

Također sam hranio mojoj kćeri laganju, ne vidim ništa strašno. Nakon hranjenja, preporučljivo je držati dijete malo uspravno, a ne ležati na leđima, po mogućnosti na boku.

Mi smo također ležali od rođenja, tijekom rata su imale suze. A onda su se navikli na to. Ali nakon nekog vremena kćer se počelo kotrljati dok je hranila krevet. Počeli smo jesti sjedeće grudi. I ništa loše u tome.

Savjetovanje o dojenju čak se savjetuje da se hrane za vrijeme ležanja, ako je tlak mlijeka velik. Ja se hranim i ležim i sjedim, tako da smo s bebom oboje bili udobni)

Ako su i majka i dijete udobni, a laganje laganje neće donijeti ništa loše, glavna stvar je da ne zaspati u ovom položaju, inače dojke mogu blokirati dah bebe.

Također mi je bilo lakše hraniti bebu dok je ležala, u tom sam se trenutku uspjela odmarati i potpuno kontrolirati taj proces, a dijete je bilo apsolutno udobno, s tim se ne mogu naći ništa loše.

Brad.
Hranio sam svoju kćer koja leži samo do 1,4 godine. I sin - također uglavnom.
Da, iu bolnici tako savjetovano da se hrane.

Čujem po prvi put da bebu ne može biti hranjeno ležeći.
Imala sam tešku porođaj, bilo je usjeka i suza, pa nisam mogla sjesti sa svojom željom, morala sam se hraniti ležeći. Prije toga, liječnici su rekli kako držati dojku kako ne bi blokirali dječji nos. A kad je hranila noću, uključila je igru ​​na telefon kako ne bi zaspala.
Mislim da se možete hraniti na bilo kojem mjestu, samo da bi vam bilo prikladno za vas i dijete.

Odgovor na pitanje kako najbolje hraniti bebu, samo vi i vaša beba znate, kako se osjećate ugodno i hranite.

ležanje hrane nije moguće, pelene - to je štetno. Više informacija o ovim i drugim načinima komplicirati svoj život, možete naučiti od mame :) ja hraniti i hraniti svog sina kako leži kod rođenja, pa on ide na spavanje, okreće se, pada, kao što je to praktično. Pokušao sam se hraniti dok sam sjedio (zbog savjetnika), leđa brzo počela nauditi, dijete je stalno puštalo prsa. Mislim da je riječ o naviku. tako nam se tako udobno koristi. jedino što pazim pažljivo je da ne zaspim dok hranim - mlijeko snažno protječe, bojim se da će se beba gušiti. Uzimam e-knjigu, telefon, ne zaspim dok mi sin ne ispušta prsa. i on proguta više zraka dok sjedi - samo zato što je neugodno i stalno presreće bradavicu. feed za vašu udobnost. ako se s vremena na vrijeme događa mama, možete je hraniti i sjediti jednom ili dvaput, ako živite zajedno, trebali biste joj pokazati mišljenje liječnika o hranjenju dok leže.

Nahranio sam svoju kćer godinu i pol dana, pogotovo ako je ova situacija pomogla noću, nije bilo nikakvih problema. Ako ste vi i dijete tako udobni, zašto promijeniti položaj za hranjenje.

Što se mene tiče, vrlo je prikladno za hranjenje ležeći. Sa svojom prvom kćerkom, u početku sam se još uvijek bojala. Ali kad su mi leđa počela padati, a ja sam pao s nogu zbog nedostatka sna, a onda sam počeo hraniti ležeći. Danka, kad je počela puzati, penje mi se, dobit će sisy od hlača i hraniti, a ja spavam. Hranila je mlađem koji je ležao iz porodnične bolnice, ostavivši prsima za 2,5 godine. Dakle, slažete se s mamom, ali radite što vam se sviđa.

Za hranjenje djeteta koje leži nije nimalo štetno. Hranio sam svojoj kćeri duže od dvije godine i mislim da je to tijekom noći ovo najbolje mjesto za bebu i majku.

Možete uzeti drijemež, kći je također udobna. Ne vidim ništa loše s tim, moja majka je samo ljubomorna!

Nema ništa loše s tim, svaka žena hrani dijete na način da ona i dijete su udobni. Ja se hranim dok ležim kad beba treba spavati, brže spava. Usput, roditeljska bolnica je rekla da takvo hranjenje ne šteti ni djetetu ni majci.

Kako hraniti djetetu laganje

Je li moguće hraniti novorođenčad koja leži na svojoj strani

Podići za hranjenje bebe

Mehanizmi dojenja su stvoreni prirodom i temelje se na refleksu sisanja novorođenčeta. Međutim, za poboljšanje hranjenja i postizanje maksimalne udobnosti, majka i beba moraju prakticirati. Osobito će biti korisno odabrati najudobnije posture za hranjenje.

