Piercing Salon u Moskvi

Hrana

Tijekom trudnoće, ženska ramena spadaju u dvostruku odgovornost - za sebe i dijete u razvoju. Po saznanju da će uskoro biti sretna mama, svaka djevojka počinje brinuti - što ona sada može, a što ne? I ovo se odnosi doslovce sve što je prisutno u životu trudne žene: hrana, sport, posao, spavanje, i, naravno, kozmetičke postupke, kao što je piercing bradavica.

Ušna piercing tijekom trudnoće: da ili ne?

Jedno od problema pojavljivanja, uznemiravanje nekih trudnica, piercing je uši. Prilično jednostavna i sveprisutna procedura koja vam omogućuje da ukrasite uši lijepo i u modi. Ovo je jedna od najsigurnijih vrsta piercinga na licu, koja iscjeljuje bez komplikacija i odmah se provodi u kozmetičkom salonu. Ne postoje kontraindikacije čak ni za male djevojčice, mnoge majke donose jednogodišnje bebe na prolazne režnjeve, a zatim umetnu šarmantnu naušnicu u svoje male uši.

Čekam dijete: Je li opasno probiti režnjeve?

Je li moguće ušuljati uši ili još ne? Najhitnije bi bilo postaviti takvo pitanje nadzornom liječniku. Procjenjujući opće stanje majke, on će dati ispravnu preporuku. Strogo govoreći, službena medicina ne zabranjuje piercing frenula jezika i ušiju djevojaka u "zanimljivom položaju". No narodna i posebno orijentalna medicina, za razliku od toga, zabranjuje. Motiviraju zabranu činjenicom da je cijela vanjska površina čašice doslovno isprepletena s točkama energije, koji su usko povezani s unutarnjim organima i imaju ozbiljan utjecaj na njih.

Kad ne možete ubosti uši

Bez obzira na to je li žena trudna ili ne, postoje opća ograničenja za bilo koju vrstu piercinga, pa im je potrebno zapamtiti:

 • slaba cirkulacija, slaba koagulacija;
 • epilepsije;
 • ekcema kože, dermatitis;
 • reumatizam u akutnoj fazi;
 • akutne zarazne bolesti;
 • alergijske reakcije na legure i metale.

Sigurno pieriranje intimnih mjesta i ušiju tijekom trudnoće je moguće, ali samo uz dopuštenje liječnika - to je utvrđeno. Također se preporučuje provesti postupak uz pomoć kvalificiranog refleksologa. Specijalist ima potrebna znanja o energetskim točkama i pomaže vam odabrati mjesto probijanja kako ne bi štetilo majci i fetusu. Što se tiče nakita, najopasnije, gotovo nikada ne daje alergije, bit će naušnice izrađene od kirurškog čelika.

Ušna piercing tijekom trudnoće.

Djevojke rade za uklanjanje dlaka i još nisu davale rođenje već prije toga

Nisam razumio vezu trudnoće, stražara i probadanja) koriste iste zajedničke anestezije)

Svi imaju različite uši liječiti. Nikad ne znaš kako se to događa.

Već imate iskustva) pogledaj sebe.

Ja bih probila, ali samo s 100% majstora i dobre klinike

Možete, samo nemoj pokupiti

Oni to rade bez anestezije, ne vidim nikakve prepreke za bušenje ušiju. Bez velikog posla, učinite svoj san ostvarenim

Nisam pušio, jer mi se uši razlikuju drugačije, inače inače druga s problemom

Ovdje također brinem o tome.

Općenito, opet sam prerasla u rupe? Sada ću ga probušiti, gubiti istu osobu, ali oni uvijek izliječiti drugačije. I tako bih čekao na vašem mjestu, probudila bih se nakon rođenja. Samo se upalim, iako radim, onda srebrne naušnice pomažu i obradu alkohola, ništa drugo

Navel piercing tijekom trudnoće: 4 sigurnosna pravila

Da i ne, možete odgovoriti na pitanje o piercingu tijekom trudnoće. U specijaliziranim salonima gdje se bave piercingom, svaki klijent podvrgava se konzultacijama gdje prima potrebne preporuke, odabire nakit i otkrije točno što se sastoji od nadolazećeg postupka. Jednostavno kao što vam ovaj postupak čini, to može obaviti samo profesionalni. Inače, riskirate dobivanje infekcije, a za trudnice, ova operacija je posebno opasna.

Piercing tijekom trudnoće: ukloniti ili ne

Posljednjih nekoliko godina, trbušni piercing postao je još popularniji. Ako već imate na raspolaganju ovaj nakit, vjerojatno ste čuli da čim se pojavi trudnoća, naušnica će morati biti uklonjena.

Nošenje nakita ne bi trebalo donijeti osjećaj nelagode.

Je li to stvarno potrebno? Ako slijedite određena pravila, piercing za trudnicu će biti potpuno siguran.

