Mogu li pušiti tijekom trudnoće - učinak na fetus (mišljenje liječnika)

Bol

Jedan od najvažnijih rasprava i kontroverznih pitanja u medicini je pušenje tijekom trudnoće. Do 50-ih godina 20. stoljeća, vjerovalo se da pušenje nije samo za dijete nego i bez pušnika. Tek nedavno, u svjetlu razvoja tehnologije i medicine, istraživanje je pokazalo katastrofalno negativan utjecaj pušenja na fetus.

Mogu li pušiti u trudnoći?

Mnoge majke vjeruju da pušenje tijekom trudnoće ima malo utjecaja na bebu. Važno je održati emocionalnu ravnotežu. To je psiho-emocionalno stanje buduće majke koja je kamen spoticanja u pitanju bacanja lošeg navika tijekom trudnoće. S jedne strane, znanost dokazana šteta nikotina i nečistoća na fetus, s druge strane, histerična majka čije stanje se prenosi djetetu i negativno utječe na njegovu psihu.

Mišljenje liječnika se razlikuje. Obje strane se slažu da je potrebno baciti, ali kada? Neki kategorizirano inzistiraju na neposrednom prestanku pušenja jer žena uči o njezinoj situaciji. Protivnici dopuštaju mogućnost pušenja određene doze nikotina kako bi se oslobodila stresa od majčinog tijela.

Posljedice pušenja su strašne za nerođeno dijete. U 70% slučajeva, bit će nemoguće izliječiti ili ukloniti.

Ako je žena davno pušila, i to je samo trebalo, a ne "pretenciozno drži mentu tanak u prstima", naglo prestanak navike ne bi bilo moguće. Cigarete su zarazna, poput opojnih droga i njihovo odbijanje dovodi do lomljenja. U ovom slučaju, najbolje je iskreno reći vodećem ginekologu o vašoj lošoj navici, nemojte se ustručavati imati neispravne poglede. Problem mora biti ispravno riješen. Liječnici koji nemaju konzervativne stavove odobriti će u slučaju hitne potrebe, kada su živci na granici, da "sruše prašinu" s parom "jednim". Miris i uobičajeni mehanički pokreti smiruju bijesnu psihu i pomažu da se privuku. Ipak, poželjno je zaustaviti ovisnost, a poticaj će se dati posljedicama koje će se očitovati u djetetu zbog pušenja majke.

Štetu od pušenja u ranoj fazi

U ranoj fazi trudnoće, pušenje prijeti fizičkim ozljedama. Prvih 3 mjeseca postoji "struktura" čovjeka. Cijeli organizam, koji se sastoji od različitih tkiva i organa, razvija se iz jedne stanice. Kontrola procesa obavlja prirodni mehanizam, koristeći DNA molekulu. U biti, DNA je program koji sekvencijski izvodi akcije. Zamislite da je komad izrezan iz programskog koda, ili je dio preuzet iz mehanizma. Rad se nastavlja, ali element koji nedostaje slomit će slijed. Tako su DNK - elementi cigareta pričvršćeni na kromosome i "bacili" ih iz sustava. Postoji pomak i tijelo se razvija dalje, ali na negativan način.

Osim toga, nikotin nepovoljno utječe na majčin organizam. Najgora stvar koja se može dogoditi je pobačaj. Dokazano je da pušenje u ranim fazama, opasno je udvostručiti stopu pobačaja.

Vrijedi obratiti pažnju na učinak nikotina na krvne žile posteljice - postoji grč, a fetus doživljava hipoksiju - gladovanje kisikom. To dovodi do velikog broja posljedica, od malih težina, do psiholoških bolesti u djeteta za život.

Što se događa kada pušite u kasnijim razdobljima

Od 4. mjeseca trudnoće, u majčinom trbuhu više nema fetusa, već muškarac. Vrlo sićušan, ali potpuno je formiran organizam, s punim rasponom sustava. Sljedećih 5 mjeseci, dijete će rasti, razvijajući unutarnje organe. Ako je fetus mogao izbjeći probleme u prvom tromjesečju, u uvjetima stalne nikotinske nadopunjavanja, tijekom ovih 5 mjeseci, može doći do širokog raspona bolesti unutarnjih organa koji su već formirani.

U maternici dijete koristi 3 sustava:

 1. disanje;
 2. probavni;
 3. kardiovaskularne.

Oni nisu uključeni u 100%, ali stalno su uključeni u rad. Posljedično, nikotin, zarobljen u dječjem tijelu, prvenstveno ih štrajkuje. Kruženje cigarete "otpadom" kroz fetus s majčinskom krvlju, začepljuje radna tijela, ometajući njihov daljnji razvoj.

Sljedeći najvažniji je vrijeme ovisnosti o fetusu nikotinu. Do stvaranja organizma teško je zamijetiti kemikalije proizvedene kao lijek, zapravo nikotin. S formiranjem svih glavnih sustava, dječje tijelo može obraditi rezultirajuće tvari i stjecati ovisnost o nikotinu, koja još nije rođena. Nakon poroda, dijete je lišeno stalne hrane i doživljava raspad, kao i odrasli koji su prestali pušiti. On će plakati, djelovati, spavati loše i stalno doživjeti stres.

Treće mjesto na popisu važnosti pušenja u kasnijim razdobljima zauzima mogućnost preranog rođenja. Kod majki koje puše, vjerojatno će doći do prijevremenih porođaja, što znači da je beba preuranjeno i visoka prag mortaliteta. Čak i ako ste u 9. mjesecu, pušenje je još uvijek opasno.

Je pasivno pušenje tijekom trudnoće štetno?

Pasivno pušenje dilema dovodi do nasilnih sporova i rasprava. Neki smatraju da je pasivno pušenje nizak rizik, jer je većina nikotina u plućima pušača.

Trudnica s pušenjem povećava vjerojatnost pobačaja

Cigareta nije samo duhan! Pušenje čistog duhana je vrlo teško. Da bi se smanjio trošak sirovina, dao ugodan okus i povećava ovisnost, mnoge kemijske elemente dodaju se cigareti. Duhan gori s nečistoćama i ulazi u pluća s dimom, naseljavajući se alveolima, ali se kemijski aditivi vraćaju. Dakle, pasivni pušači ne inhale nikotin, ali popratni lijekovi. Ta smola i kemija u današnje vrijeme smatraju se najopasnijom sastavnicom ljudskog života.

Pasivno pušenje ne uzrokuje nikakvu posebnu ovisnost, ali osjeća osvetu pušačevu tijelu. Za lakšu viziju zamislite lubenicu. Pulpa je nikotin i kosti su nečistoće. Uobičajeni pušač jede meso i dio kostiju, a neki ga pljuju. Pasivni pušač jednostavno jede te kosti.

Mišljenje liječnika je nedvosmisleno - pasivno pušenje nije manje opasno nego aktivno, kako za majku tako i za dijete. Čiste smole se lako polože u pluća, što dovodi do širokog raspona bolesti dišnog sustava.

Učinci pušenja tijekom trudnoće

Posljedice se mogu mijenjati. Neki su postali poznati kada je fetus u maternici, a neki se manifestiraju mjesecima nakon rođenja:

 1. Mutacija. Djeca mama koje puše mogu biti rođena s 6 prsta, bez uha ili nosne hrskavice, postoje slučajevi rađanja djece s "rep" procesom od tailbone, i tako dalje.
 2. Deformacije lica. "Usnica za rupu" i "nepce" se često pojavljuju u djece majki koje puše nego kod nepušača.
 3. Ciroza jetre. Zbog prolaska nikotina kroz probavni trakt, od prvih sekundi života, dijete ima operativni stol.
 4. Astma. 60-70% djece čije su majke pušile tijekom trudnoće imaju kongenitalnu astmu.
 5. Cerebralna paraliza i slične bolesti mišićno-koštanog sustava.
 6. Mentalna retardacija, uključujući Downov sindrom.
 7. Clubfoot. Sposobnost rađanja djeteta s klupskim nogama iznosi 34% više u majci za pušenje nego u nepušačima.
 8. Oštećena reproduktivna funkcija kod djece. Dječaci mogu imati poteškoće u budućnosti.
 9. Psihološke abnormalnosti: nepažnja, impulzivnost, povećani sindrom aktivnosti, mentalni pad.
 10. Smrtnost novorođenčadi. Pušači imaju 30% više od žena koje vode zdrav stil života.