Kako dojiti novorođenče?

Prvo, prije hranjenja, trebate se udobno smjestiti, kao majka i dijete. Hranjenje bi trebalo donijeti užitak i za oboje, to je trenutak kada ste bliži nego ikad s najskupljim malim čovjekom. Kada namjeravate hraniti bebu, nitko osim vas ne bi trebao biti u sobi. Stvorite ugodnu atmosferu - prigušite svjetla, zatvorite prozor, uključite mirnu umirujuću glazbu.

Drugo, neposredno nakon porođaja, kao i beba raste, mijenjajte položaj tijekom dojenja, tražeći onu koja vam je najprikladnija.

Treće, promjena držanja tijekom hranjenja je ponekad jednostavno neophodna, na primjer, kada mlijeko stagnira ili ako je bradavica oštećena.

Ispravno držanje za hranjenje

Hranjenje sjedeći Najčešće je klasična poza za hranjenje "kolijevke". Na majčinoj ruci, smještenom na koljenima nogu pognutih na turskom, beba je okrenuta prema dojci. Tijelo djeteta je raspoređeno na majku, trbuhu koji dotakne trbuh medicinske sestre. Jedna od ženskih ruku drži dječje stražnjice, a druga počiva na djetetovoj glavi i torzu.

Za oslabljene ili prijevremene bebe možete koristiti opciju "kolijevka" kada se podupiru vrata i glava novorođenčeta. Tijelo bebe nalazi se na majčinom podlaktici, a glava je na dlanu s druge strane.

Za žene koje su podvrgnute carskim rezima, prikladno je držanje pazuha. Istodobno se ne primjenjuje pritisak na donji trbuh. Isti položaj pomaže kod onih slučajeva gdje majka ima ravne bradavice, ili dijete ima "nepoželjnu" dojku, koju treba učiti. Dijete koje sjedi na krevetu majke je na boku, kao iz pazuha. Vrh djeteta podržava dlan majke. Njegov trbuh okrenuo se na strani medicinske sestre, a noge su smještene iza leđa.

Kada beba već sjedi sa svojom vlastitom snagom, može se hraniti tako što će se baciti na kukove.

Hranjenje leži. Posebno prikladan stav za hranjenje djeteta koja leži. Oni se mogu koristiti tijekom spavanja zgloba, što omogućuje da se obojica praktički ne probude. Mama i beba smješteni su na stranu okrenutoj jedni drugima. Mama leži na jastuku, a dječja glava nalazi se na zavoju ruke, tako da je usta nasuprot bradavici donje dojke.

Kada laktozaza, kada postoji opstrukcija u gornjim režanjima dojke, "utičnica" poza prikladna je za hranjenje. Za razliku od prethodnog položaja, dječja su noge smještena uz majčinu glavu i on je na boku.

Podići za hranjenje lažljivosti odnosi se na hranjenje "od pod ruku" ili grabbing loptu. Dijete se nalazi na jastucima, noge su iza majčine leđa, a glava je na dlanu. Taj položaj će biti optimalan nakon cezariannog dijela, s laktozom bočnih segmenata dojke.

Za žene s prepoznavanjem prepona, prikladna je hranjenja s pazuha "ispod ruke" u ležećem položaju. Mama leži na njezinoj strani, kao da visi preko djeteta, držeći je leđima rukom i rukom kontrolira glavu.

Pozadina za hranjenje blizanaca temelje se na klasičnom "kolijevku", s nekoliko izmjena. Jedno dijete je smješteno kao i obično - s jedne strane, a drugo - s druge strane, prianjajući se na prvo dijete. Noge blizanaca križaju. Djeca se mogu staviti na obje ruke, međusobno paralelno. Možete upotrijebiti uzorak hranjenja iz pazuha.

Reklamirajte se ugodno, ili staviti bebu za pomoć poseban jastuk za hranjenje, držanje, a koristi se kao „kolijevku”, „izvan ruke”, koji je ležao na svojoj strani.