Od temeljnih pravila piercinga može se identificirati 4:

 1. Navel nakon izbuške mora nužno izliječiti prije trudnoće. Inače, iscjeljenje će biti težak i bolan proces. Prvo, zbog povećanja maternice, koža na trbuhu će se protezati, a punkcija će se povećati s njom. Osim toga, postoji mogućnost da će vaša koža biti oštećena, a piercing će izliječiti postpartum proces. Drugo, s obzirom na smanjenje imunološkog sustava trudnice, postoji mogućnost infekcije.
 2. Odmah liječite sve infekcije. Naravno, ako je pukotina na pupku već izliječena, zarazne bolesti vam ne prijete, ali ako je pukotina napravljena ne tako davno, obratite pozornost na kožu oko nje. Ako primijetite da neki simptomi idu u bolnicu. Moguće je samostalno nositi se s jednostavnim crvenilom nekoliko dana, ali trudnica ne preporučuje samoizlječenje i mora potražiti stručnjaka kako bi izbjegli zdravstvene probleme.
 3. Pokušajte nositi nakit koji će biti udoban. Kasnije će nakupljeni metalni nakit izazvati nelagodu trudnoj ženi pa je stoga bolje zamijeniti fleksibilnim politetrafluoroetilenom, što tijelo ne odbacuje. Možete nositi takav ukras prije rođenja.
 4. Prije nego što se izvrši carski rez, potrebno je ukloniti dekoraciju. U glavnim slučajevima, liječnicima je zatraženo uklanjanje ukrasa jer može ometati rad i oštetiti kožu.

I najvažnija stvar koju svaka buduća mama brine. Ako ste piercing dugo prije trudnoće, to neće naškoditi vašem budućem djetetu.

Bilo i kako ukloniti piercing iz pupka tijekom trudnoće

Odmah, valja istaknuti da djevojke obično nose piercings tijekom trudnoće do oko 6 mjeseci. Nakon toga, naušnica počinje miješati, a zamijenjena je udobnijim fleksibilnim materijalom koji mijenja svoj oblik pod pritiskom maternice.

Metalni nakit u pupku tijekom trudnoće može se zamijeniti nakitom izrađenim od fleksibilnog politetrafluoroetilena - tijelo ih ne odbacuje

Ako se bojiš prerade, možete privremeno zamijeniti naušnicu lanenom svile. Naravno, ta je mogućnost manje estetska, ali ćete biti sigurni u integritet probijanja.

U svakom slučaju, dekoracija prije isporuke morat će biti uklonjena. Ako to ne možete sami - kontaktirajte salon, gdje će vam biti pomogli i dati savjete o daljnjoj njezi.

Nakon uklanjanja naušnice, pacijenta treba pažljivo pratiti i liječiti antiseptičkim. Tijekom cijelog razdoblja nakon uklanjanja mjesta probijanja potrebno je podmazivati ​​uljem i vrhnjem tako da koža ostane elastična.

Ako govorimo o pucanju pupka tijekom trudnoće, stručnjaci preporučuju da napustite ovaj pothvat. Probušeni pupak tijekom trudnoće neće imati utjecaja na stanje pupkovine, to je ono što se doživljava na prvom mjestu. Ali činjenica da naušnica može donijeti zaraznu bolest više šansi. Čak i ako nađete salon sa savršenim sanitarnim standardima, šanse za ugovaranje hepatitisa ili HIV-a su vrlo visoke. A kako je u trudnica imunitet smanjen, bolest će prodrijeti gotovo odmah. To se također odnosi i na genitalno piercing, što se ne može učiniti nakon menstruacije.

Kako ukloniti piercing iz nosa tijekom trudnoće

Govoreći o bušenju nosa i ušiju, možete odmah pojasniti, ti ukrasi nisu nužno uklonjeni, mogu ostati ne samo tijekom trudnoće, već i tijekom porođaja.

Djevojka uvijek želi ostati lijepa i takav životni vijek kao trudnoća nije iznimka.

Prema doktora medicinskih znanosti Iffat A. Hoskins, piercing čak na takvim manjim mjestima može donijeti nelagodu trudnoj ženi.

Možda je to tako, jer tijekom trudnoće koža je rastegnuta i možete postati neugodno. U takvoj situaciji, naušnice se mogu zamijeniti drugim materijalom koji se lako može kremirati ili ih potpuno ukloniti. Možeš to raditi sam.

Prolazak jezika ili nosa ne ometa generički proces, čak i uz uporabu opće anestezije. To se ne može reći zbog genitalnih piercinga, što povećava vjerojatnost rupture.

Je li moguće probiti uši trudnicama?

Tijekom trudnoće žena ima veliku odgovornost - za svoje zdravlje i za zdravlje djeteta. Saznao je da će uskoro postati majka, pojavljuju se mnoga pitanja, od kojih je glavno što sada može učiniti, a što ne.

Piercing ušiju tijekom trudnoće nije zabranjeno

Jedno od pitanja koja se tiče izgleda jest - možete li još uvijek probiti trudne uši ili ne?

Odgovor na ovo pitanje može vam dati samo stručnjaka.

Samo liječnik koji je procijenio stanje buduće majke i budućeg djeteta moći će predložiti pravu odluku. Ako se općenito kaže, tada lijek trenutno ne zabranjuje prodiranje ušiju trudnicama. To se ne može reći o tradicionalnoj medicini. Ona to objašnjava činjenicom da je cijela čašica prekrivena točkama koje su povezane s unutarnjim organima, a svaki utjecaj na njih imat će određeni učinak. Stoga pokušajte još uvijek dobiti savjetovanje s specijalistom.

Kako probiti pupak (video)

Kao što ste mogli biti uvjereni u piercing tijekom trudnoće, to nije tako jednostavno kao što se može činiti na prvi pogled. Ako već nosite bebu pod srcem i zaista ste željeli donijeti ovu raznolikost u svoj život, savjetujemo vam da pričekate i ne postupate prema načelu "ljepota zahtijeva žrtvu". Pa, ako ste već vlasnik piercinga, pokušajte se brinuti koliko god je to moguće, a zatim će vas pojedinačni žark ukrasiti nakon rođenja.

Može li trudnice probiti uši?

Može li trudnice probiti uši?