Koliko treba prije začeća prestati pušiti

Problem nije samo činjenica prisutnosti nikotina, već i njegov negativni učinak. Kada osoba prestane pušiti, tijelo je pod stresom. Procesi "ozdravljenja" oštećenih organa, prvenstveno respiratornog trakta i srca, nastaju (tahikardija, kratkoća daha, bronhijalni naslage). Velika količina sredstava se troši na njihovu obnovu. Istodobno, postoji ogroman opterećenje na živčanom sustavu.

Takvi eksperimenti su nepoželjni za trudnicu. Njeno tijelo treba usmjeriti sve raspoložive resurse za nošenje djeteta.

Idealno, trebali biste prestati pušiti godinu dana prije začeća. Sam proces će se održati na umjeren način, bez naglih zaustavljanja, a tijelo će imati dosta vremena da se oporavi. Minimalni prestanak pušenja je 3 mjeseca prije trudnoće.

Nekoliko savjeta: kako prestati pušiti

Ako je žena teška pušača, proces će biti težak i težak. S obzirom na situaciju u kojoj trudnoća nije planirana i potrebno je prestati pušiti, možete se pridržavati brojnih "pravila":

 1. Koristite slims "one". Ne samo da je doza nikotina malena, već i sami se teško izvlače, pa će vam manje dim po definiciji.
 2. Zamijenite uobičajenu mehaničku akciju drugima. Često, to nije cigareta koja "smiruje", već samo pokret.
 3. Ne pušite cigaretu u potpunosti. Svaki put nastojte ostaviti sve više i više ne gotova cigareta.
 4. Ne ulazite u situacije u kojima želite pušiti. Živčani napori i tvrtke prijatelja pušenja zavode i guraju da se stegnu.

Posljednjih godina, elektronske cigarete su široko rasprostranjene. One se smatraju alternativom nekadašnjeg načina pušenja. Postoje mnogi modeli i aditivi koji zadovoljavaju ukuse najzgodnijih pušača. Prije nego što skupite kupnju, posavjetujte se s ginekologom, pitajte prijatelje i poznanike, možda je jedan od njih imao takvo čudo tehnologije. Nemoguće ga je nazvati apsolutno sigurno, ali kao alternativu tijekom trudnoće, vrlo je prikladno ako nije moguće potpuno prestati pušiti što je prije moguće.

Mogu pušiti tijekom trudnoće

Pogledajte videozapis

Ako žena razmišlja o tome je li moguće pušiti tijekom trudnoće, onda ima premalo znanja o ovom pitanju. Definitivno se može reći da pušenje tijekom trudnoće šteti i embrij, fetus, novorođenčad, odraslo dijete i većina trudnica.

Pušenje tijekom trudnoće: oštećenje embrija

Embrionalno razdoblje traje od trenutka začeća do 10 - 12 tjedana trudnoće. Tek tada dolazi fetalni period. Mnogi će primijetiti da je na 10-12 tjedana da liječnici propisuju prvi ultrazvuk. Je li moguće pušiti tijekom trudnoće u tako ranom razdoblju? Što se može dogoditi u ovom malom vremenu? Istraživanje se nastavlja na učinke nikotina i duhanskih dima na razvoj fetusa. I već je dokazano da su muški embriji (budući muškarci) mnogo osjetljiviji na taj utjecaj i nisu zaštićeni od njega. Drugim riječima, postoji velika vjerojatnost da žena pušača čeka svog sina da se neće roditi zdravi (od najjednostavnijih do najozbiljnijih opcija patologija). Usput, pušenje hookah također šteti embrij.

Učinak pušenja na fetus

Već je potvrđeno da čak i udisanje duhanskog dima dovodi do hipoksije fetusa (gladovanje kisikom). Činjenica je da ugljični monoksid potpuno slobodno prodire u posteljicu trudnice, a dalje u krv fetusa. Kao rezultat toga, fetalna arterijska krv više je zasićena ugljičnim dioksidom.

Učinak pušenja na trudnoću

Sada ćemo vidjeti kakav je učinak pušenja tijekom trudnoće.

 • Vjerojatnost spontanog pobačaja raste. Može se usporediti da je kod pušačkih majki vjerojatnost pobačaja 22,5-41% slučajeva, a kod nepušača samo 7,4%.
 • Žene s pušenjem imaju 30-70% veći rizik od spontanih pobačaja od nepušača.
 • Prema statističkim podacima, većina slučajeva mrtvorođene djece bila je u onim obiteljima gdje i mama i tata puše.
 • Povećava vjerojatnost prijevremenog porođaja.
Vjerujemo da ćete sada sami odgovoriti da li je moguće pušiti tijekom trudnoće.

Utjecaj pušenja na novorođenče

 • Tjelesna težina novorođenčadi manje je uobičajena kod žena pušenja.
 • Razne bolesti u novorođenčadi su češća ako je majka pušila tijekom trudnoće. Kako se sposobnost prilagođavanja djeteta opada, mu je teže prilagoditi se novim životnim uvjetima.
 • Broj nedostataka porođaja u novorođenčadi mnogo je veći kod majki koje puše.

Opasnost za stariju djecu

Dijete žene koja puši ima veće šanse usporiti ne samo u tjelesnom razvoju, već i intelektualnom, emocionalnom. Nijedna majka ne bi željela takvu stvar svom djetetu. On može imati više poteškoća u učenju čitanja, pisanja i računanja. Studije jasno pokazuju zaostajanje djece pušača skupine do 6 godina starosti od svojih vršnjaka.

Mogu pušiti tijekom trudnoće

Broj pušenja žena svakodnevno raste, pa čak i oni koji imaju dijete imaju tu ovisnost. Oko 25% žena nastavlja pušiti nakon što saznaju da su trudne. Ono što objašnjava ovo ponašanje - slaba volja za volju, nespremnost da zna koliko je štetno za dijete ili možda neodgodivo prema zdravlju i zdravlju djeteta? Bez obzira na razlog za nastavak pušenja tijekom trudnoće, mora se shvatiti da odbijanje prestanka pušenja može dovesti do ozbiljnih komplikacija povezanih s rastom i razvojem nerođenog djeteta.

Što je opasno pušenje tijekom trudnoće?

Sastav dimnih cigareta otkriva više od 4.000 kemikalija, među kojima su olovo i cijanid, te oko 60 drugih kancerogenih spojeva. Sve to u procesu pušenja trudnice ulazi u krvotok i to je jedini izvor kisika i važnih hranjivih tvari za fetus. Stoga, prije nego što počnete pušiti, razmislite je li moguće pušiti tijekom trudnoće ili je to još uvijek nemoguće?

Sve kemikalije više ili manje štetne za djetetovo tijelo. Uostalom, nitko ne dodaje vodstvo dječjoj hrani, zar ne? No nikotin i ugljični monoksid smatraju se posebno opasnima - uzrokuju većinu komplikacija trudnoće.

Najozbiljnije komplikacije koje proizlaze iz pušenja su:

 • - niska težina rođenja
 • - prijevremeni rad
 • - mrtvorođenče

Svi se razvijaju zbog smanjenja količine kisika koja se javlja pod utjecajem nikotina i ugljičnog monoksida. Prva tvar može suziti krvne žile, čak i one koje se nalaze u pupčanu vrpcu. Zamislite da beba diše kroz vrlo tanku cijev. No, budući da krvni zrnci istodobno nose molekule kisika i ugljičnog dioksida u krvotoku, u toj se epruveti čak i manje kisika nego što bi trebalo biti. Jedna trudnica koja puši prisiljava dijete da guši.

Učinak pušenja na dijete

U većini slučajeva, nedostatak kisika ozbiljno utječe na rast i razvoj novorođenčadi. Pušenje tijekom trudnoće također povećava rizik od prijevremenog porođaja i rođenja djeteta težine manje od 2,5 kg. Vjerojatnost mrtvorođenja raste za 2 puta.

Čak i jedna pušena cigareta može naštetiti normalnom tijeku trudnoće. Naravno, bolje je pušiti nekoliko cigareta dnevno nego cijeli paket, ali razlika neće biti velika koliko bih želio misliti. Tijelo žene koja puši vrlo je osjetljivo na prve doze nikotina koje se dnevno primaju pa čak i nekoliko cigareta može uzrokovati značajno sužavanje krvnih žila.