U svakom slučaju, među mnogim mjestima, majka i beba moraju prakticirati, tražeći svoje udobne posture za hranjenje.

mogu hraniti dijete laganje

Pitanje: / 02-10-2013 15:20
Dobro poslijepodne, ENT je dao letak u kojem piše da bebu može dojiti samo pod kutom od najmanje 45 stupnjeva. Inače, mlijeko može ući u slušnu cijev, uzrokujući otitis media. i hranjenje hranom ima dugoročne učinke u obliku povećanih adenoida i upala krajnika. molim te recite mi je li istina ako je tako, kako se hraniti noću? hvala ti

Od sovjetskih vremena dojenja je omotana u mitovima koji nemaju dokaza. Razgovarajte o tome kako majčino mlijeko dolazi u vaše uši je jedan od njih.
Naša dugoročna praksa ne potvrđuje niti jednu izjavu koja se nalazi u letku. U svjetskoj literaturi posvećenom GW-u, takve informacije također nema.
Noćno hranjenje je neophodno za dugotrajno i uspješno dojenje. Naravno, majka hrani dijete kako leži, s vremenom gotovo bez budnog.
Možda je preporuka za hranjenje djeteta pod kutom od 45 stupnjeva mehanički prebačena iz umjetne hranidbe. S njim, doista, nemoguće je dati bocu djetetu koje leži na leđima, jer postoji veliki rizik od gušenja. Ali GW dijete, prvo, nikada ne hraniti na takav polozhenii- Okrenuo se prema svojoj majci, koja leži na svojoj strani, a kao drugo, iz grudi nikada slijeva ravno nekontrolirano protoka dijete siše koliko je potrebno, a zatim isto gubi ovu količinu. Samo u početnim fazama događa se da majka ima puno mlijeka, a dijete se ne može nositi s njom i gegs, ali u roku od jednog ili dva mjeseca potražnja i opskrba dolaze u ravnoteži.

Komentirajući pedijatar, voditeljica za podršku majki i dojenju Lilia Valentina Kozakova:

Ne, ovo nije istina. Noću se hrane ležeći, kao i tijekom dana, ako je prikladno za mamu.

Dijelite informacije na svojim blogovima i društvenim mrežama.

Jedinstveni integrirani pristup: medicinsko promatranje; podupiru psihološki i intelektualni razvoj djeteta.
Tim kvalificiranih stručnjaka: liječnika, psihologa, nastavnika.
Jedinstveni holistički pristup pratećem razvoju djeteta.
Pojedinačni pristup svakom djetetu i svakoj obitelji.
Ugodna, prijateljska atmosfera.

mi smo u društvenim mrežama

+7 (495) 229-44-10 (višekanalni)
+7 (495) 954-00-46

HOT LINE dojenje :

+7 (495) 926-63-23
od 07:00 do 23:00 dnevno

HOT LINE na pedijatriji :

od 9:00 do 22:00 svakodnevno
samo za pacijente praćene godišnjim programima

2001-2016 LLC Centar za prirodni razvoj i zdravlje djece
Pri kopiranju materijala potrebnih aktivnih veza na web mjesto
Izradite Megaland Creative Group
Powered by PhPh

Savjet 1: Kako dojiti laganje

Lezi na tvojoj strani s glavom na jastuku. Stavite dijete na svoju stranu pored vas, njezina glava bi trebala biti na podlaktici ruke na kojoj lažeš. Uz ovu ruku poduprti leđa. Sa svojom drugom rukom, postavite dojku u usta djeteta kako ne bi uhvatila samo bradavicu, već i halo. Držanje dojke rukom dok dojenje nije potrebno.

Lezi na vašoj strani, prekrižite jednu ruku pod glavu ili na stranu, a drugu podršku ili udarite dijete. Glava bebe nalazi se u blizini pazuha. Možete staviti jastuk iza leđa vašeg djeteta, tako da se ne bi prevrnuo na leđa i otpustio prsa.

Hranite gornju dojku dok ležite. Da biste to učinili, ležite na svojoj strani, poduprite glavu rukom i stavite dijete na jastuk ili preklopljen deka kako bi mogao doći do prsa. Taj položaj može se koristiti u slučajevima kada nije moguće prevrnuti s druge strane (na primjer, kako dijete ne završi na rubu kreveta). Istina, ruka pod glavom može biti umorna tijekom dugotrajne hranjenja.

Lezi s djetetom "utičnicom", tj. noge bi trebale biti na tvojoj glavi. U položaju za naslonjavanje s jednom rukom, naslonite se na lakat ruke, a drugo, besplatno, možete pomoći djetetu da se hrani. Dijete se nalazi na svojoj strani i sranje u mlijeku s gornjeg dijela grudi, pa je pozicija korisna za majke koje imaju lactostasis u tom području.

Uzmi ležajnu poziciju s jastukom pod glavom. Istodobno, dijete leži na trbuhu s trbuščićem. U tom položaju, dječji kolik je mnogo manje uznemiren tijekom i nakon hranjenja, otkad stvaranje plina se smanjuje. Pored toga, dijete ne može gušiti strujom majčinskog mlijeka. Nemojte ostaviti dijete da leži na trbuhu nakon hranjenja. Bolje je pričekati 5-10 minuta, kada je u vertikalnom položaju otpušta nakupljeni zrak.

