Kada se prijaviti za trudnoću? Razmotrite sve nijanse

Liječenje

Da biste shvatili kada se registrirate za trudnoću, morate znati zašto.

Trudnoća uopće proizlazi na različite načine. Jedna žena može imati problema s trudnoćom u prvom tromjesečju, a druga - u drugoj, a trećina uopće nema poteškoća.

Kako bi se spriječio razvoj fetalnih patologija od prvih tjedana trudnoće, potrebno je što prije vidjeti liječnika.

Nakon zatrudnjenja, žena obično to osjeća prije početka menstrualnog ciklusa. Međutim, svi testovi na trudnoći još uvijek ne daju pozitivan rezultat. Znakovi trudnoće nisu dovoljni da ginekolog odredi točno što se događa sa ženskim tijelom.

Tjedna od 1 do 7

U razdoblju od 1-4 tjedna trudnoće maternica se vizualno ne mijenja, stoga ginekolog može pripisati kašnjenju menstruacije drugim uzrocima: stresu ili hormonskoj neravnoteži.

Ultrazvuk može otkriti trudnoću vrlo rano, kada ginekolog još uvijek ne može ništa reći. Ali je li ključno dijagnosticirati trudnoću u prvim tjednima?

Ako u ranom razdoblju (1-7 tjedana) počinje odjeljivanje posteljice ili se pojavljuju drugi problemi koji ukazuju na nisku prilagodljivost embrija na budući život, onda je bolje da ga ostavite kakva jest.

Bolje je rađati zdravo dijete od bolesnika, s kongenitalnim abnormalnostima, sada. Majka priroda vodi brigu o zdravlju budućeg djeteta i sprječava rođenje djeteta za koje će život postati mučenje. Bez obzira na to koliko je tužno, to ne bi trebalo biti pristrano.

Tko će imati koristi od Viferona: svijeće tijekom trudnoće? Pročitajte ovdje.

I ovdje ćete se upoznati s simptomima propuštenog pobačaja.

Tjedan 7 do 12

Ako žena nije izgubila dijete prije 6-7 tjedana trudnoće, onda je vrijeme da se obratite ginekologu.

Do tog vremena maternica već raste u veličini, a embrij postaje održiviji. Ginekolog na osnovu pregleda maternice i mliječnih žlijezda čini dijagnozu: trudnoću.

Ako je buduća majka zabrinuta zbog boli, ima smeđe i krvavi iscjedak, onda je vrijeme za prvi ultrazvučni pregled. To će vam pomoći potvrditi ili isključiti ektopičnu trudnoću.

Nakon prvog posjeta ginekologu, ženama se daju brojni preporuke za testiranje i opći liječnički pregled.

Na temelju prvog pregleda, liječnik će donijeti zaključak o tome koliko je vjerojatnost pojave komplikacija tijekom trudnoće, kao i odrediti točniji datum i približan datum isporuke.


Obično je trudnica propisana folna kiselina, vitaminska i mineralna kompleksa kako bi isključila abnormalnosti u razvoju fetusa.

Država potiče registraciju trudnoće u ranoj trudnoći (do 12 tjedana) i obećava plaćanje jednokratne novčane naknade. Štoviše, neki vitaminski kompleksi mogu se izdati besplatno.

Ako nije sve dobro

Kada žena pokuša dugo ostati trudna, a ona to ne dobiva, ili se stalno pogađaju, registracija je poželjna od prvih znakova trudnoće.

U ovom slučaju, liječnici će pomoći zadržati trudnoću, bez obzira na to koliko je trajanje. Kako bi spasio dijete, buduća majka se šalje u bolnicu, gdje će biti pod stalnim nadzorom. U tom slučaju, propisajte lijekove koji smanjuju rizik od pobačaja.

Kasniju registraciju može donijeti mnogo neugodnih iznenađenja. To se posebno odnosi na žene s kroničnim bolestima ili bolestima koje ona ne zna.

Od 1 do 10 tjedana, dijete je najosjetljivije na posljedice bolesti koje njegova majka pati, jer do 10 tjedana nastaju svi vitalni organi i živčani sustav.

U ovom članku, saznat ćete je li moguće kupiti se za trudnice ili ne.

Koliko dugo morate registrirati?

Kada je bolje da se registrirate za trudnoću

U kojem se razdoblju trudnoće morate registrirati kod ginekologa - ovo je pitanje vrlo važno. Za neke, dugo očekivane i željene trudnoće, za nekoga dolazi vrlo neočekivano. Ali u svim slučajevima, u vrijeme otkrivanja određenog položaja, ogromna odgovornost pada na ženu da nosi i da roditi zdravo, punopravno dijete. Naravno, prvi pomoćnici za nas u ovom su liječnici. I to je da stručnjaci ženske konzultacije trebaju kontaktirati za trudnoću. Mnogi, posebno oni koji se prvi put suočavaju, zabrinuti su za pitanje kada se, po zakonu, trebate registrirati za trudnoću u predškolskoj klinici. Nema sumnje da je potrebno oblikovati se. Bez posjećivanja stručnjaka, nećete dobiti zamjensku karticu i rodni list. Što je, pak, neka vrsta prolaza u rodilištu.

Pa ipak, u koje vrijeme je bolje da se registrirate s liječnikom za promatranje? Optimalno vrijeme za registraciju trudnice je 8-10 tjedana. Prije toga, vjerojatnost pobačaja - spontani pobačaj. Prolaziti kroz sve testove, razne medicinske preglede i na kraju saznati da je sve uzaludno - nitko ne želi.

S druge strane, prema nekim liječnicima, prije što se buduća mama pregleda, to je vjerojatnije da spasiti trudnoću i zdravo dijete. Stoga, ako se prijavite na ranije datume, onda morate, naravno, biti prihvaćeni. U najmanju ruku se savjetuje liječnik radi potvrde početka trudnoće.

Činjenica da se koncepcija dogodila, na prvom mjestu, kaže nedostatak menstruacije u uobičajenom vremenskom okviru. Nadalje, obično se moderne žene okreću testnim trakama osjetljivima na promjene u razini hCG, što se povećava oplodnjom i razvojem trudnoće. Ako je rezultat pozitivan onda možete otići do liječnika.

I možete pričekati preporučene 8 tjedana. Trudnoća treba izračunati prvog dana posljednjeg menstruacije. To je prilično jednostavno. Naravno, ako pokrenete ženski kalendar. Ne treba zapamtiti datum seksa.

Možete se prijaviti na zakon u bilo kojoj antenatalnoj klinici. Međutim, preporučljivo je da se registrirate s onima na koje pripadate u mjestu prebivališta. Uostalom, tako da dobijete veliki plus - liječnici će biti blizu vašeg doma. Na prvom posjetu trebat će vam putovnica, polica osiguranja i SNILS.

Tijekom posjeta liječnik će vas pregledati i dati upute za različite testove. Prema rezultatima, izradit će se plan upravljanja trudnoćama. Redovita promatranja liječnika i razumna primjena preporuke potrebna je za dobrobit buduće majke i bebe.

Čak i ako se registrirate do 12 tjedana, dobit ćete mali bonus u obliku paušalnog iznosa u iznosu od nešto više od 500 rubalja. Naravno, nije glavni grad, ali lijepo. Štoviše, vjerojatno biste se obratili liječnicima kako biste bili spokojni za svoje potomstvo.