Težina i visina djeteta

Jedan paket cigareta koji žene puši dnevno smanjuje težinu djeteta za oko 250 grama. Ako pušite još više, to će dovesti do značajnog smanjenja težine fetusa. Da, mnoge žene se trude za lako porođaj i žele imati djecu srednje veličine, ali ova metoda uopće ne opravdava. Negativni učinci pušenja će utjecati na razvoj djeteta tijekom svog života.

Tijelo i pluća bebe

Uz premalo tjelesne težine i rast fetusa, neki organi se možda neće potpuno razviti. Često se događa da je vrijeme rođenja pluća jednostavno nemaju vremena za oblikovanje, pa su nakon rođenja djeteta povezani s respiratornim aparatom. Prvih tjedana pomaže dijete da normalno diše.

Čak i ako dijete odsvira sam nakon rođenja, može imati razne probleme s disanjem. To je zbog kašnjenja u razvoju pluća i negativnog učinka nikotina. Dakle, djeca koja su bila izložena štetnim tvarima u maternici imaju visoku osjetljivost na astmu. U ovom slučaju rizik od razvoja iznenadnog sindroma smrti dojenčadi raste za faktor 2-3.

Dječja srca

Ako je žena pušila samo u prvom tromjesečju trudnoće, mogla bi još uvijek negativno utjecati na zdravlje njezina djeteta. Takva djeca imaju veću vjerojatnost da budu rođena s bolestima srca. Istraživanja pokazuju da dijete čija majka puši na početku trudnoće ima visok rizik (20-70%) kongenitalne bolesti srca. Ove bolesti uključuju oštećenje krvi u pluća i atrijski septalni defekt (otvori između gornjih dijelova srca).

Prestanite pušiti tijekom trudnoće

Dječji mozak

Trudnoća i pušenje su nespojive stvari koje mogu dovesti do disfunkcije mozga djeteta. Djeca čije su majke pušile tijekom razdoblja dojenja imaju probleme u ponašanju, poteškoće u učenju i relativno niskim intelektualnim sposobnostima.

Kada prestati pušiti?

Idealna opcija je odreći lošu naviku u fazi planiranja trudnoće. Uz ovu akciju povećat ćete svoje šanse za dobivanje trudnoće, jer ih je pušenje smanjilo za oko 40%. Međutim, danas svatko ne planira trudnoću, neke žene saznaju za nju već u pristojnom vremenu.

U prvom tromjesečju, još uvijek nije kasno odustati od cigareta. Studije pokazuju da žene koje prestanu pušiti u prvih 12 tjedana nakon začeća imaju gotovo jednake šanse da izdrže i rađaju zdravo dijete sa ženama koje uopće nisu pušile tijekom trudnoće.

Dijete u maternici počinje dobivati ​​težinu od oko 14-16 tjedana. Ako uspijete prestati pušiti prije tog datuma, djetetu ćete dati priliku primiti dovoljno kisika i dobiti potrebnu težinu prije rođenja. Oni koji i dalje puše trebaju znati da se od tog trenutka na rast njihove djece počinje usporavati. Ali čak možete prestati pušiti na 30. tjednu trudnoće. Dijete će imati malo više vremena da odraste i da se bolje. Pomoću ultrazvuka liječnik će moći vidjeti promjene u veličini fetusa.

Ne pokušavajte sami odreći cigarete ako imate slabu snagu volje. Posavjetujte se s liječnikom i zatražite od rodbine pomoć. Pomoću podrške možete dati svom djetetu dobro zdravlje i dug život.

komentari

 • Treba li trudna trudna prestati pušiti?

Mogu li pušiti tijekom trudnoće?

Svi liječnici civiliziranog svijeta nedvosmisleno zabranjuju pušenju žena u "zanimljivom položaju". Bolje je nagađati o pitanju je li moguće piti kvass tijekom trudnoće nego sumnjati u štetu dima cigareta. Negativni učinci pušenja na razvoj fetusa povezani su s kršenjem cirkulacijskog sustava kod majke.

Otrovne tvari za dijete lako prodiru u posteljicu. Oko 2500 kemikalija sadržanih u jednoj cigareti (nikotin, katran, benzopiren, ugljični monoksid itd.) Napadaju fetus dnevno. Organizacijski organizam ne podnosi uvijek takav pritisak i jednostavno se guši u dimnom okruženju.

Gladanost kisika ne dopušta djetetu normalno razvijanje. Osim toga, struktura placente se pogoršava. Protok krvi u plućima se smanjuje, placenta ugovara u volumenu i počinje prerano starjeti. Sve to izaziva početak radne aktivnosti mnogo prije zakazanog datuma.

Negativne činjenice koje ukazuju na opasnost pušenja tijekom trudnoće:

Povećava se vjerojatnost spontanih pobačaja u različitim fazama. Prema statističkim podacima, najveći rizik od spontanih pobačaja kod majki koje ne puše padaju u prvom tromjesečju trudnoće. No, žene koje puše tijekom cijele trudnoće vrlo su izložene smrti nerođenog djeteta. Cigarete, cigare ili veske povećavaju rizik od pobačaja za 30-70% (ovisno o trajanju pušenja i količini inhalacije nikotina). Potrošnja alkohola u kombinaciji s dimljenim cigaretama povećava vjerojatnost smrti fetusa 4,5 puta.

Smanjena tjelesna težina novorođenčeta. Pakiranje cigareta dnevno smanjuje rođendansku težinu djeteta za oko 30%.

Broj poremećaja rađanja kod bebe raste. Otprilike 2 puta smanjena sposobnost prilagodbe djeteta. Novorođenčad onih majki koje nisu mogle odustati cigarete tijekom trudnoće su češće bolesne. U 14% slučajeva, djeca su rođena s defektom srca, narušenim živčanim sustavom, strabizmom.

Stopa smrtnosti djece tijekom porođaja raste. Majke pušenja suočene su s konceptom "sindroma iznenadne smrti dojenčadi" 30% češće od nepušača. Ove brojke su osobito visoke u blizancima.

Fiksni dugoročni negativni učinci na zdravlje djeteta. Otprilike u jednom slučaju od tri djece od pušenja roditelja do 16 godina ima vremena za dobivanje pretilosti ili dijabetesa.

Treba li trudna trudna prestati pušiti?

Postoji mišljenje da oštro odbijanje pušenja tijekom trudnoće dovodi do spontanog pobačaja. Je li doista tako? Liječnici kažu ne. Ove statistike kažu da se u vrlo rijetkim slučajevima može povezati s uklanjanjem ovisnosti i smrti fetusa.

Trenutačno ne postoji niti jedna metoda koja objašnjava uzrok pobačaja za ženu s apsolutnim jamstvom. Postoje čimbenici koji mogu izazvati taj neugodan događaj, ali ne uvijek cijela stvar je u njima. Podupiratelji za podizanjem cigarete u slobodno vrijeme žestoko tvrde da je prestanak pušenja snažan faktor stresa za tijelo.

Na temelju ove pozadine pojavljuje se hormonalni val, što dovodi do gubitka djeteta. Žene u položaju sa sličnom logikom su sigurni u pozitivan odgovor na pitanje je li moguće pušiti tijekom trudnoće. I onda se iskreno pitaju kada se nešto dogodi djetetu.

Mnogo je sigurnije odustati od cigareta u ranijem razdoblju trudnoće nego "glatko" smanjivati ​​broj cigareta na jedan.

Prvo, još će trebati neko vrijeme za čišćenje tijela nikotinskog traga.

Drugo, uz smanjenje broja cigareta, dubina pušenja nesvjesno se povećava. Stoga se negativni utjecaj ne smanjuje aktivno kao što bismo željeli.

I, treće, svaki dodatni dan hranjenja nikotinom odvaja dio zdravlja od djeteta.

Bolje se riješiti cigareta jednom i zauvijek, nego dugo protezati taj proces.

Pasivno pušenje također šteti zdravlju nerođenog djeteta. Stalna prisutnost u blizini pušača povećava rizik od poremećaja rađanja za 13%, a rođenje mrtve bebe za 23%. Poželjno je da supružnik koji nekako, ali kontakt s trudnicom odbio cigaretu.

utovar. Alina 19:42

Čuo sam isto. Ako je ta činjenica već prihvaćena iz dva potpuno drugačija izvora, onda to ne može biti pogrešno.

nikada ne smije pušiti tijekom trudnoće.