Savjet 2: Kako hraniti djetetu laganje

Ključ za uspješno dojenje je ispravna pozicija majke i djeteta tijekom hranjenja. Postoji mnogo opcija za dojenje, ležanje, sjedenje ili stajanje, sa ili bez upotrebe pomagala. Danas ćemo razgovarati o ležanju. Ova metoda je vrlo prikladna za hranjenje djeteta od prvog dana života.

Prva opcija leži na vašoj ruci. Dijete leži na majčinoj ruci, majka ga drži tako da leži na svojoj strani, a ne na leđima okretanjem glave (tako da je dijete lakše progutati). Mama može staviti jastuk pod glavu ili ispod ramena. Druga mogućnost za takvu pozu je ne staviti dijete na ruku. Dijete samo leži u blizini, a majka ga drži pod leđima. Ovo je klasično držanje za ležanje.

Druga mogućnost leži na jastuku. Kada se klasična poza savršeno savlada, možete pokušati hraniti dijete s gornjim prsima. Za to je najprikladnije staviti dijete na jastuk, uvijek podupireći ispod leđa.

Treća mogućnost je utičnica. Vrlo neobičan i, na prvi pogled, neugodan stav. Noge bebe okrenute su prema majčinoj glavi. Ovo držanje će pomoći u formiranju stagnacije mlijeka u gornjim režanjima dojke.

A četvrta mogućnost je australsko držanje ili "telefon". Mama leži na leđima, dijete je na vrhu. Mnogi također smatraju da je ovaj stav neugodan, ali u nekim je slučajevima nezamjenjiv. Na primjer, s previše mlaza, kada se dijete ne može nositi s njom.

Izvori: http://womanadvice.ru/pozy-dlya-kormleniya-rebenka, http://www.centr-rebenka.ru/health/vd/vd_743.html, http://www.kakprosto.ru/kak- 53.187-kak-kormit-grudyu-Lezha

Još nema komentara!

Kako hraniti novorođenče s majčino mlijeko dok leže

Hranjenje novorođenčeta

Kako dojiti

Prije davanja hrane temeljito oprati ruke. mliječne žlijezde se dva puta isperu toplom vodom i sapunom, osuše se sterilnim brisevima, koje se koriste samo jednom; nosite haljinu, posebno dizajniranu za tu svrhu, čistu masku. Treba podsjetiti da u prvim tjednima života djeteta, sve osobe koje imaju kontakt s djetetom moraju biti u maskama.

Prvih dana nakon rođenja, možete hraniti bebu koja leži na svojoj strani, stavljajući ga pokraj njega. U budućnosti, za hranjenje, odaberite nisku stolicu ili stolicu, po mogućnosti sa naslonima za ruke. Noge su stavljene na klupu. Dijete leži na majčinom krilu, glava mu je na tijelu lakta, lice mu je blizu prsa. Ruka na kojoj leži dječja glava počiva na naslonu za ruke. To sprečava umor, brzo napreduje ako nema podrške.

Slika 1. Dojenje

Hranjenje djeteta (sjedenje)

Hranjenje djeteta (ležeći)

Bradavica zahvaća II i III prstima slobodne ruke i stavlja je u usta djeteta. Lagano pritisnite na prsima da pokažu prve kapi mlijeka. To olakšava sisanje, što je važno iu prvim danima života, a za slabu djecu koja sisaju, prerano.

Kako bi dijete slobodno disalo, palac i kažiprst malo podupiru dojku. Tijekom hranjenja, oni osiguravaju da dijete ne samo da drži bradavicu u ustima već također i izola: sprječava gutanje zraka.

Mirno okruženje doprinosi boljem protoku mlijeka u prsima. Ako ima dovoljno mlijeka kod svakog hranjenja, dijete se primjenjuje samo na jednu dojku, a drugu hranu - na drugu.

Kada se hrane, blizanci djece se naizmjence primjenjuju i na jednu dojku. Za dvoje djece, mlijeko obično nije dovoljno, potrebno ih je nadopuniti mlijekom iz davatelja mlijeka ili mlijekom.

Nakon hranjenja, pazite na dekantiranje dojke, jer stagnacija mlijeka smanjuje laktaciju. Ispitano mlijeko se čuva u hladnjaku najviše 6 sati, a ako je potrebno, hrane se dijete. Izlučivanje mlijeka tijekom dana je neujednačeno. Može biti da tijekom sljedećeg hranjenja trebate dodatnu hranu.