Već sam probušio uši, tradicionalne naušnice, svjetlo, malo, zlatno. Ali nedavno je počela nositi naušnice izrađene od srebra. Voljela bih i staru odjeću, ovo je dar moje majke za 16. rođendan, sad imam 28 godina. I sad nosim jedno srebro, jedno zlatno naušnice. Nije neugodno, ali želio bih nositi cijeli set. Ne želim nositi samo srebro ili samo zlato. Ovdje šuga! (Želim pištolj u medicinskom centru) Ili je bolje da to učinite nakon poroda u nekoliko mjeseci? Zanima me oba znaka i medicinsku točku gledišta - Bilo da je ovaj postupak, itd. Vaša mišljenja nisu štetna za trudnoću i fetus.

Naušnice u ušima nose tisuću godina diljem svijeta, i žena i muškaraca s različitim ciljevima. No, da bušimo uši da nose naušnice, jedna nije jedna od najboljih izmišljotina čovječanstva. Budući da su uši najveći broj biološki aktivnih točaka. Kroz njih postoji veza s kozmosom, razmjenom energije, regulacijom tijela. Uho nalikuje ljudskom zametku u maternicu. Piercing uši trebaju biti poznati samo BATy ljudi, stručnjaci. Dovoljno je napraviti pogrešku na milimetru i pojaviti se problemi u tijelu - česte glavobolje, zgusnuti zubi, problemi s PMS-om itd. Kako bi se riješio problem, iscjelitelji se često savjetuju da jednostavno uklanjaju naušnice.

U ženskom tijelu, od trenutka začeća, započinje aktivno hormonsko restrukturiranje, u napetom, stresnom stanju čekanja da se dobije uporište, zigot je ukorijenjen ili ne. Mnogi dakle znatno gube na težini, postaju letargični, želim spavati stalno. Uostalom, mikroskopska stanica brzo raste. Na njemu se formiraju osnovni organi i sustavi. Do 3 mjeseca, opća formacija završava, počinje embrij. Već premješta srce. U prvom tromjesečju do 12 tjedana dok ne dosegne masu posteljice, najveći postotak kvarova trudnoće, pobačaja. Do tog vremena i pobačaja. Obično, do 3 mjeseca, posebno se preporučuje da se suzdrže od različitih manipulacija, fizioterapijskih postupaka, velikih opterećenja na tijelu, jačoj nego u drugim semestrima. Kada je fetus fiksiran, tijelo mu se prilagođeno, a beba i trbuh samo rastu.

Ako stvarno želite nositi te i druge naušnice, probadite uši nakon 12 tjedana.

Sada o zlatnim i srebrnim naušnicama. Iz energetske točke gledišta, nakit od tih metala nije istrošen. Oni su antagonisti. Oni imaju suprotnu energiju i neprijateljski su. Zlato se smatra metalom Sunca, a srebro je Mjesec. Sunce nam daje energiju za djelovanje, osobni razvoj, stabilizira ukupnu energetsku ravnotežu. Kemijski je inertan i stoga ne ulazi u odnos s ljudskom energijom. To je simbol osobnosti, moći, društvenog prestiža. Nije ni čudo što ih je majka dala 16 godina. Mjesec je simbol majčinstva, duše. Ona regulira naš unutarnji svijet, psihu i emocije. Pod utjecajem lunarnih ritmova je cijelo žensko tijelo. Srebro pomaže tijelu da bude u skladu s tim ritmovima. Daju energiju unutarnjem rezervatu tijela. Srebrni nakit je manje popularan od zlata, jer osobe s hormonskim i endokrinim poremećajima mogu uzrokovati egzacerbacije. Srebro može reagirati s tijelom.

Odabir nakita uvijek treba uzeti u obzir njihovu energiju, a ne prema modi i mišljenju drugih ljudi. Moj savjet, kao znalac - bioenergija, ne probije drugi put uši. Izaberite između dara mame i naušnica. Usput, gdje ste ih kupili i koje su njihove funkcije, vrijednost? Uostalom, imaju puno smjerova djelovanja. Treba ih dobro razumjeti i pitati se jesu li prikladni za trudnoću. Najbolje je odabrati upotrebu pendela ili slijepe metode. Tijelo i intuicija najbolji su stručnjaci i konzultanti. Oni točno znaju što trebate.

Je li moguće probiti uši tijekom trudnoće?

Trudnoća je sretan, ali istodobno vrlo važan period. Svako novootvorena majka prije ili poslije postavlja pitanje: "Što mogu učiniti sada i što ne?"

Najbolje od svega, ako odgovor daje kvalificirani liječnik.

Uostalom, bit će toliko mnogo narodnih znakova, mitova i apsolutno nerazumnih zabrana koje morate samo mirno sjediti. Inače, budite sigurni da prekršite jedno od nepisanih pravila. Mlada majka akumulira puno pitanja.
Jedno od ovih kontroverznih pitanja: "Je li moguće probiti uši trudne?"

Većina stručnjaka to ne zabranjuje. Ali postoje ograničenja. Nemoj proboditi uši:

 • Oni koji pate od ekcema, reumatizma
 • Osobe s poremećajima krvi
 • Ljudi skloni alergijama na različite vrste metala

Istočna medicina tvrdi da je piercing ušima vrlo opasno. Uostalom, postoje bodovi na aurikama - projekcije unutarnjih organa. Ima ih oko 365.

Kako je najsigurnije probiti uši tijekom trudnoće?

Provjerite sa svojim liječnikom.