Također sam čuo da je nemoguće istodobno baciti taj stres na tijelo, a posebno za fetus. Samo da biste smanjili broj cigareta pušenih, a zatim, ako je moguće, prestanite, jer kada hranite dijete, pušenje se također ne preporučuje.

treba baciti! Mislim da je glupost koju ne možete baciti. A onda, kad se dijete rodi, pušite i pušite dim na njemu. Već je naviknut nikotin.

Pušenje tijekom trudnoće

ako nisu prestali prije trudnoće, tada je tijekom trudnoće potrebno prestati. fetus još nije rođen, već dolazi do ovisnosti o nikotinu. Vidio sam snimku kad su pokazali djecu rođenu ovisnicima o drogama. dijete, ubrzo nakon rydeniya, počelo je doživjeti lomljenje. to je zastrašujuće!

ako postoji volja snaga i mislite na zdravlje budućeg djeteta - prestati, ali ne i oštro (nisam mogao odustati od ozbiljnosti kada mi je rečeno u konzultacijama kada sam bio registriran za trudnoću, ali ne pušim, pa nisam precizirao dalje).

samo je potrebno! i mora se reći mnogo lakše ako razmišljate o tome kako i ono što "hranite" svoje dijete u utrobi. Da, šalite ga!

Nije moguće, ali je potrebno. Ali ne oštro. Ja pušim. Kad je zatrudnjela oštro bacila, odmah je preskočila pritisak. Liječnik je objasnio da se ne može naglo baciti i dopustila mi je jednu cigaretu dnevno. A onda odlučite za sebe sve odjednom pušiti, ili protežu cijeli dan puff. Onda sam se prebacio na 1 cigaretu 2 dana, Onda sam upalio cigaretu i negdje sam pušio, a okrenuo sam olovku u ruke, a onda sam ga bacio. Čim prestane ponovno hraniti svog sina, zapalila je cigaretu - sada mi je žao što sam podlegao iskušenju.

Gledajte, još uvijek niste prestali pušiti, i dalje ste trudni, i dalje pitajte: odmah zatvorite ako možete, ako ne možete, nemojte, onda ste slabi.

dimljenje i dim tijekom trudnoće nije pušio i još je dojeno iako je bilo jako teško, ali zbog djece, sin 12 je bio spreman za sve, izvrstan učenik od 12 godina i naša kćerka princeza

Ako ne prestanete pušiti, počnite i pijete malo po malo, tako da nema stresa, a zatim postupno sjesti na droge.

Općenito, čini mi se glupo pitanje. Što brže, bolje. A činjenica da tip ne može odmah baciti, to je izgovor za šaljivdžija. To je izgovor!

Nisam pušio tijekom trudnoće. kad sam saznao da sam trudna, odmah sam prestala, a ne uzimajući u obzir! Imamo problema s reproduktivnim sustavom, a ekološka situacija također ostavlja mnogo želja. i onda postoji mama pušenje. Nedostatak fetalnog kisika tijekom razvoja fetusa donosi previše problema. trebate! Zdravlje bebe sada je glavni problem za vas. ispusti!

Pušenje tijekom trudnoće

Razdoblje trudnoće kod pušača u pravilu je teže nego kod nepušača ili među onima koji prestanu pušiti prije začeća. Pušenje budućih majki pate od rane toksikoze, preeklampsije, kao i varikoznih vena, konstipacije i česte vrtoglavice.

Kada pušenje ubrzava uništavanje vitamina C, kao rezultat toga, tijelo doživljava njegov nedostatak, a njegove posljedice mogu biti vrlo ozbiljne. Nedostatak vitamina C može dovesti do poremećaja metabolizma, pogoršanja imuniteta, problema s probavom proteina i čestih depresija.

Već je dokazano da zbog trovanja nikotinom u žena tijekom začeća djeteta, rizik od pobačaja raste 8-10 puta.

Učinci pušenja tijekom trudnoće

Najopasniji je učinak nikotina na bebu u maternici. Potrebno je zamisliti da vaše dijete počinje svoj život u okruženju trovanja nikotinom (opijenost). Dijete, koje je u maternici majke koja puši, djeluje kao pasivni pušač. Kao što znate, u odrasloj pušači nakon nekoliko sati (to ovisi o intenzitetu kojim puši) prisilno odbijanje cigareta izgleda samo neobuzdana želja za pušenjem ili barem jedan pušenje. Stručnjaci na ovom području nazivaju ovaj fenomen "gladi od nikotina". Teško je zamisliti, ali u novorođenčadi također postoji "gladi od nikotina". Ova "glad" se može manifestirati na različite načine (to sve ovisi o tome koliko dugo i koliko je majka pušila tijekom trudnoće).

Često se događa da djeca stalno plakati i teško je da zaspe, a razlog za to je pušenje majke. A ponekad se čak i dogodi da je dijete rođeno, uzeo prvi dah u životu, viknuo i nakon par sekundi počeo se gušiti i okrenuti plavom. Ovo je očitovanje jake gladi iz nikotina kod djeteta. U rijetkim slučajevima i hitnim slučajevima, liječnici čak mogu zatražiti od majke da upali cigaretu i izdahnu dim u smjeru djeteta.

Djeca pušenih majki zaostaju u razvoju, ne samo intrauterini, već i nakon rođenja. Za majke s ovom štetnom navikom, djeca uterusa pate od gladi od kisika, a zbog toga često su rođene prije vremena, imaju malu težinu i pate od poremećenog funkcioniranja dišnih organa. Dugo vremena nakon rođenja, djeca pate od trovanja, primljenih tijekom razdoblja bivanja u maternici. Nikotin doprinosi oštećenju stanica mozga djeteta, što može dovesti do poremećaja djetetova sna i bezumnih ćudova.

Srodni članak: Činjenice i posljedice pušenja tijekom trudnoće

Morate prestati pušiti prije trudnoće!

Bolje je ne početi pušiti uopće, ali ako vam ta navika već robuje, trebali biste pronaći snagu da prestanete pušiti oko godinu dana prije namjeravane trudnoće. Ta je godina potrebna kako bi nikotin potpuno nestalo iz ženskog tijela. Neke žene pušači kažu da puše dulje vrijeme i ne mogu se riješiti ove navike, ali istodobno pokušavaju jesti pravilno, piti vitamine i hodati na svježem zraku, tako da pušenje ne utječe na njihovo nerođeno dijete. Naravno, pravilna ishrana, uzimanje vitamina i hodanje na svježem zraku vrlo su korisni, ali ipak, dijete će sigurno dobiti svoju dozu trovanja nikotinom. Zato biste trebali napustiti ovu lošu naviku prije trudnoće!

Stani prestati pušiti

Zatvorite pušenje stvarno! Kažu da su cigarete droga, iako to nije točno! I svaka pametna žena ima moć da prestane pušiti. Najteže razdoblje odustajanja je prvih 24 sata, ako izdržite, nemojte odustati od smrti, a sljedećeg dana nećete se ni sjetiti da ste privučeni najdražem paketu nikotina. Poticaj za dim ponovno može biti razni razlozi, na primjer, za društvo s prijateljima, iz navike od dosade, želja za učinkovito držanje ili u slučaju živčanih poremećaja. U ovom trenutku, kada vam ruka dospije do najdražeg paketa da se izvadi i upali cigaretu, zapitajte se: "Zašto mi je to potrebno?", Nakon što se sami odgovorite, pokušajte sjetiti drugog načina ublažavanja živčanih napetosti ili samo uzeti slobodno vrijeme. Prestanak pušenja je moguć, to se mora sjetiti.

- Pronašli ste pogrešku u tekstu? Odaberite ga (nekoliko riječi!) I pritisnite Ctrl + Enter - Neispravan recept? - pisati o nama, sigurno ćemo ga pojasniti iz izvornog izvora! - Nešto drugo? - pišite nam, mi ćemo pojasniti informacije!

Nemojte prestati pušiti oštro!

Žene koje dugo puše i više od 10 cigareta dnevno trebaju biti vrlo pažljive i sporo prestati pušiti tijekom trudnoće. Trudnoća je već vrlo veliki stres za tijelo, tako da sve promjene uobičajenog ritma života u tom razdoblju (taj broj uključuje isključivanje pušenja) samo će povećati već bolno stanje žene. Kada žena prestane pušiti, njeno srce se smanjuje, a kontraktilnost mišića raste, a to može dovesti do pobačaja. Teško, bolno stanje može trajati dosta dugo, od nekoliko tjedana do mjesec dana. Ovdje glavna stvar je ne pretjerivati! Morate to shvatiti prije nego što se možete osloniti samo na vlastitu snagu, ali sada morate zapamtiti da postoji još jedna osoba u vama.