Sl. 2 Stiskanje mlijeka iz dojke

Mlijeko koje se grije u vodenoj kupki dobiva se iz male boce. Potrebno je držati bočicu tako da je vrat uvijek napunjen i zrak ne prolazi kroz nju. Trebala bi biti rupa u bradavici. Njegova veličina bi trebala biti takva da bi se od bocu okrenutog naopako mlijeko prolazilo, a ne kaplje. Uz brzo oslobađanje mlijeka iz roga, djeca obično odbijaju grudi.

Na početku hranjenja, beba sranje vrlo pohlepno, na kraju ona zaspati pune i zadovoljni. Nema potrebe da ga previše vremena zadrži na dojci. Ako na kraju hranjenja, ne pušta bradavicu, nježno pritisnite bradinu djeteta - lako će i smireno ga pustiti. Trajanje hranjenja u prosjeku iznosi 10-15 minuta. Rezultirajući umor može uzrokovati usporenu usisavanje u naknadnim hranjenjem. Dugo usisavanje može jako utjecati na stanje bradavice - zbog kršenja integriteta kože, lako je ozlijeđeno.

Snažno sisanje beba dobiva potrebnu količinu mlijeka; drugi, lijeni (lijeni sisači) mogu dugo ležati na grudi, povremeno zaspati. Ako se prvo trebate čuvati od prekomjernog hrane, potrebno je aktivirati druge osobe: pokušajte izvaditi bradavicu iz usta, lako pomičite dijete na obrazu, puknuti peta.

Nakon svakog hranjenja, bradavica se pere s kuhanom vodom, može biti otopina burazilina, osušena mekanom pelenijom. Ako dođe do iritacije, razmazite s kremom za bebe, vazelinom ili maslacem, pokrijte ga komadom gazom.

Na kraju hranjenja, dijete se održava vertikalno nekoliko minuta. To je neophodno kako bi se izbacili zrak koji se proguta tijekom hranjenja. Možete lagano udarati po leđima. Dijete hranjeno je postavljeno u krevetić s desne strane, stavljajući pelen preko brade i sakupljao mlijeko, kojega će hvatati. Nakon nekog vremena, oni mijenjaju položaj tijela, okrećući se na drugu stranu, i da se ne bi prevrnuli na leđa, stavili su presavijeni pelen nekoliko puta ispod bokova.

Pravilnu prehranu može se procijeniti normalnim razvojem djeteta, njegovim blagostanjem, smirenim ponašanjem.

Kako dojiti novorođenče?

Prvi put nakon što je uzela novorođenče u naručju, novootvorena mama ne razumije što će raditi i kako ga pravilno hraniti. Da bi se trebalo ispuniti svoje nove odgovornosti koje se ne bi trebale poduzeti iznenađujuće, pitanja predstojećeg dojenja treba paziti čak i za vrijeme trudnoće.

U ovom članku ćemo vam reći kako pravilno dojiti novorođenče kako bi vam taj proces i dijete dali samo pozitivne emocije.

Kako hraniti novorođenče s majčinskim mlijekom?

Mnogim ženama nije dopušteno sjediti nakon cezariannog dijela ili kompliciranog vaginalnog iscjedka. U takvoj situaciji, najbolji položaj za hranjenje djeteta koji leži, i to:

 1. "Od ispod ruke." Žena leži na krevetu, naslonjena na podlakticu i bedro. Mrkva se postavlja na takav način da je njegovo tijelo okomito na tijelo majke, a između njega i podlaktice. Budući da je u tom položaju, majka bi trebala držati glavu djeteta dlanom.
 2. "Ležeći na ruku" - najpopularnija pozicija, nakon što je prihvatila, majka se može opustiti i odmoriti se. Dijete se stavlja na jastuk na stranu okrenutoj majci tako da mu je glava na njezinoj ruci. Tako dijete samostalno dopire do dojke i bilježi bradavicu. Ako žena, dok se na ovom položaju malo diže i počiva na njezinoj ruci, može ponuditi bebu drugu dojku, međutim, nemoguće je dugo davati bebu na tom položaju.

Kako hraniti novorođenčad sjedi?

Da bi se novorođenče dobro hranilo majčinim mlijekom u sjedećem položaju, stavite je u svoje ruke kao u krevetiću. Da biste to učinili, glava mora biti stavljena na nabor jedne ruke, dok druga majka treba pričvrstiti i držati leđa. Kad beba, koja je u tom položaju, okrenuta majci do trbuha svojoj majci, njegova usta se nalaze neposredno nasuprot bradavice, što uvelike olakšava hvat.

