Je li moguće staviti dječji krevet na prozor

Zdravlje

Pojavom djeteta ne mijenja se samo obiteljski identitet, već i kućni namještaj - soba ili kut za novorođenčad se smjestio, u unutrašnjosti se pojavljuju krevetići, ormarići, police za dječje stvari.

Najsjajnije nove roditelje odnose se na jasle, pitajući se istodobno pitanje - kako staviti jasle, gdje ga staviti, tako da je udoban i ugodan za sve.

Politika dječjih krevetića

Bez obzira koliko soba u apartmanu, prilikom odabira mjesta za krevetić trebate slijediti nekoliko osnovnih pravila:

1. Dječji krevetić treba postaviti daleko od uređaja za grijanje, od grijača i baterija, jer liječnici vjeruju da je bolje da se dijete diše nego da se pregrije. Ako je soba topla, 22 ° C i više, onda je nemoguće nadvladati dijete, ali da se pregrijava - u potpunosti.

2. Krevetić, osobito u prvim mjesecima djetetovog života, trebao bi se smjestiti što bliže mjestu spavanja roditelja, tako da majka uvijek može čuti njezinu bebu.

I vrlo je zgodno kada hranite majčino mlijeko noću - bez potrebe da se udaljite, mama može lako doći do djeteta.

3. Ako u sobi postoji računalo ili TV, onda je bolje zaštititi dječji krevet s malog zaslona kako bi se smanjili štetni učinci zračenja. I još jedna važna točka: dijete ne bi trebalo zaspati pod radnom televizijom.

4. Soba mora biti dobro prozračena, ali istodobno je poželjno da nema šipki oko prostorije. I krevet se ne smije nalaziti neposredno ispod prozora ili desno u blizini balkona, bolje ga je staviti malo na stranu, tako da kad se emitira sav hladni zrak, posebno zimi, ne ide na bebu. Pušači dopuštaju da puše što dalje od sobe kako ne bi došlo do pušenja duhana.

5. Pored krevetića ne bi trebalo biti prašnjavi tepisi, razne meke igračke, koje, iako lijepe, ali u ovoj dobi, dijete će vjerojatno biti povrijeđeno nego korisno.

6. Gotovo je nemoguće potpuno izolirati dječju spavaću sobu od buke. Ako je dijete uznemireno i budi se iz svake buke, prvo pokušajte smanjiti buku, govoriti tiho, ne uključiti televizor u kuhinji ili u susjednoj sobi dok spava, ali postupno dijete treba biti naviklo na pozadinu buke, to će biti bolje za roditelje i beba.

7. Mjesto gdje se nalazi krevetić treba dobro osvijetliti, a bolje je da se otvori dovoljan pregled - mala stvar je zanimljiva!

Dječji krevetić u privatnoj sobi

Nemojte žuriti da odvojite bebu od sebe i opremite ga za odgojni vrtić. U prvim mjesecima života trebao bi biti što bliži svojoj majci, a ako beba spava u zasebnom krevetu, lakše će čuti njegov poznati i poznati dah.

Stoga, sve dok dijete ne odraste, vitalno je da mu bude u blizini, tako da jaslica mora biti smještena u neposrednoj blizini roditelja.

Zajednički san

Neke majke nemaju ništa protiv ako dijete beba spava sa svojim roditeljima u istom krevetu. Psiholozi ih podržavaju, vjerujući da zajednički spavanje s roditeljima ima pozitivan učinak na zdravlje i razvoj djeteta, a također olakšava noćno hranjenje, barem u prvih šest mjeseci života bebe.

Stoga, nije potrebno žuriti odmah koristiti jasle u punoj snazi, neka beba spavati tamo samo ako je potrebno za roditelje da budu sami.

Problemi, kao da "ne spavaju dijete", riješeni su na nekoliko načina. Možete staviti dijete na zid, neka majka spava u sredini, a tata s rubom. Ili tata da se dijete odvoji od valjka i stavi dijete u sredinu kreveta.

Također možete ukloniti jednu stranu iz krevetića i gurnuti je blizu roditelja.

Ako beba nije sama

Na rođenje blizanaca postoji potreba za kupnjom prostranijeg krevetića - za blizance. Roditelji blizanaca se ne slažu o tome koji su kreveti poželjni za djecu - jedan prostrani zajednički ili dva manja kreveta.

Za jednosobni stan, bolje je kupiti zajednički krevet s pregrađivanjem barem prvih šest mjeseci, ili čak i više.

Ako je apartman dovoljno prostran, djeca se mogu "naseliti" na dva odvojena kreveta.

Ali opća pravila za postavljanje dječjih krevetića u sobu ostaju ista.

Položaj krevetića i Feng Shui

Neki obožavatelji Feng Shui smatraju da je poželjno postaviti dječji krevetić u sektoru djece i kreativnosti (na zapadnoj strani sobe) ili na obiteljima i izvorima (na istočnoj strani).

U sobi gdje je dijete, zatvorene biljke neće biti suvišne, na primjer, male kave ili citrusa ili geranija, pod uvjetom da ne uzrokuju alergijske reakcije.

Prilikom odabira mjesta za krevetić, važno je prije svega razmišljati o tome da je beba na ovom mjestu ugodna i udobna, jer će krevetić biti njegov mali dom u nadolazećim mjesecima života.

Gdje staviti krevetić

Raspored dječjeg krevetića

Kako organizirati krevet za dijete. Savjeti za Feng Shui

Krevet je možda najvažniji element vrtića. Uostalom, zdravlje djeteta i njegovo raspoloženje ovise o organizaciji kreveta, biti će vesel, energičan ili, naprotiv, trom i nemiran. Kreveti trebaju dati bebu osjećaj sigurnosti i mira. Da biste stvorili takvu atmosferu, potrebno ju je ispravno smjestiti i stvoriti mirnu, mirnu atmosferu u zoni spavanja. Da biste to učinili, Feng Shui ima puno suptilnosti.

Nije važno koji model kreveta odaberete. No, postoji nekoliko zahtjeva za dječji krevet koji su važni za razmatranje.

Prvo, krevet mora imati leđa i čvrstu. Polukružne i pravokutne leđa smatraju se povoljnima, a smanjuju se smanjujuće, valovite, valovite, rešetke, trokutaste, bakrene i leđne šipke.

Drugo, krevet ne bi trebao biti preuski. Djeca se vrte u snu, a ako je krevet uski, dijete može pasti.

Treće, nemojte kupovati djecu s zaobljenim krevetima i krevetima na kotačima: takvi kreveti simboliziraju nestabilnost, a dijete će nervozno i ​​nemirno.

Postavite krevetić tako da beba, koja leži na njemu, može vidjeti one koji ulaze u sobu. Najbolji položaj kreveta: u blizini bočne stijenke, uz glavu na zid i dijagonalu prostorije.

Ni u kojem slučaju ne stavljajte krevet izravno ispred vrata: položaj u snu s nogama do vrata povezan je s smrću (zapamtite izraz "stavi noge prema naprijed").