Postupak se najbolje obavlja refleksologom. To će vam pomoći odabrati pravu točku s obzirom na topografsku lokaciju. Obratite pažnju na metal koji ćete nositi. Vjeruje se da apsolutno nealergijski metali ne postoje. Najsigurnije su naušnice izrađene od kirurškog nehrđajućeg čelika.

Osigurajte poštivanje sterilnosti tijekom postupka i nakon probijanja.

Ako slijedite ove jednostavne upute, postupak bi trebao biti siguran i praktički bezbolan. Štoviše, može imati blagotvoran učinak na cijelo tijelo.

Ako, nakon vaganja svih prednosti i nedostataka, još uvijek sumnjate, pričekajte malo s ovim za svoj mirni um.

Navel piercing tijekom trudnoće: 4 sigurnosna pravila

Da i ne, možete odgovoriti na pitanje o piercingu tijekom trudnoće. U specijaliziranim salonima gdje se bave piercingom, svaki klijent podvrgava se konzultacijama gdje prima potrebne preporuke, odabire nakit i otkrije točno što se sastoji od nadolazećeg postupka. Jednostavno kao što vam ovaj postupak čini, to može obaviti samo profesionalni. Inače, riskirate dobivanje infekcije, a za trudnice, ova operacija je posebno opasna.

Piercing tijekom trudnoće: ukloniti ili ne

Posljednjih nekoliko godina, trbušni piercing postao je još popularniji. Ako već imate na raspolaganju ovaj nakit, vjerojatno ste čuli da čim se pojavi trudnoća, naušnica će morati biti uklonjena.

Nošenje nakita ne bi trebalo donijeti osjećaj nelagode.

Je li to stvarno potrebno? Ako slijedite određena pravila, piercing za trudnicu će biti potpuno siguran.

Od temeljnih pravila piercinga može se identificirati 4:

 1. Navel nakon izbuške mora nužno izliječiti prije trudnoće. Inače, iscjeljenje će biti težak i bolan proces. Prvo, zbog povećanja maternice, koža na trbuhu će se protezati, a punkcija će se povećati s njom. Osim toga, postoji mogućnost da će vaša koža biti oštećena, a piercing će izliječiti postpartum proces. Drugo, s obzirom na smanjenje imunološkog sustava trudnice, postoji mogućnost infekcije.
 2. Odmah liječite sve infekcije. Naravno, ako je pukotina na pupku već izliječena, zarazne bolesti vam ne prijete, ali ako je pukotina napravljena ne tako davno, obratite pozornost na kožu oko nje. Ako primijetite da neki simptomi idu u bolnicu. Moguće je samostalno nositi se s jednostavnim crvenilom nekoliko dana, ali trudnica ne preporučuje samoizlječenje i mora potražiti stručnjaka kako bi izbjegli zdravstvene probleme.
 3. Pokušajte nositi nakit koji će biti udoban. Kasnije će nakupljeni metalni nakit izazvati nelagodu trudnoj ženi pa je stoga bolje zamijeniti fleksibilnim politetrafluoroetilenom, što tijelo ne odbacuje. Možete nositi takav ukras prije rođenja.
 4. Prije nego što se izvrši carski rez, potrebno je ukloniti dekoraciju. U glavnim slučajevima, liječnicima je zatraženo uklanjanje ukrasa jer može ometati rad i oštetiti kožu.

I najvažnija stvar koju svaka buduća mama brine. Ako ste piercing dugo prije trudnoće, to neće naškoditi vašem budućem djetetu.

Bilo i kako ukloniti piercing iz pupka tijekom trudnoće

Odmah, valja istaknuti da djevojke obično nose piercings tijekom trudnoće do oko 6 mjeseci. Nakon toga, naušnica počinje miješati, a zamijenjena je udobnijim fleksibilnim materijalom koji mijenja svoj oblik pod pritiskom maternice.

Metalni nakit u pupku tijekom trudnoće može se zamijeniti nakitom izrađenim od fleksibilnog politetrafluoroetilena - tijelo ih ne odbacuje

Ako se bojiš prerade, možete privremeno zamijeniti naušnicu lanenom svile. Naravno, ta je mogućnost manje estetska, ali ćete biti sigurni u integritet probijanja.

U svakom slučaju, dekoracija prije isporuke morat će biti uklonjena. Ako to ne možete sami - kontaktirajte salon, gdje će vam biti pomogli i dati savjete o daljnjoj njezi.

Nakon uklanjanja naušnice, pacijenta treba pažljivo pratiti i liječiti antiseptičkim. Tijekom cijelog razdoblja nakon uklanjanja mjesta probijanja potrebno je podmazivati ​​uljem i vrhnjem tako da koža ostane elastična.

Ako govorimo o pucanju pupka tijekom trudnoće, stručnjaci preporučuju da napustite ovaj pothvat. Probušeni pupak tijekom trudnoće neće imati utjecaja na stanje pupkovine, to je ono što se doživljava na prvom mjestu. Ali činjenica da naušnica može donijeti zaraznu bolest više šansi. Čak i ako nađete salon sa savršenim sanitarnim standardima, šanse za ugovaranje hepatitisa ili HIV-a su vrlo visoke. A kako je u trudnica imunitet smanjen, bolest će prodrijeti gotovo odmah. To se također odnosi i na genitalno piercing, što se ne može učiniti nakon menstruacije.

Kako ukloniti piercing iz nosa tijekom trudnoće

Govoreći o bušenju nosa i ušiju, možete odmah pojasniti, ti ukrasi nisu nužno uklonjeni, mogu ostati ne samo tijekom trudnoće, već i tijekom porođaja.