Koji je najbolji način za prestanak pušenja tijekom trudnoće? Stručnjaci kažu da nikad ne biste trebali uzimati i prestati pušiti na oštro trudnicu. To bi trebalo biti postignuto postupno, ne u jednom danu, nego se proteže za 3 tjedna.

U prvoj fazi smanjite broj cigareta pušenih u pola dana i prebacite na lakše cigarete.

Nakon tjedan dana još uvijek smanjite broj cigareta dnevno. I napravite pravilo: nemojte završiti cigaretu do kraja, napravite nekoliko udaha kako biste smanjili glad nikotina i to je dovoljno.

U trećem tjednu, dopustite sebi da se puše samo u najstrašnijim slučajevima, ako srce počne previše pobijediti, počinje vrtoglavica i tako dalje. I na kraju trećeg tjedna više nećete žele uzeti cigaretu u ruci.

Srodni članak: Čišćenje pluća nakon pušenja, uključujući ubrzano uklanjanje nikotina iz tijela

Iznenadna trudnoća

U većini slučajeva dolazi do iznenadne trudnoće, a budući roditelji nisu sasvim spremni za to. U vrijeme kada se upoznaju s trudnoćom, embrij je već star oko 2-4 tjedna, a već je već uspio "podići" dovoljno nikotina. U 4. tjednu, jetra, bubrezi, probavni trakt, kralježnica i mozak počinju se formirati u zametku, a to su jetra, bubrezi, probavni trakt, kralježnica i mozak koji jako pate od nikotinskog učinka.

Žene koje prestanu pušiti na početku trudnoće su zabrinute zbog toga što su već u prvim tjednima uspjele otrovati njihovo buduće bebe nikotinom. Nemojte paničariti, možete minimizirati štetne učinke pušenja tijekom preostale trudnoće. Obavezno upozorite svog liječnika da ste nedavno prestali pušiti. Vaš liječnik će propisati vitamine s visokim sadržajem vitamina C i željeza. Potrebno je odbiti hranu koja sadrži kofein, poput čokolade, kave, crnog čaja, kola, itd. Trebao bi jesti što više svježeg povrća i voća i piti svježe sokove. Pokušajte piti što je moguće više tekućine, na primjer mlijeko, kefir, zeleni čaj, mineralizirana mineralna voda, koja će doprinijeti uklanjanju nikotinskog kvarenja. Pazite da na svježem zraku šetete najmanje 3-4 sata, pokušajte izbjeći dimljene prostorije i, u svakom slučaju, nemojte pušiti u vašem prisustvu. Ako slijedite ova jednostavna pravila, moći ćete ispraviti štetu nanesenu od nikotina u svoje tijelo i roditi punopravno, zdravo dijete.

A tate ne stanu na stranu

Prestanak pušenja je bolje, naravno, zajedno s drugom polovicom. Prvo, to će vas spasiti od zavisti, kada će vaš muž izaći na odmor. Unatoč činjenici da mnogi ljudi vjeruju da ne trebaju prestati pušiti, jer oni ne nose dijete u sebi. Ali to nije tako! Vjeruje se da ako jedan od roditelja puši, to u svakom slučaju utječe na buduće potomke. Nikotin troši tijelo ne samo žena nego i muškaraca, a to utječe na kvalitetu i količinu sperme. Da bi dijete bilo zdravo, oba roditelja trebaju prestati pušiti.

Treba napomenuti da, za razliku od ženskog tijela, od muškog nikotina dolazi brže, u samo 3 mjeseca. To sugerira da ako je samo otac pušač, onda možete planirati trudnoću nakon 3 mjeseca od trenutka prestanka pušenja. Ako tata ne želi odustati od ove ovisnosti, pokušajte mu dati sljedeće medicinsko istraživanje:

Znanstvenici su utvrdili da ako su pušači obitelji jedan ili oba roditelja, djeca dvaput vjerojatnije pate od bolesti poput upale pluća, bronhitisa i astme, duhan doprinosi sužavanju krvnih žila, a također uvelike krši zasićenost kisika u krvi.

Djeca iz roditelja koji puše imaju 6 puta veću vjerojatnost da pate od bolesti gastrointestinalnog trakta. Kod djevojaka koje su već rođene pasivne pušače, neplodnost se može promatrati u kasnijem životu.

Nikotin tijekom trudnoće: je li moguće pušiti dok očekuju bebu

Pušenje nije definitivno dobra navika. Apsolutna većina medicinskih stručnjaka govori o njemu kao opasnoj okupaciji s vrlo predvidljivim rezultatom. Navika podrazumijeva slabljenje imunološkog sustava, bolest.

Glavna poteškoća za pušače je ovisnost o nikotinu. Osoba ne može u potpunosti kontrolirati sebe, prilično mu je teško odbiti cigaretu bez potpune svijesti o problemu. U još ranjivijoj poziciji žene su koje očekuju dijete. Logično je da su vrlo zabrinuti za pitanje je li moguće pušiti tijekom trudnoće? Ako ne bacate, hoće li to utjecati na dijete? Ne bi li se pogoršalo ako dramatično odustanete od nikotina? Kako se zauvijek oprostiti od ove navike, s obzirom na posebno tjelesno stanje?

Razočaravajuće statistike

Posljednjih godina u svijetu je zabilježen sve veći broj pušača. I oko 40% njih ne može prestati ni kad postanu trudni!

Krivi buduće mame ne mogu. Poznata činjenica da je jednostavan napor volje da se riješi takve jake psihološke ovisnosti dovoljno je teško. Malo ljudi može prestati pušiti u istoj sekundi, čim se na testu pojave dvije drage trake, ili je ginekolog izvijestio o činjenici trudnoće.

Što kažu liječnici?

Ginekolozi i neonatolozi su prema njihovom mišljenju jednoglasni - redoviti kontakt s nikotinom najveća je pogreška trudnica. Ovi su liječnici dugoročno promatrali tijek porođaja i porođaja, razvoj djeteta u maternici i njegovo zdravlje odmah nakon rođenja. Ako su u slučaju nepušačkih žena sve te faze bile sasvim normalne, onda je u slučaju većine onih s katastrofalnim odnosom nastalo raznih komplikacija.

Posljedice ove navike su sasvim očite. Pušenje stalno utječe na dijete.

Od prvog do trećeg mjeseca postoji razvoj svih organa i sustava. Prisutnost nikotina povećava rizik od pobačaja i smrti fetusa za pola. Osim toga, ne možemo isključiti patološki razvoj živčanog sustava, na primjer, kvar u cijevi.

Karakterizira se hranjenjem bebe kroz posteljicu - ovaj organ već funkcionira u potpunosti, što pridonosi povećanju koncentracije nikotina u placentarnoj krvi. Kao rezultat, dijete gubi kisik i razvija kroničnu hipoksiju.

Znatno ubrzava starenje posteljice. Prema tome, rizik od prijevremenog porođaja raste. Placenta ne podnosi neprirodno opterećenje - nikotin stisne krvne žile, a to je najvažnije za dječju "pumpu" za pumpanje hranjivih tvari. Kao rezultat toga, beba rodi prerano ili ima nedovoljnu težinu, čak i nakon rođenja devet mjeseci.

Prema statistikama, pušenje cigareta dnevno je 35 posto šanse da rodi mrtvo dijete. Također, rizici postoje i za majku. Ako je sklona trombozi, cigarete će ubrzati ovaj patološki proces. Prirodni tijek rada također će se pogoršati: moguće krvarenje, slaba kontrakcija mišića maternice.

Podmukane posljedice

Posebna opasnost od cigareta je produljena izloženost nikotinu. Ako je dijete rođeno potpuno izvedivo i dobro razvijeno, to ne znači da se sve dobro ispostavilo.

Prijetnja iznenadnog srčanog zastoja u dobi do jedne godine se značajno povećava ako se zabilježi povijest pušenja majke. Također, bebe su sklone plućnim bolestima: pneumonije, bronhitisa, napadaja astme.

A majke, koje nisu pronaile snagu da bacaju cigarete, pokazuju slabu laktaciju. Mlijeko je malo proizvedeno, funkcija mliječnih žlijezda je nestabilna. Liječnici kažu da dobiva gorak okus zbog nikotina. Iz očitih razloga, bebe nemaju posebnu atrakciju za tako upitnu kvalitetnu hranu i odbijanje dojki.