Ako izgled prostorije ne dopušta drugačiji položaj, provjerite je li stražnja strana kreveta dovoljno visoka, ili odvojite krevet od vrata s zaslonom, namještajem ili brojnim biljkama na podlozi: glavna stvar je da je improvizirana ograda iznad kreveta.

Isto treba učiniti ako je krevet podnožje ili krevet na prozoru. Položaj kreveta uz zajednički zid s WC-om također ne pridonosi dobrom snu: WC je moćan izvor negativne energije. U tom se slučaju krevet mora skinuti sa zida najmanje pola metra.

Kao dijete, moj je krevet dugo stajao na taj način, i to sam ga odvratno spavao: ponekad nisam mogao zaspati, imao sam noćne more. Moji roditelji nisu znali ništa o feng shui, u one dane takve knjige još nisu bile objavljene, pa nisu mogle pomoći. A vi - znate, što znači da možete pomoći svojoj djeci! Zapamtite glavno pravilo: ako dijete ne dobro spava u krevetiću, on vas stalno vraća noću, što znači da je potrebno preraspodjelu.

Ključno za dobrobit bebe je mjesto za vrijeme spavanja. Stoga se ovom pitanju mora približiti ozbiljno. Ako spava glavu u pravom smjeru, neće imati nikakvih zdravstvenih problema, san će biti jaka i zdrava, a snovi će biti lagani i ugodni. Inače će puno djeteta biti nesanica, strahovi, noćne more ili bolesti.

Idealno je položaj glave na sjever, jer u ovom slučaju osoba leži duž magnetskih linija Zemlje. Ova situacija pridonosi miru, dobrom zdravlju i brzom izlječenju od bolesti.

Spavaj dobro vrh prema istoku, slijedeći tijek nebeskih tijela. Dugo je vremena Istok povezan s rastom, razvojem i prosperitetom, a to je u središtu razuma i mentalnih sila. Stoga su energija ovog smjera korisna za dijete. I u ljetnoj vrućini, ova situacija daje osjećaj hladnoće.

Glavu za spavanje na zapad povećava osjetljivost, čini dijete više emocionalno, empatično. Ovo je idealno mjesto za kreativno darovitu djecu.

Ali ako se u snu dijete glave okrene prema jugu, vjerojatno će spavati loše i često biti bolesni. Ako je tijekom spavanja nemoguće mijenjati položaj (na primjer, dijete leži nogama prema vratima), pričvrstite mali zrcalo okrenut južnoj strani na dječju kreveticu na vanjskoj strani stražnjeg dijela kreveta: to će omekšati štetni učinak.

Pri odabiru smjera za spavanje, također možete voditi povoljni i nepovoljni smjerovi vašeg djeteta.

Važno je ne samo položaj kreveta u odnosu na ulazna vrata i smjer u kojem dijete spava, nego i u kojem smjeru svijeta se nalazi. Čini se da neki sektor prostorije nije energetski pogodan za određeno dijete. U takvom se mjestu ne oporavi, doživljava tešku nelagodu i kao rezultat počinje se ponašati kao "teško". Dakle, on vam pokazuje da je loš, i on ne zna kako riješiti taj problem. U tom slučaju, pokušajte napraviti permutaciju u sobi, vođeni povoljnim i nepovoljnim smjerovima. U Feng Shui, vjeruje se da ova područja počinju raditi od 10 godina, ali tko zna, možda vaše dijete je iznimka od ovog pravila. Neka sudjeluje u permutacijama i odabere mjesto za spavanje. Djeca osjećaju energetska polja i podižu signale intuicije bolje od odraslih, pa će mjesto na koje djeteta može biti uspješno.

Kako stvoriti dobro okruženje za spavanje u vrtiću

Šest "NE" za vrtić

Tako da za vrijeme spavanja dijete stvarno počiva i dobiva snagu, nije dovoljno da ispravno postavite krevet i stavite ga glavom u pravom smjeru. Ostali namještaj također igraju ulogu - i ne manje značajni. Neke stvari stvaraju stres, ne dopuštaju bebu da se opusti: treba ih ukloniti iz zone za spavanje. Postoji nekoliko tabua vezanih uz vrtić.

1. Ne bi trebalo biti ogledala u blizini kreveta. Teškoće s usnama, noćnim morama, strahovima - uzrok svih tih bolesti može biti prisutnost ogledala u prostoru za spavanje. Zrcalo, ako je u vrtiću, mora biti postavljeno tako da ne odražava krevet: kad se vidi u zrcalu, dijete se može probuditi. Općenito, sve što ima reflektirajuću površinu treba držati dalje od jasle. Može čak i štetiti televizoru. Ako je u djetetovoj sobi, obavezno pokrijte zaslon tijekom noći.

2. Prostor ispod kreveta trebao bi ostati slobodan. Nemojte stavljati kutije, kovčege, knjige, igračke. Čak ni lonac za komoru ne smije se stavljati tamo. Bilo koja stvar ispod kreveta stvara stajaću energiju, štetni učinci kojima će beba biti izložena tijekom spavanja.

3. Ne bi trebalo biti ništa iznad kreveta: bez slika, bez svjetiljki, bez zrcala, bez ormara, bez police. Oni će ometati bebu za vrijeme spavanja. To se također odnosi na ugrađeni namještaj koji tvori šuplje prostore. Šuplji prostori emitiraju negativnu energiju na pragu, stavljajući pritisak na njegovu glavu i grlo. I ovo je jamstvo nemirnog sna i živčanih poremećaja. Skrenuo sam vašu pažnju na činjenicu da neke slušalice za djecu nisu dobro planirane: kako bi se uštedio prostor, krevet je ugrađen u police ili zid namještaja, a police ili ormar visi nad dječjim spavaćim područjem. Izbjegavajte takav namještaj. Čak i dijete s stabilnom psihu može razviti fobiju, zbog nesvjesnog straha od toga da ga se slomi. Takve slušalice ne pružaju prostor za manevriranje prilikom preuređivanja namještaja. Ako se ispostavi da ovaj smjer spavanja nije dobar za dijete, teško je promijeniti.

4. Ne možete spavati ispod stropne grede i sobe s kosim stropom: ovi nacrti emitiraju destruktivnu energiju, što može prouzročiti ozbiljnu štetu zdravlju djeteta. Na primjer, greda koja prolazi preko kreveta izaziva bolesti onih dijelova tijela na kojima leži. Ako preuređivanje i promjena prostorije nije moguće, najučinkovitije rješenje bilo bi spušteni strop. U ovom slučaju, snop će doslovno nestati. No, za provedbu takvog projekta nije uvijek moguće. Alternativno rješenje je "zatvaranje" grede s puzavim biljkama ili vijenac malih igračaka, čekinja. Iako ova mjera ne eliminira energetsko opterećenje koje generira zraka, to će oslabiti protok destruktivne energije koju emitiraju rubovi zrake. Drugi način je objesiti veliko zvono s pet šupljih cijevi na gredu. Ali to će raditi samo na istočnoj i jugoistočnoj sobi. U drugim smjerovima, štetna energija greda će biti uništena par šupljih štapića bambusa vezanih crvenom niti. Šipke su obješene na rebrima grede s obje strane (dva štapića s jedne strane rebara i dva na drugoj) s rupe prema dolje pod kutom od 30-40 stupnjeva prema snopu. Crvena nit aktivira vodljiva svojstva bambusa. Prolazeći kroz štapić, neprijateljska energija dolazi iz njega već je pretvorena u pozitivnu.