Djevojka uvijek želi ostati lijepa i takav životni vijek kao trudnoća nije iznimka.

Prema doktora medicinskih znanosti Iffat A. Hoskins, piercing čak na takvim manjim mjestima može donijeti nelagodu trudnoj ženi.

Možda je to tako, jer tijekom trudnoće koža je rastegnuta i možete postati neugodno. U takvoj situaciji, naušnice se mogu zamijeniti drugim materijalom koji se lako može kremirati ili ih potpuno ukloniti. Možeš to raditi sam.

Prolazak jezika ili nosa ne ometa generički proces, čak i uz uporabu opće anestezije. To se ne može reći zbog genitalnih piercinga, što povećava vjerojatnost rupture.

Je li moguće probiti uši trudnicama?

Tijekom trudnoće žena ima veliku odgovornost - za svoje zdravlje i za zdravlje djeteta. Saznao je da će uskoro postati majka, pojavljuju se mnoga pitanja, od kojih je glavno što sada može učiniti, a što ne.

Piercing ušiju tijekom trudnoće nije zabranjeno

Jedno od pitanja koja se tiče izgleda jest - možete li još uvijek probiti trudne uši ili ne?

Odgovor na ovo pitanje može vam dati samo stručnjaka.

Samo liječnik koji je procijenio stanje buduće majke i budućeg djeteta moći će predložiti pravu odluku. Ako se općenito kaže, tada lijek trenutno ne zabranjuje prodiranje ušiju trudnicama. To se ne može reći o tradicionalnoj medicini. Ona to objašnjava činjenicom da je cijela čašica prekrivena točkama koje su povezane s unutarnjim organima, a svaki utjecaj na njih imat će određeni učinak. Stoga pokušajte još uvijek dobiti savjetovanje s specijalistom.

Kako probiti pupak (video)

Kao što ste mogli biti uvjereni u piercing tijekom trudnoće, to nije tako jednostavno kao što se može činiti na prvi pogled. Ako već nosite bebu pod srcem i zaista ste željeli donijeti ovu raznolikost u svoj život, savjetujemo vam da pričekate i ne postupate prema načelu "ljepota zahtijeva žrtvu". Pa, ako ste već vlasnik piercinga, pokušajte se brinuti koliko god je to moguće, a zatim će vas pojedinačni žark ukrasiti nakon rođenja.

Piercing i trudnoća

Jesu li piercing i trudnoća kompatibilni? Hoće li se probijala rupa tijekom trudnoće i nakon poroda? Može li biti posljedica naušnice u pupku tijekom trudnoće? Je li moguće probiti nove rupe?

Pokušajmo odgovoriti na sva ova pitanja.

Modifikacija tijela, od novijeg vremena, opet je u modi, mnoge žene probijaju pupak, bradavice, genitalije, a da ne spominjemo uši, jezik, usne, obrve i druga zanimljiva mjesta. Naušnice u pupku uzrokuju najveću zabrinutost tijekom trudnoće. To ne iznenađuje, s rastom trbuha ovo područje se značajno mijenja, pupak se izglađuje i rasteže, au nekim ženama postaje potpuno uvijen i isprepleten.

Pravno uzbuđenje uzrokuje moguću promjenu u buci pupka. Slučajevi u kojima je rupa od piercinga nakon trudnoće rasprostranjena i postala neprirodnom više nego dovoljno, žene dijele svoja iskustva i uzrujavaju se unaprijed. Međutim, ne činjenica da je vaš slučaj ista, sasvim je moguće da će se sve zaobići. Mnogo ovisi o tome koliko je ta rupa stara. Ako je pukotina napravljena prije nekoliko godina, najvjerojatnije se neće promijeniti. Istovremeno, još uvijek morate pucati na naušnicu. Barem za ultrazvuk i bilo bi najbolje ako ga skinete za porođaj.

Za cijelo razdoblje, dekoracija treba mijenjati u poseban fleksibilni hypoallergenic teflon. Neće se držati odjeće na rastući trbuščić i neće vas zamarati. Obično se ta potreba javlja nakon 20 tjedana. Ako ne kupite takvu naušnicu, privremeno možete proći svilenu nit kroz rupu, tako da rupa ne preraste. Iako treba napomenuti da vjerojatnost prekomjerne proizvodnje nije velika, a to se događa samo s nedavnom bušenjem. Ako se tako dogodi da je piercing obrastao, možete ponovno probiti pupak na starim rupama.

Strah može biti uzrokovan svježom bušenjem pupka neposredno prije začeća. Ova rupa može uzrokovati mnogo problema. Prekomjerno rastezanje je moguće u roku od 3 do 8 tjedana, ukoliko uklonite naušnicu, moguće je rastegnuti rupu na rastućem trbuhu i stvoriti kozmetički nedostatak. Zato ne biste trebali probiti pupak pri planiranju začeća i dok nosite dijete.

Ako je pukotina učinjena nedavno, treba pazljivo paziti na vaš položaj, jer je imunološki sustav slabljen i upala se može lako razviti. Pazite na uobičajeno vrijeme, često isperite ovo područje sapunom.

Bipolarni piercing je traumatičan, dovodi do traume mliječnih kanala, ako se ne provodi pažljivo, a opstetričari nisu dobrodošli. U roku od 9 mjeseci, ne samo da ne može probiti bradavice, ali morate ukloniti sve naušnice. Treba napomenuti da postojeća pukotina može uzrokovati laktozu nakon porođaja, budući da se ožiljak može preklopiti izlazne kanale, žene nakon probijanja bradavica u rizičnoj skupini za postpartum mastitis.