Prvi posjet ženskim konzultacijama

Kako utvrditi jeste li trudni ili ne? Pretpostavimo da imate odgodenu menstruaciju. Potrebno je dan ili dva, tjedan dana - nema mjesečnice, a ujutro osjećate mučninu, mokraćni mjehur čini se da je teška. Ili postoji prekomjerna pospanost, razdražljivost, netolerancija na određene mirise. Moguće je da će se vaš apetit povećati i mokrenje će postati česte. Svi ti subjektivni osjećaji mogu biti prisutni kada se pojavi trudnoća. Događa se da žena zapaža kašnjenje menstruacije bez ikakvih drugih promjena u zdravlju.

Postoje jednostavni i pristupačni načini za razjašnjenje situacije. Naravno, nijedna metoda ne daje 100% jamstvo, a konačni zaključak može se dobiti samo nakon liječničkog pregleda i dodatnog pregleda. Ali u prvih 10-12 dana odgođene mjesečnice, čak iu bolnici, neće moći točno odgovoriti na prisutnost trudnoće.

Ako menstruacija ne dođe na očekivani dan, tada, počev od sljedećeg jutra, možete mjeriti temperaturu u rektumu. Uobičajeni medicinski termometar umetnut je u rektum odmah nakon buđenja. Ne biste trebali izaći iz kreveta, pa se preporuča postaviti termometar u blizini kreveta u večernjim satima. Noćni san mora biti najmanje šest sati. Termometar se umetne za 5-7 minuta, a očitanja se bilježe. Postupak se vrši svakodnevno 7-10 dana. Ako temperatura u rektumu dosljedno prelazi 37 ° C, to je u prilog mogućoj trudnoći.

S odgodom menstruacije od tri dana ili više, možete koristiti test za ranu dijagnozu trudnoće (većina testova koji su trenutno dostupni na tržištu određuje prisutnost trudnoće već prvog dana menstruacije). Lako je koristiti i prilično pouzdan. Točnost odgovora bit će veća ako se istraživanje provede 2-3 puta. Test se temelji na reakciji na specifični hormon (korionski gonadotropin - CG), koji se počinje proizvoditi u ženskom tijelu tijekom trudnoće. Hormon i njegovi produkti izlučivanja izlučuju se u urinu. Reagensi s kojima se umakne trake za tijesto ulaze u kemijsku interakciju s njima. Provjerite nije li test istekao. Za istraživanje je bolje uzeti jutarnji urin: nakon noći sna, povećava se koncentracija hormona. Ako ne vjerujete testovima, možete proći urin da biste odredili kvantitativni sadržaj CG-a. Međutim, takva se analiza izvodi daleko od svih medicinskih dijagnostičkih centara. Ali nakon 3-4 tjedna, bili ste uvjereni da temperatura u rektumu stalno održava iznad 37 ° C, test trudnoće dva puta daje pozitivan rezultat. U ovom slučaju, dobro je vaše divno.

Znači vrijedi ići u antenatalnu kliniku? Vrijedi! Prije svega, kako biste bili sigurni da je oplođeno jaje bilo pričvršćeno na zid uterusa. Činjenica je da se oplodnja javlja izvan maternice, a oplođeno jaje mora doći do mjesta ugradnje kroz jajovod. Ako se u jajovoj cjevčici pojavljuje suženje na putu jajne stanice, ili se jaje preradi dugo, oplođeno jaje ne ulazi u maternicu. Postoji ektopična, tubalna trudnoća, koja mora biti operirana. Treba imati na umu da ektopična trudnoća u ranoj fazi daje iste kvalitativne reakcije kao i maternica: općenito su za trudnoću. Na pregledu, ginekolog će vidjeti neizravne znakove trudnoće: venska hiperemija vanjskih genitalnih organa, obezbojenje vaginalne sluznice i cerviksa: postaje plavkasto (cyanotic). Kada je vaginalni pregled označio omekšavanje tjesnaca (tzv. Spoj tijela i cerviksa). Tijelo maternice tijekom trudnoće je veliko, mekano, može biti asimetrično zbog ispupčenja u mjestu uvođenja jajašca. Obavijestite jabučne cijevi i jajnike na obje strane. Čini se da se čak i kod ispravno razvijene trudnoće nalaze na formacijama projiciranja jajnika. To može biti korpus luteum ili korpus luteum cista u jednom od jajnika. Takve promjene su reverzibilne, ali mogu postojati patološke formacije. Da biste saznali, morate se pridržavati dodatnih metoda istraživanja.

Najpristupačniji, jednostavniji i sigurniji za zdravlje smatra se ultrazvukom zdjeličnih organa. Ovisno o izboru metoda istraživanja (preko prednjeg trbušnog zida ili kroz vaginu), počevši od 2,5-3 tjedna trudnoće, možete dobiti informacije o prisutnosti trudnoće i lokalizaciji. U vrijeme trudnoće od 4-5 tjedana, moderna razina razvoja medicine omogućuje ne samo dijagnosticiranje trudnoće, već i prognoziranje daljnjeg razvoja.

Uz ultrazvuk, trudnica se u ovom trenutku može podvrgnuti ispitivanju, što otkriva rizik od intrauterinih bolesti u djeteta (infekcija, razne razvojne abnormalnosti). Ženske konzultacije trebaju posjećivati ​​sve trudnice; buduće majke koje nije vidjelo liječnik tijekom trudnoće šalju se da bi rodile opservacijske službe majčinskih bolnica ili specijaliziranih infektivnih bolnica. Trudnica se može prijaviti i prisustvovati savjetovanju koja je bliža njezinom domu, a ne uopće gdje je registrirana. Također se može primijetiti u privatnim klinikama - glavna stvar je da joj treba dati zamjensku karticu. Za upis u antenatalnu kliniku morate osigurati putovnicu ili potvrdu o upisu u mjesto boravka, policu osiguranja obveznog zdravstvenog osiguranja - besplatno. Optimalno vrijeme za prvi posjet antenatalnoj klinici je 6-9 tjedana, to jest otprilike 2-5 tjedana nakon datuma očekivanog, ali još ne, menstruacije.

Odgađanje prvog posjeta antenatalnoj klinici nije vrijedno jer rana dijagnoza trudnoće neće samo odrediti datum isporuke s maksimalnom točnošću nego i sve potrebne preglede. Na temelju razgovora, liječnik dobiva osobnu iskaznicu trudnice, koja odražava sljedeće informacije:

- prezime, ime, patronim;

- godina rođenja (rana ili kasna trudnoća se javljaju na različite načine);

- bračni status (važno je da liječnik zna psihološko raspoloženje trudnice i mogućnost pomoći kod kuće);

- loše navike, dob i zdravstveno stanje muža;

- zanimanja supružnika i specifičnosti njihovog rada (štetni uvjeti proizvodnje koji zapošljavaju buduće roditelje trebaju biti poznati doktoru);

- nasljednih bolesti, općih i ginekoloških bolesti, operacija, transfuzija krvi (preporučljivo je razgovarati s roditeljima i podsjetiti se na sve prethodne bolesti);

- kontakt s infektivnim pacijentima, putovanja u inozemstvo, osobito u tropskim zemljama tijekom proteklih šest mjeseci (neke infekcije imaju dugi period inkubacije, tj. ne pojavljuju se odmah i mogu uzrokovati nepravilnosti u fetusu ili prestanak trudnoće);

- tečaj i ishod prethodnih trudnoća i porođaja; njihov broj, broj pobačaja, prirodu tijeka rada i postpartum razdoblja;

- značajke menstruacije i seksualne funkcije. Nakon anketiranja provode se neke medicinske manipulacije, čiji se podaci upisuju u pojedinačnu karticu:

- mjerenje visine i težine;

- mjerenje krvnog tlaka;

- mjerenje temperature. Treba imati na umu da se tijekom trudnoće temperatura može malo povećati - do 37,5 ° C, zbog učinka hormona trudnoće - progesterona. Značajno povećanje temperature ukazuje na prisutnost bilo koje zarazne bolesti;

- određivanje veličine zdjelice pomoću posebnog uređaja. Vrlo je važno znati je li rodni kanal niži za bebu - ova okolnost određuje mogućnost dostave kroz rodni kanal;

- vaginalni pregled. To će omogućiti liječniku da korelira veličinu maternice s očekivanim (do datuma posljednjeg menstruacije) gestacijskog doba i procjenjuje unutarnje dimenzije zdjelice.