Psiholozi su primijetili da djeca rođena od žena koje puše znatno zaostaju u razvoju. Postoje iznimke od ovog pravila, ali većina intelektualnih testova otkriva vrlo visoke rezultate. Djeca imaju problema s logikom, počinju čitati kasnije i smatraju ga lošijom.

Je li moguće ne baciti?

Mnogi teški pušači su sigurni da je smanjenje dnevne doze već dobra činjenica za dijete. To je djelomično točno jer koncentracija nikotina u krvi majke ovisi o broju cigareta. Što je veći, to su jači rizici. Ali, istodobno, čak i dvije cigarete dnevno nesumnjivo su štetne. Osim toga, tzv. Lagane cigarete nisu manje opasne od običnih robnih marki.

Neki liječnici, s obzirom na stanje majke, preporučuju samo postupno smanjenje doze. Uostalom, žene su se bojale da se neće nositi s dodatnim stresom, a njihova će tijela uvelike patiti kad se nikotin napusti.

Zapravo, usporeno smanjenje količine nikotina u nekim slučajevima je bolnije od naglog neuspjeha. Psihološki, žena želi djelovati, poznata svakodnevnom životu. Situacija na mnogo načina podsjeća na pokušaj zadržavanja prehrane - isprva "samo jedan komad" se ugriza, a onda se cijeli hladnjak ispraznio. Čuvanje od dodatne cigarete iznimno je teško!

Suočavanje s problemom voljne snage gotovo je nemoguće. Često pomaže jednom od poznatih psiholoških metoda (na primjer, popularnom metodom unlearninga Allena Karr). Žena bi trebala promijeniti život. I, što je najvažnije, ovo želi! Ako se to ne dogodi prije nego što dijete dobije dijete, prestanak pušenja, nakon saznanja o neposrednom majčinstvu, je prava odluka.

Kako se nadvladati?

Proces mijenjanja vlastitog života i odricanje od navike redovitog dostizanja cigarete počinje s shvaćanjem da je to samo ritual, zapravo, bez posebnog značenja za tijelo. Tijelo ne koristi od toga. Ne prima hranjive tvari, ne trenira.

Psiholozima se savjetuje da sve misli prebacuju u život. Svaka žena želi izgled zdravog i snažnog djeteta. Sama priroda ima želju da spasi život djeteta po svaku cijenu. A ako je to prirodna želja za korištenjem kao polazišta novog i potpuno zdravog postojanja, sve će se riješiti.

Idealno, trebali biste prestati cigarete godinu dana prije željene trudnoće. "Breaking" traje ne više od pet dana. U tom razdoblju možete oslabiti psihološku želju da uzmete cigaretu u svoje ruke. Važno je odmah napustiti već poznati ritual, nakon što sebi dadnete odgovarajuću instalaciju. Istodobno, žena se stalno može podsjećati na ono što i za koga stvara takve "žrtve".

Trudnoća uvijek ne dopušta dramatično prestanak pušenja - ako napustite nikotin, brzina otkucaja srca se smanjuje, a istodobno se povećava i uterusni ton. To se ne događa u svim slučajevima, ali vjerojatnost komplikacija još uvijek je prisutna. Stoga je važno konzultirati ginekolog koji promatra ženu. Obično, ako je nemoguće prestati pušiti u roku od jedne sekunde, medicinske preporuke su sljedeće:

 • prepoloviti dozu u prvom tjednu;
 • ne puštaj svaku cigaretu do kraja drugog (nekoliko puševa se "spusti glad");
 • pušenje u rijetkim slučajevima u trećem tjednu (ako postane loš, promjene srca, vrtoglavica).

Način odvlačenja nikotina odabran je pojedinačno u svakom slučaju. Mnogo ovisi o odluci budućih majki i njezinu pozitivnom psihološkom stavu.

Naravno, možete pušiti dok ste trudni ili ne - svaka se žena mora odlučiti za sebe. Ali ne treba zaboraviti na zaključke službene medicine, koja ne pozdravlja prijateljstvo budućih majki s nikotinom. Zaustavljanje ove navike uvijek će biti lakše nego nositi dugoročni teret moralne odgovornosti i boli za oštećeno zdravlje ili smrt djeteta.

Može li trudnice pušiti? Trebam li baciti?

Posljednjih godina žene su počele pušiti češće od muškaraca. A prema statistikama, postotak pušača za žene mnogo je puta veći od postotka muškaraca koji puše.

Možda se to dogodilo zato što su žene preuzele većinu muških problema i odgovornosti. Samo žene mogu podnijeti sve odjednom.

Na ramenima je dom, obitelj, djeca, posao, rješavanje problema. Tko još može podnijeti sve odjednom?

Sve bi bilo ništa, ali takvu važnu ulogu kao rođenje djece dodijeljena je ženi. Nema mjesta za ovisnost, iako mnoge žene puše kad saznaju da očekuju bebu.

Potom se postavljaju pitanja: je li moguće pušiti tijekom trudnoće? Kako odbiti, i je li moguće odustati od ovisnosti u razdoblju nošenja djeteta?

Na ovom računu postoji nekoliko mišljenja liječnika. Svatko razumije da pušenje uopće nije korisno za zdravlje svake osobe, a da ne spominjemo trenutak trudnoće.

Koliko ne bi bilo rečeno i napisano, ali žene i dalje puše, usprkos trudnoći i dojenju.

Stoga prestanak pušenja nije moguće. Posebno od djetinjstva od roditelja, učitelja i prijatelja, čujemo jednu stvar da prestanak pušenja je vrlo teško. Stoga, nemojte ni raspravljati s tim.

Što kažu liječnici?

U vrijeme trudnoće, žena mora misliti, i što je najvažnije, ono što ona misli o tome kako prestati pušiti. Mišljenje liječnika o ovom broju se razlikovalo.

Neki liječnici vjeruju da morate postupno napustiti, jer je trudnoća sama stresna situacija za tijelo, a zatim postoji ozljeda, morate prestati pušiti.

Dođe gladovanje nikotinom, trudnica je nervozna, postaje razdražljiva i to može dovesti do pobačaja.

Druga polovica liječnika smatra da je potrebno prestati pušiti tijekom trudnoće čim žena saznati za njezinu osjetljivu situaciju.

U jednoj cigareti postoji više od 4500 štetnih i kemijskih tvari koje ugrožavaju život.

Budući da je naše tijelo naviklo prilagoditi se različitim nepovoljnim uvjetima, nekako se bori s našom lošom navikom, ali za sada.

Prvo, tijelo daje znakove kašlja, jer ga ne slušamo i ne obraćamo pozornost na to, nastavljamo pušiti.

A činjenica da se često bolesimo i suočimo se s neizlječivim i strašnim bolestima, ne razmišljamo o ništa dok se nešto ne dogodi.

Ne naučimo od pogrešaka drugih ljudi dok ga ne doživimo za sebe, nećemo to razumjeti. Ali ako se u to doba prestane pušiti važnije, naći ćemo nešto za guranje bolesti, bolesti, raspoloženja.

I nikada ne priznajemo i mislimo da je vrijeme prestati pušiti. Ovaj trenutak dolazi samo u trenutku trudnoće.

Sada ne biste trebali razgovarati o opasnostima pušenja, o tome kako nikotin djeluje na bebu u utrobi. Svatko razumije da ako trudnica puši, dijete se možda neće roditi, može doći do pobačaja, a beba s teškoćama može biti rođena.

Svaka trudnica zna o tome i zato traži načine kako brzo prestati pušiti jer želite pronaći najlakši način. I kao izgovor liječnika da je nemoguće prestati pušiti točno u pravo vrijeme, moguće je odgoditi ovaj trenutak nekoliko tjedana.

Ovo je samo mit koji će nestati do kraja članka. Ovo je samo još jedan izgovor za one koji su skuplji od budućeg dječaka cigareta.

Naravno, možete uživati ​​u užitku ili prestati pušiti, a potom trpjeti cijeli život s bolesnim djetetom, nerazvijenim, objašnjavajući mu zašto nije poput svake druge djece.

Ukratko, samo trudnice moraju odabrati, jer nose dijete pod srcem, odgovorne su za to, a zatim odraste i s njima dijete.

Što zapravo pušimo?