5. Provjerite da nema ni oštrih kutova u blizini krevetića. Oštri kutovi ispuštaju protok negativne energije, nazvanu Feng Shui "otrovnim strelicama". Namijenjene djetetu, ne dozvoljavaju zaspati i energetski ga isključuju, što dalje dovodi do raznih bolesti.

"Otrovne strelice" ispuštaju oštre kutove komada namještaja - ormarića, noćnih ormarića, namještaja raspoređenih u obliku slova L, projekcija zidova i šiljastih predmeta. Ako se ti kutovi ne uklone iz zone mirovanja, "zatvorite ih" s biljkom za penjanje (po mogućnosti umjetnim, budući da su žive biljke blizu kreveta noću će sisati energiju iz bebe) ili zavjesu. A najbolji način je "objesiti" kutove s dragovoljcima igračaka ili zvona.

6. Poželjno je da u dječjem vrtiću nema ni televizora niti računala: ovi uređaji stvaraju štetne elektromagnetske tokove vortexa. Ako ih ne možete ukloniti, barem izvucite utikač iz utičnice za noć.

Je li moguće staviti dječji krevet na prozor

Majčinstvo je jedno od najuzbudljivijih i najljepših razdoblja ženskog života, svojevrsna nagrada za poteškoće povezane s trudnoćom i porođajem. Međutim, osim emocionalne komponente, ovaj put karakterizira i niz manjih domaćih pitanja, koja su, međutim, u skupini vrlo ozbiljan problem.

Doista, u razdoblju djetinjstva, formiraju se prve osobine ličnosti, pa je iznimno važno svakom pitanju koja se odnosi na svakodnevne i druge uvjete bebe s punom ozbiljnošću i odgovornošću. Jedno od ovih pitanja je jednostavan, na prvi pogled, zadatak - kako pravilno postaviti dječji krevetić. Na bliži pregled ovog problema pojavljuje se veliki broj suptilnosti koje se moraju uzeti u obzir.

Počeli smo razmotriti pitanje mjesta dječjeg krevetića od samog početka - u kojoj sobi je najbolje postaviti jasle.

U slučaju da mlađa obitelj živi u jednosobnom stanu, pitanje sama nestaje - prirodno je da će krevetić stajati pored kreveta roditelja. Međutim, čak i ako ste već pripremili zasebnu dječju sobu, bolje je da beba spava kod majke tijekom prvih osam mjeseci, čak i neki psiholozi čak preporučuju da se dijete diže u krevet, koristeći ga samo za vrijeme dnevnog sna.

Mjesto dječjeg krevetića u istoj sobi s majkom doprinosi nastanku i jačanju stabilne psihološke veze između nje i bebe. Osim toga, ona traži čisto praktične svrhe - kada se dijete nalazi u drugoj sobi, lako ga ne čujete kako plače noću, čak i bebonski monitori s povećanim zvukom nemaju takav "okrepljujući" učinak na roditelje kao dijete u krevetu pored njega. Da, a noćno hranjenje lakše je obavljati bez napuštanja sobe.

Mjesto dječjeg krevetića u sobi za roditelje postavlja posebne zahtjeve za nju. Prvo, vrlo je nepoželjno da ona bude kontrolna točka, pogotovo ako velika obitelj živi u kući. Imunitet djeteta u prvim mjesecima života samo se formira, a stalni prolaz domaćinstva izvan dječjeg kreveta može povećati sadržaj alergena i patogena u sobi.

Ali, ipak, soba ne bi trebala biti "gluha" i neujednačena - vrlo dobro, ako ima pristup balkonu, posebno ako je djetetovo razdoblje razvoja u toploj sezoni - možete se sunčati bez napuštanja doma, što je prevencija ichita Da, i spavanje na svježem zraku korisno je za djecu i odrasle. Poseban problem je mjesto prostorije u smislu buke, ovdje je većina dječjih psihologa sklona misliti da se tijekom dječjeg spavanja mora dogoditi određeno opterećenje buke - ulična buka, roditelji koji govore pri srednjem volumenu.

Ako je od prvih dana da beba dječji krevetić bude u tišini sobi, onda je u budućnosti puna nekog kasnijeg razvoja govora i problema sa spavanjem - čak iu školi i starijim, takvo dijete neće moći spavati na najmanju stranu buku.

Sada se okrenimo lokaciji dječjeg krevetića i ostalim namještajem u sobi. Nije dopušteno staviti krevet u blizinu baterije ili drugih uređaja za grijanje.

To je zbog karakteristika tijela bebe - njegov autonomni živčani sustav još ne može u potpunosti regulirati temperaturu njegova tijela, a takva mala djeca pregriju mnogo lakše nego oni supercool. Osim toga, u većini apartmana, baterije se ugrađuju ispod prozora, a dijete u tom slučaju može biti pod nacrtom, što će dovesti do čestih prehlada.

U tom slučaju, bolje je staviti roditeljski krevet pokraj bateriju i postaviti ga odmah pored njega. Zidni tepisi koji su postali popularni u sovjetskim vremenima ne smiju biti u blizini dječjeg krevetića, lako prikupljaju velike količine prašine koja može sadržavati alergene i bakterije. Bolje je da zid u blizini dječjeg krevetića bude prekriven jednostavnim papirnatim tapetama - prvo, lako se čiste od prašine, drugo, jeftino i lako se mijenjaju s laganim kozmetičkim popravcima - imajte na umu da će vaše dijete s vremenom pokušati slikati (kašu, voćnih kvasaca, bojica ili vrhova) na bilo kojoj površini koju možete doći.

Zbog svijetlog interesa djeteta na objekte oko sebe, iz sigurnosnih razloga, električne utičnice ne smiju biti smještene u blizini dječjeg krevetića, police, ormarića i slika treba biti obješen. Pored zidnih tepiha, prašina i kolektori također su knjige i meke igračke koje se trebaju staviti u staklenu ormarić. Poželjno je da je ovaj ormar iz vida dječak ležao na krevetu - razmišljanje o svojim omiljenim igračkama može spriječiti da zaspi i možda je kapriciozan zbog toga.

Smanjenje količine prašine u sobi pomoći će nekim zatvorenim biljkama, od kojih je najsigurniji redoviti uredski ficus - jedna je mala biljka vrlo poželjna staviti na prozorsku dasku prostorije u kojoj dijete spava.