Na pregledu, liječnik će također uzeti obrisak za određivanje vaginalne mikroflore i spolno prenosivih infekcija. Osim toga, liječnik skreće pozornost na tijelo trudnice, posebno na sustav kostiju i mliječne žlijezde. Nakon toga, liječnik piše upute za sljedeće testove:

- klinička analiza krvi i urina;

- biokemijski test krvi;

- određivanje krvne grupe i Rh faktora;

- krvni test za prisutnost sifilisa, hepatitisa B i C, AIDS-a.

Također, na prvom prijemu, žena će biti upućena specijalistima, koji će trebati posjetiti tijekom trudnoće - terapeuta, zubara, oculista i otolaringologa.

Prema rezultatima istraživanja, izolirana je posebna skupina trudnica s povećanim rizikom od komplikacija za majku i fetus. To su žene koje imaju opstetričke i ginekološke bolesti - pobačaj prethodne trudnoće, fibroida maternice ili komorbiditeta: bronhijalna astma, dijabetes, srčana bolest. Posebno je promatranje takvih trudnica: preporučuje se da posjetite antenatalnu kliniku češće od drugih. Osim toga, oni se dalje istražuju u specijaliziranim ustanovama. Ako ste prvi put došli u antenatalnu kliniku u 6-9 tjedana trudnoće, sljedeći posjet bit će vam dodijeljen za 3-4 tjedna. Zatim, od 20 do 30 tjedana trudnoće, trebate posjetiti liječnika jednom svaka dva tjedna, a nakon 30 tjedana - jednom tjedno.

Koji je najbolji trenutak za registriranje za trudnoću?

Žena koja se priprema da postane majka, trebala bi biti svjesna svoje odgovornosti za zdravlje djeteta. Neki pristupaju tom trenutku ozbiljno, pa čak i prije trudnoće posjećuju liječnika, planirajući zamisliti i prolaziti potrebna ispitivanja koja potvrđuju zdravlje roditelja. Drugi se registriraju već trudni. Kada je to bolje?

Zašto se moram registrirati?

Obično će žena saznati o trudnoći u razdoblju od 6-11 tjedana. U razdoblju prvog posjeta ginekologu od nje će se tražiti da se formiraju, nakon što se uskrsnu da se registriraju za trudnoću. To se može obaviti u bilo kojoj antenatalnoj klinici kojoj je pacijent pričvršćen - na mjestu stanovanja ili rada, gdje će biti prikladnije. Nije potrebno odabrati kliniku u kojoj je žena redovito promatrana, iako bi se u ovom slučaju olakšalo liječnicima da se upoznaju s pacijentovom karticom, saznaju o prisutnosti kroničnih bolesti i liječenju.

Prema zakonu Ruske Federacije, žena ima pravo dobiti besplatnu medicinsku skrb za sva 9 mjeseci nošenja bebe, bez obzira je li registrirana na LCD zaslonu tijekom trudnoće ili ne. No, rutinski posjet ginekologu, dostava odgovarajućih testova, redovito i sustavno praćenje razvoja fetusa pomaže u izbjegavanju mnogih problema i otkrivanju bilo kakvih abnormalnosti.

Medicinsko savjetovanje stručnjaka potrebno je za ženu tijekom trudnoće, počevši od ranijih uvjeta.

Zbog svoje lijenosti ili nepismenosti, neke žene odbijaju se registrirati na LCD zaslonu, kako ne bi gubilo vrijeme dok prolaze liječnici i prolaze testove. Nema zakona koji zahtijevaju od vas da to učinite. U međuvremenu, rana registracija u klinici ima svoje prednosti i za majku i za bebu (u većoj mjeri):

 1. Na početnim datumima položeni su važni sustavi i organi djeteta. U tom razdoblju važno je promatrati liječnika i slijediti njegove preporuke o prehrani, uzimanju vitamina itd.
 2. S početkom trudnoće, imunološki sustav se smanjuje, kronične bolesti koje mogu utjecati na zdravlje fetusa su pogoršane. Ginekolog će moći ispraviti bilo kakvu bolest.
 3. Izjava o početnim uvjetima povećava šanse za siguran tijek trudnoće. Ali u sljedećim mjesecima važno je promatrati razvoj fetusa, moguća odstupanja u njegovu razvoju.
 4. Pomoću analiza utvrđuje se da li trudna majka pripada bilo kojoj rizičnoj skupini koja komplicira porođaj.
 5. Također su dostupne i financijske koristi od prijevremene registracije. Ako je žena registrirana kod liječnika prije 12. tjedna trudnoće, ima pravo na jednokratno plaćanje (nakon isporuke). Iznos je simboličan - nešto više od 600 rubalja, ali plaćanje jamči država.

Koji se tjedan najbolje registrirati?

Svaka žena odluči za sebe kada prvi put vidi liječnika o upravljanju trudnoćom. Svi pojedinačno. Prvo, neće sve buduće majke istodobno saznati o njihovoj situaciji. Neplanirana djeca mogu proći nezapaženo, a tek nakon dugog kašnjenja i promjena općeg stanja žene počinje razmišljati o mogućoj trudnoći.

Strogi maksimalni i minimalni uvjeti nisu propisani nigdje, no postoje:

 1. Idealno se registrirajte prije 12 tjedana. U ovom trenutku započinju prva važna istraživanja: testiranje i provođenje postupaka koji prate zdravlje djeteta.
 2. Rok za prijavu - 30 tjedana. Tada je došlo do rodiljnog dopusta, a žena još uvijek uspije izdati sve potvrde i proći kroz neka istraživanja.

Povlačenje s putom u ginekolog ne vrijedi, ali je li potrebno žuriti da se registrirate? Možete organizirati sve potrebne dokumente i dobiti liječnički savjet puno prije "optimalnog" 7-12 tjedana, iako je u ovom trenutku dovoljno konzultirati liječnika opće prakse i ginekologa. To je osobito važno kada liječnik vodi pacijenta tijekom faze planiranja i pažljivo prati njezino zdravlje. Za svaki pojam postavljanja postoje preporuke.

Prijava do 6-7 tjedana

Registrirajte se kao buduća majka na LCD zaslonu tijekom razdoblja od 1 do 4 tjedna nakon opstetrije, zbog nekoliko razloga. Do prvog kašnjenja, teško je dijagnosticirati pojavu trudnoće, kako ženi tako i ginekologu. Vizualno se maternica ne mijenja. Utvrditi prisutnost embrija je moguće samo uz pomoć ultrazvuka. Ako je žena došla liječniku u ovom trenutku, može napisati znakove zanimljive situacije na hormonskoj neravnoteži.