Da biste promijenili prsa u sjedećem položaju, mrvica će morati prebaciti na drugu stranu, stavljajući mu glavu na suprotnu zavojnicu.

Savjet 1: Kako dojiti laganje

Lezi na tvojoj strani s glavom na jastuku. Stavite dijete na svoju stranu pored vas, njezina glava bi trebala biti na podlaktici ruke na kojoj lažeš. Uz ovu ruku poduprti leđa. Sa svojom drugom rukom, postavite dojku u usta djeteta kako ne bi uhvatila samo bradavicu, već i halo. Držanje dojke rukom dok dojenje nije potrebno.

Lezi na vašoj strani, prekrižite jednu ruku pod glavu ili na stranu, a drugu podršku ili udarite dijete. Glava bebe nalazi se u blizini pazuha. Možete staviti jastuk iza leđa vašeg djeteta, tako da se ne bi prevrnuo na leđa i otpustio prsa.

Hranite gornju dojku dok ležite. Da biste to učinili, ležite na svojoj strani, poduprite glavu rukom i stavite dijete na jastuk ili preklopljen deka kako bi mogao doći do prsa. Taj položaj može se koristiti u slučajevima kada nije moguće prevrnuti s druge strane (na primjer, kako dijete ne završi na rubu kreveta). Istina, ruka pod glavom može biti umorna tijekom dugotrajne hranjenja.

Lezi s djetetom "utičnicom", tj. noge bi trebale biti na tvojoj glavi. U položaju za naslonjavanje s jednom rukom, naslonite se na lakat ruke, a drugo, besplatno, možete pomoći djetetu da se hrani. Dijete se nalazi na svojoj strani i sranje u mlijeku s gornjeg dijela grudi, pa je pozicija korisna za majke koje imaju lactostasis u tom području.

Uzmi ležajnu poziciju s jastukom pod glavom. Istodobno, dijete leži na trbuhu s trbuščićem. U tom položaju, dječji kolik je mnogo manje uznemiren tijekom i nakon hranjenja, otkad stvaranje plina se smanjuje. Pored toga, dijete ne može gušiti strujom majčinskog mlijeka. Nemojte ostaviti dijete da leži na trbuhu nakon hranjenja. Bolje je pričekati 5-10 minuta, kada je u vertikalnom položaju otpušta nakupljeni zrak.

Savjet 2: Kako hraniti djetetu laganje

Ključ za uspješno dojenje je ispravna pozicija majke i djeteta tijekom hranjenja. Postoji mnogo opcija za dojenje, ležanje, sjedenje ili stajanje, sa ili bez upotrebe pomagala. Danas ćemo razgovarati o ležanju. Ova metoda je vrlo prikladna za hranjenje djeteta od prvog dana života.

Prva opcija leži na vašoj ruci. Dijete leži na majčinoj ruci, majka ga drži tako da leži na svojoj strani, a ne na leđima okretanjem glave (tako da je dijete lakše progutati). Mama može staviti jastuk pod glavu ili ispod ramena. Druga mogućnost za takvu pozu je ne staviti dijete na ruku. Dijete samo leži u blizini, a majka ga drži pod leđima. Ovo je klasično držanje za ležanje.

Druga mogućnost leži na jastuku. Kada se klasična poza savršeno savlada, možete pokušati hraniti dijete s gornjim prsima. Za to je najprikladnije staviti dijete na jastuk, uvijek podupireći ispod leđa.

Treća mogućnost je utičnica. Vrlo neobičan i, na prvi pogled, neugodan stav. Noge bebe okrenute su prema majčinoj glavi. Ovo držanje će pomoći u formiranju stagnacije mlijeka u gornjim režanjima dojke.

A četvrta mogućnost je australsko držanje ili "telefon". Mama leži na leđima, dijete je na vrhu. Mnogi također smatraju da je ovaj stav neugodan, ali u nekim je slučajevima nezamjenjiv. Na primjer, s previše mlaza, kada se dijete ne može nositi s njom.

Izvori: http://www.mylittlebaby.ru/?topic=stat14, http://womanadvice.ru/kak-pravilno-kormit-novorozhdennogo-grudyu, http://www.kakprosto.ru/kak-53187-kak -kormit-grudyu-Lezha

Još nema komentara!

Kako hraniti novorođenče leži, sjedi i u drugim pozama?

Ne postoji ništa korisnije za novorođenče nego majčino mlijeko. Ali, unatoč prirodnosti procesa hranjenja, podešavanje nije lako. Dijete ne dodira ispravno dojke, on i njegova majka su neugodni, on odbija sisati, kao rezultat toga, mlijeko nije dovoljno proizvedeno... Postoji mnogo problema. Ali, ako želite, u većini slučajeva sve radi. Pogotovo ako odaberete najudobniji položaj. Osim toga, različite metode primjene djeteta pomažu u izbjegavanju stagnacije tijekom laktozaze.