Roditelji koji su zainteresirani za istočne filozofije mogu se savjetovati na način na koji bi dječji krevet trebao biti postavljen na umjetnost feng shuija. Sjever se smatra idealnim smjerom za glavu dječjeg kreveta - to će omogućiti djetetu da postane pametno, ljubazno i ​​ne počinje osip. Ali istodobno je nemoguće da se krevet stavi ispred vrata ili u kutu prostorije, a ako u sobi postoji ogledalo, vrlo je nepoželjno da odražava bebu.

- Preporučujemo da posjetite našu sekciju s zanimljivim materijalima o sličnim temama "Psihologija odnosa"

Spavaća soba za roditelje i bebe: 10 korisnih savjeta o opremanju

Radostan događaj se dogodio u vašem životu - imate divno dijete! I zajedno s njom pojavile su se mnoge ugodne brige i zabrinutosti.

Na primjer, jedan od prvih problema koji nastaje za buduće roditelje obično je prije nego što se dijete rodi - gdje staviti jasle? Pa, kad kuća ima već obnovljenu sobu, rezerviranu za vrtić. A ako ne? Što bi mlade obitelji koje žive u jednosobnim i dvosobnim stanovima? Čak i ako postoji dječja soba, za prvih par godina djetetova života, svaka majka želi da beba spava pored nje.

Dakle, odlučili ste staviti krevetić u spavaću sobu: sada ne dva, ali tri osobe će živjeti tamo! Što trebate zapamtiti?

1. Uvjerite se da krevet nije u nacrtu

Nakon što odaberete određeno mjesto za krevet, provjerite ima li nacrta kad su prozor i vrata otvoreni. Naravno, zimi nećete ostaviti dijete da spava s otvorenim prozorom, ali ljeti ga dijete lako udahnuti i morat ćete se bježati do liječnika.

Usput, možete kupiti prekrasan krevet za bebu u trgovini Kreslashop.ru:

2. Provjerite nije li krevet preblizu bateriji.

Isto s baterijom. Dijete ne može supercool i ne može se pregrijati. Najbolja opcija je staviti krevet u sredinu sobe, tj. Između prozora i bateriju.

Veliki izbor kreveta - u trgovini "Kupistol":

3. Izbjegavajte teške tepiha i stalno uklonite prašinu.

Pokušajte ukloniti predmete koji apsorbiraju prašinu iz spavaće sobe: vuneni tepisi, police za knjige (pogotovo kada postoje mnoge knjige i nitko ih ne dotakne već godinama), krznene kape i bacaju jastuke. Velik broj "sakupljača prašine" povećava rizik od razvoja alergija.

I općenito, uzmite je zdravo za gotovo: s dolaskom djeteta, morat ćete kopati po podu i brisati policama češće nego prije.

Veliki izbor dječjeg namještaja za svaki ukus - u "First Furniture Supermarket":

Veliki izbor dječjih posteljica - u "Perina Peroni":

Posteljina "Perina Peroni" iz 1890. god

4. Objesite tkaninu ili krov

Pravilno zoniranje prostora je ključ za udobnost svih putnika u sobi. Da barem vizualno i beba i roditelji imaju svoje spavaće sobe, možete staviti mali zaslon ili objesiti zavjesu od tkanine između odrasle osobe i dječjih kreveta. Kao opcija - pričvrstiti krov nad dječjim krevetom.

Kada je soba podijeljena na dva dijela, mladi roditelji će zadržati osjećaj privatnosti, a beba će bolje spavati u omiljenom krevetu.

Vraćajući se na stavak 3, podsjećamo: bilo koja tkanina apsorbira prašinu, što znači da je potrebno prati zavjese i krovište barem jednom mjesečno.

Preporučujemo:

5. Postavite malu noćna svjetiljka ili podna svjetiljka u blizini krevetića.

Noćna svjetlost jednako je potrebna kao beba i mlada majka. Prvo, mala svjetiljka je korisna kada beba usred noći probudi mamu. Neće se morati uključiti glavno svjetlo - noćna svjetiljka ili podna svjetiljka dovoljno da hrane dijete i tresti ga. Drugo, oštro svijetlo svjetlo može uplašiti dijete: bilo je samo tamno i odjednom je postalo vrlo svijetlo. Noću je svjetlost meka i prigušena - samo za oči djeteta.

Pronašli smo slatko noćno svjetlo u trgovini Mebelion:

6. Objesite debele zavjese u sobi.

U poslijepodnevnim satima, dijete mora čvrsto spavati, pa se ništa ne smije miješati u anđeoski san, čak i na sjajnom suncu izvan prozora. Objesite u spavaću sobu debele zavjese izrađene od prirodne tkanine. Oni će štititi sobu ne samo od dnevnog svjetla, već i iz nacrta.

Nemojte zaboraviti da se zavjese treba lako ukloniti, izbrisati i objesiti natrag.

7. Uklonite sve opasne predmete unutar dosega djeteta.

Čim dijete uči da ustane u krevetiću na nogama - ovo je stražar! Želi dodirnuti sve što može doći. A ako možete gurati neke predmete u usta. Ako je slika visi iznad krevetića, onda je bolje ukloniti. Ako u blizini ima noćni stol, nemojte stavljati telefon, naočale, tablete i druge sitnice na njemu. Dijete je zainteresirano za sve.

Usput, kad spustite ili stavite noćno svjetlo, neka ga čvrsto pričvrsti na zid ili na stranu kreveta.

8. Premjestite elektroniku dalje od krevetića.

To je nepoželjan za elektroničke uređaje u blizini krevetića: TV, stereo, računalo. Rasporedite opremu tako da se nalazi u suprotnom dijelu prostorije, ali ga uklonite sve dok dijete ne stari.

Dok dijete igra u spavaćoj sobi, nemojte uključivati ​​glasnu glazbu - to može biti uzrok oštećenja sluha.

9. Ukrasite kut djeteta

Želite li imati ne samo dječji krevet u spavaćoj sobi, a kut bebe bi se isticao iz opće pozadine sobe? Nema smisla napraviti drastične promjene u spavaćoj sobi: u par godina dijete će i dalje spavati zasebno od mame i tate. Da biste započeli s popravkom, ponovno lijepljenje pozadine, preoblikovanje jedne odrasle spavaće sobe u odgoj (pod uvjetom da se nećete ni kretati nigdje) je iracionalno, zar ne?

Koristite male i jednostavne dekor elemente koji će kasnije biti lako uklonjeni. Na primjer, vinilne naljepnice u obliku stabala, ptica, životinja, crtanih likova. Možete objesiti vijenac preko kreveta ili lijepog anđela (ali samo tako da ih neobično dijete ne može doći do njih). Trebat će vremena, a samo uklonite nakit, dajući mu spavaću sobu originalni izgled.

Možete kupiti šarene naljepnice koje će vaše dijete zasigurno svidjeti na salonu Organza.