Rana registracija je sasvim prihvatljiva, ali nema smisla istjecati tek nakon što vidite dvije trake na testu. Ginekolozi ne preporučuju prijavljivanje do 6 tjedana tijekom tog razdoblja vjerojatnost spontanog pobačaja je visoka. U slučaju razvoja nekih patologija dolazi do prirodne selekcije. Ponekad, na preporuku liječnika u ovom trenutku, nema pomoći u očuvanju: vjeruje se da je bolje roditi kasnije, ali zdravo dijete. Ponekad su u potpunosti odbijene registracije za kratko razdoblje, tvrdeći da se pobačaj može dogoditi. No, potvrdite trudnoću ultrazvukom.

Postoje situacije kada se buduća majka prati od 5 tjedana. Teški slučajevi uključuju:

 • povijest pobačaja;
 • ozbiljne kronične bolesti;
 • starost od 35 godina i više;
 • nepovoljni radni uvjeti za žene.

Prijava od 6-7 do 9 tjedana

Ako se trudnoća normalno odvija, žena je dosegla sedam tjedana ili više, bila je uvjerena u svoju poziciju uz pomoć analize ljekarni i došla do specijalista za konzultacije, on ne bi imao razloga odbiti registraciju. Dijagnoza je jednostavnija. Ako želite, žena može ići na privatne klinike i pobrinuti se za trudnoću uz pomoć krvnih testova (za hCG razinu) i ultrazvukom. S tim dokumentima, onda dođite na antenatalnu kliniku.

Trajanje od 7-9 tjednih opstetrije pogodno je za prvi posjet ginekologu. Ženama će biti dodijeljena potrebna ispitivanja koja uključuju:

 • opći urin, izmet i krvni testovi;
 • određivanje Rh faktora;
 • hepatitis test;
 • screening za sifilis;
 • moždani udar;
 • krvna biokemija;
 • bakposev urin na skrivenim bakterijama;
 • EKG, itd.

Od sada (6-9. Tjedna), žena može početi obavljati prisilni pregled liječnika, pored ginekologa. Vrijeme dopušta, nema smisla trčati, a sljedeći stručnjaci trebaju proći kroz oko 12-20 tjedana:

 • Vaš obiteljski liječnik;
 • oftalmolog;
 • nauka;
 • Stomatolog (terapeut);
 • endokrinolog (ne uvijek).

Registracija od 9. do 12. tjedna

U ranoj fazi moderne medicine može identificirati genetsku patologiju fetusa. Zbog toga je liječenje počelo na vrijeme. Prva anketa, takozvani screening, ima za cilj ponuditi pobačaj u slučaju negativnih rezultata. Vrijeme testiranja propisuje ginekolog, no ako su trudnice izložene riziku, pregled se provodi na 10-12 tjedana. Ako se registrirate prije tog datuma, postoji mogućnost da dijagnosticira patologiju na vrijeme i poduzmete gore navedene mjere. Žene koje nisu registrirane na LCD zaslonu mogu također napraviti screening, ali uz naknadu, u privatnim klinikama.

Rok od 12 tjedana je približan kraj prvog tromjesečja. Vjeruje se da pobačaj nastao zbog medicinskih razloga tijekom tog razdoblja ne predstavlja prijetnju zdravlju majke.

Kada se prvi posjet ginekologu dogodi tijekom 9 tjedana, stručnjak može napraviti dijagnozu na temelju pregleda maternice i žlijezda mliječnih žlijezda. Također, buduća majka šalje se ultrazvuku kako bi uklonila ektopičnu trudnoću i napravila potrebna mjerenja fetusa. U 10-12 tjednu opstetrije nije prekasno da se registrira. Prenatalna dijagnoza će se provesti u cijelosti.

Postupak registracije na LCD zaslonu

Trudnica ima pravo primijeniti ne samo na gradsku polikliniku na mjestu registracije, već i na druge osobe - po volji. Zgodna lokacija - važan kriterij, budući da liječnici moraju redovito ići redovito. Osim toga, možete odabrati "svog liječnika", prijatelja ili na preporuku, i registrirati se u njegovoj klinici. Prije nego što se prijavite za ginekologa, morat ćete priložiti LCD - unijeti certifikat zdravstvenog osiguranja i putovnicu, napisati izjavu.

Državni poliklinici rade prema principu distrikta, pri čemu svaki liječnik ima određeno područje. Trudnica poslana "njezinom" liječniku. No, može samostalno izabrati ginekologa i pratiti ga (uz suglasnost liječnika). Pacijent ima pravo promijeniti liječnika tijekom trudnoće u slučaju nedostatka razumijevanja i drugih razloga.

Kada ginekolog izvodi primarni pregled, žena ponovno piše izjavu (adresiranu na glavu LCD-a), a ginekolog dobiva ambulantnu karticu koja se pohranjuje u njegovu uredu. Važno je sakupiti anamnezu, saznati koje su bolesti (nasljedna i kronična) u budućnosti majke, da li su u prošlosti bilo problema s upravljanjem trudnoćom (pobačaji, pobačaji) i tako dalje. Žena prilaže potrebne dokumente i njihove kopije na karticu:

 • putovnica;
 • OMS pravila koja daju pravo na besplatnu medicinsku njegu;
 • kartica mirovinsko osiguranje SNILS.

Koliko često trebam posjetiti liječnika?

U ginekološkom uredu u kojem žena ide, nalazi se kartoteka u kojoj su pohranjene sve ambulantne kartice trudnica. Liječnik također prati, na računalnoj bazi, kada i koji pacijent stigne na recepciji. Ako nema odstupanja, potrebno je svakog 2-3 tjedna posjetiti ginekolog. Osim toga, redovito se podvrgavaju testovima (krvi, urinu), prolaze stručni savjeti.

Situacija je komplicirana mogućom nekompatibilnosti faktora Rhesusa majke i djeteta, pa je potrebno donirati krv kako bi se odredila protutijela barem jednom mjesečno (jednom svaka 4-2 tjedna ovisno o razdoblju). Buduća majka će morati trčati, ali sve je učinjeno za zdravlje djeteta i ženu. Što je prije moguće dijagnosticirati mogući problem, to će prije biti otklonjen.

Ako trudna osoba neće biti registrirana

Ponekad se to događa tako da se žena ne svjesno registrira u klinici i posjeti liječnika neposredno prije ili tijekom porođaja. Trudnoća može dobro napredovati, a dijete će se roditi zdravo. Ali ako postoje problemi koji dovode do spontanog pobačaja ili patologije fetusa, nitko ne može reći trudnici da djeluje. Takvo neprilagođivanje u odnosu na njihovo zdravlje i zdravlje djeteta je ispunjeno posljedicama.

Ne prijavljivanjem države nema pravo kazniti nikakvu novčanu kaznu niti prijedlog. Žena se kažnjava, lišena pravovremene medicinske skrbi, dijagnostici, podršci. Čak i ako se trudna majka osjeća sjajnom i već ima iskustva u porođaju, preporučuje se podvrgnuti planiranim studijama. Nitko ne može predvidjeti kako će trudnoća nastaviti. Ako se "zanimljiva pozicija" potvrdi (barem testom), ali registracija otežava odlazak ili druge razloge, može se ispitati malo kasnije.

Optimalno "jedno" vrijeme za registraciju ne postoji. Svaka žena odlučuje za sebe koliko je to prikladno za nju. U kratkom vremenu ginekolog može odbiti registraciju i zakazati drugi termin nakon par tjedana u slučaju trudnoće. Preporuča se registrirati se u 1. trimestru, budući da se tijekom tog razdoblja provode sva potrebna primarna istraživanja.