Kako hraniti bebu dok sjedi?

Mnoge žene vole sjediti. To je stvarno prikladno, pogotovo ako novorođenče treba dojenje izvan kuće. No dijete se može držati na različite načine.

Klasična poza smatra se opcijom "kolijevka". Gotovo je univerzalna, jer se može koristiti za karapuz bilo koje dobi. Glava bebe postavljena je na krilo maternice majke, koju podržava njegova druga ruka. Dijete je malo okrenuto ženi. U ovom slučaju, desnu dojku, on bi trebao sisati na svoju desnu ruku. Prilikom mijenjanja dojke beba mora biti prebačena na drugu stranu.

Za vrlo malu djecu, isti položaj može biti prikladniji. Dno crta je da dijete jednostavno sjedi na ruku, a majka podupire glavu dlanom. To jest, kada hranite desnu dojku, dijete treba staviti na lijevu ruku. Drugi je da zadrži svoje tijelo. Prednost položaja - majka ima priliku usmjeriti glavu bebe. Lakše je dobiti dijete da uzme dojke ispravno. Važno je da snima ne samo bradavicu, nego i areolu. Tek tada će uspjeti bez pukotina i drugih ozljeda. Posebno je teško objasniti preuranjene mrvice.

Može biti koristan položaj ispod ruke. Dijete je u ovom slučaju, kao što je bilo, pod rukom, ležeći na jastuku. Trebalo bi biti takve visine da su usta u mrvicama na prsima. To će omogućiti da se ne napune mišiće leđa moje majke. U tom položaju prikladnije je prilagoditi hranjenje jer je lakše upravljati zahvatom. Osim toga, beba je udobna, ne umori kada sisa, što će imati koristi slabe djece. Korisno mjesto i laktozaza. Omogućuje vam ispuštanje donjih i bočnih režnja grudi, u kojima mlijeko često stagnira. Drugi plus je da ako je dijete rođeno pomoću carski rez, onda na sličan položaj neće dodirnuti ozdravljenje šav na majčin trbuh.

Podići za ležanje

Laganje na dojenju nije manje udobno, samo bi mjesto trebalo pravilno odabrati. Ponekad je ta pozicija neophodna. Na primjer, ako je nakon porođaja postalo potrebno ukrasti, tada liječnici mogu zabraniti nekoj ženi neko vrijeme da sjedne. Dakle, sjedenje više ne hrani dijete. Nadalje, majka dobiva priliku da se opustite: čitajte knjigu ili jednostavno uživajte u zajedništvu s djetetom. Posebno korisno u prvim mjesecima kada se mrvica često i dugo primjenjuje.

Ispravno je ovako ležati: mama stavlja novorođenče na sebe, glavu na jastuku ili vlastitu ruku. Ona je sama na njezinoj strani. Tako će lako doći do prsa. Ponekad se žene žale da su neugodno u tom položaju. Zatim morate obratiti pozornost na to je li napravljena uobičajena pogreška. Na jastuk bi trebao biti smješten samo glavu majke, ramena - na površini kreveta. Za veću udobnost leđa se može poduprijeti nečim. Također biste trebali biti sigurni da je kikirikija na njegovoj strani. Na leđima, okrećući glavu, teško će mu progutati.

Ako je beba bebi teško, čini zvukove, a zatim može imati kratki frenulum jezika. Liječniku treba provjeriti.

Čini se da je beba ispraznila jednu dojku i nije puna. I prebacivanje na suprotnu stranu je nezgodno. Zatim se na isti položaj, leži na vašoj strani, dojite odozgo. Da biste to učinili, stavite dijete na jastuk, jednu ruku ga treba držati. Međutim, malo je vjerojatno da će biti moguće ostati na tom položaju dugo vremena, budući da je lakat služi kao podrška za majku. Mišići će uskoro biti umorni.

Važno je! Nutricionisti u šoku! Možete lako izgubiti težinu nakon porođaja. Jeftin i učinkovit lijek nakon uzimanja dodatne težine ide zauvijek. Pročitajte više »

Možete organizirati dijete tako da su njegove noge okrenute prema glavi žene. Leži na njezinoj strani. Kao u slučaju opcije sjedenja iz ruke, razne režnjeve dojke ispražnjene su. Točno je koristiti ove položaje barem jednom dnevno kako bi se izbjeglo stagnacija mlijeka tijekom laktozaze.