10. Nemojte nositi sve igračke u spavaćoj sobi

Ipak, spavaća soba je mjesto za opuštanje. Neka se ne napuni igračkama, neka šetači i stolice za ljuljanje ne budu čuvani tamo. U ovoj sobi dijete spava, a ostalo - probuditi i igrati. U spavaćoj sobi bi trebao biti samo sve što trebate brinuti za malog čovjeka.

Odrasla beba zanima neobičan dječji namještaj, na primjer, krevet u obliku kuće. Ovo smo pronašli u trgovini Orbit Furniture:

Želim vam sreću sa svojim malim čudom!

Mogu li staviti krevet pokraj prozora?

U članku možete pročitati autorske misli o nekim od pro i kontra od posteljine uz prozor. Izvuci svoje zaključke!

Ležaj pokraj prozora: Pro i kontra

U američkim ili kanadskim domovima često možete vidjeti krevete u blizini prozora.

Ali u Rusiji to nećete vidjeti često, čak i ako je to jedina opcija gdje staviti krevet. Postoji mnogo sporova i raznih rasprava o tome.

Pročitajte nekoliko misli o ovoj temi.

Bed glavu na prozor

Stavljanje glave kreveta na prozor, svakodnevno buđenje, možete vidjeti nebo i sunce, i zaspati - noćno nebo s mnogim zvijezdama.

Savjeti drugih ljudi ne mogu se usporediti s osobnim osjećajima. Ili odmah odbijete ovu opciju, ili ćete najviše voljeti svoj krevet.

Ležaj pokraj prozora: opasnost od skica

Već je neophodno otvoriti prozore, jer njihov rad obavljaju klima uređaji i obožavatelji, a da ne razbiju mikroklima u spavaćoj sobi.

Ali možete otvoriti prozore, ali ih ne morate otvarati kad ležiš na krevetu.

Predci su se bojali staviti krevet pokraj prozora samo zato što su postojale jake crte.

Doista, jer u to vrijeme nije bilo moguće razmišljati o metalnim plastičnim prozorima, okviri su izrađeni od drveta i bili su dobro prozračni.

Danas gotovo svaka kuća ima prozore koji se ne guraju s jednim gramom pa se ne biste trebali bojati nacrta.

Ležaj pokraj prozora: nelagoda baterije

Doista, baterije čine zrak vrlo suhom, a ne želim da se koža osuši i brzo stari iz baterija, a osim toga, svaki put kad mi se glava zeznula.

No, postoji jednostavno rješenje ili premjestite bateriju na drugo mjesto, ako je moguće, a ako to ne riješi, možete staviti krevet na udaljenosti od 20 centimetara od baterije.

I osim toga, ako krevet ima dobro sjenilo, onda može skratiti tu udaljenost, jer će toplinski zrak letjeti.

Prozor iznad kreveta: pristup prozoru

Ovaj problem ovisi o udaljenosti od poda do prozora, a ako je velika, prozori će biti lako otvoreni i lako se čiste.

Ali sada je uglavnom moderno ne zavjesu prozora s zavjesama, u ovom slučaju ne bi trebalo biti nikakvih problema pri pristupu prozoru.

Ako još uvijek imate zavjese - ne brinite, glavna stvar da se krevet nije premjestio blizu zida i pritisnuo zavjese.

Što se tiče pranja prozora, sada možete kupiti specijalne sprejeve koji imaju prskalice i krpe - to je dovoljno.

Prozor - naslona za glavu

Ova tehnika dizajna izgleda vrlo elegantno i impresivno, a to se postiže zbog činjenice da je prozor jedan od glavnih žarišnih točaka.

I osim toga, ako djeluje kao glava kreveta, to stvara divan efekt.

Ležaj pokraj prozora: sažetak

Na pitanje: "Je li moguće staviti krevet na prozor?" - odgovor će biti jednostavan: "Da, možete!"

Pretpostavljajući reakciju na autorov nedvosmislen odgovor, može se pretpostaviti da će sigurno biti oni koji se ne slažu s tim.

Stoga izvršavamo malu rezervaciju.

Stavljanje kreveta na prozor je moguće pod određenim uvjetima. Naime, prozor kreveta ne bi trebao pružati nijednu nelagodu vlasniku i omogućiti slobodan pristup prostoru oko sebe.

Pozitivne emocije, zdrav san i dobro raspoloženje trebaju biti pokazatelji da li je vaš krevet na pravom mjestu.

Vidi također: Kreveti s naslonom za glavu

Dijelite vezu na društvenim mrežama!
Pomozite svojim prijateljima da pronađu odgovore na svoja pitanja!

Je li moguće staviti dječji krevet na prozor

Kada se dugo očekivana beba pojavljuje u obitelji, odmah se postavite na pitanje: "Gdje je najbolje mjesto za postavljanje jasle?". Ako su police, noćni ormarići i ormarići s dječjim stvarima na neki način smješteni u sobu, onda je s dječjim krevetom situacija puno komplicirana. Krevet ne bi smio smetati nikome, ali istovremeno biti u mjestu prikladnom za sve.

Politika dječjih krevetića

Prilikom postavljanja dječjeg krevetića morate slijediti neka jednostavna pravila:

1. Dječja krevetića ne smiju se nalaziti u blizini uređaja za grijanje, baterija i grijača. Liječnici kažu da je za bebe pregrijavanje opasnije od hipotermije. Optimalna temperatura za novorođenče, koja se mora slijediti je 18-19 ° C.

2. Krevetić mora biti što bliži mjestu gdje roditelji spavaju. U ovom slučaju, majka će uvijek čuti njezinu bebu. Posebno prikladno je mjesto kreveta tijekom dojenja noću.

Tvrtka "Adameks" sa zadovoljstvom vam nudi visoku kvalitetu proizvoda za dječje madrace, ugodno iznenađujuće niske cijene i profesionalne preporuke za njihov izbor. Zgodna isporuka i širok raspon - dodatne argumente kako bi se odmah nazvali i kupili madrac u krevetiću.

3. Ako je u sobi s krevetićom opremljen TV prijemnik ili računalo, onda je bolje postaviti jasle kao što je duže moguće od njih, tako da dijete manje utječe na zračenje (i najbolje je zaštititi krevetić sa zaslonom). Obavezno pripazite da dijete ne bi smjelo spavati na zvuku radne televizije, čak i ako spava u isto vrijeme.

4. U svakom slučaju, neće biti moguće potpuno zaštititi bebu od buke pa se postupno mora naviknuti na pozadinu buke, budući da će bebu i njegovi roditelji biti lakše. Uostalom, kad dijete zaspati, život ne prestaje, već naprotiv, počinje kuhati, dok majke oslobađaju svoje ruke i može zamijeniti gomilu stvari koje ne može učiniti kad "mali car" ne spava.

5. Sobi treba redovito provjetravati. Preporučljivo je organizirati nacrte (beba ne smije biti u sobi). Krevetić ne smije stajati pored vrata ili prozora. Ljeti, kada je soba začepljena, možete držati prozor otvoren, ali opet morate osigurati da zrak ne ide na dijete.