Kada se prijaviti za trudnoću i u kojem slučaju ženski savjet?

Svaka žena, nakon saznanja da će uskoro postati majka, postavlja pitanje: tko i gdje će provesti medicinsko promatranje nje i njezine bebe. Najčešća je opcija da upravljate trudnoćom u antenatalnoj klinici. Što budućnost majke treba znati o ovoj ustanovi i prije svog prvog posjeta?

Lyudmila Spitsyna
Opstetričar-ginekolog, Moskva

Potrebni dokumenti za registraciju za trudnoću

Trudnica treba znati da može odabrati bilo koju žensku konzultaciju za obavljanje trudnoće, bez obzira na mjesto registracije. Najčešće je ovo žensko savjetovanje na mjestu upisa, u mjestu stvarnog stanovanja ili najbližem mjestu rada. Zgodna lokacija važan je kriterij pri odabiru zdravstvene ustanove.

Za vođenje trudnoće, nije loše odabrati žensku konzultaciju u kojoj je žena ranije promatrana. U ovom slučaju, ambulantna kartica već sadrži informacije o svom zdravstvenom stanju, prošlim bolestima i liječenju. Svi ovi podaci bit će korisni za opstetričarku-ginekolog tijekom trudnoće. Ako trudnica odabere drugu žensku konzultaciju za registraciju, preporučljivo je donijeti ekstrakt s ambulantne kartice prethodne medicinske ustanove.

Politika MHI je dokument koji daje pravo na besplatnu medicinsku skrb u svim državnim medicinskim ustanovama Ruske Federacije, bez obzira na mjesto izdavanja politike i mjesto stanovanja pacijenta. Ovo pravo je sadržano u saveznom zakonu br. 326-FZ od 29. studenoga 2010. godine "O obveznom zdravstvenom osiguranju u Ruskoj Federaciji". Opseg usluga prema ovoj politici osigurava osnovni program obveznog zdravstvenog osiguranja. U nedostatku OMS politike, pacijent ima pravo primati samo hitnu medicinsku pomoć.

Da biste se registrirali za trudnoću, prijavite se voditelju rodilišne klinike i priložite joj potrebne dokumente.

Ženske konzultacije rade prema načelu okruga, tj. Određeno područje se dodjeljuje svakom liječniku. Trudnica je u pravilu povezana s ginekološkim odgojem, vodećim mjestom na kojem pripada mjesto prebivališta buduće majke. Međutim, žena bi trebala znati da sama može odabrati liječnika (s liječnikovim pristankom), a također promjeniti opstetričara i ginekologa ako s njim nema razumijevanja. Promjena opstetričarsko-ginekologa koji vodi trudnoću provodi se uz pristanak šefa zdravstvene ustanove, čije je ime i zapis u ovom slučaju.

Dokumenti buduće majke

 • Jedan od glavnih dokumenata koje je izdala trudnica u antenatalnoj klinici je mjenjačka kartica. Sadrži osnovne informacije o tijeku trudnoće, potrebne za provedbu kontinuiteta između zdravstvenih ustanova. Razmjena kartica izdana je na 22-23 tjedna trudnoće. Matična majka uvijek bi trebala imati s njom u slučaju hitne pomoći za medicinsku pomoć. U svakom sljedećem posjetu antenatalnoj klinici morate s vama donijeti mjenjačnicu za snimanje inspekcijskih podataka i rezultata istraživanja u njemu. Ako nema zamjenske karte, trudnica se pomaže u opservacijskom odjelu rodilišne bolnice, gdje se nepotpuni pregled ili zaražene žene hospitaliziraju.
 • Popis nesposobnosti za rad (prenatalni i postnatalni dopust) izdaje opstetričar-ginekolog koji vodi trudnoću u roku od 30 tjedana trudnoće u isto vrijeme za 140 kalendarskih dana (70 kalendarskih dana prije rođenja i 70 kalendarskih dana nakon isporuke). U slučaju višestrukih trudnoća, popis nesposobnosti za rad je izdan u 28 tjedana trudnoće za 194 kalendarska dana (84 kalendarski dana prije rođenja i 110 kalendarskih dana nakon rođenja).
 • Osim toga, u slučaju nesposobnosti za rad prije početka rodiljnog odmora (na primjer, prijetnja prestankom trudnoće), porodničar-ginekolog u antenatalnoj klinici također daje štićenicima maternicu.

Registriramo se na trudnoću: što ranije, to bolje?

Preporučljivo je registrirati se u antenatalnoj klinici od rane trudnoće (do 12 tjedana) odmah nakon utvrđivanja činjenice trudnoće. Ako sumnjate u trudnoću, obratite se svom ginekološkom liječniku koji će odrediti njeno trajanje. Također, liječnik će davati preporuke o daljnjem ponašanju i objasniti kada je bolje upisati se. Optimalno vrijeme za registraciju za trudnoću je 5-6 tjedana trudnoće. Promatranje od ranih faza trudnoće omogućava opstetričar-ginekolog da dobije najciljniju i potpuniju sliku stanja zdravlja žene. Ako dođe do odstupanja od normalnog tijeka trudnoće, prijevremena registracija im omogućuje da se pravodobno dijagnosticiraju i pružaju potrebnu medicinsku njegu.

Trenutno postoje testovi za dijagnozu fetalnih kromosomskih abnormalnosti. I jedan od njih (dvostruki test) provodi se točno u 10-14 tjedana trudnoće. Dakle, ako kontaktirate kasnije, ovaj test može biti kasno. Ovaj test je pouzdan samo kada se izvodi u određenim razdobljima trudnoće: dvostruko testiranje - u razdoblju od 10-14 tjedana, trostruko testiranje - u razdoblju od 16-20 tjedana. Kasnije, oni nisu ispunjeni. To je zbog nekoliko razloga.

Prvo, u određenom vremenskom okviru, kada se otkrivaju fetalne malformacije, relativno je siguran prestanak trudnoće još uvijek moguć.

Drugo, u razdoblju od 10-14 tjedana trudnoće, povećanje krvnih biokemijskih parametara može biti povezano sa zadebljanjem oklopnog prostora fetusa, otkrivenog tijekom ultrazvuka. U kasnijim razdobljima ovratnika više se ne promatra.

Treće, u razdoblju od 16-20 tjedana zabilježeno je najpouzdaniji i izraženije povećanje biokemijskih indeksa za fetalne malformacije.

Veliku ulogu igra fetalni ultrazvuk, izveden u ranoj fazi trudnoće, najbolje je razdoblje od 5-6 tjedana trudnoće. Žena se upućuje na ultrazvučni pregled kada prvi put odlazi u medicinsku ustanovu u slučaju sumnje na trudnoću. To nam omogućuje utvrditi činjenicu trudnoće maternice, isključujući ektopičnu, potvrđuju prisutnost fetalnog srčanog ritma, dijagnosticiraju višestruke trudnoće, povećavaju ton maternice itd. Važna je točka mjerenja tjelesne težine na početku trudnoće kako bi se procijenila ukupna težina dobitka za cijelo razdoblje čekanja bebe. Ovo povećanje ne smije prelaziti 10-12 kg. Povećanje tjelesne težine više od ove vrijednosti je patološko, najčešće ukazuje na prisutnost edema i zahtijeva medicinsku korekciju. Ako se trudnica registrira kasnije, ponekad je teško procijeniti povećanje tjelesne težine, a time i odrediti daljnje taktike trudnoće.