Drugi način dojenja leži na jahanju na majci. Dijete treba staviti na vrh trbuha majke, lagano okrećući glavu. Neuobičajeno držanje treba primijeniti u prvim mjesecima, kada žensko mlijeko dolazi obilno i praktično sprejevi. Kikiriki se neće gušiti i gušiti. Postavljanje trbuha na trbuh pomaže u utrobi radi bolje.

Ostale odredbe

Ponekad se sjedeći i ležeći položaji moraju zamijeniti drugi. Na primjer, možete hraniti dijete koji stoji, ako je dijete zabrinuto, plačući dok ga pokušavaju spustiti. Ova opcija je također korisna za one koji još uvijek ne mogu sjediti nakon poroda, ali ne žele lagati. Djetešce se nalazi na rukama, kao kod "krevetića". Da bi se smirio, preporuča se polagano polaganje.

Čini se da morate hraniti dijete, kao da ga vise. U ovom slučaju, točno je da je ležao malo okrenut na njegovu stranu. Mama sjedi, naslonjena na ruke i hrani grudi odozgo. U sličnom položaju, mlijeko slobodno teče kroz kanale, beba mora manje truditi da sisati. Stoga je vrijedno koristiti metodu, ako je neko vrijeme dijete dobilo bocu, a sada ne želi uzeti grudi.

Za neznatno odrastao dijete, postavlja se na bedro i kada beba stoji može biti korisna. U prvom slučaju, majka savijena noga, stavlja ga na potporu i stavlja ga na vrh mrvica. U drugom - sjedi ispred djeteta, a on stoji između njezinih nogu. Ove odredbe pogodne su za kratkoročne privitke, kada se mrvice trebaju smiriti ili jesti malo dok se igraju. Ostanite na spavanju pravilno nastavite na uobičajene načine, tj. Leži na vašoj strani ili sjedi.

Neke se majke moraju suočiti s problemom: što predstavlja prikladan za hranjenje blizanaca? Naravno, to možete učiniti zauzvrat. Ali malo je vjerojatno da će jedno dijete mirno pričekati dok druga ne bude zasićena. Najprikladnije je da dojite pod ruku djece koja leže na jastucima. Također je moguće organizirati ih u "krevetić", svaki po vlastitoj ruci. Ovaj položaj ima nedostatak: neće biti moguće držati glavu novorođenčeta kako bi kontrolirala držanje. Zato je bolje da ga na početku ne koristite. Iako je za neke žene pozicija prikladna od prvih dana, potrebno je pokušati. Dopušteno je kombiniranje položaja. Jedno dijete nalazi se u "krevetiću", a drugo je pri ruci.

Što trebate znati o dojenju?

Pokušavajući ispraviti posture za dojenje, žena će sigurno odabrati najudobnije za sebe i dijete. Veličina dojke nije bitna. Ne utječe na količinu proizvedenog mlijeka. I ne zahtijeva posebne odredbe. Samo negdje morate podići mrvice, staviti jastuk ili zavoj.

Kod lactostasis, važno je staviti dijete na prsa. To će pomoći u borbi s stagnacijom mlijeka. Potrebno je samo odabrati postavke koji će omogućiti pražnjenje segmenata problema.

Nije teško odrediti mjesto stagnacije, jer postoji bolna pečat. Da biste se riješili, vrijedi prisjetiti se jednostavnog pravila: mlijeko najbolje ide u tom dijelu dojke, na koju je pritisnut brada. S obzirom na tu značajku i odabrati pravi položaj.

Bez obzira na držanje, trebali biste slijediti preporuke.

 • Dojenje je neophodno, tako da je prikladno. Nemojte se više saviti i povucite na prsa.
 • Potrebno je dati dojku tako da beba snima areolu.
 • Jezika djeteta treba biti pritisnuta na donju gumu, a spužva bi se trebala okrenuti prema van.

Ako dobro pokupite poza, pokušajte sjesti i leći, a dojenje će postati zadovoljstvo. Kad ih lakostasis treba promijeniti. Malo je vjerojatno da će majka i dijete ikada biti bliže nego u ovom razdoblju. Uspješno prilagođeno dojenje pomoći će da rastu zdravo i sretno dijete.

Kako izgubiti težinu nakon porođaja?

Najdraža i dugo čekala dijete rođeno je, i zajedno s njom i EXTRA MASOM. Ali briga o djeci ne ostavlja vremena ni za sebe ni za dvorane. Većina dijeta može imati opasne posljedice i za majku i za bebu.

Ali želim staviti svoju najdražu haljinu, visoke pete i izgledati sjajno kao i prije. Postoji izlaz - priče o mumijama o tome kako je jednostavno izgubiti 20 + KILO!