6. Pored kreveta ne bi trebalo biti, tako da kažem, "sakupljači prašine" - tepisi, mekane igračke itd. Čak i ako su igračke lijepe, donijet će više zla nego što je dobro.

7. U sobi u kojoj je dijete treba biti dobro osvijetljena, ali ne previše svijetla. Uređaji za osvjetljenje moraju biti različitih stupnjeva osvjetljenja. Kada beba bude budna, trebao bi imati dovoljno svjetla da prouči svijet oko sebe, ali istovremeno, kad spava, svjetlost ga ne bi trebala poremetiti. A kad se vrijeme približi sanu, soba bi trebala imati mekanu, blago prigušenu svjetlost kako ne bi ometala dijete, a roditeljima je bilo lakše prilagoditi se spavanju.

Dječji krevetić u privatnoj sobi?

Tijekom prvih mjeseci života bitno je da beba osjeti majku pored nje. Stoga, krevet ne može, a ne staviti u drugu sobu, ali čak i daleko od kreveta roditelja.

Kasnije, kada dijete odrasta, može se staviti u drugu sobu. Ali vrata za vrtić najbolje se čuvaju kako bi bolje čuli dijete. Odjednom će imati strašan san, ali njegova majka ne bi bila tamo i ona ga ne bi čula ?!

Zajednički san

Združeni san je, naravno, dobra stvar. Prvo, dijete je uvijek uz majku. Drugo, majka ga uvijek osjeća i čuje. Treće, zajedničko spavanje čini život mame jednostavnijima ako beba bude dojena.

Mame su više osjetljive na bebe pa je tata poželjno zaštititi od bliskog spavanja s djetetom. Mama može leći u sredini i staviti mrvice blizu zida. Idi tata može biti zaštićen od spavanja usred dječjeg valjka. Najsigurnija je mogućnost ukloniti jednu stranu rubnika iz krevetića i postaviti jasle blizu roditeljskog kreveta. Dakle, nitko neće kršiti na bilo kojem teritoriju.

Ako beba nije sama

Ponekad se dogodi da je radost majke bolnice dvostruko - kod rođenja blizanaca. U ovom slučaju, svi pojedinačno. Treba razmotriti značajke vašeg životnog prostora. Možete kupiti jedan veliki prostrani krevet s pregradom ili možete imati dva manja kreveta.

Ali nemojte zaboraviti na pravila za postavljanje kreveta u sobi!

Položaj krevetića i Feng Shui

Istočna znanost Feng Shui savjetuje postaviti krevetić na zapadnoj strani sobe (sektor kreativnosti i djece) ili na istočnoj strani (podrijetlo i obiteljski sektor).
Mora postojati biljka u sobi, na primjer, stablo citrusa ili kave ili geranija. Imajte na umu da neke biljke mogu izazvati alergijsku reakciju.

Ovisno o tome kako je krevet organiziran, zdravlje i raspoloženje djeteta mogu se promijeniti. Dječji krevetić treba donijeti sigurnost i mir djetetu, jer u njemu dijete će provesti više vremena, osobito u prvim mjesecima života.

Ne smijete dodavati komentare.
Možda ćete se morati registrirati na web mjestu.

Sibmama - o obitelji, trudnoći i djeci

Gdje staviti jasle?

Poruka ya.cama »Wed Jun 14, 2006 14:21

Smile Post :) "Wed Jun 14, 2006 15:06

Dario Post »Wed Jun 14, 2006 23:40

Ksyushova poruka »Wed Jun 14, 2006 23:47

Okyana Post »Thu Jun 15, 2006 11:32

Poruka Galunchik R »Thu Jun 15, 2006 14:37

Dario Post »Thu Jun 15, 2006 15:06

Poruka Innusik »Thu Jun 15, 2006 15:22

Poruka Galunchik R »Thu Jun 15, 2006 15:27

Kako bi krevet stajao u spavaćoj sobi: 7 preporuka i savjeta

Spavaća soba je mjesto gdje se osoba opušta i odmara, tako da sav svoj raspored treba stvoriti ozračje mira, tišine i ugodnog blaženstva. Mjesto za spavanje trebalo bi biti što udobnije i praktičnije. Često ljudi ne razumiju zašto je njihov san nemiran, a cijela stvar može biti u pogrešnom položaju kreveta u sobi. Stoga biste trebali znati osnovna pravila za mjesto kreveta kako biste dobili dovoljno sna i potpuno se opustili.

Kako staviti krevet u spavaću sobu

Bez obzira na veličinu spavaće sobe, krevet u njoj bi trebao stajati ispravno - krevet na zidu. Izuzetak mogu biti samo kreveti koji se nalaze na stazama ili s baldahinom.

Nije preporučljivo postaviti krevet s glavom na prozor. Prozori u spavaćoj sobi trebali bi biti opremljeni svjetlosnim zavjesama za dnevnu i gušća zavjesa za noć, tako da spavaća soba postaje zatvoreno mjesto za znatiželjne oči. Ako je soba uska, lokacija kreveta s glavom na prozor i podnožja prema vratima je jedina moguća opcija, što znači da je potrebno uravnotežiti skladnu energiju uz pomoć dvostrukih stvari na prozoru ili kroz postavku između kreveta i vrata nekog namještaja.

Ako ima dovoljno ogledala u sobi, trebate staviti krevet tako da ljudi koji spavaju ne odražavaju se u njima.

Feng shu praktičarima je savjetovano postaviti krevet tako da kutovi drugog namještaja nisu usmjereni na njega - to su tzv. "Piercing strelice" koje mogu naštetiti osobi.

Ne biste trebali imati akvarije, vaze s cvijećem, fontane ili slike (fotografije) sa slikama vode blizu kreveta u spavaćoj sobi supružnika, jer se voda smatra simbolom promjene i može dovesti do nepoželjnih promjena.

Položaj kreveta u spavaćoj sobi - osnovna pravila

Vrijedi više detalja o nekim pravilima za smještaj kreveta u spavaćoj sobi.

7 preporuka:

 • Udaljenost između kreveta i drugog namještaja u spavaćoj sobi mora biti najmanje 60 cm. Ovo se pravilo odnosi i na pristup krevetu;
 • Funkcionalnost kreveta treba zadovoljiti individualne karakteristike vlasnika, na primjer, ljubitelji čitanja moraju opremiti mjesto za spavanje uz dobru rasvjetu, a dijete ili stariji ljudi trebaju jednostavan pristup toaletu;
 • Za malu spavaću sobu nalazi se potkrovlje, opremljeno dodatnim prostorom ispod nje;
 • Dizajneri savjetuju da se krevet stavlja u središte prostorije, a za tu svrhu je bolje odabrati krevete s lijepim ukrasnim elementima - primjerice elegantnom leđom, ili je zanimljivo ukrasiti zid, pored kojeg će krevet biti postavljen - zidovi, potporni, dizajnerske niše i pregrade;
 • Zid nasuprot kreveta ne bi trebao biti preopterećen teškim komadom namještaja, inače će vizualna ravnoteža u sobi biti izgubljena;
 • Da biste dodatno poboljšali zvučnu izolaciju u sobi, možete staviti duži tepih pod pod krevetom;
 • Ako su vlasnici ovisni o duhovnoj praksi, možete urediti krevet u kardinalnim pravcima, ako želite razviti intuiciju, trebali biste staviti glavu na sjever, ako vaše mentalne sposobnosti - na sjeveroistoku, za miran san - na istok, možete prilagoditi srce na jugozapad stvari koje treba učiniti.