Osim toga, žene koje se prijavljuju u ranoj fazi trudnoće dobivaju certifikat na antenatalnoj klinici, prema kojoj država plaća jednokratnu naknadu za majčinstvo.

Registriramo se za trudnoću: prvi ulazak u antenatalnu kliniku

Tijekom prvog posjeta, ginekolog-opstetricac utvrđuje stanje zdravlja trudnice, pita o ranijim bolestima i operacijama, prisutnosti kroničnih bolesti, tijeku prethodnih trudnoća i porođaja, prisutnosti radnih opasnosti. Pored toga, postavlja pitanja o zdravlju oca djeteta i sljedećeg roda.

Zatim, trudnica se ispituje na kauču, tijekom kojeg liječnik mjeri veličinu zdjelice s tazomerom i mjerne trake.

Sljedeća faza je pregled na ginekološkoj stolici koja omogućuje procjenu sukladnosti veličine maternice s očekivanim trajanjem trudnoće, njezinom uzbudljivosti, kao i stanje cerviksa i njenih dodataka. Osim toga, unutarnje dimenzije zdjelice se procjenjuju tijekom pregleda na stolici. Pazite da uzmete razmaz od vagine na floru.

Na kraju pregleda, opstetričar-ginekolog zaključuje o prisutnosti čimbenika rizika i izrađuje plan za upravljanje trudnoćom, daje savjetodavnoj trudnici na dnevni režim i prehranu. Imenovani vitamini i, ako je potrebno, lijekovi. Trudnice dobivaju preporuke za preglede, koji uključuju opći klinički krvni test, određivanje krvne grupe i Rh faktor, test krvi za HIV, sifilis, virusni hepatitis B i C, biokemijski krvni test, opći klinički test urina. Osim toga, ultrazvuk fetusa je potreban. Buduća majka također prima preporuke specijalistima: terapeuta, otorinolaringologa, stomatologa i oculista.

Ponovljeni posjet je zakazan za 7-10 dana s rezultatima testa, zaključkom terapeuta i ostalih stručnjaka. Kasnije u prvoj polovici trudnoće (do 20 tjedana), očekivana majka posjećuje liječnika jednom mjesečno, nakon 20 tjedana trudnoće - 2 puta mjesečno, nakon 32 tjedna trudnoće - 3-4 puta mjesečno.

Ako trudnica ima popratne kronične bolesti ili komplikacije trudnoće, imenuje se dodatna stručna konzultacija i pregled. Možda upućivanje na opstetričke centre na višoj razini.

Praćenje u antenatalnoj klinici nastavlja se do kraja trudnoće, odnosno prije isporuke.

Komercijalni medicinski centri

Alternativa ženskom savjetovanju je komercijalni medicinski centar, gdje je i trudnoća. U takvim institucijama obično se nude ugovori za upravljanje trudnoćom, koji uključuju sve potrebne medicinske usluge. Trošak ovih ugovora ovisi o količini pruženih usluga. Promatranje trudnice-ginekologa trudna od strane liječnika počinje od trenutka sklapanja ugovora i javlja se, u pravilu, do 36 tjedana trudnoće, nakon čega trudnica i dalje nadzire liječnik koji rodi. Pri odabiru trgovačkog medicinskog centra u svrhu provođenja trudnoće, svakako pitajte je li ova zdravstvena ustanova dopuštena izdavanje mjenica i bolničkih listova. Drugim riječima, će li rodiljni dopust i mjenjačka kartica izdati na propisani način? Učestalost posjeta ginekologu i količina pregleda u trgovačkom medicinskom centru bit će utemeljena na istom principu kao iu antenatalnoj klinici.

U plaćenim medicinskim centrima, prijem i sve studije (uključujući ultrazvuk) provode se po dogovoru. Pacijent stigne u određeno vrijeme, a to vam omogućuje da ne gubite vrijeme čekanja u redu. Važan aspekt je i cjelokupna komunikacija s liječnikom koji vodi trudnoću. Ova je usluga dostupna u mnogim komercijalnim medicinskim centrima. Tipično, takvi objekti imaju praktičan raspored rada, pacijentovo prijem i ispitivanje može se provesti vikendima i praznicima, što je prikladno za radne pacijente. Uvjeti provedbe istraživanja su minimalni.

Većina komercijalnih medicinskih centara ima vlastitu 24-satnu ili dnevnu bolnicu s udobnom, ugodnom atmosferom, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Psiholozi rade u mnogim centrima. Nema temeljnih razlika u taktici medicinskih promatranja i metoda liječenja između komercijalnih medicinskih centara i vladinih ženskih klinika, budući da su standardi skrbi isti.

Kada je bolje upisati se u žensko savjetovanje?

Stranice projekta Mail.Ru Children ne dopuštaju komentare koji krše zakone Ruske Federacije, kao i propagandne i anti-znanstvene izjave, oglašavanje, vrijeđanje autora publikacija, ostalih panelista i moderatora. Također se brišu sve poruke s hipervezama.

Korisnički računi koji sustavno krše pravila bit će blokirani, a sve ostale poruke bit će izbrisane.

Možete kontaktirati urednike projekta putem obrasca za povratne informacije.

Kada se prijaviti za trudnoću

Kada se prijaviti za trudnoću

Trudnoća je čitava "znanost". Toliko različitih nijansi u kojima se tako lako zbuniti ili propustiti nešto važno. Na primjer, registracija (http://beremennost.net/postanovka-na-uchet-po-beremennosti). Svatko zna da trudnice moraju ići liječniku i registrirati se. Ali kada je najbolje to učiniti - mišljenja se razilaze. Uostalom, netko općenito ne namjerava otići do liječnika do kraja trudnoće, dok će drugi, uz pomoć ginekologa, osigurati da se mali muškarac naselio u trbuhu, a tu su i oni koji se praktično "kreću" u antenatalnu skrb za cijelo razdoblje trudnoće.

Nemojmo žuriti do krajnosti i trijezno raspravljati o pitanju prijave za trudnoću.

Zašto se moram registrirati za trudnoću?

Glavni argument u prilog pravovremene registracije trudnoće ključ je zdravlja budućih majki i njezine bebe. To je u prvom tromjesečju trudnoće (http://beremennost.net/pervyi-trimestr-beremennosti) da se gotovo svi fetalni organi formiraju. A ako žena ima bilo kakve abnormalnosti u zdravstvu, onda to može biti iznimno negativno odraženo na njezinu budućem djetetu. No, s pravodobnom dijagnozom bolesti - postoji svaka prilika za bijeg od mnogih problema. Već na prvom pregledu najranije, liječnik može utvrditi mogući tijek trudnoće. Od samog početka "zanimljive situacije" vrlo je važno proći sve potrebne ispite:

 • Određivanje tipa krvi i Rh faktora;
 • Potpuna količina krvi;
 • Analiza urina (http://beremennost.net/analiz-mochi-pri-beremennosti);
 • Bakterijska kultura urina;
 • Screening za HIV, sifilis;
 • Dijagnoza virusnog hepatitisa B;
 • Citološki razmaz;
 • Prvi ultrazvuk (http://beremennost.net/uzi-pri-beremennosti).

Također, liječnik će mjeriti krvni tlak, težinu, veličinu zdjelice. Nakon prikupljanja svih podataka, on će odrediti ili opovrgnuti svaku skupinu rizika, odrediti razdoblje trudnoće i procijenjeni datum rođenja.