Kad se hranite bebu, ni piercing nije dopušteno. Naušnica može letjeti tijekom hranjenja i ubiti bebu, uzrokujući gušavost, a da ne spominjemo da je strano tijelo u njegovim ustima malo vjerojatno da će vam užitak, a naušnica povećava rizik od ozljeda i upalnih bradavica. Kada se uklone, otvori su vjerojatno da će prerasti, ali nitko vam ne smeta da probadete bradavice opet nakon dojenja.

Piercing genitalnih organa, kao što su usne, ne ometa tijekom trudnoće, ali je potrebno rasteretiti naušnice za porođaj, jer će naušnica uzrokovati neizbježnu rupturu usne šupljine u radu.

I što je najvažnije, u vašem zanimljivom položaju - nema novih eksperimenata sa svojim tijelom. Nemojte riskirati sebe i svoje dijete, rizik od komplikacija je vrlo visok zbog smanjenja imuniteta.

Kada je bolje probušiti uši djeteta: komentar iz otolaringologa

Kada je moguće probiti uši djeteta i što liječnici misle o tome, pročitajte naš materijal.

Dok se neki roditelji pitaju zašto bi trebali probiti uši i staviti naušnice za bebu koja ne razmišlja o tome, drugi su žurno probiti uši djeteta što je prije moguće.

Prvo se zalaže za njihovu poziciju činjenicom da će naušnice donijeti mrvice više problema od radosti: sama pukotina, zacjeljivanje rana, naušnice s kojima se možete prianjati na kapu, pa čak i progutati, a također zaštititi pravu osobu (iako još uvijek mala) da samostalno raspolaže svojim tijelom.

Potonji smatraju da mlađi dijete, brže će zaboraviti trenutak bušenja i lakše će izliječiti rane na njezinim režanjima. Koji od njih je u pravu, a kada možete probiti uši djeteta kako biste izbjegli probleme, pročitajte u nastavku.

Glavni uvjet za sigurno piercing uho je sterilnost tijekom postupka koji se može dati samo u posebnoj kozmetičkoj ili medicinskoj službi. Nemojte riskirati probijanje ušiju kod kuće ili s prijateljem.

Je li moguće probiti uši djeteta (dijete do godinu dana)

Liječnici nemaju službene točke gledišta o ušima dječjih ušiju. Položaj svake od njih temelji se na vlastitom iskustvu i mišljenju. Ali oni su ujedinjeni u jednoj stvari: rizično je probiti uši djetetu mlađoj od 3 godine.

Na ušnom režnju je masa refleksnih točaka koje su povezane s radom unutarnjih organa. Neuspješna punkcija može izazvati slabljenje i poremećaj u radu tijela.

Teže je brinuti za bušotine malo nemirnog, jer će se naušnice stalno prianjati na kapu, kosu, odjeću i tako dalje. Ne možete objasniti malom djetetu zašto ne biste trebali dodirnuti i odabrati probodene uši, koje mogu izliječiti i boljeti tijekom iscjeljenja.

Nekoliko točaka koje treba razmotriti prije nego što odlučite probiti uši djeteta ispod jedne godine:

 1. Dijete ne može izraziti svoje stajalište o ovom pitanju. Naime, odlukom da probijete dijete uši, jednostavno ga oduzimaju pravo na kontrolu nad njegovim tijelom.
 2. Hrskavice uha do 3 godine. Probijanje može uzrokovati ožiljke ili deformacije čašice.
 3. Dijete do godinu dana je previše nemirno. I majstoru će biti prilično teško popraviti ga kako bi mu ušima probušio simetrično i ispravno.
 4. Također, ne možete objasniti djetetu potrebu za svakodnevnom brigu o zašiljenim ušima ili zašto ne možete povući naušnice.

Često roditelji opravdavaju svoju odluku da probode uši djeteta u rano djetinjstvo, tako da dijete zaboravlja na bol postupka. Međutim, zaboravljaju da bebe i dalje osjećaju bol, oni su ozlijeđeni baš poput odraslih, s jedinom razlikom u tome što ne mogu razumjeti što rade i zašto.

Djeca koja su im se uši pretvorila u odraslu osobu mogu se sjetiti činjenice da su bile ozlijeđene tijekom puknuća, ali te sjećanja ne povređuju i ozljeduju ih, kao i sjećanja na to kako su nekoć pokucali koljeno ili lakat.

Osim toga, ako uši probode stariju djevojku, obično je njezin osobni izbor i želja. Ona razumije postupke skrbi i pažljivo tretira svoje uši.

I što je najvažnije, zapamtite, nema ničeg strašnog ili strašnog ako dijete nikada u životu ne želi probiti uši.

Kada ne možete probiti uši djeteta

Postoji nekoliko uvjeta kada se ne preporučuje probiti uši djeteta.

 • kronične bolesti uha
 • ozljede glave
 • teške alergije
 • bolesti krvi
 • dijabetes mellitus
 • reumatizam
 • neurološki poremećaji

Kako se brinuti za ušne uši

Nekoliko pravila o tome kako se brinuti o ušima i naušnicama djeteta nakon probijanja.

Ne probadajte uši vašeg djeteta kod kuće, osim iglom. Uzmite dijete specijalistu u salonu s dobrim pregledima i potrebnim dokumentima, koji imaju poseban piercing pištolj. Brže, preciznije i sigurnije.

Izaberite prve naušnice što je moguće svjetlo i glatko ukrašavajte, tako da, ako ih uhvatite, ne uklanjaju ozdravljenu ranu.