Postavljanje kreveta u spavaću sobu može biti prema pravilima Feng Shui (to je praksa utemeljena na drevnim kršćanskim vjerskim učenjima) ili vastu (ovo je drevni sustav hinduističke raspodjele znanosti).

Kako ne staviti krevet u spavaću sobu

Usklađenost s jednim ili s drugim opisanim pravilima ispunjava spavaću sobu s radošću i osobnošću.

Evo popisa postelja u spavaćoj sobi koja ne biste trebali odabrati:

 1. Nagnuto se prema vratima - organizirati krevet pa znači propustiti loše energije u spavaćoj sobi, toliko mnogi duhovni praktikanti vjeruju, kako je gore opisano kako bi se izbjeglo.
 2. Zid na vratima također nije najbolja opcija za miran san, jer kad god se otvore vrata, mozak će se uključiti u visoko upozorenje - to je osnova ljudskog instinkta samoodržanja.
 3. Zid na vratima kada vrata leđa zatvori pogled - kako bi vidjeli tko je ušao u spavaću sobu, ne samo da se mora probuditi, nego izaći iz kreveta, a to ne pridonosi pravilnom odmoru.
 4. Sjedalo na prozoru - samo ne poželjna opcija za mjesto kreveta, prozor ne daje osjećaj sigurnosti.
 5. U blizini prozora, čak i ako je naslon za glavu na zidu - to može uzrokovati prehladu, ako su prozori slabo izolirani i postoje fistule.
 6. Ispod ormarića ili velikog lustera - to će stvoriti nepotrebnu tjeskobu i alarm, a osjećaj neprestano viseće, u doslovnom smislu, prijetnja.
 7. Nasuprot ogledala ili TV-u - o zrcalima je napisano gore, ali TV je u mogućnosti donijeti negativnu energiju, a njezino zračenje može naštetiti osobi.

Što je dalje krevet od vrata, prozora i drugih nesigurnih predmeta, to je veći osjećaj kontrole njegovog okolnog prostora.

Kako staviti krevet u malu spavaću sobu: fotografije interijera

Dizajn male spavaće sobe je uvijek težak zadatak, ne bi trebalo biti samo krevet, nego i dodatan namještaj koji ovu sobu čine posebnima.

Kako se krevet treba nalaziti u maloj spavaćoj sobi:

 1. Prvo, što je soba manja, svjetlije bi trebalo biti rješenje boje. Mala soba treba vizualnu ekspanziju, a svijetle nijanse mogu riješiti ovaj problem, tako da bijele, mliječne, sive i bež boje odgovaraju dizajnu sobe i kreveta. Na primjer, na glavu kreveta ili u njegovom namještaju možete napraviti nekoliko aktivnih mrlja u boji.
 2. Drugo, valja odabrati krevet s ugrađenim sustavom za pohranu, tako da mali prostor neće biti pretrpan nepotrebnim komadima namještaja.
 3. Treće, mjesto kreveta, ako je soba namijenjena za dvije osobe, možete postaviti dva kreveta na obje strane prozora, tako da će se nasloni za glavu pretvoriti u zid. Ali u ovom slučaju vrata bi trebala ostati na stranama kreveta. U slučaju dvostrukog kreveta ili kreveta za jednu osobu potrebno je postaviti uz glavu na zid, a prozor i vrata moraju biti na bočnim stranama. No, prozor bi trebao biti opremljen debelim zavjesama ili visokokvalitetnim roletama.

U maloj sobi nema ogromnog izbora, pa kada postavljate krevet, važno je dodati pojedinosti koje će zadovoljiti sve preporučene zahtjeve za lokaciju.

Takvi detalji mogu biti zavjese, zasloni, namještaj, pribor, sve što će uravnotežiti ravnotežu unutrašnjosti i energije spavaće sobe.

Kako staviti krevet za novorođenče u spavaćoj sobi

Da biste instalirali krevetić za novorođenčad u odrasloj spavaćoj sobi, važno je zapamtiti da je taj fenomen privremen, potrebno je malo vremena, a dijete će trebati vlastiti pun ležaj. Stoga, krevet ne bi trebao biti središnji za unutrašnjost spavaće sobe.

Evo nekoliko savjeta:

 • Zoniranje - odvojite prostor za dijete s odjeljkom ili ormarom za dječje zalihe;
 • Side - ženski dio kreveta će se optimalno uklopiti, nakon što je postavio krevetić za novorođenčad s ove strane, to će biti prikladnije za majku da se hrani i brine za dijete noću;
 • Oblik - pravokutni oblik kolijevke će stati, tako da je njegova duga strana može biti montirana na zid, a kratka neće ometati u svemiru.

Krevet mora biti postavljen tako da postoji puno slobodnog prostora, što je moguće zaštićeniji, a neometan je pristup.

Stoga su najpopularnije opcije mjesta za krevetić u kutu spavaće sobe, nasuprot glavne ploče odraslog kreveta, blizu ženske strane ili zasebnog smještaja dječjeg kuta u spavaćoj sobi za odrasle.

Kako bi krevet stajao u spavaćoj sobi (video)

Stavljanje kreveta u spavaću sobu i zabrana na jednoj ili drugoj od njezinog položaja ovisit će o veličini sobe, to je manja, to je teže slijediti gore navedene preporuke, ali za to postoje tehnike dizajna koje su nešto niže.

Momma, pozdrav svima! Takvo pitanje, je li moguće postaviti dječju kolicinu pokraj baterijskog prozora. Ako uzmemo u obzir da izolirana lođa ide dalje ?!

Imate li ovlaživač zraka?

Vrijedno je, sve je u redu.

Baterija će biti vruća.

Ne, ali ako trebate preobretem

Ja, također, tako isplati. Ništa dobro.

Tfu you))) dobro, razumijete

Ovdje je, također, zanimljivo) mjesto u sobi je samo suvišno tamo) Također mislim staviti tamo

Ne možete staviti krevet blizu bateriju i blizu prozora

Na bateriji stojim kraj prozora! A sva pravila u sobnoj temperaturi su 23! Namjestili smo bateriju! I vrlo je pržena! Imamo i kurira koji stoji u ovoj sobi.

I tako je sa mnom, iza prozora je loža s toplim podom, tako da ne puše. Baterija pokriva polovicu.