Pored toga, prilikom registracije imat ćete zamjensku karticu (http://beremennost.net/obmennaya-karta) i rodni list, koji će vam biti potreban prilikom ulaska u bolnicu. Tijekom cijele trudnoće informacije o njenom tečaju, rezultatima testova i pregleda bilježe se na mjenjačnici. Vaši osobni podaci i sve pojedinosti o povijesti bit će zabilježene na vašoj individualnoj trudnoj kartici.

Kada se moram registrirati?

Optimalno vrijeme za registraciju je od 7 do 12 tjedana. Liječnici to prije ne preporučuju, čak i ako je vaša trudnoća potvrđena. Do 8 tjedana postoji velika vjerojatnost proizvoljnog pobačaja. I iako praksa pokazuje da od prvih tjedana žena pokušava spasiti željeno dijete, još je bolje da se u potpunosti pouzdaju u majčinu prirodu. I nakon 8 tjedana, sigurno možete nastaviti s isporukom svih potrebnih testova i pregledati ih pravi liječnici. Prvi ultrazvuk obično se propisuje u 11 tjedana, a zatim staviti ženu na račun. Usput, prema ruskom zakonodavstvu, žena koja se prijavila za trudnoću do 12 tjedana plaća se paušalni iznos (od 1. siječnja 2012. godine, veličina 465,20 rubalja).

Kako se registrirati?

Trebate samo doći u bilo kakvu antenatalnu kliniku s putovnicom i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja (nije istekla!) I napisati prijavu upućenu upravitelju. U isto vrijeme, vaša dozvola boravka nije važna. Može se vidjeti u bilo kojoj medicinskoj ustanovi u našoj zemlji. Ako se registrirate na LCD zaslonu, a ne u prebivalištu, trebat ćete izvući izvučnicu iz ambulantne kartice i potvrdu o uklanjanju registra u prevencijskoj klinici u mjestu prebivališta. Također imate punu mogućnost da se promatrate u bilo kojoj plaćenoj klinici, koja bi svakako trebala dati zamjensku karticu s kojom ćete roditi 20-22 tjedna trudnoće.

Trudnoća nije samo užitak nego i puno briga. Sigurni smo da ćete se nositi sa svime i roditi snažnu zdravu bebu! Sretno!

Kada i kako se registrirati za trudnoću

Trudnoća je poseban period u životu žene. Tijekom njezinog opterećenja na tijelu buduće majke ozbiljno se povećava, što je popraćeno anatomskim i hormonskim promjenama. Da biste bili sigurni u ispravan razvoj fetusa i nema nikakvih problema sa zdravljem, trudnoća bi trebala odmah prijaviti u trudnoći klinici.

Za početak, trebali biste dogovoriti sastanak s ginekologom koji prima na LCD zaslonu. Država osigurava pravo na besplatnu obradu prijavom ili na mjestu stvarnog mjesta.

Zašto nam je potrebna registracija trudnoće?

Žena koja je registrirana za trudnoću može očekivati ​​besplatno liječenje svih 9 mjeseci. Promatranje razvoja fetusa počinje početnom inspekcijom. Istraživanja se sustavno provode kako bi se utvrdile eventualne abnormalnosti.

U antenatalnoj klinici dati radove koji su potrebni za ulazak u bolnicu, - mjenjačnicu i potvrdu o majčinstvu. U slučaju komplikacija, upućivanje na bolničko liječenje.

Na dan registracije za očekivanu majku dobiva se mjenjačka kartica. Liječnik određuje svoju težinu, mjeri krvni tlak, pregledava povijest bolesti i daje upute testovima.

Potrebno je znati da je, prema zakonu Ruske Federacije, medicinsku pomoć potrebno osigurati bez upisa u antenatalnu kliniku. Međutim, registracija vlastitog stanja i zakazani posjet ginekologu pomaže izbjeći probleme tijekom nošenja djeteta.

Dokumenti za registraciju

Medicinskih razloga poslodavac je dužan osigurati trudnu zaposlenik bolje uvjete rada i manje stresno okruženje, i da potvrdi svoja prava trudnica će trebati potvrdu od prenatalne klinike. Prekovremeni radni odnos, rad vikendom i trudnoće u odgoju je kontraindiciran, inače poslodavac krši zakon.

Odbaci buduću majku može iznimno rijetko. Da bi se zajamčilo poštivanje njihovih prava, žena bi na dan prijave trebala dobiti potvrdu o trudnoći i poslati ga poslodavcu.

Gdje se promatrati

Prema zakonu, djevojka ima pravo izabrati kliniku s udobnijim uvjetima za sebe. Promatrane tijekom trudnoće mogu biti u različitim ustanovama:

Centri za registraciju trudnoće

 1. Žensko savjetovanje je standardni računovodstvo. Registracija je dopuštena na željenom LCD zaslonu na mjestu, ali morate izdati konsolidaciju.
 2. Perinatalni centar je roditeljska bolnica s dodatnim uvjetima i odjelima za tešku trudnoću. Takve institucije otvaraju se diljem zemlje. Tehnologija i moderna oprema omogućuju lokalnim liječnicima pružanje kvalitetne pomoći. U nekim perinatalnim centrima, ne samo da promatraju trudnoću, nego i uzimaju isporuku.
 3. Privatna klinika - nudi niz usluga, ali ne objavljuje važne dokumente za besplatnu dostavu medicinske pomoći pri rođenju. Ugovor za upravljanje trudnoćom. Osiguravajuće društvo otvara račun u ime majke. Obično, osiguranje uključuje rutinske testove, preglede, ginekološke preglede. Nedostaci usluge u privatnoj klinici - plaćanje svih usluga, odvojeno prijavljivanje u rodilištu i nedostatak potvrde.
 4. Promatranje u rodilištu. Postoje odjeli u domovima za majčinstvo, u kojima prate zdravlje trudnica. Da biste ih pregledali u rodilištu, trebate sklopiti ugovor s osiguravajućim društvom koje surađuje s ustanovom. Prednost je u tome da se pacijent nadzire sve do rođenja, a tijekom nje jedan medicinski centar.

Kada je ugovor za usluge sa privatnoj klinici treba pažljivo pročitati fusnotu: koje usluge tvrtka se obvezuje osigurati i koji su odsutni u analizu popis. Obavezno se upoznajte s klauzulom "iznimke". Objašnjava uvjete ugovora, razloge mogućeg otkaza i koje će usluge biti plaćene.

Računovodstvo trudnoće - kada se ustati

Ne postoji zakon koji bi se obvezao da se registrirate za određeno razdoblje trudnoće. No, za one koji su prijavljeni do dvanaest tjedana, naplaćuje se dodatna naknada.

Kada se prijaviti za trudnoću

Nema niže vremenske granice za registraciju - u teškim situacijama, buduće zdravlje majke prati se od 5. porodnog tjedna. Uobičajeno, liječnici preporučuju rutinske pretrage 8-11 tjedana. U ovoj fazi trudnoće obavljaju se važni postupci koji prate zdravlje nerođenog djeteta.

Za hitan posjet liječniku postoje sljedeći razlozi:

 • pogoršanje općeg stanja;
 • nepovoljni radni uvjeti;
 • prisutnost pobačaja u povijesti;
 • starost buduće majke je preko 35 godina;
 • prisutnost kroničnih bolesti.