Trudnice čak i ne razumiju kako je jednostavno prestati pušiti, ili bolje da ne biste trebali prestati, jednostavno nema nikotinske ovisnosti. Sve je izmišljeno zbog PR-a i odavno je uloženo u naše glave.

Zapravo, cigarete koje pušimo uopće se ne sastoje od duhana, kao i svi koji to puše. Odavno je otkrivena tajna proizvodnje naših brandiranih cigareta.

Polovina je od papira, boja je slična kartonskoj, a druga polovica ostataka dobrog duhana iz kojeg se cigare proizvode u inozemstvu. Preciznije, čak ni ostatke. Sve pruge i komadiće se bacaju.

Proizvođači su pronašli izlaz, jer je tako sažaljeno izbaciti toliko otpada, to je lakše prodati ih u našu zemlju. Ova zdrobljena mrvica obrađuje se i pritisne u krugove, a uvozi nas.

U ovom obliku, punjenje cigarete u cigaretu je nemoguće. Stoga ga prolazi kroz daljnju obradu. Ostatak naših cigareta - kemikalija, ogromna količina, ali nije napisana na cigaretama, ali se naziva jedna riječ RESIN.

Te kemikalije se pohranjuju u bačvama i izgledaju kao prave smole. Sve usitnjeno papir i praznina su natopljeni s njom, a onda izlazimo iz omiljenih cigareta.

Kao rezultat toga, ispostavilo se da jednostavno nema duhana s nikotinom, ali ima nekih kemikalija, od kojih ima više od 4.500. To je ono što zapravo pušimo i može li biti ovisnost o tome?

Čak i zabrana pušenja na javnim mjestima je i PR. Uostalom, sve što je zabranjeno je tako slatko i ugodno.

Oni zarade milijarde novaca na ovo, a svaki novi pušač donosi profit, pa pokušavaju zaraditi na našoj punomoći, odnosno na naš "ritual".

Postoji li ovisnost?

Svaki pušač ne ovisi o cigaretama, on ovisi o ritualu koji se izvodi. To je ista stvar kao ručak, šalicu kave ujutro, poslijepodne, večernju seriju itd. A tko će to odbiti?

Pokušajte oduzeti običaj bilo koje osobe, a da ne spominjem pušenje trudnice. To je uzrok pušenja. Dakle, ne želite ništa promijeniti, ali sve se promijenilo kad ste saznali da ste očekivali dijete.

Kada shvatite da nemate ovisnost, više nećete morati prestati pušiti, shvatit ćete da ste slobodni. Da ne biste mislili i mučili se s nepotrebnim pitanjima, možete prevladati psihološku ovisnost, takozvani ritual.

Nekoliko savjeta za bacanje

Vrlo je važno za trudnicu da prestane pušiti. U ovom trenutku, kad shvati da ne postoji ovisnost, vrlo je važno ne podleći oglašavanju, konsenzusu i iskušenju.

Stoga je vrlo važno slijediti nekoliko pravila:

 • ne sjećam se da si prisiljen. Sjeti se, ovo nije prisila, to nije odbijanje, to nije žrtva, ti si samo trudna žena bez pušenja koja se veseli izgledu njezine bebe. Čekaš zdravo jaka čizma, i ti uopće ne pušite ili dim;
 • prije svega, to radite sami. U mnogim slučajevima, pokušavajući prestati pušiti pod napadom. Na primjer, zbog muža koji ne puši i čini. Ili zbog majke koja je već nekoliko puta pronašla miris ili cigaretu u njezinim rukama, sukobe, psovke, morate žrtvovati, a to nije najbolji način da prestanete pušiti;
 • bez datuma, krenut ću od ponedjeljka ili od prvog, s tim se samo dogovorite za sebe, tražeći isprike. Znači još niste razumjeli glavnu stvar;
 • zaboravite ritualima. Obično, prije nego što prestanete pušiti, slomite cigarete. Rastavljaju i bace paket, to su samo kazališni učinci koji ništa ne daju;

 • Zapamtite da ste već krivi za nerođeno dijete. Sjednite s cigaretom, a beba je puna dima i gasipa, a vi uživate ili obavljate uobičajeni ritual;
 • zaštitite se. Hoćeš li malo promijeniti mišljenje? Da biste to spriječili, izradite za sebe uvjete pod kojima se kvar neće dogoditi. Posjetite svekrvu, tamo sigurno nećete pasti, ali će se brinuti o vama. Ili leći u bolnici da spasi.
 • Koristite položaj, zamijenite naviku drugog rituala. Trudni ste i možete pitati bilo što, pronaći drugu igru. Potjerati svog supruga da kupuje, igra na svojim živcima, ali ne otrova bebu. Uostalom, vi ste već slobodni.
 • Tražimo autore!

  Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

  Pušio sam 10 godina. Odlučio sam se zatvoriti na 26, tj. Prije 1,5 godine. I kako sam odlučio, prije toga sam pokušao 4 puta (kao što je kako izazvati averziju nikotinu) i lizalice i elektronske cigarete. Ništa nije pomoglo. Ili nisam željela. Ali, da budem iskren, bio sam razbješnjen onim "mirisom" koji me stalno proganjala, a pojavila se hrpa čireva kao rezultat pušenja. Odlučio sam se kratko zatvoriti, a onda na poslu djevojka je također odlučila napustiti. Pa, tvrdili smo za sve da će netko prekinuti tu loshara. Pa, ovdje kao što shvatite da je pitanje časti. Ukratko, nitko od nas nije počeo pušiti. Jednog dana sam ga bacio, izašao sam iz posla i upalio cigaretu i zadnji put samom sebi rekao i bacio bik i upaljač.
  Za 1,5 sam pušio 2 puta pod alkoholom tijekom praznika, a još uvijek nisam znao za trudnoću. A kad sam saznala, sanjala sam da sam pušila i probudila se te noći i htjela osjetiti okus cigarete, toliko sam htjela da sam gotovo plakala. Ali sam se išao u krevet.

  Ja sam na 8. tjednu, puštam četiri godine prije toga. Čim je saznala da je trudna, pušila je posljednju cigaretu i to je sve. Ponekad želite jako puno, ali bolje je trpjeti. Da, nemam mozga, ali dijete nije krivo i ne bi trebalo trpjeti!
  Moja mama iz redateljice pušila je dvije trudnoće, a ni kolega ni njezin brat ne sjaju s posebnim umom. Moja mama prijateljica puši kćer sve do sedam godina je tiho i sisao joj pacifier. Moja tetka ima bolesnu kćer, stalne bolnice, puno liječnika i lijekova. Možda nije povezano, ali odjednom, ako su napustili ovu naviku, sve bi bilo drugačije?
  Mislite sto puta veću važnost za vas: zdravlje djeteta i njegov sretan život, ili vašu ovisnost koja ubija vas i dijete.

  Dobar dan! Wow, djevojke, naučio sam prije tjedan dana da sam trudna, to je bio prihvaćen šok, jer moj muž i ja smo pokušali pola godine i stvarno žele lalechka. Pušio sam 6 godina, zatrudnio, shvatio što bacati, samo zato što nisam imao pojma! Kao što nisam pušio za jedan dan, jer je to bila sramota ispred mog supruga, na stazi. Pušio sam 2 komada dnevno (premda sam dan prije mogao pušiti čašu), a onda me je zaplesalo da mogu i stvarno nema ovisnosti! Najvažniji mentalni stav koji je sve. I sada mislim, možda nije tako bolno i zastrašujuće da rodim kao što sam zamisliti.
  P: Ja sam strašna kukavica i bojim se samo metak, ali čak me čak plašim razmišljati o porodu.

  Trudna sam s trećom, mogu reći o porođaju da nije tako bolno kao što kažu, a u vrijeme samog rođenja nema straha))) pa ne brinite, još uvijek neće ostaviti rođenje))))

  Lyudmila, dušo, pozdrav. Sva strah koju zaboravite u dvorani. Nemojte čitati niti slušati nikakve strasti oko porođaja! Sve u svemu pojedinačno. Rođenja se drže na različite načine za sve, a prag za bol je također različit za svakoga. Ovo je ono što sreća stalno drži Lyalku. I prestati pušiti! Biti odgovoran!

  Lyudmila, dobro poslijepodne!
  Dobro, više ne pušite! Istina je - lako je prestati, glavna stvar je da želiš! Rođenje je nažalost bolno, ali svaka žena to može podnijeti hrabro, jer tada će ona biti najsretnija u cijelom svijetu!