Odbacite obložene naušnice - zlatne ili srebrne. Prilikom brisanja premaza stvaraju se pukotine, gdje će se mikrobi osjećati dobro.

Mjesec dana nakon postupka, probijanje treba tretirati dvaput dnevno s antiseptikom (na primjer, klorheksidin). Nemojte prestati s liječenjem, čak i ako mislite da su rane već izliječene. Nemojte koristiti proizvode na bazi alkohola, osušite kožu i mogu izazvati iritaciju i pucanje.

Da biste izbjegli kuke, tijekom perioda ozdravljenja podignite djetetovu kosu u visokoj frizuri (rep, kolač) i odaberite vrijeme za piercing kada mrvica još ne nosi šešir ili pletene predmete.

Dok uši nisu zacjeljele, ne kupujte dijete u kadi, nemojte je odvesti u bazen ili na rijeku kako biste izbjegli zarazu.

Nakon ozdravljenja, pobrinite se da dijete ima naušnice od svijetle kvalitete. Teški ukrasi s privjescima i bogatim dekorom mogu se rijetko i kratko nositi, jer oni odgađaju uši i mogu dovesti do zdravstvenih problema.

Ako dijete ima crvenilo uši nakon bušenja nakon probijanja, ima otekline ili gnojno pražnjenje, obavezno se posavjetujte s liječnikom.

Ja, kao liječnik, protiv piercinga ušiju djece. Činjenica je da su na području režnja važne točke koje su odgovorne za viziju, sluh, funkciju mozga, miris i okus. Ako ne uspije odabrati mjesto probijanja, jedna od funkcija može biti privremeno ili trajno poremećena.

Ako probadate dijete djeteta, tijekom razdoblja rasta i razvoja svih sustava, šteta od bušenja na pogrešnom mjestu bit će mnogo ozbiljnija. Stoga bih se suzdržao od piercinga ušiju djece mlađe od 15 godina.

Također imam negativan stav prema tunelima i ogromnim naušnicama. Povlače uši, zbog čega dolazi do napetosti u području temporalne režnja i periosteuma uha. Ovaj stres može, dakle, izazvati ozbiljne napade glavobolje, uključujući teške migrene.

Ti napadi prolaze nakon što se oslobode masivnih naušnica. A ako se naušnice samo odvuče iz ušnih rupica, ostaje neestetična rupa iz tunela. Deformirani režnjevi nikada neće naći svoj prijašnji izgled, oni se mogu ispraviti samo uz pomoć plastične kirurgije.

Sada znate što liječnici misle o tome kada možete probiti uši djeteta i treba li to u načelu.

Je li moguće probiti uši tijekom trudnoće

Sva prava na materijale objavljene na stranicama zaštićena su autorskim pravima i srodnim pravima i ne mogu se reproducirati niti koristiti na bilo koji način bez pismenog dopuštenja vlasnika autorskih prava i stavljanja aktivne veze na početnu stranicu Eva.Ru portala (www.eva.ru) pored s korištenim materijalima.
Za sadržaj izdanja promotivnih materijala nije odgovoran. Potvrda o registraciji medija br. FS77-36354 od 22. svibnja 2009. v.3.4.44
© Eva.ru 2002-2018

Mi smo u društvenim mrežama
Kontaktirajte nas

Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje performansi i poboljšanje učinkovitosti web mjesta. Onemogućavanje kolačića može uzrokovati probleme s web lokacijom. Ako nastavite koristiti web stranicu, prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Kakav je vrijeme da probode uši djeteta: sve prednosti i nedostatke ranog piercinga

Neke majke djevojaka, gotovo od prvih dana svog života, razmišljaju o tome kako ukrasiti uši svojih princeza s minijaturnim naušnicama.

Međutim, ima i onih koji se više ne vole, a kasnije daju djetetu mogućnost da samostalno odlučuje hoće li joj to treba ili ne.

Dakle, tko od njih ima pravo i koliko treba probiti uši djeteta? Sve ćemo razumjeti u redu.

Malo tradicije

Čak iu davnim vremenima, ljudi su tražili da ukrašavaju svoja tijela, i zbog toga su mnogi proboli uši. Tijekom srednjeg vijeka, naušnice su često služile kao vrsta identifikacijske oznake.

Na primjer, djevojke iz plemićkih obitelji nosile su zlatno ili srebrno nakit u ušima. Siromašni mogu biti zadovoljni samo ukrasima od drva, glina ili drugih prirodnih materijala.

Danas, naušnice za djevojčice su samo ukras i nema tajnog značenja da ih nose. Znači, vrijedno je žuriti u ovom pitanju?

Pro i kontra od ranog piercinga

Odabir vremena kada je bolje probušiti uši djevojke, majke koje se brinu o tome pokušavaju procijeniti prednosti i nedostatke, obraćajući pažnju na moguće rizike ranog postupka.

 • Jedina korist od piercinga u ranoj fazi je da će dijete brzo zaboraviti bol i mirno reagirati na njegove naušnice;

Iako ovdje postoje zamke: mala djeca još uvijek ne razumiju zašto je potreban nakit i može povlačiti reznice, uviti naušnice.

 • Pametnije dijete, više dojma za njega će ostaviti bušenje ušiju;

Moja baka, kada sam bila oko pet godina, odlučila je probiti sve svoje unuke sa ušima i donirati naušnice. Zatim je probušio s uobičajenom iglom, dezinficiranom u alkoholu.

Naravno, bio sam jako tupo kad je došao moj red, ali sam tako želio dobiti lijepe naušnice koje sam hrabro sjedila na visokoj stolici. Nakon piercinga jednog uha, bio sam uvjeren da dva sata probode.