Nemoguće je dati točan odgovor na pitanje kada trebate registrirati za trudnoću. Maksimalno trajanje trudnoće na koju se možete prijaviti na LCD zaslonu ne postoji. U idealnom slučaju, ovo bi trebalo biti učinjeno prije 12 tjednih opstetrije. Rok je prije porodiljnog dopusta, odnosno do 30 tjedana. Zatim liječnik imat će vremena za imenovanje liječničkog pregleda i izdavanje bolničkog lista za izdavanje potvrde.

Koji su potrebni papiri za registraciju?

U medicinskoj klinici mora se osigurati:

 • putovnica - potrebna za registraciju osobne iskaznice;
 • OMS politika - daje pravo na liječenje besplatno;
 • Snils.

Za rutinsko ispitivanje potrebna vam je pelena za lijekove, pokrivače cipela, prijenosno računalo i olovku kako biste napisali preporuke liječnika.

Medicinski centar obavlja registraciju dvije osobne kartice:

 • pojedinačni list žene u radu - čuva ginekolog, koji obavlja rutinske preglede. Brojevi se raspoređuju prema redoslijedu dana posjete;
 • mjenjačka kartica je glavni dokument pacijenta koji se daje u ruke trudnice u 21. tjednu trudnoće. Obavezno se prijaviti u bolnicu.

Medicinski testovi za trudnoću

Obje kartice sadrže analize za cijelo razdoblje, informacije o razvoju bebe, rezultate istraživanja i ultrazvuk.

Planirani medicinski pregledi u svakom tromjesečju su besplatni. Ginekolog prati stanje djevojke, propisuje preporuke, šalje ih na pregled i uklanja pojavu komplikacija.

Kako se registrirati bez registracije

Da biste se registrirali bez dozvole boravka, morate prenijeti svoju putovnicu i OMS politiku s ginekolozima. Temeljem Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, građanima Ruske Federacije besplatan je niz usluga:

 1. Državni program pokriva troškove liječenja na području Ruske Federacije, ako se dogodi osigurani događaj. Medicinsko osiguranje jamči besplatno liječenje. To uključuje primarni pregled, zdravstvenu skrb, kao i specijaliziranu terapiju u slučaju trudnoće, porođaja i razdoblja nakon poroda.
 2. Certifikat o osiguranju daje pravo da samostalno odabere centar od onih uključenih u zakonodavni sustav osiguranja.
 3. Zamjenik liječnika možete promijeniti uz pomoć peticije upućene glavnom liječniku u sklopu programa osiguranja.

Prema zakonu, trudnica može jednom godišnje promijeniti medicinski centar. To ne uključuje slučajeve preseljenja ili privremenog stambenog promjena.

Dakle, bilo kakvi problemi za buduću majku, koji nemaju dozvolu boravka, ne bi trebali nastati prilikom prijave za trudnoću. Glavna stvar je da žena treba imati OMS politiku i rusku putovnicu s njom.

Da biste stekli uporište u određenom medicinskom centru, trebate napisati prijavu upućenu glavnom liječniku, navodeći registraciju na putovnici, adresu stvarnog prebivališta i broj OMS politike. Nakon primitka odbijanja, zahtjev treba poslati višim tijelima.

Što liječnik traži od recepcije?

Na početnom pregledu liječnik će pregledati pacijentovu karticu i ginekološki parametre. Potrebni unosi su učestalost menstrualnog ciklusa, broj trudnoća i karakteristike njihovog tijeka, prisutnost kroničnih bolesti.

Za potpunu povijest, stručnjak će zahtijevati informacije o roditeljima: postoji li dijabetes, hipertenzija, mentalna i onkološka oboljenja. Također navedite je li otac nerođenog djeteta zdrav.

Prvi posjet ginekologu

Prvi posjet liječniku tijekom registracije

Djevojčino tijelo, informacije o tjelesnoj težini i prehrani upisuju se u medicinsku evidenciju. Također, opstetričar određuje veličinu zdjelice i pregledava maternicu, nakon čega govori gestacijsku dob i vjerodostojni datum rođenja. Stručnjak može propisati ultrazvuk.

Mjerenje krvnog tlaka vrši se pri svakom prijamu bez iznimke.

Koji drugi liječnici trebaju proći tijekom trudnoće

Na planirani način, ginekolog usmjerava očekivane majke na endokrinologa, oculista, ENT stručnjaka i terapeuta na antenatalnoj klinici. To je neophodno kako bi se razumjelo može li žena nositi dijete, ako ima ozbiljne bolesti ili kontraindikacije prirodnom porođaju.

Opća ispitivanja moraju se uzeti nekoliko puta.

Terapeut i stomatolog treba posjetiti četiri puta. Rezervirajte termin s otolaringologom i oftalmologom imat će dva puta.

analize

Što trebate proći:

 • analiza proteina urina;
 • urina za bakterije;
 • krv po skupini i Rh faktor;
 • opći test za sifilis i HIV;
 • test krvi za hepatitis B;
 • vaskularni zidni test - otkriva količinu protutijela u krvi;
 • citološki test.

Otac djeteta podvrgava se fluorografiji i prolazi potpunu krvnu sliku.

Prvi rezultati majčinih pregleda pomažu utvrditi postoje li abnormalnosti u razvoju fetusa. Ako ginekolog smatra potrebnim, dat će ženu preporuku za krvni test za toleranciju glukoze i za protutijela (za Rh-sukob).

Istraživanja tijekom trudnoće sprječavaju rizik od fetalne bolesti

U 12. tjednu trudnoće morate proći planirani ultrazvuk, tek tada - biokemijski test. Ponovljeni ultrazvučni pregled zakazan je na 19-23 i 32-36 tjedana trudnoće.

Gornja ispitivanja moraju se prenijeti na sve trudnice. Ovisno o stanju zdravlja, liječnik propisuje dodatne studije.

Kako dobiti odmor

Na recepciji je izdana potvrda o invalidnosti. Izdaje ga opstetričar-ginekolog ili liječnik koji provodi ispit. datumi:

 • normalni tijek trudnoće - od 30 tjedana. Ukupno trajanje dopusta je 140 dana - 70 dana prije rođenja i 70 dana nakon njega;
 • višestruka trudnoća - od 28. tjedna. Potvrda o invalidnosti izdana je za 180 kalendarskih dana.

Komplikacije porođaja dopunjuju se za 16 dana. Tada ukupno razdoblje odmora iznosi 156 dana.

uvjeti

Ukupno razdoblje promatranja za buduću majku je 30 tjedana. Za to vrijeme morate proći liječnike 8 puta. Potrebno je u prosjeku 3 dana da podnesu testove. Zadnji sastanak imenovan je na 40. tjednu trudnoće, a zatim se upućuje upućivanje na rodilište i registracijski je list zatvoren.

Računovodstvo trudnoće pomaže u praćenju razvoja fetusa

U 33. tjednu daju potvrdu i potvrdu o ostavci na rodiljnom dopustu. Također izraditi dokumente za koje se izdvaja novčana naknada. Ako želite premjestiti i mijenjati registraciju, registracija u klinici okruga bit će zatvorena, ali će se prenijeti na LCD u novom mjestu prebivališta. Mama bi trebala podnijeti sve dokumente s njom.

Dakle, tijekom trudnoće trebat će vam:

 • registrirati se kod liječničkog centra;
 • posjetiti različite liječnike i položiti ispite;
 • izdati mjenicu;
 • dobiti papir na plaćanje mjesečnih naknada.

Ali glavna stvar koja ženi daje registriranog djeteta tijekom trudnoće je povjerenje da su ona i njeno nerođeno dijete dobro.