Tada će biti potreban ovlaživač zraka, a zrak u blizini je općenito suh)

Je li moguće staviti dječji krevet na prozor

Mamlife - aplikacija za moderne majke

Djevojke, a netko ima dječji krevet u blizini prozora stajao / stoji / stajat će? Ili dalje, to bolje. Imamo samo prazan prostor na zidu uz prozor - krevet bi bio savršen! Ali nešto što se boji nacrta. Ako negdje drugdje stavite krevet, onda sav namještaj u sobi mora biti preuređen.

U programu možete pregledati sve fotografije ovog unosa, kao i komentirati i čitati druge postove autora.

komentari

- Stojim u kutu između dva prozora)

- @ tuflya, a prozori su otvoreni zimi? u našem stanu vrlo je vruće kad ga zagrijavaju - prozori su otvoreni cijelo vrijeme.

- otvorim je))), ali još nisam rodila))) pa ću otvoriti i prozračiti sobu kad nema bebe)

- Ispod prozora svakako nije poželjno, puno crte i svjetlosti. ali ako ne postoji izlaz, onda možete i staviti.

- Odlučio sam ne staviti na zid uz prozor. puše ((((

- @ katerina_zaitseva, @ladysheeft nije točno ispod prozora ispada. Na sljedećem zidu. Sada umetnite fotografiju.

- Želio sam umjesto stola. ali tamo puše. tako da ga morate ponovo rasporediti negdje)

Ovdje u ovom besplatnom kutu. TV možete premjestiti lijevo čak i između krevetića i TV prijemnika.

- @ fojka, onda može staviti komod krila u sam kut, zatim krevetić i televizor. Znači, to će biti ispravno, vjerojatno neće puhati.

- Mi ćemo također stajati, ali imamo zagrijani balkon, nadam se da ne pušim

- @ladysheeft, tako da moram odlučiti unaprijed. Već želim kupiti škrinjavu ladicu, a onda se pojavljuju stvari, i nigdje se ne može staviti. Ako promijenimo raspored namještaja, nećemo posvuda umetnuti standardni ormarić. Bit će potrebno kupiti visoku usku.

- ista situacija. Promijenit ću sve namještaj u sobi.

- @ katerina_zaitseva, krevetić na vratima može biti. Ali nekako mi se ne sviđa ovo mjesto. Također ne želim TV - moj muž gleda na vrijeme za spavanje.

- @ katerina_zaitseva, ili umjesto kabineta. ali uslijedit će samo uski ormar. Ormar za prozor ili vrata.

- @ fojka, ovdje je u mom kutu, ali gdje god imali tv imam još jedan prozor)

- @ roxxy92, imamo samo prozor u spavaćoj sobi (i uvijek je malo otvoren - vrući stan.) Muž je predložio da ne otvori prozor, nego da spava noću s otvorenim vratima i otvorenim prozorom u kuhinji.

- @ alinocka1, i tako dobro isplati. ((imali smo garderobu odmah pored prozora - sada je tako zgodna!

- Fojka, pokušaj umjesto kabineta))) čini mi se da bi bilo najbolje od svega))

- @ fojka, također izlaz)) također možete nacrtati plan prostorije i imati raspoloživi namještaj i instalirati ga i pronaći prikladno mjesto. Živjeti ne povlačiti još jednom

- @ fojka Samo mislim da će ljetna vrućina prozora biti stalno otvorena. nacrt. prašinu. insekti.

- @ fojka, samo ako stavite krevet u kut, više će puhati kad je prozor otvoren, osim ako ne otvorite prozor kada je dijete tamo. Iza vrata također nije opcija. U načelu, umjesto ormara je dobar izbor, ali čini se da je usko, odgovara li krevet? A budući da ne morate ići daleko)))))

- @ tuflya, da tamo svi namještaj su garderoba, krevet i TV stalak)) Želim kupiti komad ladice sada. Ne znam veličinu i gdje da stavim. Potrebno je odrediti krevet tako da je sve blizu i prikladno.

- @ katerina_zaitseva i odbojnici iz svjetlosti neće spasiti?

- @ fojka, kao što vidim da imaš kuću, osvježite sobu prije snova, dok ste s bebom u kuhinji na primjer! I neće biti nikakvih propuha i prilagoditi idealnu temperaturu za bebu)

- @ fojka, kažem vam))), morate nacrtati dimenzije sobe i sve dimenzije namještaja - premjestiti sve na plan i pronaći pravo mjesto. Cots +/- jedna veličina. Prsima ladica tako da ih možete previjati na njemu također je poznata veličina)))

- @ katerina_zaitseva, kabinet ima dosta prostora, fotografija se iskrivljuje. On je sam širok, gotovo poput dječjeg krevetića. Trenutačna je i strana muža :) bit će potrebno promijeniti :))

- @ roxxy92, ne, condo nije ovdje, ali @ladysheeft

- @ tuflya, uobičajena ormarića koja se mijenja samo na zidu s TV-om će ustati. Umjesto ormara s dječjim krevetom zajedno neće stati. I želim ladicu od iste serije kao namještaj. Samostalno mijenjanje odbora.

- Fojka, Quarrel, nisam pogledao pažljivo)

- @ roxxy92, ničega :) da nećemo biti uznemireni od strane apartmana u spavaćoj sobi.

- Fojka, neću se svađati s tobom, više od 20 godina iskustva u ovom smeću. Ne trebam škrinju, a kupio sam okrugli krevetić s ovalnom preobrazbom.

- stoji sam za sebe i stoji) i neće biti uklonjen)))))) nacrti ne bi trebali biti

- @ sannychka595, strane su zaštićene od svjetlosti ako nisu instalirane na prozoru. Samo ako stavite vrlo svijetlu svjetlost u blizini prozora)) ako samo objesite debele zavjese)))

- Imat ćemo prozor s zagrijavanim balkonom. No, cijelu noć smo radili s prvom kćerkom i konudom (bilo je abnormalna toplina), a ja ne namjeravam uzgajati drugu. Ali ne svatko ima takve živce)) Moja svekrva trčala za mnom s pokrivačem iza kolica))

- @ tuflya, bez ormarića nemam kamo staviti stvari) već vrećica košta :) Ovalni kreveti, usput, također vole!

- Ahakr, moram se i ovako! treba misliti!

- @ elena999, uopće nismo staklenici... sve zimi s otvorenim prozorom i trgom. ali za Malyavochka zastrašujuće :)

- Da, sve će biti u redu, prozori u drugoj sobi mogu se otvoriti ako je zagušljiv. Pa, ovaj zrak kad dijete u drugoj sobi visi. Jednostavno ne mogu bez svježeg zraka.

- Fojka, imam uski vertikalni i visok ormarić. Mali će se početi penjati, a ladice neće izvući, vrata je teže otvoriti))

Preuzmite i chatajte s mama u blizini u Mamlifeu - aplikaciji za moderne mame