 • Općenito, potrebna je svjesnija dob, tako da se dijete ne sjeća, a zatim piercing uši, kao užasna mučenja.

Suvremeno društvo vrlo je usmjereno na činjenicu da je djevojka uskoro postala odrasla osoba. Za bebe, šivaju crvenu, svijetlu, provokativnu odjeću koja podsjeća na odrasle.

Djeca kupuju naočale, torbe, cipele. Mnoge majke počnu slikati čavle na djevojčicama kad već imaju 2-3 godine.

Podsjeća me puno na situaciju - "nisu igrali dovoljno".

S bušenjem ušiju na isti način. U većini slučajeva, majke žele da djevojka bude djevojka i nitko se ne bi mogao zbuniti s dječakom.

Moje mišljenje je da naušnice mogu djelovati kao pokazatelj odrasle dobi. Pokazatelj da ste narasli na određenu razinu i sada se vaš status promijenio.

Od djevojke koju ste pretvorili u djevojku i da, sada je vrijeme za ukrašavanje sebe, pokušajte izgraditi odnose s suprotnim spolom.

I samo vanjska atraktivnost može biti poboljšana odjeće, šminke, manikura i lijepih naušnica.

Za više informacija o skladnom sazrijevanju djece prema njihovu rodu pogledajte online tečaj Kćeri-sinovi: kako educirati dječake i djevojčice >>>

Postoje i negativne točke u ranoj piercingu uha:

 1. Ponekad se uši ne liječe nakon piercinga dugo vremena, što dijete daje neugodan osjećaj;

Za dojenčad je situacija dodatno komplicirana činjenicom da je u to doba zabranjeno korištenje mnogih lijekova koji bi ih mogli spasiti od patnje.

 1. Djeca su teško dugo ostati na jednoj poziciji, tako da će majstor morati maksimalno truditi da probuši uši simetrično;
 2. Djetelina, kao što dijete raste, također će rasti i, ako se pukne ispadne asimetrično, onda s vremenom to može postati vidljivo;
 3. Ponekad, osjećajući nelagodu, dijete se može pokušati riješiti stvari koje su joj ometale, što može dovesti do ozljede usne šupljine;
 4. Također, naušnica može slučajno uhvatiti na odjeću ili igračku, a to često dovodi do krvarenja rana i bolova koji još nisu ozdravljali;
 5. Na nekim naušnicama, bravu se može odvojiti i nakit će jednostavno pasti iz uha. Dijete koje još nije navršilo 3 godine lako može uzeti sjajnu stvar u njegovim ustima i progutati ga;
 6. Nakit sadrži nikal, na koji dijete može razviti alergiju.

Pravila za uši

Bez obzira na dob kada su uši uši bile probodene, važno je da roditelji nauče kako se ispravno brinuti kako bi izbjegli negativne posljedice.

Za to vam je potrebna:

 • Svakodnevno obrišite uši s bilo kojim dostupnim antiseptikom (miramistinom, peroksidom, itd.). To bi trebalo biti učinjeno nekoliko puta dnevno sve dok se rana potpuno ne izliječi;
 • Prije nego što započnete ovaj postupak, majka bi trebala dezinficirati ruke. Za to je pogodan antibakterijski sapun ili bilo koja antiseptička otopina;
 • Tijekom liječenja režnja važno je da antiseptik ulazi u ranu;
 • Ako je rana upaljena, potrebno ga je liječiti do 9 puta dnevno;
 • U slučaju da primjetite gnoj, važno je ukloniti naušnicu i posavjetovati se s liječnikom koji može podići odgovarajuću antibakterijsku kremu za dijete.

U prosjeku, iscjeljenje rane traje oko 1 mjesec.

Zima ili ljeta: kada je bolje probiti uši

Uz faktor dobi, postoji sezonski.

 1. Zimi, u rano proljeće i kasnu jesen, to se ne preporuča, jer povećava rizik od smrzavanja uha;
 2. Osim toga, tijekom hladne sezone, beba je nosila topla veste, što može dodirnuti naušnicu i uzrokovati oštećenje ušne školjke;
 3. Ljeti je prilično vruće i prašnjavo, zbog čega postoji velika vjerojatnost infekcije.

Najbolje vrijeme za postupak je svibanj i rujan. U ovom trenutku, dijete ne treba nositi toplu odjeću, nije vruće na ulici i uši se brže brže.

Gdje i kako probiti uši

Unatoč činjenici da piercing ušima smatra vrlo jednostavnim postupkom, ako govorimo o djetetu, onda mora biti spremna za to.

Je li moguće probiti uši djeteta neovisno? Ne vrijedi. Živimo u doba tehnologije, kada postoji više pouzdanih načina da probodimo uši, a ne da se pribjegavamo trikovima s iglama, poput moje bake.

Jednako je važno odabrati pravu naušnicu. Oni bi trebali biti lagani, s pouzdanim zatvaračem i nemaju oštre kutove.

Postoji nekoliko načina za provedbu postupka:

 • Posebna katetera igle. Prednost ove metode je da je moguće odabrati prikladnu veličinu igle, a poslije toga apsolutno sve naušnice koje roditelji odabiru;
 • Ušna piercing s pištoljem. U ovom slučaju, manipulacija traje manje vremena, ali očito nije bezbolna.

Probijanje ušiju djeteta nije vrlo teška procedura, ako to učinite pod nadzorom stručnjaka i pružite dobru njegu rane.

Nadam se da ću, nakon čitanja ovog članka, lakše kretati se kada probadate uši svoje bebe.