  Prestao sam pušiti kada sam razmišljao o činjenici da sam potpuno dobrovoljno uzimala otrov, još uvijek sam plaćala mnogo novaca za to. Imam i rizik od pušenja do raka i umiranja u boli, a imam i malu djecu, a ljudi koji proizvode cigarete ne prokleti vas i vašu djecu., pušači i nepušači, ali ne biste trebali dati bolestima više šansi. Sretno svima. I zdravlje vama i djeci. Vjerujte u sebe i uspjet ćete! Pušenje je samo loša navika i ništa više, nema fizičke ovisnosti.

  Hi djevojke... Imam 20 godina kad imam 11 godina... Pokušavam prestati pušiti jer je već u 9. tjednu trudnoće. Vrlo neugodno prije djeteta. Stvarno želim prestati pušiti. Recite mi kako. ?

  Mene 28 I pušim previše Od 11 godina. Druga trudnoća, nakon testa, nemojte uzimati cigarete u svoje ruke i to je sve. To je jednostavno. Ne trebate dodatnu dramu, mislite o djetetu.

  Prije trudnoće, pušili 10 godina. Ponekad ne jedan paket dnevno. Čim je saznala da je trudna, odmah je odlučila odmah prestati! Prvi put bilo je teško, pogotovo na poslu, kad su svi koji su se tamo smjestili. (Radio je kao barmenica u kafiću). Ali onda imam taksičicu. Ovdje, čudno, pomogao mi je. Postoji strašna averzija prema duhanu i alkoholu! Već 3 godine nisam pušio. Nikada nisam uzeo cigaretu. I što je najvažnije, ne želim! Dakle, ne znam što drugi imaju, ali kao što je meni, ova moć volje je slaba! Svatko može odustati ako žele. Nisam to učinio zbog sebe, već zbog bebe! I rođen je zdravo i lijepo)) Drago mi je što sam odustao) svima zdravu djecu! Ispusti tu stvar!

  Pušim 19y.kuryu od djetinjstva. Niti jedan dan nisam mogao bez cigareta. Prva trudnoća bila je prije 10 godina. Tijekom trudnoće puštamo 5 slabih cigareta. Svakog sam dana mislio da sam nanio štetu djetetu i još uvijek ne sumnjam toliko. Rodila sam zdrave djevojke, 3600kg / 56cm. U rodilištu, rekli su da je dijete izuzetno zdravo i da je u to vrijeme bila jedina u bolnici od prve faze zdravlja. Čak sam u bolnici, želio sam se zatvoriti jer sam znao da, ako nisam imao štetu tijekom trudnoće, ja ću ga nanijeti tijekom dojenja. Ali zatvorite i propustite. Na dan pražnjenja nisam htio pušiti, bio sam siguran da neću, ali bez sreće, bio sam ispražnjen u 11 dana, a dijete nije dobilo do 17 sati. Cijelo to vrijeme bio sam pod bolnicom i bio je nervozan, dijete nije otpušteno zbog raznih loših razloga., onda nema liječnika, ona je zauzeta, a zatim nešto drugo. Ali nije bilo povezano s zdravljem. Ukratko, trajao sam do 3x gledanja i jako sam htio pušiti. Zato nisam odustao. Dojenčad sam hranio mojim grudima 4c i pol mjeseca. Zatim se zaustavi kako ne bi nastavila trovati dijete. Danas sam trudna 24 tjedna. Prestani pušiti, nikada ne prestajem željeti osobito posljednje 3 godine. A sada, u vezi s trudnoćom, želim još više, ali u ovom trenutku to se pokazalo samo za smanjenje pušenja nekoliko cigareta, najviše pola cigareta, na dan, negdje 2 / 3sig se ugasi. A od prvog tjedna ne mogu podići iznos. Ali ne mogu u potpunosti odbiti. Ono što vam želim reći: oni koji mogu preživjeti bez cigareta više od tri dana, mislim da je lako napustiti. Oni koji su bacili i ponovno pokrenuli, općenito ne mogu razumjeti. Oni koji su uspjeli prestati i pokušavaju osuditi i ne razumjeti, odgovoriti svima s vlastitom psihološkom borbom, svatko ima različite situacije u životu. A za neke, prestanak pušenja je kao odustajanje od hrane. Ne znam kako to učiniti upravo sada, ali ranije ako nisam imao cigarete, stigao sam do takvog čaja koji sam pušio čaj, bilo mi je bilo apsolutno isto da bih pušio, volio bih pušiti, što zamijeniti slatkišima ili hranom. Ovdje je moj odgovor. Želim pušiti nakon bilo kakve upotrebe hrane, sjemena, slatkiša, kave, obične vode, kada razgovaram na telefonu, na internetu dugo i nakon duge šetnje. U društvu iu osami, od radosti i živaca. To je sve što povećava želju. Dakle, traženje zamjene nije moja metoda. Što je s bilo kojim karticama, žvakama, elektricitetima itd. Također mi ne pomažu. Knjige Alain Kara i drugi kojima mogu reći da se s njima slažem u svemu, ali uopće me nisu utjecale. To su vaše prijetnje i ispiranje mozga kao što je štetno, to je istina, ali vjeruju 99% pušača znalo prije nego što počnu pušiti. I znaju do sada. Od vas se traži da zatvorite, a ne zašto je to štetno, a ne tvrde da pušenje šteti zdravlju bebe. Ali vjerujte mi, ako se osoba ne može odreći, nije samo u Strasseu bez cigareta, već u histerici kao da je ubijen na životu. Ne pijem alkohol prije nego što se zatrudni ili koristim drogama (osim redovitog duhana) i stvarno želim prestati pušiti. Vjerujem da ću uspjeti. Ali iz vašeg pranja želim još više pušiti. I nemojte pisati strast o tome kakvo dijete mora biti rođeno! Nemate pravo to reći. Moramo uvijek poželjeti svima zdravlje. Uostalom, nitko nije imun na nesreće ili od trovanja od bilo čega. Sretno svima. Zdravlje vama i vašoj djeci. ?

  Pristao sam prestati pušiti nije tako lako, cijelo sam vrijeme pušio prvom trudnoćom i dojenjem, rođen je zdravi dječak, drugu trudnoću bila je djevojka koja uopće nije htjela pušiti, ali je samo ponovno rodila pušenje i kad je otišla na posao, nije bilo ni dan bez cigareta, Zatim sam nekoliko puta napustio, ali još uvijek sam htio pušiti svaki dan. Ni jedan dan, koji ne bi razmišljao o cigaretama. Sada čekam treću i želim pušiti užasno. Svakodnevno se borim s tom misao. Mislim da još jednom razmišljam o tome svaki dan i što da radim? Ne znam kako glumiti, iako još ne pušim. No, čudno je kako je saznala da je trudna pušiti u dvostruko. Svatko ima svoju psihološku barijeru. I svi čine svoje vlastite izbore. Ako to sami ne shvatite, ništa vam neće pomoći da prestanete pušiti pilule ni psiholozi....

  Počeo sam pušiti prije trudnoće, ali već 3 tjedna počeo je otrovna toksičnost, pušenje je otišlo, tri mjeseca nisam razmišljao o cigaretama, ali u zadnje vrijeme počnem tresti, želim osjetiti okus, to se obično događa noću, probudim se i želim dima do suza, je li moguće dopustiti rukovanje cigaretom - to se događa 1,2 puta mjesečno

  S prvim i drugim djetetom otišlo je čim je saznala o trudnoći. Nekoliko puta tijekom trudnoće htjela sam se pokoriti, ali sam uzeo puf i beeeee. S trećom sada u 21 tjednu i ne može se zatvoriti. Naravno, smanjio sam se od 15-17 cigareta na 2-3 dnevno, ali je potpuno nemoguće ukloniti. Ponovno čitam hrpu članaka, ali ništa, ((((suprug ne zna) vjerojatno se zadavio (naravno, figurativno), očajno sam, uostalom, u prva dva trudnoća napustila sam se tako mirno i lako, ali sada je to pravi napad, osjećam se kao strašna majka. (((

  Ja sam, istodobno, uspjela odstupiti samo sredstvima koja ležem da spasim...... ne pušim pet tjedana. Iako oh kako želite, ali........ gubljenje ovog rezultata bit će sramota. Ono što je najvažnije, nemojte se dati u bolnici da se slomi, a onda lakše.